VII nodaļa: Jaunās Derības izcelsme [b] Šajā nodaļā: Ko Vecā Derība vēstīja par Dieva nodomiem - Jēzus dzīve - Jēzus nāve - Apustuļu kalpošana - Apust

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "VII nodaļa: Jaunās Derības izcelsme [b] Šajā nodaļā: Ko Vecā Derība vēstīja par Dieva nodomiem - Jēzus dzīve - Jēzus nāve - Apustuļu kalpošana - Apust"

Transkripts

1 VII nodaļa: Jaunās Derības izcelsme [b] Šajā nodaļā: Ko Vecā Derība vēstīja par Dieva nodomiem - Jēzus dzīve - Jēzus nāve - Apustuļu kalpošana - Apustuļu liecība - Jaunās Derības sarakstīšana - Kas ir Jaunā Derība - Ko citi saka par Kristus notikumu [Turpinājums] Jēzus nāve Tieši šādu, varenu un neapturamu, vīru, kuram paklausa visa radība, pat nāve atkāpjas Viņa priekša, šādu Jēzu redzēja Viņa mācekļi un tūkstošiem un tūkstošiem Viņa apbrīnojamo darbu liecinieku. Ne tā sevi redzēja Jēzus. Viņš nebija nācis, lai pārņemtu laicīgo varu savās rokās; kas gan Viņam būtu vieglāks par to?! Dievs nāca pēc vienīgās lietas, kas visā Universā Viņam vēl nepiederēja, - pēc mūsu uzticības, pēc mūsu sirdīm. Vēl būdams tālu no Jeruzalemes Jēzus atkal un atkal saviem mācekļiem mēģināja skaidrot, ka Viņam jādodas uz Jeruzalemi, lai tur daudz ciestu no vecajiem un augstiem priesteriem un rakstu mācītājiem, un tiktu nokauts, un trešā dienā augšāmceltos. Mācekļu runasvīrs Pēteris, kurš tikko kā bija apliecinājis, ka Jēzus ir Kristus, dzīvā Dieva Dēls, uz šiem Jēzus vārdiem iespēja vien iebilst: Lai Dievs pasargā, Kungs, ka Tev tas nenotiek! (Mt 16:16-22). Cik liels bija Pētera pārstseigums, kad par šādu, cilvēcīgi tik prātīgu padomu, no paša Jēzus viņš saņēma ārkārtīgi skarbu pārmetumu. Mūsu acis nevēlas redzēt ciešanas, krustu, nāvi. Nē, nē! Dodiet mums ķēniņu, kas mūs tuksnesī pabaros tā, ka visiem pietiek, kas mūs dziedinās, kas sados visiem sliktajiem un mūs sēdinās pie savas labās rokas, - šo ķēniņu, šo dodiet mums! Šādu ķēniņu, Jēzum iejājot Jeruzalemē, sveica visa pilsēta. Patiesi, Jēzus bija Ķēniņš, turklāt tāds, kura valstībai nebūs gala. Viņš arī bija nācis, lai saņemtu savu valstību, bet Viņš nebija šāds ķēniņš.

2 Cik apmulsušiem, izbiedētiem un izmisušiem bija jābūt Jēzus mācekļiem! No troņa uz krustu! No slavas, godības un varas uz kaunpilnu un mokošu nāvi noziedznieku vidū! Kristus taču nevarēja mirt! Viņam taču jāvalda mūžīgi! Tas taču ir tas, kam visi ticēja! Kas tagad notiks ar viņiem, mācekļiem? Mīļie, kur gan jūs bijāt, vai patiesi jūsu ausis bija kurlas, vai patiesi jūs nedzirdējāt, ko jūsu Mācītājs jums saka vēlreiz un vēlreiz! Kad mēs domājam par ķēniņu, par valstību, par līdzi nākošo godu un labklājību, mēs nedzirdam tādus vārdus kā ciešanas, krusts, nāve. Nē, nē! Lai Dievs pasargā, Kungs, ka Tev tas nenotiek! Taču viss notika, tieši tā kā Jēzus to iepriekš bija sacījis. Tieši tā kā Dievs to jau iepriekš bija pasludinājis caur saviem kalpiem praviešiem un vēlreiz pats ar savu muti saviem mācekļiem un lieciniekiem, apustuļiem. Piektdiena. Āmuriem smagi rībot metāla naglas caururbj Dieva Dēla Jēzus rokas un kājas. Pilnīgi kails Viņš tiek piekārts pie krusta nomirt zemiskā pūļa priekšā. Jēzus ausis vēl dzird mūsu ņirgas: Palīdzi pats Sev; ja Tu esi Dieva Dēls, kāp no krusta zemē! (Mt 27:40) Diena vēl ir tikai pusē, sestā stunda, saule pašā zenītā, kad pēkšņi uz trīs stundām visu zemi pārklāj tumsa. Pat saule satumst. Tikai cilvēki, kuru dēļ Dieva Dēls cieš pie krusta, tikai viņi neko nesaprot. Devītā stunda. Viss, ko Dievs Dēls pats kopš senseniem laikiem bija atklājis ir piepildīts. Jēzus atkal iekliedzās stiprā balsī un izlaida Savu garu. Un redzi, Tempļa priekškars pārplīsa no augšas līdz apakšai divos gabalos, un zeme trīcēja, un klintis šķēlās. (Mt 27:50-51) Zeme saraujas kā dzemdību sāpēs, ir noticis, kas neaptveram, - pats dzīvības Kungs, Visuvarenais Radītājs, ir savu dzīvību atdevis savas grēka varā nonākušās radības dēļ! Virsnieks, kas tur klāt stāvēja Viņam pretī, redzēdams, ka Viņš tādā veidā bija miris, sacīja: Patiesi, šis cilvēks bija Dieva Dēls. (Mk 15:39) Tumsa iestājās tikai uz pāris stundām, bet visas Jēzus mācekļu cerības bija itin kā nogrimušas nakts melnumā. Trīs gadi. Trīs gadi kopā ar Skolotāju un kas no tā?! Nekas no cerētā un sapņotā. Cerības pamats ar caururbtām rokām un kājām nu atdusas guldīts kapenēs. Godības troņa vietā visdziļākais pazemojuma bezdibenis - krusta nāve. Viss zaudēts. Ko gan iesākt mācekļiem!

3 Tā Dievs darbojās. Cik necila bija Viņā nākšana pasaulē, tik nesaprotama bija Viņa nāve pie krusta. Taču tieši šādi, pretēji visam, ko mēs sauktu par uzvaru, panākumiem, vai gudrību Dievs triumfē pār mūsu ienaidniekiem. Vienā mirklī tiek iznīcināta grēka un nāves vara, mūsu mūžīgais pretinieks Sātans neatgriezeniski sakauts, mūžīgā taisnība no jauna celta godā un visai radībai dāvāta atjaunota dzīve, taisnībā un svētlaimē, kā tas arī bija no sākuma iecerēts. Tāda ir Dieva gudrība. Ne tā to redzēja mācekļi. Viņi, un simtiem citu Jeruzalemes iedzīvotāju bija liecinieki Jēzus pilnīgai sakāvei, pazemojošai nāvei pie krusta. Vien Jēzus pretinieki vēl nebija līdz galam droši, vai tiešām izdevies tikt no Viņa vaļā. Ko mācekļi bija palaiduši gar ausīm, to Jēzus pretinieki bija rūpīgi saklausījuši, - trešajā dienā Viņš celšoties augšā no mirušajiem. Protams, tas nevarētu būt iespējams, kurš gan var uzcelties no mirušajiem! Bet, lai izvairītos no pārpratumiem, ja gadījumā mācekļi ņemtu un paslēptu Jēzus miesas, pie Viņa kapa tika pielikta apsardze. Pienāca svētdienas rīts. Trešā diena. Redzi, notika liela zemestrīce, jo Tā Kunga eņģelis nāca no debesīm, piegājis novēla akmeni no durvīm un sēdās tam virsū. Un viņa izskats bija kā zibens un viņa drēbes baltas kā sniegs. Bet sargi drebēja aiz bailēm un kļuva kā miruši. (Mt 28:2-4) Kaps bija tukšs! Jēzus tur nebija! Viņš bija augšāmcēlies! To piedzīvoja sargi un visu piedzīvoto viņi izstāstīja jūdu augstajiem priesteriem. Tieši Jēzus pretinieki bija pirmie Viņa augšāmcelšanās liecinieki. Tajā pašā rītā gan Jēzus māte, gan citas sievas, kas bija ceļojušas kopā ar Jēzu un Viņa mācekļiem, gan arī Jēzus mācekļi Jānis un Pēteris, viņi visi šajā rītā devās uz Jēzus kapu, bet atrada to atvērtu un tukšu. Un tad tas notika. Tajā pašā dienā augšāmcēlies Jēzus parādījās gan šīm sievietēm, gan Pēterim, gan saviem mācekļiem, kad tie, vienkopus pulcējušies aiz slēgtām durvīm, slēpās no jūdiem. Grūti iztēloties, kā mēs varētu justies mācekļu vietā. Arī viņiem negāja viegli. Kā gan tas iespējams, ka cilvēks, kura nāvi viņi visi bija vērojuši paši ar savām acīm, stāv viņu vidū dzīvs! Tikai tad, kad Jēzus ļāva mācekļiem sevi aptaustīt, kad kopā ar viņiem baudīja maltīti, tikai tad mācekļi sāka pamazām pieņemt notikušo brīnumu. (Ap.d. 10:38)

4 Mēs varam šaubīties vai brīnīties, par Jēzus varenajiem darbiem, dziedināšanām, nešķīstu garu izdzīšanu, tūkstošu paēdināšanu, vētras apsaukšanu, un tā joprojām. Bet, ja Jēzus kā pirmais necēlās augšā no mirušajiem, tā parādīdams, kas mūs sagaida pēc Viņa atnākšanas laika beigās, tad visiem citiem brīnumiem priekš mums nav nekādas nozīmes. Savukārt, ja Viņš cēlās augšām no mirušajiem, kā Dievs, kas tapis cilvēks, kurš pats būdams Dzīvības Kungs caur savu nāvei uzvarējis grēku un nāvi, lai dāvātu arī mums mūžīgo dzīvību, tad visi pārējie brīnumi tāds nieks vien ir. Jo kādas gan pūles Dievam, Dzīvības Kungam, Radītājam un Visu-valdītājam, prasītu dažas šādas zīmes! Un Viņš ir augšāmcēlies! Jēzus Kristus, Dievs tapis cilvēks, ir Dzīvības Kungs un mūsu durvis un mūžīgo dzīvību, Viņš ir augšāmcelies, lai arī mūs celtu augšā un vestu pie sevis! Mūs visus, arī tevi un mani! Apustulis Pāvils rakstīdams laikā, kad lielākā daļa no Jēzus augšāmcelšanās lieciniekiem vēl bija dzīvi šādi attēlo notikušo: Viņš ir parādījies Kēfam, pēc tam tiem divpadsmit. Pēc tam Viņš ir parādījies vairāk kā pieci simti brāļiem vienā reizē, no kuriem daudzi ir vēl dzīvi, bet citi jau miruši. Pēc tam Viņš ir parādījies Jēkabam, tad visiem apustuļiem. Kā pašam pēdējam Viņš parādījās arī man kā kādam nelaikā dzimušam. (1.Kor 15:5-8) Kā redzams, runa nav par dažiem vīriem un sievām, uzticamiem Jēzus mācekļiem, kuru kaismīgo liecību varētu mēģināt apšaubīt, vai aizskaidrot prom. Runa ir par simtiem liecinieku, kuri četrdesmit dienu laikā pēc Jēzus augšāmcelšanās paši savām acīm redzēja augšāmcelto Dievu. Tieši pateicoties viņu liecībai, patiesība par to, ka caur Jēzus nāvi un augšāmcelšanos cilvēku un Dieva attiecības beidzot atkal ir atjaunotas, uguns ātrumā izplatījās visā Romas impērijā. Apustuļu kalpošana Pēc augšāmcelšanās Jēzus daudzas dienas pavadīja kopā ar saviem mācekļiem, tiem izskaidrodams Vecās Derības liecības un rādīdams, ka par Viņu liecina visi pravieši 1, ka Dievs ir izdarījis visu tieši tā, kā jau iepriekš caur saviem kalpiem to bija pasludinājis. Dievs bija runājis caur praviešiem Vecās Derības laikā, Dievs, augšāmcēlies no kapa, 1 Ap.d. 10:43, 3:18 un 24.

5 pats arī izskaidroja saviem mācekļiem, kā saprast Viņa vārdus. Šādi viņus sagatavojis, Jēzus sūtīja apustuļus pie visām pasaules tautām, lai vēsts par Dieva varenajiem darbiem Jēzū Kristū nestu gaismu ikvienam, kas bija tālu no patiesības atziņas. Zīmīgi, kādus vārdus Jēzus lieto: Jūs dabūsit spēku, kad Svētais Gars būs nācis pār jums, un būsit Mani liecinieki kā Jeruzalemē, tā visā Jūdejā un Samarijā un līdz pašam pasaules galam. (Ap.d. 1:8) Liecinieki. Instruējis savus mācekļus, Jēzus viņu acu priekšā tika uzņemts debesīs. Mācekļiem bija jāuzkavējas Jeruzalemē līdz tie saņemtu Svēta Gara spēku, kas viņiem ļautu izpildīt Jēzus doto uzdevumu būt par Viņa lieciniekiem. Vasarsvētku dienā, kad ticīgo pulki no Romas impērijas malu malām bija ieradušies Jeruzalemē, piepeši no debesīm nāca rūkoņa, it kā stiprs vējš pūstu, un piepildīja visu namu, kur tie sēdēja, un viņiem parādījās it kā uguns mēles, kas sadalījās un nolaidās uz ikvienu no tiem, un visi tika piepildīti ar Svēto Garu. (Ap.d. 2:2-4) Kad apustuļi uzrunāja Jeruzalemē sapulcētos dievbijīgos vīriešus un sievietes, tad ļaudis, kuri bija ieradušies no malu malām un runāja daudz un dažādās valodās, izbrīnīti secināja, ka viņi visi saprot apustuļu sludināto. Kad apustuļi bija nodevuši liecību par Jēzu, viņa dzīvi, nāvi un augšāmcelšanos, izskaidrojot, ka to jau kopš seniem laikiem bija sludinājuši pravieši, šīs liecības satriekti un pārliecināti, tajā pašā dienā tika kristīti un apustuļiem pievienojās ap trīs tūkstošu dvēseļu. Tā bija augšāmceltā Pestītāja Baznīcas dzimšanas diena. Šie cilvēki, kā to Lūka apraksta, bija nākuši no visām zemes malām. No teritorijām tālu austrumos, kur Israēla ciltis tika izsūtītas 8.gadsmitā pirms Kristus, kad Asīrija iekaroja Israēla Ziemeļvalsti, no Babilonijas impērijas teritorijām, kur tie bija aizvesti 6.gadsimta iekarojumu trimdas laikā, no Ēģiptes, Romas un Mazāzijas (mūsdienu Turcijas) teritorijām. Īsumā, praktiski no visām vietām, kur vien jūdu tautas pārstāvji bija gadsimtu laikā izkliedēti. Tādējādi pāris mēnešu laikā pēc Kristus augšāmcelšanās Dieva Evaņģēlijs tika sludināts Romas impērijas malu malās, un vēl tālu aiz tās robežām. Spēks no augšas, Svētais Gars, kuru Jēzus bija apsolījis un sūtījis apustuļiem, ļāva viņiem darīt tādas pašas zīmes, kādas savas zemes dzīves laikā bija darījis Jēzus. Apustuļi

6 liecināja par notikumiem, kurus viņi bija vērojuši paši ar savām acīm, savukārt Kristus apliecināja viņu sacīto ar zīmēm un brīnumiem. Šeit ieraugām to pašu modeli, kādu Dievs Jahve iedibināja jau Ēģiptē un pie Sinaja kalna, proti, - Dievs sūta savus kalpus ar savu vēsti, turklāt pats daudzu aculiecinieku klātbūtnē apliecina šo kalpu liecības patiesumu un autoritāti ar zīmēm un brīnumiem. Turklāt tas nenotika kur slepenībā aiz trejdeviņām zemēm, bet gan vietās, kur šo zīmju un brīnumu aculiecinieki bija desmiti un simti. Kristus dziedināja visus, kas pēc tā lūdza, tieši tāpat arī apustuļi Kristus vārdā. Kristus uzcēla mirušos, tieši tāpat arī apustuļi Kristus vārdā. Zīmes, kuras apustuļi darīja Svētā Gara spēkā, nebija izskaidrojamas savādāk kā vien ar Dieva paša līdzdarbošanos. Pretēji visam, ko mēs zinām un spējam izskaidrot, pat no dzimšanas aklie un kroplie mirklī tika darīti veseli, un mirušie atgriezti no nāves skavām dzīvē. Visus pārņēma bailes, un apustuļi darīja daudz brīnumu un zīmju. Tā Dievs apliecināja Savu žēlastības vārdu, likdams notikt zīmēm un brīnumiem caur viņu rokām. 2 To pašu vārdu, jeb Jaunās Derības liecību, kuru esam saņēmuši arī mēs. Apustuļu liecība Jēzus izvēlējās apustuļus, lai tie būtu Viņa liecinieki. Šīm norādēm apustuļi sekoja arī meklēdami kādu, kurš ieņems zagļa un nodevēja Jūdas vietu. Tāpēc vienam no tiem vīriem, kas ar mums kopā gājuši visu to laiku, kad Kungs Jēzus pie mums nācis un gājis, sākot ar Jāņa kristību [Jēzus kalpošanas sākums] līdz tai dienai, kad Viņš no mums tika uzņemts debesīs, vienam no tiem līdz ar mums jākļūst par Viņa augšāmcelšanās liecinieku. (Ap.d. 1:21-22) Izlasīsim uzmanīgi ar kādiem vārdiem apustuļi sūta savu vēstījumu: Nevis izgudrotām pasakām sekodami, mēs jums esam sludinājuši mūsu Jēzus Kristus spēku un atnākšanu, bet kā tādi, kas esam kļuvuši Viņa varenības aculiecinieki. (2.Pēt 1:16) Kas no sākuma bija, ko esam dzirdējuši, ko savām acīm esam redzējuši, ko esam skatījuši un mūsu rokas ir aptaustījušas, dzīvības vārdu - dzīvība ir parādījusies, mēs esam redzējuši 2 Ap.d. 2:43, 14:3

7 un apliecinām un pasludinām jums mūžīgo dzīvību, kas bija pie Tēva un mums ir parādījusies, - ko esam redzējuši un dzirdējuši, to pasludinām arī jums, lai arī jums būtu sadraudzība ar mums. (1.Jņ 1:1-3) Jāņa evaņģēlija autors raksta: Kas to redzējis, tas to ir apliecinājis, un viņa liecība ir patiesa. Un viņš zina, ka viņš runā patiesību, lai arī jūs ticētu. Noslēdzot savu vēstījumu Jānis piebilst, ka viņš pats ir šis Jēzus mīļais māceklis, kas liecību dod par šīm lietām un kas šo visu ir uzrakstījis; un mēs zinām, ka viņa liecība ir patiesa. 3 Lasām vēl. Mēs esam liecinieki visam, ko Viņš darījis jūdu zemē un Jeruzalemē. Viņu tie nonāvējuši, pakārdami pie krusta. Dievs Viņu uzmodinājis trešajā dienā un Viņam licis parādīties ne visiem ļaudīm, bet Dieva iepriekš izredzētajiem lieciniekiem, mums, kas ar Viņu esam ēduši un dzēruši pēc Viņa augšāmcelšanās no mirušiem. Un Viņš mums pavēlējis tautai sludināt un apliecināt, ka Viņš ir Dieva iecelts soģis pār dzīviem un mirušiem. Par Viņu liecina visi pravieši, ka ikviens, kas tic uz Viņu, Viņa Vārdā dabū grēku piedošanu. (Ap.d. 10:39-43) Šo Jēzu Dievs ir uzmodinājis, tam mēs visi esam liecinieki. (Ap.d. 2:32) Jo Mozus ir sacījis: Dievs Kungs iecels jums Pravieti no jūsu brāļiem tāpat kā mani; Tam klausiet visās lietās, ko Tas uz jums runās. Un ikviena dvēsele, kas neklausīs šim Pravietim, tiks izdeldēta no tautas vidus. Un visi pravieši, sākot ar Samuēlu, un tie, kas turpmāk runājuši, arī šīs dienas ir pasludinājuši. Jūs dzīvības Valdnieku esat nonāvējuši, bet Dievs Viņu ir uzmodinājis no mirušiem, tam mēs esam liecinieki. Ko Dievs ar visu praviešu muti iepriekš sludinājis, ka Viņa Svaidītajam jācieš, to Viņš tā arī piepildījis. 4 Taču sludinādami apustuļi neliecināja tikai par savu pieredzi, ko redzējuši un ko dzirdējuši. Vispirms viņi vērsa savu klausītāju uzmanību uz ko citu: Jēzus notikums bija šis ilgi gaidītais apsolījums, kuru Israēla Dievs Jahve, visas pasaules Radītājs, jau no iesākuma bija sludinājis caur saviem kalpiem praviešiem. Citiem vārdiem sakot, apustuļi saviem klausītājiem izraēliešiem skaidroja, ka šis Jēzus Kristus, kurš tika piesists krustā un augšāmcēlās ir tas pats Pestītājs, kuru Jahve apsolīja Ādamam un Ievai. 3 Jņ 19:35 un 21:24 4 Ap.d. 3:22-24, 15, 18

8 Tas pats mūžīgais Ķēniņš no Jūdas cilts, kura valstībai nebūs gala, par kura ciltstēviem bija izredzēti būt Ābrahām, Īzaks, Jēkabs un viņa dēls Jūda. Šis Jēzus Kristus ir tas pats pravietis no viņu vidus, par kuru runāja Mozus. Krustā sistais un augšāmceltais ir tas pats Jahves sūtītais Cietējs Kalps, kurš nesa mūsu visu grēkus. Šis Jēzus ir Dieva apsolītais pasaules Glābējs, Dievs tapis cilvēks, Imanuēls. 5 Vecā Derība, kuru Israēls bija glabājis kā Dieva paša atklāsmi, nu kalpoja kā pamats, no kura pasludināt visu Jahves apsolījumu piepildījumu Dievā-cilvēkā Jēzū Kristū (2.Kor 1:21). Kā Vecās Derības laikā praviešu vārdi tika pārbaudīti iepretī Mozus vēstījumam, tā arī apustuļu liecība tika pārbaudīta pret Vecās Derības vārdiem. (Ap.d. 17:10-11) Jēzus pats apliecināja, ka Vecā Derība sniedz liecību par un rāda tieši uz Viņu. 6 Arī apustuļu sludināšana un vēlāk rakstīšana balstījās uz Dieva Jahves jau iepriekš paveikto un pasludināto. Apustuļi nesludināja kādu jaunu skatu uz realitāti, jaunu patiesību, vai jaunu Dievu, bet gan prieka vēsti, ka Dievs Radītājs ir izdarījis to, ko no iesākuma bija apsolījis. Tieši tādēļ sludināšana aizsākās izraēliešu vidū. Viņi bija lolojuši vēsti par šo Pestītāju. Viņiem kopš senseniem laikiem piederēja bērnu tiesa, dievišķā godība, derības, bauslība, kalpošana, apsolījumi, tēvi. (Rom 9:4) Jau pirms gandrīz 2000 gadiem Dievs bija aizsācis to, ko Viņš noveda līdz piepildījumam pie krusta. Visu šo laiku Jahve bija sludinājis, kas notiks. Viņa vārdi, Dieva vārdi bija rūpīgi glabāti līdz pat Kristus laikam. Kad Dieva apsolītais Glābējs beidzot bija atnācis, kad Dievs beidzot bija ar mums, Imanuēls, tad tieši Vecā Derība varēja apliecināt un izskaidrot notikušo. Lasot Dieva apsolījumus, katrs pats varēja pārliecināties, vai tiešām šis Jēzus ir apsolītais Kristus. Katrs pats, lasīdams Dieva kalpu pravietoto, varēja pārliecināties, cik uzticams un negrozāms savos solījumos ir Dievs Jahve. Viss, ko Viņš iepriekš bija pasludinājis, tieši tā arī piepildījās. [Turpinājums sekos ] 5 1.Moz 3:16, 12:1-3, 49:8-12, Jes 7:14, Mt 1:23. 6 Jņ 5:39, Lk 24:25-26,

XV nodaļa: Evaņģēlijs ir spēks (Rom 1:16) [b] Šajā nodaļā: Vai Bībeles liecība ir uzticama - Bībele salīdzinājumā ar citām svētajām grāmatām - Kurš Di

XV nodaļa: Evaņģēlijs ir spēks (Rom 1:16) [b] Šajā nodaļā: Vai Bībeles liecība ir uzticama - Bībele salīdzinājumā ar citām svētajām grāmatām - Kurš Di XV nodaļa: Evaņģēlijs ir spēks (Rom 1:16) [b] Šajā nodaļā: Vai Bībeles liecība ir uzticama - Bībele salīdzinājumā ar citām svētajām grāmatām - Kurš Dievs darbojās mūsu pasaulē - Ko Dievs un ko Bībele dara

Sīkāk

2. TĒMA JANVĀRIS STARP LUKTURIEM Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 1:9 18, Apd 7:54 60, Mt 12:8, 2Moz 20:11, Dan 10:5, 6, Atkl 1:20,

2. TĒMA JANVĀRIS STARP LUKTURIEM Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 1:9 18, Apd 7:54 60, Mt 12:8, 2Moz 20:11, Dan 10:5, 6, Atkl 1:20, 2. TĒMA 5. 11. JANVĀRIS STARP LUKTURIEM Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 1:9 18, Apd 7:54 60, Mt 12:8, 2Moz 20:11, Dan 10:5, 6, Atkl 1:20, Atkl 2:1 7. ATMIŅAS PANTS: Kam ausis, lai dzird, ko

Sīkāk

SAUCIENS UZ PAKLAUSIBU

SAUCIENS UZ PAKLAUSIBU SAUCEINS UZ PAKLAUSĪBU Tu vari sekot drūmiem, nolemtiem sludinātājiem jeb arī pievienoties grupai, kas lūdz pēc atmodas. Reimars A.C.Šulcs VAI BŪS ATMODA VISĀ PASAULĒ? #216 Ak, kaut Tu pāršķeltu debesis

Sīkāk

8. TĒMA FEBRUĀRIS SĀTANS SAKAUTS IENAIDNIEKS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl. 12, 1Moz 3:15, Jes 14:12 15, Dan 7:23 25, 2tes 2:8

8. TĒMA FEBRUĀRIS SĀTANS SAKAUTS IENAIDNIEKS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl. 12, 1Moz 3:15, Jes 14:12 15, Dan 7:23 25, 2tes 2:8 8. TĒMA 16. 22. FEBRUĀRIS SĀTANS SAKAUTS IENAIDNIEKS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl. 12, 1Moz 3:15, Jes 14:12 15, Dan 7:23 25, 2tes 2:8 12, Atkl 13:13, 14, Atkl 19:20. ATMIŅAS PANTS: Viņi

Sīkāk

PĒRS GRUNNANS MĪLESTĪBA, PATIESĪBA, UN ŽĒLASTĪBA KĀDS IR DIEVS? Neredzamais Dievs ir ļāvis mums Sevi iepazīt caur Bībeli un Jēzu Kristu. Mēs nekad pa

PĒRS GRUNNANS MĪLESTĪBA, PATIESĪBA, UN ŽĒLASTĪBA KĀDS IR DIEVS? Neredzamais Dievs ir ļāvis mums Sevi iepazīt caur Bībeli un Jēzu Kristu. Mēs nekad pa KĀDS IR DIEVS? Neredzamais Dievs ir ļāvis mums Sevi iepazīt caur Bībeli un Jēzu Kristu. Mēs nekad pa īstam nespēsim izprast Viņa varenumu. Kas ir Tā Kunga Garam noteicis tā apjomu? (Jes. 40:13). Dieva

Sīkāk

7. TĒMA MAIJS MATEJA 24. UN 25. NODAĻA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Mat. 24:1 25, Atkl. 13:11 17, Mat. 7:24 27, Lūk. 21:20, Mat. 25

7. TĒMA MAIJS MATEJA 24. UN 25. NODAĻA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Mat. 24:1 25, Atkl. 13:11 17, Mat. 7:24 27, Lūk. 21:20, Mat. 25 7. TĒMA 12. 18. MAIJS MATEJA 24. UN 25. NODAĻA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Mat. 24:1 25, Atkl. 13:11 17, Mat. 7:24 27, Lūk. 21:20, Mat. 25:1 30. ATMIŅAS PANTS: Jo celsies viltus kristi un viltus

Sīkāk

6. TĒMA FEBRUĀRIS DIEVA APZĪMOGOTIE ĻAUDIS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 7; 2Pēt 3:9 14, 5Moz 8:11 17; Atkl 14:4, 5, 12; Atkl 17:

6. TĒMA FEBRUĀRIS DIEVA APZĪMOGOTIE ĻAUDIS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 7; 2Pēt 3:9 14, 5Moz 8:11 17; Atkl 14:4, 5, 12; Atkl 17: 6. TĒMA 2. 8. FEBRUĀRIS DIEVA APZĪMOGOTIE ĻAUDIS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 7; 2Pēt 3:9 14, 5Moz 8:11 17; Atkl 14:4, 5, 12; Atkl 17:5; Rom 3:19 24. 40 ATMIŅAS PANTS: Šie ir tie, kas nāk

Sīkāk

Paļaujieties uz Dievu, tad ejiet un dariet Prezidents Henrijs B. Airings pirmais padomnieks Augstākajā Prezidijā gada pusgada Vispārējā konferen

Paļaujieties uz Dievu, tad ejiet un dariet Prezidents Henrijs B. Airings pirmais padomnieks Augstākajā Prezidijā gada pusgada Vispārējā konferen Paļaujieties uz Dievu, tad ejiet un dariet Prezidents Henrijs B. Airings pirmais padomnieks Augstākajā Prezidijā 2010. gada pusgada Vispārējā konference Svētdienas rīta sesija, 2010. gada 3. oktobrī Jūs

Sīkāk

4. TĒMA JŪLIJS ŽĒLASTĪBA UN TAISNĪBA PSALMOS UN SAKĀMVĀRDOS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps 9:7 9, 13 20; Ps 82; Ps 101; Ps 146; Sp

4. TĒMA JŪLIJS ŽĒLASTĪBA UN TAISNĪBA PSALMOS UN SAKĀMVĀRDOS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps 9:7 9, 13 20; Ps 82; Ps 101; Ps 146; Sp 4. TĒMA 20. 26. JŪLIJS ŽĒLASTĪBA UN TAISNĪBA PSALMOS UN SAKĀMVĀRDOS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps 9:7 9, 13 20; Ps 82; Ps 101; Ps 146; Spam 10:4; Spam 13:23, 25; 30:7 9. ATMIŅAS PANTS: Spriediet

Sīkāk

Microsoft Word - Dievkalpkartibamajaslapa.docx

Microsoft Word - Dievkalpkartibamajaslapa.docx DIEVKALPOJUMA KĀRTĪBA LELB TALSU DRAUDZĒ Ienākot baznīcā cilvēkam, kurš vēl nav kļuvis par kristieti, rodas jautājums - kāpēc dievkalpojums notiek tā un ne citādi? Kāda nozīme un jēga vārdiem un darbībām,

Sīkāk

Inga Borg Ziema pie Plupa

Inga Borg Ziema pie Plupa Inga Borg Ziema pie Plupa Plups ir maziņš neredzamais, kas var sarunāties ar dzīvniekiem. Cilvēki viņu neredz, izņemot tevi un mani. Plups dzīvo tālu tālu starp augstajiem kalniem. Viņš dzīvo maziņā kūdras

Sīkāk

6. TĒMA MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm

6. TĒMA MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm 6. TĒMA 4. 10. MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm 1:24 27; Gal 5:24. ATMIŅAS PANTS: Liec mani kā zīmogu

Sīkāk

KATOLISKĀS BAZNĪCAS ĪSS KATEHISMS RĒZEKNES - AGLONAS DIECĒZES KŪRIJA 2016

KATOLISKĀS BAZNĪCAS ĪSS KATEHISMS RĒZEKNES - AGLONAS DIECĒZES KŪRIJA 2016 KATOLISKĀS BAZNĪCAS ĪSS KATEHISMS RĒZEKNES - AGLONAS DIECĒZES KŪRIJA 2016 IKDIENIŠĶĀS LŪGŠANAS SVĒTĀ KRUSTA ZĪME Dieva Tēva un Dēla, un Svētā Gara vārdā. Āmen. KUNGA LŪGŠANA JEB TĒVS MŪSU Tēvs mūsu, kas

Sīkāk

Praviesi un Kenini

Praviesi un Kenini Еlena Vaita PRAVIEŠI UN ĶĒNIŅI Paskaidrojumi par Israēla gūstniecību un valsts atjaunošanu IEVADS Visai Ābrahāma pēcnācēju, izredzētās tautas vēsturei ir milzīga, sevišķi svarīga nozīme. Galvenokārt tāpēc,

Sīkāk

Pērs Anderss Grunnans MĪLESTĪBA, PATIESĪBA UN ŽĒLASTĪBA Kristīgais Katehisms Luterisma mantojuma fonds Rīga, 2010

Pērs Anderss Grunnans MĪLESTĪBA, PATIESĪBA UN ŽĒLASTĪBA Kristīgais Katehisms Luterisma mantojuma fonds Rīga, 2010 Pērs Anderss Grunnans MĪLESTĪBA, PATIESĪBA UN ŽĒLASTĪBA Kristīgais Katehisms Luterisma mantojuma fonds Rīga, 2010 UDK 284 Gr903 Per-Anders Grunnan, Kärlek, sanning och nåd kristen katekes Anno Domini 2000

Sīkāk

K R I S T U S O T R Ā A T N Ā K Š A N A JĀŅA ATKLĀSMES GRĀMATA Svētīgs tas, kas lasa, un tie, kas klausās pravieša vēstījuma Vārdus un tur to, kas šei

K R I S T U S O T R Ā A T N Ā K Š A N A JĀŅA ATKLĀSMES GRĀMATA Svētīgs tas, kas lasa, un tie, kas klausās pravieša vēstījuma Vārdus un tur to, kas šei K R I S T U S O T R Ā A T N Ā K Š A N A JĀŅA ATKLĀSMES GRĀMATA Svētīgs tas, kas lasa, un tie, kas klausās pravieša vēstījuma Vārdus un tur to, kas šeit rakstīts; jo noliktais laiks ir tuvu (Atklāsmes 1:3).

Sīkāk

02/2016/LV Uzvarēt ar Kristu: Dievbijība un paļāvība Dievkalpojums Brazīlijā: Liecināt par ticību Katehisms: Sakramenti Jautājumi un atbildes: Dzīve p

02/2016/LV Uzvarēt ar Kristu: Dievbijība un paļāvība Dievkalpojums Brazīlijā: Liecināt par ticību Katehisms: Sakramenti Jautājumi un atbildes: Dzīve p 02/2016/LV Uzvarēt ar Kristu: Dievbijība un paļāvība Dievkalpojums Brazīlijā: Liecināt par ticību Katehisms: Sakramenti Jautājumi un atbildes: Dzīve pēc nāves New Apostolic Church International IEVADRAKSTS

Sīkāk

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4 Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits 29.10.2017-05.11.2017 no 459 ir 05.11.2017-12.11.2017 no 459 ir 12.11.2017-19.11.2017 no 459 ir 19.11.2017-26.11.2017

Sīkāk

VII saruna Kādai būtu jābūt sievas attieksmei pret vīru? Guntars: Gribētu sākt šo sarunu aplūkojot kādu Rakstu vietu no Pāvila vēstules efeziešiem. Un

VII saruna Kādai būtu jābūt sievas attieksmei pret vīru? Guntars: Gribētu sākt šo sarunu aplūkojot kādu Rakstu vietu no Pāvila vēstules efeziešiem. Un VII saruna Kādai būtu jābūt sievas attieksmei pret vīru? Guntars: Gribētu sākt šo sarunu aplūkojot kādu Rakstu vietu no Pāvila vēstules efeziešiem. Un esiet paklausīgi cits citam Kristus bijībā. [Ef 5:21]

Sīkāk

Mārtiņš Luters MAZAIS KATEHISMS Luterisma mantojuma fonds Rīga, 2012

Mārtiņš Luters MAZAIS KATEHISMS Luterisma mantojuma fonds Rīga, 2012 Mārtiņš Luters MAZAIS KATEHISMS Luterisma mantojuma fonds Rīga, 2012 Luterisma mantojuma fonds, tulkojums latviešu valodā, piektais atkārtotais izdevums, 2012 Luterisma mantojuma fonds Reģ. nr. 50003360631

Sīkāk

DR. MĀRTIŅŠ LUTERS MAZAIS KATEHISMS UN LIELAIS KATEHISMS Devītais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs iekārot sava tuvākā namu. Ko tas nozīmē? Mums

DR. MĀRTIŅŠ LUTERS MAZAIS KATEHISMS UN LIELAIS KATEHISMS Devītais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs iekārot sava tuvākā namu. Ko tas nozīmē? Mums Devītais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs iekārot sava tuvākā namu. Ko tas nozīmē? Mums būs Dievu bīties un mīlēt, ka ar viltu sava tuvākā mantojumu vai namu neizkrāpjam, nedz šķietami likumīgi to

Sīkāk

2015. gada Gavēnis * Nr. 70 atrod kādu cilvēku Noasu, kurš vienīgais ir paklausīgs. Dievs liek viņam izgatavot šķirstu, kurā liek paslēpties ne tikai

2015. gada Gavēnis * Nr. 70 atrod kādu cilvēku Noasu, kurš vienīgais ir paklausīgs. Dievs liek viņam izgatavot šķirstu, kurā liek paslēpties ne tikai 2015. gada Gavēnis * Nr. 70 atrod kādu cilvēku Noasu, kurš vienīgais ir paklausīgs. Dievs liek viņam izgatavot šķirstu, kurā liek paslēpties ne tikai viņa ģimenei, bet visāda veida zvēriem un rāpuļiem.

Sīkāk

3. TĒMA JANVĀRIS DIEVS VAI NAUDA? Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps. 33:6-9; Mat. 19:16-22; 1. Pēt. 1:18; Ebr. 2:14, 15; 2. Moz. 9:14

3. TĒMA JANVĀRIS DIEVS VAI NAUDA? Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps. 33:6-9; Mat. 19:16-22; 1. Pēt. 1:18; Ebr. 2:14, 15; 2. Moz. 9:14 3. TĒMA 13. 19. JANVĀRIS DIEVS VAI NAUDA? Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps. 33:6-9; Mat. 19:16-22; 1. Pēt. 1:18; Ebr. 2:14, 15; 2. Moz. 9:14; Ps. 50:10. ATMIŅAS PANTS: Tādēļ arī Dievs viņu paaugstināja

Sīkāk

# Aicinati paklausibai

# Aicinati paklausibai SAUCEINS UZ PAKLAUSĪBU "Kas no jums ir bez grēka " # 226 Reimars A.C.Šulcs Tiesāt vai netiesāt "Netiesājiet, lai jūs netopat tiesāti" (Mat. 7:1) Kalna sprediķī, Jēzus teica: "Netiesājiet, lai jūs netopat

Sīkāk

7. tēma februāris Jēzus mācības un lielā cīņa Sabata pēcpusdienai Nedēļas pētījumiem: Mat. 11:29, Rom. 4:1-6, Mat. 13:3-8, 18-23, Mat. 7:21-27,

7. tēma februāris Jēzus mācības un lielā cīņa Sabata pēcpusdienai Nedēļas pētījumiem: Mat. 11:29, Rom. 4:1-6, Mat. 13:3-8, 18-23, Mat. 7:21-27, 7. tēma 6. 12. februāris Jēzus mācības un lielā cīņa Sabata pēcpusdienai Nedēļas pētījumiem: Mat. 11:29, Rom. 4:1-6, Mat. 13:3-8, 18-23, Mat. 7:21-27, Jēk. 2:17, Mat. 7:1-5. At m i ņ a s pa n t s : Nāciet

Sīkāk

AUGSTĀKĀ PREZIDIJA VĒSTĪJUMS, GADA MAIJS Tempļa svētības Apmeklējot templi, mēs varam iegūt jaunu garīguma pakāpi un miera sajūtu. Mani mīļie br

AUGSTĀKĀ PREZIDIJA VĒSTĪJUMS, GADA MAIJS Tempļa svētības Apmeklējot templi, mēs varam iegūt jaunu garīguma pakāpi un miera sajūtu. Mani mīļie br AUGSTĀKĀ PREZIDIJA VĒSTĪJUMS, 2015. GADA MAIJS Tempļa svētības Apmeklējot templi, mēs varam iegūt jaunu garīguma pakāpi un miera sajūtu. Mani mīļie brāļi un māsas, cik pateicīgs es esmu, ka šajā skaistajā

Sīkāk

HERBERTS GIRGENSONS MĀRTIŅA LUTERA KATEHISMA SKAIDROJUMS OTRAIS LŪGUMS Lai nāk Tava valstība. Ko tas nozīmē? Dieva valstība gan nāk bez mūsu lūgšana,

HERBERTS GIRGENSONS MĀRTIŅA LUTERA KATEHISMA SKAIDROJUMS OTRAIS LŪGUMS Lai nāk Tava valstība. Ko tas nozīmē? Dieva valstība gan nāk bez mūsu lūgšana, OTRAIS LŪGUMS Lai nāk Tava valstība. Ko tas nozīmē? Dieva valstība gan nāk bez mūsu lūgšana, pati no sevis; bet mēs lūdzam šajā lūgšanā, lai tā nāk arī pie mums. Kā tas notiek? Kad Debesu Tēvs mums dod

Sīkāk

899. Es izvēlējos divpadsmit vienkāršus vīriešus - Svētajos Rakstos neizglītotus un nekompetentus - kas bija nabadzīgi zvejnieki Svētdiena, 2013.g. 1.

899. Es izvēlējos divpadsmit vienkāršus vīriešus - Svētajos Rakstos neizglītotus un nekompetentus - kas bija nabadzīgi zvejnieki Svētdiena, 2013.g. 1. 899. Es izvēlējos divpadsmit vienkāršus vīriešus - Svētajos Rakstos neizglītotus un nekompetentus - kas bija nabadzīgi zvejnieki Svētdiena, 2013.g. 1.septembris, pl.11.08 Mana mīļotā meita, kad Es staigāju

Sīkāk

2. tēma janvāris Iesākumā Sabata pēcpusdienai Nedēļas pētījumiem: Mat. 19:4, Īj. 38:4-7, 5. Moz. 32:10, 11, Ps. 19, Jāņa 1:1-13, Rom. 5:12, Jes

2. tēma janvāris Iesākumā Sabata pēcpusdienai Nedēļas pētījumiem: Mat. 19:4, Īj. 38:4-7, 5. Moz. 32:10, 11, Ps. 19, Jāņa 1:1-13, Rom. 5:12, Jes 2. tēma 7. 13. janvāris Iesākumā Sabata pēcpusdienai Nedēļas pētījumiem: Mat. 19:4, Īj. 38:4-7, 5. Moz. 32:10, 11, Ps. 19, Jāņa 1:1-13, Rom. 5:12, Jes. 66:22. Atmiņas pants: Viņā radītas visas lietas debesīs

Sīkāk

02/2017/LV Jauna apgabala baznīca: Āfrikas dienvidi Dievkalpojums Austrālijā: Drošs enkurs Ievadraksts: Atpazīt Dievu un Viņa radīto Baznīcas mācība:

02/2017/LV Jauna apgabala baznīca: Āfrikas dienvidi Dievkalpojums Austrālijā: Drošs enkurs Ievadraksts: Atpazīt Dievu un Viņa radīto Baznīcas mācība: 02/2017/LV Jauna apgabala baznīca: Āfrikas dienvidi Dievkalpojums Austrālijā: Drošs enkurs Ievadraksts: Atpazīt Dievu un Viņa radīto Baznīcas mācība: Grēku piedošana un apustuļa amats New Apostolic Church

Sīkāk

Bībeles Sabatskolas mācības U Z T I C Ī G Ā L I E C I N I E K A L I E C Ī B A Jūlijs 2017.g. 1.MŪSU PIENĀKUMS MŪSU STĀVOKLIS LĀODIKEJA..

Bībeles Sabatskolas mācības U Z T I C Ī G Ā L I E C I N I E K A L I E C Ī B A Jūlijs 2017.g. 1.MŪSU PIENĀKUMS MŪSU STĀVOKLIS LĀODIKEJA.. Bībeles Sabatskolas mācības U Z T I C Ī G Ā L I E C I N I E K A L I E C Ī B A Jūlijs 2017.g. 1.MŪSU PIENĀKUMS... 1 2.MŪSU STĀVOKLIS... 4 3.LĀODIKEJA... 8 4.NEUZTICĪGI SARGI... 11 5.PRAVIEŠU GARS... 14

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 E.Petručeņa POZITĪVA BĒRNA AUDZINĀŠANA Psihologa un vecāku sadarbības ceļi... Robežas bērna audzināšanā. Pirms es apprecējos man bija sešas teorijas par bērnu audzināšanu, tagad man ir seši bērni un nevienas

Sīkāk

1. Pirmais Vēstījums no Jaunavas Marijas Pirmdiena, 2010.g. 8.novembris, pl (mājās, pēc Dieva Žēlsirdības kronīša lūgšanas) (Paskaidrojums nākam

1. Pirmais Vēstījums no Jaunavas Marijas Pirmdiena, 2010.g. 8.novembris, pl (mājās, pēc Dieva Žēlsirdības kronīša lūgšanas) (Paskaidrojums nākam 1. Pirmais Vēstījums no Jaunavas Marijas Pirmdiena, 2010.g. 8.novembris, pl.15.30 (mājās, pēc Dieva Žēlsirdības kronīša lūgšanas) (Paskaidrojums nākamajiem pravietojumiem, kurus saņem vēl apslēpts pravietis,

Sīkāk

Septītās dienas adventistu Latvijas draudžu savienības izdevums gada decembris, #12 (154) Vienoti Kristus cerībā TĒMA: Ziemassvētku vēsts: Dievs

Septītās dienas adventistu Latvijas draudžu savienības izdevums gada decembris, #12 (154) Vienoti Kristus cerībā TĒMA: Ziemassvētku vēsts: Dievs Septītās dienas adventistu Latvijas draudžu savienības izdevums 2008. gada decembris, #12 (154) Vienoti Kristus cerībā TĒMA: Ziemassvētku vēsts: Dievs ar mums Liecības: Nožēlas pārveidojošais spēks Svētruna:

Sīkāk

Mūžīgā ģimene — skolotāja rokasgrāmata

Mūžīgā ģimene — skolotāja rokasgrāmata Mūžīgā ģimene skolotāja rokasgrāmata Reliģija 200 Izdevusi Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca Soltleiksitijā, Jūtas štatā Būsim pateicīgi par atsauksmēm un labojumiem. Lūdzu, sūtiet atsauksmes, tai

Sīkāk

78. Krievija un Ķīna novedīs pie sabrukuma (šķelšanās) Svētdiena, 2011.g. 1.maijs, pl Mīļotā meita pasaki pasaulei, ka tagad norit gatavošanās p

78. Krievija un Ķīna novedīs pie sabrukuma (šķelšanās) Svētdiena, 2011.g. 1.maijs, pl Mīļotā meita pasaki pasaulei, ka tagad norit gatavošanās p 78. Krievija un Ķīna novedīs pie sabrukuma (šķelšanās) Svētdiena, 2011.g. 1.maijs, pl.21.00 Mīļotā meita pasaki pasaulei, ka tagad norit gatavošanās process dvēseļu sagatavošanai Jaunajai Paradīzei uz

Sīkāk

Dievs izdzēsa parādrakstu ar tiem noteikumiem, kas bija vērsti pret mums, un to iznīcināja, pienaglodams pie krusta. /Kol 2:14/ Nr. 111/ Grūtī

Dievs izdzēsa parādrakstu ar tiem noteikumiem, kas bija vērsti pret mums, un to iznīcināja, pienaglodams pie krusta. /Kol 2:14/ Nr. 111/ Grūtī Dievs izdzēsa parādrakstu ar tiem noteikumiem, kas bija vērsti pret mums, un to iznīcināja, pienaglodams pie krusta. /Kol 2:14/ Nr. 111/03. 2013 Grūtības, smaga slimība, nojausma par nāves tuvumu. Ļaudis

Sīkāk

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

Nr.1 (259) gada 10. janvāris LŪGŠANU NEDĒĻA PAR KRISTIEŠU VIENOTĪBU No 18. līdz 25. janvārim lūdzamies par kristiešu vienotību kopā ar daudziem

Nr.1 (259) gada 10. janvāris LŪGŠANU NEDĒĻA PAR KRISTIEŠU VIENOTĪBU No 18. līdz 25. janvārim lūdzamies par kristiešu vienotību kopā ar daudziem Nr.1 (259) 2016. gada 10. janvāris LŪGŠANU NEDĒĻA PAR KRISTIEŠU VIENOTĪBU No 18. līdz 25. janvārim lūdzamies par kristiešu vienotību kopā ar daudziem brāļiem un māsām Jēzū Kristū. Ceturtdien 21. janvārī

Sīkāk

LŪGŠANU GRĀMATA Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Sinode Rīga 2015

LŪGŠANU GRĀMATA Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Sinode Rīga 2015 LŪGŠANU GRĀMATA Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Sinode Rīga 2015 Ar Viņa Eminences Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta ALEKSANDRA svētību Grāmatas izdevums veltīts dievkalpojumu latviešu

Sīkāk

LATVIJAS ZIŅAS REĢIONA PREZIDIJA VĒSTĪJUMS Svētības, ko saņemam, ik dienas studējot Svētos Rakstus V ienā no pirmajiem Mormona Grāmatā ietvertajiem st

LATVIJAS ZIŅAS REĢIONA PREZIDIJA VĒSTĪJUMS Svētības, ko saņemam, ik dienas studējot Svētos Rakstus V ienā no pirmajiem Mormona Grāmatā ietvertajiem st LATVIJAS ZIŅAS REĢIONA PREZIDIJA VĒSTĪJUMS Svētības, ko saņemam, ik dienas studējot Svētos Rakstus V ienā no pirmajiem Mormona Grāmatā ietvertajiem stāstiem ir vēstīts par to, kā pravietis Lehijs ar savu

Sīkāk

237. Jaunava Marija: Laiks manam Dēlam nogādāt Viņa Dievišķās Žēlsirdības dāvanu Trešdiena, 2011.g. 2.novembris, pl Mans bērns, laiks, kad mans

237. Jaunava Marija: Laiks manam Dēlam nogādāt Viņa Dievišķās Žēlsirdības dāvanu Trešdiena, 2011.g. 2.novembris, pl Mans bērns, laiks, kad mans 237. Jaunava Marija: Laiks manam Dēlam nogādāt Viņa Dievišķās Žēlsirdības dāvanu Trešdiena, 2011.g. 2.novembris, pl.10.40 Mans bērns, laiks, kad mans Dēls nogādās Viņa Dievišķās Žēlsirdības Dāvanu, ir

Sīkāk

13. TĒMA DECEMBRIS KRISTĪGA DZĪVE Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Rom nod. ATMIŅAS PANTS: Kādēļ tu tiesā savu brāli? Un kādēļ

13. TĒMA DECEMBRIS KRISTĪGA DZĪVE Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Rom nod. ATMIŅAS PANTS: Kādēļ tu tiesā savu brāli? Un kādēļ 13. TĒMA 23. 29. DECEMBRIS KRISTĪGA DZĪVE Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Rom. 14.-16. nod. ATMIŅAS PANTS: Kādēļ tu tiesā savu brāli? Un kādēļ tu noniecini savu brāli? Mums visiem būs jāstājas

Sīkāk

JūLijS / augusts Pašizmaksa Ir atnākusi ilgi gaidītā vasara, kas daudziem nozīmē siltu laiku, sauli, atpūtu, ziedus, zaļu zā

JūLijS / augusts Pašizmaksa Ir atnākusi ilgi gaidītā vasara, kas daudziem nozīmē siltu laiku, sauli, atpūtu, ziedus, zaļu zā JūLijS / augusts 2016 154 Pašizmaksa 0.60 www.lbds.lv Ir atnākusi ilgi gaidītā vasara, kas daudziem nozīmē siltu laiku, sauli, atpūtu, ziedus, zaļu zāli un auglīgus kokus. Tomēr zinām, ka nekas neaugtu,

Sīkāk

LIECIBAS DRAUDZEI 1

LIECIBAS DRAUDZEI  1 Еlena Vaita LIECĪBAS DRAUDZEII BIOGRĀFIJAS SKICES Mana bērnība [9] Esmu dzimusi 1827. gada 26. novembrī Gorhamā, Menā. Mani vecāki Roberts un Eunika Harmoni šajā vietā dzīvoja jau daudzus gadus. Jaunībā

Sīkāk

Microsoft Word - Ev.lut.banica un dk

Microsoft Word - Ev.lut.banica un dk Feldmanis R. Evaņģēliski luteriskā baznīca un dievkalpojums. - Rīga, 1976. - 94.lpp. Roberts Feldmanis Evaņģēliski luteriskā baznīca un dievkalpojums R. Feldmaņa veltījums (rokrakstā uz atsevišķām lapām):

Sīkāk

Ticejumi par akmeņiem

Ticejumi par akmeņiem Ticējumi par minerāliem V. Segliņš Ametists Ametists ir viens no pazīstamākajiem kvarca paveidiem. Tiek uzskatīts, ka tas: Sargā no burvestībām. Mazina tieksmi pēc alkohola. Palīdz pie sāpēm. Mīlētāju

Sīkāk

Nr g. aprīlis/maijs/jūnijs Dziesmu Dienas koris g. 29. aprīlī. Koncerts notika Sv. Jāņa ev. Lut. Draudzes dievnamā Toronto. Foto:

Nr g. aprīlis/maijs/jūnijs Dziesmu Dienas koris g. 29. aprīlī. Koncerts notika Sv. Jāņa ev. Lut. Draudzes dievnamā Toronto. Foto: Nr. 2 2018. g. aprīlis/maijs/jūnijs 89.2. Dziesmu Dienas koris 2018. g. 29. aprīlī. Koncerts notika Sv. Jāņa ev. Lut. Draudzes dievnamā Toronto. Foto: Nikolai Murphy 1 Redakcijas kollēģijas piezīmes Šīs

Sīkāk

Slavēts Kristus! gada Gavēnis * Nr. 77 Dārgie draudzes ticīgie! Ir sācies liturģiskais Lielā gavēņa laika posms. Kas tad notiek šajā laika posmā

Slavēts Kristus! gada Gavēnis * Nr. 77 Dārgie draudzes ticīgie! Ir sācies liturģiskais Lielā gavēņa laika posms. Kas tad notiek šajā laika posmā Slavēts Kristus! 2016. gada Gavēnis * Nr. 77 Dārgie draudzes ticīgie! Ir sācies liturģiskais Lielā gavēņa laika posms. Kas tad notiek šajā laika posmā Baznīcā? Šajā laikā Romā svētais tēvs Francisks sūta

Sīkāk

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārvaldām aprūpi, ja uzskatāms, ka kāds pavada savas dzīves

Sīkāk

'i 1 V i i i i 1 MS 1 ļ i N ļ'iļ'i-i'i liii «'»'! 1 mmm Ceologis rakstu III 11 krājutn 8

'i 1 V i i i i 1 MS 1 ļ i N ļ'iļ'i-i'i liii «'»'! 1 mmm Ceologis rakstu III 11 krājutn 8 'i 1 V i i i i 1 MS 1 ļ i N ļ'iļ'i-i'i liii «'»'! 1 mmm Ceologis rakstu III 11 krājutn 8 Latvijas evaņģēliski luteriska Baznīca CEĻŠ Teoloģisku rakstu krājums Nr. 8 Rīga 1990 Donatiens Mollats (1904-1977)

Sīkāk

DR. MĀRTIŅŠ LUTERS MAZAIS KATEHISMS UN LIELAIS KATEHISMS I daļa Svētā lūgšana, kā namatēvam tā savai saimei vienkāršā veidā jāmāca [ Mazais Katehisms

DR. MĀRTIŅŠ LUTERS MAZAIS KATEHISMS UN LIELAIS KATEHISMS I daļa Svētā lūgšana, kā namatēvam tā savai saimei vienkāršā veidā jāmāca [ Mazais Katehisms I daļa Svētā lūgšana, kā namatēvam tā savai saimei vienkāršā veidā jāmāca [ Mazais Katehisms ] Uzrunas vārdi Mūsu Tēvs debesīs! Ko tas nozīmē? Dievs grib mūs ar to iedrošināt, lai mēs ticam, ka Viņš ir

Sīkāk

02/2019/LV Apmeklējums Indonēzijā Ievadraksts: neaizmirst apsolījumu Dievkalpojums: bagāts Kristū Baznīcas mācība: Kristus baznīca New Apostolic Churc

02/2019/LV Apmeklējums Indonēzijā Ievadraksts: neaizmirst apsolījumu Dievkalpojums: bagāts Kristū Baznīcas mācība: Kristus baznīca New Apostolic Churc 02/2019/LV Apmeklējums Indonēzijā Ievadraksts: neaizmirst apsolījumu Dievkalpojums: bagāts Kristū Baznīcas mācība: Kristus baznīca New Apostolic Church International IEVADRAKSTS Neaizmirst apsolījumu Mīļie

Sīkāk

10.klasei

10.klasei Kristīgā pasaule Reliģijas vēstures periodizācija Kristietības attīstība Viduslaiku filozofija un sholastika Cilvēks viduslaikos Latvijas un pasaules vēstures skolotājs, Dr.paed. Pāvels JURS www.pavelsjurs.lv

Sīkāk

Nedziedināmi slimo pacientu un piederīgo psiholoģiskās reakcijas, aprūpe un saskarsme Izdales materiāli Pacienta ģimene Šī dzīve ir kā brauciens pāri

Nedziedināmi slimo pacientu un piederīgo psiholoģiskās reakcijas, aprūpe un saskarsme Izdales materiāli Pacienta ģimene Šī dzīve ir kā brauciens pāri Pacienta ģimene Šī dzīve ir kā brauciens pāri jūrai, kur mēs sastopamies uz viena un tā paša šaurā kuģa. Nāvē mēs sasniedzam krastu un aizklīstam savās dažādajās pasaulēs Rabindranats Tagore, no '' Gājputniem''

Sīkāk

Valsts Prezidenta funkcijas

Valsts Prezidenta funkcijas Latvijas Republikas Valsts Prezidenta funkcijas 12. Saeimas Juridiskās komisijas Darba grupa Valsts prezidenta pilnvaru un ievēlēšanas kārtības izvērtēšanai 2015.gada 12.maijs (Saeima, Sarkanā zāle) POLITISKAS

Sīkāk

Vidzemes jūrmalas katoļu draudžu lapa Nr. 10 (23) 20. decembris Izdevums ir par ziedojumiem Priestera katehēze Brāļi un māsas Kristū! Tuvojas Ja

Vidzemes jūrmalas katoļu draudžu lapa Nr. 10 (23) 20. decembris Izdevums ir par ziedojumiem Priestera katehēze Brāļi un māsas Kristū! Tuvojas Ja Vidzemes jūrmalas katoļu draudžu lapa 2015. Nr. 10 (23) 20. decembris Izdevums ir par ziedojumiem Priestera katehēze Brāļi un māsas Kristū! Tuvojas Jaunais gads. Tuvojas Ziemassvētki, rit pēdējās Adventa

Sīkāk

Jaunās Derības prasmīgi pārzināmo mācību rokasgrāmata skolotājiem

Jaunās Derības prasmīgi pārzināmo mācību rokasgrāmata skolotājiem Doktrīnu prasmīga pārzināšana Jaunās Derības mācību rokasgrāmata skolotājiem Izdevusi Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca Soltleiksitija, Jūtas štats Būsim pateicīgi par atsauksmēm un labojumiem.

Sīkāk

AUGSTĀKĀ PREZIDIJA VĒSTĪJUMS, GADA MAIJS Svētais templis bāka pasaulei Vissvarīgākās un augstākās svētības no piederības Baznīcai ir tās, kuras

AUGSTĀKĀ PREZIDIJA VĒSTĪJUMS, GADA MAIJS Svētais templis bāka pasaulei Vissvarīgākās un augstākās svētības no piederības Baznīcai ir tās, kuras AUGSTĀKĀ PREZIDIJA VĒSTĪJUMS, 2011. GADA MAIJS Svētais templis bāka pasaulei Vissvarīgākās un augstākās svētības no piederības Baznīcai ir tās, kuras mēs saņemam Dieva tempļos. Mani mīļotie brāļi un māsas,

Sīkāk

Praviešu Grāmatas

Praviešu Grāmatas Dienasgrāmata Quod sentimus loquamur, quod loquimur sentiamus! VEcordia Izvilkums L-BIBLE Atvērts: 00.0.0 : Slēgts: 00..0 : Versija: 0.0. : ISBN --- Dienasgrāmata «VECORDIA» Valdis Egle, 0 ISBN ---X public

Sīkāk

1 Ievads 15 minūtes Bērnu sagaidīšana Sagaidiet bērnus un aiciniet, lai viņi traukā vai grozā ieliek ziedojumu. Atzīmējiet atnākušos. Palīdziet iesais

1 Ievads 15 minūtes Bērnu sagaidīšana Sagaidiet bērnus un aiciniet, lai viņi traukā vai grozā ieliek ziedojumu. Atzīmējiet atnākušos. Palīdziet iesais 1 Ievads 15 minūtes Bērnu sagaidīšana Sagaidiet bērnus un aiciniet, lai viņi traukā vai grozā ieliek ziedojumu. Atzīmējiet atnākušos. Palīdziet iesaistīties nodarbēs, lai modinātu interesi par nodarbību.

Sīkāk

SIDNEJAS EV.LUT.LATVIEŠU Draudzes Vēstnesis CHURCH MESSENGER of the Latvian Ev. Lutheran Church in Sydney. A.B.N g. decembris Vār

SIDNEJAS EV.LUT.LATVIEŠU Draudzes Vēstnesis CHURCH MESSENGER of the Latvian Ev. Lutheran Church in Sydney. A.B.N g. decembris Vār SIDNEJAS EV.LUT.LATVIEŠU Draudzes Vēstnesis CHURCH MESSENGER of the Latvian Ev. Lutheran Church in Sydney. A.B.N. 82 001 210 144 2012.g. decembris Vārds tapa miesa. Un Vārds tapa miesa un mājoja mūsu vidū,

Sīkāk

SIDNEJAS EV.LUT.LATVIEŠU Draudzes Vēstnesis CHURCH MESSENGER of the Latvian Ev. Lutheran Church in Sydney. A.B.N g. septembris DI

SIDNEJAS EV.LUT.LATVIEŠU Draudzes Vēstnesis CHURCH MESSENGER of the Latvian Ev. Lutheran Church in Sydney. A.B.N g. septembris DI SIDNEJAS EV.LUT.LATVIEŠU Draudzes Vēstnesis CHURCH MESSENGER of the Latvian Ev. Lutheran Church in Sydney. A.B.N. 82 001 210 144 2011.g. septembris DIEVIŠĶA IZMAIŅA Mūsu baznīcas Tēvs Mārtiņš Luters Dieva

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Prezentācija: Runas taktika Notikums: Latvijas Studentu apvienības Senatoru seminārs 2011. gada 22. janvārī Zināšanas brīvība saruna Mijiedarbības māksla Sarunas laikā Notiek izmaiņas Izdomā no kā atteiksies

Sīkāk

MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāma

MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāma MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāmatas. Latviski izdoti darbi Es, robots, No augšas raugoties,

Sīkāk

Augsburgas ticības apliecība PRIEKŠVĀRDI ĶEIZARAM KĀRLIM V 1] Neuzvaramais valdniek, augstais ķeizar, visžēlīgais kungs! Jūsu ķeizariskā majestāte ir

Augsburgas ticības apliecība PRIEKŠVĀRDI ĶEIZARAM KĀRLIM V 1] Neuzvaramais valdniek, augstais ķeizar, visžēlīgais kungs! Jūsu ķeizariskā majestāte ir Augsburgas ticības apliecība PRIEKŠVĀRDI ĶEIZARAM KĀRLIM V 1] Neuzvaramais valdniek, augstais ķeizar, visžēlīgais kungs! Jūsu ķeizariskā majestāte ir izziņojusi valsts reihstāgu Augsburgā, lai spriestu

Sīkāk

Septītās dienas adventistu Latvijas draudžu savienības izdevums gada septembris, #9 (248) Vienoti Kristus cerībā TICĪBAS STĀSTI CAURI VĒSTURES L

Septītās dienas adventistu Latvijas draudžu savienības izdevums gada septembris, #9 (248) Vienoti Kristus cerībā TICĪBAS STĀSTI CAURI VĒSTURES L Septītās dienas adventistu Latvijas draudžu savienības izdevums 2016. gada septembris, #9 (248) Vienoti Kristus cerībā TICĪBAS STĀSTI CAURI VĒSTURES LAPPUSĒM ADVENTISTU PERIODIKA DAŽĀDOS LAIKMETOS DRAUDZES

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

Roberts Feldmanis Evaņģēliski luteriskā baznīca un dievkalpojums

Roberts Feldmanis Evaņģēliski luteriskā baznīca un dievkalpojums Roberts Feldmanis Evaņģēliski luteriskā baznīca un dievkalpojums Roberts Feldmanis Evaņģēliski luteriskā baznīca un dievkalpojums Luterisma mantojuma fonds Rīga, 2009 Attēlā uz vāka mācītājs Roberts Feldmanis

Sīkāk

Misionāru sagatavošanas skolotāja rokasgrāmata

Misionāru sagatavošanas skolotāja rokasgrāmata Misionāru sagatavošanas skolotāja rokasgrāmata Reliģija 130 Izdevusi Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca Soltleiksitija, Jūtas štats Būsim pateicīgi par atsauksmēm un labojumiem. Lūdzu, sūtiet atsauksmes,

Sīkāk

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies un izpildi skolotāja norādījumu Sporta inventāru izmanto

Sīkāk

Dzejas dienas Vāks

Dzejas dienas Vāks Skolotājs Kurš datorzinības mums māca Un dzejas rindas ritmā stāsta. Kurš pasakas mums lasa Un jautrus jokus dzīt mums māca. Kurš skolas hroniku mums veido Un skaistus foto mirkļus ķer. Kurš grāmatas liek

Sīkāk

Septītās dienas adventistu Latvijas draudžu savienības izdevums gada maijs, #5 (183) Vienoti Kristus cerībā Tēma: radīšana - Cik zemei ir gadu?

Septītās dienas adventistu Latvijas draudžu savienības izdevums gada maijs, #5 (183) Vienoti Kristus cerībā Tēma: radīšana - Cik zemei ir gadu? Septītās dienas adventistu Latvijas draudžu savienības izdevums 2011. gada maijs, #5 (183) Vienoti Kristus cerībā Tēma: radīšana - Cik zemei ir gadu? Daugavpils draudzei 90 gadu jubileja Vārds mācītājam:

Sīkāk

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu.

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Ievads. Sveicināti. Mēs piedalamies šajā projektā, lai parādītu mūsu drošo ceļu uz skolu.

Sīkāk

Šī materiālu grāmata ir veidota, lai būtu gan drukājama, gan izmantojama kā e-grāmata (PDF dokuments). PDF formātā šī grāmata pieejama:

Šī materiālu grāmata ir veidota, lai būtu gan drukājama, gan izmantojama kā e-grāmata (PDF dokuments). PDF formātā šī grāmata pieejama: Šī materiālu grāmata ir veidota, lai būtu gan drukājama, gan izmantojama kā e-grāmata (PDF dokuments). PDF formātā šī grāmata pieejama: http://www.sievietesstasts.lv/resursi/kā-uzsākt-sieviešu-vakarus/

Sīkāk

Liecības draudzei 5

Liecības draudzei 5 Еlena Vaita LIECĪBAS DRAUDZEIV LIECĪBAS DRAUDZEI NR. 31 VĒSTIS TELŠU SAPULCEI Bolderā, Kolorādo, 25.09.1881 Mīļie brāļi un māsas, kas pulcējaties Mičiganas telts sanāksmē: Šis aicinājums uzrakstīts Mičiganas

Sīkāk

RADĪŠANAS STĀSTS EMANUELA SVEDENBORGA IZSKAIDROTS

RADĪŠANAS STĀSTS EMANUELA SVEDENBORGA IZSKAIDROTS RADĪŠANAS STĀSTS EMANUELA SVEDENBORGA IZSKAIDROTS RADĪŠANAS STĀSTS EMANUELA SVEDENBORGA IZSKAIDROTS NO LATĪŅU ORIĢINĀLA TULKOJIS R. GŖAVA LATVJU JAUNĀS BAZNĪCAS IZDEVUMS A.S.V. 1960 * Šajā izdevumā saglabātas

Sīkāk

GAISMAS TAKA Rēzeknes - Aglonas diecēzes un biedrības,,latgalieši laikraksts Nr. 3 (92), Parastais liturģiskais laiks Pāvests Francisks:,,Nenosl

GAISMAS TAKA Rēzeknes - Aglonas diecēzes un biedrības,,latgalieši laikraksts Nr. 3 (92), Parastais liturģiskais laiks Pāvests Francisks:,,Nenosl GAISMAS TAKA Rēzeknes - Aglonas diecēzes un biedrības,,latgalieši laikraksts Nr. 3 (92), 2016. Parastais liturģiskais laiks Pāvests Francisks:,,Nenoslēdzieties sevī, bet gan piepildieties ar Svēto Garu.

Sīkāk

8

8 7. Obligātās kartes aizpildīšanas kārtība autoservisā Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par viņu stāvokļa atbilstību veicamajam darbam, lai nodarbinātie ilgstoši

Sīkāk

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos ZANDA POLAR - izturīgs jumts Betona dakstiņš ar matētu virsmu ir lielisks Zanda klāsta papildinājums Mēs esam padarījuši Zanda klāstu spēcīgāku, papildinot to ar jauno, matēto betona dakstiņu Polar. Šī

Sīkāk

Kādas ir manas tiesības, ja esmu cietis no noziedzīga nodarījuma? Neviens nav tam sagatavots, kļūt pat noziedzīga nodarījuma cietušo. Vienalga par ko

Kādas ir manas tiesības, ja esmu cietis no noziedzīga nodarījuma? Neviens nav tam sagatavots, kļūt pat noziedzīga nodarījuma cietušo. Vienalga par ko Kādas ir manas tiesības, ja esmu cietis no noziedzīga nodarījuma? Neviens nav tam sagatavots, kļūt pat noziedzīga nodarījuma cietušo. Vienalga par ko ir runa, vai par somu zādzību, smagu miesas bojājumu

Sīkāk

2017. g. APRĪLIS Nr. 4 Elza Ķezbere LIELDIENU RĪTĀ Sirds ziemas dienas beigušās. Reiz saltās tumsas gana San pirmās bites modušās, Un dafodeles zvana.

2017. g. APRĪLIS Nr. 4 Elza Ķezbere LIELDIENU RĪTĀ Sirds ziemas dienas beigušās. Reiz saltās tumsas gana San pirmās bites modušās, Un dafodeles zvana. 2017. g. APRĪLIS Nr. 4 Elza Ķezbere LIELDIENU RĪTĀ Sirds ziemas dienas beigušās. Reiz saltās tumsas gana San pirmās bites modušās, Un dafodeles zvana. Sirds ziemas dienas beigušās. Smags kapa akmens šķēlies.

Sīkāk

REV

REV 1 PRĀV. DR. FRITZ TRAUGOTT KRISTBERGS B.A., M.A., M.DIV., D.MIN. 1088 MONASTERY DRIVE OAKVILLE, ON L6M 2A1 905.827.8326 416.575.9268 fritz. kristbergs @ sympatico.ca 1. Kāda ir Jūsu personīgā motivācija

Sīkāk

Ja nu Dēls jūs darīs brīvus, jūs patiesi būsit brīvi. /Jņ.8:36/ Nr. 107/ Kad dzirdam vārdu brīvība, šķiet, pirmais, kas tūlīt nāk prātā, ir va

Ja nu Dēls jūs darīs brīvus, jūs patiesi būsit brīvi. /Jņ.8:36/ Nr. 107/ Kad dzirdam vārdu brīvība, šķiet, pirmais, kas tūlīt nāk prātā, ir va Ja nu Dēls jūs darīs brīvus, jūs patiesi būsit brīvi. /Jņ.8:36/ Nr. 107/11. 2012 Kad dzirdam vārdu brīvība, šķiet, pirmais, kas tūlīt nāk prātā, ir valstiskā brīvība. Ikviens, kas pieredzējis apspiestību

Sīkāk

GAISMAS TAKA Rēzeknes - Aglonas diecēzes un Rēzeknes Latgaliešu kultūras biedrības laikraksts Nr. 1 (80), gada janvāris Pāvests Francisks: Šī ir

GAISMAS TAKA Rēzeknes - Aglonas diecēzes un Rēzeknes Latgaliešu kultūras biedrības laikraksts Nr. 1 (80), gada janvāris Pāvests Francisks: Šī ir GAISMAS TAKA Rēzeknes - Aglonas diecēzes un Rēzeknes Latgaliešu kultūras biedrības laikraksts Nr. 1 (80), 2014. gada janvāris Pāvests Francisks: Šī ir patiesa Trīsvienības atklāšanās, kas apliecina Jēzus

Sīkāk

Septītās dienas adventistu Latvijas draudžu savienības izdevums gada augusts, #8 (198) Vienoti Kristus cerībā jauni piedzīvojumi vasaras nometnē

Septītās dienas adventistu Latvijas draudžu savienības izdevums gada augusts, #8 (198) Vienoti Kristus cerībā jauni piedzīvojumi vasaras nometnē Septītās dienas adventistu Latvijas draudžu savienības izdevums 2012. gada augusts, #8 (198) Vienoti Kristus cerībā jauni piedzīvojumi vasaras nometnēs dažādība Dieva valstības tīklā Vēsture: sievietes

Sīkāk

Mozus Grāmatas

Mozus Grāmatas Dienasgrāmata Quod sentimus loquamur, quod loquimur sentiamus! VEcordia Izvilkums L-BIBLE Atvērts: 00.0.0 : Slēgts: 00..0 0:0 Versija: 0.0.0 : ISBN --- Dienasgrāmata «VECORDIA» Valdis Egle, 0 ISBN ---X

Sīkāk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 skaitļi. Katru divu skaitļu summa ir lielāka par 4. Pierādīt,

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Bu

LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Bu LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90009114148, Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Burtnieku novads, LV-4206 Pasta adrese: Vanagu iela 4,

Sīkāk

Nr. 1 (283) gada 8. janvāris TEZĒ DIENAS KATEDRĀLĒ Laika posmā no 28. decembra līdz 1. janvārim Rīgā viesojās tūkstošiem jauniešu no visas Eirop

Nr. 1 (283) gada 8. janvāris TEZĒ DIENAS KATEDRĀLĒ Laika posmā no 28. decembra līdz 1. janvārim Rīgā viesojās tūkstošiem jauniešu no visas Eirop Nr. 1 (283) 2017. gada 8. janvāris TEZĒ DIENAS KATEDRĀLĒ Laika posmā no 28. decembra līdz 1. janvārim Rīgā viesojās tūkstošiem jauniešu no visas Eiropas un arī no dažām citām ārvalstīm. Ierašanās mērķis

Sīkāk

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc LATVIJAS VALSTS TERITORIJA Latvija ir valsts, kas atrodas Eiropas ziemeļaustrumos. Mūsu valsts ir viena no 3 Baltijas valstīm, tai ir 490 km gara jūras robeža gar Baltijas jūru un Rīgas jūras līci. Jūra

Sīkāk

Nr.9(267) gada 1. maijs VATIKĀNA VALSTS SEKRETĀRA PJETRO KARDINĀLA PAROLINA SVĒTĀ MISE CETURTDIEN 12. MAIJĀ PLKST. 18 Pjetro Parolins dzimis Itā

Nr.9(267) gada 1. maijs VATIKĀNA VALSTS SEKRETĀRA PJETRO KARDINĀLA PAROLINA SVĒTĀ MISE CETURTDIEN 12. MAIJĀ PLKST. 18 Pjetro Parolins dzimis Itā Nr.9(267) 2016. gada 1. maijs VATIKĀNA VALSTS SEKRETĀRA PJETRO KARDINĀLA PAROLINA SVĒTĀ MISE CETURTDIEN 12. MAIJĀ PLKST. 18 Pjetro Parolins dzimis Itālijā, Vinčensas provincē. Tēvs saimniecības preču veikala

Sīkāk

Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA

Lielkoncerts Rīgai - 810 Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA R īgas B rīvostas p ā rv a ld e Kruīza kuģu un pasažieru daļa Kalpaka bulv. 12, Rīga LV-1050 Tālrunis+ 371 67030822 Fakss+371 67030835

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail:

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail: Grand Rose Spa Hotel /www.grandrose.ee/ Pagājušā gada decembrī savas durvis Kuresāres centrā vēra jauna, ekskluzīva 130 vietīga Grand Rose SPA viesnīca ar luksusa SPA un pirts kompleksu Rosaarium. Pēc

Sīkāk

c59561bf-3e71-42d9-a828-1d40eaea7b29.pdf

c59561bf-3e71-42d9-a828-1d40eaea7b29.pdf Nr. 6 (335) 2019. gada 31. marts Cīņa sekošanā Jēzum Ja kāds grib man sekot, tas lai aizliedzas pats sevi un ikdienas lai ņem savu krustu un seko man (Lk 9, 23). Mūsu ikdienas krusts droši vien ir nemitīga

Sīkāk

2015. gada jūnijs, jūlijs un augusts* Nr. 72 Slavēts Jēzus Kristus! Kas pasaulei ir nepieciešams? Tāpat mēs varam pajautāt, kas mums ir nepieciešams.

2015. gada jūnijs, jūlijs un augusts* Nr. 72 Slavēts Jēzus Kristus! Kas pasaulei ir nepieciešams? Tāpat mēs varam pajautāt, kas mums ir nepieciešams. 2015. gada jūnijs, jūlijs un augusts* Nr. 72 Slavēts Jēzus Kristus! Kas pasaulei ir nepieciešams? Tāpat mēs varam pajautāt, kas mums ir nepieciešams. Ar šādu jautājumu mēs varam griezties pie mūsu augstā

Sīkāk

septembris Pašizmaksa 0.40 Ls LATVIJAS BAPTISTU DRAUDŽU SAVIENĪBA Nesen dzirdēju bīskapa Pētera Sproģa stāstīto par Brazīlijas la

septembris Pašizmaksa 0.40 Ls LATVIJAS BAPTISTU DRAUDŽU SAVIENĪBA   Nesen dzirdēju bīskapa Pētera Sproģa stāstīto par Brazīlijas la septembris 2011 100 Pašizmaksa 0.40 Ls LATVIJAS BAPTISTU DRAUDŽU SAVIENĪBA www.lbds.lv Nesen dzirdēju bīskapa Pētera Sproģa stāstīto par Brazīlijas latviešiem, kuri atstāja Latviju, pārcēlās uz Brazīliju,

Sīkāk

2017. gada DECEMBRIS Ar * atzīmētie pasākumi sīkāk aprakstīti Īsziņās. Baznīcas Kalendārs #7 (213) SVĒTDIENĀS: 9:15 Latviešu skola, 10:00 Zaķīšu nodar

2017. gada DECEMBRIS Ar * atzīmētie pasākumi sīkāk aprakstīti Īsziņās. Baznīcas Kalendārs #7 (213) SVĒTDIENĀS: 9:15 Latviešu skola, 10:00 Zaķīšu nodar 2017. gada DECEMBRIS Ar * atzīmētie pasākumi sīkāk aprakstīti Īsziņās. SVĒTDIENĀS: 9:15 Latviešu skola, 10:00 Zaķīšu nodarbības, 11:00 DIEVKALPOJUMS. Seko kristīga sadraudzība. LATVIEŠU EV. LUT. DRAUDZE

Sīkāk

03/2017/LV Svētā vakarēdiena svinēšana 100 gadu kombinētajām hostijām Dievkalpojums Ndžamenā: mēs esam uzticīgi savam apsolījumam Ievadraksts: slavēt

03/2017/LV Svētā vakarēdiena svinēšana 100 gadu kombinētajām hostijām Dievkalpojums Ndžamenā: mēs esam uzticīgi savam apsolījumam Ievadraksts: slavēt 03/2017/LV Svētā vakarēdiena svinēšana 100 gadu kombinētajām hostijām Dievkalpojums Ndžamenā: mēs esam uzticīgi savam apsolījumam Ievadraksts: slavēt un pateikties Baznīcas mācība: pazemība New Apostolic

Sīkāk