OZOLNIEKU NOVADA DOME Reģistrācijas Nr Stadiona iela 10, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-3018 O

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "OZOLNIEKU NOVADA DOME Reģistrācijas Nr Stadiona iela 10, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-3018 O"

Transkripts

1 OZOLNIEKU NOVADA DOME Reģistrācijas Nr Stadiona iela 10, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-3018 Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam Redakcija 1.0. Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi

2 Saturs 1. Noteikumu lietošana un definīcijas Noteikumu lietošana Definīcijas Prasības visas teritorijas izmantošanai Visā teritorijā atļautā izmantošana Visā teritorijā aizliegtā izmantošana Vispārīgas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei Prasības transporta infrastruktūrai Prasības inženiertehniskās apgādes tīkliem un objektiem Prasības apbūvei Prasības teritorijas labiekārtojumam Prasības vides risku samazināšanai Prasības mazizmēra kuģošanas līdzekļu piestātnes izbūvei un laipas uzstādīšanai un ar tām saistītā ūdensobjekta krasta stiprināšanai Atsevišķu teritoriju un objektu plānošana un izmantošana Jaunu zemes vienību veidošanas kārtība Prasības teritorijas izmantošanai un apbūves parametriem katrā funkcionālajā zonā Savrupmāju apbūves teritorija Mazstāvu dzīvojamās apbūves teritorija Daudzstāvu dzīvojamās apbūves teritorija Publiskās apbūves teritorija Jauktas centra apbūves teritorija Rūpnieciskās apbūves teritorija Transporta infrastruktūras teritorija Tehniskās apbūves teritorija Dabas un apstādījumu teritorija Mežu teritorija Lauksaimniecības teritorija Ūdeņu teritorija Teritorijas ar īpašiem noteikumiem Cita teritorija ar īpašiem noteikumiem Teritorija, kurai izstrādājams lokālplānojums Teritorija, kurai izstrādājams detālplānojums Vietējas nozīmes kultūrvēsturiskā un dabas teritorija Ainaviski vērtīga teritorija...33 Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.2 (49)

3 5.6. Vietējas nozīmes lauksaimniecības teritorija Nacionālas un vietējas nozīmes infrastruktūras attīstības teritorija Degradēta teritorija Teritorijas plānojuma īstenošanas kārtība Citi nosacījumi/prasības Kultūras pieminekļi un to aizsardzība Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju aizsardzība Aizsargjoslas...37 Pielikumi pielikums pielikums pielikums pielikums pielikums pielikums...49 Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.3 (49)

4 1. NOTEIKUMU LIETOŠANA UN DEFINĪCIJAS 1.1. NOTEIKUMU LIETOŠANA 1. Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi (turpmāk Noteikumi) nosaka prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei un ir daļa no Ozolnieku novada teritorijas plānojuma (turpmāk Teritorijas plānojums). 2. Vispārīgās prasības teritorijas attīstības plānošanai, teritorijas izmantošanai un apbūvei nosaka Ministru kabineta 2013.gada 30.aprīļa noteikumi Nr.240 Vispārīgie teritorijas plānošanas, izmantošanas un apbūves noteikumi (turpmāk - Vispārīgie apbūves noteikumi). 3. Noteikumi attiecas uz Ozolnieku novada administratīvo teritoriju un ir saistoši visām fiziskajām un juridiskajām personām - zemes īpašniekiem, tiesiskajiem valdītājiem, lietotājiem un nomniekiem, uzsākot jebkuru teritoriju plānošanu un apbūvi, zemes īpašumu izmantošanu, sadalīšanu, apvienošanu, robežu pārkārtošanu, ēku un būvju projektēšanu, būvniecību, atjaunošanu, pārbūvi, restaurāciju, nojaukšanu, lokālplānojumu, detālplānojumu, zemes ierīcības projektu un tematisko plānojumu izstrādi vai citu saimniecisko darbību. 4. Teritorijas atļautā izmantošana var tikt precizēta lokālplānojumos un detālplānojumos, ievērojot Noteikumos noteiktos maksimālos un minimālos rādītājus attiecībā uz jaunveidojamu zemes vienību platību, augstuma ierobežojumiem, apbūves blīvuma un intensitātes rādītājiem. Tie Noteikumu punkti, kuros ir atsauce uz iespēju noteikt, detalizēt vai precizēt atļauto izmantošanu, veicot papildus darbības, uzskatāmi par nosacījumiem un nav klasificējami kā Teritorijas plānojuma un Noteikumu grozījumi. 5. Teritorijā, kurai ir atbilstoši normatīvo aktu prasībām apstiprināts detālplānojums, spēkā ir detālplānojumā noteiktās prasības un risinājumi, ciktāl tie nav pretrunā normatīvo aktu ar augstāku juridisko spēku prasībām. 6. Noteikumos ir veicami papildinājumi ar apstiprināto detālplānojumu sarakstu. 7. Mainoties normatīvajiem aktiem vai to nosacījumiem, uz kuriem ir atsauces šajos Noteikumos, praksē jāpiemēro aktuālās normatīvajos aktos noteiktās prasības, un tie nav klasificējami kā grozījumi Teritorijas plānojumam. 8. Noteikumi piemērojami tā, lai tie nav pretrunā ar citu normatīvo aktu prasībām. Nenosaka 1.2. DEFINĪCIJAS Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.4 (49)

5 2. PRASĪBAS VISAS TERITORIJAS IZMANTOŠANAI 2.1. VISĀ TERITORIJĀ ATĻAUTĀ IZMANTOŠANA 9. Īpašnieks ir tiesīgs atjaunot ugunsgrēka vai dabas stihijas rezultātā nopostītu vai daļēji nopostītu būvi un tajā pašā novietnē, atbilstoši būvprojektam, pēc kura šī būve būvēta vai, ja būvprojekts nav saglabājies izstrādājot jaunu būvprojektu atbilstoši būves jaunākajai inventarizācijas lietai, darbības saskaņojot pašvaldībā. 10. Nekustamajā īpašumā atļauts veikt saimniecisko darbību un citu saimniecisko izmantošanu atbilstoši Teritorijas plānojuma un Noteikumu prasībām, ja nav nepieciešamas speciālas atļaujas, kuras paredz Noteikumi vai citi normatīvie akti. 11. Objektiem, kuru projektēšana vai būvniecība uzsākta pirms Teritorijas plānojuma un Noteikumu spēkā stāšanās dienai un kuru projektu risinājumi atbilst attiecīgā laika posmā piemēroto normatīvo aktu un saistošo noteikumu prasībām, būvprojekta pārstrāde atbilstoši Noteikumu prasībām nav nepieciešama. 12. Esošās zemes vienības, kurām ģeometriskie raksturlielumi ir mazāki par Noteikumos atļautajiem, drīkst izmantot un uz tiem drīkst būvēt, pārbūvēt vai izmantot ēkas un citas būves, atbilstoši attiecīgās funkcionālās zonas apbūves noteikumiem, ievērojot šādus nosacījumus: tiek nodrošināts minimālais inženiertehniskais nodrošinājums (elektroapgāde, sadzīves notekūdeņu kanalizācija un ūdensapgāde) un piekļuve; ir ievērotas Noteikumu un citu normatīvo aktu prasības, kā arī minimāli noteiktie attālumi starp ēkām un līdz zemes vienības robežām VISĀ TERITORIJĀ AIZLIEGTĀ IZMANTOŠANA 13. Aizliegts veikt zemes vienības un būvju vai to daļu izmantošanu neatbilstoši projektētajai funkcijai vai, ja tas neatbilst vides aizsardzības normatīvo aktu prasībām. 14. Būvniecību piesārņotās teritorijās (sk. Paskaidrojuma raksts 2. pielikums) atļauta, ja tā saskaņota ar attiecīgajiem dienestiem. 15. Aizliegts patvaļīgi ierīkot karjerus derīgo izrakteņu ieguvei un iegūt augsnes auglīgo kārtu. 16. Aizliegts vākt, uzkrāt vai glabāt kaudzē vai laukumos atkritumus, krāmus, lupatas, pamestus transportlīdzekļus, metāllūžņus, būvgružus, ja vien šim nolūkam izmantotā zeme nav noteiktā kārtībā projektēta un ierīkota to savākšanai vai ietverta ēkā. Prasības neattiecas uz atkritumu savākšanu speciālās noteikta parauga atkritumu tvertnēs kā arī, ja veiktās darbības ir saskaņotas pašvaldībā (t.sk. saskaņots būvprojekts), kā arī, ja tie ir radušies būvniecības procesā. 17. Bez rakstiska saskaņojuma pašvaldībā aizliegts jebkādā veidā izmantot (arī kā palīgizmantošana) kuģu, automašīnu un vagonu korpusus vai to daļas. Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.5 (49)

6 18. Aizliegts novietot stāvēšanai (izņemot, ja nepieciešams veikt konkrēto darbību) autobusus, smagās kravas mašīnas (virs 3,5 t) un traktortehniku mazstāvu un vairākstāvu dzīvojamās apbūves teritorijās. 19. Aizliegts ekspluatēt ēkas un būves, kas atrodas cilvēku dzīvībai, veselībai vai videi bīstamā stāvoklī. 20. Aizliegts patvaļīgi aizsprostot upes, strautus u.c. ūdensnotekas, ūdenstilpes izmainīt to krasta līniju, gultni un hidroloģisko režīmu. 21. Aizliegts veikt darbus būvmateriālu, melnzemes un derīgo izrakteņu ieguvei komercnolūkos, ja tas nav paredzēts Noteikumos un nav saskaņots pašvaldībā. 22. Aizliegts izmantot zemi, ēkas un citas būves, nenovēršot ekspluatācijas laikā radīto vides piesārņojumu. 23. Aizliegts ilgstoši, ilgāk kā 6 mēneši, uzkrāt, glabāt un pārstrādāt bīstamos atkritumus. 24. Ja kādas zemes vienības izmantojums likumīgi iesākts pirms pieņemti šie Noteikumi, tad zemes vienības īpašnieks ir tiesīgs turpināt likumīgi uzsākto izmantojumu, bet katra jauna apbūve, esošo ēku pārbūve un nojaukšana jāveic atbilstoši šo Noteikumu prasībām. Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.6 (49)

7 3. VISPĀRĪGAS PRASĪBAS TERITORIJAS IZMANTOŠANAI UN APBŪVEI 3.1. PRASĪBAS TRANSPORTA INFRASTRUKTŪRAI Piekļūšanas noteikumi 25. Jebkura saimnieciskā darbība atļauta tikai tādās zemes vienībās, kurām ir nodrošināta piebraukšana, t.i. zemes vienība robežojas ar ielu, laukumu, piebraucamo ceļu ne mazāk kā 3.5 m platumā vai piekļūšanu nodrošina Zemesgrāmatā reģistrēts ceļa servitūts. 26. teritorijās jāparedz piebrauktuves vai caurbrauktuves ugunsdzēsības, glābšanas un apkalpes tehnikai atbilstoši normatīvo aktu prasībām. 27. Veicot jaunu publisku būvju būvniecību, esošo pārbūvi vai atjaunošanu, tām ir jānodrošina normatīvajos aktos noteiktie pasākumi vides pieejamības nodrošināšanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. 28. Maģistrālās ielas (sk. 1. pielikums). 29. Ciema nozīmes ielas (sk. 1. pielikums). 30. Vietējas nozīmes ielas (sk. 1. pielikums) Ielu iedalījums un to sarkanās līnijas 31. Ielu platums sarkano līniju robežās noteikts: maģistrālajām ielām m; ciema nozīmes ielām no 6-46 m; vietējas nozīmes ielām 6-18 m Noteikumi jaunu ielu un ceļu būvniecībai un esošo ielu un ceļu pārbūvei 32. Izstrādājot lokālplānojumu vai detālplānojumu un veicot jaunu ielu projektēšanu jāņem vērā 31. punktā minētie nosacījumi ielu platumiem un jāievēro krustojumu pārredzamība (sk. 2. pielikums). 33. Ielu sarkano līniju un autoceļu nodalījuma joslu maiņa nav Teritorijas plānojuma grozījumi. Tās tiek koriģētas, ja par to tiek pieņemts pašvaldības lēmums. 34. Pašvaldība organizē pašvaldības ceļu, ielu un laukumu apsaimniekošanu, kā arī šo ielu un laukumu lietus ūdens novadīšanas sistēmu ierīkošanu un uzturēšanu līdz īpašumu robežai. 35. Izstrādājot detālplānojumus, ceļi un ielas jāizdala kā atsevišķas zemes vienības. Zemes ierīcības projektos atļauta ceļa servitūta tiesību nodibināšana. Pašvaldība izvērtē katru gadījumu un izvirza nosacījumus. 36. Jaunu ceļu un ielu izveidei nepieciešamo zemes platību nosaka katrā atsevišķā gadījumā, atbilstoši funkcionālai nepieciešamībai. Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.7 (49)

8 37. Ja jauna iela vai ceļš veido strupceļu, brauktuves galā jāveido autotransporta apgriešanās laukums. Apgriešanās laukumu parametrus nosaka tādā apmērā, lai tiktu nodrošināta glābšanas un tehniskās palīdzības autotransporta netraucēta apgriešanās Noteikumi autostāvvietām un velosipēdu novietnēm 38. Autostāvvietas viena objekta apkalpošanai nedrīkst uzskatīt par autostāvvietām citam objektam, izņemot, ja kādam no objektiem nepieciešams liels skaits īslaicīgas lietošanas autostāvvietas un lietošanas laiku iespējams savietot. Ja būve vai zemes vienība ietver vairāk nekā vienu izmantošanu un katrai izmantošanai noteikts savs autostāvvietu normatīvs, tad nepieciešamo automašīnu autostāvvietu skaitu nosaka katrai izmantošanai atsevišķi un skaitu summē. 39. Automašīnu stāvvietas piebraucamajiem ceļiem (t.sk. daudzdzīvokļu ēku iekšpagalmos) jābūt vismaz 3.5 m platumā, izņemot gadījumus, kad Noteikumos noteikts savādāk. 40. Pašvaldības Būvvalde var atļaut samazināt vai palielināt autostāvvietu un velosipēdu novietņu skaitu ne vairāk par 25% no noteiktā minimālā skaita, ņemot vērā autostāvvietu skaitu ietekmējošos faktorus, t.sk. nodrošinājumu ar sabiedrisko transportu, atrašanos ciema centra teritorijā, satiksmes sastrēgumus, kā arī lielo objektu izvietošanas gadījumus, un būvniecības ierosinātāja papildus veiktos prognozējamo transportu plūsmu aprēķinus PRASĪBAS INŽENIERTEHNISKĀS APGĀDES TĪKLIEM UN OBJEKTIEM Vispārīgās prasības 41. Visās teritorijās inženierkomunikāciju izbūve, pārbūve un ekspluatācija jāveic saskaņā ar teritorijas plānojuma, lokālplānojuma, detālplānojuma un normatīvo aktu prasībām, atbilstoši institūciju tehniskajiem noteikumiem un būvprojektam. 42. Pirms inženierkomunikāciju izbūves jāveic komunikāciju trases nospraudums projekta atzīmju pārnešana dabā, ko veic sertificēts mērnieks. Trases nosprauduma shēma pirms būvniecības uzsākšanas jāsaskaņo pašvaldībā. 43. Inženierkomunikāciju būvniecības darbos ietilpst teritorijas sakārtošana un ceļa/ ielas vai ietves seguma atjaunošana. 44. Inženierkomunikāciju būvētājam jānodrošina izbūvēto inženierkomunikāciju uzmērīšana un izpildshēmu vai izpilduzmērījumu iesniegšana pašvaldībā vai tās datu bāzes uzturētajām atbilstošā digitālā un /vai izdrukas veidā. 45. Pēc inženierkomunikāciju pārbūves, ekspluatācijā nelietojamās inženierkomunikāciju sistēmas daļas jādemontē saskaņā ar izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem. 46. Ja, veicot zemes darbus, juridiskās vai fiziskās personas konstatē inženierkomunikāciju, kura nav norādīta darbu veikšanas tehniskajā dokumentācijā, tās pārtrauc zemes darbus un nodrošina inženierkomunikācijas saglabāšanu, kā arī nekavējoties ziņo inženierkomunikācijas īpašniekam vai valdītājam un pašvaldībai. 47. Izsniedzot tehniskos noteikumus jaunbūvējamu un pārbūvējamu inženierkomunikāciju, tās jaudai ir jānodrošina apkārtējo teritoriju inženiertehniskā apgāde saskaņā ar Teritorijas Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.8 (49)

9 plānojumā, lokālplānojumā vai detālplānojumā noteikto šo Teritoriju plānoto (atļauto) izmantošanu. 48. Inženiertehniskās komunikācijas jāizvieto ielu šķērsprofilu robežās un joslā starp sarkano līniju un būvlaidi (apbūves līniju), izņemot situācijas, kurās tas nav iespējams. 49. Būvprojektos, lokāplānojumos un detālplānojumos ir jāattēlo valsts un vietējie ģeodēziskā tīkla punkti. 50. Prettrokšnu pasākumus apbūves teritorijām jāveic atbilstoši normatīvo aktu prasībām par trokšņu novērtēšanu un pārvaldību Dīķi un mākslīgās ūdenskrātuves 51. Ūdenstilpju līdz 0,1 ha ierīkošanai Būvvaldē nepieciešams iesniegt būvniecības ieceri. 52. Dīķu un mākslīgo ūdenskrātuvju, kuri ir lielāki par 0,1 ha ierīkošanai, nepieciešams veikt hidroloģisko apstākļu izpēti piegulošajās teritorijās un izstrādāt būvprojektu. Būvvalde ir tiesīga pieprasīt hidromelioratīvajā būvniecībā sertificēta eksperta atzinumu par plānotās darbības ietekmi uz apkārtējās teritorijas virszemes ūdens novadīšanu. 53. Zemes vienībā jaunveidojamās ūdenstilpes kopējā platība nedrīkst pārsniegt 40% no zemes vienības kopējās platības. Vienā zemes vienībā atļauts veidot ne vairāk kā vienu ūdenstilpni Ūdensapgāde un saimnieciskā kanalizācija 54. Nekustamo īpašumu pieslēgumi centralizētās ūdensapgādes sistēmai un centralizētās sadzīves un lietus kanalizāciju sistēmām ir izbūvējami saskaņā ar pašvaldības saistošo noteikumu prasībām par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību. 55. Ražošanas uzņēmumos tehniskām vajadzībām aizliegts izmantot dzeramo ūdeni no centralizētās ūdensapgādes sistēmas. 56. Teritorijās, kurās nav izbūvēta ne centralizētā sadzīves notekūdeņu, ne lietus ūdeņu kanalizācija, visu sadzīves notekūdeņu novadīšanai atļauts izbūvēt izsmeļamās/bioloģiskās kanalizācijas sistēmas saskaņā ar pašvaldības izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem un saskaņotu būvprojektu. 57. Saimnieciskās kanalizācijas notekūdeņus aizliegts iesūcināt gruntī un bez attīrīšanas ievadīt meliorācijas grāvjos vai lietus ūdens kanalizācijas sistēmā. Bioloģiski attīrītus notekūdeņus aizliegts bez kontroles iespējām novadīt virsūdens meliorācijas sistēmā. 58. Dzeramā ūdens ieguves vietas, bioloģiskās attīrīšanas iekārtas un krājakas atļauts ierīkot ne tuvāk par 4 m no piegulošās zemes vienības robežas, izņemot gadījumus, kad ir panākta rakstiska vienošanās ar blakus esošās zemes vienības īpašnieku un saņemts saskaņojums būvprojektā. Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.9 (49)

10 Elektroapgāde, elektronisko sakaru tīkli un alternatīvā energoapgāde 59. Ciemu teritorijās elektronisko sakaru komunikāciju būves nedrīkst būt augstākas par 30 m un tās drīkst izvietot tikai saskaņā ar Teritorijas plānojumu noteiktajās rūpnieciskās un tehniskās apbūves teritorijās, saskaņojot ieceres risinājumu ar pašvaldību. 60. Ciemu teritorijās ir aizliegts izbūvēt elektronisko sakaru pārraides gaisa kabeļus starp ēkām, izņemot gadījumus, ja nav alternatīvas citu veidu risinājumiem. 61. Ciemu teritorijās elektroapgādes tīklus ar spriegumu līdz 20 kv izbūvē kā pazemes kabeļlīnijas. 62. Izstrādājot lokālplānojumu vai detālplānojumu, jānosaka esošo 20 kv un 0,4 kv elektropārvades tīklu (gaisvadu un kabeļlīniju) un 20/0,4 kv transformatoru punktu, sadales punktu, sadalņu, esošo un projektējamo ēku pievadu atrašanās vietas, ēkas funkcionēšanai nepieciešamos inženierkomunikāciju koridorus. Jāattēlo esošo un plānoto elektroapgādes objektu un citu inženierkomunikāciju aizsardzībai un ekspluatācijai paredzētās un nosakāmās normatīvās aizsargjoslas. 63. Siltumsūkņu zemes kolektora ārējā kontūra jāizvieto ne tuvāk par 4 m no zemes vienības robežas, izņemot gadījumus, kad ir panākta rakstiska vienošanās ar blakus esošās zemes vienības īpašnieku un saņemts saskaņojums būvprojektā. 64. Ciemu teritorijās aizliegts izvietot vēja elektrostacijas. Vēja elektrostaciju būvniecība, kuru jauda ir lielāka par 20 kv, ārpus ciema teritorijām atļauta tikai pēc sabiedriskās apspriešanas. 65. Jebkura veida kurināmā un jaudas koģenerācijas stacijas ciemu teritorijās atļauts izvietot Rūpnieciskās apbūves un Tehniskās apbūves teritorijās atbilstoši normatīvo aktu prasībām. 66. Dzīvojamo teritoriju un Publiskās apbūves zonās atļauts izvietot tikai dabas gāzes koģenerācijas stacijas ar maksimālo jaudu līdz 2 MW (ieskaitot). 67. Plānojot ielu, ceļu un ar tiem saistīto objektu, kā arī inženierkomunikāciju izvietojumu paralēli vai šķērsojumos ar 110 kv un 330kV elektrolīnijām un tuvošanos tām, ievērot nepieciešamos savstarpējos horizontālos un vertikālos attālumus, kas noteikti normatīvajos aktos. 68. Plānojot apbūves teritorijas 110 kv un 330 kv elektrolīniju tuvumā, ēkas paredzēt ārpus elektrolīniju aizsargjoslām. 69. Plānojot sporta, atpūtas, cilvēku pulcēšanās objektu un bērnu iestāžu novietojumu, tos paredzēt tālāk par 30 metriem no 110 kv un 330 kv elektrolīnijām kv un 330 kv elektrolīnijas un to balstus neiekļaut ielu sarkano līniju teritorijās ar mērķi ievērot normatīvajos aktos noteiktās prasības. Sarkano līniju novietojuma attālumam līdz šīm elektrolīnijām piemērot būvnormatīva prasības. 71. Būvprojekta izstrādāšanai teritorijās, kuras atrodas 110 kv un 330 kv elektrolīniju aizsargjoslās, saņemt tehniskos noteikumus no AS Augstsprieguma tīkls. 72. Plānojot būvniecību novērtēt nepieciešamību veikt elektrolīniju pārbūvi ar mērķi ievērot nepieciešamos savstarpējos horizontālos un vertikālos attālumus saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. Pirms būvniecības saskaņošanas ar inženierkomunikāciju Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.10 (49)

11 turētāju, veikt elektrolīniju pārbūves ierosināšanu un projekta izstrādāšanu. Visus izdevumus, kas saistīti ar elektrolīnijas pārbūvi (trases noteikšana, saskaņošana, projektēšana, iekārtu iegāde, nojaukšana, būvdarbi u.c.) apmaksā pārbūves ierosinātājs. 73. Darbiem ar celšanas un citiem mehānismiem tuvāk par 30 metriem no 110 kv un 330 kv elektrolīniju malējiem vadiem izstrādāt un saskaņot ar inženierkomunikāciju turētāju darba izpildes projektu. 74. Mobilo sakaru bāzes staciju būvniecību paredzēt tā, lai apbūves teritorijās elektromagnētiskā lauka pieļaujamais robežlīmenis netiktu pārsniegts Meliorācija un lietus ūdeņi 75. Zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs nodrošina meliorācijas sistēmas kopšanu un saglabāšanu tā, lai nepieļautu meliorētās zemes vai piegulošās teritorijas degradāciju, kā arī ievēro noteiktos aprobežojumus aizsargjoslās ap meliorācijas būvēm un ierīcēm. 76. Teritorijas uzbēršana nedrīkst ietekmēt blakus esošo zemes īpašumu applūšanas risku un izmainīt to hidroloģisko stāvokli. 77. Pirms vaļējo meliorācijas grāvju pārbūves par segtajiem vadiem būvniecības ieceres akcepta, Būvvalde ir tiesīga pieprasīt pārbūves ierosinātājam iesniegt sertificēta hidromelioratīvās būvniecības vai projektēšanas speciālista atzinumu par plānotās pārbūves ietekmi uz apkārtējās teritorijas virszemes ūdens novadīšanu. 78. Publisko telpu ieejas ir jāaprīko ar nojumēm ieejas aizsargāšanai no atmosfēras iedarbības un ieejas laukumiņam ir jābūt nodrošinātam ar lietus ūdens savākšanas aprīkojumu. 79. Plānojot jebkādu būvju un inženierkomunikāciju būvniecību, pārvietošanu, atjaunošanu vai pārbūvi, kā arī derīgo izrakteņu ieguvi, meža un kokaugu stādījumu ieaudzēšanu meliorētā zemē, kā arī citas darbības, kas var radīt meliorācijas sistēmu darbības traucējumu, ekspluatācijas aizsargjoslās ap meliorācijas būvēm, jāsaņem tehniskie noteikumi no inženierkomunikāciju turētāja. 80. Pagalmu labiekārtojuma projektēšanā jāparedz lietus ūdens novadīšanas sistēmas izbūve esošās zemes vienības robežās, norādot to tālāko novadīšanu kompleksi ar apkārtējām teritorijām PRASĪBAS APBŪVEI blīvuma, intensitātes un brīvās apzaļumotās (zaļās) teritorijas rādītāji 81. blīvuma, apbūves intensitātes un brīvās teritorijas rādītāji atbilstoši konkrētās teritorijas izmantošanai ir noteikti Noteikumu 4. nodaļā. 82. Aprēķinot apbūves intensitāti, brīvo teritoriju un apbūves blīvumu, platībā neskaita to teritorijas daļu, kas atrodas sarkanajās līnijās. 83. Brīvā teritorija ir zemes vienības neapbūvētā platība, kurā neietilpst stāvvietas, piebraucamie ceļi, baseini, terases. Brīvo teritoriju nosaka procentos (%) no visa zemes vienības platības. Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.11 (49)

12 84. Teritorijas ielu sarkanajās līnijās atļauts izmantot materiālu īslaicīgai uzglabāšanai gadījumos, kad ir saņemta pašvaldības atļauja. 85. Ielu paplašināšanai paredzētās teritorijas (joslas) pašvaldība var iznomāt blakus esošo zemes vienību īpašniekiem pagaidu lietošanā, bez apbūves tiesībām Būvju novietojums zemes vienībā, būvlaide un apbūves līnija 86. Būvlaides un apbūves līnijas rādītāji atbilstoši konkrētās teritorijas izmantošanai ir noteikti Noteikumu 6. pielikumā. 87. Būvju novietojumu pret ielu/ceļu nosaka būvlaide, bet attālumu no blakus esošās zemes vienības - apbūves līnija. 88. Attālums no zemes vienību aizmugures un sānu robežas līdz ēkas vai būves tuvākai sienai nedrīkst būt mazāks kā Noteikumos noteikts. Šo attālumu drīkst samazināt tikai ar kaimiņu zemes vienības īpašnieka rakstisku piekrišanu. Ja ēka tiek būvēta uz zemes vienības robežas, ir jāveido ugunsdrošs mūris. 89. Iedibinātās būvlaides gadījumā galvenā ēka jāizvieto ne tuvāk kā iedibinātā būvlaide. 90. Jebkurai ēkai, būvei un to daļām ir jāatrodas attiecīgās zemes vienības robežās. Nevienas ēkas vai citas būves neviena daļa ne uz vienas zemes vienības nedrīkst vertikāli projicēties ārpus zemes vienības robežas, apbūves līnijas vai būvlaides, izņemot gadījumus, ja ir saņemta kaimiņu zemes vienības īpašnieka rakstiska piekrišana. 91. Minimālie attālumi starp dzīvojamām ēkām, sabiedriskām un ražošanas ēkām ir jāpieņem saskaņā ar izsauļojuma, apgaismojuma un ugunsdrošības prasībām. 92. Plānot ražošanas un lauksaimniecības ražošanas teritorijas tā, lai apbūves teritorijās tiktu nodrošināti smakas koncentrācijas mērķlielumi atbilstoši normatīvo aktu prasībām Attālumi starp ēkām un būvēm, būvju augstums un stāvu skaits, insolācija 93. Attālumus starp dzīvojamām, publiskām un ražošanas ēkām nosaka tā, lai tiktu nodrošināta telpu nepārtraukta insolācija, ne mazāk kā 2,5 h/dienā (pirmskolas izglītības, izglītības, ārstniecības un atpūtas iestādēs ne mazāk kā 3 h/dienā) posmā no 22. marta līdz 22. septembrim, kā arī jāievēro prettrokšņa aizsardzības, ugunsdrošības un Noteikumu prasības. 94. Ēkas jāizvieto tā, lai tiktu nodrošināta dzīvojamo un sabiedrisko telpu nepārtraukta insolācija, ne mazāk kā 2,5 h/dienā (pirmskolas izglītības, izglītības, ārstniecības un atpūtas iestādēs ne mazāk kā 3 h/dienā) posmā no 22. marta līdz 22. septembrim. 95. Attālumus starp daudzstāvu dzīvojamām ēkām, ja tās izvieto ar garākajām fasādēm vienu pretī otrai, jānosaka: līdz 3 stāviem ne mazāks par 15 m; no 4 stāviem ne mazāks par 20 m. 96. Atsevišķu apbūves teritoriju atļautie apbūves augstumi atbilstoši konkrētās teritorijas izmantošanai ir noteikti Noteikumu 4. nodaļā. Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.12 (49)

13 3.4. PRASĪBAS TERITORIJAS LABIEKĀRTOJUMAM 97. Ciemu teritorijās publiski lietojamas atkritumu tvertnes ir jānovieto šim nolūkam speciāli iekārtotās, ar vides aizsardzības dienestiem saskaņotās vietās. Nekustamā īpašuma īpašniekiem jāuztur kārtībā teritorija un piebraucamie ceļi uz atkritumu tvertnēm un jānodrošina tvertņu ekspluatācijas apkalpošana. 98. Ciemu teritorijās nekustamā īpašuma īpašniekam jānodrošina mājas numura zīmes uzstādīšana tā, lai tā būtu viegli saskatāmā un viegli nolasāma, novietota redzamā vietā, ieteicams uz atstarojoša fona. 99. Labiekārtojuma elementu izvietošanai ciemu teritorijās publiski pārredzamās teritorijās (izņemot savrupmāju apbūves teritorijas) ir nepieciešams pašvaldības saskaņojums Daudzstāvu dzīvojamo ēku lodžiju un balkonu aizstiklošana vai pārbūve veicama saskaņā ar pašvaldībā saskaņotu būvprojektu visas dzīvojamās mājas apjomam Veicot logu nomaiņu daudzstāvu dzīvojamās ēkās vizuālais logu rāmju noformējums jāsaskaņo pašvaldībā Ciemu teritorijās publisku būvju un daudzdzīvokļu ēku dažādu elementu: kabeļu, dūmvadu, ventilācijas un kondicionēšanas iekārtu, ugunsdzēsības kāpņu, antenu u.tml. piestiprināšana pie ēkas galvenās (ielas) fasādes jāsaskaņo ar ēkas īpašnieku vai apsaimniekotāju un pašvaldībā Ciemu teritorijās žogu gar ielu atļauts ierīkot pa zemes vienības robežu. Ja zemes vienības robeža nesakrīt ar ielas sarkano līniju, žogu jāierīko pa ielas sarkano līniju. Lauku teritorijās žogu gar ceļu atļauts ierīkot pa piegulošā ceļa aizsargjoslu vai tuvāk, ja tas ir saskaņots ar attiecīgā ceļa īpašnieku. Žoga novietojumam gar ielu vai ceļu un tā vizuālajam izskatam nepieciešams būvniecības ieceres iesniegums un skaņojums Būvvaldē Ciemu teritorijās ielas pusē vai lauku teritorijās gar ceļiem maksimālais žoga augstums ir 1.5 m no zemes virsmas. Speciālos gadījumos (sporta, ražošanas un tml. objektiem) ar Būvvaldes saskaņojumu atļauts būvēt augstākus žogus Žogu konstrukcijām gar koplietošanas meliorācijas novadgrāvjiem, to aizsargjoslās jābūt viegli transformējamiem un nojaucamiem Reklāmu un sludinājumu izvietošana uz žogiem ir pieļaujama tikai saskaņojot Būvvaldē Nekustamā īpašuma īpašniekiem jānodrošina žoga uzturēšana tehniskā un vizuālā kārtībā Būvlaukumi (izņemot savrupmāju) un avārijas stāvoklī esošas būves jānorobežo ar pagaidu žogiem, kuru trase un risinājums jāsaskaņo Būvvaldē Ielu pārbūves gadījumā nekustamā īpašuma īpašniekam jānodrošina esošā žoga pārcelšana pa ielas sarkano līniju, ja tas vēsturiski ir izbūvēts pārkāpjot ielas sarkanās līnijas Dzīvžogu kā robežžogu atļauts veidot ne tuvāk par 1 m no blakus esošā nekustamā īpašuma robežas (koka stumbra ass) un tā maksimālais augstums ir 2 m. Dzīvžoga izvietošana pa zemes vienības robežu pieļaujama ar blakus esošā īpašuma īpašnieka rakstisku piekrišanu. Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.13 (49)

14 111. Ciema teritorijā augļu kokus, kokus un košumkrūmus atļauts stādīt ievērojot šādus minimālos attālumus līdz blakus esošā nekustamā īpašuma robežai (stādāmā koka stumbra ass): augļu kokiem - 4 m; kokiem 6 m; košumkrūmiem un ogu krūmiem 1,5 m, izņemot, ja teritorija ir labiekārtota saskaņā ar labiekārtojuma projektu Stādāmie koki nedrīkst traucēt dzīvojamo un sabiedrisko telpu insolāciju un izgaismošanu, gājēju un transporta kustību, un bojāt ēkas konstrukcijas Ciemu teritorijā ēku fasāžu izgaismojuma risinājumus jāsaskaņo Būvvaldē Apgaismes ķermeņus jāizvieto tā, lai to ietekmes rezultātā netiktu traucēta satiksmes drošība un netiktu pasliktināti iedzīvotāju dzīves apstākļi PRASĪBAS VIDES RISKU SAMAZINĀŠANAI 115. Piesārņotā vietā (sk. Paskaidrojuma raksta 1. pielikumu) pirms jaunas atļautās izmantošanas uzsākšanas vai būvniecības jāveic izpēte, ja nepieciešams, teritorijas sanācija un/vai rekultivācija un monitorings, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā Piesārņotās un potenciāli piesārņotās vietas ir attēlotas Teritorijas plānojuma Grafiskajā daļā (sk. Paskaidrojuma raksta 1. pielikumu) Ja saskaņā ar izpētes rezultātiem pārsniegti vides kvalitātes normatīvi vai piesārņojums apdraud vai var apdraudēt cilvēku veselību vai vidi, jāveic teritorijas sanācija, saskaņā ar saskaņotu sanācijas projektu Izvietojot jebkādu atļauto izmantošanu zemes vienībā un veicot būvdarbus maksimāli jāsaglabā augsnes virskārta un reljefs Augsnes kārta pēc būvniecības pabeigšanas jāatjauno Zemes līmeņa pazemināšana vai paaugstināšana vairāk par 30 cm ir jāsaskaņo Būvvaldē, izstrādājot vertikālo plānojumu Saimniecisko darbību applūstošajās teritorijās veic saskaņā ar Aizsargjoslu likumu Gar ūdenstilpēm un ūdenstecēm noteikta applūstošā teritorija ar applūdinājuma varbūtību, kas sasniedz 10% (skatīt Teritorijas plānojuma Grafisko daļu) Pieļaujamie krasta erozijas novēršanas pasākumi: virszemes ūdensobjektu krastu papildus aizsardzībai, kas nepieciešama ūdens erozijas ietekmes novēršanai vai samazināšanai krasta zonā, var veikt krasta papildus nostiprināšanu erozijas novēršanai, ja tas nav pretrunā ar normatīvajiem aktiem un ir ievērotas ūdenstilpes krasta dabīgās īpatnības; Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.14 (49)

15 erozijas novēršanai nepieciešamos virszemes ūdensobjekta krasta nostiprinājuma materiālus izvēlas ūdensobjekta piekrastes īpašnieks kopā ar būvprojekta izstrādātāju būvprojekta izstrādes laikā Kuģošanas un citu peldošo līdzekļu izmantošana, kuriem ir iekšdedzes dzinēji, notiek saskaņā ar pašvaldības saistošo noteikumu prasībām PRASĪBAS MAZIZMĒRA KUĢOŠANAS LĪDZEKĻU PIESTĀTNES IZBŪVEI UN LAIPAS UZSTĀDĪŠANAI UN AR TĀM SAISTĪTĀ ŪDENSOBJEKTA KRASTA STIPRINĀŠANAI 125. Ūdensobjektu krasta nostiprināšana mazizmēra kuģošanas piestātnes būvniecībai ir veicama ievērojot Teritorijas plānojuma un normatīvo aktu prasības Piestātne ir stacionāra būve ar vai bez krasta stiprinājuma, kuras būvniecībai nepieciešams Būvvaldē saskaņots būvprojekts Piestātnes būvniecība iespējama tikai tādās ūdensobjekta vietās, kur ir pietiekams kuģošanas dziļums. Veicot hidrotehnisko izpēti un saskaņojot ar attiecīgām vides aizsardzības institūcijām, ir iespējams paredzēt izbūvēt kuģošanas ceļu, lai sasniegtu konkrētā ūdensobjekta vidējo dziļumu Laipa ir īslaicīgas lietošanas, vieglas konstrukcijas sezonas rakstura būve ūdensobjekta krasta zonā Ja laipas garums no krasta līnijas nepārsniedz 6 m Lielupē un 3 m pārējos ūdensobjektos un tās daļa atrodas uz zemes īpašnieka vai tiesiskā valdītāja zemes, tad laipas novietojumu jāsaskaņo ar ūdensobjekta īpašnieku Ja laipu uzstāda, vienlaicīgi izbūvējot krasta nostiprinājumu, nepieciešams izstrādāt būvprojektu Publisku objektu/būvi, tai skaitā komerciālos nolūkos izmantojamas piestātnes, ko iecerēts izvietot virszemes ūdensobjekta krastam tuvāk par 50 m, jāizvieto, ievērojot Aizsargjoslu likuma prasības un pamatojot to ar būvniecības ieceri kopā ar piekrastes ainavas analīzi un veicot tās publisko apspriešanu Par drošības pasākumu ievērošanu piestātnes teritorijā un uz laipas, saskaņā ar normatīvo aktu prasībām, atbild nekustamā īpašuma īpašnieks vai tiesiskais valdītājs ATSEVIŠĶU TERITORIJU UN OBJEKTU PLĀNOŠANA UN IZMANTOŠANA Riska un potenciāli piesārņojoši objekti 133. Pirms būvniecības ieceres, kur pieļaujama paaugstinātas bīstamības objektu būvniecība, ir nepieciešams veikt būvniecības ieceres publisko apspriešanu Pašvaldības dome pieņem lēmumu par publiskās apspriešanas nepieciešamību vidi piesārņojošu un paaugstinātas bīstamības objektu būvniecībai un ierīkošanai. Pēc publiskās apspriešanas beigām pašvaldības dome pieņem lēmumu par vidi piesārņojošu un paaugstinātas bīstamības objektu būvniecības vai ierīkošanas pieļaujamību vai aizliegumu to veikt. Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.15 (49)

16 Tirdzniecības un pakalpojumu objektu būvniecība 135. Pakalpojumu objektus, kuriem ir nepieciešams pievienojums pie valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, atļauts būvēt tikai apdzīvotās vietās, kur atļautais braukšanas ātrums ir ne lielāks par 70 km stundā. Teritorijās ārpus apdzīvotām vietām pakalpojumu objektu izvietojumu iespējamās (atļautās) pievienojumu vietas pie valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem atbilstoši normatīvajiem dokumentiem, plāno Satiksmes ministrija. Pievienojumu vietas saskaņojamas individuāli Atļauta daudzstāvu dzīvojamo ēku pirmo un otro stāvu dzīvokļu pārbūve par pakalpojuma objektiem, ja šo telpu ekspluatācijai pēc pārbūves ir nodrošinātas normatīvajos aktos noteiktās vides pieejamības un higiēnas prasības Ja projektējamiem pakalpojuma objektiem plānota preču piegāde, šiem mērķiem jānodrošina atsevišķa ieeja Ēku un būvju uzturēšana 138. Ēkas īpašniekam ēkas un būves jāuztur kārtībā saskaņā ar normatīvajiem aktiem Nekustamā īpašuma īpašnieks nodrošina savas teritorijas, esošo ceļu un laukumu uzturēšanu kārtībā kā arī remontu un lietus ūdeņu novadīšanu Ēkas, kas ir neapdzīvotas un kurās nenotiek saimnieciskā darbība, ir noslēdzamas, lai novērstu nepiederošu personu iekļūšanu tajās. Minētajās ēkās jāievēro sanitārās normas un ugunsdrošības noteikumi Dabas teritoriju izmantošana un apstādījumu ierīkošana 141. Apstādījumu ierīkošanai publiskās ārtelpās nepieciešams izstrādāt un Būvvaldē saskaņot teritorijas apzaļumošanas ieceri No jauna projektējama vai pārbūvējama publiska un/vai rūpnieciskas apbūves objekta būvprojekta sastāvā jāietver teritorijas labiekārtošanas un apstādījumu projekta sadaļa Par publisko apstādījumu atjaunošanu pēc būvdarbu veikšanas ir atbildīgs zemes un būves īpašnieks Prasības derīgo izrakteņu atradnēm 144. Lai uzsāktu derīgo izrakteņu ieguvi, nepieciešams teritorijā veikt ģeoloģisko izpēti. Derīgo izrakteņu ieguvi drīkst veikt atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Jebkura veida izpēte, projektēšana un būvniecība teritorijās, kur atrodas derīgie izrakteņi, ir veicama, saskaņojot ar pašvaldību Pašvaldība ir tiesīga ar domes lēmumu lemt par ieceres publiskās apspriešanas nepieciešamību derīgo izrakteņu ieguvei Ciemu teritorijās derīgo izrakteņu ieguve ir aizliegta Plānojot jaunu un veicot esošu derīgo izrakteņu ieguvi, jāizstrādā un jāsaskaņo ar Pašvaldību transporta kustības shēmu. Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.16 (49)

17 148. Pēc derīgo izrakteņu karjeru ekspluatācijas beigām, karjeri jārekultivē veidojot kvalitatīvu ainavu, saskaņā ar ainavu plānošanas pamatnostādnēm. Rekultivācijas plāns saskaņojams Būvvaldē Karjeru teritorijās ir aizliegts vākt, glabāt un izvietot atkritumus JAUNU ZEMES VIENĪBU VEIDOŠANAS KĀRTĪBA 150. Nekustamā īpašuma (zemes vienības) sadalīšanu vai apvienošanu atļauts veikt tikai tādiem nekustamajiem īpašumiem, kas nostiprināti Zemesgrāmatā, izņemot normatīvajos aktos noteiktos izņēmumus Jaunu zemes vienību atļauts veidot, izstrādājot detālplānojumu vai zemes ierīcības projektu saskaņā ar Teritorijas plānojuma un normatīvo aktu prasībām. Jaunveidojamā nekustamā īpašuma (zemes vienības) izmantošanas mērķim jāatbilst Teritorijas plānojuma prasībām vai pašreizējai likumīgi uzsāktai izmantošanai Visā novada teritorijā, neatkarīgi no teritorijas izmantošanas veida, atļauta inženiertehniskās apgādes objektu (inženierkomunikāciju, inženiertehniskās apgādes objektu) izvietošana, saskaņojot ar nekustamā īpašuma īpašnieku Atļauts veidot tikai tādu jaunu zemes vienību, kam ir nodrošināta piekļūšana Apvienojot vai sadalot zemes vienības nedrīkst slēgt esošos servitūta ceļus, ja nav nodrošināta alternatīva piekļūšana, kas noformēta ar iesaistīto pušu līgumsaistībām Ja zemes vienība atrodas vairākās funkcionālajās zonās, tad pie tās dalīšanas par pamatu jaunveidojamās minimālās zemes vienības platības noteikšanai kalpo tā platība, kas attiecas uz to funkcionālo zonu, kas aizņem lielāko zemes vienības daļu Nav pieļaujama zemes vienību dalīšana vai apvienošana, ja: to nesaskaņo visi nekustamā īpašuma kopīpašnieki; nav iespējams reāli sadalīt kopīpašumā esošās būves atbilstoši normatīvo aktu prasībām; zemes vienības esošais apbūves blīvums vai intensitāte pārsniedz attiecīgajā teritorijā pieļaujamo; veidojas starpgabali; par nekustamo īpašumu ir ierosināta tiesvedība, vai uz kuriem ir atklājies mantojums Apvienojot vai sadalot zemes vienības, nav pieļaujams slēgt esošos pašvaldības ceļus, ielas, laukumus un piebrauktuves bez pašvaldības piekrišanas Zemes vienību sadalīšana vai apvienošana valsts kultūras pieminekļu un to aizsardzības zonu teritorijās jāsaskaņo ar Valsts kultūras mantojuma pārvaldi. Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.17 (49)

18 4. PRASĪBAS TERITORIJAS IZMANTOŠANAI UN APBŪVES PARAMETRIEM KATRĀ FUNKCIONĀLAJĀ ZONĀ Ja pie teritorijas galvenajiem un papildizmantošanas veidiem nav noteikts izmantošanas veida apraksts, tas tiek piemērots atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr.240 Vispārīgie teritorijas plānošanas, izmantošanas un apbūves noteikumi 3.pielikumam Teritorijas izmantošanas veidu klasifikators Pamatinformācija 4.1. SAVRUPMĀJU APBŪVES TERITORIJA Savrupmāju apbūves teritorija (DzS) 159. Savrupmāju apbūves teritorija (DzS) ir funkcionālā zona, ko nosaka, lai nodrošinātu mājokļa funkciju savrupam dzīvesveidam, paredzot atbilstošu infrastruktūru, un kuras galvenais izmantošanas veids ir savrupmāju un vasarnīcu apbūve Teritorijas galvenie izmantošanas veidi 160. Savrupmāju apbūve (11001): Dzīvojamā apbūve, ko veido savrupmājas (brīvi stāvošas individuālās dzīvojamās mājas), viensētas, rindu un dvīņu mājas (divas bloķētas, arhitektoniski vienotas un simetriskas individuālās dzīvojamās mājas ar identisku plānojumu), ietverot nepieciešamās palīgbūves un labiekārtojumu Vasarnīcu apbūve (11002) Teritorijas papildizmantošanas veidi 162. Tūrisma un atpūtas iestāžu apbūve (12003) Veselības aizsardzības iestāžu apbūve (12008): Apbūve, ko veido ārstu prakses Labiekārtota publiskā ārtelpa (24001): Labiekārtoti skvēri, ietverot apstādījumus un labiekārtojuma infrastruktūru (tai skaitā nedzīvojamās ēkas un būves) atpūtas, veselības un fizisko aktivitāšu nolūkam un citu publiskās ārtelpas funkciju nodrošināšanai Publiskā ārtelpa bez labiekārtojuma (24002) Izglītības un zinātnes iestāžu apbūve (12007): Apbūve, ko veido pirmsskolas izglītības iestādes Tirdzniecības un/vai pakalpojumu objektu apbūve (12002): Apbūve, ko veido vietējas nozīmes veikali, aptiekas, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi, sezonas rakstura tirdzniecības vai pakalpojumu objekti tirdzniecības kioski un segtie tirdzniecības stendi), bāri, kafejnīcas, kā arī sadzīves un citu pakalpojumu objekti parametri Nr. Teritorijas izmantošanas veids Minimālā jaunizv. zemes gabala platība Maksimālais apbūves blīvums (%) intensitāte (%) augstums (m) augstums (stāvu skaits) Minimālais brīvās zaļās teritorijas rādītājs (%) m līdz 12 līdz 3 30 Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.18 (49)

19 1. Ja zemes vienībai nav pieslēgums pie centrālā ūdens vai kanalizācijas tīkliem, minimālā jaunveidojamā zemes vienības platība ir 1000m2. Rindu mājām minimālā platība netiek noteikta. 2. Attiecas tikai uz ēkām. Rindu mājām atbilstoši funkcijas prasībām Citi noteikumi 169. Vienā zemes vienībā atļauts būvēt vienu dzīvojamo ēku, izņemot rindu mājas Plānojot jaunas savrupmāju apbūves teritorijas jāparedz: inženiertehniskās apgādes risinājumi; transporta infrastruktūras risinājumi Paredzot rindu māju apbūvi, zemes vienību atļauts sadalīt pa kopmūra asi pēc šo ēku uzbūvēšanas MAZSTĀVU DZĪVOJAMĀS APBŪVES TERITORIJA Mazstāvu dzīvojamās apbūves teritorija (DzM) Pamatinformācija 172. Mazstāvu dzīvojamās apbūves teritorija (DzM) ir funkcionālā zona ar apbūvi līdz trijiem stāviem, ko nosaka, lai nodrošinātu mājokļa funkciju, paredzot atbilstošu infrastruktūru Teritorijas galvenie izmantošanas veidi 173. Savrupmāju apbūve (11001) Rindu māju apbūve (11005) Daudzdzīvokļu māju apbūve (11006) Teritorijas papildizmantošanas veidi 176. Biroju ēku apbūve (12001) Tirdzniecības un/vai pakalpojumu objektu apbūve (12002) Tūrisma un atpūtas iestāžu apbūve (12003) Izglītības un zinātnes iestāžu apbūve (12007): Apbūve, ko veido pirmsskolas izglītības iestādes Veselības aizsardzības iestāžu apbūve (12008): Apbūve, ko veido ārstu prakses Labiekārtota publiskā ārtelpa (24001): Labiekārtoti skvēri, ietverot apstādījumus un labiekārtojuma infrastruktūru (tai skaitā nedzīvojamās ēkas un būves) atpūtas, veselības un fizisko aktivitāšu nolūkam un citu publiskās ārtelpas funkciju nodrošināšanai Publiskā ārtelpa bez labiekārtojuma (24002). Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.19 (49)

20 parametri Nr. Teritorijas izmantošanas veids Minimālā jaunizv. zemes gabala platība Maksimālais apbūves blīvums (%) intensitāte (%) augstums (m) augstums (stāvu skaits) Minimālais brīvās zaļās teritorijas rādītājs (%) m 2 70 līdz 14 līdz Virszemes stāvu skaits Citi noteikumi 184. Plānojot jaunas mazstāvu dzīvojamās apbūves teritorijas jāparedz: inženiertehniskās apgādes risinājumi; teritorijas pārvaldības nodrošinājums (ielu un inženierkomunikāciju uzturēšana un apsaimniekošana, atkritumu savākšana u.c.); iedzīvotāju rekreācijas iespējas Aizliegts veikt tādu saimniecisko darbību, kas pasliktina dzīves vides apstākļus, rada traucējumus iedzīvotājiem un samazina apkārtējo nekustamo īpašumu vērtību Paredzot rindu māju apbūvi, zemes vienību atļauts sadalīt pa kopmūra asi pēc šo ēku uzbūvēšanas DAUDZSTĀVU DZĪVOJAMĀS APBŪVES TERITORIJA Daudzstāvu dzīvojamās apbūves teritorija (DzD) Pamatinformācija 187. Daudzstāvu dzīvojamās apbūves teritorija (DzD) ir funkcionālā zona ar apbūvi no četriem un vairāk stāviem, ko nosaka, lai nodrošinātu mājokļa funkciju, paredzot atbilstošu infrastruktūru Teritorijas galvenie izmantošanas veidi 188. Rindu māju apbūve (11005) Daudzdzīvokļu māju apbūve (11006) Teritorijas papildizmantošanas veidi 190. Biroju ēku apbūve (12001) Tirdzniecības un/vai pakalpojumu objektu apbūve (12002) Tūrisma un atpūtas iestāžu apbūve (12003) Kultūras iestāžu apbūve (12004) Sporta ēku un būvju apbūve (12005) Izglītības un zinātnes iestāžu apbūve (12007). Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.20 (49)

21 196. Veselības aizsardzības iestāžu apbūve (12008) Labiekārtota publiskā ārtelpa (24001): Labiekārtoti skvēri, ietverot apstādījumus un labiekārtojuma infrastruktūru (tai skaitā nedzīvojamās ēkas un būves) atpūtas, veselības un fizisko aktivitāšu nolūkam un citu publiskās ārtelpas funkciju nodrošināšanai parametri Nr. Teritorijas izmantošanas veids Minimālā jaunizv. zemes gabala platība Maksimālais apbūves blīvums (%) intensitāte (%) augstums (m) augstums (stāvu skaits) Minimālais brīvās zaļās teritorijas rādītājs (%) līdz 24 līdz % ( apbūvei virs 5 stāviem) % (apbūvei virs 5 stāviem). t.sk. apstādījumi 20% 6. Attiecas uz virszemes stāviem palīgizmantošanas ēkām max stāvu skaits ir 2 stāvi (t.sk. mansarda stāva izbūve) Citi noteikumi 199. Daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām jābūt pieslēgtām pie centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas jāizvieto tā lai tiktu nodrošināta dzīvojamo telpu nepārtraukta insolācija, atbilstoši normatīvo aktu prasībām Pagalmu labiekārtošanā jāparedz rotaļu laukumu izveide dažādu vecuma grupu bērniem Atkritumu konteineru laukumus jānorobežo saskaņā ar normatīvo aktu prasībām Ja atsevišķas daudzdzīvokļu ēkas daļas (inženiertīklu, koplietošanas telpu, balkonu, ieejas mezglu u.tml.) pārbūve var ietekmēt visas ēkas ekspluatācijas apstākļus vai izskatu (logailu dalījuma izmaiņas, balkonu vai lodžiju aizstiklojums u.tml.) būvprojekts jāizstrādā visai ēkai kopumā Izstrādājot ieceri publisku objektu izbūvei esošā daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā ēkā, ir jānodrošina apmeklētājiem nepieciešamās autostāvvietas, nesamazinot iedzīvotājiem paredzēto autostāvvietu skaitu Daudzdzīvokļu dzīvojamā ēkā aizliegts izvietot noliktavas, ražotnes un citas palīgizmantošanas telpas, kas saistītas ar viegli uzliesmojošu un sprādzienbīstamu vielu uzglabāšanu un izmantošanu Daudzdzīvokļu dzīvojamā ēkā ir atļauts veikt saimniecisko darbību, ja tā ir saskaņota ar visiem dzīvokļu īpašniekiem Paredzot rindu māju apbūvi, zemes vienību atļauts sadalīt pa kopmūra asi pēc šo ēku uzbūvēšanas. Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.21 (49)

22 Pamatinformācija 4.4. PUBLISKĀS APBŪVES TERITORIJA Publiskās apbūves teritorija (P) 208. Publiskās apbūves teritorija (P) ir funkcionālā zona, ko nosaka, lai nodrošinātu gan komerciālu, gan nekomerciālu publiska rakstura iestāžu un objektu izvietošanu, paredzot atbilstošu infrastruktūru Teritorijas galvenie izmantošanas veidi 209. Biroju ēku apbūve (12001) Tirdzniecības un/vai pakalpojumu objektu apbūve (12002) Tūrisma un atpūtas iestāžu apbūve (12003) Kultūras iestāžu apbūve (12004) Sporta ēku un būvju apbūve (12005) Aizsardzības un drošības iestāžu apbūve (12006) Izglītības un zinātnes iestāžu apbūve (12007) Veselības aizsardzības iestāžu apbūve (12008) Sociālās aprūpes iestāžu apbūve (12009) Dzīvnieku aprūpes iestāžu apbūve (12010) Reliģisko organizāciju ēku apbūve (12011) Labiekārtota publiskā ārtelpa (24001) Teritorijas papildizmantošanas veidi 221. Rindu māju apbūve (11005) Daudzdzīvokļu māju apbūve (11006) parametri Nr. Teritorijas izmantošanas veids Minimālā jaunizv. zemes gabala platība Maksimālais apbūves blīvums (%) intensitāte (%) augstums (m) augstums (stāvu skaits) Minimālais brīvās zaļās teritorijas rādītājs (%) līdz 20 8 līdz Dzīvojamajai apbūvei, saskaņā ar attiecīgi DzS un DzD apbūves parametriem. 8. Specifiskām būvēm (baznīcas, sporta būves u.tml.) pieļaujama atkāpe Citi noteikumi 224. Aizliegts izvietot saimniecības ēkas mājdzīvnieku turēšanai. Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.22 (49)

23 225. Pirms reliģisko organizāciju ēku apbūves jāveic būvniecības ieceres publiskā apspriešana Paredzot rindu māju apbūvi, zemes vienību atļauts sadalīt pa kopmūra asi pēc šo ēku uzbūvēšanas Pamatinformācija 4.5. JAUKTAS CENTRA APBŪVES TERITORIJA Jauktas centra apbūves teritorija (JC) 227. Jauktas centra apbūves teritorija (JC) ir funkcionālā zona, ko nosaka teritorijai, kurā vēsturiski ir izveidojies plašs jauktu izmantošanu spektrs vai, kas kalpo kā pilsētas, ciema vai apkaimes centrs, kā arī apbūves teritorijās, ko plānots attīstīt par šādiem centriem Teritorijas galvenie izmantošanas veidi 228. Savrupmāju apbūve (11001) Rindu māju apbūve (11005) Daudzdzīvokļu māju apbūve (11006) Biroju ēku apbūve (12001) Tirdzniecības un/vai pakalpojumu objektu apbūve (12002) Tūrisma un atpūtas iestāžu apbūve (12003) Kultūras iestāžu apbūve (12004) Sporta ēku un būvju apbūve (12005) Izglītības un zinātnes iestāžu apbūve (12007) Veselības aizsardzības iestāžu apbūve (12008) Sociālās aprūpes iestāžu apbūve (12009) Reliģisko organizāciju ēku apbūve (12011) Labiekārtota publiskā ārtelpa (24001) Dzīvnieku aprūpes iestāžu apbūve (12010): Apbūve, ko veido veterinārmedicīniskās prakses iestādes dzīvnieku aprūpei, dzīvnieku viesnīcas, izņemot lauksaimniecības dzīvnieku vai savvaļas dzīvnieku turēšanai vai audzēšanai paredzētas būves Aizsardzības un drošības iestāžu apbūve (12006): Apbūve, ko veido policijas, ugunsdzēsības un glābšanas dienesti un ugunsdzēsēju depo, un citas valsts aizsardzības un drošības iestādes un to funkcijām nepieciešamās ēkas un būves Teritorijas papildizmantošanas veidi 243. Vieglās rūpniecības uzņēmumu apbūve (13001) Transporta apkalpojošā infrastruktūra (14003). Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.23 (49)

24 parametri Nr. Teritorijas izmantošanas veids Minimālā jaunizv. zemes gabala platība Maksimālais apbūves blīvums (%) intensitāte (%) augstums (m) augstums (stāvu skaits) Minimālais brīvās zaļās teritorijas rādītājs (%) līdz līdz Dzīvojamajai apbūvei, saskaņā ar attiecīgi DzS un DzD apbūves parametriem. 10. Specifiskām būvēm (baznīcas, sporta būves u.tml.) pieļaujama atkāpe Citi noteikumi 246. Atļauta videi nekaitīgu ražotņu darbība un ierīkošana esošās ēkās, ja tās nerada apkārtējās vides piesārņojumu, paaugstinātu trokšņu līmeni, vizuāli iekļaujas apkārtējā vidē, un to apkalpošanai nav nepieciešams izmantot smago transportu Pirms reliģisko organizāciju ēku apbūves jāveic būvniecības ieceres publiskā apspriešana Paredzot rindu māju apbūvi, zemes vienību atļauts sadalīt pa kopmūra asi pēc šo ēku uzbūvēšanas Pamatinformācija 4.6. RŪPNIECISKĀS APBŪVES TERITORIJA Rūpnieciskās apbūves teritorija (R) 249. Rūpnieciskās apbūves teritorija (R) ir funkcionālā zona, ko nosaka, lai nodrošinātu rūpniecības uzņēmumu darbībai un attīstībai nepieciešamo teritorijas organizāciju, inženiertehnisko apgādi un transporta infrastruktūru Teritorijas galvenie izmantošanas veidi 250. Vieglās rūpniecības uzņēmumu apbūve (13001) Smagās rūpniecības un pirmapstrādes uzņēmumu apbūve (13002) Lauksaimnieciskās ražošanas uzņēmumu apbūve (13003) Atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmumu apbūve (13005): Atkritumu, tajā skaitā sadzīves un ražošanas, savākšanas, pārkraušanas, šķirošanas, uzglabāšanas vietu apbūve Inženiertehniskā infrastruktūra (14001) Transporta lineārā infrastruktūra (14002) Transporta apkalpojošā infrastruktūra (14003) Noliktavu apbūve (14004) Lidostu un ostu apbūve (14005) Energoapgādes uzņēmumu apbūve (14006). Ozolnieku novada teritorijas plānojums gadam 1.0 Lpp.24 (49)

Untitled

Untitled 1.pielikums Rīgas domes 2015.gada 15.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.185 Lokālplānojums zemesgabaliem Kantora ielā 10 (kadastra Nr.01001062132, kadastra Nr.01001062134) Redakcija 1.1. Teritorijas

Sīkāk

PASKAIDROJUMA RAKSTS

PASKAIDROJUMA RAKSTS 1 Detalizēti Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN APBŪVES NOTEIKUMI A. Detālplānojuma teritorijas atļautā izmantošana 1. Jauktas apbūves ar dzīvojamo funkciju

Sīkāk

DETALPLANOJUMA_1.REDAKCIJA (1)

DETALPLANOJUMA_1.REDAKCIJA (1) 1. PASKAIDROJUMA RAKSTS 1.1. IEVADS Detālplānojuma grozījumi Cidoniju iela 47 izstrāde, uzsākta atbilstoši Stopiņu novada domes 2016. gada 14. septembra lēmumam Nr.82 Par detālplānojuma Saulīši (1.z.g.),

Sīkāk

Microsoft Word - 1_Teritorijas_izmantosanas_un_apbuves_noteikumi.doc

Microsoft Word - 1_Teritorijas_izmantosanas_un_apbuves_noteikumi.doc Teritorijas izmantošana un apbūves noteikumi 1 Teritorijas izmantošana (zonējums), apbūves noteikumi Ķīpsalas teritorijas izmantošanas (zonējuma) pamatā likti iepriekš minētie nozīmīgie faktori, lai veicinātu

Sīkāk

Microsoft Word - vaks_Apbuves-noteik

Microsoft Word - vaks_Apbuves-noteik Vecpiebalgas novada Teritorijas plānojums 2013. 2025.gadam II daļa TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN VECPIEBALGAS NOVADA TERITORIJAS PLĀNOJUMS 2013. 2025.GADAM II daļa TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN Vecpiebalgas

Sīkāk

Microsoft Word - DP_ Kesan_paskaidrojuma raksts 1 redakcija.doc

Microsoft Word - DP_ Kesan_paskaidrojuma raksts 1  redakcija.doc Detālplānojums Mālpils pagasta zemes gabalā Ķešāni (kadastra nr. 8074-001-0094) 1. redakcija Mālpils, 2006 Saturs I PASKAIDROJUMA RAKSTS... 3 Ievads... 3 1.1. Teritorijas pašreizējā izmantošana... 3 1.2.

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS TERITORIJAS PLĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa Paskaidrojuma raksts 2015.gads

JŪRMALAS PILSĒTAS TERITORIJAS PLĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa Paskaidrojuma raksts 2015.gads JŪRMALAS ILSĒTAS TERITORIJAS LĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa askaidrojuma raksts 2015.gads Saturs 1. Funkcionālā zonējuma un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu saskaņošana ar MK em Nr.240)... 2 2.

Sīkāk

VĀRKAVAS NOVADA TERITORIJAS 2013 – 2025

VĀRKAVAS NOVADA TERITORIJAS 2013 – 2025 Vārkavas novada teritorijas plānojums 2014. 2025. gadam II daļa Galīgā Redakcija Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi 2014. Saturs IEVADS 5 1.VĀRKAVAS NOVADA TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN APBŪVES

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS TERITORIJAS PLĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa Paskaidrojuma raksts 2016.gads

JŪRMALAS PILSĒTAS TERITORIJAS PLĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa Paskaidrojuma raksts 2016.gads JŪRMALAS ILSĒTAS TERITORIJAS LĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa askaidrojuma raksts 2016.gads Saturs 1. Funkcionālā zonējuma un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu saskaņošana ar MK em Nr.240)... 2 2.

Sīkāk

1

1 PASKAIDROJUMA RAKSTS IEVADS Detālplānojuma izstrāde Garkalnes novada, Berģu zemes vienībām Lietus ielā 12, kadastra apzīmējums 8060 011 0244, un Saktas, kadastra apzīmējums 8060 011 0245 uzsākta pamatojoties

Sīkāk

PASKAIDROJUMA RAKSTS

PASKAIDROJUMA RAKSTS PASKAIDROJUMA RAKSTS 1. NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA MEŽAPARKS IZSTRĀDES PAMATOJUMS TERITORIJAS SITUĀCIJAS UN PAŠREIZĒJĀS IZMANTOŠANAS APRAKSTS Plānojamās teritorijas novietne Nekustamā īpašuma Mežaparks, Tīnūžu

Sīkāk

DAGDAS NOVADA TERITORIJAS PLĀNOJUMS GADAM 3.sējums TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN APBŪVES NOTEIKUMI Galīgā redakcija Dagdas novada Teritorija

DAGDAS NOVADA TERITORIJAS PLĀNOJUMS GADAM 3.sējums TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN APBŪVES NOTEIKUMI Galīgā redakcija Dagdas novada Teritorija DAGDAS NOVADA TERITORIJAS PLĀNOJUMS 2013. 2024. GADAM 3.sējums TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN APBŪVES NOTEIKUMI Galīgā redakcija Dagdas novada Teritorijas plānojums tiek izstrādāts Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā

Sīkāk

Microsoft Word DaugavAbasMalas Pretplūdi Droš pras.docx

Microsoft Word DaugavAbasMalas Pretplūdi Droš pras.docx DROŠĪBAS PRASĪBAS UN PRETPLŪDU PASĀKUMI ŪDENSMALU LABIEKĀRTOŠANĀ Pārskats veikts Publisko un privāto partnerattiecību biedrības Zied zeme projektā Daugavas upes baseina ekonomiskā potenciāla attīstība

Sīkāk

LOKĀLPLĀNOJUMS ZEMESGABALIEM ZEMGALES PROSPEKTĀ 19A, SPORTA IELĀ 2B UN SPORTA IELĀ 2C, JELGAVĀ Informācija par lokālplānojuma izstrādi Jelgavas pilsēt

LOKĀLPLĀNOJUMS ZEMESGABALIEM ZEMGALES PROSPEKTĀ 19A, SPORTA IELĀ 2B UN SPORTA IELĀ 2C, JELGAVĀ Informācija par lokālplānojuma izstrādi Jelgavas pilsēt LOKĀLPLĀNOJUMS ZEMESGABALIEM ZEMGALES PROSPEKTĀ 19A, SPORTA IELĀ 2B UN SPORTA IELĀ 2C, JELGAVĀ Informācija par lokālplānojuma izstrādi Jelgavas pilsētas dome 2019 Saturs Informācija par lokālplānojuma

Sīkāk

Vēja elektrostaciju parku Dobele un Pienava būvniecība Dobeles un Tukuma novados Ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējās sabiedriskās apspriešanas mat

Vēja elektrostaciju parku Dobele un Pienava būvniecība Dobeles un Tukuma novados Ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējās sabiedriskās apspriešanas mat Vēja elektrostaciju parku Dobele un Pienava būvniecība Dobeles un Tukuma novados Ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējās sabiedriskās apspriešanas materiāli Rīga, 2017. gada oktobris Vides pārraudzības

Sīkāk

Garkalnes apbūves noteikumi

Garkalnes apbūves noteikumi Garkal nes novada teritorijas plānojums 2013. 2024.gadam ar 2015.gada grozījumiem II.daļa Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi GARKALNES NOVADA TERITORIJAS PLĀNOJUMS 2013-2024 ar 2015.gada grozījumiem

Sīkāk

Detālplānojums zemesgabalam Jūrmalā, Kauguri 2102 (kadastra Nr ) Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi Pasūtītājs: Jūrmalas pi

Detālplānojums zemesgabalam Jūrmalā, Kauguri 2102 (kadastra Nr ) Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi Pasūtītājs: Jūrmalas pi Detālplānojums zemesgabalam Jūrmalā, Kauguri 2102 (kadastra Nr. 13 00 020 2102) Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi Pasūtītājs: Jūrmalas pilsētas dome Izstrādātājs: SIA Grupa93 Rīga, 2014. gads

Sīkāk

APSTIPRINĀTS Ar Krustpils novada domes sēdes lēmumu (protokols Nr.14, 1.) Par Krustpils novada teritorijas plānojuma gadam un s

APSTIPRINĀTS Ar Krustpils novada domes sēdes lēmumu (protokols Nr.14, 1.) Par Krustpils novada teritorijas plānojuma gadam un s APSTIPRINĀTS Ar Krustpils novada domes 17.07.2013. sēdes lēmumu (protokols Nr.14, 1.) Par Krustpils novada teritorijas plānojuma 2013. 2024.gadam un saistošo noteikumu Nr.2013/12 Par Krustpils novada teritorijas

Sīkāk

Rigas teritorijas izmantosanas un apbuves noteikumi

Rigas teritorijas izmantosanas un apbuves noteikumi RĪGAS DOME Rātslaukumā 1, Rīgā, LV-1539, reģ. Nr. LV90000064250, tālrunis 8000800, fakss 7026184 SAISTOŠIE NOTEIKUMI Rīgā 20.12.2005. Nr.34 (Rīgas domes 20.12.2005. lēmums Nr.749) Rīgas teritorijas izmantošanas

Sīkāk

Microsoft Word - RTIAN_grozījumu_satura_rādītājs.doc

Microsoft Word - RTIAN_grozījumu_satura_rādītājs.doc Rīgas domes 18.08.2009. saistošie noteikumi Nr.5 Grozījumi Rīgas domes 2005.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.34 Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi SATURA RĀDĪTĀJS 1. Vispārīgie

Sīkāk

Microsoft Word - Teritorijas_izmant_un_apbuves_noteik._34.doc

Microsoft Word - Teritorijas_izmant_un_apbuves_noteik._34.doc RĪGAS DOME Rātslaukumā 1, Rīgā, LV-1539, reģ. Nr. LV90000064250, tālrunis 8000800, fakss 7026184 SAISTOŠIE NOTEIKUMI Rīgā 20.12.2005. Nr.34 (Rīgas domes 20.12.2005. lēmums Nr.749) Rīgas teritorijas izmantošanas

Sīkāk

TP_TIAN_III_sejums

TP_TIAN_III_sejums Saistošie noteikumi Nr.17 novada teritorijas plānojums 2012. 2024.gadam. Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa Apstiprināti ar novada domes 31.10.2012. sēdes lēmumu (protokols

Sīkāk

2017.gada 29.jūnijā LĒMUMS Garkalnes novadā Nr.2 (prot.nr.2, 5. ) Par Bukultu ciema lokālplānojuma Ādažu ielas sarkanās līnijas izstrādes uzsākšanu Iz

2017.gada 29.jūnijā LĒMUMS Garkalnes novadā Nr.2 (prot.nr.2, 5. ) Par Bukultu ciema lokālplānojuma Ādažu ielas sarkanās līnijas izstrādes uzsākšanu Iz Nr.2 (prot.nr.2, 5. ) Par Bukultu ciema lokālplānojuma Ādažu ielas sarkanās līnijas izstrādes uzsākšanu Izskatot būvvaldes ierosinājumu uzsākt lokālplānojuma izstrādi, lai noteiktu sarkanās līnijas Ādažu

Sīkāk

[Type here] Būvniecības ieceres 2017.gadā. Paskaidrojuma raksti, apliecinājuma kartes, tehniskās shēmas Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr

[Type here] Būvniecības ieceres 2017.gadā. Paskaidrojuma raksti, apliecinājuma kartes, tehniskās shēmas Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr Būvniecības ieceres 2017.gadā. Paskaidrojuma raksti, apliecinājuma kartes, tehniskās shēmas Nr. p.p. esnieguma datums Lietas Nr. 1. 03.01.2017. 3.5.10/01-PR2017 BS-23664-173 2. 06.01.2017. 3.5.10/02-PR2017

Sīkāk

Nigr_apbuv_not.doc

Nigr_apbuv_not.doc Apstiprināti ar Saldus novada domes 2009.gada 23.septembra sēdes lēmumu (protokols Nr.12, 7. ) SAISTOŠIE NOTEIKUMI Nr.7 Par Saldus novada teritorijas plānojumiem SAISTOŠIE NOTEIKUMI NR.7 NĪGRANDES PAGASTA

Sīkāk

2017.gada 28.martā LĒMUMS Garkalnes novadā Protokols Nr.4 1. Par detālplānojuma zemes vienībai Andrēni izstrādes uzsākšanu Izskatot zemes vienības And

2017.gada 28.martā LĒMUMS Garkalnes novadā Protokols Nr.4 1. Par detālplānojuma zemes vienībai Andrēni izstrādes uzsākšanu Izskatot zemes vienības And 2017.gada 28.martā Protokols Nr.4 1. Par detālplānojuma zemes vienībai Andrēni izstrādes uzsākšanu Izskatot zemes vienības Andrēni, kadastra apzīmējums 8060-006-0291, īpašnieka SIA Bergi Rich, reģistrācijas

Sīkāk

Microsoft Word - 2.dala_Lazdukalns-Noteikumi.doc

Microsoft Word - 2.dala_Lazdukalns-Noteikumi.doc Lazdukalna pagasta saistošo noteikumu Nr. Par Lazdukalna pagasta teritorijas plānojumu 2008-2020 1.pielikums Apstiprināts 2007.gada 2.oktobrī (protokola Nr......) Beņislavā Lazdukalna pagasta padomes priekšsēdētājs

Sīkāk

Apstiprināts ar Rīgas domes

Apstiprināts ar Rīgas domes 2. pielikums Apstiprināts ar Rīgas pilsētas būvvaldes..2014. lēmumu Nr. BV-14- DARBA UZDEVUMS detālplānojuma izstrādei zemes vienībai Pūres ielā 5, Rīgā (kadastra apzīmējums 0100 076 0206) Detālplānojuma

Sīkāk

Pašreizējās situācijas raksturojums

Pašreizējās situācijas raksturojums Apstiprināts ar Stopiņu novada domes 10.04.2019.sēdes lēmumu, protokols nr. 49.,4.8.p, Par Stopiņu novada attīstības programmas 2019. 2025. gadam apstiprināšanu STOPIŅU NOVADA ATTĪSTĪBAS PROGRAMMA 2019.

Sīkāk

LĒMUMS Garkalnes novadā 2015.gada 31.martā Protokols Nr.3 1. Par zemes lietošanas mērķa precizēšanu zemes vienībā (adrese) Garkalnes novada dome ir iz

LĒMUMS Garkalnes novadā 2015.gada 31.martā Protokols Nr.3 1. Par zemes lietošanas mērķa precizēšanu zemes vienībā (adrese) Garkalnes novada dome ir iz 1. Par zemes lietošanas mērķa precizēšanu zemes vienībā (adrese) Garkalnes novada dome ir izskatījusi A. B. 2015.gada 26.marta iesniegumu par zemes lietošanas mērķa precizēšanu zemes vienībā (adrese).

Sīkāk

Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes

Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes un kontroles mehānismi. Kapitālsabiedrību pārraudzības

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA DAUGAVPILS NOVADA DOME Rīgas iela 2, Daugavpils, LV5401, tālr , fakss , e-pasts:

LATVIJAS REPUBLIKA DAUGAVPILS NOVADA DOME Rīgas iela 2, Daugavpils, LV5401, tālr , fakss , e-pasts: LATVIJAS REPUBLIKA DAUGAVPILS NOVADA DOME Rīgas iela 2, Daugavpils, LV5401, tālr. 654 22238, fakss 654 76810, e-pasts: dome@dnd.lv, www.dnd.lv 23.08.2018. saistošie noteikumi Nr.25 Daugavpils novada kapsētu

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOMES

KULDĪGAS NOVADA DOMES KULDĪGAS NOVADA DOMES BŪVNIECĪBAS KOMISIJAS SĒDES PROTOKOLS Kuldīgā 2012.gada 7.februārī Nr.7 Sēde sasaukta plkst. 14:00 D A R B A K Ā R T Ī B A 1. Par būvprojekta Graudu noliktava zemes īpašumā Mači,

Sīkāk

SIA Estonian, Latvian & Lithuanian Environment Trokšņa stratēģisko karšu izstrāde valsts reģionālā autoceļa P100 Jelgava Dalbe posmam no Ozolniekiem l

SIA Estonian, Latvian & Lithuanian Environment Trokšņa stratēģisko karšu izstrāde valsts reģionālā autoceļa P100 Jelgava Dalbe posmam no Ozolniekiem l SIA Estonian, Latvian & Lithuanian Environment Trokšņa stratēģisko karšu izstrāde valsts reģionālā autoceļa P100 Jelgava Dalbe posmam no Ozolniekiem līdz autoceļam A8 Rīga Jelgava Lietuvas robeža (Meitene)

Sīkāk

Microsoft Word - Nr.7_raksanas_darbu_veiksana_ar_grozijumiem

Microsoft Word - Nr.7_raksanas_darbu_veiksana_ar_grozijumiem Reģistrēti RAPLM ar Nr.2-272/06 Saistošie noteikumi Par rakšanas darbu veikšanu Siguldas novadā 2006.gada 1.februārī Siguldā Nr.7 (prot. Nr.3, 4) Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām"

Sīkāk

Likumi.lv

Likumi.lv Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 28 Pieņemts: 23.05.2014. Stājas spēkā: 30.05.2014. Publicēts: "Latvijas Vēstnesis", 103 (5163), 29.05.2014. OP numurs: 2014/103.7 Attēlotā

Sīkāk

Konsolidēti LATVIJAS REPUBLIKA KANDAVAS NOVADA DOME Dārza iela 6, Kandava, Kandavas novads, LV 3120 Reģ. Nr , Tālrunis ,

Konsolidēti LATVIJAS REPUBLIKA KANDAVAS NOVADA DOME Dārza iela 6, Kandava, Kandavas novads, LV 3120 Reģ. Nr , Tālrunis , Konsolidēti LATVIJAS REPUBLIKA KANDAVAS NOVADA DOME Dārza iela 6, Kandava, Kandavas novads, LV 3120 Reģ. Nr.90000050886, Tālrunis 631 82028, 631 82026, Fakss 631 82027, e-pasts: dome@kandava.lv Kandavā

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME SAISTOŠIE NOTEIKUMI 2013.gada 17.oktobrī Nr. 73 Jūrmalā (protokols Nr.25, 40.punkts) Par augstas detalizācij

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME SAISTOŠIE NOTEIKUMI 2013.gada 17.oktobrī Nr. 73 Jūrmalā (protokols Nr.25, 40.punkts) Par augstas detalizācij LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME SAISTOŠIE NOTEIKUMI 2013.gada 17.oktobrī Nr. 73 Jūrmalā (protokols Nr.25, 40.punkts) Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites un maksas kārtību

Sīkāk

Microsoft Word - III_2.redakcija_TIAN.doc

Microsoft Word - III_2.redakcija_TIAN.doc Jūrmalas pilsētas dome Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojums turpmākajiem 12 gadiem 3.daļa. Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi otrā redakcija Jūrmala 2012.g. Saturs 1. Vispārīgie noteikumi...4

Sīkāk

[Type here] Būvniecības ieceres 2016.gadā. Paskaidrojuma raksti un apliecinājuma kartes Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr /01-

[Type here] Būvniecības ieceres 2016.gadā. Paskaidrojuma raksti un apliecinājuma kartes Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr /01- Būvniecības ieceres 2016.gadā. Paskaidrojuma raksti un apliecinājuma kartes Nr. p.p. esnieguma datums Lietas Nr. 1. 15.01.2016 3.5.10/01-PR2016 BS-955-6 2. 19.01.2016 3.5.11/01-AK2016 BS-1041-7 3. 09.02.2016

Sīkāk

Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Aktu apst

Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA Talsu namsaimnieks Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Aktu apst Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Aktu apstiprinu: Aktu apstiprinu: 2017.gada 12.aprīlī Dzivojamās

Sīkāk

VALSTS KULTŪRAS PIEMINEKĻU AIZSARDZĪBAS INSPEKCIJA VIDZEMES REĢIONĀLĀ NODAĻA Pils laukums 5, Cēsis, LV-4101, Tel.: , E-pasts:

VALSTS KULTŪRAS PIEMINEKĻU AIZSARDZĪBAS INSPEKCIJA VIDZEMES REĢIONĀLĀ NODAĻA Pils laukums 5, Cēsis, LV-4101, Tel.: , E-pasts: VALSTS KULTŪRAS PIEMINEKĻU AIZSARDZĪBAS INSPEKCIJA VIDZEMES REĢIONĀLĀ NODAĻA Pils laukums 5, Cēsis, LV-4101, Tel.: +371 64123834, E-pasts: vidzeme@mantojums.lv, www.mantojums.lv 27.02.2014. Nr.14.4-07/78

Sīkāk

RĪGAS DOME Rātslaukums 1, Rīga, LV-1539, tālrunis , fakss , e-pasts: SAISTOŠIE NOTEIKUMI 2013.gada 26.novembrī Rīgā Nr.77

RĪGAS DOME Rātslaukums 1, Rīga, LV-1539, tālrunis , fakss , e-pasts: SAISTOŠIE NOTEIKUMI 2013.gada 26.novembrī Rīgā Nr.77 RĪGAS DOME Rātslaukums 1, Rīga, LV-1539, tālrunis 80000800, fakss 67026184, e-pasts: riga@riga.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI 2013.gada 26.novembrī Rīgā Nr.77 (prot. Nr.15, 14. ) Par reklāmu, izkārtņu un citu

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOMES

KULDĪGAS NOVADA DOMES KULDĪGAS NOVADA DOMES BŪVNIECĪBAS KOMISIJAS SĒDES PROTOKOLS Kuldīgā 2013.gada 9. aprīlī Nr.14 Sēde sasaukta plkst. 14:00 D A R B A K Ā R T Ī B A 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10 11. 12. 13. 14. 15. Par būvprojekta

Sīkāk

lemums_Julas_Mazas_Juglas_DP

lemums_Julas_Mazas_Juglas_DP RĪGAS PILSĒTAS BŪVVALDE Reģistrācijas Nr.LV90002719440, Amatu iela 4, Rīga, LV-1050, tālrunis 67105800, fakss 67012805 e-pasts: buvvalde@riga.lv, www.rpbv.lv Rīgā 18.07.2014. Nr. BV-14-8692-nd Uz Uz 02.12.2013.

Sīkāk

Microsoft Word - apbuves_noteikumi_gala_red.doc

Microsoft Word - apbuves_noteikumi_gala_red.doc LĪBAGU PAGASTA PADOME Lībagu pagasta padome apbūves noteikumus ir apstiprinājusi 2007.gada 26.septembrī (prot.nr.13,2 ) kā saistošos noteikumus Nr.2007/12. LĪBAGU PAGASTA TERITORIJAS PLĀNOJUMS (2007. 2019.)

Sīkāk

INVESTĪCIJU TERITORIJA Cīrulīšu iela 65 Īpašnieks: SIA Cīrulīšu 65 Kadastra numurs: Platība: 6883 m 2 Teritorijas apraksts: Robežojas ar

INVESTĪCIJU TERITORIJA Cīrulīšu iela 65 Īpašnieks: SIA Cīrulīšu 65 Kadastra numurs: Platība: 6883 m 2 Teritorijas apraksts: Robežojas ar INVESTĪCIJU TERITORIJA Cīrulīšu iela 65 Īpašnieks: SIA Cīrulīšu 65 Kadastra numurs: 4201-007-1624 Platība: 6883 m 2 Teritorijas apraksts: Robežojas ar Cīrulīšu ielu un Kovārņu ielu Uz zemesgabala atrodas

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss , Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE

LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss ,   Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss +371 65324573, www.aglona.lv Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Nr. 2. APSTIPRINĀTI Aglonas novada domes

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Latvijas Universitāte LU 75. zinātniskā konference Sekcija Ģeomātika DRONU / BEZPILOTA LIDAPARĀTU IZMANTOŠANAS TIESISKAIS ASPEKTS Artis Markots ĢIS ražošanas vadītājs SIA METRUM Jomu regulējošie normatīvie

Sīkāk

Lietas Nr. A Lietas arhīva Nr. A /8 ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĪGAS TIESU NAMS S P R I E D U LATVIJAS TAUTAS VĀRDĀ Rīgā gad

Lietas Nr. A Lietas arhīva Nr. A /8 ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĪGAS TIESU NAMS S P R I E D U LATVIJAS TAUTAS VĀRDĀ Rīgā gad Lietas Nr. A420219415 Lietas arhīva Nr. A42-02194-15/8 ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĪGAS TIESU NAMS S P R I E D U LATVIJAS TAUTAS VĀRDĀ Rīgā 2015. gada 26. novembrī Administratīvā rajona tiesa šādā sastāvā:

Sīkāk

LOKĀLPLĀNOJUMS ZEMESGABALIEM ZEMGALES PROSPEKTĀ 19A, SPORTA IELĀ 2B UN SPORTA IELĀ 2C, JELGAVĀ Informācija par lokālplānojuma izstrādi Jelgavas pilsēt

LOKĀLPLĀNOJUMS ZEMESGABALIEM ZEMGALES PROSPEKTĀ 19A, SPORTA IELĀ 2B UN SPORTA IELĀ 2C, JELGAVĀ Informācija par lokālplānojuma izstrādi Jelgavas pilsēt LOKĀLPLĀNOJUMS ZEMESGABALIEM ZEMGALES PROSPEKTĀ 19A, SPORTA IELĀ 2B UN SPORTA IELĀ 2C, JELGAVĀ Informācija par lokālplānojuma izstrādi Jelgavas pilsētas dome 2019 1 Saturs Informācija par lokālplānojuma

Sīkāk

MAZSALACAS PILSĒTAS AR LAUKU TERITORIJU TERITORIJAS PLĀNOJUMS III.DAĻA 1.SĒJUMS KOPĒJIE TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN APBŪVES NOTEIKUMI Valmi

MAZSALACAS PILSĒTAS AR LAUKU TERITORIJU TERITORIJAS PLĀNOJUMS III.DAĻA 1.SĒJUMS KOPĒJIE TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN APBŪVES NOTEIKUMI Valmi Valmieras rajona MAZSALACAS PILSĒTAS AR LAUKU TERITORIJU TERITORIJAS PLĀNOJUMS 2008. 2020. G A L A R E D A K C I J A III. daļa MAZSALACAS PILSĒTAS AR LAUKU TERITORIJU DOMES 13.02.2008. SAISTOŠIE NOTEIKUMI

Sīkāk

Microsoft Word - Apbūves_noteikumi

Microsoft Word - Apbūves_noteikumi 3. 1 SĒJUMS TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN APBŪVES NOTEIKUMI /Cesvaines novada domes 2010.gada 9.decembra saistošo noteikumu Nr.11 redakcijā/ Cesvaine, 2010 SIA AMETRS, 2010 3 SATURA RĀDĪTĀJS 1. nodaļa PRIEKŠVĀRDS........

Sīkāk

Latvijas Republika STOPIŅU NOVADA DOME Reģ.Nr Institūta ielā 1a, Ulbrokā, LV-2130 tālr , fakss e-pasts:

Latvijas Republika STOPIŅU NOVADA DOME Reģ.Nr Institūta ielā 1a, Ulbrokā, LV-2130 tālr , fakss e-pasts: Latvijas Republika STOPIŅU NOVADA DOME Reģ.Nr.90000067986 Institūta ielā 1a, Ulbrokā, LV-2130 tālr. 67910518, fakss 67910532 e-pasts: novada.dome@stopini.lv Stopiņu novada domes sēdes P R O T O K O L S

Sīkāk

Latvijas Republika STOPIŅU NOVADA DOME Reģ.Nr Institūta ielā 1a, Ulbrokā, LV-2130 tālr , fakss e-pasts:

Latvijas Republika STOPIŅU NOVADA DOME Reģ.Nr Institūta ielā 1a, Ulbrokā, LV-2130 tālr , fakss e-pasts: Latvijas Republika STOPIŅU NOVADA DOME Reģ.Nr.90000067986 Institūta ielā 1a, Ulbrokā, LV-2130 tālr. 67910518, fakss 67910532 e-pasts: novada.dome@stopini.lv Stopiņu novada domes sēdes P R O T O K O L S

Sīkāk

Atbalsts meža īpašniekiem Lauku attīstības programmas gadam ietvaros Meža nozares konference 2016 «Izaicinājumi un iespējas mež

Atbalsts meža īpašniekiem Lauku attīstības programmas gadam ietvaros Meža nozares konference 2016 «Izaicinājumi un iespējas mež Atbalsts meža īpašniekiem Lauku attīstības programmas 204.-2020. gadam ietvaros Meža nozares konference 206 «Izaicinājumi un iespējas meža apsaimniekošanā» Rīga, 0 Normunds Strūve Zemkopības ministrijas

Sīkāk

2017.gada 8.jūnijā Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Arti

2017.gada 8.jūnijā Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA Talsu namsaimnieks Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Arti 2017.gada 8.jūnijā Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Dzīvojamās mājas adrese Aspazijas iela 13,

Sīkāk

1

1 Latvijas Republika PĀVILOSTAS NOVADA DOME Adrese Dzintaru iela 73, Pāvilosta, Pāvilostas novads, LV3466 Tālrunis 63498261, fakss 63484567 APSTIPRINĀTI ar Pāvilostas novada domes 24.11. 2011. lēmumu (prot.

Sīkāk

Aizsargājamo ainavu apvidus «Veclaicene dabas aizsardzības plāns Sabiedriskās apspriešanas sanāksme

Aizsargājamo ainavu apvidus «Veclaicene dabas aizsardzības plāns Sabiedriskās apspriešanas sanāksme Aizsargājamo ainavu apvidus «Veclaicene dabas aizsardzības plāns Sabiedriskās apspriešanas sanāksme 02.02.16. Saturs Kas ir dabas aizsardzības plāns (DA plāns)? Kas ir sabiedriskā apspriešana? Aizsargājamo

Sīkāk

Microsoft Word - Apbuves noteikumi gala red.2008.doc

Microsoft Word - Apbuves noteikumi gala red.2008.doc APSTIPRINĀTS ar Babītes pagasta padomes 2008.gada 4.jūnija lēmumu Nr.7, 1.& Saistošie noteikumi Nr. 10 SIA Metrum Reģ. Nr.40003388748 Vienības gatve 87 Rīga, LV-1004 Tālr. 67609030, fakss 67609044 E-pasts:

Sīkāk

2017.gada 30.augustā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Saulkrastos Nr. SN 14 APSTIPRINĀTI ar Saulkrastu novada domes 2017.gada 30.augusta lēmumu (prot. Nr.13/2017 2

2017.gada 30.augustā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Saulkrastos Nr. SN 14 APSTIPRINĀTI ar Saulkrastu novada domes 2017.gada 30.augusta lēmumu (prot. Nr.13/2017 2 2017.gada 30.augustā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Saulkrastos Nr. SN 14 APSTIPRINĀTI ar Saulkrastu novada domes 2017.gada 30.augusta lēmumu (prot. Nr.13/2017 28) Par nekustamā īpašuma nodokli un nekustamā īpašuma

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS ( ) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa n

EIROPAS KOMISIJA Briselē, C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS ( ) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa n EIROPAS KOMISIJA Briselē, 30.9.2015 C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS (30.9.2015) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa no Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas

Sīkāk

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums Konkursa «Latvijas labākais tirgotājs 2015» nolikums KONKURSA MĒRĶIS 1. Panākt pircēju un apmeklētāju apkalpošanas kultūras uzlabošanu. 2. Paaugstināt tirgotāju un krodzinieku profesionalitāti. 3. Popularizēt

Sīkāk

Title

Title Stratēģija un koncepcija ilgtspējīgai ātraudzīgo kokaugu stādījumu ierīkošanai un izmantošanai VPR Projekts SRCplus IEE/13/574/SI2.675729 Aivars Žandeckis SIA EKODOMA Mērķi Piedāvāt stratēģiju un ieviešanas

Sīkāk

IEVADS

IEVADS SIA Estonian, Latvian & Lithuanian Environment Kūdras izstrādes procesa Kalnasalas (Beržovkas) purvā radītā trokšņa novērtējums Rīga, 2017. gada marts SATURS IEVADS... 3 1. PROGRAMMATŪRA UN APRĒĶINU METODES...

Sīkāk

PROJEKTS

PROJEKTS 19.10.2011. LATVIJAS REPUBLIKA KRUSTPILS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr.90009118116 Rīgas ielā 150a, Jēkabpilī, LV-5202,Tālruņi 6 5237610 Fakss 65237611 Banka: SEB banka Jēkabpils filiāle, konts LV55 UNLA 0050

Sīkāk

Microsoft Word - TiŃģere - VÄfismas - Copy.docx

Microsoft Word - TiŃģere - VÄfismas - Copy.docx 2017.gada 3. aprīlī Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Aktu apstiprinu: Komisijas locekļi: Jānis Svarinskis, Normunds Artis Bērziņš Aktu apstiprinu: Dzivojamās

Sīkāk

Projekts

Projekts VARAKĻĀNU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90000054750 Rīgas ielā 13, Varakļāni, Varakļānu novads, LV-4838, Latvija tālrunis / fakss 64860840, e-pasts: varaklani@varaklani.lv Swedbank konts Nr. LV25HABA0001402041751,

Sīkāk

Polija

Polija Braukšanas ierobežojumi Polijā 2019. gadā Vispārējie ierobežojumi pilnu masu virs 12t Visaptverošs (visā valstī) no plkst. 18.00-22.00 dienu pirms valsts noteiktas svētku dienas(-ām). Aizliegums attiecināms

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA L U D Z A S N O V A D A P A Š V A L D B A Reģistrācijas Nr , Raiņa iela 16, Ludza, Ludzas novads, LV 5701 Tālrunis (+371

LATVIJAS REPUBLIKA L U D Z A S N O V A D A P A Š V A L D B A Reģistrācijas Nr , Raiņa iela 16, Ludza, Ludzas novads, LV 5701 Tālrunis (+371 LATVIJAS REPUBLIKA L U D Z A S N O V A D A P A Š V A L D B A Reģistrācijas Nr.90000017453, Raiņa iela 16, Ludza, Ludzas novads, LV 5701 Tālrunis (+371) 65707400, fakss (+371) 65707402, e-pasts: dome@ludza.lv

Sīkāk

SPRIEDUMS Latvijas tautas vārdā Lietas Nr. A Lietas arhīva Nr. AA /17 Rīgā 2016.gada 8.decembrī Administratīvā apgabaltiesa šādā sas

SPRIEDUMS Latvijas tautas vārdā Lietas Nr. A Lietas arhīva Nr. AA /17 Rīgā 2016.gada 8.decembrī Administratīvā apgabaltiesa šādā sas SPRIEDUMS Latvijas tautas vārdā Lietas Nr. A420219415 Lietas arhīva Nr. AA43-1426-16/17 Rīgā 2016.gada 8.decembrī Administratīvā apgabaltiesa šādā sastāvā: tiesnese referente I.Amona, tiesneses K.Kalvāne

Sīkāk

SIA „Marno J”

SIA „Marno J” NEVERTEL UAB Rīgā 2014. gada 18. augustā Atzinums par realizējamā projekta Grēcinieku ielā 25, Rīgā (kadastra 0100 001 0087) ietekmi uz apkārtējās vides stāvokli, iedzīvotāju sadzīves apstākļiem un nekustamā

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JAUNJELGAVAS NOVADA DOME Lāčplēša iela 11, Jaunjelgava, Jaunjelgavas novads, LV-5134, nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr

LATVIJAS REPUBLIKA JAUNJELGAVAS NOVADA DOME Lāčplēša iela 11, Jaunjelgava, Jaunjelgavas novads, LV-5134, nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr LATVIJAS REPUBLIKA JAUNJELGAVAS NOVADA DOME Lāčplēša iela 11, Jaunjelgava, Jaunjelgavas novads, LV-5134, nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr. 90000020824 tālrunis 651 33655,, fakss 651 52352,E-pasts: dome@jaunjelgava.lv

Sīkāk

Līgums Nr

Līgums Nr Līgums Nr. par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu Ventspilī, 2015.gada Pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts, vienotais reģistrācijas numurs 41203001052, turpmāk -

Sīkāk

RĪGAS DOMES 68. SĒDES DARBA KĀRTĪBA Nr. Nosaukums Dok.Nr. Ziņotājs 1. Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos

RĪGAS DOMES 68. SĒDES DARBA KĀRTĪBA Nr. Nosaukums Dok.Nr. Ziņotājs 1. Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos RĪGAS DOMES 68. SĒDES DARBA KĀRTĪBA 16.02.2016. 14.00 Nr. Nosaukums Dok.Nr. Ziņotājs 1. Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" RD-16-3864-lp/2

Sīkāk

Kandavas Mākslas un mūzikas skola

Kandavas  Mākslas un mūzikas skola NOMINĀCIJA: PĀRBŪVE KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA ADRESE: SABILES IELA 12, KANDAVA, KANDAVAS NOVADS PIETEICĒJS: KANDAVAS NOVADA DOME, DĀRZA IELA 6, KANDAVA PĀRSTĀVIS: BŪVUZŅĒMĒJA PROJEKTU VADĪTĀJA

Sīkāk

SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr , mob. tel. Nr , e pasts: Reģ.Nr. 50

SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr , mob. tel. Nr , e pasts: Reģ.Nr. 50 SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr. 67379209, mob. tel. Nr. 29173009, e pasts: caunites.birojs@gmail.com, Reģ.Nr. 50003496771, būvkomersanta reģ.nr. 0242-R PASŪTĪTĀJS:

Sīkāk

Rīgas dome Reģistrācijas Nr Rātslaukums 1, Rīga, LV Lokālplānojums zemesgabalam Strēlnieku i

Rīgas dome Reģistrācijas Nr Rātslaukums 1, Rīga, LV Lokālplānojums zemesgabalam Strēlnieku i Rīgas dome Reģistrācijas Nr. 90000064250 Rātslaukums 1, Rīga, LV-1539 sekretariats@riga.lv http://www.riga.lv Lokālplānojums zemesgabalam Strēlnieku ielā 8, (kadastra apzīmējums 0100 019 0020) Rīgā Redakcija

Sīkāk

Microsoft Word - kn817p3.doc

Microsoft Word - kn817p3.doc Vides ministrijas iesniegtajā redakcijā 3.pielikums Ministru kabineta 2008.gada 30.septembra noteikumiem Nr.817 Projekta iesnieguma veidlapa Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta iesnieguma veidlapa

Sīkāk

Latvijas Republika STOPIŅU NOVADA DOME Reģ.Nr Institūta ielā 1a, Ulbrokā, LV-2130 tālr , fakss e-pasts:

Latvijas Republika STOPIŅU NOVADA DOME Reģ.Nr Institūta ielā 1a, Ulbrokā, LV-2130 tālr , fakss e-pasts: Latvijas Republika STOPIŅU NOVADA DOME Reģ.Nr.90000067986 Institūta ielā 1a, Ulbrokā, LV-2130 tālr. 67910518, fakss 67910532 e-pasts: novada.dome@stopini.lv P R O T O K O L S Ulbroka, Stopiņu novadā 2016.gada

Sīkāk

MĀLPILS NOVADA DOME Nākotnes ielā 1, Mālpilī, Mālpils novadā, LV 2152 Tālrunis , fakss , e-pasts: Mālpilī,

MĀLPILS NOVADA DOME Nākotnes ielā 1, Mālpilī, Mālpils novadā, LV 2152 Tālrunis , fakss , e-pasts: Mālpilī, MĀLPILS NOVADA DOME Nākotnes ielā 1, Mālpilī, Mālpils novadā, LV 2152 Tālrunis 67970888, fakss 67925342, e-pasts: dome@malpils.lv 28.04.2010. Mālpilī, Mālpils novadā SAISTOŠIE NOTEIKUMI NR.7 Apstiprināti

Sīkāk

Presentation title

Presentation title Tehniskās ekspertīzes un diagnostikas dienests Daudzdzīvokļu ēku elektrotīklu testēšana Uģis Skopans, Dienesta vadītājs 23.01.2014, Jūrmala Saturs Elektrotīklu pieļaujamās slodzes noteikšana Elektroinstalācijas

Sīkāk

4

4 IZMANTOTIE SAĪSINĀJUMI Atbildīgā iestāde Fonds Konkurss KPFI Projekta līgums LR Vides ministrija SIA Vides investīciju fonds Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāts konkurss "Siltumnīcefekta

Sīkāk

Sapropelis Latvijā

Sapropelis Latvijā Ogre, 10.decembris 2015. gads Andrejs Maršāns biedrība LPZAB tel. 29853674; amarshans@gmail.com Pētījuma mērķis Veikt Lobes ezera priekšizpēti, lai noskaidrotu ezera potenciālos, iespējamos attīstības

Sīkāk

TUKUMA NOVADA DOME SAIMNIECĪBAS UN UZŅĒMĒJDARBĪBAS VEICINĀŠANAS KOMITEJA ĀRKĀRTAS SĒDES DARBA KĀRTĪBA Tukumā 2018.gada 3.jūlijā Nr. 7 plkst.16:00 1. P

TUKUMA NOVADA DOME SAIMNIECĪBAS UN UZŅĒMĒJDARBĪBAS VEICINĀŠANAS KOMITEJA ĀRKĀRTAS SĒDES DARBA KĀRTĪBA Tukumā 2018.gada 3.jūlijā Nr. 7 plkst.16:00 1. P TUKUMA NOVADA DOME SAIMNIECĪBAS UN UZŅĒMĒJDARBĪBAS VEICINĀŠANAS KOMITEJA ĀRKĀRTAS SĒDES DARBA KĀRTĪBA Tukumā 2018.gada 3.jūlijā Nr. 7 plkst.16:00 1. Par Nodomu vienošanās noslēgšanu ar SIA Gallusman. ZIŅO:

Sīkāk

Latvian Rural Advisory and Training Centre subsidiary FOREST ADVISORY SERVICE CENTRE

Latvian Rural Advisory and Training Centre   subsidiary  FOREST ADVISORY SERVICE CENTRE Atbalsts meža īpašniekiem Lauku attīstības programmas 2014-2020 gadam ietvaros Raimonds Bērmanis Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Meža konsultāciju pakalpojumu centrs www.mkpc.llkc.lv ES

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Velosipēdisti ceļu satiksmē 2018. gada 11.janvārī, Ādaži Valda Kjaspere, Mag.Ped. Trieciena spēks un iespējamība, ka ies bojā Velosipēdu vadītāju rīcība - veicinošs aspekti CSN izraisīšanā: nepareizi veikts

Sīkāk

RĪGAS DOME Rātslaukums 1, Rīga, LV-1539, tālrunis , fakss , e-pasts: SAISTOŠIE NOTEIKUMI 2013.gada 26.novembrī Rīgā Nr.77

RĪGAS DOME Rātslaukums 1, Rīga, LV-1539, tālrunis , fakss , e-pasts: SAISTOŠIE NOTEIKUMI 2013.gada 26.novembrī Rīgā Nr.77 RĪGAS DOME Rātslaukums 1, Rīga, LV-1539, tālrunis 80000800, fakss 67026184, e-pasts: riga@riga.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI 2013.gada 26.novembrī Rīgā Nr.77 (prot. Nr.15, 14. ) Par reklāmu, izkārtņu un citu

Sīkāk

atzinums_Bikernieku79-saskanosanai

atzinums_Bikernieku79-saskanosanai ATZINUMS PAR IETEKMI UZ VIDI UN IEDZĪVOTĀJU SADZĪVES APSTĀKĻIEM DAUDZDZĪVOKĻU MĀJA AR TRANSPORTLĪDZEKĻU NOVIETNI Rīgā, Biķernieku ielā 79A 2013. gada novembris 2 Atzinums par ietekmi uz vidi un iedzīvotāju

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Seminārs Droša kuģošana CSDD 2017 CSDD loma kuģošanas drošības jomā Kuģu vadītāju apliecību izsniegšana. CSDD izsniedz divu veidu atpūtas kuģu vadītāju apliecības: atpūtas kuģu vadītāju apliecības; starptautiskās

Sīkāk

Pētījums Apbūves un vides veidošanas vadlīniju izstrāde Rīgas apdzīvojuma telpiskās struktūras stiprināšanai ID Nr. RD PAD 2014/11 (Tehniskās specifik

Pētījums Apbūves un vides veidošanas vadlīniju izstrāde Rīgas apdzīvojuma telpiskās struktūras stiprināšanai ID Nr. RD PAD 2014/11 (Tehniskās specifik Pētījums Apbūves un veidošanas vadlīniju izstrāde Rīgas apdzīvojuma telpiskās struktūras ID RD PAD 2014/11 (Tehniskās specifikācijas 3.2.1., 3.2.2.p.) II Esošās dzīvojamās vērtējums Pasūtītājs: juridiskā

Sīkāk

Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojums Pārskats par juridisko un fizisko personu priekšlikumiem Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojuma pub

Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojums Pārskats par juridisko un fizisko personu priekšlikumiem Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojuma pub Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojums Pārskats par juridisko un fizisko personu priekšlikumiem Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojuma publiskās apspriešanas laikā no 20.11.2014. 22.12.2014.

Sīkāk

1_2012_aktuala

1_2012_aktuala Aktuālā redakcija Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 31.10.2013. saistošajiem noteikumiem Nr.15/2013, spēkā ar 01.01.2014 Saistošie noteikumi Nr. 1/2012 APSTIPRINĀTI ar Ilūkstes novada domes 26.01.2012. lēmumu

Sīkāk

VALMIERA šodien

VALMIERA šodien Valmieras daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovāciju ieguvumi. IA VALMIERAS NAMSAIMNIEKS 2016.gada 23.februāris Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Valmierā Apsaimniekošanā nodoto privatizēto māju skaits Valmierā

Sīkāk

LĒMUMS Garkalnes novadā 2018.gada 30.oktobrī Nr.561 (Prot.Nr.26, 1. ) Par Garkalnes novada Bāriņtiesas sastāvu Izskatot Garkalnes novada Bāriņtiesas p

LĒMUMS Garkalnes novadā 2018.gada 30.oktobrī Nr.561 (Prot.Nr.26, 1. ) Par Garkalnes novada Bāriņtiesas sastāvu Izskatot Garkalnes novada Bāriņtiesas p Nr.561 (Prot.Nr.26, 1. ) Par Garkalnes novada Bāriņtiesas sastāvu Izskatot Garkalnes novada Bāriņtiesas priekšsēdētājas S.Freivaldes priekšlikumu, kurā tiek lūgts lemt par bāriņtiesas priekšsēdētājas vietnieces

Sīkāk

Vides aspektu apzināšana II. Izejvielu, ūdens, notekūdens, atkritumu, gaisa, trokšņu, smaku un augsnes piesārņojuma audits

Vides aspektu apzināšana II. Izejvielu, ūdens, notekūdens, atkritumu, gaisa, trokšņu, smaku un augsnes piesārņojuma audits Vides aspektu apzināšana II. Izejvielu, ūdens, notekūdens, atkritumu, gaisa, trokšņu, smaku un augsnes piesārņojuma audits 1. PIEREDZES STĀSTS... 3 2. IZEJVIELU, ŪDENS, NOTEKŪDENS, ATKRITUMU, GAISA, TROKŠŅU,

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Finansējums un atbalsts sabiedriskā labuma projektiem Jelgavas un Ozolnieku novados Ko paredz LEADER? Lauku partnerība Lielupe SVVA Sabiedrības virzīta vietējās attīstības stratēģija Projektu konkursu

Sīkāk

Velosatiksmes attīstība Rīgā Starptautiskais seminārs Praktiski soļi ceļā uz bezizmešu mobilitātes ieviešanu Rudīte Reveliņa, Rīgas domes Satiksmes de

Velosatiksmes attīstība Rīgā Starptautiskais seminārs Praktiski soļi ceļā uz bezizmešu mobilitātes ieviešanu Rudīte Reveliņa, Rīgas domes Satiksmes de Velosatiksmes attīstība Rīgā Starptautiskais seminārs Praktiski soļi ceļā uz bezizmešu mobilitātes ieviešanu Rudīte Reveliņa, Rīgas domes Satiksmes departaments 13.12.2012. Saturs Situācija Paveiktais

Sīkāk

Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Di

Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Di Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Diskusija Rīgas pilsētas arhitektu birojā 20.11.2012

Sīkāk

Maināmās zemes vienību un ēku adreses: 2. daļa 2. pielikums Būvvaldes lēmumam Nr.BV ls Sarakstā uzskaitītas tās zemes vienību un ēk

Maināmās zemes vienību un ēku adreses: 2. daļa 2. pielikums Būvvaldes lēmumam Nr.BV ls Sarakstā uzskaitītas tās zemes vienību un ēk Maināmās zemes vienību un ēku adreses: 2. daļa 2. pielikums Būvvaldes 14.12.2018. lēmumam Nr.BV-18-197-ls Sarakstā uzskaitītas tās zemes vienību un ēku adreses, kuras tiek mainītas saskaņā ar Ministru

Sīkāk