Maziņš esmu es, liels izaugšu es

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Maziņš esmu es, liels izaugšu es"

Transkripts

1 Maziņš esmu es, liels izaugšu es! PII Sienāzītis bērnu vecāku uzrakstītais projekts Maziņš esmu es, liels izaugšu es! tika apstiprināts un 12. jūnijā aktīvie vecāki pulcējās uz pirmo radošo nodarbību, lai kopā izgatavotu, šūtu, veidotu, sadalītu pienākumus, lai kopā radītu mūsu bērniem dažāda veida attīstošās rotaļietas. Projekta mēŗkis bija izgatavot dažādas bērnu attīstošas rotaļlietas, kas veicinās bērnu garīgo, fizisko un sociālo spēju attīstību, veicinās savstarpējo komunikāciju, kā arī attīstīs bērnu radošumu, zinātkāri, fantāziju un atmiņu. Lai saniegtu konkrēto mērķi, tika izvirzīti uzdevumi un tika realizēti sekojoši pasākumi: Nr. Plānotie uzdevumi p.k. 1. vienu reizi mēnesī tiks oragnizētas radošās vecāku nodarbības (projekta ietvaros būs 5 šāda veida nodarbības). 2. Tiks izveidots un apgleznots koka aizslietnis, kas kalpos gan leļļu teātra priekšnesumiem, Realizētie pasākumi Kopā vecāki tikās 6 radošās nodarbības: 12. jūnijā (Iepazīšanās ar projekta mēŗki, galvenajiem pasākumiem, darbības plānu un veicamajiem darbiem. Filca roku leļļu un ēdamlietu izgatavošana). 27. jūnijs (Filca roku leļļu un ēdamlietu izgatavošana) Vecāki satiekas nodarbībā, lai parādītu, cik daudz ir izdarījuši. Vienojās, ko darīt tālāk un paņem izejmateriālus un rotaļlietas gatavo tad, kad ir brīvs brīdis starp ikdienas darbiem mājās jūlijs (Filca roku leļļu un ēdamlietu izgatavošana. Rotaļlietu maisiņu gatavošana. Pogu, lentīšu sūšana aktivitātes spilveniem...) 7. augusts (Atmiņu spēles Koku ripas pagatavošana. 13. augusts (leļļu aizlietņa paneļu apgleznošana) 27. augusts (radošo, attīsotšo spilvenu pagatavošana, filca ēdamlietas, Sirsniņas spēles izgatavošana). 12. septembrī, PII Sienāzītis audzēkņu vecāki, darbinieki un citi tika aicināti kopā uz projekta darbu izstādi un noslēguma pateicības pasākumu Sirdssiltums. Mārča tētis Intars un Gundara, Vietura tētis Māris rūpējās, lai tiktu sagatvotas kvalitatīvas un bērniem atbilstošas koka konksturkcijas, izejmateriāli, lai varētu izgatavot leļļu teātra aizlietni. Armanda, Eduarda mamma Elīna un Viestura, Gundara mamma Gunta apgleznoja leļļu aizlietņa paneļus kopā izveidojot 8 glezniņas, kas ir krāsainas, bērniem saistošas.

2 gan kā spēļu māja bērnu lomu spēlēm. 3. Tiks izveidota skatuvīte kaste, kuru varēs izmantot gan kā skatuvi mūzikas nodarbībās, literārajās nodarbībās, spota nodarbībās, gan kā kasti dažādām radošām nodarbībām. 4. Tiks izveidotas dažādas roku lelles, kas bērniem palīdzēs gan iepazīt dzīvniekus, gan atveidot dažādas pasakas, gan izdomāt savus stāstus, attīstot fantāziju un Leļļu teātra aizlietnis ir izdevies stabils, estētisks un ļoti krāsains. Bērniem patīk netikai izspēlēt pasakas, bet arī izmantot sporta, dziedāšanas nodarbībās kā paslēptuvi. Vienā panelī ir aizkariņš, ko bērni izmanto kā kasi. Paneļi savstarpēji nav savienoti, kas ļauj šo aizlietni izmantot daudz racionālāk, iespēja ir kombinēt zīmējumus un izvietojumu telpā. Aizlietnis kalpo ne tikai leļļu teātra vajadzībām, bet arī kā dekorācija zālē, grupu telpās un dažādās bērnu rotaļās. Izdevās aizlietni izgatavot daudz stabilāku, racionālāku un interesantāku nekā bija plānots. Tika izgatavota koši zaļa skatuve kaste. Kas arī ir stabila, pietiekoši liela, lai bērns justos droši uz tās uzstāšanās mirklī. Bērni jau izmanto skatuvi dažādās nodarbībās zālē. Apgriežot skatuvi otrādi, to var izmantot attīstošai rotaļai korķīšu šķirošana. Visas vasaras garumā un joprojām daudzi bērnu vecāki, audzinātājas, cītīgi krāja un nesa uz bērnudārzu dažādu krāsu pudeļu korķīšus. Radošajās nodarbībās tika sagatvoti drēbju maisiņi, kur šie korķīši stāvēs, kā arī kastītes ar atbilstošu krāsu. Bērniem ir iespēja tagad šķirot korķīšus un grupēt tos pa krāsām. Iespēja ir mācīties krāsas, skaitīt. Darbojoties tiek attīstīta sīko pirkstu muskulatūru. Uz skatuves pateicības pasākumā uzstājās Kerija Koļcova iepriecinot klātesošos ar divām dziesmām: Vāverīte un Māmiņai. Visa projekta realziācijas laikā tika šūtas, veidotas roku lelles. Kopā tika sagatvotas dažādas 90 roku lelles. Radoša izdoma un izmantošanas iespējas rādās radošajās nodarbībās. No sākuma tika šūtas tikai roku lelles. Pēc tam izdomājām, ka var uzšūt kabatiņas. Ja ir kabatiņas, tad jāliek kaut kas iekšā. Tā roku lelles tagad var izmantot arī šķirošanai, grupēšanai. Dzīvnieku kabatās ir salikti tie produkti, ko viņi lieto uzturā. Bērniem tagad ir jāatrod, ko kurš dzīvnieks ēd. Kā arī uz kabatiņām tika uzšūti burtiņi, kas palīdzēs bērniem apgūt alfabētu un palīdzēs iemācīties lasīt.

3 radošumu. Lai palīdzētu audzinātājām izvēlēties vajadzīgās roku lelles konkrētām pasakām, tika sagatvoti izdales materiāli, kur jau ir sagrupētas pasakas un nofotografētas visas tās roku lelles, kas ir nepieciešamas, lai izspēlētu konktrēto pasaku. Roku lelles kopā šuva un veidoja 20 mammas, vecmammas, kuru bērni mācās dažādās bērnudārza grupās. 5. No filca atgriezumiem tiks izveidota vēl atmiņas spēles, kur uz koka ripām būs uzlimētas divas vienādas formas un krāsas figūras. Tika sagatvoti 7 komplekti attīsošo rotaļlietu Koka ripas. Bērni šīs koka ripas var izmantot netikai atmiņas spēlei, bet arī izmantoto dažādās citās rotaļās: celt torni, skaitīt, vest ar spēļu automašīnām utt. Mārča tētis Intars sagatavoja vairāk par 300 koku ripām. Kas tika izmantotas gan atmiņu spēlei Koka ripas, kā arī tika papildus vēl sagatavoti 7 komplekti attīstošās spēles Matemātika. Kur uz koka ripām no filca atgriezumiem tika uzlīmēti cipari no 0-12, +, -, = zīmes. Ko bērni un audzinātājas varēs izmantot nodarbībās, mācoties skaitīt, saskaitīt un atņemt. Lai vieglāk būtu šīs spēles uzglabāt, tika sašūti 14 krāsaini auduma maisiņi. 6. Tiks sašūti 4 lieli spilveni, kur uz pogām būs jāuzpogā un jānopogā dažādu formu un krāsu figūras, jāiemācās aiztaisīt un attaisīt rāvējslēdzējus un no lentām sapīt Projekta ietvaros tika sagatavoti 5 attīstošie, radošie spilveni. Spilveni ir daudzfunkcionāli un bagātīgi kā rudens. Katra kabatiņā slēpj kādu uzdevumu. Izmantojot šos spilvenus nodarbībās bērniem tiks nodarbināta pirkstu sīkā muskulatūra. Iespēja mācīties ciparus, skaitīšanu, pīšanu. Kā arī praktiska nodarbošanās uzpogāšana un nopogāšana. Spilvens, kurš ir paredzēts vecākajai grupai, ir papildināts ar pulksteni, kas bērniem ļaus labāk iepazīt to un iemācīties nolasīt laiku. Spilvenus veidoja, šuva, sarūpēja Gundara, Viestura mamma Gunta, Sogijas Paulas mamma Rudīte un Andra mamma Indra. bizes. 7. No filcu atgiezumiem tiks sašūtas dažāds filca ēdamlietas. No filca auduma tika sarūpēti 7 komplekti ēdamlietas, kas arī tika salikti 7 krāsainos auduma maisiņos. Katras grupas bērnu vecāki šuva un veidoja filca ēdamlietas savas grupas bērniem. Tapa gan arbūzs, zemenes, tomāti, slaldējumi, olas, burkāni, gurķī, sieras šķēles, karameles, kūciņas, tējas maisiņi, virtuļi utt Projekta ietvaros tika pagatavotas arī loģikas spēle Sirsniņas, kas

4 9. Plānots informāciju par projekta realizāciju publicēt dažādos interneta portālos. balstās uz loģikas spēli Krustiņi un nullītes. Šī spēle nebija paredzēta projekta pirmsākumos, bet tagad brīnišķīgi papildina kopējo rotaļļietu klāstu. Bērni varēs attīstīt savu loģisko domāšanu un reakciju. Izveidoti 7 koka dēlīši, kopā sašūtas 70 dažādu krāsu filca pildītas sirsniņas un 7 auduma maisiņi. Visa projekta gaitā - informācija par to, kā iet, kas tiek darīts, kas jau ir paveikts, tika atspoguļota speciāli izveidotā projekta lapā Maziņš esmu es, liels izaugšu es! portālā sadaļā: Lapai ir oficāli 62 sekotāji. Kā arī informācija un fotogrāfijas tika publicētas arī dažādās domubiedru grupās, piemēram: Radošās darbnīcas bērniem idejas, rokdarbi, rotaļas, Visādi rokdarbi, roku darbi un citi un Bērnudārzu lietas. Kā arī informācija tika publicēta projekta koordinatores blogā: kur tika publicēti 10 raksti, kas attiecās uz projekta izpildi un darba rezultātiem. Atskaites raksts, fotogrāfijas gan par darba procesu, gan projekta rezultātu atspoguļots arī apakšnodaļā PII Sienāzītis. Plānots, ka oktobra vai novembra numurā par projekta realziāciju būs raksts arī e-žurnālā Pirmsskolā. 10. Plānots turpināt šāda veida vecāku radošās nodarbības arī pēc projekta īstenošanas laika. Tiek plānots kā arī turpmāk vecāki tiks aicināti uz dažādām radošām nodarbībām, lai vecākus iedvesmotu, iedrošinātu radīt brīnišķīgas lietas no vienkāršām lietām dēļ saviem bērniem. Plānots ir nākotnē izgatavot dažādas maskas, jubilāru kronīšus, ēnu teātra lelles, pirkstiņlelles un citas attīstošas, interesantas rotaļlietas, sajūtu taku. Un jau tagad PII Sienāzītis vadība ir ieplānojusi ka gada pavasarī bērnudārzā būs Teātra dienas. Kur tiks izmantotas vecāku sarūpētās roku lelles, leļļu aizlietnis utt... Paldies visiem tiem apmēram 30 vecākiem, vecvecākiem, PII Sienāzītis vadītājai, audzinātājām, kas atsaucās aicinājumam darboties. Kas palīdzēja, lai mūsu projekta rezultāta augļi būtu krāsaini, radoši, attīstoši, daudzfunkcionāli, kvalitatīvi un daudzveidīgi! Un paldies mūsu bērniem, kas mūs iedvesmo darboties!!!

5 Komentāri pēc projekta izpildes: PII Sienāzītis vadītāja Iveta Barinska: Vispirms jau paldies par uzdrīkstēšanos piedalīties šajā projektā, domāju, ka ceļš līdz sasnigtajam mērķim nav bijis viegls. Šada mēroga pasākums no vecāku puses mūsu iestādē tiek realziēts pirmoreiz. Tas nozīmē, ka viņi domā par bērnu nodarbošanos un attīstību ne tikai mājās, u programmas uzdevumus. Tas ir liels atbalsts pirmsskolas skolotājiem ikdienā un svētku brīzos. Vēlam mūsu mīļajiem vecākiem izturību, radošumu turpmākajā sadarbībā. Un par projektu vadītāju, vienmēr atsaucīgo Haralda, Eduarda un Armanda māmiņu Elīnu gribas teikt: Mazs cinītis gāž lielu vezumu! Vadītājas vietnieks izglītības jomā Velga Lielbārde: Šīs ar mīļumu pagatavotās rotaļlietas ir nozīmīgas visos vecumos. Roku lelles palīdz bērniem attīstīt roku un pirkstu kustības. Spēlējot teātra izrādes bērni iepazīst literāros darbus. Sarūpētie materiāli palīdzēs arī bērnu sensorajā attīstībā. Paldies vecākiem par materiālās bāzes papildināšanu, jo katra vecuma grupa ieguva savam vecumam atbisltošas rotaļlietas. Logopēde Melita Masa: Tā kā logopēdiskās nodarbības apmeklē pirmsskolas vecuma bērni, darbs jāorganizē tā, lai bērniem būtu interesanti un tiktu pildīti programmā paredzētie uzdevumi. Projekta ietvaros tapušie darbi būs brīnišķīgs materiālās māzes papildinājums. Īpaša pievienotā vērtība ir tam apstāklim, ka darbi tapuši ar rokām. Daudzveidīgais roku lellīšu klāsts tiks ziamntots dramatizācijas rotaļās, kas savukārt, paplašinās bērnu vārdu krājumu, vingrinās runas ritmu, balss stiprumu un intonāciju. Nozīmīga loma runas attīstīšanā ir pirkstu vingrinājumiem krāsaino korķīšu šķirošana, darbošanas ar spilveniem, roku lellīšu darbināšana, pogāšana. Un kuram gan nav gribējies uzstāties uz īstas skatuves? Tā palīdzēs saglabāt pareizu stāju un elpošanu, jo tas, lai cik tas dīvaini neliktos, ietkmē skaņas izrunu. Paldies par lielo ieguldīto darbu projekta vadītājai un vecākiem. Lai veicas turpmāk! Mūzikas skolotāja Iluta Tihomirova: Priecājos par jauno skatuvīti! Bērniem būs iespēja uzstāties nodarbībās, pasākumos un brīvajos brīžos, skandējot tautasdziesmas, stāstot pasakas, anektodes un, galvenais, dziedāt. Gan mūzikas nodarbībās, gan iestudējot nelielas ludziņas bū noderīga pārveidojamā teātra siena. Paldies Elīnai par izdomu un ieguldīto darbu!

6 Skolotāja Gunta Dzintare: Milzīgu prieku un radošu pašizaugsmi bērniem sagādā vienkāršas ainiņas, izspēlējot tās ar rokām. Tās izraisa grupā dzīvīgumu, jo ir dabisks līdzeklis radošajām izpausmēm, atdarināšanai un pašizteiksmei. Šie spilgite, skaistie, izteiksmīgie varoņi, aicina bērniem laut vaļu iztēlei un dalīties savās fantāzijās ar citiem. Tās kalpo arī kā spēcīgs mācību līdzeklis, padarot šo procesu daudz vērtīgāku. Bērnu izspēlētajās ainiņas nav jāuztver kā teatrāli iestudējumi, bet gan kā tēlošana, izmantojot izteiksmīgu valodu, darbības un dialogu, kas asociējas ar konkrēto roku lelli. Paši bērni saka: Mums ļoti patīk, jo var attēlot smieklīgi. Tās ir skaistas un interesantas.

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Lifelong Learning Grundtvig Partnership Project 2012-1-LV1-GRU06-03580 1 How to Ensure Qualitative Lifelong Learning for Different Age Groups Adult education teachers will discuss the ways how to involve

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vidusskola direktore Nataļja Rogaļeva (paraksts) Rīgā,

Sīkāk

PAVASARIS 2016 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS

PAVASARIS 2016 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS PAVASARIS 2016 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS NELLEULLA ŠOKOLĀDE MŪSU STĀSTS Ieskaties viņai acīs. Senā valodā viņas vārds nozīmē zeltaina gaisma, mirdzums un spēks. Patiesi ieskaties acīs viņām visām, gaismas

Sīkāk

Labdien, mīļo cilvēk! Savās rokās Tu turi puzlīti, gatavotu no vienkārša bērza saplākšņa, ar tikpat vienkāršiem, visiem zināmiem vārdiem uz tās. Taču

Labdien, mīļo cilvēk! Savās rokās Tu turi puzlīti, gatavotu no vienkārša bērza saplākšņa, ar tikpat vienkāršiem, visiem zināmiem vārdiem uz tās. Taču Labdien, mīļo cilvēk! Savās rokās Tu turi puzlīti, gatavotu no vienkārša bērza saplākšņa, ar tikpat vienkāršiem, visiem zināmiem vārdiem uz tās. Taču tie ir vārdi, kurus cilvēkbērns apgūst pašus pirmos

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

[vieta skolas emblēmai]

[vieta skolas emblēmai] [vieta skolas emblēmai] Sveiki! Mēs esam Kuldīgas Alterna8vās sākumskolas 3.b klase. Kopā ar klases audzinātāju Santu Reimani esam ļoc priecīgi par iespēju piedalīces LOK rīkotajā projektā «Sporto visa

Sīkāk

skaitampuzle instrukcija

skaitampuzle instrukcija MUZLE SKAITĀMPUZLE UZDEVUMU VARIANTI ARITMĒTIKAS PAMATU APGŪŠANAI. 1. 1. Saliek pamatni ar 10 rindām (pirmajā rindā 1 kauliņš, apakšējā 10 kauliņi). Kauliņus aiz apļiem atstāj tukšus. Skaita kauliņus katrā

Sīkāk

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimenei, kas attīsta, pilnveido bērna lasītprasmi un rakstītprasmi,

Sīkāk

Ģimenes diena „Cālīši pulciņā” – „Mazputniņiem” 2015

Ģimenes diena „Cālīši pulciņā” – „Mazputniņiem” 2015 Ģimenes dienas koncert uzvedums Manai ģimenei. 4-5 vai 6 gadīgiem bērniem. Autore: Vineta Vītola Izmantotais mūzikas materiāls: 1. Dziesma Pavasara ziediņi no CD Zaķīša sapnis Knīpas un knauķi. 2. Vācu

Sīkāk

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma nosaukums Skolas un klašu telpu noformējums svētkiem

Sīkāk

Aktivitātes 1) "Saraksts" Mērķis. Uzzināt un iemācīties naudas izmantošanas iespējas dzīvē. Uzdevumi: rosināt bērnus iesaistīties diskusijā; rosināt b

Aktivitātes 1) Saraksts Mērķis. Uzzināt un iemācīties naudas izmantošanas iespējas dzīvē. Uzdevumi: rosināt bērnus iesaistīties diskusijā; rosināt b Aktivitātes 1) "Saraksts" Mērķis. Uzzināt un iemācīties naudas izmantošanas iespējas dzīvē. rosināt bērnus iesaistīties diskusijā; rosināt bērnus izteikt savu viedokli par naudas lietojumu (ģimenē). Materiāli:

Sīkāk

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms”

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms” Skaista mana tēvu zeme par visām zemītēm: Plaši lauki, zaļi meži, Zilis jūras ūdentiņš. Mana sēta, mana māja, mans pagalms Projekta autori 5.a klase 2018.g. 18.-20.aprīlis Projekta mērķis Veidot sadarbības

Sīkāk

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx Limbažu sākumskolas 3.a klases labie darbi Šajā mācību gadā mēs, Limbažu sākumskolas 3.a klases skolēni, cītīgi darbojamies projektā Sporto visa klase. Mēs sportojam piecas reizes nedēļā: divas sporta

Sīkāk

Līgatnes novada pirmsskolas izglītības iestādes padome informē 4. novembrī Zvaniņos notika šī mācību gada pirmā Līgatnes novada pirmsskolas izglītības

Līgatnes novada pirmsskolas izglītības iestādes padome informē 4. novembrī Zvaniņos notika šī mācību gada pirmā Līgatnes novada pirmsskolas izglītības Līgatnes novada pirmsskolas izglītības iestādes padome informē 4. novembrī Zvaniņos notika šī mācību gada pirmā Līgatnes novada pirmsskolas izglītības iestādes padomes sēde, uz kuru tik aicināti iestādes

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja Dzīvo patstāvīgi un veselīgi Apzinās sevi, savas vēlmes un intereses, Spēj dzīvot patstāvīgi, saskaņā ar savām vērtībām, Saglabā un nostiprina savas garīgās

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Eiropas Savienības programma JAUNATNE DARBĪBĀ 2007.gada 01.janvāris 2013.gada 31.decembris v/a Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra jauniešu neformālā izglītība JSPA darbības virzieni ES programma

Sīkāk

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst šaurā vietā vai mazā caurumā. Ūsas viņam darbojas kā

Sīkāk

AIC-9gadi-plakāti

AIC-9gadi-plakāti Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram 9 GADI Viena no Saeimas darba prioritātēm ir dialogs ar sabiedrību un iedzīvotāju iesaistīšana likumu pieņemšanas procesā Lai veicinātu sabiedrības izpratni

Sīkāk

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja, Skola2030 1 Projekta mērķis Aprobēt, pilnveidot, pēctecīgi ieviest vispārējās izglītības saturu un pieeju mācīšanai, kas skolēnos attīstītu dzīvei 21. gadsimtā

Sīkāk

Microsoft Word _Pamatjoma.doc

Microsoft Word _Pamatjoma.doc Ogres sākumskola ATTĪSTĪBAS PLĀNS 2014. 2017. gadam Skolas attīstības prioritātes 2014.- 2017.gadam 2014./2015.m.g. 2015./2016.m.g. 2016./2017.m.g. Mācību saturs Pamatzināšanu kodola izveide izglītojamiem

Sīkāk

Dzejas dienas Vāks

Dzejas dienas Vāks Skolotājs Kurš datorzinības mums māca Un dzejas rindas ritmā stāsta. Kurš pasakas mums lasa Un jautrus jokus dzīt mums māca. Kurš skolas hroniku mums veido Un skaistus foto mirkļus ķer. Kurš grāmatas liek

Sīkāk

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies un izpildi skolotāja norādījumu Sporta inventāru izmanto

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne ar polsterējumu Roku balsts ar polsterējumu Sānu galdiņš

Sīkāk

Diapositiva 1

Diapositiva 1 KARJERAS IZGLĪTĪBA VIDUSSKOLAS KLASĒS Pedagoģiskās padomes sēde 27.10.2016. Pārskatu sagatavojusi skolotāja Aina Slesare Nepieciešamais atbalsts vidusskolēniem karjeras izglītībā Vecāku dzīvesveids piemērs

Sīkāk

KRĒSLI

KRĒSLI 2.pielikums iepirkuma Nr. VNP 207/ Nolikumam Tehniskā specifikācija N.p.k Attēls Nosaukums, apraksts. Sekcija- krāsains rotaļu un rotaļlietu plaukts.. Pielikums sekcijas izmēri Skaits,gab Sekcija- rotaļlietu

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS 2017. GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek atzīmēta Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa. Centrālā

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Iekšējie noteikumi

Sīkāk

Vai tiešām saruna ar sevi un savu bērnu ir kā risinājums konfliktiem, problēmām? Mediācijas (mediācija ir domstarpību risināšanas metode) nodarbībā, s

Vai tiešām saruna ar sevi un savu bērnu ir kā risinājums konfliktiem, problēmām? Mediācijas (mediācija ir domstarpību risināšanas metode) nodarbībā, s Vai tiešām saruna ar sevi un savu bērnu ir kā risinājums konfliktiem, problēmām? Mediācijas (mediācija ir domstarpību risināšanas metode) nodarbībā, seminārā tiek spēlēta spēle Cietuma kamera. Spēles mērķis

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LIDHULT dīvāni DIZAINS Henriks Preics (Henrik Preutz) MODUĻI Vienvietīgs modulis Divvietīgs modulis Trīsvietīgs modulis Divvietīgs

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LIDHULT dīvāni DIZAINS Henriks Preics (Henrik Preutz) MODUĻI Vienvietīgs modulis Divvietīgs modulis Trīsvietīgs modulis Divvietīgs CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LIDHULT dīvāni DIZAINS Henriks Preics (Henrik Preutz) MODUĻI Vienvietīgs modulis Divvietīgs modulis Trīsvietīgs modulis Divvietīgs modulis ar guļvietu Stūra modulis Zvilnis Modulis ar

Sīkāk

Karjeras nedēļas 2016 pasākumu plāns ES BŪŠU...darba tirgū Simbols: Karjeras kompass Kad? Kas? Pasākuma nosaukums Kur? Pasākuma vieta Kam? Mērķa audit

Karjeras nedēļas 2016 pasākumu plāns ES BŪŠU...darba tirgū Simbols: Karjeras kompass Kad? Kas? Pasākuma nosaukums Kur? Pasākuma vieta Kam? Mērķa audit Karjeras nedēļas 2016 pasākumu plāns ES BŪŠU...darba tirgū Simbols: Karjeras kompass Kad? Kas? Pasākuma nosaukums Kur? Pasākuma vieta Kam? Mērķa auditorija Par ko? Pasākuma anotācija Kontaktpersona, e-pasts,

Sīkāk

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 28./29. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu grupai tiek iekļauts algebras, ģeometrijas, kombinatorikas

Sīkāk

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos ZANDA POLAR - izturīgs jumts Betona dakstiņš ar matētu virsmu ir lielisks Zanda klāsta papildinājums Mēs esam padarījuši Zanda klāstu spēcīgāku, papildinot to ar jauno, matēto betona dakstiņu Polar. Šī

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS 2016. GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS 2015. GADA JANVĀRIM Centrālā zinātniskā bibliotēka info@liepajasczb.lv)

Sīkāk

Prezentācijas tēmas nosaukums

Prezentācijas tēmas nosaukums ES programma Radošā Eiropa (2014-2020) Andrejs.Lukins@km.gov.lv www.km.gov.lv/radosaeiropa facebook.com/radosaeiropa @radosaeiropa 05/04/2018, Valmiera ES programma RADOŠĀ EIROPA 2014-2020 - Eiropas Komisija

Sīkāk

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera,

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera, Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija 2019.-2022. Valmiera, 2018 1 SATURA RĀDĪTĀJS 1. ESOŠĀ SITUĀCIJA, DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS... 3 2. STRATĒĢIJAS

Sīkāk

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc 1. Ekonomikas priekšmets I variants Vārds Uzvārds Klase Punkti Datums Vērtējums 1. Apvelciet pareizās atbildes burtu (katram jautājumam ir tikai viena pareiza atbilde). (6 punkti) 1. Ražošanas iespēju

Sīkāk

PAVASARIS 2015 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS

PAVASARIS 2015 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS PAVASARIS 2015 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS SATURS NELLEULLA šokolāde mūsu stāsts Mūsu produktu kategorijas Dāvanas Valentīndienai Dāvanas Sieviešu dienai Dāvanas Lieldienām Meistarklases un Saldumu Galds

Sīkāk

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība Atbalsta pasākumi jaunajiem uzņēmējiem Kas ir uzņēmējs? Uzņēmējs ir uzņēmuma īpašnieks, kurš, uzņemoties riskus un atbildību, cenšas gūt peļņu. Biznesa ideju var realizēt tikai tad, ja ir uzņēmējs cilvēks

Sīkāk

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši, 3 brūni klucīši, 1 spēles laukums, 1 barjera izvēlētā

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 sēdvietām Stūra modulis Zvilņa modulis Kāju soliņš

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Konference Starpdisciplinaritāte, radošums un uzņēmība mūsdienu izglītības aktualitātes, 2014. gada 29. oktobris ESF projekts Atbalsts izglītības pētījumiem 2011/0011/1DP/1.2.2.3.2/11/IPIA/VIAA/001 Pētījums

Sīkāk

NR. 13. RUBEŅU PAMATSKOLAS AVĪZE Aprīlī mēs skaidri apzināmies pavasara klātbūtni un arī paši izjūtam sevī pavasari. Veras pumpuri un sākas ziedēšana,

NR. 13. RUBEŅU PAMATSKOLAS AVĪZE Aprīlī mēs skaidri apzināmies pavasara klātbūtni un arī paši izjūtam sevī pavasari. Veras pumpuri un sākas ziedēšana, NR. 13. RUBEŅU PAMATSKOLAS AVĪZE Aprīlī mēs skaidri apzināmies pavasara klātbūtni un arī paši izjūtam sevī pavasari. Veras pumpuri un sākas ziedēšana, skan čivināšana un notiek ligzdu vīšana. Ar acīm meklējam,

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation K.Lankovska vecākā speciāliste veselības veicināšanas jautājumos Jelgavas sociālo lietu pārvalde Laba veselība palielina dzīves kvalitāti, stiprina ģimenes, veicina drošību, nabadzības samazināšanos un

Sīkāk

VALMIERAS PĀRGAUJAS ĢIMNĀZIJA

VALMIERAS PĀRGAUJAS ĢIMNĀZIJA VALMIERAS PĀRGAUJAS ĢIMNĀZIJA Drošības un veselības nedēļa 03.12. 07.12.2012. Aktivitātes Drošības un veselības nedēļā Drosme draudzēties aģentes Agnijas Bistrovas vadītās iecietības stundas. Skolēnu domes

Sīkāk

SARUNA PIRMS PIRMIZRĀDES Ar izrādes Lēnprātīgā autoru un režisoru Mihailu Gruzdovu sarunājas LKA profesors, teātra vēstures pētnieks Jānis Siliņš Jāni

SARUNA PIRMS PIRMIZRĀDES Ar izrādes Lēnprātīgā autoru un režisoru Mihailu Gruzdovu sarunājas LKA profesors, teātra vēstures pētnieks Jānis Siliņš Jāni SARUNA PIRMS PIRMIZRĀDES Ar izrādes Lēnprātīgā autoru un režisoru Mihailu Gruzdovu sarunājas LKA profesors, teātra vēstures pētnieks Jānis Siliņš Jānis Siliņš Fjodors Dostojevskis ir deviņpadsmitā gadsimta

Sīkāk

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē, zaķīt! Māmiņas puķes nevar ēst! Zaķis lēkā mūsu dārzā.

Sīkāk

Masu plānošanas pamati. Tēma 6

Masu plānošanas pamati. Tēma 6 Tēma #6 MEDIJU PLĀNOŠANAS PROCESS. Konstantīns Kuzikovs RISEBAA 2015 Sākotnējo datu izpēte Mediju plānošanas uzdevumu un mērķu formulēšana Mediju plāna izstrāde Brīfs/ galvenās veicamā darba vadlīnijas

Sīkāk

21.gadsimta prasmju un iemaņu attīstība Zane Matesoviča, British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja

21.gadsimta prasmju un iemaņu attīstība Zane Matesoviča, British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja 21.gadsimta prasmju un iemaņu attīstība Zane Matesoviča, British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Mums jāizglīto bērni viņu nākotnei, nevis mūsu pagātnei Kas skolu padara par vidi, kura sekmē katras

Sīkāk

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/1.2.2.1.5/09/IPIA/VIAA/001 Projekta 6.posms: 2012.gada janvāris - aprīlis Balvu

Sīkāk

1 KOKNESES NOVADA DOME PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS IESTĀDE GUNDEGA reģistrācijas Nr , Lāčplēša ielā 7, Koknesē, LV- 5113, tālrunis , e-p

1 KOKNESES NOVADA DOME PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS IESTĀDE GUNDEGA reģistrācijas Nr , Lāčplēša ielā 7, Koknesē, LV- 5113, tālrunis , e-p 1 KOKNESES NOVADA DOME PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS IESTĀDE GUNDEGA reģistrācijas Nr. 4501901716, Lāčplēša ielā 7, Koknesē, LV- 5113, tālrunis 26363672, e-pasts piigundega@koknese.lv Kokneses novada Koknese

Sīkāk

Microsoft Word - PLAANS_I_sem.doc

Microsoft Word - PLAANS_I_sem.doc SEPTEMBRIS Datums Laiks Pasākums Dalībnieki Vieta Atbildīgais pedagogs 01.09.2017. 13.00 Svinīgais mācību gada sākums Skolas audzēkņi, pedagogi Ulbrokas kultūras nams Vita Pinne 02.09.2017. 03.09.2017.

Sīkāk

Personalizētas saldās dāvanas 2018

Personalizētas saldās dāvanas 2018 Personalizētas saldās dāvanas 2018 Iepriecini, apsveic, pasaki Paldies! un palutini sadarbības partnerus, darbiniekus un draugus ar gaumīgi un Jūsu uzņēmuma korporatīvajā stilā veidotām saldām dāvanām

Sīkāk

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA 24.04.2016 NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAUNAS Novadpētniecības materiālu izstādes: Bibliotēka toreiz

Sīkāk

Mobila Satura pakalpojumu kodeksa projekts

Mobila Satura pakalpojumu kodeksa projekts Mobilo satura pakalpojumu kodekss 1. Ievads 1.1 Satura pakalpojumu piedāvājums arvien paplašinās, ko veicina straujā mobilo tehnoloģiju attīstība un mobilo sakaru Lietotāju augošā vajadzība pēc aizvien

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS Preiļu novada dome Preiļu 1. pamatskola Reģ. Nr. 4212900356 Daugavpils ielā 34, Preiļu novadā, LV-5301, Tālruņi: 65322749, 65322084, e-pasts: preilu1psk@pvg.edu.lv APSTIPRINĀTS ar Preiļu 1.pamatskolas

Sīkāk

GULBENES VIDUSSKOLA Skolas iela 12, Gulbene, Gulbenes novads, tālrunis , e-pasts: Izglītības iestādes reģ.nr Skolas dir

GULBENES VIDUSSKOLA Skolas iela 12, Gulbene, Gulbenes novads, tālrunis , e-pasts: Izglītības iestādes reģ.nr Skolas dir GULBENES VIDUSSKOLA Skolas iela 12, Gulbene, Gulbenes novads, tālrunis 64473278, e-pasts: aimed@lu.lv Izglītības iestādes reģ.nr.4413900131 Skolas direktors Aivars Mednis ATTĪSTĪBAS PLĀNS 2014. - 2017.g.

Sīkāk

KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV Reģ. Nr

KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV Reģ. Nr KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV - 3135 Reģ. Nr. 90009930116, Tālrunis 63155356, fakss 631 55356, e-pasts:

Sīkāk

KRĒSLI

KRĒSLI Tehniskā specifikācija 3.pielikums iepirkuma Nr. VNP 2015/8 Nolikumam N.p.k Attēls Nosaukums, apraksts 1. Sekcija-rotaļlietu plaukts krāsaina. 1. Pielikums Sekcija- rotaļlietu plaukts. 1. Pielikums. Sekcija

Sīkāk

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

B_Briede

B_Briede LLU pirmā kursa studentu pašvirzītās studijas LLU TF IMI prof. Baiba Briede Saturs Pašvirzīto studiju būtība Aktualitāte Pasaules ekonomikas foruma 2018 un Boloņas procesa kontekstā LLU 1. kursa studentu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Mācību satura un pieejas piedāvājums: aktualitātes, sabiedriskā apspriešana LPS, 2018.gada 17.aprīlī GUNTARS CATLAKS, VISC vadītājs Daudzviet pasaulē un arī Latvijā izpratne par to, kādas zināšanas un

Sīkāk

Informācijas tehnoloģiju integrēšana mācību priekšmetos J.Joksts J.Brakšs

Informācijas tehnoloģiju integrēšana mācību priekšmetos J.Joksts J.Brakšs Informācijas tehnoloģiju integrēšana mācību priekšmetos J.Joksts J.Brakšs Mūsdienu tendence! Dažādas dzīves sfēras = mācību priekšmeti Arvien nozīmīgāka ir informācijas un komunikāciju tehnoloģiju pielietošanas

Sīkāk

RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Reģistrācijas Nr. LV , Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016 tālrunis/ fakss , e-pasts ATTĪSTĪBAS PLĀNS

RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Reģistrācijas Nr. LV , Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016 tālrunis/ fakss , e-pasts ATTĪSTĪBAS PLĀNS RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Reģistrācijas Nr. LV90002201552, Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016 tālrunis/ fakss 67433415, e-pasts r33vs@riga.lv ATTĪSTĪBAS PLĀNS 2020./2021. mācību gadam Rīga, 2018 1. Vispārējs skolas

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts APSTIPRINĀTS Gulbenes novada pašvaldības domes 2018. gada 28. jūnija sēdē, Protokols Nr.12, 7 Gulbenes 1. pirmsskolas izglītības iestādes NOLIKUMS Gulbenē Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Ģeometriski mainīgas un nemainīgas sistēmas Stieņu sistēmu struktūras analīzes uzdevums ir noskaidrot, vai apskatāmā sistēma ir ģeometriski mainīga, vai nemainīga.

Sīkāk

VALMIERA šodien

VALMIERA šodien Valmieras daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovāciju ieguvumi. IA VALMIERAS NAMSAIMNIEKS 2016.gada 23.februāris Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Valmierā Apsaimniekošanā nodoto privatizēto māju skaits Valmierā

Sīkāk

infografika-valsts prezidenta ievēlesanas

infografika-valsts prezidenta ievēlesanas VALSTS PREZIDENTA IEVĒLĒŠANA Latvijas Valsts prezidents Latvijas augstākā amatpersona 51 BALSS 4 GADi Ievēlēšanai nepieciešama vismaz 51 deputāta balss Ievēlē Saeima uz četriem gadiem 8 GADI Ievēlēšanu

Sīkāk

4.6. kalendāra gada laikā organizē vismaz divus informatīvi izglītojošus pasākumus par iekļaujošo izglītību un palīdzības iespējām izglītojamiem ar sp

4.6. kalendāra gada laikā organizē vismaz divus informatīvi izglītojošus pasākumus par iekļaujošo izglītību un palīdzības iespējām izglītojamiem ar sp 4.6. kalendāra gada laikā organizē vismaz divus informatīvi izglītojošus pasākumus par iekļaujošo izglītību un palīdzības iespējām izglītojamiem ar speciālām vajadzībām: 4.6.1. vismaz vienu pedagogu profesionālās

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - Dompalma_21Apr_2009

Microsoft PowerPoint - Dompalma_21Apr_2009 UNODC grantu shēma un atbalstītie projekti Evija Dompalma, UNODC Nacionālā koordinatore Latvijā Prezentācijas saturs UNODC grantu shēmas mērķis un attīstības posmi HIV profilakses punktu iesniegto projektu

Sīkāk

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rībēja. Apģērbs saulē mirdzēja. Puika gāja pa ielu, bungas

Sīkāk

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās došas pastiprināšanās. Ja jūs varēsiet noteikt cilvēka

Sīkāk

1

1 8. Datu struktūras un aritmētika Nodaļas saturs 8. Datu struktūras un aritmētika...8-1 8.1. Vienkāršie datu objekti...8-1 8.2. Datu apviešana struktūrās, izmantojot funktorus...8-1 8.3. Terma jēdziena

Sīkāk

Atskaite

Atskaite VAS Latvijas valsts meži 2011.gada ziedojuma sociālajai jomai izlietojums 2012 LVM 2011.gadā sociālās jomas atbalstam piešķīra ziedojumu 400 000 latu apjomā. Ziedojums tika sadalīts nevalstiskajām organizācijām

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr , Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības ies

LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr , Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības ies LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības iestāžu reģistrā 4513900859, NMR kods: 90009249831, Meža

Sīkāk

PRESENTATION NAME

PRESENTATION  NAME Klašu audzinātāju MA atskats par veikto darbu 2012./2013.māc.gadā SADARBĪBA MK vadītājs MK vadītājs Klašu audzinātāji Klašu audzinātāji Sadarbība Skolēni Skolēni Vecāki Vecāki Saulrietā kāds mūsu draugs

Sīkāk

PRIEKULES vidusskolas SKOLAS PADOMES sēdes protokols 2014.gada 21.oktobrī Priekulē Nr.2 Sēde sasaukta: 2014.gada 21.oktobrī plkst Sēdē piedalā

PRIEKULES vidusskolas SKOLAS PADOMES sēdes protokols 2014.gada 21.oktobrī Priekulē Nr.2 Sēde sasaukta: 2014.gada 21.oktobrī plkst Sēdē piedalā PRIEKULES vidusskolas SKOLAS PADOMES sēdes protokols 2014.gada 21.oktobrī Priekulē Nr.2 Sēde sasaukta: 2014.gada 21.oktobrī plkst. 18.00. Sēdē piedalās: vecāku pārstāvji - A.Brauna, I.Ivanova, J.Eglīte,

Sīkāk

LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /at

LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /at LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS - 2016 JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums 12.01.2016. Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /atmiņu pēcpusdiena senioriem -1991.gada janvāris/ 15.01.2016.

Sīkāk

Promocijas darba Latviešu valoda kā svešvaloda: lingvodidaktikas virziena attīstība Latvijā un ārpus tās PIELIKUMS Autore: Inga Laizāne

Promocijas darba Latviešu valoda kā svešvaloda: lingvodidaktikas virziena attīstība Latvijā un ārpus tās PIELIKUMS Autore: Inga Laizāne Promocijas darba Latviešu valoda kā svešvaloda: lingvodidaktikas virziena attīstība Latvijā un ārpus tās PIELIKUMS Autore: Inga Laizāne Satura rādītājs 1. pielikums. Pārskats par latviešu valodas kā svešvalodas

Sīkāk

Dziesma pretī pavasarim…

Dziesma pretī pavasarim… Dziesma pretī pavasarim Date : 17/04/2019 Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku sekmīga norise ir saistīta ar starpsvētku posmu. Šajā laika periodā ir būtiska nepārtraukta kolektīvu darbība. Ikviens

Sīkāk

Futbola spēles, rotaļas un vingrinājumi, kur nepieciešamas bumbas vadīšanas prasmes Noķer un izsit! Laukuma izmēri: apmēram 15x15m (atkarībā no vecuma

Futbola spēles, rotaļas un vingrinājumi, kur nepieciešamas bumbas vadīšanas prasmes Noķer un izsit! Laukuma izmēri: apmēram 15x15m (atkarībā no vecuma Futbola spēles, rotaļas un vingrinājumi, kur nepieciešamas bumbas vadīšanas prasmes Noķer un izsit! Laukuma izmēri: apmēram 15x15m (atkarībā no vecuma un dalībnieku skaita Rotaļas apraksts: Katram spēlētājam

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINĀTS ar Kokneses novada domes 2009. gada 30. septembra lēmumu Nr. 7 (protokols Nr. 6) Grozījumi apstiprināti ar Kokneses novada domes 2010. gada 28. aprīļa lēmumu Nr. 14 (protokols Nr. 4) Grozījumi

Sīkāk

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī,

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī, Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes 2012. gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei 2018. gada 18. oktobrī, prot. Nr. 9 Dokumenta mērķis: Dokumentā aprakstīti

Sīkāk

Mācību sasniegumu vērtēšanas formas un metodiskie paņēmieni

Mācību sasniegumu vērtēšanas formas un metodiskie paņēmieni 3.pielikums Vērtēšanas formas (pēc vietas mācību procesā) Ievadvērtēšana mācību procesa sākumā pirms temata vai mācību priekšmeta apguves, nosakot izglītojamā zināšanu un prasmju apguves līmeni, lai pieņemtu

Sīkāk

Rīgā

Rīgā APSTIPRINĀTS ar Privātās pamatskolas un Rīgas ģimnāzijas Maksima direktora 2016. gada 01.septembra rīkojumiem Nr. 78/47 IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā METODISKĀS KOMISIJAS REGLAMENTS Izdots saskaņā Vispārējās

Sīkāk

Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas – saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA.

Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas – saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA. Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA. Liene Zeile Liene Millere Līga Matveja-Vlasova Aktualitātes pedagogu profesionālās

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM GRÖNLID Dīvāni DIZAINS Frānsiss Kajuets (Francis Cayouette). DAĻAS Atpūtas krēsls Roku balsts Zviļņa modulis Stūra modulis Kāju sol

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM GRÖNLID Dīvāni DIZAINS Frānsiss Kajuets (Francis Cayouette). DAĻAS Atpūtas krēsls Roku balsts Zviļņa modulis Stūra modulis Kāju sol CEĻVEDIS PIRCĒJIEM GRÖNLID Dīvāni DIZAINS Frānsiss Kajuets (Francis Cayouette). DAĻAS Atpūtas krēsls Roku balsts Zviļņa modulis Stūra modulis Kāju soliņš Kāju soliņš ar nodalījumu mantu glabāšanai Vienvietīgs

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Komunikācijas veidi un tās kritēriji transpersonālā vidē Profesore Agita Ābele Komunikācijas īpatnības dažādās vidēs Profesionālās darbības vide Sociālo vienaudžu vide Masu mēdiju vide Etiķete Etiķete

Sīkāk

Inga Borg Ziema pie Plupa

Inga Borg Ziema pie Plupa Inga Borg Ziema pie Plupa Plups ir maziņš neredzamais, kas var sarunāties ar dzīvniekiem. Cilvēki viņu neredz, izņemot tevi un mani. Plups dzīvo tālu tālu starp augstajiem kalniem. Viņš dzīvo maziņā kūdras

Sīkāk

DV ASV Vanadžu apkārtraksts gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā gadā Latvijas simtga

DV ASV Vanadžu apkārtraksts gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā gadā Latvijas simtga DV ASV Vanadžu apkārtraksts 2018. gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā 2018. gadā Latvijas simtgades gadā. Tik daudz darbu ir padarīts Latvijas labā

Sīkāk

Datums

Datums DAUGAVPILS KRIEVU VIDUSSKOLAS-LICEJA PASĀKUMU PLĀNS 2016. gada decembrim APSTIPRINĀTS Ar Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja direktora 2016. gada 30. novembra rīkojumu Nr. 352 01.12.2016.- Labdarības

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Online interactive Risk Assessment Riska interaktīvā novērtēšana tiešsaistē Normatīvie dokumenti Darba aizsardzības likums MK not.nr.660 «Darba vides iekšējās uzraudzības veikšanas kārtība» (pieņemti 02.10.2007.):

Sīkāk

11

11 LR 12.Saeimas deputāts, profesors Kārlis Krēsliņš PĀRDOMAS UN KOMENTĀRI PAR BUDŽETU - 2016 22.08.2015. IEVADS. Budžeta veidošanas laikā, diskusijas bieži aiziet tikai par atsevišķām nozarēm. Pirms budžetu

Sīkāk

Microsoft Word - Kartiba_Cemex_ RTUAF-341.doc

Microsoft Word - Kartiba_Cemex_ RTUAF-341.doc Nodibinājums «Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds», Reģ. Nr. 40008067097, Kaļķu iela 1, Rīga, LV-1658, Latvija Tālr. 67089429, e-pasts: fonds@rtu.lv, www.fonds.rtu.lv Kārtība SIA CEMEX praktisko

Sīkāk

Mūsu programmas Programmu ilgums 1 semestris 15 nodarbības 1,5 h nodarbības ilgums

Mūsu programmas Programmu ilgums 1 semestris 15 nodarbības 1,5 h nodarbības ilgums Mūsu programmas Programmu ilgums 1 semestris 15 nodarbības 1,5 h nodarbības ilgums Algoritmika un datorzinības (Vecums: 8 gadi) Kursa mērķis ir sniegt bērniem kopīgo izpratni par datoru un datorprogrammām.

Sīkāk

RĒZEKNES SĀKUMSKOLAS DIREKTORA VIETNIECES INFORMĀTIKAS JOMĀ DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS PAR 2015./2016. MĀCĪBU GADU 1. Rēzeknes sākumskolas direktora vietnie

RĒZEKNES SĀKUMSKOLAS DIREKTORA VIETNIECES INFORMĀTIKAS JOMĀ DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS PAR 2015./2016. MĀCĪBU GADU 1. Rēzeknes sākumskolas direktora vietnie RĒZEKNES SĀKUMSKOLAS DIREKTORA VIETNIECES INFORMĀTIKAS JOMĀ DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS PAR 2015./2016. MĀCĪBU GADU 1. Rēzeknes sākumskolas : Silvija Studena, e-pasts: silvija.studena@gmail.com, tel.64623720

Sīkāk

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Vabole lien. Vabole lien lēnām. Labi, lai lien! Vabole ir laba.

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts Sporta izglītības interešu programma 018. - 00.gads Siguldas Minimoto programma (-5 g.v. bērniem) SJC Triāls programma (6-1 g.v. jauniešiem) Siguldas Triāls junioriem (14-18 g.v. junioriem) Motosports

Sīkāk