Konferences «Bankas mainīgajā pasaulē» ietvaros veiktais SKDS pētījums

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Konferences «Bankas mainīgajā pasaulē» ietvaros veiktais SKDS pētījums"

Transkripts

1 Konferences «Bankas mainīgajā pasaulē» ietvaros veiktais SKDS pētījums Uzņēmēju un iedzīvotāju saskarsme un viedoklis par banku prasībām un cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā Latvijas iedzīvotāju un uzņēmēju aptauju rezultāti. gada novembris/decembris. gada janvāris

2 Pētījuma apraksts IEDZĪVOTĀJU APTAUJA Pētījuma veicējs: pētījumu centrs SKDS Mērķa grupa: Latvijas iedzīvotāji vecumā no līdz gadiem Izlases apjoms: respondenti (ģenerālais kopums: tūkst.cilv.) Izlases veidošanas avots: izlase tika veidota no pētījumu centra SKDS WebPanelī reģistrētajiem Latvijas iedzīvotājiem Izlases metode: kvotu izlase Aptaujas metode: interneta aptauja (CAWI Computer-Aided Web Interviewing) Ģeogrāfiskais pārklājums: visa Latvija Aptaujas veikšanas laiks: UZŅĒMĒJU APTAUJA Pētījuma veicējs: pētījumu centrs SKDS Mērķa grupa: Latvijas uzņēmēji, uzņēmumu vadītāji Izlases apjoms: respondenti (ģenerālais kopums: ) Izlases veidošanas avots: izlase tika veidota, izmantojot Centrālās statistikas pārvaldes (CSP), Lursoft un publiski pieejamas uzņēmumu datubāzes Izlases metode: vairākpakāpju kvotu izlase Aptaujas metodes: telefonintervijas (CATI Computer-Aided Telephone Interviewing), interneta aptauja (CAWI Computer- Aided Web Interviewing) Ģeogrāfiskais pārklājums: visa Latvija Aptaujas veikšanas laiks: CAWI no... līdz... CATI no... līdz... Datu svēršana: dati tika svērti pēc pazīmēm: reģions, tautība, dzimums, vecums saskaņā ar LR IeM PMLP Iedzīvotāju reģistra datiem uz... Šajā materiālā norādīti svērti procenti un nesvērts respondentu skaits. Datu svēršana: dati tika svērti atbilstoši CSP. gada statistikai par uzņēmumu sadalījumu pēc pazīmēm: nozare, darbinieku skaits uzņēmumā un uzņēmuma atrašanās vieta (/ ārpus s). Šajā materiālā norādīti svērti procenti un nesvērts respondentu skaits../.. -..

3 Aptaujāto respondentu profils IEDZĪVOTĀJU APTAUJA Kol. % Skaits Dzimums Vīrietis. Sieviete. Vecums - g.v.. - g.v.. - g.v.. - g.v.. - g.v.. - g.v.. Sarunvaloda ģimenē Latviešu. Krievu. Cita. Izglītība Vidējā vai pamata. Augstākā. Nodarbinātības sektors Publiskais sektors. Privātais sektors. Cits. Nestrādā. Ienākumi Zemi (Līdz Eur ). Vidēji zemi (Eur - ). Vidēji (Eur - ). Vidēji augsti (Eur - Eur ). Augsti (Eur un vairāk). Grūti pateikt/ nevēlos atbildēt. Reģions. Vidzeme. Kurzeme. Zemgale. Latgale. Apdzīvota vieta. Cita pilsēta. Lauki. UZŅĒMĒJU APTAUJA Kol. % Skaits Nozare Ražošana (NACE kodi: A, B, C, D, E). Darbinieku skaits uzņēmumā Uzņēmuma gada apgrozījums Tirdzniecība (NACE kodi: G). Būvniecība (NACE kodi: F). Pakalpojumi (NACE kodi: H, I, J, K, L, M, N, P, Q, R, S). - darbinieki (mikrouzņēmumi). - darbinieki (mazie uzņēmumi). - darbinieki (vidējie uzņēmumi). un vairāk darbinieku (lielie uzņēmumi).. kvintile (Līdz Eur ).. kvitntile (Eur - Eur ).. kvintile (Eur - Eur ).. kvintile (Eur - Eur ).. vintile (Eur un vairāk). Grūti pateikt. Kapitāla izcelsme Vietējais kapitāls. Vietējais un ārvalstu kapitāls. Ārvalstu kapitāls. Reģions. Uzņēmuma atrašanās vieta Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti, n= Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, n= Pierīga. Vidzeme. Kurzeme. Zemgale. Latgale.. Ārpus s.

4 Galvenie rezultāti

5 . Viedoklis par izmaiņām banku politikā

6 Uzņēmēju viedoklis par cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā A. "Lūdzu, atzīmējiet, cik lielā mērā Jūs piekrītat šādiem apgalvojumiem saistībā ar cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā!" Pilnībā piekrītu Drīzāk piekrītu Grūti pateikt Drīzāk nepiekrītu Pilnībā nepiekrītu Indekss* Tas ir valsts reputācijas un prestiža jautājums Tas ir sabiedrības un valsts drošības jautājums Problēmu nenovēršana var negatīvi ietekmēt aizdevumu likmes gan valstij, gan uzņēmumiem, gan privātpersonām Tas ir vajadzīgs Eiropas Savienībai un ASV, bet ne Latvijai Tā ir problēma, kas izdomāta, lai ietekmētu Latviju Pēdējo gadu laikā ieviestās jaunās banku prasības, ar kurām ir jāsaskaras banku klientiem ne vienmēr šķiet lietderīgas un jēgpilnas izvirzīto mērķu sasniegšanai ir apgrūtinošas un kaitinošas ir pārspīlētas % Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, n=./ * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

7 Uzņēmuma pamata banka Uzņēmuma atrašanās vieta Reģions Darbinieku skaits uzņēmumā Nozare Uzņēmēju viedoklis par cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā Vērtējuma indeksi* dažādās uzņēmēju grupās A. "Lūdzu, atzīmējiet, cik lielā mērā Jūs piekrītat šādiem apgalvojumiem saistībā ar cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā!" Visi respondenti Tas ir valsts reputācijas un prestiža jautājums Tas ir sabiedrības un valsts drošības jautājums Problēmu nenovēršana var negatīvi ietekmēt aizdevumu likmes gan valstij, gan uzņēmumiem, gan privātpersonām Tas ir vajadzīgs Eiropas Savienībai un ASV, bet ne Latvijai - Tā ir problēma, kas izdomāta, lai ietekmētu Latviju - Ražošana Tirdzniecība Būvniecība Pakalpojumi darbinieki - darbinieki - darbinieki un vairāk darbinieku Pierīga Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Ārpus s Swedbank SEB banka Luminor Citadele banka / Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, n= * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

8 Uzņēmuma pamata banka Uzņēmuma atrašanās vieta Reģions Darbinieku skaits uzņēmumā Nozare Uzņēmēju viedoklis par cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā Vērtējuma indeksi* dažādās uzņēmēju grupās A. "Lūdzu, atzīmējiet, cik lielā mērā Jūs piekrītat šādiem apgalvojumiem saistībā ar cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā!" Pēdējo gadu laikā ieviestās jaunās banku prasības, ar kurām ir jāsaskaras banku klientiem Visi respondenti... ne vienmēr šķiet lietderīgas un jēgpilnas izvirzīto mērķu sasniegšanai... ir apgrūtinošas un kaitinošas ir pārspīlētas Ražošana Tirdzniecība Būvniecība Pakalpojumi - darbinieki - darbinieki - darbinieki un vairāk darbinieku Pierīga Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Ārpus s./ Swedbank SEB banka Luminor Citadele banka Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, n= * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

9 Iedzīvotāju viedoklis par cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā B. "Lūdzu, atzīmējiet, cik lielā mērā Jūs piekrītat šādiem apgalvojumiem saistībā ar cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā!" Pilnībā piekrītu Drīzāk piekrītu Grūti pateikt Drīzāk nepiekrītu Pilnībā nepiekrītu Indekss* Tas ir sabiedrības un valsts drošības jautājums Tas ir valsts reputācijas un prestiža jautājums Problēmu nenovēršana var negatīvi ietekmēt aizdevumu likmes gan valstij, gan uzņēmumiem, gan privātpersonām Tas ir vajadzīgs Eiropas Savienībai un ASV, bet ne Latvijai Tā ir problēma, kas izdomāta, lai ietekmētu Latviju Pēdējo gadu laikā ieviestās jaunās banku prasības, ar kurām ir jāsaskaras banku klientiem ne vienmēr šķiet lietderīgas un jēgpilnas izvirzīto mērķu sasniegšanai ir pārspīlētas ir apgrūtinošas un kaitinošas Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti, n=./ % * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

10 Iedzīvotāju viedoklis par cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā Vērtējuma indeksi* dažādās iedzīvotāju grupās B. "Lūdzu, atzīmējiet, cik lielā mērā Jūs piekrītat šādiem apgalvojumiem saistībā ar cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā!" Problēmu nenovēršana var negatīvi ietekmēt aizdevumu likmes gan Tas ir vajadzīgs Tas ir sabiedrības valstij, gan Eiropas Savienībai Tā ir problēma, Tas ir valsts reputācijas un valsts drošības uzņēmumiem, gan un ASV, bet ne kas izdomāta, lai un prestiža jautājums jautājums privātpersonām Latvijai ietekmētu Latviju Visi respondenti - Dzimums Vīrietis Sieviete Vecums - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v Sarunvaloda ģimenē Latviešu Krievu - - Izglītība Vidējā vai pamata Augstākā - - Ienākumi Zemi Vidēji zemi Vidēji Vidēji augsti Augsti Reģions Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Apdzīvota vieta./ Cita pilsēta Lauki Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti, n= * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml

11 Iedzīvotāju viedoklis par cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā Vērtējuma indeksi* dažādās iedzīvotāju grupās B. "Lūdzu, atzīmējiet, cik lielā mērā Jūs piekrītat šādiem apgalvojumiem saistībā ar cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā!" Pēdējo gadu laikā ieviestās... ne vienmēr šķiet jaunās banku prasības, ar lietderīgas un jēgpilnas izvirzīto mērķu ir apgrūtinošas un kurām ir jāsaskaras banku ir pārspīlētas sasniegšanai kaitinošas klientiem Visi respondenti Dzimums Vīrietis Sieviete Vecums - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v Sarunvaloda ģimenē Latviešu Krievu - Izglītība Vidējā vai pamata Augstākā Ienākumi Zemi Vidēji zemi Vidēji Vidēji augsti Augsti Reģions Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale./ Apdzīvota vieta Cita pilsēta Lauki Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti, n= * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

12 Uzņēmēju un iedzīvotāju viedoklis par banku sektorā veikto tā saucamo "kapitālo remontu" A./B. "Jau kādu laiku Latvijas valdība banku sektorā veic tā saucamo kapitālo remontu t.i., tiek veiktas dažādas izmaiņas finanšu sistēmas uzraudzībā un citas darbības. Lūdzu atzīmējiet, cik lielā mērā šajā sakarā Jūs piekrītat šādiem apgalvojumiem!" Pilnībā piekrītu Drīzāk piekrītu Grūti pateikt Drīzāk nepiekrītu Pilnībā nepiekrītu Indekss* Sabiedrībai no tā nav nekāda labuma Uzņēmēji Iedzīvotāji Tas ir dažu banku interesēs Uzņēmēji Iedzīvotāji Tas ir maksātnespējas administratoru interesēs Uzņēmēji Iedzīvotāji Sen bija laiks to darīt Uzņēmēji Iedzīvotāji Tas uzlabos Latvijas starptautisko reputāciju un veicinās ekonomikas attīstību Uzņēmēji Iedzīvotāji %.. Bāze: uzņēmēji, visi respondenti (n=) un iedzīvotāji, visi respondenti (n=)./ * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

13 Uzņēmuma atrašanās vieta Reģions Darbinieku skaits uzņēmumā Nozare Uzņēmēju viedoklis par banku sektorā veikto tā saucamo "kapitālo remontu" Vērtējuma indeksi* dažādās uzņēmēju grupās A."Jau kādu laiku Latvijas valdība banku sektorā veic tā saucamo kapitālo remontu t.i., tiek veiktas dažādas izmaiņas finanšu sistēmas uzraudzībā un citas darbības. Lūdzu atzīmējiet, cik lielā mērā šajā sakarā Jūs piekrītat šādiem apgalvojumiem!" Tas ir dažu Tas ir maksātnespējas Sabiedrībai no tā nav banku administratoru Sen bija nekāda labuma interesēs interesēs laiks to darīt Visi respondenti - Tas uzlabos Latvijas starptautisko reputāciju un veicinās ekonomikas attīstību Ražošana - Tirdzniecība - Būvniecība -. Pakalpojumi - - darbinieki - - darbinieki - - darbinieki - - un vairāk darbinieku Pierīga - Vidzeme - Kurzeme - - Zemgale - Latgale - - Ārpus s - -./ Bāze: uzņēmēji, visi respondenti (n=) * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

14 Iedzīvotāju viedoklis par banku sektorā veikto tā saucamo "kapitālo remontu" Vērtējuma indeksi* dažādās iedzīvotāju grupās B."Jau kādu laiku Latvijas valdība banku sektorā veic tā saucamo kapitālo remontu t.i., tiek veiktas dažādas izmaiņas finanšu sistēmas uzraudzībā un citas darbības. Lūdzu atzīmējiet, cik lielā mērā šajā sakarā Jūs piekrītat šādiem apgalvojumiem!" Visi respondenti Sabiedrībai no tā nav nekāda labuma Tas ir dažu banku interesēs Tas ir maksātnespējas administratoru interesēs Sen bija laiks to darīt Tas uzlabos Latvijas starptautisko reputāciju un veicinās ekonomikas attīstību Dzimums Vīrietis Sieviete Vecums - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v Sarunvaloda ģimenē Latviešu Krievu - - Izglītība Vidējā vai pamata Augstākā Ienākumi Zemi Vidēji zemi Vidēji Vidēji augsti Augsti. - - Reģions Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale - - Apdzīvota vieta./ Cita pilsēta Lauki Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti (n=) * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

15 Viedoklis par to, cik svarīgi risināt jautājumus par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanu un terorisma finansēšanas un izplatības ierobežošanu A./B. "Cik svarīgi, Jūsuprāt, Latvijas finanšu sektorā ir risināt jautājumus par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanu un terorisma finansēšanas un izplatības ierobežošanu?" Ļoti svarīgi Drīzāk svarīgi Grūti pateikt Drīzāk nesvarīgi Nemaz nav svarīgi Indekss* Uzņēmēji Iedzīvotāji % Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, n= un iedzīvotāji, visi respondenti, n= * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml../.. -..

16 Uzņēmuma atrašanās vieta Reģions Darbinieku skaits uzņēmumā Nozare Uzņēmēju viedoklis par to, cik svarīgi risināt jautājumus par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanu un terorisma finansēšanas un izplatības ierobežošanu Atbildes dažādās uzņēmēju grupās A. "Cik svarīgi, Jūsuprāt, Latvijas finanšu sektorā ir risināt jautājumus par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanu un terorisma finansēšanas un izplatības ierobežošanu?" Ļoti svarīgi Drīzāk svarīgi Grūti pateikt Drīzāk nesvarīgi Nemaz nav svarīgi Indekss* Visi respondenti Ražošana Tirdzniecība Būvniecība Pakalpojumi - darbinieki - darbinieki - darbinieki un vairāk darbinieku Pierīga Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Ārpus s./ % Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt aptaujāto uzņēmumu profilā. lpp * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

17 Iedzīvotāju viedoklis par to, cik svarīgi risināt jautājumus par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanu un terorisma finansēšanas un izplatības ierobežošanu Atbildes dažādās iedzīvotāju grupās B. "Cik svarīgi, Jūsuprāt, Latvijas finanšu sektorā ir risināt jautājumus par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanu un terorisma finansēšanas un izplatības ierobežošanu?" Ļoti svarīgi Drīzāk svarīgi Grūti pateikt Drīzāk nesvarīgi Nemaz nav svarīgi Indekss* Visi respondenti Dzimums Vecums Sarunvaloda ģimenē Izglītība Ienākumi Reģions Apdzīvota vieta./ Vīrietis Sieviete - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. Latviešu Krievu Vidējā vai pamata Augstākā Zemi Vidēji zemi Vidēji Vidēji augsti Augsti Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Cita pilsēta Lauki % Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt respondentu sociāli demogrāfiskajā profilā. lpp * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

18 . Pieredze ar banku prasībām

19 Pēdējā gada izmaiņas banku klientu apkalpošanas kvalitātē un sadarbībā ar klientiem A./B. "Kā pēdējā gada laikā ir mainījusies Jūs apkalpojošās bankas klientu apkalpošanas kvalitāte un sadarbība ar Jums kā klientu? Gadījumā, ja Jūsu uzņēmumam/jums ir konti vairākās bankās, lūdzu atbildiet par pamata banku, t.i., par banku, caur kuru iet vislielākā daļa Jūsu uzņēmuma/ Jūsu finanšu plūsmas." % Ievērojami uzlabojusies Nedaudz uzlabojusies Nedaudz pasliktinājusies Ievērojami pasliktinājusies Nav mainījusies Neizmanto banku pakalpojumus Grūti pateikt Indekss* Uzņēmēji Iedzīvotāji Bāze: uzņēmēji, visi respondenti (n=) un iedzīvotāji, visi respondenti (n=) * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml../.. -..

20 Uzņēmuma pamata banka Uzņēmuma atrašanās vieta Reģions Darbinieku skaits uzņēmumā Nozare Uzņēmēju novērotās pēdējā gada izmaiņas banku klientu apkalpošanas kvalitātē un sadarbībā ar klientiem Atbildes dažādās uzņēmēju grupās A. "Kā pēdējā gada laikā ir mainījusies Jūs apkalpojošās bankas klientu apkalpošanas kvalitāte un sadarbība ar Jums kā klientu? Gadījumā, ja Jūsu uzņēmumam ir konti vairākās bankās, lūdzu atbildiet par pamata banku, t.i., par banku, caur kuru iet vislielākā daļa Jūsu uzņēmuma finanšu plūsmas." % Ievērojami uzlabojusies Nedaudz uzlabojusies Ievērojami pasliktinājusies Nav mainījusies Grūti pateikt Indekss* Visi respondenti - Ražošana Tirdzniecība Būvniecība Pakalpojumi darbinieki - darbinieki - darbinieki un vairāk darbinieku Pierīga Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Ārpus s - - Swedbank SEB banka Luminor Citadele banka Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt aptaujāto uzņēmumu profilā. lpp./ * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

21 Iedzīvotāju novērotās pēdējā gada izmaiņas banku klientu apkalpošanas kvalitātē un sadarbībā ar klientiem Atbildes dažādās iedzīvotāju grupās B. "Kā pēdējā gada laikā ir mainījusies Jūs apkalpojošās bankas klientu apkalpošanas kvalitāte un sadarbība ar Jums kā klientu? Gadījumā, ja Jums ir konti vairākās bankās, lūdzu atbildiet par pamata banku, t.i., par banku, kuras pakalpojumus Jūs izmantojat visvairāk." % Dzimums Vecums Sarunvaloda ģimenē Izglītība Ienākumi Reģions Apdzīvota vieta Pamata banka./ Ievērojami uzlabojusies Nedaudz uzlabojusies Nedaudz pasliktinājusies Ievērojami pasliktinājusies Nav mainījusies Neizmanto banku pakalpojumus Grūti pateikt Visi respondenti Vīrietis Sieviete - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. Latviešu Krievu Vidējā vai pamata Augstākā Zemi Vidēji zemi Vidēji Vidēji augsti Augsti Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Cita pilsēta Lauki Swedbank SEB banka Luminor Citadele Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt respondentu sociāli demogrāfiskajā profilā. lpp * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml Indekss*

22 Iedzīvotāju pieredze ar banku prasību radītiem apgrūtinājumiem B. "Lai izpildītu dažādas vietējas un starptautiskas juridiskas prasības, saistībā ar pazīsti savu klientu principa ievērošanu, pēdējo gadu laikā bankas ir sākušas rūpīgāk kontrolēt savus klientus un pieprasīt no tiem dažādu informāciju un apliecinājumus (piemēram, identificēt politiski nozīmīgas personas), kurus agrāk tās neprasīja. Daļa banku klientu tās uztver neitrāli, bet citi kā jūtamu apgrūtinājumu. Kāda ir Jūsu personiskā pieredze?" Grūti pateikt.% Ir bijušas nopietnas neērtības, apgrūtinājumi.% Ir bijušas sīkas neērtības, apgrūtinājumi.% Vispār neesmu pamanījis/ -usi šādas prasības.% Esmu saskāries/usies ar prasībām, bet nekādas īpašas grūtības nav radušās.%./ Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti, n= Personīgi mani apgrūtinājumi nav skāruši, bet ar tām ir saskārušies man labi pazīstami cilvēki.%

23 Atbildes dažādās iedzīvotāju grupās./ Iedzīvotāju pieredze ar banku prasību radītiem apgrūtinājumiem B. "Lai izpildītu dažādas vietējas un starptautiskas juridiskas prasības, saistībā ar pazīsti savu klientu principa ievērošanu, pēdējo gadu laikā bankas ir sākušas rūpīgāk kontrolēt savus klientus un pieprasīt no tiem dažādu informāciju un apliecinājumus (piemēram, identificēt politiski nozīmīgas personas), kurus agrāk tās neprasīja. Daļa banku klientu tās uztver neitrāli, bet citi kā jūtamu apgrūtinājumu. Kāda ir Jūsu personiskā pieredze?" Dzimums Vecums Sarunvaloda ģimenē Izglītība Ienākumi Reģions Apdzīvota vieta Pamata banka Visi respondenti Vīrietis Sieviete - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. Latviešu Krievu Vidējā vai pamata Augstākā Zemi Vidēji zemi Vidēji Vidēji augsti Augsti Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Cita pilsēta Lauki Swedbank SEB banka Luminor Citadele Ir bijušas nopietnas neērtības, apgrūtinājumi Ir bijušas sīkas neērtības, apgrūtinājumi Esmu saskāries/usies ar prasībām, bet nekādas īpašas grūtības nav radušās Personīgi mani apgrūtinājumi nav skāruši, bet ar tām ir saskārušies man labi pazīstami cilvēki Vispār neesmu pamanījis/ -usi šādas prasības Grūti pateikt % Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt respondentu sociāli demogrāfiskajā profilā. lpp

24 Uzņēmēju īpatsvars, kas pēdējā gada laikā ir ņēmuši kredītu vai noslēguši līgumu par līzinga pakalpojumu izmantošanu bankā A. "Vai Jūsu uzņēmums pēdējā gada laikā ir ņēmis kredītu vai noslēdzis līgumu par līzinga pakalpojumu izmantošanu bankā?" Grūti pateikt.% Jā.% Nē.% Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, n=./.. -..

25 Uzņēmuma atrašanās vieta Reģions Darbinieku skaits uzņēmumā Nozare Uzņēmēju īpatsvars, kas pēdējā gada laikā ir ņēmuši kredītu vai noslēguši līgumu par līzinga pakalpojumu izmantošanu bankā Atbildes dažādās uzņēmēju grupās A. "Vai Jūsu uzņēmums pēdējā gada laikā ir ņēmis kredītu vai noslēdzis līgumu par līzinga pakalpojumu izmantošanu bankā?" Jā Grūti pateikt Nē Visi respondenti Ražošana Tirdzniecība Būvniecība Pakalpojumi - darbinieki - darbinieki. - darbinieki un vairāk darbinieku. Pierīga Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale. Ārpus s./ % Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt aptaujāto uzņēmumu profilā. lpp

26 Uzņēmēju pieredze ar banku prasību un kreditēšanas noteikumu izmaiņām A. "Ņemot vērā Jūsu uzņēmuma pieredzi, kuriem no šiem apgalvojumiem Jūs piekrītat?" Iespējamas vairākas atbildes Bankas izvirza arvien augstākas prasības (piemēram, pret ienākumiem, to avotiem, uzņēmuma bilanci, sadarbības partneriem). Banku kreditēšanas noteikumi ir kļuvuši daudz stingrāki nekā tie bija iepriekš. Nekas nav mainījies. Grūti pateikt. % Bāze: uzņēmēji, respondenti, kuru uzņēmums pēdējā gada laikā ir ņēmis kredītu vai noslēdzis līgumu par līzinga pakalpojumu izmantošanu bankā, n=./.. -..

27 Bankas, kurās uzņēmumam ir konts Uzņēmēju pieredze ar banku prasību un kreditēšanas noteikumu izmaiņām Atbildes dažādās uzņēmēju grupās A. "Ņemot vērā Jūsu uzņēmuma pieredzi, kuriem no šiem apgalvojumiem Jūs piekrītat?" Iespējamas vairākas atbildes % Bankas izvirza arvien augstākas prasības (piemēram, pret ienākumiem, to avotiem, uzņēmuma bilanci, sadarbības partneriem) Banku kreditēšanas noteikumi ir kļuvuši daudz stingrāki nekā tie bija iepriekš Nekas nav mainījies Grūti pateikt Visi respondenti (n=) Swedbank (n=) SEB banka (n=) Luminor (n=) Citadele banka (n=) Bāze: uzņēmēji, respondenti, kuru uzņēmums pēdējā gada laikā ir ņēmis kredītu vai noslēdzis līgumu par līzinga pakalpojumu izmantošanu bankā./.. -..

28 Uzņēmēju īpatsvars, kas pēdējā gada laikā saskārušies ar dažādām banku prasībām vai atteikumiem A. "Vai pēdējā gada laikā Jūsu uzņēmums ir saskāries ar šādām prasībām vai darbībām no banku puses?" Iespējamas vairākas atbildes Jūs apkalpojošā banka ir pieprasījusi sniegt informāciju par sadarbības partneriem gan pasūtītājiem (klientiem, partneriem), gan piegādātājiem. Jūs apkalpojošā banka ir pieprasījusi sniegt darījumu apstiprinošu dokumentāciju un/ vai sniegt paskaidrojumus par veiktajām transakcijām Banka ir atteikusi noteiktu darījumu veikšanu.. Pēdējā gada laikā saskārušies ar minētajām prasībām vai atteikumiem:.% Banka ir atteikusi konta atvēršanu. Neesam saskārušies. Grūti pateikt. %./ Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, n=

29 Bankas, kurās uzņēmumam ir konts Uzņēmuma atrašanās vieta Reģions Darbinieku skaits uzņēmumā Nozare Uzņēmēju īpatsvars, kas pēdējā gada laikā saskārušies ar dažādām banku prasībām vai atteikumiem Atbildes dažādās uzņēmēju grupās A. "Vai pēdējā gada laikā Jūsu uzņēmums ir saskāries ar šādām prasībām vai darbībām no banku puses?" Iespējamas vairākas atbildes % Jūs apkalpojošā banka ir pieprasījusi sniegt informāciju par sadarbības partneriem gan pasūtītājiem (klientiem, partneriem), gan piegādātājiem Jūs apkalpojošā banka ir pieprasījusi sniegt darījumu apstiprinošu dokumentāciju un/ vai sniegt paskaidrojumus par veiktajām transakcijām Banka ir atteikusi noteiktu darījumu veikšanu Banka ir atteikusi konta atvēršanu Neesam saskārušies Grūti pateikt Visi respondenti Ražošana Tirdzniecība Būvniecība Pakalpojumi. - darbinieki - darbinieki - darbinieki un vairāk darbinieku Pierīga Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Ārpus s Swedbank SEB banka Luminor Citadele banka./ Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt aptaujāto uzņēmumu profilā. lpp

30 Uzņēmēju vērtējums par uzņēmuma pieredzētajām banku prasībām A. "Kā Jūs vērtējat šīs prasības no banku puses? Lūdzu, atzīmējiet apgalvojumus, kuriem Jūs piekrītat." Iespējamas vairākas atbildes Tās aizņem pārāk daudz laika un neļauj veltīt laiku ar biznesu saistītām nodarbēm. Banku prasības ir pārspīlētas un nepamatotas. Šādas prasības ir personas brīvību ierobežojošās. Tās ir atbilstošas, jo bankām ir tiesības pārbaudīt, vai darījumi ir likumīgi. Nevienam nepiekrītu. Grūti pateikt../ % Bāze: uzņēmēji, respondenti, kuru uzņēmums ir saskāries ar apkalpojošās bankas pieprasījumu pēc darījumu apstiprinošas dokumentācijas vai pēc informācijas par sadarbības partneriem, n=

31 Uzņēmuma atrašanās vieta Nozare Uzņēmēju vērtējums par uzņēmuma pieredzētajām banku prasībām Atbildes dažādās uzņēmēju grupās A. "Kā Jūs vērtējat šīs prasības no banku puses? Lūdzu, atzīmējiet apgalvojumus, kuriem Jūs piekrītat." Iespējamas vairākas atbildes Tās aizņem pārāk daudz laika un neļauj veltīt laiku ar biznesu saistītām nodarbēm % Banku prasības ir pārspīlētas un nepamatotas Šādas prasības ir personas brīvību ierobežojošās Tās ir atbilstošas, jo bankām ir tiesības pārbaudīt, vai darījumi ir likumīgi Nevienam nepiekrītu Grūti pateikt Visi respondenti (n=) Ražošana (n=) Tirdzniecība (n=) Būvniecība (n=)* Pakalpojumi (n=) (n=). Ārpus s (n=) *Respondentu skaits grupā nav pietiekams ticamu secinājumu veikšanai Bāze: uzņēmēji, respondenti, kuru uzņēmums ir saskāries ar apkalpojošās bankas pieprasījumu pēc darījumu apstiprinošas dokumentācijas vai pēc informācijas par sadarbības partneriem./.. -..

32 Uzņēmēju īpatsvars, kas saistībā ar banku prasībām pēdējā gada laikā ir apsvēruši iespēju atvērt kontus citu valstu bankās ārpus Latvijas A. "Saistībā ar pastiprinātajām Latvijas banku klientu uzraudzības prasībām, vai Jūsu uzņēmums pēdējā gada laikā ir apsvēris iespēju atvērt kontus citu valstu bankās ārpus Latvijas?" Grūti pateikt.% Jā.% Nē.% Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, n=./.. -..

33 Uzņēmuma atrašanās vieta Bankas, kurās uzņēmumam ir konti Uzņēmēju īpatsvars, kas saistībā ar banku prasībām pēdējā gada laikā ir apsvēruši iespēju atvērt kontus citu valstu bankās ārpus Latvijas Darbinieku skaits uzņēmumā Nozare Reģions Atbildes dažādās uzņēmēju grupās A. "Saistībā ar pastiprinātajām Latvijas banku klientu uzraudzības prasībām, vai Jūsu uzņēmums pēdējā gada laikā ir apsvēris iespēju atvērt kontus citu valstu bankās ārpus Latvijas?" Visi respondenti Jā Grūti pateikt Nē Ražošana Tirdzniecība Būvniecība Pakalpojumi. - darbinieki - darbinieki - darbinieki un vairāk darbinieku Pierīga Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Ārpus s./ Swedbank SEB banka Luminor Citadele banka % Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt aptaujāto uzņēmumu profilā. lpp

34 . Institūcijas, kas ietekmē banku politiku

35 Uzņēmēju un iedzīvotāju viedoklis par galvenajiem varas centriem, kas nosaka banku politiku Latvijā A./B. "Kuras iestādes vai varas centri, Jūsuprāt, visvairāk nosaka banku politiku Latvijā? Lūdzu, atzīmējiet pašus nozīmīgākos." Iespējams līdz atbildēm Finanšu kapitāla tirgus komisija (FKTK).. Eiropas Savienības struktūras (tas ir, Eiropas Parlaments, Eiropas Komisija, Eiropas centrālā banka).. ASV.. Latvijas Banka.. Pašas bankas Ministru kabinets Moneyval Saeima.. Latvijas finanšu nozares asociācija.. Uzņēmēji, n= Grūti pateikt.. Iedzīvotāji, n= Bāze: visi respondenti./ %

36 Uzņēmēju viedoklis par galvenajiem varas centriem, kas nosaka banku politiku Latvijā Uzņēmuma atrašanās vieta Darbinieku skaits uzņēmumā Nozare Reģions Atbildes dažādās uzņēmēju grupās A. "Kuras iestādes vai varas centri, Jūsuprāt, visvairāk nosaka banku politiku Latvijā? Lūdzu, atzīmējiet pašus nozīmīgākos." Iespējams līdz atbildēm Finanšu kapitāla tirgus komisija (FKTK) % Eiropas Savienības struktūras (t.i., Eiropas Parlaments, Eiropas Komisija, Eiropas centrālā banka) ASV Latvijas Banka Ministru kabinets Visi respondenti Ražošana Tirdzniecība Būvniecība Pakalpojumi - darbinieki - darbinieki - darbinieki un vairāk darbinieku Pierīga Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Ārpus s./ Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt aptaujāto uzņēmumu profilā. lpp

37 Uzņēmuma atrašanās vieta Reģions Darbinieku skaits uzņēmumā Nozare Uzņēmēju viedoklis par galvenajiem varas centriem, kas nosaka banku politiku Latvijā Atbildes dažādās uzņēmēju grupās A. "Kuras iestādes vai varas centri, Jūsuprāt, visvairāk nosaka banku politiku Latvijā? Lūdzu, atzīmējiet pašus nozīmīgākos." Iespējams līdz atbildēm % Moneyval Pašas bankas Saeima Latvijas finanšu nozares asociācija Grūti pateikt Visi respondenti Ražošana. Tirdzniecība Būvniecība Pakalpojumi - darbinieki - darbinieki - darbinieki un vairāk darbinieku Pierīga Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Ārpus s./ Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt aptaujāto uzņēmumu profilā. lpp

38 Iedzīvotāju viedoklis par galvenajiem varas centriem, kas nosaka banku politiku Latvijā Atbildes dažādās iedzīvotāju grupās B. "Kuras iestādes vai varas centri, Jūsuprāt, visvairāk nosaka banku politiku Latvijā? Lūdzu, atzīmējiet pašus nozīmīgākos." Iespējams līdz atbildēm Eiropas Savienības struktūras (tas ir, Eiropas Parlaments, Eiropas Komisija, Eiropas centrālā banka) % Finanšu kapitāla tirgus komisija (FKTK) ASV Latvijas Banka Pašas bankas Visi respondenti Dzimums Vīrietis Sieviete Vecums - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. Sarunvaloda ģimenē Latviešu Krievu Izglītība Vidējā vai pamata Augstākā Ienākumi Zemi Vidēji zemi Vidēji Vidēji augsti Augsti Reģions Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Apdzīvota vieta Cita pilsēta Lauki./ Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt respondentu sociāli demogrāfiskajā profilā. lpp

39 Iedzīvotāju viedoklis par galvenajiem varas centriem, kas nosaka banku politiku Latvijā Atbildes dažādās iedzīvotāju grupās B. "Kuras iestādes vai varas centri, Jūsuprāt, visvairāk nosaka banku politiku Latvijā? Lūdzu, atzīmējiet pašus nozīmīgākos." Iespējams līdz atbildēm Ministru kabinets Moneyval Saeima Latvijas finanšu nozares asociācija Grūti pateikt % Visi respondenti Dzimums Vīrietis Sieviete Vecums - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. Sarunvaloda ģimenē Latviešu Krievu Izglītība Vidējā vai pamata Augstākā Ienākumi Zemi Vidēji zemi Vidēji Vidēji augsti Augsti Reģions Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Apdzīvota vieta Cita pilsēta Lauki Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt respondentu sociāli demogrāfiskajā profilā. lpp./.. -..

40 Finanšu kapitāla tirgus komisijas un finanšu izlūkošanas dienesta vērtējums A/B. "Ņemot vērā visu, ko Jūs par to zināt, kā Jūs vērtējat šādu iestāžu darbu?" % Ļoti pozitīvi Drīzāk pozitīvi Drīzāk negatīvi Pilnībā negatīvi Neitrāli Grūti pateikt Indekss* Finanšu kapitāla tirgus komisija (FKTK) Uzņēmēji Iedzīvotāji Finanšu izlūkošanas dienests (FID) Uzņēmēji Iedzīvotāji Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, n= un iedzīvotāji, visi respondenti, n= * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml../.. -..

41 Uzņēmuma atrašanās vieta Reģions Darbinieku skaits uzņēmumā Nozare Uzņēmēju vērtējums finanšu kapitāla tirgus komisijai un finanšu izlūkošanas dienestam Atbildes dažādās uzņēmēju grupās A. "Ņemot vērā visu, ko Jūs par to zināt, kā Jūs vērtējat šādu iestāžu darbu? Finanšu kapitāla tirgus komisija (FKTK)" % Ļoti pozitīvi Drīzāk pozitīvi Drīzāk negatīvi Pilnībā negatīvi Neitrāli Grūti pateikt Visi respondenti Indekss* - Ražošana - Tirdzniecība - Būvniecība - Pakalpojumi. - - darbinieki - - darbinieki - - darbinieki - un vairāk darbinieku - Pierīga - Vidzeme - Kurzeme. - Zemgale Latgale - - Ārpus s. - Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt aptaujāto uzņēmumu profilā. lpp./ * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

42 Uzņēmuma atrašanās vieta Reģions Darbinieku skaits uzņēmumā Nozare Uzņēmēju vērtējums finanšu kapitāla tirgus komisijai un finanšu izlūkošanas dienestam Atbildes dažādās uzņēmēju grupās A. "Ņemot vērā visu, ko Jūs par to zināt, kā Jūs vērtējat šādu iestāžu darbu? Finanšu izlūkošanas dienests (FID)" % Ļoti pozitīvi Drīzāk pozitīvi Drīzāk negatīvi Pilnībā negatīvi Neitrāli Grūti pateikt Indekss* Visi respondenti - Ražošana - Tirdzniecība Būvniecība Pakalpojumi. - - darbinieki - - darbinieki - - darbinieki un vairāk darbinieku - -. Pierīga - Vidzeme - Kurzeme. - Zemgale - Latgale - -. Ārpus s. - Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt aptaujāto uzņēmumu profilā. lpp./ * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

43 Iedzīvotāju vērtējums finanšu kapitāla tirgus komisijai un finanšu izlūkošanas dienestam Atbildes dažādās iedzīvotāju grupās B. "Ņemot vērā visu, ko Jūs par to zināt, kā Jūs vērtējat šādu iestāžu darbu? Finanšu kapitāla tirgus komisija (FKTK)" % Ļoti pozitīvi Drīzāk pozitīvi Drīzāk negatīvi Pilnībā negatīvi Neitrāli Grūti pateikt Visi respondenti Indekss* - Dzimums Vīrietis Sieviete - - Vecums - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v Sarunvaloda ģimenē Latviešu Krievu - - Izglītība Vidējā vai pamata Augstākā - - Ienākumi Zemi Vidēji zemi Vidēji Vidēji augsti Augsti Reģions Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Apdzīvota vieta Cita pilsēta Lauki Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt respondentu sociāli demogrāfiskajā profilā. lpp./ * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

44 Iedzīvotāju vērtējums finanšu kapitāla tirgus komisijai un finanšu izlūkošanas dienestam Atbildes dažādās iedzīvotāju grupās B. "Ņemot vērā visu, ko Jūs par to zināt, kā Jūs vērtējat šādu iestāžu darbu? Finanšu izlūkošanas dienests (FID)" % Ļoti pozitīvi Drīzāk pozitīvi Drīzāk negatīvi Pilnībā negatīvi Neitrāli Grūti pateikt Visi respondenti Indekss* - Dzimums Vīrietis Sieviete - - Vecums Sarunvaloda ģimenē Izglītība - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. - g.v. Latviešu Krievu Vidējā vai pamata Augstākā - - Ienākumi Zemi Vidēji zemi Vidēji Vidēji augsti Augsti Reģions Vidzeme Kurzeme Zemgale Latgale Apdzīvota vieta Cita pilsēta Lauki Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti, respondentu skaitu grupās skatīt respondentu sociāli demogrāfiskajā profilā. lpp./ * indekss tiek aprēķināts no pozitīvo vērtējumu īpatsvara atņemot negatīvo vērtējumu īpatsvaru, turklāt pilnībā pozitīvo un pilnībā negatīvo vērtējumu īpatsvars tiek reizināts ar, bet daļēji pozitīvo un daļēji negatīvo vērtējumu īpatsvars - ar.. Indeksa vērtības var būt robežās no - (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi negatīvus vērtējumus) līdz (gadījumā, ja visi respondenti snieguši pilnīgi pozitīvus vērtējumus). Aprēķinot indeksu, netiek ņemti vērā neitrālie vērtējumi un atbildes grūti pateikt, u.tml.

45 Bankas, kurās uzņēmējiem ir konti un viņu pamata bankas A. "Lūdzu, norādiet, kurās bankās Jūsu uzņēmumam ir norēķinu konti?" Iespējamas vairākas atbildes un "A. Kura ir Jūsu uzņēmuma pamata banka, t.i., banka, caur kuru iet vislielākā daļa Jūsu uzņēmuma finanšu plūsmas?" Viena atbilde Swedbank.. SEB banka.. Luminor.. Citadele banka.. Cita Latvijā strādājoša banka Kāda ārvalstu banka Grūti pateikt Ir konts Pamata banka % Bāze: uzņēmēji, visi respondenti, n=./.. -..

46 Bankas, kurās iedzīvotājiem ir konti un viņu pamata bankas B. "Lūdzu, norādiet, kurās bankās Jums ir norēķinu konti?" Iespējamas vairākas atbildes un B. "Kura ir Jūsu pamata banka ienākumu saņemšanai un ikdienas maksājumu veikšanai? Gadījumā, ja Jūs izmantojat vairāku banku pakalpojumus, lūdzu, atzīmējiet to, kuras pakalpojumus Jūs izmantojat visvairāk." Viena atbilde Swedbank.. SEB banka.. Citadele.. Luminor.. Cita Latvijā strādājoša banka.. Kāda ārvalstu banka.. Neizmanto banku pakalpojumus Grūti pateikt.... Ir konts Pamata banka Bāze: iedzīvotāji, visi respondenti, n=./ %

47 ./.. -..

Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rik

Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rik Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rikkyo University, Japan nakai[at]rikkyo.ac.jp 27 oktobris.

Sīkāk

Parex index - uzņēmēju aptaujas atskaite

Parex index - uzņēmēju aptaujas atskaite PAREX INDEX LATVIJAS UZŅĒMĒJU APTAUJAS ATSKAITE 2008. gada jūnijs Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs market and public opinion research centre SATURA

Sīkāk

Citadele Index Latvijas uzħēmēju aptaujas rezultāti gada jūnijs Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs

Citadele Index Latvijas uzħēmēju aptaujas rezultāti gada jūnijs Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs Citadele Index Latvijas uzħēmēju aptaujas rezultāti 2014. gada jūnijs Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs market and public opinion research centre

Sīkāk

Par Kredītu reģistra gada 4. ceturkšņa datiem Dalībnieki gada 31. decembrī Kredītu reģistrā (tālāk tekstā reģistrs) bija 96 dalībnieki, t.

Par Kredītu reģistra gada 4. ceturkšņa datiem Dalībnieki gada 31. decembrī Kredītu reģistrā (tālāk tekstā reģistrs) bija 96 dalībnieki, t. Par Kredītu reģistra 2018. gada ceturkšņa datiem Dalībnieki 2018. gada 3 decembrī Kredītu reģistrā (tālāk tekstā reģistrs) bija 96 dalībnieki, t.sk. 15 Latvijas Republikā reģistrētu kredītiestāžu, 5 ārvalstu

Sīkāk

V.1.0. ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Pa

V.1.0. ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Pa Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulas (ES) Nr. 575/2013 (2013. gada 26. jūnijs) par prudenciālajām prasībām attiecībā uz kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām,

Sīkāk

Sabiedrības attieksme pret Latvijas dalību Eiropas Savienībā

Sabiedrības attieksme pret Latvijas dalību Eiropas Savienībā Sabiedrības informētība par Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguvi Latvijā SABIEDRISKĀS DOMAS APTAUJA Latvijas Fakti 2013. gada novembris SATURS I. METODOLOĢISKĀ INFORMĀCIJA... 3 Terminu skaidrojums...

Sīkāk

Microsoft Word _Konta_apkalposhana_LV_ doc

Microsoft Word _Konta_apkalposhana_LV_ doc 2. Konta noteikumi 2.1. Konta apkalpošanas noteikumi Speciālie termini: Līgums par konta atvēršanu un apkalpošanu Bankas un Klienta vienošanās par Konta atvēršanu un apkalpošanu, kurš tiek noslēgts, Klientam

Sīkāk

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx JAUNIEŠU APTAUJAS ANKETA Sveicināti! Aicinām Tevi piedalīties jauniešu aptaujā par Tavām ikdienas aktivitātēm! Aptaujas ilgums 0- minūtes. Lūdzu, sekojiet norādēm, uz kuriem jautājumiem jāatbild un cik

Sīkāk

Informacijas atklasanas atskaite_ LV

Informacijas atklasanas atskaite_ LV Informācija par AS Meridian Trade Bank darbībai 2014.gadā piemītošajiem riskiem, risku pārvaldīšanas mērķiem, metodēm un politikām, kā arī par pašu kapitāla prasībām un iekšējā kapitāla pietiekamību. Informācija

Sīkāk

Microsoft Word - kn17p1.doc

Microsoft Word - kn17p1.doc Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtajā redakcijā 1.pielikums Ministru kabineta 2009.gada 6.janvāra noteikumiem Nr.17 Eiropas Sociālā fonda projekta iesnieguma veidlapa Projekta nosaukums: Darbības

Sīkāk

Klientu klasifikācijas politika, sniedzot ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus II Mērķis Klientu klasifikācijas politikas, snied

Klientu klasifikācijas politika, sniedzot ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus II Mērķis Klientu klasifikācijas politikas, snied Klientu klasifikācijas politika, sniedzot ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus II Mērķis Klientu klasifikācijas politikas, sniedzot ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus

Sīkāk

Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā

Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā 2013 Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā Aptaujas rezultāti Aptauja daļēji finansēta Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā INTERREG IVC programmas projekta Micropol

Sīkāk

European Commission

European Commission EIROPAS KOMISIJA PAZIŅOJUMS PRESEI Briselē, 2013. gada 3. maijā 2013. gada pavasara prognoze ES ekonomika lēnām atlabst no ieilgušas lejupslīdes Pēc ekonomikas lejupslīdes, kas bija raksturīga 2012. gadam,

Sīkāk

EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS PAMATNOSTĀDNE (ES) 2018/ (2018. gada 24. aprīlis), - ar ko groza Pamatnostādni ECB/ 2013/ 23 par vald

EIROPAS  CENTRĀLĀS  BANKAS  PAMATNOSTĀDNE  (ES)  2018/ (2018. gada 24. aprīlis),  -  ar  ko  groza  Pamatnostādni  ECB/  2013/  23  par  vald 15.6.2018. L 153/161 PAMATNOSTĀDNES EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS PAMATNOSTĀDNE (ES) 2018/861 (2018. gada 24. aprīlis), ar ko groza Pamatnostādni ECB/2013/23 par valdības finanšu statistiku (ECB/2018/13) EIROPAS

Sīkāk

Biznesa plāna novērtējums

Biznesa plāna novērtējums [uzņēmuma nosaukums] biznesa plāns laika posmam no [gads] līdz [gads]. Ievads I. Biznesa plāna satura rādītājs II. Biznesa plāna īss kopsavilkums Esošais stāvoklis III. Vispārēja informācija par uzņēmumu

Sīkāk

Latvijas tautsaimniecība: attīstības tendences un riski Kārlis Vilerts, Latvijas Banka

Latvijas tautsaimniecība: attīstības tendences un riski Kārlis Vilerts, Latvijas Banka Latvijas tautsaimniecība: attīstības tendences un riski Kārlis Vilerts, Latvijas Banka 28.3.219. Ekonomiskās izaugsmes tempi pasaulē kļūst lēnāki 8 7 6 5 4 3 2 1-1 Reālā IKP pārmaiņu tempi (%) -2 213 214

Sīkāk

Microsoft Word - EB71 Résultats bruts Crise financière LV.doc

Microsoft Word - EB71 Résultats bruts Crise financière LV.doc Komunikācijas ģenerāldirektorāts (C) Direktorāts attiecībām ar pilsoņiem SABIEDRISKĀS DOMAS NOVĒROŠANAS NODAĻA 2009. gada 24. martā EIROPIEŠI UN EKONOMISKĀ KRĪZE Standard Eurobarometer (EB 71) Iedzīvotāji:

Sīkāk

SABIEDRĪBAS AR IEROBEŽOTU ATBILDĪBU JELGAVAS NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA PĀRVALDE FINANŠU PĀRSKATS PAR 2018.GADA 9 MĒNEŠIEM Jelgavā, 2018

SABIEDRĪBAS AR IEROBEŽOTU ATBILDĪBU JELGAVAS NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA PĀRVALDE FINANŠU PĀRSKATS PAR 2018.GADA 9 MĒNEŠIEM Jelgavā, 2018 SABIEDRĪBAS AR IEROBEŽOTU ATBILDĪBU JELGAVAS NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA PĀRVALDE FINANŠU PĀRSKATS PAR 2018.GADA 9 MĒNEŠIEM Jelgavā, 2018 SATURS Lpp. 1.Bilance...3-4 2. Peļņas vai zaudējumu aprēķins...5 3. Finanšu

Sīkāk

1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss , e-pasts ak

1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss , e-pasts ak 1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss 65237751, e-pasts akniste@akniste.lv Aknīstē 2017.gada 24.aprīlī ZIŅOJUMS

Sīkāk

Klientu statusa noteikšanas politika 1. Mērķis Apstiprināts: Luminor Bank AS valde Apstiprināts: Stājas spēkā: Šī Luminor

Klientu statusa noteikšanas politika 1. Mērķis Apstiprināts: Luminor Bank AS valde Apstiprināts: Stājas spēkā: Šī Luminor Klientu statusa noteikšanas politika 1. Mērķis Apstiprināts: Luminor Bank AS valde Apstiprināts: 26.01.2018. Stājas spēkā: 02.01.2019. 1.1. Šī Luminor Bank AS Latvijas filiāles Klientu statusa noteikšanas

Sīkāk

A/s "

A/s Sabiedrības ar ierobežotu atbildību RĒZEKNES SATIKSME. GADA PĀRSKATS Rēzeknē 2015 SATURS Lpp. Informācija par sabiedrību 3 Vadības ziņojums 4 Finanšu pārskats: Peļņas vai zaudējumu aprēķins 5 Bilance 6

Sīkāk

Latvijas Organizāciju psihologu biedrība Pētījums par profesiju segregācijas cēloņiem un stereotipiem Kvantitatīvais pētījums Atskaite Rīga 2006

Latvijas Organizāciju psihologu biedrība Pētījums par profesiju segregācijas cēloņiem un stereotipiem Kvantitatīvais pētījums Atskaite Rīga 2006 Latvijas Organizāciju psihologu biedrība Pētījums par profesiju segregācijas cēloņiem un stereotipiem Kvantitatīvais pētījums Atskaite Rīga 006 Saturs Ievads... Uzdevumi... Metode... Pētījuma respondenti...

Sīkāk

bilance lv

bilance lv AKCIJU SABIEDRĪBAS VEF ( Uzņēmuma vienotais reģistrācijas numurs 40003001328 ) FINANŠU PĀRSKATS 2017.gada 09 mēnešiem Sagatavots saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanas prasībām. Nerevidēts Rīgā 2017

Sīkāk

Atalgojuma politika un prakse gadā Atalgojuma politika un prakse gadā Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes r

Atalgojuma politika un prakse gadā Atalgojuma politika un prakse gadā Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes r Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulas (ES) Nr. 575/2013 (2013. gada 26. jūnijs) par prudenciālajām prasībām attiecībā uz kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām,

Sīkāk

RIGENSIS BANK PUBLISKAIS PĀRSKATS(NEAUDITĒTS)

RIGENSIS BANK PUBLISKAIS PĀRSKATS(NEAUDITĒTS) RIGENSIS BANKA AS PUBLISKAIS PĀRSKATS PAR 2015.GADA 6 MĒNEŠIEM (NEAUDITĒTS) Apstiprināts Rigensis Bank AS Valdes 2015.gada 06.augusta sēdē, Protokols Nr. 03/40 Saturs 1. INFORMĀCIJA PAR BANKU UN BANKAS

Sīkāk

VPVKAC darbības atskaite Par laika posmu līdz gada 31. oktobrim Lubānas novada VPVKAC VEIKTIE PAKALPOJUMI UN KONSULTĀCIJAS... 1 PAKALPOJUMU UN K

VPVKAC darbības atskaite Par laika posmu līdz gada 31. oktobrim Lubānas novada VPVKAC VEIKTIE PAKALPOJUMI UN KONSULTĀCIJAS... 1 PAKALPOJUMU UN K VPVKAC darbības atskaite Par laika posmu līdz 216. gada 31. oktobrim Lubānas novada VPVKAC VEIKTIE PAKALPOJUMI UN KONSULTĀCIJAS... 1 PAKALPOJUMU UN KONSULTĀCIJU INDEKSS... 1 VEIKTO PAKALPOJUMU UN KONSULTĀCIJU

Sīkāk

Reģ.Nr Turgeņeva 14, Rīga, LV-1050, tālr , fakss , e-pasts PAKALPOJUMU CENRĀDIS (spēk

Reģ.Nr Turgeņeva 14, Rīga, LV-1050, tālr , fakss , e-pasts PAKALPOJUMU CENRĀDIS (spēk Reģ.Nr.40003248087 Turgeņeva 14, Rīga, LV-1050, tālr.+371 6 7232211, fakss +371 6 7232212, e-pasts info@dzks.lv,www.dzks.lv PAKALPOJUMU CENRĀDIS (spēkā no 05.12.2017.) Pakalpojums KONTA ATVĒRŠANA, APKALPOŠANA,

Sīkāk

Rīga, gada 31.oktobris VSIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" Starpperiodu saīsinātais finanšu pārskats 2018.g. 01.janvāris

Rīga, gada 31.oktobris VSIA Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Starpperiodu saīsinātais finanšu pārskats 2018.g. 01.janvāris Rīga, 2 0 18.gada 31.oktobris VSIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" Starpperiodu saīsinātais finanšu pārskats 2018.g. 01.janvāris - 30.septembris NEREVIDĒTS VSIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas

Sīkāk

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas Ievads (1) 2011. g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas liecina par to? Kāda ir kopienu struktūra Rīgā? Etniskā

Sīkāk

Klienta anketa ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu saņemšanai

Klienta anketa ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu saņemšanai KLIENTA ANKETA IEGULDĪJUMU PAKALPOJUMU UN IEGULDĪJUMU BLAKUSPAKALPOJUMU DARĪJUMIEM AR FINANŠU INSTRUMENTIEM /APSTIPRINĀTA RIGENSIS BANK AS 31.05.2018. VALDES SĒDĒ / Cienījamo klient, Saskaņā ar Eopas Parlamenta

Sīkāk

AS "Meridian Trade Bank" publiskais ceturkšņa pārskats par periodu, kas noslēdzās gada 30. septembrī Bilances pārskats gada 30.septembrī (

AS Meridian Trade Bank publiskais ceturkšņa pārskats par periodu, kas noslēdzās gada 30. septembrī Bilances pārskats gada 30.septembrī ( AS "Meridian Trade Bank" publiskais ceturkšņa pārskats par periodu, kas noslēdzās 215. gada 3. septembrī Bilances pārskats Kase un prasības uz pieprasījumu pret centrālajām bankām Prasības uz pieprasījumu

Sīkāk

PĒTĪJUMS.doc

PĒTĪJUMS.doc Gulbenes bibliotēkas darba s, lietotāju apmācību, sniegto pakalpojumu un elektronisko resursu pieejamības izpēte un Bibliotēkas apmeklētāju/lietotāju un nelietotāju aptauja 2008/2009 Saturs Aptaujas tehniskā

Sīkāk

Amenda Markets AS IBS Klienta statusa noteikšanas politika Versija 3.0 Versija Spēkā stāšanās datums Lappuses nr no

Amenda Markets AS IBS Klienta statusa noteikšanas politika Versija 3.0 Versija Spēkā stāšanās datums Lappuses nr no Amenda Markets AS IBS Klienta statusa noteikšanas politika Versija 3.0 Versija Spēkā stāšanās datums Lappuses nr. 1.0 15.01.2014. 1 no 5 2.0 17.06.2016. 1 no 5 3.0 03.01.2018. 1 no 6 Amenda Markets AS

Sīkāk

AS LPB Bank Reģ. Nr. LV SWIFT: LAPBLV2X Brīvības 54, Rīga, LV-1011 Tālr Vispārēja informācija Info

AS LPB Bank Reģ. Nr. LV SWIFT: LAPBLV2X Brīvības 54, Rīga, LV-1011 Tālr Vispārēja informācija Info AS LPB Bank Reģ. Nr. LV5010189561 SWIFT: LAPBLV2X Brīvības 54, Rīga, LV1011 Tālr. +71 6 777 2 999 info@lpb.lv www.lpb.lv Vispārēja informācija Informācijas atklāšana par AS LPB Bank darbību 2018.gadā Akciju

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Lauksaimniecības sektoru ekonomiskā analīze Latvijā SIA «Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs» Ekonomikas nodaļa 2016 Atsevišķu produktu vērtības dinamika 2010.-2015.gados (bāzes cenās, milj.

Sīkāk

JAUNIEŠU DROŠUMSPĒJAS VEICINĀŠANA ĀRPUSĢIMENES APRŪPĒ PĒTĪJUMA ZIŅOJUMS Projekts Nr 2012.EEZ/DAP/MAC/201 Jauniešu drošumspējas veicināšana ārpusģimene

JAUNIEŠU DROŠUMSPĒJAS VEICINĀŠANA ĀRPUSĢIMENES APRŪPĒ PĒTĪJUMA ZIŅOJUMS Projekts Nr 2012.EEZ/DAP/MAC/201 Jauniešu drošumspējas veicināšana ārpusģimene JAUNIEŠU DROŠUMSPĒJAS VEICINĀŠANA ĀRPUSĢIMENES APRŪPĒ PĒTĪJUMA ZIŅOJUMS Projekts Nr 2012.EEZ/DAP/MAC/201 Jauniešu drošumspējas veicināšana ārpusģimenes aprūpē Šis pētījuma ziņojums Jauniešu drošumspējas

Sīkāk

Microsoft Word - Lidosta_Neauditetais_2018.g.9 mÄfin.parskats

Microsoft Word - Lidosta_Neauditetais_2018.g.9 mÄfin.parskats Neauditētais saīsinātais starpperiodu finanšu pārskats par 2018.gada 1.janvāri 30.septembri (pārskatā iekļauti operatīvie dati) SATURS Informācija par Sabiedrību 3 Vadības ziņojums 4 Paziņojums par valdes

Sīkāk

Gada parskats

Gada parskats reģistrācijas numurs Biedrību un nodibinājumu reģistrā 40008250497 2016. GADA PĀRSKATS Saturs Lpp. Vispārīga informācija par biedrību VĀCU KALNU ĪPAŠNIEKI 3 Bilance 4 Ieņēmumu un izdevumu pārskati 5 Ziedojumu

Sīkāk

PPP

PPP PUBLISKO IEPIRKUMU DIREKTĪVAS INTEREŠU KONFLIKTI IZSLĒGŠANAS IEMESLI CENTRĀLĀ IZSLĒGŠANAS DATUBĀZE Artis Lapiņš (FM TAD) 08.11.2012. «KLASISKAIS» UN SABIEDRISKO PAKALPOJUMU SEKTORS 2 Esošās ES direktīvas

Sīkāk

Mēneša bilances pārskats VSPARK MFI nosaukums atlikumi. gada (stāvoklis dienas beigās) (pārskata mēneša pēdējais datums) Jāiesniedz Latvijas

Mēneša bilances pārskats VSPARK MFI nosaukums atlikumi. gada (stāvoklis dienas beigās) (pārskata mēneša pēdējais datums) Jāiesniedz Latvijas Mēneša bilances pārskats VSPARK 27002001 MFI nosaukums atlikumi. gada (stāvoklis dienas beigās) (pārskata mēneša pēdējais datums) Jāiesniedz Latvijas Bankai Adrese Aktīvi (10 lapu) (veselos latos) Pozīcijas

Sīkāk

Bild 1

Bild 1 Kā plānot naudas plūsmu un nākotnes finanšu situāciju Jānis Kļimenkovs 12.03.2015. Apskatāmie temati: Kāpēc jāplāno naudas plūsma Bilance, PZA, Naudas plūsma Kur visbiežāk pazūd nauda? Kā veidojas naudas

Sīkāk

Interim Financial Statement

Interim Financial Statement AS ELKO GRUPA Neauditēts starpperioda 2018. gada 3 mēnešu konsolidētais finanšu pārskats Struktūra Lpp. Vadības ziņojums 3 Paziņojums par vadības atbildību 5 Konsolidētā bilance 6 Konsolidētais peļņas

Sīkāk

Microsoft Word - atskaite_providus_ doc

Microsoft Word - atskaite_providus_ doc Attieksme pret partiju finansēšanu Latvijas iedzīvotāju aptauja 2007gada septembris Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs market and public opinion research

Sīkāk

Microsoft Word - fiz_LV

Microsoft Word - fiz_LV GROZĪJUMI TARIFOS FIZISKĀM PERSONĀM LR REZIDENTIEM 1. Norēķinu konts Jaunais tarifs Katra konta apkalpošana, ja Klients neaktīvs nevienā Klienta norēķinu un/vai karšu kontā Bankā nav veiktas vismaz 3 (trīs)

Sīkāk

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība Atbalsta pasākumi jaunajiem uzņēmējiem Kas ir uzņēmējs? Uzņēmējs ir uzņēmuma īpašnieks, kurš, uzņemoties riskus un atbildību, cenšas gūt peļņu. Biznesa ideju var realizēt tikai tad, ja ir uzņēmējs cilvēks

Sīkāk

Microsoft Word - klientiem_lat_ doc

Microsoft Word - klientiem_lat_ doc Tagad spēkā esošie tarifi: Tarifi, kuri stāsies spēkā no 7.0.20.: Kontu atvēršana, maksājumi Norēķinu konts Rezidents Nerezidents Neaktīva norēķinu konta uzturēšana: privātpersonām, ja gadu nav notikušas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021.gadam 2017.gada 10. jūlijs Kādēļ vajadzīga nodokļu reforma? NAP 2020: vidējā ikgadējā IKP izaugsme vismaz 5% apjomā Latvijā 2015. gadā Džini koeficients bija

Sīkāk

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzfinansētie finanšu instrumenti ir ilgtspējīgs un efektīvs veids,

Sīkāk

AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA INFORMĀCIJA PAR UZŅĒMUMU UN GRUPU NEAUDITĒTA KONSOLIDĒTA FINANŠU INFORMĀCIJA PAR GADA 9 MĒNEŠIEM Sagatavots saskaņā

AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA INFORMĀCIJA PAR UZŅĒMUMU UN GRUPU NEAUDITĒTA KONSOLIDĒTA FINANŠU INFORMĀCIJA PAR GADA 9 MĒNEŠIEM Sagatavots saskaņā INFORMĀCIJA PAR UZŅĒMUMU UN GRUPU NEAUDITĒTA KONSOLIDĒTA FINANŠU INFORMĀCIJA PAR 2018. GADA 9 MĒNEŠIEM Sagatavots saskaņā ar starptautiskajiem grāmatvedības standartiem VALMIERA 2018 1 SATURS Lpp. INFORMĀCIJA

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Biznesa plāna sagatavošana, nauda plūsmas plānošana IZGĀZIES PLĀNS? Biznesa plāns Kāpēc ir vajadzīgs biznesa plāns? - lai finansētājs (banka) spētu izvērtēt riskus saimnieciskās darbības attīstībā; -

Sīkāk

Tarifi un apkalpošanas nosacījumi

Tarifi un apkalpošanas nosacījumi VISA Electron 1, Visa Classic Debit (tai skaitā atverot pamatkontu) Maksa par kartes izsniegšanu Komplekts "Universālais" VISA Electron 1, Visa Classic Debit kartes gada maksa komplekta "Universālais"

Sīkāk

Rēzeknes novada pašvaldības 2012.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Rēzeknes no

Rēzeknes novada pašvaldības 2012.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Rēzeknes no Rēzeknes novada pašvaldības 2012.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Rēzeknes novada pašvaldības budžets ir iedalīts pamatbudžetā,

Sīkāk

LĪGUMS

LĪGUMS Id. nr. CSDD 2014/84 Nolikuma 3.pielikums Iepirkuma Informatīvā tālruņa apkalpošanas pakalpojuma nodrošināšana nolikumam, Id. Nr. CSDD 2014/84 LĪGUMS par informatīvā tālruņa apkalpošanu VAS Ceļu satiksmes

Sīkāk

Finanšu darbības pārskats par gada II ceturksni Konsolidētais bilances pārskats par 2015.gada II ceturksni EUR 000 Pozīcijas nosaukums Pārskata

Finanšu darbības pārskats par gada II ceturksni Konsolidētais bilances pārskats par 2015.gada II ceturksni EUR 000 Pozīcijas nosaukums Pārskata Konsolidētais bilances pārskats EUR 000 Pārskata periodā Pārskata periodā 30.06.2015 30.06.2015 31.12.2014 31.12.2014 Grupa Banka Grupa Banka Nerevidēts Nerevidēts Revidēts Revidēts Kase un prasības uz

Sīkāk

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l KAS IR PĀRDEVĒJA JURIDISKĀ IZPĒTE UN KAD TĀ IR VAJADZĪGA? Guntars Zīle, zvērināts advokāts, Zvērinātu advokātu biroja Lejiņš, Torgāns un Partneri Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma

Sīkāk

Microsoft Word - kn817p3.doc

Microsoft Word - kn817p3.doc Vides ministrijas iesniegtajā redakcijā 3.pielikums Ministru kabineta 2008.gada 30.septembra noteikumiem Nr.817 Projekta iesnieguma veidlapa Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta iesnieguma veidlapa

Sīkāk

Eiropas Savienības C 271 Oficiālais Vēstnesis 62. gadagājums Izdevums latviešu valodā Informācija un paziņojumi gada 13. augusts Saturs I Rezolū

Eiropas Savienības C 271 Oficiālais Vēstnesis 62. gadagājums Izdevums latviešu valodā Informācija un paziņojumi gada 13. augusts Saturs I Rezolū Eiropas Savienības C 271 Oficiālais Vēstnesis 62. gadagājums Izdevums latviešu valodā Informācija un paziņojumi 2019. gada 13. augusts Saturs I Rezolūcijas, ieteikumi un atzinumi IETEIKUMI Eiropas Sistēmisko

Sīkāk

IEE projekts Līgums Nr.: IEE/12/856/SI D.3.1.c - Kopsavilkums. Biznesa plāns Energoefektivitāte daudzdzīvokļu ēkās, Zemgales reģions, Latvija

IEE projekts Līgums Nr.: IEE/12/856/SI D.3.1.c - Kopsavilkums. Biznesa plāns Energoefektivitāte daudzdzīvokļu ēkās, Zemgales reģions, Latvija D.3.1.c - Kopsavilkums. Biznesa plāns Energoefektivitāte daudzdzīvokļu ēkās, Zemgales reģions, Latvija Projekta nosaukums: Energoefektivitāte daudzdzīvokļu ēkās Vieta: Zemgales reģions, Latvija Iesniegšanas

Sīkāk

Liguma paraugs 2

Liguma paraugs 2 1.pants Līguma priekšmets 1.1. Saskaņā ar šī līguma noteikumiem pasūtītājs uzdod, un uzņēmējs uzņemas saistības veikt pasūtītājam objektā darbus, kas noteikti šajā līgumā, t.i. - pamatojoties uz tehnisko

Sīkāk

2019 QA_Final LV

2019 QA_Final LV 2019. gada ex-ante iemaksas Vienotajā noregulējuma fondā (VNF) Jautājumi un atbildes Vispārēja informācija par aprēķinu metodoloģiju 1. Kāpēc salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir mainījusies aprēķinu metode,

Sīkāk

2018 Finanšu pārskats

2018 Finanšu pārskats 2018 2 Neatkarīga revidenta ziņojums akcionāram Ziņojums par finanšu pārskatu revīziju Atzinums Mēs esam veikuši (Sabiedrība) finanšu pārskatu, kas ietver atsevišķu ziņojumu par finansiālo stāvokli 2018.

Sīkāk

Prezentācijas tēmas nosaukums

Prezentācijas tēmas nosaukums Godīgas konkurences aspekti publisko iepirkumu procedūrās Kristaps Riekstiņš Iepirkumu uzraudzības biroja Tiesību aktu piemērošanas departamenta vecākais referents Publiskajam iepirkumam ir svarīga nozīme,

Sīkāk

Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Ieteikums (2018. gada 16. jūlijs), ar ko groza Ieteikumu ESRK/2015/2 par makrouzraudzības politikas pasākumu pārrob

Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Ieteikums (2018. gada 16. jūlijs), ar ko groza Ieteikumu ESRK/2015/2 par makrouzraudzības politikas pasākumu pārrob 21.9.2018. LV Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis C 338/1 I (Rezolūcijas, ieteikumi un atzinumi) IETEIKUMI EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJA EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJAS IETEIKUMS (2018. gada

Sīkāk

AKCIJU SABIEDRĪBA RĪGAS ELEKTROMAŠĪNBŪVES RŪPNĪCA reģ. Nr Ganību dambis 53, Rīga, LV-1005 KONSOLIDĒTĀ FINANŠU INFORMĀCIJA PAR 2018.GADA 9

AKCIJU SABIEDRĪBA RĪGAS ELEKTROMAŠĪNBŪVES RŪPNĪCA reģ. Nr Ganību dambis 53, Rīga, LV-1005 KONSOLIDĒTĀ FINANŠU INFORMĀCIJA PAR 2018.GADA 9 AKCIJU SABIEDRĪBA RĪGAS ELEKTROMAŠĪNBŪVES RŪPNĪCA reģ. Nr. 40003042006 Ganību dambis 53, Rīga, LV-1005 KONSOLIDĒTĀ FINANŠU INFORMĀCIJA PAR 2018.GADA 9 MĒNEŠIEM ( NEAUDITĒTA ) SAGATAVOTA SASKAŅĀ AR ES APSTIPRINĀTAJIEM

Sīkāk

Cenrādis uzņēmumiem Spēkā no Arhīvs Konti un Komplekti Pakalpojumu komplekts Biznesa komplekts jaundibinātiem uzņēmum

Cenrādis uzņēmumiem Spēkā no Arhīvs Konti un Komplekti Pakalpojumu komplekts Biznesa komplekts jaundibinātiem uzņēmum Cenrādis uzņēmumiem 2019-01-02 2019-07-31 Spēkā no 01.10.2019 Arhīvs Konti un Komplekti Pakalpojumu komplekts Biznesa komplekts jaundibinātiem uzņēmumiem Komplekta noformēšana EUR 15,00 Neierobežota skaita

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Koksnes biomasas produktu uzskaite: pieejamie dati Vides un enerģētikas statistikas daļa Anna Paturska 2016.gada 15.februāris Saturs Koksnes biomasa - CSP statistikas veidlapās - gada - reizi piecos gados

Sīkāk

Microsoft Word FS LAT IFRS SUPER FINAL CLEAN (1).docx

Microsoft Word FS LAT IFRS SUPER FINAL CLEAN (1).docx AKCIJU SABIEDRĪBA MINTOS MARKETPLACE (VIENOTAIS REĢISTRĀCIJAS NUMURS 40103903643) 2017. GADA PĀRSKATS (3. finanšu gads) SAGATAVOTS SASKAŅĀ AR ES PIEŅEMTAJIEM STARPTAUTISKAJIEM FINANŠU PĀRSKATU STANDARTIEM

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Sociālās rehabilitācijas un institūcijām alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu attīstība reģionos otrās kārtas otrā apakškārta 2011.gada maijs Nodarbinātības valsts aģentūras

Sīkāk

Flash Eurobarometer 244 The Gallup Organization Kopsavilkums Flash EB N o 244 Patērētāju aizsardzība un patērētāju tiesības (LV) Flash Eurobarometer E

Flash Eurobarometer 244 The Gallup Organization Kopsavilkums Flash EB N o 244 Patērētāju aizsardzība un patērētāju tiesības (LV) Flash Eurobarometer E Flash Eurobarometer 244 The Gallup Organization Flash Eurobarometer European Commission Patērētāju aizsardzība un patērētāju tiesības Latvijā Aptauja veikta: 2008. gada septembrī Pārskats: 2008. gada oktobris

Sīkāk

FMzino_

FMzino_ Informatīvais ziņojums par Latvijas gatavību Eiropas Savienības finanšu resursu apguvei Šajā ziņojumā ir ietverta informācija par ES struktūrfondu (turpmāk - SF) un Kohēzijas fonda īstenošanas gaitu uz

Sīkāk

RB IDS 2016 LV

RB IDS 2016 LV Informācijas atklāšanas paziņojums par 2016. gadu Rīgā 2017.gada 31.martā Saturs Ievads 3 Informācija par Banku 3 Galvenie finanšu pārskata rādītāji 3 Risku pārvaldības mērķi 5 Riska vadības politikas un

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS AĢENTŪRA "LIEPĀJAS SABIEDRISKAIS TRANSPORTS" Jūrmalas iela 23, Liepāja, LV-3401, tālrunis , f

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS AĢENTŪRA LIEPĀJAS SABIEDRISKAIS TRANSPORTS Jūrmalas iela 23, Liepāja, LV-3401, tālrunis , f LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS AĢENTŪRA "LIEPĀJAS SABIEDRISKAIS TRANSPORTS" Jūrmalas iela 23, Liepāja, LV-3401, tālrunis 63428744, fakss 63428633, reģ. Nr. 90009569239 Dokumenta datums

Sīkāk

AS „LPB Bank”

AS „LPB Bank” Bankas finanšu pārskati par gadu, kas noslēdzās 2018. gada 31. decembrī (neauditēti) AS LPB Bank SATURS Lapa Vadības ziņojums 3 7 Paziņojums par vadības atbildību 8 Bankas finanšu pārskati: Bankas apvienotais

Sīkāk

GADA PĀRSKATS

GADA PĀRSKATS Apstiprināts Mantisko tiesību kolektīvā pārvaldījuma biedrības Atbalss biedru sapulcē 2017.gada 07.martā Protokols Nr.14 Mantisko tiesību kolektīvā pārvaldījuma biedrība ATBALSS gada pārskats par 2016.gadu

Sīkāk

Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari" (reģ ) Atklāts konkurss Personiskās medicīniskās aprūpes palīglīdzekļu piegāde identifikācija

Nacionālais rehabilitācijas centrs Vaivari (reģ ) Atklāts konkurss Personiskās medicīniskās aprūpes palīglīdzekļu piegāde identifikācija Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari" (reģ. 40003273900) Atklāts konkurss Personiskās medicīniskās aprūpes palīglīdzekļu piegāde identifikācijas Nr. VSIA NRC Vaivari 2018/12 TPC ZIŅOJUMS Pasūtītāja

Sīkāk

AS BLUEORANGE BANK gada IV ceturkšņa finanšu pārskats

AS BLUEORANGE BANK gada IV ceturkšņa finanšu pārskats AS BLUEORANGE BANK 2017. gada IV ceturkšņa finanšu pārskats 2 SATURS 3 Pamatinformācija 4 Bankas akcionārs 5 Padome un Valde 6 Darbības stratēģija un mērķi 7 Bankas struktūra 8 Konsolidācijas grupas sastāvs

Sīkāk

Rēzeknes novada pašvaldības 2013.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, Rēzeknes n

Rēzeknes novada pašvaldības 2013.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, Rēzeknes n Rēzeknes novada pašvaldības 2013.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, Rēzeknes novada pašvaldības budžets ir iedalīts pamatbudžetā,

Sīkāk

Aktuālais 2012.gada pārskatu sagatavošanā budžeta iestādēs. Biruta Novika, zvērināta revidente, asociētā partnere, valdes loceklis starptautiskajā aud

Aktuālais 2012.gada pārskatu sagatavošanā budžeta iestādēs. Biruta Novika, zvērināta revidente, asociētā partnere, valdes loceklis starptautiskajā aud Aktuālais 2012.gada pārskatu sagatavošanā budžeta iestādēs. Biruta Novika, zvērināta revidente, asociētā partnere, valdes loceklis starptautiskajā auditorfirmā AUDIT ADVICE, NEXIA International Ir jau

Sīkāk

SIA Rīgas veselības centrs zvērināta revidenta nepārbaudīts starpperiodu pārskats par gada sešiem mēnešiem 2018

SIA Rīgas veselības centrs zvērināta revidenta nepārbaudīts starpperiodu pārskats par gada sešiem mēnešiem 2018 SIA Rīgas veselības centrs zvērināta revidenta nepārbaudīts starpperiodu pārskats par 2018. gada sešiem mēnešiem 2018 Peļņas vai zaudējumu aprēķins no 2018. gada 1. janvāra līdz 2018. gada 30. jūnijam

Sīkāk

AS "Rīgas kuģu būvētava"

AS Rīgas kuģu būvētava AS "Rīgas kuģu būvētava" 2018.gada 6 mēnešu finanšu pārskats (nerevidēts) SATURS LAPA INFORMĀCIJA PAR SABIEDRĪBU 3 VADĪBAS ZIŅOJUMS 4 PAZIŅOJUMS PAR VADĪBAS ATBILDĪBU 5 FINANŠU PĀRSKATS: PEĻŅAS VAI ZAUDĒJUMU

Sīkāk

VAS Latvijas autoceļu uzturētājs Neauditēts starpperioda saīsinātais finanšu pārskats

VAS Latvijas autoceļu uzturētājs Neauditēts starpperioda saīsinātais finanšu pārskats Neauditēts saīsinātais starpperiodu finanšu pārskats 2016. gada 1. janvāris 30.septembris (pārskatā iekļauti operatīvie dati) Saturs VISPĀRĪGA INFORMĀCIJA PAR SABIEDRĪBU... 3 VADĪBAS ZIŅOJUMS... 4 PAZIŅOJUMS

Sīkāk

Microsoft Word - NerevidÄfitais pĆrskats_1.ceturksnis_2018 (002)

Microsoft Word - NerevidÄfitais pĆrskats_1.ceturksnis_2018 (002) VALSTS AKCIJU SABIEDRĪBA STARPTAUTISKĀ LIDOSTA RĪGA 2018.gada nerevidēts saīsinātais starpperiodu pārskats par 3 mēnešu periodu līdz 2018.gada 31.martam, kas sagatavots saskaņā ar Eiropas Savienībā apstiprinātajiem

Sīkāk

SIA Liepājas latviešu biedrības nams 2016.gada pārskats (Vadības ziľojums un finanšu pārskats) un revidenta ziľojums 1

SIA Liepājas latviešu biedrības nams 2016.gada pārskats (Vadības ziľojums un finanšu pārskats) un revidenta ziľojums 1 SIA Liepājas latviešu biedrības nams 2016.gada pārskats (Vadības ziľojums un finanšu pārskats) un revidenta ziľojums 1 2 SATURS Vispārīga informācija par Sabiedrību 3 Vadības ziľojums 4 Finanšu pārskats

Sīkāk

AS Rietumu Banka / Vesetas iela 7 / Rīga / LV-1013 / Latvija VR Nr / RTMBLV2X / REUTERS: RIET Tālrunis / Fakss

AS Rietumu Banka / Vesetas iela 7 / Rīga / LV-1013 / Latvija VR Nr / RTMBLV2X / REUTERS: RIET Tālrunis / Fakss IESNIEGUMS PAR KLIENTA STATUSA PIEŠĶIRŠANU/MAIŅU Datums / / 20 Apstiprināti AS Rietumu Banka Valdes 13.12.2013. sēdē, protokols Nr.58 Klients (juridiska persona: pilns nosaukums / fiziska persona: vārds,

Sīkāk

Print

Print AAS BTA Baltic Insurance Company 2 CETURKŠŅU FINANŠU PĀRSKATS 2018 Šis ir pārskats sagatavots saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 31.08.2016 noteikumiem Nr. 147 Apdrošinātāju publisko ceturkšņa

Sīkāk

Izskatīts SIA Rīgas veselības centrs 2018.gada 30.novembra valdes sēdē (protokols Nr.38) SIA Rīgas veselības centrs zvērināta revidenta nepārbaudīts s

Izskatīts SIA Rīgas veselības centrs 2018.gada 30.novembra valdes sēdē (protokols Nr.38) SIA Rīgas veselības centrs zvērināta revidenta nepārbaudīts s Izskatīts SIA Rīgas veselības centrs 2018.gada 30.novembra valdes sēdē (protokols Nr.38) SIA Rīgas veselības centrs zvērināta revidenta nepārbaudīts starpperiodu pārskats par 2018. gada deviņiem mēnešiem

Sīkāk

DPP

DPP IEVADS Darbības programma Infrastruktūra un pakalpojumi 2.prioritāte Teritoriju pieejamības un sasniedzamības veicināšana 2.2. pasākums IKT infrastruktūra un pakalpojumi Pašreizējā sabiedrības attīstības

Sīkāk

Gada_parskats_300917_atzinuma.xlsx

Gada_parskats_300917_atzinuma.xlsx Sabiedrība ar ierobežotu atbildību FN-SERVISS Vienotais reģ. 40003606424 Gada pārskats par periodu no 01.10.2016. - 30.09.2017. Rīga, 2018. gads Saturs Informācija par sabiedrību... 3 Vadības ziņojums...

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013

LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013 LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013 Ievads Saskaņā ar Nacionālās drošības koncepciju viens no aktuālākajiem nacionālās

Sīkāk

KD statistika

KD statistika 1 NOZIEDZĪGI IEGŪTU LĪDZEKĻU LEGALIZĀCIJAS NOVĒRŠANAS DIENESTA 2014.gada Ziņojums 1. Kontroles dienesta vispārējs apraksts Juridiskā bāze 2008.gada 13.augustā stājās spēkā jaunais Noziedzīgi iegūtu līdzekļu

Sīkāk

Ziņojums par Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras 2008. finanšu gada pārskatiem, ar Aģentūras atbildēm

Ziņojums par Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras 2008. finanšu gada pārskatiem, ar Aģentūras atbildēm 15.12.2009. Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis C 304/49 ZIŅOJUMS par Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras 2008. finanšu gada pārskatiem, ar Aģentūras atbildēm (2009/C 304/10)

Sīkāk

Microsoft Word - ZinojumsLV2015_2.doc

Microsoft Word - ZinojumsLV2015_2.doc Ziņojums par atklātu konkursu Rīgā 2015.gada 25.jūnijā Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs finanšu direktors Heino Spulģis Iepirkumu komisijas locekļi Oficiālo paziņojumu oficiālās publikācijas nodrošināšanas

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 nvestīcijas: mazliet teorijas un situācija Latvijā gors Kasjanovs, Ekspertu saruna Latvijas Bankā 20.06.2011 nvestīciju jēdziens nvestīciju jēdziens un to pazīmes makroekonomikā Par investīcijām makroekonomiskajā

Sīkāk

2013 Finanšu pārskats

2013 Finanšu pārskats 2013 2 Neatkarīgo revidentu ziņojums akcionāriem Ziņojums par finanšu pārskatiem Esam veikuši auditu klāt pievienotajiem ( Uzņēmums ) finanšu pārskatiem, kas sastāv no 2013.gada 31.decembra bilances, ienākumu

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 NACIONĀLAIS KULINĀRAIS CEĻŠ apsekojumi, secinājumi, turpmākie plāni Lauku tūrisma pārskata seminārs, 11.09.2014., Bīriņu pils APTAUJA: VAI TŪRISTIEM PATĪK NACIONĀLIE ĒDIENI? VAI CITĀS VALSTĪS CENŠATIES

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija PASĀKUMS PAR PERSONĪGO DROŠĪBU Rīga, 20.10.2016 TIESĪBAS PIENĀKUMI LIKUMS IZGLĪTĪBA MEDICĪNA DARBS DROŠĪBA SABIEDRISKAIS TRANSPOSRT LAULĪBA PILSONĪBA PENISJA PATERĒTĀJU TIESĪBAS VIDES AIZSARDZĪBA NODOKĻI

Sīkāk

CENU APTAUJAS

CENU APTAUJAS ATKLĀTĀ KONKURSA ATKRITUMU APSAIMNIEKOŠANA ALŪKSNES NOVADA TERITORIJĀ (IDENTIFIKĀCIJAS NR.ANP2017/11) Z I Ņ O J U M S Alūksnē, 2017. gada 8. augustā 1. Pasūtītāja nosaukums, reģistrācijas numurs: Alūksnes

Sīkāk