JŪRMALA tavu brīvdienu galamērķis

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "JŪRMALA tavu brīvdienu galamērķis"

Transkripts

1 JŪRMALA tavu brīvdienu galamērķis

2 11 IEMESLI, KĀLAB IZRAUDZĪTIES JŪRMALU KĀ SAVU BRĪVDIENU GALAMĒRĶI 1. UNIKĀLS KŪRORTS VESELĪBAI Jūrmala ir lielākā kūrortpilsēta Baltijas jūras krastā. Īstena dabiskās dziedniecības un veselības oāze, kas lepojas ar gandrīz neticamu un nevienā dienvidu jūras piekrastē nesastopamu dabas resursu koncentrāciju. Gan gaisā, gan zemes dzīlēs. Brīvdabas spa ir jau pati Jūrmalas teritorija. Jonizētais, maigais jūras gaiss dziedē elpceļus un stiprina imūnsistēmu. Priežu meža aromāts ir spēka avots sirds veselībai. Savukārt Jūrmalas dabas dzīlēs rodamās leģendārās dūņas un minerālūdeņi (sērūdens, broma un nātrija hlorīda) spēj atbrīvot arī no lielas daļas toksīnu drazas, kas piesārņojusi ķīmijas laika cilvēka ķermeni. Dūņas un minerālūdeņi kādreizējās Jūrmalas kūrmājās un tagadējos spa centros un sanatorijās tiek izmantoti jau vairāk nekā 180 gadu.

3 2. ZIEMEĻU RIVJĒRA Jūrmala nereti tiek dēvēta par Ziemeļu Rivjēru. Tā līdzīgi kā Vidusjūras piekrastes kūrortzona veidojusies, apvienojot pārdesmit zvejnieku un peldu ciemus. Gluži kā Franču Rivjērā, arī šeit kūrortpilsētas uzplaukumu un cilvēku ievērojamo pieplūdumu veicināja 19. gadsimta otrajā pusē atklātā dzelzceļa līnija, kas tagad kā cieši novilkta stīga stiepjas cauri visai Jūrmalai. Laikam ritot, Ziemeļu Rivjēras sajūta Jūrmalā ir tikai nostiprinājusies. Šodien tā ir viena no retajām stresa un haosa laikmeta oāzēm, kurā joprojām valda 21. gadsimtā jau par retu luksusu kļuvusī harmonija starp dabu un urbāno pilsētvidi. Jūra, vējš un majestātisko priežu mežs te rimti sadzīvo ar kūrortpilsētai raksturīgo arhitektūru, nesteidzīgo ikdienas ritumu un vienlaikus piesātināto saviesīgo dzīvi, iedvesmojot, veldzējot un bagātinot katru še nokļuvušo.

4 3. MEŽS UN KĀPAS PILSĒTĀ Jūrmala ir viena no nedaudzajām Eiropas pilsētām, kur iespējams ne vien elpot jūras gaisu, bet arī vienlaikus baudīt priežu meža aromterapiju trešdaļu pilsētas veido mežs, turklāt liedags šeit aizslēpies aiz skujkokiem apauguša kāpu vaļņa. Mežs vārda vistiešākajā nozīmē ienācis pilsētā, piešķirot tās ritmam mieru un harmoniju, savukārt tās iemītniekiem un viesiem mūsdienās tik trūkstošo līdzsvara sajūtu. Viena no Jūrmalas vērtībām ir arī Ķemeru Nacionālais parks ar civilizācijas neskartiem 8000 gadu seniem augstajiem sūnu purviem. Parka teritorijā rodamas 97 aizsargājamo augu sugas un sastopamas gandrīz 260 no 342 Latvijā kopumā konstatētajām putnu sugām. Tostarp tādi reti un aizsargājami putni kā melnais stārķis, mazais ērglis, jūras ērglis un baltmugurdzenis.

5 4. JOMAS IELA Jomas iela ir Jūrmalas sirds. Centrālā artērija, pa kuru vasarā straumēm plūst atpūtnieki un ārvalstu viesi. Leģenda vēsta, ka tieši šeit meklējami Jūrmalas pirmsākumi. Laikos, kad Jūrmalas teritorijā vēl pletušies smilšu lauki, jūras vējam tās šurpu turpu dzenājot, izveidojušās īpašās kāpu un ieplaku joslas jeb jomas. Viena no tām vēlāk kļuva par tagadējo Jomas ielu. Un jau no pašiem pirmsākumiem tā visos laikos bijusi pilsētas galvenā skatuve, vasarās jūrmalniekiem un atpūtniekiem še defilējot gluži kā pa modes mēli. Te notiek tirgošanās un atrodas pilsētas glaunākie butiki, iecienītākās kafejnīcas un restorāni, un katru vasaru jūlijā tiek svinēti tradicionālie Jomas ielas svētki, kas pulcē tūkstošiem cilvēku.

6 5. IZTEIKSMĪGA KOKA ARHITEKTŪRA Koka arhitektūra dekoratīviem tornīšiem un stiklotām verandām vainagotie nami ir viena no spilgtākajām Jūrmalas raksturzīmēm. Koks kūrorta mītņu būvniecībai tika izraudzīts jau 19. gadsimta vidū, kad, raudamies ārpus pilsētu mūriem, uz Jūrmalu sāka plūst vasarnieki. Koka īpašā estētika iemiesojusi savam laikam raksturīgos neoklasicisma, jūgendstila un nacionālā romantisma motīvus. Šodien koka vasarnīcu arhitektūras tradīcijai tiecas pievienoties arī funkcionālisma manierē būvētie jaunās arhitektūras objekti.

7 6. OGOŠANA UN SĒŅOŠANA PILSĒTAS CENTRĀ Ticiet vai ne, bet Jūrmalā iespējams ogot pašā pilsētas centrā. Rīta skrējienā pa kāpu meža vai Dzintaru mežaparka celiņiem ik pa mirklim turpat takas malā var pagrābt saujiņu melleņogu, tādējādi absolūti dabiski uzņemot dienišķo A, C un K vitamīnu devu, vai nogriezt kādu tikko no sūnām izlīdušu sviesta beku... Kā zināms, latvieši ir traki sēņotāji, un rudeni nevar uzskatīt par kārtīgi iesākušos, ja nav nobaudīta pirmo sēņu mērce. 7. LABIEKĀRTOTAS PLUDMALES UN NŪDISMA TRADĪCIJA Jūrmalas peldu kultūrai ir gadsimtu ilga vēsture, tai mainoties un attīstoties atbilstoši katra laika dzīves stilam un paradumiem. Šodien 24 kilometrus garajā Jūrmalas liedagā ir 11 labiekārtotas pludmales. Savukārt tie, kas caur kailumu vēlas atjaunot tuvāku saskarsmi ar dabu, dodas tuvāk pie Lielupes ietekas, kur vēsturiski veidojusies Jūrmalas nūdisma tradīcija.

8 9. MŪZIKA BRĪVĀ DABĀ UN MĀKSLA NETRADICIONĀLĀS VIETĀS Jūrmalas vēsturiskās estrādes un koncertdārzi jau vairāk nekā gadsimtu snieguši neordināru brīvdabas koncertu piedzīvojumu. Arī mūsdienās nevainojamā simbiozē ar dabiskās gaismas scenogrāfiju un attālām kaiju klaigām mūzika priecē atvērtajā Dzintaru koncertzālē un mežaparkā. Jūrmala šodien ir arī vieta, kur novērot tik aktuālo mākslas ienākšanu publiskajā telpā, kad par laikmetīgās mākslas telpu kļuvusi viena no aktīvākajām dzelzceļa stacijām Dubulti. 8. DABAS STIHIJU SPĒLES LIEDAGĀ Jūrmalas liedags ir īstena dabas skaistuma un spēka skatuve. Saule smilšu un ūdens plašumus karsē un dzesē, gaismo un ēno, vakara katarsē vēl izspēlējot brīnumaināko krāsu paleti. Vēji maina gan reljefa rakstu baltajās kvarca smiltīs, gan jūras temperamentu no rāma spoguļūdens pirms saulrieta līdz niknām vētrām, no ledus spoguļa ziemā līdz pavasara atkusnim, kad jūra atmaigst un izsviež savu ledus masku krastā.

9 10. ATPŪTA PIE JŪRAS Saule, jūra, vējš, baltas smiltis, kilometriem garš liedags, priežu attīrīts gaiss jau pati Jūrmalas vide ir kā radīta visdažādākajām aktīvas atpūtas izpausmes formām. Līdzās garām, mierpilnām pastaigām, tik vienkāršajam skrējienam un nūjošanai gar jūras malu, pa meža taciņām un cauri kāpām, pludmales volejbola vai futbola spēlei liedagā romantiski ekstrēmisti un vēja ķērāji izvēlas ūdensslēpošanu un veikbordu.

10 11. ROMANTISKĀKIE SAULRIETI EIROPĀ Jūrmalas saulrietus nav iespējams iztēloties, tos var vienīgi piedzīvot. To vērošana jau iemantojusi rituāla raksturu. Pirmkārt, Jūrmalā nemēdz būt divu vienādu saulrietu. Otrkārt, krāšņumā tiem nav ekvivalentu. Katram ir sava vienreizēja krāsu paletes priekšspēle, pēcspēle un gaismas izspēle neatkārtojamās mākoņu formās no lēzenām, plūdinātām akvareļa pārejām līdz liesmojoša, sirreāla ugunskuģa veidolam, kāds ik pa mirklim manāms pie līča horizonta.

11 PLUDMALE UN PELDVIETAS Jūrmalas 24,2 km garās pludmales unikalitāte ir ne tikai tās smalkiem cukurgraudiem līdzīgās baltās kvarca smiltis, bet arī plašums. Smilšu klājiens no ūdens līnijas līdz kāpu valnim pilsētas vidusdaļā veido līdz pat metru platu teritoriju. Tas nozīmē, ka šeit netraucētu vietu saules un jūras peldei iespējams atrast ikvienam. Sauļojoties kāpu tuvumā, nodrošināts ne tikai priežu pavēnis, bet arī patīkama aromterapija, kamēr peldes salīdzinoši mazsāļajā ūdenī (5,5 promiles) neliek katrreiz pludmalē meklēt dušu. Savukārt pats jūras klājiens ir teju meditatīva bauda dziļš paliek ļoti lēni un līgani, un dažviet pretim horizontam varat doties gandrīz simt metru, klausoties savu soļu šļakstos un liegajā vējā. Visos laikos Jūrmalas pludmale bijusi spilgta sociālās dzīves skatuve. 19. gadsimtā saulessargiem rotājušās dāmas te defilēja dienas vidus promenādēs, 20. gadsimta 60. gados baltais smilšu liedags pārtapa raibā bikini un dvieļu mozaīkā, bet šodienas aktualitāte ir pašbilžu uzņemšana krāšņu saulrietu fonā. Turklāt Jūrmalas pludmalei vienmēr piemitušas it kā divas sociālās dimensijas vietējo un vasarnieku. Abi tie pludmali izmanto atšķirīgi. Vietējie reti kad šeit manāmi, dienas vidū mierpilni zvilnot, uz pludmali viņi dodas agrās rīta vai vēlās vakara stundās pastaigās vai veselības skrējienos. Bet atpūtnieki visas pludmales sniegtās iespējas izmanto no laika, kad saule zenītā, līdz pat tās rietam. Šodien Jūrmalas pludmalē ir 11 labiekārtotas peldvietas, no kurām piecām (Jaunķemeri, Dzintari, Bulduri, Majori, Dubulti) piešķirts Zilā karoga ekosertifikāts, kas nozīmē, ka piedomāts gan par teritorijas bioloģisko ilgtspējību, gan par atpūtniekiem patīkamu vides kvalitāti. Peldvietas labiekārtotas arī atbilstoši cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Jūrmalas pludmales sabiedriskās dzīves viens no nozīmīgākajiem notikumiem ir ikgadējie gan vietēja, gan starptautiska mēroga sporta pasākumi: pludmales futbola un volejbola turnīri, pludmales skrējieni. Ziemas sezonā tā pārtop par distanču slēpošanas vietu. Īpašu dzīvīgumu un dzīvesprieka enerģiju pludmalei piešķir vienmēr pilnie rotaļlaukumi un spēļu objekti.

12 KŪRORT ĀRSTNIECĪBAS TRADĪCIJAS Lielākās Baltijas kūrortpilsētas aizsākumi iestiepjas vairāk nekā 180 gadu senā vēsturē. Kūrorta attīstības sirds un dzinulis meklējams tieši Ķemeros, kur 19. gadsimta vidū purvainajā teritorijā rodamos unikālos dabas resursus sulfīdus saturošās dziedniecības dūņas un sērūdeņradi saturošos minerālūdeņus sāka izmantot profesionālajā ārstniecībā. Šodien Ķemeru teritorijas purvu atradnēs apzinātie dūņu krājumi veido tonnu, papildus tiem vēl ir pieejamas tonnas paredzēts, ka to pietiktu vairāk nekā 1000 gadiem. Pietiekami lieli ir arī augstu nātrija un broma koncentrāciju saturošo minerālūdeņu resursi. Gandrīz pusotra gadsimta laikā šejienes dziedniecības iestādes ir uzkrājušas plašu pieredzi šo resursu izmantošanā dažādu slimību ārstniecībā. Tostarp līdzot tikt galā arī ar tādām aktuālām 21. gadsimta urbānās dzīves stresa izraisītām kaitēm kā izdegšanas sindroms un sezonālais nogurums. Sanatorijā Belorusija līdzās mūsdienīgai diagnosticēšanai pacientiem pieejamas peldes minerālūdens baseinā, kā arī neiztrūkstošās dūņu procedūras. Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri piedāvā gan autentiskās ārstnieciskās kūres dūņu un sērūdens vannas, gan pērļu vannas, gan arī ajūrvēdas ārstēšanas programmu. Priežu ielokā esošā sanatorija Jantarnij bereg jeb Dzintarkrasts, kas savulaik tika uzskatīta par vienu no labākajām atpūtas vietām Padomju Savienībā, profesionālās kvalitātes nav zaudējusi arī šodien tāpat kā ne kripatiņu no kādreizējās auras un veidola. Mūsdienīgākais rehabilitācijas centrs SIVA atrodas Jaundubultos. Tas piedāvā daudzus kūrortterapijas pakalpojumus, tostarp ārstnieciskās procedūras, nodarbības baseinā un rehabilitācijas programmas. Savukārt Nacionālais rehabilitācijas centrs Vaivari mūsdienīga, augsti tehnoloģiski aprīkota un profesionāla ārstniecības iestāde ir lielākā šāda tipa medicīnas institūcija Latvijā. Augstvērtīgi spa ar plašu ārstniecisko un relaksējošo procedūru klāstu rodami arī nesenākā pagātnē Jūrmalā durvis vērušajās boutique stila viesnīcās un kūrortviesnīcās.

13 DABAS BRĪNUMI UN MISTĒRIJAS Latvija ierindota pasaules zaļāko valstu saraksta augšgalā, un nekur citur pilsētas un dabas simbiozi neizjutīsiet tik spēcīgi kā Jūrmalā. Jūrmalā ir visvairāk Eiropas līmeņa īpaši aizsargājamo dabas teritoriju Latvijā. Ziemeļu pusē Rīgas līča apskalota, dienvidu pusē otra Latvijas lielākā ūdensceļa Lielupes ieskauta, Jūrmala atklāj abu ūdens spēku veidotus reljefus: klajus smilšu liedagus, zālainas palieņu pļavas un stāvas kāpu grēdas. Jūrmalas rietumu gals starp Sloku un Ķemeriem ir ezeru, purvu un mitrāju mežu teritorija. Dabiska meža teritorijas Jūrmalā sastopamas ap Dzintariem, Vaivariem un Valteriem. Pirms divsimt gadiem, kad Lielupe pārrāva zemes šaurumu uz līci, radās jauna upes grīva, savukārt tās malā gandrīz 20 metru augsta žilbinoši baltas smilts krauja jeb Baltā kāpa. Pa kāpas irdeno smilti iespējams uzkāpt tās virsotnē un noraudzīties brīnišķā Lielupes līkloču un atteku panorāmā. Bet pasaku meža ainavai līdzīgu pastaigu 340 gadu senas priežu audzes paēnā var izbaudīt Lielupes grīvas rietumu malā Ragakāpas dabas parka teritorijā uz vienas no augstākajām kāpām Latvijā. Īsts dabas mistēriju piedzīvojums rodams Ķemeru Nacionālā parka teritorijā. Tās ceturto daļu aizņem purvi, pārstāvot visus trīs dabā sastopamos tipus zemo, pārejas un augsto. To muklāja dzīļu lielākais dārgums ir sēru saturošie minerālūdeņi, kas vairāk nekā 30 avotos izplūst virszemē Ķemeru apkārtnē. Visspēcīgākās dziednieciskās īpašības tiek piedēvētas Lūžņu grāvja sēravotam, uz kuru ved 3,1 km gara pastaigu taka. Izbaudīt 8000 gadu veca purva mežonību iespējams pastaigā pa 3,4 kilometrus garo Ķemeru tīreļa sūnu purva laipu. No koka dēļiem būvētā laipa ved gar iegareniem purva ezeriņiem akačiem, sūnu, purva priedīšu un vaivariņu valstību. Purva klusumu ik pa mirklim pārtrauc neskartas dabas melodijas dūdošana, svilpšana un tauru skaņām līdzīgi saucieni no šejienes paralēlās putnu pasaules. Ķemeru Nacionālajā parkā sastopamas gandrīz 260 no 342 Latvijā kopumā mītošajām putnu sugām, no kurām 67 ir aizsargājamas. Retos mežu, pļavu un ūdens putnu sugu pārstāvjus niedrājā un purvā var pamanīt pavisam negaidīti, taču iespējams doties arī plānotās putnu vērošanas ekskursijās ornitologu pavadībā. Īpašās ekskursijās Ķemeru parkā var klusi izsekot noslēpumaino nakts bērnu sikspārņu un meža būvnieku bebru dzīvei.

14 KULTŪR- VĒSTURISKAIS MANTOJUMS Jūrmalas telpa ir kultūras zīmju un notikumu pārpilna. Jūrmalas vizuālajā tēlā un dvēselē sajaucies vāciskais un krieviskais, nacionālais romantisms un padomju modernisms, postmodernisms un šodiena. Vislabākā vieta, kur uzzināt šīs vietas stāstu, ir Jūrmalas pilsētas muzejs, kas glabā liecību. Būtiska Jūrmalas raksturzīme visos laikos bijusi mākslinieku, mūziķu, literātu un arhitektu klātbūtne. Daudziem no viņiem Jūrmala kļuva arī par radošo placdarmu. Jau sākot ar cariskās Krievijas laikiem, kad šeit pavadīt vasaras ieradās tādas krievu literatūras slavenības kā Oblomova autors rakstnieks Ivans Gončarovs. Būvuzņēmējs un filantrops Kristaps Morbergs uzcēla neogotisko vasarnīcas kompleksu Dzintaros, kas šodien ir rūpīgi restaurēts. Slavenais vācbaltiešu arhitekts Vilhelms Bokslafs ir autors vienai no monumentālākajām un augstākajām ēkām Jūrmalā Dubultu luterāņu baznīcai, kas ir izcils jūgendstila paraugs. Pirmās Latvijas Republikas laikā Rīgas Jūrmala bija slavenākā Latvijas literātu laulātā pāra dzejnieka Raiņa un viņa sievas feministiski noskaņotās Aspazijas vasaras mājvieta. Divi no viņiem kādreiz piederējušajiem savrupnamiem pārtapuši par memoriālajiem muzejiem. Savukārt 21. gadsimtā latviešiem tik emocionāli zīmīgais Raiņa dzejolis Lauztās priedes iedvesmojis tēlnieku Kristapu Gulbi radīt simbolisma piepildītu tāda paša nosaukuma lielformāta mākslas objektu, kas slejas starp priedēm jūras malā Pumpuru kāpās. Padomju gados Jūrmalā bija virkne radošo namu. Komponistu jaunrades un atpūtas nams Mellužos, šodien jau pārbūvēts un pielāgots dzīvojamo platību vajadzībām, ir viens no labākajiem padomju modernās arhitektūras paraugiem. Līdzīgi kā Dubultu stacija, kas līdzās ikdienišķajam darbam pilda arī laikmetīgās mākslas telpas funkciju. Ikonogrāfiskas sava laika parādības ir padomju gados uzbūvētās sanatorijas, no kurām daļa funkcionē vēl joprojām. Taču Jūrmalas kūrorta vēstures vizuāli krāšņākā zīme, protams, ir arhitekta Eižena Laubes projektētā Ķemeru sanatorija, kas uzcelta 20. gadsimta 30. gadu otrajā pusē. Tā kā balts kuģis slejas romantiskajā kūrorta parkā. Leģendām apvīts ir preses magnātu Benjamiņu nams Majoros, kurš savulaik dēvēts par modernāko ēku Baltijā un kuru šodien iespējams saskatīt pāri greznā žoga kaltajiem vārtiem. Jūrmalas kultūras dzīvē vienmēr jo īpaša loma bijusi mūzikai. Līdzās Dzintaru koncertzālei nozīmīgi atskaites punkti ir baznīcas, kur ērģeles skan ne tikai dievkalpojumos, bet arī koncertos vasaras vakaros.

15 Viena no Jūrmalas pilsētzīmēm Dzintaru koncertzāle uzskatāma par Baltijas jūras piekrastes arhitektūras un akustikas sinerģijas izcilāko paraugu. Vēsturiskā Dzintaru koncertzāles ēka celta gadā neoklasicisma arhitektūras stilistikā, ko papildina nacionālā romantisma motīvi tās fasāžu un iekštelpu apdarē. To veido Lielā zāle atvērtā tipa koncertzāle (2124 klausītāju vietas) un Mazā zāle slēgta trīsdaļīga koka būve (562 klausītāju vietas). Mazā zāle pēc restaurācijas tika atvērta gada maijā un šobrīd nodrošina augstvērtīgu koncertdzīvi Jūrmalā visa gada garumā. Savukārt ārtelpai atvērtā Lielā zāle izcilas akustikas pieredzi sniedz vasaras siltajā sezonā (no maija līdz septembrim). Mūzikas, arhitektūras un dabas tuvuma sniegtais neaizmirstamais pārdzīvojums atkal un atkal no jauna šeit liek atgriezties kā mūzikas baudītājiem, tā Latvijas un pasaules izcilākajiem māksliniekiem. Dzintaru koncertzāle ir vienīgā koncertzāle Latvijā, kas iekļauta Latvijas kultūras kanona izcilāko arhitektūras vērtību sarakstā. Turaidas iela 1, Dzintari DZINTARU KONCERTZĀLE

16 JŪRMALAS GARŠU BUĶETE Jūrmalai ir arī sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās ar tikai še rodamo unikālo savvaļas dabas buķeti. Kūrortpilsētas restorānu ainā savu nospiedumu atstājusi gan vēsture, gan šodienas modes tendences, gan leģendāra vietējā klasika, gan jūrmalnieku ikdienas rituāli. Jūrmalas gastronomiskie klejojumi var aizvest uz lielisku maltītes vietu kāpās vai upes malā, kur, izbaudot ēdienu, rimti var vērties garām slīdošās jahtās un ļauties dabas brīnumiem. Tikpat vienkārši iespējams nokļūt kaukāzisku noskaņu piepildītā teritorijā vai sastapties aci pret aci ar Austrumu eksotiku. Var ļauties ceļojumam laikā un katapultēties padomju pagātnē. Un var arī palikt kosmopolītiskajā šodienā, kur itāļu un franču virtuves dominante ir pašsaprotama parādība. Vienlaikus var doties pavisam nepieradinātā dabas pasaulē, pāri potītēm iebrienot Jūrmalas mežaino teritoriju melleņu mētrās. Pie saujas tumšzilo, dabisko vitamīnu pārpilno melleņogu var tikt arī pašā Jūrmalas centrā kāpu pamežā vai Dzintaru mežaparka divsimt gadus vecās priežu audzes mellenājos. Par vakara maltīti domājot, turpat iespējams nogriezt arī pa kādai meža sēnei, bet, kad rudens raža pašā pilnbriedā, apetītlīgais meža guvums ar savu smaržu piepilda lielāko Jūrmalas tirgu Kauguros. Taču viskārdinošākais agrāko zvejniekciemu piekrastes garšu akcents nenoliedzami ir kūpinātas zivis. Kūpinātava agrāk bija teju katrā sevi cienošā Jūrmalas sētā. Šodien nobaudīt karsti apdūmotas zivis sulīgas, viegli sāļas un pilnīgi izsutinātas katru jūlija ceturtdienu var Jūrmalas brīvdabas muzejā. Savukārt dienas loms ir neatņemama Jūrmalas restorānu ēdienkartes sastāvdaļa.

17 Jūrmala, izstiepusies joslā starp Rīgas līci un Lielupi, piedāvā apgūt divas ūdens pasaules: ūdenssporta entuziastiem kaitbordu un vindsērfingu jūrā, bet veikborda un ūdensslēpošanas piekritējiem aktivitātes upes ūdeņos. Inventāru iespējams izīrēt Lielupes jahtkluba inventāra jomā, bet vindsērfinga un kaitborda instruktorus vasarās sastapsiet turpat jūras malā. Savukārt tie, kas vēlas izbaudīt jahtas izbrauciena glamūru jeb adrenalīnu, traucoties pa viļņiem motorlaivās, pulcējas Lielupes jahtklubā. Kūrorta atmosfērai piedien arī tenisa spēle brīvā dabā. Leģendu apvīti ir tenisa centra Lielupe korti, kur trenējies Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis un tenisu iespējams spēlēt priežu paēnā, taču Jūrmalā ir vēl daudzi citi gan atklāti, gan slēgti tenisa spēles laukumi. jo Jūrmalas baseini piepildīti ar to pašu jūras ūdeni vai minerālūdeņiem. Sniegotās ziemās aktīvās atpūtas cienītājiem labpatiks distanču slēpošana pa balti mirdzošo jūras liedagu vai aizsalušajiem Lielupes līkumiem. Gada vēsākās dienas ir arī vislabākais brīdis, kad izbaudīt Ziemeļeiropā lielākā slēgtā akvaparka galvu reibinošās atrakcijas. Tas ir laiks, kad Jūrmalā tik populāros velomaratonus un skriešanas pusmaratonus, skrituļslidošanas sacensības un pludmales skrējienus aizstāj hokejs un slidošana. Viena no iecienītākajām vietām, kur pievērsties šīm nodarbēm, ir Majoru slidotava. AKTĪVĀ ATPŪTA Jūrmalas teritorijā atradīsiet visdažādākos skriešanas un velo maršrutus, un savā ziņā arī pašu ceļu no galvaspilsētas Rīgas uz Jūrmalu var pārvērst par īstenu treniņu, minot velosipēda pedāļus pa 20 kilometru garo celiņu. Pēc tā īstenu veldzi spēs sagādāt pelde atspirdzinošajā jūras ūdenī, kura temperatūra sezonas laikā vidēji ir +18 grādu. Lielupē ūdens ir siltāks un sasniedz 20 grādu atzīmi. Ja nu tomēr laikapstākļi nav labvēlīgi āra peldei, var doties uz kādu no daudzajiem peldbaseiniem un varbūt pat iegūt līdzīgas sajūtas, kā ienirstot jūrā,

18 JŪRMALA BĒRNIEM Jūrmalas sarunvārdnīcā nav vārda garlaicīgi. Bērniem piedāvāto aktivitāšu klāsts gan pilsētā, gan dabā ir tik plašs, ka šāda sajūta Jūrmalas asinsritē ir svešķermenis. Vasarās liedaga mitrā strēle pārtop spontānā brīvdabas smilšu mākslas izstādē cita par citu vērienīgākas visu vecumu bērnu būvētās smilšu pilis vienmēr bijusi viena no Jūrmalas pludmales ikonogrāfiskajām zīmēm. Mazie mākslinieki šai nodarbei nododas tikpat kaislīgi, kā plunčājoties ūdenī vai šūpojoties uz krāsainiem peldriņķiem viļņos. Tikt pie cita veida adrenalīna iespējams, kāpelējot un rāpjoties pa turpat pludmalē esošajām mezglotām tīklu piramīdām vai alpīnisma sienām, ļaujoties galvu reibinošam lidojumam šūpolēs vai vienkārši traucoties no slidkalniņa neskaitāmajos rotaļu laukumos. Daudzveidīgas izklaides un nodarbību iespējas piedāvā arī Jūrmalas pilsētvide. Visu gadu aktīvākos ūdensprieku baudītājus gaida Līvu akvaparka dažādie baseini, slīdnes un atrakcijas, tostarp virpuļviesulim līdzīgais 51,8 metrus garais Tornado slidkalniņš vienīgais šāda tipa slidkalniņš Eiropā un trešais lielākais pasaulē. Savukārt no Dzintaru Mežaparka 38 metrus augstā skatu torņa pāri priežu galotnēm iespējams noraudzīties jūras horizontā un skaidrās dienās tālumā skatīt arī Rīgas torņus. Tikmēr pati 14 hektāru lielā parka teritorija ir lieliska platforma visdažādākajām sportiskajām aktivitātēm. Te var kāpelēt, šļūkt, šūpoties, skeitot, spēlēt ķerenes, mest kūleņus, par skriešanu nemaz nerunājot. Ja kārojas ko ekstrēmāku, ir arī rampa bmx entuziastiem un trase skrituļslidotājiem. Bērni ir gaidīti viesi Lielupes tenisa kortos, un ziemā uz Majoru slidotavu var doties ne tikai virtuozi, bet arī tie, kas pirmo reizi vēlas kāpt uz slidām. Līdzās sportiskajām nodarbēm Jūrmalā iespējams izkopt dažādas radošās prasmes. Muzejos tiek veidotas īpašas programmas bērniem, kas vēlas gleznot vai zīmēt. Dabas mīļotāji var doties uz Ķemeru Nacionālo parku vai Ragakāpas dabas parku, lai iepazītu putnu un augu pasauli. Tiem, kurus interesē pagātnes izzināšana, galamērķis ir Jūrmalas brīvdabas muzejs, kas aizraujošā formā vēsta par Jūrmalas vēsturi un jūrmalnieku mūžseno nodarbošanos zvejniecību. Par bērniem Jūrmalā domā restorānu īpašnieki, sastādot īpašas ēdienkartes, un par mazajiem apmeklētājiem neaizmirst arī spa, kuros atrodams speciāls piedāvājums mazuļiem.

19 KULTŪRAS UN SPORTA PASĀKUMI VISA GADA GARUMĀ Visos laikos un pie visām varām Jūrmalas tēla veidošanā līdzās neskartas dabas brīnumam vienlīdz būtiska loma bijusi arī intensīvai un piesātinātai sabiedriskajai un kultūras dzīvei. Tai Jūrmalā ir īstens metropoles vēriens ik gadu kūrortpilsētā notiek gandrīz 1000 kultūras un sporta pasākumu. Jūlijā Jomas ielas svētkos pulcējas tūkstošiem cilvēku, savukārt vasaras saviesīgo dzīvi ieskandina Kūrorta svētki ar svētku gājienu, atvērto durvju dienām un spilgtāko Latvijas mūziķu sniegumu pludmalē, ko noslēdz uguņošana virs līča ūdeņiem. Pludmale ir jūrmalnieku un atpūtnieku viena no centrālajām socializēšanās vietām neatkarīgi no gadalaika. Vasarā cits pēc cita Jūrmalā norisinās dažādi vietēja un starptautiska līmeņa sporta turnīri. Jūrmala ir pludmales volejbola galvaspilsēta, vasarā kļūstot arī par dzīves telpu Eiropas čempionātam pludmales volejbolā CEV Jūrmala Masters. Gadumijas naktī pludmalē var vērot vērienīgu pilsētas un iedzīvotāju rīkotu uguņošanu, kas piepilda debesis visas krasta līnijas garumā. Viens no Jūrmalas kultūras dzīves nozīmīgākajiem atskaites punktiem neatkarīgi no mākslas notikuma žanriskās piederības ir koncerti Dzintaru koncertzālē, kas atrodas tikai pāris soļu attālumā no liedaga. Tās afiša ir kaleidoskopiski daudzkrāsaina: gan simfoniskā mūzika, gan džezs, gan opermūzika, balets un muzikālais teātris, gan arī popmūzika. Īpašs notikums Jūrmalā ir nu jau par tradīciju kļuvušais operdīvas Ineses Galantes iedibinātais un lolotais festivāls Summertime. Savukārt nesenākais jaunpienācējs ir Jūrmalas festivāls, kas tiecas apvienot visdažādākās muzikālās un skatuviskās izpausmes formas. Ziemassvētkos Dzintaru koncertzālē norisinās Ziemassvētku festivāls krāšņa koncertu sērija, kas sākas kā veltījums katoļu un luterāņu konfesiju Ziemassvētkiem un noslēdzas ar pareizticīgo Ziemassvētkiem īpaši veidotu programmu.

20 ZVEJNIECĪBA Zvejnieku laivas un tīkli liedagā izsenis bijusi raksturīga Rīgas līča piekrastes ciemu ainava. Līdz pat 19. gadsimta 30. gadiem, kad strauji attīstījās Rīgas Jūrmalas peldvietas, zvejniecība bija galvenā vietējo iedzīvotāju saimniecības nozare. Rīgas Jūrmalas zvejnieki nodarbojās gan ar jūras, gan upes zveju. Upē zvejoja plaužus, līdakas, vimbas, zušus, jūrā reņģes, butes, lucīšus un ālantus. Zvejnieku labklājība pastāvīgi bija atkarīga no veiksmes, laikapstākļiem un zivju populācijas pieauguma, tādēļ jau kopš 19. gadsimta sākuma, izzūdot vairākām upes zivju sugām, vietējie zvejnieki attīstīja arī citas saimniecības nozares dārzeņu audzēšanu un piensaimniecību. Pieaugot vasarnieku skaitam Rīgas Jūrmalā, daudz ienesīgāka un pastāvīga ienākumu gūšana bija peldviesu izmitināšana. Tomēr līdz pat 20. gadsimta beigām zvejniecībai bija ievērojama loma jūrmalnieku dzīvē gadsimta sākumā tika nodibināta JŪRMALAS VĒSTURES GALVENIE PARAGRĀFI Rīgas Jūrmalas Zvejnieku sabiedrība, kas padomju varas gados pārtapa par zvejnieku kopsaimniecību Uzvara, bet kopš gada tās nosaukums ir AS Jūras līcis un tā nodarbojas arī ar zivju pārstrādi. KŪRORTPILSĒTAS AIZSĀKUMI 18. gadsimta 30. gados Kaugurciemā ieradās pirmie peldviesi. Tas bija laiks, kad veidojās pirmie piejūras kūrorti Anglijā un Francijā gada Krievijas Francijas kara darbība pārtrauca Kaugurciema peldvietas attīstību, un vēlāk kūrorts turpināja veidoties tuvāk Rīgai Dubultos. Sākotnēji peldviesi apmetās zvejnieku

21 mājās, bet, attīstoties transporta satiksmei un kopš gada jo īpaši dzelzceļam, Jūrmalā vērsās plašumā vasarnīcu būvniecība, izveidojās pirmās sanatorijas un silta jūras ūdens vannu iestādes gadā Dubultos uzcēla tā dēvēto Dīveļa viesnīcu, kas kļuva par apkaimes saviesīgās dzīves centru, gadā pirmo kūrmāju. Jūrmalā tolaik nebija savas pašvaldības, tāpēc vasarnieki veidoja peldbiedrības (Badegesselschaft), kas rūpējās par peldvietu labiekārtošanu, algoja orķestri ballēm un koncertiem, kā arī ārstu peldsezonai. DZELZCEĻA IZVEIDE Liela nozīme kūrorta attīstībā bija gadā atklātajai dzelzceļa līnijai Rīga Tukums, kas ir viena no senākajām dzelzceļa līnijām Latvijā. Turpmāk Jūrmalā ar vilcienu regulāri ieradās liels skaits cilvēku un tā kļuva sasniedzama arī ceļotājiem no attāliem Krievijas impērijas apgabaliem. Dzelzceļa pieturas Jūrmalā veidojušās atbilstoši peldvietām, kas attīstījās seno zvejnieku ciemu vietā (mūsdienās to ir 14 no Priedaines līdz Ķemeriem). Dzelzceļa pieturu virtene Jūrmalas teritorijā kopumā veido 14 arhitektonisku veidolu eklektiku no 19. gadsimta beigās celtās Pumpuru stacijas koka ēkas līdz 20. gadsimta 70. gadu betonā sastingušā jūras viļņa būvformai Dubultos. ĶEMERU KŪRORTA UZPLAUKUMS 18. gadsimta beigās mediķu ievērību guva Ķemeru sērūdens avoti, ko apkārtnes iedzīvotāji izsenis bija izmantojuši ārstniecībai gadā tika veikta pirmā Ķemeru sēravotu ķīmiskā analīze. Sākotnēji pacientus Ķemeros uzņēma vietējā mežziņa mājās, kur sērūdeni no avotiem veda spaiņos un mucās, tad sildīja un piedāvāja peldes ozolkoka baļļās gadā ar Baltijas ģenerālgubernatora fon der Pālena gādību tika panākts finansiāls atbalsts no valsts un iedalīta zemes platība kūrorta attīstībai, tādēļ šo gadu uzskata par Ķemeru kūrorta oficiālo dibināšanas laiku. Laikposmā no 19. gadsimta beigām līdz Pirmā pasaules kara sākumam Ķemeri piedzīvoja strauju uzplaukumu tika izveidotas sērūdens un dūņu vannu iestādes, ierīkots kūrparks un tramvaja līnija, kas Ķemerus savienoja ar Jaunķemeru pludmali. Pirmā pasaules kara laikā Ķemeri četrus gadus atradās frontes joslā un kūrorts tika pilnībā nopostīts. Jaunu uzplaukumu Ķemeri piedzīvoja Latvijas brīvvalsts laikā, īpašu popularitāti iemantojot gadā uzceltajai Ķemeru kūrorta viesnīcai. Pēc Otrā pasaules kara, padomju okupācijas periodā, Ķemeros uzcēla virkni sanatoriju, kas uzņēma pacientus cauru gadu. Šeit ārstēja kaulu un locītavu, ādas, ginekoloģiskās un nervu sistēmas slimības. KULTŪRAS FONS Augot kūrorta popularitātei un palielinoties vasarnieku skaitam, uzplauka arī kultūras dzīve. Vasaras koncerti Dubultos notika jau kopš 19. gadsimta 40. gadiem gadā mūzika sāka skanēt arī Majoros Horna viesnīcas dārzā, gadā šeit notika pirmais simfoniskais koncerts Jūrmalā (atskaņoja Bēthovena Piekto simfoniju) gadā aizsākās koncertdarbība Edinburgas kūrmājā (mūsdienās Dzintaru koncertzāle). IEVĒROJAMAS PERSONĪBAS Jūrmalu par dzīves un radoša darba vietu allaž izvēlējušās daudzas Latvijas kultūras personības arhitekti, mākslinieki un mūziķi. Jūrmala nesaraujami saistīta ar Raini un Aspaziju latviešu kultūras dižgariem. Jūrmalā, Lielupē, joprojām radoši strādā viena no izcilākajām latviešu māksliniecēm Maija Tabaka, savukārt klausītājus Dzintaru koncertzālē aizvien priecē tikšanās ar pasaulē pazīstamajiem mūziķiem jūrmalniekiem pianistu Vestardu Šimku, vijolniecēm Elīnu Bukšu, Paulu Šūmani, Vinetu Sareiku un citiem.

22 KĀ NOKĻŪT JŪRMALĀ AUTO Jūrmala no Rīgas pilsētas centra atrodas 20 km attālumā un sasniedzama pa autoceļiem A10/E22. No 1. aprīļa līdz 30. septembrim, iebraucot Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā, jāiegādājas vienreizējās iebraukšanas atļauja (2 EUR). Caurlaidi, braucot virzienā no Rīgas, iespējams iegādāties caurlaižu iegādes punktā Priedainē, bet, iebraucot Jūrmalā no Tukuma puses, caurlaižu iegādes punktā Vaivaros, norēķinoties gan ar skaidru naudu, gan ar maksājumu kartēm. Par caurlaidi var norēķināties arī ar mobilā tālruņa palīdzību. TAKSOMETRS Jūrmalas centrs Majori atrodas 13 km attālumā no starptautiskās lidostas Rīga, kuras apkalpotās aviolīnijas piedāvā reisus uz 69 galamērķiem. Brauciens no lidostas līdz Jūrmalai (Majoriem) izmaksā līdz 17 EUR. Pie lidostas atradīsiet Baltic Taxi taksometrus (T , ; un Red Cab (T ; redcab.lv), savukārt uz lidostu var doties arī ar citu kompāniju taksometriem. Brauciens ar taksometru no Rīgas centra līdz Jūrmalai (Majoriem) izmaksā aptuveni 20 EUR. VILCIENS Jūrmalas teritoriju visā tās garumā šķērso dzelzceļa līnija ar 14 pieturvietām no Priedaines līdz Ķemeriem ar centru Majoros, kur atrodas Jūrmalas Tūrisma informācijas centrs. Pasažieru vilcieni no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas (Stacijas laukums 1) uz Jūrmalu atiet no 4. perona 3. un 4. ceļa Tukuma, Ķemeru un Slokas virzienā. Jūrmala no Centrālās stacijas atkarībā no izraudzītās pieturvietas sasniedzama minūšu laikā. Braukšanas biļetes iegādājamas biļešu kasēs, kā arī pie vilciena konduktora, ja dzelzceļa stacijā vai pieturas punktā kase nedarbojas. Biļetes maksa atkarībā no izraudzītās pieturvietas 1 1,85 EUR. (Maršuts Rīga Majori aizņem 30 min un maksā 1,40 EUR.) Vilcienos, iegādājoties bagāžas biļeti, drīkst pārvadāt velosipēdus. Vilcienu kustības saraksts un cita informācija:

23 UPES KUĢIS No 1. maija līdz 30. septembrim katru dienu Jūrmalu iespējams sasniegt ar kuģīti New Way, kas no piestātnes Rīgā, Daugavas krastmalā pie Lielā Kristapa skulptūras atiet plkst. 11:00. Brauciena laikā pa Daugavu un Lielupi no upes vidus var redzēt Rīgas ostu un pilsētas centru, seno Lielupes ieteku jūrā un Bolderājas krastus. Jūrmalā kuģītis uz Rīgu atiet no Jūrmalas piestātnes Majoros plkst. 17:00. Biļetes cena pieaugušajiem 20 EUR (turp un atpakaļ 30 EUR), bērniem 10 EUR (līdz 6 g. v. bez maksas). Brauciena ilgums: 2,5 h turp; 2,5 h atpakaļ. T , VELO Jūrmalu iespējams sasniegt ar divriteni pa Eiropas nozīmes veloceliņu tīkla maršrutu EuroVelo10 posmu, kura kopgarums ir aptuveni 20 km. Veloceliņa maršruts sākas no Vanšu tilta. Maršruts: Daugavgrīvas iela Kliņģeru iela Kuldīgas iela Slokas iela Kandavas iela Jūrmalas gatve Imantas 2. līnija, tālāk gar dzelzceļa sliežu ceļu līdz Jūrmalas pilsētas administratīvajai robežai. Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome / Teksti: Anothertravelguide.com / Dizains: Augusts Tipogrāfija: Adverts / Foto: Čaika family Beach club, Jānis Saliņš, Ojārs Martinsons, Alise Landsberga, KRC Jaunķemeri, Kristīne Zavele, Dzintaru koncertzāle, Baltic Beach Hotel, Jūrmalas pilsētas domes tūrisma informācijas centrs, Līvu akvaparks, Latvijas Volejbola federācija, Jūrmalas pilsētas muzejs, Jēkabs Andrušaitis.

JŪRMALAS PILSĒTAS TERITORIJAS PLĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa Paskaidrojuma raksts 2016.gads

JŪRMALAS PILSĒTAS TERITORIJAS PLĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa Paskaidrojuma raksts 2016.gads JŪRMALAS ILSĒTAS TERITORIJAS LĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa askaidrojuma raksts 2016.gads Saturs 1. Funkcionālā zonējuma un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu saskaņošana ar MK em Nr.240)... 2 2.

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS TERITORIJAS PLĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa Paskaidrojuma raksts 2015.gads

JŪRMALAS PILSĒTAS TERITORIJAS PLĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa Paskaidrojuma raksts 2015.gads JŪRMALAS ILSĒTAS TERITORIJAS LĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa askaidrojuma raksts 2015.gads Saturs 1. Funkcionālā zonējuma un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu saskaņošana ar MK em Nr.240)... 2 2.

Sīkāk

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar savu kultūru, ēdieniem, tradīcijām un pat temperamentu. Kopā dosimies izbaudīt interesantāko no Lietuvas, izzināt neparastas

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Velotūrisma nacionālās īpatnības īpaši aizsargājamā dabas teritorijās. Ķemeru nacionālā parka piemērs Agnese Balandiņa Carnikavas novads 27.03.2013 Velotūrisms ĪADT kāpēc par krietni zaļāka un videi draudzīgāka

Sīkāk

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4 Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits 29.10.2017-05.11.2017 no 459 ir 05.11.2017-12.11.2017 no 459 ir 12.11.2017-19.11.2017 no 459 ir 19.11.2017-26.11.2017

Sīkāk

Riga_Sailing_Cup_2014_info_lat_web3

Riga_Sailing_Cup_2014_info_lat_web3 MICRO, Q-25, PLATU Vispārīgi Jahtu klases: Mikro klase tika dibināta 1977. gadā ar nolūku veicināt burāšanas pieejamību plašākam sabiedrības lokam drošības un lietošanas ērtības ziņā. Garums: 5.5 metri

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail:

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail: Grand Rose Spa Hotel /www.grandrose.ee/ Pagājušā gada decembrī savas durvis Kuresāres centrā vēra jauna, ekskluzīva 130 vietīga Grand Rose SPA viesnīca ar luksusa SPA un pirts kompleksu Rosaarium. Pēc

Sīkāk

МПС – СССР

МПС – СССР VALSTS AKCIJU SABIEDRĪBA «LATVIJAS DZELZCEĻŠ» PIEPILSĒTAS VILCIENU KUSTĪBAS DIENESTA SARAKSTS 1995/1996 g. Stājas spēkā ar 28. maiju RĪGA 1995 Pārdrukāt drīkst ar Latvijas Dzelzceļš atļauju. SATURA RĀDĪTĀIS

Sīkāk

WP 3 – Baltic section

WP 3 – Baltic section Rīgas metropoles areāla mobilitātes plānošana un NSB CoRe projekta aktivitātes 2019.gada 26.marts SUMBA sanāksme Astor Riga Hotel Projektu saspēle Mobilitātes risinājumi Rīgas metropoles areālā Ziemeļjūras

Sīkāk

Laipni lūgti Latvijā! Cilvēkiem, kuri savā dzīvē ir daudz jau sasnieguši, gadiem ritot, trīs lietas ir nemainīgi svarīgas: prieks no kustībām, intelek

Laipni lūgti Latvijā! Cilvēkiem, kuri savā dzīvē ir daudz jau sasnieguši, gadiem ritot, trīs lietas ir nemainīgi svarīgas: prieks no kustībām, intelek Laipni lūgti Latvijā! Cilvēkiem, kuri savā dzīvē ir daudz jau sasnieguši, gadiem ritot, trīs lietas ir nemainīgi svarīgas: prieks no kustībām, intelektuāla aktivitāte un attiecības ar līdzīgi domājošiem

Sīkāk

Faktiskā siltumenerģijas patēriņa salīdzinājums ar patēriņu tajā pašā laikposmā iepriekšējā gadā Lpp.1 no 25 Nr. p.k. Adrese faktiskai

Faktiskā siltumenerģijas patēriņa salīdzinājums ar patēriņu tajā pašā laikposmā iepriekšējā gadā Lpp.1 no 25 Nr. p.k. Adrese faktiskai Faktiskā patēriņa salīdzinājums ar patēriņu tajā pašā laikposmā iepriekšējā gadā 06.2019 Lpp.1 no 25 1 1. pasažieru 4 2 1. pasažieru 8 3 1. preču 30a 4 1.Oficieru 4 2.840 2.680 5 1.Oficieru 6 0.951 1.484

Sīkāk

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos ZANDA POLAR - izturīgs jumts Betona dakstiņš ar matētu virsmu ir lielisks Zanda klāsta papildinājums Mēs esam padarījuši Zanda klāstu spēcīgāku, papildinot to ar jauno, matēto betona dakstiņu Polar. Šī

Sīkāk

SATURS LIELĀKIE PASĀKUMI IDEJAS BRĪVAJAM LAIKAM 3 13 Atklāj pludmales daudzveidību Klausies izcilu mūziku Dzintaru koncertzālē Dodies piedzīvojumos Dz

SATURS LIELĀKIE PASĀKUMI IDEJAS BRĪVAJAM LAIKAM 3 13 Atklāj pludmales daudzveidību Klausies izcilu mūziku Dzintaru koncertzālē Dodies piedzīvojumos Dz SATURS LIELĀKIE PASĀKUMI IDEJAS BRĪVAJAM LAIKAM 3 13 Atklāj pludmales daudzveidību Klausies izcilu mūziku Dzintaru koncertzālē Dodies piedzīvojumos Dzintaru mežaparkā Iepazīsti neparasto Ragakāpas dabas

Sīkāk

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera,

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera, Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija 2019.-2022. Valmiera, 2018 1 SATURA RĀDĪTĀJS 1. ESOŠĀ SITUĀCIJA, DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS... 3 2. STRATĒĢIJAS

Sīkāk

Microsoft Word - 1_Teritorijas_izmantosanas_un_apbuves_noteikumi.doc

Microsoft Word - 1_Teritorijas_izmantosanas_un_apbuves_noteikumi.doc Teritorijas izmantošana un apbūves noteikumi 1 Teritorijas izmantošana (zonējums), apbūves noteikumi Ķīpsalas teritorijas izmantošanas (zonējuma) pamatā likti iepriekš minētie nozīmīgie faktori, lai veicinātu

Sīkāk

Prezentācijas nosaukums

Prezentācijas nosaukums ZIEMAS SEZONAS TŪRISTU APMIERINĀTĪBA JŪRMALĀ Ekonomikas un vadības zinātniskais institūts Tūrisma un ilgtspējas pētījumu laboratorija DR.OEC. Ilze Medne DR.OEC. Aija van der Steina MBA Kristīne Bērziņa

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation K.Lankovska vecākā speciāliste veselības veicināšanas jautājumos Jelgavas sociālo lietu pārvalde Laba veselība palielina dzīves kvalitāti, stiprina ģimenes, veicina drošību, nabadzības samazināšanos un

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV , tālrunis: , fakss: ; e-pasts: SAISTOŠIE NO

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV , tālrunis: , fakss: ; e-pasts:   SAISTOŠIE NO JŪRMALAS PILSĒTAS DOME Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI Jūrmalā 2016.gada 16.decembrī Nr. 47 Par Jūrmalas

Sīkāk

Microsoft Word - Paskaidrojuma raksts

Microsoft Word - Paskaidrojuma raksts Daugavas labā krasta attīstības un labiekārtojuma koncepcija Paskaidrojuma raksts Devīze: TEV MAN - ĂIMENEI Ir vietas, kurās mēs gribam atgriezties. Tādai vietai nevajag daudz: ziedošu pļavu, bērnu smieklus,

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV-1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E-pasts/ http

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV-1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E-pasts/  http ISO-SYOTE Ekskursiju, apraksts un izmaksas Pirmdiena; Sniega motociklu safari sākums: 14:00 Safari sākas no viesnīcas, kur sniega motocikli sakārtoti rindā, ceļš ved lejup no kalna un tad tālāk, garām

Sīkāk

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par 2014. gadu Līksnas pagasta kultūras nams 2014. gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, kuros kopā ieradās 9594 apmeklētāju, tai skaitā Latgales

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss , Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE

LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss ,   Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss +371 65324573, www.aglona.lv Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Nr. 2. APSTIPRINĀTI Aglonas novada domes

Sīkāk

MAKETS.indd

MAKETS.indd Saturs Priekšvārds... 7 Aīda Rancāne ZIEMASSVĒTKU GRĀMATA VECĀKIEM UN SKOLOTĀJIEM I DAĻA LAIKS... 10 Gads. Saulgrieži... 10 Ziema vasara. Saules ceļš... 14 Svētku laiks. Svētie vakari... 16 Kalendārs.

Sīkāk

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc LATVIJAS VALSTS TERITORIJA Latvija ir valsts, kas atrodas Eiropas ziemeļaustrumos. Mūsu valsts ir viena no 3 Baltijas valstīm, tai ir 490 km gara jūras robeža gar Baltijas jūru un Rīgas jūras līci. Jūra

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 NACIONĀLAIS KULINĀRAIS CEĻŠ apsekojumi, secinājumi, turpmākie plāni Lauku tūrisma pārskata seminārs, 11.09.2014., Bīriņu pils APTAUJA: VAI TŪRISTIEM PATĪK NACIONĀLIE ĒDIENI? VAI CITĀS VALSTĪS CENŠATIES

Sīkāk

(Microsoft Word - Atskaite_Sic\356lij\342)

(Microsoft Word - Atskaite_Sic\356lij\342) Rudens klinšu kāpšanas treniņnometne Sicīlijā. Vasaras pagarināšanas nolūkā 8 LACAs pārstāvji no 15.-22. oktobrim devās uz saulaino Sicīliju, lai 6 dienas pilnveidotu savas prasmes klinšu kāpšanā, apskatītu

Sīkāk

Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 1

Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 1 Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 10 Dzīvojamā ēka 17000360256001 2 Alejas iela 11 Dzīvojamā

Sīkāk

INVESTĪCIJU TERITORIJA Cīrulīšu iela 65 Īpašnieks: SIA Cīrulīšu 65 Kadastra numurs: Platība: 6883 m 2 Teritorijas apraksts: Robežojas ar

INVESTĪCIJU TERITORIJA Cīrulīšu iela 65 Īpašnieks: SIA Cīrulīšu 65 Kadastra numurs: Platība: 6883 m 2 Teritorijas apraksts: Robežojas ar INVESTĪCIJU TERITORIJA Cīrulīšu iela 65 Īpašnieks: SIA Cīrulīšu 65 Kadastra numurs: 4201-007-1624 Platība: 6883 m 2 Teritorijas apraksts: Robežojas ar Cīrulīšu ielu un Kovārņu ielu Uz zemesgabala atrodas

Sīkāk

JAUNUMS! KAS VAR SAŅEMT PABALSTU? Seniori, kas saņem LR valsts vecuma pensiju un Jūrmalā deklarēti ne mazāk kā gadu Ārstējies! Iegādājies zāles

JAUNUMS! KAS VAR SAŅEMT PABALSTU? Seniori, kas saņem LR valsts vecuma pensiju un Jūrmalā deklarēti ne mazāk kā gadu Ārstējies! Iegādājies zāles JAUNUMS! KAS VAR SAŅEMT PABALSTU? Seniori, kas saņem LR valsts vecuma pensiju un Jūrmalā deklarēti ne mazāk kā gadu. 1. 2. Ārstējies! Iegādājies zāles, medicīnas preces, optiku Paņem čeku, stingrās uzskaites

Sīkāk

Paskaidrojuma_raksts

Paskaidrojuma_raksts Tematiskais plānojums Ķemeru attīstības vīzija Jūrmala 20.02.2014. Tematiskā plānojuma autori Pauls Grants / Paraksts/ Teritorijas plānotājs, projekta vadītājs Natālija Bukovska / Paraksts/ Arhitekts,

Sīkāk

1

1 VALSTS A/S LATVIJAS DZELZCEĻŠ LATVIJAS DZELZCEĻA VĒSTURES MUZEJS 2013. GADA DARBA PĀRSKATS 1925.g. III klases pasažieru vagona restaurācija dzelzceļa modeļu izstāde - Liliputija Fotogrāfijas un dokumenti

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Premium kvalitātes aromatizēto Arabika kafijas pupiņu katalogs Kafija ir kas vairāk par rīta dzērienu... Kafija dod enerģiju, spēku un mundrumu. Sniedz baudu. Nodrošina atmosfēru. Tā reizē ir neatņemama

Sīkāk

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vidusskola direktore Nataļja Rogaļeva (paraksts) Rīgā,

Sīkāk

Pašreizējās situācijas raksturojums

Pašreizējās situācijas raksturojums Apstiprināts ar Stopiņu novada domes 10.04.2019.sēdes lēmumu, protokols nr. 49.,4.8.p, Par Stopiņu novada attīstības programmas 2019. 2025. gadam apstiprināšanu STOPIŅU NOVADA ATTĪSTĪBAS PROGRAMMA 2019.

Sīkāk

GAISA TEMPERATŪRAS ĢEOGRĀFISKAIS SADALĪJUMS LATVIJĀ PIE ATŠĶIRĪGIEM GAISA MASU TIPIEM

GAISA TEMPERATŪRAS ĢEOGRĀFISKAIS SADALĪJUMS LATVIJĀ PIE ATŠĶIRĪGIEM GAISA MASU TIPIEM Klimata pārmaiņu raksturs Latvijas klimata mainība A.Briede, M.Kļaviņš, LU ĢZZF Globālās klimata izmaiņas- novērojumi un paredzējumi ES mājas Sarunu istaba, 2012.gada 16.maijā Gaisa temperatūras raksturs

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Velotūrisma produkta attīstība Tūrisma attīstības valsts aģentūra Inese Šīrava Tūrisma attīstības valsts aģentūras Produktu attīstības vecākā eksperte 2013.gada 18.oktobrī Saulkrastos Kas ir mūsu tūristi?

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS 2016. GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS 2015. GADA JANVĀRIM Centrālā zinātniskā bibliotēka info@liepajasczb.lv)

Sīkāk

Microsoft Word - III_2.redakcija_TIAN.doc

Microsoft Word - III_2.redakcija_TIAN.doc Jūrmalas pilsētas dome Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojums turpmākajiem 12 gadiem 3.daļa. Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi otrā redakcija Jūrmala 2012.g. Saturs 1. Vispārīgie noteikumi...4

Sīkāk

Sapropelis Latvijā

Sapropelis Latvijā Ogre, 10.decembris 2015. gads Andrejs Maršāns biedrība LPZAB tel. 29853674; amarshans@gmail.com Pētījuma mērķis Veikt Lobes ezera priekšizpēti, lai noskaidrotu ezera potenciālos, iespējamos attīstības

Sīkāk

RNP_

RNP_ Rāznas Nacionālais parks kādi esam? Teritorija pētīta Novadi nav automātiski tūrisma galamērėi! Neietekmēs, neitrāli, cerības Novadi nav automātiski tūrisma galamērėi! 3 rajonu un 8 pagastu vietā = 3

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Ceļojums laikā: manas bibliotēkas ēkas vēsture Variņu bibliotēka 1951. gadā dibinātās Variņu pagasta (tolaik Sebru ciema) bibliotēkas pirmā mājvieta ir Vilciņi. Ēkā atrodas arī Sebru ciema padome. 1954.

Sīkāk

1.pielikums Talsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas lēmumam Nr.4 "Par Talsu novada sporta un atpūtas pasākumu 2017.gad

1.pielikums Talsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas lēmumam Nr.4 Par Talsu novada sporta un atpūtas pasākumu 2017.gad 1.pielikums Talsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas 03.10.2016. lēmumam Nr.4 "Par Talsu novada sporta un atpūtas pasākumu 2017.gada kalendāro plānu" SPORTA PASĀKUMI TALSU NOVADĀ 2017.GADĀ

Sīkāk

VALSTS KULTŪRAS PIEMINEKĻU AIZSARDZĪBAS INSPEKCIJA VIDZEMES REĢIONĀLĀ NODAĻA Pils laukums 5, Cēsis, LV-4101, Tel.: , E-pasts:

VALSTS KULTŪRAS PIEMINEKĻU AIZSARDZĪBAS INSPEKCIJA VIDZEMES REĢIONĀLĀ NODAĻA Pils laukums 5, Cēsis, LV-4101, Tel.: , E-pasts: VALSTS KULTŪRAS PIEMINEKĻU AIZSARDZĪBAS INSPEKCIJA VIDZEMES REĢIONĀLĀ NODAĻA Pils laukums 5, Cēsis, LV-4101, Tel.: +371 64123834, E-pasts: vidzeme@mantojums.lv, www.mantojums.lv 27.02.2014. Nr.14.4-07/78

Sīkāk

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu.

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Ievads. Sveicināti. Mēs piedalamies šajā projektā, lai parādītu mūsu drošo ceļu uz skolu.

Sīkāk

PDF_Saldudens_gids_A5

PDF_Saldudens_gids_A5 Saldūdens zivju ceļvedis, Pasaules Dabas Fonds. Pirmais izdevums. Teksta konsultants: Vides risinājumu institūts. Fotoattēli: www.latvijasdaba.lv; Karpa (Cyprinus carpio) un Strauta forele (Salmo trutta

Sīkāk

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās došas pastiprināšanās. Ja jūs varēsiet noteikt cilvēka

Sīkāk

SATURS JŪRMALA IESAKA Dzintaru koncertzālē Brīvdienu mūzika Neatkarības dienas velobrauciens Jūrmalas kūro

SATURS JŪRMALA IESAKA Dzintaru koncertzālē Brīvdienu mūzika Neatkarības dienas velobrauciens Jūrmalas kūro SATURS 3 6 7 9 10 12 13 14 16 18 20 21 22 24 26 28 JŪRMALA IESAKA Dzintaru koncertzālē Brīvdienu mūzika Neatkarības dienas velobrauciens Jūrmalas kūrorta svētki Muzeju nakts IDEJAS BRĪVAM LAIKAM Līvu Akvaparks

Sīkāk

Olimpiskā diena 2016 programma Svinīgā daļa 09:15 "Olimpiskās dienas 2016" dalībnieku ierašanās stadiona Daugava tribīnēs. 09:30 Stāšanās f

Olimpiskā diena 2016 programma Svinīgā daļa 09:15 Olimpiskās dienas 2016 dalībnieku ierašanās stadiona Daugava tribīnēs. 09:30 Stāšanās f 23.09.2016 Olimpiskā diena 2016 programma Svinīgā daļa 09:15 "Olimpiskās dienas 2016" dalībnieku ierašanās stadiona Daugava tribīnēs. 09:30 Stāšanās futbola laukumā uz vingrošanu (pēc izvietojuma plāna)

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PILSĒTAS TRANSPORTA INFRASTRUKTŪRAS ATTĪSTĪBA Satiksmes departamenta direktora p.i. Emīls Jakrins Maģistrālo ielu shēma un trūkstošie posmi Salu tilta kompleksa rekonstrukcija 1.kārta Salu tilta kompleksa

Sīkāk

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies un izpildi skolotāja norādījumu Sporta inventāru izmanto

Sīkāk

LV_Lielakie pasakumi 2019_web

LV_Lielakie pasakumi 2019_web Ceļvedis Pasākumi 2019 Valmiera Kocēni Burtnieki Beverīna JANVĀRĪ 01.01. Jaunā gada sagaidīšanas pasākumi Valmierā, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadā. 17.-20.01. Starptautiskais Ziemas mūzikas festivāls

Sīkāk

Ieraugi. Iedvesmojies. Īsteno. Pieredzes apmaiņas brauciens Partnerība Laukiem un jūrai piedāvā braucienu, kurā smelties pieredzi un iedvesmu jauniem

Ieraugi. Iedvesmojies. Īsteno. Pieredzes apmaiņas brauciens Partnerība Laukiem un jūrai piedāvā braucienu, kurā smelties pieredzi un iedvesmu jauniem Ieraugi. Iedvesmojies. Īsteno. Pieredzes apmaiņas brauciens Partnerība Laukiem un jūrai piedāvā braucienu, kurā smelties pieredzi un iedvesmu jauniem darbiem un idejām. Pasākumā iekļauta ciemošanās pie

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TŪRISMA UZŅĒMĒJU TIKŠANĀS VASARA/RUDENS 2016 Kurzemes uzņēmēju dienas LOC 27. 28.maijs Brīvdabas muzeja gadatirgus 3.-5.jūnijs, 7.augusts Palangas un Klaipēdas info dienas 7.jūlijs, 29. 31.jūlijs, 3.augusts

Sīkāk

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādāts ESF Darbības programmas 2007. - 2013.gadam Cilvēkresursi

Sīkāk

Lietas Nr. A Lietas arhīva Nr. A /8 ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĪGAS TIESU NAMS S P R I E D U LATVIJAS TAUTAS VĀRDĀ Rīgā gad

Lietas Nr. A Lietas arhīva Nr. A /8 ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĪGAS TIESU NAMS S P R I E D U LATVIJAS TAUTAS VĀRDĀ Rīgā gad Lietas Nr. A420219415 Lietas arhīva Nr. A42-02194-15/8 ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĪGAS TIESU NAMS S P R I E D U LATVIJAS TAUTAS VĀRDĀ Rīgā 2015. gada 26. novembrī Administratīvā rajona tiesa šādā sastāvā:

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation LAUKU TŪRISMA SPĒKS: uzņēmēju, pašvaldības un vietējās kopienas sadarbība Mežotnes pils, 2015. gada 30. oktobris Mārketinga kampaņa, veidojot un popularizējot lauku tūrisma produktus skolu jauniešiem,

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Hidrometeoroloģiskā situācija Latvijas upju baseinos 2019. gadā Ķegums, 08.03.2019. Andris Vīksna Prognožu un klimata daļas vadītājs Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs RUDENS ZIEMAS PERIODA

Sīkāk

[Type here] Būvniecības ieceres 2017.gadā. Paskaidrojuma raksti, apliecinājuma kartes, tehniskās shēmas Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr

[Type here] Būvniecības ieceres 2017.gadā. Paskaidrojuma raksti, apliecinājuma kartes, tehniskās shēmas Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr Būvniecības ieceres 2017.gadā. Paskaidrojuma raksti, apliecinājuma kartes, tehniskās shēmas Nr. p.p. esnieguma datums Lietas Nr. 1. 03.01.2017. 3.5.10/01-PR2017 BS-23664-173 2. 06.01.2017. 3.5.10/02-PR2017

Sīkāk

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ 2019. gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attīstību. 1.2. Sekot līdzi augsta līmeņa basketbolistu

Sīkāk

Spēkā no gada janvāra Mastercard World Elite kredītkartes sniegtās privilēģijas Pateicoties personalizētiem pakalpojumiem un īpašām priekšrocībā

Spēkā no gada janvāra Mastercard World Elite kredītkartes sniegtās privilēģijas Pateicoties personalizētiem pakalpojumiem un īpašām priekšrocībā Spēkā no 2019. gada janvāra Mastercard World Elite kredītkartes sniegtās privilēģijas Pateicoties personalizētiem pakalpojumiem un īpašām priekšrocībām Mastercard World Elite kredītkarte ir kļuvusi par

Sīkāk

Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra sta

Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra sta Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra statistika par 218. gadu 1. Apkalpoto tūristu (pieprasījumu)

Sīkāk

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums Konkursa «Latvijas labākais tirgotājs 2015» nolikums KONKURSA MĒRĶIS 1. Panākt pircēju un apmeklētāju apkalpošanas kultūras uzlabošanu. 2. Paaugstināt tirgotāju un krodzinieku profesionalitāti. 3. Popularizēt

Sīkāk

Ticejumi par akmeņiem

Ticejumi par akmeņiem Ticējumi par minerāliem V. Segliņš Ametists Ametists ir viens no pazīstamākajiem kvarca paveidiem. Tiek uzskatīts, ka tas: Sargā no burvestībām. Mazina tieksmi pēc alkohola. Palīdz pie sāpēm. Mīlētāju

Sīkāk

IEVADS

IEVADS SIA Estonian, Latvian & Lithuanian Environment Kūdras izstrādes procesa Kalnasalas (Beržovkas) purvā radītā trokšņa novērtējums Rīga, 2017. gada marts SATURS IEVADS... 3 1. PROGRAMMATŪRA UN APRĒĶINU METODES...

Sīkāk

METU KONKURSA Meta izstrāde Aldara parka pārbūvei (Id. Nr. RD PAD 2016/10) ZIŅOJUMS Rīgā Projekta apraksts un mērķis: Izvēlēties un iegūt

METU KONKURSA Meta izstrāde Aldara parka pārbūvei (Id. Nr. RD PAD 2016/10) ZIŅOJUMS Rīgā Projekta apraksts un mērķis: Izvēlēties un iegūt METU KONKURSA Meta izstrāde Aldara parka pārbūvei (Id. Nr. RD PAD 2016/10) ZIŅOJUMS 25.08.2016. Rīgā Projekta apraksts un mērķis: Izvēlēties un iegūt arhitektoniski un funkcionāli augstvērtīgu metu, kas

Sīkāk

Velosatiksmes attīstība Rīgā Starptautiskais seminārs Praktiski soļi ceļā uz bezizmešu mobilitātes ieviešanu Rudīte Reveliņa, Rīgas domes Satiksmes de

Velosatiksmes attīstība Rīgā Starptautiskais seminārs Praktiski soļi ceļā uz bezizmešu mobilitātes ieviešanu Rudīte Reveliņa, Rīgas domes Satiksmes de Velosatiksmes attīstība Rīgā Starptautiskais seminārs Praktiski soļi ceļā uz bezizmešu mobilitātes ieviešanu Rudīte Reveliņa, Rīgas domes Satiksmes departaments 13.12.2012. Saturs Situācija Paveiktais

Sīkāk

MKN grozījumi

MKN grozījumi Latvijas graudu nozares attīstības tendences Rigonda Krieviņa 22.10.2015. Latvijas graudu un rapša sējumu platības, kopraža un ražība 2 Graudu kopraža (tūskt.t) un platība (tūkst.ha) Ražība, t/ha Latvijas

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Jūrtaka: Nida Tallina. Daba, kultūra, pakalpojumi 24.-25. aprīlis, 2018, Liepāja, Roja Jūrtaka garas distances maršruts divās valstīs LV & EST statistika o Dienu skaits: 50; o Noietie kilometri: ~ 1230

Sīkāk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 skaitļi. Katru divu skaitļu summa ir lielāka par 4. Pierādīt,

Sīkāk

LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /at

LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /at LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS - 2016 JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums 12.01.2016. Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /atmiņu pēcpusdiena senioriem -1991.gada janvāris/ 15.01.2016.

Sīkāk

DETALPLANOJUMA_1.REDAKCIJA (1)

DETALPLANOJUMA_1.REDAKCIJA (1) 1. PASKAIDROJUMA RAKSTS 1.1. IEVADS Detālplānojuma grozījumi Cidoniju iela 47 izstrāde, uzsākta atbilstoši Stopiņu novada domes 2016. gada 14. septembra lēmumam Nr.82 Par detālplānojuma Saulīši (1.z.g.),

Sīkāk

IEVĒROJAMĀKĀS VIETAS RĪGA

IEVĒROJAMĀKĀS VIETAS RĪGA IEVĒROJAMĀKĀS VIETAS RĪGA 2 RĀTS 1 Vecrīgā, iepretim Akmens tiltam, atrodas Rātslaukums. Viduslaikos laukumā atradās tirgus. Otrā pasaules kara laikā laukums tika nopostīts. Mūsdienās Rātsnams ir pilnībā

Sīkāk

Microsoft Word - KNSA_publiskais_parskats_2017_v2.doc

Microsoft Word - KNSA_publiskais_parskats_2017_v2.doc Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras 2017.GADA PUBLISKAIS PĀRSKATS 1 Saturs 1. Pamatinformācija...3 1.1 Informācija par Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūru...3 1.1.1 Aģentūras mērķis...3

Sīkāk

Book 1

Book 1 1. MEŽA RESURSI LATVIJĀ, TO NOZĪME TAUTSAIMNIECĪBĀ PLATĪBA KRĀJA ĪPAŠNIEKI MEŽSAIMNIECISKO DARBU APJOMI IETEKME UZ EKSPORTU, IEKŠZEMES KOPPRODUKTU, ENERĢIJAS BILANCI UN NODARBINĀTĪBU Kas jāzina MEŽA ĪPAŠNIEKAM

Sīkāk

AIC-9gadi-plakāti

AIC-9gadi-plakāti Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram 9 GADI Viena no Saeimas darba prioritātēm ir dialogs ar sabiedrību un iedzīvotāju iesaistīšana likumu pieņemšanas procesā Lai veicinātu sabiedrības izpratni

Sīkāk

Atskaites koncerts 25.aprīlī izskanēja tradicionālais interešu izglītības pulciņu atskaites koncerts. Šogad koncertu papildināja smilšu kino Krāsainā

Atskaites koncerts 25.aprīlī izskanēja tradicionālais interešu izglītības pulciņu atskaites koncerts. Šogad koncertu papildināja smilšu kino Krāsainā Atskaites koncerts 25.aprīlī izskanēja tradicionālais interešu izglītības pulciņu atskaites koncerts. Šogad koncertu papildināja smilšu kino Krāsainā saruna, māksliniece Guna Miķelsone. Sakrālās mūzikas

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

SABIEDRISKĀ TRANSPORTA PADOME Rīgā, Vaļņu ielā 30 Sabiedriskā transporta padomes Lēmums Nr gada 10.maijā (prot.nr.5 1) 1. Par Sabiedriskā trans

SABIEDRISKĀ TRANSPORTA PADOME Rīgā, Vaļņu ielā 30 Sabiedriskā transporta padomes Lēmums Nr gada 10.maijā (prot.nr.5 1) 1. Par Sabiedriskā trans SABIEDRISKĀ TRANSPORTA PADOME Rīgā, Vaļņu ielā 30 Lēmums Nr.1 2019.gada 10.maijā (prot.nr.5 1) 1. Par lēmumu izpildi. Pamatojoties uz 2013. gada 17. decembra Ministru kabineta noteikumu Nr.1511 nolikums

Sīkāk

ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lo

ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lo ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lotē Aizpute, Kuldīga, Priekule, Saldus, Ventspils (identifikācijas

Sīkāk

Stratēģiskais ietekmes uz vidi novērtējums lokālplānojumam zemesgabalam Vārnukrogs 1801 Jūrmalā kadastra numurs Valdis Felsbergs, M.Sc.Env

Stratēģiskais ietekmes uz vidi novērtējums lokālplānojumam zemesgabalam Vārnukrogs 1801 Jūrmalā kadastra numurs Valdis Felsbergs, M.Sc.Env Stratēģiskais ietekmes uz vidi novērtējums lokālplānojumam zemesgabalam Vārnukrogs 1801 Jūrmalā kadastra numurs 13000011801 Valdis Felsbergs, M.Sc.Env., 29277744, valdis@felsbergs.lv 2019. gada marts Saturs

Sīkāk

Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošana

Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošana Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošana Latvijas valsts simtgades Reģionālo un nevalstisko projektu vadītāja Jolanta Borīte 2016.gada 31.maijs, Liepāja Latvijas valsts simtgades organizatoriskā

Sīkāk

KUPOLS Mājas lapa: Facebook: Twitter:

KUPOLS Mājas lapa:   Facebook:   Twitter: Mājas lapa: www.kupols.lv Facebook: www.facebook.com/kupols Twitter: www.twitter.com/kupols_lv SATURS 3 5 7 11 15 17 21 Par uzņēmumu Lapene Vasarnīca Birojs Birojs Mini Pirts Kontakti 1 PAR UZŅĒMUMU Lode

Sīkāk

Nr

Nr JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 24.AUGUSTA SAISTOŠAJIEM NOTEIKUMI Nr. GROZĪJUMI JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 9. FEBRUĀRA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.17-3 JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS

Sīkāk

1 Pielikums Rīgas domes lēmumam Nr.5376 Līdzfinansējuma apmērs interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmām Rīgas pil

1 Pielikums Rīgas domes lēmumam Nr.5376 Līdzfinansējuma apmērs interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmām Rīgas pil 1 Pielikums Rīgas domes 23.10.2012. lēmumam Nr.5376 interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmām Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs un tā aprēķināšanas kārtība 1. 1.1.

Sīkāk

Microsoft Word - P Beihmanis apraksts g

Microsoft Word - P Beihmanis apraksts g Latvijas ūdens motosporta Goda zāle Par labiem rezultātiem sportā Pēteris Beihmanis Dzimis: 1946.gada 3.janvārī Dzīvesvieta: Jelgava Pēteris Beihmanis dzimis un audzis dzelzceļnieka Jāņa un mājsaimnieces

Sīkāk

Apstiprinu:

Apstiprinu: Lapa : 1 (24) 1 Lapa : 2 (24) Ievads Salaspils kodolreaktora (turpmāk SKR) teritorijā un tā tuvākajā apkārtnē VSIA Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs veic Speciālās atļaujas darbībām ar

Sīkāk

Ziedošo narcišu ieleja un Karpatu kalni gada 5-11.maijs. 1.diena. Izbraukšana no Kuldīgas 4.00, Saldus 4.50, Dobeles 5.30, Jelgavas 6.10, Rīgas

Ziedošo narcišu ieleja un Karpatu kalni gada 5-11.maijs. 1.diena. Izbraukšana no Kuldīgas 4.00, Saldus 4.50, Dobeles 5.30, Jelgavas 6.10, Rīgas Ziedošo narcišu ieleja un Karpatu kalni. 2019. gada 5-11.maijs. 1.diena. Izbraukšana no Kuldīgas 4.00, Saldus 4.50, Dobeles 5.30, Jelgavas 6.10, Rīgas 6.00 Brauciens cauri Lietuvai, Polijai. Nakts trīs

Sīkāk

Microsoft Word DaugavAbasMalas Pretplūdi Droš pras.docx

Microsoft Word DaugavAbasMalas Pretplūdi Droš pras.docx DROŠĪBAS PRASĪBAS UN PRETPLŪDU PASĀKUMI ŪDENSMALU LABIEKĀRTOŠANĀ Pārskats veikts Publisko un privāto partnerattiecību biedrības Zied zeme projektā Daugavas upes baseina ekonomiskā potenciāla attīstība

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS 2017. GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek atzīmēta Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa. Centrālā

Sīkāk

ISSkiOM_2009_corrected_2010-LV

ISSkiOM_2009_corrected_2010-LV Starptautiskā specifikācija O-ar slēpēm kartēm ISSkiOM 2009 Apstiprināta IOF O-ar slēpēm komisijā 2009.gada augustā Apstiprināta IOF karšu komisijā 2009.gada septembrī Apstiprināta IOF padomē 2009.gada

Sīkāk

LATVIJAS BASKETBOLS CEĻĀ UZ SASNIEGUMIEM – Dace

LATVIJAS BASKETBOLS  CEĻĀ UZ   SASNIEGUMIEM – Dace LATVIJAS LATVIJAS BASKETBOLA BASKETBOLA SASNIEGUMI SASNIEGUMI LATVIJAS LATVIJAS LEPNUMS LEPNUMS Basketbola Basketbola attīstības attīstības programma programma STRATĒĢISKIE VIRZIENI KONKURĒTSPĒJĪGU KONKURĒTSPĒJĪGU

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Lifelong Learning Grundtvig Partnership Project 2012-1-LV1-GRU06-03580 1 How to Ensure Qualitative Lifelong Learning for Different Age Groups Adult education teachers will discuss the ways how to involve

Sīkāk

Brīvdienu maršruts Nesteidzīgie Limbaži-ceļojums cauri gadsimtiem RĪGA Limbaži Limbažu novads Limbaži region Limbažu novada tūrisma informācijas centr

Brīvdienu maršruts Nesteidzīgie Limbaži-ceļojums cauri gadsimtiem RĪGA Limbaži Limbažu novads Limbaži region Limbažu novada tūrisma informācijas centr RĪGA Limbaži Limbažu novads Limbaži region Limbažu novada tūrisma informācijas centrs Torņa iela 3, Limbaži Tālr.: 64070608, 28359057 e-mail: tic@limbazi.lv skype: visitlimbazi twitter: visitlimbazi www.draugiem.lv/visitlimbazi

Sīkāk

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt saulains, līt lietus vai snigt sniegs, pūst stiprs vējš

Sīkāk

Latvijas Universitātes 74. zinātniskā konference

Latvijas Universitātes 74. zinātniskā konference Klimats skolēnu zinātniski pētnieciskajos darbos: idejas un risinājumi, meklējumi un atradumi Mg. geogr. Andris Ģērmanis, Rīgas Valsts 2. ģimnāzija Klimats no A līdz Z, Latvijas Universitāte, 26.02.2016.

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS ( ) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa n

EIROPAS KOMISIJA Briselē, C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS ( ) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa n EIROPAS KOMISIJA Briselē, 30.9.2015 C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS (30.9.2015) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa no Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV , tālrunis: , fakss: ; e-pasts: LĒMUMS Jūrma

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV , tālrunis: , fakss: ; e-pasts:   LĒMUMS Jūrma JŪRMALAS PILSĒTAS DOME Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv LĒMUMS Jūrmalā 2017.gada 23.novembrī Nr. 522 Par rūpnieciskās zvejas

Sīkāk

APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31.

APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31. APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31. Gulbenes novada dome SVEĶU INTERNĀTPAMATSKOLA Reģ.Nr.

Sīkāk

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx JAUNIEŠU APTAUJAS ANKETA Sveicināti! Aicinām Tevi piedalīties jauniešu aptaujā par Tavām ikdienas aktivitātēm! Aptaujas ilgums 0- minūtes. Lūdzu, sekojiet norādēm, uz kuriem jautājumiem jāatbild un cik

Sīkāk