JĒKABPILS PILSĒTAS BIBLIOTĒKAS BĒRNU LITERATŪRAS NODAĻAS RĪKOTIE PASĀKUMI GADS "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna turpinās! Ik mēn

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "JĒKABPILS PILSĒTAS BIBLIOTĒKAS BĒRNU LITERATŪRAS NODAĻAS RĪKOTIE PASĀKUMI GADS "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna turpinās! Ik mēn"

Transkripts

1 JĒKABPILS PILSĒTAS BIBLIOTĒKAS BĒRNU LITERATŪRAS NODAĻAS RĪKOTIE PASĀKUMI GADS "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna turpinās! Ik mēnesi Sofija uzdos kādu jautājumu par bērnu literatūru. Trīs dienu laikā uz bērnu bibliotēkas e-pastu jāatsūta atbilde. 28. novembra Sofijas jautājums ir: Kas kopīgs visiem mākslinieces Anitas Paegles zīmētajiem dzīvniekiem? Pareizā atbilde ir: Visi mākslinieces zīmētie dzīvnieki ir apģērbti. Anitas Paegles ilustrētās grāmatas bibliotēkas e- katalogā Kristiāna Mamedova 3.e Zane Munduma 3.e Samanta Rūsiņa 3.e Sofija Komorova 3.e Matīss Dzirkalis 3.e Pareizās atbildes iesūtījuši: Paldies par piedalīšanos novembra viktorīnā! Viktorīnas noslēguma pasākums paredzēts 14. decembrī. Aicināto dalībnieku sarakstu skaties šeit.

2 Darbu turpina lasīšanas veicināšanas akcija "Bērnu/jauniešu/vecāku žūrija "! Septembrī uzsākām jauno Bērnu žūrijas lasīšanas maratonu. Arī šogad izvēlētā grāmatu kolekcija sola daudz interesantus brīžus kopā ar stāstu varoņiem. Aizraujošajā lasīšanas un grāmatu vērtēšanas piedzīvojumā aicinām piedalīties gan bijušos ekspertus, gan jaunus dalībniekus. Kā iesaistīties? Nāc uz bērnu bibliotēku un bibliotekārei saki: Vēlos piedalīties Bērnu žūrijā!. Tas tiešām ir tik vienkārši! 14. decembrī plkst virtuālās viktorīnas "Sofija jautā..." noslēguma pasākums Paldies visiem čaklajiem viktorīnas dalībniekiem, kuri visa gada garumā ik mēnesi bibliotēkas mājaslapā atbildēja uz Sofijas uzdotajiem jautājumiem par bērnu literatūru. 14. decembra viktorīnas noslēguma pasākumā aicināti piedalīties visi tās dalībnieki. Dalībnieku saraksts atrodams gan bibliotēkas mājaslapā gan pasākuma afišā bērnu bibliotēkā. Dalībnieku saraksts 7. decembrī plkst lasītāju pulciņa nodarbība!

3 Lasītavā grāmatu skate "Ziemassvētki nāk!" Šie baltie svētki ar dāvanām un svecīšu mirdzumu ir mīļi gaidīti katrā ģimenē. Lai sagatavotos tiem, plašajā grāmatu skatē ikviens apmeklētājs varēs atrast padomus telpu dekoru veidošanai, sameklēt pašu gardāko piparkūku recepti, izvēlēties skaistākos eglīšu rotājumu paraugus un krāšņāko masku karnevālam. Lai skaisti svētki! Izstāde "Klāt Ziemassvētku laiks" /dzejoļi, ludziņas, pasakas par Ziemassvētkiem/ Ziemassvētki - tie ir savdabīgi daiļlasīšanas svētki, jo dzejoļu skandēša Ziemassvētku vakarā tā ir sena tradīcija. Lai nebūtu gadu no gada jāatkārto viens un tas pats dzejolītis, iesakām ieskatīties bibliotēkas dzejas grāmatu izstādē. Dzejoļi taču ir tik dažādi un piemēroti visiem vecumiem - pavisam maziem, lielākiem un pavisam lieliem deklamētājiem! Darbu turpina lasīšanas veicināšanas akcija "Bērnu/jauniešu/vecāku žūrija "! Septembrī uzsākām jauno Bērnu žūrijas lasīšanas maratonu. Arī šogad izvēlētā grāmatu kolekcija sola daudz interesantus brīžus kopā ar stāstu varoņiem. Aizraujošajā lasīšanas un grāmatu vērtēšanas piedzīvojumā aicinām piedalīties gan bijušos ekspertus, gan jaunus dalībniekus. Kā iesaistīties? Nāc uz bērnu bibliotēku un bibliotekārei saki: Vēlos piedalīties Bērnu žūrijā!. Tas tiešām ir tik vienkārši!

4 No 8. līdz 16. novembrim puzles likšanas sacensības "Gabaliņš + gabaliņš" Puzles likšana tiek uzskatīta par brīvā laika nodarbi. Taču zinātnieki ir secinājuši, ka, saliekot attēlu no dažādu formu un krāsu gabaliņiem, tiek uzlabota gan atmiņa, gan attīstīta loģiskā un radošā domāšana. Puzles var būt dažādas veikalā pirktas un paštaisītas, vienkāršākas un sarežģītākas. Bibliotēkas rīkotajās sacensībās iekļautas sešu veidu puzles. Nāc un saliec, ja vari! 28., 29., 30. novembrī virtuālā viktorīna "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna Sofija jautā... turpinās! Ik mēnesi Jēkabpils pilsētas bibliotēkas mājaslapā Sofija uzdod savu jautājumu par bērnu literatūru. Trīs dienu laikā uz bērnu bibliotēkas e-pastu jāatsūta atbilde. Mēneša beigās publicēsim pareizo atbildi un arī pareizo atbilžu iesūtītājus. Visa gada garumā veiksmīgākos viktorīnas dalībniekus sumināsim decembrī. Esiet aktīvi grāmatu lasītāji un interneta lietotāji. Atgādinām, ka bibliotēkā pieejams bezmaksas internets. 2. novembrī plkst lasītāju pulciņa nodarbība! Lasītavā grāmatu skate "Šī zeme kā dzintara lāse mirdz..." /Latvijai - 98/ Jūras šalkas un tumšie meži, krāšņas pļavas un zili ezeri, skanīgie Dziesmusvētki un hokeja fanu tūkstoši tas viss raksturo Latviju. Taču tas nav viss.

5 Ieskaties grāmatu skatē, un tu uzzināsi vēl daudzas interesantas un līdz šim nezināmas lietas un faktus par mūsu valsti. Esi vērīgs - iepazīsti Latviju un lepojies ar to! Izstāde "Pāri gadu kilometriem" /rakstniecei Dainai Avotiņai - 90/ Rakstnieces Dainas Avotiņas mūža kilometri sasnieguši 90 gadu robežu. Latviešu literatūrā rakstniece darbojas jau kopš gada. Radošajā mūžā tapušas aptuveni 20 prozas un dzejas grāmatas. Par spīti lielajai gadu nastai, arī mūsdienās savus lasītājus rakstniece iepriecina ar jauniem, interesantiem darbiem, kas, tēlojot atsevišķu cilvēku dzīvesgājumus, stāsta arī par visas latviešu tautas likteņgaitām. Darbu turpina lasīšanas veicināšanas akcija "Bērnu/jauniešu/ vecāku žūrija -2016"! Septembrī uzsākām jauno Bērnu žūrijas lasīšanas maratonu. Arī šogad izvēlētā grāmatu kolekcija sola daudz interesantus brīžus kopā ar stāstu varoņiem. Aizraujošajā lasīšanas un grāmatu vērtēšanas piedzīvojumā aicinām piedalīties gan bijušos ekspertus, gan jaunus dalībniekus. Kā iesaistīties? Nāc uz bērnu bibliotēku un bibliotekārei saki: Vēlos piedalīties Bērnu žūrijā!. Tas tiešām ir tik vienkārši!

6 No 3. līdz 25. oktobrim zīmējumu konkurss "Mūsu grāmatu draugi" Droši vien katram, kurš lasa pasakas ir kāds mīļākais tēls. Vieniem tas ir pasaules labākais Karlsons, kas dzīvo uz jumta, citiem meitene ar burkānu krāsas matiem Pepija Garzeķe. Vēl citiem lāčuks Vinnijs Pūks vai lelle Barbija. Bet varbūt Tev tuvāks ir Harijs Poters, Gregs Heflijs vai Negantais Niks. Padomā, izvēlies un uzzīmē savu grāmatu draugu. No saņemtajiem zīmējumiem veidosim izstādi, bet rūpīgākos un asprātīgākos zīmētājus aicināsim uz konkursa noslēguma pasākumu. No 10. līdz 22. oktobrim viktorīna "Atbildi meklē izstādē" Viktorīna mudinās tuvāk iepazīties ar enciklopēdijām. Esam sagatavojuši daudzus jo daudzus āķīgus jautājumus, uz kuriem atrast atbildes būs iespējams Redzesloka enciklopēdijās. Par pareizām atbildēm tiks piešķirti punkti. Krāj savus punktus divu nedēļu garumā un saņem pārsteiguma balvu! 25., 26., 27. oktobrī virtuālā viktorīna "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna Sofija jautā... turpinās! Ik mēnesi Jēkabpils pilsētas bibliotēkas mājaslapā Sofija uzdod savu jautājumu par bērnu literatūru. Trīs dienu laikā uz bērnu bibliotēkas e-pastu jāatsūta atbilde. Mēneša beigās publicēsim pareizo atbildi un arī pareizo atbilžu iesūtītājus. Visa gada garumā veiksmīgākos viktorīnas dalībniekus sumināsim decembrī. Esiet aktīvi grāmatu lasītāji un interneta lietotāji. Atgādinām, ka bibliotēkā pieejams bezmaksas internets.

7 26. oktobrī plkst Krēslas stunda "Dažas dienas pirms Helovīna..." Pasākumā, kas notiek dažas dienas pirms Helovīna, pulcēsim zīmējumu konkursa dalībniekus. Helovīns ir svētki, kas ieceļojuši Latvijā no Amerikas. Ir pieņemts, ka šajā vakarā bērni pārģērbjas dažādu mītisku radījumu tērpos un iet prasīt saldumus. Esam iecerējuši, ka mūsu pasākumā zīmētāji ieradīsies sava izvēlētā pasaku varoņa tēlā. Gaidām, ka ieradīsies arī kāds noslēpumains, šai dienai atbilstošs viesis. Būs spēles, darbiņš čaklajām rokām, dāvaniņas zīmētājiem, pārsteiguma balvas un būs arī konfektes! 5. oktobrī plkst lasītāju pulciņa nodarbība! Lasītavā grāmatu skate "Paplašini redzesloku!" /Bērnu enciklopēdijas/ Grāmatu skatē piedāvājam iepazīties ar bērnu enciklopēdiju sēriju Redzeslokā. Šīs sērijas 50 grāmatas ir par visdažādākajām tēmām daba, vēsture, māksla, sports u.c. Krāsainas ilustrācijas rada iespaidu, ka pats esi vēsturiskas kaujas dalībnieks, jeb atrodies kādas dabas katastrofas centrā. Bet bagātīgais izzinošais saturs un faktu materiāls rosina domāt un meklēt papildliteratūru. Aicinām visus zinātkāros lasītājus neatkarīgi no vecuma iepazīties ar šo izstādi un arī piedalīties viktorīnā.

8 Izstāde "Aicina ticēt pasakām" /rakstniekam Roaldam Dālam - 100/ Angļu bērnu rakstnieks Roalds Dāls ir viens no populārākajiem autoriem ne tikai Anglijā, bet arī visā pasaulē. Viņa grāmatās dzirkstī humors, neparasti piedzīvojumi, pārvērtības un notikumi, kuri ir tik reāli, ka neviļus gribas noticēt. Daudzas no R. Dāla grāmatām tulkotas arī latviešu valodā. Iepazīsties arī Tu ar tām! 1. septembrī darbu sāk lasīšanas veicināšanas akcija "Bērnu/jauniešu/ vecāku žūrija -2016"! Septembrī sākam jauno Bērnu žūrijas lasīšanas maratonu. Arī šogad izvēlētā grāmatu kolekcija sola daudz interesantus brīžus kopā ar stāstu varoņiem. Aizraujošajā lasīšanas un grāmatu vērtēšanas piedzīvojumā aicinām piedalīties gan bijušos ekspertus, gan jaunus dalībniekus. Kā iesaistīties? Nāc uz bērnu bibliotēku un bibliotekārei saki: Vēlos piedalīties Bērnu žūrijā!. Tas tiešām ir tik vienkārši! 20. septembrī plkst tematiska pēcpusdiena "Cāļus skaita rudenī" Ir aizvadīta darbīga vasara ar daudziem piedzīvojumiem un padarītajiem darbiem. Septembrī, Dzejas dienu mēnesī,

9 sanāksim kopā, lai palūkotos, cik pilni ir vasaras labo darbu grozi un cik bagāta raža ir bibliotēkas grāmatu grozā. 26., 27., 28. septembrī virtuālā viktorīna "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna Sofija jautā... turpinās! Ik mēnesi Jēkabpils pilsētas bibliotēkas mājaslapā Sofija uzdod savu jautājumu par bērnu literatūru. Trīs dienu laikā uz bērnu bibliotēkas e-pastu jāatsūta atbilde. Mēneša beigās publicēsim pareizo atbildi un arī pareizo atbilžu iesūtītājus. Visa gada garumā veiksmīgākos viktorīnas dalībniekus sumināsim decembrī. Esiet aktīvi grāmatu lasītāji un interneta lietotāji. Atgādinām, ka bibliotēkā pieejams bezmaksas internets. 7. septembrī plkst lasītāju pulciņa nodarbība! Lasītavā grāmatu skate "Vinnijs Pūks un citi lāči" /Vinnijam Pūkam - 90/ Mums katram bērnībā ir bijusi kāda mīļākā rotaļlieta. Un daudziem šī rotaļlieta ir plīša lācītis. 9. septembrī varam savus lāčukus īpaši mīļi sabučot un apsveikt, jo pasaule šajā datumā svin Plīša lācīšu dienu. Bet pats slavenākais no lācēniem ir Vinnijs Pūks. Šogad aprit 90 gadu, kopš Alans Aleksandrs Milns radīja šo pasaku tēlu. Daudz laimes dzimšanas dienā, lācīt Pūk!

10 Izstāde "Cilvēka bērns Jānis Streičs" /kinorežisoram Jānim Streičam - 80/ Izcilais latviešu kinorežisors Jānis Streičs 26. septembrī svinēs 80 gadu jubileju. Daudzas no viņa 23 lielā ekrāna un televīzijas filmām ir mums labi pazīstamas. Filmas Teātris, Mans draugs nenopietns cilvēks, Cilvēka bērns ir gan tautā iemīļotas, gan saņēmušas balvas dažādos kinofestivālos. Bet asprātīgā, spilgtiem tēliem bagātā mākslas filma Limuzīns Jāņu nakts krāsā savulaik skatītāju aptaujā tika atzīta par visu laiku labāko latviešu filmu un ir iekļauta Latvijas kultūras kanonā. No 8. līdz 26. augustam mazā olimpiāde "Trāpi mērķī!" Laikā, kad norisināsies Rio Vasaras Olimpiskās spēles, bibliotēkā aicinām piedalīties mazajā olimpiādē Trāpi mērķī!. Būs sportiskās aktivitātes, kurās jāprot trāpīt mērķī tiešā nozīmē, un būs arī jātrāpa ar pareizo atbildi uz dažādiem ar sportu saistītiem jautājumiem. Uzvarētājiem, protams, medaļas!

11 29., 30., 31. augustā virtuālā viktorīna "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna Sofija jautā... turpinās! Ik mēnesi Jēkabpils pilsētas bibliotēkas mājaslapā Sofija uzdod savu jautājumu par bērnu literatūru. Trīs dienu laikā uz bērnu bibliotēkas e- pastu jāatsūta atbilde. Mēneša beigās publicēsim pareizo atbildi un arī pareizo atbilžu iesūtītājus. Visa gada garumā veiksmīgākos viktorīnas dalībniekus sumināsim decembrī. Esiet aktīvi grāmatu lasītāji un interneta lietotāji. Atgādinām, ka bibliotēkā pieejams bezmaksas internets. Lasītavā grāmatu skate "No Olimpijas līdz Rio" Katru ceturto gadu daudzas pasaules valstis sūta savus labākos sportistus uz olimpiskajām spēlēm. Piedalīšanās spēlēs ir liels gods. Miljoniem cilvēku visā pasaulē gan klātienē, gan caur televizoru un datoru ekrāniem skatās šīs sportiskās cīņas un jūt līdzi savas valsts pārstāvjiem. Grāmatu skatē materiāli gan par Olimpisko spēļu vēsturi un Latvijas olimpiešu sasniegumiem, gan arī par šā gada Olimpiādes mājvietu Brazīliju. Izstāde "Iemācījusies dziļi elpot" /aktrisei Līgai Liepiņai - 70/ Augustā 70. dzimšanas dienu svin aktrise Līga Liepiņa. Sirdsgudrība, latvisks smalkums, savdabīga humora izjūta tā aktrisi raksturo teātru kritiķi. L. Liepiņa latviešu kino ienāca gadā ar Bellas lomu leģendārajā filmā Elpojiet dziļi. Šo 50 gadu laikā esam aktrisi vērojuši daudzās un dažādās kino lomās un teātra izrādēs. Tā jaunākajā Skroderdienu Silmačos iestudējumā Līga Liepiņa atkal pārsteidza ar savdabīgo Tomuļu mātes tēlojumu. Izstādē žurnālu materiāli par populārākajām lomām, intervijas ar mākslinieci.

12 Izstāde "Ejam bekot!" /grāmatas sēņotājiem/ Padzirdot, ka tirgū parādījušās pirmās gailenes un beciņas, tā vien kārojas ņemt grozu un brist uz meža pusi. Taču ir daudzas gudrības, ko vērtīgi būtu ievērot katram sēņotājam, lai groziņā tiktu ieliktas patiešām labas un vērtīgas sēnes. Lai labāk iepazītu ēdamās un indīgās sēnes, ieskaties mūsu izstādē. Te atradīsi arī garšīgu sēņu ēdienu receptes jūlijā bilžu spēle "Lūša lēciens" Pilsētas svētkos jautri lēkā ne tikai bērni, bet arī Lūsis. Šogad Lūsis svētku nedēļas laikā aicina pārbaudīt jēkabpiliešu vērību un zināšanas par savu pilsētu, piedaloties bilžu spēlē. Sports, kultūras dzīve, vides objekti, arhitektūra, personības, uzņēmējdarbība ir tēmas, kuras ar metamā kauliņa palīdzību dalībnieks izlozēs. Atbildes uz jautājumiem katrs varēs meklēt savā atmiņā un arī bibliotēkas materiālos un internetā. 25., 26., 27. jūlijā virtuālā viktorīna "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna Sofija jautā... turpinās! Ik mēnesi Jēkabpils pilsētas bibliotēkas mājaslapā Sofija uzdod savu jautājumu par bērnu literatūru. Trīs dienu laikā uz bērnu bibliotēkas e-pastu jāatsūta atbilde. Mēneša beigās publicēsim pareizo atbildi un arī pareizo atbilžu iesūtītājus. Visa gada garumā veiksmīgākos viktorīnas dalībniekus sumināsim decembrī. Esiet aktīvi grāmatu lasītāji un interneta lietotāji. Atgādinām, ka bibliotēkā pieejams bezmaksas internets.

13 Lasītavā grāmatu skate "Vasara - ekskursiju laiks" Izstāde adresēta ikvienam, kurš vasarā vēlas apceļot Latviju. Ceļveži, kartes un krāsainās fotogrāfijas mudinās jūs doties apmeklēt gan klusās Latvijas mazpilsētas, gan nesen uzceltās koncertzāles, atpūsties klusajos upju līčos un izstaigāt dabas izziņas takas, paviesoties staltajos dievnamos un senatnes apdvestajās pilīs un muzejos. Izmanto vasaru, lai labāk iepazītu mūsu skaisto Latviju! Izstāde "Mēs mīlam Jēkabpili" /Veltījums pilsētas svētkiem/ Izstādē grāmatas, bukleti, dažādi foto materiāli par mūsu pilsētu. Likteņupes Daugavas tuvums, senās ēkas un ielas, atjaunotais Vecpilsētas laukums, Ādamsona saliņa un daudzas citas vietas veido Jēkabpils seju īpašu un mīļu katram jēkabpilietim. 1., 2., 3. jūnijā viktorīna par dabu "Daba laba... mežā,,, pļavā... dārzā" Jūnijā, kad pilnā plaukumā sākusi ziedēt Latvijas vasara, aicinām vērīgāk ieskatīties mežā, pļavā un dārzā, lai varētu piedalīties viktorīnā par dabu. Pirmās dienas jautājumi saistīti ar mežu, kokiem, krūmiem. Otrajā dienā pētīsim pļavas augu daudzveidību. Savukārt trešās dienas tēma ir dārza ziedi.

14 , 29. jūnijā virtuālā viktorīna "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna Sofija jautā... turpinās! Ik mēnesi Jēkabpils pilsētas bibliotēkas mājaslapā Sofija uzdod savu jautājumu par bērnu literatūru. Trīs dienu laikā uz bērnu bibliotēkas e-pastu jāatsūta atbilde. Mēneša beigās publicēsim pareizo atbildi un arī pareizo atbilžu iesūtītājus. Visa gada garumā veiksmīgākos viktorīnas dalībniekus sumināsim decembrī. Esiet aktīvi grāmatu lasītāji un interneta lietotāji. Atgādinām, ka bibliotēkā pieejams bezmaksas internets. Lasītavā grāmatu skate "Ejam pretī vasarai!" Vasaru var pavadīt pie ezera vai upes, laiku mājās vai pie jūras. Izstādes grāmatas tev piedāvās daudzas idejas darbīgai un aizraujošai laika pavadīšanai brīvā dabā, kā arī ieteiks dažādas nodarbes lietainām dienām. Pārvērt katru vasaras mirkli neaizmirstamā piedzīvojumā! Izstāde "Nāc nākdama, Jāņu diena!" /23. jūnijs - Vasaras saulgrieži/ Jāņi ir seni vasaras saulgriežu svētki, ko latvieši svētī visu nakti, pavadot to ar jautrām dziesmām un dejām. Tāpat kā senos laikos, arī mūsdienās daudzās sētās Jāņiem gatavojas jau laikus tiek ravēti dārzi, slaucīti pagalmi, gatavota malka ugunskuram, cirstas meijas un gatavots mielasts. Izstādes grāmatas un žurnālu raksti sniegs daudzus labus padomus un ierosmes Līgo svētku gaidīšanas laikā.

15 , 26. maijā virtuālā viktorīna "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna Sofija jautā... turpinās! Ik mēnesi Jēkabpils pilsētas bibliotēkas mājaslapā Sofija uzdod savu jautājumu par bērnu literatūru. Trīs dienu laikā uz bērnu bibliotēkas e- pastu jāatsūta atbilde. Mēneša beigās publicēsim pareizo atbildi un arī pareizo atbilžu iesūtītājus. Visa gada garumā veiksmīgākos viktorīnas dalībniekus sumināsim decembrī. Esiet aktīvi grāmatu lasītāji un interneta lietotāji. Atgādinām, ka bibliotēkā pieejams bezmaksas internets. Aicinām uz "Randiņu ar lasītāju" /Emīlijas diena - Jēkabpils pilsētas bibliotēkas diena/ maijā plkst Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas pagalmā (Pasta ielā 39) notiks bibliotekāru un lasītāju saiets. Arī šogad vēlamies Emīlijas dienu veltīt Tev, mūsu lasītāj. Tiekamies randiņā ārpus bibliotēkas telpām Bērnu bibliotēkas pagalmā. Līdzi ņemiet labu garastāvokli, tikšanās prieku un jaunas idejas! Būs: nominācijas, dziesmas, spēles un dažādi pārsteigumi visām paaudzēm. Uz tikšanos! 5. maijā plkst lasītāju pulciņa nodarbība! Lasītavā grāmatu skate "Lasīt mākam? - Nu tad sākam!" /8. maijs - Mātes diena/ Kad grāmatas ar nelieliem tekstiem, lielo burtu grāmatas, zilbju grāmatas jau izlasītas, laiks iepazīties ar citām bērnu grāmatām bērnu enciklopēdijām, pasaku, stāstu un dzejoļu krājumiem. Pirms lielajām brīvdienām aicinām pirmo klašu kolektīvus apmeklēt

16 bibliotēku, iesaistīties lasītāju pulkā un neaizmirst par lasīšanu arī vasarā. Izstāde "Māmiņ, tu silta kā saulīte" /8. maijs - Mātes diena/ Mātes diena ir svētki, kuros bērni savām mammām un vecmāmiņām dāvina puķes, paštaisītas kartiņas un citus pārsteigumus. Kā tu iepriecināsi savu māmiņu? Ieskaties bibliotēkas izstādē, kur atradīsi gan piemērotus dzejoļus, gan padomus, kā pagatavot dažādas interesantas dāvaniņas. Izstāde "Karalienes Mūzikas bruņinieks" /komponistam Imantam Kalniņam - 75/ Imants Kalniņš ir viens no populārākajiem komponistiem Latvijā. Viņš sacerējis 6 simfonijas, vairākas operas, kantātes, kora dziesmas, filmu un teātra mūziku. Tomēr vispopulārākā ir rokmūzika. Katru gadu Vecpiebalgā Imantdienās pulcējas klausītāju tūkstoši, lai atkal un atkal dzirdētu un kopā ar autoru un pazīstamiem izpildītājiem dziedātu Dzeguzes balsi, Viņi dejoja vienu vasaru, Alvas zaldātiņus un daudzas citas iemīļotas dziesmas. 6. aprīlī plkst lasītāju pulciņa nodarbība!

17 No 18. līdz 23. aprīlim orientēšanās spēle Bibliotēku nedēļā "Ejam pa bibliotēkas ejām!" Bibliotēku nedēļas laikā apmeklētājiem piedāvājam piedalīties orientēšanās spēlē, kuras laikā jāizstaigā abi bibliotēkas ēkas stāvi. Apmeklējot visas bibliotēkas nodaļas un katrā no tām, veicot kādu, šai nodaļai atbilstošu uzdevumu, dalībnieks kontrolkartiņā saņems kompostrētu atzīmi. Pēc distances veikšanas, uzrādot aizpildītu kontrolkartiņu, katru dalībnieku gada dāvaniņa. 25., 26., 27. aprīlī virtuālā viktorīna "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna Sofija jautā... turpinās! Ik mēnesi Jēkabpils pilsētas bibliotēkas mājaslapā Sofija uzdod savu jautājumu par bērnu literatūru. Trīs dienu laikā uz bērnu bibliotēkas e-pastu jāatsūta atbilde. Mēneša beigās publicēsim pareizo atbildi un arī pareizo atbilžu iesūtītājus. Visa gada garumā veiksmīgākos viktorīnas dalībniekus sumināsim decembrī. Esiet aktīvi grāmatu lasītāji un interneta lietotāji. Atgādinām, ka bibliotēkā pieejams bezmaksas internets. 27. aprīlī plkst lasīšanas veicināšanas akcijas 4. klasēm "Grāmatu grēda" noslēguma pasākums! Noslēguma pasākumā visi kopā mērīsim trīs mēnešu garumā izlasīto grāmatu grēdu un noteiksim uzvarētājus. Noskaidrosim populārāko grāmatu TOP 10, spēlēsim literāras spēles un dalīsim balvas! Uz tikšanos!

18 28. aprīlī plkst mīklu maratons "Pūcītes ceturtdienas" noslēguma pasākums Mīklu maratons, kas ilga trīs mēnešus, 28. aprīlī finišēs. Noslēguma pasākuma dalībniekus gaida daudzi pārsteigumi gan īpašais pēdējais noslēguma pārbaudījums, gan balvu loterija, gan Pūcītes pīrāgs. Taču vislielākais prieks mums būs tikties ar Endiju Razminoviču no Rubenes pagasta un viņas interesanto pūcīšu kolekciju. Lasītavā Evas Mūrnieces gleznu izstāde "Krāsainā pasaule" Aprīlī, kad pavasaris-brīnumdaris vēl tikai grasās ķerties pie krāsošanas darbiem, baudīsim krāsu prieku, ko mums sniedz jaunā māksliniece savā gleznu izstādē Krāsainā pasaule. Eva mācās Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 7.a klasē, bet gleznošanas prasmes apgūst mākslas studijā Mākslas dārz Izstāde "Jautrās lappusītes" /Joku mēnesī - joku grāmatas/ Atkal klāt aprīlis, kuru dažkārt mēdzam saukt par joku mēnesi. Izstādē vienuviet atradīsi anekdošu, jautru stāstu un smieklīgu piedzīvojumu grāmatas. Lasi un smejies vesels!

19 2. martā plkst tematiska pēcpusdiena "Esi skaista pavasarī" Tuvojas pavasaris. Daba mostas un arī mēs gribam mainīties iepriecināt sevi un pārsteigt citus ar interesantu matu sakārtojumu. To izdarīt mums palīdzēs imidža studijas Elegance friziere Žannu Račko tematiskajā pēcpusdienā. Mēģināsim kopīgi atklāt skaitu matu noslēpumu. 3., 10., 17., 24., 31 martā mīklu maratons "Pūcītes ceturtdienas" Uzmanību visiem mīklu minētājiem! Jau 4. februārī bibliotēkā ieradīsies Pūcīte ar veselu somu jaunām dažādu veidu mīklām, interesantiem uzdevumiem un daudzām idejām praktisku lietiņu gatavošanai. Trīs mēnešu garumā ceturtdienās ikvienam bibliotēkas apmeklētājam būs iespēja minēt mīklas, darboties radošajās darbnīcās un pelnīt punktus. Pūcītes ceļasoma ir gana liela gan jau tur būs paslēpušās arī kādas balviņas! No 7. līdz 11. martam anekdošu grāmatiņas veidošana "Jocīgi gan!"/e-prasmju dienas/ Šogad e-prasmju nedēļā mācīsimies rakstīt un zīmēt datorā, ievietot tekstu un zīmējumu vienā dokumentā, saglabāt to un nosūtīt pa e- pastu. Darbiņus izdrukājot, veidosies anekdošu grāmatiņa. Piedlies un arī tu kļūsi par grāmatas līdzautoru!

20 22., 23., 24. martā virtuālā viktorīna "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna Sofija jautā... turpinās! Ik mēnesi Jēkabpils pilsētas bibliotēkas mājaslapā Sofija uzdod savu jautājumu par bērnu literatūru. Trīs dienu laikā uz bērnu bibliotēkas e-pastu jāatsūta atbilde. Mēneša beigās publicēsim pareizo atbildi un arī pareizo atbilžu iesūtītājus. Visa gada garumā veiksmīgākos viktorīnas dalībniekus sumināsim decembrī. Esiet aktīvi grāmatu lasītāji un interneta lietotāji. Atgādinām, ka bibliotēkā pieejams bezmaksas internets. Martā turpinās lasīšanas veicināšanas akcija 4. klasēm "Grāmatu grēda" Martā 4. klašu lasītājus aicinām sākt veidot izlasīto grāmatu grēdu. Lasīšanas akcija ilgs 3 mēnešus. Maijā visi kopīgi mērosim, kurš ir visčaklākais lasītājs ar visgarāko grāmatu grēdu. No 1. līdz 31. martam zurnālu skate ""Avenes" stila jaunumi" Žurnāls Avene ik mēnesi tīņu vecuma meitenes iepazīstina ar aktualitātēm jauniešu modes pasaulē, dažādiem interesantiem aksesuāriem un pašu gatavotām greznumlietiņām. Lasi žurnālu, izvērtē piedāvātos rakstus un veido savu oriģinālo stilu. Atceries - tavs stils ir tava vizītkarte.

21 Izstāde "Mūsu glezniecības lepnums Janis Rozentāls" /gleznotājam Janim Rozentālam - 150/ Šis atkal ir Jana Rozentāla gads, kad tiek atzīmēta gleznotāja 150. dzimšanas diena. Mākslai jābūt patiesai, tuvai tautas dvēselei saka Janis Rozentāls, un viņa darbi apliecina šo vārdu patiesību. Ar lielu siltumu un mīlestību mākslinieks atveido tautas dzīves ainas, dzimtās zemes seju. Ļoti dārga Rozentālam ir mūžam dzīvā mātes un bērna tēma. Lielu vietu viņa daiļradē ieņem arī portreti. Bibliotēkas nelielā populārāko Rozentāla gleznu reprodukciju izstāde lai ir kā aicinājums pievērst uzmanību plašajai gleznotāja jubilejai veltītajai pasākumu programmai Latvijā. Izstāde "Lieldienu šūpolēs pretim pavasarim" /27. martā - Lieldienas/ Lieldienu jaukākā izprieca ir šūpošanās. Ticējumi vēsta, ka daudz jāšūpojas, lai vasarā nekostu odi un nenāktu miegs. Izstādē atgādinājumi arī par citām Lieldienu tradīcijām, padomi raibu olu krāsošanai, idejas pavasarīgu dekoru gatavošanai. Sagaidīsim Lieldienas jautri, krāsaini un priecīgi!

22 4., 11., 18., 25. februārī mīklu maratons "Pūcītes ceturtdienas" Uzmanību visiem mīklu minētājiem! Jau 4. februārī bibliotēkā ieradīsies Pūcīte ar veselu somu jaunām dažādu veidu mīklām, interesantiem uzdevumiem un daudzām idejām praktisku lietiņu gatavošanai. Trīs mēnešu garumā ceturtdienās ikvienam bibliotēkas apmeklētājam būs iespēja minēt mīklas, darboties radošajās darbnīcās un pelnīt punktus. Pūcītes ceļasoma ir gana liela gan jau tur būs paslēpušās arī kādas balviņas! februāris droša interneta dienas "Internets nav anonīms" Lai vairotu bērnos izpratni par anonimitāti un pieklājību internetā, datorlasītavā organizēsim situāciju spēles. Darba lapā spēles dalībnieks komentēs redzamo attēlu. Kad lapas aizpildītas, kopīgi lasīsim saņemtos komentārus, analizēsim tos un nonāksim pie secinājuma, ka tāpat kā skolā, mājās, sabiedriskās vietās, arī internetā ir svarīgi būt atbildīgam par savu rīcību un izteikumiem. 23., 24., 25.februārī virtuālā viktorīna "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna Sofija jautā... turpinās! Ik mēnesi Jēkabpils pilsētas bibliotēkas mājaslapā Sofija uzdod savu jautājumu par bērnu literatūru. Trīs dienu laikā uz bērnu bibliotēkas e-pastu jāatsūta atbilde. Mēneša beigās publicēsim pareizo atbildi un arī pareizo atbilžu iesūtītājus. Visa gada garumā veiksmīgākos viktorīnas dalībniekus sumināsim decembrī. Esiet aktīvi grāmatu lasītāji un interneta lietotāji. Atgādinām, ka bibliotēkā pieejams bezmaksas internets. Februārī darbu sāk lasīšanas veicināšanas akcija 4. klasēm "Grāmatu grēda" Februārī 4. klašu lasītājus aicinām sākt veidot izlasīto grāmatu grēdu. Lasīšanas akcija ilgs 3 mēnešus. Maijā visi kopīgi mērosim, kurš ir visčaklākais lasītājs ar visgarāko grāmatu grēdu.

23 3. februārī plkst lasītāju pulciņa nodarbība! Lasītavā fotogrāfiju izstāde "Ieskaties acīs ziemai" Katram gadalaikam ir savs skaistums. Tomēr lai pamanītu ziemas skaistumu, jābūt īpaši vērīgam. Februārī mūsu bibliotēkas apmeklētājiem būs iespēja skatīties ziemu ar fotogrāfa Vladimira Volkova acīm. Izstāde "Rakstnieks ar lācīti Tobiasu kabatā" /rakstniekam Jurim Zvirgzdiņam - 75/ Šis dīvainais rakstnieks ar lāci kabatā ir daudzu jo daudzu bērnu grāmatu autors Juris Zvirgzdiņš. Tie lasītāji, kuriem pazīstamas J. Zvirgzdiņa grāmatas, noteikti jau pazīst lācīti Tobiasu. Tobiass ir ļoti nopietni uztverams radījums, kurš ceļo līdzi rakstniekam un ir vairāku grāmatu līdzautors un galvenais varonis. Izstāde "Pa mīlestības labirintiem" /14. februāris - Valentīna diena/ Svētā Valentīna diena ir mīlestības svētki. Atzīmējot Valentīna dienu, iepazīsim grāmatas, kas atklāj šīs skaistās jūtas un ar tām saistītos pārdzīvojumus visos vecumos.

24 26. janvārī plkst lasīšanas veicināšanas akcijas "Bērnu/jauniešu/ vecāku žūrija -2015" noslēguma pasākums Tuvojas finišam četru mēnešu lasīšanas maratons Bērnu žūrijas Ir izlasītas un vērtētas daudzas interesantas grāmatas, iepazīti jauni grāmatu draugi, izdzīvoti ticami un neticami notikumi. Visus čaklos Bērnu žūrijas ekspertus aicinām uz noslēguma pasākumu 26. janvārī Jēkabpils Tautas namā. 26., 27., 28. janvārī virtuālā viktorīna "Sofija jautā..." Virtuālā viktorīna Sofija jautā... turpinās! Janvārī Jēkabpils pilsētas bibliotēkas mājaslapā Sofija atkal uzdos savu jautājumu par bērnu literatūru. Trīs dienu laikā uz bērnu bibliotēkas e-pastu jāatsūta atbilde. Mēneša beigās publicēsim pareizo atbildi un arī pareizo atbilžu iesūtītājus. Visa gada garumā veiksmīgākos viktorīnas dalībniekus sumināsim decembrī. Esiet aktīvi grāmatu lasītāji un interneta lietotāji. Atgādinām, ka bibliotēkā pieejams bezmaksas internets. Grāmatu skate "Daudz laimes, Maestro!" /komponistam Raimondam Paulam - 80/ Pienākusi nozīmīga jubileja vienam no visu laiku populārākajiem latviešu komponistiem, lieliskam pianistam Raimondam Paulam. Grāmatu skatē materiāli gan par pašu Maestro Raimondu Paulu, gan par viņa daudzajiem sadarbības partneriem uz koncertzāļu un teātru skatuvēm.

25 Grāmatu izstāde "Barikāžu laiku atceroties" /Barikāžu 25 gadu atcerei/ Ir pagājuši 25 gadi kopš trauksmainajiem janvāra notikumiem, kad latviešu tauta pulcējās Rīgā pie ugunskuriem un barikādēm un visus vienoja kopīgs mērķis redzēt savu valsti brīvu un demokrātisku. Izstādē materiāli un fotogrāfijas, aculiecinieku atmiņas par barikāžu laiku.

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS 2016. GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS 2015. GADA JANVĀRIM Centrālā zinātniskā bibliotēka info@liepajasczb.lv)

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS 2017. GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek atzīmēta Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa. Centrālā

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA 24.04.2016 NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAUNAS Novadpētniecības materiālu izstādes: Bibliotēka toreiz

Sīkāk

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma nosaukums Skolas un klašu telpu noformējums svētkiem

Sīkāk

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vidusskola direktore Nataļja Rogaļeva (paraksts) Rīgā,

Sīkāk

Izstādes un pasākumi

Izstādes un pasākumi Izstādes un pasākumi 2013.gada aprīlī Alsungas, Skrundas un Kuldīgas novadu bibliotēkās Bibliotēka Izstādes Laiks Pasākumi Laiks Kontakti Alsungas novads Alsungas pagasta UNESCO mantojums Izstāde, prezentācija

Sīkāk

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

AIC-9gadi-plakāti

AIC-9gadi-plakāti Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram 9 GADI Viena no Saeimas darba prioritātēm ir dialogs ar sabiedrību un iedzīvotāju iesaistīšana likumu pieņemšanas procesā Lai veicinātu sabiedrības izpratni

Sīkāk

LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /at

LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /at LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS - 2016 JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums 12.01.2016. Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /atmiņu pēcpusdiena senioriem -1991.gada janvāris/ 15.01.2016.

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija BIBLIOTĒKAS POPULARIZĒŠANA SOCIĀLAJOS TĪKLOS: krājums, pakalpojumi, tēla veidošana LATGALES CENTRĀLĀS BIBLIOTĒKAS SABIEDRISKO AT TIECĪBU VADĪTĀJA INGA GEDŽŪNE Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu

Sīkāk

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par 2014. gadu Līksnas pagasta kultūras nams 2014. gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, kuros kopā ieradās 9594 apmeklētāju, tai skaitā Latgales

Sīkāk

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar savu kultūru, ēdieniem, tradīcijām un pat temperamentu. Kopā dosimies izbaudīt interesantāko no Lietuvas, izzināt neparastas

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēkas vēsture fotogrāfijās Smiltenes novada Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēka dibināta 1945.g. Bibliotēka sākotnēji atrodas Birzuļu pamatskolas ēkā, bijušajā Mēru muižā,

Sīkāk

PAVASARIS 2016 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS

PAVASARIS 2016 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS PAVASARIS 2016 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS NELLEULLA ŠOKOLĀDE MŪSU STĀSTS Ieskaties viņai acīs. Senā valodā viņas vārds nozīmē zeltaina gaisma, mirdzums un spēks. Patiesi ieskaties acīs viņām visām, gaismas

Sīkāk

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst šaurā vietā vai mazā caurumā. Ūsas viņam darbojas kā

Sīkāk

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē, zaķīt! Māmiņas puķes nevar ēst! Zaķis lēkā mūsu dārzā.

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Lifelong Learning Grundtvig Partnership Project 2012-1-LV1-GRU06-03580 1 How to Ensure Qualitative Lifelong Learning for Different Age Groups Adult education teachers will discuss the ways how to involve

Sīkāk

Inga Borg Ziema pie Plupa

Inga Borg Ziema pie Plupa Inga Borg Ziema pie Plupa Plups ir maziņš neredzamais, kas var sarunāties ar dzīvniekiem. Cilvēki viņu neredz, izņemot tevi un mani. Plups dzīvo tālu tālu starp augstajiem kalniem. Viņš dzīvo maziņā kūdras

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Jelgavas Zinātniskā bibliotēka reģiona galvenā bibliotēka Pārskats par darbu 2015.gadā 2 2015. gada galvenās atziņas un secinājumi Arvien populārāks pakalpojums - grāmatu un citu iespieddarbu rezervēšana

Sīkāk

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx Limbažu sākumskolas 3.a klases labie darbi Šajā mācību gadā mēs, Limbažu sākumskolas 3.a klases skolēni, cītīgi darbojamies projektā Sporto visa klase. Mēs sportojam piecas reizes nedēļā: divas sporta

Sīkāk

Personalizētas saldās dāvanas 2018

Personalizētas saldās dāvanas 2018 Personalizētas saldās dāvanas 2018 Iepriecini, apsveic, pasaki Paldies! un palutini sadarbības partnerus, darbiniekus un draugus ar gaumīgi un Jūsu uzņēmuma korporatīvajā stilā veidotām saldām dāvanām

Sīkāk

Datums

Datums DAUGAVPILS KRIEVU VIDUSSKOLAS-LICEJA PASĀKUMU PLĀNS 2016. gada decembrim APSTIPRINĀTS Ar Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja direktora 2016. gada 30. novembra rīkojumu Nr. 352 01.12.2016.- Labdarības

Sīkāk

Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA

Lielkoncerts Rīgai - 810 Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA R īgas B rīvostas p ā rv a ld e Kruīza kuģu un pasažieru daļa Kalpaka bulv. 12, Rīga LV-1050 Tālrunis+ 371 67030822 Fakss+371 67030835

Sīkāk

MAKETS.indd

MAKETS.indd Saturs Priekšvārds... 7 Aīda Rancāne ZIEMASSVĒTKU GRĀMATA VECĀKIEM UN SKOLOTĀJIEM I DAĻA LAIKS... 10 Gads. Saulgrieži... 10 Ziema vasara. Saules ceļš... 14 Svētku laiks. Svētie vakari... 16 Kalendārs.

Sīkāk

1.pielikums Talsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas lēmumam Nr.4 "Par Talsu novada sporta un atpūtas pasākumu 2017.gad

1.pielikums Talsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas lēmumam Nr.4 Par Talsu novada sporta un atpūtas pasākumu 2017.gad 1.pielikums Talsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas 03.10.2016. lēmumam Nr.4 "Par Talsu novada sporta un atpūtas pasākumu 2017.gada kalendāro plānu" SPORTA PASĀKUMI TALSU NOVADĀ 2017.GADĀ

Sīkāk

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms”

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms” Skaista mana tēvu zeme par visām zemītēm: Plaši lauki, zaļi meži, Zilis jūras ūdentiņš. Mana sēta, mana māja, mans pagalms Projekta autori 5.a klase 2018.g. 18.-20.aprīlis Projekta mērķis Veidot sadarbības

Sīkāk

KULTŪRAS PASĀKUMU PLĀNS GADAM TUKUMA NOVADĀ JANVĀRIS Datums Laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta 07-08/01/2018 Latvija komandu čempionāts šauš

KULTŪRAS PASĀKUMU PLĀNS GADAM TUKUMA NOVADĀ JANVĀRIS Datums Laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta 07-08/01/2018 Latvija komandu čempionāts šauš KULTŪRAS PASĀKUMU PLĀNS 2018. GADAM TUKUMA NOVADĀ JANVĀRIS 07-08/01/2018 Latvija komandu čempionāts šaušanā ar 09/01/2018 Bērnu teātru festivāls 12/01/2018 15/01/2018 16:00 20/01/2018 18:00 Domes priekšsēdētāja

Sīkāk

MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāma

MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāma MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāmatas. Latviski izdoti darbi Es, robots, No augšas raugoties,

Sīkāk

PRESENTATION NAME

PRESENTATION  NAME Klašu audzinātāju MA atskats par veikto darbu 2012./2013.māc.gadā SADARBĪBA MK vadītājs MK vadītājs Klašu audzinātāji Klašu audzinātāji Sadarbība Skolēni Skolēni Vecāki Vecāki Saulrietā kāds mūsu draugs

Sīkāk

Dziesma pretī pavasarim…

Dziesma pretī pavasarim… Dziesma pretī pavasarim Date : 17/04/2019 Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku sekmīga norise ir saistīta ar starpsvētku posmu. Šajā laika periodā ir būtiska nepārtraukta kolektīvu darbība. Ikviens

Sīkāk

Dzejas dienas Vāks

Dzejas dienas Vāks Skolotājs Kurš datorzinības mums māca Un dzejas rindas ritmā stāsta. Kurš pasakas mums lasa Un jautrus jokus dzīt mums māca. Kurš skolas hroniku mums veido Un skaistus foto mirkļus ķer. Kurš grāmatas liek

Sīkāk

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Vabole lien. Vabole lien lēnām. Labi, lai lien! Vabole ir laba.

Sīkāk

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/1.2.2.1.5/09/IPIA/VIAA/001 Projekta 6.posms: 2012.gada janvāris - aprīlis Balvu

Sīkāk

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies un izpildi skolotāja norādījumu Sporta inventāru izmanto

Sīkāk

Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga

Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga. Ozolnieku novadā darbojas 5 publiskās bibliotēkas:

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 BIZNESA LABORATORIJA Piektdiena, 24.oktobris, plkst.15:05 Mums dzīvē nepieciešama ne tikai veiksme un zināšanas, bet arī iespēja veikt izvēles, izmēģināt un iespējas kļūdīties. Un šķiet, reti kura auditorija

Sīkāk

Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju

Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju viņi nepubliskotu, kā arī aplūkos situācijas, kad

Sīkāk

APSTIPRINĀTS ar LKA Senāta sēdes Nr. 9 lēmumu Nr gada 19. decembrī NOLIKUMS PAR PĀRBAUDĪJUMIEM AKADĒMISKAJĀS BAKALAURA UN MAĢISTRA STUDIJU PR

APSTIPRINĀTS ar LKA Senāta sēdes Nr. 9 lēmumu Nr gada 19. decembrī NOLIKUMS PAR PĀRBAUDĪJUMIEM AKADĒMISKAJĀS BAKALAURA UN MAĢISTRA STUDIJU PR APSTIPRINĀTS ar LKA Senāta sēdes Nr. 9 lēmumu Nr. 8 2016. gada 19. decembrī NOLIKUMS PAR PĀRBAUDĪJUMIEM AKADĒMISKAJĀS BAKALAURA UN MAĢISTRA STUDIJU PROGRAMMĀS LATVIJAS KULTŪRAS AKADĒMIJĀ Izdots saskaņā

Sīkāk

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc 1. Ekonomikas priekšmets I variants Vārds Uzvārds Klase Punkti Datums Vērtējums 1. Apvelciet pareizās atbildes burtu (katram jautājumam ir tikai viena pareiza atbilde). (6 punkti) 1. Ražošanas iespēju

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Ceļojums laikā: manas bibliotēkas ēkas vēsture Variņu bibliotēka 1951. gadā dibinātās Variņu pagasta (tolaik Sebru ciema) bibliotēkas pirmā mājvieta ir Vilciņi. Ēkā atrodas arī Sebru ciema padome. 1954.

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Izglītojamo mācību

Sīkāk

DV ASV Vanadžu apkārtraksts gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā gadā Latvijas simtga

DV ASV Vanadžu apkārtraksts gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā gadā Latvijas simtga DV ASV Vanadžu apkārtraksts 2018. gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā 2018. gadā Latvijas simtgades gadā. Tik daudz darbu ir padarīts Latvijas labā

Sīkāk

Saldus novada Jaunlutriņu pagasta bibliotēka Bibliotēkas 2018.gada pārskats Saldus novada, Jaunlutriņu pagastā, 2019

Saldus novada Jaunlutriņu pagasta bibliotēka Bibliotēkas 2018.gada pārskats Saldus novada, Jaunlutriņu pagastā, 2019 Saldus novada Jaunlutriņu pagasta bibliotēka Bibliotēkas 2018.gada pārskats Saldus novada, Jaunlutriņu pagastā, 2019 Saturs Kopsavilkums... 3 1. Vispārīgs bibliotēkas raksturojums... 4 2. Finansiālais

Sīkāk

Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā gada marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plk

Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā gada marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plk Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā 2018. gada 19. 23. marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plkst. 9 līdz 20 11; no plkst. 11 līdz 12 no plkst. 14 līdz 15

Sīkāk

Katvaru bibliotēkas pārskats par darbu 2017.gadā Katvari, 2018

Katvaru bibliotēkas pārskats par darbu 2017.gadā Katvari, 2018 Katvaru bibliotēkas pārskats par darbu 2017.gadā Katvari, 2018 SATURS 1. VISPĀRĪGS BIBLIOTĒKAS RAKSTUROJUMS.. 2 2. FINANSIĀLAIS NODROŠINĀJUMS... 2 3. MATERIĀLĀ UN TEHNISKĀ STĀVOKĻA VĒRTĒJUMS 2 4. PERSONĀLS...

Sīkāk

TN KURZEME loterijas DĀVANAS BŪS TEV UN MAN! noteikumi

TN KURZEME loterijas DĀVANAS BŪS TEV UN MAN! noteikumi TN KURZEME loterijas DĀVANAS BŪS TEV UN MAN! noteikumi 1. Vispārīgie noteikumi 1.1. Loterijas organizētājs: SIA Lielās ielas centrs, vienotais reģistrācijas numurs LV40103836183, Lielā iela 13, Liepāja,

Sīkāk

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt saulains, līt lietus vai snigt sniegs, pūst stiprs vējš

Sīkāk

Microsoft Word - Tadenavas bib.

Microsoft Word - Tadenavas bib. Jēkabpils novada Tadenavas bibliotēkas 2012. gada darbības pārskats 2012.gads. Jēkabpils novada Tadenavas bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Bibliotēkas misija: Tadenavas bibliotēka ir Jēkabpils

Sīkāk

LATVIJAS BASKETBOLS CEĻĀ UZ SASNIEGUMIEM – Dace

LATVIJAS BASKETBOLS  CEĻĀ UZ   SASNIEGUMIEM – Dace LATVIJAS LATVIJAS BASKETBOLA BASKETBOLA SASNIEGUMI SASNIEGUMI LATVIJAS LATVIJAS LEPNUMS LEPNUMS Basketbola Basketbola attīstības attīstības programma programma STRATĒĢISKIE VIRZIENI KONKURĒTSPĒJĪGU KONKURĒTSPĒJĪGU

Sīkāk

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx JAUNIEŠU APTAUJAS ANKETA Sveicināti! Aicinām Tevi piedalīties jauniešu aptaujā par Tavām ikdienas aktivitātēm! Aptaujas ilgums 0- minūtes. Lūdzu, sekojiet norādēm, uz kuriem jautājumiem jāatbild un cik

Sīkāk

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimenei, kas attīsta, pilnveido bērna lasītprasmi un rakstītprasmi,

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 sēdvietām Stūra modulis Zvilņa modulis Kāju soliņš

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TŪRISMA UZŅĒMĒJU TIKŠANĀS VASARA/RUDENS 2016 Kurzemes uzņēmēju dienas LOC 27. 28.maijs Brīvdabas muzeja gadatirgus 3.-5.jūnijs, 7.augusts Palangas un Klaipēdas info dienas 7.jūlijs, 29. 31.jūlijs, 3.augusts

Sīkāk

Izlozu un azartspeju uzraudzlbas inspekcija Juridiska adrese: SmilSu iela 1, Riga, LV-1050, faktiska adrese: Brlvlbas iela 33, Riga, LV-1010, talr.675

Izlozu un azartspeju uzraudzlbas inspekcija Juridiska adrese: SmilSu iela 1, Riga, LV-1050, faktiska adrese: Brlvlbas iela 33, Riga, LV-1010, talr.675 Izlozu un azartspeju uzraudzlbas inspekcija Juridiska adrese: SmilSu iela 1, Riga, LV-1050, faktiska adrese: Brlvlbas iela 33, Riga, LV-1010, talr.67504955, fakss 67504966, e-pasts pasts@iaui. gov.lv,

Sīkāk

ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura

ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura www.visitventspils.com ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura darbību organizē un koordinē Ventspils dome, turpmāk

Sīkāk

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums Konkursa «Latvijas labākais tirgotājs 2015» nolikums KONKURSA MĒRĶIS 1. Panākt pircēju un apmeklētāju apkalpošanas kultūras uzlabošanu. 2. Paaugstināt tirgotāju un krodzinieku profesionalitāti. 3. Popularizēt

Sīkāk

1

1 VALSTS A/S LATVIJAS DZELZCEĻŠ LATVIJAS DZELZCEĻA VĒSTURES MUZEJS 2013. GADA DARBA PĀRSKATS 1925.g. III klases pasažieru vagona restaurācija dzelzceļa modeļu izstāde - Liliputija Fotogrāfijas un dokumenti

Sīkāk

VALMIERAS PĀRGAUJAS ĢIMNĀZIJA

VALMIERAS PĀRGAUJAS ĢIMNĀZIJA VALMIERAS PĀRGAUJAS ĢIMNĀZIJA Drošības un veselības nedēļa 03.12. 07.12.2012. Aktivitātes Drošības un veselības nedēļā Drosme draudzēties aģentes Agnijas Bistrovas vadītās iecietības stundas. Skolēnu domes

Sīkāk

LĪDZPĀRVALDES STRUKTŪRA PREZIDENTS VADOŠAIS PEDAGOGS PREZIDENTA VIETNIEKS SĀKUMSKOLAS KULTŪRAS KOMISIJA KULTŪRAS KOMISIJA MEDIJU UN IZZIŅAS KOMISIJA P

LĪDZPĀRVALDES STRUKTŪRA PREZIDENTS VADOŠAIS PEDAGOGS PREZIDENTA VIETNIEKS SĀKUMSKOLAS KULTŪRAS KOMISIJA KULTŪRAS KOMISIJA MEDIJU UN IZZIŅAS KOMISIJA P LĪDZPĀRVALDES STRUKTŪRA PREZIDENTS VADOŠAIS PEDAGOGS PREZIDENTA VIETNIEKS SĀKUMSKOLAS KULTŪRAS KULTŪRAS MEDIJU UN IZZIŅAS PĒTĪJUMU FORMĀLIE PASĀKUMI IZKLAIDES PASĀKUMI Komisijas vadītāja pienākumi: Dokumentēt

Sīkāk

Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī or

Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī or Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs - 2018. gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī organizē biedrība Siguldas Maratona Klubs / Siguldas

Sīkāk

Satura rādītājs 1.Darba ar bērniem un jauniešiem raksturojums Jūsu bibliotēku sistēmā, metodiskā un konsultatīvā darba organizācija attiecībā uz šo da

Satura rādītājs 1.Darba ar bērniem un jauniešiem raksturojums Jūsu bibliotēku sistēmā, metodiskā un konsultatīvā darba organizācija attiecībā uz šo da Satura rādītājs 1.Darba ar bērniem un jauniešiem raksturojums Jūsu bibliotēku sistēmā, metodiskā un konsultatīvā darba organizācija attiecībā uz šo darba virzienu.... 2 2.Bibliotēku krājuma veidošana un

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija VALSTS PĀRBAUDĪJUMU NORISE 2017./2018.MĀCĪBU GADĀ Juta Upīte, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece juta.upite@svg.lv 2017 NOTEIKUMI PAR VALSTS PAMATIZGLĪTĪBAS STANDARTU (MK Nr.468) 23. Valsts

Sīkāk

DEMENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS DARBA TEKSTA PĀRSKATS PAR 2016.g.

DEMENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS DARBA TEKSTA PĀRSKATS PAR 2016.g. DEMENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS DARBA TEKSTA PĀRSKATS PAR 2016.g. SATURS 1. Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums... 3 2. Finansiālais nodrošinājums... 3 3.Materiālā un tehniskā stāvokļa vērtējums...

Sīkāk

1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Felicianovas ciemats atrodas 12 km no Ludzas pilsētas un 3 km no Ciblas pagasta pārvaldes. Felicianova

1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Felicianovas ciemats atrodas 12 km no Ludzas pilsētas un 3 km no Ciblas pagasta pārvaldes. Felicianova 1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Felicianovas ciemats atrodas 12 km no Ludzas pilsētas un 3 km no Ciblas pagasta pārvaldes. Felicianovas bibliotēka izvietota ciemata centrā, sociālās aprūpes

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr , PVN Reģ.Nr tālr , tālr./ fax 6

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr , PVN Reģ.Nr tālr , tālr./ fax 6 JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr.2971902208, PVN Reģ.Nr.90009249367 tālr. 67736378, tālr./ fax 67736379, e-pasts sportaskola@edu.jurmala.lv APSTIPRINU

Sīkāk

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera,

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera, Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija 2019.-2022. Valmiera, 2018 1 SATURA RĀDĪTĀJS 1. ESOŠĀ SITUĀCIJA, DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS... 3 2. STRATĒĢIJAS

Sīkāk

AKTĪVĀS METODES SKOLĒNU IZGLĪTOŠANĀ LATVIJAS BANKAS ZINĀŠANU CENTRA "NAUDAS PASAULE" APMEKLĒJUMS DARBA LAPAS PAMATSKOLAI (7. 9. KLASEI) 8 varianti Lat

AKTĪVĀS METODES SKOLĒNU IZGLĪTOŠANĀ LATVIJAS BANKAS ZINĀŠANU CENTRA NAUDAS PASAULE APMEKLĒJUMS DARBA LAPAS PAMATSKOLAI (7. 9. KLASEI) 8 varianti Lat AKTĪVĀS METODES SKOLĒNU IZGLĪTOŠANĀ LATVIJAS BANKAS ZINĀŠANU CENTRA "NAUDAS PASAULE" APMEKLĒJUMS DARBA LAPAS PAMATSKOLAI (7. 9. KLASEI) 8 varianti Latvijas Banka, 2019 1. darba lapa pamatskolai Atbildi

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija lai mācītos jebkurā laikā un vietā 2016. gada 24. augusts Lielais dzintars, Liepāja www.iespejutilts.lv IESPĒJU TILTS 2016, lai mācītos jebkurā laikā un vietā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars norisināsies

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINU: Profesionālās izglītības kompetences centra Liepājas Valsts tehnikums direktors A. Ruperts 2013.gada 7. maijā Profesionālās izglītības kompetenču centrs Liepājas Valsts tehnikums audzēkņu biznesa

Sīkāk

1

1 APSTIPRINĀTS Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas Padomes sēdē Rīgā, 28.10.2015., protokola Nr. 3-11/5 STUDIJU PĀRBAUDĪJUMU NOLIKUMS 1. Vispārīgie noteikumi 1.1. Nolikums nosaka kārtību, kādā kārtojami

Sīkāk

Atskaites koncerts 25.aprīlī izskanēja tradicionālais interešu izglītības pulciņu atskaites koncerts. Šogad koncertu papildināja smilšu kino Krāsainā

Atskaites koncerts 25.aprīlī izskanēja tradicionālais interešu izglītības pulciņu atskaites koncerts. Šogad koncertu papildināja smilšu kino Krāsainā Atskaites koncerts 25.aprīlī izskanēja tradicionālais interešu izglītības pulciņu atskaites koncerts. Šogad koncertu papildināja smilšu kino Krāsainā saruna, māksliniece Guna Miķelsone. Sakrālās mūzikas

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail:

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail: Grand Rose Spa Hotel /www.grandrose.ee/ Pagājušā gada decembrī savas durvis Kuresāres centrā vēra jauna, ekskluzīva 130 vietīga Grand Rose SPA viesnīca ar luksusa SPA un pirts kompleksu Rosaarium. Pēc

Sīkāk

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši, 3 brūni klucīši, 1 spēles laukums, 1 barjera izvēlētā

Sīkāk

Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošana

Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošana Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošana Latvijas valsts simtgades Reģionālo un nevalstisko projektu vadītāja Jolanta Borīte 2016.gada 31.maijs, Liepāja Latvijas valsts simtgades organizatoriskā

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Iekšējie noteikumi

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation LAUKU TŪRISMA SPĒKS: uzņēmēju, pašvaldības un vietējās kopienas sadarbība Mežotnes pils, 2015. gada 30. oktobris Mārketinga kampaņa, veidojot un popularizējot lauku tūrisma produktus skolu jauniešiem,

Sīkāk

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai semināra modulī tiek paplašināta uzdevuma funkcionalitāte.

Sīkāk

LV_Lielakie pasakumi 2019_web

LV_Lielakie pasakumi 2019_web Ceļvedis Pasākumi 2019 Valmiera Kocēni Burtnieki Beverīna JANVĀRĪ 01.01. Jaunā gada sagaidīšanas pasākumi Valmierā, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadā. 17.-20.01. Starptautiskais Ziemas mūzikas festivāls

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Konference Starpdisciplinaritāte, radošums un uzņēmība mūsdienu izglītības aktualitātes, 2014. gada 29. oktobris ESF projekts Atbalsts izglītības pētījumiem 2011/0011/1DP/1.2.2.3.2/11/IPIA/VIAA/001 Pētījums

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Velotūrisma nacionālās īpatnības īpaši aizsargājamā dabas teritorijās. Ķemeru nacionālā parka piemērs Agnese Balandiņa Carnikavas novads 27.03.2013 Velotūrisms ĪADT kāpēc par krietni zaļāka un videi draudzīgāka

Sīkāk

grand-media-buklets-final higher prices

grand-media-buklets-final higher prices capture the moment in film iemūžini mirkli ar video Kāzas ir brīnumjauks, satraucošs un neaizmirstams dzīves notikums. Šī ir diena, kad likteņus mij divas mīlošas sirdis. Ir svarīgi, lai tā tiktu iemūžināta

Sīkāk

P R O J E K T S v

P R O J E K T S    v APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 23.08.2016. sēdes lēmumu (protokols Nr.13 4) 2016.gada 23.augustā NOLIKUMS Ādažu novadā Nr.14 Ādažu vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 15.panta

Sīkāk

B_Briede

B_Briede LLU pirmā kursa studentu pašvirzītās studijas LLU TF IMI prof. Baiba Briede Saturs Pašvirzīto studiju būtība Aktualitāte Pasaules ekonomikas foruma 2018 un Boloņas procesa kontekstā LLU 1. kursa studentu

Sīkāk

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī,

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī, Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes 2012. gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei 2018. gada 18. oktobrī, prot. Nr. 9 Dokumenta mērķis: Dokumentā aprakstīti

Sīkāk

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi:

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: 13.04.2017., prot.nr.5, 2. 2014.gada 15.maijā Izdots saskaņā

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Iekšējie noteikumi

Sīkāk

Microsoft Word - Rūjienas_vidusskola_3b.docx

Microsoft Word - Rūjienas_vidusskola_3b.docx Izglītības iestāde un klase : Rūjienas vidusskola, 3.b klase 11.februārī Rūjienas vidusskolas 3.b klases skolēni, skolotāja un daži vecāki devās ciemos uz Valmieras SOS bērnu ciematu, lai Labdarības akcijas

Sīkāk

Microsoft Word - PLAANS_I_sem.doc

Microsoft Word - PLAANS_I_sem.doc SEPTEMBRIS Datums Laiks Pasākums Dalībnieki Vieta Atbildīgais pedagogs 01.09.2017. 13.00 Svinīgais mācību gada sākums Skolas audzēkņi, pedagogi Ulbrokas kultūras nams Vita Pinne 02.09.2017. 03.09.2017.

Sīkāk

Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasauk

Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasauk Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā 2017. gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasaukta: 2017. gada 11.janvārī pl.10:00 Sēdi vada: Sēdē

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode] DARBA MEKLĒŠANAS ABC 1. Iepazīstamies 2. Informācija (un, cerams, diskusija) par: o CV izstrādes principi; o Ko rakstīt CV, ja nav darba pieredzes; o Efektīvs pieteikums (motivācijas vēstule); o Pieteikumu

Sīkāk

Microsoft Word - Kartiba_Cemex_ RTUAF-341.doc

Microsoft Word - Kartiba_Cemex_ RTUAF-341.doc Nodibinājums «Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds», Reģ. Nr. 40008067097, Kaļķu iela 1, Rīga, LV-1658, Latvija Tālr. 67089429, e-pasts: fonds@rtu.lv, www.fonds.rtu.lv Kārtība SIA CEMEX praktisko

Sīkāk

Rise & Tell

Rise & Tell E-pasta mārketings ir tikai rīks. Tas ir visefektīvākais digitālā mārketinga un pārdošanas rīks. Precīzāk 1:43 EUR atdeve. Bet... Tas ir vienkārši instruments nevis burvju nūjiņa. Rezultāti būs, ja to

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Jūrtaka: Nida Tallina. Daba, kultūra, pakalpojumi 24.-25. aprīlis, 2018, Liepāja, Roja Jūrtaka garas distances maršruts divās valstīs LV & EST statistika o Dienu skaits: 50; o Noietie kilometri: ~ 1230

Sīkāk

Microsoft Word - P Beihmanis apraksts g

Microsoft Word - P Beihmanis apraksts g Latvijas ūdens motosporta Goda zāle Par labiem rezultātiem sportā Pēteris Beihmanis Dzimis: 1946.gada 3.janvārī Dzīvesvieta: Jelgava Pēteris Beihmanis dzimis un audzis dzelzceļnieka Jāņa un mājsaimnieces

Sīkāk

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ 2019. gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attīstību. 1.2. Sekot līdzi augsta līmeņa basketbolistu

Sīkāk