1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Felicianovas ciemats atrodas 12 km no Ludzas pilsētas un 3 km no Ciblas pagasta pārvaldes. Felicianova

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Felicianovas ciemats atrodas 12 km no Ludzas pilsētas un 3 km no Ciblas pagasta pārvaldes. Felicianova"

Transkripts

1 1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Felicianovas ciemats atrodas 12 km no Ludzas pilsētas un 3 km no Ciblas pagasta pārvaldes. Felicianovas bibliotēka izvietota ciemata centrā, sociālās aprūpes centra ēkas otrajā stāvā. Ēkas būvniecības gads ir gadā pēc projekta veikta ēkas rekonstrukcija un bibliotēkas kapitālais remonts. Atrašanās vieta gadu gaitā mainīta. Bibliotēkas lietotāji ir ne tikai Felicianovas ciemata un Ciblas pagasta, bet arī tuvumā esošo pagastu iedzīvotāji un ciemos atbraukušie radinieki, sevišķi vasarā. Bibliotēkas galvenais mērķis ir sniegt ikvienam bibliotēkas apmeklētājam kvalitatīvus bibliotekāros un informacionālos pakalpojumus, nodrošinot pašvaldības bibliotēkas uzturēšanu un izmantošanu, kā arī lietderīgu brīvā laika izmantošanu. Bibliotēkas galvenais uzdevums ir kalpot lasītājam, apzinoties un respektējot viņu vēlmes, vajadzības, prasības un intereses, censties piesaistīt par bibliotēkas apmeklētājiem jaunas ģimenes ar maziem bērniem. Bibliotēkas lietotāju sastāvs dažādojies, līdz ar to bibliotēkas pakalpojumi ir pilnveidojušies gadā bibliotēka atkārtoti akreditēta, piešķirot vietējās nozīmes bibliotēkas statusu. Bibliotēkas akreditācijas apliecība Nr. 384A izsniegta 2014.gada 21.novembrī. 2.Krājuma komplektēšanas un organizācijas politika. Komplektēšanas galvenais faktors lasītāju vajadzības. Lasītājiem aktuāli ir iegūt nepieciešamo informāciju savā bibliotēkā un atbilstoši modernajām tehnoloģijām. Bibliotēkai ir jāspēj gan informēt, gan izglītot mūža garumā, gan izklaidēt. Skolēnu vidū pēdējos gados ir palielinājies pieprasījums pēc nozaru un uzziņu literatūras. Tāpēc komplektējot krājumu, cenšos iepirkt izzinošus izdevumus, skolu programmā ietvertos darbus un daiļdarbus, bērnu un nozaru literatūru. Viens no populārākajiem informācijas iegūšanas veidiem ir internets. Bibliotēkas krājums tiek veidots tā, lai maksimāli apmierinātu lietotāju vajadzības. Jaunās grāmatas tiek iepirktas vismaz vienu reizi ceturksnī pēc principa: nozīmīgi izdevumi nozaru literatūrā, uzziņu literatūra, latviešu oriģinālliteratūra, bērnu grāmatas un tulkotā daiļliteratūra. Ir izanalizēti lasītāju pieprasījumi. Īpaša uzmanība tika veltīta grāmatām, kuras papildus nepieciešamas skolēnu patstāvīgo darbu un papildus zināšanu ieguvei saistībā ar mācību programmām skolā. Grāmatas tiek pirktas Zvaigzne ABC un SIA Sākums grāmatu veikalos Ludzā.

2 Galvenie krājuma papildināšanas avoti pašvaldības budžets un dāvinājumi. Pavisam kopā aizvadītajā gadā krājums papildināts: Iegādes avots Skaits Summa EUR Ciblas novada pašvaldība ,04 Lauku b-ku atbalsta biedrība ,79 Politiskās partijas 5 20,00 Izdevniecības 6 51,97 Pēc projekta 9 69,87 Individuālie 1 14,56 Dāvinājumi Ciblas novada pašvaldība Kopā: gadā abonēti 13 nosaukumu avīzes un žurnāli: Ludzas Zeme, Cosmopolitan, Ieva, Ievas Māja, Ievas Stāsti, Ievas Veselība, Planētas Noslēpumi, Privātā Dzīve, Shape, Praktiskais Latvietis, Santa, Čaklās Rokas, Семь суперсекретов. Preses abonēšanai izlietoti 342,12 EUR. Pēc preses ir ļoti liels pieprasījums. Žurnālus un avīzes apmeklētāji lasa uz vietas bibliotēkā, tie tiek izsniegti arī uz mājām. Arī lasītāji atdāvina bibliotēkai nopirktos žurnālus. Pavisam izsniegts 2486 seriālizdevumi, nav uzskaitīta uz vietas izmantotā literatūra. Bērni un jaunieši vairāk izmanto elektroniskos uzziņas avotus. Krājuma kustības raksturojums pēdējo 3 gadu laikā Ienācis Izslēgts Grāmatas fondā Dokumentu skaits uz vienu lasītāju 29,5 Kārtējie izdevumi uz vienu lasītāju 4,3 Ne mazāk svarīgs process ir arī literatūras atlase un norakstīšana gadā no bibliotēkas krājuma izslēgts 216 eksemplāri dokumentu, no tiem 155 grāmatas un 61 eksemplāri brošūras. Turpinās rekataloģizācijas process.

3 3.Pakalpojumu piedāvājums un pieejamība. Bibliotēku izmanto ne tikai ciemata iedzīvotāji, bet arī apkārtējo pagastu iedzīvotāji, kā arī viņu ciemiņi un radinieki. Bibliotēka apzina pagasta teritorijā dzīvojošos cilvēkus ar īpašām vajadzībām un tālāk dzīvojušus vecus cilvēkus. Ja ir tādi, kuri vēlas izmantot bibliotēkas pakalpojumus, tad ar pastnieka, bibliotekāra vai kaimiņu palīdzību viņiem piegādā mājās grāmatas vai preses izdevumus. Felicianovas bibliotēkas lietotājiem ir pieejami sekojoši pakalpojumi: Brīvpieejas krājums pārskata perioda beigās 5837, 13 nosaukumu avīzes un žurnāli, Jaunieguvumi 142, Projektizstrāde 1, Literārās izstādes 17, Tematiskās izstādes 13, Pasākumi 6, Novadpētniecības materiāli, Izmantots citu bibliotēku krājums 217, Izsniegts citām bibliotēkām 82, 3 datorizētas lietotāju vietas un 4 lasītājiem, Bezvadu ātrgaitas internets, bezmaksas pieeja interneta resursiem, Ir pieeja datubāzēm, Ir atsevišķi bērnu stūrītis. Informācijas izdruka, materiālu kopēšana. Tie ir maksas pakalpojumi. Sniedz kvalitatīvus bibliotekāros, uzziņu un informacionālos pakalpojumus bibliotēkas apmeklētājiem. Konsultē un apmāca bibliotēkas lietotājus darbā ar informācijas tehnoloģijām, iesaistot arī vecākās paaudzes cilvēkus to apgūšanā.

4 Bibliotēkas izmantošanas rādītāji Lasītāju skaits t.sk. bērni un jaunieši līdz 18 gadiem Apmeklējumu skaits t.sk. bērni un jaunieši līdz 18 gadiem Virtuālie apmeklētāji Izsniegums t.sk. bērniem un jauniešiem līdz 18 gadiem Var redzēt, ka bibliotēkas izmantošanas rādītāji mainās ļoti nedaudz. Bibliotēkas apmeklētāji bērni, sākot no 5.klases un jaunieši lasa maz, bet vairāk izmanto internetu. Ciematā daudziem datori un internets ir mājās. Daudz tika izmantots Ludzas GB krājums un tuvāk esošo pagasta bibliotēku Ciblas un Zvirgzdenes bibliotēku krājumi. No Ludzas GB saņemtas 131 grāmata un izsniegtas 3; No Ciblas bibliotēkas saņemta 31 grāmata un izsniegtas 29; No Zvirgzdenes bibliotēkas saņemtas 53 grāmatas un izsniegtas 37; No Istalsnas bibliotēkas saņemtas 2 grāmatas un izsniegtas 13. Uzziņu un informācijas darbs. Bibliotēkā pamatā notiek individuālā lasītāju informēšana. Pieprasījumi ir gan teksta, gan par konkrētu nozari. Skolēni ļoti aktīvi paši iesaistās meklēšanā. Atbildes meklē internetā, nozaru un universālās enciklopēdijās, tulkojošās un skaidrojošās vārdnīcās u.c. uzziņu literatūrā. Uzziņas tiek sniegtas arī pa telefonu. Parasti zvana un interesējas, vai bibliotēkā ir uz doto brīdi konkrēta grāmata vai žurnāls. Izmantots tiek arī e-pasts. Regulāri veicu uzziņas un konsultācijas par norēķiniem un komunālajiem pakalpojumiem, kā arī darba meklētājiem palīdzu sastādīt un nosūtīt CV un risināt jautājumus ar darba meklēšanas saistītām tēmām. Bibliotēkas pieejamība un lietošanas aprīkojums personām ar īpašām vajadzībām. Tā kā bibliotēka atrodas sociālā centra ēkā, tad pie ārdurvīm ir uzbrauktuve cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Bibliotēkas telpas atrodas otrajā stāvā un cilvēkiem ratiņ

5 krēslā nokļūt uz otro stāvu iespējas nav gadā bibliotēkas izmantotāju vidū nebija tādu lasītāju, kuri pārvietojas ratiņ krēslā. Pasākumi bibliotēkas pakalpojumu un informācijas resursu pieejamības uzlabošanai. Bibliotēkas darba laiks. Nedēļas diena Laiks pirmdiena otrdiena trešdiena ceturtdiena piektdiena sestdiena brīvdiena svētdiena brīvdiena Pusdienu pārtraukums Ikdienā bibliotēkas lietotājiem ir paredzēts plašs bezmaksas pakalpojumu grozs, kurus bibliotēka sniedz lietotājiem pašvaldības piešķirto budžeta līdzekļu ietvaros: konsultācijas par bibliotēkas lietošanas noteikumiem, krājumu un tā izmantošanas iespējām; grāmatu un citu dokumentu izmantošana uz vietas lasītavā; grāmatu un citu izdevumu izsniegšana uz mājām no bibliotēkas krājuma; bezmaksas Latvijas datubāzes ( Letonika, Laikrakstu bibliotēka, NAIS, biznesa portāls nozare.lv ); bezmaksas internets; lasīšanas veicināšanas pasākumi un izstādes. Lasītāju iesaistīšanai bibliotēkas pakalpojumu attīstībai bibliotēkā ir iekārtota ierosinājumu grāmata. Parasti ierosinājumi tiek izteikti mutiski, kuri iespēju robežās, tiek ņemti vērā. Lietotājiem jāievēro bibliotēkā saņemto izdevumu lietošanas termiņš: grāmatām 4 nedēļas; jaunieguvumiem un pieprasītiem iespieddarbiem 2 nedēļas; žurnāliem 1 nedēļa; laikrakstiem 3 dienas. Lasītājiem vienā reizē tiek izsniegts ne vairāk kā 7 izdevumi.

6 4.Darbs ar bērniem un jauniešiem. Lai bērnos un jauniešos veidotos interese par lasīšanu, viņš ir jāiepazīstina ar grāmatu un bibliotēku jau agrā bērnībā. Visčaklākie bibliotēkas apmeklētāji ir 1. 4.klašu skolēni, bet vecāki bērni lasa tikai tad, ja skolas programmā tas ir obligāti jāizlasa. Parasti bibliotēku biežāk apmeklē tie bērni, kuru vecāki lasa un nāk uz bibliotēku. Bibliotēkā ir izveidots bērnu stūrītis, kurā bērnus sagaida mīksto rotaļlietu kolekcija uz doto brīdi 59 lācīši. Mazie var pavadīt savu brīvo laiku rotaļājoties, zīmējot, liekot puzles, uzspēlējot domino vai skatoties bilžu grāmatas. Bērni tiek iepazīstināti ar interneta portālu un sniegta informācija par internetā pieejamām spēlēm, apkopotas noderīgas adreses bērniem un jauniešiem. Regulāri tiek izliktas bērnu autoru literatūras izstādes un tematiskās izstādes. Populārākās literārās izstādes bērnu vidū bija: Margaritas Stārastes brīnumu krātuves M.Stārastei 100 Vika plašais devums bērniem V.Kalniņam 75 Bērnu dzejniecei, tulkotājai Mārai Cielēnai 60. Ar bagātīgu fantāziju apveltītā bērnu rakstniece Tūve Jānsone. Tematiskās izstādes: Lieldienu noskaņās, Sveiciens Māmiņām svētkos, Miķelīts bagāts vīrs u.c. Bibliotēka iesaistās arī Ziemeļvalstu bibliotēkas nedēļas pasākumos. Tika organizēta radošā darbnīca Ziemassvētku rotājumi kvilinga tehnikā, uz kuru bija aicināti gan pieaugušie, gan bērni. Atnāca 5 bērni. Citi vieni paši, citi kopā ar mammām.

7 Bērni bija priecīgi un lepni, ka viņu eņģelīši sanāca tikpat smuki kā mammām. Viens 4. klases puika ļoti ieinteresējās par kvilinga tehniku. Bibliotēkā tika iepirkta grāmata Rokdarbi kvilinga tehnikā un kopējām materiālus no interneta. Ikgadējais pasākums Čaklākais lasītājs katru gadu notiek bibliotēkas telpās. Lai bērniem būtu interesantāk, šoreiz nolēmu, ka iesim uz mežu. Palūdzu bērniem, lai paņem no mājām kādu ābolu vai burkānu zaķīšiem un pašgatavotu rotājumu eglītei. Bija uzaicināti 10 bērni, bet tā kā daži paņēma jaunākos brāļus, sanāca prāvs pulciņš. Izrotājuši eglīti, gājām rotaļās, dziedājām Ziemassvētku dziesmas. Bērni arī bija aktīvi un paši izdomāja spēles.

8 Un kad atnāca Rūķītis ar dāvanu maisu, bērni bija sajūsmināti. Stāstīja Rūķītim dzejoļus un solīja nākošgad arī čakli lasīt grāmatas. 5.Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nodrošinājums. Bibliotēkā ir 4 datori, 3 no tiem lietotājiem, multifunkcionālā iekārta (melnbaltais un krāsu printeris, kopētājs), 2 videokameras pie datoriem. Bezvadu ātrgaitas internets, bezmaksas pieeja interneta resursiem. Apmeklētājiem tiek piedāvāts: Informācijas izdruka, materiālu kopēšana, bezmaksas pieeja datubāzēm Leta arhīvs, kalendārs bibliotēkām. Informācija par bibliotēku ir pieejama: Bibliotēku portālā Ludzas bibliotēkas mājas lapā novada mājas lapā kultūras kartē Informāciju par pasākumiem un jaunieguvumiem bibliotēkā var apskatīties arī portālā Diezgan bieži nākas saskarties ar tādu problēmu, kā interneta darbība. Tas rada interneta lietotāju neapmierinātību un ietekmē darbu ar Alisi.

9 6. Novadpētniecības darbs. Novadpētniecības darbs bibliotēkā tiek veikts daudzu gadu garumā un ir orientēts uz rakstītā vārda saglabāšanu. Ir uzkrāti dažādi novadpētniecības materiāli, albumi, mapes, bukleti, izdevumi. Bibliotēkā esošās mapes: Felicianovas ciemata vēsture Ciblas vidusskola Felicianovas ūdensdzirnavas Folkloras kopa Ilža Felicianovas bibliotēkas vēsture Ciblas pagasta vēsture Ciblas Novada Ziņas Eversmuižas baznīcas draudze Felicianovas HES Rūpnīca Polimērs Felicianovas rikšotāji Kurjanovas ezers Juris Soikāns Felicianovas PMK Mapes visvairāk izmanto skolēni, bet arī pieaugušie bibliotēkas apmeklētāji labprāt skatās. Februārī bibliotēkā bija skatāma apjomīga novadpētniecības materiālu izstāde par Ludzas EC PMK Vai tu zini šos cilvēkus, vietas, notikumus? Izstādē tika izlikti gan fotogrāfiju albūmi, izgriezumi no avīzēm, cilvēku atmiņu stāstījumi.

10 Tā kā agrāk Felicianova bija melioratoru ciemats, tad katrā ģimenē bija kāds, kurš strādāja Ludzas EC PMK. Līdz ar to interese par izstādi bija liela. Aprīlī notika novada bibliotēku novadpētniecības konkurss Mans novads Eiropas kartē, kurā Ciblas pagasta bibliotēkas uzrādīja labus rezultātus, bet pirmo vietu saņēma mūsu pagasta Līdumnieku bibliotēka. 7.Projektizstrāde. Pēc līdzdalības kultūras projektā Augstvērtīga tulkotā un oriģinālliteratūra bibliotēkās, kurā piedalījās Ciblas bibliotēka, ir saņemtas 9 grāmatas par summu 69,87 EUR. 8.Metodiskā un konsultatīvā darba un sadarbības raksturojums. Novadā ir 6 bibliotēkas un ar visām ir laba sadarbība, protams ciešāka sadarbība noris ar pagasta bibliotēkām. Neskaidrību gadījumos konsultējos ar Ludzas bibliotēkas metodisti. Regulāri apmeklēju Ludzas GB rīkotos seminārus, kur tiek doti norādījumi un ieteikumi sekmīgam darbam bibliotēkā gadā apmeklēju 6 mācību seminārus. Martā apmeklēju Grāmatu svētkus Salnavā. Vienmēr regulāri saņemu informāciju par jaunumiem bibliotēku jomā, izdevniecību jaunumu sarakstu un citu informāciju. Neatverami ir pieredzes apmaiņas braucieni uz citām bibliotēkām. Šā gada martā bija novadu bibliotekāru mācību seminārs Cirmas bibliotēkā. Metodisko un konsultatīvo palīdzību saņemu no Ludzas GB, sazināmies gan elektroniski, gan telefoniski. Ir saņemts apliecinājums par mācību semināra Elektroniskā vide un e- pakalpojumi apguvi 3 akadēmisko stundu apjomā. 9. Bibliotēkas materiālā un tehniskā stāvokļa vērtējums. Bibliotēka atrodas ēkā, kurā izvietota komunālā saimniecība, frizētava, sociālās aprūpes centrs. Tas ir izdevīgi tādā ziņā, ka cilvēki, apmeklējot citas iestādes, iegriežas arī bibliotēkā. Ēkai 2009.gadā veikts kapitālremonts, bet bibliotēkas telpās arī kosmētiskais remonts.

11 2014.gadā ir iegādāti pakāpieni, lai var aizsniegt grāmatas augšējos plauktos, kam tas ir nepieciešams. 10. Bibliotēkas personāls. Bibliotēkā strādā viens darbinieks veicot bibliotēkas vadītāja pienākumus no 1997.gada janvāra. Turpinu profesionālo pilnveidi, apmeklējot dažādus seminārus un kursus. 11. Finansiālais nodrošinājums gadā tika piešķirts: pasākumiem 100 EUR, kancelejas precēm 200 EUR, saimniecības precēm 50 EUR, grāmatām 500 EUR un žurnāliem 350 EUR. Par pašvaldības piešķirtajiem līdzekļiem tika nopirkti 94 eksemplāri grāmatu un abonēti 13 nosaukumu preses izdevumi. Bibliotēkas finansējums nodrošina bibliotēkas funkciju veikšanu. Ziedotos līdzekļus sastāda Latgales KC dāvinājumi, Latvijas bibliotekāru biedrības, politisko partiju un individuālie dāvinājumi gadā bibliotēkas lietotāji ir uzdāvinājuši bibliotēkai 69 eksemplāri grāmatu un arī žurnālus Vērtēj. Lietotāji Finansējums krājuma komplektēšanai (EUR) LĪdzekļi krājuma komplektēšanai uz 2,6 2,7 4,5 + vienu lietotāju (EUR ) Līdzekļi krājuma komplektēšanai uz 1.2 1,2 3,2 + vienu iedzīvotāju pagastā (EUR ) Prieks, ka visi rādītāji ir ar + zīmi.

12 12. Kopdarbība ar pašvaldības un citām institūcijām. Publicitāte. Informācija par bibliotēku ir atrodama novada mājas lapā, Ludzas bibliotēkas mājas lapā, elektroniskajā kopkatalogā, kultūras kartē, novada avīzē Ciblas Novada Ziņas, portālā Informācija par bibliotēkas aktualitātēm nodrošina bibliotēkas atpazīstamību un piesaista sabiedrības uzmanību. Lai informētu pagasta iedzīvotājus par kādu pasākumu, informācija tiek uzlikta uz ziņojuma dēļa bibliotēkā, skolā, ciemata centrā. Ciblas Novada Ziņās ievietota informācija par izstādēm un pasākumiem bibliotēkā, kā arī pēc tam raksti un bildes jau par notikušo, lai ieinteresētu tos, kuri neapmeklēja. Bibliotēkai ir laba sadarbība ar pārējām novada bibliotēkām, Ludzas bibliotēku, sociālās aprūpes centru, skolu, Tautas namu, rūpnīcu Polimērs, biedrību Dzirkstelīte. Lai nodrošinātu bibliotēkas lietotāju pieprasījumu un būtu lielāka izvēle, notiek grāmatu apmaiņa novada bibliotēku starpā, kā arī tiek ņemtas grāmatas no Ludzas bibliotēkas. Galvenā bibliotēkas darbības popularizēšanas forma ir literārās izstādes, tematiskās izstādes, jaunāko grāmatu apskati, pasākumi. Bija izliktas 2 radošo darbu izstādes biedrības Dzirkstelīte meiteņu adījumi un tamborējumi, kā arī O.Golovatjukas no pērlēm darināto rotu izstāde. Kopumā pa gadu bija: 17 literārās izstādes;

13 13 tematiskās izstādes; 2 radošo darbu izstādes; 1 novadpētniecības materiālu izstāde par Ludzas EC PMK; 6 pasākumi; 6 jaunāko grāmatu apskati. Pasākums Dārza veltes ziemai Katrs dalībnieks prezentēja savu saražoto produktu, un pēc tam notika degustācija. Pasākuma dalībnieki dalījās pieredzē par ziemas konservu sagatavošanu. Dalībnieki parādīja to, ka ir iespējams izaudzēt bagātu, tik ļoti garšīgu ražu un pārvērst sātīgos ziemas krājumos. Apmeklētāji tika iepazīstināti ar LA tematiskajām avīzēm: Zītara L. Pašu audzēti tomāti, Latviešu godi un ēdieni, Skaistākās dārza rozes un jaunāko grāmatu Konservēšana: rokasgrāmata čaklai saimniecei. Minot mīklas, uzspēlējot kādu spēli un baudot tēju ar pīlādžu vai kazeņu ievārījumu, trīs stundas paskrēja nemanot. Ar individuālo sarunu palīdzību tiek noskaidrots lietotāju viedoklis par bibliotēkas darba laiku, pasūtāmo presi un vēlamo grāmatu iegādi. Bibliotēkā apmeklētājiem labi pieejamā vietā ir atsauksmju un ierosinājumu grāmara, kur katrs var ierakstīt savas vēlmes vai pretenzijas.

14 13. Veiksmes stāsts. Veiksmes stāstu varētu sākt ar to, ka bibliotēka izgāja atkārtotu akreditāciju un saņēma bibliotēkas akreditācijas apliecību, kurā bibliotēkai piešķirts vietējas nozīmes bibliotēkas statuss. Vēl 2014.gadā veiksmīga bija Labo darbu nedēļa. Gribējās izdarīt kaut ko labu vai mudināt uz to citus., bet ar idejām tā bija kā bija. Tad mēs nolēmām sakopt sociālās aprūpes centra apkārtni. Atsaucās tikai pieci cilvēki, bet tas jau bija labo darbu un tādas labas tradīcijas sākums. Kad vēlāk bildes tika ievietotas portālā cilvēki prasīja, kāpēc viņiem nekas netika paziņots. Tā ka šogad jau jādomā laikus, kādu labu darbu varam paveikt, lai būtu prieks par padarīto visiem. Bibliotēkas vadītāja: Lilita Šendo

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

Katvaru bibliotēkas pārskats par darbu 2017.gadā Katvari, 2018

Katvaru bibliotēkas pārskats par darbu 2017.gadā Katvari, 2018 Katvaru bibliotēkas pārskats par darbu 2017.gadā Katvari, 2018 SATURS 1. VISPĀRĪGS BIBLIOTĒKAS RAKSTUROJUMS.. 2 2. FINANSIĀLAIS NODROŠINĀJUMS... 2 3. MATERIĀLĀ UN TEHNISKĀ STĀVOKĻA VĒRTĒJUMS 2 4. PERSONĀLS...

Sīkāk

Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga

Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga. Ozolnieku novadā darbojas 5 publiskās bibliotēkas:

Sīkāk

Saldus novada Jaunlutriņu pagasta bibliotēka Bibliotēkas 2018.gada pārskats Saldus novada, Jaunlutriņu pagastā, 2019

Saldus novada Jaunlutriņu pagasta bibliotēka Bibliotēkas 2018.gada pārskats Saldus novada, Jaunlutriņu pagastā, 2019 Saldus novada Jaunlutriņu pagasta bibliotēka Bibliotēkas 2018.gada pārskats Saldus novada, Jaunlutriņu pagastā, 2019 Saturs Kopsavilkums... 3 1. Vispārīgs bibliotēkas raksturojums... 4 2. Finansiālais

Sīkāk

Microsoft Word - Tadenavas bib.

Microsoft Word - Tadenavas bib. Jēkabpils novada Tadenavas bibliotēkas 2012. gada darbības pārskats 2012.gads. Jēkabpils novada Tadenavas bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Bibliotēkas misija: Tadenavas bibliotēka ir Jēkabpils

Sīkāk

LĪBAGU PAGASTA BIBLIOTĒKAS GADA PĀRSKATS PAR DARBU 2014.GADĀ 1

LĪBAGU PAGASTA BIBLIOTĒKAS GADA PĀRSKATS PAR DARBU 2014.GADĀ 1 LĪBAGU PAGASTA BIBLIOTĒKAS GADA PĀRSKATS PAR DARBU 2014.GADĀ 1 BIBLIOTĒKU DARBĪBAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS Lībagu bibliotēka (dibināta 1891.gadā) ir likumā noteiktā kārtībā reģistrēta pašvaldības kultūras,

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija BIBLIOTĒKAS POPULARIZĒŠANA SOCIĀLAJOS TĪKLOS: krājums, pakalpojumi, tēla veidošana LATGALES CENTRĀLĀS BIBLIOTĒKAS SABIEDRISKO AT TIECĪBU VADĪTĀJA INGA GEDŽŪNE Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu

Sīkāk

DEMENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS DARBA TEKSTA PĀRSKATS PAR 2016.g.

DEMENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS DARBA TEKSTA PĀRSKATS PAR 2016.g. DEMENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS DARBA TEKSTA PĀRSKATS PAR 2016.g. SATURS 1. Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums... 3 2. Finansiālais nodrošinājums... 3 3.Materiālā un tehniskā stāvokļa vērtējums...

Sīkāk

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA 24.04.2016 NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAUNAS Novadpētniecības materiālu izstādes: Bibliotēka toreiz

Sīkāk

Kuldīgas rajona

Kuldīgas rajona Skrundas novada Skrundas vidusskolas bibliotēkas darba teksta pārskats par 2011.gadu 1. Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums: Skrundas vidusskolas bibliotēka (turpmāk skolas) izglītojoša, informatīva

Sīkāk

1

1 Rēzeknes un Viļānu novadu bibliotēku teksta pārskats par darbu 2014.gadā Rēzekne 2015 Saturs lpp. 1. Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums 3 2. Krājuma komplektēšanas un organizācijas politika 4 3.

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Jelgavas Zinātniskā bibliotēka reģiona galvenā bibliotēka Pārskats par darbu 2015.gadā 2 2015. gada galvenās atziņas un secinājumi Arvien populārāks pakalpojums - grāmatu un citu iespieddarbu rezervēšana

Sīkāk

SALACGRĪVAS NOVADA SVĒTCIEMA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR GADA DARBU Svētciems,

SALACGRĪVAS NOVADA SVĒTCIEMA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR GADA DARBU Svētciems, SALACGRĪVAS NOVADA SVĒTCIEMA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR 2012. GADA DARBU Svētciems, 2012 1 SATURS 1. BIBLIOTĒKAS DARBĪBAS VISPĀRĒJAIS RAKSTUROJUMS 2012. GADĀ...3. lpp. 2. KRĀJUMA KOMPLEKTĒŠANAS UN ORGANIZĀCIJAS

Sīkāk

RĒZEKNES SĀKUMSKOLAS DIREKTORA VIETNIECES INFORMĀTIKAS JOMĀ DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS PAR 2015./2016. MĀCĪBU GADU 1. Rēzeknes sākumskolas direktora vietnie

RĒZEKNES SĀKUMSKOLAS DIREKTORA VIETNIECES INFORMĀTIKAS JOMĀ DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS PAR 2015./2016. MĀCĪBU GADU 1. Rēzeknes sākumskolas direktora vietnie RĒZEKNES SĀKUMSKOLAS DIREKTORA VIETNIECES INFORMĀTIKAS JOMĀ DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS PAR 2015./2016. MĀCĪBU GADU 1. Rēzeknes sākumskolas : Silvija Studena, e-pasts: silvija.studena@gmail.com, tel.64623720

Sīkāk

Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā gada marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plk

Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā gada marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plk Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā 2018. gada 19. 23. marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plkst. 9 līdz 20 11; no plkst. 11 līdz 12 no plkst. 14 līdz 15

Sīkāk

LIMBAŽU PAGASTA LĀDEZERA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ SATURS 1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums...3 1

LIMBAŽU PAGASTA LĀDEZERA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ SATURS 1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums...3 1 LIMBAŽU PAGASTA LĀDEZERA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU 2009. GADĀ SATURS. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums...3 2. Bibliotēkas pakalpojumu pieejamība...4 3. Krājuma komplektēšanas un organizācijas

Sīkāk

Audzēkņu mācību sasniegumu vērtēšanas kartība

Audzēkņu mācību sasniegumu vērtēšanas kartība TUKUMA VAKARA UN NEKLĀTIENES VIDUSSKOLA Izglītības iestādes reģistrācijas Nr.4314900206 Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr.90001637109 Zemītes iela 5/1, Tukums, Tukuma novads, LV-3101 63129196 - direktors,

Sīkāk

1

1 Rēzeknes un Viļānu novadu bibliotēku teksta pārskats par darbu 2013.gadā Rēzekne 2014 Saturs lpp. 1. Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums 3 2. Krājuma komplektēšanas un organizācijas politika 4 3.

Sīkāk

1 PĀRSKATS

1 PĀRSKATS PĀRSKATS PAR BAUSKAS REĢIONA NOVADU BIBLIOTĒKU DARBU 2014.GADĀ PĀRSKATS PAR BAUSKAS REĢIONA NOVADU BIBLIOTĒKU DARBU 2014. GADĀ 1. Bibliotēku darbības vispārējais raksturojums. Bauskas reģiona novadu bibliotēku

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

AIC-9gadi-plakāti

AIC-9gadi-plakāti Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram 9 GADI Viena no Saeimas darba prioritātēm ir dialogs ar sabiedrību un iedzīvotāju iesaistīšana likumu pieņemšanas procesā Lai veicinātu sabiedrības izpratni

Sīkāk

PĒTĪJUMS.doc

PĒTĪJUMS.doc Gulbenes bibliotēkas darba s, lietotāju apmācību, sniegto pakalpojumu un elektronisko resursu pieejamības izpēte un Bibliotēkas apmeklētāju/lietotāju un nelietotāju aptauja 2008/2009 Saturs Aptaujas tehniskā

Sīkāk

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par 2014. gadu Līksnas pagasta kultūras nams 2014. gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, kuros kopā ieradās 9594 apmeklētāju, tai skaitā Latgales

Sīkāk

APSTIPRINĀTI

APSTIPRINĀTI APSTIPRINĀTI ar Rīgas domes 02.10.2012. lēmumu Nr.5341 Rīgas Centrālās bibliotēkas lietošanas noteikumi I. Vispārīgie jautājumi 1. Noteikumi nosaka Rīgas Centrālās bibliotēkas (turpmāk Bibliotēka) lietotāju

Sīkāk

Pārskats par Brocēnu pašvaldības bibliotēkas darbu gadā

Pārskats par Brocēnu pašvaldības bibliotēkas darbu gadā Pārskats par Brocēnu pašvaldības bibliotēkas darbu 2016. gadā Saturs 1. Vispārīgs bibliotēkas raksturojums... 3 2. Finansiālais nodrošinājums... 3 3. Materiālā un tehniskā stāvokļa vērtējums... 3 4. Personāls...

Sīkāk

Datums

Datums DAUGAVPILS KRIEVU VIDUSSKOLAS-LICEJA PASĀKUMU PLĀNS 2016. gada decembrim APSTIPRINĀTS Ar Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja direktora 2016. gada 30. novembra rīkojumu Nr. 352 01.12.2016.- Labdarības

Sīkāk

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707 SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr. 90009067337, Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: 64774844, fakss: 64707583, e-pasts: dome@smiltene.lv 2011.gada 31.martā Smiltenē Apstiprināts Smiltenes

Sīkāk

Salacgrīvas pilsētas bibliotēkas

Salacgrīvas pilsētas bibliotēkas Salacgrīvas pilsētas bibliotēkas atskaite par 2009.gadu. Salacgrīvas pilsētas bibliotēka / SIPP 1 SALACGRĪVAS PILSĒTAS BIBLIOTĒKA LV 4033, Salacgrīva, Sila iela 2 Telefons 64071989 / fakss - 64071995 E-pasts

Sīkāk

I Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini

I  Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBA AIZKRAUKLES INTEREŠU IZGLĪTĪBAS CENTRS Spīdolas iela 11, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101 Aizkrauklē Nolikums Nr.2017/9 APSTIPRINĀTS ar Aizkraukles novada domes 2017.gada

Sīkāk

Salacgrīvas pilsētas bibliotēkas

Salacgrīvas pilsētas bibliotēkas Salacgrīvas novada Salacgrīvas bibliotēkas atskaite par 2011.gadu. SALACGRĪVAS NOVADA SALACGRĪVAS BIBLIOTĒKA Sila 2, Salacgrīva, Salacgrīvas novads, LV 4033 Telefons 64071989 / fakss - 64071995 E-pasts

Sīkāk

LIMBAŽU GALVENĀS BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU 2016.GADĀ BIBLIOTĒKAI LIMBAŽOS Limbažos,

LIMBAŽU GALVENĀS BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU 2016.GADĀ BIBLIOTĒKAI LIMBAŽOS Limbažos, LIMBAŽU GALVENĀS BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU 2016.GADĀ BIBLIOTĒKAI LIMBAŽOS 130 www.limbazubiblioteka.lv Limbažos, 2017 1 SATURA RĀDĪTĀJS Lpp. VISPĀRĪGS REĢIONA BIBLIOTĒKAS RAKSTUROJUMS --------------------

Sīkāk

Microsoft Word - ulbroka_ darba_atskaite_09 _2_

Microsoft Word - ulbroka_ darba_atskaite_09 _2_ Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkas darba teksta atskaite par 2009. gadu 2 I. 1. Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. 1.1. ĪSS SITUĀCIJAS RAKSTUROJUMS. Teritoriāli Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēka

Sīkāk

Rēzekne 2019

Rēzekne 2019 Rēzekne 2019 Saturs 1. Vispārīgs reģiona bibliotēku raksturojums.. 3 2. Finansiālais nodrošinājums....4 3. Materiālā un tehniskā stāvokļa vērtējums..5 4. Personāls. 7 5. Pakalpojumu piedāvājums un pieejamība...12

Sīkāk

Rīga, 2015

Rīga, 2015 Rīga, 2015 SATURS REĢIONA UN BIBLIOTĒKAS DARBĪBAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS 2014.GADĀ... 3 KRĀJUMA KOMPLEKTĒŠANAS UN ORGANIZĀCIJAS POLITIKA... 4 PAKALPOJUMU PIEDĀVĀJUMS UN PIEEJAMĪBA... 8 DARBS AR BĒRNIEM

Sīkāk

1

1 VITRUPES BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ 1.Bibliotēkas darbības vispārīgs raksturojums. Īss situācijas raksturojums. Viļķenes pagasts atrodas Limbažu novadā. Tā teritorija aizņem 225 km2, Iedzīvotāju

Sīkāk

Izstādes un pasākumi

Izstādes un pasākumi Izstādes un pasākumi 2013.gada aprīlī Alsungas, Skrundas un Kuldīgas novadu bibliotēkās Bibliotēka Izstādes Laiks Pasākumi Laiks Kontakti Alsungas novads Alsungas pagasta UNESCO mantojums Izstāde, prezentācija

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS 2017. GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek atzīmēta Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa. Centrālā

Sīkāk

KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV Reģ. Nr

KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV Reģ. Nr KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV - 3135 Reģ. Nr. 90009930116, Tālrunis 63155356, fakss 631 55356, e-pasts:

Sīkāk

Microsoft Word _Pamatjoma.doc

Microsoft Word _Pamatjoma.doc Ogres sākumskola ATTĪSTĪBAS PLĀNS 2014. 2017. gadam Skolas attīstības prioritātes 2014.- 2017.gadam 2014./2015.m.g. 2015./2016.m.g. 2016./2017.m.g. Mācību saturs Pamatzināšanu kodola izveide izglītojamiem

Sīkāk

P R O J E K T S v

P R O J E K T S    v APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 23.08.2016. sēdes lēmumu (protokols Nr.13 4) 2016.gada 23.augustā NOLIKUMS Ādažu novadā Nr.14 Ādažu vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 15.panta

Sīkāk

Microsoft Word - kn17p1.doc

Microsoft Word - kn17p1.doc Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtajā redakcijā 1.pielikums Ministru kabineta 2009.gada 6.janvāra noteikumiem Nr.17 Eiropas Sociālā fonda projekta iesnieguma veidlapa Projekta nosaukums: Darbības

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKAS 10. SAEIMAS VĒLĒŠANAS gada 2. oktobris republikas pilsēta / novads. vēlēšanu iecirkņa komisijas atrašanās vieta adrese VĒLĒŠ

LATVIJAS REPUBLIKAS 10. SAEIMAS VĒLĒŠANAS gada 2. oktobris republikas pilsēta / novads. vēlēšanu iecirkņa komisijas atrašanās vieta adrese VĒLĒŠ LATVIJAS REPUBLIKAS 10. SAEIMAS VĒLĒŠANAS 2010. gada 2. oktobris republikas pilsēta / novads. vēlēšanu iecirkņa komisijas atrašanās vieta adrese VĒLĒŠANU GAITAS PROTOKOLS Vēlēšanu iecirkņa komisijas sastāvs:

Sīkāk

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vidusskola direktore Nataļja Rogaļeva (paraksts) Rīgā,

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr.4112901178 Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr. 63324284, tālr./fakss 63324169 e-pasts: varmesk@kuldiga.lv APSTIPRINĀTS Ar Kuldīgas

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS 2016. GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS 2015. GADA JANVĀRIM Centrālā zinātniskā bibliotēka info@liepajasczb.lv)

Sīkāk

Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkas darba teksta atskaite par 2014 gadu

Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkas darba teksta atskaite par 2014 gadu Stopiņu novada ULBROKAS bibliotēkas darba teksta atskaite par 2014. gadu SATURS 1.Stopiņu novada ULBROKAS bibliotēkas vispārīgs raksturojums 3 Bibliotēkas mērķis un misija 3 Bibliotēkas funkcijas 3 Darba

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Ceļojums laikā: manas bibliotēkas ēkas vēsture Variņu bibliotēka 1951. gadā dibinātās Variņu pagasta (tolaik Sebru ciema) bibliotēkas pirmā mājvieta ir Vilciņi. Ēkā atrodas arī Sebru ciema padome. 1954.

Sīkāk

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6 ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 4113901196 Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis 633 51347, tālrunis/ fakss 633 51127, elektroniskais pasts: vidusskola@alsunga.lv

Sīkāk

Nr

Nr JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 24.AUGUSTA SAISTOŠAJIEM NOTEIKUMI Nr. GROZĪJUMI JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 9. FEBRUĀRA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.17-3 JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DAUGAVPILS UNIVERSITĀTES STUDIJU PROGRAMMAS SKOLOTĀJA KVALIFIKĀCIJAS IEGŪŠANAI Prof. Arvīds Barševskis LR Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas un Izglītības un zinātnes ministrijas praktiskā konference

Sīkāk

Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes

Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes un kontroles mehānismi. Kapitālsabiedrību pārraudzības

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr.90009115622, Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis +371 64522453 fakss+371 64522453, e-pasts: dome@balvi.lv APSTIPRINĀTS ar Balvu novada

Sīkāk

Gipsa_Fabrika_APVIENOTAIS_PP+Cookies

Gipsa_Fabrika_APVIENOTAIS_PP+Cookies PRIVĀTUMA POLITIKA Mēs, Ģipša Fabrika, apzināmies, ka apmeklējot Ģipša Fabrika tīmekļa vietni un nododot savus personas datus, piemēram: vārdu, uzvārdu, dzimšanas datus, e-pasta adresi, tālruņa numuru,

Sīkāk

PĻAVIŅU NOVADA BIBLIOTĒKA GADA PĀRSKATS 2017 PĻAVIŅU NOVADA BIBLIOTĒKA, 2018

PĻAVIŅU NOVADA BIBLIOTĒKA GADA PĀRSKATS 2017 PĻAVIŅU NOVADA BIBLIOTĒKA, 2018 PĻAVIŅU NOVADA BIBLIOTĒKA GADA PĀRSKATS 2017 PĻAVIŅU NOVADA BIBLIOTĒKA, 2018 P Satura rādītājs 1. VISPĀRĪGS BIBLIOTĒKAS DARBĪBAS RAKSTUROJUMS... 3 Pārskata perioda prioritātes... 3 2. FINANSIĀLAIS NODROŠINĀJUMS...

Sīkāk

Rīgā

Rīgā APSTIPRINĀTS ar Privātās pamatskolas un Rīgas ģimnāzijas Maksima direktora 2016. gada 01.septembra rīkojumiem Nr. 78/47 IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā METODISKĀS KOMISIJAS REGLAMENTS Izdots saskaņā Vispārējās

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis 63404750, fakss 63423391 NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, 2018. gada 18.janvārī Nr.2 Liepājas 8.vidusskolas nolikums Izdots saskaņā

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

BAUSKAS RAJONS

BAUSKAS RAJONS Vecumnieku novada Dome Vecumnieku Mūzikas un mākslas skola Reģ. Nr. 0470902281 Rīgas ielā 24C, Vecumniekos, Vecumnieku pagastā, Vecumnieku novadā, LV-3933 Tālrunis: 639 76386, fax: 639 76384, e-pasts:

Sīkāk

...bibliotēkā nedzīvo klusums, tur dzīvo burti... M.Laukmane Darbs ar bērniem un jauniešiem Balvu CB bērnu literatūras nodaļā 2010.gads 1

...bibliotēkā nedzīvo klusums, tur dzīvo burti... M.Laukmane Darbs ar bērniem un jauniešiem Balvu CB bērnu literatūras nodaļā 2010.gads 1 ...bibliotēkā nedzīvo klusums, tur dzīvo burti... M.Laukmane Darbs ar bērniem un jauniešiem Balvu CB bērnu literatūras nodaļā 2010.gads 1 1.Darba ar bērniem un jauniešiem raksturojums. Balvu CB bērnu literatūras

Sīkāk

Apstiprināta domes sēdē Protokola Nr.14, p.25 Kuldīgas novada pašvaldības aģentūra Kuldīgas Galvenā bibliotēka Attīstības stratēģija

Apstiprināta domes sēdē Protokola Nr.14, p.25 Kuldīgas novada pašvaldības aģentūra Kuldīgas Galvenā bibliotēka Attīstības stratēģija Apstiprināta domes sēdē 29.12.2015 Protokola Nr.14, p.25 Kuldīgas novada pašvaldības aģentūra Kuldīgas Galvenā bibliotēka Attīstības stratēģija 2016-2018 Kuldīga 2015 Satura rādītājs Ievads... 3 1.Esošās

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES VALSTS ĢIMNĀZIJA Reģ.Nr , Meža prospekts 14, Ogre, Ogres nov., LV-5001 tālrunis , fakss , e-pa

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES VALSTS ĢIMNĀZIJA Reģ.Nr , Meža prospekts 14, Ogre, Ogres nov., LV-5001 tālrunis , fakss , e-pa OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES VALSTS ĢIMNĀZIJA Reģ.Nr.4319001137, Meža prospekts 14, Ogre, Ogres nov., LV-5001 tālrunis 65044522, fakss 65020913, e-pasts: gimnazija@ogresnovads.lv, www.ovg.lv Ogres Valsts

Sīkāk

VIĻĶENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS

VIĻĶENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS VIĻĶENES PAGASTA BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU 2011.GADĀ SATURS 1. BIBLIOTĒKAS DARBĪBAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS... 3 2. KRĀJUMA KOMPLEKTĒŠANAS UN ORGANIZĀCIJAS POLITIKA... 4 4. DARBS AR BĒRNIEM UN JAUNIEŠIEM...

Sīkāk

_ZINO_240413_00

_ZINO_240413_00 KULDĪGAS NOVADA PAŠVALDĪBAS AĢENTŪRAS KULDĪGAS ATTĪSTĪBAS AĢENTŪRA 2012. GADA DARBĪBAS PUBLISKAIS PĀRSKATS Saturs 1. Aģentūras izveidošanas mērķis 3 2. Aģentūras uzdevumi un funkcijas 3 3. Aģentūras svarīgākie

Sīkāk

MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA MADONAS NOVADA BIBLIOTĒKA PĀRSKATS PAR MADONAS NOVADA BIBLIOTĒKAS DARBU GADĀ MADONA

MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA MADONAS NOVADA BIBLIOTĒKA PĀRSKATS PAR MADONAS NOVADA BIBLIOTĒKAS DARBU GADĀ MADONA MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA MADONAS NOVADA BIBLIOTĒKA PĀRSKATS PAR MADONAS NOVADA BIBLIOTĒKAS DARBU 2015. GADĀ MADONA 2016 1 Saturs 1.REĢIONA, NOVADA UN BIBLIOTĒKU DARBĪBAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS... 3 2.

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Jūrtaka: Nida Tallina. Daba, kultūra, pakalpojumi 24.-25. aprīlis, 2018, Liepāja, Roja Jūrtaka garas distances maršruts divās valstīs LV & EST statistika o Dienu skaits: 50; o Noietie kilometri: ~ 1230

Sīkāk

Kuldīgas novada pašvaldības aģentūra Kuldīgas Galvenā bibliotēka Attīstības stratēģija Kuldīgā 2012

Kuldīgas novada pašvaldības aģentūra Kuldīgas Galvenā bibliotēka Attīstības stratēģija Kuldīgā 2012 Kuldīgas novada pašvaldības aģentūra Kuldīgas Galvenā bibliotēka Attīstības stratēģija 2012-2015 Kuldīgā 2012 Saturs Ievads... 3 1. Esošās situācijas analīze... 3 1.1. Darbības pilnvarojums... 3 1.2. Vadības

Sīkāk

1

1 APSTIPRINĀTS Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas Padomes sēdē Rīgā, 28.10.2015., protokola Nr. 3-11/5 STUDIJU PĀRBAUDĪJUMU NOLIKUMS 1. Vispārīgie noteikumi 1.1. Nolikums nosaka kārtību, kādā kārtojami

Sīkāk

ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura

ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura www.visitventspils.com ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura darbību organizē un koordinē Ventspils dome, turpmāk

Sīkāk

APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31.

APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31. APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31. Gulbenes novada dome SVEĶU INTERNĀTPAMATSKOLA Reģ.Nr.

Sīkāk

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63 Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr.4112901027 Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63448697, e- pasts:dzervespamatskola@inbox.lv APSTIPRINU:

Sīkāk

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

VIĻĶENES BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Viļķene,

VIĻĶENES BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Viļķene, VIĻĶENES BIBLIOTĒKAS PĀRSKATS PAR DARBU 2016. GADĀ Viļķene, 2017 1 SATURS 1. Vispārīgs bibliotēkas raksturojums... 3 2. Finansiālais nodrošinājums... 3 3. Materiālā un tehniskā stāvokļa vērtējums... 4

Sīkāk

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt saulains, līt lietus vai snigt sniegs, pūst stiprs vējš

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Iekšējie noteikumi

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Lifelong Learning Grundtvig Partnership Project 2012-1-LV1-GRU06-03580 1 How to Ensure Qualitative Lifelong Learning for Different Age Groups Adult education teachers will discuss the ways how to involve

Sīkāk

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA LAZDONAS PAMATSKOLA Reģ.Nr. 4412900119, Jurģkalni, Lazdonas pagasts, Madonas novads, LV 4824 tel: 64807460, fakss 64826555, e-pasts: lazdonasskola@gmail.com APSTIPRINĀTS ar 18.10.2016.

Sīkāk

1

1 SAISTOŠIE NOTEIKUMI Ādažu novadā A P S T I P R I N Ā T I ar Ādažu novada domes 2019.gada 25.jūnija sēdes lēmumu (protokols Nr.14 22) 2019.gada 25.jūnijā Nr. 14/2019 Grozījumi Ādažu novada domes saistošajos

Sīkāk

GADA PĀRSKATS 2017

GADA PĀRSKATS 2017 GADA PĀRSKATS 2017 Saturs 1. VISPĀRĪGS BIBLIOTĒKAS RAKSTUROJUMS... 3 2. FINANSIĀLAIS NODROŠINĀJUMS... 4 3. MATERIĀLĀ UN TEHNISKĀ STĀVOKĻA VĒRTĒJUMS... 5 4. PERSONĀLS... 6 5. PAKALPOJUMU PIEDĀVĀJUMS UN

Sīkāk

Profesionālo kvalifikāciju atzīšana

Profesionālo kvalifikāciju atzīšana Profesionālo kvalifikāciju atzīšana Dainis Ozoliņš Eksperts Akadēmiskās informācijas centrs Reglamentētā profesija Reglamentētā profesija Latvijas Republikā reglamentēta profesionālā darbība vai reglamentētu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Akadēmiskā personāla darba samaksa Vidzemes Augstskolā Gatis Krūmiņš Vidzemes Augstskolas rektors Iveta Putniņa Vidzemes Augstskolas administratīvā prorektore Vispārējie principi Docēšana Pētniecība Administratīvais

Sīkāk

Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Di

Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Di Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Diskusija Rīgas pilsētas arhitektu birojā 20.11.2012

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība PROJEKTA SAM 8.2.1. ĪSTENOŠANA DAUGAVPILS UNIVERSITĀTĒ Starpdisciplinārais seminārs Daugavpils Universitātē, 06.11.2018. Eiropas Sociālā fonda projekta Daugavpils

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Mācību satura un pieejas piedāvājums: aktualitātes, sabiedriskā apspriešana LPS, 2018.gada 17.aprīlī GUNTARS CATLAKS, VISC vadītājs Daudzviet pasaulē un arī Latvijā izpratne par to, kādas zināšanas un

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Valsts augu aizsardzības dienests AKTUALITĀTES Mēslošanas līdzekļu lietošana Ar kūtsmēsliem un digestātu iestrādātais slāpekļa daudzums uz 1 ha LIZ gadā nedrīkst pārsniegt 170 kg Jāievēro virszemes ūdensobjektu

Sīkāk

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā 2014.gada 20.jūnija Rīkojums Nr. 315 Rīgā (prot. Nr.33 59. ) Grozījumi darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā 1. Izdarīt darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Velotūrisma nacionālās īpatnības īpaši aizsargājamā dabas teritorijās. Ķemeru nacionālā parka piemērs Agnese Balandiņa Carnikavas novads 27.03.2013 Velotūrisms ĪADT kāpēc par krietni zaļāka un videi draudzīgāka

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 2018./2019.m.g. rezultāti un prioritātes 2019./2020.m.g. Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova 09.07.2019. Mācību gada noslēgums vispārizglītojošo skolu 12.kl.absolventiem Ministru

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēkas vēsture fotogrāfijās Smiltenes novada Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēka dibināta 1945.g. Bibliotēka sākotnēji atrodas Birzuļu pamatskolas ēkā, bijušajā Mēru muižā,

Sīkāk

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx JAUNIEŠU APTAUJAS ANKETA Sveicināti! Aicinām Tevi piedalīties jauniešu aptaujā par Tavām ikdienas aktivitātēm! Aptaujas ilgums 0- minūtes. Lūdzu, sekojiet norādēm, uz kuriem jautājumiem jāatbild un cik

Sīkāk

A.Broks Studiju kursa DOMĀŠANAS SISTEMOLOĢIJA nodarbību shematiskie konspekti DS - PRIEKŠVĀRDS

A.Broks Studiju kursa DOMĀŠANAS SISTEMOLOĢIJA nodarbību shematiskie konspekti DS - PRIEKŠVĀRDS DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 1 DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 2 DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 3 Komentāri par studiju kursa b ū t ī b u un s ū t ī b u Būtība veicot sistēmiskās domāšanas kā domāšanas sistēmiskuma apzināšanu,

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Izglītojamo mācību

Sīkāk

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījumi: 12.07.2018., prot.nr.9, 8. Grozījumi: 25.10.2018.,

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 BIZNESA LABORATORIJA Piektdiena, 24.oktobris, plkst.15:05 Mums dzīvē nepieciešama ne tikai veiksme un zināšanas, bet arī iespēja veikt izvēles, izmēģināt un iespējas kļūdīties. Un šķiet, reti kura auditorija

Sīkāk

Liguma paraugs 2

Liguma paraugs 2 1.pants Līguma priekšmets 1.1. Saskaņā ar šī līguma noteikumiem pasūtītājs uzdod, un uzņēmējs uzņemas saistības veikt pasūtītājam objektā darbus, kas noteikti šajā līgumā, t.i. - pamatojoties uz tehnisko

Sīkāk

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Ziņojums Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē 29.03.2019. Ija Groza, remigrācijas jautājumu koordinatore Mērķis Palīdzēt ārvalstīs

Sīkāk

ESF projekts «Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē» Konsultatīvā nodaļa

ESF projekts «Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē» Konsultatīvā nodaļa ESF projekts «Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē» Konsultatīvā nodaļa 23.11.2016. Inga Millere Konsultatīvās nodaļas vadītāja Konsultatīvās

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr. 90009113532 Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr. 63232110, fakss 63232130, e-pasts dome@talsi.lv Talsos PIELIKUMS

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Rīgas Tehniskās universitātes Ģeomātikas katedra LU 77. SZK sekcija «Ģeodinamika un ģeokosmiskie pētījumi 2019» Jānis Kaminskis, Mārtiņš Reiniks, Anete Kiopa 22.03.2019. 1 Atrašanās vieta 2 56 56'39.3"N

Sīkāk