Zelta divdesmitie

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Zelta divdesmitie"

Transkripts

1 Zelta divdesmitie

2 Vēstījums Dziesmas mēdz būt dažādas, tāpat kā cilvēku dzīves stāsti. Būtībā katra dziesma ir dzīvesstāsts, kurš pilns smeldzes, sevis pazaudēšanas skaņu, augšāmcelšanās un ticības par iespēju nostaigāt atlikušo dzīves ceļu ar lepnumu par savu esību, ja paveicas, aiz sevis atstājot kaut vienu paliekošu pēdu. Domājot par mūsu jubilejas pasākumu sapratām, ka vēlamies sevi parādīt gaismā kādā nekad mūsu darbiniekus un uzņēmumu neesiet redzējuši, atklājot mūsu emocionālo pusi, to ar ko mēs elpojam, kas mūs sajūsmina un iedvesmo, to, kas mūs strāvo un sajūsmā liek spiegt un dažreiz skumt, meklējot iekšējo harmoniju. Vienlaikus vēlējāmies savā jubilejā uzdāvināt ko paliekošu, ko tādu, kas iedvesmotu Jūs, ļaujot sasniegt emociju pilnību. Dziesmu izlasē Zelta divdesmitie, kura ir unikāla un nav nopērkama, esam apkopojuši pasaules izcilākās dziesmas, kuras sarakstītas 20-tajos gados. Izlasē skaņdarbus izdzīvo pasaules izcilākie meistari: Ella Fitzgerald, Barbra Streisand, Frank Sinatra u.c. Katram šedevram esam pieskaņojuši ne tikai šīs

3 dziesmas tapšanas vēsturi, bet arī mūsu sirdis, daloties pārdomās, kāpēc šis skaņdarbs ir tik īpašs un ko tas mums nozīmē. Ar fotogrāfiju starpniecību, kurās attēloti mūsu ABB komandas darbinieki, nē, ne darbinieki, mūsu dvēseles, centāmies paspilgtināt skaņdarbos ietērptās domas, pierādot, ka katrs cilvēks var būt skaņdarba vērts un katra cilvēka dzīves stāsts kinoekranizācijas vērts. Īpašu paldies vēlamies teikt fotogrāfam Kasparam Breidakam par brīnišķīgo fotosesiju, vizuālo materiālu un darbinieku iedvesmošanu, atklājot viņu emocionālo pusi un aktieriskās dotības. Vēl lielāks paldies Inesei Lukaševskai par visām trakoti radošajām idejām, nepārtrauktu iedvesmošanu un neaizmirstamu mirkļu uzburšanu. Visbeidzot, vislielākais paldies ikvienam no Jums par sadarbību, līdzāspastāvēšanu un tiekšanos sasniegt pilnību kopā ar mums no gada uz gadu, ļaujot mums kļūt par tiem, kas mēs esam un būt tur, kur esam. Patiesi ceram, ka mūsu jubilejas dāvana Jūs iedvesmos un būs līdzās ikdienā un svētkos, ļaujot saskatīt un saklausīt mūsu sirdis, kuras esam ielikuši šajā projektā. Patiesā sirsnībā, JūsuABBkomanda

4

5 Let s Do it Let s fall in Love Dziesma tika sarakstīta gadā un tiek uzskatīta par pionieri pop dziesmu vidū, jo pirmo reizi kādā skaņdarbā tiek atklāti deklarēta seksuālo attiecību pievilcība. Gadu gaitā dziesma ir atjaunota daudzas reizes, parasti gan nelielos daudzumos atstājot sākotnējo dziesmas motīvu un liriku. Dziesmai pat ir veidota pank-rock versija. Tāpat dziesma ir izmantota ļoti daudzās filmās, taču ļoti pamanāmi tā izskanēja Vudija Allena 2011.g. ekranizētajā filmā Pusnakts Parīzē. Let s Do It ir izpildījuši daudzi pasaules izcili mākslinieki, taču mūsu skatījumā nekas nevar līdzināties pasaules džeza dīvas Ella Fitzgerald izcilajam vokālam, dikcijai, frāzējumam, toņu tīrībai un noskaņai, ar kuru viņa piepilda ikvienu telpu. Dziesma Let s Do it ir pasaules klasiku klasika. Dziesma, kas mūs iedvesmo un iedrošina spēt vairāk un uzdrošināties vairāk. Lai mēs nekad neaizmirstu sekot principam pasaule pieder drošajiem, tiem, kuru vēlme uzvarēt ir spēcīgāka par bailēm zaudēt.

6

7 I wanna be Loved by you Pretēji daudzu uzskatiem, kompozīciju Herbert Stothart un Harry Ruby sarakstīja gadā. Pirmo reizi skaņdarbu izpildīja Helen Kane, kura kļuva atpazīstama ar savu bērnišķīgo runas veidu un pūtienveida dziedāšanu. Skaņdarbu savā versijā ir izpildījuši daudzi pasaules klasiķi: Jack Lemmon, Frank Sinatra, Patricia Kaas, Sinéad O Connor u.c., tomēr, lai vai kāds pasaules izcilnieks šo dziesmu neizpildītu tā vienmēr paliks Marilyn Monroe dziesma. Aktrises, kura neraugoties uz sarežģīto karjeru un mūžu ir atstājusi paliekošas pēdas pasaules vēsturē. Vienmēr daudziem paliekot kā ikona, skaistuma etalons un perfektuma simbols, kam joprojām cenšas līdzināties miljoniem meiteņu visā pasaulē. Dziesma I Wanna be Loved by you kalpo kā apliecinājums uzskatam, ka augstāka par mūziku ir tikai mīlestība, taču arī mīlestībai ir melodija, tāda, kas mūs spārno, liek izdzīvot emocionālo katarsi, lai kaut uz brīdi mēs izbaudītu dzīves skaistumu. Dziesma ir iekļauta gadsimta labāko dziesmu vidū.

8

9 East St. Louis Toodle-Oo 19. gs. beigās tālredzīgi cilvēki prognozēja, ka svarīgākie komponisti, kuri 20 gs. aizpildīs Amerikas koncertzāles būs melnādainie. Prognožu teicējiem daļēji izrādījās taisnība, jo 20 gs. ietekmīgāko un novatoriskāko mūziķu vidū pārsvarā dominēja melnādainie, tikai viņi neuzstājās koncertzālēs, kur viņi tāpat kā viņu mūzika bija nevēlama, bet gan naktsklubos, bāros un visradikālāk mūzikas ierakstos, kā rezultātā daudz mazāk cilvēku devās uz koncertzālēm. Duke Ellington, kurš gadā sarakstīja dziesmu East St. Louis Toodle-Oo tiek uzskatīts par džeza klasiķi, personu, kas visvairāk darījusi, lai auditorijai atspoguļotu visu šī mūzikas žanra burvību. East St. Louis Toodle-Oo ir pirmā Duke Ellington ierakstītā kompozīcija. Šis skaņdarbs ir labākais paraugs tiem, kas nekad nav baudījuši džeza mūzikas burvību. Savukārt mums džezs nav tikai mūzikas stils vai virziens, kurš atstājis dziļas saknes pasaules kultūrā. Džezs raksturo cilvēkus un uzņēmumus un rada cieņu un apbrīnu pret ikvienu šī mūzikas žanra baudītāju.

10

11 Ain t Nobody s Business gadā sarakstītā Ain t Nobody s Business kļuva par agrīnā blūza perioda paraugu. Tās autors ir pianists, Porter Grainger, kurš tajā laikā strādāja par Bessie Smith koncertmeistaru. Dziesma pirmo reizi tika ierakstīta gadā Anna Meyer izpildījumā. Papildus agrīnām versijām dziesmu ir ierakstījuši daudzi citi izcili mākslinieki: Billie Holiday, Dinah Washington, Diana Ross un protams Eric Clapton. Šī dziesma kalpoja arī kā karjeras stūrakmens Jimmy Witherspoon, kurš R&B čārtos ar dziesmu Ain t Nobody s Business ierindojās pirmajā vietā. Kaut arī dziesmas agrīnajās versijās tiek aizskarta vardarbības tēma, dziesmas konteksts izsaka kādu citu, daudz dziļāku nozīmi spēju sekot savam instinktam un ticību savai iekšējai balsij. Jeb citiem vārdiem: no sākuma ir jāmācās ar sevi būt, citādi nav iespējams ar kādu par kaut ko kļūt.

12

13 Bye, Bye, Blackbird Ray Henderson dziesmu Bye, Bye, Blackbird sarakstīja gadā, pirmo reizi tajā pašā gadā to izpildot Gene Austin. Amerikas ierakstu industrijas asociācija piešķīra Grammy balvu Labākais džeza solo priekšnesums John Coltrane par darbu pie viņa albuma Bye, bye blackbird. Dziesmu tika aizliegts atskaņot sociālistiskajā Vācijā, jo nacistu vadība aizliedza progresīva stila mūziku, pie kuras pieskaitāms bija arī džezs. Kopš gada dziesma ir skanējusi neskaitāmās filmās, dažādu mākslinieku izpildījumā. Tomēr neraugoties uz to, ka dziesmu ir izpildījuši daudzi pasaules slaveni mākslinieki, tai skaitā Joe Cocker, nevarējām neiekļaut šajā dziesmu izlasē Amy Winehouse izpildījumu, tagad, kad pēc viņas traģiskās bojāejas viņas izpildītajiem vārdiem Bye, Bye, Blackbird ir simboliska nozīme, kas lieku reizi atgādina, ka dzīve ir jābauda ik sekundi, lai nezaudētu dārgāko, kas cilvēkam var tikt dots iespēju dzīvot.

14

15 I ve found a new baby Jack Palmer un Spencer Williams dziesmu I ve found a new baby sarakstīja gadā, plašākai publikai to pirmreizēji prezentējot Amerikas džeza pianistam, komponistam, dziedātājam, teātru producentam un rakstniekam Clarence Williams. Kopš tā laika daudzi populāri mākslinieki ir ierakstījuši šo kompozīciju, ierindojot to džeza standarta kategorijā, jo bez tās neizpaliek gandrīz neviena džeza ansambļa repertuārs. Dziesma ir atraktīva ne tikai improvizācijas iespēju dēļ, kuras pieļauj pats skaņdarbs, bet arī mūziķu individuālās meistarības dēļ, kuru īpaši var izjust mūziķu solo uznācienos. Savukārt mums dziesma ir individualizētu nošu caurvīta, kuras mums apliecina, ka neraugoties uz nobrāztajiem ceļiem, sevis pazaudēšanas un nekontrolējamu emociju varavīksni, kura pārņem visu mūsu būtību, nekas skaistāks par mīlestību pasaulē nav un droši vien, ka arī nekad nebūs. Tā mums ļauj augt, pazust kāda elpā un ēnā, lai atkal piedzimtu no jauna ar citu mirdzumu un pārliecību savā stāvā.

16

17 My Man Dziesmu oriģināli Channing Pollock, Albert Willemetz, un Maurice Yvain sarakstīja franču valodā gadā tā tika adaptēta angļu valodā pirmo reizi to izpildot Fanny Brice. Pēc kompozīcijas izskanēšanas tā kļuva par hītu, taču Grammy balvu un iekļūšanu slavas zālē tā piedzīvoja tikai gadā. Dziesmas balādisko versiju, kuru ierakstīja Brice, pārveidoja Billie Holiday, kura klajā laida džeza un blūza ierakstu My Man. Holidejas versija arī bija veiksmīga, lai gan šī dziesma turpināja asociēties ar Brice. Gadu gaitā daudzi Amerikas un Eiropas mākslinieki ir izpildījuši un savos albumos iekļāvuši dziesmu, nekad gan nesasniedzot tādu panākumu virsotni kā Brice un Billie Holiday. Būtisku šīs dziesmas versiju gadā ierakstīja Edith Piaf, dziesmu izpildot tās oriģinālvalodā. Savukārt gadā tolaik uzlecošā zvaigzne Barbra Streisand, šo dziesmu izpildīja Brodvejas izrādē Funny Girl, kas daļēji tiek uzskatīta par Brice dzīves biogrāfisku izrādi. Streizandes versija guva milzīgus panākumus un dziesma tika iekļauta viņas albumā My Name Is Barbra un kinolentē Funny Girl, kura Barbarai atnesa Amerikas kinoakadēmijas balvu jeb Oskaru. Dziesmai My Man ir milzīga vēsture, tā ir izcila, tāpat kā tās izpildījums. Tā sen jau ir pāraugusi dziesmas apmērus, iemantojot leģendas statusu, līdzīgi kā Barbara Streizande, kuras izpildījumu esam iekļāvuši albumā. Atliek vien izbaudīt mīlestību, par kuru ir arī šīs dziesmas stāsts. Mīlestību, kura ir augstāka pat par cilvēka personīgo pašlepnumu, mīlestību, kurā otrs ir visa pasaule.

18

19 I m singin in the rain Dziesma tika sarakstīta gadā, kaut gan versijas ir dažādas, tiek pat proponēts, ka slavenā dziesma radīta vēl pirms gada. Dziesmas mūzikas autors ir Nacio Herb Brown, bet tekstu radījis Arthur Freed. Dziesmu pirmo reizi izpildīja Doris Eaton Travis, pēc kā skaņdarbs iemantoja pasaules hīta statusu un to ir izpildījis neskaitāms daudzums pasaules izcilāko mākslinieku. Tomēr iespējams vislabāk atmiņā tā ir palikusi no filmas Singin in the Rain (1952), kurā Gene Kelly neaizmirstami ļāvās deju ritmam uz pirkstu galiem un smalko kurpju papēžiem, lēkājot pa lietus radītajām peļķēm. Filma ar tajā skanošajām dziesmām tai skaitā tituldziesmu I m singin in the rain ir iekļauta pasaules visu laiku labāko filmu izlasē. Savukārt mums tā nav tikai izcila dziesma, bet pozitīvu emociju gūzma, kas liek aptvert, ka cilvēki, pārsvarā dzīvojot vai nu atmiņās, vai nākotnē, zaudē iespēju redzēt to burvību, kura mājo šai brīdī, skaistumu, kurš plaukst neatkarīgi no gadalaika un to, ka pat lietusgāzes spēj radīt skaistuma mirkļus, vajag tikai šo daili saskatīt.

20

21 Yes Sir, That s My Baby Walter Donaldson un Gus Kahn dziesmu sarakstīja gadā. Tajā pašā gadā tā kļuva par Ace Brigode hītu, tādus pašus augstumus dziesma sasniedza 1930.gadā Eddie Cantor izpildījumā, gadā dziesma kļuva par Rick Nelson hītu, savukārt pasaules leģendai Frank Sinatra gadā. Dziesma ir kļuvusi par mūzikas klasiku un to ir ierakstījuši vairāk nekā 100 mākslinieki, izpildot to dažādos mūzikas žanros no džeza līdz rokam un no marimbas līdz kantrī. Dziesma tika sarakstīta brīdī, kad Donaldson un Kahn ciemojās pie pasaules slavenā dziedātāja Eddie Cantor. Eddie meita paņēmusi vienu no savām mīļākajām rotaļlietām mehāniski staigājošu cūku un centusies atdarināt tās soļus, pie sevis dungojot divas notis. Kānu redzētais tik ļoti iedvesmojis un saviļņojis, ka veroties cūkas ritmiskajos soļos, sāka veikt melodijas piezīmes, kā rezultātā radās pasaules hīts. Domājot, kura mākslinieka ierakstu iekļaut izlasē, sapratām, ka Frank Sinatra izpildījums ir neatkārtojams. Nekas nespēj līdzināties vīrišķajai pārliecībai, kuru viņš ietērpj vārdos Yes Sir, That s My Baby, vārdus un tajā ietverto pārliecību, kuru vēlētos baudīt visas pasaules sievietes, neatkarīgi kādā vecumā viņas būtu. Jo svarīgākais jau nav kad, bet kurš un galvenais kā tos saka.

22

23 Nobody knows you when you re down and out gadā Jimmy Cox sarakstīja kompozīciju, kura nu tiek lietota kā sinonīms vārdu salikumam blūza klasika. Kompozīciju pirmreizēji izpildīja Bessie Smith, 20-to, 30-to gadu blūza ikona. Vēlākajos gados to izpildījuši un aranžējuši daudzi citi mākslinieki, tai skaitā bijušā Francijas prezidenta sieva Carla Bruni, kuras izpildījumu arī esam iekļāvuši šajā izlasē. Tā kā dziesmas teksts par bagātību, draugiem, kuri eksistē, kad ir statuss un nauda, un pazūd līdz ar situācijas maiņu, vistiešākā mērā simbolizē gan viņas, gan zināmā mērā viņas vīra dzīvi. Dziesma arī simbolizē ko daudz būtiskāku, ka neviens uz pasaules nemīl neveiksminiekus, automātiski no tiem norobežojoties. Pasaule mīl uzvaras smaržu un nodeva, kas par to tiek maksāta ir liekulīgi smaidi un neesošu draugu bars. Savukārt, ja paveicas, tad dzīves laikā izdodas atrast lielāko bagātību, plecu, kuram nerūp statuss un bankas konta stāvoklis, cilvēku, kuram rūp otra dvēseles stāvoklis, sirdspukstu ritms un elpas vilcieni. Ja paveicas, tad šādu cilvēku mūža laikā izdodas sastapt, ja ļoti paveicas viņš atrodas rokas stiepiena attālumā.

24

25 It had to be you Filmā Kasablanka skanošo dziesmu Isham Jones un Gus Kahn sarakstīja gadā. Bez jau pasaules slavenās filmas Kasablanka, dziesma ir skanējusi vairākās citās ekranizācijās: The Roaring Twenties, I ll See You in My Dreams, Incendiary Blonde, Annie Hall un A League of Their Own. Mūsu dziesmas izpildītāja loma šoreiz krita leģendārajam Frenkam. Iespējams tāpēc, ka viņš ir mūsu izlases mīlulis, bet iespējams tāpēc, ka neviens cits nespēj labāk izdziedāt, nē, ne izdziedāt, bet izlikt dvēseli ietērpjot vārdos sajūtas. Liekot ikvienam izjust kā tas ir, kad jūties priecīgs pat no iespējas skumt. Un pat, ja sirdspuksti saka, ka kāds cits nebūtu tik dominējošs attiecībās, kāds cits būtu laipnāks un labāks, tu otru pieņem ar visām viņa kļūdām. Un pat, ja vienā mirklī nezini vairs kurp doties, kuru krustceļa virzienu pieņemt, zini, lai kuru ceļu ietu mīlestība paliks kopā vienmēr - to nevar nedz aizmirst, nedz pazaudēt. Un, ja kādu dienu jūsu ceļi atkal krustosies uz jautājumu kā Tev klājas skanēs atbilde: Es Tevi mīlu, tā man iet.

26

27 My blue Heaven gadā Walter Donaldson sarakstīja dziesmu My blue heaven, gaidot savu kārtu pie biljarda galda Friars klubā Ņujorkā gadā dziesma kļuva par milzīgu hītu, 26 nedēļas noturoties hītu parādes pirmajā desmitniekā variējot pozīcijai no pirmās līdz trīspadsmitajai vietai, kopsummā pārdodot vairāk nekā piecus miljonus eksemplāru un kļūstot par vienu no visu laiku labāk pārdotajiem singliem. Tādu pašu nosaukumu kā skaņdarbs nes arī divas kinolentes, kurās kā tituldziesma izmantota My blue heaven, izskanot kā kompozīcija arī kinolentēs: Never a Dull Moment, Moon over Las Vegas, Love Me or Leave Me, The Five Pennies. Izvēloties ieraksta versiju, vēlējāmies saglabāt to skanējumu kāds bija raksturīgs 20. gadu dziesmām, nedaudz patafona, nedaudz adatiņas švīkstu pār skaņuplati, kas kopainā rada apbrīnojamu šarmu un vēlmi uz brīdi pārcelties divdesmitajos.

28

29 If You knew Susie gadā Buddy DeSylva un Joseph Meyer sarakstīja dziesmu, kura piecus gadus vēlāk kļuva par hītu piecas nedēļas noturoties Amerikas čārtu parādes pirmajā pozīcijā gadā ar tādu pašu nosaukumu tika uzņemta muzikāla kinokomēdija par diviem izbijušiem aktieriem, kuri nav sociāli pieņemami konservatīvajai Jaunanglijas pilsētiņai. If You knew Susie ir ne tikai apbrīnojama optimisma pārpilna dziesma, bet sajūsma ar kādu varonis stāsta par savu sapņu meiteni, iespējams ir vēl apbrīnojamāka visu atdodoša attieksme, kura mūsdienās sastopama samērā reti. Viņam netraucē nedz apziņa, ka meitene viņu izmanto, nedz citu brīdinājumi par neesošo attiecību iznākumu. Sajūsma strāvo cauri viņa stāvam un viņš ir gatavs riskēt, lai uzvarētu jeb vismaz piedzīvotu īsus, bet spārnos paceļošus laimes brīžus. Saprotot, ka starp mūžīgajām bailēm un šaubām par iespējamu neveiksmi, un nemitīgo iekšējās balss kurnēšanu: Ka tikai kaut kas nenotiek, ka tikai kaut kas nenotiek, vislielākā nelaime ir tad, ja mūža nogalē pamosties un tiešām saproti: Eh, patiešām nekas nav noticis un emocionālā katarse tā arī mani nekad nav piemeklējusi.

30

31 Love or leave me Izcilais komponists Walter Donaldson, kura vairākas kompozīcijas ir iekļautas šajā izlasē, gadā sarakstīja dziesmu Love me or leave me ar kuru plašāka auditorija tika iepazīstināta tikai astoņus gadus vēlāk, oriģinālversiju ierakstot Ruth Etting. Tā kā skaņdarbs kļuva par dziedātājas lielāko hītu, skaņdarba nosaukums tika izmantots par pamatu gadā uzņemtajai biogrāfiskajai ekranizācijai veltītai dziedātājas dzīvei. Izcilās pianistes un dziedātājas Nina Simone jeb īstajā vārdā Eunice Kathleen Waymon izpildījumu esam apzināti iekļāvuši izlasē, lai ne tikai varētu līdzi dzīvot dziesmas melodijai caur fascinējošu klavierspēli, kuru izpilda pati dziedātāja, bet arī simbolisku apsvērumu dēļ. Nina Simone bija aktīva cilvēktiesību aizstāve, kura ne tikai cīnījās pret rasismu, pret diskrimināciju attiecībā uz afroamerikāņu sievietēm, bet arī dziļi ticēja, ka labāk nodzīvot pilnasinīgu dzīvi vienai nekā kopā ar personu, kura Tevi nemīl. Jo nekas uz pasaules nav tā vērts, lai upurētu dārgāko, kas var būt iespēju dzīvot. Šāds lēmums prasa drosmi, taču arī pati dzīve nav domāta vājajiem.

32

33 Me and my shadow Oficiāli tiek minēts, ka gadā radīto dziesmu ir sarakstījuši Al Jolson, Billy Rose, un Dave Dreyer, taču patiesībā izpildītājam Al Jolson vienmēr tika dots handikaps, pierakstot viņa vārdu dažādos projektos, tā teikt naudas nopelnīšanas nolūkos. Šo, tāpat kā daudzas citas kompozīcijas ir izpildījuši pasaules izcilākie mūziķi: Judy Garland, Johnny Howard, Frank Sinatra un Sammy Davis Jr. un citi. Daudziem no viņiem dziesma Me and my shadow ir pielipusi tik cieši kā cilvēkam viņa ēna, sasaistot tos uz mūžu un neļaujot vairs mūzikas un mākslas cienītājiem, konkrētā mākslinieka izpildījumu baudīt citos ierakstos un skaņdarbos. Līdzīgi kā aktieriem, kuru ēnas ir viņu lomas. Kāda ēna var būt tik spēcīga, ka vairs nav atraujama, ļaujot dzīvot tikai kopā, tikai atmiņās un cilvēku asociācijās par šo negribēto vai apzināto savienību.

34

35 Swingin Down the lane 29 gadu vecumā saksafonists, basists un grupas līderis Isham Jones sarakstīja dziesmu Swingin Down the lane, kura plašākai publikai tika prezentēta gadā. Vēlākajos gados to ir izpildījuši daudzi populāri mūziķi, tai skaitā šīs izlases mīlulis Frank Sinatra, kura izpildījumu arī esam iekļāvuši Zelta divdesmitajos. Sinatra šarmantais dziedājums, koķetērija, pārliecība par sevi un vārdu jēgu, kuru viņš ietērpj notīs, spilgti attaino mūsu jubilejas pasākuma noskaņu. Atliek vien celties kājās, viegli līganā ritmā šūpojoties gurnos saskandināt šampanieti un uzsaukt tostu saldas dzīves dvesmai.

36

37 When The Red, Red Robin Comes Bob-Bob-Bobbin Along Harry M. Woods, vēlāk, Bilbord čārtu top pirmajā vietā nonākušo dziesmu sarakstīja gadā. Tajā pašā gadā dziesma izskanēja īsfilmā A Plantation Act. Tā tika iekļauta arī Francis Ford Coppola gadā uzņemtajā ekranizācijā The Conversation. Dziesma kļuva par aktrises un dziedātājas Lillian Roth vizītkarti, kura dziesmu neskaitāmas reizes izpildīja savas karjeras epicentrā, laikā no gadam. Vēlākajos gados dziesmu izpildīja arī Ņujorkas modele Susan Hayward, tai skaitā biogrāfiskajā ekranizācijā I ll Cry Tomorrow, kura tika veltīta Lillian Roth dzīvei. Dziesma un tās nosaukums ir iedvesmojis arī Amerikas restorāna tīkla īpašniekus, kuri Red Robin vārdā nodēvēja savus restorānus. Restorāna īpašnieks sākotnēji dziedāja kādā mūzikas kvartetā, kurš ļoti bieži izpildīja kompozīciju gadā kvarteta dalībnieks izdomāja pārdēvēt savu restorānu, nodēvējot to par Sam Red Robin. Dziesma ir iespaidojusi arī Charlton Athletic futbola komandu, kura katru reizi pirms nākšanas laukumā, savā mājas stadionā, atskaņoja dziesmu. Mums šī kompozīcija ne tikai liek smaidīt, gatavojoties kārtējai darba dienai, bet tā liek lekt laukā no gultas, dejot mūzikas ritmā ierasto brokastu omleti sekundes laikā pārmetot nevis vienu, bet desmit reizes, uzsmaidīt kaimiņu sunim, novēlot veiksmīgu pakaļdzīšanos vietējām kaķenēm un ikmēneša veicamo darbu plānu izpildīt dienas laikā. Īpaši iedvesmojoši dziesma skan Amerikas aktrises un dziedātājas, neatkārtojamās Doris Day izpildījumā, kuras vokāla skanējumu arī iekļāvām izlasē, mūsu priekam un jūsu baudījumam.

38

39 Amoug my souvenirs Lawrence Wright dziesmu Among my souvenirs sarakstīja gadā to pirmreizēji izpildot Paul Whiteman Gadu gaitā dziesmu gan oriģināl, gan kaverversijās ir izpildījuši Louis Armstrong, Bing Crosby, Judy Garland, Frank Sinatra un daudzi citi izcilnieki. Dziesma ir ļoti īpaša, un skumju ēna, kura vēdī uz papīra izliktajās notīs nekādā mērā neaizēno kompozīcijas skaistumu un vārdu nozīmes tīrību, kura tiek uzburta gandrīz gadsimtu atpakaļ radītajā šedevrā. Kompozīcijā izskan mūžīgā patiesība, ka nav nekas skaistāks par cerību, varbūt vienīgi atmiņas, kas ir cerības otra puse: kaut kas līdzīgs dzīvā saucienam dzīvei, slavinājums tam, kā vairs nav un kas tomēr ir bijis, sauciens pēc tā, kam jābūt un kā vēl nav. Brīžiem vienīgais, kas mūs stimulē elpot un atvērt acu plakstiņus no jauna, lai vakarā tos atkal aizvērtu ar melanholiskām domām par vienīgo paradīzi no kuras neviens mūs nevar izdzīt- mūsu atmiņām.

40

41 Shake that thing Amerikas blūzmens Papa Charlie Jackson, kurš spēlēja savas kompozīcijas uz bandžo un havajiešu ģitāras, dziesmu ar ļoti divdomīgu nosaukumu, it sevišķi tiem laikiem, ierakstīja gadā. Tā ir viena no mūzikas leģendām, kura biogrāfija ir mistikas caurvīta un nevienam tā arī nav skaidri zināma pat mūziķa dzimšanas vieta. Tomēr neraugoties uz mistikas oriolu, Papa Charlie Jackson kļuva par pirmo komerciāli veiksmīgo blūza dziedātāju, kurš trīsdesmitajos gados izdeva 33 skaņu ierakstus. Savukārt mums ir žēl, nē ne par dziesmu, tā ir fascinējoša un bez smaida uz lūpām to nevar baudīt, bet, ka nevarējām iemūžināt tās aizkulises, cilvēku emocijas un deju ritmus, kurus demonstrēja mūsu komanda fotosesijas laikā, skanot leģendārā blūzmeņa oriģinālskaņdarbam. Tādējādi apliecinot, ka nekad nevar skatīt vīru no cepures, jo aiz trauslas, robustas un intravertas personības var slēpties radoša, dzīvi mīloša būtne, kura gaida, lai tai piešķiltu uguni, kā svece, kura ilgojas pēc savas liesmas, lai uzzibsnītu visā savā spožumā. Skaņdarbs ir viena no mūsu liesmām, kura ļauj mums atvērties, prezentēt sevi neierastā gaismā un ilgoties, kaut reiz dzīvē mēs varētu radīt ko tik paliekošu kā to, ko pirms gandrīz gadsimta paveica Papa Charlie Jackson.

42

43 Way Down Yonder In New Orleans John Turner Layton skaņdarbu sarakstīja gadā, sākotnēji to prezentējot The Winter Garden Theater Ņujorkā, Brodvejas muzikālajā izrādē Spice of Kopš divdesmitajiem gadiem dziesma ir ierakstīta un atskaņota neskaitāmas reizes, tai skaitā gadā, viesuļvētras Katrīna seku likvidēšanai veltītajā pasākumā, kurā ziedojumos tika savākti vairāk nekā 50 miljoni dolāru. Līdzīgi kā dziesmas varonis ilgojas pēc savas sapņu zemes Ņūorleānas, kura ir viņa Ēdenes dārzs, tā arī mēs, visi kopā un katrs atsevišķi sapņojam, radot konkrētas formas, mūsu alku remdēšanai. Nevis, lai aizietu no īstenības, bet, lai tai tuvotos. Neticiet? Pajautājiet cilvēkiem par ko viņi sapņo un jums būs skaidrs, kāds ir šis cilvēks. Jo sapņi ir cilvēka rakstura stūrakmeņi, vienīgais plašums no kura mūžība pūš.

44 Ielūgums Ļ.cien/A.god. Aicinām Jūs uz ABB 20 gadu jubilejas pasākumu, kura formālā un ļoti neformālā daļa notiks šī gada 16.augustā, Rīgā, Tīraines ielā 3a. Pasākuma ietvaros uzbursim divdesmito gadu šarmu, ļausimies orķestra burvībai un labāko mūziķu izpildījumam, pašiem iejūtoties mūziķu statusā, baudīsim saldas dzīves dvesmu, šampanieti, laiskumu, paralēli pierādot savas spējas intelektu kaujās. Pasākuma semināri sākums plkst Vakara pasākums Zelta divdesmitie sākums plkst Dress Code: Klasiski šikais - balti melnais. RSVP: Līdz 1. augustam piesakot savu dalību pa tālr: Ielūgums paredzēts vienai personai. Savā jubilejā, krāšņu dāvanu vietā, lūgums sniegt savu palīdzīgo roku Bērnu slimnīcas fondam, kopīgiem spēkiem saziedojot līdzekļus Bērnu slimnīcas ķirurģijas nodaļai naktskapīšu un funkcionālu galdiņu iegādei, kuri akūti nepieciešami slimnīcas bērniņiem pēcoperāciju periodā. Ja vēlaties palīdzēt mums īstenot šo mērķi, ziedojiet Bērnu slimnīcas fonda kontā, norādot mērķi projektam Naktsskapīši mazo sapņiem. Bankas kods: HABALV22, Konta nr.lv02haba

MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāma

MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāma MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāmatas. Latviski izdoti darbi Es, robots, No augšas raugoties,

Sīkāk

grand-media-buklets-final higher prices

grand-media-buklets-final higher prices capture the moment in film iemūžini mirkli ar video Kāzas ir brīnumjauks, satraucošs un neaizmirstams dzīves notikums. Šī ir diena, kad likteņus mij divas mīlošas sirdis. Ir svarīgi, lai tā tiktu iemūžināta

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail:

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail: Grand Rose Spa Hotel /www.grandrose.ee/ Pagājušā gada decembrī savas durvis Kuresāres centrā vēra jauna, ekskluzīva 130 vietīga Grand Rose SPA viesnīca ar luksusa SPA un pirts kompleksu Rosaarium. Pēc

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS 2016. GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS 2015. GADA JANVĀRIM Centrālā zinātniskā bibliotēka info@liepajasczb.lv)

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt Kas ir komunikāciju kampaņa? Case Study Jauns cilvēks ienāk kafejnīcā un pie galdiņa pamana jauku vientuļi sēdošu meiteni. Ko darīt? Ķerties vērsim pie ragiem, lieki nedomājot? Tas var būt kļūdaini. Taču

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Prezentācija: Runas taktika Notikums: Latvijas Studentu apvienības Senatoru seminārs 2011. gada 22. janvārī Zināšanas brīvība saruna Mijiedarbības māksla Sarunas laikā Notiek izmaiņas Izdomā no kā atteiksies

Sīkāk

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu.

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Ievads. Sveicināti. Mēs piedalamies šajā projektā, lai parādītu mūsu drošo ceļu uz skolu.

Sīkāk

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās došas pastiprināšanās. Ja jūs varēsiet noteikt cilvēka

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 E.Petručeņa POZITĪVA BĒRNA AUDZINĀŠANA Psihologa un vecāku sadarbības ceļi... Robežas bērna audzināšanā. Pirms es apprecējos man bija sešas teorijas par bērnu audzināšanu, tagad man ir seši bērni un nevienas

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS 2017. GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek atzīmēta Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa. Centrālā

Sīkāk

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē, zaķīt! Māmiņas puķes nevar ēst! Zaķis lēkā mūsu dārzā.

Sīkāk

Kuldīgas 2

Kuldīgas 2 Kuldīgas 2. vidusskola Mūzikas ietekme uz mūsdienu jaunatni Pētnieciskais darbs Darba autore: Krista Bērtulsone 6.a klases skolniece Darba vadītāja: Jana Paipa mūzikas skolotāja Kuldīga, 2015 Saturs Ievads...3

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Lifelong Learning Grundtvig Partnership Project 2012-1-LV1-GRU06-03580 1 How to Ensure Qualitative Lifelong Learning for Different Age Groups Adult education teachers will discuss the ways how to involve

Sīkāk

Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA

Lielkoncerts Rīgai - 810 Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA R īgas B rīvostas p ā rv a ld e Kruīza kuģu un pasažieru daļa Kalpaka bulv. 12, Rīga LV-1050 Tālrunis+ 371 67030822 Fakss+371 67030835

Sīkāk

Dziesma pretī pavasarim…

Dziesma pretī pavasarim… Dziesma pretī pavasarim Date : 17/04/2019 Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku sekmīga norise ir saistīta ar starpsvētku posmu. Šajā laika periodā ir būtiska nepārtraukta kolektīvu darbība. Ikviens

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINĀTS ar VSIA Latvijas Koncerti valdes locekļa Guntara Ķirša 2016. gada 18. jūlija Rīkojumu Nr.1.1-4/35 Guntars Ķirsis IDEJU KONKURSA par 2017. gadā realizējamajām koncertprogrammām NOLIKUMS 1.

Sīkāk

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par 2014. gadu Līksnas pagasta kultūras nams 2014. gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, kuros kopā ieradās 9594 apmeklētāju, tai skaitā Latgales

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr Zelmeņi, Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr.90001465562 "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr.63726012, fakss 63726012, e-pasts:tervetesnd@zemgale.lv TĒRVETES NOVADA TĒRVETES PAGASTĀ

Sīkāk

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst šaurā vietā vai mazā caurumā. Ūsas viņam darbojas kā

Sīkāk

Sociālo tīklu neizmērojamais spēks

Sociālo tīklu neizmērojamais spēks Sociālo tīklu neizmērojamais spēks Sociālo tīklu izplatība Latvijā lieto 2/3 Latvijas iedzīvotāju Populārākie Draugiem (1.2M/ 665 tk), Facebook (415 tk), Youtube un Twitter (180 tk/ 82 tk) Facebook & Draugiem.lv

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Komunikācijas veidi un tās kritēriji transpersonālā vidē Profesore Agita Ābele Komunikācijas īpatnības dažādās vidēs Profesionālās darbības vide Sociālo vienaudžu vide Masu mēdiju vide Etiķete Etiķete

Sīkāk

APSTIPRINĀTS ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes 2019.gada 16.maija lēmumu Nr.102 Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu pad

APSTIPRINĀTS ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes 2019.gada 16.maija lēmumu Nr.102 Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu pad APSTIPRINĀTS ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes 2019.gada 16.maija lēmumu Nr.102 Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes konkursa Apraides tiesību piešķiršana radio programmas

Sīkāk

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera,

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera, Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija 2019.-2022. Valmiera, 2018 1 SATURA RĀDĪTĀJS 1. ESOŠĀ SITUĀCIJA, DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS... 3 2. STRATĒĢIJAS

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija lai mācītos jebkurā laikā un vietā 2016. gada 24. augusts Lielais dzintars, Liepāja www.iespejutilts.lv IESPĒJU TILTS 2016, lai mācītos jebkurā laikā un vietā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars norisināsies

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc LATVIJAS VALSTS TERITORIJA Latvija ir valsts, kas atrodas Eiropas ziemeļaustrumos. Mūsu valsts ir viena no 3 Baltijas valstīm, tai ir 490 km gara jūras robeža gar Baltijas jūru un Rīgas jūras līci. Jūra

Sīkāk

Programma LOVE NOW M

Programma LOVE NOW M Programmas autore: Dace Pavloviča Ievads "Love Now" programmai Tikai EJOT un DAROT, vari mainīt to, ko vēlies mainīt. Un ja darīsi kā vienmēr - nonāksi tur, kur vienmēr. Dari savādāk. Sev Par Labu. Un

Sīkāk

Microsoft Word - P Beihmanis apraksts g

Microsoft Word - P Beihmanis apraksts g Latvijas ūdens motosporta Goda zāle Par labiem rezultātiem sportā Pēteris Beihmanis Dzimis: 1946.gada 3.janvārī Dzīvesvieta: Jelgava Pēteris Beihmanis dzimis un audzis dzelzceļnieka Jāņa un mājsaimnieces

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos ZANDA POLAR - izturīgs jumts Betona dakstiņš ar matētu virsmu ir lielisks Zanda klāsta papildinājums Mēs esam padarījuši Zanda klāstu spēcīgāku, papildinot to ar jauno, matēto betona dakstiņu Polar. Šī

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Vērtības cilvēka dzīvē. Pētniecība. Praktiskais pielietojums profesionālajā darbībā. Sintija Vaska Bc.psych. Pētnieciskās intereses Petroviča, S. (2016). Vērtību saistība ar izdegšanu palīdzošo profesiju

Sīkāk

LĪGUMS Nr.2-11/10/2016 par mākslinieku dalību iestudējumā Liepājā, 2016.gada 19.aprīlī Sabiedrība ar ierobežotu atbildību (turpmāk SIA) "Lielais Dzint

LĪGUMS Nr.2-11/10/2016 par mākslinieku dalību iestudējumā Liepājā, 2016.gada 19.aprīlī Sabiedrība ar ierobežotu atbildību (turpmāk SIA) Lielais Dzint LĪGUMS Nr.2-11/10/2016 par mākslinieku dalību iestudējumā Liepājā, 2016.gada 19.aprīlī Sabiedrība ar ierobežotu atbildību (turpmāk SIA) "Lielais Dzintars", reģistrācijas Nr.42103067790, juridiskā adrese

Sīkāk

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība Atbalsta pasākumi jaunajiem uzņēmējiem Kas ir uzņēmējs? Uzņēmējs ir uzņēmuma īpašnieks, kurš, uzņemoties riskus un atbildību, cenšas gūt peļņu. Biznesa ideju var realizēt tikai tad, ja ir uzņēmējs cilvēks

Sīkāk

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādāts ESF Darbības programmas 2007. - 2013.gadam Cilvēkresursi

Sīkāk

Masu plānošanas pamati. Tēma 6

Masu plānošanas pamati. Tēma 6 Tēma #6 MEDIJU PLĀNOŠANAS PROCESS. Konstantīns Kuzikovs RISEBAA 2015 Sākotnējo datu izpēte Mediju plānošanas uzdevumu un mērķu formulēšana Mediju plāna izstrāde Brīfs/ galvenās veicamā darba vadlīnijas

Sīkāk

Microsoft Word - Papildmaterials.doc

Microsoft Word - Papildmaterials.doc SATURS DARBĪBAS AR DARBGRĀMATAS LAPĀM... 2 1.1. Pārvietošanās pa lapām...2 1.2. Lapas nosaukuma maiņa...3 1.3. Jaunas darblapas pievienošana...3 1.4. Lapas pārvietošana un dublēšana, lietojot peli...4

Sīkāk

Es esmu vadītājs –> es esmu profesionāls vadītājs

Es esmu vadītājs –>  es esmu profesionāls vadītājs BRABANTIA LATVIA DARBINIEKU IEKŠĒJĀ MĀCĪBU UN ATTĪSTĪBAS SISTĒMA EVA NOLENDORFA 2019 MĒS ESAM DAĻA NO RISINĀJUMA, NEVIS DAĻA NO PROBLĒMAS SPĒJ SASNIEGT 112 KM/H Attīstības programmas vai sistēmas ieviešana

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Ceļojums laikā: manas bibliotēkas ēkas vēsture Variņu bibliotēka 1951. gadā dibinātās Variņu pagasta (tolaik Sebru ciema) bibliotēkas pirmā mājvieta ir Vilciņi. Ēkā atrodas arī Sebru ciema padome. 1954.

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēkas vēsture fotogrāfijās Smiltenes novada Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēka dibināta 1945.g. Bibliotēka sākotnēji atrodas Birzuļu pamatskolas ēkā, bijušajā Mēru muižā,

Sīkāk

Apstiprināts ar

Apstiprināts ar Apstiprinu: Normunds Grinbergs Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents 2018.gada 1.februārī Latvijas profesionālās izglītības iestāžu būvniecības nozares audzēkņu profesionālās meistarības konkursa Sienu

Sīkāk

8

8 7. Obligātās kartes aizpildīšanas kārtība autoservisā Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par viņu stāvokļa atbilstību veicamajam darbam, lai nodarbinātie ilgstoši

Sīkāk

APSTIPRINĀTS LVF Senioru komisijas sēdē PROJEKTS APSTIPRINĀTS LVF Valdes sēdē A.Dakša LVF Ģener

APSTIPRINĀTS LVF Senioru komisijas sēdē PROJEKTS APSTIPRINĀTS LVF Valdes sēdē A.Dakša LVF Ģener APSTIPRINĀTS LVF Senioru komisijas sēdē 27.09.2017 APSTIPRINĀTS LVF Valdes sēdē 11.10.2017 -------------------------------- A.Dakša LVF Ģenerālsekretārs 2. Latvijas Senioru volejbola čempionāts sieviešu

Sīkāk

Rise & Tell

Rise & Tell E-pasta mārketings ir tikai rīks. Tas ir visefektīvākais digitālā mārketinga un pārdošanas rīks. Precīzāk 1:43 EUR atdeve. Bet... Tas ir vienkārši instruments nevis burvju nūjiņa. Rezultāti būs, ja to

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Premium kvalitātes aromatizēto Arabika kafijas pupiņu katalogs Kafija ir kas vairāk par rīta dzērienu... Kafija dod enerģiju, spēku un mundrumu. Sniedz baudu. Nodrošina atmosfēru. Tā reizē ir neatņemama

Sīkāk

IETEICAMIE VINGROJUMI

IETEICAMIE VINGROJUMI IETEICAMIE VINGROJUMI Pirkstu un plaukstu vingrojumi 1. Rokas izstieptas uz priekšu, plaukstas vērstas uz leju. Viens izstiept pirkstus, kamēr sajūt sasprindzinājumu, paturēt 5 Trīs savilkt pirkstus dūrēs,

Sīkāk

KULTŪRAS PASĀKUMU PLĀNS GADAM TUKUMA NOVADĀ JANVĀRIS Datums Laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta 07-08/01/2018 Latvija komandu čempionāts šauš

KULTŪRAS PASĀKUMU PLĀNS GADAM TUKUMA NOVADĀ JANVĀRIS Datums Laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta 07-08/01/2018 Latvija komandu čempionāts šauš KULTŪRAS PASĀKUMU PLĀNS 2018. GADAM TUKUMA NOVADĀ JANVĀRIS 07-08/01/2018 Latvija komandu čempionāts šaušanā ar 09/01/2018 Bērnu teātru festivāls 12/01/2018 15/01/2018 16:00 20/01/2018 18:00 Domes priekšsēdētāja

Sīkāk

Kafijas cienītāju rokasgrāmata Viss, kas Tev jāzina, lai pagatavotu lielisku kafiju.

Kafijas cienītāju rokasgrāmata Viss, kas Tev jāzina, lai pagatavotu lielisku kafiju. Kafijas cienītāju rokasgrāmata 2014. Viss, kas Tev jāzina, lai pagatavotu lielisku kafiju. Jauns produkts drukāto mediju tirgū! «Aģentūra LILITA» sadarbībā ar Lielbritānijas izdevniecību «FUTURE Publishing»

Sīkāk

Apstiprināti Ar 2018.gada 18.aprīļa Inčukalna novada domes lēmumu protokols Nr Nekustamā īpašuma, kas atrodas Inčukalna novadā, Vangažos, Gauj

Apstiprināti Ar 2018.gada 18.aprīļa Inčukalna novada domes lēmumu protokols Nr Nekustamā īpašuma, kas atrodas Inčukalna novadā, Vangažos, Gauj Apstiprināti Ar 2018.gada 18.aprīļa Inčukalna novada domes lēmumu protokols Nr. 6-41.. Nekustamā īpašuma, kas atrodas Inčukalna novadā, Vangažos, Gaujas ielā 18, telpu grupa 011, nomas tiesību izsoles

Sīkāk

Individuālās tirgvedības stratēģijas attīstīšana

Individuālās tirgvedības stratēģijas attīstīšana Individuālās tirgvedības stratēģijas attīstīšana ZĪMOLVEDĪBAS NOZĪME Andris Klepers 26.02.2019. Vai es risinu kādu reālu problēmu? Kāds ir mans devums ar biznesu labākai sabiedrībai? PERSONISKĀS VĒRTĪBAS

Sīkāk

MK noteikumi Nr.407 "Noteikumi par biedrības, nodibinājuma, reliģiskās organizācijas vai tās iestādes iepriekšējā gada darbības pārskata u

MK noteikumi Nr.407 Noteikumi par biedrības, nodibinājuma, reliģiskās organizācijas vai tās iestādes iepriekšējā gada darbības pārskata u 05.05.2010. MK noteikumi Nr.407 "Noteikumi par biedrības, nodibinājuma, reliģiskās organizācijas vai tās iestādes iepriekšējā gada darbības pārskata un turpmākās darbības plāna veidlapas paraugu" ("LV",

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 sēdvietām Stūra modulis Zvilņa modulis Kāju soliņš

Sīkāk

[vieta skolas emblēmai]

[vieta skolas emblēmai] [vieta skolas emblēmai] Sveiki! Mēs esam Kuldīgas Alterna8vās sākumskolas 3.b klase. Kopā ar klases audzinātāju Santu Reimani esam ļoc priecīgi par iespēju piedalīces LOK rīkotajā projektā «Sporto visa

Sīkāk

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai semināra modulī tiek paplašināta uzdevuma funkcionalitāte.

Sīkāk

Microsoft Word - kn817p3.doc

Microsoft Word - kn817p3.doc Vides ministrijas iesniegtajā redakcijā 3.pielikums Ministru kabineta 2008.gada 30.septembra noteikumiem Nr.817 Projekta iesnieguma veidlapa Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta iesnieguma veidlapa

Sīkāk

Inga Borg Ziema pie Plupa

Inga Borg Ziema pie Plupa Inga Borg Ziema pie Plupa Plups ir maziņš neredzamais, kas var sarunāties ar dzīvniekiem. Cilvēki viņu neredz, izņemot tevi un mani. Plups dzīvo tālu tālu starp augstajiem kalniem. Viņš dzīvo maziņā kūdras

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija Kriptomuzeoloģijas elementi tekstu vizualizācijas praksē Ilze Knoka 2012-10-18 Muzeoloģija muzeju zinātne, prakse, izpēte + Kripto (grieķu kruptos) apslēpts = Kriptomuzeoloģija muzeju darbības ar nepierādāmām

Sīkāk

1

1 VALSTS A/S LATVIJAS DZELZCEĻŠ LATVIJAS DZELZCEĻA VĒSTURES MUZEJS 2013. GADA DARBA PĀRSKATS 1925.g. III klases pasažieru vagona restaurācija dzelzceļa modeļu izstāde - Liliputija Fotogrāfijas un dokumenti

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija BIBLIOTĒKAS POPULARIZĒŠANA SOCIĀLAJOS TĪKLOS: krājums, pakalpojumi, tēla veidošana LATGALES CENTRĀLĀS BIBLIOTĒKAS SABIEDRISKO AT TIECĪBU VADĪTĀJA INGA GEDŽŪNE Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr. 90009113532 Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr. 63232110, fakss 63232130, e-pasts dome@talsi.lv Talsos PIELIKUMS

Sīkāk

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx JAUNIEŠU APTAUJAS ANKETA Sveicināti! Aicinām Tevi piedalīties jauniešu aptaujā par Tavām ikdienas aktivitātēm! Aptaujas ilgums 0- minūtes. Lūdzu, sekojiet norādēm, uz kuriem jautājumiem jāatbild un cik

Sīkāk

32repol_uzd

32repol_uzd Materiāls ņemts no grāmatas: Andžāns Agnis, Bērziņa Anna, Bērziņš Aivars "Latvijas Republikas 6-5 matemātikas olimpiādes" LATVIJAS REPUBLIKAS OLIMPIĀDE UZDEVUMI 8 klase Pierādīt, ka neviens no skaitļiem

Sīkāk

LĪGUMS

LĪGUMS Līgums par maksājamo atlīdzību izpildītājiem un fonogrammu producentiem Nr. PIB- /17 Pasākumi. Rīga 2017.gada._ Biedrība Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) tās publiskošanas tiesību speciālistes

Sīkāk

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma IV darba nosaukums Materiāls izstrādāts ESF

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma IV darba nosaukums Materiāls izstrādāts ESF Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma IV darba nosaukums Materiāls izstrādāts ESF Darbības programmas 2007. - 2013.gadam Cilvēkresursi

Sīkāk

1 Pielikums Rīgas domes lēmumam Nr.5376 Līdzfinansējuma apmērs interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmām Rīgas pil

1 Pielikums Rīgas domes lēmumam Nr.5376 Līdzfinansējuma apmērs interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmām Rīgas pil 1 Pielikums Rīgas domes 23.10.2012. lēmumam Nr.5376 interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmām Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs un tā aprēķināšanas kārtība 1. 1.1.

Sīkāk

Tētim Tēva dienā *** Tu esi stiprs, un stipra jūtos es Tu esi gudrs, un gudrāka kļūstu es Tu esi labs, un arī es mācos laba būt Tu esi saule, es esmu

Tētim Tēva dienā *** Tu esi stiprs, un stipra jūtos es Tu esi gudrs, un gudrāka kļūstu es Tu esi labs, un arī es mācos laba būt Tu esi saule, es esmu Tētim Tēva dienā Tu esi stiprs, un stipra jūtos es Tu esi gudrs, un gudrāka kļūstu es Tu esi labs, un arī es mācos laba būt Tu esi saule, es esmu zvaigzne Tu mans tētis, es Tava meita (Džesika, 7. kl.)

Sīkāk

LATVIJAS BASKETBOLS CEĻĀ UZ SASNIEGUMIEM – Dace

LATVIJAS BASKETBOLS  CEĻĀ UZ   SASNIEGUMIEM – Dace LATVIJAS LATVIJAS BASKETBOLA BASKETBOLA SASNIEGUMI SASNIEGUMI LATVIJAS LATVIJAS LEPNUMS LEPNUMS Basketbola Basketbola attīstības attīstības programma programma STRATĒĢISKIE VIRZIENI KONKURĒTSPĒJĪGU KONKURĒTSPĒJĪGU

Sīkāk

Presentation

Presentation Futbola spēles prasības Sporta skolotāju profesionālo un pedagoģisko kompetenču pilnveide inovatīvo pieeju pielietošanā skolēnu fizisko spēju attīstīšanai 17.03.2014 Futbola mērķis: Uzvarēt Futbola momenti:

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss:

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss: LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90000015912 Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis 63331555, fakss: 63350452, e-pasts: dome@skrunda.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI

Sīkāk

Microsoft Word - Rūjienas_vidusskola_3b.docx

Microsoft Word - Rūjienas_vidusskola_3b.docx Izglītības iestāde un klase : Rūjienas vidusskola, 3.b klase 11.februārī Rūjienas vidusskolas 3.b klases skolēni, skolotāja un daži vecāki devās ciemos uz Valmieras SOS bērnu ciematu, lai Labdarības akcijas

Sīkāk

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi:

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: 13.04.2017., prot.nr.5, 2. 2014.gada 15.maijā Izdots saskaņā

Sīkāk

1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss , e-pasts ak

1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss , e-pasts ak 1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss 65237751, e-pasts akniste@akniste.lv Aknīstē 2017.gada 24.aprīlī ZIŅOJUMS

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Konference Starpdisciplinaritāte, radošums un uzņēmība mūsdienu izglītības aktualitātes, 2014. gada 29. oktobris ESF projekts Atbalsts izglītības pētījumiem 2011/0011/1DP/1.2.2.3.2/11/IPIA/VIAA/001 Pētījums

Sīkāk

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA 2016 Saturs Vispārējie principi... 2 Misija, vīzija un vērtības... 2 Korporatīvā sociālā atbildība... 3 KSA mērķis... 3 KSA aktivitāšu virzieni un prioritātes...

Sīkāk

AS Rietumu Banka / Vesetas iela 7 / Rīga / LV-1013 / Latvija VR Nr / RTMBLV2X / REUTERS: RIET Tālrunis / Fakss

AS Rietumu Banka / Vesetas iela 7 / Rīga / LV-1013 / Latvija VR Nr / RTMBLV2X / REUTERS: RIET Tālrunis / Fakss IESNIEGUMS PAR KLIENTA STATUSA PIEŠĶIRŠANU/MAIŅU Datums / / 20 Apstiprināti AS Rietumu Banka Valdes 13.12.2013. sēdē, protokols Nr.58 Klients (juridiska persona: pilns nosaukums / fiziska persona: vārds,

Sīkāk

Dzejas dienas Vāks

Dzejas dienas Vāks Skolotājs Kurš datorzinības mums māca Un dzejas rindas ritmā stāsta. Kurš pasakas mums lasa Un jautrus jokus dzīt mums māca. Kurš skolas hroniku mums veido Un skaistus foto mirkļus ķer. Kurš grāmatas liek

Sīkāk

8

8 7. Obligātās veselības pārbaudes kartes aizpildīšanas kārtība ēdināšanas pakalpojumu nozarē Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām veselības pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par nodarbināto veselības

Sīkāk

Valsts pētījumu programma

Valsts pētījumu programma Vienotas sociālās politikas attīstība Latvijā Baiba Bela (LU SZF, SPPI) SEMINĀRS LABKLĀJĪBAS MINISTRIJĀ PAR SOCIĀLĀS POLITIKAS PLĀNOŠANAS PILNVEIDI Valsts pētījumu programma 2014-2017 IEVADS Sociālās drošības

Sīkāk

(Microsoft Word - Atskaite_Sic\356lij\342)

(Microsoft Word - Atskaite_Sic\356lij\342) Rudens klinšu kāpšanas treniņnometne Sicīlijā. Vasaras pagarināšanas nolūkā 8 LACAs pārstāvji no 15.-22. oktobrim devās uz saulaino Sicīliju, lai 6 dienas pilnveidotu savas prasmes klinšu kāpšanā, apskatītu

Sīkāk

suvenīru katalogs

suvenīru katalogs SUVENĪRU KATALOGS DOD IESPĒJU CITĀDĀKĀM DĀVANĀM! KĀPĒC DOT PRIEKŠROKU MŪSU PIEDĀVĀJUMAM? ORIĢINĀLI UN CITĀDI! PALIEC VĒL ILGI SAŅĒMĒJA PRĀTĀ! RADĪTS TEPAT LATVIJĀ! Ienes pārmaiņas uzņēmumā ar oriģinālām

Sīkāk

Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju

Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju viņi nepubliskotu, kā arī aplūkos situācijas, kad

Sīkāk

Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību Liepājas simfoniskais orķestris vidēja termiņa darbības stratēģija gadam IZVILKUMS Liepāja 2018

Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību Liepājas simfoniskais orķestris vidēja termiņa darbības stratēģija gadam IZVILKUMS Liepāja 2018 Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību Liepājas simfoniskais orķestris vidēja termiņa darbības stratēģija 218. 222.gadam IZVILKUMS Liepāja 218 Saturs Ievads... 3 Darbības pilnvarojums... 3 Darbības

Sīkāk

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījumi: 12.07.2018., prot.nr.9, 8. Grozījumi: 25.10.2018.,

Sīkāk

6. TĒMA MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm

6. TĒMA MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm 6. TĒMA 4. 10. MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm 1:24 27; Gal 5:24. ATMIŅAS PANTS: Liec mani kā zīmogu

Sīkāk

PRESENTATION NAME

PRESENTATION  NAME Klašu audzinātāju MA atskats par veikto darbu 2012./2013.māc.gadā SADARBĪBA MK vadītājs MK vadītājs Klašu audzinātāji Klašu audzinātāji Sadarbība Skolēni Skolēni Vecāki Vecāki Saulrietā kāds mūsu draugs

Sīkāk

LIKUMI.LV

LIKUMI.LV This document was reproduced from http://www.likumi.lv/doc.php?id=35629&from=off on 06/11/2012. Copyright belongs to VSIA "Latvijas Vēstnesis", and the document is freely available to view online. VSIA

Sīkāk

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace v, m/s Projekta numurs: 8.3.2.1/16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sacensības Fizikas valsts 68. olimpiāde Otrā posma uzdevumi

Sīkāk

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar savu kultūru, ēdieniem, tradīcijām un pat temperamentu. Kopā dosimies izbaudīt interesantāko no Lietuvas, izzināt neparastas

Sīkāk

LĪGUMS Nr. 5/2015 Liepājā, 2015.gada 19.maijā Sabiedrība ar ierobežotu atbildību (turpmāk SIA) "Lielais Dzintars", reģistrācijas Nr , jurid

LĪGUMS Nr. 5/2015 Liepājā, 2015.gada 19.maijā Sabiedrība ar ierobežotu atbildību (turpmāk SIA) Lielais Dzintars, reģistrācijas Nr , jurid LĪGUMS Nr. 5/2015 Liepājā, 2015.gada 19.maijā Sabiedrība ar ierobežotu atbildību (turpmāk SIA) "Lielais Dzintars", reģistrācijas Nr.42103067790, juridiskā adrese Rožu laukums 5/6, Liepāja, LV-3401, turpmāk

Sīkāk

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms”

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms” Skaista mana tēvu zeme par visām zemītēm: Plaši lauki, zaļi meži, Zilis jūras ūdentiņš. Mana sēta, mana māja, mans pagalms Projekta autori 5.a klase 2018.g. 18.-20.aprīlis Projekta mērķis Veidot sadarbības

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 BIZNESA LABORATORIJA Piektdiena, 24.oktobris, plkst.15:05 Mums dzīvē nepieciešama ne tikai veiksme un zināšanas, bet arī iespēja veikt izvēles, izmēģināt un iespējas kļūdīties. Un šķiet, reti kura auditorija

Sīkāk

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārvaldām aprūpi, ja uzskatāms, ka kāds pavada savas dzīves

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

11

11 LR 12.Saeimas deputāts, profesors Kārlis Krēsliņš PĀRDOMAS UN KOMENTĀRI PAR BUDŽETU - 2016 22.08.2015. IEVADS. Budžeta veidošanas laikā, diskusijas bieži aiziet tikai par atsevišķām nozarēm. Pirms budžetu

Sīkāk

Microsoft Word - NVO jurista 1.padoms

Microsoft Word - NVO jurista 1.padoms NVO Jurista padoms Padoma autore: Marija Heislere Celma Redaktore: Rasma Pīpiķe Noformējums: Edgars Grigorjevs Latvijas Pilsoniskā alianse, 2010 NVO jurista padoms tapis ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - tikumisk.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - tikumisk.ppt [Compatibility Mode] Audzināšana ir mērķtiecīga izglītības procesa neatņemama sastāvdaļa Mēs, pieaugušie, esam bērniem paraugs, tāpēc mums visiem jāatceras latviešu tautas sakāmvārds: Kā tie lielie, tā tie mazie! Audzināšana

Sīkāk

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas Ievads (1) 2011. g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas liecina par to? Kāda ir kopienu struktūra Rīgā? Etniskā

Sīkāk

Microsoft Word - PLAANS_I_sem.doc

Microsoft Word - PLAANS_I_sem.doc SEPTEMBRIS Datums Laiks Pasākums Dalībnieki Vieta Atbildīgais pedagogs 01.09.2017. 13.00 Svinīgais mācību gada sākums Skolas audzēkņi, pedagogi Ulbrokas kultūras nams Vita Pinne 02.09.2017. 03.09.2017.

Sīkāk