AIJA BANCĀNE SAPNĪ SAPŅU KUĢIS. Kādā baltā sapnī, kas zemi kā dūnas klāja, mēs abi tikāmies. Tu un es ilūzijas vakara krēslā.

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "AIJA BANCĀNE SAPNĪ SAPŅU KUĢIS. Kādā baltā sapnī, kas zemi kā dūnas klāja, mēs abi tikāmies. Tu un es ilūzijas vakara krēslā."

Transkripts

1 AIJA BANCĀNE SAPNĪ Kādā baltā sapnī, kas zemi kā dūnas klāja, mēs abi tikāmies. Tu un es ilūzijas vakara krēslā. Kādā baltā sapnī, kas pļavu kā migla sedza, mēs mīlējām kvēli. Tu un es. Ilūzijas sapnī savijās. Kādā baltā sapnī, kas nakti kā brīnumu vija, radās noslēpums liels - Tu un es.. Sapnis rīta rasā atvērās. SAPŅU KUĢIS Kā siluets miglā tīts mans sapņu kuģis pa rāmo jūru slīd. Tas sapņus izaijā un zvaigznes uzrunā, klāj gaišu mieru, sniedz klusu prieku. Zem buru gaišuma un sapņu viegluma mans sapņu kuģis steidz vakaru sagaidīt.

2 HELOVĪNU NAKTS Ak, spociņ-jociņ, šī nakts kā radīta tev! Kaut tikai reizi gadā, tu vari visus izjokot un nebaidīties spokoties. Ak, spociņ-jociņ, šī nakts kā radīta tev! Tad maskas dažādas klīst, Un smiekli tiks spocīgi šķiet. Ak, spociņ-jociņ, šī nakts kā radīta tev!

3 INESE BRIEDE DEGUNS Kā blīkšķis, kā pārmetums no bērnības: Nebāz degunu, kur tevis neviens neprasa! Deguns no pagaldes lien, Aug, aug Cērt, grauž vai lauž? Es gribu pati - pati noprasīt, Spiesties ar varu un pavēlēt, Ne sev, sev neprasīt Pavēlēt degunam. Tikai. Neko citu. Pavēlēt. Pavēlēt nevienam. Tur, kur neviens neprasa.

4 ARVIS BRIŅĶIS PAR PUĶĒM RUDENĪ Un ja nu tās arī vēlas kā gājputni aizlidot, es ceru tās nenožēlo, ka vienīgi ziedēt prot... Tās atnāk kā tavu cerību vecākās māsas un uzspiež tām savu zīmogu asaru krāsā. PAR ATMIŅĀM

5 FELICITA Meklēsi - neatradīsi. Sauksi - nesasauksi. Domāsi - neredzēsi. Nemeklēsi un atradīsi! Nesauksi, bet viņš atsauksies. Nedomā un viss Necerēti piepildīsies! Viltotas preces par neviltotu naudu. Viltots lūgums uz neviltotu atdošanos. Viltoti vārdi un neviltoti meli. Tā kopsavilkumā rozā briļļu mīlestība.

6 aizkur miera pīpi mans guru bez tevis lidojums smags es noskūpstu aizvērtas durvis pretī bēgošiem gājputniem kaili pirksti līp smiltīs nevaru nostāvēt debesīs tur zvaigžņu sastrēgums es gribu krist tevī tu elpo citur IVETA JERMACĀNE

7 MONTS KLĒ SONĀTE Gribas mēness ripu pie krūtīm sev spiest, gribas zvaigznēm tāluma putekļus noslaucīt, gribas pelēko rudens noskaņu tabaku vēlreiz sapņos bērt, lai zemes brieduma smārds vēlreiz koku galotnēs virmo. Viss nāk un aiziet - viss atgriežas. Ozolos zaļš mākonis ieķēries, laikam zvaigznes spieto tumšzaļajā debesu sietā. Nerātnis vējš zaļo mākoni sīkās skaidiņās plēš un kamolos satin. Būs vasarai ko šķetināt. Brūnā sēkliņā rudenī skatīt. VECĀMĀTE Vecā māte lūkojās lapeglēs. Ziemā tās kuplotas rudumā, vasaru zaļpelēkā seģenē tītas. Lieldienās sīpolu mizās dzeltenas saulītes krāsoja. Pienāca vakars melleņu laikā. Raibs kā lieldienu ola bija vecās mātes mūžs.

8 LINDA KOKAREVIČA zem bezgalīgas dūmakas es apskāvienā krītot no svešinieka vienaldzības klintīm ieskrāpēju plakstos sāpes skatiens sarkanām asarām aizmiglots un mazi pelēki kristāli plaukstā sakūst par smieklīgi mazu PIEDOD egles zem apātiska sniega sten pēc vasaras bet brīvībā laisto cilvēku sapņi sasaluši zemeņu smarža liepu smarža paparžu smarža ieklīdusi zemē kur ziemas vairs nav

9 ILGA KRASTIŅA KAM GAN ES ATDOTU Kam gan es atdotu Glāstus un maigumu, Rītos ja pretī man nevērtos acis Ar saullēkta svaigumu? Kam gan es atdotu Prieku tik skanošu, Mīlu tik glāsmainu, Ja cauri dzīvei man blakus tu nenāktu? Kam gan es atdotu Dziesmu, kas sirdī man, Cilvēki nespētu pretī ja paņemt Un likt,- lai tā skan? Bet kam lai atdodu Nemieru svelošu, Sāpi tik dzeļošu, Bēdu un asaru, Skumjas pēc vasaras? Kam lai to atdodu? Kurš to paņemtu? UZDĀVINI... Uzdāvini šodien miķelīti, kamēr saule tālē nenoriet. Ir jau nosaluši ziedi citi, dārza malā vientuļa tā zied. Uzdāvini sārtu kļavas lapu, neprasu tev pārāk daudz varbūt. Es jau negaidu vairs zvaigžņu zibu, pat no nieka prieku varu gūt. Uzdāvini šodien labestību, tā kā tu to citiem iespēj dot. Es jau negaidu vairs mīlestību, tā zem gadiem dziļi jānorok.

10 Nu atkal dzīvoju kā varavīksnes lokā, kas savās septiņkrāsās dvēselē man zib. To zīmējusi maza bērna roka, un dāvināt to maza sirds man grib. Cik krāsu atpakaļ vēl iededzināt spēšu, tam mazam brīnumam, kurš tik daudz prieka dod? Vien palsu atvasaras saules staru, ja tas var pelēcību izgaismot. TĒVAM Kad vakara ēnas jau salija rūtīs, un saules riets pamalē iesāka kaist, es izgāju dārzā, lai atrastu ziedu, kas būtu kā gadskārtu vijums tavs - skaists. Tēt! Negribu rozi tev dāvināt šobrīd, tā lepna un tāla kā dziestošais riets. Lūk, pretī man nolieca vienkāršo galvu balts, rasains un adatains asteres zieds. To došu tev, noskūpstot rievoto pieri, un satveršu delnu, kas raupja kā smilts. Par visu to labo, ko citiem tu devi, lai skaists ir un svinīgs kaut vakars šis viens! SNIEGPULKSTENIM Zem rokas neaprakstīta un balta lapa, tik balta, kāds vēl šorīt ārā sniegs. Klīst vārdi apkārt vien un nesasaista domu... Kur palicis, kur izplēnējis prieks? Varbūt tam vajag tikai sniegpulksteni, kurš cauri kupenām jau marta dvesmu vieš? Ja tā vēl nav, tad uzzīmēšu, lūdzot, lai saules viņā dzīves sulu vieš.

11 CERĪBA Es gulēt aiziešu ar domu vienu,- rīts modinās ar dzimtās zemes sauli. Kaut palsa migla klās vēl pamales, viens stars caur to man sirdī iespīdēs un gaišu darīs visu garo dienu. Bez saules stundas garas būs un gurdas, kā pelēks pavediens caur pirkstiem vīsies, kā smagi mākoņi gar debess malu tīsies ar mazu cerību, ka tomēr saule parādīsies.

12 KRISTĪNE LĀCE Laikam ir bijis negaiss, jo manī ir zudusi tveice. Dzidrs tukšums un miers aiz viegluma raudāt liek. Ik asara trausla un žigla pār vaigiem uz zemi rit. Par rasas valgmi kļūst un izzūd nakts simfonijā Ir brīži, kad pasaule šķiet par šauru un kveldē kā tuksneša saule. Bet šonakt man pazust ir bail - cik plašuma apkārt un manī. Ik rītu pulksten s kā cīrulis dzied. Ik dienu soļi raiti tiek likti. Doma pie domas kā zeltaini graudi, ar bēdu pelavām jaukti, sagulst dienu klētīs. Mirklis tver mirkli un lūk - jau virknējas raibas krelles - mirkļi, stundas, dienas un gadi... Tas viss kopā - tavs laiks. Laiks, kas ar sudraba lāsēm pāri mums līst. Veries lāsēs kā miljons spoguļostā tava dzīve - ar smaidiem, ar glāstiem, ar as rām, pat bēdu stāstiem. Ļauj - lai sudraba lāses rit un iekaļ tavus stāstus sudraba ietvarā.

13 Es jūtu- starp mums tik smalkas stīdziņas, gluži kā vasarā zirnekļa tīmeklīt's, kurš rītā mirdzošs un tīrs... No rasas vai asaru lāsēm? Vai gan nav vienalga? Vējš iekustina zvirgzdus stīgās un saules stars kā tavs glāsts mūs abus dimantos sakaļ. Es tevi gaidīšu, kad nāksi klusiem kaķa soļiem zagšus. Es tevi meklēšu tai pļavā, kur ziedēs tikai smilgu skaras. Es tevi saklausīšu, kad koku galotnēs vējš lapas čabinās. Es tevi saskatīšu starp zvaigznēm piena ceļa putekļos... Atradīšu, pieglaudīšu, ieelpošu, kā liepziedu smagumu medaino... Nāc pie manis, sapni mans...

14 ļauj slīdēt rokām pār debesīm un augstāk pār iemīļotā pleciem zemāk vēl ļauj dienai beigties un naktij turpināties līdz pašām beigām ilgāk vēl ļauj visam notikt ļauj visam neapstāties tev šobrīd itin viss ir pakārtots tu vari atļauties ak dieviete pie velna tas tik un tā ir tikai nosapņots ARTĒMIJS SVECE

15 ULDIS ZVIEDRIS Kā aprakstīt man to, kas gaisā virmosmaržu skaistu, krāsas dzidras, elsas kairas... Tās ir un vijas ap mani. Tad aizej tu un aprimst viss. Tik mute aizmirst nevar garšu valdzinošo, un plaukstas trīsas šīs, bet acis tavas krāsas dzidrās. Es gribu uzrakstīt vēl to, ko nevar apjaust. bet īsto vārdu nav, un balta lapa raud...

16 SERGEJS ŽUKOVS ŠAJĀ MIJKRĒŠĻA STUNDĀ Aizver vakaros logus un ļauj mijkrēslim sabiezēt tur, norieta kvēle lai aizkaru vīlēs savādu uguni bur. Liec, lai pieklust šī iela, kur dzīvo un mīti tu, draugs, lai dzīve tev šķistu kā gaismas pilns pārplūdis trauks. Apstājies brīdi, kad ēnas top tumšas un logu stūros gulst. Lai tavā sirdī dzimst līksme, un sirds gavilēs mulst. Mirklī, kad jutīsi elpu, ko uzdvesis Pasaules Laiks, lai tavā sapņainā dvēs'lē šalc prieka pilns viesulis maigs. Aizver vakaros logus un ļauj ēnām pulcēties tur, lai rieta saule it visur šo spīdumu kur. Liec, lai top klusa šī iela, kur staigāt tu mīlēsi, draugs, jo šajā mijkrēšļa stundā patiešām ir slēpies kas jauks! Šai rudens koku zeltainā rūsā deg ugunī kļavas un pakalni klusē. Mirdz meži un sili zeltā un varā, un kvēlums šāds dīvainu brīnumu dara. Tu staigā caur klusuma apdvesto mežu - nu gluži kā jaunu un gluži kā svešu. Un mirdzuma savāda pilnas tev acis, kā būtu šo oktobra spožumu vācis. Un zaigainums neparasts lapotnēs kvēlo un kritušās lapās sveic vakaru vēlo, bet rudeņa saule vēl zvīļo tev pāri, kaut zvaigznes pirmās jau uzdzirkstī vāri.

17 Kastaņu lapu mirdzošā zeltā šodien man pasniegta oktobra velte - starainās lapās - saullēkta kvēle, zemdzīļu avotu saskaņas spēle! Šorīt, kad gāju es cauri skvēram, kastaņu lapas vējš vieglītēm tvēra, durstīgos dzeloņus pamazām vēra, zemē un zālienā kastaņus bēra. Un, ja kāds šobrīd par varītēm prasa - kāda man dvēselei tuvākā krāsa, teikšu: - Tā redzama dzirkstošā rasā, kurai pēc spožuma saule ir māsa. Kaut kokos jau lapas sārteni rūsē, vēl labi ja septembra mēnesis pusē. Pār namiem gulst migla, un pamale klusē. Vēl gadu daudz priekšā un laimes vēl - puse. Kaut kokos jau zelta un tvīkuma kvēle, vēl galā nav krāsu šī saskaņas spēle. Vēl rudeņa dienās būs siltuma gana, jo vasaras elpu vēl paretam mana. Drīz ausīs pār pamali ausma tik liegi, un ietīs šo zemi mirdzoši sniegi. Un aizklās tad logus puķes jo baltas ar mirdzumu ziedlapās, bet tomēr - saltas. Bet vēl aizvien rudens, šis norieta brīdis, kad no siltas vasaras atlicis sprīdis. Un zeltā un purpurā ietērpjas zeme - ko dāvāja daba, tā atpakaļ ņēma.

18 ANITA PLAUČA KURŠ KURU PĀRPRATA? Braukt ciemos pie sievasmātes,- tas Guntim nozīmēja tikpat kā izsaukumu uz čeku: nepārtrauktu pratināšanu, kacināšanu un tincināšanu. Pat viņa nopietnajam vārdam sievasmāte jau sen atpakaļ bija ķērusies klāt, un tā viņu vairs reti kurš sauca par Gunti, tik par Gunci un Guncīti. Bet pierast jau var pie visa. Ne vien pie vārda maiņas, arī pie dzimuma maiņas. Bet pie vecās čekistes dzimšanas dienas svinībām, uz kurām viņš jau devīto gadu ieradās kopā ar sievu un deviņgadīgo dēlēnu, pierast bija krietni grūtāk. Guncim krita uz nerviem sievasmātes draudzenes, kuras nepārtraukti, gadu no gada, tarkšķēja par dažādām kaitēm, ko izraisījusi ieilgusī menopauze. Znotam jau līdz acīm bija valdības trīspadsmit gadu ilgais klimakss, kurš arī, kā redzams, būs ilgstošs, neskatoties uz visām Eiropas zālēm un plāksteriem. Bet visvairāk znotiņu kreņķēja tas, ka šajās dzimšanas dienās bija jāēd tik daudz, it kā viņš būtu kamielis ar pieciem kupriem, kuros var sabāzt ēdamo gluži kā naudu zeķē, bet ieraut vairāk kādu graķīti, nekā to darīja cienījamās dāmas,- nāves grēks! Tāpēc šādas svinēšanas Guncis nevilka garumā. Kārtīgi paēdis, znotiņš laiski slējās kājās un mudināja savējos iet mājās. Kad sievasmāte pret to iebilda, neapmierinātais ciemiņš saldeni sīrupainā balstiņā noskaitīja: Iesim, iesim! Māmiņa ir nogurusi! Arī šajā dzimšanas dienā bija tāpat kā citugad. Sievasmāte iznāca ciemiņus pavadīt līdz ārdurvīm, bet znotiņam par sabojāto vakaru bija tāds kreņķis, ka roka jau koridorā taustījās kabatā pēc cigarešu paciņas. Smēķis atradās, bet sērkociņu nebija. Tā kā tas notika pie virtuves durvīm, viņš atpalika un iegāja virtuvē pēc sērkociņiem. Un tad, par laimi vai nelaimi, viņš ieraudzīja uz galda neatkorķētu šampanieša pudeli. Sērkociņu būšana tūlīt aizmirsās un roka pati sniedzās pēc pudeles. Loģiski, kas tad ir viena špicka pret šampanieša pudeli! Kad viņi visi trīs pārradās mājās, savā vienistabas dzīvoklītī, radās problēma: kur noslēpt pudeli... Bet bija tik patīkami just, ka dzēriena trauks vēl bija pie viņa, cieši aizbāzts aiz bikšu siksnas. Tāpēc Guncis rātni sēdēja krēslā, tikai pa reizei uzmanīdams, vai zem džempera neuzkrītoši neizspiedās pudeles kakls. Beidzot sieva aizgāja uz virtuvi, bet sīkais tīrīt zobus. Tas bija signāls, ka jāsāk darboties. Guncis, gluži kā pēc adatas dūriena pēcpusē, strauji uzlēca kājās un metās uz noskatīto glabātuvi. Viņš pārliecās pār laulības gultu un uzmanīgi aizslidināja pudeli aiz gultas. Kad sieva un puika būs aizmiguši, tad viņš to paņems bez problēmām un virtuvē ar baudu izdzers. Bet, ejot gulēt, problēma tomēr radās. Sieva uzstāja, ka šonakt viņa gulēs pie sienas. -Kāda velna pēc!- Guncim izlauzās negribēti skaļš un izmisis uzbļāviens,- Es gulēšu tik cieši pie sienas, ka tev būs daudz brīvas vietas... Bet nē- šī gulēšot pie sienas, jo, redz, šis esot sastrēbies alu un tad nu vazāšoties visu nakti uz tualeti. Mīļā miera labad nācās piekāpties. Puika arī šovakar bez liekiem skandāliem palīda gultā zem segas. Laulene noslēdza gaismu un iestājās ideāls nakts miers.

19 Guncis gulēja blakus sievai, uztraukumā sastindzis, it kā viņš būtu aizgājis no šīs pasaules. Pat elpot baidījās, lai labāk dzirdētu, kad sieva būs aizmigusi. Kad jau labu brīdi neviens nebija grozījies savā guļamvietā, Guncis nolēma, ka nu ir īstais brīdis rīkoties. Viņš ļoti lēnām un uzmanīgi pacēlās pus sēdus un lēnām liecās pāri sievai pēc pudeles. -Vēl ne, mīļais, Puika vēl nebūs aizmidzis!- kā auksta ūdens šalts vīru pārsteidza sievas satrauktais čuksts. Ar smagu nopūtu viņš sabruka atpakaļ savā guļamvietā. Guncī sagriezās tāds jūtu virpulis, it kā sieva viņa iekšās būtu iegrūdusi ieslēgtu mikseri. Redz, kas tam sievišķim prātā! Tāpēc jau neguļ. Nekas pagaidīsim. Atkal ģimenītes istabiņā iestājās nakts klusums un miers. Kā vienīgajā glābiņā gulētājs klausījās sievas elpā- vai tikai tā nekļūs smagāka un dziļāka, kas liecinātu par gulētājas dziļo miegu.. Pēc mirkļa Guncim šķita, ka sieva jau šņāc. Atkal viņš uzmanīgi liecās pāri sievai un atkal atskanēja sievas miegainais čuksts: -Pacieties vēl mazdrusciņ! Lai jau puika ciešāk iemieg! -Ak, kungs!- nelaimīgais izmisis nočukstēja.- Cik ilgi vēl?! Tas jau bija par traku, ja sievietei miegā vai nomodā prātā tikai sekss! Tas ir tik mokoši, ja pudele dzēriena no tevis ir gandrīz rokas attālumā, bet sievas muļķīgo iedomu dēļ netiec pie trauka. Beidzot pienāca ilgi gaidītais mirklis, kad Guncis bez šaubīšanās juta, ka sieva patiešām guļ. Nu jau trešo reizi vīrs liecās pāri sievai un šoreiz veiksmīgi. Roka nekļūdīgi satvēra aiz gultas noslēpto pudeles kaklu. No laimes drebēdams, no uztraukuma neelpodams, viņš uzmanīgi izlīda no gultas un uz pirkstu galiem, uz katra soļa izteiksmīgi klanīdams līdzi galvu, lavījās uz durvīm. Kā ēna, kā spoks ielas spuldzes gaismā, viņš izslīdēja pa istabas puspievērtajām durvīm. Turpat viņš sāka knibināt vaļā pudeli, lai jau virtuvē dzērienu uzreiz varētu liet glāzē. Taču nesanāca vis kā plānots, jo šampanieša korķis izšāvās no pudeles ar skaļu blīkšķi, izraudams sev līdzi veselu šalti saldā dzēriena. Darbonis pats tā pārbijās par šo negaidīti spalgo troksni nakts klusumā, ka stāvēja sastindzis kā pēdējais muļķis, ļaudams šampanietim līt uz grīdas. Un tad viņš skaidri sadzirdēja, kā sīkais, asaru un pārmetumu pilnā balsī iebļāvās: -Nu redzi, mammu, ko tu ar savu tielēšanos izdarīji! Tagad tētis nošāvās... Bet ja nu viņam pauti pārsprāga?...

20 GUNTARS POKULIS BULLIS Cik jauki gan ir atcerēties vecos labos kolhoza laikus! Cilvēkiem bija darbs, katru mēnesi saņēma aldziņu, centīgākie tika pie prēmijām. Tie labākie strādnieki, kuri no smaga darba bija kā salauzti un jutās gaužām slikti, tika sūtīti uz sanatorijām, tā sacīt, lai uzkrāj jaunus spēkus. Tā, strādājot kolektīvā, radās gan nesaskaņas, gan strīdi. Bija jau arī jautri mirkļi, kurus tagad daudzi atceras ar prieka asarām acīs stāsta par tiem vēl līdz šīm dienām. Arī man ir prātā viens tāds interesants atgadījums no tiem laikiem. Tas būs stāsts par lopiņu vešanu uz gaļas kombinātu. Jāsaka kā ir, nekāds izpriecu brīdis tas nebija. Kādā lietainā rudenīgā dienā, kad kārtīgs saimnieks pat suni nedzen no mājas laukā, mūsu kolhoza šoferīši, saņēmuši ceļazīmes lopu transportēšanai uz gaļas kombinātu, devās uz lauku fermām. Šādās reizēs līdzi tika aicināti talcinieki, kas šos lopiņus savaldīja un dabūja autiņā. Tā kā ceļš līdz kūtij virzījās garām lauku veikalam, tad gudrākie vīri lūdza pieturēt, lai varētu nopirkt "drosmes zāles" jeb "spēka tinktūru". Jūs jau nu noteikti zināt, kas tās par dopinga zālēm ir. Bet kas nezin, varu pateikt, ka "krutka" jau nu noteikti tā nebija, jo kolhozniekiem tajā laikā aldziņas bija labas un stiprinātie dzērieni arī bija krietni vien lētāki. Pēc veiksmīgi apmeklētas bodes, viņi, nesdami rokās pa divām vai četrām "bumbām" (tā toreiz sauca stipro vīnu " Agdams"), sakāpa autiņos un mierīgi turpināja iesākto ceļu uz fermu. Bet tur lopkopējas ciemiņus saņēma ne jau ar smaidu un atplestām rokām... Kurš gan ar vieglu sirdi atdos savu mīluli, kas gadiem kopts un lolots, no kura daudz virs normas slaukts! Sirsniņa sāpētu katram. Vīri, redzēdami tādas aizkapa sejas, vilka laukā sagādātās "bumbas" un sparīgi metās uzbrukumā tām. Salīduši siltākā vietiņā, lai būtu omulīgāk, viņi naski pildīja glāzes. Nu arī sievas pievienojās un jau pēc laiciņa palika itin jautras. Veči dzēra un lielījās, ka nu gan esot tik daudz spēka, ka pat bulli ar celšanu varot iecelt autiņā. Tā, krietni iesildījušies un nomierinājušies, varēja sākt lopiņu izvešanu golgāta pēdējam braucienam. Ar lielu troksni vīri un sievas ievēlās kūtī, kur lopiņi tūlīt atnācējiem pievērsa lielu uzmanību. Gaisā uzvirmoja alkohola dvinga un neaicināto viesu "kareivīgais" noskaņojums. Viens no vismazākajiem vīriem, kuram dūšas bija daudz vairāk kā citiem, sasparojās un uzmeta virvi piecgadīga buļļa ragiem. Daudz nedomājis atlaida arī ķēdi un sāka vilkt lopiņu uz durvju pusi. Tā kā bullis negribēja pamest savu mīļāko stāvvietu, tas sāka pretoties. Mazais vīriņš vilka ko spēja, bet nekas prātīgs nesanāca. Tad talkā nāca otrs, kam rokās atradās spēcīgs elektrosteks. Sajutis strāvas triecienu, bullis uzreiz salēcās un lielā ātrumā metās uz durvju pusi, vilkdams aiz sevis ķēdē ieķērušos kārno vīriņu. Nonācis līdz durvīm, lopiņš apstājās un apdomāja tālāko rīcību. Pa to laiku kājās pietrausās arī mūsu drosminieks, kurš bija tā nosmērējies ar mēsliem, ka pat miesīgā māte neatpazītu, un sāka skaļi lamāties. Starp mašīnu un kūts durvīm bija palikusi paliela sprauga, un bullis, to redzēdams, ar lielu sparu traucās cauri. Tā kā mazais vīriņš cieši turēja ķēdes galu, viņam atkal nācās pakļauties zemes pievilkšanās spēkam.

21 Aiz kūts atradās liela kaudze kūdras, kas nesen bija atvesta pakaišiem. Žvadzinādams garo ķēdi, bullis aulekšiem joņoja ap kūdras kaudzi un pēc brīža jau drāzās tālāk - uz tuvējo ābeļdārzu. Tā kā drosminieks joprojām nebija palaidis vaļā ķēdes otru galu un, atrazdamies guļus pozā, manevrēt nemācēja, no kūdras čupas izvairīties nebija iespējams. Lopiņš to izrāva čaganajai kaudzei cauri kā torpēdu,- vīriņam papēži vien nozibēja. Tālāk viņu ceļš veda pa ļoti dubļainu un akmeņainu lopu dzenamo aleju. Šajā posmā mūsu varonis pazaudēja vienu zābaku un, aizķēries aiz kāda koka zara, palika arī bez sava mīļāka drēbes gabala virsjakas. Drīz pavisam noplīsa arī pagalam izdilusī bikšu stara bet otra plandījās kā dubļos izvārtīts karogs. Večuks, nu redzot, ka labi nebūs, mēģināja atbrīvoties no ķēdes, bet nu jau tā bija cilpā sasējusies ap roku. Saniknotais bullis, šņākdams un elsdams, traucās tālāk. Pārējie, to redzēdami, metās aizšķērsot lopiņam ceļu, bet tas, pasities sāņus, ieskrēja nātru mežā. Veiksmīgi to forsējis, bullis nesās tieši uz ābeļdārzu, kurš bija pilns ar kolhoza bišu stropiem. Pirmo mājiņu bullis ar saviem ragiem taranēja veiksmīgi, jo no tās praktiski pāri nepalika nekas. Toties bites, zaudējušas pajumti un pajukušas kur kurā, centās ātrumā sameklēt vaininieku. Un tas arī izdevās, jo lielā ātrumā pa zemi viņām tuvojās nezināmas izcelsmes objekts. Kā tautā saka,- ja uzbrūk, tad jāaizstāvas, un bites stingri turējās pie šī senā sakāmvārda. Uzbrukums pusapģērbtajam vīriņam sekoja nekavējoties. Tika dzelts ne pa jokam, jo, galu galā, zaudēta pajumte, un tas nu vairs nebija nekāds joks. Večuks kliedza, ko spēja, bet tas bija kā sauciens tuksnesī. Varbūt vienīgi bullis sāka trakot vēl vairāk. Bites no nākošajiem stropiem daudz ātrāk reaģēja uz buļļa uzbrukumu un salipa ap to melnā mākonī. Taranējums bija veiksmīgs, un bullis, vai nu saņēmis lielu dozu vitamīnu, vai vienkārši, nemitīgi mētādams galvu, sapinies ķēdē, pēc kāda brīža paklupa. Nu gulēja abi kā laulāts pāris. Pa šo laiku piesteidzās arī pārējie ļautiņi. Kā pirmo glāba veco vīriņu, jo tas nu izskatījās pēc īsta purva velna, un tikai viņa izmocītie vārdi liecināja, ka tā ir cilvēciska būtne: -Žanīt, ielej ātri, kamēr sirds vēl klauvē!- Ierāvis no "bumbas" pāris malkus, večuks paģība. Sievas sāka vaimanāt un raudāt. Par laimi, uz notikušo ātri reaģēja abi šoferīši. Viņi paķēra večuku aiz rokām un kājām, aiznesa līdz tuvākajai mašīnai un steidzās uz slimnīcuvarbūt vēl izdodas glābt. Bet, kas attiecas uz bulli, tad tas gan dzīvotājs vairs nebija. Kā vēlāk vetārsts secināja - ja būtu ieliets arī bullim, varbūt izvilktu... Tādas nu ir beigas šim stāstam. Mazajam vīriņam šis piedzīvojums beidzās ar pāris lauztiem kauliem un pamatīgām paģirām, bet bullim ar sirdstrieku.

Inga Borg Ziema pie Plupa

Inga Borg Ziema pie Plupa Inga Borg Ziema pie Plupa Plups ir maziņš neredzamais, kas var sarunāties ar dzīvniekiem. Cilvēki viņu neredz, izņemot tevi un mani. Plups dzīvo tālu tālu starp augstajiem kalniem. Viņš dzīvo maziņā kūdras

Sīkāk

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies un izpildi skolotāja norādījumu Sporta inventāru izmanto

Sīkāk

Ziemassvētku dziesmas Zvaniņš skan Mežus pārklāj sniegs Lāčiem ziemas miegs Gaiss tik skanīgs salts Viss tik tīrs un balts Tālu ziemeļos Pārslu puteņo

Ziemassvētku dziesmas Zvaniņš skan Mežus pārklāj sniegs Lāčiem ziemas miegs Gaiss tik skanīgs salts Viss tik tīrs un balts Tālu ziemeļos Pārslu puteņo Ziemassvētku dziesmas Zvaniņš skan Mežus pārklāj sniegs Lāčiem ziemas miegs Gaiss tik skanīgs salts Viss tik tīrs un balts Tālu ziemeļos Pārslu puteņos Tur kur slejas kupenas Tur zvani iešķindas!!! piedz.

Sīkāk

Dzejas dienas Vāks

Dzejas dienas Vāks Skolotājs Kurš datorzinības mums māca Un dzejas rindas ritmā stāsta. Kurš pasakas mums lasa Un jautrus jokus dzīt mums māca. Kurš skolas hroniku mums veido Un skaistus foto mirkļus ķer. Kurš grāmatas liek

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 E.Petručeņa POZITĪVA BĒRNA AUDZINĀŠANA Psihologa un vecāku sadarbības ceļi... Robežas bērna audzināšanā. Pirms es apprecējos man bija sešas teorijas par bērnu audzināšanu, tagad man ir seši bērni un nevienas

Sīkāk

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms”

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms” Skaista mana tēvu zeme par visām zemītēm: Plaši lauki, zaļi meži, Zilis jūras ūdentiņš. Mana sēta, mana māja, mans pagalms Projekta autori 5.a klase 2018.g. 18.-20.aprīlis Projekta mērķis Veidot sadarbības

Sīkāk

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās došas pastiprināšanās. Ja jūs varēsiet noteikt cilvēka

Sīkāk

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu.

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Ievads. Sveicināti. Mēs piedalamies šajā projektā, lai parādītu mūsu drošo ceļu uz skolu.

Sīkāk

Tētim Tēva dienā *** Tu esi stiprs, un stipra jūtos es Tu esi gudrs, un gudrāka kļūstu es Tu esi labs, un arī es mācos laba būt Tu esi saule, es esmu

Tētim Tēva dienā *** Tu esi stiprs, un stipra jūtos es Tu esi gudrs, un gudrāka kļūstu es Tu esi labs, un arī es mācos laba būt Tu esi saule, es esmu Tētim Tēva dienā Tu esi stiprs, un stipra jūtos es Tu esi gudrs, un gudrāka kļūstu es Tu esi labs, un arī es mācos laba būt Tu esi saule, es esmu zvaigzne Tu mans tētis, es Tava meita (Džesika, 7. kl.)

Sīkāk

DARBI.doc

DARBI.doc INTA AIZKALNIETE Svētākais ceļš Rit saule, Rit mēness, Rit pasaule baltā, Pa dzīvības taciņu bērniņš rit. Pa dienu Caur sauli, Pa nakti caur zvaigznēm, Caur tēti un māmiņu pasaulē rit. Rit bērniņš Pa staru

Sīkāk

MAKETS.indd

MAKETS.indd Saturs Priekšvārds... 7 Aīda Rancāne ZIEMASSVĒTKU GRĀMATA VECĀKIEM UN SKOLOTĀJIEM I DAĻA LAIKS... 10 Gads. Saulgrieži... 10 Ziema vasara. Saules ceļš... 14 Svētku laiks. Svētie vakari... 16 Kalendārs.

Sīkāk

IETEICAMIE VINGROJUMI

IETEICAMIE VINGROJUMI IETEICAMIE VINGROJUMI Pirkstu un plaukstu vingrojumi 1. Rokas izstieptas uz priekšu, plaukstas vērstas uz leju. Viens izstiept pirkstus, kamēr sajūt sasprindzinājumu, paturēt 5 Trīs savilkt pirkstus dūrēs,

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 sēdvietām Stūra modulis Zvilņa modulis Kāju soliņš

Sīkāk

PAVASARIS 2016 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS

PAVASARIS 2016 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS PAVASARIS 2016 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS NELLEULLA ŠOKOLĀDE MŪSU STĀSTS Ieskaties viņai acīs. Senā valodā viņas vārds nozīmē zeltaina gaisma, mirdzums un spēks. Patiesi ieskaties acīs viņām visām, gaismas

Sīkāk

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārvaldām aprūpi, ja uzskatāms, ka kāds pavada savas dzīves

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail:

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail: Grand Rose Spa Hotel /www.grandrose.ee/ Pagājušā gada decembrī savas durvis Kuresāres centrā vēra jauna, ekskluzīva 130 vietīga Grand Rose SPA viesnīca ar luksusa SPA un pirts kompleksu Rosaarium. Pēc

Sīkāk

Ģimenes diena „Cālīši pulciņā” – „Mazputniņiem” 2015

Ģimenes diena „Cālīši pulciņā” – „Mazputniņiem” 2015 Ģimenes dienas koncert uzvedums Manai ģimenei. 4-5 vai 6 gadīgiem bērniem. Autore: Vineta Vītola Izmantotais mūzikas materiāls: 1. Dziesma Pavasara ziediņi no CD Zaķīša sapnis Knīpas un knauķi. 2. Vācu

Sīkāk

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst šaurā vietā vai mazā caurumā. Ūsas viņam darbojas kā

Sīkāk

Svarīgākais par skolēnu redzi

Svarīgākais par skolēnu redzi «Veselības mācības» stunda par redzi Svarīgākais par skolēnu redzi Saturs Redzes sistēma Redze un dators Sūdzības Redzes režīms Apgaismojums Mācību un darba vietas iekārtojums un ķermeņa pozīcija Redzes

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt Kas ir komunikāciju kampaņa? Case Study Jauns cilvēks ienāk kafejnīcā un pie galdiņa pamana jauku vientuļi sēdošu meiteni. Ko darīt? Ķerties vērsim pie ragiem, lieki nedomājot? Tas var būt kļūdaini. Taču

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Ceļojums laikā: manas bibliotēkas ēkas vēsture Variņu bibliotēka 1951. gadā dibinātās Variņu pagasta (tolaik Sebru ciema) bibliotēkas pirmā mājvieta ir Vilciņi. Ēkā atrodas arī Sebru ciema padome. 1954.

Sīkāk

skaitampuzle instrukcija

skaitampuzle instrukcija MUZLE SKAITĀMPUZLE UZDEVUMU VARIANTI ARITMĒTIKAS PAMATU APGŪŠANAI. 1. 1. Saliek pamatni ar 10 rindām (pirmajā rindā 1 kauliņš, apakšējā 10 kauliņi). Kauliņus aiz apļiem atstāj tukšus. Skaita kauliņus katrā

Sīkāk

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Vabole lien. Vabole lien lēnām. Labi, lai lien! Vabole ir laba.

Sīkāk

Programma LOVE NOW M

Programma LOVE NOW M Programmas autore: Dace Pavloviča Ievads "Love Now" programmai Tikai EJOT un DAROT, vari mainīt to, ko vēlies mainīt. Un ja darīsi kā vienmēr - nonāksi tur, kur vienmēr. Dari savādāk. Sev Par Labu. Un

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

Nedziedināmi slimo pacientu un piederīgo psiholoģiskās reakcijas, aprūpe un saskarsme Izdales materiāli Pacienta ģimene Šī dzīve ir kā brauciens pāri

Nedziedināmi slimo pacientu un piederīgo psiholoģiskās reakcijas, aprūpe un saskarsme Izdales materiāli Pacienta ģimene Šī dzīve ir kā brauciens pāri Pacienta ģimene Šī dzīve ir kā brauciens pāri jūrai, kur mēs sastopamies uz viena un tā paša šaurā kuģa. Nāvē mēs sasniedzam krastu un aizklīstam savās dažādajās pasaulēs Rabindranats Tagore, no '' Gājputniem''

Sīkāk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 skaitļi. Katru divu skaitļu summa ir lielāka par 4. Pierādīt,

Sīkāk

Dzemdes kakla skrīnings: kolposkopijas pārbaude Atjauninātās vadlīnijas

Dzemdes kakla skrīnings: kolposkopijas pārbaude Atjauninātās vadlīnijas Dzemdes kakla skrīnings: kolposkopijas pārbaude Atjauninātās vadlīnijas Page 2 Kāpēc man ir jādodas uz kolposkopijas klīniku? Jūs esat saņēmusi uzaicinājumu uz papildu apskati, jo dzemdes kakla skrīnings

Sīkāk

PAR TERITORIJU

PAR TERITORIJU TERITORIJA Vai un kur būs vieta visām viesu mašīnām? Vai kāds palīdzēs ar to ierādīšanu? Cik liela ir teritorija, ko viesi drīkst izmantot? Ko noteikti nedrīkst darīt? Vai teritorija ir nožogota? Vai ir

Sīkāk

Saulīte Irēnes Karules stāsts Andras Otto ilustrācijas Pie Tāļa ciemos atbrauca vecmāmiņa. Agri no rīta Tālis ar vecmāmiņu aizgāja staigāt gar ezermal

Saulīte Irēnes Karules stāsts Andras Otto ilustrācijas Pie Tāļa ciemos atbrauca vecmāmiņa. Agri no rīta Tālis ar vecmāmiņu aizgāja staigāt gar ezermal Saulīte Irēnes Karules stāsts Andras Otto ilustrācijas Pie Tāļa ciemos atbrauca vecmāmiņa. Agri no rīta Tālis ar vecmāmiņu aizgāja staigāt gar ezermalu. Ezers bija gaiši sidrabots.,,es tev pateikšu savu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Valsts darba inspekcijas un Valsts izglītības satura centra organizētais seminārs Droša un veselīga izglītības iestāde no zināšanām uz paradumiem Biežākie darba vides riska faktori izglītības iestādēs

Sīkāk

Dziesma pretī pavasarim…

Dziesma pretī pavasarim… Dziesma pretī pavasarim Date : 17/04/2019 Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku sekmīga norise ir saistīta ar starpsvētku posmu. Šajā laika periodā ir būtiska nepārtraukta kolektīvu darbība. Ikviens

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM GRÖNLID Dīvāni DIZAINS Frānsiss Kajuets (Francis Cayouette). DAĻAS Atpūtas krēsls Roku balsts Zviļņa modulis Stūra modulis Kāju sol

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM GRÖNLID Dīvāni DIZAINS Frānsiss Kajuets (Francis Cayouette). DAĻAS Atpūtas krēsls Roku balsts Zviļņa modulis Stūra modulis Kāju sol CEĻVEDIS PIRCĒJIEM GRÖNLID Dīvāni DIZAINS Frānsiss Kajuets (Francis Cayouette). DAĻAS Atpūtas krēsls Roku balsts Zviļņa modulis Stūra modulis Kāju soliņš Kāju soliņš ar nodalījumu mantu glabāšanai Vienvietīgs

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - Relaksejosie_vingrojumi

Microsoft PowerPoint - Relaksejosie_vingrojumi Darba vingrošana Relaksējoši vingrojumi pleciem, mugurai un rokām 1 2 1. vingrojums 2. vingrojums Izpildot šo vingrojumu, nedaudz ieliekties kājās. Vienu roku pārlikt pāri otras rokas plecam, kā parādīts

Sīkāk

Ko mēs vēlētos, lai speciālisti zinātu par bērnu ar AST uzvedības problēmām?

Ko mēs vēlētos, lai speciālisti zinātu par bērnu ar AST uzvedības problēmām? Problēmizraisoša uzvedība. Cēloņsakarību meklējumos 2018.gada 13.novembrī Līga Bērziņa Latvijas Autisma apvienība Stāsts nr 1 Ir bērni, kuri nonāk izglītības iestādēs, nezinot: kas ir droša distance, kas

Sīkāk

8

8 7. Obligātās veselības pārbaudes kartes aizpildīšanas kārtība ēdināšanas pakalpojumu nozarē Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām veselības pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par nodarbināto veselības

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LIDHULT dīvāni DIZAINS Henriks Preics (Henrik Preutz) MODUĻI Vienvietīgs modulis Divvietīgs modulis Trīsvietīgs modulis Divvietīgs

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LIDHULT dīvāni DIZAINS Henriks Preics (Henrik Preutz) MODUĻI Vienvietīgs modulis Divvietīgs modulis Trīsvietīgs modulis Divvietīgs CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LIDHULT dīvāni DIZAINS Henriks Preics (Henrik Preutz) MODUĻI Vienvietīgs modulis Divvietīgs modulis Trīsvietīgs modulis Divvietīgs modulis ar guļvietu Stūra modulis Zvilnis Modulis ar

Sīkāk

Ventspils 4. vidusskolas Lavīzes avīze Nr.2 Oktobris, 2016 Lavīze ziņo 2.lpp. Lavīze intervē 4.lpp. Lavīze publicē 5.lpp. Ir jātic ceļam, ko esi izvēl

Ventspils 4. vidusskolas Lavīzes avīze Nr.2 Oktobris, 2016 Lavīze ziņo 2.lpp. Lavīze intervē 4.lpp. Lavīze publicē 5.lpp. Ir jātic ceļam, ko esi izvēl Ventspils 4. vidusskolas Lavīzes avīze Nr.2 Oktobris, 2016 Lavīze ziņo 2.lpp. Lavīze intervē 4.lpp. Lavīze publicē 5.lpp. Ir jātic ceļam, ko esi izvēlējies! Lavīzes avīzes redaktore sākumskolas skolotāja

Sīkāk

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē, zaķīt! Māmiņas puķes nevar ēst! Zaķis lēkā mūsu dārzā.

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS 2016. GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS 2015. GADA JANVĀRIM Centrālā zinātniskā bibliotēka info@liepajasczb.lv)

Sīkāk

Rise & Tell

Rise & Tell E-pasta mārketings ir tikai rīks. Tas ir visefektīvākais digitālā mārketinga un pārdošanas rīks. Precīzāk 1:43 EUR atdeve. Bet... Tas ir vienkārši instruments nevis burvju nūjiņa. Rezultāti būs, ja to

Sīkāk

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Velosipēdisti ceļu satiksmē 2018. gada 11.janvārī, Ādaži Valda Kjaspere, Mag.Ped. Trieciena spēks un iespējamība, ka ies bojā Velosipēdu vadītāju rīcība - veicinošs aspekti CSN izraisīšanā: nepareizi veikts

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr Zelmeņi, Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr.90001465562 "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr.63726012, fakss 63726012, e-pasts:tervetesnd@zemgale.lv TĒRVETES NOVADA TĒRVETES PAGASTĀ

Sīkāk

Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA

Lielkoncerts Rīgai - 810 Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA R īgas B rīvostas p ā rv a ld e Kruīza kuģu un pasažieru daļa Kalpaka bulv. 12, Rīga LV-1050 Tālrunis+ 371 67030822 Fakss+371 67030835

Sīkāk

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar savu kultūru, ēdieniem, tradīcijām un pat temperamentu. Kopā dosimies izbaudīt interesantāko no Lietuvas, izzināt neparastas

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS 2017. GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek atzīmēta Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa. Centrālā

Sīkāk

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx Limbažu sākumskolas 3.a klases labie darbi Šajā mācību gadā mēs, Limbažu sākumskolas 3.a klases skolēni, cītīgi darbojamies projektā Sporto visa klase. Mēs sportojam piecas reizes nedēļā: divas sporta

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Prezentācija: Runas taktika Notikums: Latvijas Studentu apvienības Senatoru seminārs 2011. gada 22. janvārī Zināšanas brīvība saruna Mijiedarbības māksla Sarunas laikā Notiek izmaiņas Izdomā no kā atteiksies

Sīkāk

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

(Microsoft Word - Atskaite_Sic\356lij\342)

(Microsoft Word - Atskaite_Sic\356lij\342) Rudens klinšu kāpšanas treniņnometne Sicīlijā. Vasaras pagarināšanas nolūkā 8 LACAs pārstāvji no 15.-22. oktobrim devās uz saulaino Sicīliju, lai 6 dienas pilnveidotu savas prasmes klinšu kāpšanā, apskatītu

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija Migrācija mūsdienu pasaulē Migrācija ir iedzīvotāju pārvietošanās vienas valsts teritorijā vai pārceļošana no vienas valsts uz citu valsti. 2000.gadā pasaulē bija 175 miljoni migrantu. 2013.gadā migrantu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Droša darba vide kā uzņēmuma vērtība Rūta Lūse 2015.23.10. Kā jūs jūtaties un ko jūs domājat, kad esat negadījuma aculiecinieks, lasāt vai skatāties par negadījumiem TV? Kādi līdzīgi notikumi varētu atgadīties

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne ar polsterējumu Roku balsts ar polsterējumu Sānu galdiņš

Sīkāk

LATVIJAS UZŅĒMĒJU SPORTA SPĒĻU PROGRAMMA UN NOLIKUMS Sestdiena, 10.jūnijs gada augusts, Atpūtas komplekss «Turbas», Ikšķiles novads. L

LATVIJAS UZŅĒMĒJU SPORTA SPĒĻU PROGRAMMA UN NOLIKUMS Sestdiena, 10.jūnijs gada augusts, Atpūtas komplekss «Turbas», Ikšķiles novads. L LATVIJAS UZŅĒMĒJU SPORTA SPĒĻU PROGRAMMA UN NOLIKUMS Sestdiena, 10.jūnijs 2013. gada 10. - 11. augusts, Atpūtas komplekss «Turbas», Ikšķiles novads. Līdz 9:00 9:15 Kapteiņu sapulce Dalībnieku ierašanās

Sīkāk

Ticejumi par akmeņiem

Ticejumi par akmeņiem Ticējumi par minerāliem V. Segliņš Ametists Ametists ir viens no pazīstamākajiem kvarca paveidiem. Tiek uzskatīts, ka tas: Sargā no burvestībām. Mazina tieksmi pēc alkohola. Palīdz pie sāpēm. Mīlētāju

Sīkāk

Al-Anon apstiprinātā literatūra

Al-Anon apstiprinātā literatūra Al-Anon apstiprinātā literatūra ALATĪN cerība un palīdzība alkoholiķu bērniem Mammu, ko nozīmē pillā? Neapstiprināts tulkojums Mammu, ko nozīmē pillā? Ko nozīmē pillā? - es jautāju mammai. Mamma atbildēja:

Sīkāk

A LĪMENIS

A  LĪMENIS KLAUSĪŠANĀS PRASMES PĀRBAUDE Jūs dzirdēsit īsu sarunu. Tagad izlasiet jautājumu un apskatiet zīmējumus! Zem jautājuma ir 3 atbildes. Izvēlieties vienu pareizo atbildi (A, B vai C) un apvelciet to! Tekstu

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LED spuldzes Apgaismojuma revolūcija Dzīvot ar LED spuldzēm ir viegli, skaisti un ekonomiski. Tās patērē daudz mazāk elektroenerģij

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LED spuldzes Apgaismojuma revolūcija Dzīvot ar LED spuldzēm ir viegli, skaisti un ekonomiski. Tās patērē daudz mazāk elektroenerģij CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LED spuldzes Apgaismojuma revolūcija Dzīvot ar LED spuldzēm ir viegli, skaisti un ekonomiski. Tās patērē daudz mazāk elektroenerģijas, tām ir izcils dizains un laba gaismas kvalitāte,

Sīkāk

PAVASARIS 2015 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS

PAVASARIS 2015 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS PAVASARIS 2015 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS SATURS NELLEULLA šokolāde mūsu stāsts Mūsu produktu kategorijas Dāvanas Valentīndienai Dāvanas Sieviešu dienai Dāvanas Lieldienām Meistarklases un Saldumu Galds

Sīkāk

TN KURZEME loterijas DĀVANAS BŪS TEV UN MAN! noteikumi

TN KURZEME loterijas DĀVANAS BŪS TEV UN MAN! noteikumi TN KURZEME loterijas DĀVANAS BŪS TEV UN MAN! noteikumi 1. Vispārīgie noteikumi 1.1. Loterijas organizētājs: SIA Lielās ielas centrs, vienotais reģistrācijas numurs LV40103836183, Lielā iela 13, Liepāja,

Sīkāk

Juvenīls Idiopātisks Artrīts Versija DAŽĀDAS JIA FORMAS 2.1 Vai slimībai pastāv dažādas

Juvenīls Idiopātisks Artrīts Versija DAŽĀDAS JIA FORMAS 2.1 Vai slimībai pastāv dažādas https://www.printo.it/pediatric-rheumatology/lv/intro Juvenīls Idiopātisks Artrīts Versija 2016 2. DAŽĀDAS JIA FORMAS 2.1 Vai slimībai pastāv dažādas formas? JIA pastāv dažādas formas. Tās parasti izdala,

Sīkāk

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt saulains, līt lietus vai snigt sniegs, pūst stiprs vējš

Sīkāk

Kuldīgas 2. vidusskola Putnu barotava Pētnieciskais darbs Darba autore: Amanda Kāle 4. klases skolniece Darba vadītāja: Sanita Miltoviča sākumsskolas

Kuldīgas 2. vidusskola Putnu barotava Pētnieciskais darbs Darba autore: Amanda Kāle 4. klases skolniece Darba vadītāja: Sanita Miltoviča sākumsskolas Kuldīgas 2. vidusskola Putnu barotava Pētnieciskais darbs Darba autore: Amanda Kāle 4. klases skolniece Darba vadītāja: Sanita Miltoviča sākumsskolas skolotāja Kuldīga, 2015 Saturs Ievads... 3 1. Putnu

Sīkāk

Presentation

Presentation Futbola spēles prasības Sporta skolotāju profesionālo un pedagoģisko kompetenču pilnveide inovatīvo pieeju pielietošanā skolēnu fizisko spēju attīstīšanai 17.03.2014 Futbola mērķis: Uzvarēt Futbola momenti:

Sīkāk

Kuldīgas 2

Kuldīgas 2 Kuldīgas 2. vidusskola Putnu barotava Pētnieciskais darbs Darba autore Amanda Kāle 4. klases skolniece Darba vadītāja: Sanita Miltoviča sākumskolas skolotāja Kuldīga, 2015 Saturs Ievads...3 1.Putnu barošana

Sīkāk

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši, 3 brūni klucīši, 1 spēles laukums, 1 barjera izvēlētā

Sīkāk

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par 2014. gadu Līksnas pagasta kultūras nams 2014. gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, kuros kopā ieradās 9594 apmeklētāju, tai skaitā Latgales

Sīkāk

Par Latgales Dziesmu svētkiem

Par Latgales Dziesmu svētkiem Es esmu piedalījusies Latgales Dziesmu svētkos. Tolaik man bija 19 gadi. Dziedātāji bijām daudz. Braucām ar vilcienu, pa ceļam dziedājām. Man ir bilde, kur mēs abas ar draudzeni skatāmies pa vilciena logu,

Sīkāk

PAKALPOJUMA PASŪTI NO VEIKALA NOTEIKUMI I Vispārīgie noteikumi 1. Šie lietošanas noteikumi, turpmāk - Noteikumi, nosaka pakalpojuma Pasūti no veikala,

PAKALPOJUMA PASŪTI NO VEIKALA NOTEIKUMI I Vispārīgie noteikumi 1. Šie lietošanas noteikumi, turpmāk - Noteikumi, nosaka pakalpojuma Pasūti no veikala, PAKALPOJUMA PASŪTI NO VEIKALA NOTEIKUMI I Vispārīgie noteikumi 1. Šie lietošanas noteikumi, turpmāk - Noteikumi, nosaka pakalpojuma Pasūti no veikala, lietošanas kārtību veikala Stockmann klientiem, turpmāk

Sīkāk

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/1.2.2.1.5/09/IPIA/VIAA/001 Projekta 6.posms: 2012.gada janvāris - aprīlis Balvu

Sīkāk

Irlavas vidusskolas avīze Tava Nr. 4 (51) GADA APRĪLIS NR.4 (51) Kad cīrulis skaļš sāk pieskandēt gaisu, Nāk pavasaris ar zilzaļu maisu ; Ar sil

Irlavas vidusskolas avīze Tava Nr. 4 (51) GADA APRĪLIS NR.4 (51) Kad cīrulis skaļš sāk pieskandēt gaisu, Nāk pavasaris ar zilzaļu maisu ; Ar sil 2017. GADA APRĪLIS NR.4 (51) Kad cīrulis skaļš sāk pieskandēt gaisu, Nāk pavasaris ar zilzaļu maisu ; Ar siltiem vējiem to vaļā ver Un visu, kas tajā, pār pasauli ber. Tur saulstari spoži skrien debesu

Sīkāk

Vasara par zemām cenām TAS MAN DER! VAIRĀK PAR MAZĀK...KATRU DIENU tops sievietēm, kokvilnas, ar elastānu, vienkrāsains, dažādas krāsas, izmēri: S XXL

Vasara par zemām cenām TAS MAN DER! VAIRĀK PAR MAZĀK...KATRU DIENU tops sievietēm, kokvilnas, ar elastānu, vienkrāsains, dažādas krāsas, izmēri: S XXL Vasara par zemām cenām TAS MAN DER! VAIRĀK PAR MAZĀK...KATRU DIENU tops sievietēm, kokvilnas, ar elastānu, vienkrāsains, dažādas krāsas, izmēri: S XXL top Elastīgs un ērts materiāls, kas piekļaujas augumam

Sīkāk

8

8 7. Obligātās kartes aizpildīšanas kārtība autoservisā Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par viņu stāvokļa atbilstību veicamajam darbam, lai nodarbinātie ilgstoši

Sīkāk

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos ZANDA POLAR - izturīgs jumts Betona dakstiņš ar matētu virsmu ir lielisks Zanda klāsta papildinājums Mēs esam padarījuši Zanda klāstu spēcīgāku, papildinot to ar jauno, matēto betona dakstiņu Polar. Šī

Sīkāk

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace v, m/s Projekta numurs: 8.3.2.1/16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sacensības Fizikas valsts 68. olimpiāde Otrā posma uzdevumi

Sīkāk

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA 24.04.2016 NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAUNAS Novadpētniecības materiālu izstādes: Bibliotēka toreiz

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēkas vēsture fotogrāfijās Smiltenes novada Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēka dibināta 1945.g. Bibliotēka sākotnēji atrodas Birzuļu pamatskolas ēkā, bijušajā Mēru muižā,

Sīkāk

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4 Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits 29.10.2017-05.11.2017 no 459 ir 05.11.2017-12.11.2017 no 459 ir 12.11.2017-19.11.2017 no 459 ir 19.11.2017-26.11.2017

Sīkāk

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimenei, kas attīsta, pilnveido bērna lasītprasmi un rakstītprasmi,

Sīkāk

Latvijas 43. astronomijas atklātās olimpiādes neklātienes kārta gada 16. aprīlī 1. TESTS Izvēlies tikai vienu atbildi 1. Kurš no šiem zvaigznāji

Latvijas 43. astronomijas atklātās olimpiādes neklātienes kārta gada 16. aprīlī 1. TESTS Izvēlies tikai vienu atbildi 1. Kurš no šiem zvaigznāji Latvijas 43. astronomijas atklātās olimpiādes neklātienes kārta 2015. gada 16. aprīlī 1. TESTS Izvēlies tikai vienu atbildi 1. Kurš no šiem zvaigznājiem Latvijā nekad nenoriet? (1 p) Kasiopeja Ērglis Vēršu

Sīkāk

6. TĒMA MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm

6. TĒMA MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm 6. TĒMA 4. 10. MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm 1:24 27; Gal 5:24. ATMIŅAS PANTS: Liec mani kā zīmogu

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss:

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss: LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90000015912 Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis 63331555, fakss: 63350452, e-pasts: dome@skrunda.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation VDI īstenotā tematiskā pārbaude uzņēmumos par ķīmisko vielu un Vidzemes reģionālās Valsts darba inspekcijas vecākā inspektore Linda Akmentiņa linda.akmentina@vdi.gov.lv Valmiera Tematiskās pārbaudes norise

Sīkāk

DR. MĀRTIŅŠ LUTERS MAZAIS KATEHISMS UN LIELAIS KATEHISMS Devītais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs iekārot sava tuvākā namu. Ko tas nozīmē? Mums

DR. MĀRTIŅŠ LUTERS MAZAIS KATEHISMS UN LIELAIS KATEHISMS Devītais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs iekārot sava tuvākā namu. Ko tas nozīmē? Mums Devītais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs iekārot sava tuvākā namu. Ko tas nozīmē? Mums būs Dievu bīties un mīlēt, ka ar viltu sava tuvākā mantojumu vai namu neizkrāpjam, nedz šķietami likumīgi to

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Premium kvalitātes aromatizēto Arabika kafijas pupiņu katalogs Kafija ir kas vairāk par rīta dzērienu... Kafija dod enerģiju, spēku un mundrumu. Sniedz baudu. Nodrošina atmosfēru. Tā reizē ir neatņemama

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode] DARBA MEKLĒŠANAS ABC 1. Iepazīstamies 2. Informācija (un, cerams, diskusija) par: o CV izstrādes principi; o Ko rakstīt CV, ja nav darba pieredzes; o Efektīvs pieteikums (motivācijas vēstule); o Pieteikumu

Sīkāk

ASPAZIJA. DVĒSELES CEĻOJUMS IESKAŅA DZEJNIEKA BŪTĪBA Bez gala mīlēt un bez gala nīdēt Ir abas viņā sietas pretības, Uz kā viņš acis met, tas iesāk spī

ASPAZIJA. DVĒSELES CEĻOJUMS IESKAŅA DZEJNIEKA BŪTĪBA Bez gala mīlēt un bez gala nīdēt Ir abas viņā sietas pretības, Uz kā viņš acis met, tas iesāk spī ASPAZIJA. DVĒSELES CEĻOJUMS IESKAŅA DZEJNIEKA BŪTĪBA Bez gala mīlēt un bez gala nīdēt Ir abas viņā sietas pretības, Uz kā viņš acis met, tas iesāk spīdēt, Un, ko viņš skar, tas tūdaļ aizdegas, Tā dusmu

Sīkāk

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation Pralinē Saturs Izejvielas Par eļļas sēklām Ražošanas process Apstrāde Izmantošanas iespējas Izejvielas. Lazdu rieksti. Botānika Parastās lazdas (Corylus avellana) rieksts ir neveronis, kas nozīmē, ka sēkla

Sīkāk

Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Aktu apst

Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA Talsu namsaimnieks Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Aktu apst Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Aktu apstiprinu: Aktu apstiprinu: 2017.gada 12.aprīlī Dzivojamās

Sīkāk

Autors: Dace Copeland Andras Otto ilustrācijas Gaŗā gultā gailis guļ. Gaiļa gultā graudu grēdas. Gailis graudu grēdas ēd. Kā var gailis gultā gulēt? V

Autors: Dace Copeland Andras Otto ilustrācijas Gaŗā gultā gailis guļ. Gaiļa gultā graudu grēdas. Gailis graudu grēdas ēd. Kā var gailis gultā gulēt? V Autors: Dace Copeland Andras Otto ilustrācijas Gaŗā gultā gailis guļ. Gaiļa gultā graudu grēdas. Gailis graudu grēdas ēd. Kā var gailis gultā gulēt? Vai tad galu galā graudu grēdas gailim nespiež galvu?

Sīkāk

Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009

Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009 Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009 Satura rādītājs Anotācija...3 Projekta mērķi...3 1. Statistikas dati...3 2. Informācijas analize...7 2.1. Alkohola

Sīkāk

PRESENTATION NAME

PRESENTATION  NAME Klašu audzinātāju MA atskats par veikto darbu 2012./2013.māc.gadā SADARBĪBA MK vadītājs MK vadītājs Klašu audzinātāji Klašu audzinātāji Sadarbība Skolēni Skolēni Vecāki Vecāki Saulrietā kāds mūsu draugs

Sīkāk

Mans personīgais BIZNESA MODELIS: Neviens nav NEAIZVIETOJAMS, tomēr ikviens var kļūt NEATKĀRTOJAMS Autors: Raibīs Suņs (Latgale) Izmantojiet iespēju a

Mans personīgais BIZNESA MODELIS: Neviens nav NEAIZVIETOJAMS, tomēr ikviens var kļūt NEATKĀRTOJAMS Autors: Raibīs Suņs (Latgale) Izmantojiet iespēju a Mans personīgais BIZNESA MODELIS: Neviens nav NEAIZVIETOJAMS, tomēr ikviens var kļūt NEATKĀRTOJAMS Autors: Raibīs Suņs (Latgale) Izmantojiet iespēju apskatīt Latvijas radošo uzņēmēju darinājumu kolekciju

Sīkāk

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 JUSTĪNE LĀCE VĒSTULES ZIEMASSVĒTKU VECĪTIM Mīļais, Vecīti! Skolotāja teica, ka, ja mēs uzrakstītu Ziemassvētku Vecītim vēstuli ar savām vēlmēm, tad viņš noteikti vismaz vienu no tām piepildītu! Tā nu es

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr. 90009113532 Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis 63232110; fakss 63232130; e-pasts: dome@talsi.lv L Ē M U M

Sīkāk

RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016, tālrunis/ fakss , e-pasts IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā Nr.VS

RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016, tālrunis/ fakss , e-pasts IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā Nr.VS RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016, tālrunis/ fakss 67433415, e-pasts r33vs@riga.lv IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā 29.02.2016. Nr.VS33-16-3-nts Rīgas 33.vidusskolas drošības noteikumi Izdoti

Sīkāk