BIEDRĪBA NO SALACAS LĪDZ RŪJAI Informatīvais materiāls projektu iesniedzējiem gada augustā Izdevumu var lasīt arī inte

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "BIEDRĪBA NO SALACAS LĪDZ RŪJAI Informatīvais materiāls projektu iesniedzējiem gada augustā Izdevumu var lasīt arī inte"

Transkripts

1 BIEDRĪBA NO SALACAS LĪDZ RŪJAI Informatīvais materiāls projektu iesniedzējiem gada augustā Izdevumu var lasīt arī internetā Kontakti: , Biedrības No Salacas līdz Rūjai stratēģijas realizēšana jau finiša taisnē. Biedrība No Salacas līdz Rūjai mērķtiecīgi darbojas jau ceturto gadu un tās galvenais uzdevums ir piesaistīt Eiropas Savienības LEADER pasākumiem paredzēto finansējumu divās sadaļās- lauku teritorijai un zivsaimniecības atbalstam. Par mūsu iedzīvotāju, nevalstiskā sektora, pašvaldību un uzņēmēju aktivitāti liecina raksturīgi salīdzinājumi skaitļu valodā. Pirmajā konkursa kārtā 2009.gadā tika iesniegti 17 projektu pieteikumi. Galvenokārt projektu mērķis bija sakārtot lauku iedzīvotāju atpūtas un brīvā laika pavadīšanas vietas. Prioritāte- sporta un kultūras dzīves dažādošana. Piešķirtais finansējums bija LVL, bet pieprasītais - daudz lielāks LVL. Otrajā konkursa kārtā 2010.g. tika pieņemti 20 projekti ar pieprasīto kopsummu LVL, pieejams finansējums bija LVL gadā tika izsludinātas divas kārtas gadā III konkursā biedrība izvērtēšanai pieņēma 48 projektus, kuru realizācijai būtu nepieciešami lati. Atbalstīti tika projekti Daiga Siliņa, biedrības administratīvā vadītāja par pieejamo finansējumu latu apmērā. Ikviens no iesniegtajiem projektiem ir unikāls ar savu ideju, ar vēlmi radīt sakārtotāku un pievilcīgāku mūsu dzīves telpu, lauku vidi vietējās rīcības grupas darbības teritorijā gads ir Lauku attīstības plānošanas perioda noslēdzošais gads. Šis periods ietvēra laiku no gadam un tieši šobrīd norisinās pēdējie projektu konkursi un darbi pie atbalstu saņēmušo projektu realizēšanas. Biedrība No Salacas līdz Rūjai šajā gadā projektu realizēšanai

2 Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, izmantojot LEADER pieeju izsludināja 3 konkursus. Gads iesākās ar projektu pieņemšanas 4. Kārtu, kas bija paredzēta pārtikas mājražotāju atbalstam. Janvāra konkursā tika izsludināts latu liels finansējums. Tas sadalījās 2 rīcībām: Lauksaimniecības produktu ražošanai un pirmapstrādei, kur atbalsta apjoms bija lati un Lauksaimniecības produktu pārstrādei un pirmapstrādei mājas apstākļos, kur atbalsts bija paredzēts lati. Tika iesniegti 14 projekti, bet diemžēl visa piešķirtā nauda nebija vajadzīga. Projektu iesniedzēji kopumā pieprasīja latus, tādēļ liela naudas summa latu palika neapgūti. Mēs analizējām radušos situāciju un saskatījām galvenās problēmas, kas kavēja vai atturēja potenciālo projektu iesniedzēju. Kā pirmā jāmin- mazajam uzņēmumam vai saimnieciskās darbības veicējam pārāk maza ir paredzamā atbalsta intensitāte. Mazie uzņēmumi ir pievienotās vērtības nodokļa nemaksātāji un šī nodokļa daļa ir neattiecināms izdevums. No atbalsta intensitātes, kas maksimāli var sasniegt 50%, reālais ieguvums ir ap 30 %. Otrā- trūkst pašu līdzekļu ko ieguldīt projekta realizēšanai un bankas nav ieinteresētas izsniegt mazus, nerentablus kredītus. Kā trešo svarīgāko iemeslu jāmin nedrošību par saražotā produkta pieprasījumu. Dažkārt skaļāk par labajiem piemēriem izskan arī ziņas par neveiksmēmpar pirktspējas samazināšanos, konkurentu spiedienu utt gada vidū biedrība izsludināja 5. konkursa kārtu. Šajā reizē projektus aicināja iesniegt trijās rīcībās: Pakalpojumu dažādošana, to kvalitātes un sasniedzamības nodrošināšana vietējiem iedzīvotājiem, kur atbalsta apjoms bija latu, Iedzīvotāju pulcēšanās vietu, interešu izglītības un brīvā laika pavadīšanas vietu izveidošana un atjaunošana, kur atbalsta apjoms bija latu un lauksaimniecības produktu ražošana, pirmapstrāde un pārstrāde mājas apstākļos, kur atbalsta apjomam bija pieejami lati. Iesniedzēju aktivitāte bija ļoti liela. Konkursam kopumā tika iesniegti 35 projekti. Rīcībai Pakalpojumu dažādošana, to kvalitātes un sasniedzamības nodrošināšana vietējiem iedzīvotājiem tika iesniegti 6 projekti. Vērtēšanas komisija augstu novērtējumu piešķīra biedrības Meža kaķi projekta pieteikumam, kur mērķis būs medījumu pirmapstrādes vietas iekārtošana un šāda pakalpojuma vietas nodrošināšana iedzīvotājiem. Rīcībai Iedzīvotāju pulcēšanās vietu, interešu izglītības un brīvā laika pavadīšanas vietu izveidošana un atjaunošana tika iesniegti 26 projekti, to pieprasītā finansējuma izlietojuma mērķi ir gan līdz šim jau zināmie, kā piemēram aprīkojumu iegāde un telpu iekārtojums pašdarbības un sporta kolektīviem, gan arī inovatīvie-ūdens atrakciju parka izveide, arborisma un alpīnisma prasmju apguvei nodrošināšana jauniešiem. Trešajai izsludinātajai rīcībai Lauksaimniecības produktu pārstrādei un pirmapstrādei mājas apstākļos tika saņemti vien 3 projekti. Paredzētais finansējums netika apgūts un tādēļ tiks sludināts atkārtots konkurss.

3 Acīmredzams ieguldījums lauku attīstībā 12. augusta vakarā Rūjienas novada Lodes pagastā pie gleznainā Laņgezera notiekošais ir lielisks apliecinājums tam, ko, prasmīgi piesaistot LEADER atbalsta finansējumu, var iespēt vietējā iniciatīvas grupa. Lodes pagasta iedzīvotāji ar lepnumu saka: - Nu mums pašiem ir sava jūriņa. Pēc veldzēšanās ūdenī vairs nav jāmēro ceļš ne uz Pērnavu, ne Tūju. Biedrība Lanģezers, piesaistot LEADER atbalsta finansējumu latu apjomā, Rūjienas novada iedzīvotājiem ir radījusi ne tikai ar pamatīgiem koka galdiem, soliem, ģērbtuvēm, tualetēm, laipām, laivām, katamarāniem un rotaļu lietām bagātīgi aprīkotu atpūtas vietu, bet arī mūsdienīgi sakoptu vidi. Kā tā tapa? Stāsta biedrības Laņģezers valdes priekšsēdētājs ARMANDS TAIMS: - Biedrība Laņģezers ir izveidota vēl pirms novadu reformas. Biedrībā ir 40 biedri ne tikai no Lodes, bet arī no Rūjienas un mūsu kaimiņu pagastiem. Projekta pagātne ir gara un ar problēmām. Kad pirms trijiem gadiem ar biedrības No Salacas līdz Rūjai projektu koordinatori Daigu Siliņu lēmām, ka jāmēģina piesaistīt LEADER atbalsta finansējumu Laņģezera apkārtnes sakopšanai, nevarējām iedomāties, ka tas nāks tik grūti. Projektu rakstījām pirmo reizi neizdevās! Otro reizi paveicās! Bet arī tālāk kā pa celmiem. Nācās saskarties ar negaidīti lielu birokrātiju un ierēdniecības pretestību. Te tāda, te atkal cits prasība, te neder tas, te atkal vajag tā. Brīžiem jau likās, kādēļ gan to visu esam uzņēmušies. Darāmā bija ļoti daudz. Arī šis ezera krasts bija krūmos un brikšņos ieaudzis. Rakām un iztīrījām krastu. Ar lieko zemi aizbērām bedres. Pa ziemu ezera krastā saveda smilti, planēja, līdzināja, lasīja akmeņus. Radās bērnu spēļu laukums. Laipas paši taisījām. Darbos savā brīvajā laikā aktīvi iesaistījās ne viens vien biedrības Lanģezers biedrs, tādēļ šodien svētku reizē man pat ir grūti kādu īpaši pieminēt, lai nepiemirstu pārējos. Biedrība no savām biedru naudām katru gadu ezerā ir ielaidusi zivju mazuļus, tādēļ šī atpūtas vieta interesē ne tikai ūdens prieku baudītājus, bet arī makšķerniekus. Šīs skaistās vietas izveidē un apdzīvošanā pagaidām esam spēruši vien pirmo soli. Kad nu projekta nodošanas termiņi un neskaitāmās klapatas ir jau aiz muguras, kad pamazām stress un emocijas noplok, jau sākam pamazām spriest, ka būs vien jāiet tālāk šai vietai vajadzēs taču arī elektrību, kādus atpūtas namiņus un gan jau ar laiku radīsies vēl citas vēlmes. Biedrībai būs jādomā par nākamo LEADER projektu. Ļoti ceram, ka šo atpūtas vietu iecienīs un pratīs novērtēt ne tikai Lodes, bet visa Rūjienas novada iedzīvotāji.

4 Projektu atbalstam izmantoti jau ap latu Daudzo biedrības Laņģezers apsveicēju pulkā bija arī biedrības No Salacas līdz Rūjai projektu koordinatore Daiga Siliņa. Viņa neslēpa, ka esot dubults prieks, jo viena gada laikā ar labi padarīta darba sajūtu uz Rūjienas novadu nākoties braukt jau trešo reizi: februārī, atklājot biedrības Rūzele un pašvaldības kopīgi izveidoto Tautas skolu, tad, īstenojot biedrības Senioru māja projektu paaudžu dienas centra izveidē, bet tagad, godinot biedrības Laņģezers veikumu mūsdienīgās atpūtas vietas iekārtošanā. Daiga neslēpa, ka tieši šis projekts gājis kā pret kalnu, tādēļ, ieraugot dabā biedrības biedru paveikto aizrāvusies elpa! Liesma pavaicāja par LEADER nākamo periodu. Daiga atbildēja: Zinām, ka nākošais plānošanas periods nāk ar vēl lielāku (dubultā!) naudu, tādēļ no vietējās rīcības grupām sagaidām vēl lielāku aktivitāti. Priecē, ka Eiropas Komisija ir sapratusi, ka no apakšas nākošā iniciatīva ir ļoti svarīga lauku iedzīvotāju dzīves līmeņa uzlabošanā. Kopš pastāv biedrība No Salacas līdz Rūjai mēs no Eiropas Savienības caur dažādiem LEADER projektiem esam paņēmuši vairāk nekā latus un nodevuši tos vietējo iniciatīvas grupu ideju realizēšanai. Ne mazāk svarīga ir arī projektu realizācijā iegūtā pieredze un prasmes. Ne velti visās Eiropas dalībvalstīs pašlaik ir atvērta programma, kas veicina sadarbību starp vietējām rīcības grupām, lai oriģinālie projekti nepaliktu tikai pašu mājās, bet izietu tautās un iedvesmotu arī citus. Vērtējot LEADER projektu nozīmību, pluss punktu arvien ir iespējams dabūt klāt, ja konkrētā projekta realizācijas rezultātā uz vietām paredzēta kādas jaunas darba vietas radīšana. Mūsu biedrības pēdējo projektu klāstā bija vairāki ļoti oriģināli un vietējai sabiedrībai vajadzīgi pakalpojumu sniegšanas piedāvājumi. Sākotnēji cerējām uz daudz lielāku pieprasījumu mājražošanas atbalstam, bet realitātē redzam, ka šo nelielo projektu starts tomēr nav vienkāršs. Šā atbalsta iegūšanas nosacījumi varēja būt krietni piezemētāki. Jauno plānošanas periodu gaidām ar lielām cerībām. Tās būs jaunas iespējas mūsu teritoriju tālākai attīstībai. Katrs tuvākā nākotnē iecerētais un realizētais projekts būs vēl viens solis pretim biedrības mērķim: uzlabot lauku iedzīvotāju dzīves līmeni tepat, nedodoties prom no mājām labākas dzīves meklējumos. Žurnāliste Māra Rone

5 Biedrība Dabas stūrīši LEADER finansējumu saņēma projekta Veselīga dzīvesveida iespēju nodrošināšana Vilpulkas pagasta iedzīvotājiem realizēšanai. Projekta iesniedzēju mērķis buja risināt Vilpulkas pagasta iedzīvotājiem būtisku nepieciešamību- līdz šim tiem nav bijis iespējams nodarboties ar aktīvo atpūtu, jo nav bijis šīm aktivitātēm piemērots sporta laukumu un aprīkojums. Tāpat mazuļiem nav bērnu rotaļu laukuma un jauniešiemtikšanās vietas. Biedrība iznomāja zemi Šajā vasarā Vilpulka pagasta ļaudis bauda atpūtu labiekārtotā vietā. un realizēja projekta mērķi- sporta un atpūtas laukuma labiekārtošanu. Jau 2011.gada vasarā tika ir ielikti pamati basketbola un volejbola laukumam, tālāk tika iegādāti velosipēdi aktīvai atpūtai jauniešiem un iekārtots rotaļu laukums mazākajiem bērniem. Lai apkoptu teritoriju, tika iegādāts zāles pļāvējs un krūmgriezis. Šobrīd paši jaunieši rūpējas, lai teritorija vienmēr būtu sakopta Dažādu vietējo iedzīvotāju pasākumu rīkošanai ir izveidota atpūtas vieta ar galdiem, soliņiem un pavardu. Ir iespējams grilēt un pagatavot piknika maltīti. Projekta mērķis ir sasniegts. Vilpulkas pagasta iedzīvotājiem un viņu viesiem ir iespēja piedalīties aktīvās atpūtas pasākumos un baudīt nodarbībās brīvā dabā. Ir iespēja izmantot sakoptu vietu pasākumu rīkošanai un bērni rotaļājas skaistā un piemērotā vidē. Biedrībai ir nepieciešams padomāt par nelielā pievadceļa uzturēšanu. Šobrīd tā klājums ir rupji būvgruži, bet novada dome sola atbalstīt ar finansējumu un apmēram 30 m garo servitūta ceļu nolīdzināt un grantēt. Jau otro vasaru biedrība Ezerkrasts AZ piedāvā makšķerniekiem un atpūtniekiem laivas, vēja dēļus ūdens sporta mīļotājiem 2011.gadā biedrība ir realizējusi projektu Vindsērfinga un laivošanas centra izveide Burtniekos. Īpaši liela interese ir bijusi šovasar ir pieprasīta laivu nomu makšķerēšanai un laivošanai, kā arī vēja dēļu un inventāra nomu. Biedrības instruktori veic arī apmācības braukšanā ar vēja dēli. Burtnieku novada projekts, kura mērķis bija ierīkot pludmali un labiekārtot peldētavu un laivu kanālu, lieliski papildina biedrības Ezerkrasts AZ projektā atbalstītās aktivitātes un pakalpojumu sniegšanu. Pakalpojuma nodrošināšanai tika iegādātas 15 airu laivas, 5 vēja dēļi ar burām un aprīkojumu. Lai nodrošinātu pakalpojuma pieejamību un uzraudzību, ir izveidota viena sezonāla darba vieta. Inventāra uzglabāšanai un nomas pakalpojumu sniegšanai Teritorijas iedzīvotāji un viesi izmanto iepriekšējos gados realizēto projektu labumus. ir iekārtota noliktava, to biedrība ir iekārtojusi par saviem līdzekļiem. Lieliski darbojās arī biedrības R.E.G 2011.gadā realizētais projektu Sporta aktivitāšu dažādošanai un kvalitātes uzlabošanai nepieciešamā aprīkojuma - elektronisko sacensību rezultātu fiksēšanas un apstrādes iekārtas iegāde Iegādātais aprīkojums šajā vasarā ir izmantots vienu republikas mēroga riteņbraukšanas sacīkšu rīkošanā Baltijas kauss kalnu maratonā, piecu reģionālu sacensību un 2 lokālu sacensību apgādāšanā ar precīzu rezultātu fiksēšanas iekārtu. Ieguvums ir ik vienam dalībniekam, tas ļauj operatīvi izvērtēt savas spējas attiecīgajā distancē, salīdzināt tās ar konkurentiem, spriest par treniņu procesa organizēšanu nākotnē. Iegādātā aparatūra Biedrība R.E.G. savā vairāk kā sešu gadu darbības laikā organizējusi daudzus sporta pasākumus un turpinās to darīt arī nākotnē. Ar lielu aktivitāti darbojas biedrība BMX sporta klubs Tālava. Biedrība 2011.gada vasarā realizēja projektu Latvijas BMX starts uz Olimpiskajām spēlēm. Tika rekonstruēta pirms desmit gadiem būvētā BMX velotrase, kā arī uzbūvēta Olimpiskajam standartam atbilstoša starta estakāde - precīza Olimpisko spēļu starta estakādes kopija. Olimpiskais BMX standarts paredz, ka starta estakādei jābūt 8,7 m augstai. Uzsākot startu, no tās ir iespējams sasniegt vairāk kā 60km/h lielu ātrumu un tramplīni pirmajā starta taisnē ir m gari ieskrējiena celiņi. Projekts ir ar lielu atdevi arī šajā vasarā, olimpiskie starti, kas atnesa Valmierai pasaules godu, turpina iedvesmot jaunos BMX sportistus. Mazas un lielas sacensības norisinās visu šo sezonu.

6 Nākotnes plāniem starptautiskās sadarbības veicināšanai - atrasti partneri Igaunijā, Peipusa ezera krastā! Draudzīgā Peipusa ezera rīcības grupa viesojas pie No salacas līdz Rūjai. Ekskursija alus darītavā Valmiermuižas alus. Vasaras notikumi - vietējās rīcības grupa no Peipusa ezera krastiem apmeklē mūs draudzības un pieredzes vizītē. Foto-grupas bilde Peipsi-Alutaguse Chamber of Cooperation

7 Mazsalacas novada domes projekta Putni salido mājās atklāšana Skaņākalna parkā ir apskatāms Putnu dārzs! Ik viens apmeklētājs var iepazīt raksturīgāko no putnu dzīves un pat iztēloties sevi lidojumā! Projekta Pīlēna Tima peldēšanas skola pasākums Biedrība Gadsimtu griežos šajā vasarā daudzkārt rīkoja drošas peldēšanas skolas apmācības jauniešiem, vienmēr pieaicinot pieredzējušus instruktorus un profesionālus glābējus no Valsts Glābšanas dienesta

8 Tiek izsludināts VI kārtas projektu konkurss Biedrības No Salacas līdz Rūjai administratīvā vadītāja Daiga Siliņa Biedrības No Salacas līdz Rūjai paziņo par VI kārtas atklāta projektu konkursa izsludināšanu Lauku attīstības programmas gadam pasākuma Vietējās attīstības stratēģijas ietvaros gadam Sestā projektu iesniegšanas kārta tiek paredzēta no gada 22. augusta līdz 22. septembrim Stratēģijas realizēšanai tiek izsludināts konkurss Rīcība Lauksaimniecības produktu ražošana, pirmapstrāde, pārstrāde un pirmapstrādes mājas apstākļos. Par kopējo finansējumu LVL 9121,19 Ar stratēģiju var iepazīties: birojā - Valmierā Mūrmuižas ielā 9, darba dienās no līdz vai zvanot pa telefonu , mob.t , vai izmantojot e-pastu daiga.silina@llkc.lv. Projektu iesniegumi jāiesniedz: biedrības No Salacas līdz Rūjai birojā Valmierā Mūrmuižas ielā 9., līdz gada 22. septembrim Informācija par e-pastu : daiga.silina@llkc.lv, vai pa telefonu , mob.t Projektu iesniegumus var iesniegt arī elektroniska dokumenta formā, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu un apliecinātu ar laika zīmogu. Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā, projekta iesniegums nosūtāms Lauku atbalsta dienestam uz e-pastu lad@lad.gov.lv

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707 SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr. 90009067337, Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: 64774844, fakss: 64707583, e-pasts: dome@smiltene.lv 2011.gada 31.martā Smiltenē Apstiprināts Smiltenes

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation K.Lankovska vecākā speciāliste veselības veicināšanas jautājumos Jelgavas sociālo lietu pārvalde Laba veselība palielina dzīves kvalitāti, stiprina ģimenes, veicina drošību, nabadzības samazināšanos un

Sīkāk

„Balvu rajona attistibas strategijas – gadam”

„Balvu rajona attistibas strategijas – gadam” LEADER projektu konkursa 9.kārta 2014.gada 24.oktobris Biedrība Balvu rajona partnerība LEADER pieeja MK noteikumi Nr. 764: -atbalstāmās aktivitātes; -atbalsta pretendents; -publiskā finansējuma saņemšanas

Sīkāk

LATVIJAS BASKETBOLS CEĻĀ UZ SASNIEGUMIEM – Dace

LATVIJAS BASKETBOLS  CEĻĀ UZ   SASNIEGUMIEM – Dace LATVIJAS LATVIJAS BASKETBOLA BASKETBOLA SASNIEGUMI SASNIEGUMI LATVIJAS LATVIJAS LEPNUMS LEPNUMS Basketbola Basketbola attīstības attīstības programma programma STRATĒĢISKIE VIRZIENI KONKURĒTSPĒJĪGU KONKURĒTSPĒJĪGU

Sīkāk

Uzzini, ko vari darīt Rūjienā

Uzzini, ko vari darīt Rūjienā Uzzini, ko vari darīt Rūjienā Ja esi jaunietis vecumā no 13 līdz 25 Multifunkcionālais jauniešu iniciatīvu centrs, 2013, gada oktobris Mākslas skola Skola realizē 7 gadu izglītības programmu "Vizuāli plastiskā

Sīkāk

Latvijas Universitātes Studentu padome Reģ. Nr Raiņa bulvāris , LV-1586, Rīga, Latvija Tālrunis , Fakss , E-pasts: l

Latvijas Universitātes Studentu padome Reģ. Nr Raiņa bulvāris , LV-1586, Rīga, Latvija Tālrunis , Fakss , E-pasts: l Latvijas Universitātes Studentu padome Reģ. Nr.40008009084 Raiņa bulvāris 19-144, LV-1586, Rīga, Latvija Tālrunis 67034317, Fakss 67034316, E-pasts: lusp@lusp.lv APSTIPRINĀTS 22.02.2010. Latvijas Universitātes

Sīkāk

Microsoft Word - KNSA_publiskais_parskats_2017_v2.doc

Microsoft Word - KNSA_publiskais_parskats_2017_v2.doc Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras 2017.GADA PUBLISKAIS PĀRSKATS 1 Saturs 1. Pamatinformācija...3 1.1 Informācija par Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūru...3 1.1.1 Aģentūras mērķis...3

Sīkāk

Microsoft Word - kn817p3.doc

Microsoft Word - kn817p3.doc Vides ministrijas iesniegtajā redakcijā 3.pielikums Ministru kabineta 2008.gada 30.septembra noteikumiem Nr.817 Projekta iesnieguma veidlapa Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta iesnieguma veidlapa

Sīkāk

Biznesa plāna novērtējums

Biznesa plāna novērtējums [uzņēmuma nosaukums] biznesa plāns laika posmam no [gads] līdz [gads]. Ievads I. Biznesa plāna satura rādītājs II. Biznesa plāna īss kopsavilkums Esošais stāvoklis III. Vispārēja informācija par uzņēmumu

Sīkāk

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā 2014.gada 20.jūnija Rīkojums Nr. 315 Rīgā (prot. Nr.33 59. ) Grozījumi darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā 1. Izdarīt darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Finansējums un atbalsts sabiedriskā labuma projektiem Jelgavas un Ozolnieku novados Ko paredz LEADER? Lauku partnerība Lielupe SVVA Sabiedrības virzīta vietējās attīstības stratēģija Projektu konkursu

Sīkāk

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi:

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: 13.04.2017., prot.nr.5, 2. 2014.gada 15.maijā Izdots saskaņā

Sīkāk

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzfinansētie finanšu instrumenti ir ilgtspējīgs un efektīvs veids,

Sīkāk

_ZINO_240413_00

_ZINO_240413_00 KULDĪGAS NOVADA PAŠVALDĪBAS AĢENTŪRAS KULDĪGAS ATTĪSTĪBAS AĢENTŪRA 2012. GADA DARBĪBAS PUBLISKAIS PĀRSKATS Saturs 1. Aģentūras izveidošanas mērķis 3 2. Aģentūras uzdevumi un funkcijas 3 3. Aģentūras svarīgākie

Sīkāk

Microsoft Word - kn17p1.doc

Microsoft Word - kn17p1.doc Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtajā redakcijā 1.pielikums Ministru kabineta 2009.gada 6.janvāra noteikumiem Nr.17 Eiropas Sociālā fonda projekta iesnieguma veidlapa Projekta nosaukums: Darbības

Sīkāk

2018.gada 30.maijā IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Saulkrastos Nr. IeN 11/2018 Par naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā Izdoti saskaņā ar likuma Par pašva

2018.gada 30.maijā IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Saulkrastos Nr. IeN 11/2018 Par naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā Izdoti saskaņā ar likuma Par pašva 2018.gada 30.maijā IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Saulkrastos Nr. IeN 11/2018 Par naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā Izdoti saskaņā ar likuma Par pašvaldībām 41. panta pirmās daļas 2. punktu, Valsts pārvaldes

Sīkāk

APSTIPRINĀTS ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes 2019.gada 16.maija lēmumu Nr.102 Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu pad

APSTIPRINĀTS ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes 2019.gada 16.maija lēmumu Nr.102 Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu pad APSTIPRINĀTS ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes 2019.gada 16.maija lēmumu Nr.102 Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes konkursa Apraides tiesību piešķiršana radio programmas

Sīkāk

Microsoft Word _Pamatjoma.doc

Microsoft Word _Pamatjoma.doc Ogres sākumskola ATTĪSTĪBAS PLĀNS 2014. 2017. gadam Skolas attīstības prioritātes 2014.- 2017.gadam 2014./2015.m.g. 2015./2016.m.g. 2016./2017.m.g. Mācību saturs Pamatzināšanu kodola izveide izglītojamiem

Sīkāk

FMzino_

FMzino_ Informatīvais ziņojums par Latvijas gatavību Eiropas Savienības finanšu resursu apguvei Šajā ziņojumā ir ietverta informācija par ES struktūrfondu (turpmāk - SF) un Kohēzijas fonda īstenošanas gaitu uz

Sīkāk

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

Rēzeknes novada pašvaldības 2012.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Rēzeknes no

Rēzeknes novada pašvaldības 2012.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Rēzeknes no Rēzeknes novada pašvaldības 2012.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Rēzeknes novada pašvaldības budžets ir iedalīts pamatbudžetā,

Sīkāk

Valmieras pilsētas aktualitātes Pēcpusdiena ar mēru,

Valmieras pilsētas aktualitātes Pēcpusdiena ar mēru, Valmieras pilsētas aktualitātes Pēcpusdiena ar mēru, 23.11.2018. saražotā produkcija eiro uz cilvēku 1.vietā IKP 14922 EUR uzņēmumi ar ārvalstu investīcijām 120 24955 iedzīvotāju skaits + 7000 Bezdarba

Sīkāk

CĒSU NOVADA DOMES SĒDE 2019.GADA 11.APRĪLĪ PROTOKOLS NR. 5 Raunas ielā 4, Cēsīs, Cēsu nov. Sēde sasaukta: Sēdi atklāj: plkst.1

CĒSU NOVADA DOMES SĒDE 2019.GADA 11.APRĪLĪ PROTOKOLS NR. 5 Raunas ielā 4, Cēsīs, Cēsu nov. Sēde sasaukta: Sēdi atklāj: plkst.1 CĒSU NOVADA DOMES SĒDE 2019.GADA 11.APRĪLĪ PROTOKOLS NR. 5 Raunas ielā 4, Cēsīs, Cēsu nov. Sēde sasaukta: 05.04.2019. Sēdi atklāj: 11.04.2019. plkst.10.00 Sēdi slēdz: 11.04.2019. plkst. 12.15 Sēdē piedalās

Sīkāk

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6 ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 4113901196 Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis 633 51347, tālrunis/ fakss 633 51127, elektroniskais pasts: vidusskola@alsunga.lv

Sīkāk

Grozījumi PUBLISKO IEPIRKUMU LIKUMĀ

Grozījumi  PUBLISKO IEPIRKUMU LIKUMĀ Grozījumi Publisko iepirkumu likumā 1 Grozījumi PIL 02.10.2014. Likums, stājās spēkā 16.10.2014. Iepirkuma procedūru piemērošanas izņēmums PIL 5.pantā (no 16.10.2014.). Mazie (8. 2 panta) pārtikas iepirkumi,

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Sociālās rehabilitācijas un institūcijām alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu attīstība reģionos otrās kārtas otrā apakškārta 2011.gada maijs Nodarbinātības valsts aģentūras

Sīkāk

KOCĒNU NOVADA DOME Reģistrācijas Nr Alejas iela 8, Kocēni, Kocēnu pag., Kocēnu nov., LV 4220 Tālrunis , fakss , e-pasts:

KOCĒNU NOVADA DOME Reģistrācijas Nr Alejas iela 8, Kocēni, Kocēnu pag., Kocēnu nov., LV 4220 Tālrunis , fakss , e-pasts: KOCĒNU NOVADA DOME Reģistrācijas Nr. 90009114171 Alejas iela 8, Kocēni, Kocēnu pag., Kocēnu nov., LV 4220 Tālrunis 64207690, fakss 64207688, e-pasts: info@kocenunovads.lv PUBLISKO IEPIRKUMU KOMISIJA Kocēnu

Sīkāk

4

4 IZMANTOTIE SAĪSINĀJUMI Atbildīgā iestāde Fonds Konkurss KPFI Projekta līgums LR Vides ministrija SIA Vides investīciju fonds Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāts konkurss "Siltumnīcefekta

Sīkāk

RĒZEKNES NOVADA DOME REĂ. NR Atbrīvošanas aleja 95, Rēzekne, LV 4601, Tel ; , Fax , E pasts: Info

RĒZEKNES NOVADA DOME REĂ. NR Atbrīvošanas aleja 95, Rēzekne, LV 4601, Tel ; , Fax , E pasts: Info RĒZEKNES NOVADA DOME REĂ. NR.90009112679 Atbrīvošanas aleja 95, Rēzekne, LV 4601, Tel. 646 22238; 646 22231, Fax. 646 25935, E pasts: info@rdc.lv Informācija Internetā: http://www.rdc.lv ĀRKĀRTAS SĒDES

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr , PVN Reģ.Nr tālr , tālr./ fax 6

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr , PVN Reģ.Nr tālr , tālr./ fax 6 JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr.2971902208, PVN Reģ.Nr.90009249367 tālr. 67736378, tālr./ fax 67736379, e-pasts sportaskola@edu.jurmala.lv APSTIPRINU

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA DOBELES NOVADA DOME Brīvības iela 17, Dobele, Dobeles novads, LV-3701 Tālr , , , e-pasts LĒ

LATVIJAS REPUBLIKA DOBELES NOVADA DOME Brīvības iela 17, Dobele, Dobeles novads, LV-3701 Tālr , , , e-pasts LĒ LATVIJAS REPUBLIKA DOBELES NOVADA DOME Brīvības iela 17, Dobele, Dobeles novads, LV-3701 Tālr. 63707269, 63700137, 63720940, e-pasts dome@dobele.lv LĒMUMS Dobelē 2017. gada 24. augustā Nr.223/10 Par grozījumu

Sīkāk

Sapropelis Latvijā

Sapropelis Latvijā Ogre, 10.decembris 2015. gads Andrejs Maršāns biedrība LPZAB tel. 29853674; amarshans@gmail.com Pētījuma mērķis Veikt Lobes ezera priekšizpēti, lai noskaidrotu ezera potenciālos, iespējamos attīstības

Sīkāk

Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasauk

Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasauk Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā 2017. gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasaukta: 2017. gada 11.janvārī pl.10:00 Sēdi vada: Sēdē

Sīkāk

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījumi: 12.07.2018., prot.nr.9, 8. Grozījumi: 25.10.2018.,

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts MPK SUPERCROSS motokrosā nolikums 2019. gada 7. jūlijs, Kandava 1. MPK Supercross sacensības motokrosā: 1.1. Sacensības notiek atbilstoši LaMSF Sporta kodeksam, LaMSF Motokrosa noteikumiem, Tehniskajiem

Sīkāk

nas_jauns.redirect_doc-30

nas_jauns.redirect_doc-30 APSTIPRINĀTS ar LU administratīvā direktora 13.05.2013. norādījumu Nr. 6/13 LATVIJAS UNIVERSITĀTES SPORTA SPĒLES 2013 NOLIKUMS 1. Mērėis un uzdevumi 1.1. Popularizēt sportu Latvijas Universitātes (LU)

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Velotūrisma produkta attīstība Tūrisma attīstības valsts aģentūra Inese Šīrava Tūrisma attīstības valsts aģentūras Produktu attīstības vecākā eksperte 2013.gada 18.oktobrī Saulkrastos Kas ir mūsu tūristi?

Sīkāk

Rēzeknes novada pašvaldības 2013.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, Rēzeknes n

Rēzeknes novada pašvaldības 2013.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, Rēzeknes n Rēzeknes novada pašvaldības 2013.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, Rēzeknes novada pašvaldības budžets ir iedalīts pamatbudžetā,

Sīkāk

APSTIPRINĀTS LVF Senioru komisijas sēdē PROJEKTS APSTIPRINĀTS LVF Valdes sēdē A.Dakša LVF Ģener

APSTIPRINĀTS LVF Senioru komisijas sēdē PROJEKTS APSTIPRINĀTS LVF Valdes sēdē A.Dakša LVF Ģener APSTIPRINĀTS LVF Senioru komisijas sēdē 27.09.2017 APSTIPRINĀTS LVF Valdes sēdē 11.10.2017 -------------------------------- A.Dakša LVF Ģenerālsekretārs 2. Latvijas Senioru volejbola čempionāts sieviešu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Seminārs Droša kuģošana CSDD 2017 CSDD loma kuģošanas drošības jomā Kuģu vadītāju apliecību izsniegšana. CSDD izsniedz divu veidu atpūtas kuģu vadītāju apliecības: atpūtas kuģu vadītāju apliecības; starptautiskās

Sīkāk

1.pielikums Talsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas lēmumam Nr.4 "Par Talsu novada sporta un atpūtas pasākumu 2017.gad

1.pielikums Talsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas lēmumam Nr.4 Par Talsu novada sporta un atpūtas pasākumu 2017.gad 1.pielikums Talsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas 03.10.2016. lēmumam Nr.4 "Par Talsu novada sporta un atpūtas pasākumu 2017.gada kalendāro plānu" SPORTA PASĀKUMI TALSU NOVADĀ 2017.GADĀ

Sīkāk

P R O J E K T S v

P R O J E K T S    v APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 23.08.2016. sēdes lēmumu (protokols Nr.13 4) 2016.gada 23.augustā NOLIKUMS Ādažu novadā Nr.14 Ādažu vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 15.panta

Sīkāk

1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss , e-pasts ak

1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss , e-pasts ak 1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss 65237751, e-pasts akniste@akniste.lv Aknīstē 2017.gada 24.aprīlī ZIŅOJUMS

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss , Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE

LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss ,   Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss +371 65324573, www.aglona.lv Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Nr. 2. APSTIPRINĀTI Aglonas novada domes

Sīkāk

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar savu kultūru, ēdieniem, tradīcijām un pat temperamentu. Kopā dosimies izbaudīt interesantāko no Lietuvas, izzināt neparastas

Sīkāk

RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS Krišjāņa Valdemāra iela 5, Rīga, LV-1010, tālrunis , e-pasts NOLIKUMS Rīg

RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS Krišjāņa Valdemāra iela 5, Rīga, LV-1010, tālrunis , e-pasts NOLIKUMS Rīg RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS Krišjāņa Valdemāra iela 5, Rīga, LV-1010, tālrunis 67026816, e-pasts iksd@riga.lv NOLIKUMS Rīgā 2019. gada 15.janvārī Nr. 11- nos Grozījumi ar Rīgas

Sīkāk

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Ziņojums Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē 29.03.2019. Ija Groza, remigrācijas jautājumu koordinatore Mērķis Palīdzēt ārvalstīs

Sīkāk

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vidusskola direktore Nataļja Rogaļeva (paraksts) Rīgā,

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Konference Starpdisciplinaritāte, radošums un uzņēmība mūsdienu izglītības aktualitātes, 2014. gada 29. oktobris ESF projekts Atbalsts izglītības pētījumiem 2011/0011/1DP/1.2.2.3.2/11/IPIA/VIAA/001 Pētījums

Sīkāk

Sporta attistibas koncepcija

Sporta attistibas koncepcija APSTIPRINĀTS Burtnieku novada pašvaldības domes 27.01.2010. sēdē Nr.1. 7. Burtnieku novada sporta attīstības koncepcija 2010. gada janvāris 1 Eiropas sporta hartā ir noteikts, ka sports tās ir visu veidu

Sīkāk

Saistošie noteikumi Nr

Saistošie noteikumi Nr APSTIPRINĀTI Ādažu novada domes sēdē 31.05.2016. (protokols Nr.9 27) SAISTOŠIE NOTEIKUMI Ādažos, Ādažu novadā 2016.gada 31.maijā Nr.16/2016 Kārtība, kādā tiek izsniegta atļauja vīna, raudzēto dzērienu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Šeit top veiksmīgas karjeras Nāc studēt Jelgavā! LLU rektore, profesore Irina Pilvere 25.08.2015 www.llu.lv Vieta virsrakstam, teksts vienā kolonnā Šeit top veiksmīgas karjeras! LLU ir ceturtā lielākā

Sīkāk

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.7/2016

Sīkāk

DPP

DPP IEVADS Darbības programma Infrastruktūra un pakalpojumi 2.prioritāte Teritoriju pieejamības un sasniedzamības veicināšana 2.2. pasākums IKT infrastruktūra un pakalpojumi Pašreizējā sabiedrības attīstības

Sīkāk

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība Atbalsta pasākumi jaunajiem uzņēmējiem Kas ir uzņēmējs? Uzņēmējs ir uzņēmuma īpašnieks, kurš, uzņemoties riskus un atbildību, cenšas gūt peļņu. Biznesa ideju var realizēt tikai tad, ja ir uzņēmējs cilvēks

Sīkāk

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī,

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī, Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes 2012. gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei 2018. gada 18. oktobrī, prot. Nr. 9 Dokumenta mērķis: Dokumentā aprakstīti

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr.90009115622, Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis +371 64522453 fakss+371 64522453, e-pasts: dome@balvi.lv APSTIPRINĀTS ar Balvu novada

Sīkāk

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums Konkursa «Latvijas labākais tirgotājs 2015» nolikums KONKURSA MĒRĶIS 1. Panākt pircēju un apmeklētāju apkalpošanas kultūras uzlabošanu. 2. Paaugstināt tirgotāju un krodzinieku profesionalitāti. 3. Popularizēt

Sīkāk

Latvijas Motosporta Federācijas

Latvijas Motosporta Federācijas Latvijas Motosporta federācijas Prezidija sēdes protokols Nr.5 Rīgā, Dzērbenes 27 2013.gada 14.augusts Sēdes sākums: plkst.18:00 sēdi vada sēdi protokolē Kaspars Kuļikovs Sēdē piedalās (ar balsstiesībām):

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation VAS Starptautiskās lidostas Rīga vidēja termiņa darbības stratēģija 2017.-2023. gadam un ilgtermiņa stratēģija 2017.-2036. gadam Apstiprināts 2018.gada 14.decembra VAS Starptautiskā lidosta Rīga padomes

Sīkāk

BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr , , fakss 67

BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr , , fakss 67 BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr. 90000028870 Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr. 26120706, 67914650, fakss 67914435, e-pasts dome@babite.lv, www.babite.lv Babītes

Sīkāk

Nr.p.k. Neapbūvētu pašvaldības nekustamo īpašumu pilsētā, kuri var tikt nodoti nomai vai atsavināšanai, saraksts Zemes vienības adrese Statuss Kadastr

Nr.p.k. Neapbūvētu pašvaldības nekustamo īpašumu pilsētā, kuri var tikt nodoti nomai vai atsavināšanai, saraksts Zemes vienības adrese Statuss Kadastr Nr.p.k. Neapbūvētu pašvaldības nekustamo īpašumu pilsētā, kuri var tikt nodoti nomai vai atsavināšanai, saraksts Zemes vienības adrese Statuss Kadastra apzīmē jums Kop platība m2 Zemes lieto šanas veids

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 NACIONĀLAIS KULINĀRAIS CEĻŠ apsekojumi, secinājumi, turpmākie plāni Lauku tūrisma pārskata seminārs, 11.09.2014., Bīriņu pils APTAUJA: VAI TŪRISTIEM PATĪK NACIONĀLIE ĒDIENI? VAI CITĀS VALSTĪS CENŠATIES

Sīkāk

Atskaite

Atskaite VAS Latvijas valsts meži 2011.gada ziedojuma sociālajai jomai izlietojums 2012 LVM 2011.gadā sociālās jomas atbalstam piešķīra ziedojumu 400 000 latu apjomā. Ziedojums tika sadalīts nevalstiskajām organizācijām

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Bu

LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Bu LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90009114148, Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Burtnieku novads, LV-4206 Pasta adrese: Vanagu iela 4,

Sīkāk

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63 Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr.4112901027 Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63448697, e- pasts:dzervespamatskola@inbox.lv APSTIPRINU:

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis 63404750, fakss 63423391 NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, 2018. gada 18.janvārī Nr.2 Liepājas 8.vidusskolas nolikums Izdots saskaņā

Sīkāk

PRIEKULES vidusskolas SKOLAS PADOMES sēdes protokols 2014.gada 21.oktobrī Priekulē Nr.2 Sēde sasaukta: 2014.gada 21.oktobrī plkst Sēdē piedalā

PRIEKULES vidusskolas SKOLAS PADOMES sēdes protokols 2014.gada 21.oktobrī Priekulē Nr.2 Sēde sasaukta: 2014.gada 21.oktobrī plkst Sēdē piedalā PRIEKULES vidusskolas SKOLAS PADOMES sēdes protokols 2014.gada 21.oktobrī Priekulē Nr.2 Sēde sasaukta: 2014.gada 21.oktobrī plkst. 18.00. Sēdē piedalās: vecāku pārstāvji - A.Brauna, I.Ivanova, J.Eglīte,

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr.4112901178 Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr. 63324284, tālr./fakss 63324169 e-pasts: varmesk@kuldiga.lv APSTIPRINĀTS Ar Kuldīgas

Sīkāk

Konkursa nolikums

Konkursa nolikums APSTIPRINU Latvijas Republikas tiesībsargs J.Jansons Rīgā, 2017. gada 7. septembrī Konkursa Gada balva personu ar invaliditāti atbalstam 2017 NOLIKUMS PAMATOJUMS Latvijas Republikas tiesībsargs (turpmāk

Sīkāk

SVVA stratēģijas nosaukums

SVVA stratēģijas nosaukums BAUSKAS RAJONA VIETĒJĀS ATTĪSTĪBAS STRATĒĢIJA 2015.-2020.GADAM ATBALSTA SAŅEMŠANAS NOSACĪJUMI LEADER PIEEJAS ĪSTENOŠANAI 2014. 2020. GADAM Biedrība Bauskas rajona lauku partnerība Jolanta Kalinka, valdes

Sīkāk

Latvijas pārtikas nozares konkurētspējas rādītāju salīdzinošā analīze

Latvijas pārtikas nozares konkurētspējas rādītāju salīdzinošā analīze Latvijas pārtikas nozares konkurētspējas rādītāju salīdzinošā analīze 08.12.2015. prof. Irina Pilvere Aleksejs Nipers Latvija Lietuva Igaunija Polija Krievija Analizējamās nozares/valstis/periods Pētījums

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA NAUKŠĒNU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr Pagasta namā, Naukšēnos, Naukšēnu pagastā, Naukšēnu novadā, LV-4244 tālr./fakss 6426

LATVIJAS REPUBLIKA NAUKŠĒNU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr Pagasta namā, Naukšēnos, Naukšēnu pagastā, Naukšēnu novadā, LV-4244 tālr./fakss 6426 LATVIJAS REPUBLIKA NAUKŠĒNU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr.90009115247 Pagasta namā, Naukšēnos, Naukšēnu pagastā, Naukšēnu novadā, LV-4244 tālr./fakss 64268795, 64268288, e-pasts- dome@naukseni.lv ---------------------------

Sīkāk

APSTIPRINĀTS ar Daugavpils Profesionālās vidusskolas Iepirkuma komisijas gada 9. jūlija sēdes lēmumu Komisijas sēdes protokols Nr.01-26/24/1 INS

APSTIPRINĀTS ar Daugavpils Profesionālās vidusskolas Iepirkuma komisijas gada 9. jūlija sēdes lēmumu Komisijas sēdes protokols Nr.01-26/24/1 INS APSTIPRINĀTS ar Daugavpils Profesionālās vidusskolas Iepirkuma komisijas 2014. gada 9. jūlija sēdes lēmumu Komisijas sēdes protokols Nr.01-26/24/1 INSTRUKCIJA PRETENDENTIEM 1. Iepirkuma identifikācijas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation LAUKU TŪRISMA SPĒKS: uzņēmēju, pašvaldības un vietējās kopienas sadarbība Mežotnes pils, 2015. gada 30. oktobris Mārketinga kampaņa, veidojot un popularizējot lauku tūrisma produktus skolu jauniešiem,

Sīkāk

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4 Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits 29.10.2017-05.11.2017 no 459 ir 05.11.2017-12.11.2017 no 459 ir 12.11.2017-19.11.2017 no 459 ir 19.11.2017-26.11.2017

Sīkāk

Preču loterijas Kalendāru kampaņa noteikumi 1. Loterijas preču pārdevējs ir SIA Narvesen Baltija, reģ. nr , juridiskā adrese: Aiviekstes i

Preču loterijas Kalendāru kampaņa noteikumi 1. Loterijas preču pārdevējs ir SIA Narvesen Baltija, reģ. nr , juridiskā adrese: Aiviekstes i Preču loterijas Kalendāru kampaņa noteikumi 1. Loterijas preču pārdevējs ir SIA Narvesen Baltija, reģ. nr. 40003365783, juridiskā adrese: Aiviekstes iela 4, Rīga, Latvija, LV-1003, - turpmāk Pārdevējs.

Sīkāk

Microsoft Word - Nolikums - Autotransporta pakalpojumu sniegšana.doc

Microsoft Word - Nolikums - Autotransporta pakalpojumu sniegšana.doc Apstiprināts ar BJSS Rīdzene iepirkuma komisijas 2017.gada 6.jūlija protokolu Nr.SPSR-17-22-pro IEPIRKUMS Publisko iepirkumu likuma 9.panta kārtībā Autotransporta pakalpojumu sniegšana BJSS Rīdzene audzēkņu

Sīkāk

Par Kredītu reģistra gada 4. ceturkšņa datiem Dalībnieki gada 31. decembrī Kredītu reģistrā (tālāk tekstā reģistrs) bija 96 dalībnieki, t.

Par Kredītu reģistra gada 4. ceturkšņa datiem Dalībnieki gada 31. decembrī Kredītu reģistrā (tālāk tekstā reģistrs) bija 96 dalībnieki, t. Par Kredītu reģistra 2018. gada ceturkšņa datiem Dalībnieki 2018. gada 3 decembrī Kredītu reģistrā (tālāk tekstā reģistrs) bija 96 dalībnieki, t.sk. 15 Latvijas Republikā reģistrētu kredītiestāžu, 5 ārvalstu

Sīkāk

LIKUMI.LV

LIKUMI.LV This document was reproduced from http://www.likumi.lv/doc.php?id=35629&from=off on 06/11/2012. Copyright belongs to VSIA "Latvijas Vēstnesis", and the document is freely available to view online. VSIA

Sīkāk

NOLIKUMS Nr.12/2018 APSTIPRINĀTS ar Siguldas novada pašvaldības domes 2018.gada 1.novembra lēmumu (prot.nr.15, 19. ) Siguldas novada kultūras projektu

NOLIKUMS Nr.12/2018 APSTIPRINĀTS ar Siguldas novada pašvaldības domes 2018.gada 1.novembra lēmumu (prot.nr.15, 19. ) Siguldas novada kultūras projektu NOLIKUMS Nr.12/2018 APSTIPRINĀTS ar Siguldas novada pašvaldības domes 2018.gada 1.novembra lēmumu (prot.nr.15, 19. ) Siguldas novada kultūras projektu finansēšanas konkursa nolikums Izdots saskaņā ar likuma

Sīkāk

CENU APTAUJAS

CENU APTAUJAS ATKLĀTĀ KONKURSA ATKRITUMU APSAIMNIEKOŠANA ALŪKSNES NOVADA TERITORIJĀ (IDENTIFIKĀCIJAS NR.ANP2017/11) Z I Ņ O J U M S Alūksnē, 2017. gada 8. augustā 1. Pasūtītāja nosaukums, reģistrācijas numurs: Alūksnes

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Velotūrisma nacionālās īpatnības īpaši aizsargājamā dabas teritorijās. Ķemeru nacionālā parka piemērs Agnese Balandiņa Carnikavas novads 27.03.2013 Velotūrisms ĪADT kāpēc par krietni zaļāka un videi draudzīgāka

Sīkāk

Gada parskats

Gada parskats reģistrācijas numurs Biedrību un nodibinājumu reģistrā 40008250497 2016. GADA PĀRSKATS Saturs Lpp. Vispārīga informācija par biedrību VĀCU KALNU ĪPAŠNIEKI 3 Bilance 4 Ieņēmumu un izdevumu pārskati 5 Ziedojumu

Sīkāk

PROJEKTS

PROJEKTS Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības attīstības un starpkultūru dialoga jomā NVO PROJEKTU KONKURSS ZEMGALES NVO PROJEKTU PROGRAMMA NOLIKUMS Konkursu organizē Finansiāli

Sīkāk

Vides aspektu apzināšana II. Izejvielu, ūdens, notekūdens, atkritumu, gaisa, trokšņu, smaku un augsnes piesārņojuma audits

Vides aspektu apzināšana II. Izejvielu, ūdens, notekūdens, atkritumu, gaisa, trokšņu, smaku un augsnes piesārņojuma audits Vides aspektu apzināšana II. Izejvielu, ūdens, notekūdens, atkritumu, gaisa, trokšņu, smaku un augsnes piesārņojuma audits 1. PIEREDZES STĀSTS... 3 2. IZEJVIELU, ŪDENS, NOTEKŪDENS, ATKRITUMU, GAISA, TROKŠŅU,

Sīkāk

• ATKLĀTS KONKURSS saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 8.panta pirmās daļas 1.punktu un Ministru kabineta 2017.gada 28.februāra noteikumu Nr.107 Iepirkuma procedūru un metu konkursu norises kārtība 2.1.apakšnodaļu

Sīkāk

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA LAZDONAS PAMATSKOLA Reģ.Nr. 4412900119, Jurģkalni, Lazdonas pagasts, Madonas novads, LV 4824 tel: 64807460, fakss 64826555, e-pasts: lazdonasskola@gmail.com APSTIPRINĀTS ar 18.10.2016.

Sīkāk

Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta not

Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta not Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti 1. 2009.gada 4.augustā Ministru kabineta noteikumi Personām ar I invaliditātes Nr.872 Noteikumi

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Iekšējie noteikumi

Sīkāk

Preču loterijas Pērc jebkuru Fazer Svaigi Cepta Tev! maizi RIMI un laimē kafijas

Preču loterijas Pērc jebkuru Fazer Svaigi Cepta Tev! maizi RIMI un laimē kafijas Preču loterijas Pērc jebkuru Fazer Svaigi Cepta Tev! maizi RIMI un laimē kafijas automātu no Illy! noteikumi 1. Loterijas preču ražotājs ir Fazer Latvija SIA, reģ. nr. 40003519875, juridiskā adrese: Druvas

Sīkāk

Biedrība Bauskas rajona lauku partnerība G A D A P Ā R S K A T S par 2009.gadu 1

Biedrība Bauskas rajona lauku partnerība G A D A P Ā R S K A T S par 2009.gadu 1 Biedrība Bauskas rajona lauku partnerība G A D A P Ā R S K A T S par 2009.gadu 1 SATURS Lpp. Bilance 3 Ieņēmumu un izdevumu pārskats 5 Ziedojumu un dāvinājumu pārskats 6 Ziņojums 7 Ziedotāji un dāvinātāji

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - Dompalma_21Apr_2009

Microsoft PowerPoint - Dompalma_21Apr_2009 UNODC grantu shēma un atbalstītie projekti Evija Dompalma, UNODC Nacionālā koordinatore Latvijā Prezentācijas saturs UNODC grantu shēmas mērķis un attīstības posmi HIV profilakses punktu iesniegto projektu

Sīkāk

Pamatnostādnes Sadarbība starp iestādēm saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 909/ un 23. pantu 28/03/2018 ESMA LV

Pamatnostādnes Sadarbība starp iestādēm saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 909/ un 23. pantu 28/03/2018 ESMA LV Pamatnostādnes Sadarbība starp iestādēm saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 909/2014 17. un 23. pantu 28/03/2018 ESMA70-151-435 LV Satura rādītājs 1 Piemērošanas joma... 3 2 Mērķis... 5 3 Atbilstības un ziņošanas

Sīkāk

VALMIERA šodien

VALMIERA šodien Valmieras daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovāciju ieguvumi. IA VALMIERAS NAMSAIMNIEKS 2016.gada 23.februāris Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Valmierā Apsaimniekošanā nodoto privatizēto māju skaits Valmierā

Sīkāk

Prezentācijas tēmas nosaukums

Prezentācijas tēmas nosaukums Godīgas konkurences aspekti publisko iepirkumu procedūrās Kristaps Riekstiņš Iepirkumu uzraudzības biroja Tiesību aktu piemērošanas departamenta vecākais referents Publiskajam iepirkumam ir svarīga nozīme,

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME LĒMUMS Jūrmalā 2014.gada 10.aprīlī Nr. 170 Par deleģēšanas līguma noslēgšanu (protokols Nr.8, 26.punkts) ar

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME LĒMUMS Jūrmalā 2014.gada 10.aprīlī Nr. 170 Par deleģēšanas līguma noslēgšanu (protokols Nr.8, 26.punkts) ar LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME LĒMUMS Jūrmalā 2014.gada 10.aprīlī Nr. 170 Par deleģēšanas līguma noslēgšanu (protokols Nr.8, 26.punkts) ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību Dzintaru koncertzāle

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja Dzīvo patstāvīgi un veselīgi Apzinās sevi, savas vēlmes un intereses, Spēj dzīvot patstāvīgi, saskaņā ar savām vērtībām, Saglabā un nostiprina savas garīgās

Sīkāk