CAUTION: Safety Instructions

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "CAUTION: Safety Instructions"

Transkripts

1 UZMANĪBU! Drošības instrukcijas Lai garantētu personīgo drošību un novērstu potenciālus sistēmas un darba vietas bojājumus, ievērojiet tālāk sniegtos drošības noteikumus. PIEZĪME: reglamentējošo papildinformāciju, uz kuru šajā dokumentā ir iekļautas atsauces, var skatīt Saistošo noteikumu vietnē, kuras adrese ir dell.com/regulatory_compliance. PIEZĪME: Lietotājam paredzēto papildinformāciju par iekārtām (piemēram, datu uzkrāšanas diskiem, personāldatoru platēm un citām perifērijas ierīcēm) var iegūt vietnes support.dell.com sadaļā "Rokasgrāmatas". DROŠĪBA: vispārējie drošības noteikumi BRĪDINĀJUMS: Sistēmā izmantotajos elektrobarošanas avotos var veidoties augsts spriegums un bīstama enerģija, kas var nodarīt traumas. Ja vien firma Dell nav norādījusi rīkoties citādi, noņemt pārsegus un vākus, lai piekļūtu jebkurām sastāvdaļām sistēmas iekšienē, drīkst tikai kvalificēti apmācīti servisa tehniķi. Šis brīdinājums attiecas uz Dell statnē uzstādītiem produktiem. BRĪDINĀJUMS: Šajā sistēmā var būt vairāki elektrobarošanas kabeļi. Lai samazinātu risku saņemt strāvas triecienu, kvalificētam servisa tehniķim pirms sistēmas apkopes, iespējams, jāatvieno visi tās elektrobarošanas kabeļi. SVARĪGA PIEZĪME ATTIECĪBĀ UZ EKSPLUATĀCIJU VESELĪBAS AIZSARDZĪBAS IESTĀDĒS: Dell izstrādājumi nav uzskatāmi par medicīniskām iekārtām un nav minēti UL sarakstā vai standartā IEC (vai citā tam līdzvērtīgā). Tāpēc šos izstrādājumus nedrīkst izmantot pacientu tuvumā, ja attālums no pacienta līdz izstrādājumam ir mazāks par 6 pēdām, vai veidā, kurā šie izstrādājumi tieši vai netieši var nonākt saskarē ar pacientu. PIEZĪME: daþas no iekārtām var izmantot atsevišķi vai arī kā statnē iestiprināmas sistēmas sastāvdaļas. Pārliecinieties izstrādājuma dokumentācijā, vai tas ir paredzēts iestiprināšanai statnē. Izlasiet šajā dokumentā sniegtās papildu instrukcijas un drošības informāciju, kas attiecas uz statnē iestiprināmām iekārtām.

2 Aparatūras uzstādīšana un sagatavošana lietošanai. Novietojiet iekārtu uz cietas, līdzenas virsmas. Neievietojiet iekārtu noslēgtā sienas nišā un nenovietojiet to uz mīkstas, ar drēbi pārklātas virsmas, piemēram, uz gultas, dīvāna, paklāja vai grīdsegas. Lai nodrošinātu labai ventilācijai nepieciešamo gaisa cirkulāciju, atstājiet vismaz 10,2 cm (4 collas) platu brīvu telpu ap visām iekārtas virsmām, kurām nepieciešama ventilācija. Ierobeþota gaisa cirkulācija var izraisīt iekārtas bojājumus vai aizdegšanos. Nodrošiniet, lai uz iekārtai pievienotajiem kabeļiem netiktu novietoti nekādi priekšmeti un lai kabeļi netiktu novietoti vietās, kur uz tiem var uzkāpt vai aiz tiem paklupt. Neuzstādiet iekārtu radiatoru un siltuma avotu tuvumā. Lai nodrošinātu iekārtas lietošanu pieļaujamo temperatūras vērtību robeþās, neuzstādiet to vietās ar ļoti augstu vai ļoti zemu temperatūru. Lai iekārtu darbību neietekmētu to tuvumā cirkulējošais vai sasilušais gaiss, nenovietojiet iekārtas citu uz citas un nenovietojiet pārāk tuvu citu citai. Pārvietojiet iekārtu uzmanīgi; visiem ritenīšiem un/vai stabilizatoriem jābūt stingri piestiprinātiem sistēmai. Nepieļaujiet strauju apstāšanos un izvairieties no nelīdzenām virsmām. Šis norādījums attiecas tikai uz statnē iestiprināmajiem izstrādājumiem ar GS marķējumu: Šī iekārta nav paredzēta lietošanai darba vietās ar vizuālās attēlošanas ierīcēm, kas atbilst Vācijas noteikumu par ar vizuālās attēlošanas ierīcēm aprīkotu darba vietu ierīkošanu 2. PIEZĪME: pirms monitora vai citas ierīces novietošanas uz iekārtas pārliecinieties, vai šīs ierīces svars atbilst iekārtas dokumentācijā norādītajam svara ierobeþojumam. NORĀDĪJUMS: lai nepieļautu iekārtas bojājumus, pārliecinieties, vai elektrobarošanas avota sprieguma pārslēdzējs (ja tāds ir uzstādīts) ir ieslēgts stāvoklī, kas visprecīzāk atbilst maiņstrāvas sprieguma vērtībai jūsu atrašanās vietā pieejamajā elektrotīklā. Tāpat pārliecinieties, vai monitors un citas iekārtai pievienotās ierīces ir piemērotas pievienošanai jūsu atrašanās vietā pieejamajam elektrotīklam. BRĪDINĀJUMS: Lai nepieļautu uguns izplatīšanos, netuviniet šim izstrādājumam sveces vai citus atklātas liesmas avotus.

3 Iekārtas lietošana. BRĪDINĀJUMS: Nelietojiet iekārtu, ja no tās ir noņemts kāds no vākiem vai pārsegiem (tajā skaitā datoru korpusi, pārsegi, ievadierīču vāki, priekšējā paneļa daļas u.c.). Lietojiet izstrādājumu tikai kopā ar apstiprinātām iekārtām. Darbiniet iekārtu tikai no tāda tipa ārējiem elektrobarošanas avotiem, kas ir norādīti tās elektrisko parametru nominālo vērtību tabulā. Ja neesat pārliecināts, vai esat izvēlējies vajadzīgo elektrobarošanas avotu, konsultējieties ar pakalpojuma sniedzēju vai elektroapgādes kompāniju. Nedarbiniet iekārtu atsevišķā kamerā vai citā noslēgtā telpā, ja tajā netiek nodrošināta pienācīga ventilācija ar gaisa iesūkšanas un izvadīšanas ierīcēm, kas atbilst iepriekš minētajiem norādījumiem. Neierobeþojiet gaisa pievadīšanu iekārtai, nosedzot ventilācijas atveres vai gaisa ievadīšanas atvērumus. Nepieļaujiet nenostiprinātu papīra lokšņu atrašanos zem iekārtas. Neievadiet nekādus priekšmetus iekārtas ventilācijas atverēs vai citos atvērumos. Tas var izraisīt aizdegšanos vai strāvas triecienu, ja starp iekārtas iekšienē esošajām sastāvdaļām rodas īssavienojums. Nelietojiet iekārtu mitrā vidē; piemēram, vannas, izlietnes vai baseina tuvumā vai mitrā pagrabā. Lietojiet vienīgi šim nolūkam paredzētu un apstiprinātu elektrobarošanas kabeli (kabeļus). Ja iekārta nav aprīkota ar elektrobarošanas kabeli, kas paredzēts tās vai jebkuras citas elektroiekārtas pievienošanai maiņstrāvas elektrotīklam, iegādājieties elektrobarošanas kabeli, ko atļauts izmantot jūsu valstī. Elektrokabeļa parametriem jāatbilst iekārtai un paredzētajam spriegumam un strāvai, kas norādīta tās elektrisko parametru nominālo vērtību tabulā. Elektrokabeļa sprieguma un strāvas vērtībām jāpārsniedz uz iekārtas norādītās vērtības. Lai novērstu risku saņemt strāvas triecienu, iekārtas un perifērijas ierīču elektrobarošanas kabeļus pievienojiet pareizi iezemētām elektrotīkla kontaktligzdām. Lai nodrošinātu pareizu zemējumu, elektrobarošanas kabeļi ir aprīkoti ar trīs izvadu kontaktdakšām. Nelietojiet adaptera kontaktdakšas un nenoņemiet kabeļa zemējuma kontaktu. Ja jāizmanto pagarinošais kabelis, lietojiet 3 vadu kabeli, kura kontaktdakša ir aprīkota ar aizsargzemējuma kontaktu.

4 Ņemiet vērā pagarinošā kabeļa un elektrobarošanas padeves līnijas slodzes parametrus. Nodrošiniet, lai pagarinošajam kabelim un elektrobarošanas padeves līnijai pievienotās aparatūras kopējais patērētās strāvas stiprums nepārsniegtu 80 procentus no pagarinošā kabeļa un elektrobarošanas padeves līnijas pieļaujamās strāvas vērtības. Lai iekārtu aizsargātu pret pēkšņiem, īslaicīgiem sprieguma lēcieniem un kritumiem, lietojiet impulsu izlīdzinātāju, līnijas sprieguma stabilizatoru vai nepārtrauktās elektrobarošanas avotu (UPS). Uzmanīgi izvietojiet iekārtas kabeļus un elektrobarošanas kabeļus; novietojiet kabeļus tā, lai uz tiem nevarētu uzkāpt vai aiz tiem paklupt. Nodrošiniet, lai uz kabeļiem netiktu novietoti nekādi citi priekšmeti. Nepārveidojiet elektrobarošanas kabeļu un to kontaktdakšu konstrukciju. Ja darba vietā ir jāpārveido elektroinstalācija, konsultējieties ar sertificētu elektriķi vai elektroapgādes kompāniju. Jebkurā gadījumā ievērojiet vietējos un valstī spēkā esošos noteikumus par elektroinstalāciju izbūvi. Pievienojot un atvienojot barojošo spriegumu "karstajā" reþīmā pievienojamajiem elektrobarošanas avotiem, ievērojiet šādus norādījumus. Pirms elektrobarošanas kabeļa pievienošanas elektrobarošanas avotam pievienojiet kabeli iekārtai. Pirms elektrobarošanas avota atvienošanas no iekārtas atvienojiet no tā elektrobarošanas kabeli. Ja iekārtas elektrobarošanai tiek izmantoti vairāki elektrobarošanas avoti, atvienojiet no tās elektrobarošanu, atvienojot elektrobarošanas kabeļus no visiem elektrobarošanas avotiem. Nelietojiet no maiņstrāvas elektrotīkla darbināmās iekārtas negaisa laikā. No akumulatoriem darbināmās iekārtas var turpināt darboties, ja no tām ir atvienoti visi kabeļi. Pirms iekārtas tīrīšanas atvienojiet to no elektrotīkla kontaktligzdas. Tīriet iekārtu, apslaukot to ar mīkstu, ūdenī samitrinātu audumu. Nelietojiet tīrīšanai šķidrumus vai aerosolus, kas var saturēt viegli uzliesmojošas vielas. Iztīriet ventilācijas atveres sistēmas priekšpusē, mugurpusē un sānos ar mīkstu, mitru audumu. Šķiedras, putekļi un citi blakus materiāli var nosprostot ventilācijas atveres, traucējot gaisa plūsmu.

5 Neizšļakstiet pārtikas produktus un šķidrumus uz iekārtas sastāvdaļām un nekādā gadījumā nedarbiniet iekārtu mitrumā. Ja sistēma ir mitra, rīkojieties, kā norādīts sadaļā "DROŠĪBA: ja sistēma ir mitra". Jebkurā no tālāk minētajiem gadījumiem atvienojiet iekārtu no elektrotīkla kontaktligzdas un nomainiet bojāto daļu vai sazinieties ar tuvāko pakalpojuma sniedzēju. Ir bojāts elektrobarošanas kabelis, pagarinošais kabelis vai kontaktdakša. Iekārtas iekšpusē ir iekļuvis kāds priekšmets. Iekārta ir tikusi iegremdēta ūdenī. Iekārta ir kritusi vai mehāniski bojāta. Iekārta nedarbojas pareizi arī tad, ja tiek ievēroti lietošanas instrukcijā sniegtie norādījumi. BRĪDINĀJUMS: Nepareizi pievienota vai lietošanai nepiemērota baterija var izraisīt paaugstinātu ugunsgrēka vai eksplozijas risku. Nomainiet bateriju ar tāda paša tipa vai līdzvērtīgu bateriju, ko ieteikusi iekārtas raþotājfirma, precīzi ievērojot uzstādīšanas instrukciju. Likvidējiet nolietotās baterijas saskaņā ar noteikumiem (sk. sadaļu "DROŠĪBA: atbrīvošanās no nolietotajām baterijām"). Uzmanīgi apejieties ar baterijām. Neizjauciet, nesaspiediet un nepārduriet baterijas. Neizraisiet bateriju ārējo kontaktu īssavienojumu, nemēģiniet likvidēt baterijas, sadedzinot vai nogremdējot ūdenī, neglabājiet baterijas vietās, kur temperatūra pārsniedz 60 grādus pēc Celsija (140 grādus pēc Fārenheita). Nemēģiniet atvērt baterijas vai veikt to apkopi. Nomainiet baterijas tikai ar tādām baterijām, kas piemērotas izmantošanai iekārtā. DROŠĪBA: lietošana kopā ar modemiem, sakaru ierīcēm vai vietējo datortīklu Ja sistēma ir aprīkota ar modemu, tad modemam pievienotajam kabelim jābūt izgatavotam no vadiem, kuru minimālais izmērs atbilst ASV vadu kalibram 26 (AWG), un aprīkotam ar modulāro savienotāju RJ-11, kas atbilst FCC prasībām Nepievienojiet un nelietojiet modemu negaisa laikā. Zibens spēriena gadījumā tas var izraisīt strāvas triecienu. Nepievienojiet un nelietojiet modemu mitrumā.

6 Nepievienojiet modema vai tālruņa kabeli tīkla interfeisa kontrollera (NIC) kontaktligzdai. Atvienojiet modema kabeli pirms iekārtas korpusa atvēršanas, pieskaršanās tās iekšējām sastāvdaļām vai to uzstādīšanas, kā arī pirms pieskaršanās neizolētiem modema kabeļa vadiem vai tā savienotājam. DROŠĪBA: iekārtas ar lāzera ierīcēm BRĪDINĀJUMS: ja vien Dell dokumentācijā nav skaidri norādīts citādi, noņemt sistēmas vāku un piekļūt ikvienai no sastāvdaļām tās iekšpusē drīkst tikai kvalificēti servisa tehniķi. Šajā iekārtā var būt uzstādītas optisko disku ierīces (ODD), piemēram, kompaktdisku (CD-ROM), atkārtoti ierakstāmo kompaktdisku (CDR/W) vai DVD disku ierīces, kurās ir iebūvētas lāzera ierīces. Lai novērstu risku nokļūt lāzera starojumā, neizslēdziet un neatveriet nevienu ODD mezglu nekādu iemeslu dēļ.. Šajā iekārtā var būt uzstādīts galvenās kopnes adapters (HBA), kurā var būt iebūvēts lāzers. Šie ODD un HBA atbilst drošības prasībām un ir klasificēti kā 1. klases lāzerprodukti US DHHS standartā un IEC/EN lāzeru drošības standartā. Šajās ODD ierīcēs nav uzstādīti regulēšanas elementi un daļas, kuru apkope vai nomaiņa būtu jāveic lietotājam. DROŠĪBA: darbu veikšana iekārtas iekšpusē Nemēģiniet veikt iekārtas apkopi saviem spēkiem citādi, nekā tas ir norādīts jūsu rīcībā esošajā Dell dokumentācijā vai instrukcijās, ko Dell jums ir nodevusi citādi. Vienmēr stingri ievērojiet uzstādīšanas un apkalpošanas instrukcijas. BRĪDINĀJUMS: atverot vai noņemot vākus, kas ir apzīmēti ar trijstūri un zibens bultu, jūs varat pakļaut sevi riskam saņemt strāvas triecienu. Šo nodalījumu iekšpusē esošo sastāvdaļu apkopi drīkst veikt tikai kvalificēts servisa tehniķis. Pirms vāku atvēršanas vai noņemšanas, kā arī pirms pieskaršanās iekšējām sastāvdaļām nogaidiet, līdz iekārta ir atdzisusi. Personāldatora plates var stipri sakarst arī normālas darbības laikā. Ievērojiet piesardzību, izņemot personāldatora plates pēc tam, kad tās ir ilgstoši darbojušās.

7 BRĪDINĀJUMS: Atmiņas moduļi darbības laikā var ļoti stipri sakarst. Pirms pieskaršanās moduļiem ļaujiet tiem pietiekoši ilgi atdzist. Lai nepieļautu iespējamus sistēmas plates bojājumus, pirms jebkuras sastāvdaļas noņemšanas no sistēmas plates vai perifērijas ierīces atvienošanas no iekārtas izslēdziet to un nogaidiet 5 sekundes. Lai novērstu iespējamu risku saņemt strāvas triecienu, nepievienojiet iekārtai un neatvienojiet no tās nekādus kabeļus un neveiciet iekārtas apkopi vai pārkonfigurēšanu negaisa laikā. DROŠĪBA: ja iekārta ir mitra BRĪDINĀJUMS: Pirms jebkuras šajā sadaļā aprakstītās procedūras uzsākšanas izlasiet sadaļu "DROŠĪBA: vispārējie drošības noteikumi". BRĪDINĀJUMS: Veiciet šo procedūru tikai tad, ja esat pārliecināts, ka tas ir droši. Ja dators ir pievienots elektrotīkla kontaktligzdai, pirms elektrobarošanas kabeļa atvienošanas no tās izslēdziet maiņstrāvas padevi, izmantojot automātisko drošinātāju (ja tas ir iespējams). Ievērojiet vislielāko piesardzību, atvienojot mitru elektrobarošanas kabeli no kontaktligzdas, kurai tiek pievadīts spriegums. 1 Atvienojiet monitoru, datoru vai maiņstrāvas adapteri no barošanas kontaktligzdas. Ja iekārtas elektrobarošana tiek nodrošināta no maiņstrāvas sprieguma adaptera, atvienojiet adapteri no iekārtas. 2 Izslēdziet pievienotās ārējās ierīces, atvienojiet tās no barošanas avotiem un pēc tam no iekārtas. 3 Sazinieties ar Dell klientu atbalstu (sk. atbilstošo kontaktinformāciju produkta lietotāja dokumentācijā). PIEZĪME: Informācija par garantijas saistībām ir sniegta sadaļā "Ierobeþotā garantija un nomaiņas nodrošināšana" vai atsevišķā garantijas dokumentā, kas ir piegādāts kopā ar monitoru vai datoru. DROŠĪBA: sistēmas sastāvdaļu iestiprināšana statnē Lai garantētu statnes stabilitāti un lietošanas drošību, ņemiet vērā šādus brīdinošos norādījumus. Ievērojiet arī īpašos brīdinājumus un procedūras, kas sniegti kopā ar statni un iekārtu piegādātajā statnes uzstādīšanas dokumentācijā.

8 NORĀDĪJUMS: Iekārtai ir piešķirts drošības sertifikāts kā atsevišķi izmantojamai vienībai vai kā statnē iestiprināmai sastāvdaļai, kas iestiprināma Dell statnes korpusā, izmantojot klienta rīcībā esošo statnes komplektu. Sistēmas statīvā tiek uzskatītas par komponentiem; tādēļ "komponents" apzīmē jebkuru sistēmu, kā arī daþādas perifērijas ierīces un vai atbalsta aparatūru. Iekārtas un statnes komplekta iestiprināšanu citā statnes korpusā nav atļāvusi un apstiprinājusi neviena no drošības organizācijām. Klienta pienākums ir nodrošināt, lai iekārtas un statnes kombinācija tās galīgajā versijā atbilstu spēkā esošajiem drošības standartiem un vietējo elektrodrošības noteikumu prasībām. Attiecībā uz šīm kombinācijām Dell neuzņemas nekādu atbildību un garantijas saistības. Sistēmas statnes komplekti statnē jāiestiprina kvalificētiem servisa tehniķiem. Sistēmas sastāvdaļu iestiprināšana statnē BRĪDINĀJUMS: Pirms sistēmu iestiprināšanas statnē nostipriniet priekšējos un sānu stabilizatorus uz atsevišķi stāvošas statnes vai arī tikai priekšējo stabilizatoru uz statnes, kas savienota ar citām statnēm. Ja pirms sistēmas iestiprināšanas statnē uz tās nav nostiprināti stabilizatori, tas var izraisīt statnes apgāšanos, kā dēļ noteiktos apstākļos var tikt gūtas traumas. Tāpēc pirms sastāvdaļu iestiprināšanas statnē vienmēr nostipriniet uz tās stabilizatoru (stabilizatorus). Vienmēr piepildiet statni no apakšas uz augšu un kā pirmo iestipriniet tajā smagāko sastāvdaļu. Pirms sastāvdaļas izvilkšanas no statnes pārliecinieties, vai statne stāv taisni un ir stabila. Ievērojiet piesardzību, nospieþot attiecīgās sastāvdaļas slieþu fiksatorus un izvelkot šo sastāvdaļu no statnes. Izbīdāmās sliedes var saspiest pirkstus. Pēc sastāvdaļas ievietošanas statnē uzmanīgi izvelciet sliedes stāvoklī, kad tās fiksējas, un tad iebīdiet sastāvdaļu statnē. Nepārslogojiet maiņstrāvas sprieguma sadalītāju, caur kuru statnei tiek pievadīta elektrobarošana. Statnes kopējā slodze nedrīkst pārsniegt 80 procentus no sadalītāja nominālās noslodzes. Nodrošiniet, lai statnē iestiprinātajām sastāvdaļām tiktu pievadīta nepieciešanā gaisa plūsma.

9 Nekāpiet un nestāviet ne uz vienas sastāvdaļas laikā, kamēr tiek veikta citu statnē iestiprināto sastāvdaļu apkope. Darbs ar statni vai tajā iestiprinātajām sastāvdaļām BRĪDINĀJUMS: Nemēģiniet pārvietot statnes vienatnē. Ņemot vērā statnes augstumu un svaru, šis darbs jāveic vismaz diviem cilvēkiem. Pirms darba ar statni nodrošiniet, lai uz tās būtu nostiprināti stabilizatori, lai tie tiktu izskrūvēti līdz grīdai un lai statne balstītos uz grīdas ar visu tās svaru. Pirms darba ar statni nostipriniet priekšējos un sānu stabilizatorus uz atsevišķi stāvošas statnes vai arī priekšējos stabilizatorus uz statnēm, kas savienotas savā starpā. Pēc iekārtu vai sastāvdaļu iestiprināšanas statnē neizvelciet uz izbīdāmajām sliedēm vienlaicīgi vairāk par vienu sastāvdaļu. Ja ir izvilktas vairākas sastāvdaļas, to svars var izraisīt statnes apgāšanos, kas savukārt var radīt smagas traumas. DROŠĪBA: iekārtas, kas darbojas no -48 V līdzstrāvas elektrobarošanas avotiem Sistēmas, kurās tiek izmantoti -48 V līdzstrāvas elektrobarošanas avoti, ir paredzētas lietošanai vietās ar ierobeþotu piekļuvi (specializētās aparātu telpās, aparatūras skapjos u.c.), atbilstoši Amerikas Nacionālā Standartizācijas institūta (ANSI) / Nacionālā Ugunsaizsardzības asociācijas (NFPA) 70 Nacionālā elektrodrošības kodeksa pantiem 110-5, 110-6, , , un Pievienojiet iekārtu 48 V līdzstrāvas elektrobarošanas avotam kas ir elektriski izolēts no maiņstrāvas elektrobarošanas avota. 48 V līdzstrāvas elektrobarošanas avots ir stabili jāsazemē. BRĪDINĀJUMS: Visi savienojumi ar līdzstrāvas elektrobarošanas un aizsargzemējuma ķēdēm jāveic kvalificētam elektriķim. Visiem elektriskajiem savienojumiem jāatbilst vietējiem vai valstī spēkā esošajiem elektrodrošības noteikumiem un pieņemtajai praksei. BRĪDINĀJUMS: Pirms aizsargzemējuma ķēþu vai elektrobarošanas kabeļu pievienošanas savienotājam nodrošiniet, lai no līdzstrāvas ķēdes tiktu atvienots barojošais spriegums. Lai nodrošinātu barojošā sprieguma atvienošanu, atrodiet līdzstrāvas elektrobarošanas ķēdes automātisko drošinātāju (parasti tas atrodas

10 akumulatora sprieguma sadales drošinātāju sekcijā). Pārslēdziet automātisko drošinātāju izslēgtā stāvoklī un, ja iespējams, automātiskajā drošinātājā vai slēdzī ievietojiet šim nolūkam paredzētu bloķēšanas ierīci. BRĪDINĀJUMS: Var izmantot citus sazemēšanas paņēmienus, taču pozitīvā ķēde ir obligāti jāsavieno ar aizsargzemējuma ķēdi (zemi). BRĪDINĀJUMS: Lai novērstu risku saņemt strāvas triecienu, uzstādot kādu aparatūras vienību, šai vienībai aizsargzemējuma ķēde jāpievieno jau pašā sākumā un jāatvieno tikai pašās beigās. BRĪDINĀJUMS: Neizjauciet aizsargzemējuma ķēdi un nedarbiniet iekārtu, ja tā nav pievienota pareizi ierīkotai aizsargzemējuma ķēdei. Ja neesat pārliecināts, vai ir pieejams izmantošanai derīgs aizsargzemējums, sazinieties ar attiecīgu elektrouzraudzības iestādi. BRĪDINĀJUMS: Sistēmas šasijai jābūt droši sazemētai, savienojot to ar statnes korpusa rāmi. Nemēģiniet pievadīt sistēmai barojošo spriegumu, pirms tai nav pievienoti sazemējošie kabeļi. Pēc barojošā sprieguma un aizsargzemējuma vadu uzstādīšanas tie jāpārbauda kvalificētam elektrouzraudzības inspektoram. Ja aizsargzemējuma kabelis nav uzstādīts vai arī tas ir atvienots, pastāv risks saņemt strāvas triecienu. Savienojuma izveidei izmantojiet tikai vara vadus un, ja nav norādīts rīkoties citādi, izmantojiet vadu, kas atbilst ASV vadu kalibram 14 (AWG), un aizsargājiet to ar aizsargierīci, kuras aizsargstrāva ir no 7,2 ampēriem (A) (minimālā vērtība) līdz 20 A (maksimālā vērtība) (vai arī ar aizsargierīci, kuras maksimālā aizsargstrāva ir 25 A, ja tiek izmantots vads ar maksimālo pieļaujamo temperatūru 90 ºC). BRĪDINĀJUMS: Ja jāizmanto pītie vadi, tie jāaprīko ar piemērotiem un lietošanai apstiprinātiem uzgaļiem, piemēram, noslēgtas cilpas vai lāpstas tipa, ar augšup vērstām austiņām. Šo uzgaļu izmēriem jāatbilst vadu izmēriem un tiem jābūt apgādātiem ar divkāršām saspieþamajām austiņām: vienas austiņas ir paredzētas vada iestiprināšanai, bet otras - izolācijai.

11 Aizsardzība pret elektrostatisko izlādi BRĪDINĀJUMS: Atvienojiet izstrādājumu no maiņsprieguma elektrobarošanas avota, kā norādīts izstrādājuma īpašajos drošības noteikumos, kas izvietoti šīs vietnes sadaļā Safety Information. Elektrostatiskā izlāde (ESD) var nodarīt bojājumus elektroniskajām sastāvdaļām datora iekšpusē. Zināmos apstākļos elektrostatiskais lādiņš var veidoties uz cilvēka ķermeņa vai uz kāda priekšmeta, piemēram, uz perifērijas ierīces, un tad izlādēties uz kādu citu priekšmetu, piemēram, uz datoru. Lai novērstu bojājumus, ko var radīt ESD, pirms pieskaršanās jebkurai elektroniskajai sastāvdaļai datora iekšpusē, piemēram, atmiņas modulim, nepieciešams aizvadīt no ķermeņa statisko elektrību. Elektrostatisko izlādi var novērst, ja statiskā elektrība tiek aizvadīta no ķermeņa, pirms darba ar elektroniskajām sastāvdaļām pieskaroties sazemētam metāla priekšmetam (piemēram, datora ievada/izvada paneļa nekrāsotajai metāla virsmai). Pievienojot datoram perifērijas ierīci (tai skaitā digitālās rokas palīgierīces), pirms ierīces pievienošanas datoram vienmēr sazemējiet gan savu ķermeni, gan arī perifērijas ierīci. Tāpat, veicot darbu datora iekšpusē, periodiski pieskarieties sazemētam metāla objektam, lai novadītu no ķermeņa elektrostatisko lādiņu, kas tur var būt uzkrājies. Lai novērstu bojājumus elektrostatiskās izlādes dēļ, vēl var veikt šādas darbības: Pēc piegādes izsaiņojot sastāvdaļu, kas ir jutīga pret elektrostatisko lādiņu, izņemiet to no kartona iesaiņojuma, bet atstājiet antistatiskajā iesaiņojumā līdz brīdim, kad esat gatavs sastāvdaļu ievietot datorā. Īsi pirms antistatiskā iesaiņojuma atvēršanas nodrošiniet, lai no ķermeņa tiktu novadīts elektrostatiskais lādiņš. Pirms transportējat pret elektrostatisko lādiņu jutīgu sastāvdaļu, ievietojiet to antistatiskā konteinerā vai iesaiņojumā. Darbības ar pret elektrostatisko lādiņu jutīgām sastāvdaļām veiciet vietā, kas ir nodrošināta pret elektrostatiskā lādiņa veidošanos. Ja iespējams, lietojiet antistatiskos grīdas paneļus un darba galda paliktņus.

12 DROŠĪBA: atbrīvošanās no lietotajām baterijām Sistēmā var būt izmantotas niķeļa-metāla hidrīda (NiMH), litija diskveida un/vai litija-jonu baterijas. NiMH, litija diskveida un/vai litija-jonu baterijas spēj darboties ļoti ilgi, un pastāv iespēja, ka tās nomaiņa nekad nebūs nepieciešama. Taču, ja tās jānomaina, rīkojieties saskaņā ar sistēmas pavaddokumentācijā sniegtajiem norādījumiem. Neizmetiet nolietoto bateriju sadzīves atkritumu tvertnē. Lai uzzinātu tuvākā bateriju savākšanas punkta adresi, vērsieties vietējā atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā. PIEZĪME: Sistēmā, iespējams, tiek izmantotas arī iespiestās plates vai citas sastāvdaļas, kuru sastāvā ietilpst baterijas. Arī šīs baterijas jānogādā bateriju savākšanas punktā. Lai iegūtu informāciju par šādām baterijām, izlasiet attiecīgās iespiestās plates vai sastāvdaļas tehnisko dokumentāciju.

Untitled-1

Untitled-1 R-05 Lietošanas rokasgrāmata Elektriskā plīts virsma CDE 32/1 X Cienījamais lietotāj! Pateicamies, ka izvēlējāties vienu no mūsu iekārtām, kas ļauj iegūt vislabākos rezultātus. Lūdzu, uzmanīgi iepazīstieties

Sīkāk

Presentation title

Presentation title Tehniskās ekspertīzes un diagnostikas dienests Daudzdzīvokļu ēku elektrotīklu testēšana Uģis Skopans, Dienesta vadītājs 23.01.2014, Jūrmala Saturs Elektrotīklu pieļaujamās slodzes noteikšana Elektroinstalācijas

Sīkāk

AMV 655/658 SU / 658 SD / 659 SD

AMV 655/658 SU / 658 SD / 659 SD Datu lapa Izpildmehānismi trīs punktu vadībai bez drošības funkcijas SU, SD ar drošības funkciju (atspere uz augšu/uz leju) Apraksts Izpildmehānismus bez jebkāda adaptera var izmantot kopā ar: - Vārstu

Sīkāk

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt dažādos OPEL Zafira autoīpašnieku forumos. Līdz šim man

Sīkāk

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienojumu, bloķējošās strāvas pārbaudes EC motors un integrēta

Sīkāk

S4M_Quick_Reference_Guide

S4M_Quick_Reference_Guide S4M Rokasgrāmata Izmantojiet šo rokasgrāmatu sava printera ikdienas ekspluatācijā. Plašāku informāciju meklējiet S4M lietošanas instrukcijā. Ārējais izskats. attēls Printera ārpuse Priekšpuse Aizmugure

Sīkāk

Microsoft Word - Waterpik LT instrukcija_LV (1) (1)

Microsoft Word - Waterpik LT instrukcija_LV (1) (1) Waterpik Ultra Dental Water Jet www.waterpik.lt APSVEIKUMS Apsveicam! Izvēloties Waterpik Ultra Dental Water Jet, Jūs dodaties pareizā virzienā, lai saglabātu veselas smaganas un veselīgāku smaidu! Ar

Sīkāk

(Latvian) DM-RCBR Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Konsoles tipa bremzes BR-CX70 BR-CX50

(Latvian) DM-RCBR Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Konsoles tipa bremzes BR-CX70 BR-CX50 (Latvian) DM-RCBR001-00 Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Konsoles tipa bremzes BR-CX70 BR-CX50 BL-4700 BL-4600 BL-R780 BL-R3000 ST-7900 ST-6700 ST-5700

Sīkāk

Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) v 3 4 Rp ½ 0,4 0,8 1,2 Rp 1 m/s 0 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Rp 1¼ H/m Wilo-Strato

Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) v 3 4 Rp ½ 0,4 0,8 1,2 Rp 1 m/s 0 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Rp 1¼ H/m Wilo-Strato Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) 1 2 v 3 4 Rp ½,4,8 1,2 Rp 1 m/s,2,4,6,8 1, Rp 1¼ H/m Wilo-Stratos PICO 15/1-4, 25/1-4, 3/1-4 1~23 V - Rp ½, Rp 1, Rp 1¼ 4 Atļautie sūknējamie

Sīkāk

Datu lapa: Wilo-TOP-Z 30/10 (1~230 V, PN 10, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m v 0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 min. Wilo-TOP-Z 30/10 1~230V - Rp 1¼

Datu lapa: Wilo-TOP-Z 30/10 (1~230 V, PN 10, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m v 0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 min. Wilo-TOP-Z 30/10 1~230V - Rp 1¼ Datu lapa: Wilo-TOP-Z 3/1 (1~23 V, PN 1, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m 9 8 7 6 5 4 3 v,5 1 1,5 2 2,5 3 Wilo-TOP-Z 3/1 1~23V - Rp 1¼ m/s Atļautie sūknējamie šķidrumi (citi šķidrumi pēc pieprasījuma)

Sīkāk

Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu /1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu

Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu /1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu 20-2425/1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu bremžu tips: 20-2425/1 skatiet iekaltos datus uz bremžu

Sīkāk

06LV0061

06LV0061 Kabeļu kanāli darbam un mājai Grīdlīstes kanāli perfekta elektroinstalācija Papildus info mūsu mājas lapā Modernas elektroinstalācijas ierīkošana bieži vien saistīta ar lieliem ieguldījumiem. Vadu un kabeļu

Sīkāk

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 un videokolonoskopu CF-Q165. Nr. p.k. Tehniskie parametri

Sīkāk

Dual TEMP PRO

Dual TEMP PRO Dual TEMP PRO 1 Darbības instrukcija Rezultāta nolasījums 5 Ievietotas zondes nolasījums HACCP pārbaudes gaismas diods (LED) SCAN poga (infrasarkanā) Režīma poga Zondes poga (zondes ievietošanas) Ievads

Sīkāk

Datu lapa Kombinētais automātiskās balansēšanas vārsts AB-PM vārsts DN 10-32, PN 16 Apraksts AB-PM ir kombinēts automātiskās balansēšanas vārsts. Tā k

Datu lapa Kombinētais automātiskās balansēšanas vārsts AB-PM vārsts DN 10-32, PN 16 Apraksts AB-PM ir kombinēts automātiskās balansēšanas vārsts. Tā k Datu lapa Kombinētais automātiskās balansēšanas vārsts AB-PM vārsts DN 10-32, PN 16 Apraksts AB-PM ir kombinēts automātiskās balansēšanas vārsts. Tā kompaktajā vārsta korpusā ir trīs funkcijas: 1. Diferenciālā

Sīkāk

LIETOŠANAS INSTRUKCIJA KFV Daudzpunktu slēdzenes ar atslēgu BS 230X BS 250X BS 260X ar 150 mm augstu papildu kārbu Durvju atvēruma fiksators T2 Papild

LIETOŠANAS INSTRUKCIJA KFV Daudzpunktu slēdzenes ar atslēgu BS 230X BS 250X BS 260X ar 150 mm augstu papildu kārbu Durvju atvēruma fiksators T2 Papild LIETOŠANAS INSTRUKCIJA KFV Daudzpunktu slēdzenes ar atslēgu BS 230X BS 250X BS 260X ar 50 mm augstu papildu kārbu Durvju atvēruma fiksators T2 Papildslēdzene TR Priekšplāksnes pagarinājums BV X00- BV X00-2

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Superstatic 449 Statiskais siltumskaitītājs, statiskais dzesēšanas skaitītājs Pielietošana: Kompaktais siltumskaitītājs Superstatic 449 var tikt darbināts ar akumulatoru vai elektrotīklu. Tas tiek izmantots

Sīkāk

Saturs 1. Par šo instrukcijas redakciju Drošības pasākumi Vispārēja informācija Darba uzsākšana Darbs ar iekārtu... 6

Saturs 1. Par šo instrukcijas redakciju Drošības pasākumi Vispārēja informācija Darba uzsākšana Darbs ar iekārtu... 6 Saturs 1. Par šo instrukcijas redakciju... 2 2. Drošības pasākumi... 3 3. Vispārēja informācija... 4 4. Darba uzsākšana... 5 5. Darbs ar iekārtu... 6 6. Specifikācija... 8 7. Pasūtīšanas informācija...

Sīkāk

Kā nomainīt bremžu lokus aizmugurējām trumuļbremzēm RENAULT CLIO II

Kā nomainīt bremžu lokus aizmugurējām trumuļbremzēm RENAULT CLIO II aizmugurējām trumuļbremzēm Veiciet nomaiņu šādā secībā: 1 Nomainiet bremžu klučus pilnā komplektācijā uz katras ass. Tas nodrošina efektīvu bremzēšanu. Nemazgājiet bremžu sistēmas daļas ar degvielu, dīzeļdegvielu

Sīkāk

The Finnish Quality Since 1960 SNIEGS LEDUS DROŠĪBA UZ JUMTA Sniega barjeras Jumta laipas Kāpnes Nožogojumi

The Finnish Quality Since 1960 SNIEGS LEDUS DROŠĪBA UZ JUMTA Sniega barjeras Jumta laipas Kāpnes Nožogojumi The Finnish Quality Since 1960 SNIEGS LEDUS DROŠĪBA UZ JUMTA Sniega barjeras Jumta laipas Kāpnes Nožogojumi SOMU PROFESIONALITĀTES TRADĪCIJAS KOPŠ 1960. GADA ORIMA darbības tradīcijas ir aizsākušās jau

Sīkāk

Valsts pētījumu programmas Inovatīvi materiāli un viedās tehnoloģijas vides drošumam (IMATEH) 1.projekta Inovatīvi un daudzfunkcionāli kompozītmateriā

Valsts pētījumu programmas Inovatīvi materiāli un viedās tehnoloģijas vides drošumam (IMATEH) 1.projekta Inovatīvi un daudzfunkcionāli kompozītmateriā Valsts pētījumu programmas Inovatīvi materiāli un viedās tehnoloģijas vides drošumam (IMATEH) 1.projekta Inovatīvi un daudzfunkcionāli kompozītmateriāli ilgtspējīgām būvēm no vietējām izejvielām 5. nodevums

Sīkāk

pres-3

pres-3 JAUNA TIPA LĪDZ PAT 85% LĒTĀKA KODINĀŠANAS IEKĀRTA PRECĪZA, VIENMĒRĪGA UN REGULĒJAMA KODINĀŠANA ĻAUJ SAMAZINĀT KODINĀŠANAS IZMAKSAS LĪDZ 1.17 EUR/T* VAIRS NEPĀRMAKSĀJIET PAR GRAUDU KODINĀŠANU UN PAR IEKĀRTĀM,

Sīkāk

Lietošanas instrukcija Modelim S06HS

Lietošanas instrukcija Modelim S06HS Lietošanas instrukcija Modelim S06HS Ievads Lietošanas mērķis... 3 Brīdinājumu un norādījumu simboli...3 Drošības norādījumi......4 Lietošanas un likvidācijas norādījumi......5 Saziņa ar Caffitaly System...5

Sīkāk

SNP3000_UM_LV_2.2.indd

SNP3000_UM_LV_2.2.indd Register your product and get support at www.philips.com/welcome Philips Presenter SNP3000 LV Lietotāja rokasgrāmata 1 a b c d e g f h 2 3 4 LASER LIGHT DO NOT STARE INTO BEAM CLASS 2 LASER PRODUCT Wavelength

Sīkāk

Alaris Gateway darbstacija v1.2 Lietošanas pamācība lv

Alaris Gateway darbstacija v1.2 Lietošanas pamācība lv laris Gateway darbstacija v1.2 Lietošanas pamācība lv Saturs Lappuse Ievads... 3 Darbstacijas aparatūras opcijas.... 3 Darbstacijas programmatūras opcijas.... 4 Lietošanas mērķis... 5 Darbstacijas identifikācija....

Sīkāk

Microsoft Word - TempoSelect.doc

Microsoft Word - TempoSelect.doc Lietošanas instrukcija Simboli, kas izmantoti instrukcijā Svarīga informācija Papildinformācija Atgādinājumi 1. Lietot tikai AA alkaline tipa baterijas 1.5V (LR06). 2. Nomainīt baterijas katras sezonas

Sīkāk

Svarīgākais par skolēnu redzi

Svarīgākais par skolēnu redzi «Veselības mācības» stunda par redzi Svarīgākais par skolēnu redzi Saturs Redzes sistēma Redze un dators Sūdzības Redzes režīms Apgaismojums Mācību un darba vietas iekārtojums un ķermeņa pozīcija Redzes

Sīkāk

DFU X-Smart WEB

DFU X-Smart WEB LIETOŠANAS NORĀDĪJUMI LV LAPA ATSTĀTA TUKŠA APZINĀTI 2/48 JAP / F190270.LV / 07 / 2004 / updated 10/2015 Saturs Saturs 1 Ievads................................................ 6 1.1 Indikācijas.............................................

Sīkāk

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Ģeometriski mainīgas un nemainīgas sistēmas Stieņu sistēmu struktūras analīzes uzdevums ir noskaidrot, vai apskatāmā sistēma ir ģeometriski mainīga, vai nemainīga.

Sīkāk

(Latvian) DM-M Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Kalnu tūrisma City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE DEORE XT RD-M8050 FD-M8070 SM-FD90

(Latvian) DM-M Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Kalnu tūrisma City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE DEORE XT RD-M8050 FD-M8070 SM-FD90 (Latvian) DM-M8050-05 Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Kalnu tūrisma City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE DEORE XT RD-M8050 FD-M8070 SM-FD905 SW-M8050 SM-BTC1 BT-DN110 BM-DN100 SC-MT800 DEORE

Sīkāk

Kafijas automāts HD8829 Lietošanas instrukcija

Kafijas automāts HD8829 Lietošanas instrukcija Kafijas automāts HD8829 Lietošanas instrukcija 2 Latviešu Latviešu 3 Satura rādītājs Ievads 4 Svarīgi 4 Brīdinājumi 4 Uzmanību 5 Elektromagnētiskie lauki (EML) 5 Kafijas automāta pārskats (1.att.) 6 Kafijas

Sīkāk

Owner and installation Manual (DC duct FCU ).ai

Owner and  installation Manual (DC duct FCU ).ai UZSTĀDĪŠANAS UN ĪPAŠNIEKA ROKASGRĀMATA Kanālu tipa ventilatora spole KFC-PD-2T-200D KFC-PD-2T-300D KFC-PD-2T-400D KFC-PD-2T-600D KFC-PD-2T-800D KFC-PD-4T-200D KFC-PD-4T-300D KFC-PD-4T-500D KFC-PD-4T-600D

Sīkāk

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un iz

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un iz Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un izvēlnes taustiņiem, tiek iekļauts katla komplektācijā Plašs modulācijas diapazons 1 10: samazināts

Sīkāk

1ZSE lv Rev 4.indd

1ZSE lv Rev 4.indd 1ZSE 5492-156 lv, red. 4 UBB tipa sprieguma slogregulatori Lietotāja rokasgrāmata Oriģinālā instrukcija Dokumentā sniegtā informācija ir vispārīga, un tā neattiecas uz visiem iespējamiem lietojumiem. Ja

Sīkāk

X-Smart DFU LV WEB

X-Smart DFU LV WEB Lietošanas norādījumi LV LAPA ATSTĀTA TUKŠA APZINĀTI 2/48 BLVXS00DFUWEB / Rev.09 / 10-2018 Saturs Saturs 1 Ievads................................................... 6 1.1 Indikācijas................................................

Sīkāk

SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr , mob. tel. Nr , e pasts: Reģ.Nr. 50

SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr , mob. tel. Nr , e pasts: Reģ.Nr. 50 SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr. 67379209, mob. tel. Nr. 29173009, e pasts: caunites.birojs@gmail.com, Reģ.Nr. 50003496771, būvkomersanta reģ.nr. 0242-R PASŪTĪTĀJS:

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM Iebūvētais virtuves apgaismojums Labs, funkcionāls apgaismojums Funckionāls apgaismojums ir svarīgs jebkurā virtuves interjerā. Ar

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM Iebūvētais virtuves apgaismojums Labs, funkcionāls apgaismojums Funckionāls apgaismojums ir svarīgs jebkurā virtuves interjerā. Ar CEĻVEDIS PIRCĒJIEM Iebūvētais virtuves apgaismojums Labs, funkcionāls apgaismojums Funckionāls apgaismojums ir svarīgs jebkurā virtuves interjerā. Ar labu, vienmērīgu apgaismojumu virs darba virsmas gatavot

Sīkāk

8

8 7. Obligātās veselības pārbaudes kartes aizpildīšanas kārtība ēdināšanas pakalpojumu nozarē Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām veselības pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par nodarbināto veselības

Sīkāk

Drives, PLC and automation products for all needs

Drives, PLC and automation products for all needs BU Drives and Controls, May Frekvenču pārveidotāji visām vajadzībām. Slide 1 Biznesa struktūra piedziņa un vadība Pielietojuma nozares HVAC Pārtikas rūpniecība Dzērienu industrija Tīrais un netīrais ūdens

Sīkāk

STR-DH550

STR-DH550 4-488-937-71(1) (LV) Vairākkanālu AV uztvērējs Uzziņu rokasgrāmata STR-DH550 BRĪDINĀJUMS Lai samazinātu aizdegšanās vai elektrošoka risku, nepakļaujiet šo aparātu lietus vai mitruma iedarbībai. Lai samazinātu

Sīkāk

Lietošanas instrukcija kafijas automātam J6/J600

Lietošanas instrukcija kafijas automātam J6/J600 Lietošanas instrukcija kafijas automātam J6/J600 JURA kafijas un espresso automātu starptautiskā garantija Cien. klient! Pateicamies Jums, ka iegādājaties JURA espresso un kafijas automātu! Ceram, ka esi

Sīkāk

M (lv) decembris 2017 (Tulkots: janvāris 2018) Darbības un apkopes rokasgrāmata Product Link PL042 un PLE702 sistēmas PL7 1-UP (Mašīnas vadības

M (lv) decembris 2017 (Tulkots: janvāris 2018) Darbības un apkopes rokasgrāmata Product Link PL042 un PLE702 sistēmas PL7 1-UP (Mašīnas vadības M0088349 (lv) decembris 2017 (Tulkots: janvāris 2018) Darbības un apkopes rokasgrāmata Product Link PL042 un PLE702 sistēmas PL7 1-UP (Mašīnas vadības un vadīšanas produkti) SAFETY.CAT.COM Svarīga informācija

Sīkāk

TRT-BA-PSCS11-3,6V-TC-002-LV_

TRT-BA-PSCS11-3,6V-TC-002-LV_ PSCS 11-3,6V LV INSTRUKCIJU TULKOJUMAM NO ORIĢINĀLVALODAS AKUMULATORA SKRŪVGRIEZIS AR BITU ŽURNĀLS TRT-BA-PSCS11-3,6V-TC-002-LV Saturs Norādījumi lietošanas instrukcijai... 1 Drošība... 2 Informācija par

Sīkāk

Kā nomainīt priekšējo bremžu suportu Ford Focus II

Kā nomainīt priekšējo bremžu suportu Ford Focus II Kā nomainīt priekšējo bremžu suportu Ford Focus II Veiciet nomaiņu šādā secībā: 1 Novelciet stāvbremzes sviru. 3 2 Uzstādiet ķīļatbalstus sem aizmugurējām riepām. 4 Paceliet priekšējo auto pusi un atbalstiet

Sīkāk

ViedTV_instrukcija_10x21cm_apvien_2017Nov_new

ViedTV_instrukcija_10x21cm_apvien_2017Nov_new VIEDTELEVĪZIJAS PRIEKŠROCĪBAS Atklājiet jaunu TV pieredzi! Pieslēdzot savam televizoram Mājas Viedtelevīziju, skatieties vietējos un ārzemju TV kanālus, filmas, seriālus un LMT Straumes tiešraides, kā

Sīkāk

HR3665, HR3666 HR3667 Lietotāja rokasgrāmata

HR3665, HR3666 HR3667 Lietotāja rokasgrāmata HR3665, HR3666 HR3667 Lietotāja rokasgrāmata 2 LATVIEŠU 1 a b h i p c j o n d e m f k l A g B C D LATVIEŠU 3 2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 4 LATVIEŠU 3 LATVIEŠU 5 4 1 2 3 4 5 6 6 LATVIEŠU Saturs Svarīgi! 7

Sīkāk

Alaris Gateway Darbstacija Lietošanas pamācība lv

Alaris Gateway Darbstacija Lietošanas pamācība lv Lietošanas pamācība lv Saturs 1000DF00518 4. izdevums 1/28 Lappuse Ievads... 3 Lietošanas mērķis... 3 Kas ir iekļauts šai rokasgrāmatā.... 4 Brīdinājumi un piesardzības pasākumi.... 4 Vadības elementi

Sīkāk

EPL_elementi

EPL_elementi Elektropārvades līniju elementu katalogs Traversas, kāši, kronšteini un citi elementi elektropārvades līnijām Saturs Ievads... 1. Āķi...4 2. Balstu savilces un atgāžņu mezgli...7. Traversas...9 4. Tapas...18

Sīkāk

Komisijas Regula (EK) Nr. 640/2009 (2009. gada 22. jūlijs) par Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 2005/32/EK īstenošanu attiecībā uz ekodizaina

Komisijas Regula (EK) Nr. 640/2009 (2009. gada 22. jūlijs) par Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 2005/32/EK īstenošanu attiecībā uz ekodizaina L 191/26 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 23.7.2009. KOMISIJAS REGULA (EK) Nr. 640/2009 (2009. gada 22. jūlijs) par Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 2005/32/EK īstenošanu attiecībā uz ekodizaina

Sīkāk

Ēku energoefektīvas renovācijas finansējumu risinājumi Ēku renovācijas finansēšana, izmantojot energotaupības pasākumus Raivo Damkevics SIA RENESCO va

Ēku energoefektīvas renovācijas finansējumu risinājumi Ēku renovācijas finansēšana, izmantojot energotaupības pasākumus Raivo Damkevics SIA RENESCO va Ēku energoefektīvas renovācijas finansējumu risinājumi Ēku renovācijas finansēšana, izmantojot energotaupības pasākumus Raivo Damkevics SIA RENESCO valdes loceklis Tālr.: 67027427 Fakss: 29371545 E-pasts:

Sīkāk

1ZSE lv Rev 4.indd

1ZSE lv Rev 4.indd 1ZSE 5492-154 lv, red. 4 UZ tipa sprieguma slogregulatori Lietotāja rokasgrāmata Oriģinālā instrukcija Dokumentā sniegtā informācija ir vispārīga, un tā neattiecas uz visiem iespējamiem lietojumiem. Ja

Sīkāk

RM-9 Radiālās riepas sānu bojājumu remonts CENTECH 1 Pārbaudīt riepu, lokalizēt bojājumu. 2 Marķēt bojājuma vietu riepas iekšpusē un ārpusē. Izņemt sv

RM-9 Radiālās riepas sānu bojājumu remonts CENTECH 1 Pārbaudīt riepu, lokalizēt bojājumu. 2 Marķēt bojājuma vietu riepas iekšpusē un ārpusē. Izņemt sv RM-9 Radiālās riepas sānu bojājumu remonts CENTECH 1 Pārbaudīt riepu, lokalizēt bojājumu. 2 Marķēt bojājuma vietu riepas iekšpusē un ārpusē. Izņemt svešķermeni, ja tāds atrasts. 3 Noskaidrot bojājuma apjomu,

Sīkāk

Cenu lapaBerlingo1

Cenu lapaBerlingo1 CITROËN erlingo ideāls ceļojumu auto Cenrādis odelis Transmisija Jauda (kw/zs) egviela Vidējais patēriņš CO2 EUR ar atlaidi Līzinga maksājums VTi 100 Live 72/98 6,4 148 13 900 11 900 110 PureTech 110 Live

Sīkāk

SIA Jūrmalas Mežaparki TEHNISKAIS PIEDĀVĀJUMS Bērnu rotaļu laukuma elementu iegāde un uzstādīšana Nr.p.k. Preces nosaukums Detalizēts apraksts, skice

SIA Jūrmalas Mežaparki TEHNISKAIS PIEDĀVĀJUMS Bērnu rotaļu laukuma elementu iegāde un uzstādīšana Nr.p.k. Preces nosaukums Detalizēts apraksts, skice SIA Jūrmalas Mežaparki TEHNISKAIS PIEDĀVĀJUMS Bērnu rotaļu laukuma elementu iegāde un uzstādīšana Nr.p.k. Preces nosaukums Detalizēts apraksts, skice vai vizuālais attēls atbilstoši tehniskajai specifikācijai

Sīkāk

Uzstādīšanas un lietotāja rokasgrāmata eco viedais radiatora termostats

Uzstādīšanas un lietotāja rokasgrāmata eco viedais radiatora termostats Uzstādīšanas un lietotāja rokasgrāmata Uzstādīšanas rokasgrāmata Uzstādīšanas rokasgrāmata 1. Uzstādīšana 1.1 Identificējiet savu eco termostatu...4 1.2 Iepakojumā...4 1.3 Vārsta adapteru pārskats...5

Sīkāk

Automātikas produkti Zemsprieguma sadales iekārta mns Sistēmas pārskats

Automātikas produkti Zemsprieguma sadales iekārta mns Sistēmas pārskats Automātikas produkti Zemsprieguma sadales iekārta mns Sistēmas pārskats Iepazīšanās ar mns sistēmu ABB ir pasaules līderis zemsprieguma sadales sistēmu ražošanā. 1992. gadā ABB uzsāka darbību Baltijas

Sīkāk

Microsoft Word _MU_K_SUI_PORTABLE-LV.docx

Microsoft Word _MU_K_SUI_PORTABLE-LV.docx ĪPAŠNIEKA ROKASGRĀMATA Gaisa kondicionētāja iezemēšana KP-35 HN8 Pateicamies par portatīvās gaisa kondicionēšanas ierīces iegādi. Pirms gaisa kondicionētāja lietošanas, lūdzu, rūpīgi izlasiet šo rokasgrāmatu

Sīkāk

PROFESIJAS STANDARTA PARAUGS

PROFESIJAS STANDARTA PARAUGS APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2002. gada 16. maija rīkojumu Nr. 283 PROFESIJAS STANDARTS Reģistrācijas numurs PS 0061 Profesija Sausās būves celtnieks Kvalifikācijas līmenis 2 Nodarbinātības

Sīkāk

Rīga, gada 4. februāris PIEDĀVĀJUMS NMS ELPA piedāvā iegādāties Vācijas ražotāja KERN svarus, kas paredzēti izmantošanai ārstniecības iestādēs.

Rīga, gada 4. februāris PIEDĀVĀJUMS NMS ELPA piedāvā iegādāties Vācijas ražotāja KERN svarus, kas paredzēti izmantošanai ārstniecības iestādēs. Rīga, 2016. gada 4. februāris PIEDĀVĀJUMS NMS ELPA piedāvā iegādāties Vācijas ražotāja KERN svarus, kas paredzēti izmantošanai ārstniecības iestādēs. Visi svari atbilst Ministru kabineta noteiktajām prasībām

Sīkāk

LABORATORIJAS MĒBELES Darba galdi GALDI-SALAS Apakšskapji Sienas skapji Skapji ar izlietnēm Svaru galdi Uzglabāšanas skapji ĶĪMISKO VIELU UZGLABĀŠANA

LABORATORIJAS MĒBELES Darba galdi GALDI-SALAS Apakšskapji Sienas skapji Skapji ar izlietnēm Svaru galdi Uzglabāšanas skapji ĶĪMISKO VIELU UZGLABĀŠANA LABORATORIJAS MĒBELES Darba galdi GALDI-SALAS Apakšskapji Sienas skapji Skapji ar izlietnēm Svaru galdi Uzglabāšanas skapji ĶĪMISKO VIELU UZGLABĀŠANA SKAPJI VAAKUMPUMBAD VILKMES SKAPJI DARBA GALDI Darba

Sīkāk

LIETOŠANAS PAMĀCĪBA Pirms šīs ierīces izmantošanas rūpīgi izlasiet tās lietošanas pamācību un pārliecinieties, ka esat pilnībā izpratis pamācībā snieg

LIETOŠANAS PAMĀCĪBA Pirms šīs ierīces izmantošanas rūpīgi izlasiet tās lietošanas pamācību un pārliecinieties, ka esat pilnībā izpratis pamācībā snieg LIETOŠANAS PAMĀCĪBA Pirms šīs ierīces izmantošanas rūpīgi izlasiet tās lietošanas pamācību un pārliecinieties, ka esat pilnībā izpratis pamācībā sniegtos norādījumus. Modelis MS91518FFB Latviski 2 Šī ierīce

Sīkāk

Nintex Workflow 2010 instalēšanas ceļvedis Instalēšanas ceļvedis Nintex USA LLC 2012, visas tiesības paturētas. Kļūdas un izlaidumi novērsti.

Nintex Workflow 2010 instalēšanas ceļvedis Instalēšanas ceļvedis Nintex USA LLC 2012, visas tiesības paturētas. Kļūdas un izlaidumi novērsti. Instalēšanas ceļvedis Nintex USA LLC 2012, visas tiesības paturētas. Kļūdas un izlaidumi novērsti. support@nintex.com 1 www.nintex.com Saturs 1. Nintex Workflow 2010 instalēšana... 4 1.1. Instalēšanas

Sīkāk

Microsoft Word - Parskats_Kraslava_2007.doc

Microsoft Word - Parskats_Kraslava_2007.doc SIA Krāslavas nami Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2007. gadā Saturs I. Ziņas par operatoru...3 II. Vispārīga informācija par piesārņojošajām darbībām...4 III. Emisijas aprēķini sadedzināšanas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation MODERNIE VIESNĪCU TELEFONA APARĀTI UN VIESU ISTABAS KOPTĒLS Katrīna Levita Adventus Solutions SATURS Viesnīcu telefonu priekšrocības Kolekcija AEI telefoni Cetis (Teledex, Telematrix) telefoni VTech telefoni

Sīkāk

D110.book(d110_lv.fm)

D110.book(d110_lv.fm) Leica DISTO TM D110 The original laser distance meter Saturs Instrumenta uzstādīšana- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2 Ievads- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sīkāk

RietumuAPI_PSD2_v1_LV

RietumuAPI_PSD2_v1_LV Rietumu PSD2 API vispa re jais apraksts v.1.0 0 Izmaiņu saraksts... 2 Vispārējā informācija... 3 Rietumu PSD2 API pārskats... 3 Informācija par kontiem Account Information Services (AIS)... 3 Maksājumu

Sīkāk

Tame_SAAC_apjomi.xls

Tame_SAAC_apjomi.xls Būves nosaukums Objekta nosaukums Objekta adrese Pasūtījuma Nr. Sporta un aktīvās atpūtas centrs Sporta un aktīvās atpūtas centrs "Laurenči", Sigulda, Siguldas novads Tāme sastādīta 2012.gada cenās, pamatojoties

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA DAUGAVPILS NOVADA DOME Rīgas iela 2, Daugavpils, LV5401, tālr , fakss , e-pasts:

LATVIJAS REPUBLIKA DAUGAVPILS NOVADA DOME Rīgas iela 2, Daugavpils, LV5401, tālr , fakss , e-pasts: LATVIJAS REPUBLIKA DAUGAVPILS NOVADA DOME Rīgas iela 2, Daugavpils, LV5401, tālr. 654 22238, fakss 654 76810, e-pasts: dome@dnd.lv, www.dnd.lv 23.08.2018. saistošie noteikumi Nr.25 Daugavpils novada kapsētu

Sīkāk

Apstiprinu:

Apstiprinu: Lapa : 1 (24) 1 Lapa : 2 (24) Ievads Salaspils kodolreaktora (turpmāk SKR) teritorijā un tā tuvākajā apkārtnē VSIA Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs veic Speciālās atļaujas darbībām ar

Sīkāk

AqueenaPro-LV.cdr

AqueenaPro-LV.cdr Ekspluatācijas instrukcija ZEPTER CLUB LIVE100 CIENĪJAMĀS DĀMAS UN GODĀTIE KUNGI! KOMPĀNIJA ZEPTER PIEDĀVĀ JUMS PIEDALĪTIES ZEPTER CLUB LIVE100 un izmantot VISAS klientu priekšrocības! Jebkurš kompānijas

Sīkāk

Prezentacja programu PowerPoint

Prezentacja programu PowerPoint EnergoRisku Latvenergo klientiem Jūrmala, 18.02.2015 Regnārs Levenovičs, AAS Balta Galvenais īpašuma un speciālo risku parakstītājs Kas ir EnergoRisku? Īpaši Latvenergo klientiem izstrādāts s pakalpojums.

Sīkāk

IMPRESSA Xs95/ Xs90 Īsa lietošanas pamācība

IMPRESSA Xs95/ Xs90 Īsa lietošanas pamācība IMPRESSA Xs95/ Xs90 Īsa lietošanas amācība Automāta vadības / kontroles elementi 2 Automāta vadības elementi 1. Notekalāte 2. Notekrežģis 3. Durtiņas uzstādījumu režīmu vadības iekļuvei 4. Daudzfunkcionālais

Sīkāk

Lietošanas norādījumi Pamata pamācība DLP projektors Komerciālā izmantošana Modeļa Nr. PT-RZ21K PT-RS20K Projekcijas objektīvs iegādājams atsevišķi. P

Lietošanas norādījumi Pamata pamācība DLP projektors Komerciālā izmantošana Modeļa Nr. PT-RZ21K PT-RS20K Projekcijas objektīvs iegādājams atsevišķi. P Lietošanas norādījumi Pamata pamācība DLP projektors Komerciālā izmantošana Modeļa Nr. PT-RZ21K PT-RS20K Projekcijas objektīvs iegādājams atsevišķi. Pirms lietošanas izlasiet Šī projektora lietošanas norādījumos

Sīkāk

Laboratorijas darbi mehānikā

Laboratorijas darbi mehānikā Laboratorijas darbs Nr..1 Elektrisko mēraparātu pārbaude un mērdiapazona paplašināšana Studenta vārds, uzvārds:... Fakultāte, grupa:... Studenta apliecības numurs:... Teorētiskais pamatojums Praksē ne

Sīkāk

SKODA_Universal

SKODA_Universal GARANTIJAS UN PAPILDU GARANTIJAS VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI UN PROCEDŪRAS NOTEIKUMI. DERĪGI SĀKOT NO 12.2017 JĒDZIENI Šajā dokumentā tiek definēti sekojoši jēdzieni: Ražotājs šī dokumenta izpratnē ir ŠKODA AUTO

Sīkāk

KRĒSLI

KRĒSLI Tehniskā specifikācija 3.pielikums iepirkuma Nr. VNP 2015/8 Nolikumam N.p.k Attēls Nosaukums, apraksts 1. Sekcija-rotaļlietu plaukts krāsaina. 1. Pielikums Sekcija- rotaļlietu plaukts. 1. Pielikums. Sekcija

Sīkāk

Linker Splitscreen Breite 41 mm Cool Gray 100% 2 mm 24 mm 16 mm 11 mm 11 mm WirelessHART Adapter Untertitel ("Titel" aus SIPS+) Siemens Sans OT Bold 1

Linker Splitscreen Breite 41 mm Cool Gray 100% 2 mm 24 mm 16 mm 11 mm 11 mm WirelessHART Adapter Untertitel (Titel aus SIPS+) Siemens Sans OT Bold 1 Linker Splitscreen Breite 41 mm Cool Gray 100% 2 mm 24 mm 16 mm 11 mm 11 mm WirelessHART Adapter Untertitel ("Titel" aus SIPS+) Siemens Sans OT Bold 15 pt, Schwarz SITRANS AW210 7MP3111 Titel ("Produktgruppe"

Sīkāk

Microsoft Word - Knauf SIA_Mauermortel 10_LV_2010sep06.doc

Microsoft Word - Knauf SIA_Mauermortel 10_LV_2010sep06.doc 1 1. VIELAS / PRODUKTA IDENTIFIKĀCIJA UN ZIŅAS PAR RAŽOTĀJU 1.1. Izstrādājuma nosaukums Knauf Mauermörtel 10 (MM10) 1.2. Paredzētais pielietojums Mūrjava ar spiedes izturību 10 Mpa 1.3. Ziņas par uzņēmumu

Sīkāk

Lietotāja rokasgrāmata

Lietotāja rokasgrāmata Lietotāja rokasgrāmata www.whirlpool.eu/register LIETOTĀJA ROKASGRĀMATA RĀDĪTĀJS PALDIES, KA IEGĀDĀJĀTIES WHIRLPOOL IZSTRĀDĀJUMU. Lai saņemtu pilnīgāku palīdzību, lūdzu, reģistrējiet savu ierīci vietnē

Sīkāk

DETALPLANOJUMA_1.REDAKCIJA (1)

DETALPLANOJUMA_1.REDAKCIJA (1) 1. PASKAIDROJUMA RAKSTS 1.1. IEVADS Detālplānojuma grozījumi Cidoniju iela 47 izstrāde, uzsākta atbilstoši Stopiņu novada domes 2016. gada 14. septembra lēmumam Nr.82 Par detālplānojuma Saulīši (1.z.g.),

Sīkāk

KATALOGS 2019

KATALOGS 2019 KATALOGS 2019 Labākie ventilācijas risinājumi 2 Mūsu uzņēmuma stāsts iesākās 1974. gada 1. aprīlī, kad tika izgudrots jauns sēnes formas stiprinājums. Gadu vēlāk tika izveidots uzņēmums SK Tuote Oy, un

Sīkāk

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus M, ETA 10/0320 sask. ar ETAG 004 Nr.

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus M, ETA 10/0320 sask. ar ETAG 004 Nr. 1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija 10 1020 CPD 020-024918 Knauf Termo Plus M, ETA 10/0320 sask. ar ETAG 004 Nr. 0115 Knauf Termo Plus M Ārējās siltumizolācijas kombinētā

Sīkāk

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju,iestatījumu un izv

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju,iestatījumu un izv BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju,iestatījumu un izvelnes taustiņiem, tiek iekļauts katla komplektācijā

Sīkāk

PRIME NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS

PRIME NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS Ideāli piemērots nomainot tradicionālos apkures katlus jaunais kondensācijas katlu klāsts iekļauj sevī divus modeļus, 24 un 28 kw apkurei un karstā 24

Sīkāk

CR 90 Crystaliser Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mik

CR 90 Crystaliser Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mik Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mikroplaisu blīvēšana betonā Trīskārša aizsardzība pret ūdeni ir vairāk

Sīkāk

Apgaismes produktu izpārdošanas cenas 2019

Apgaismes produktu izpārdošanas cenas 2019 Ielu gaismeklis 1x250W E40 IP65 HORNET 250S Montāžas metode: No augšas/sāniem Spuldze: Augstspiediena nātrija spuldze Spuldzes turētājs: E40 Nosegvāka materiāls: Plastmass matēts Staba augšas diametrs:

Sīkāk

nüvi sērija īsa īsa rokasgrāmata pamācība lietošanai ar sekojošiem modeļiem: 1300, 1310, lietošanai 1340, 1350, ar šādiem 1370, modeļiem: 13

nüvi sērija īsa īsa rokasgrāmata pamācība lietošanai ar sekojošiem modeļiem: 1300, 1310, lietošanai 1340, 1350, ar šādiem 1370, modeļiem: 13 nüvi 1200 1300 sērija īsa īsa rokasgrāmata pamācība lietošanai ar sekojošiem modeļiem: 1300, 1310, lietošanai 1340, 1350, ar šādiem 1370, modeļiem: 1390 1200, 1210, 1240, 1250, 1260 2009 Garmin Ltd. vai

Sīkāk

CIETĀ KURINĀMĀ APKURES KATLIEKĀRTA AGB 400kW 04/2AH Sērijas. Nr. 10/14 TEHNISKAIS APRAKSTS UN EKSPLUATĀCIJAS INSTRUKCIJA 2014

CIETĀ KURINĀMĀ APKURES KATLIEKĀRTA AGB 400kW 04/2AH Sērijas. Nr. 10/14 TEHNISKAIS APRAKSTS UN EKSPLUATĀCIJAS INSTRUKCIJA 2014 CIETĀ KURINĀMĀ APKURES KATLIEKĀRTA AGB 400kW 04/2AH Sērijas. Nr. 10/14 TEHNISKAIS APRAKSTS UN EKSPLUATĀCIJAS INSTRUKCIJA 2014 VISPĀRĪGĀS ZIŅAS 1. Ražotājs vai piegādātājs un tā adrese: SIA AGB Serviss

Sīkāk

Instrukcija

Instrukcija 10.03.2009 Lietošanas pamācība Zema spiediena caurplūdes kaltēm TK Ar Valču tipa iztukšošanas mehānismu Ar Pulsāciju tipa iztukšošanas mehānismu Document No: 110 152 Address Visiting address Telephone

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne ar polsterējumu Roku balsts ar polsterējumu Sānu galdiņš

Sīkāk

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus P, ETA 10/0390 sask. ar ETAG 004 Nr.

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus P, ETA 10/0390 sask. ar ETAG 004 Nr. 1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija 10 1020 CPD 020-024916 Knauf Termo Plus P, ETA 10/0390 sask. ar ETAG 004 Nr. 0115 Knauf Termo Plus P Ārējās siltumizolācijas kombinētā

Sīkāk

Microsoft Word - Daugavgriva_SEG_08.doc

Microsoft Word - Daugavgriva_SEG_08.doc 1(8) Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2008. gadā I. Ziņas par operatoru 2.pielikums Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumiem 778 Operators: nosaukums vai vārds un uzvārds Akciju sabiedrība

Sīkāk

Līgums Nr

Līgums Nr Līgums Nr. par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu Ventspilī, 2015.gada Pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts, vienotais reģistrācijas numurs 41203001052, turpmāk -

Sīkāk

FinalExperiment1_latvian

FinalExperiment1_latvian Eksperimentālā kārta. Ceturtdiena, 2014. gada 17. jūlijs 1/8 Eksperiments. Ieraugi neredzamo! (20 punkti) Ievads Daudzām vielām piemīt optiskā anizotropija, kuras rezultātā gaismas laušanas koeficients

Sīkāk

book

book Operatora rokasgrāmata TM Nellcor Gulošu pacientu SpO 2 uzraudzības sistēma 2014 Covidien. COVIDIEN, COVIDIEN ar logotipu, Covidien logotips un Nellcor ir ASV un starptautiski reģistrētas preču zīmes,

Sīkāk

lnb zinojums

lnb zinojums LNB/2016/19 Iepirkuma procedūras Videonovērošanas sistēmas uzturēšana Iepirkuma identifikācijas Nr. LNB/2016/19 ZIŅOJUMS Rīga 2016.gada 22.jūnijā 1. Vispārēja informācija par iepirkuma procedūru 1.1. Pasūtītājs

Sīkāk

Berlingo Berlingo - uzņēmīgu cilvēku labākais draugs Berlingo ir vairākus gadus bijis vislabāk pārdotais komerciālai

Berlingo Berlingo - uzņēmīgu cilvēku labākais draugs Berlingo ir vairākus gadus bijis vislabāk pārdotais komerciālai Berlingo Berlingo - uzņēmīgu cilvēku labākais draugs Berlingo ir vairākus gadus bijis vislabāk pārdotais komerciālais transporta līdzeklis Igaunijā. Pārdošanas panākumus ir nodrošinājuši Berlingo modeļa

Sīkāk

ENERGOEFEKTĪVI RISINĀJUMI LOGU MONTĀŽĀ

ENERGOEFEKTĪVI RISINĀJUMI LOGU MONTĀŽĀ ENERGOEFEKTĪVI RISINĀJUMI LOGU MONTĀŽĀ Eiropas Savienībā 0% no kopējā enerģijas patēriņa ir ēku enerģijas patēriņš. Spēkā esošajā Direktīvā par ēku energoefektivitāti cita starpā ir minēts, ka visām jaunajām

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 sēdvietām Stūra modulis Zvilņa modulis Kāju soliņš

Sīkāk