Rucavas pamatskola Labās prakses piemēri Matemātika 2.klase... 2 Matemātika 3.klase... 4 Sociālās zinības 4.klase... 9 Angļu valoda 4.klase Latv

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Rucavas pamatskola Labās prakses piemēri Matemātika 2.klase... 2 Matemātika 3.klase... 4 Sociālās zinības 4.klase... 9 Angļu valoda 4.klase Latv"

Transkripts

1 Rucavas pamatskola Labās prakses piemēri Matemātika 2.klase... 2 Matemātika 3.klase... 4 Sociālās zinības 4.klase... 9 Angļu valoda 4.klase Latviešu valoda 5.klase Sports 5./6. klase Krievu valoda 6.klase Matemātika 7.klase... 18

2 2 Rucavas pamatskola Matemātika 2.klase Skolas mērķis: Mācību stundas mērķa izvirzīšana un AS sniegšana stundas beigās. Mācību priekšmets: Matemātika. Klase: 2.klase. Tēma: Perimetrs. Stundas mērķis: Iemācīties aprēķināt daudzstūru perimetru. SR (Sasniedzamais rezultāts) stundai: 1. Skolēni atkārto un zina, kas ir daudzstūri. 2. Skolēni iemācās un zina, kas ir perimetrs. 3. Skolēni prot aprēķināt taisnstūra perimetru. Materiāli darbam: dažāda garuma lineāli, metra lineāls, mērlenta. Stundas gaita. 1) Skolēni nosauc kādus daudzstūrus viņi zina. 2) Skolēni meklē klasē saskatāmo daudzstūru formas priekšmetos, secina, kuru daudzstūru formas visvairāk var saskatīt ( staigā pa klasi, katrs atrod vismaz vienu priekšmetu). 3) Skolotāja uzdod jautājumu: Kas varētu būt apkārtmērs un kam tāds varētu būt? 4) Skolēni noskaidro, kuriem klasē redzamiem priekšmetiem varētu būt apkārtmērs, kuriem daudzstūriem var mērīt apkārtmēru. 5) Skolēni domā, kādi rīki būs vajadzīgi darbam, lai varētu rēķināt apkārtmēru. 6) Skolēni sameklē nepieciešamos rīkus un ar signālkartiņām (dzeltena, zaļa, brūna) parāda, vai gatavi darbam. 7) Skolotāja rosina domāt, kur ikdienā varētu noderēt šī prasme aprēķināt apkārtmēru un pasaka jauno jēdzienu perimetrs. 8) Skolēni pa pāriem mēra sava sola apkārtmēru ar lineāliem ( iespējams lietot arī mērlentes vai metra lineālu) un salīdzina savu paveikto ar klases biedru mērījumu. 9) Skolotāja parāda, kā rezultātu ieraksta burtnīcā. 10) Skolēni zīmē burtnīcā taisnstūri pēc skolotājas dotajiem parametriem un mācās aprēķināt ar skolotājas palīdzību perimetru. 11) Spējīgākie skolēni var paši zīmēt burtnīcā pēc saviem parametriem taisnstūri ( četrstūri) un paši pēc analoģijas aprēķināt tā perimetru. (Lai mērķi sasniegtu efektīvāk izveidoju atgādni, ka daudzstūriem tiek dots nosaukums, ka perimetrs ir apkārtmērs.

3 3 12) Skolotāja aicina ar signālkartiņām ( dzeltena - es jau zinu un protu, zaļa man vēl vajadzīga palīdzība, brūna man vēl jāmācās) skolēnus novērtēt paveikto, vai viņi saprot, kā aprēķina perimetru. Atgriezeniskā saite: Lai saprastu, vai skolēni sasnieguši stundas mērķi, iedevu atgriezeniskās saites lapu. 1. Es zinu, kas ir perimetrs ( jā, nezinu, neatceros) 2.Es protu aprēķināt perimetru ( jā, nē) 3.Perimetru aprēķina saskaitot daudzstūrim visu malu garumus ( jā, nē) 4. Aprēķini dotā daudzstūra ABCD ( taisnstūra: garums 8 cm, platums 4 cm) perimetru! Secinājumi: 1) Skolēni apguva jaunu jēdzienu perimetrs. 2) Skolēniem jāsaprot, ka perimetru var aprēķināt ne tikai taisnstūrim, bet arī citiem daudzstūriem. 2) Lai visu plānoto paveiktu, skolotājam jāseko līdzi laika plānojumam. 3) Tikai spējīgākie skolēni paši spēj izdomāt, kāda lieluma taisnstūri zīmēt. 4) Stundas beigās mani skolēni prata aprēķināt taisnstūra perimetru, par ko pārliecinājos, saņemot atpakaļ atgriezeniskās saites lapu.

4 4 Matemātika 3.klase Skolas mērķis: Mācību stundas mērķa izvirzīšana un atgriezeniskās saites sniegšana stundas beigās. Mācību priekšmets: Matemātika. Klase: 3.klase. Tēma: Dalīšanā ir atlikums. Stundas mērķis: Mācēt dalīt ar atlikumu. Sasniedzamais rezultāts stundai: 1) saprot, kas ir atlikums, 2) prot aprēķināt dalījumus ar atlikumu tabulas robežās, 3)prot pārbaudīt dalīšanas rezultātu ar atlikumu. Materiāli darbam: Skolotājam prezentācija Skolēniem darba lapas, mācību grāmata. Stundas gaita. Aktualizācija. Skolēni, izvelk korķīti, kurā paslēpies skaitlis 1 vai 2. Šis skaitlis nozīmē, kuru darba lapu pildīs. Skolēni saņem darba lapas (DL1a vai DL1b). Lasa uzdevumu, izpilda to. Laiks, uzdevuma veikšanai, 5 minūtes. Pēc piecām minūtēm skolēni pulcējas grupās vienā grupā tie, kuri pildīja DL1a, otrā tie, kuri pildīja DL1b. Salīdzina rezultātus. Pēc rezultātu salīdzināšanas, katra grupa iepazīstina ar paveikto. Skolotājs aicina skolēniem pateikt, kas šajos uzdevumos bija citādāks, kā iepriekš pildītajos (skolotājs vēlas dzirdēt atbildi dalot radās atlikums). Apjēgšana. Skolotājs ekrānā rāda 2.uzdevumu, skolēni lasa uzdevuma noteikumus un pilda. Skolotājs uzdod jautājumus, skolēni atbild. Skolēni rūtiņu burtnīcās pilda uzdevumu no mācību grāmatas, mācoties pierakstīt rezultātu dalījumam ar atlikumu un pārbaudīt rezultātu. (Piemērs redzams ekrānā). Skolotājs ekrānā rāda nākošo uzdevumu skaitļus 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, dali ar 5 un ievēro atlikumus! Salīdzini katru atlikumu ar skaitli 5! Skolēni pilda uzdevumu burtnīcā. Pēc uzdevuma secinājums dalīšanā vienmēr atlikums ir mazāks nekā dalītājs.

5 5 Dinamiskā pauze. Kārtībnieki rāda vingrojumus, klases skolēni tos atkārto. Lietošana. Skolēni sadalās pa pāriem (Pārinieku izlozē, izvelkot kociņu uz kura rakstīts skaitlis. Skolēni ar vienādiem skaitļiem ir vienā pārī). Pāris saņem DL2. Lasa uzdevuma nosacījumus un pilda uzdevumus. Uzdevuma veikšanai paredzētas 5 minūtes. Pēc uzdevuma veikšanas skolēni sadalās pa četri un salīdzina rezultātus. Refleksija. Skolotājs uzdod jautājumus, skolēni atbild. Ko šodien iemācījies? Ko mācēji ļoti labi izdarīt? Kas neizdevās tik labi? Kur ikdienā lietosi dalīšanu ar atlikumu? Nobeigums. Izejas biļete Pieraksti dalījumu un atlikumu! 7 : 3 15 : 4 32: 6 45 : 7 Dalījums Atlikums Skolotājs pārbauda rezultātus izejas biļetēs un nākošās stundas sākumā skolēniem norāda uz kļūdām, ja tādas ir. Secinājumi: Stundas laikā tika sasniegti paredzētie rezultāti. Skolēni saprata, kas ir atlikums. Mācījās aprēķināt dalījumus ar atlikumu tabulas robežās. Atcerējās, kā pārbauda rezultātu dalīšanā un mācījās pārbaudīt dalījumu ar atlikumu. Nākošajās stundās nostiprināt dalījuma aprēķināšanu ar atlikumu un tā pārbaudi.

6 DL1 6

7 DL1 7

8 DL 2 Cik viena veida preču var nopirkt par doto naudu? Cik naudas paliek pāri? Aizpildi tabulu! 8

9 9 Sociālās zinības 4.klase Skolas mērķis: Mācību stundas mērķa izvirzīšana un atgriezeniskās saites sniegšana stundas beigās. Mācību priekšmets : Sociālās zinības Klase: 4. Tēma : Budžets Mērķis: Iepazīties, kas ir budžets un tā plānošana un AS sniegšana (skolēni gada beigās prot sniegt dažāda veida AS gan skolotājam, gan savstarpēji) Iztirzājums: Izvirzīju skolēniem šādu sasniedzamo rezultātu: zināsi kā izveidot savu budžetu vienai nedēļai. Skolotāja sākumā izstāstīja, kas ir budžets, kas to plāno un kur. Lai sasniegtu izvirzīto sasniedzamo rezultātu skolēni veica dažādus uzdevumus: 1.Izlasīja divu dažādu ģimeņu budžetus. 2. dažādu budžetu analīzi, lai saprastu kā plānot; 3. mēģināja saprast no kā rodas nauda budžetam; (dažādi ienākumi, tirdziņi, iekrājumi utt.) 4. skolēni budžeta tēmas beigās iesniedza savus izveidotos budžetus vienai nedēļai. Budžets nedēļai Diena ienākumi izdevumi Pirmdiena Otrdiena Trešdiena Ceturtdiena Piektdiena Kopā Novēroju, ka skolēniem sākumā bija ļoti grūti plānot savu budžetu, jo vienmēr jau vecāki nopērk visu, ko vajag, bet tēmas beigās jau bija sapratuši, ka viss atkarīgs no plānošanas. Ka daudzi cilvēki savus ienākumus un izdevumus plāno. AS katrs skolēns savu budžetu klases priekšā prezentēja un pastāstīja klases biedriem, kā ir veidojis savu budžetu. Skolēni novērtēja viens otra izveidotos budžetus ar saviem komentāriem un jautājumiem. Tad ar signālkartītēm to novērtēja. Stundas beigās katrs skolēns pastāstīja, ko jaunu ir iemācījies un kur tas var noderēt. Skolēni atzina, ka ir bijis interesanti veidot pašiem savu budžetu.

10 10 Angļu valoda 4.klase Skolas mērķis mācību stundas mērķa izvirzīšana un AS sniegšana. Angļu valoda 4.klase. Tēma laikapstākļi Uzdevumi : 1. Iepazīties, atkārtot, atrast vārdus par doto tēmu. 2. Prast strādāt ar stilizētu Britu salu karti. 3. Jautāt un atbildēt par laikapstākļiem, izmantojot ievadvārdu it. 4. Prast pastāstīt, kāds šodien ir laiks (laikapstākļi + temperatūra). Stundas beigās skolēni pratīs jeb sasniedzamais rezultāts: Uzdot jautājumu, kādi ir laikapstākļi, gaisa temperatūra un uz to atbildēt Atpazīt un nosaukt laikapstākļus pēc kartiņām Pateikt, kāds laiks Rucavā Strādāt ar stilizētu karti (Šo uzraksta uz tāfeles, bet angļu valodā, lai stundas beigās var pārrunāt, pieliekot klāt uzrakstu tagad es protu ). Klasē pie sienas ir uztaisīts kalendārs, uz kura katru stundu skolēni uzgriež pareizo datumu, mēnesi, dienu, gadalaiku un vienu dominējošo laikapstākli. Darbs ar uzdevumu grāmatā - Iepazīstamies ar laikapstākļu apzīmējumiem un temperatūrām, noklausāmies (CD), atkārtojam vārdus un parādam vārdus. Izmantojot stilizētu karti, klausāmies dialogus par laikapstākļiem dažādās Britu pilsētās, atrodam, parādam un pierakstām pilsētu nosaukumus (London, Manchester, Cardiff, Dublin, Belfast, Edinburgh uzrakstīti uz tāfeles). Pēc uzdevuma veikšanas skolēni veic pašvērtējumu, kā veicās ar uzdevuma izpildi un pāros pārbauda vai pilsētas pēc laikapstākļiem ir atrastas un pareizi norakstīti to nosaukumi. (Vai nu ar signālkartiņām dzeltena, zaļa, brūna vai vārdiem easy, ok, difficult, kā kuram labāk patīk. ) Pēc tam dodamies klasē pie citas stilizētas Britu salu kartes un tajā atrodam tās pilsētas, kuras tika minētas klausīšanās laikā. Izlozē pārus (sunny sunny, windy windy u.c) un pēc dota parauga skolēni pāros jautā un atbild par laikapstākļiem un gaisa temperatūrām jau zināmajās pilsētās. Kad pabeidz, tad to pašu veic par laikapstākļiem Rucavā šodien. (Skolēni var pieiet pie loga un paskatīties laukā, jo 3.stāvs, ēnas puse, gaisa temperatūru Rucavā nolasu no telefona) Atkal veic pašvērtējumu ar signālkartiņām vai vārdiem par sevi un savu sarunu biedru vai prati pajautāt, atbildēt/vai partneris prata pajautāt, atbildēt. (Gan pašu, gan pārinieku pašvērtējumi ir ļoti pozitīvi). Pēdējais uzdevums darba burtnīcā skolēni izlasa dotās laikapstākļu frāzes, atrod attēlu, un zem tā uzraksta pareizo teikumu, kādi ir laikapstākļi.

11 11 Dinamiskā atgriezeniskā pauze skolotāja rāda dažādas laikapstākļu kartiņas, skolēni ir nostājušies rindā un kurš zina pateikt, piemēram, It s stormy, neko nesaka, nāk uz priekšu divus soļus un pasaka skaļi, ja kāds paliek sākotnējā vietā, tad skaļi to atkārto. Kad skolēni ir atgriezušies savās vietās, tad notiek pārrunas. Ko šodien iemācījāmies? Ko tu pratīsi? Ja netiek pieminēts kaut kas no apgūtā, bet parasti skolēni min vēl daudzas citas lietas klāt, tad uz tāfeles vēlreiz izejam cauri sasniedzamajam rezultātam. Secinājumi. Skolēni veiksmīgi tika galā ar stundas uzdevumiem, vēl jānostiprina vārdu krājums un rakstība.

12 12 Latviešu valoda 5.klase Skolas mērķis: Mācību stundas mērķa izvirzīšana un AS sniegšana stundas beigās. Mācību priekšmets : Latviešu valoda Klase: 5 Tēma: viennozīmīgi un daudznozīmīgi vārdi Stundas mērķis: atkārtot, kas ir viennozīmīgi un daudznozīmīgi vārdi. Iemācīties nolasīt vārdnīcā doto informāciju. SR (Sasniedzamais rezultāts) stundai: 1. Skolēns atšķir viennozīmīgu vārdu no daudznozīmīga vārda. 2. Saskata dažādu informāciju vārdnīcas šķirklī. Materiāli darbam: vārdnīcas, mācību grāmata, pierakstu klade Stundas gaita. Skolotāja darbība Liek skolēniem atvērt mācību grāmatu. Kāpēc lācim ir viens attēls? Kāpēc vārdam acs ir 4 attēli? Rosinu skolēnus nosaukt stundas mērķi. Kas jums būtu jādara ar šo vārdu nozīmēm? Kā izmantosiet vārdnīcas? Piebilstu, ka iepazīsimies arī ar Latviešu literārās valodas vārdnīcas doto informāciju. Rosinu skolēnus iepazīties ar likumu mācību grāmatā. Aicinu skolēnus izpētīt doto šķirkli mācību grāmatā. Kāda nozīme ir saīsinājumiem aiz vārda? Ko apzīmē ar ciparu 1? Kam domāti pārējie cipari? Kas rakstīts ar burtiem slīprakstā? Aicinu skolēnus izdomāt daudznozīmīgu vārdu, par kuru vēlētos meklēt informāciju vārdnīcā! Skolēna darbība Skolēni aplūko attēlus: uz viena lācis, uz otra acs, ar 4 nozīmēm. Skolēni secina, ka ir vārdi, kuriem ir viena nozīme, bet ir arī tādi, kuriem ir vairākas nozīmes. Jāatkārto. Skolēni pasaka stundas mērķi. Skolēni secina, ka domājuši pareizi. Skolēni izpēta mācību grāmatā doto vārdnīcas šķirkli, stāsta pārējiem, ko tajā var uzzināt. Iegūtās zināšanas pielieto meklējot sev interesējošos vārdus Latviešu literārās valodas vārdnīcā. Skolēni secina, ka ir labi jāzina alfabēts, lai varētu orientēties vārdnīcā.

13 13 Uzdodu skolēnu pāriem uzdevumu: uzzīmēt vismaz vienu viennozīmīgu un vienu daudznozīmīgu vārdu! Vai jums izdevās uzzīmēt to, ko cerējāt? Kas jums sagādāja grūtības? Vai varējāt sadarboties? Aicinu pildīt nākošo uzdevumu. Kāpēc šādas anekdotes ir radušās? Skolēni, pa pāriem, domā un zīmē savus piemērus viennozīmīgiem un daudznozīmīgiem vārdiem. Novērtē sava pāra darbu. Lasot anekdotes secina, ka ir jāzina daudznozīmīgu vārdu nozīmes, tad tās būs saprotamas un interesantas. Atgriezeniskā saite: Ko jūs šajā stundā atkārtojāt un iemācījāties no jauna? Katrs skolēns pasaka, ko šajā stundā ir atkārtojis un iemācījies no jauna. Secinājumi: Skolēniem grūtības sagādā stundas mērķa nosaukšana; Skolēni prot novērtēt, kādas jaunas zināšanas ir guvuši; Skolēni prot jaunās zināšanas pielietot praktiskā darbā.

14 14 Sports 5./6. klase Skolas mērķis: Mācību stundas mērķa izvirzīšana un AS sniegšana stundas beigās. Mācību priekšmets : sports Klase: 5./6.klase Tēma: basketbols Stundas mērķis: bumbas vadīšana atspolē ar labo, kreiso roku pārbaudes darba uzdevums SR (Sasniedzamais rezultāts) stundai: 4. Skolēni prot vadīt bumbu ar labo kreiso roku atspolē veiksmīgi nokārto pārbaudes uzdevumu. Inventārs: 14 basketbola bumbas, 7 konusi Stundas gaita: 1. Skolotāja jautā skolēniem, kāds varētu būt šīs stundas galvenais uzdevums. Skolēni atbild, ka šodien ir ieskaite basketbolā par bumbas vadīšanu atspolē. 2. Iesildīšanās Skolēni skrien driblējot bumbu, kolonnā aiz vadošā, dažādos virzienos (izvēlas vadošais), pēc signāla apstājas ar palēcienu, vadošais nosauc skaitli, pieskaitot 4 pie skolotāja nosauktā(piem.2 +4=6, nākošie vadošie turpina skaitīt 6 +4=10, 10+4=14u.tt.)un stājas kolonnas beigās, skrējiens turpinās līdz visi bijuši par vadošo. 3. Iesildīšanās, stiepšanās u.c. vingrinājumi -patstāvīgi,( skolotājs vēro kādus vingrinājumus izpilda), vingrinājumi ar bumbu. 4. Uzdevumi pāros un individuāli ar bumbu - nostājas viens otram pretī, izretojas zāles garumā Balstā sēdus bumba starp pēdām pacelt kājas 5X, piespēlē (sēdus)bumbu no krūtīm partnerim, katram 4x Pielikšanas solis, saspēle kustībā 1-2m attālumā viens no otra (izpilda zāles platumā) 4x Balstā guļus, ripina bumbu partnerim ar vienu roku 6x Pielikšanas solis abi turās pie bumbas (izpilda zāles platumā)4x Bumbas starp mugurām 2x zāles platumā Dribls līdz partnerim, apkārt viņam, atgriežas driblējot atmuguriski, piespēle no krūtīm ar atsitienu pret grīdu 4x 5. Baksetbola ieskaites uzdevums : Skolotājs atgādina vērtēšanas kritērijus kopā 3p: 1p. bumbas vadīšana (temps,dribla augstums); 1p.roku maiņa ( ar labo driblējot līdz konusam,ar kreiso atpakļ, 1p. izpilda uzdevumu precīzi, nepazaudē bumbu. (5.klasē var būt 2kļūdas, 6.kl.- 1.kļūda, vērtēšanā izmanto 0,5p.piem. par ieskaiti 2,5p.) 6. Skolēni pa pāriem atkārto ieskaites uzdevumu dribls atspolē

15 15 viens no pāra pilda, otrs labo kļudas. 7. Ieskaite katram divi mēģinājumi - pilda visi pirmie dalībnieki no pāra, otrie vēro, skolotājs vēro visu skolēnu izpildījumu.( Pēc pirmās uzdevuma izpildījuma reizes skolēni pasaka, kas jāuzlabo, skolotājs norāda uz būtiskākām kļūdām.) Pēc uzdevuma katrs saka savu novērtējumu par izpildījumu un komentē, pamato kāpēc, ko saskatījis, kādas kļūdas, vai viss precīzi. Mainās uzdevumiem, tie kuri vērtēja, pilda. 8. Spēle Veiklais driblētājs -visi skolēni driblējot skrien pa zāli un cenšas citam izsist bumbu ar brīvo roku, nepazaudējot savējo. Tie, kuri bumbu pazaudējši stājas apkārt centra aplim, spēlē līdz palikuši trīs skolēni. 9. Nobeiguma daļa visi stāv aplī, katram bumba. Uzdevums - visi reizē pamet bumbu gaisā sev priekša un noķer partnera bumbu pa labi. Skolēniem jāvienojas kurš vadīs spēli, kā dos komandu, kad reizē jāpamet bumba. (sadarbība, nedusmoties, ja kādam nesanāk). 10. Stundas beigās skolēni nostājas apļos (basketbola laukumā trīs apļi centra un ap soda metiena līnijām),domājot, kāds būs viņa vērtējums ieskaites uzdevumā 1.aplis 2,5 3p.,2.aplis 1.5-2p., 3.aplis -0,5 1p. No 2apļa divi skolēni pasaka, kas izdevās, kas neidzevās šodien stundā. Secinājumi : Skolēniem patīk vērtēt, viņi vairāk iesaistās un izprot veicamo uzdevumu,izprot kā tiek vērtēti. Papildina skolotāja vērtējumu un skatījumu, jo katrs redz savādāk, īpaši sportā šāda veida uzdevumos vērtējums ir subjektīvs. Šādu vērtēšanas veidu var pielietot, lai dažādotu AS, skolēni labāk sasniegtu mērķi, būtu motivēti pilnveidot savas prasmes, iemaņas. Pārsteidza, ka skolēni vērtēja ļoti pozitīvi un prata pamatot.

16 16 Krievu valoda 6.klase Skolas mērķis: Mācību stundas mērķa izvirzīšana un AS sniegšana stundas beigās. Mācību priekšmets : Krievu valoda Klase: 6.klase Tēma: Krievu valodas alfabēta apgūšana. Stundas mērķis: Apgūt stratēģijas, kā mācīties krievu valodas alfabētu no galvas. SR (Sasniedzamais rezultāts) stundai: 5. Apgūsim stratēģijas, kā sadalīt krievu valodas alfabētu, lai būtu vieglāk atcerēties no galvas. 6. Trenēsimies mācīties alfabētu vairākos veidos. 7. Varēsim alfabētu salikt no burtu kartiņām. 8. Izejas biļetes aizpildīšana. Vērtēšana stundā(atgriezeniskā saite): Materiāli darbam: Mācību grāmatā krievu valodas alfabēts, parastie zīmuļi, alfabēta kartītes (tik komplektu cik solu klasē), Darba burtnīca, Izejas biļete. SR pēc standarta 6.klasē krievu valodās kā svešvalodā 1.pusgadā apgūst alfabēta burtus (drukātos, rakstītos, izruna), beigās ir jāprot noskaitīt alfabēts no galvas. Stundas gaita. 1. Skolotāja parāda kā sadalāms alfabēts pa daļām, lai apgūtu un atcerētos (piesaistes atmiņai) Daļa Burti Kā domāt 1. А Б В Г Д Е Ё Krievu bērnu raidījums par burtiem, pieliek pēdējos burtus Е Ё 2. Ж З Pāris rokas sānos Ж, rokas kā zaķa ausis З 3. И Й К Л М Н О П Р С Latviešu alfabēts no i Т У 4. Ф Х Pāris ar rokām pie acīm Ф, rokas sakrusto Х 5. Ц Ч Jāiemācās 6. Ш Щ jāiemācās 7. Ъ Ы Cieto skaņu pāris 8. Ь Э Mīkstā skaņa un smaids 9. Ю Я Nobeigums 2. Skolēni pa daļām apgūst alfabētu. Trenējas kopā, trenējas pa vienam. Trenējas uz uzmanību skolotājs rāda, kuram jāsauc nākamais burts. 3.Alfabēts tiek izdziedāts kā karaoke. 4.Uzrakstām DB klases biedru vārdus alfabēta secībā.

17 17 5. Katram pārim ir iedots alfabēta komplekts, jāsaliek alfabēts. (Skolēniem, tas sagādā grūtības, jo skaitīt ir vieglāk, skaitot jāizmanto savādāka domāšana atceras skaņu, nevajag pretstatīt burtu). 6. Stundas noslēgumā katram skolēnam ir jānosauc 1) alfabēta daļa, kuru vēl jāapgūst. 2) kādas piesaistes palīdzēs atcerēties burtus. 7. Stundas beigās izejas biļete jāsavieno alfabēta burti, lai izveidotos attēls ( Kas izveidojās?) Nākamajā stundā ir pārbaudes par alfabēta zināšanu- 3 uzdevumi 1. No galvas noskaitīt alfabētu visi lieliski tika galā, jo laba dzirdes atmiņa. Skolēnu AS skolotāja iemācīja kā jāmācās un kā ir vieglāk atcerēties. 2. Jāsavieno attēla burti, lai izveidotos zīmējums daži savienošanās kļūdījās pāros un cietajos pāros Skolēnu AS dažreiz jūk burta attēls ar skaņu, tādēļ ir kļūdas. 3. Jāsaliek alfabēts ar drukātiem burtiem visgrūtākais uzdevums, visi visus burtus neatpazīt, jauc vietām. Novēroju, ka likšanas procesā daži skolēnu alfabētu skaita kā pantiņu, līdzko nezina kāds burts jāliek (vienmēr skaita no gala). Alfabētu iemācījušies kā pantiņu, bez izpratnes. Šī skaitīšana ne vienmēr palīdzēja salikt alfabētu pareizi. Skolēnu AS pēc pārbaudes darba visgrūtākais uzdevums, jo grūti atcerēties krievu valodas alfabēta burtu rakstību, jūk ar dzimto valodu.

18 18 Noslēgumā. Visvērtīgākais izrādījās 3.uzdevums, tā varēja pārliecināties vai prot vai neprot alfabētu krievu valodā. Matemātika 7.klase Skolas mērķis: Mācību stundas mērķa izvirzīšana un AS sniegšana stundas beigās. Mācību priekšmets : Matemātika Klase: 7.klase Tēma: Simetrija pret taisni (aksiālā simetrija) Stundas mērķis: Iepazīties ar aksiālās simetrijas jēdzienu, prast atrast to dabā, klasē, prot saskatīt simetrijas asi. SR (Sasniedzamais rezultāts) stundai: 1. Noteiksim simetrijas asi dažādiem priekšmetiem 2. Pratīs atšķirt centrālo simetriju no aksiālās simetrijas. 3. Paši noteiks savu darba apjoma pareizību procentuāli- izejas biļete. Materiāli darbam: Izdales materiāli, plakāts (cilvēka ķermeņa uzbūve), ziedi, taureņi utt. Stundas gaita. 1.uzdevums. Atkārto simetrijas pret punktu jēdzienu(centrālā simetrija). Katrs skolēns uzzīmē brīvi izvēlētu figūru, izvēlas simetrijas centru, konstruē pret šo punktu simetrisku figūru.uzdevumu( pārbauda skolotājs) uzdevums. Skolēni apskata klasē orhidejas ziedu, puķes lapu, egles zariņu, atvērtu grāmatu, dažādu taureņu attēlus, plakātu ar cilvēka ķermeņa asinsvadu sistēmu.skolēniem jānosaka, vai šeit ir iespējams atrast simetrijas centru( vai tā ir centrālā simetrija.skolēni mēģina noteikt, kāda vēl simetrija eksistē,pasaka tematu,par ko mācīsimies.(ja tas neizdodas,tematu pasaka skolotājs).skolotājs formulē šajā stundā sasniedzamos rezultātus: atšķirt centrālo simetriju no aksiālās simetrijas, prast noteikt simetrijas asi. 3.uzdevums. Grupu darbs-skolēniem iedod zīmējumus ar automa- šīnu logo. Jānosaka,kur var redzēt aksiālo simetriju,jānovelk simetrijas ass.(1.pielikums).jāizdomā,vai var būt vairākas simetrijas asis( skolotājs pastāsta vieglāko veidu,kā to noteikt) 4.uzdevums. Katrs skolēns nosauc,kur klases telpā var redzēt aksiālo simetriju (stundas sākumā apskatītos saukt nedrīkst). Atbildes analizē skolēni. 5.uzdevums.(atgriezeniskā saite). Katram skolēnam iedod kartiņas ar dažādiem zīmējumiem(2.pielikums). Uzdevums-kartiņas sašķirot 4 kaudzītēs: 1.kaudzīte-centrālā simetrija 2.kaudzīte-aksiālā simetrija 3.kaudzīte-gan centrālā,gan aksiālā simetrija

19 19 4.kaudzīte-simetrija nav. Darbu pārbauda skolēni viens otram-nepareizi novietotās kartiņas izņem no kaudzītēm un iedod sašķirot vēlreiz. Ja kāds skolēns klasesbiedra labojumam nepiekrīt, aicina palīgā skolotāju. Abi skolēni pamato savas domas,un ar skolotāja palīdzību noskaidro pareizo atbildi. Stundas beigās izejas biļete - katrs skolēns saskaita savas pareizi saliktās kartiņas, izrēķina to procentuāli (var izmantot telefonos kalkulatoru), uzraksta sava darba vērtējumu uz lapiņas, atdod skolotājam. Mājas darbs: Atrast informāciju par valstu karogiem, uzrakstīt, kuru valstu karogos redzama aksiālā simetrija (var novilkt simetrijas asi)

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt saulains, līt lietus vai snigt sniegs, pūst stiprs vējš

Sīkāk

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē, zaķīt! Māmiņas puķes nevar ēst! Zaķis lēkā mūsu dārzā.

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS Preiļu novada dome Preiļu 1. pamatskola Reģ. Nr. 4212900356 Daugavpils ielā 34, Preiļu novadā, LV-5301, Tālruņi: 65322749, 65322084, e-pasts: preilu1psk@pvg.edu.lv APSTIPRINĀTS ar Preiļu 1.pamatskolas

Sīkāk

Futbola spēles, rotaļas un vingrinājumi, kur nepieciešamas bumbas vadīšanas prasmes Noķer un izsit! Laukuma izmēri: apmēram 15x15m (atkarībā no vecuma

Futbola spēles, rotaļas un vingrinājumi, kur nepieciešamas bumbas vadīšanas prasmes Noķer un izsit! Laukuma izmēri: apmēram 15x15m (atkarībā no vecuma Futbola spēles, rotaļas un vingrinājumi, kur nepieciešamas bumbas vadīšanas prasmes Noķer un izsit! Laukuma izmēri: apmēram 15x15m (atkarībā no vecuma un dalībnieku skaita Rotaļas apraksts: Katram spēlētājam

Sīkāk

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/1.2.2.1.5/09/IPIA/VIAA/001 Projekta 6.posms: 2012.gada janvāris - aprīlis Balvu

Sīkāk

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimenei, kas attīsta, pilnveido bērna lasītprasmi un rakstītprasmi,

Sīkāk

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst šaurā vietā vai mazā caurumā. Ūsas viņam darbojas kā

Sīkāk

skaitampuzle instrukcija

skaitampuzle instrukcija MUZLE SKAITĀMPUZLE UZDEVUMU VARIANTI ARITMĒTIKAS PAMATU APGŪŠANAI. 1. 1. Saliek pamatni ar 10 rindām (pirmajā rindā 1 kauliņš, apakšējā 10 kauliņi). Kauliņus aiz apļiem atstāj tukšus. Skaita kauliņus katrā

Sīkāk

Mācību sasniegumu vērtēšanas formas un metodiskie paņēmieni

Mācību sasniegumu vērtēšanas formas un metodiskie paņēmieni 3.pielikums Vērtēšanas formas (pēc vietas mācību procesā) Ievadvērtēšana mācību procesa sākumā pirms temata vai mācību priekšmeta apguves, nosakot izglītojamā zināšanu un prasmju apguves līmeni, lai pieņemtu

Sīkāk

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Vabole lien. Vabole lien lēnām. Labi, lai lien! Vabole ir laba.

Sīkāk

Krājumā saīsinātā pierakstā sniegti pamatskolas ģeometrijas kursā sastopamie galvenie ģeometriskie jēdzieni, figūru īpašības, teorēmu formulējumi un a

Krājumā saīsinātā pierakstā sniegti pamatskolas ģeometrijas kursā sastopamie galvenie ģeometriskie jēdzieni, figūru īpašības, teorēmu formulējumi un a Krājumā saīsinātā pierakstā sniegti pamatskolas ģeometrijas kursā sastopamie galvenie ģeometriskie jēdzieni, figūru īpašības, teorēmu formulējumi un aprēķinu formulas, kas nepieciešamas, risinot uzdevumus.

Sīkāk

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk?

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? 08.06.2016. Kā notiek aprobācijas pētījums? Pētījumos balstītu piemēru radīšana (research based design) Piemēru un modeļu izstrāde Teorētiskais pamatojums un modelis

Sīkāk

32repol_uzd

32repol_uzd Materiāls ņemts no grāmatas: Andžāns Agnis, Bērziņa Anna, Bērziņš Aivars "Latvijas Republikas 6-5 matemātikas olimpiādes" LATVIJAS REPUBLIKAS OLIMPIĀDE UZDEVUMI 8 klase Pierādīt, ka neviens no skaitļiem

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

LSPA iestājeksāmens FIZISKAJĀ SAGATAVOTĪBĀ 1. PIELIKUMS FIZISKĀS SAGATAVOTĪBAS KONTROLES TESTI-VINGRINĀJUMI Nr.pk. Kontrolvingrinājums Sievietes Vīrie

LSPA iestājeksāmens FIZISKAJĀ SAGATAVOTĪBĀ 1. PIELIKUMS FIZISKĀS SAGATAVOTĪBAS KONTROLES TESTI-VINGRINĀJUMI Nr.pk. Kontrolvingrinājums Sievietes Vīrie LSPA iestājeksāmens FIZISKAJĀ SAGATAVOTĪBĀ. PIELIKUMS FIZISKĀS SAGATAVOTĪBAS KONTROLES TESTI-VINGRINĀJUMI Nr.pk. Kontrolvingrinājums Sievietes Vīrieši. = Pievilkšanās kārienā pie stieņa = Roku saliekšana

Sīkāk

8.TEMATS RIŅĶI UN DAUDZSTŪRI Temata apraksts Skolēnam sasniedzamo rezultātu ceļvedis Uzdevumu piemēri M_10_SP_08_P1 Ar riņķa līniju saistītie leņķi Sk

8.TEMATS RIŅĶI UN DAUDZSTŪRI Temata apraksts Skolēnam sasniedzamo rezultātu ceļvedis Uzdevumu piemēri M_10_SP_08_P1 Ar riņķa līniju saistītie leņķi Sk 8.TEMTS RIŅĶI UN DUDZSTŪRI Temata apraksts Skolēnam sasniedzamo rezultātu ceļvedis Uzdevumu piemēri M_10_SP_08_P1 r riņķa līniju saistītie leņķi Skolēna darba lapa M_10_UP_08_P1 pvilkts daudzstūris Skolēna

Sīkāk

1

1 8. Datu struktūras un aritmētika Nodaļas saturs 8. Datu struktūras un aritmētika...8-1 8.1. Vienkāršie datu objekti...8-1 8.2. Datu apviešana struktūrās, izmantojot funktorus...8-1 8.3. Terma jēdziena

Sīkāk

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši, 3 brūni klucīši, 1 spēles laukums, 1 barjera izvēlētā

Sīkāk

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja, Skola2030 1 Projekta mērķis Aprobēt, pilnveidot, pēctecīgi ieviest vispārējās izglītības saturu un pieeju mācīšanai, kas skolēnos attīstītu dzīvei 21. gadsimtā

Sīkāk

Olimpiskā diena 2016 programma Svinīgā daļa 09:15 "Olimpiskās dienas 2016" dalībnieku ierašanās stadiona Daugava tribīnēs. 09:30 Stāšanās f

Olimpiskā diena 2016 programma Svinīgā daļa 09:15 Olimpiskās dienas 2016 dalībnieku ierašanās stadiona Daugava tribīnēs. 09:30 Stāšanās f 23.09.2016 Olimpiskā diena 2016 programma Svinīgā daļa 09:15 "Olimpiskās dienas 2016" dalībnieku ierašanās stadiona Daugava tribīnēs. 09:30 Stāšanās futbola laukumā uz vingrošanu (pēc izvietojuma plāna)

Sīkāk

Informācijas tehnoloģiju integrēšana mācību priekšmetos J.Joksts J.Brakšs

Informācijas tehnoloģiju integrēšana mācību priekšmetos J.Joksts J.Brakšs Informācijas tehnoloģiju integrēšana mācību priekšmetos J.Joksts J.Brakšs Mūsdienu tendence! Dažādas dzīves sfēras = mācību priekšmeti Arvien nozīmīgāka ir informācijas un komunikāciju tehnoloģiju pielietošanas

Sīkāk

1

1 . Ļ Uzdevumos. 5. apvelc pareizai atbildei atbilstošo burtu. 75 minūtes ir: 0.75 h.5 h. h.5 h. Sešstūra piramīdas skaldņu skaits ir: 6 7 8. Izteiksmes log vērtība ir: -. Nevienādības x 0atrisinājums ir

Sīkāk

Uzdevumu krājums matemātikā 8. klasei izglītojamajiem ar speciālajām vajadzībām 1.uzdevums: Decimāļā skaitīšanas sistēma. Skolēniem uz ekrāna parāda t

Uzdevumu krājums matemātikā 8. klasei izglītojamajiem ar speciālajām vajadzībām 1.uzdevums: Decimāļā skaitīšanas sistēma. Skolēniem uz ekrāna parāda t Uzdevumu krājums matemātikā 8. klasei izglītojamajiem ar speciālajām vajadzībām 1.uzdevums: Decimāļā skaitīšanas sistēma. Skolēniem uz ekrāna parāda tabulu un izskaidro kā pa skaitļu šķirām jāievieto dotā

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

Amigo_Darba-lapas_skolotajiem_1

Amigo_Darba-lapas_skolotajiem_1 TELEFONS UN TĀ FUNKCIJAS Nodarbība 40 min Stundas mērķis (skolēna sasniedzamais rezultāts): 1. ZINU, kāpēc nepieciešams telefons un kādas darbības ar to var veikt; 2. PROTU nosaukt, kas jāievēro, lai telefons

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Izglītojamo mācību

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINU: Profesionālās izglītības kompetences centra Liepājas Valsts tehnikums direktors A. Ruperts 2013.gada 7. maijā Profesionālās izglītības kompetenču centrs Liepājas Valsts tehnikums audzēkņu biznesa

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - Disleksija.ppt

Microsoft PowerPoint - Disleksija.ppt Mācīšanās traucējumi: disleksija, disgrāfija, diskalkulija 2012.gada 18. aprīlī Starptautiskā Disleksijas asociācija disleksiju definē kā neiroloģiskas izcelsmes specifisku mācīšanās traucējumu. Pasaules

Sīkāk

Latvijas Republika BAUSKAS NOVADA DOME BAUSKAS 2. VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Dārza iela 9, Bauska, Bauskas nov., LV-3901 tālrunis/fakss ,

Latvijas Republika BAUSKAS NOVADA DOME BAUSKAS 2. VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Dārza iela 9, Bauska, Bauskas nov., LV-3901 tālrunis/fakss , Latvijas Republika BAUSKAS NOVADA DOME BAUSKAS 2. VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 4513901295, Dārza iela 9, Bauska, Bauskas nov., LV-3901 tālrunis/fakss 63922473, e-pasts: 2.vidusskola@bauska.lv, www.bauska.lv APSTIPRINĀTI

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Lifelong Learning Grundtvig Partnership Project 2012-1-LV1-GRU06-03580 1 How to Ensure Qualitative Lifelong Learning for Different Age Groups Adult education teachers will discuss the ways how to involve

Sīkāk

PROJEKTA SPORTO VISA KLASE METODISKĀ ROKASGRĀMATA 4.KLASE

PROJEKTA SPORTO VISA KLASE METODISKĀ ROKASGRĀMATA 4.KLASE PROJEKTA SPORTO VISA KLASE METODISKĀ ROKASGRĀMATA 4.KLASE VISPĀRĒJĀ FIZISKĀ SAGATAVOTĪBA...3 FUTBOLA NODARBĪBAS...41 ĀRA AKTIVITĀTES...84 NORĀDĪJUMI NODARBĪBU ORGANIZĒŠANAI ZIEMĀ...99 Metodiskā rokasgrāmata

Sīkāk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 skaitļi. Katru divu skaitļu summa ir lielāka par 4. Pierādīt,

Sīkāk

KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV Reģ. Nr

KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV Reģ. Nr KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV - 3135 Reģ. Nr. 90009930116, Tālrunis 63155356, fakss 631 55356, e-pasts:

Sīkāk

ro41_uzd

ro41_uzd Materiāls ņemts no grāmatas:andžāns Agnis, Bērziņa Anna, Bērziņš Aivars "Latvijas matemātikas olimpiāžu (5-5) kārtas (rajonu) uzdevumi un atrisinājumi" LATVIJAS RAJONU 4 OLIMPIĀDE 5 klase 4 Dots, ka a

Sīkāk

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 28./29. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu grupai tiek iekļauts algebras, ģeometrijas, kombinatorikas

Sīkāk

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai semināra modulī tiek paplašināta uzdevuma funkcionalitāte.

Sīkāk

Microsoft Word - Papildmaterials.doc

Microsoft Word - Papildmaterials.doc SATURS DARBĪBAS AR DARBGRĀMATAS LAPĀM... 2 1.1. Pārvietošanās pa lapām...2 1.2. Lapas nosaukuma maiņa...3 1.3. Jaunas darblapas pievienošana...3 1.4. Lapas pārvietošana un dublēšana, lietojot peli...4

Sīkāk

2012 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums

2012 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums 01 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums būs 1 4 no trijstūra ABC laukuma. Analogi no viduslīnijām

Sīkāk

Audzēkņu mācību sasniegumu vērtēšanas kartība

Audzēkņu mācību sasniegumu vērtēšanas kartība TUKUMA VAKARA UN NEKLĀTIENES VIDUSSKOLA Izglītības iestādes reģistrācijas Nr.4314900206 Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr.90001637109 Zemītes iela 5/1, Tukums, Tukuma novads, LV-3101 63129196 - direktors,

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 IZM VISC Eiropas Sociālā fonda projekts Dabaszinātnes un matemātika SKOLOTĀJU STUDIJU PROGRAMMU NODARBĪBU MATERIĀLI DABASZINĀTŅU UN MATEMĀTIKAS DIDAKTIKĀ Latvijas Universitāte Liepājas Universitāte Daugavpils

Sīkāk

Autors: Dace Copeland Andras Otto ilustrācijas Gaŗā gultā gailis guļ. Gaiļa gultā graudu grēdas. Gailis graudu grēdas ēd. Kā var gailis gultā gulēt? V

Autors: Dace Copeland Andras Otto ilustrācijas Gaŗā gultā gailis guļ. Gaiļa gultā graudu grēdas. Gailis graudu grēdas ēd. Kā var gailis gultā gulēt? V Autors: Dace Copeland Andras Otto ilustrācijas Gaŗā gultā gailis guļ. Gaiļa gultā graudu grēdas. Gailis graudu grēdas ēd. Kā var gailis gultā gulēt? Vai tad galu galā graudu grēdas gailim nespiež galvu?

Sīkāk

Komandu sacensības informātikā un matemātikā Cēsis 2017 Izteiksmes Fināla uzdevumi Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķ

Komandu sacensības informātikā un matemātikā Cēsis 2017 Izteiksmes Fināla uzdevumi Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķ Izteiksmes Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķirīgi viencipara naturāli skaitļi un astoņas aritmētisko darbību zīmes (katra no tām var būt tikai +, -, * vai /). Iekavas

Sīkāk

Stundas tēma: Draudzīgas un cieņpilnas vides veicināšana klasē un skolā. 40 min + 40 min Klase: 4. Mērķis: Skolēns apzinās savu rīcību un spēj par to

Stundas tēma: Draudzīgas un cieņpilnas vides veicināšana klasē un skolā. 40 min + 40 min Klase: 4. Mērķis: Skolēns apzinās savu rīcību un spēj par to Stundas tēma: Draudzīgas un cieņpilnas vides veicināšana klasē un skolā. 40 min + 40 min Klase: 4. Mērķis: Skolēns apzinās savu rīcību un spēj par to atbildēt. Uzdevumi: Sniegt atbalstu skolēnam sevis

Sīkāk

Saulīte Irēnes Karules stāsts Andras Otto ilustrācijas Pie Tāļa ciemos atbrauca vecmāmiņa. Agri no rīta Tālis ar vecmāmiņu aizgāja staigāt gar ezermal

Saulīte Irēnes Karules stāsts Andras Otto ilustrācijas Pie Tāļa ciemos atbrauca vecmāmiņa. Agri no rīta Tālis ar vecmāmiņu aizgāja staigāt gar ezermal Saulīte Irēnes Karules stāsts Andras Otto ilustrācijas Pie Tāļa ciemos atbrauca vecmāmiņa. Agri no rīta Tālis ar vecmāmiņu aizgāja staigāt gar ezermalu. Ezers bija gaiši sidrabots.,,es tev pateikšu savu

Sīkāk

Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī or

Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī or Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs - 2018. gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī organizē biedrība Siguldas Maratona Klubs / Siguldas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Mācību satura un pieejas piedāvājums: aktualitātes, sabiedriskā apspriešana LPS, 2018.gada 17.aprīlī GUNTARS CATLAKS, VISC vadītājs Daudzviet pasaulē un arī Latvijā izpratne par to, kādas zināšanas un

Sīkāk

Presentation

Presentation Futbola spēles prasības Sporta skolotāju profesionālo un pedagoģisko kompetenču pilnveide inovatīvo pieeju pielietošanā skolēnu fizisko spēju attīstīšanai 17.03.2014 Futbola mērķis: Uzvarēt Futbola momenti:

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Iekšējie noteikumi

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - Relaksejosie_vingrojumi

Microsoft PowerPoint - Relaksejosie_vingrojumi Darba vingrošana Relaksējoši vingrojumi pleciem, mugurai un rokām 1 2 1. vingrojums 2. vingrojums Izpildot šo vingrojumu, nedaudz ieliekties kājās. Vienu roku pārlikt pāri otras rokas plecam, kā parādīts

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Iekšējie noteikumi

Sīkāk

Laboratorijas darbi mehānikā

Laboratorijas darbi mehānikā Laboratorijas darbs Nr..1 Elektrisko mēraparātu pārbaude un mērdiapazona paplašināšana Studenta vārds, uzvārds:... Fakultāte, grupa:... Studenta apliecības numurs:... Teorētiskais pamatojums Praksē ne

Sīkāk

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studiju programma Matemātika Studiju kurss Veselo skaitļu teorija 7.lekcija Docētājs: Dr. P. Daugulis 2008./2009.studiju

Sīkāk

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī,

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī, Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes 2012. gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei 2018. gada 18. oktobrī, prot. Nr. 9 Dokumenta mērķis: Dokumentā aprakstīti

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - 2_sem_10_Rauhvargers_LO nepiec_2013.pptx

Microsoft PowerPoint - 2_sem_10_Rauhvargers_LO nepiec_2013.pptx Mācīšanās rezultātos balstītas studijas: Ko tās dod augstākajā izglītībā ieinteresētājām pusēm? Vai varam atļauties to neieviest? Prof. Andrejs Rauhvargers Kā aprakstīsim kvalifikācijas? Pateiksim, cik

Sīkāk

Labdien, mīļo cilvēk! Savās rokās Tu turi puzlīti, gatavotu no vienkārša bērza saplākšņa, ar tikpat vienkāršiem, visiem zināmiem vārdiem uz tās. Taču

Labdien, mīļo cilvēk! Savās rokās Tu turi puzlīti, gatavotu no vienkārša bērza saplākšņa, ar tikpat vienkāršiem, visiem zināmiem vārdiem uz tās. Taču Labdien, mīļo cilvēk! Savās rokās Tu turi puzlīti, gatavotu no vienkārša bērza saplākšņa, ar tikpat vienkāršiem, visiem zināmiem vārdiem uz tās. Taču tie ir vārdi, kurus cilvēkbērns apgūst pašus pirmos

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja Dzīvo patstāvīgi un veselīgi Apzinās sevi, savas vēlmes un intereses, Spēj dzīvot patstāvīgi, saskaņā ar savām vērtībām, Saglabā un nostiprina savas garīgās

Sīkāk

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rībēja. Apģērbs saulē mirdzēja. Puika gāja pa ielu, bungas

Sīkāk

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās došas pastiprināšanās. Ja jūs varēsiet noteikt cilvēka

Sīkāk

Microsoft Word - VacuValodaBFa003.doc

Microsoft Word - VacuValodaBFa003.doc Studiju kursa nosaukums Vācu 1 1. kurss 2 KP ECTS kredītpunktu 3 ECTS Semestris, kad kurss tiek 2 Kursa īstenošanas mērėis Attīstīt saruns prasmi un spēju lietot valodu ikdienas situācijās, apgūt saruns

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija VALSTS PĀRBAUDĪJUMU NORISE 2017./2018.MĀCĪBU GADĀ Juta Upīte, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece juta.upite@svg.lv 2017 NOTEIKUMI PAR VALSTS PAMATIZGLĪTĪBAS STANDARTU (MK Nr.468) 23. Valsts

Sīkāk

Microsoft Word - du_5_2005.doc

Microsoft Word - du_5_2005.doc 005, Pēteris Daugulis BŪLA (BINĀRĀS) FUNKCIJAS UN/VAI MATEMĀTISKĀ LOĢIKA Lietderīgi pētīt funkcijas, kuru argumenti un vērtības ir bināras virknes. Kopa {0,} tiek asociēta ar {jā, nē} vai {patiess, aplams}.

Sīkāk

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Ģeometriski mainīgas un nemainīgas sistēmas Stieņu sistēmu struktūras analīzes uzdevums ir noskaidrot, vai apskatāmā sistēma ir ģeometriski mainīga, vai nemainīga.

Sīkāk

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx Limbažu sākumskolas 3.a klases labie darbi Šajā mācību gadā mēs, Limbažu sākumskolas 3.a klases skolēni, cītīgi darbojamies projektā Sporto visa klase. Mēs sportojam piecas reizes nedēļā: divas sporta

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija lai mācītos jebkurā laikā un vietā 2016. gada 24. augusts Lielais dzintars, Liepāja www.iespejutilts.lv IESPĒJU TILTS 2016, lai mācītos jebkurā laikā un vietā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars norisināsies

Sīkāk

Auguma tipi

Auguma tipi Rīgas Stila un modes profesionālā vidusskola Figūru (augumu) tipi Mācību priekšmetā «Vizuālā tēla veidošana» Indra Stanke mg. ped., pedagogs Mērķis izstrādāt uzskates materiālus skaistumkopšanas nozares

Sīkāk

Esi biodaudzveidības detektīvs! Tulkots no: HTFC Education ( Piemērots skolēniem vecuma

Esi biodaudzveidības detektīvs! Tulkots no: HTFC Education (  Piemērots skolēniem vecuma Esi biodaudzveidības detektīvs! Tulkots no: HTFC Education (http://hctfeducation.ca/lessons/earth-ecosystems-and-ecology/) Piemērots skolēniem vecuma posmā: Pirmsskola līdz 8. klase Kategorija: Ekosistēmas

Sīkāk

SVK_NOLIKUMS_Celojosais_kauss_2016_2017_visam_klasem_1.pdf

SVK_NOLIKUMS_Celojosais_kauss_2016_2017_visam_klasem_1.pdf Apstiprināts Ar Latvijas Olimpiskās komitejas Valdes 2017. gada 10. janvāra sēdes Lēmumu Nr. 2.2., Protokols Nr. 1 LATVIJAS OLIMPISKĀS KOMITEJAS Projekta SPORTO VISA KLASE CEĻOJOŠĀ KAUSA IZCĪŅAS N O L

Sīkāk

> > < < > < < Jauno matemātiķu konkurss 2016./2017. mācību gads 1. kārtas uzdevumi 1. Nevienādību mīkla Tukšajās rūtiņās katrā rindā un kolonnā tieši

> > < < > < < Jauno matemātiķu konkurss 2016./2017. mācību gads 1. kārtas uzdevumi 1. Nevienādību mīkla Tukšajās rūtiņās katrā rindā un kolonnā tieši > > < < > < < 1. kārtas uzdevumi 1. Nevienādību mīkla Tukšajās rūtiņās katrā rindā un kolonnā tieši vienu reizi ieraksti kādu naturālu skaitli no 1 līdz 5 tā, lai atzīmētās nevienādības būtu patiesas!

Sīkāk

Pamatelementi statistikā un Hipotēžu pārbaude

Pamatelementi statistikā un Hipotēžu pārbaude Pamatelementi statistikā un Hipotēžu pārbaude J. Valeinis 1 1 Latvijas Universitāte, Rīga 12.marts, 2010 Valeinis Pamatelementi statistikā un Hipotēžu pārbaude p. 1 of 22 Ievads I. Pamatelementi matemātiskajā

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija BIBLIOTĒKAS POPULARIZĒŠANA SOCIĀLAJOS TĪKLOS: krājums, pakalpojumi, tēla veidošana LATGALES CENTRĀLĀS BIBLIOTĒKAS SABIEDRISKO AT TIECĪBU VADĪTĀJA INGA GEDŽŪNE Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu

Sīkāk

PRIEKULES VIDUSSKOLA Aizputes iela 1, Priekule, LV-3434 Tālrunis E-pasts Reģistrācijas Nr Direkto

PRIEKULES VIDUSSKOLA Aizputes iela 1, Priekule, LV-3434 Tālrunis E-pasts Reģistrācijas Nr Direkto PRIEKULES VIDUSSKOLA Aizputes iela 1, Priekule, LV-3434 Tālrunis 63461098 E-pasts priekulesvsk@priekulesnovads.lv Reģistrācijas Nr. 4113901000 Direktore Irina Tiesnese Pašvērtējuma ziņojums Priekule 2017

Sīkāk

Pārskatu aizpildīšana

Pārskatu aizpildīšana Atkritumu pārvadājumu pavadzīmju izveides instrukcija Atkritumu Pārvadājumu Uzskaites Sistēma (APUS) ir jālieto ir visiem, kam to nosaka MK noteikumi Nr.494 (07.08.2018) (https://likumi.lv/ta/id/300874-atkritumu-parvadajumuuzskaites-kartiba)

Sīkāk

Svarīgākais par skolēnu redzi

Svarīgākais par skolēnu redzi «Veselības mācības» stunda par redzi Svarīgākais par skolēnu redzi Saturs Redzes sistēma Redze un dators Sūdzības Redzes režīms Apgaismojums Mācību un darba vietas iekārtojums un ķermeņa pozīcija Redzes

Sīkāk

questionnaire_for_the_module_2011_Latvia_LV

questionnaire_for_the_module_2011_Latvia_LV LATVIJAS REPUBLIKAS CENTRĀLĀ STATISTIKAS PĀRVALDE Lāčplēša iela 1, Rīga, LV-1301, fakss: 67366658, www.csb.gov.lv PERSONU AR ILGSTOŠĀM VESELĪBAS PROBLĒMĀM VAI DARBSPĒJAS IEROBEŽOJUMIEM NODARBINĀTĪBA Darbaspēka

Sīkāk

Valsts bioloģijas olimpiāde klase Teorētiskie uzdevumi Dalībnieka kods 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr

Valsts bioloģijas olimpiāde klase Teorētiskie uzdevumi Dalībnieka kods 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr ir ogļhidrāti neatkarīgi no tā, cik lieli ir tauku uzkrājumi ķermenī. Uzkrātās ogļhidrātu rezerves ir visai ierobežotas: aknās vidēji

Sīkāk

7.-9. Elfrīda Kokoriša Jekaterina Semenkova- Lauce Mācību satura un valodas apguve matemātikā Mācību līdzeklis skolēnam Projekts «Atbalsts valsts valo

7.-9. Elfrīda Kokoriša Jekaterina Semenkova- Lauce Mācību satura un valodas apguve matemātikā Mācību līdzeklis skolēnam Projekts «Atbalsts valsts valo 7.-9. Elfrīda Kokoriša Jekaterina Semenkova- Lauce Mācību satura un valodas apguve matemātikā Mācību līdzeklis skolēnam Projekts «Atbalsts valsts valodas apguvei un bilingvālajai izglītībai» Nr. 008/000/DP/.../08/IPIA/VIAA/00

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Kā sākumskolā skolotājiem izdodas veidot stundas, lai mācītu skolēniem domāt kā inženieriem? Ilze France, Dina Sarceviča - Kalviške 02.02.2016. VPP 2014 2017 Jaunā pedagoģija un kompetences attīstoša mācīšanās

Sīkāk

Школа как потребитель

Школа как потребитель Globālā izglītība sociālajās zinībās. Sabiedriskās preces un pakalpojumi: Kas ir patērētājs? Sociālās zinības 6.B klase Skolotājs Jevgenijs Butorins 2016.gada 26.janvārī Ekonomista uzdevums Prece Kas pirka?

Sīkāk

8

8 7. Obligātās kartes aizpildīšanas kārtība autoservisā Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par viņu stāvokļa atbilstību veicamajam darbam, lai nodarbinātie ilgstoši

Sīkāk

Mūsu programmas Programmu ilgums 1 semestris 15 nodarbības 1,5 h nodarbības ilgums

Mūsu programmas Programmu ilgums 1 semestris 15 nodarbības 1,5 h nodarbības ilgums Mūsu programmas Programmu ilgums 1 semestris 15 nodarbības 1,5 h nodarbības ilgums Algoritmika un datorzinības (Vecums: 8 gadi) Kursa mērķis ir sniegt bērniem kopīgo izpratni par datoru un datorprogrammām.

Sīkāk

Diapositiva 1

Diapositiva 1 KARJERAS IZGLĪTĪBA VIDUSSKOLAS KLASĒS Pedagoģiskās padomes sēde 27.10.2016. Pārskatu sagatavojusi skolotāja Aina Slesare Nepieciešamais atbalsts vidusskolēniem karjeras izglītībā Vecāku dzīvesveids piemērs

Sīkāk

Promocijas darba Latviešu valoda kā svešvaloda: lingvodidaktikas virziena attīstība Latvijā un ārpus tās PIELIKUMS Autore: Inga Laizāne

Promocijas darba Latviešu valoda kā svešvaloda: lingvodidaktikas virziena attīstība Latvijā un ārpus tās PIELIKUMS Autore: Inga Laizāne Promocijas darba Latviešu valoda kā svešvaloda: lingvodidaktikas virziena attīstība Latvijā un ārpus tās PIELIKUMS Autore: Inga Laizāne Satura rādītājs 1. pielikums. Pārskats par latviešu valodas kā svešvalodas

Sīkāk

ROKASGRĀMATA PIRMKLASNIEKU VECĀKIEM

ROKASGRĀMATA PIRMKLASNIEKU VECĀKIEM ROKASGRĀMATA PIRMKLASNIEKU VECĀKIEM Kļūt par pirmklasnieka vecākiem, patīkams moments ar bērnu tagad var parunāt par dzīvi. Viņam ir parādījusies sava dzīve, kurā vecāki ietilpst tikai pakārtoti. Bērns

Sīkāk

Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas – saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA.

Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas – saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA. Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA. Liene Zeile Liene Millere Līga Matveja-Vlasova Aktualitātes pedagogu profesionālās

Sīkāk

Preiļu novada dome Preiļu 1. pamatskola Reģ. Nr Daugavpils ielā 34, Preiļu novads, Preiļi, LV-5301, Tālruņi: , , e-pasts:

Preiļu novada dome Preiļu 1. pamatskola Reģ. Nr Daugavpils ielā 34, Preiļu novads, Preiļi, LV-5301, Tālruņi: , , e-pasts: Preiļu novada dome Preiļu 1. pamatskola Reģ. Nr. 4212900356 Daugavpils ielā 34, Preiļu novads, Preiļi, LV-5301, Tālruņi: 65322749, 65322084, e-pasts: preilu1psk@pvg.edu.lv Mājas lapa: http://www.p1p.edu.lv/

Sīkāk

IETEICAMIE VINGROJUMI

IETEICAMIE VINGROJUMI IETEICAMIE VINGROJUMI Pirkstu un plaukstu vingrojumi 1. Rokas izstieptas uz priekšu, plaukstas vērstas uz leju. Viens izstiept pirkstus, kamēr sajūt sasprindzinājumu, paturēt 5 Trīs savilkt pirkstus dūrēs,

Sīkāk

A.Broks Studiju kursa DOMĀŠANAS SISTEMOLOĢIJA nodarbību shematiskie konspekti DS - PRIEKŠVĀRDS

A.Broks Studiju kursa DOMĀŠANAS SISTEMOLOĢIJA nodarbību shematiskie konspekti DS - PRIEKŠVĀRDS DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 1 DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 2 DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 3 Komentāri par studiju kursa b ū t ī b u un s ū t ī b u Būtība veicot sistēmiskās domāšanas kā domāšanas sistēmiskuma apzināšanu,

Sīkāk

1

1 APSTIPRINĀTS Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas Padomes sēdē Rīgā, 28.10.2015., protokola Nr. 3-11/5 STUDIJU PĀRBAUDĪJUMU NOLIKUMS 1. Vispārīgie noteikumi 1.1. Nolikums nosaka kārtību, kādā kārtojami

Sīkāk

Masu plānošanas pamati. Tēma 6

Masu plānošanas pamati. Tēma 6 Tēma #6 MEDIJU PLĀNOŠANAS PROCESS. Konstantīns Kuzikovs RISEBAA 2015 Sākotnējo datu izpēte Mediju plānošanas uzdevumu un mērķu formulēšana Mediju plāna izstrāde Brīfs/ galvenās veicamā darba vadlīnijas

Sīkāk

APSTIPRINĀTS biedrības Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs biedru sapulces gada 9. oktobra sēdē protokols Nr. 5 Ar biedru sapulces 2

APSTIPRINĀTS biedrības Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs biedru sapulces gada 9. oktobra sēdē protokols Nr. 5 Ar biedru sapulces 2 APSTIPRINĀTS biedrības Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs biedru sapulces 2009. gada 9. oktobra sēdē protokols Nr. 5 Ar biedru sapulces 2009.gada 18.decembra sēdē (protokols Nr.6) un 2011.gada

Sīkāk

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studiju programma Matemātika Studiju kurss Polinomu algebra 2.lekcija Docētājs: Dr. P. Daugulis 2012./2013.studiju

Sīkāk

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studiju programma Matemātika Studiju kurss Lineārā algebra I 5.lekcija Docētājs: Dr. P. Daugulis 2012./2013.studiju

Sīkāk

RĪGAS DAUGAVGRĪVAS VIDUSSKOLA Parādes iela 5C, Rīga, LV-1016, tālrunis , fakss , e-pasts PAŠNOVĒRTĒJUMA ZIŅOJUMS 2016

RĪGAS DAUGAVGRĪVAS VIDUSSKOLA Parādes iela 5C, Rīga, LV-1016, tālrunis , fakss , e-pasts PAŠNOVĒRTĒJUMA ZIŅOJUMS 2016 RĪGAS DAUGAVGRĪVAS VIDUSSKOLA Parādes iela 5C, Rīga, LV-1016, tālrunis 67432168, fakss 67430210, e-pasts rdvs@riga.lv PAŠNOVĒRTĒJUMA ZIŅOJUMS 2016 Saturs Skolas vispārīgs raksturojums... 4 Skolas misija,

Sīkāk

Aktivitātes 1) "Saraksts" Mērķis. Uzzināt un iemācīties naudas izmantošanas iespējas dzīvē. Uzdevumi: rosināt bērnus iesaistīties diskusijā; rosināt b

Aktivitātes 1) Saraksts Mērķis. Uzzināt un iemācīties naudas izmantošanas iespējas dzīvē. Uzdevumi: rosināt bērnus iesaistīties diskusijā; rosināt b Aktivitātes 1) "Saraksts" Mērķis. Uzzināt un iemācīties naudas izmantošanas iespējas dzīvē. rosināt bērnus iesaistīties diskusijā; rosināt bērnus izteikt savu viedokli par naudas lietojumu (ģimenē). Materiāli:

Sīkāk

11

11 LR 12.Saeimas deputāts, profesors Kārlis Krēsliņš PĀRDOMAS UN KOMENTĀRI PAR BUDŽETU - 2016 22.08.2015. IEVADS. Budžeta veidošanas laikā, diskusijas bieži aiziet tikai par atsevišķām nozarēm. Pirms budžetu

Sīkāk

Ģimenes diena „Cālīši pulciņā” – „Mazputniņiem” 2015

Ģimenes diena „Cālīši pulciņā” – „Mazputniņiem” 2015 Ģimenes dienas koncert uzvedums Manai ģimenei. 4-5 vai 6 gadīgiem bērniem. Autore: Vineta Vītola Izmantotais mūzikas materiāls: 1. Dziesma Pavasara ziediņi no CD Zaķīša sapnis Knīpas un knauķi. 2. Vācu

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA

LATVIJAS REPUBLIKA LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ŠĶIBES PAMATSKOLA Reģ. Nr. Izglītības iestāžu reģistrā 4512900845, NMR kods: 90009249884, Skolas

Sīkāk

Skrundas novada Jaunmuižas pamatskolas PAŠVĒRTĒJUMA ZIŅOJUMA AKTUALIZĀCIJA Iestādes vispārīgs raksturojums gadā tika izveidots Sk

Skrundas novada Jaunmuižas pamatskolas PAŠVĒRTĒJUMA ZIŅOJUMA AKTUALIZĀCIJA Iestādes vispārīgs raksturojums gadā tika izveidots Sk Skrundas novada Jaunmuižas pamatskolas PAŠVĒRTĒJUMA ZIŅOJUMA AKTUALIZĀCIJA 31.08.2017. 1. Iestādes vispārīgs raksturojums 2009. gadā tika izveidots Skrundas novads, kurā iekļauti Raņķu, Rudbāržu, Nīkrāces

Sīkāk