PowerPoint Presentation

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "PowerPoint Presentation"

Transkripts

1 Liepājas Neredzīgo biedrības pārskats par darbību gada oktobris gada oktobris

2 Liepājas Neredzīgo biedrība Adrese: Ganību iela 197/205 Liepāja, LV 3407 Tālrunis: (+371) ,

3 Par biedrību

4 Liepājas Neredzīgo biedrība Biedrībā ir 543 biedri ar dažāda veida invaliditāti; Strādā 21 darbinieks, no kuriem 11 ir cilvēki ar invaliditāti; Biedrībā darbojas 22 brīvprātīgie Ir «Dzīves skola» - dzīvokļi, kuros var palikt cilvēki no citiem novadiem, kuri apmeklē pie mums nodarbības. Veidojas sociālās rehabilitācijas centrs lauku vidē «Dvēseles veldzes dārzs»

5 Liepājas Neredzīgo biedrības misija ir šodien strādāt un kalpot cilvēkiem ar invaliditāti, rūpēties par viņu garīgajām un laicīgajām vajadzībām, veicināt cilvēku ar invaliditāti līdzdarbību, lai katrs, būtu iesaistīts, piederīgs un noderīgs.

6 Biedrības galvenie darbības virzieni redzes un cita veida invalīdu sociālā rehabilitācija; vides pieejamības veidošana un universālā dizaina principu popularizēšana un iedzīvināšana sabiedrībā, lai radītu vienādas iespējas visiem cilvēkiem; sadarbība ar pašvaldības, valsts iestādēm, fondiem, kā arī nevalstiskajām organizācijām un citiem atbalstītājiem pilsoniskas sabiedrības veidošanā.

7 Pie mums jūs varat apgūt: orientēšanos ar balto spieķi; pašaprūpes iemaņas; ādas apstrādi un filcēšanu; klūdziņu un sloksnīšu pīšanu; mezglošanu; floristiku; mājamatniecības prasmes; datorlietošanas pamatus izmantojot speciālās programmas Jaws for Windows, NVDA un Zoom Text ; mūzikas terapiju un klavierspēli.

8 Pie mums jūs varat apgūt: angļu un vācu valodu; nūjošanu; piedalīties saskarsmes grupas nodarbībās; izmantot trenažieru zāli; ir iespēja apmeklēt peldbaseinu; ir iespēja veikt braucienus ar tandēmu; var pasūtīt tehniskos palīglīdzekļus. Visiem biedriem, kuri meklē darbu un vēlas nākotnē strādāt, un visiem kuriem nepieciešama dzīvojamā platība, lūdzam pieteikties birojā pie mūsu darbiniecēm.

9 Dzīves skola Sociālās rehabilitācijas centrā Dzīves skola sociālo rehabilitāciju var saņemt ikviens Liepājā, Kurzemē vai Latvijā dzīvojošais cilvēks ar redzes vai cita veida invaliditāti. Dzīves skolā tiek nodrošināta diennakts uzturēšanās iespēja. Dienas centrā apgūtās iemaņas tiek nostiprinātas praksē Dzīves skolas pielāgotajā vidē, attīstot savu neatkarību no līdzcilvēku palīdzības.

10 Dvēseles veldzes dārzs Pāvilostas novadā, Ziemupē tiek veidots rehabilitācijas un izziņas centrs lauku vidē Dvēseles Veldzes dārzs cilvēkiem ar visa veida invaliditāti, t.sk. arī Sajūtu parks, kas dod iespēju baudīt dabu, darboties dārzā, pilnveidot prasmes dažādās nodarbībās, nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, sniegt uz kristīgām pamatvērtībām balstītu palīdzību, veicināt personības pilnveidošanos. Tajā varēs uzturēties ilgstoši, nesteidzīgā lauku vidē, satiekoties ar citiem cilvēkiem, pašiem veicot nelielus lauku darbiņus un iesaistoties dažādās aktivitātēs. Ar laiku šeit izveidosim sociālo uzņēmumu, lai veicinātu cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību, kurā cilvēki ar invaliditāti varētu strādāt, veikt saiņošanas, pakošanas, dārzkopības, augļkopības un citus darbus.

11 Aicinām ikvienu cilvēku ar redzes vai cita veida invaliditāti izmantot mūsu piedāvātās iespējas!

12 Liepājas Neredzīgo biedrība fotogrāfijās

13 Liepājas Neredzīgo biedrība fotogrāfijās

14 Liepājas Neredzīgo biedrība fotogrāfijās

15 Liepājas Neredzīgo biedrība fotogrāfijās

16 Liepājas Neredzīgo biedrība fotogrāfijās

17 Liepājas Neredzīgo biedrība fotogrāfijās

18 Liepājas Neredzīgo biedrība fotogrāfijās

19 Liepājas Neredzīgo biedrības realizētie projekti

20 Projekts «Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu attīstība personām ar redzes traucējumiem Latvijā»

21 No gada 2. novembra līdz gada 31. augustam Latvijas Neredzīgo biedrība visā Latvijā ar Eiropas Sociālā fonda un Latvijas valsts finansējumu realizēja projektu Nr.1DP/ /09/IPIA/NVA/002 «Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu attīstība personām ar redzes traucējumiem Latvijā». Projektā iesaistījās 170 mērķgrupas dalībnieki.

22 Projekta mērķi: Mazināt sociālās atstumtības riska grupas - cilvēku ar redzes traucējumiem, sociālo izolētību, mazināt sociālo atstumtību, un netieši - mērķgrupas izglītības un nodarbinātības līmeņa paaugstināšanos nākotnē. Veicināt cilvēku ar redzes traucējumiem dzīves kvalitātes celšanos un iekļaušanos sabiedrībā, izstrādājot un īstenojot sociālās rehabilitācijas kompleksās programmas, kuras sekmēs jaunu prasmju, iemaņu un zināšanu apguvi personām ar invaliditāti. Aktīvas un līdzatbildīgas sabiedrības veidošana, mazinot sociālo atstumtību un netieši veicinot cilvēku ar redzes traucējumiem iekļaušanos darba tirgū.

23

24

25 Projekts «Cilvēk, nepaliec malā - iesaisties!»

26 Sākot ar 2012.g. 2. janvāri, Liepājas Neredzīgo biedrībā, realizē Eiropas Sociālā Fonda projektu Cilvēk, nepaliec malā - iesaisties! (Nr.1DP/ /11/APIA/NVA/024) projekts. Projekta īstenošanas laiks bija sākot no 2012.g. 2. janvāra līdz gada 31. augustam.

27 projekts Cilvēk, nepaliec malā - iesaisties! Projekta mērķa grupas dalībnieki bija 65 pirmspensijas un pensijas vecumu sasniegušās personas, kā arī 22 personas ar funkcionāla rakstura traucējumiem, pavisam kopā 87 mērķa grupas dalībnieki. Projekta galvenais mērķis bija palielināt mērķa grupas dalībnieku spēju integrēties sabiedrībā un palielināt viņu iespēju iekļauties darba tirgū.

28

29

30 Projekts «Es varu strādāt» «Darba iespējas un pieredze cilvēkiem ar invaliditāti»

31 No gada 2. aprīļa līdz gada 2. oktobrim Liepājas neredzīgo biedrība kopā ar partneriem realizēja projektu Darba iespējas un pieredze cilvēkiem ar invaliditāti (I Can Work) Nr. LLIV-219. Projekta vadošais partneris - organizācija «Invalīdu sociālo uzņēmumu savienība" (NSIS) no Klaipēdas (Lietuva), pārējie projekta partneri Liepājas Neredzīgo biedrība, biedrība Apmācību projekti un Cīravas arodvidusskola no Latvijas, kā arī Šauļu darba tirgus apmācību centrs (Lietuva).

32 Projekta mērķis: Projekta mērķis bija popularizēt cilvēku ar invaliditāti darba iespējas un darba pieredzi, lai veicinātu viņu integrēšanos darba tirgū un palielinātu nodarbināto cilvēku ar invaliditāti skaitu Latvijas un Lietuvas pierobežas reģionā. Projekta aktivitātes veicinās ciešāku sadarbību starp profesionālās izglītības iestādēm, darba devējiem un nevalstiskajām organizācijām, kā arī uzlabos sadarbības iespējas starp dažādu organizāciju pārstāvjiem Lietuvā un Latvijā.

33

34

35

36 Projekts «Pilnveidojot sevi sabiedrībai»

37 2013.gada 8.jūlijā Liepājas Neredzīgo biedrība sāka realizēt EEA grants un SIF finansētu projektu "Pilnveidojot sevi sabiedrībai" (Nr.2012.EEZ/DAP/MAC/014) Projekta īstenošanas laiks ir sākot no 2013.g. 8.jūlija līdz g. 31.decembrim.

38 Projekta mērķis: Šī projekta gada darba plāna mērķis ir - Sadarbībā ar lielākajām Latvijas invalīdu NVO, risināt cilvēku ar invaliditāti nodarbinātības, sociālās uzņēmējdarbības attīstīšanas jautājumus, turpināt nostiprināt universālā dizaina jēdziena izpratni Latvijā, kā arī pilnveidot Liepājas Neredzīgo biedrības kapacitāti organizācijas labas pārvaldības un atklātības jomā, lai sekmētu tālāku rezultatīvu darbību cilvēku ar invaliditāti interešu aizsardzībai un pilsoniskās sabiedrības stiprināšanā Latvijā.

39

40 Projekts Pilnveidojot sevi sabiedrībai tiek īstenots, izmantojot EUR 53965,38 no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas ar EEZ finanšu instrumenta starpniecību. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Programmu NVO fonds finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts

41 Projekts «DVĒSELES VELDZES DĀRZS»

42 Projekts «Dvēseles veldzes dārzs»

43 Projekts «Dvēseles veldzes dārzs» Liepājas Neredzīgo biedrības lauku īpašumā Ziemupē "Laiveniekos" pamazām top "Dvēseles veldzes dārzs" - sociālās rehabilitācijas un izziņas centrs lauku vidē cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

44 Liepājas Neredzīgo biedrība ir nopirkusi īpašumu laukos Pāvilostas novada Ziemupē, kurā tiek veidots sociālās rehabilitācijas centrs cilvēkiem ar visa veida invaliditāti. Īpašums sastāv no 4,7 ha zemes, un 1,3 ha ir mežs. Dzīvojamās ēkas ir apmierinošā stāvoklī, ir vairākas saimniecības ēkas. Dažu kilometru attālumā no saimniecības atrodas Baltijas jūra.

45 Projekts «Dvēseles veldzes dārzs» Pateicoties A/S Latvijas valsts meži un ASV Vēstniecības ziedojumam Ziemupē tiek veidots arī Sajūtu parks ar augļu dārzu un labirintu, kurā tiek stādīti dažādi augi, garšaugu dobes, veidoti dažādi segumi baso pēdu takas. Rehabilitācijas centra administrācijas ēkai tiek pacelta jumta konstrukcija ar UAB «Philip Morris Baltic» un SIA «LVCT» atbalstu.

46 Rehabilitācijas centra mērķis būs nodrošināt rehabilitācijas iespējas cilvēkiem ar invaliditāti lauku vidē, sniegt uz kristīgām pamatvērtībām balstītu palīdzību, veicināt personības pilnveidošanos. Iecerētais sociālās rehabilitācijas centrs Dvēseles Veldzes dārzs būs vieta, kur cilvēki ar invaliditāti varēs uzturēties ilgstoši, nesteidzīgā lauku vidē, satiekoties ar citiem cilvēkiem, pašiem veicot nelielus lauku darbiņus.

47

48

49

50

51 Visi, kuri spēj izprast cilvēku ar invaliditāti vajadzības un vēlas atbalstīt šī rehabilitācijas centra «Dvēseles Veldzes dārzs» attīstību, laipni aicināti to darīt. Mēs būsim pateicīgi par jebkura veida atbalstu.

52 Projekts «Mana sociālā atbildība» - «My Social Responsibility»

53 Projekts «Mana sociālā atbildība» 2012.gada 2.aprīlī uzsākta Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta LLIV-322 "Mana sociālā atbildība ("My Social Responsibility", saīsinātais nosaukums "My Response") īstenošana. Projekts tiks realizēts 24 mēnešu periodā līdz gada 1. aprīlim Latvijas Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas gadam ietvaros ar ERAF līdzfinansējumu. Projekta mērķis ir veicināt vienlīdzīgas pieejas nodrošināšanu un invalīdu integrācijas sabiedrībā veicināšanu.

54 Projekts «Mana sociālā atbildība» Projekta ietvaros ir veikta infrastruktūras pielāgošanu Liepājas pludmalē pie Glābšanas stacijas - uzstādīti sanitārie moduļi un koka laipa, lai nodrošinātu piekļuvi jūrai cilvēkiem ar redzes un funkcionāliem traucējumiem, iegādāti 2 peldēšanas ratiņkrēsli un audioboju komplekts, kas ļauj cilvēkiem ar redzes traucējumiem izbaudīt peldi jūrā, kā arī uzstādītas 2 taktilās kartes.

55 Projekts «Mana sociālā atbildība» Noslēdzoties Liepājas pludmales pielāgošanas darbiem, 2013.g. 2. augustā, Glābšanas stacijā tika atklāts pludmales pieejamības komplekss cilvēkiem ar invaliditāti. Liepājas pludmalē atklātā peldvieta cilvēkiem ar invaliditāti ir pirmā Latvijā. Komplekss ietver cilvēkiem ar kustību un redzes traucējumiem pielāgotas pārģērbšanās un labierīcību telpas ar dušu un tualeti. Ģērbtuvē cilvēkiem ir iespēja pārģērbties, atstāt savas mantas un pa platu, cilvēkiem ar invaliditāti pielāgotu laipu doties uz jūru, lai ratiņkrēslā vai patstāvīgi izbaudītu peldi jūrā vai atpūstos jūras krastā.

56 Projekts «Mana sociālā atbildība» Jūrā pretī Glābšanas stacijai izvietots audioboju komplekts, kas ar skaņas signālu neredzīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem ļauj noteikt atrašanās vietu jūrā un droši peldēt. Cilvēku ar redzes traucējumiem ērtībām Glābšanas stacijas teritorijā ir uzstādīta arī taktilā karte, kas ataino tās teritoriju un izeju uz jūru. Lai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām atvieglotu ģērbtuvju moduļu, kā arī cita inventāra un aprīkojuma lietošanu, Glābšanas stacijā pieejami arī pavadoņa asistenta pakalpojumi. Ikdienā dežurēs četri asistenti.

57

58 UNIVERSĀLAIS DIZAINS pieejama vide, produkti, pakalpojumi un informācija visiem cilvēkiem

59 Universālā dizaina principi Ērta lietošana ikvienam; Daudzveidīga izmantošana; Viegli izprotams pielietojums; Viegli uztverama informācija; Samazināta iespēja kļūdīties; Minimāla fiziska piepūle; Kustībai un lietošanai atbilstošs izmērs un telpa.

60 Esam izstrādājuši vides pieejamības vadlīnijas personām ar funkcionāliem traucējumiem Tās var apskatīt mūsu mājas lapā

61 Liepājas Neredzīgo biedrības sadarbības partneri un atbalstītāji

62 Liepājas Neredzīgo biedrības sadarbības partneri Pašvaldības: Liepājas Dome un Sociālais dienests, Kuldīgas Dome un Sociālais dienests, Aizputes Dome un Sociālais dienests. Fondi: ESF, SIF, ERAF u.c. Valsts institūcijas un citas organizācijas: NVA, LR Labklājības ministrija, Latvijas Neredzīgo biedrība, Norvēģijas Neredzīgo biedrība, ASV vēstniecība u.c.

63 Liepājas Neredzīgo biedrības sadarbības partneri Uzņēmēji un privātie ziedotāji: SIA «Microsoft Latvia», UAB «Philip Morris Baltic», SIA «LVCT», A/S «Latvjas valsts meži», SIA «Rūķis LM», SIA «AE Partner», SIA «Gabriela», Liepājas patērētāju biedrība, SIA «Liepājas Pētertirgus», SIA «ADS pagrabs», A/S «LPB», SIA «Elpa», SIA «Nīckrasti», SIA «Puķītes2», SIA «Vīdners», SIA «Hensons», Larisa Medvedeva u.c. Masu mēdiji: laikraksti Kursas laiks un Kurzemes Vārds, žurnāls «Rosme», TV Kurzeme, Rietumu radio u.c.

64 Liepājas Neredzīgo biedrība Ganību iela 197/205 Liepāja, LV 3407 (+371) ,

,,Iedegties cerībā – piedzīvot darbos!”

,,Iedegties cerībā – piedzīvot darbos!” Liepājas Neredzīgo biedrības pārskats par darbību 2016. gada oktobris 2017. gada oktobris ,,Iedegties cerībā piedzīvot darbos! Liepājas pilsētas pašvaldības finansēts Nevalstisko organizāciju sociālās

Sīkāk

Biedrības Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi darbības pārskats par gadu Šis materiāls Biedrības Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi darbība

Biedrības Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi darbības pārskats par gadu Šis materiāls Biedrības Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi darbība Biedrības Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi darbības pārskats par 2013. gadu Šis materiāls Biedrības Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi darbības pārskats par 2013.gadu ir izstrādāts ar Eiropas Ekonomikas

Sīkāk

_ZINO_240413_00

_ZINO_240413_00 KULDĪGAS NOVADA PAŠVALDĪBAS AĢENTŪRAS KULDĪGAS ATTĪSTĪBAS AĢENTŪRA 2012. GADA DARBĪBAS PUBLISKAIS PĀRSKATS Saturs 1. Aģentūras izveidošanas mērķis 3 2. Aģentūras uzdevumi un funkcijas 3 3. Aģentūras svarīgākie

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation K.Lankovska vecākā speciāliste veselības veicināšanas jautājumos Jelgavas sociālo lietu pārvalde Laba veselība palielina dzīves kvalitāti, stiprina ģimenes, veicina drošību, nabadzības samazināšanos un

Sīkāk

Kurzemes plānošanas reģiona īstenotie pasākumi vienotā DI komunikācijas stratēģijas ietvaros gadā

Kurzemes plānošanas reģiona īstenotie pasākumi  vienotā DI komunikācijas stratēģijas ietvaros gadā www.kurzemevisiem.lv Projekta Kurzeme visiem ieviešanas aktualitātes Kurzemes plānošanas reģions Talsos, 27.03.2019 Par projektu Kurzeme visiem Projekta «Kurzeme visiem» mērķis palielināt Kurzemes reģionā

Sīkāk

Nr

Nr JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 24.AUGUSTA SAISTOŠAJIEM NOTEIKUMI Nr. GROZĪJUMI JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 9. FEBRUĀRA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.17-3 JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS

Sīkāk

Baltic HIV Association

Baltic HIV Association - 2014.gada pārskats 12/03/2015 Inga Upmace, Valdes priekšsēdētāja Dibināta 2010.gadā Reģ. Nr.40008153882 Fakti par biedrību Jurid. adrese Druvienas iela 36-144, LV-1079 Valdes sastāvs E.Dompalma-Linuža,

Sīkāk

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63 Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr.4112901027 Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63448697, e- pasts:dzervespamatskola@inbox.lv APSTIPRINU:

Sīkāk

Avision

Avision Bauskas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes Zīlīte NOLIKUMS 2017.gada 31.augustā Bauskā Nr.43 (prot.nr. 5, 5.punkts) Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo daļu, Vispārējās izglītības

Sīkāk

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6 ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 4113901196 Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis 633 51347, tālrunis/ fakss 633 51127, elektroniskais pasts: vidusskola@alsunga.lv

Sīkāk

Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta not

Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta not Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti 1. 2009.gada 4.augustā Ministru kabineta noteikumi Personām ar I invaliditātes Nr.872 Noteikumi

Sīkāk

Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta no

Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta no Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti 1. 2009.gada 4.augustā Ministru kabineta noteikumi Personām ar II invaliditātes Nr.872 Noteikumi

Sīkāk

Microsoft Word - I dala - esosas situacijas analize.doc

Microsoft Word - I dala - esosas situacijas analize.doc Kurzemes plānošanas reģiona sociālo pakalpojumu attīstības programmas I daļa 2011. - 2018.gadam Esošās situācijas un SVID analīze Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ 1 Saturs

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis 63404750, fakss 63423391 NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, 2018. gada 18.janvārī Nr.2 Liepājas 8.vidusskolas nolikums Izdots saskaņā

Sīkāk

Microsoft Word _Pamatjoma.doc

Microsoft Word _Pamatjoma.doc Ogres sākumskola ATTĪSTĪBAS PLĀNS 2014. 2017. gadam Skolas attīstības prioritātes 2014.- 2017.gadam 2014./2015.m.g. 2015./2016.m.g. 2016./2017.m.g. Mācību saturs Pamatzināšanu kodola izveide izglītojamiem

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr. 90009113532 Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis 63232110; fakss 63232130; e-pasts: dome@talsi.lv APSTIPRINĀTS

Sīkāk

FMzino_

FMzino_ Informatīvais ziņojums par Latvijas gatavību Eiropas Savienības finanšu resursu apguvei Šajā ziņojumā ir ietverta informācija par ES struktūrfondu (turpmāk - SF) un Kohēzijas fonda īstenošanas gaitu uz

Sīkāk

L LATVIJAS PIEKRASTES PAŠVALDĪBU APVIENĪBAS PIEKRASTES INFRASTRUKTŪRAS TEMATISKAIS PLĀNOJUMS RPR PROJEKTI Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības sa

L LATVIJAS PIEKRASTES PAŠVALDĪBU APVIENĪBAS PIEKRASTES INFRASTRUKTŪRAS TEMATISKAIS PLĀNOJUMS RPR PROJEKTI Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības sa L LATVIJAS PIEKRASTES PAŠVALDĪBU APVIENĪBAS PIEKRASTES INFRASTRUKTŪRAS TEMATISKAIS PLĀNOJUMS RPR PROJEKTI Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības sapulce Grobiņa, 26.08.2016. Inga Brieze Rīgas plānošanas

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr.4112901178 Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr. 63324284, tālr./fakss 63324169 e-pasts: varmesk@kuldiga.lv APSTIPRINĀTS Ar Kuldīgas

Sīkāk

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.7/2016

Sīkāk

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījumi: 12.07.2018., prot.nr.9, 8. Grozījumi: 25.10.2018.,

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr.90009115622, Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis +371 64522453 fakss+371 64522453, e-pasts: dome@balvi.lv APSTIPRINĀTS ar Balvu novada

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts Mālpils novada dome Mālpils novada pirmsskolas izglītības iestāde Māllēpīte Reģ. Nr. 4301901951 Jaunā ielā 3, Mālpilī, Mālpils novadā, LV 2152 Tālrunis/fakss 67925069, 67925252, e-pasts piimalp@tvnet.lv

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.6/2017

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts APSTIPRINĀTS Gulbenes novada pašvaldības domes 2018. gada 28. jūnija sēdē, Protokols Nr.12, 7 Gulbenes 1. pirmsskolas izglītības iestādes NOLIKUMS Gulbenē Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

Seminārs skolu sociāliem pedagogiem “Preventīvie pasākumi cilvēku tirdzniecības mazināšanai” 1.grupa un grupa - 31.

Seminārs skolu sociāliem pedagogiem   “Preventīvie pasākumi cilvēku tirdzniecības mazināšanai”    1.grupa un grupa - 31. Laba pārvaldība Rīgas domes Labklājības departamentā Inese Švekle Rīgas domes Labklājības departamenta direktore 2012.gada 21.novembris Zinātniski praktiskā konference: «Laba pārvaldība. Vīzija un realitāte»

Sīkāk

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA LAZDONAS PAMATSKOLA Reģ.Nr. 4412900119, Jurģkalni, Lazdonas pagasts, Madonas novads, LV 4824 tel: 64807460, fakss 64826555, e-pasts: lazdonasskola@gmail.com APSTIPRINĀTS ar 18.10.2016.

Sīkāk

DPP

DPP IEVADS Darbības programma Infrastruktūra un pakalpojumi 2.prioritāte Teritoriju pieejamības un sasniedzamības veicināšana 2.2. pasākums IKT infrastruktūra un pakalpojumi Pašreizējā sabiedrības attīstības

Sīkāk

Prezentācijas tēmas nosaukums

Prezentācijas tēmas nosaukums ES programma Radošā Eiropa (2014-2020) Andrejs.Lukins@km.gov.lv www.km.gov.lv/radosaeiropa facebook.com/radosaeiropa @radosaeiropa 05/04/2018, Valmiera ES programma RADOŠĀ EIROPA 2014-2020 - Eiropas Komisija

Sīkāk

Eiro Latvijā!?

Eiro Latvijā!? Eiro Latvijā?!? Sanita Putniņa, biedrība «Radošās Idejas» Šodien runāsim par... Kāpēc veido monetārās savienības? Kāpēc Latvijā ievieš eiro? Kā notiks eiro ieviešana? Kas ir monetārā savienība? Valstu

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr , Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības ies

LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr , Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības ies LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības iestāžu reģistrā 4513900859, NMR kods: 90009249831, Meža

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Jūrtaka: Nida Tallina. Daba, kultūra, pakalpojumi 24.-25. aprīlis, 2018, Liepāja, Roja Jūrtaka garas distances maršruts divās valstīs LV & EST statistika o Dienu skaits: 50; o Noietie kilometri: ~ 1230

Sīkāk

Izziòa

Izziòa IZZIĥA par vadošās iestādes komentāriem par Labklājības ministrijas sagatavoto 1.operacionālās programmas Cilvēkresursi un nodarbinātība prioritāti Nodarbinātība un sociālā iekĝaušana Pasākums Nodarbinātība

Sīkāk

Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss , , e-pasts

Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss , , e-pasts Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr.4512900275 Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss 65223936, 65221063, e-pasts kps48@inbox.lv KRUSTPILS PAMATSKOLAS NOLIKUMS Jēkabpilī I.

Sīkāk

Atskaite

Atskaite VAS Latvijas valsts meži 2011.gada ziedojuma sociālajai jomai izlietojums 2012 LVM 2011.gadā sociālās jomas atbalstam piešķīra ziedojumu 400 000 latu apjomā. Ziedojums tika sadalīts nevalstiskajām organizācijām

Sīkāk

VALSTS FINANSĒTI SOCIĀLIE PAKALPOJUMI

VALSTS FINANSĒTI SOCIĀLIE PAKALPOJUMI VALSTS FINANSĒTI SOCIĀLIE PAKALPOJUMI Ministru kabineta noteikumi Nr.279 Noteikumi par kārtību, kādā persona saņem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus sociālās rehabilitācijas institūcijā, un prasībām

Sīkāk

[vieta skolas emblēmai]

[vieta skolas emblēmai] [vieta skolas emblēmai] Sveiki! Mēs esam Kuldīgas Alterna8vās sākumskolas 3.b klase. Kopā ar klases audzinātāju Santu Reimani esam ļoc priecīgi par iespēju piedalīces LOK rīkotajā projektā «Sporto visa

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-30

LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-30 LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 90001623310, Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-3018 Tālr./fakss 63050688, tālr. 63050188, e-pasts: ozolniekuvsk@apollo.lv,

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV , tālrunis: , fakss: ; e-pasts: SAISTOŠIE NO

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV , tālrunis: , fakss: ; e-pasts:   SAISTOŠIE NO JŪRMALAS PILSĒTAS DOME Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI Jūrmalā 2016.gada 16.decembrī Nr. 47 Par Jūrmalas

Sīkāk

I Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini

I  Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBA AIZKRAUKLES INTEREŠU IZGLĪTĪBAS CENTRS Spīdolas iela 11, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101 Aizkrauklē Nolikums Nr.2017/9 APSTIPRINĀTS ar Aizkraukles novada domes 2017.gada

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS ĀDAŽU NOVADA SOCIĀLĀ DIENESTA NOLIKUMS APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 2010.gada 23.februāra sēdes protokolu Nr.4 7.2. Izdots saskaņā ar,,sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 10.panta otro

Sīkāk

JAUNUMS! KAS VAR SAŅEMT PABALSTU? Seniori, kas saņem LR valsts vecuma pensiju un Jūrmalā deklarēti ne mazāk kā gadu Ārstējies! Iegādājies zāles

JAUNUMS! KAS VAR SAŅEMT PABALSTU? Seniori, kas saņem LR valsts vecuma pensiju un Jūrmalā deklarēti ne mazāk kā gadu Ārstējies! Iegādājies zāles JAUNUMS! KAS VAR SAŅEMT PABALSTU? Seniori, kas saņem LR valsts vecuma pensiju un Jūrmalā deklarēti ne mazāk kā gadu. 1. 2. Ārstējies! Iegādājies zāles, medicīnas preces, optiku Paņem čeku, stingrās uzskaites

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Eiropas Savienības programma JAUNATNE DARBĪBĀ 2007.gada 01.janvāris 2013.gada 31.decembris v/a Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra jauniešu neformālā izglītība JSPA darbības virzieni ES programma

Sīkāk

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā 2014.gada 20.jūnija Rīkojums Nr. 315 Rīgā (prot. Nr.33 59. ) Grozījumi darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā 1. Izdarīt darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Lifelong Learning Grundtvig Partnership Project 2012-1-LV1-GRU06-03580 1 How to Ensure Qualitative Lifelong Learning for Different Age Groups Adult education teachers will discuss the ways how to involve

Sīkāk

Projekts

Projekts VARAKĻĀNU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90000054750 Rīgas ielā 13, Varakļāni, Varakļānu novads, LV-4838, Latvija tālrunis / fakss 64860840, e-pasts: varaklani@varaklani.lv Swedbank konts Nr. LV25HABA0001402041751,

Sīkāk

P R O J E K T S v

P R O J E K T S    v APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 23.08.2016. sēdes lēmumu (protokols Nr.13 4) 2016.gada 23.augustā NOLIKUMS Ādažu novadā Nr.14 Ādažu vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 15.panta

Sīkāk

Konkursa nolikums

Konkursa nolikums APSTIPRINU Latvijas Republikas tiesībsargs J.Jansons Rīgā, 2017. gada 7. septembrī Konkursa Gada balva personu ar invaliditāti atbalstam 2017 NOLIKUMS PAMATOJUMS Latvijas Republikas tiesībsargs (turpmāk

Sīkāk

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA 2016 Saturs Vispārējie principi... 2 Misija, vīzija un vērtības... 2 Korporatīvā sociālā atbildība... 3 KSA mērķis... 3 KSA aktivitāšu virzieni un prioritātes...

Sīkāk

KONSOLIDETAIS_skolenu_darbs

KONSOLIDETAIS_skolenu_darbs ĶEGUMA NOVADA DOME Reģ.Nr. 90000013682 Lāčplēša iela 1, Ķegums, Ķeguma novads, LV-5020, tālr. 26406395, 650 38883, dome@kegums.lv Skolēnu nodarbinātības organizēšanas vasaras brīvlaikā Ķeguma novadā NOLIKUMS

Sīkāk

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Velotūrisma produkta attīstība Tūrisma attīstības valsts aģentūra Inese Šīrava Tūrisma attīstības valsts aģentūras Produktu attīstības vecākā eksperte 2013.gada 18.oktobrī Saulkrastos Kas ir mūsu tūristi?

Sīkāk

Kā rakstīt projektu un piesaistīt finansējumu?

Kā rakstīt projektu un piesaistīt finansējumu? NVO pieejamie finansējuma avoti 2019.gadā 13.02.2019. Saturs Sabiedrības integrācijas politikas prioritātes 2019.-2020.gadā Valsts budžeta programmas (NVO fonds, reģionu programma) Patvēruma, migrācijas

Sīkāk

ES struktūrfondu finanšu pārdale pēc noslēgumu pieprasījumu iesniegšanas

ES struktūrfondu finanšu pārdale pēc noslēgumu pieprasījumu iesniegšanas ES Struktūrfondu un Kohēzijas fonda investīciju progress līdz 2013.gada 31.janvārim* * ziņojumā līdz 31.12.2012. un aptver arī EEZ un Norvēģijas un Šveices programmas Saturs 1. ES fondu ieviešanas progress

Sīkāk

APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31.

APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31. APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31. Gulbenes novada dome SVEĶU INTERNĀTPAMATSKOLA Reģ.Nr.

Sīkāk

PIELIKUMS Krustpils novada domes gada 21.janvāra lēmumam Par Mežāres pamatskolas nolikuma apstiprināšanu jaunā redakcijā (sēdes protokols Nr. 3.

PIELIKUMS Krustpils novada domes gada 21.janvāra lēmumam Par Mežāres pamatskolas nolikuma apstiprināšanu jaunā redakcijā (sēdes protokols Nr. 3. PIELIKUMS Krustpils novada domes 2015. gada 21.janvāra lēmumam Par Mežāres pamatskolas nolikuma apstiprināšanu jaunā redakcijā (sēdes protokols Nr. 3., 6.p. ) Mežāres pamatskolas NOLIKUMS Izdots saskaņā

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Bērnu un ģimeņu politika Latvijā: prioritātes, aktualitātes un izaicinājumi Līga Āboliņa (Dr.demogr.) Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece 2017.gada 29.maijs BĒRNU UN ĢIMENES POLITIKA: starpdisciplināra

Sīkāk

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība Atbalsta pasākumi jaunajiem uzņēmējiem Kas ir uzņēmējs? Uzņēmējs ir uzņēmuma īpašnieks, kurš, uzņemoties riskus un atbildību, cenšas gūt peļņu. Biznesa ideju var realizēt tikai tad, ja ir uzņēmējs cilvēks

Sīkāk

Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Aktu apst

Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA Talsu namsaimnieks Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Aktu apst Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Aktu apstiprinu: Aktu apstiprinu: 2017.gada 12.aprīlī Dzivojamās

Sīkāk

KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONA

KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONA KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONA 2014.GADA PUBLISKAIS GADA PĀRSKATS Godātie publiskā pārskata lasītāji! Nododam Jūsu vērtējumam Kurzemes plānošanas reģiona (KPR) Publisko gada pārskatu par paveikto laika posmā

Sīkāk

GEN

GEN Eiropas Savienības Padome Briselē, 2015. gada 28. aprīlīx` (OR. en) 7119/15 Starpiestāžu lieta: 2015/0044 (NLE) VISA 93 COASI 27 LEĢISLATĪVIE AKTI UN CITI DOKUMENTI Temats: Nolīgums starp Eiropas Savienību

Sīkāk

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzfinansētie finanšu instrumenti ir ilgtspējīgs un efektīvs veids,

Sīkāk

LATVIJAS BASKETBOLS CEĻĀ UZ SASNIEGUMIEM – Dace

LATVIJAS BASKETBOLS  CEĻĀ UZ   SASNIEGUMIEM – Dace LATVIJAS LATVIJAS BASKETBOLA BASKETBOLA SASNIEGUMI SASNIEGUMI LATVIJAS LATVIJAS LEPNUMS LEPNUMS Basketbola Basketbola attīstības attīstības programma programma STRATĒĢISKIE VIRZIENI KONKURĒTSPĒJĪGU KONKURĒTSPĒJĪGU

Sīkāk

SATURA RĀDĪTĀJS Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas sastāvdaļa Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas s

SATURA RĀDĪTĀJS Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas sastāvdaļa Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas s 1 Par Seesam Seesam s pakalpojumus Baltijas valstīs sāka sniegt 1991. gadā, kad Somijas Pohjola Group Plc. un ASV s koncerns American International Group Inc. nodibināja Seesam nedzīvības s akciju sabiedrību

Sīkāk

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Ziņojums Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē 29.03.2019. Ija Groza, remigrācijas jautājumu koordinatore Mērķis Palīdzēt ārvalstīs

Sīkāk

Cēsis 2015 CĒSU NOVADA INTEGRĒTĀS ATTĪSTĪBAS PROGRAMMA gadam III sējums RĪCĪBAS PLĀNS UN INVESTĪCIJU PLĀNS

Cēsis 2015 CĒSU NOVADA INTEGRĒTĀS ATTĪSTĪBAS PROGRAMMA gadam III sējums RĪCĪBAS PLĀNS UN INVESTĪCIJU PLĀNS Cēsis 2015 CĒSU NOVADA INTEGRĒTĀS ATTĪSTĪBAS PROGRAMMA 2013.-2019.gadam III sējums RĪCĪBAS PLĀNS UN INVESTĪCIJU PLĀNS SATURS Saturs... 2 Ievads... 3 Rīcības plāns... 6 Investīciju plāns... 35 Pielikumi:

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Konference Starpdisciplinaritāte, radošums un uzņēmība mūsdienu izglītības aktualitātes, 2014. gada 29. oktobris ESF projekts Atbalsts izglītības pētījumiem 2011/0011/1DP/1.2.2.3.2/11/IPIA/VIAA/001 Pētījums

Sīkāk

Microsoft Word - kn17p1.doc

Microsoft Word - kn17p1.doc Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtajā redakcijā 1.pielikums Ministru kabineta 2009.gada 6.janvāra noteikumiem Nr.17 Eiropas Sociālā fonda projekta iesnieguma veidlapa Projekta nosaukums: Darbības

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lo

ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lo ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lotē Aizpute, Kuldīga, Priekule, Saldus, Ventspils (identifikācijas

Sīkāk

Prezentācijas tēmas nosaukums

Prezentācijas tēmas nosaukums Atbalsts pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības uzsākšanai Solveiga Kabaka Pakalpojumu departamenta Nodarbinātības pasākumu nodaļas vadītāja Tālr. 67021712 Solveiga.Kabaka@nva.gov.lv 24.02.2015, Rīga Mērķis:

Sīkāk

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707 SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr. 90009067337, Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: 64774844, fakss: 64707583, e-pasts: dome@smiltene.lv 2011.gada 31.martā Smiltenē Apstiprināts Smiltenes

Sīkāk

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 24. maijā (OR. en) 9638/17 DARBA REZULTĀTI Sūtītājs: Datums: Saņēmējs: Padomes Ģenerālsekretariāts 2017.

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 24. maijā (OR. en) 9638/17 DARBA REZULTĀTI Sūtītājs: Datums: Saņēmējs: Padomes Ģenerālsekretariāts 2017. Eiropas Savienības Padome Briselē, 2017. gada 24. maijā (OR. en) 9638/17 DARBA REZULTĀTI Sūtītājs: Datums: Saņēmējs: Padomes Ģenerālsekretariāts 2017. gada 24. maijs delegācijas SPORT 40 EDUC 266 JEUN

Sīkāk

Latvijas Pilsoniskās alianses gada pārskats

Latvijas Pilsoniskās alianses gada pārskats Biedrības LATVIJAS PILSONISKĀ ALIANSE 2012.gada PĀRSKATS Saturs Ziņas par biedrību 3 Biedrībā uzņemtie biedri 4 Vadības ziņojums 5 Ieņēmumu un izdevumu pārskats 13 Bilance 14 Ziedojumu un dāvinājumu pārskats

Sīkāk

Microsoft Word DaugavAbasMalas Pretplūdi Droš pras.docx

Microsoft Word DaugavAbasMalas Pretplūdi Droš pras.docx DROŠĪBAS PRASĪBAS UN PRETPLŪDU PASĀKUMI ŪDENSMALU LABIEKĀRTOŠANĀ Pārskats veikts Publisko un privāto partnerattiecību biedrības Zied zeme projektā Daugavas upes baseina ekonomiskā potenciāla attīstība

Sīkāk

OLGAS KURAŠEVAS UN JURIJA BOTVINKO

OLGAS KURAŠEVAS UN JURIJA BOTVINKO Biedrība LATVIJAS DARTS ORGANIZĀCIJA GADA PĀRSKATS Par 2015.gadu SATURS Vadības ziņojums 3-4 Bilance 5 Ieņēmumu un izdevumu pārskats 6 Ziedojumu un davinājumu pārskats 7 Pielikumi 8-10 Administratīvo izdevumu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ATBALSTA CENTRS VISIEM KURUS SKAR HIV/AIDS HIV infekcija apdraudoša aktualitāte LV. Ārstēšanās pieejamības veicināšana sociāli atstumtajām riska grupām RD LD konference Rīgas pilsētas pašvaldības sociālā

Sīkāk

Reģistrācijas Nr , Stacijas laukums 3, Skrīveri, Skrīveru novads, LV 5125, e-pasts: Biedrības Latvijas Pašva

Reģistrācijas Nr , Stacijas laukums 3, Skrīveri, Skrīveru novads, LV 5125, e-pasts: Biedrības Latvijas Pašva Reģistrācijas Nr.40008217401, Stacijas laukums 3, Skrīveri, Skrīveru novads, LV 5125, e-pasts: sdvaditaju.apvieniba@gmail.com Biedrības Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienība valdes pārskats

Sīkāk

ATZINUMS Sabiedrības integrācijas politikas organizatoriskā un tiesiskā ietvara pilnveides iespējas Zvērinātu advokātu birojs COBALT Kultūras ministri

ATZINUMS Sabiedrības integrācijas politikas organizatoriskā un tiesiskā ietvara pilnveides iespējas Zvērinātu advokātu birojs COBALT Kultūras ministri ATZINUMS Sabiedrības integrācijas politikas organizatoriskā un tiesiskā ietvara pilnveides iespējas Zvērinātu advokātu birojs COBALT Kultūras ministrijas uzdevumā 2016.gadā Atzinumā lietotie saīsinājumi

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Sociālās rehabilitācijas un institūcijām alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu attīstība reģionos otrās kārtas otrā apakškārta 2011.gada maijs Nodarbinātības valsts aģentūras

Sīkāk

PROFESIJAS STANDARTS

PROFESIJAS STANDARTS APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2002. gada 14. novembra rīkojumu Nr. 642 PROFESIJAS STANDARTS Reģistrācijas numurs PS 0134 Profesija Sociālais rehabilitētājs Kvalifikācijas līmenis 4

Sīkāk

JAUNUMI

JAUNUMI 2/2/2019 www.eapn.lv JAUNUMI EAPN-Latvia, biedrība Adrese: Vaļņu iela 32-508, Rīga, LV-1010 Tel. +371 22311545, +371 29664063 E-pasts: info@eapn.lv 2 Empowering NGOs for efficient social rights advocacy

Sīkāk

Microsoft Word - NVO jurista 1.padoms

Microsoft Word - NVO jurista 1.padoms NVO Jurista padoms Padoma autore: Marija Heislere Celma Redaktore: Rasma Pīpiķe Noformējums: Edgars Grigorjevs Latvijas Pilsoniskā alianse, 2010 NVO jurista padoms tapis ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas

Sīkāk

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī,

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī, Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes 2012. gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei 2018. gada 18. oktobrī, prot. Nr. 9 Dokumenta mērķis: Dokumentā aprakstīti

Sīkāk

Latvijas Republika Daugavas iela 29, Mārupe, Mārupes novads, LV tālrunis: , fakss: , e-pasts:

Latvijas Republika Daugavas iela 29, Mārupe, Mārupes novads, LV tālrunis: , fakss: , e-pasts: Latvijas Republika Daugavas iela 29, Mārupe, Mārupes novads, LV - 2167 tālrunis: 67934695, fakss: 67149858, e-pasts: marupe.info@marupe.lv, www.marupe.lv Mārupes novada Dome SAISTOŠIE NOTEIKUMI Nr. 18/2009

Sīkāk

Gada parskats

Gada parskats reģistrācijas numurs Biedrību un nodibinājumu reģistrā 40008250497 2016. GADA PĀRSKATS Saturs Lpp. Vispārīga informācija par biedrību VĀCU KALNU ĪPAŠNIEKI 3 Bilance 4 Ieņēmumu un izdevumu pārskati 5 Ziedojumu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Atbalsts pašnodarbinātības vai uzņēmējdarbības uzsākšanai Diāna Balode Nodarbinātības valsts aģentūras Pakalpojumu departamenta Nodarbinātības pasākumu nodaļas Jauniešu garantijas eksperte Tālr. 67021696,

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation VAS Starptautiskās lidostas Rīga vidēja termiņa darbības stratēģija 2017.-2023. gadam un ilgtermiņa stratēģija 2017.-2036. gadam Apstiprināts 2018.gada 14.decembra VAS Starptautiskā lidosta Rīga padomes

Sīkāk

Rezultati_Sadalits ziedojums LVM FINAL

Rezultati_Sadalits ziedojums LVM FINAL Informācija medijiem 01.03.2018. A/S Latvijas Valsts meži konkursa kārtībā sadalīja 305 618.04 eiro 59 nevalstiskajām organizācijām Latvijā Piešķirtais Organizācijas nosaukums finansējums, EUR 17 organizācijas

Sīkāk

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi:

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: 13.04.2017., prot.nr.5, 2. 2014.gada 15.maijā Izdots saskaņā

Sīkāk

This is your presentation title

This is your presentation title Ziņojums par darbību 2018.gadā 2019.gada 27.marts 1. Pārstāvniecība 2018.gadā 2. Galvenie darbības virzieni un aktivitātes 2018.gadā 3. LETERA biedru aptauja 2 LETERA pārstāvniecība 2018.gadā Aerones 19

Sīkāk

2017.gada 8.jūnijā Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Arti

2017.gada 8.jūnijā Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA Talsu namsaimnieks Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Arti 2017.gada 8.jūnijā Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Dzīvojamās mājas adrese Aspazijas iela 13,

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - tikumisk.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - tikumisk.ppt [Compatibility Mode] Audzināšana ir mērķtiecīga izglītības procesa neatņemama sastāvdaļa Mēs, pieaugušie, esam bērniem paraugs, tāpēc mums visiem jāatceras latviešu tautas sakāmvārds: Kā tie lielie, tā tie mazie! Audzināšana

Sīkāk

LABKLĀJĪGA SABIEDRĪBA Nr. Aktivitātes nosaukums Plānotais darbības rezultāts Izpildes termiņš Atbildīgais Finanšu avots RV1 IEDZĪVOTĀJU SKAITS U1 Sagl

LABKLĀJĪGA SABIEDRĪBA Nr. Aktivitātes nosaukums Plānotais darbības rezultāts Izpildes termiņš Atbildīgais Finanšu avots RV1 IEDZĪVOTĀJU SKAITS U1 Sagl LABKLĀJĪGA SABIEDRĪBA RV1 IEDZĪVOTĀJU SKAITS U1 Saglabāt stabilu iedzīvotāju skaitu, samazinot migrāciju, veidojot pievilcīgu dzīves vidi un nodrošinot darba iespējas novadā Izglītības Veicināt novada

Sīkāk

VALMIERA šodien

VALMIERA šodien Valmieras daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovāciju ieguvumi. IA VALMIERAS NAMSAIMNIEKS 2016.gada 23.februāris Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Valmierā Apsaimniekošanā nodoto privatizēto māju skaits Valmierā

Sīkāk

Uzzini, ko vari darīt Rūjienā

Uzzini, ko vari darīt Rūjienā Uzzini, ko vari darīt Rūjienā Ja esi jaunietis vecumā no 13 līdz 25 Multifunkcionālais jauniešu iniciatīvu centrs, 2013, gada oktobris Mākslas skola Skola realizē 7 gadu izglītības programmu "Vizuāli plastiskā

Sīkāk

PIELIKUMS

PIELIKUMS PIELIKUMS Balvu novada Domes 2012.gada 8.marta lēmumam (prot. Nr.5,6. ) Grozījumi: 10.10.2013, prot.nr.16, 37. 2012.gada 8.martā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Balvos Nr.8/2012 PAR APRŪPES MĀJĀS DARBA ORGANIZĒŠANU

Sīkāk

RĒZEKNES SĀKUMSKOLAS DIREKTORA VIETNIECES INFORMĀTIKAS JOMĀ DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS PAR 2015./2016. MĀCĪBU GADU 1. Rēzeknes sākumskolas direktora vietnie

RĒZEKNES SĀKUMSKOLAS DIREKTORA VIETNIECES INFORMĀTIKAS JOMĀ DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS PAR 2015./2016. MĀCĪBU GADU 1. Rēzeknes sākumskolas direktora vietnie RĒZEKNES SĀKUMSKOLAS DIREKTORA VIETNIECES INFORMĀTIKAS JOMĀ DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS PAR 2015./2016. MĀCĪBU GADU 1. Rēzeknes sākumskolas : Silvija Studena, e-pasts: silvija.studena@gmail.com, tel.64623720

Sīkāk

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas Ievads (1) 2011. g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas liecina par to? Kāda ir kopienu struktūra Rīgā? Etniskā

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Liene Kubliņa liene.kublina@cvor.lv www.cvor.lv IT nozares attīstības iespējas ierobežota darba tirgus apstākļos Latvijas darba tirgus Ko dara Latvijas IT uzņēmumi Patiesie motivatori un jēgpilna komandas

Sīkāk