Kuldīgas 2

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Kuldīgas 2"

Transkripts

1 Kuldīgas 2.vidusskola Cilvēku tirdzniecība Pētnieciskais darbs Darba autore: Ieva Strautmane 8.klases skolniece Darba vadītāja: Rita Papēde Klases skolotāja Kuldīga, 2014

2 Saturs Ievads 1. Cilvēku tirdzniecības vēsture... 2.Cilvēku tirdzniecības mērķis... 3.Cilvēku tirdzniecība Latvijā... 4.Vervēšana... 5.Apkarošana Intervija... Secinājumi... Izmantotā literatūra... Ievads

3 Autors izvēlējās šo tēmu, lai uzzinātu kaut ko vairāk par cilvēku tirdzniecību, jo tā ir ļoti aktuāla tēma. Autors vēlās uzzināt, kāpēc tas notiek un kā tas notiek. Autors vēlās noskaidrot kādi šobrīd ir statistikas dati visā pasaulē, kā arī Latvijā.

4 Cilvēku tirdzniecības vēsture Cilvēku tirdzniecības pirmsākumi meklējami jau ļoti senā pagātnē. Šī necilvēciskā nodarbe pastāvēja jau pirms mūsu ēras - Senajā Ēģiptē un Senajā Divupē plaši izmantoja vergu darbu. Par vergiem parasti kļuva karagūstekņi un bēgļi. Bieži vien arī vecāki, trūkuma spiesti, pārdeva savus bērnus verdzībā gan tāpēc, lai iegūtu līdzekļus, gan arī tāpēc, lai bērns izdzīvotu. Vergus visbiežāk izmantoja kā palīgpersonālu vīrieši raka kanālus un ūdenskrātuves, būvēja dambjus, strādāja akmeņlauztuvēs, kā arī valdnieka, augstmaņu un tempļu saimniecībās, bet sievietes valdnieka vai tempļu darbnīcās kā vērpējas, audējas un malējas. Laika gaitā cilvēku tirdzniecība ir ievērojami mainījusies. Cilvēku tirgotāji atšķirībā no seno laiku vergturiem izmanto jaunas un mūsdienīgas metodes, lai pievilinātu un pakļautu upurus. Mainījies arī veids, kā un kur pārdotie cilvēki tiek izmantoti. Taču būtībā mūsdienās cilvēku tirdzniecība nozīmē to pašu, ko pirms daudziem tūkstošiem gadu, cilvēki pārdod citus cilvēkus. Pārdevēji par pārdotajiem saņem naudu vai kāda cita veida atlīdzību. Tā kā verdzība pasaulē sen vairs neeksistē un cilvēks nav prece vai īpašums, kas kādam pieder, tad cilvēku tirdzniecība visā pasaulē ir uzskatāma par noziegumu. Cilvēku tirdzniecība ir rupjš cilvēka cieņas un cilvēktiesību pārkāpums.

5 Cilvēku tirdzniecības mērķis Cilvēku tirdzniecībai parasti ir viens mērķis tas ir personas ekspluatācija. Ekspluatācija nozīmē personas izmantošana dažādiem nolūkiem, parasti, lai labi nopelnītu. Personas parasti tiek izmantotas seksbiznesa jomā vai mazapmaksāta darba veikšanai. Cilvēku tirdzniecībai ir vairāki veidi: Prostitūcija Piespiedu darbs vai pakalpojumi Kalpošana Orgānu tirdzniecība Fiktīvās laulības Cilvēki parasti uzskata, ka cilvēku tirdzniecība ir saistīta tikai ar sievietēm un jaunām meitenēm, bet tā tas nav, jo cilvēku tirdzniecībā var arī iesaistīt pretējo dzimumu jebkādā vecumā. Nabadzīgās Austrumeiropas un Balkānu valstīs kā Albānija, Moldova, Rumānija, Ukraina ir sastopama orgānu izņemšana un tirdzniecība. Fiktīvām laulībām parasti ir cits mērķis iegūt uzturēšanos atļauju trešo dalībvalstu personām. Cilvēku tirdzniecība kriminālajā pasaulē ir trešajā vietā pēc narkotiku un ieroču pārdošanas. Nonākot vervētāju rokās, upurim tiek atņemti visi dokumenti un pēc tam ir ļoti mazas izredzes aizmukt un nokļūt mājās.

6 Cilvēku tirdzniecība Latvijā Cilvēku tirdzniecība pēdējos gados arī pie mums ir kļuvusi ļoti aktuāla. Ar katru gadu pieaug upuru un vervētāju skaits. Latvija ir viena no donorvalstīm, no kurienes sieviete un bērni tiek pārdoti uz Angliju, Poliju, Īriju, Izraēlu, Spāniju, Vāciju un Itāliju seksuālai izmantošanai. Galvenos tirdzniecības ceļus kontrolē Polijas, Ukrainas un Izraēlas organizētās noziedzības grupas, kas sadarbojas ar Latvijas, kriminālnoziedzniekiem, kuri vervē upurus. Latvijā visaktuālākās ir fiktīvās laulības, par tām sievietēm tiek piesolīta liela naudas summa. Sievietes bieži vien nesaprot uz ko ir parakstījušās un kad ir aizbraukušas uz valsti kur, notiek laulības saprot kas notiek patiesībā, notiek. Sievietei parasti nākas dzīvot zem viena jumta ar vairākiem vīriešiem, kas bieži vien upuri seksuāli izmato. Protams, tiek arī atņemti visi dokumenti. Latvijā katru mēnes izbrauc desmitiem sieviešu, kas vēlās labi nopelnīt, bet viņas patiesībā nezina, kas viņas sagaida. Vēlāk rodas situācija, kad sievietes tiek izmantotas prostitūcijā un pornogrāfijā, piespiedu kārtā neko nenopelnot un iespējas atgriezties vairs nav. Latvijā arī tiek vervētas jaunas meitenes, vecumā no divpadsmit gadiem dažreiz pat jaunākas, viņas tiek vervētas caur interneta vidi, kur uzrodas vīrieši kas uzdodas par viņu vienaudžiem un piedāvā satikties vai kut kur aizbraukt.

7 Vervēšana Vervētāji ir Latvieši kas atrodas Latvijā vai savā jaunajā dzīves vietā ārzemēs. Viņi bieži meklē sievietes paziņu radu un draugu lokā, lai piedāvātu labu darbu ārzemēs, kurš patiesībā nepastāv. Vervēšana notiek gan internetā gan uz ielām. Biežāk tiek vervēti nabadzīgi cilvēki, kuriem tiek piedāvāts darbs ar labu samaksu līdz pat 500euro mēnesī. Saka arī ka ir ļoti viegli atrast darbu pat bez angļu valodas zināšanām. Vervētājiem vienmēr ļoti svarīgi, lai prece, galamērķī nonāktu pēc iespējas ātrāk. Lai pierunātu fiktīvām laulībām tiek raksturots vīrietis, ar kuru būs jāslēdz, laulības. Protams, raksturojums vienmēr būs pozitīvs. Seksuālas attiecības ir izslēgtas, ja meitene piekrīt, tad tikai ir iespējamas intīmas attiecības. Topošā līgavaiņa bildes apskatīt var ļoti reti, stāsta, ka tas ir ļoti simpātisks vīrietis, pakistānietis viņam ir 25gadi. Viņam naudas ir maisiem, šeit viņš paplašina savu biznesu, piemēram restorānu biznesā. Bieži vien vervētāji stāsta, ka paši ir fiktīvi precējušies un ka paši ir saņēmuši lielu naudu par laulībām. Vervētāji visbiežāk izvēlās jaunas meitenes, jo daudzas ir jaunavas un par viņām var saņemt lielu naudu. Protams pirms uzsāk vervēšanu upuris tiek kādu laiku novērots, lai uzzinātu kaut ko vairāk par viņu. Lai pasargātu sevi un savus tuviniekus no vervētājiem nedrīkst: Nevienam dot savu pasi Savu dzīves vietas adresi Neatsaukties uz darba sludinājumiem ārzemēs

8 Apkarošana Latvijas likumdošana ir viena no progresīvākajām un pilnīgākajām cilvēku tirdzniecības jomā un var kalpot par piemēru citām valstīm. Cilvēku tirdzniecība ir ļoti ienesīgs bizness. Līdztekus ieroču un narkotiku tirdzniecībai tas ir viens no trim ienesīgākajiem kriminālo aprindu biznesiem. Taču cilvēku tirdzniecība ir ļoti grūti atklājama, jo nereti tieši maldināšanas un pierunāšanas dēļ nav iespējams pierādīt, ka persona ir cilvēku tirdzniecības upuris. Piemēram, atklājot narkotiku kontrabandu, ir iespējams konfiscēt noteiktu daudzumu narkotiku, taču cilvēku tirdzniecības gadījumā personas var atteikties sniegt liecību vai apgalvot, ka viņas nemaz nav cilvēku tirdzniecības upuri. Cilvēku tirdzniecība ir smags cilvēktiesību pārkāpums. Kopumā cilvēktiesības var definēt kā tiesības, kuras ir pēc būtības neatņemamas un bez kurām mēs kā cilvēki nespētu dzīvot. Cilvēktiesības un fundamentālā brīvība dod mums iespēju pilnvērtīgi attīstīties un izmantot mūsu cilvēcīgās vērtības, kvalitātes, inteliģenci, talantus un mūsu sirdsapziņu un apmierināt kā mūsu garīgās, tā arī citas vajadzības. ANO gadā pieņemtās Vispārējās cilvēktiesību deklarācijas: 3. pants nosaka, ka katram ir tiesības uz dzīvi un personas brīvību un drošību, 4. pants paredz, ka neviens nedrīkst tikt turēts kalpībā vai verdzībā, vergu tirdzniecībai ir jābūt aizliegtai jebkādā tās formā, un 5. pants uzsver, ka neviens nedrīkst būt pakļauts spīdzināšanai, nežēlīgai, nehumānai un pazemojošai darbībai vai sodam. Kopumā Latvijas likumu līmenī ir noteikti cilvēku tirdzniecības un ar to saistīto noziegumu sastāvi, kā arī attiecīgie sodi. Tie ir atrodami Krimināllikuma 154.1, 154.2, un 301. pantā. Krimināllikuma pants nosaka cilvēku tirdzniecības jēdzienu, no kura vadoties, attiecīgi jāizmeklē lieta. Tas definē cilvēku tirdzniecību kā ekspluatācijas nolūkā izdarītu personu savervēšanu, pārvadāšanu, nodošanu, slēpšanu vai saņemšanu, lietojot vardarbību vai draudus, vai aizvešanu ar viltu vai izmantojot personas atkarību no vainīgā vai tās bezpalīdzības stāvokli, vai arī dodot vai saņemot materiāla vai citāda rakstura labumus, lai panāktu tās personas piekrišanu tirdzniecībai, no kuras ir atkarīgs cietušais.

9 Intervija Es veicu nelielu interviju ar pazīstamu cilvēku, kurš pirms, 8gadiem tika pārdots. Zane. (Vārds ir mainīts.) Autors: Sveika, Zane! Zane: Sveika! Autors: Es vēlos uzzināt kaut ko vairāk par šo notikumu, kas notika pirms 8gadiem. Zane: Viss sākās ar to, kad es paliku bez darba un nezināju ko iesākt, gāju uz bezdarbniekiem visur kur ir iespēja atrast kādu darba piedāvājumu. Autors: Vai tu atradi kādu piedāvājumu? Zane: Diemžēl es neko neatradu, pēc neilga laika pie manis ieradās māsa no Londonas. Autors: Vai viņa tev kaut ko piedāvāja sakarā ar darbu? Zane: Jā, viņa man piedāvāja doties viņai līdz uz Londonu, es varot strādāt kopā ar viņas. Autors: Kādu darbu viņa tev piedāvāja? Zane: Viņa man piedāvāja strādāt lielveikala noliktavā, tur labi maksājot 8paundi par stundu. Autors: Kāda bija tava atbilde? Zane: Es no sākuma negribēju, bet tad apdomāju šo piedāvājumu un piekritu, jo tad vismaz, zināju kad būšu kopā ar savu māsu. Autors: Kad jūs devāties uz Londonu? Zane: Pēc nedēļas māsa nopirka biļetes un mēs devāmies ceļa. Autors: Kur devāties nonākot gala mērķī? Zane: Nonākot Londona mani pārņēma savāda sajūta, māsa teica, ka viņai jāsatiek kāds sens paziņa, bet no sākuma mēs aiziešot pie viņas. Autors: Ko jūs darījāt aizejot pie viņas?

10 Zane: Aizejot pie māsas, viņa man teica, lai ieeju nomazgāties un sataisos, es jautāju kur bet viņa neatbildēja. Autors: Kas notika tālāk? Zane: Pienāca vakars es devos viņai līdz uz satikšanos ar to seno paziņu, mēs nonācām pie kāda masāžas salona un iznāca kāds vīrietis, viņi ilgi sarunājās un es īsti nesapratu par ko jo tik labi nemācēju angļu valodu. Pēc kāda laika šis vīrietis iedeva viņai lielu naudas summu un domāju kad beidzot dosimies prom, bet izrādījās, ka prom dosies tikai viņa. Autors: Kā tu to saprati? Kā tu tajā brīdī juties? Zane: Viņa man teica, ka man kādu laiku ir jāpaliek pie šī vīrieša, jo viņai esot jādodas kaut kur. Es jutos šausmīgi, jo es sapratu, ka mana māsa mani pārdeva es nezināju ko darīt un kas ar mani notiks tālāk. Autors: Kas notika tālāk? Zane: Mani ieveda tanī saucamajā masāžas salona, mani ieveda kādā istabā un lika adot visas mantas kas man ir tai skaitā dokumentus un telefonu, man nekas cits neatlika kā adot. Autors: Kas notika kad atdevi visas mantas? Zane: Atdodot mantas man pateica, ka man jāsāk strādāt jau šodien, es neko īsti nesapratu par kādu darbu ir runa. Mani aizveda uz kaut kādu istabu un tur gulēja kails vīrietis un tad es sapratu, kad man būs jāstrādā par prostitūtu, es sāku histērijā raudāt un centos mukt, bet mani turēja. Autors: Kas notika nākamajā dienā? Zane: Es pamodos istabā vel ar astoņām meitenēm, mums pasniedza brokastis, brokastīs bija putra. Mani pēc brīža pasauca, es aizgāju un ieraudzīju kādu vīrieti un, nodomāju, ka man atkal tas būs jādara. Tomēr izrādījās, ka tas ir man tā sauktais suteners. Autors: Ko viņš gribēja no tevis? Kādas bija tavas sajūtas? Zane: Viņš man paskaidroja, kas man būs jādara. Viņš teica, ka man dienā būs jāapkalpo vismaz divdesmit klienti. Es jutos šausmīgi, biju šokā par to, ko man ir nodarījusi mana māsa un kā viņa to varēja man nodarīt naudas dēļ.

11 Autors: Cik ilgu laiku tu pavadīji verdzībā? Zane: Es tur pavadīju divus mēnešus ar katru dienu pār mani nāca domas, ka nekad man nebūs savas dzīves un es netikšu prom no šejienes. Autors: Kā tu tiki no turienes prom? Zane: Kādu dienu atkal mans suteners mani pasauca uz sarunu divatā, es aizgāju un viņš man iedeva pieklājīgu apģērbu atdeva dokumentus un iedeva naudu, teica, lai eju pa sētas durvīm ārā un gaidu viņu es nesapratu kas notiek darīju kā viņš teica. Sagaidot, viņu viņš mani kaut kur veda, bet nezināju kur. Pēc kāda laika mēs bijām pie lidostas un viņš man teica, lai dodos prom atpakaļ uz Latviju. Autors: Kāda bija tava reakcija? Zane: Es jautāju, kāpēc viņš man palīdz, viņš atbildēja, ka esot iemīlējies manī un vēlot man dzīvē visu to labāko un aizbrauca. Es devos nopirkt biļeti uz atgriezos Latvijā. Autors: Ko tu darīji kad atgriezies Latvijā? Zane: Es devos pie vecākiem visu pastāstīt, mani vecāki bija satriekti to, uzzinot jo tā taču ir mana māsa. Autors: Kā tas viss beidzās? Zane: Viss beidzās ar to, kad ar manu māsu neviens no ģimenes vairs nekontaktējas un es apmeklēju ārstus, lai atkal būtu es pati. Autore: Kā tev iet šobrīd? Zane: Šobrīd esmu precējusies un man ir četri jauki bērni, kurus es ļoti, sargāju, lai ar viņiem neatgadītos nekas līdzīgs. Autore: Liels paldies, ka dalījies ar mani par šo stāstu. Zane: Nav par

12 Secinājumi Autors secina, ka cilvēkus tirgo tikai un vienīgi naudas dēļ, to dara vervētāji, kuru apmāna cilvēkus ar saviem vilinošiem piedāvājumiem. Autors secina, ka šo problēmu apkaro gan policija, kā arī sociālie dienesti.

13 Izmantotā literatūra avoti Paziņa, kas ir bijusi pārdota.

14

Cilvēku tirdzniecība

Cilvēku tirdzniecība Cilvēku tirdzniecība VP Kurzemes RP Kārtības policijas biroja priekšnieka vietniece Vita 1 Kalote Vervēšana - kur Interneta portāli sociālie tīkli, čatu lapas Personīga iepazīšanās caur draugu paziņu loku

Sīkāk

Ar finansiālu Eiropas Savienības programmas Noziedzības novēršana un apkarošana atbalstu, Eiropas Komisijas Iekšlietu direktorāts LATVIJAS REPUBLIKAS

Ar finansiālu Eiropas Savienības programmas Noziedzības novēršana un apkarošana atbalstu, Eiropas Komisijas Iekšlietu direktorāts LATVIJAS REPUBLIKAS Ar finansiālu Eiropas Savienības programmas Noziedzības novēršana un apkarošana atbalstu, Eiropas Komisijas Iekšlietu direktorāts LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀ TIESA KRIMINĀLLIETU DEPARTAMENTS TIESU PRAKSE

Sīkāk

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2011. GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija PASĀKUMS PAR PERSONĪGO DROŠĪBU Rīga, 20.10.2016 TIESĪBAS PIENĀKUMI LIKUMS IZGLĪTĪBA MEDICĪNA DARBS DROŠĪBA SABIEDRISKAIS TRANSPOSRT LAULĪBA PILSONĪBA PENISJA PATERĒTĀJU TIESĪBAS VIDES AIZSARDZĪBA NODOKĻI

Sīkāk

Bērnu un ģimenes lietu ministrijai

Bērnu un ģimenes lietu ministrijai Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2010. GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Jelgavas novada bāriņtiesa Pasta adrese Pasta iela 37, Jelgava LV 3001 Bāriņtiesas priekšsēdētājs

Sīkāk

Prezentācijas tēmas nosaukums

Prezentācijas tēmas nosaukums Seminārs CEĻO DROŠI! Sandra Salmiņa-Šuke Konsulārais departaments Konsulārās palīdzības nodaļa Rīgā, 2016. gada 15. jūnijs KAS MĒS ESAM? DIPLOMĀTISKAIS UN KONSULĀRAIS DIENESTS 37 vēstniecības jaunākās

Sīkāk

Lieta Nr Lietvedības Nr.K /13 Spriedums Latvijas Republikas vārdā Valmierā 2013.gada 11.oktobrī Valmieras rajona tiesa: tiesnesis A.

Lieta Nr Lietvedības Nr.K /13 Spriedums Latvijas Republikas vārdā Valmierā 2013.gada 11.oktobrī Valmieras rajona tiesa: tiesnesis A. Lieta Nr.11130007313 Lietvedības Nr.K39-0317/13 Spriedums Latvijas Republikas vārdā Valmierā 2013.gada 11.oktobrī Valmieras rajona tiesa: tiesnesis A.Melbergs ar tiesas sēdes sekretāri S.Stāmeri, piedaloties

Sīkāk

AK_PD_Rezekne_0206

AK_PD_Rezekne_0206 Piespiedu darba kā kriminālsoda ieviešanas vēsture Latvijā 1999-2003 1. posms Anhelita Kamenska Latvijas Cilvēktiesību centrs Rēzekne, 2016.gada 9.jūnijs Vēsture 1999. gada 1.aprīlis stājas spēkā KL nav

Sīkāk

Pielikums

Pielikums Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs (Pielikums MK 17.12.2013. noteikumu Nr.1491 redakcijā) BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2013. GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

Ko mēs vēlētos, lai speciālisti zinātu par bērnu ar AST uzvedības problēmām?

Ko mēs vēlētos, lai speciālisti zinātu par bērnu ar AST uzvedības problēmām? Problēmizraisoša uzvedība. Cēloņsakarību meklējumos 2018.gada 13.novembrī Līga Bērziņa Latvijas Autisma apvienība Stāsts nr 1 Ir bērni, kuri nonāk izglītības iestādēs, nezinot: kas ir droša distance, kas

Sīkāk

Kādas ir manas tiesības, ja esmu cietis no noziedzīga nodarījuma? Neviens nav tam sagatavots, kļūt pat noziedzīga nodarījuma cietušo. Vienalga par ko

Kādas ir manas tiesības, ja esmu cietis no noziedzīga nodarījuma? Neviens nav tam sagatavots, kļūt pat noziedzīga nodarījuma cietušo. Vienalga par ko Kādas ir manas tiesības, ja esmu cietis no noziedzīga nodarījuma? Neviens nav tam sagatavots, kļūt pat noziedzīga nodarījuma cietušo. Vienalga par ko ir runa, vai par somu zādzību, smagu miesas bojājumu

Sīkāk

Programma LOVE NOW M

Programma LOVE NOW M Programmas autore: Dace Pavloviča Ievads "Love Now" programmai Tikai EJOT un DAROT, vari mainīt to, ko vēlies mainīt. Un ja darīsi kā vienmēr - nonāksi tur, kur vienmēr. Dari savādāk. Sev Par Labu. Un

Sīkāk

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 1002 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta a

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 1002 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta a Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 12 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 214. GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta adrese P Ā R G A U J A S NOVADA BĀRIŅTIESA Pagastmāja,

Sīkāk

Kuldīgas 2. vidusskola Putnu barotava Pētnieciskais darbs Darba autore: Amanda Kāle 4. klases skolniece Darba vadītāja: Sanita Miltoviča sākumsskolas

Kuldīgas 2. vidusskola Putnu barotava Pētnieciskais darbs Darba autore: Amanda Kāle 4. klases skolniece Darba vadītāja: Sanita Miltoviča sākumsskolas Kuldīgas 2. vidusskola Putnu barotava Pētnieciskais darbs Darba autore: Amanda Kāle 4. klases skolniece Darba vadītāja: Sanita Miltoviča sākumsskolas skolotāja Kuldīga, 2015 Saturs Ievads... 3 1. Putnu

Sīkāk

Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rik

Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rik Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rikkyo University, Japan nakai[at]rikkyo.ac.jp 27 oktobris.

Sīkāk

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2012.GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

Embassy Letterhead

Embassy Letterhead Pārskats par paveikto cilvēku tirdzniecības novēršanas un apkarošanas jomā Latvijā 2016.gadā Tendences Iekšlietu ministrija, izvērtējot Latvijas tiesībsargājošo iestāžu un Labklājības ministrijas sniegto

Sīkāk

Fiktīvās laulības

Fiktīvās laulības Ģimenes apvienošanās tiesību ļaunprātīga izmantošana: fiktīvās laulības un vecāku statusa viltus reģistrēšana Rīgā, 2012.gada aprīlī 2 Ar Eiropas Savienības Padomes 2008.gada 14.maija lēmumu Nr.2008/381/EK

Sīkāk

Ekspertīze par vardarbības pret bērnu biežumu Latvijā Multidimensional protection of child victims of crime EC action (Grant Agreement JLS/2008/ISEC/A

Ekspertīze par vardarbības pret bērnu biežumu Latvijā Multidimensional protection of child victims of crime EC action (Grant Agreement JLS/2008/ISEC/A Ekspertīze par vardarbības pret bērnu biežumu Latvijā 2010 EC action (Grant Agreement JLS/200 16 Saturs Ievads 3 1.Vardarbības pret bērnu izpratne Latvijā 4 2. Vardarbības pret bērnu biežums Latvijā 16

Sīkāk

Mobila Satura pakalpojumu kodeksa projekts

Mobila Satura pakalpojumu kodeksa projekts Mobilo satura pakalpojumu kodekss 1. Ievads 1.1 Satura pakalpojumu piedāvājums arvien paplašinās, ko veicina straujā mobilo tehnoloģiju attīstība un mobilo sakaru Lietotāju augošā vajadzība pēc aizvien

Sīkāk

Inga Borg Ziema pie Plupa

Inga Borg Ziema pie Plupa Inga Borg Ziema pie Plupa Plups ir maziņš neredzamais, kas var sarunāties ar dzīvniekiem. Cilvēki viņu neredz, izņemot tevi un mani. Plups dzīvo tālu tālu starp augstajiem kalniem. Viņš dzīvo maziņā kūdras

Sīkāk

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu.

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Ievads. Sveicināti. Mēs piedalamies šajā projektā, lai parādītu mūsu drošo ceļu uz skolu.

Sīkāk

LĪGUMS Nr.LMMDV2017/20-1 Liepājā, 2017.gada 8.novembrī Profesionālās izglītības kompetences centrs "Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola",

LĪGUMS Nr.LMMDV2017/20-1 Liepājā, 2017.gada 8.novembrī Profesionālās izglītības kompetences centrs Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola, LĪGUMS Nr.LMMDV2017/20-1 Liepājā, 2017.gada 8.novembrī Profesionālās izglītības kompetences centrs "Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola", reģistrācijas Nr. 90010944679, direktora pienākumu

Sīkāk

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas Ievads (1) 2011. g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas liecina par to? Kāda ir kopienu struktūra Rīgā? Etniskā

Sīkāk

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l KAS IR PĀRDEVĒJA JURIDISKĀ IZPĒTE UN KAD TĀ IR VAJADZĪGA? Guntars Zīle, zvērināts advokāts, Zvērinātu advokātu biroja Lejiņš, Torgāns un Partneri Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Prezentācija: Runas taktika Notikums: Latvijas Studentu apvienības Senatoru seminārs 2011. gada 22. janvārī Zināšanas brīvība saruna Mijiedarbības māksla Sarunas laikā Notiek izmaiņas Izdomā no kā atteiksies

Sīkāk

Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju

Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju viņi nepubliskotu, kā arī aplūkos situācijas, kad

Sīkāk

Kuldīgas 2

Kuldīgas 2 Kuldīgas 2. vidusskola Putnu barotava Pētnieciskais darbs Darba autore Amanda Kāle 4. klases skolniece Darba vadītāja: Sanita Miltoviča sākumskolas skolotāja Kuldīga, 2015 Saturs Ievads...3 1.Putnu barošana

Sīkāk

Flash Eurobarometer 244 The Gallup Organization Kopsavilkums Flash EB N o 244 Patērētāju aizsardzība un patērētāju tiesības (LV) Flash Eurobarometer E

Flash Eurobarometer 244 The Gallup Organization Kopsavilkums Flash EB N o 244 Patērētāju aizsardzība un patērētāju tiesības (LV) Flash Eurobarometer E Flash Eurobarometer 244 The Gallup Organization Flash Eurobarometer European Commission Patērētāju aizsardzība un patērētāju tiesības Latvijā Aptauja veikta: 2008. gada septembrī Pārskats: 2008. gada oktobris

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 E.Petručeņa POZITĪVA BĒRNA AUDZINĀŠANA Psihologa un vecāku sadarbības ceļi... Robežas bērna audzināšanā. Pirms es apprecējos man bija sešas teorijas par bērnu audzināšanu, tagad man ir seši bērni un nevienas

Sīkāk

G.Plivna-sistemanalize

G.Plivna-sistemanalize Kvalitatīva sistēmanalīze - labas veiktspējas atslēga gints.plivna@gmail.com Kas es esmu? Pieredze darbā ar Oracle kopš 1997 Oficiālais amats sistēmanalītiķis Rix Technologies Pasniedzu Oracle SQL un PL/SQL

Sīkāk

Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra sta

Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra sta Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra statistika par 218. gadu 1. Apkalpoto tūristu (pieprasījumu)

Sīkāk

OHA_Eveidlapa_rekviziti_A4

OHA_Eveidlapa_rekviziti_A4 Rīgā, 2018.gada 11.janvārī LĒMUMS Nr. 1 Par administratīvā soda uzlikšanu administratīvā pārkāpuma lietā Nr.AP/2017/6-7/14 Izskatot 2017.gada 14.novembrī uzsākto administratīvā pārkāpuma lietu Nr. AP/2017/6-7/14

Sīkāk

ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura

ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura www.visitventspils.com ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura darbību organizē un koordinē Ventspils dome, turpmāk

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Komunikācijas veidi un tās kritēriji transpersonālā vidē Profesore Agita Ābele Komunikācijas īpatnības dažādās vidēs Profesionālās darbības vide Sociālo vienaudžu vide Masu mēdiju vide Etiķete Etiķete

Sīkāk

Kuldīgas 2.vidusskola Celtnieks Pētnieciskais darbs Darba autors: Artis Vidiņš 6aklases skolnieks Darba vadītāja: Daiga Žentiņa klases audzinātāja Kul

Kuldīgas 2.vidusskola Celtnieks Pētnieciskais darbs Darba autors: Artis Vidiņš 6aklases skolnieks Darba vadītāja: Daiga Žentiņa klases audzinātāja Kul Kuldīgas 2.vidusskola Celtnieks Pētnieciskais darbs Darba autors: Artis Vidiņš 6aklases skolnieks Darba vadītāja: Daiga Žentiņa klases audzinātāja Kuldīga 2014 Saturs Ievads...3 1.Ēku celtnieks...4 1.2.Celtnieku

Sīkāk

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies un izpildi skolotāja norādījumu Sporta inventāru izmanto

Sīkāk

LV C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS P

LV C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS P C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 26.10.2012. 7. PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS PUSES, ŅEMOT VĒRĀ to, ka saskaņā ar Līguma par Eiropas

Sīkāk

Sociālo tīklu neizmērojamais spēks

Sociālo tīklu neizmērojamais spēks Sociālo tīklu neizmērojamais spēks Sociālo tīklu izplatība Latvijā lieto 2/3 Latvijas iedzīvotāju Populārākie Draugiem (1.2M/ 665 tk), Facebook (415 tk), Youtube un Twitter (180 tk/ 82 tk) Facebook & Draugiem.lv

Sīkāk

Darba grupa “Skolēnu pašpārvalde kā atklātības un godīguma sargsuns skolas dzīvē”

Darba grupa “Skolēnu pašpārvalde kā atklātības un godīguma sargsuns skolas dzīvē” Darba grupa Skolēnu pašpārvalde kā atklātības un godīguma sargsuns skolas dzīvē Zane Siksnāne, Gita Lazdāne, Gundars Jankovs, Jānis Geks 2013.gada 17.oktobrī Iepazīsimies! Kas mēs esam, kāpēc esam šeit?

Sīkāk

Rīgā gada. aprīlī LĪGUMS Nr. LB-07/2014/180 Par iebūvējamā skapja piegādi un uzstādīšanu Latvijas Bankas ēkā Poruka prospektā 12, Jūrmalā (iepir

Rīgā gada. aprīlī LĪGUMS Nr. LB-07/2014/180 Par iebūvējamā skapja piegādi un uzstādīšanu Latvijas Bankas ēkā Poruka prospektā 12, Jūrmalā (iepir Rīgā 2014. gada. aprīlī LĪGUMS Nr. LB-07/2014/180 Par iebūvējamā skapja piegādi un uzstādīšanu Latvijas Bankas ēkā Poruka prospektā 12, Jūrmalā (iepirkums LB/2014/36) Latvijas Banka (tālāk tekstā PASŪTĪTĀJS)

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 BIZNESA LABORATORIJA Piektdiena, 24.oktobris, plkst.15:05 Mums dzīvē nepieciešama ne tikai veiksme un zināšanas, bet arī iespēja veikt izvēles, izmēģināt un iespējas kļūdīties. Un šķiet, reti kura auditorija

Sīkāk

Valsts pētījumu programma

Valsts pētījumu programma Vienotas sociālās politikas attīstība Latvijā Baiba Bela (LU SZF, SPPI) SEMINĀRS LABKLĀJĪBAS MINISTRIJĀ PAR SOCIĀLĀS POLITIKAS PLĀNOŠANAS PILNVEIDI Valsts pētījumu programma 2014-2017 IEVADS Sociālās drošības

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija Migrācija mūsdienu pasaulē Migrācija ir iedzīvotāju pārvietošanās vienas valsts teritorijā vai pārceļošana no vienas valsts uz citu valsti. 2000.gadā pasaulē bija 175 miljoni migrantu. 2013.gadā migrantu

Sīkāk

(Microsoft Word - Atskaite_Sic\356lij\342)

(Microsoft Word - Atskaite_Sic\356lij\342) Rudens klinšu kāpšanas treniņnometne Sicīlijā. Vasaras pagarināšanas nolūkā 8 LACAs pārstāvji no 15.-22. oktobrim devās uz saulaino Sicīliju, lai 6 dienas pilnveidotu savas prasmes klinšu kāpšanā, apskatītu

Sīkāk

Школа как потребитель

Школа как потребитель Globālā izglītība sociālajās zinībās. Sabiedriskās preces un pakalpojumi: Kas ir patērētājs? Sociālās zinības 6.B klase Skolotājs Jevgenijs Butorins 2016.gada 26.janvārī Ekonomista uzdevums Prece Kas pirka?

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail:

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail: Grand Rose Spa Hotel /www.grandrose.ee/ Pagājušā gada decembrī savas durvis Kuresāres centrā vēra jauna, ekskluzīva 130 vietīga Grand Rose SPA viesnīca ar luksusa SPA un pirts kompleksu Rosaarium. Pēc

Sīkāk

AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Lāčplēša iela 1A, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101, tālr , e-pasts

AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Lāčplēša iela 1A, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101, tālr , e-pasts AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Lāčplēša iela 1A, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101, tālr. 65133930, e-pasts dome@aizkraukle.lv, www.aizkraukle.lv NOTEIKUMI Nr.2018/4 Aizkrauklē APSTIPRINĀTI ar

Sīkāk

Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā

Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā 2013 Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā Aptaujas rezultāti Aptauja daļēji finansēta Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā INTERREG IVC programmas projekta Micropol

Sīkāk

Microsoft Word - arkartas sede

Microsoft Word - arkartas sede Ar *** apzīmēts lēmums nav pieejams publiskai apskatei, jo satur informāciju par fizisko personu, kas aizsargāta saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu. LATVIJAS REPUBLIKA V A L K A S N O

Sīkāk

Latvijas Interneta asociācija Latvijas Drošāka interneta centrs Pārkāpumi un atbildība internetā Normatīvo aktu apkopojums 2018.gada janvāris

Latvijas Interneta asociācija Latvijas Drošāka interneta centrs Pārkāpumi un atbildība internetā Normatīvo aktu apkopojums 2018.gada janvāris Latvijas Interneta asociācija Latvijas Drošāka interneta centrs Pārkāpumi un atbildība internetā Normatīvo aktu apkopojums 2018.gada janvāris Satura rādītājs 1. Atbildība par pārkāpumiem interneta vidē...

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija VALSTS PĀRBAUDĪJUMU NORISE 2017./2018.MĀCĪBU GADĀ Juta Upīte, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece juta.upite@svg.lv 2017 NOTEIKUMI PAR VALSTS PAMATIZGLĪTĪBAS STANDARTU (MK Nr.468) 23. Valsts

Sīkāk

MK noteikumi Nr.407 "Noteikumi par biedrības, nodibinājuma, reliģiskās organizācijas vai tās iestādes iepriekšējā gada darbības pārskata u

MK noteikumi Nr.407 Noteikumi par biedrības, nodibinājuma, reliģiskās organizācijas vai tās iestādes iepriekšējā gada darbības pārskata u 05.05.2010. MK noteikumi Nr.407 "Noteikumi par biedrības, nodibinājuma, reliģiskās organizācijas vai tās iestādes iepriekšējā gada darbības pārskata un turpmākās darbības plāna veidlapas paraugu" ("LV",

Sīkāk

Eiropas Savienības Pamattiesību harta

Eiropas Savienības Pamattiesību harta 7.6.2016. Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis C 202/389 EIROPAS SAVIENĪBAS PAMATTIESĪBU HARTA (2016/C 202/02) C 202/390 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 7.6.2016. Satura rādītājs Lappuse PREAMBULA......................................................

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS Rīgā LĪGUMS Nr. B4-2016/229 par kanalizācijas cauruļvadu tīrīšanas ar augstspiediena iekārtu pakalpojumiem 2016. gada 15. augustā SIA Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, reģistrācijas Nr. 40003951628,

Sīkāk

Padomes Rezolūcija par paraugnolīgumu kopējas izmeklēšanas grupas (KIG) izveidei

Padomes Rezolūcija par paraugnolīgumu kopējas izmeklēšanas grupas (KIG) izveidei 19.1.2017. LV Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis C 18/1 I (Rezolūcijas, ieteikumi un atzinumi) REZOLŪCIJAS PADOME PADOMES REZOLŪCIJA PAR PARAUGNOLĪGUMU KOPĒJAS IZMEKLĒŠANAS GRUPAS (KIG) IZVEIDEI (2017/C

Sīkāk

PAKALPOJUMA PASŪTI NO VEIKALA NOTEIKUMI I Vispārīgie noteikumi 1. Šie lietošanas noteikumi, turpmāk - Noteikumi, nosaka pakalpojuma Pasūti no veikala,

PAKALPOJUMA PASŪTI NO VEIKALA NOTEIKUMI I Vispārīgie noteikumi 1. Šie lietošanas noteikumi, turpmāk - Noteikumi, nosaka pakalpojuma Pasūti no veikala, PAKALPOJUMA PASŪTI NO VEIKALA NOTEIKUMI I Vispārīgie noteikumi 1. Šie lietošanas noteikumi, turpmāk - Noteikumi, nosaka pakalpojuma Pasūti no veikala, lietošanas kārtību veikala Stockmann klientiem, turpmāk

Sīkāk

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc 1. Ekonomikas priekšmets I variants Vārds Uzvārds Klase Punkti Datums Vērtējums 1. Apvelciet pareizās atbildes burtu (katram jautājumam ir tikai viena pareiza atbilde). (6 punkti) 1. Ražošanas iespēju

Sīkāk

Rūjienā LATVIJAS REPUBLIKAS RŪJIENAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr Raiņa iela 3, Rūjiena, Rūjienas novads, LV-4240 tālr , ,

Rūjienā LATVIJAS REPUBLIKAS RŪJIENAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr Raiņa iela 3, Rūjiena, Rūjienas novads, LV-4240 tālr , , Rūjienā LATVIJAS REPUBLIKAS RŪJIENAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90009115162 Raiņa iela 3, Rūjiena, Rūjienas novads, LV-4240 tālr. 64263149, 64263706, fakss 64207820 e pasts: rujiena@rujiena.lv; www.rujiena.lv

Sīkāk

NORAKSTS

NORAKSTS NORAKSTS Lieta Nr.142283312 (1-1088-13/17) ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĪGAS TIESU NAMS S P R I E D U M S LATVIJAS REPUBLIKAS VĀRDĀ Rīgā 2013.gada 13.februārī Administratīvā rajona tiesa šādā sastāvā:

Sīkāk

LIKUMI.LV

LIKUMI.LV This document was reproduced from http://www.likumi.lv/doc.php?id=35629&from=off on 06/11/2012. Copyright belongs to VSIA "Latvijas Vēstnesis", and the document is freely available to view online. VSIA

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Bu

LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Bu LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90009114148, Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Burtnieku novads, LV-4206 Pasta adrese: Vanagu iela 4,

Sīkāk

Al-Anon apstiprinātā literatūra

Al-Anon apstiprinātā literatūra Al-Anon apstiprinātā literatūra ALATĪN cerība un palīdzība alkoholiķu bērniem Mammu, ko nozīmē pillā? Neapstiprināts tulkojums Mammu, ko nozīmē pillā? Ko nozīmē pillā? - es jautāju mammai. Mamma atbildēja:

Sīkāk

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Ziņojums Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē 29.03.2019. Ija Groza, remigrācijas jautājumu koordinatore Mērķis Palīdzēt ārvalstīs

Sīkāk

Liguma paraugs 2

Liguma paraugs 2 1.pants Līguma priekšmets 1.1. Saskaņā ar šī līguma noteikumiem pasūtītājs uzdod, un uzņēmējs uzņemas saistības veikt pasūtītājam objektā darbus, kas noteikti šajā līgumā, t.i. - pamatojoties uz tehnisko

Sīkāk

Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009

Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009 Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009 Satura rādītājs Anotācija...3 Projekta mērķi...3 1. Statistikas dati...3 2. Informācijas analize...7 2.1. Alkohola

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - tikumisk.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - tikumisk.ppt [Compatibility Mode] Audzināšana ir mērķtiecīga izglītības procesa neatņemama sastāvdaļa Mēs, pieaugušie, esam bērniem paraugs, tāpēc mums visiem jāatceras latviešu tautas sakāmvārds: Kā tie lielie, tā tie mazie! Audzināšana

Sīkāk

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rībēja. Apģērbs saulē mirdzēja. Puika gāja pa ielu, bungas

Sīkāk

Rise & Tell

Rise & Tell E-pasta mārketings ir tikai rīks. Tas ir visefektīvākais digitālā mārketinga un pārdošanas rīks. Precīzāk 1:43 EUR atdeve. Bet... Tas ir vienkārši instruments nevis burvju nūjiņa. Rezultāti būs, ja to

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode] DARBA MEKLĒŠANAS ABC 1. Iepazīstamies 2. Informācija (un, cerams, diskusija) par: o CV izstrādes principi; o Ko rakstīt CV, ja nav darba pieredzes; o Efektīvs pieteikums (motivācijas vēstule); o Pieteikumu

Sīkāk

2018 Finanšu pārskats

2018 Finanšu pārskats 2018 2 Neatkarīga revidenta ziņojums akcionāram Ziņojums par finanšu pārskatu revīziju Atzinums Mēs esam veikuši (Sabiedrība) finanšu pārskatu, kas ietver atsevišķu ziņojumu par finansiālo stāvokli 2018.

Sīkāk

VADLĪNIJAS DARBA ŅĒMĒJU MIGRANTU ĻAUNPRĀTĪGAS PIEŅEMŠANAS DARBĀ, EKSPLUATĀCIJAS UN TIRDZNIECĪBAS NOVĒRŠANAI BALTIJAS JŪRAS REĢIONĀ SAĪSINĀTĀ VERSIJA

VADLĪNIJAS DARBA ŅĒMĒJU MIGRANTU ĻAUNPRĀTĪGAS PIEŅEMŠANAS DARBĀ, EKSPLUATĀCIJAS UN TIRDZNIECĪBAS NOVĒRŠANAI BALTIJAS JŪRAS REĢIONĀ SAĪSINĀTĀ VERSIJA VADLĪNIJAS DARBA ŅĒMĒJU MIGRANTU ĻAUNPRĀTĪGAS PIEŅEMŠANAS DARBĀ, EKSPLUATĀCIJAS UN TIRDZNIECĪBAS NOVĒRŠANAI BALTIJAS JŪRAS REĢIONĀ SAĪSINĀTĀ VERSIJA Šī ir Vadlīniju darba ņēmēju migrantu ļaunprātīgas pieņemšanas

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

Latvijas Universitātes 74. zinātniskā konference

Latvijas Universitātes 74. zinātniskā konference Klimats skolēnu zinātniski pētnieciskajos darbos: idejas un risinājumi, meklējumi un atradumi Mg. geogr. Andris Ģērmanis, Rīgas Valsts 2. ģimnāzija Klimats no A līdz Z, Latvijas Universitāte, 26.02.2016.

Sīkāk

NORAKSTS

NORAKSTS Lieta Nr.A420476712 (A01742-13/43) ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĪGAS TIESU NAMS S P R I E D U M S LATVIJAS TAUTAS VĀRDĀ Rīgā 2013.gada 28.maijā Administratīvā rajona tiesa šādā sastāvā: tiesnesis S.Linkevičs,

Sīkāk

Masu plānošanas pamati. Tēma 6

Masu plānošanas pamati. Tēma 6 Tēma #6 MEDIJU PLĀNOŠANAS PROCESS. Konstantīns Kuzikovs RISEBAA 2015 Sākotnējo datu izpēte Mediju plānošanas uzdevumu un mērķu formulēšana Mediju plāna izstrāde Brīfs/ galvenās veicamā darba vadlīnijas

Sīkāk

Baltic HIV Association

Baltic HIV Association - 2014.gada pārskats 12/03/2015 Inga Upmace, Valdes priekšsēdētāja Dibināta 2010.gadā Reģ. Nr.40008153882 Fakti par biedrību Jurid. adrese Druvienas iela 36-144, LV-1079 Valdes sastāvs E.Dompalma-Linuža,

Sīkāk

Eiropas Padome Eiropas Komiteja spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanai (KPT) CPT/Inf(2002)15-part CPT aizturēšanas

Eiropas Padome Eiropas Komiteja spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanai (KPT) CPT/Inf(2002)15-part CPT aizturēšanas Eiropas Padome Eiropas Komiteja spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanai (KPT) CPT/Inf(2002)15-part CPT aizturēšanas standartu attīstība Izvilkums no Divpadsmitā vispārējā

Sīkāk

Microsoft Word - EB71 Résultats bruts Crise financière LV.doc

Microsoft Word - EB71 Résultats bruts Crise financière LV.doc Komunikācijas ģenerāldirektorāts (C) Direktorāts attiecībām ar pilsoņiem SABIEDRISKĀS DOMAS NOVĒROŠANAS NODAĻA 2009. gada 24. martā EIROPIEŠI UN EKONOMISKĀ KRĪZE Standard Eurobarometer (EB 71) Iedzīvotāji:

Sīkāk

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms”

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms” Skaista mana tēvu zeme par visām zemītēm: Plaši lauki, zaļi meži, Zilis jūras ūdentiņš. Mana sēta, mana māja, mans pagalms Projekta autori 5.a klase 2018.g. 18.-20.aprīlis Projekta mērķis Veidot sadarbības

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Pamācība Erasmus+ rīki Kursu katalogs Mobilitātes iespējas Stratēģiskās partnerības www.schooleducationgateway.eu Vispārēja informācija Šī ir pamācība, kas palīdzēs izmantot School Education Gateway vietnes

Sīkāk

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4 Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits 29.10.2017-05.11.2017 no 459 ir 05.11.2017-12.11.2017 no 459 ir 12.11.2017-19.11.2017 no 459 ir 19.11.2017-26.11.2017

Sīkāk

LĪGUMS

LĪGUMS Id. nr. CSDD 2014/84 Nolikuma 3.pielikums Iepirkuma Informatīvā tālruņa apkalpošanas pakalpojuma nodrošināšana nolikumam, Id. Nr. CSDD 2014/84 LĪGUMS par informatīvā tālruņa apkalpošanu VAS Ceļu satiksmes

Sīkāk

A LĪMENIS

A  LĪMENIS KLAUSĪŠANĀS PRASMES PĀRBAUDE Jūs dzirdēsit īsu sarunu. Tagad izlasiet jautājumu un apskatiet zīmējumus! Zem jautājuma ir 3 atbildes. Izvēlieties vienu pareizo atbildi (A, B vai C) un apvelciet to! Tekstu

Sīkāk

Juvenīls Idiopātisks Artrīts Versija DAŽĀDAS JIA FORMAS 2.1 Vai slimībai pastāv dažādas

Juvenīls Idiopātisks Artrīts Versija DAŽĀDAS JIA FORMAS 2.1 Vai slimībai pastāv dažādas https://www.printo.it/pediatric-rheumatology/lv/intro Juvenīls Idiopātisks Artrīts Versija 2016 2. DAŽĀDAS JIA FORMAS 2.1 Vai slimībai pastāv dažādas formas? JIA pastāv dažādas formas. Tās parasti izdala,

Sīkāk

1

1 Latvijas Republika PĀVILOSTAS NOVADA DOME Adrese Dzintaru iela 73, Pāvilosta, Pāvilostas novads, LV3466 Tālrunis 63498261, fakss 63484567 APSTIPRINĀTI ar Pāvilostas novada domes 24.11. 2011. lēmumu (prot.

Sīkāk

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

Likumi.lv

Likumi.lv Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 17.06.1998. Stājas spēkā: 01.04.1999. Publicēts: "Latvijas Vēstnesis", 199/200 (1260/1261), 08.07.1998., "Ziņotājs", 15, 04.08.1998. Attēlotā redakcija: 03.12.2015.

Sīkāk

Nedziedināmi slimo pacientu un piederīgo psiholoģiskās reakcijas, aprūpe un saskarsme Izdales materiāli Pacienta ģimene Šī dzīve ir kā brauciens pāri

Nedziedināmi slimo pacientu un piederīgo psiholoģiskās reakcijas, aprūpe un saskarsme Izdales materiāli Pacienta ģimene Šī dzīve ir kā brauciens pāri Pacienta ģimene Šī dzīve ir kā brauciens pāri jūrai, kur mēs sastopamies uz viena un tā paša šaurā kuģa. Nāvē mēs sasniedzam krastu un aizklīstam savās dažādajās pasaulēs Rabindranats Tagore, no '' Gājputniem''

Sīkāk

HIV infekcijas izplatība

HIV infekcijas izplatība Aktualitātes HIV profilaksē un ārstēšanā. Sociālo darbinieku iespējas. Seminārs sociālo dienestu darbiniekiem 2019. gada 25. aprīlis Inga Bulmistre «Baltijas HIV asociācija» Sagatavots sadarbībā ar GlaxoSmithKline

Sīkāk

Rīgā, 2016.gada 21.aprīlī LĒMUMS Nr.88 Par administratīvā soda uzlikšanu SIA TV Serviss Izskatot administratīvā pārkāpuma lietu par iespējamo Latvijas

Rīgā, 2016.gada 21.aprīlī LĒMUMS Nr.88 Par administratīvā soda uzlikšanu SIA TV Serviss Izskatot administratīvā pārkāpuma lietu par iespējamo Latvijas Rīgā, 2016.gada 21.aprīlī LĒMUMS Nr.88 Par administratīvā soda uzlikšanu SIA TV Serviss Izskatot administratīvā pārkāpuma lietu par iespējamo Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (turpmāk LAPK) 201.

Sīkāk

Gipsa_Fabrika_APVIENOTAIS_PP+Cookies

Gipsa_Fabrika_APVIENOTAIS_PP+Cookies PRIVĀTUMA POLITIKA Mēs, Ģipša Fabrika, apzināmies, ka apmeklējot Ģipša Fabrika tīmekļa vietni un nododot savus personas datus, piemēram: vārdu, uzvārdu, dzimšanas datus, e-pasta adresi, tālruņa numuru,

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Biznesa plāna sagatavošana, nauda plūsmas plānošana IZGĀZIES PLĀNS? Biznesa plāns Kāpēc ir vajadzīgs biznesa plāns? - lai finansētājs (banka) spētu izvērtēt riskus saimnieciskās darbības attīstībā; -

Sīkāk

APSTIPRINU

APSTIPRINU APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2002. gada 8.janvāra rīkojumu Nr. 10 PROFESIJAS STANDARTS Reģistrācijas numurs PS 0054 Profesija Viesnīcu servisa organizators Kvalifikācijas līmenis

Sīkāk

EIROPAS SAVIENĪBA EIROPAS PARLAMENTS PADOME 2011/0901 B (COD) PE-CONS 62/15 Briselē, gada 18. novembrī (OR. en) JUR 692 COUR 47 INST 378 CODEC 1

EIROPAS SAVIENĪBA EIROPAS PARLAMENTS PADOME 2011/0901 B (COD) PE-CONS 62/15 Briselē, gada 18. novembrī (OR. en) JUR 692 COUR 47 INST 378 CODEC 1 EIROPAS SAVIENĪBA EIROPAS PARLAMENTS PADOME 2011/0901 B (COD) PE-CONS 62/15 Briselē, 2015. gada 18. novembrī (OR. en) JUR 692 COUR 47 INST 378 CODEC 1434 LEĢISLATĪVIE AKTI UN CITI DOKUMENTI Temats: EIROPAS

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Piegādātāju iesaistīšana pirms iepirkuma izsludināšanas neizmantotās iespējas un riski Iepirkumu Gada balva 2017 Māra Stabulniece, zvērināta advokāte IGAUNIJA LATVIJA LIETUVA Rīga, 2018.gada 18.janvāris

Sīkāk

VALSTS FINANSĒTI SOCIĀLIE PAKALPOJUMI

VALSTS FINANSĒTI SOCIĀLIE PAKALPOJUMI VALSTS FINANSĒTI SOCIĀLIE PAKALPOJUMI Ministru kabineta noteikumi Nr.279 Noteikumi par kārtību, kādā persona saņem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus sociālās rehabilitācijas institūcijā, un prasībām

Sīkāk

Pašvaldības nekustamā īpašuma dzīvokļu Lūsēni - 2 un Lūsēni - 5 OTRĀS IZSOLES NOTEIKUMI Apstiprināti ar Nīcas novada domes 2015.gada 14. decembra sēde

Pašvaldības nekustamā īpašuma dzīvokļu Lūsēni - 2 un Lūsēni - 5 OTRĀS IZSOLES NOTEIKUMI Apstiprināti ar Nīcas novada domes 2015.gada 14. decembra sēde Pašvaldības nekustamā īpašuma dzīvokļu Lūsēni - 2 un Lūsēni - 5 OTRĀS IZSOLES NOTEIKUMI Apstiprināti ar Nīcas novada domes 2015.gada 14. decembra sēdes lēmumu (protokols Nr. 16 ) 1. Vispārīgie noteikumi

Sīkāk

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst šaurā vietā vai mazā caurumā. Ūsas viņam darbojas kā

Sīkāk