Jānis Bergs

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Jānis Bergs"

Transkripts

1 Taku Orientēšanās (Taku-O) sacensību pamatprincipi. 1 Jānis Bergs Būtiskākās atšķirības no citām orientēšanās sporta disciplīnām (O skrējiena, O slēpojuma un Velo-O). Taku-O disciplīnai, jau kopš tās ieviešanas sākuma, lielākajā daļā valstīs nacionālajās orientēšanās federācijās lieto nosaukumu Precīzā Orientēšanās (saīsināti Pre-O ) Pre-O sacensībās labu rezultātu sasniegšanai fiziskais spēks un ātrums nav noteicošais, līdz ar to tajās ir iespējams sekmīgi startēt gan lēnas un mierīgas pastaigas cienītājiem, gan arī cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām, kuri pārvietojoties lieto ratiņkrēslus vai atbalsta līdzekļus (spieķus, kruķus, pavadītāja rokas atbalstu u.c.). Tā kā šajā orientēšanās sporta disciplīnā dalībnieki neklasificējas pēc vecuma, pārvietošanās paņēmiena un dzimuma, tad sievietēm ir kolosālas iespējas pierādīt savu pārākumu pār vīriešiem. Pre-O sacensībās dalībniekiem rezultātu nosaka pēc iegūtajiem punktiem par navigācijas precizitāti. Pre-O sacensības noris divos sektoros: - Distances sektorā, kur rezultātu nosaka iegūto punktu summa; - Laika KP (LKP) sektorā, kur rezultātu nosaka dalībnieka pareizās atbildes ātrums sekundēs un iegūtie punkti. Ja LKP sektorā ir 2 4 KP stacijas, tad sekundes tiek summētas Pre-O sacensību galējo rezultātu nosaka, summējot distancē un LKP sektorā iegūtos punktus. Ja diviem vai vairākiem dalībniekiem ir vienāds iegūto punktu skaits, tad augstāku vietu ieņem dalībnieks, kuram LKP sektorā ir mazāka sekunžu summa. Pre-O sacensību sektori Dalībnieka pienākumi un uzdevumi Pre-O sacensībās Distancē dalībnieks KP apmeklē kartē norādītā secībā. Dalībnieks drīkst pārvietoties tikai pa tām takām vai ceļiem, kuri kartē ir attēloti ar melnu dubultlīniju un vidus brūnā krāsā. Pa citām taciņām (t.i. kuras kartē attēlotas melnā krāsā) pārvietošanās STINGRI AIZLIEGTA un tās drīkst izmantot, kā orientierus TIKAI navigācijai un pozicionēšanai. STINGRI AIZLIEGTA pārvietošanās pa kāpnēm vai trepēm.

2 Nonākot pie norādītā KP grupu rajonā, dalībniekam no navigācijas punkta (skat. attēlā) ir jānosaka, kurš no vairākiem dabā redzamajiem KP zīmēm prizmām, lukturiem vai karodziņiem (turpmāk tekstā KP karodziņi ) atbilst kartē iezīmētā KP aplīša centram un leģendai. Pieiet pie KP karodziņiem dalībnieks NEDRĪKST! KP dalībnieks nosaka tikai no navigācijas punkta: Pa kreisi vistālākais KP karodziņš ir A, no tā pa labi nākamais ir B, tālāk pa labi C utt. Attiecīgajā KP rajonā, karodziņu skaitu dalībnieks uzzina, skatoties KP leģendu tabulas 2. kolonnā norādītos burtus: A viens KP karodziņš; AB divi KP karodziņi; AC trīs KP karodziņi; AD četri KP karodziņi; AE pieci KP karodziņi. Savu lēmumu dalībnieks apstiprina, ar kompostieri atzīmējoties īpašā kontrolkartiņā (skat. sadaļā Kontrolkartiņa ). 2

3 Starts Pre-O sacensībās starta vietas iekārtojumam un tiesnešu darbībai ir maz atšķirību no darbības klasisko O skrējiena, O slēpojuma vai Velo-O sacensību starta vietām. Starta vietai jābūt iekārtotai uz tāda laukuma vai platiem ceļiem, lai dalībniekiem kuri pārvietojas ar braucamkrēsliem vai citiem pārvietošanās palīglīdzekļiem nesagādātu nekādas grūtības vai neērtības pārvietoties. Visa nepieciešamā informācija un starta protokoli ir jānovieto tādā augstumā, lai būtu labi saredzama braucamkrēslos sēdošajiem un maza auguma dalībniekiem. Distance Pre-O sacensību distanču plānotājam, distance jāplāno tā, lai visā tās garumā, bez grūtībām var pārvietoties jebkurš dalībnieks, t. sk. arī tie kuri pārvietojas ratiņkrēslos vai lieto pārvietošanās palīglīdzekļus (kruķus, spieķus u.c. atbalsta līdzekļus). Pre-O sacensībās distance pēc optimālā dalībnieka ceļu izvēles varianta nedrīkst pārsniegt 3500 metri. Distancē katra KP rajons sastāv no: - navigācijas punkta (NP); KP karodziņiem; - Atzīmēšanās ierīce (kompostieris pie NP). NP tiek iekārtoti KP rajonā pie tuvākā ceļa, takas vai laukuma tādās vietās lai pie tā bez grūtībām var piekļūt jebkurš dalībnieks, arī ar braucamkrēsliem, lai no šīs vietas noteiktu KP. KP karodziņiem (arī nepareizajiem) dabā ir jābūt iekārtotiem 1 metra augstumā no zemes virsmas uz/pie vai starp konkrētiem apvidus orientieriem, kuri ir izlasāmi kartē, nevis kur pagadās. KP vietas aprakstam (leģendai) ir jāsaskan ar kartē iedrukātā aplīša centru. 3 Visiem apvidū izliktajiem KP karodziņiem ir jābūt labi saredzamiem no NP. Nav obligāti jābūt pilnībā atklātai KP karodziņa virsmai, bet ne mazāk, kā 1/3 ir jābūt labi saredzamai. Atzīmēšanās ierīcēm ir jābūt ceļa, takas malā apm 5 20 m aiz navigācijas punkta, dalībnieka iešanas virzienā uz nākamo KP. Atzīmēšanās ierīces nedrīkst būt tuvāk par 5 m no NP un viena no otras. No NP līdz pēdējai atzīmēšanās ierīcei ir jābūt novilktai lentai. Sacensību rīkotāji drīkst noteikt arī citādu atzīmēšanās kārtību kompostieri pirms starta tiek izsniegti katram dalībniekam uz rokas. Ar galvenā tiesneša atļauju drīkst arī lietot savu kompostieri, ja tāds ir. Tautas un iesācēju sacensībās ir pieļaujams, kad atzīmēšanās ierīces ir piestiprinātas tieši pie NP Dalībniekiem kuri pārvietojas bez palīglīdzekļiem STINGRI AIZLIEGTS noiet nost no ceļa, takas un pieiet pie KP karodziņiem. Taku un ceļu krustojumos vai savienojumos STINGRI AIZLIEGTS nogriezt stūrīšus (t.i. pa taisno pāriet uz citu ceļu vai taku).

4 Kontrolkartiņa Pre-O sacensībās dalībnieks savu lēmumu par identificēto KP apstiprina, veicot atzīmi īpašajā kontrolkartiņā. Kontrolkartiņa sastāv no divām daļām: Galvenā daļa un pasaknītis. 4 Kontrolkartiņas galvenajā daļā un pasaknītī, attiecīgajos lauciņos, dalībnieks kārtīgā un salasāmā rokrakstā, ieraksta savu grupu, vārdu, uzvārdu, klubu vai kolektīvu un telefona Nr vai E-pasta adresi. Pēc tam, kad kontrolkartiņa ir aizpildīta, dalībnieks to sagatavo darbam distancē. Starp galveno daļu un pasaknīti ir locīšanas līnija un vadoties pēc tās kontrolkartiņas pasaknītis ir jānoloca. Pēc salocīšanas, ieteicams to pārbaudīt pret caurstarojošu gaismu, vai pasaknīša rūtiņas sakrīt ar galvenās daļas rūtiņām. Distancē pie navigācijas punkta, kad dalībnieks ir identificējis KP, savu lēmumu apstiprina ar kompostieri veicot atzīmi kontrolkartiņā uz attiecīgā KP līnijas tajā rūtiņā, kuru viņš uzskata par pareizu. Ja ne viens no KP karodziņiem dabā neatbilst KP aplīša centram kartē un leģendai, tad dalībnieks veic atzīmi rūtiņā Z (Zerro no ang.val). Dalībnieks ir personīgi atbildīgs par veikto atzīmi savā kontrolkartiņā, tāpēc pirms došanās uz nākamo KP, vajag pārbaudīt vai kompostiera nospiedums ir saredzams kontrolkartiņas abās daļās (galvenajā un pasaknītī). Kontrolkartiņā, katra KP līnijā, kompostiera atzīme drīkst būt tikai vienā rūtiņā. Ja kompostiera atzīme ir uz vienas KP līnijas divās vai vairāk rūtiņās, dalībnieka atbilde tiek uzskatīta par nepareizu arī pat tad, ja viena no atzīmēm iespējams ir pareizajā rūtiņā. Attēlā, kontrolkartiņas fragmentā ar dzelteno apvilktās atzīmes, 3., 8., 10. un 14. KP līnijās tiek uzskatītas par nepareizām. Dalībnieks savu lēmumu nedrīkst mainīt. Distancē nedrīkst skaļi domāt, jo tas traucē citus dalībniekus un ir sacensību noteikumu pārkāpums.

5 Dalībnieka kontrolkartiņas galvenajā daļā starta un finiša laiku, Laika KP stacijās, dalībnieka atbildi un laiku drīkst ierakstīt tikai sacensību tiesnesis. Dalībnieks kontrolkartiņas pasaknītī drīkst pārrakstīt Laika KP atbildes un laikus no galvenās daļas Kad dalībnieks ir veicis distanci un Laika KP sektorā, visās stacijās ir izpildījis uzdevumus, kontrolkartiņas pasaknīti atdala no galvenās daļas tā paliek pie dalībnieka, ja atsevišķās sacensībās rīkotājs nav noteicis citādi: - piemēram: vēl nav slēgts starts un tas atrodas tuvu finiša rajonam. Kontrolkartiņas galvenā daļa tiek nodota sekretariātā rezultātu apstrādei. Dalībnieka pavadonis - palīgs Dalībniekiem, kuriem ir vajadzība distancē drīkst iet līdzi pavadonis palīgs, kurš sniedz TIKAI FIZISKO PALĪDZĪBU. Katru dalībnieku, kam nepieciešama fiziska palīdzība jāpavada veselam pavadonim, kas sacensību laikā palīdzēs jebkuram dalībniekam, ko būs nozīmējuši rīkotāji. Sacensību rīkotājs var atļaut dalībniekus pavadīt viņu pašu medicīniskajiem palīgiem, vai tiem kuriem ir komunikācijas ierobežojumi, tulks, kas pazīst to runas īpatnības, šādiem papildus pavadītājiem, jāstāv ar muguru pret sacensību apvidu un tie nekādā veidā nedrīkst palīdzēt kartes lasīšanā, kontrolpunkta identifikācijā, analīzes vai atlases procesā. Neviens pavadonis nedrīkst traucēt dalībniekam koncentrēties. Pavadonis palīgs drīkst TIKAI DALĪBNIEKA VĀRDĀ (pat tad ja pats uzskata, ka dalībnieka lēmums ir nepareizs), veikt kontrolkartiņā atzīmi, ja dalībnieka roku kustības ir ierobežotas vai ir citas problēmas darbā ar rokām. Pavadonim strikti jāpilda visas dalībnieku prasības, arī pat tādas, kas var dalībnieku diskvalificēt, jo katrs dalībnieks par sacensību noteikumu ievērošanu ir atbildīgs personīgi. KP tiesneši apsargi nedrīkst traucēt, aizkavēt dalībniekus. Nedrīkst sniegt nekādu informāciju un nekādu palīdzību. Izņēmums ir tikai atļautā fiziskā palīdzība distances grūtajos posmos. Mērķis (Finišs) Distances beigu (finiša) līnija tiek iekārtota uz ceļiem, takām vai laukumiem tādās vietās, kur dalībnieks bez grūtībām var pārvietoties ar jebkuru pārvietošanās palīglīdzekli. Kad dalībnieks šķērso mērķa līniju, tiesnesis fiksē laiku. Distancē patērētais laiks dalībnieka rezultātu nenosaka, bet tas ir vajadzīgs tikai tāpēc, lai noteiktu, vai nav pārtērēts rīkotāju noteiktais kontrollaiks. Mērķa tiešā tuvumā un visiem labi redzamā vietā jāatrodas pirmās medicīniskās palīdzības līdzekļiem ar atbilstošo medpersonālu. Medpersonālam ir jābūt ekipētam tā, lai nepieciešamības gadījumā var strādāt arī distancē. Kontrollaiks Kontrollaiku dalībniekiem nosaka, atkarībā no distanču garuma un distances KP skaita: Tiek summētas - 3 minūtes uz katriem 100 metriem; - 3 minūtes uz katru distances sektora KP; - 3 minūtes uz katriem 10 metriem kāpumā. - Sacensību rīkotājiem ir tiesības noteikt minūšu skaitu un piesummēt pie kontrollaika, ja dalībniekam distancē ir papildus šķēršļi. Piemēram: ceļi vai takas ar dažādiem šķēršļiem (koku saknes, smiltis, dubļi u.c.), luksofora zaļās gaismas gaidīšana ielu krustojumos, utml. Laika KP staciju skaits, netiek skaitīts kontrollaika noteikšanā. Jebkura dalībnieka aizkavēšana distancē, kas radusies no viņa neatkarīgu iemeslu dēļ, kontrollaiks tiek pagarināts par tik minūtēm, par cik tika dalībnieks aizkavēts. Piemēram: LKP sektors bija distancē, aizkavēšanās sanāca pēkšņas nepārvaramas varas darbības rezultātā vai arī citi iemesli rīkotāju vainas dēļ. Par kontrollaika neattaisnotu pārtērēšanu dalībnieku soda: - par katrā pilnām un nepilnām 5 minūtēm mīnus 1 punkts. Laika KP (LKP) sektors Lai noteiktu dalībnieku labāko rezultātu, starp dalībniekiem ar iespējamo vienādu punktu skaitu, tiek iekārtots LKP sektors. LKP sektorā drīkst būt 1 4 KP stacijas. Drīkst būt arī tā, ka vienā Laika KP stacijā ir 2 4 uzdevumi. LKP sektoru drīkst iekārtot gan pirms oficiālā starta, gan distances vidū, gan arī pēc finiša. LKP sektora KP aplīši NEDRĪKST būt attēloti distances kartēs. Uzgaidāmā telpa (laukums) Dalībnieks gaida LKP sektora tiesneša uzaicinājumu LKP sektors Dalībnieks NEDRĪKSTS atgriezties laika KP sektorā. 5

6 6 Uzgaidāmajā telpu (laukumu) vēlams iekārtot tādās vietās, kur ir daudz solu vai arī vēlams tur novietot krēslus, lai dalībnieki, kuri nebrauc ar ratiņkrēsliem, gaidot tiesneša uzaicinājumu var apsēsties. LKP sektorā nedrīkst būt vairāk, kā viens dalībnieks Dalībniekam pēc uzdevuma paveikšanas nekavējoties ir jāatstāj LKP sektors. Pēc LKP sektora, dalībnieks NEDRĪKST ATGRIEZTIES uzgaidāmajā telpā (laukumā) vai distancē. Stigri aizliegta jebkāda kontaktēšanās ar uzgaidāmajā telpā (laukumā) un distancē vēl esošajiem dalībniekiem. LKP sektora uzbūve pie katras KP grupu stacijas: - NP; KP karodziņiem; - pie NP jābūt plāksnītēm ~ A5 formātā ar labi saredzamiem burtiem A, B, C, D, E un F - krēsls NP tiek iekārtots tieši tā pat, kā distancē, lai pie tā var ērti nostāties arī ratiņnieki. Plāksnītes ar burtiem drīkst būt katram burtam atsevišķi vai arī visi pieci burti drīkst būt vienā plāksnē, kuras vēlamais izmērs ne mazāks, 50 x 20 cm. Otrā varianta gadījumā plāksnei jābūt piestiprinātai pie NP statīva tā, lai neplivinātos no iespējamā vēja. LKP sektorā, KP jānosaka visiem dalībniekiem vienādā acu augstumā. Tāpēc tiem dalībniekiem, kuri nelieto braucamkrēslus, pie NP jāapsēžas tiesnešu norādītajā krēslā. Dalībnieka uzdevums LKP sektorā 60 sekunžu laikā noteikt, kurš no KP karodziņiem, atbilst kartē iezīmētā aplīša centram un leģendai, nosaucot, ar starptautiskā fonētiskā alfabēta vārdiem: A alfa; B bravo; C čarlī; D delta; E eko. F fokstrot. Vai parādīt attiecīgā burta plāksnīti. Kad dalībnieks ir atbildējis, tiesnesis fiksē laiku un to ieraksta dalībnieka kontrolkartiņā. Laika KP sektorā nedrīkst būt Zerro KP (t.i., ka ne viens no KP karodziņiem neatbilsts KP aplīša centram un leģendai) Laika KP sektora stacijā, veicot uzdevumu nedrīkst skaļi domāt, jo tiesnesis fiksē pirmo sadzirdēto atbildi. Dalībnieka atbildes LKP vērtēšana: - ja atbilde ir pareiza, spēkā paliek tiesneša fiksētais laiks un pie distancē iegūtajiem punktiem tiek pieskaitīts LKP iegūtais punkts; - ja atbilde ir nepareiza, dalībnieks saņem 60 soda sekundes un punkts netiek ieskaitīts; - ja 60 sekunžu laikā dalībnieks nav atbildējis, saņem 120 soda sekundes un punkts netiek ieskaitīts. - Tiesnesis nedrīkst fiksēt Nē, neviens jeb nulles (zerro) atbildi. LKP sektorā visu esošo KP laiki tiek summēti. Labāku rezultātu starp dalībniekiem ar vienādu punktu skaitu iegūst tas dalībnieks, kuram ir mazāka sekunžu summa. Dalībnieka un tiesneša darbība LKP sektorā Pēc tiesneša uzaicinājuma dalībnieks ieiet (iebrauc) LKP sektorā un dodas pie norādītā navigācijas punkta; Tiesnesis pasniedz (vai noliek) dalībniekam jau noorientētu karti un palaiž sekunžrādi; Kad dalībnieks ir atbildējis, tiesnesis fiksē laiku un to ieraksta dalībnieka kontrolkartiņā. Tiesnesim dalībnieks ir jābrīdina, kad ir atlikušas 10 sekundes. Kad ir pagājušas 60 sekundes, tiesnesis bez brīdinājuma noņem karti un dalībnieka kontrolkartiņā ieraksta 120 sekundes. Dalībniekam aizliegts - bez tiesneša uzaicinājuma ieiet LKP sektorā; - grozīt karti, tāpēc, ka tā jau ir noorientēta; - uzdot tiesnesim liekus jautājumus, piemēram: par atbildes pareizību vai nepareizību, par atbildes laiku u.c. jautājumus; - pēc uzdevuma izpildes aizkavēties LKP sektorā. LKP sektora tiesneša pienākumi - ja LKP sektorā ieiet dalībnieks, kurš nebrauc ratiņkrēslā, tad jānoliek pie navigācijas punkta (NP) krēsls un jālūdz apsēsties ar skatu pret KP karodziņiem; - pārliecināties vai dalībnieks redz visus KP karodziņus; - ieteicams atgādināt, ka karte jau ir noorientēta, tāpēc nevajag to grozīt; - ieteicams pajautāt dalībniekam vai ir gatavs veikt uzdevumu; - brīdī, kad pasniedz (novieto) karti dalībniekam priekšā, jāpalaiž sekunžrādis un jādod komanda starts vai laiks - pēc 50 sekundēm jābrīdina dalībnieks, kad atlikušas 10 sekundes.

7 LKP sektora tiesnesim aizliegts - pirms LKP sektora slēgšanas pateikt dalībniekam vai jebkurai citai personai vai atbilde pareiza vai nepareiza;; - pirms LKP sektora slēgšanas pateikt dalībniekam vai jebkurai citai personai atbildes laiku; - atļaut LKP sektorā atrasties vairāk, kā vienam dalībniekam. Par ierakstiem dalībnieka kontrolkartiņā LKP tiesnesis dalībnieka kontrolkartiņā ieraksta reālo atbildes laiku, neatkarīgi no tā vai atbilde bijusi pareiza vai nepareiza; Ja dalībnieks 60 sekunžu laikā nav atbildējis, tiesnesis drīkst ierakstīt 120 sekundes; Nepareizās atbildes laiku svītrošanu un 60 soda sekunžu ierakstīšanu veic sacensību galvenā sekretāra norīkotā darba grupa kura pārbauda kontrolkartiņas un veic galīgo rezultātu aprēķināšanu. LKP sektora kartes (paraugu skat. pielikumā) LKP sektorā esošie KP nedrīkst būt distanču kartēs; LKP sektora kartēm ir jābūt tādā pašā mērogā, kā distanču kartēm; LKP sektora kartē ir jābūt tikai vienam KP aplītim; Ieteicams LKP sektora karti uzlīmēt uz kartona vai cita cieta materiāla; Uzlīmētajai kartei jābūt jau noorientētai un uzlīmētai tā, lai pamatnes malas virziens sakristu ar navigācijas virzienu, nevis ar Z-D līnijas virzienu; Kartē jābūt iedrukātam KP aplītim un zem tā KP leģendai; Kartē jābūt attēlotai labi saredzamai, bultas veidā Z-D līnijai. Informācija Pēc starta slēgšanas, ja sacensību rīkotāji nav noteikuši citādi, uz informācijas stenda ir jāizliek kontrolkartiņa ar pareizo atzīmju paraugiem un paplašinātā mērogā (vismaz 200%) distanču un LKP sektora KP rajonu karšu fragmenti, kuros tiek parādīts NP, KP karodziņu izvietojums un pareizās atbildes. 7

8 Pielikums Nr 1 8 Par Laika KP sektora kartēm Pre-O sacensībās Laika KP sektorā esošie KP nedrīkst būt attēloti distanču kartēs. KP karodziņi Laika KP sektorā ir jānovieto tā, lai tos neredzētu dalībnieki, kuri gaida tiesneša uzaicinājumu. Laika KP kartes fragmentam ir jābūt nostiprinātam uz cieta materiāla pamatnes (planšetes), kuras izmēram jābūt ne mazākam par A5 formātu un ne lielākam par A4 formātu. Vēlamais kartes fragmenta rāmja izmēram ir jābūt ne mazākam, kā 6 x 6 cm. Laika KP kartes mērogam ir jābūt tādam pašam, kāds ir distanču kartē. Laika KP kartes fragmentā ir jābūt iedrukātam tikai vienam KP aplītim, katram uzdevumam atsevišķi. Dalībnieku ērtībām, vēlams sarkanā krāsā. Blakus kartes fragmentam ir jābūt iedrukātai bultai, kura norāda uz Ziemeļiem. Bultai ir jābūt labi saskatāmai un vēlams sarkanā krāsā. Zem kartes fragmenta ir jābūt KP vietas apraksta (leģendas) tabuliņai. Ja sacensībās piedalīsies arī iesācēji, tad ieteicams zem leģendas tabuliņas ierakstīt arī vārdisko skaidrojumu, kā leģenda ir jānolasa no tabuliņas. Kartes fragmentiņa rāmja noformējumā ir jāieraksta kartes mērogs. Pamatnes (planšetes) augšdaļā ir jābūt iedrukātiem KP karodziņu nosaukuma burti. Burtiem ir jābūt labi saskatāmiem. Gan dalībnieku, gan tiesnešu ērtībām, ieteicams zem katra burta ierakstīt tā starptautisko fonētiskā alfabēta nosaukumu (špikeri). Laika KP kartes planšetes paraugs: A B C D E F (Alfa) (Bravo) (Čarlī) (Delta) (Eko) (Fokstrot)

9 Pielikums Nr 2 Daži izskaidrojošie piemēri par KP karodziņa identificēšanu no navigācijas punkta un atzīmēšanos Pre-O sacensību kontrolkartiņā un arī vingrinājumu uzdevumi sevis pārbaudei. KP vietas apraksta (leģendas) tabuliņā norādītā KP atrašanās vieta sakrīt ar kartē iedrukātā KP aplīša centru. Vingrinoties ar šiem attēliem, ieteicams ņemt palīgā papīru un rakstāmo, un veicot katru uzdevumu visu pierakstīt, pēc tam salīdzināt ar pareizajām atbildēm, kuras ir 15. Lpp. UZMANĪBU!!! Visos zemāk esošajos attēlos ir pieņemts, ka navigācija ir uz Ziemeļiem. 1. vingrinājums 9 Kā nolasīt leģendu no tabulas: Distancē pēc kārtas 6. KP > AB divi KP karodziņi > kontūras (audžu robežas) ZA stūrī. Skatoties uz šo KP grupu, pareizā atbilde varētu būt tikai viena no trīs iespējamajām A, B vai Z. Dalībniekam pašam ir jāizlemj, kura atbilde varētu būt pareiza, nolasot KP leģendu, apskatot kartē aplīša centru un to visu salīdzinot ar apvidu. Attēlā redzamajā kontrolkartiņas fragmentā ir redzams, ka dalībnieks atzīmi ir veicis uz 6. KP līnijas, B rūtiņā. Uzdevumi vingrinājumiem un prāta asināšanai: 1) Kāda vēl varētu būt pareiza B KP karodziņa leģenda?; 2) Nosaki A KP karodziņa leģendu; 3) Kurā kontrolkartiņas rūtiņā uz 6. KP līnijas būs pareizā atbilde, ja attēlā navigācija būtu uz Dienvidiem?.

10 2. vingrinājums 10 Kā nolasīt leģendu no tabulas: Distancē pēc kārtas 1. KP > AC trīs KP karodziņi > vidējā biezokņa (krūmiņa) DA pusē. Skatoties uz šo KP grupu, pareizā atbilde varētu būt tikai viena no četrām iespējamajām A, B,C vai Z. Dalībniekam pašam ir jāizlemj, kura atbilde varētu būt pareiza, nolasot KP leģendu, apskatot kartē aplīša centru un to visu salīdzinot ar apvidu. Attēlā redzamajā kontrolkartiņas fragmentā ir redzams, ka dalībnieks atzīmi ir veicis uz 6. KP līnijas, B rūtiņā. Uzdevumi vingrinājumiem un prāta asināšanai: 1) Kuram, no attēlā redzamajiem 3 KP karodziņiem, varētu būt arī pareiza leģenda starp krūmiem?; 2) Nosaki C KP karodziņa leģendu; 3) Ja navigācija būtu uz Dienvidiem, tad kādai vajadzētu būt KP leģendai, lai atbilde B rūtiņā būtu pareiza?

11 11 3. vingrinājums Kā nolasīt leģendu no tabulas: Distancē pēc kārtas 4. KP > AD četri KP karodziņi > koka D pusē. Skatoties uz šo KP grupu, pareizā atbilde varētu būt tikai viena no piecām iespējamajām A, B,C, D vai Z. Dalībniekam pašam ir jāizlemj, kura atbilde varētu būt pareiza, nolasot KP leģendu, apskatot kartē aplīša centru un to visu salīdzinot ar apvidu. Attēlā redzamajā kontrolkartiņas fragmentā ir redzams, ka dalībnieks atzīmi ir veicis uz 4. KP līnijas, C rūtiņā. Uzdevumi vingrinājumiem un prāta asināšanai: 1) Nosaki A KP karodziņa leģendu; 2) Nosaki C KP karodziņa leģendu, ja navigācija būtu uz Dienvidiem; 3) Ja navigācija būtu uz Rietumiem, tad kāda būs B KP karodziņa leģenda?.

12 4. vingrinājums 12 Kā nolasīt leģendu no tabulas: Distancē pēc kārtas 2. KP > AE pieci KP karodziņi > starp biezokņiem (krūmiem). Skatoties uz šo KP grupu, pareizā atbilde varētu būt tikai viena no sešām iespējamajām A, B,C, D, E vai Z. Dalībniekam pašam ir jāizlemj, kura atbilde varētu būt pareiza, nolasot KP leģendu, apskatot kartē aplīša centru un to visu salīdzinot ar apvidu. Attēlā redzamajā kontrolkartiņas fragmentā ir redzams, ka dalībnieks atzīmi ir veicis uz 2. KP līnijas, E rūtiņā. Uzdevumi vingrinājumiem un prāta asināšanai: 1) Kuram KP karodziņam leģenda varētu būt koku grupas D pusē?; 2) Kuram KP karodziņam leģenda varētu būt virsotnes D daļa? ; 3) Kuram KP karodziņam leģenda varētu būt koku grupas D daļa?; 4) Kuram no kokiem leģenda varētu būt - paugura Z pakājē?; 5) Kādi objekti ir paugura ZA pakājē?.

13 13 5. vingrinājums Kā nolasīt leģendu no tabulas: Distancē pēc kārtas 3. KP > AC trīs KP karodziņi > koka A pusē. Skatoties uz šo KP grupu, pareizā atbilde varētu būt tikai viena no četrām iespējamajām A, B,C vai Z. Dalībniekam pašam ir jāizlemj, kura atbilde varētu būt pareiza, nolasot KP leģendu, apskatot kartē aplīša centru un to visu salīdzinot ar apvidu. Attēlā redzamajā kontrolkartiņas fragmentā ir redzams, ka dalībnieks atzīmi ir veicis uz 3. KP līnijas, Z rūtiņā. Uzdevumi vingrinājumiem un prāta asināšanai: 1) Kuram KP karodziņam leģenda varētu būt starp kokiem?; 2) Ja navigācija būtu uz Dienvidiem, tad kurā 3.KP līnijas rūtiņā būtu pareizā atbilde? ; 3) Kuram KP karodziņam leģenda varētu būt A koka ZR pusē?;

14 6. vingrinājums 14 Kā nolasīt leģendu no tabulas: Distancē pēc kārtas 4. KP > A viens KP karodziņiš > koku grupa. Skatoties uz šo KP, pareizā atbilde varētu būt tikai viena no divām iespējamajām A vai Z. Šajā gadījumā dalībniekam, vizējot ar kompasu gan no navigācijas punkta, gan arī citviet no ceļa vai takas, pa iedomāto līniju, kura iet caur tiem orientieriem, kuri atrodas ap koku grupu ir jānosaka vai KP karodziņš ir koku grupas centrā vai nav. Ja KP karodziņš ir koku grupas centrā, tad pareizā atbilde uz 4.KP līnijas būs jāatzīmē A rūtiņā. Ja KP karodziņš ir tālāk par 1 m no koku grupas centra, tad pareizā atbilde uz 4.KP līnijas būs jāatzīmē Z rūtiņā. Uzdevumi vingrinājumiem un prāta asināšanai: 1) Pēc visām pārbaudēm konstatēts, ka KP karodziņš ir koku grupas centrā. Kāda būs pareizā atbilde, ja navigācija būtu uz Dienvidiem?; 2) Ja leģenda būtu starp biezokni (krūmiņu) un pauguru, kura atbilde būtu pareiza? ; 3) Ja KP karodziņš atrodas 1,54 m uz Ziemeļiem no koku grupas centra un 1,24 m uz Dievidiem no koku grupas Ziemeļu malas, kāda būs KP leģenda?;

15 15 Vingrinājumu pareizās atbildes 1. vingrinājums 1)... klajuma ZA stūrī; 2)... koka DR pusē; 3) Pareizā atbilde jāatzīmē Z rūtiņā. 2. vingrinājums 1) Ne vienam; 2)..., A biezokņa (krūmiņa) DR pusē.; 3)..., vidējā biezokņa (krūmiņa) ZR pusē.; 3. vingrinājums 1)... paugura DR pakājē; 2)..., koka Z pusē.; 3)..., dīķa D pusē.; 4. vingrinājums 1) Ne vienam; 2) C ; 3) C ; 4) Paugura Z pakājē esošais koks no navigācijas punkta nav redzams, jo tam priekšā ir kalns; 5) Ceļš ar segumu, ceļa A pusē stāvlaukums, pludmales smiltājs un ezera R krasts. Dabā (attēlā) no navigācijas punkta to visu nevar redzēt, jo priekšā ir kalns, tāpēc šīs ziņas ir jānolasa no kartes. 5. vingrinājums 1) Ne vienam; 2) Pareizā atbilde jāatzīmē Z rūtiņā; 3) C ; 6. vingrinājums 1) Pareizā atbilde jāatzīmē A rūtiņā; 2) Tāda leģenda nedrīkst būt tāpēc, ka biezoknis (krīmiņš) un paugurs, kartē atrodas ārpus KP aplīša aploces; 3)..., koku grupas Z daļa.

Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī or

Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī or Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs - 2018. gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī organizē biedrība Siguldas Maratona Klubs / Siguldas

Sīkāk

32repol_uzd

32repol_uzd Materiāls ņemts no grāmatas: Andžāns Agnis, Bērziņa Anna, Bērziņš Aivars "Latvijas Republikas 6-5 matemātikas olimpiādes" LATVIJAS REPUBLIKAS OLIMPIĀDE UZDEVUMI 8 klase Pierādīt, ka neviens no skaitļiem

Sīkāk

Microsoft Word - Papildmaterials.doc

Microsoft Word - Papildmaterials.doc SATURS DARBĪBAS AR DARBGRĀMATAS LAPĀM... 2 1.1. Pārvietošanās pa lapām...2 1.2. Lapas nosaukuma maiņa...3 1.3. Jaunas darblapas pievienošana...3 1.4. Lapas pārvietošana un dublēšana, lietojot peli...4

Sīkāk

ISSkiOM_2009_corrected_2010-LV

ISSkiOM_2009_corrected_2010-LV Starptautiskā specifikācija O-ar slēpēm kartēm ISSkiOM 2009 Apstiprināta IOF O-ar slēpēm komisijā 2009.gada augustā Apstiprināta IOF karšu komisijā 2009.gada septembrī Apstiprināta IOF padomē 2009.gada

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts MPK SUPERCROSS motokrosā nolikums 2019. gada 7. jūlijs, Kandava 1. MPK Supercross sacensības motokrosā: 1.1. Sacensības notiek atbilstoši LaMSF Sporta kodeksam, LaMSF Motokrosa noteikumiem, Tehniskajiem

Sīkāk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 skaitļi. Katru divu skaitļu summa ir lielāka par 4. Pierādīt,

Sīkāk

APSTIPRINĀTS LVF Senioru komisijas sēdē PROJEKTS APSTIPRINĀTS LVF Valdes sēdē A.Dakša LVF Ģener

APSTIPRINĀTS LVF Senioru komisijas sēdē PROJEKTS APSTIPRINĀTS LVF Valdes sēdē A.Dakša LVF Ģener APSTIPRINĀTS LVF Senioru komisijas sēdē 27.09.2017 APSTIPRINĀTS LVF Valdes sēdē 11.10.2017 -------------------------------- A.Dakša LVF Ģenerālsekretārs 2. Latvijas Senioru volejbola čempionāts sieviešu

Sīkāk

Olimpiskā diena 2016 programma Svinīgā daļa 09:15 "Olimpiskās dienas 2016" dalībnieku ierašanās stadiona Daugava tribīnēs. 09:30 Stāšanās f

Olimpiskā diena 2016 programma Svinīgā daļa 09:15 Olimpiskās dienas 2016 dalībnieku ierašanās stadiona Daugava tribīnēs. 09:30 Stāšanās f 23.09.2016 Olimpiskā diena 2016 programma Svinīgā daļa 09:15 "Olimpiskās dienas 2016" dalībnieku ierašanās stadiona Daugava tribīnēs. 09:30 Stāšanās futbola laukumā uz vingrošanu (pēc izvietojuma plāna)

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINU: Profesionālās izglītības kompetences centra Liepājas Valsts tehnikums direktors A. Ruperts 2013.gada 7. maijā Profesionālās izglītības kompetenču centrs Liepājas Valsts tehnikums audzēkņu biznesa

Sīkāk

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 28./29. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu grupai tiek iekļauts algebras, ģeometrijas, kombinatorikas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Velosipēdisti ceļu satiksmē 2018. gada 11.janvārī, Ādaži Valda Kjaspere, Mag.Ped. Trieciena spēks un iespējamība, ka ies bojā Velosipēdu vadītāju rīcība - veicinošs aspekti CSN izraisīšanā: nepareizi veikts

Sīkāk

APSTIPRINĀTS ar LKA Senāta sēdes Nr. 9 lēmumu Nr gada 19. decembrī NOLIKUMS PAR PĀRBAUDĪJUMIEM AKADĒMISKAJĀS BAKALAURA UN MAĢISTRA STUDIJU PR

APSTIPRINĀTS ar LKA Senāta sēdes Nr. 9 lēmumu Nr gada 19. decembrī NOLIKUMS PAR PĀRBAUDĪJUMIEM AKADĒMISKAJĀS BAKALAURA UN MAĢISTRA STUDIJU PR APSTIPRINĀTS ar LKA Senāta sēdes Nr. 9 lēmumu Nr. 8 2016. gada 19. decembrī NOLIKUMS PAR PĀRBAUDĪJUMIEM AKADĒMISKAJĀS BAKALAURA UN MAĢISTRA STUDIJU PROGRAMMĀS LATVIJAS KULTŪRAS AKADĒMIJĀ Izdots saskaņā

Sīkāk

2012 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums

2012 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums 01 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums būs 1 4 no trijstūra ABC laukuma. Analogi no viduslīnijām

Sīkāk

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Ģeometriski mainīgas un nemainīgas sistēmas Stieņu sistēmu struktūras analīzes uzdevums ir noskaidrot, vai apskatāmā sistēma ir ģeometriski mainīga, vai nemainīga.

Sīkāk

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši, 3 brūni klucīši, 1 spēles laukums, 1 barjera izvēlētā

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr Zelmeņi, Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr.90001465562 "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr.63726012, fakss 63726012, e-pasts:tervetesnd@zemgale.lv TĒRVETES NOVADA TĒRVETES PAGASTĀ

Sīkāk

Svarīgākais par skolēnu redzi

Svarīgākais par skolēnu redzi «Veselības mācības» stunda par redzi Svarīgākais par skolēnu redzi Saturs Redzes sistēma Redze un dators Sūdzības Redzes režīms Apgaismojums Mācību un darba vietas iekārtojums un ķermeņa pozīcija Redzes

Sīkāk

Microsoft Word - PATRIA_RACE_seriĆls_2019_nolikums_īstais_26.03(1)

Microsoft Word - PATRIA_RACE_seriĆls_2019_nolikums_Ä«stais_26.03(1) PATRIA RACE šķēršļu sacensību seriāls 2019 NOLIKUMS 1. Mērķi; 2. Organizatori; 3. Sacensību kalendārs; 4. Dalībnieku grupas un starti; 5. Sacensību programma un trases shēma; 6. Pieteikšanās sacensībām;

Sīkāk

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ 2019. gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attīstību. 1.2. Sekot līdzi augsta līmeņa basketbolistu

Sīkāk

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace v, m/s Projekta numurs: 8.3.2.1/16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sacensības Fizikas valsts 68. olimpiāde Otrā posma uzdevumi

Sīkāk

ENDURO SACENSĪBU NOLIKUMS Madona, GADA JŪNIJS gada Baltijas individuālais čempionāts un klubu komandu čempionāts enduro 2. posms 2

ENDURO SACENSĪBU NOLIKUMS Madona, GADA JŪNIJS gada Baltijas individuālais čempionāts un klubu komandu čempionāts enduro 2. posms 2 ENDURO SACENSĪBU NOLIKUMS Madona, 2019. GADA 28.-30. JŪNIJS 2019. gada Baltijas individuālais čempionāts un klubu komandu čempionāts enduro 2. posms 2019. gada Latvijas individuālais čempionāts un klubu

Sīkāk

1

1 APSTIPRINĀTS Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas Padomes sēdē Rīgā, 28.10.2015., protokola Nr. 3-11/5 STUDIJU PĀRBAUDĪJUMU NOLIKUMS 1. Vispārīgie noteikumi 1.1. Nolikums nosaka kārtību, kādā kārtojami

Sīkāk

LSPA iestājeksāmens FIZISKAJĀ SAGATAVOTĪBĀ 1. PIELIKUMS FIZISKĀS SAGATAVOTĪBAS KONTROLES TESTI-VINGRINĀJUMI Nr.pk. Kontrolvingrinājums Sievietes Vīrie

LSPA iestājeksāmens FIZISKAJĀ SAGATAVOTĪBĀ 1. PIELIKUMS FIZISKĀS SAGATAVOTĪBAS KONTROLES TESTI-VINGRINĀJUMI Nr.pk. Kontrolvingrinājums Sievietes Vīrie LSPA iestājeksāmens FIZISKAJĀ SAGATAVOTĪBĀ. PIELIKUMS FIZISKĀS SAGATAVOTĪBAS KONTROLES TESTI-VINGRINĀJUMI Nr.pk. Kontrolvingrinājums Sievietes Vīrieši. = Pievilkšanās kārienā pie stieņa = Roku saliekšana

Sīkāk

Starptautiskā instrukcija kontrolpunktu aprakstiem STARPTAUTISKĀ ORIENTĒŠANĀS FEDERĀCIJA 2018

Starptautiskā instrukcija kontrolpunktu aprakstiem STARPTAUTISKĀ ORIENTĒŠANĀS FEDERĀCIJA 2018 Starptautiskā instrukcija kontrolpunktu aprakstiem STARPTAUTISKĀ ORIENTĒŠANĀS FEDERĀCIJA 2018 STARPTAUTISKĀ ORIENTĒŠANĀS FEDERĀCIJA Starptautiskā orientēšanās federācija Drottninggatan 47, 3 1/2 tr. SE-65225

Sīkāk

Microsoft Word - NOLIKUMS_BASKETBOLS

Microsoft Word - NOLIKUMS_BASKETBOLS Basketbols 3x3 Talsos Nolikums 1. Turnīra mērķis. 1.1. Veicināt 3x3 basketbola starptautiskos turnīros; 1.2. Pilnveidot jauno sportistu treniņos iegūtās prasmes un iemaņas; 1.3. Sagatavoties Latvijas Jaunatnes

Sīkāk

S I A K S I R U VĒST S J I L L A R S E T Ā T I R A L U REG PAPILDUS NOLIKUMS

S I A K S I R U VĒST S J I L L A R S E T Ā T I R A L U REG PAPILDUS NOLIKUMS S I A K S I R U VĒST S J I L L A R S E T Ā T I R A L U REG PAPILDUS NOLIKUMS RALLIJA PILSĒTA RALLY CITY ORGANIZĒ ORGANISED BY SPONSORĒ SPONSORED BY ATBALSTA SUPPORTED BY OFICIĀLAIS ZIŅU PORTĀLS OFFICIAL

Sīkāk

skaitampuzle instrukcija

skaitampuzle instrukcija MUZLE SKAITĀMPUZLE UZDEVUMU VARIANTI ARITMĒTIKAS PAMATU APGŪŠANAI. 1. 1. Saliek pamatni ar 10 rindām (pirmajā rindā 1 kauliņš, apakšējā 10 kauliņi). Kauliņus aiz apļiem atstāj tukšus. Skaita kauliņus katrā

Sīkāk

SVK_NOLIKUMS_Celojosais_kauss_2016_2017_visam_klasem_1.pdf

SVK_NOLIKUMS_Celojosais_kauss_2016_2017_visam_klasem_1.pdf Apstiprināts Ar Latvijas Olimpiskās komitejas Valdes 2017. gada 10. janvāra sēdes Lēmumu Nr. 2.2., Protokols Nr. 1 LATVIJAS OLIMPISKĀS KOMITEJAS Projekta SPORTO VISA KLASE CEĻOJOŠĀ KAUSA IZCĪŅAS N O L

Sīkāk

1

1 . Ļ Uzdevumos. 5. apvelc pareizai atbildei atbilstošo burtu. 75 minūtes ir: 0.75 h.5 h. h.5 h. Sešstūra piramīdas skaldņu skaits ir: 6 7 8. Izteiksmes log vērtība ir: -. Nevienādības x 0atrisinājums ir

Sīkāk

Vingrinājums Nr.1 Vingrinājuma veids: īsais klasifikācijas vingrinājums (Latvijas redakcija) Punktu skaitīšana: Comstock (šāvienu skaits nav ierobežot

Vingrinājums Nr.1 Vingrinājuma veids: īsais klasifikācijas vingrinājums (Latvijas redakcija) Punktu skaitīšana: Comstock (šāvienu skaits nav ierobežot Vingrinājums Nr.1 Mērķi: 2 IPSC mērķi, 3 Mini popperi, 3 soda mērķi Minimālais šāvienu skaits: 7 Iespējamais punktu skaits: 35 Ieroča stāvoklis: ierocis pielādēts, makstī, patrontelpa tukša Starta pozīcija:

Sīkāk

Latvijas gada čenpionāta alpīnismā nolikums

Latvijas gada čenpionāta alpīnismā nolikums Latvijas Alpīnistu savienība APSTIPRINU Aiga Rakēviča LAS prezidents Rīgā, 2015. gada 26.februāri NOLIKUMS I MĒRĶIS UN UZDEVUMI 1.1.Popularizēt un veicināt kalnos kāpšanu, alpīnismu; 1.2.Noteikt labākos

Sīkāk

Komandu sacensības informātikā un matemātikā Cēsis 2017 Izteiksmes Fināla uzdevumi Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķ

Komandu sacensības informātikā un matemātikā Cēsis 2017 Izteiksmes Fināla uzdevumi Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķ Izteiksmes Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķirīgi viencipara naturāli skaitļi un astoņas aritmētisko darbību zīmes (katra no tām var būt tikai +, -, * vai /). Iekavas

Sīkāk

nas_jauns.redirect_doc-30

nas_jauns.redirect_doc-30 APSTIPRINĀTS ar LU administratīvā direktora 13.05.2013. norādījumu Nr. 6/13 LATVIJAS UNIVERSITĀTES SPORTA SPĒLES 2013 NOLIKUMS 1. Mērėis un uzdevumi 1.1. Popularizēt sportu Latvijas Universitātes (LU)

Sīkāk

Microsoft Word - Rugaji_2018_nolikums.doc

Microsoft Word - Rugaji_2018_nolikums.doc SASKAŅOTS: Latvijas Automobiļu federācijas Trofi reidu komisijas priekšsēdētājs 2018.10.maijs K.Vīdušs SASKAŅOTS: Latvijas Automobiļu federācijas Ģenerālsekretāre 2018.10.maijs L.Medne Trofi Reida Apļu

Sīkāk

ro41_uzd

ro41_uzd Materiāls ņemts no grāmatas:andžāns Agnis, Bērziņa Anna, Bērziņš Aivars "Latvijas matemātikas olimpiāžu (5-5) kārtas (rajonu) uzdevumi un atrisinājumi" LATVIJAS RAJONU 4 OLIMPIĀDE 5 klase 4 Dots, ka a

Sīkāk

Latvijas Republikas Nacionālie noteikumi pajūgu braukšanas sacensībām

Latvijas Republikas Nacionālie noteikumi pajūgu braukšanas sacensībām Latvijas Republikas Nacionālie noteikumi pajūgu braukšanas sacensībām 1.Pirmie labojumi veikti 22. janvārī, 2010 2.Otrie labojumi veikti 6.novembrī, 2010 3.Trešie labojumi veikti 5.novembrī, 2011 4. Ceturtie

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr , PVN Reģ.Nr tālr , tālr./ fax 6

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr , PVN Reģ.Nr tālr , tālr./ fax 6 JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr.2971902208, PVN Reģ.Nr.90009249367 tālr. 67736378, tālr./ fax 67736379, e-pasts sportaskola@edu.jurmala.lv APSTIPRINU

Sīkāk

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/1.2.2.1.5/09/IPIA/VIAA/001 Projekta 6.posms: 2012.gada janvāris - aprīlis Balvu

Sīkāk

UZŅĒMĒJU SPORTA SPĒLES /9/10 jūnijs USMAS LEJASTIEZUMI NOLIKUMS KOMANDU SPORTA VEIDU TURNĪRI 1. FUTBOLS Dalībnieku skaits: pieci (5) dalībnieki

UZŅĒMĒJU SPORTA SPĒLES /9/10 jūnijs USMAS LEJASTIEZUMI NOLIKUMS KOMANDU SPORTA VEIDU TURNĪRI 1. FUTBOLS Dalībnieku skaits: pieci (5) dalībnieki UZŅĒMĒJU SPORTA SPĒLES 2018 8/9/10 jūnijs USMAS LEJASTIEZUMI NOLIKUMS KOMANDU SPORTA VEIDU TURNĪRI 1. FUTBOLS Dalībnieku skaits: pieci (5) dalībnieki - tikai vīrieši (ieteicams!), divi (2) rezervisti tikai

Sīkāk

4

4 IZMANTOTIE SAĪSINĀJUMI Atbildīgā iestāde Fonds Konkurss KPFI Projekta līgums LR Vides ministrija SIA Vides investīciju fonds Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāts konkurss "Siltumnīcefekta

Sīkāk

Latvijas 67. matemātikas olimpiādes 2. posma uzdevumi 5. klase Katru uzdevumu vērtē ar 0 10 punktiem 1. Uz autoceļa Brauc un piesprādzējies ir trīs br

Latvijas 67. matemātikas olimpiādes 2. posma uzdevumi 5. klase Katru uzdevumu vērtē ar 0 10 punktiem 1. Uz autoceļa Brauc un piesprādzējies ir trīs br 5. klase 1. Uz autoceļa Brauc un piesprādzējies ir trīs braukšanas joslas. Pa pirmo joslu jābrauc ar ātrumu no 50 līdz 70 kilometriem stundā, pa otro joslu ar ātrumu no 90 līdz 110 kilometriem stundā,

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija VALSTS PĀRBAUDĪJUMU NORISE 2017./2018.MĀCĪBU GADĀ Juta Upīte, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece juta.upite@svg.lv 2017 NOTEIKUMI PAR VALSTS PAMATIZGLĪTĪBAS STANDARTU (MK Nr.468) 23. Valsts

Sīkāk

ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lo

ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lo ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lotē Aizpute, Kuldīga, Priekule, Saldus, Ventspils (identifikācijas

Sīkāk

SIA Estonian, Latvian & Lithuanian Environment Trokšņa stratēģisko karšu izstrāde valsts reģionālā autoceļa P100 Jelgava Dalbe posmam no Ozolniekiem l

SIA Estonian, Latvian & Lithuanian Environment Trokšņa stratēģisko karšu izstrāde valsts reģionālā autoceļa P100 Jelgava Dalbe posmam no Ozolniekiem l SIA Estonian, Latvian & Lithuanian Environment Trokšņa stratēģisko karšu izstrāde valsts reģionālā autoceļa P100 Jelgava Dalbe posmam no Ozolniekiem līdz autoceļam A8 Rīga Jelgava Lietuvas robeža (Meitene)

Sīkāk

/Logo/ UAB GEOBALTIC Savanoriu 11A-76, LT Viļņa, Lietuva, tel: , web: KARJERĀ TŪRKALNE

/Logo/ UAB GEOBALTIC Savanoriu 11A-76, LT Viļņa, Lietuva, tel: ,   web:   KARJERĀ TŪRKALNE /Logo/ UAB GEOBALTIC Savanoriu 11A-76, LT-03116 Viļņa, Lietuva, tel: +370 699 54953, e-mail: info@geobaltic.lt, web: www.geobaltic.lt KARJERĀ TŪRKALNE DOLOMĪTA SPRIDZINĀŠANAS LAIKĀ IZRAISĪTO SVĀRSTĪBU

Sīkāk

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studiju programma Matemātika Studiju kurss Lineārā algebra I 5.lekcija Docētājs: Dr. P. Daugulis 2012./2013.studiju

Sīkāk

Microsoft Word - Enduro_Rallija_gada_nolikums_2019_v4.docx

Microsoft Word - Enduro_Rallija_gada_nolikums_2019_v4.docx Enduro Rallija kausa nolikums 2019 Enduro Rallija organizēšana termini Reģistrācija dalībnieku pieteikšanās, pieteikumu pieņemšana, maksājumu veikšana pirms sacensību dienas. Papildus reģistrācija dokumentu

Sīkāk

LATVIJAS UZŅĒMĒJU SPORTA SPĒĻU PROGRAMMA UN NOLIKUMS Sestdiena, 10.jūnijs gada augusts, Atpūtas komplekss «Turbas», Ikšķiles novads. L

LATVIJAS UZŅĒMĒJU SPORTA SPĒĻU PROGRAMMA UN NOLIKUMS Sestdiena, 10.jūnijs gada augusts, Atpūtas komplekss «Turbas», Ikšķiles novads. L LATVIJAS UZŅĒMĒJU SPORTA SPĒĻU PROGRAMMA UN NOLIKUMS Sestdiena, 10.jūnijs 2013. gada 10. - 11. augusts, Atpūtas komplekss «Turbas», Ikšķiles novads. Līdz 9:00 9:15 Kapteiņu sapulce Dalībnieku ierašanās

Sīkāk

Mācību sasniegumu vērtēšanas formas un metodiskie paņēmieni

Mācību sasniegumu vērtēšanas formas un metodiskie paņēmieni 3.pielikums Vērtēšanas formas (pēc vietas mācību procesā) Ievadvērtēšana mācību procesa sākumā pirms temata vai mācību priekšmeta apguves, nosakot izglītojamā zināšanu un prasmju apguves līmeni, lai pieņemtu

Sīkāk

Preču loterijas Laimīgā pistole noteikumi. PRECES IZPLATĪTĀJS UN LOTERIJAS ORGANIZĒTĀJS: SIA Neste Latvija, uzņēmuma reģistrācijas numurs:

Preču loterijas Laimīgā pistole noteikumi. PRECES IZPLATĪTĀJS UN LOTERIJAS ORGANIZĒTĀJS: SIA Neste Latvija, uzņēmuma reģistrācijas numurs: Preču loterijas Laimīgā pistole noteikumi. PRECES IZPLATĪTĀJS UN LOTERIJAS ORGANIZĒTĀJS: SIA Neste Latvija, uzņēmuma reģistrācijas numurs: 40003132723, juridiskā adrese: Bauskas ielā 58a, Rīgā, LV-1004,

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss:

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss: LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90000015912 Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis 63331555, fakss: 63350452, e-pasts: dome@skrunda.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI

Sīkāk

Preču loterijas Loteri - JĀ! noteikumi 1. Loterijas preču pārdevējs ir VAS Latvijas Pasts, reģ. nr , juridiskā adrese: Ziemeļu iela 10, Li

Preču loterijas Loteri - JĀ! noteikumi 1. Loterijas preču pārdevējs ir VAS Latvijas Pasts, reģ. nr , juridiskā adrese: Ziemeļu iela 10, Li Preču loterijas Loteri - JĀ! noteikumi 1. Loterijas preču pārdevējs ir VAS Latvijas Pasts, reģ. nr. 40003052790, juridiskā adrese: Ziemeļu iela 10, Lidosta Rīga, Mārupes nov., Latvija, LV-1000 - turpmāk

Sīkāk

Apstiprinu: I

Apstiprinu: I SASKAŅOTS: Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja J.Zarakovska APSTIPRINU: Daugavpils novada sporta skolas direktors J. Skrinda I Mērķis un uzdevumi Daugavpils novada skolēnu sporta spēļu

Sīkāk

Microsoft Word - JURI_CM_2010_452778_LV.doc

Microsoft Word - JURI_CM_2010_452778_LV.doc EIROPAS PARLAMENTS 2009-2014 Juridiskā komiteja 11.11.2010 PAZIĥOJUMS KOMITEJAS LOCEKěIEM (26/2010) Temats: Zviedrijas Karalistes Riksdāga pamatots atzinums par grozīto priekšlikumu Eiropas Parlamenta

Sīkāk

KRĒSLI

KRĒSLI Tehniskā specifikācija 3.pielikums iepirkuma Nr. VNP 2015/8 Nolikumam N.p.k Attēls Nosaukums, apraksts 1. Sekcija-rotaļlietu plaukts krāsaina. 1. Pielikums Sekcija- rotaļlietu plaukts. 1. Pielikums. Sekcija

Sīkāk

Microsoft Word - ZinojumsLV2015_2.doc

Microsoft Word - ZinojumsLV2015_2.doc Ziņojums par atklātu konkursu Rīgā 2015.gada 25.jūnijā Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs finanšu direktors Heino Spulģis Iepirkumu komisijas locekļi Oficiālo paziņojumu oficiālās publikācijas nodrošināšanas

Sīkāk

Rīga, gada 4. februāris PIEDĀVĀJUMS NMS ELPA piedāvā iegādāties Vācijas ražotāja KERN svarus, kas paredzēti izmantošanai ārstniecības iestādēs.

Rīga, gada 4. februāris PIEDĀVĀJUMS NMS ELPA piedāvā iegādāties Vācijas ražotāja KERN svarus, kas paredzēti izmantošanai ārstniecības iestādēs. Rīga, 2016. gada 4. februāris PIEDĀVĀJUMS NMS ELPA piedāvā iegādāties Vācijas ražotāja KERN svarus, kas paredzēti izmantošanai ārstniecības iestādēs. Visi svari atbilst Ministru kabineta noteiktajām prasībām

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Latvijas Universitāte LU 75. zinātniskā konference Sekcija Ģeomātika DRONU / BEZPILOTA LIDAPARĀTU IZMANTOŠANAS TIESISKAIS ASPEKTS Artis Markots ĢIS ražošanas vadītājs SIA METRUM Jomu regulējošie normatīvie

Sīkāk

100802_EU_Bio_Logo_Guidelines_cos.indd

100802_EU_Bio_Logo_Guidelines_cos.indd ES BIOLOĢISKĀS LAUKSAIMNIECĪBAS LOGOTIPS ES BIOLOĢISKĀS LAUKSAIMNIECĪBAS LOGOTIPS IEVADS ES bioloģiskās lauksaimniecības logotipa pamatā ir divi plaši pazīstami simboli: Eiropas karogs Eiropas Savienības

Sīkāk

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt dažādos OPEL Zafira autoīpašnieku forumos. Līdz šim man

Sīkāk

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai semināra modulī tiek paplašināta uzdevuma funkcionalitāte.

Sīkāk

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē, zaķīt! Māmiņas puķes nevar ēst! Zaķis lēkā mūsu dārzā.

Sīkāk

48repol_uzd

48repol_uzd Materiāls ņemts o grāmatas: Adžās Agis, Bērziņa Aa, Bērziņš Aivars "Latvijas Republikas 6.-5. matemātikas olimpiādes" LATVIJAS REPUBLIKAS 48. OLIMPIĀDE UZDEVUMI 9. klase 48.. Ziāms, ka 48..zīm. attēlots

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Bu

LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Bu LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90009114148, Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Burtnieku novads, LV-4206 Pasta adrese: Vanagu iela 4,

Sīkāk

RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016, tālrunis/ fakss , e-pasts IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā Nr.VS

RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016, tālrunis/ fakss , e-pasts IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā Nr.VS RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016, tālrunis/ fakss 67433415, e-pasts r33vs@riga.lv IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā 29.02.2016. Nr.VS33-16-3-nts Rīgas 33.vidusskolas drošības noteikumi Izdoti

Sīkāk

Microsoft Word - 1_Teritorijas_izmantosanas_un_apbuves_noteikumi.doc

Microsoft Word - 1_Teritorijas_izmantosanas_un_apbuves_noteikumi.doc Teritorijas izmantošana un apbūves noteikumi 1 Teritorijas izmantošana (zonējums), apbūves noteikumi Ķīpsalas teritorijas izmantošanas (zonējuma) pamatā likti iepriekš minētie nozīmīgie faktori, lai veicinātu

Sīkāk

Latvijas Tenisa savienības SACENSĪBU NOTEIKUMI SENIORIEM 2017

Latvijas Tenisa savienības SACENSĪBU NOTEIKUMI SENIORIEM 2017 Latvijas Tenisa savienības SACENSĪBU NOTEIKUMI SENIORIEM 2017 SATURS: Ievads... 2.lpp. I- Sacensību nosacījumi... 2 lpp. II- Sacensību dalībnieki... 2.lpp. A. Sastāvs... 2.lpp. B. Nosacījumi... 2.lpp.

Sīkāk

Apstiprināts ar

Apstiprināts ar Apstiprinu: Normunds Grinbergs Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents 2018.gada 1.februārī Latvijas profesionālās izglītības iestāžu būvniecības nozares audzēkņu profesionālās meistarības konkursa Sienu

Sīkāk

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums Konkursa «Latvijas labākais tirgotājs 2015» nolikums KONKURSA MĒRĶIS 1. Panākt pircēju un apmeklētāju apkalpošanas kultūras uzlabošanu. 2. Paaugstināt tirgotāju un krodzinieku profesionalitāti. 3. Popularizēt

Sīkāk

Apstiprinu:

Apstiprinu: Lapa : 1 (24) 1 Lapa : 2 (24) Ievads Salaspils kodolreaktora (turpmāk SKR) teritorijā un tā tuvākajā apkārtnē VSIA Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs veic Speciālās atļaujas darbībām ar

Sīkāk

isom-pdf.cdr

isom-pdf.cdr Starptautiskā specifikācija Orientēšanās kartēm KARŠU KOMITEJA: Björn Persson (vadītājs), Andreas Dresen, Sřren Nielsen, Christopher Shaw, László Zentai ISOM2000 projekta komanda un padomnieku grupa: Jorma

Sīkāk

Eiro viltojumi Latvijā

Eiro viltojumi Latvijā Eiro drošības pazīmes un to pārbaude Andris Tauriņš Kases un naudas apgrozības pārvaldes Naudas tehnoloģiju daļas vadītājs 5, 10, 20 eiro naudas zīmes 120 x 62 mm 127 x 67 mm 133 x 72 mm Jaunā 5 eiro naudas

Sīkāk

> > < < > < < Jauno matemātiķu konkurss 2016./2017. mācību gads 1. kārtas uzdevumi 1. Nevienādību mīkla Tukšajās rūtiņās katrā rindā un kolonnā tieši

> > < < > < < Jauno matemātiķu konkurss 2016./2017. mācību gads 1. kārtas uzdevumi 1. Nevienādību mīkla Tukšajās rūtiņās katrā rindā un kolonnā tieši > > < < > < < 1. kārtas uzdevumi 1. Nevienādību mīkla Tukšajās rūtiņās katrā rindā un kolonnā tieši vienu reizi ieraksti kādu naturālu skaitli no 1 līdz 5 tā, lai atzīmētās nevienādības būtu patiesas!

Sīkāk

Laipni lūgti Latvijā! Cilvēkiem, kuri savā dzīvē ir daudz jau sasnieguši, gadiem ritot, trīs lietas ir nemainīgi svarīgas: prieks no kustībām, intelek

Laipni lūgti Latvijā! Cilvēkiem, kuri savā dzīvē ir daudz jau sasnieguši, gadiem ritot, trīs lietas ir nemainīgi svarīgas: prieks no kustībām, intelek Laipni lūgti Latvijā! Cilvēkiem, kuri savā dzīvē ir daudz jau sasnieguši, gadiem ritot, trīs lietas ir nemainīgi svarīgas: prieks no kustībām, intelektuāla aktivitāte un attiecības ar līdzīgi domājošiem

Sīkāk

8

8 7. Obligātās veselības pārbaudes kartes aizpildīšanas kārtība ēdināšanas pakalpojumu nozarē Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām veselības pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par nodarbināto veselības

Sīkāk

HORIZONTĀLAIS SAULES PULKSTENIS. LUDZA Laukuma rekonstrukcija pie Ludzas novada ēkas Raiņa un Stacijas ielau krustojumā. Stacijas iela 38, Ludza LD -1

HORIZONTĀLAIS SAULES PULKSTENIS. LUDZA Laukuma rekonstrukcija pie Ludzas novada ēkas Raiņa un Stacijas ielau krustojumā. Stacijas iela 38, Ludza LD -1 HORIZONTĀLAIS SAULES PULKSTENIS. LUDZA LD - GRANĪTA BRUĢA RAKSTS SP LAUKUMA IEKLĀŠANA R 00,00 cm 7 2 4 Tianshan red 4 6 2 4 N 4 GRANĪTA TONĀLS SALIKUMS 4 Granīts G 60 6 Granīts G 60 M=:0 PASŪTĪTĀJS: LUDZAS

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - Relaksejosie_vingrojumi

Microsoft PowerPoint - Relaksejosie_vingrojumi Darba vingrošana Relaksējoši vingrojumi pleciem, mugurai un rokām 1 2 1. vingrojums 2. vingrojums Izpildot šo vingrojumu, nedaudz ieliekties kājās. Vienu roku pārlikt pāri otras rokas plecam, kā parādīts

Sīkāk

06LV0061

06LV0061 Kabeļu kanāli darbam un mājai Grīdlīstes kanāli perfekta elektroinstalācija Papildus info mūsu mājas lapā Modernas elektroinstalācijas ierīkošana bieži vien saistīta ar lieliem ieguldījumiem. Vadu un kabeļu

Sīkāk

Microsoft Word - DP_ Kesan_paskaidrojuma raksts 1 redakcija.doc

Microsoft Word - DP_ Kesan_paskaidrojuma raksts 1  redakcija.doc Detālplānojums Mālpils pagasta zemes gabalā Ķešāni (kadastra nr. 8074-001-0094) 1. redakcija Mālpils, 2006 Saturs I PASKAIDROJUMA RAKSTS... 3 Ievads... 3 1.1. Teritorijas pašreizējā izmantošana... 3 1.2.

Sīkāk

Pētījums Nr Datu avotu analīzes un sasaistes rīks Līgums Nr. L-KC Testēšanas rezultātu apraksts Vadošais pētnieks Zinātniskā virziena v

Pētījums Nr Datu avotu analīzes un sasaistes rīks Līgums Nr. L-KC Testēšanas rezultātu apraksts Vadošais pētnieks Zinātniskā virziena v Pētījums Nr. 1.16. Datu avotu analīzes un sasaistes rīks Līgums Nr. L-KC-11-0003 Testēšanas rezultātu apraksts Vadošais pētnieks Zinātniskā virziena vadītāja Atis Kapenieks Renāte Strazdiņa Rīga, 2013

Sīkāk

AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Lāčplēša iela 1A, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101, tālr , e-pasts

AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Lāčplēša iela 1A, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101, tālr , e-pasts AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Lāčplēša iela 1A, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101, tālr. 65133930, e-pasts dome@aizkraukle.lv, www.aizkraukle.lv NOTEIKUMI Nr.2018/4 Aizkrauklē APSTIPRINĀTI ar

Sīkāk

Microsoft Word - Vēlēšanu nolikums projekts.docx

Microsoft Word - Vēlēšanu nolikums projekts.docx Latvijas Universitātes Studentu padome Reģ. Nr.40008009084 Raiņa bulvāris 19-144, LV-1586, Rīga, Latvija Tālrunis 67034317, Fakss 67034316, E-pasts: lusp@lusp.lv APSTIPRINĀTS LU Studentu padomes 2006.gada

Sīkāk

Laboratorijas darbi mehānikā

Laboratorijas darbi mehānikā Laboratorijas darbs Nr..1 Elektrisko mēraparātu pārbaude un mērdiapazona paplašināšana Studenta vārds, uzvārds:... Fakultāte, grupa:... Studenta apliecības numurs:... Teorētiskais pamatojums Praksē ne

Sīkāk

Latvijas 43. astronomijas atklātās olimpiādes neklātienes kārta gada 16. aprīlī 1. TESTS Izvēlies tikai vienu atbildi 1. Kurš no šiem zvaigznāji

Latvijas 43. astronomijas atklātās olimpiādes neklātienes kārta gada 16. aprīlī 1. TESTS Izvēlies tikai vienu atbildi 1. Kurš no šiem zvaigznāji Latvijas 43. astronomijas atklātās olimpiādes neklātienes kārta 2015. gada 16. aprīlī 1. TESTS Izvēlies tikai vienu atbildi 1. Kurš no šiem zvaigznājiem Latvijā nekad nenoriet? (1 p) Kasiopeja Ērglis Vēršu

Sīkāk

Microsoft Word - kn17p1.doc

Microsoft Word - kn17p1.doc Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtajā redakcijā 1.pielikums Ministru kabineta 2009.gada 6.janvāra noteikumiem Nr.17 Eiropas Sociālā fonda projekta iesnieguma veidlapa Projekta nosaukums: Darbības

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Superstatic 449 Statiskais siltumskaitītājs, statiskais dzesēšanas skaitītājs Pielietošana: Kompaktais siltumskaitītājs Superstatic 449 var tikt darbināts ar akumulatoru vai elektrotīklu. Tas tiek izmantots

Sīkāk

Pielikums Nr

Pielikums Nr 1.pielikums saistošajiem noteikumiem Nr.2 20. gada. Personas vajadzību pēc sociālajiem pakalpojumiem novērtēšanas karte Nr. Personas vārds, uzvārds: Personas kods: Dzimums: vīrietis sieviete Dzīvesvietas

Sīkāk

Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari" (reģ ) Atklāts konkurss Personiskās medicīniskās aprūpes palīglīdzekļu piegāde identifikācija

Nacionālais rehabilitācijas centrs Vaivari (reģ ) Atklāts konkurss Personiskās medicīniskās aprūpes palīglīdzekļu piegāde identifikācija Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari" (reģ. 40003273900) Atklāts konkurss Personiskās medicīniskās aprūpes palīglīdzekļu piegāde identifikācijas Nr. VSIA NRC Vaivari 2018/12 TPC ZIŅOJUMS Pasūtītāja

Sīkāk

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Maǧistra studiju

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Maǧistra studiju 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Maǧistra studiju programma Matemātika Studiju kurss Diskrētā matemātika 5.lekcija Docētājs: Dr. P. Daugulis 2012./2013.studiju

Sīkāk

Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Lēmums (2011. gada 20. janvāris) par Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Konsultatīvās zinātniskās komitejas locekļu

Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Lēmums (2011. gada 20. janvāris) par Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Konsultatīvās zinātniskās komitejas locekļu C 39/10 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 8.2.2011. EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJA EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJAS LĒMUMS (2011. gada 20. janvāris) par Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Konsultatīvās

Sīkāk

nolikums 53 sporta speles.cdr

nolikums  53 sporta speles.cdr LATVIJAS PAŠVALDĪBU SPORTA VETERĀNU SENIORU 53. SPORTA SPĒLES (06. gads) NOLIKUMS . 3. Satura rādītājs Vispārīgie noteikumi...3 Mērķis un uzdevumi...3 Vadība...4 Dalībnieki...4 Sacensību vieta, laiks un

Sīkāk

APSTIPRINĀTS biedrības Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs biedru sapulces gada 9. oktobra sēdē protokols Nr. 5 Ar biedru sapulces 2

APSTIPRINĀTS biedrības Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs biedru sapulces gada 9. oktobra sēdē protokols Nr. 5 Ar biedru sapulces 2 APSTIPRINĀTS biedrības Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs biedru sapulces 2009. gada 9. oktobra sēdē protokols Nr. 5 Ar biedru sapulces 2009.gada 18.decembra sēdē (protokols Nr.6) un 2011.gada

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA DAUGAVPILS NOVADA DOME Rīgas iela 2, Daugavpils, LV5401, tālr , fakss , e-pasts:

LATVIJAS REPUBLIKA DAUGAVPILS NOVADA DOME Rīgas iela 2, Daugavpils, LV5401, tālr , fakss , e-pasts: LATVIJAS REPUBLIKA DAUGAVPILS NOVADA DOME Rīgas iela 2, Daugavpils, LV5401, tālr. 654 22238, fakss 654 76810, e-pasts: dome@dnd.lv, www.dnd.lv 23.08.2018. saistošie noteikumi Nr.25 Daugavpils novada kapsētu

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne ar polsterējumu Roku balsts ar polsterējumu Sānu galdiņš

Sīkāk

11

11 LR 12.Saeimas deputāts, profesors Kārlis Krēsliņš PĀRDOMAS UN KOMENTĀRI PAR BUDŽETU - 2016 22.08.2015. IEVADS. Budžeta veidošanas laikā, diskusijas bieži aiziet tikai par atsevišķām nozarēm. Pirms budžetu

Sīkāk

Valsts bioloģijas olimpiāde klase Teorētiskie uzdevumi Dalībnieka kods 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr

Valsts bioloģijas olimpiāde klase Teorētiskie uzdevumi Dalībnieka kods 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr ir ogļhidrāti neatkarīgi no tā, cik lieli ir tauku uzkrājumi ķermenī. Uzkrātās ogļhidrātu rezerves ir visai ierobežotas: aknās vidēji

Sīkāk

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī,

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī, Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes 2012. gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei 2018. gada 18. oktobrī, prot. Nr. 9 Dokumenta mērķis: Dokumentā aprakstīti

Sīkāk

BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr , , fakss 67

BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr , , fakss 67 BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr. 90000028870 Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr. 26120706, 67914650, fakss 67914435, e-pasts dome@babite.lv, www.babite.lv Babītes

Sīkāk

Microsoft Word - scooter-lv-rules.docx

Microsoft Word - scooter-lv-rules.docx Preču loterijas Laimē elektrisko skūteri! noteikumi 1) Loterijas preču ražotājs ir SIA Colgate-Palmolive (Latvia), Reģ. Nr. 40003274802, juridiskā adrese: Duntes iela 23A, Rīga, Latvija, LV-1005. 2) Loterijas

Sīkāk