1

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "1"

Transkripts

1 VITRUPES BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ

2 1.Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Īss situācijas raksturojums. Viļķenes pagasts atrodas Limbažu novadā. Tā teritorija aizņem 225 km2, Iedzīvotāju skaits ir 1400 (uz ) Pagastā darbojas Viļķenes bibliotēka un Vitrupes bibliotēka. Vitrupes bibliotēka pēc teritoriālā iedalījuma apkalpo 1)vidējciemu -Vitrupe 2)mazciemus- Blomi, Lapsiņas un Ķirbižus ar kopējo iedzīvotāju skaitu Iedzīvotāju skaits samazinās, jo laukos nav darba vietu. Skaudri, bet arī pie mums iedzīvotāji noveco, daudzas lauku viensētas ir palikuša tukšas. Jaunieši, kuri izmācās, cenšas atrast darbu pilsētā, radus laukos apciemo tikai brīvdienās. Vitrupieši lielākā daļa nodarbojas ar naturālo saimniekošanu, lauksaimniecību, strādā kokapstrādē, mežsaimniecībā un mežu izstrādē. Tikai daži nodarbināti izglītībā, kultūrā, tirdzniecībā u.c. Priecē tas, ka tā iedzīvotāju daļa, kas mūsu pusē ierodas tikai nedēļas nogalē, atrod iespēju apmeklēt bibliotēku- lasa grāmatas, žurnālus un izmanto arī interneta pakalpojumus. Vitrupes bibliotēka ir zināma ar senu vēsturi. Pēc novadpētniecības materiāliem redzam, ka Ķirbižu - Blomes bibliotēkas biedrība izveidota un darbojusies no 1909.gada. Pēc kara bibliotēka atjaunota 1946.gadā. Vitrupes bibliotēka ir Viļķenes pagasta kultūras, izglītības un informācijas iestāde, kuras darbības mērķis ir nodrošināt operatīvus un kvalitatīvus vietējās sabiedrības vajadzībām atbilstošus informācijas pakalpojumus. Bibliotēkas mērķis ir saglabāt un attīstīt vidi, kas veicinātu cilvēku kultūras izaugsmi, celtu nacionālo pašapziņu. Bibliotēka darbojas kā informatīvais un zināšanu ieguves atbalsts obligātai izglītībai un mūžizglītībai. Kā citur Latvijas laukos, arī Vitrupē bibliotēka ir vienīgā kultūras, izglītojošā un informatīvā iestāde. Bibliotēkā ir iespēja atrast un lasīt katram piemērotu un interesējošu literatūru, jaunākajos preses izdevumus, kas nenoliedzami izglīto, attīsta un bagātina cilvēku iekšējo pasauli. Ir iespēja bez maksas izmantot un apgūt jaunās tehnoloģijas datorus, internetu, bezvadu internetu, kas tiek atzinīgi novērtēts. Bibliotēka piedāvā arī maksas pakalpojumus kopēšana, printēšana, fakss, u.c. Pateicoties pašvaldībai, pirms 4 gadiem bibliotēkas telpas ir paplašinātas un izremontētas. Ir gaiša un plaša lasītava- interneta lasītava, pietiekama krājuma telpa, bērniem savs jauks stūrītis lasīšanai un rotaļām. Bibliotēkā tiek organizēti dažādi pasākumi, izstādes. Apkārtne sakopta, izveidots bērnu rotaļu laukums, iekārtoti soli bezvadu interneta lietotājiem brīvdienās un pēc bibliotēkas darba laika. Bibliotēkas lietotāji ir pirmsskolas vecuma bērni ar vecākiem un vecvecākiem, skolēni, vidusskolēni, skolotāji, studenti, lauksaimnieki, individuālie saimniekotāji, pensionāri, mājsaimnieces u.c gadā bibliotēkas lietotāju skaits ir nedaudz audzis, tas ir 207, kaut gan iedzīvotāju skaits samazinās. Tas ir 15% no pagasta iedzīvotājiem un 57% no apkalpojamā mikrorajona iedzīvotājiem.

3 Bibliotekāra uzdevums ir plašāka bibliotēkas pakalpojumu popularizēšana, sniedzot konsultācijas un iedrošinot apmeklētājus, kas neapmeklē bibliotēku, tos izmantot. Izmaiņas bibliotēkas darbībā pārskata periodā. Šajā pārskata periodā mainījās bibliotēkas vadītājs, sakarā ar ilggadējās darbinieces Ligitas Rumpes aiziešanu pensijā. Bibliotēkas akreditācija Bibliotēka ir akreditēta, kā vietējās nozīmes bibliotēka, apliecība saņemta 2009.gada 21.janvārī. Bibliotēkas galvenie uzdevumi: 1. Attīstīt bibliotēku par izglītības, informācijas un kultūras centru. Nodrošināt bibliotēkas krājuma, elektronisko datu bāzu un informācijas sistēmu pieejamību ikvienam klientam. 2.Veikt bibliotēkai nepieciešamo iespieddarbu un citu dokumentu komplektēšanu, jaunieguvumu bibliotekāro apstrādi, uzskaiti un saglabāšanu. Veidot bibliotēkas katalogus, datu bāzes. Sadarboties ar galveno bibliotēku kopkataloga un datu bāzes veidošanā. 3.Konsultēt bibliotēkas apmeklētājus, pēc pieprasījuma veikt IT lietotāju apmācību 4.Sniegt kvalitatīvus pakalpojumus, (arī maksas pakalpojumu nodrošināšana- kopēšana, printēšana, fakss.) 5. Sadarboties ar pārējām pašvaldības institūcijām, ar novada Galveno bibliotēku un citām pašvaldību bibliotēkām. Nodrošināt valsts un pašvaldību institūciju sagatavotās un publicētās informācijas pieejamību. 6.Organizēt bibliotēkas, grāmatu un lasīšanas popularizējošus, pasākumus. 7. Bibliotēkas attīstību virzīt uz sadarbību, saprašanos un radošumu. 8. Veicināt bibliotēkas attīstību, piedaloties projektu sagatavošanā un realizēšanā. 9. Aktivizēt novadpētniecības darbu. Resursu veidošana, attīstīšana un izmantošana. 10. Apmeklēt kursus un seminārus un ieviest bibliotēkas darbā visu jauno. 11.Rūpēties, lai bibliotēka vienmēr būtu silta, gaiša un gaumīgi iekārtota, lai sniegtu aktuālu informāciju. 12.Ievietot informāciju par bibliotēkas pasākumiem Viļķenes pagasta mājas lapā, LGB mājas lapā un 2.Krājuma komplektēšanas un organizācijas politika. Bibliotēkā ir izstrādāta krājuma komplektēšanas politika, pēc tās arī vados. Mērķis ir veidot pēc iespējas universālu, aktuālu dažādām vecuma grupām un izglītības līmenim atbilstošu dažādu nozaru dokumentu krājumu. Īpaša vērība tiek veltīta daiļliteratūras, uzziņu literatūras iegādei, neaizmirstot arī izklaides literatūru. Komplektēšanas darbā tiek uzklausītas lietotāju vēlmes. Ar izdevniecību piedāvājumiem iepazīstos internetā, LGB dotajā informācijā par izdevniecību piedāvājumiem, jaunumiem un arī presē. Augsti vērtēju IU Virja izbraukuma tirdzniecību, tas ietaupa laiku un līdzekļus. Īpašs prieks par Grāmatu svētkiem, kas vienmēr pārsteidz ar interesantu programmu, jaukiem un vērtīgiem dāvinājumiem bibliotēkām. Bibliotēkas lietotāju pieprasījumi tiek apmierināti izvēloties materiālus arī kopkatalogā no citām pašvaldību bibliotēkām. SSBA g. nav izmantots. Iekšzemes starpbibliotēku

4 abonements ir izmantots. No citām bibliotēkām saņemti 7 eksemplāri un citām izsniegti 12 eksemplāri. Pārskats par krājuma papildināšanu gadā No kurienes saņemti iespieddarbi. Eksemplāru skaits Summa No pašvaldības ,- LBAB, (Grāmatu svētki) 13 50,- Dāvinājumi BAI ,- Kopā ,- Pašreizējais bibliotēkas krājums apmierina bibliotēkas lietotāju (88%) vajadzības. Vēlētos vairāk līdzekļu krājuma papildināšanai, bet jāsaprot reālā situācija novadā un valstī kopumā. Veikts darbs pie krājuma attīrīšanas no novecojušās literatūras, kā arī no nolietotiem materiāliem. Norakstīti 719 nolietoti eksemplāri, no tiem 367 grāmatas, kas, izņemtas arī no kopkataloga. Bibliotēkas krājuma kustība gadā: Jaunieguvumi g. Izslēgti dokumenti g. Krājums 2011g. Beigās Izsniegts g. Dokumenti(kopskaits) No tiem: grāmatas Seriālizdevumi Audiovizuālie dok Elektroniskie dok Bērnu literatūra Grām.kopskaits Latviešu val.gr.kopsk Svešvalodas gr.kopsk Pārējie (Spēles) 6 6 Preses pasūtīšana ir aktuāla lieta, jo mūsu bibliotēkā apmeklētāji to lasa ļoti daudz. Ja vien būtu iespējams, noteikti pasūtītu vairāk žurnālus un avīzes, par kurām izsaka vēlmi lasītāji. Intereses ir ļoti dažādas. Ir prieks, ka izlasīto apmeklētāji pārrunā, iesaka viens otram. Gribas īpaši uzsvērt, ka preses abonēšanai ļoti nepieciešams vairāk līdzekļu.

5 3. Pakalpojumu piedāvājums un pieejamība. Vitrupes bibliotēka lietotājiem piedāvā: brīvpieejas krājumu, 13 nosaukumu periodiskos izdevumus un uzziņu literatūras krājumu, bezmaksas pieeju interneta resursiem, datu bāzes Letonika.lv. un NAIS lv ikvienam lietotājam, 5 datorizētas lietotāju darba vietas, bezvadu internetu, bibliogrāfiskās uzziņas un konsultācijas, pamatzināšanas darbā ar datoru, programmām, informācijas iegūšanu internetā, darbu ar e-pastu, kā arī ikdienas norēķinu veikšanu u.c. SBA pakalpojumus, lasīšanas un grāmatu popularizējošus pasākumus (Pirmā tikšanās ar bibliotēku, literāras pēcpusdienas, konkursus, pārrunas, izstādes u.c.) maksas pakalpojumus: kopēšanu, skenēšanu, faksa pakalpojumus, izdrukas, uzziņu sagatavošanu izmaksas apstiprinātas Limbažu novada domes 2009.g.22.oktobra lēmumā(nr.10, 8. &), Esošo pakalpojumu pilnveidošana un jaunu ieviešana notiek ņemot vērā lasītāju vēlmes un vajadzības, bibliotēkas iespējas, pašvaldības un Limbažu domes norādījumus. Galveno rādītāju analīze gadā: Bibliotēkas lietotāju Skaits 207 Apmeklētāju skaits Izsniegums t.sk.bērni un jaunieši līdz 18 gadiem 29 t. sk.bērni un jaunieši līdz 18 gadiem 1147 t. sk. bērniem un jauniešiem līdz 18 g 378 Apmeklētāju skaits aug, vidēji dienā 22 apmeklētāju. Vasarā un īpaši skolēnu brīvdienās tas ir līdz 35 dienā, gada beigās un sākumā, kad lauciniekiem nav darba dārzā, dienā vidēji līdz 30 apmeklētājiem. Kopumā apmeklētāju skaits palielinājies, taču nedaudz samazinājies lasītāju skolēnu skaits un izsniegums, jo daļa bijušo vidusskolēnu turpina mācīties vai strādāt pilsētās(limbažos, Valmierā, Rīgā) Iepriecina, ka bibliotēka arvien vairāk tiek izmantota nopietnas izziņas nolūkos savas personības pilnveidošanai, svešvalodas apguvei gan mācībām, gan darbam, savas karjeras un biznesa attīstīšanai. Jauki, ka laukos daudz cilvēkiem interesē arī radošas idejas gan rokdarbiem, gan veselībai, gan sadzīvei. Tās viņi atrod grāmatās, žurnālos un ļoti bieži arī internetā. Ļoti daudz apmeklētāju lasa presi gan uz vietas lasītavā, gan ņemot līdz uz mājām. Daļa pieaugušo un arī jauniešu presi lasa ziņu portālos. IT pakalpojumus izmantojam- izziņas nolūkos, uzziņām, veicot ikdienas maksājumus, izmantojot i-banku, norēķinu kārtošanai un vienkārši izklaidei, u.c.

6 Uzziņu un informācijas darbs Pavisam sagatavotas un uzskaitītas 60 uzziņas un informācijas, no tām 36 elektroniski sagatavotas, pārējās mutiskās un telefoniskās. No tām bērniem un jauniešiem līdz 18 gadiem -23 Tās ir par dažādām tēmām, plašākas un vienkāršākas. Tēmas : Latvijas novadi, Ezeri un upes teikās, Savstarpējās attiecības latviešu dainās, Ārstniecības augi, to izmantošana, Mājdzīvnieki, Dzīvais un nedzīvais ūdens, tā iegūšana, Koksnes izmantošana Latvijā, Piramīdas celtniecība, tās izmantošana ārstniecībā, Domas spēks, Klimata pārmaiņas Eiropas Savienībā, Atkritumu šķirošana, Tamborētas šalles, Tunelšalles adīšana, adījumi no daudzkrāsainas dzijas, Puzuru veidošanas pamati, u.c. Sociāli mazaizsargāto un riska grupu bibliotekārā apkalpošana Mājās tiek apkalpoti 15 lasītāji, tie ir invalīdi un pensionāri, kuri paši nevar atnākt uz bibliotēku. Viņi ar lielu prieku izmanto šo iespēju, lasa grāmatas un arī žurnālus. Šo darbu veicam paši vai lūdzam palīdzēt pastniekam. 4.Darbs ar bērniem un jauniešiem Runājot par bērniem un jauniešiem, reālā situācija laukos nav iepriecinoša. Samazinās pamatskolas skolēnu skaits. Vidusskolēni mācās ne tikai Limbažu vidusskolās, bet tālāk Valmieras ģimnāzijā un Rīgā. Viņi vietējo bibliotēku apmeklē retāk. Pusaudži nepieciešamo informāciju biežāk sameklē internetā un nejūt nepieciešamību lasīt. Straujā datortehnoloģiju attīstība un daudzveidīgās izklaides samazinājušas lasīšanai atvēlēto laiku un interesi. Skolā ir maz obligāti izlasāmā literatūra. Regulāri sadarbojamies ar vecākiem. Speciāli iekārtotā stendā viņi iepazīstas ar bibliotēkā iegādāto jaunāko literatūru bērniem un jauniešiem. Gan pasākumos, gan pārrunās kopīgi ar vecākiem aicinām bērnus un jauniešus lasīt grāmatas. Stāstam, cenšamies ieinteresēt par kādām tēmām var izlasīt, uzzināt interesantu un vēl nezināmu. Ir prieks, kad tas izdodas. Pēc sarunām ar vecākiem var uzzināt, ka bērnu diena ir noslogota, daudz jāmācās, noguruši. Tāpēc maz lasa, izvēlas citas izklaides internets, TV. Iepriecina tas, ka ģimenes, kurās lasa pieaugušie, lasa arī bērni. Turpinās darbs ar pirmsskolas bērniem, kuri neapmeklē bērnudārzu. Kopīgi lasām grāmatas, atpazīstam burtus, spēlējam spēles, iesaistām rotaļās. Tas bērniem ļoti patīk. Mācāmies klausīties un izprast, tūlīt izlasīto pārrunājam.

7 Bērni izmanto bibliotēkā pieejamās datu bāzes un citas noderīgas un interesantas adreses internetā. Daži bērni (3) piedalījās letonika lv. konkursā Meklē un atrodi datu bāzē letonika lv. Skolēni labprāt izmanto portālus izklaidēm, saziņai ar draugiem, bieži ieskatās skolas mājas lapā. Tomēr lielai daļai no viņiem interesē arī informācija par nopietnākām lietām, kā : ; familyfun.go.com ; u.c. Vecāko klašu skolēni izmanto interneta resursus par dažādām tēmām, lasa grāmatas un enciklopēdijas. Bērniem un jauniešiem palīdzēts sagatavot 23 uzziņas, kas palīdzējušas viņu mācību darbā, kā arī projektu darbu sagatavošanā projektu nedēļā. Skolēni bibliotēkā ne tikai darbojas pie datoriem, bet arī spēlē spēles Latvijas spēle junioriem, Monopols, Vai tu esi gudrāks par 5 klasnieku, Alias- vārdu paskaidrošanas spēle, jautra viesību spēle Imago, Skrable- vārdu salikšana. Spēles spēlē arī jaunieši un pieaugušie. Skolēniem notikuši vairāki pasākumi un izstādes. Bērni bibliotēkā labprāt pavada savu brīvo laiku, jo viņiem te ir interesanti. Bērnu lasītākās grāmatas gadā L.Sproģe Joka pēc alfabēts M. Cielēna Ērmiņu ceļojumi K.Andruss Lote no izgudrotāju ciema M. Laukmane Nekādas pupu mizas L.Dreimane Vilcenes stāsts Pasākumi bērniem un jauniešiem: Pasākuma veids Nosaukums Īss pasākuma apraksts Skolēnu projektu nedēļa Atrodi, uzzini, izmanto! Skolēni ar lielu interesi meklēja informāciju, lai piedalītos projektu nedēļas pasākumos skolā, izmantojot dažādas datu bāzes. Izsniegtas 13 uzziņas. Izstāde Ko ražo Vitrupē? Bērni palīdz apkopot materiālus un veidot izstādi. Gūst priekšstatu bibliotēkas izstādes veidošanā. Apkopoti materiāli par to, ko ražo Vitrupē z/s Birznieki, Āres - biškopība-medus ieguve z/s Vīnkalniņi - stādu audzēšana z/s Kurķuļi - graudkopība Noslēgumā pārrunas pie tējas tases un medus degustācija. e- prasmju nedēļa e- prasmju nedēļa Piedalās 6 lietotāji Lursofta un Letonikas izmantošana- Mācās kā elektroniskajā katalogā sameklēt nepieciešamo grāmatu, izmantot LURSOFT datu bāzi, meklēt materiālus par ES Izstāde Rotaļlietu izstāde Ilzes Beldavas tamborētu un adītu rotaļlietu izstāde pārdošana. Ļoti skaistas, mīļas un

8 interesantas rotaļlietas. Bērniem ļoti patikadaži izteica vēlmi arī paši pagatavot rotaļlietas.paldies māksliniecei! Rokdarbu izstāde Ko prot Vitrupieši? Izstādē dažādi rokdarbi- ļoti skaisti adījumi, tapojumi, izšuvumi, rotaslietas, origami, koka izstrādājumi( kuru autori bija arī vietējie zēni, kas strādāja skolotāja Aigara Erdmaņa (Viļķenes pamatskola) Noslēgumā dalībnieki saņem diplomus, cienājas ar kafiju un kliņģeri. Izstāde-pasākums Lieldienas ir saules svētki Izstādē sagatavots materiāls par Lieldienām, izliktas grāmatas, kurās varam lasīt par šiem svētkiem, mīklas, ticējumi. Pasākums notiek pagalmā minam mīklas, atceramies ticējumus, tautasdziesmas, ripinām olas, šūpojamies. Pasaku pēcpusdiena Lasīsim kopā Klausās M.Cielēnas pasakas vecmāmiņas Zentas Ozolas lasījumā. Pēc tam bērni paši rakstīja pasaku, dzejoli, eseju vai stāstu, kas bija arī jānolasa. Bija interesanti, bet atbilstoši vecumam nelieli darbiņi. Kopīgi secinām, ka mums vēl daudz jāmācās- jācenšas veidot garākus darbus, jo arī skolā to apjomam jābūt lielākam, jāseko pareizrakstībai Gleznu izstāde Novadpētniecības izstāde Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa bērniem Izstādes bērniem un jauniešiem 9.kl. skolnieces Lienes Rumpes gleznu izstāde Zūdošais, paliekošais un mainīgais autore Mārīte Purmale Ēgners Turbjēns Kāpējpeļuks un citi dzīvnieki Šurumburummežā 1. Annai Brigaderei Zentas Ērgles devums bērnu literatūrā Varējām aplūkot 17 gleznas, kuras papildināja dzeja un stāstiņi. Darbi bija ļoti interesanti. Tas, ka autore ir tikai 9. klases skolniece iepriecināja bērnus un skolēnus. Daži teica, ka tas viņus iedvesmo arī pamēģināt zīmēt glezniņas. Vecāki un vecvecāki parādīja bērniem fotogrāfijas, kurās redzamas vietas, kur kādreiz bijuši vai dzīvojuši. Arī bērni atpazina daļu no fotogrāfijās redzamajām vietām, tas bija ļoti interesanti visiem. Secinām, ka ir jāsaudzē daba, vide, jādomā par to, kas paliks nākamajām paaudzēm. Norvēģu rakstnieka darbu lasām kopā ar jaunākā vecuma bērniem, mēģinām atdarināt darbības, kādas veic trīs vāverēni un viņu auklīte- Kāpējpeļuks. Bija jautri un interesanti. Pēc tam pārrunājam, ko gan varam no tā visa mācīties? Skolēni iepazinās ar Annas Brigaderes un Zentas Ērgles devumu bērnu literatūrā. Tikai daži bija lasījuši kādu šo autoru grāmatiņu.

9 Izstāde un pārrunas Klimata pārmaiņas Eiropā Ierosinot bērnus un jauniešus iesaistīties sarunā, kopīgi uzzinām, ka cilvēki paši ietekmē klimata pārmaiņas- piesārņojot vidi, neveicot atkritumu šķirošanu, netaupot mūsu dabas resursus u.c. Interese par šo tēmu bija liela, daļa no bērniem atcerējās arī skolā uzzināto. Daži paņēma lasīt kādu grāmatu par šo tēmu. Pēcpusdiena Ziemassētku eglīte Sākām pēcpusdienu ar sarunu par Ziemassvētku smaržu.(pie mums smaržoja piparkūkas, mandarīni.)cik tas bija jauki, ka bērni nosauca tik daudz interesantu smaržu, kas viņiem saistās ar Ziemassvētkiem Minējām mīklas, par ko saņēmām balviņas. Skaitījām dzejolīšus pie eglītes un saņēmām lielas ziemassvētku konfektes. Bija rotaļa ar pārģērbšanospuiši- sniegpārsliņas meitenes - rūķīši Cienājāmies ar Rūķa tēju un kūciņām. Tad gājām rotaļās un iemācījāmies dziesmu. Prieks, ka bērniem ļoti patika. 5. Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nodrošinājums Strādājam ar elektronisko kopkatalogu ALISE. Šo darbu iesāka līdzšinējā bibliotekāre, tagad to turpinu. Lai varētu sekmīgi stādāt, apmeklēju BIS ALISE kursus, kurus organizēja SIA Tieto Latvija. Bibliotēkā veicam jaunieguvumu komplektēšanu, kataloģizāciju, rekataloģizāciju. Reģistrējam lasītājus, izsniedzam un saņemam grāmatas, izmantojot kopkatalogu ALISE. Nepieciešamības gadījumā atrodam, kādā novada bibliotēkā ir meklētā grāmata. Tā sekmīgi varam apmierināt klientu pieprasījumu. Izmantojam arī ALISES piedāvāto statistiku, atskaites, u.c. Liela daļa bibliotēkas lietotāju uzziņu un informācijas iegūšanai joprojām izmanto enciklopēdijas, vārdnīcas, novadpētniecības materiālus, rokasgrāmatas, presi u.c. Tomēr arvien vairāk lietotāju izmanto bibliotēkā ir pieejamas noderīgas adreses internetā. Tās labprāt izmanto studenti, vidusskolēni, skolotāji, arī lauksaimnieki, bērnu vecāki, vecvecāki un citi lietotāji. Tās ir publikācijas par dažādām zinātņu nozarēm. Galvenā priekšrocība ir tāda, ka brīvpieejas saturs bez ierobežojumiem ir pieejams lietotājiem jebkurā vietā un laikā, neatkarīgi no bibliotēkas atrašanās vietas.

10 Bibliotēkas lietotājiem ir iespēja izmantot datu bāzes Letonika lv. un NAIS.Bibliotēkas lietotāji katru gadu tiek iesaistīti ikgadējā erudīcijas konkursā Meklē un atrodi datu bāzē letonika.lv. gadā piedalījās visās līgās : skolēnu līgu pārstāvēja 3 dalībnieki, pieaugušo lasītāju 3, bibliotekāru līgu bijusī bibliotēkas vadītāja Ligita Rumpe Apmeklētājiem palīdzam sameklēt nepieciešamo informāciju, izveidot e-pastu, aizpildīt dažādas veidlapas, apmaksāt rēķinus, izmantot datu bāzes, bibliotēku katalogus, sazināties ar draugiem un radiem ārzemēs, izlasīt presi, noskatīties filmas u.c. Strādāts arī pie senjoru un citu interesentu datorapmācības. Datorlietošanas pamatus apguvuši 8senjori. Viņi var uzrakstīt, noformēt un saglabāt kādu izziņu, izveido e-pastu,daži prot pievienot e-pastam dokumentu un nosūtīt adresātam, sazināties portālā draugiem.lv un nomaksāt rēķinus. Jaunākās ziņas internetā lasa jaunākie apmeklētāji, bet pieaugušie labprātāk izmanto abonēto presi. Datorprasmju apmācībām bērniem un arī pieaugušajiem tiek izmantots metodiskais materiāls Datorprasmju un informācijpratības apguve sākumskolas vecuma bērniem, u.c. Arī bērniem iesakām dažādus portālus gan izklaidēm, gan nopietnākām lietām, jo labprātāk viņi spēlē dažādas spēles, sarunājas draugos lv.,skatās filmas. Informācija par mūsu Vitrupes bibliotēku pieejama Limbažu novada mājas lapā, Limbažu galvenās bibliotēkas mājas lapā Latvijas bibliotēku portālā Viļķenes pagasta mājas lapā 6. Novadpētniecības darbs Bibliotēkā ir atsevišķs, labi pārskatāms plaukts ar novadpētniecības fonda materiāliem un izveidotas mapes par dažādām tēmām. Turpinās darbs pie materiālu vākšanas un papildināšanas. Šīs mapes ir lietotāju pieprasītas un izmantotas. Skolēni bieži izmanto represēto novadnieku stāstījumus, fotoattēlus, materiālus par Blomes skolu, Ķirbižu muižu, Meža muzeju, apmeklē Ķirbižu meža taku. Turpinām sadarboties Ķirbižu meža muzejā izveidoto vides izglītības centru, kuru vada zinoša darbiniece bijusī mežzine Māra Šņore. Īpaši noderīga ir sadarbība vides jautājumos. Pasākuma veids Nosaukums Īss raksturojums Izstāde Barikāžu atceres Izstādei pievienots vietējo vitrupiešu diena- 20 gadi saraksts, kuri piedalījās barikādēs. Izstāde Ko ražo Vitrupē? Bērni palīdz apkopot materiālus un veidot izstādi. Gūst priekšstatu bibliotēkas izstādes veidošanā. Apkopoti materiāli par to, ko ražo Vitrupē z/s Birznieki, Āres - biškopība-medus ieguve z/s Vīnkalniņi - stādu audzēšana z/s Kurķuļi - graudkopība Noslēgumā pārrunas pie tējas tases un medus degustācija.

11 Izstāde Martas Vitrupes dāvinājumu izstāde Sakarā ar jubileju un miršanas atcerei Retas un dārgas grāmatas, arī spēles. Prieks par dāvinājumu, kuru apmeklētāji izmanto. Paldies par šo dāvinājumu- izsūtīts ASV meitai. Izstāde Ko prot Vitrupieši? Izstādē dažādi rokdarbi- ļoti skaisti adījumi, tapojumi, izšuvumi, rotaslietas, koka izstrādājumi( kuru autori bija arī vietējie zēni, kas strādāja skolotāja Aigara Erdmaņa (Viļķenes pamatskola) Noslēgumā dalībnieki saņem diplomus, cienājas ar kafiju un kliņģeri. Novadpētniecība s izstāde Viļķenes amatierteātra izrāde bibliotēkas pagalmā Izstāde Papildinātas jau izveidotās mapes par dažādiem tematiem Papildināta arī bibliotēkas Zūdošais, paliekošais un mainīgais autore Mārīte Purmale Zņaudzavas zelts Ēvijas Kraukles gleznu izstāde 1.Novada dabas bagātības 2.Novada cilvēki 3. Novadnieku devums bibliotēkai, u.c. Bibliotēkas albums Vecāki un vecvecāki parādīja bērniem fotogrāfijas, kurās redzamas vietas, kur kādreiz bijuši vai dzīvojuši. Arī bērni atpazina daļu no fotogrāfijās redzamajām vietām, tas bija ļoti interesanti visiem. Ieguvām jaunas zināšanas par mūsu pagastu. Paldies autorei! Jau par tradīciju izveidojusies teātra izrāde brīvā dabā pie bibliotēkas. Vitrupieši ļoti atsaucīgi un pateicīgi par iespēju noskatīties izrādi. Cienājām aktierus ar kafiju, siltiem pīrādziņiem un kliņģeri. Vietējās vitrupietes, mākslas skolas audzēknes gleznu izstāde jau notiek atkārtoti. Apmeklētājiem patīk stils un krāsu izvēle. Papildināti materiāli pa 13 tēmām Ievietoti jaunākie materiāli. vēsture Gleznu izstāde Klusā daba Bijušās novadnieces Lāsmas Rumpes, tagad Carnikavas pirmskolas iestādes Ŗiekstiņš mākslas skolotājas studijas Triepiens dalībnieces klusās dabas gleznojumi. Pēcpusdiena Ziemassvētku noskaņās tikšanās ar novadnieci Dignu Virksteni Jauks un sirsnīgs pasākums sveču gaismā. Digna lasīja savu dzeju un dziedāja dziesmas. Pēc tam tērzējām, dzerot ziemassvētku tēju, klausījāmies viņas atmiņās un atziņās par šodienu. Guvām iedvesmu un gaišu dzirkstelīti Jaunajam gadam. Par to teicām sirsnīgu paldies Dignai. 7. Projektizstrāde Pašlaik ir pārtraukts darbs lasīšanas veicināšanas programmā Bērnu žūrija. Tā kā bērnu skaits samazinās, jādarbojas ar bērniem, kuriem negribas lasīt, jācenšas ieinteresēt. Turpinās darbs ar mazajiem pirmsskolas vecuma bērniem, cenšoties tos ieinteresēt lasīt :

12 Pirmā tikšanās bibliotēkā, u.c. Pašlaik cenšos apgūt visu nepieciešamo bibliotēkas darbā, mācīšos un centīšos izstrādāt arī projektus. 8. Metodiskā un konsultatīvā darba un sadarbības raksturojums. Bibliotēkas darbā mums ļoti palīdz aktīva, zinoša, atsaucīga un prasīga metodiķe Broņislava Sauka. Vienmēr esam informēti par visu svarīgo. Metodiķe velta daudz laika visu jautājumu izskaidrošanai un konsultēšanai, ja nepieciešams, gūstam arī praktisku palīdzību. Regulāri saņemam metodiskā darba plānus. Ļoti pārdomāti un interesanti, ikdienas darbā noderīgi ir LGB rīkotie semināri, ekskursijas, pieredzes apmaiņas braucieni. Lielāko daļu 2012.gada darba veica ilggadējā bibliotēkas vadītāja Ligita Rumpe, par ko viņai liels paldies! Uzskatu, ka šis darbs, ko viņa veica 43 gadus ir vārdos nepasakāmas cieņas vērts! Viņa pēc labākās sirdsapziņas apmācīja un ievadīja darbā mani. Protams, man vēl ļoti daudz jāmācās. Konsultējos ar mūsu pagasta Viļķenes bibliotēkas un Kārļa Baumaņa Viļķenes pamatskolas bibliotēkas vadītājām dažādos jautājumos un pasākumu organizēšanā, krājuma izmantošanā un papildināšanā. Bibliotēkas vadītājs ir starpnieks starp pagasta pārvaldi un vietējiem iedzīvotājiem- informācijas un paziņojumu nodošanā. Pagasta pārvalde izrāda lielu interesi gan par bibliotēku, gan arī par tuvējās apkārtnes iedzīvotājiem. Divas reizes gadā notiek iedzīvotāju sapulces bibliotēkā. Gaišs, sirsnīgs un jauks bija gada noslēguma seminārs. Jauko noskaņu papildināja un patīkami pārsteidza interesantais koncerts Valmieras teātrī, mīļš paldies par to! Par neatlaidību, augstām prasībām, izpalīdzību un nenovērtējamām darba spējām jāpateicas mūsu metodiķei un viņas komandai. Paldies! 9. Bibliotēkas materiālā un tehniskā stāvokļa vērtējums. stāvoklis Paskaidrojumi Ēkas, kurā atrodas b-ka būvniecības gads Nestabili mājas pamati, atjaunojams jumts. Telpu kopējā platība (m2) 85 Lasītāju apkalpošanas telpas(m2) 85 Krātuvju telpas(m2) - Lasītāju darba vietu skaits t.sk.5 automatizētas Telpu tehniskais stāvoklis(labs, apmierinošs, nepieciešams remonts) Labs Paplašinātas un atremontētas telpas 2007.g. Kad pēdējo reizi veikta rekonstrukcija, 2007.g. Paplašinātas telpas kapitālais vai kārtējais remonts Apgaismojuma atbilstība (laba, apmierinoša, neapmierinoša) Labs 2007.gadā veikta elektroinstalācijas nomaiņa Drošība Ir Signalizācija Mēbeļu un pārējā aprīkojuma atbilstība Apmierinošs Nepieciešami jauni bērnu plaukti

13 Tehniskais aprīkojums Darbiniekam skaits Lietotājiem skaits Pašvērtējums Apmierin.Neapmierin. Datori 1 5 * Printeri 1 2 * Kopēšanas iekārtas 1 1 * Skeneri 1 - * Fakss 1 - * CD-ROM rakst. - - iekārta Internets bibliotēkā Ir Ir * Bezvadu internets Ir * Informācijas mājas lapa * Bibliotēkas VVBIS informēšanas sistēma Informācijas sistēmas 1 modulis ALISE i Bieži ir elektrības traucējumi uz līnijas, slikta mobilo telefonu zona. Uzskatu, ka interneta apmaksas cenas bibliotēkām ir ļoti augstas. 10.Bibliotēkas personāls. Līdz gada septembrim strādāja ilggadējā bibliotēkas vadītāja Ligita Rumpe. Es sāku strādāt ar gada oktobri. Strādāju viena - uz pilnu slodzi. Esmu apkopēja un arī kurinātāja. Izglītība augstākā (pedagoģiskā) Mācos un apgūstu pieredzi bibliotēkas darbā. Mācos kursos un semināros, cenšos apgūt un ieviest visu jauno mūsdienīgo. gadā bibliotēkas vadītāja mācījās un apguva: Gada pārskati Metodiskais darbs LGB mācību sem. Darbs ar bibliotēku sistēmu ALISE 1 Lursoft Laikrakstu bibliotēka 2st VVBIS Limbažu rajona 10.grāmatu svētki 7st Umurgā ar plašu un interesantu programmu LGB seminārs VIRJA, rezumējums par 10. Grāmatu svētkiem, aktuāla inf., ES fondu piesaiste Izstāžu darbs, ceļojumu plānošana internetā 5st LGB mācību sem.

14 Noslēguma seminārs Salacgrīvas novadā Svētciema, Korģenes, Lauvas bibliotēku apmeklējums 1 Izbraukuma seminārs- Kuldīgas un Ventspils bibliotēku apmeklējums 1 Limbažu novada bibliotēku sanāksme Par EK un valodām Eiropā, par iesaistīšanos ESIP projektā, mūžizglītību un pieredzi starptautiskos projektos par bibliotēku portāla izmantošanu, kā komunikācijas rīku. 1 Vidzemes novadu bērnu un skolu bibliotēku darbinieku 11.konference Cēsīs Bibliotēkas tagad, kopā ar sabiedrību, par bērniem 5st 8st 3st 5st LGB mācību sem. LGB pieredzes apm.mācību Seminārs LGB Cēsu CB bērnu literatūras nodaļa BIS ALISE kursi, SIA Tieto Latvija 40st Mācību seminārs Limbažu, Alojas, un Salacgrīvas novadu publisko un skolu bibliotēku seminārs Virja grāmatu galds. Videi draudzīgs darbs- atkritumu šķirošana. Iestādes attīstības dokumentu izstrāde. Kā dabūt jauniešus uz bibliotēku. Krājuma organizācijas vadlīnijas Limbažu, Alojas, un Salacgrīvas novadu bibliotēku noslēguma seminārs 5st 5st LGB pieredzes apm.mācību Seminārs LGB. 11.Bibliotēkas finansiālais nodrošinājums Kopējais bibliotēkas finansējums ir izdzīvošanai un bibliotēkas funkciju veikšanai nepietiekams. Jāstrādā un jāmeklē jaunas iespējas sava darba pilnveidošanai, ņemot vērā, ka bibliotēkas lietotājam šobrīd nepieciešams gan informatīvs, gan arī emocionālais atbalsts. Finansiālā nodrošinājuma dinamika pēdējo 4 gadu laikā: Finansējums 2007.g g g /- +/- Kopā No pašvaldību budžeta VKKF piešķīrumi Sponsorējumi,ziedojumi, dāvinājumi BAI, LABA Dotācijas no valsts interneta apmaksai

15 Finansējums krājuma komplektēšanai: 2007.g g g 2010.g. Finansējums krājuma komplektēšanai( Ls) Līdzekļi krājuma komplektēšanai uz vienu 8,84 9,50 3,50 6,50 5,40 lietotāju ( Ls ) Līdzekļi krājuma komplektēšanai uz vienu pagasta iedzīvotāju ( Ls ) 1,01 0,89 0, ,81 12.Kopdarbība ar pašvaldības un citām institūcijām. Publicitāte. Bibliotēkā regulāri atspoguļota jaunākā informācija par dzīvi pagastā, bibliotēkās un tagad novadā. Bibliotēkas publicitāte atkarīga arī no lietotāju atsauksmēm. Bibliotēkas galvenais mērķis ir kvalitatīvi un veikt savu darbu. Bibliotēkas lielākie pasākumi publicēti pagasta mājas lapā, novada avīzē Auseklis, arī Limbažu novada ziņās.bibliotēkā organizēju pasākumus pieaugušajiem un bērniem. Divas reizes gadā notiek iedzīvotāju sanāksmes ar pašvaldība piedalīšanos. Sadarbojamies ar pensionāru padomi, Viļķenes bibliotēku, Viļķenes pamatskolu, Viļķenes kultūras namu, vietējiem zemniekiem u.c. Bibliotēkas pasākumus afišējam un izliekam vairākās apdzīvotās vietās, rakstam ielūgumus un publicējam pagasta mājas lapā. Rūpējamies, lai bibliotēka un tās apkārtne ir tīra, sakopta, lai telpas ir gaišas un siltas. Cenšos katru bibliotēkas lietotāju uzrunāt, apkalpot laipni, lai viņš vēlētos bibliotēkā iegriezties bieži un regulāri gadā visplašāk apmeklētais pasākums bija martā izveidotā rokdarbu izstāde. Bibliotēkas lasītāji ir apmierināti,ka var piedalīties katru gadu Grāmatu svētkos, ir interesantas tikšanās diskusijas, var iegādāties jaunas grāmatas par izdevniecību cenām. Katru gadu bibliotēka organizē apkārtnes sakopšanas talkas pavasarī un rudenī.ir atsaucīgas ģimenes, kas labprāt piedalās šādās talkās. Vēl g. bibliotēkā notika šādi pasākumi: Pasākuma Nosaukums Īss pasākuma apraksts veids Izstāde Raimondam Paulam 75 Grāmatas, skaņu ieraksti, skaņuplates, fotoattēli, materiāls par komponista dzīvi un radošo darbību. Tas ir stāsts par Maestro-cilvēku, kura dvēselē vecāki ielikuši gaišumu un labestību. Izstāde Z. Skujiņš Cilvēks pasaulēpasaule cilvēkā. Autora grāmatas- romāni, stāsti, dzeja, lugas, kinoscenāriji. Saruna pēc 100g kultūras noskatīšanās. Izstāde A. Čakam Autora darbi, grāmatas par A.Čaku. Apraksts par rakstnieka dzīvi un daiļradi sagatavots, izmantojot interneta portālus. Aicinājām apmeklēt V.Lūriņa iestudēto Liepājas teātra viesizrādi

16 Dzejas apskats Izstāde Tikšanās uz siržu laipas trīspuksti. Autore Egita Terēze Jonāne Kolēģes, Ungurpils bibliotēkas vadītājas Ievas Prauliņas rokdarbu izstāde Spēlē, spēlmani Nacionālajā teātrī. Daļa apmeklētāju atceras šo izrādi no savas jaunības. Mani, un arī citus bibliotēkas apmeklētājus uzrunāja autores ilgus gadus izauklētas un izlolotas trīsrindītes, kas ir kā smaids, kā mierinājums, kā labs īstā laikā pateikts vārds. Izstādē daudz dažādas rotaslietas un austas šalles. Apmeklētājiem ļoti patika Ievas darbiņi. Mīļš paldies! Vitrupes bibliotēkas vadītāja : Rudīte Reide gada janvāris

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

Katvaru bibliotēkas pārskats par darbu 2017.gadā Katvari, 2018

Katvaru bibliotēkas pārskats par darbu 2017.gadā Katvari, 2018 Katvaru bibliotēkas pārskats par darbu 2017.gadā Katvari, 2018 SATURS 1. VISPĀRĪGS BIBLIOTĒKAS RAKSTUROJUMS.. 2 2. FINANSIĀLAIS NODROŠINĀJUMS... 2 3. MATERIĀLĀ UN TEHNISKĀ STĀVOKĻA VĒRTĒJUMS 2 4. PERSONĀLS...

Sīkāk

Saldus novada Jaunlutriņu pagasta bibliotēka Bibliotēkas 2018.gada pārskats Saldus novada, Jaunlutriņu pagastā, 2019

Saldus novada Jaunlutriņu pagasta bibliotēka Bibliotēkas 2018.gada pārskats Saldus novada, Jaunlutriņu pagastā, 2019 Saldus novada Jaunlutriņu pagasta bibliotēka Bibliotēkas 2018.gada pārskats Saldus novada, Jaunlutriņu pagastā, 2019 Saturs Kopsavilkums... 3 1. Vispārīgs bibliotēkas raksturojums... 4 2. Finansiālais

Sīkāk

Microsoft Word - Tadenavas bib.

Microsoft Word - Tadenavas bib. Jēkabpils novada Tadenavas bibliotēkas 2012. gada darbības pārskats 2012.gads. Jēkabpils novada Tadenavas bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Bibliotēkas misija: Tadenavas bibliotēka ir Jēkabpils

Sīkāk

Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga

Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga. Ozolnieku novadā darbojas 5 publiskās bibliotēkas:

Sīkāk

LĪBAGU PAGASTA BIBLIOTĒKAS GADA PĀRSKATS PAR DARBU 2014.GADĀ 1

LĪBAGU PAGASTA BIBLIOTĒKAS GADA PĀRSKATS PAR DARBU 2014.GADĀ 1 LĪBAGU PAGASTA BIBLIOTĒKAS GADA PĀRSKATS PAR DARBU 2014.GADĀ 1 BIBLIOTĒKU DARBĪBAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS Lībagu bibliotēka (dibināta 1891.gadā) ir likumā noteiktā kārtībā reģistrēta pašvaldības kultūras,

Sīkāk

1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Felicianovas ciemats atrodas 12 km no Ludzas pilsētas un 3 km no Ciblas pagasta pārvaldes. Felicianova

1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Felicianovas ciemats atrodas 12 km no Ludzas pilsētas un 3 km no Ciblas pagasta pārvaldes. Felicianova 1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Felicianovas ciemats atrodas 12 km no Ludzas pilsētas un 3 km no Ciblas pagasta pārvaldes. Felicianovas bibliotēka izvietota ciemata centrā, sociālās aprūpes

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS 2016. GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS 2015. GADA JANVĀRIM Centrālā zinātniskā bibliotēka info@liepajasczb.lv)

Sīkāk

DEMENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS DARBA TEKSTA PĀRSKATS PAR 2016.g.

DEMENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS DARBA TEKSTA PĀRSKATS PAR 2016.g. DEMENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS DARBA TEKSTA PĀRSKATS PAR 2016.g. SATURS 1. Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums... 3 2. Finansiālais nodrošinājums... 3 3.Materiālā un tehniskā stāvokļa vērtējums...

Sīkāk

LIMBAŽU PAGASTA LĀDEZERA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ SATURS 1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums...3 1

LIMBAŽU PAGASTA LĀDEZERA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ SATURS 1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums...3 1 LIMBAŽU PAGASTA LĀDEZERA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU 2009. GADĀ SATURS. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums...3 2. Bibliotēkas pakalpojumu pieejamība...4 3. Krājuma komplektēšanas un organizācijas

Sīkāk

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA LAZDONAS PAMATSKOLA Reģ.Nr. 4412900119, Jurģkalni, Lazdonas pagasts, Madonas novads, LV 4824 tel: 64807460, fakss 64826555, e-pasts: lazdonasskola@gmail.com APSTIPRINĀTS ar 18.10.2016.

Sīkāk

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA 24.04.2016 NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAUNAS Novadpētniecības materiālu izstādes: Bibliotēka toreiz

Sīkāk

Kuldīgas rajona

Kuldīgas rajona Skrundas novada Skrundas vidusskolas bibliotēkas darba teksta pārskats par 2011.gadu 1. Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums: Skrundas vidusskolas bibliotēka (turpmāk skolas) izglītojoša, informatīva

Sīkāk

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījumi: 12.07.2018., prot.nr.9, 8. Grozījumi: 25.10.2018.,

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr.4112901178 Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr. 63324284, tālr./fakss 63324169 e-pasts: varmesk@kuldiga.lv APSTIPRINĀTS Ar Kuldīgas

Sīkāk

SALACGRĪVAS NOVADA SVĒTCIEMA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR GADA DARBU Svētciems,

SALACGRĪVAS NOVADA SVĒTCIEMA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR GADA DARBU Svētciems, SALACGRĪVAS NOVADA SVĒTCIEMA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR 2012. GADA DARBU Svētciems, 2012 1 SATURS 1. BIBLIOTĒKAS DARBĪBAS VISPĀRĒJAIS RAKSTUROJUMS 2012. GADĀ...3. lpp. 2. KRĀJUMA KOMPLEKTĒŠANAS UN ORGANIZĀCIJAS

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS 2017. GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek atzīmēta Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa. Centrālā

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr.90009115622, Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis +371 64522453 fakss+371 64522453, e-pasts: dome@balvi.lv APSTIPRINĀTS ar Balvu novada

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis 63404750, fakss 63423391 NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, 2018. gada 18.janvārī Nr.2 Liepājas 8.vidusskolas nolikums Izdots saskaņā

Sīkāk

VIĻĶENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS

VIĻĶENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS VIĻĶENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU 2011.GADĀ SATURS 1. BIBLIOTĒKAS DARBĪBAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS... 3 2. KRĀJUMA KOMPLEKTĒŠANAS UN ORGANIZĀCIJAS POLITIKA... 4 4. DARBS AR BĒRNIEM UN JAUNIEŠIEM...

Sīkāk

P R O J E K T S v

P R O J E K T S    v APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 23.08.2016. sēdes lēmumu (protokols Nr.13 4) 2016.gada 23.augustā NOLIKUMS Ādažu novadā Nr.14 Ādažu vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 15.panta

Sīkāk

RĒZEKNES SĀKUMSKOLAS DIREKTORA VIETNIECES INFORMĀTIKAS JOMĀ DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS PAR 2015./2016. MĀCĪBU GADU 1. Rēzeknes sākumskolas direktora vietnie

RĒZEKNES SĀKUMSKOLAS DIREKTORA VIETNIECES INFORMĀTIKAS JOMĀ DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS PAR 2015./2016. MĀCĪBU GADU 1. Rēzeknes sākumskolas direktora vietnie RĒZEKNES SĀKUMSKOLAS DIREKTORA VIETNIECES INFORMĀTIKAS JOMĀ DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS PAR 2015./2016. MĀCĪBU GADU 1. Rēzeknes sākumskolas : Silvija Studena, e-pasts: silvija.studena@gmail.com, tel.64623720

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

Salacgrīvas pilsētas bibliotēkas

Salacgrīvas pilsētas bibliotēkas Salacgrīvas pilsētas bibliotēkas atskaite par 2009.gadu. Salacgrīvas pilsētas bibliotēka / SIPP 1 SALACGRĪVAS PILSĒTAS BIBLIOTĒKA LV 4033, Salacgrīva, Sila iela 2 Telefons 64071989 / fakss - 64071995 E-pasts

Sīkāk

Salacgrīvas pilsētas bibliotēkas

Salacgrīvas pilsētas bibliotēkas Salacgrīvas novada Salacgrīvas bibliotēkas atskaite par 2011.gadu. SALACGRĪVAS NOVADA SALACGRĪVAS BIBLIOTĒKA Sila 2, Salacgrīva, Salacgrīvas novads, LV 4033 Telefons 64071989 / fakss - 64071995 E-pasts

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63 Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr.4112901027 Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63448697, e- pasts:dzervespamatskola@inbox.lv APSTIPRINU:

Sīkāk

LIMBAŽU GALVENĀS BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU 2016.GADĀ BIBLIOTĒKAI LIMBAŽOS Limbažos,

LIMBAŽU GALVENĀS BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU 2016.GADĀ BIBLIOTĒKAI LIMBAŽOS Limbažos, LIMBAŽU GALVENĀS BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU 2016.GADĀ BIBLIOTĒKAI LIMBAŽOS 130 www.limbazubiblioteka.lv Limbažos, 2017 1 SATURA RĀDĪTĀJS Lpp. VISPĀRĪGS REĢIONA BIBLIOTĒKAS RAKSTUROJUMS --------------------

Sīkāk

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6 ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 4113901196 Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis 633 51347, tālrunis/ fakss 633 51127, elektroniskais pasts: vidusskola@alsunga.lv

Sīkāk

KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV Reģ. Nr

KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV Reģ. Nr KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV - 3135 Reģ. Nr. 90009930116, Tālrunis 63155356, fakss 631 55356, e-pasts:

Sīkāk

AIC-9gadi-plakāti

AIC-9gadi-plakāti Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram 9 GADI Viena no Saeimas darba prioritātēm ir dialogs ar sabiedrību un iedzīvotāju iesaistīšana likumu pieņemšanas procesā Lai veicinātu sabiedrības izpratni

Sīkāk

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par 2014. gadu Līksnas pagasta kultūras nams 2014. gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, kuros kopā ieradās 9594 apmeklētāju, tai skaitā Latgales

Sīkāk

1

1 Rēzeknes un Viļānu novadu bibliotēku teksta pārskats par darbu 2013.gadā Rēzekne 2014 Saturs lpp. 1. Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums 3 2. Krājuma komplektēšanas un organizācijas politika 4 3.

Sīkāk

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx Limbažu sākumskolas 3.a klases labie darbi Šajā mācību gadā mēs, Limbažu sākumskolas 3.a klases skolēni, cītīgi darbojamies projektā Sporto visa klase. Mēs sportojam piecas reizes nedēļā: divas sporta

Sīkāk

Es esmu vadītājs –> es esmu profesionāls vadītājs

Es esmu vadītājs –>  es esmu profesionāls vadītājs BRABANTIA LATVIA DARBINIEKU IEKŠĒJĀ MĀCĪBU UN ATTĪSTĪBAS SISTĒMA EVA NOLENDORFA 2019 MĒS ESAM DAĻA NO RISINĀJUMA, NEVIS DAĻA NO PROBLĒMAS SPĒJ SASNIEGT 112 KM/H Attīstības programmas vai sistēmas ieviešana

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija BIBLIOTĒKAS POPULARIZĒŠANA SOCIĀLAJOS TĪKLOS: krājums, pakalpojumi, tēla veidošana LATGALES CENTRĀLĀS BIBLIOTĒKAS SABIEDRISKO AT TIECĪBU VADĪTĀJA INGA GEDŽŪNE Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Lifelong Learning Grundtvig Partnership Project 2012-1-LV1-GRU06-03580 1 How to Ensure Qualitative Lifelong Learning for Different Age Groups Adult education teachers will discuss the ways how to involve

Sīkāk

Racionāls finanšu plūsmas plānošana izglītības finansēšanā novadā un reģionā. Izglītības iestāžu sadarbība.

Racionāls finanšu plūsmas plānošana izglītības finansēšanā novadā un reģionā.  Izglītības iestāžu sadarbība. Racionālas finanšu plūsmas plānošana izglītības finansēšanā novadā un reģionā. Izglītības iestāžu sadarbība. Valdis Bārda Alojas novada domes priekšsēdētājs 22.04.2016, Zaļenieki Budžets 1762635 EUR jeb

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Jelgavas Zinātniskā bibliotēka reģiona galvenā bibliotēka Pārskats par darbu 2015.gadā 2 2015. gada galvenās atziņas un secinājumi Arvien populārāks pakalpojums - grāmatu un citu iespieddarbu rezervēšana

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

1

1 Rēzeknes un Viļānu novadu bibliotēku teksta pārskats par darbu 2014.gadā Rēzekne 2015 Saturs lpp. 1. Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums 3 2. Krājuma komplektēšanas un organizācijas politika 4 3.

Sīkāk

VIĻĶENES BIBLIOTĒKAS

VIĻĶENES BIBLIOTĒKAS VIĻĶENES BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU 2015.GADĀ SATURS 1. BIBLIOTĒKAS DARBĪBAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS... 2 2. BIBLIOTĒKU PAKALPOJUMU PIEEJAMĪBA... 3 3. KRĀJUMA KOMPLEKTĒŠANAS UN ORGANIZĀCIJAS POLITIKA...

Sīkāk

Microsoft Word _Pamatjoma.doc

Microsoft Word _Pamatjoma.doc Ogres sākumskola ATTĪSTĪBAS PLĀNS 2014. 2017. gadam Skolas attīstības prioritātes 2014.- 2017.gadam 2014./2015.m.g. 2015./2016.m.g. 2016./2017.m.g. Mācību saturs Pamatzināšanu kodola izveide izglītojamiem

Sīkāk

Nr

Nr JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 24.AUGUSTA SAISTOŠAJIEM NOTEIKUMI Nr. GROZĪJUMI JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 9. FEBRUĀRA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.17-3 JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība PROJEKTA SAM 8.2.1. ĪSTENOŠANA DAUGAVPILS UNIVERSITĀTĒ Starpdisciplinārais seminārs Daugavpils Universitātē, 06.11.2018. Eiropas Sociālā fonda projekta Daugavpils

Sīkāk

APSTIPRINĀTI

APSTIPRINĀTI APSTIPRINĀTI ar Rīgas domes 02.10.2012. lēmumu Nr.5341 Rīgas Centrālās bibliotēkas lietošanas noteikumi I. Vispārīgie jautājumi 1. Noteikumi nosaka Rīgas Centrālās bibliotēkas (turpmāk Bibliotēka) lietotāju

Sīkāk

Audzēkņu mācību sasniegumu vērtēšanas kartība

Audzēkņu mācību sasniegumu vērtēšanas kartība TUKUMA VAKARA UN NEKLĀTIENES VIDUSSKOLA Izglītības iestādes reģistrācijas Nr.4314900206 Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr.90001637109 Zemītes iela 5/1, Tukums, Tukuma novads, LV-3101 63129196 - direktors,

Sīkāk

Diapositiva 1

Diapositiva 1 KARJERAS IZGLĪTĪBA VIDUSSKOLAS KLASĒS Pedagoģiskās padomes sēde 27.10.2016. Pārskatu sagatavojusi skolotāja Aina Slesare Nepieciešamais atbalsts vidusskolēniem karjeras izglītībā Vecāku dzīvesveids piemērs

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-30

LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-30 LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 90001623310, Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-3018 Tālr./fakss 63050688, tālr. 63050188, e-pasts: ozolniekuvsk@apollo.lv,

Sīkāk

Datums

Datums DAUGAVPILS KRIEVU VIDUSSKOLAS-LICEJA PASĀKUMU PLĀNS 2016. gada decembrim APSTIPRINĀTS Ar Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja direktora 2016. gada 30. novembra rīkojumu Nr. 352 01.12.2016.- Labdarības

Sīkāk

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja, Skola2030 1 Projekta mērķis Aprobēt, pilnveidot, pēctecīgi ieviest vispārējās izglītības saturu un pieeju mācīšanai, kas skolēnos attīstītu dzīvei 21. gadsimtā

Sīkāk

Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā

Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā 2013 Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā Aptaujas rezultāti Aptauja daļēji finansēta Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā INTERREG IVC programmas projekta Micropol

Sīkāk

Apstiprināta domes sēdē Protokola Nr.14, p.25 Kuldīgas novada pašvaldības aģentūra Kuldīgas Galvenā bibliotēka Attīstības stratēģija

Apstiprināta domes sēdē Protokola Nr.14, p.25 Kuldīgas novada pašvaldības aģentūra Kuldīgas Galvenā bibliotēka Attīstības stratēģija Apstiprināta domes sēdē 29.12.2015 Protokola Nr.14, p.25 Kuldīgas novada pašvaldības aģentūra Kuldīgas Galvenā bibliotēka Attīstības stratēģija 2016-2018 Kuldīga 2015 Satura rādītājs Ievads... 3 1.Esošās

Sīkāk

I Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini

I  Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBA AIZKRAUKLES INTEREŠU IZGLĪTĪBAS CENTRS Spīdolas iela 11, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101 Aizkrauklē Nolikums Nr.2017/9 APSTIPRINĀTS ar Aizkraukles novada domes 2017.gada

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS Preiļu novada dome Preiļu 1. pamatskola Reģ. Nr. 4212900356 Daugavpils ielā 34, Preiļu novadā, LV-5301, Tālruņi: 65322749, 65322084, e-pasts: preilu1psk@pvg.edu.lv APSTIPRINĀTS ar Preiļu 1.pamatskolas

Sīkāk

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vidusskola direktore Nataļja Rogaļeva (paraksts) Rīgā,

Sīkāk

Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas – saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA.

Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas – saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA. Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA. Liene Zeile Liene Millere Līga Matveja-Vlasova Aktualitātes pedagogu profesionālās

Sīkāk

Līgatnes novada pirmsskolas izglītības iestādes padome informē 4. novembrī Zvaniņos notika šī mācību gada pirmā Līgatnes novada pirmsskolas izglītības

Līgatnes novada pirmsskolas izglītības iestādes padome informē 4. novembrī Zvaniņos notika šī mācību gada pirmā Līgatnes novada pirmsskolas izglītības Līgatnes novada pirmsskolas izglītības iestādes padome informē 4. novembrī Zvaniņos notika šī mācību gada pirmā Līgatnes novada pirmsskolas izglītības iestādes padomes sēde, uz kuru tik aicināti iestādes

Sīkāk

PIELIKUMS Krustpils novada domes gada 21.janvāra lēmumam Par Mežāres pamatskolas nolikuma apstiprināšanu jaunā redakcijā (sēdes protokols Nr. 3.

PIELIKUMS Krustpils novada domes gada 21.janvāra lēmumam Par Mežāres pamatskolas nolikuma apstiprināšanu jaunā redakcijā (sēdes protokols Nr. 3. PIELIKUMS Krustpils novada domes 2015. gada 21.janvāra lēmumam Par Mežāres pamatskolas nolikuma apstiprināšanu jaunā redakcijā (sēdes protokols Nr. 3., 6.p. ) Mežāres pamatskolas NOLIKUMS Izdots saskaņā

Sīkāk

Rīgā

Rīgā APSTIPRINĀTS ar Privātās pamatskolas un Rīgas ģimnāzijas Maksima direktora 2016. gada 01.septembra rīkojumiem Nr. 78/47 IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā METODISKĀS KOMISIJAS REGLAMENTS Izdots saskaņā Vispārējās

Sīkāk

PĒTĪJUMS.doc

PĒTĪJUMS.doc Gulbenes bibliotēkas darba s, lietotāju apmācību, sniegto pakalpojumu un elektronisko resursu pieejamības izpēte un Bibliotēkas apmeklētāju/lietotāju un nelietotāju aptauja 2008/2009 Saturs Aptaujas tehniskā

Sīkāk

Izstādes un pasākumi

Izstādes un pasākumi Izstādes un pasākumi 2013.gada aprīlī Alsungas, Skrundas un Kuldīgas novadu bibliotēkās Bibliotēka Izstādes Laiks Pasākumi Laiks Kontakti Alsungas novads Alsungas pagasta UNESCO mantojums Izstāde, prezentācija

Sīkāk

Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā gada marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plk

Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā gada marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plk Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā 2018. gada 19. 23. marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plkst. 9 līdz 20 11; no plkst. 11 līdz 12 no plkst. 14 līdz 15

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēkas vēsture fotogrāfijās Smiltenes novada Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēka dibināta 1945.g. Bibliotēka sākotnēji atrodas Birzuļu pamatskolas ēkā, bijušajā Mēru muižā,

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr , Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības ies

LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr , Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības ies LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības iestāžu reģistrā 4513900859, NMR kods: 90009249831, Meža

Sīkāk

APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31.

APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31. APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31. Gulbenes novada dome SVEĶU INTERNĀTPAMATSKOLA Reģ.Nr.

Sīkāk

Microsoft Word - ulbroka_ darba_atskaite_09 _2_

Microsoft Word - ulbroka_ darba_atskaite_09 _2_ Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkas darba teksta atskaite par 2009. gadu 2 I. 1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. 1.1. ĪSS SITUĀCIJAS RAKSTUROJUMS. Teritoriāli Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēka

Sīkāk

PRESENTATION NAME

PRESENTATION  NAME Klašu audzinātāju MA atskats par veikto darbu 2012./2013.māc.gadā SADARBĪBA MK vadītājs MK vadītājs Klašu audzinātāji Klašu audzinātāji Sadarbība Skolēni Skolēni Vecāki Vecāki Saulrietā kāds mūsu draugs

Sīkāk

VIĻĶENES BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Viļķene,

VIĻĶENES BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Viļķene, VIĻĶENES BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU 2016. GADĀ Viļķene, 2017 1 SATURS 1. Vispārīgs bibliotēkas raksturojums... 3 2. Finansiālais nodrošinājums... 3 3. Materiālā un tehniskā stāvokļa vērtējums... 4

Sīkāk

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.7/2016

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation K.Lankovska vecākā speciāliste veselības veicināšanas jautājumos Jelgavas sociālo lietu pārvalde Laba veselība palielina dzīves kvalitāti, stiprina ģimenes, veicina drošību, nabadzības samazināšanos un

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr. 90009113532 Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr. 63232110, fakss 63232130, e-pasts dome@talsi.lv Talsos PIELIKUMS

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Iekšējie noteikumi

Sīkāk

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx JAUNIEŠU APTAUJAS ANKETA Sveicināti! Aicinām Tevi piedalīties jauniešu aptaujā par Tavām ikdienas aktivitātēm! Aptaujas ilgums 0- minūtes. Lūdzu, sekojiet norādēm, uz kuriem jautājumiem jāatbild un cik

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Konference Starpdisciplinaritāte, radošums un uzņēmība mūsdienu izglītības aktualitātes, 2014. gada 29. oktobris ESF projekts Atbalsts izglītības pētījumiem 2011/0011/1DP/1.2.2.3.2/11/IPIA/VIAA/001 Pētījums

Sīkāk

Skrundas novada Jaunmuižas pamatskolas PAŠVĒRTĒJUMA ZIŅOJUMA AKTUALIZĀCIJA Iestādes vispārīgs raksturojums gadā tika izveidots Sk

Skrundas novada Jaunmuižas pamatskolas PAŠVĒRTĒJUMA ZIŅOJUMA AKTUALIZĀCIJA Iestādes vispārīgs raksturojums gadā tika izveidots Sk Skrundas novada Jaunmuižas pamatskolas PAŠVĒRTĒJUMA ZIŅOJUMA AKTUALIZĀCIJA 31.08.2017. 1. Iestādes vispārīgs raksturojums 2009. gadā tika izveidots Skrundas novads, kurā iekļauti Raņķu, Rudbāržu, Nīkrāces

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Eiropas Savienības programma JAUNATNE DARBĪBĀ 2007.gada 01.janvāris 2013.gada 31.decembris v/a Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra jauniešu neformālā izglītība JSPA darbības virzieni ES programma

Sīkāk

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma nosaukums Skolas un klašu telpu noformējums svētkiem

Sīkāk

1 PĀRSKATS

1 PĀRSKATS PĀRSKATS PAR BAUSKAS REĢIONA NOVADU BIBLIOTĒKU DARBU 2014.GADĀ PĀRSKATS PAR BAUSKAS REĢIONA NOVADU BIBLIOTĒKU DARBU 2014. GADĀ 1. Bibliotēku darbības vispārējais raksturojums. Bauskas reģiona novadu bibliotēku

Sīkāk

KOPSAVILKUMS PAR DARBU Limbažu un Alojas novadu bibliotēkās gadā Limbaži, 2016

KOPSAVILKUMS PAR DARBU Limbažu un Alojas novadu bibliotēkās gadā Limbaži, 2016 KOPSAVILKUMS PAR DARBU Limbažu un Alojas novadu bibliotēkās 2015. gadā Limbaži, 2016 SATURS Lpp. BIBLIOTĒKU DARBA VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS ------------------------- 3 KRĀJUMA KOMPLEKTĒŠANAS UN ORGANIZĀCIJAS

Sīkāk

Avision

Avision Bauskas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes Zīlīte NOLIKUMS 2017.gada 31.augustā Bauskā Nr.43 (prot.nr. 5, 5.punkts) Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo daļu, Vispārējās izglītības

Sīkāk

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Ziņojums Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē 29.03.2019. Ija Groza, remigrācijas jautājumu koordinatore Mērķis Palīdzēt ārvalstīs

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts APSTIPRINĀTS Gulbenes novada pašvaldības domes 2018. gada 28. jūnija sēdē, Protokols Nr.12, 7 Gulbenes 1. pirmsskolas izglītības iestādes NOLIKUMS Gulbenē Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Jūrtaka: Nida Tallina. Daba, kultūra, pakalpojumi 24.-25. aprīlis, 2018, Liepāja, Roja Jūrtaka garas distances maršruts divās valstīs LV & EST statistika o Dienu skaits: 50; o Noietie kilometri: ~ 1230

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Izglītojamo mācību

Sīkāk

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi:

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: 13.04.2017., prot.nr.5, 2. 2014.gada 15.maijā Izdots saskaņā

Sīkāk

MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA MADONAS NOVADA BIBLIOTĒKA PĀRSKATS PAR MADONAS NOVADA BIBLIOTĒKAS DARBU GADĀ MADONA

MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA MADONAS NOVADA BIBLIOTĒKA PĀRSKATS PAR MADONAS NOVADA BIBLIOTĒKAS DARBU GADĀ MADONA MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA MADONAS NOVADA BIBLIOTĒKA PĀRSKATS PAR MADONAS NOVADA BIBLIOTĒKAS DARBU 2015. GADĀ MADONA 2016 1 Saturs 1.REĢIONA, NOVADA UN BIBLIOTĒKU DARBĪBAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS... 3 2.

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.6/2017

Sīkāk

Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Di

Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Di Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Diskusija Rīgas pilsētas arhitektu birojā 20.11.2012

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Koksnes biomasas produktu uzskaite: pieejamie dati Vides un enerģētikas statistikas daļa Anna Paturska 2016.gada 15.februāris Saturs Koksnes biomasa - CSP statistikas veidlapās - gada - reizi piecos gados

Sīkāk

Atskaite

Atskaite VAS Latvijas valsts meži 2011.gada ziedojuma sociālajai jomai izlietojums 2012 LVM 2011.gadā sociālās jomas atbalstam piešķīra ziedojumu 400 000 latu apjomā. Ziedojums tika sadalīts nevalstiskajām organizācijām

Sīkāk

_ZINO_240413_00

_ZINO_240413_00 KULDĪGAS NOVADA PAŠVALDĪBAS AĢENTŪRAS KULDĪGAS ATTĪSTĪBAS AĢENTŪRA 2012. GADA DARBĪBAS PUBLISKAIS PĀRSKATS Saturs 1. Aģentūras izveidošanas mērķis 3 2. Aģentūras uzdevumi un funkcijas 3 3. Aģentūras svarīgākie

Sīkāk

Latvian Rural Advisory and Training Centre subsidiary FOREST ADVISORY SERVICE CENTRE

Latvian Rural Advisory and Training Centre   subsidiary  FOREST ADVISORY SERVICE CENTRE Atbalsts meža īpašniekiem Lauku attīstības programmas 2014-2020 gadam ietvaros Raimonds Bērmanis Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Meža konsultāciju pakalpojumu centrs www.mkpc.llkc.lv ES

Sīkāk

Rēzekne 2019

Rēzekne 2019 Rēzekne 2019 Saturs 1. Vispārīgs reģiona bibliotēku raksturojums.. 3 2. Finansiālais nodrošinājums....4 3. Materiālā un tehniskā stāvokļa vērtējums..5 4. Personāls. 7 5. Pakalpojumu piedāvājums un pieejamība...12

Sīkāk

Rīga, 2015

Rīga, 2015 Rīga, 2015 SATURS REĢIONA UN BIBLIOTĒKAS DARBĪBAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS 2014.GADĀ... 3 KRĀJUMA KOMPLEKTĒŠANAS UN ORGANIZĀCIJAS POLITIKA... 4 PAKALPOJUMU PIEDĀVĀJUMS UN PIEEJAMĪBA... 8 DARBS AR BĒRNIEM

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Akadēmiskā personāla darba samaksa Vidzemes Augstskolā Gatis Krūmiņš Vidzemes Augstskolas rektors Iveta Putniņa Vidzemes Augstskolas administratīvā prorektore Vispārējie principi Docēšana Pētniecība Administratīvais

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Liene Kubliņa liene.kublina@cvor.lv www.cvor.lv IT nozares attīstības iespējas ierobežota darba tirgus apstākļos Latvijas darba tirgus Ko dara Latvijas IT uzņēmumi Patiesie motivatori un jēgpilna komandas

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINĀTS ar Kokneses novada domes 2009. gada 30. septembra lēmumu Nr. 7 (protokols Nr. 6) Grozījumi apstiprināti ar Kokneses novada domes 2010. gada 28. aprīļa lēmumu Nr. 14 (protokols Nr. 4) Grozījumi

Sīkāk

Microsoft Word - kn17p1.doc

Microsoft Word - kn17p1.doc Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtajā redakcijā 1.pielikums Ministru kabineta 2009.gada 6.janvāra noteikumiem Nr.17 Eiropas Sociālā fonda projekta iesnieguma veidlapa Projekta nosaukums: Darbības

Sīkāk