Microsoft Word - SALACGRIVA_paskaidrojuma_raksts_ doc

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Microsoft Word - SALACGRIVA_paskaidrojuma_raksts_ doc"

Transkripts

1 PASKAIDROJUMA RAKSTS Vispārējā informācija Salacgrīva ir pilsēta Vidzemes ziemeļos, Salacgrīvas novada centrs Salacas upes grīvā. Attālums no Salacgrīvas līdz Rīgai 103km, līdz Limbažiem 50km, līdz Valmierai 95km. Pilsētas saimniecībā liela nozīme ir koku eksportam, kokapstrādei, pārtikas ražošanai un tirdzniecībai. Salacgrīvas pilsētā ir trīs ūdensapgādes un divas notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas sistēmas, kuras apsaimnieko p/a Salacgrīvas komunālie pakalpojumi. Centralizētiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem ir pieslēgtas daudzdzīvokļu mājas, individuālās dzīvojamās mājas, gandrīz visas Salacgrīvas pilsētā izvietotās iestādes un uzņēmumi. Salacgrīvas pilsētā centralizētā dzeramā ūdens apgāde tiek nodrošināta, izmantojot Pērnavas ūdens horizontu. Centralizēto ūdensapgādi nodrošina četri dziļurbumi. Visi urbumi tiek aizsargāti, ievērojot nepieciešamās) aizsargjoslas gada maijā nodota ekspluatācijā jauna atdzelžošanas stacija Sila ielā 7 (Salacas kreisajā krastā), kas iedzīvotājiem dod (3 gadus kā nodota un vēl nav sākusi dot?) iespēju saņemt normatīvo aktu prasībām atbilstošu dzeramo ūdeni. Dzeramā ūdens sagatavošana notiek arī Viļņu ielas ūdensapgādes sistēmā - ir atdzelžošanas stacija. Krasta ielas ūdensapgādes sistēmā ūdens pirms piegādes patērētājiem netiek sagatavots. Pasūtītāja rīcībā nav informācijas par ūdensapgādes tīklu izbūves gadiem, jo visus ūdensapgādes sistēmas objektus izbūvēja rūpniecības uzņēmumi, kas tos vēlāk nodeva pašvaldības ekspluatācijā. Zināms, ka centralizētais ūdensvads tika nodots ekspluatācijā 1957.gadā. Veidgabalu un aizbīdņu materiāls ir no dzelzs. Ūdensvadi, kas izvietoti individuālajā dzīvojamā sektorā (Dārza iela, Jūrmalas iela, Vasaras iela, Bangu iela un Robežu iela) izgatavoti no plastmasas materiāla, izmantojot metāla savienojumus. Bojājuma vietas ir grūti nosakāmas, jo liels skaits ūdensvadu tīklu šķērso privāto apbūvi, kas apgrūtina p/a Salacgrīvas komunālie pakalpojumi ekspluatācijas darbu. Ūdensvadu tīkliem ir daļējs sacilpojuma raksturs. Ūdensapgādes tīklu kopgarums ir 6835 m, tas izbūvēts no dažāda diametra un materiāla caurulēm. Spiediens sistēmā ir 4 atmosfēras. Reģistrēto avāriju skaits gadā ir 32. Ūdens zudumi gadā veido apmēram 26% no iegūtā ūdens apjoma. Projekta Ūdenssaimniecības attīstība Austrumlatvijas upju baseinos ietvaros ir veikta ūdensvada tīklu rekonstrukcija 1049 m garā posmā Salacgrīvas pilsētas individuālo dzīvojamo māju sektorā.

2 Saskaņā ar analīžu rezultātiem, dzeramais ūdens Salacgrīvas pilsētas Viļņu ielas un Sila ielas ūdensapgādes sistēmās atbilst dzeramā ūdens nekaitīguma un kvalitātes prasībām, Krasta ūdensapgādes sistēmā neatbilst. Taču, ņemot vērā Sila ielas ūdens piegādes sistēmas jaudas, tiek plānots atteikties no Krasta ielas ūdensapgādes sistēmas izmantošanas. Tādējādi visiem pilsētas iedzīvotājiem tiks nodrošināts normatīvo aktu prasībām atbilstošs dzeramais ūdens. Salacgrīvas pilsētā notekūdeņu savākšana un attīrīšana tiek organizēta centralizēti. Salacgrīvas pilsētā darbojas trīs neatkarīgas kanalizācijas sistēmas, kuras apkalpo: P/A Salacgrīvas komunālie pakalpojumi ekspluatācijā esošā centralizētā kanalizācijas sistēma, kas darbojas Salacas kreisajā (dienvidu) krastā Ganību ielā; Sistēma, kas daļēji apkalpo Salacas labo krastu Viļņu ielā; AS Brīvais vilnis ekspluatācijā esošā centralizētā kanalizācijas sistēma, kas darbojas Salacas labajā (ziemeļu) krastā. Kanalizācijas sistēmas izbūve uzsākta 1957.gadā. Notekūdeņu daudzums pie ieplūdes NAI ir m3/gadā. Notekūdeņu daudzums pie ieplūdes mehāniskajā NAI (Viļņu ielā 2a) gadā veido 2210 m3. Kopējais notekūdeņu daudzums m3/gadā. Gadā tiek reģistrētas 30 avārijas. Infiltrācija veido apmēram 20 % gadā gadā Salacgrīvas pilsētas centralizētajām kanalizācijas sistēmām pieslēgti 929 iedzīvotāji jeb 26,94% no iedzīvotāju kopskaita. Salacgrīvas pilsētas esošo kanalizācijas tīklu kopgarums ir 4593 m, tai skaitā spiedvadi 3227 m. Kanalizācijas tīkli ir izbūvēti no dažāda diametra un materiāla caurulēm. Par A/S Brīvais vilnis ūdensapgādes sistēmu (viena) un notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas sistēmu (viena) pašvaldībai detalizētas informācijas nav. Piesārņojuma slodze cilvēku ekvivalentos projekta teritorijā ir 7333 (CE iedzīvotāju un institucionālajā sektorā ir 3980, ko veido pilsētas iedzīvotāji un ārpus tās dzīvojošie, kas ikdienā strādā, mācās Salacgrīvā; CE rūpnieciskajā sektorā ir 3562). Vispārējie dati Projekta dokumentācija sastādīta pamatojoties uz Salacgrīvas novada būvvaldes gada. 15.martā izdoto Plānošanas un arhitektūras uzdevumu Nr un SIA Salacgrīvas ūdens izsniegto projektēšanas uzdevumu. Projekts izstrādāts saskaņā ar spēkā esošajām būvniecības, ugunsdzēsības, sanitārajām, elektroietaišu un tehniskās ekspluatācijas normām, kā arī atbilst vides aizsardzības prasībām. Projekta mērķis ir uzlabot Salacgrīvas pilsētas ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu apjomu un kvalitāti.

3 Tehniskais projekts izstrādāts saskaņā ar Latvijas Republikas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas būvniecības departamenta izdotajiem Latvijas būvnormatīviem LBN (Ūdensapgādes ārējie tīkli un būves) un LBN (Kanalizācijas ārējie tīkli un būves), arhitektūras daļas plāniem un tehniskajiem noteikumiem. Būvprojekta izstrādē ir pielietoti projektēšanas pieņēmumi un kritēriji, lai nodrošinātu tehniskā projekta atbilstību Latvijas un ES noteikumiem. Šie pieņēmumi un projektēšanas kritēriji ir Latvijas Republikas likumu, ES prasību un vispārīgi pieņemto tehnisko normu apvienojums. Projekta dokumentācijā ir iekļauti visi nepieciešamie tehniskie noteikumi, kas iegūti no pašvaldības un ar likumu noteiktas prasības, kas iegūtas no valsts institūcijām. Visi iebūves darbi jāizpilda saskaņā ar spēkā esošajām tehniskajām prasībām un drošības noteikumiem. Cauruļvads tranšejā jāaizber ar grunti, kas nesatur organiskas vielas (kūdra, melnzeme), cieto frakciju (akmeņi, dolomīta šķembas u.c.) un grunts daļiņas, kas lielākas par 16 mm. Veicot tranšejas aizbēršanu, grunts tranšejā jāsablietē līdz vismaz 96% (zaļajā zonā) un 98% (braucamajā daļā) pēc Proktora (grunts slāņa blīvuma rādītājs). Būvdarbu laikā nepieciešamības gadījumā jāveic stabu, žogu un citu konstrukciju nostiprināšana un jānodrošina to pasargāšana no bojājumiem. Pirms darbu uzsākšanas jāizstrādā un jāsaskaņo ar ceļu (ielu) īpašnieku un Latvijas autoceļu dienestu satiksmes organizācijas shēma. Būvuzņēmēja darbībai jāaptver (bet nav jāaprobežojas) apgāde ar visu darbaspēku, iekārtām, aprīkojumu un materiāliem, kas nepieciešami, lai varētu veikt: 1. Visus būvlaukuma attīrīšanas un demontāžas darbus, 2. Rakšanas darbus, gruntsūdens līmeņa pazemināšanas darbus, 3. Aizbēršanas darbus; 4. Drenāžas slāņa ierīkošanu zem un ap būvēm, uzbērumiem, 5. Visas liekās grunts, cauruļvadu un palīgierīču pamatu novākšana un transportēšana; 6. Profilos pieprasīto pazemes un citu cauruļvadu piegādāšana un uzstādīšana kopā ar visiem veidgabaliem (ieskaitot aizbīdņus u.c.) un piederumiem; 7. Savienojumi ar kanalizācijas skatakām, savienojumi ar esošajiem pazemes cauruļvadiem, 8. Cauruļvadu pārbaude un dezinficēšana,

4 9. Blīvēšana zem pamatiem un ielām, būvlaukuma nolīdzināšana, 10. Ceļu un ietvju segumu atjaunošana, 11. Būvlaukuma notīrīšana, personāla apmācīšana u.c., viss, kas parādīts specifikācijās un rasējumos vai arī pēc autoruzrauga norādījumiem, 12. Tehnoloģisko iekārtu izbūves darbus. Izbūvējot ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus, vietās, kur parādās plūstoša grunts, dūņas, māls vai kūdra, tā jānomaina uz smilti! Dzelzsbetona akām atkarībā no akas iebūves vietas izšķir trīs veida aku vāku tipus (skatīt ŪKT sadaļas pielikumu Nr.2) : 1. tips: apkalpes aka izbūvēta grantēta seguma ceļos un ietvēs. Grants segumu ielās akas vāka virsai jābūt pazeminātai 0.05 m zem brauktuves garenprofila sarkanās līnijas. Jāizmanto peldošā tipa kaļamā ķeta vāki ar nestspēju 40t. Ap akas vākiem jābūt apbetonējumam. 2. tips: apkalpes aka izbūvēta zaļajā zonā. Akas pārseguma vākam ir jābūt 70 mm virs zemes virsmas. Jāizmanto kaļamā ķeta vāki ar nestspēju 40t. Ap akas vākiem jābūt apbetonējumam. 3. tips: apkalpes aka izbūvēta asfaltēta seguma ceļos un bruģētās ietvēs. Akas vākam ir jābūt vienā līmenī ar ceļa segumu. Jāizmanto peldošā tipa kaļamā ķeta vāki ar nestspēju 40t. Ap akas vākiem jābūt apbetonējumam. Ūdensvada, kanalizācijas pašteces kolektora un kanalizācijas spiedvada izbūvē paredzēts gan beztranšeju, gan atvērto metodi. Izūves metodi skatīt ŪKT sadaļas ģenplānos un garenprofilos. Kanalizācijas, kanalizācijas spiedvada un ūdensvada mezglu un aku koordinātes skatīt ŪKT sadaļas pielikumā Nr.26. Tranšeju griezumus skatīt ŪKT sadaļas pielikumu Nr. 7. Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūvi Salacgrīvā paredzēts veikt trīs rajonos: Baznīcas ielas rajonā Valmieras ielas rajonā Jūrmalas ielas rajonā Katram no rajoniem veidota sava aku un mezglu numerācijas sistēma. Lai atvieglotu būvdarbu apjomu sastādīšanu, ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli sadalīti 39 posmos. Būvdarbu apjomi un iekārtu un materiālu saraksts sastādīts atsevišķi katram posmam. Sadalījumu posmos skatīt ŪKT sadaļas ģenerālplānos.

5 Cauruļvadu pārbaudīšana un tīrīšana Pēc cauruļvadu būvniecības pabeigšanas, visu cauruļvadu iekšējās virsmas ir jāattīra no eļļas, smiltīm un citiem nepiederošiem materiāliem. Pirms jebkuras cauruļvadu pārbaudīšanas ir jāveic atgaisošana cauruļvadu galos un augstākajos punktos. Vaļējie cauruļvadu gali ir jānoslēdz atbilstoši tehnoloģijai. Pamatojoties uz esošo pieredzi un cauruļu fasondaļu, noslēgarmatūras izgatavotājrūpnīcas instrukcijām būvdarbu Izpildītājs piedāvā Pasūtītājam savu cauruļvadu pārbaudes metodi, kuru apstiprina Pasūtītājs un Būvuzraugs. Pārbaudes metode ir CCTV (closedcircuit television). Bezspiediena cauruļvados un skatakās pēc būvbedres aizbēršanas jāveic infiltrācijas pārbaude. Visi sistēmas pievadi ir cieši jānoslēdz un jebkāda paliekoša plūsma jāuzskata par infiltrācijas pazīmi. Cauruļvads, tai skaitā arī skatakas, jāpieņem kā apmierinošs, ja infiltrācija 30 minūšu laikā nepārsniedz 0,5l uz lineāro cauruļvadu posma garuma metru un uz nominālo diametra metru. Ja ir saskatāma ūdens plūsma, kas iesūcas cauruļvada vietā, kuru var noteikt ar vizuālo vai CCTV pārbaudi, jāveic nepieciešamie pasākumi, lai novērstu infiltrāciju. Visas caurules liek saskaņā ar ražotāja norādījumiem. Nepieciešams nodrošināt cauruļu drošību un tīrības pakāpi novietojot caurules tranšejās un transportējot, kā arī lai nepieļautu krišanas risku. Cauruļu savienojumu virsmām un komponentiem jābūt tīriem, bez svešķermeņiem, līdz brīdim, kad tām uzliek vai pievieno savienojumus. Veicot cauruļu savienošanu, nepieļaut savienojuma materiālu un svešķermeņu iekļūšanu caurules iekšpusē. Ja izliekumā jāievieto caurules ar elastīgiem savienojumiem, katra šāda locījuma savienojums nedrīkst pārsniegt trīs ceturtdaļas no izgatavotāja ieteiktā maksimālā locījuma. Cauruļvadu posmam, kas satur sakausējuma savienojuma vietas, jābūt tikpat izturīgam kā galvenajam cauruļvadam. S veida savienojumi jāveido tā, lai nepieciešamais savienojuma materiāls aizpildītu savienojuma iedobi. Savienojuma materiāls, kas iespiedies caurules iekšpusē, jānotīra. Pasūtītāja pārstāvim ir jāpārbauda visi būvniecības laikā veiktie savienojumi pirms tranšejas aizrakšanas. Pasūtītāja pārstāvis var noteikt, ka ievietošana un aizbēršana var notikt bez iepriekšējas pārbaudes, bet tas neatbrīvo izpildītāju no atbildības nepieciešamības gadījumā atrakt un atļaut savienojuma pārbaudi.

6 Ūdensapgāde Salacgrīvas pilsētā Pēc projekta Salacgrīvas pilsētā paredzēts no jauna izbūvēt m garus ūdensapgādes tīklus: Baznīcas ielas ielas rajonā m: PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m (t.sk. Salacas upes šķērsošana ar beztranšeju metodi 471.3m); Valmieras ielas ielas rajonā m: PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m. Jūrmalas ielas ielas rajonā m: PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m; PEHD CR SDR17 Ø m. Ūdensvada plastmasas cauruļvadiem jāatbilst PAS tipam. Caurulēm, kuras šķērso dzelzsbetona aku sienas, jābūt ievietotām rūpnieciski izgatavotās aizsargčaulās. Ūdensvada maksimālais darba spiediens atm. Cauruļvadu diametra apzīmējums Ø projektā norādīts kā cauruļvada ārējais diametrs. Atbilstoši izvēlētā ražotāja Evopipes EVO SCGR ULTRASTRESS caurulēm cauruļvadu iekšējie diametri ir sekojoši: PEHD cauruļvads Ø 32 mm ar iekšējo diametru 28 mm un sieniņu biezumu 2 mm; PEHD cauruļvads Ø 40 mm ar iekšējo diametru 35.2 mm un sieniņu biezumu 2.4 mm; PEHD cauruļvads Ø 50 mm ar iekšējo diametru 44.0 mm un sieniņu biezumu 3.0 mm;

7 PEHD cauruļvads Ø 63 mm ar iekšējo diametru 55.4 mm un sieniņu biezumu 3.8 mm; PEHD cauruļvads Ø 75 mm ar iekšējo diametru 66.0 mm un sieniņu biezumu 4.5 mm; PEHD cauruļvads Ø 110 mm ar iekšējo diametru 96.8 mm un sieniņu biezumu 6.6 mm. PEHD cauruļvads Ø 160 mm ar iekšējo diametru 141.0mm un sieniņu biezumu 9.5 mm Cauruļvadu iebūves dziļums saskaņā ar LBN Ūdensapgādes ārējie tīkli un būves un LBN "Būvklimatoloģija". Cauruļvadu izvietojums ģenerālplānā, kā arī minimālais attālumus starp dažādām inženierkomunikācijām, ēkām un būvēm saskaņā ar MK noteikumiem Nr Noteikumi par ārējo inženierkomunikāciju izvietojumu pilsētās, ciemos un lauku teritorijās. Veicot tranšejas aizbēršanu iebūvēt marķējuma lentu 0.5m dziļumā no zemes virsmas. Tranšejas aizbēršanu veikt, blietējot pa 20 cm biezām kārtām. Cauruļvadu posmi, kas jālikvidē, jādemontē vietās, kur, rokot tranšeju, tie traucē, bet pārējās vietās tālāk neizmantojamo komunikāciju abi gali hermētiski jānoslēdz, tos aizbetonējot. Jādemontē visas turpmāk neizmantojamās ūdensapgādes un kanalizācijas akas 1.5 m dziļumā no zemes virsas, būvbedre jāaizber ar grunti, jāveic visi labiekārtošanas darbi šajās vietās. Vietās, kur tiek paredzēts pieslēgums esošajiem ūdensapgādes tīkliem, pieslēgumu vietas, esošo cauruļvadu materiālus, iebūves dziļumus un diametrus jāprecizē pirms būvdarbu uzsākšanas. Būvdarbu ietvaros jāpārlēdz visi projekta teritorijā esošie izmantojamie ūdensvadi. Būvdarbu laikā nodrošināt esošās ūdensapgādes sistēmas nepārtrauktu darbību. Ūdensvada noslēgarmatūras un veidgabalu izbūve Noslēgarmatūra ir jāizvieto: 1. ielu krustojumos noslēgarmatūru izbūvēt izmantojot pazemes tipa aizbīdņus ar teleskopisko pagarinātājkātu un peldošu ielas kapi. 2. māju pieslēgumu vietās pie maģistrālā ūdensvada, māju pieslēgumiem izmantot elektrometināmu sedlu uzmavu vai trejgabalu, pazemes tipa aizbīdni ar teleskopisku pagarinātājkātu un peldošu ielas kapi. Zem noslēgarmatūras un veidgabaliem akās jāparedz betonētas pamatnes, bet pazemes noslēgtapām un veidgabaliem jāparedz atbalsta bloki. (skatīt ŪKT sadaļas pielikumu Nr.3). Peldošo ielas kapi grants segumā, ja iespējams, izbūvēt zaļajā zonā, lai novērstu kapes bojāšanu grants ceļa ekspluatācijas un uzturēšanas laikā. Tehniskajā projektā ir paredzēta ūdensvada sistēmas iztukšošana un atgaisošana, kā arī sistēmas skalošana caur skalošanas vārstiem DN100.

8 Māju pieslēgumi (privātmājām un daudzdzīvokļu mājām) Daudzdzīvokļu māju pieslēgumiem vietās pie maģistrālā ūdensvada, izmantot elektrometināmu vai atloku trejgabalu, pazemes tipa aizbīdni ar teleskopisku pagarinātājkātu un peldošu ielas kapi (skatīt ŪKT sadaļas pielikumu Nr. 5). Privātmāju pieslēgumiem izmantot elektrometināmu sedlu uzmavu, pazemes tipa aizbīdni ar teleskopisku pagarinātājkātu un peldošu ielas kapi (skatīt ŪKT sadaļas pielikumu Nr. 5). Projektā paredzēti gan atloku, gan elektrometināmi veidgabali. Uz māju pieslēgumiem uz zemesgabalu robežām tiek paredzētas akas, kurās būs uzstādīti plūsmas mērītāji, kas nodrošinās ūdens patēriņa uzskaiti (skatīt ŪKT sadaļas pielikumu Nr.17 un Nr. 19). Privātmāju pieslēguma vietas būvniecības laikā atkārtoti saskaņot ar privātīpašniekiem. Ugunsdzēsība Salacgrīvas pilsētā ugunsdzēsības vajadzībām tiek veikta esoša hidranta rekonstrukcija Valmieras ielas rajonā, skatīt ŪKT sadaļu. Ūdensvada dzelzsbetona grodu akas Akas paredzētas no saliekamiem dzelzsbetona grodu elementiem ar gumijas blīvgredzeniem elementu savienojumu vietās. Aku dzelzsbetona konstrukcijām jāatbilst LVS : 2009 prasībām, izmantojamam betonam jāatbilst LVS EN 206-1:2001, dzelsbetona grodu savienojumu blīvgumijām DIN 1917 prasībām. Akai jābūt par 0.25 metriem dziļākai nekā šai vietā projektētā cauruļvada apakšas atzīmei. Dzelzsbetona akas diametrs atkarīgs no tajā uzstādītās armatūras un veidgabalu apjoma un lieluma. Akas diametram jābūt tādam, lai tajā uzstādot visu nepieciešamo armatūru un veidgabalus, tiktu ievēroti minimālie attālumi līdz akas sienām atbilstoši LBN prasībām. Darbu izpildei lietojamā betona klase C35/45, ūdenscaurlaidības marka W10, salizturība F200 un ķīmiskā noturība pret hlorīdu iedarbību. Dzelzsbetona grodu akas pamatnei jābūt monolītai (viengabala) ar apakšējo akas grodu. Dzelzsbetona akas pārsedze veidojama ar konusveidīgo grodu. Akas grodu, to elementu un cauruļvadu savienojumu vietās lietojamiem blīvējuma materiāliem jāatbilst EN prasībām, no ārpuses akas jāapstrādā ar hidroizolāciju. Aku vākiem jāatbilst LVS EN 124 prasībām. Tiem jābūt ar vismaz divām atvēršanas instrumenta ievietošanas ligzdām, kuras atrodas lūkas rāmī. Akām jāparedz peldoša tipa lūkas ar gumijas blīvgredzeniem un tām jābūt ar 40t transporta slodzes izturību. Lūkām, kas izvietotas brauktuvju zonā ar grants segumu, kā arī zaļajā zonā izvietotajām lūkām paredzēt betona apmaļu ierīkošanu. Zaļajā zonā izvietotajām lūkām to vāka virsas atzīmei jābūt vismaz mm. Aku vākiem ir jābūt slēdzamiem ar eņģēm, atvēršanas leņķi 110, 90. Akām ir jābūt aprīkotām ar

9 kāpšļiem, kas atbilst LVS EN standartam. Kāpšļiem jānodrošina sekojošas prasības: 5kN liela izturība pret izraušanu ne vairāk kā 10 mm deformācija pie vertikālām slodzēm. Ūdensvada dzelzsbetona grodu aku skatīt ŪKT sadaļas pielikumā Nr. 13. Ūdensapgādei pēc projekta paredzētas izmantot: Baznīcas ielas rajonā DN1000 mm dzelzsbetona grodu akas izlaides akas (8gb.); DN1500 mm dzelzsbetona grodu akas (8gb.); DN2000 mm dzelzsbetona grodu akas (7gb.). Valmieras ielas rajonā DN1000 mm dzelzsbetona grodu akas izlaides akas (11gab.); DN1500 mm dzelzsbetona grodu akas (14gab.); DN2000 mm dzelzsbetona grodu akas (3gab.). Jūrmalas ielas rajonā DN1000 mm dzelzsbetona grodu akas izlaides akas (6gab.); DN1500 mm dzelzsbetona grodu akas (12gab.). Ūdensapgādes sistēmā projektētie apjomi: Ūdensvada tīkli ( m); Ūdensvada dzelzsbetona grodu akas: DN1000 mm 25 gab. DN1500 mm 34 gab., DN2000 mm 10 gab. Plūsmas mērītāja akas 299 gab. Ūdensvada atgaisošanas un skalošanas mezgli; Salacas upes šķērsošana Teritorijas labiekārtošana; Veco ūdensvada tīklu demontāža Ūdensvada aku demontāža Segumu atjaunošana; Grunts nomaiņa;

10 Sadzīves kanalizācija Salacgrīvas pilsētā Pašteces kanalizācijas kolektors Pēc projekta Salacgrīvā paredzēts izbūvēt m garus pašteces kanalizācijas tīklus: Baznīcas ielas rajonā m PP SN8 Ø160 L = m; PP SN8 Ø200 L = m; PP SN8 Ø250 L = m; Valmieras ielas rajonā m PP SN8 Ø160 L = m; PP SN8 Ø200 L = m; PP SN8 Ø250 L = m; Jūrmalas ielas rajonā m PP SN8 Ø110 L = 7.6 m; PP SN8 Ø160 L = m; PP SN8 Ø200 L = m; PEHD CR SDR17 Ø m; PP SN8 Ø250 L = m; PP SN8 Ø315 L = m; Cauruļvadu diametra apzīmējums Ø projektā norādīts kā cauruļvada ārējais diametrs. Atbilstoši ražotāja Evopipes EVOSAN caurulēm cauruļvadu iekšējie diametri ir cauruļvadu iekšējie diametri ir sekojoši: PP SN8 Ø110 ar iekšējo diametru 93.8 mm PP SN8 Ø160 ar iekšējo diametru mm PP SN8 Ø200 ar iekšējo diametru mm PEHD CR SDR17 Ø200 ar iekšējo diametru m; PP SN8 Ø250 ar iekšējo diametru mm PP SN8 Ø315 ar iekšējo diametru mm

11 Projektā paredz optimālu cauruļvadu iebūves dziļumu un slīpumus. Sadzīves kanalizācijas kolektors projektēts atbilstoši Latvijas būvnormatīva LBN Kanalizācijas ārējie tīkli un būves. Kanalizācijas pašteces tīklu izbūvei jāparedz cauruļvadi ar baltu cauruļvada iekšējo virsmu, kas atvieglo cauruļvadu inspekcijas veikšanas darbus. Pašteces kanalizācijas sistēmas pārbaudes jāveic saskaņā ar cauruļvadu ražotāja norādījumiem. Caurulēm, kuras šķērso dzelzsbetona aku sienas, jābūt ievietotām rūpnieciski izgatavotās aizsargčaulās. Cauruļvadu posmi, kas jālikvidē, jādemontē vietās kur rokot tranšeju tie traucē, bet pārējās vietās tālāk neizmantojamo komunikāciju abi gali ir hermētiski jānoslēdz tos aizbetonējot. Visas turpmāk neizmantojamās kanalizācijas akas jādemontē vismaz 1.5 m dziļumā no zemes virsas (ja tā ir seklāka, jādemontē visa aka). Demontāžas būvbedre jāizber ar grunti, jāveic visi labiekārtošanas un segumu atjaunošanas darbi. Cauruļvadu iebūves dziļums saskaņā ar LBN Kanalizācijas ārējie tīkli un būves un LBN "Būvklimatoloģija". Cauruļvadu izvietojums ģenerālplānā kā, arī minimālais attālums starp dažādām inženierkomunikācijām, līdz ēkām un būvēm saskaņā ar MK noteikumiem Nr Noteikumi par ārējo inženierkomunikāciju izvietojumu pilsētās, ciemos un lauku teritorijās. Veicot tranšejas aizbēršanu, iebūvēt marķējuma lentu 0.5m dziļumā no zemes virsmas. Tranšejas aizbēršanu veikt, blietējot pa 20 cm biezām kārtām. Projekta ietvaros paredzēts pieslēgt kanalizācijas kolektoru esošai sūkņu stacijai. Pirms būvdaru uzsākšanas konsultēties ar sūkņu stacijas ražotāju par pieslēguma veikšanas tehnoloģiju un veikt visus nepieciešamos darbus korektai sūkņu stacijas darbības nodrošināšanai. Vietās, kur tiek paredzēts pieslēgums esošajiem kanalizācijas tīkliem, pieslēgumu vietas, esošo cauruļvadu materiālus, iebūves dziļumus un diametrus jāprecizē pirms būvdarbu uzsākšanas. Būvdarbu ietvaros jāpārlēdz visi projekta teritorijā esošie izmantojamie kanalizācijas vadi. Būvdarbu laikā nodrošināt esošās kanalizācijas sistēmas nepārtrauktu darbību. Pašteces kanalizācijas akas Sadzīves kanalizācijai pēc projekta paredzētas Ø200/160mm, Ø400/315mm, Ø560/500mm plastmasas akas un DN1000mm, DN1500mm dzelzsbetona grodu akas, atbilstoši Latvijas būvnormatīvam LBN Kanalizācijas ārējie tīkli un būves. Precīzus skataku dziļumus skatīt kanalizācijas K1 garenprofilos projekta inženierrisinājumu daļā. Kanalizācijas dzelzsbetona grodu akas skatīt ŪKT sadaļas pielikumā Nr. 10. Kanalizācijas plastmasas akas skatīt ŪKT sadaļas pielikumā Nr. 8. Dzelzsbetona akas paredzētas no rūpnieciski ražotiem saliekamiem dzelzsbetona grodu elementiem ar gumijas blīvgredzeniem elementu savienojumu vietās. Aku dzelzsbetona konstrukcijām jāatbilst LVS : 2009 prasībām, izmantojamam betonam jāatbilst LVS EN

12 206-1:2001, dzelsbetona grodu savienojumu blīvgumijām DIN 1917 prasībām. Darbu izpildei lietojamā betona klase C35/45, ūdenscaurlaidības marka W10, salizturība F200 un ķīmiskā noturība pret hlorīdu iedarbību. Dzelzsbetona grodu akas pamatnei jābūt monolītai (viengabala) ar apakšējo akas grodu. Dzelzsbetona akas pārsedze veidojama ar konusveidīgo grodu. Akas grodu, to elementu un cauruļvadu savienojumu vietās lietojamiem blīvējuma materiāliem jāatbilst EN prasībām, no ārpuses akas jāapstrādā ar hidroizolāciju. Visām dzelzsbetona grodu akām jābūt hermētiskām. Aku vākiem jāatbilst LVS EN 124 prasībām. Tiem jābūt ar vismaz divām atvēršanas instrumenta ievietošanas ligzdām, kuras atrodas lūkas rāmī. Akām jāparedz peldoša tipa lūkas ar gumijas blīvgredzeniem un tām jābūt ar 40t transporta slodzes izturību. Lūkām, kas izvietotas brauktuvju zonā ar grants segumu, kā arī zaļajā zonā izvietotajām lūkām paredzēt platu betona apmaļu ierīkošanu. Zaļajā zonā izvietotajām lūkām to vāka virsas atzīmei jābūt vismaz 50-70mm. Aku vākiem ir jābūt slēdzamiem, ar eņģēm, atvēršanas leņķi 110, 90. Akām ir jābūt aprīkotām ar kāpšļiem, kas atbilst LVS EN standartam. Kāpšļiem jānodrošina sekojošas prasības: 5kN liela izturība pret izraušanu ne vairāk kā 10 mm deformācija pie vertikālām slodzēm. Tehniskajā projektā paredzēts izmantot PREDL/FASZL sistēmu vai ekvivalentu betona aku pamatnes, rūpnieciski ražota, polipropilēna pamatne ar teknēm, kura paredzēta betona akām. Plastmasas akām jāatbilst LVS EN :2004 un LVS EN , vākiem LVS 124, akas blīvējumam LVS EN681; LVS EN To ražošanas procesā jābūt izmantotam tikai pirmreizējam un monolītam PP materiālam bez pārstrādes piemaisījumiem vai putu daļiņām sastāvā. Korpusa ārējās virsmas ribojumam jānodrošina enkurošanas efektu un stabilitāti gruntī. Pārkritumus dzelzsbetona grodu akās paredz stāvvada veidā. Pārkrituma diametrs nedrīkst būt mazāks par cauruļvada diametru. Pārkrituma aku veido tad, ja maģistrāla kolektora teknes atzīme ir par 0.5 m zemāka nekā ietekošā cauruļvada teknes atzīme(skatīt ŪKT sadaļas pielikumus Nr.9; Nr.11). Kanalizācijas pašteces kolektoram pēc projekta paredzētas izmantot: Baznīcas ielas rajonā Ø200/160mm plastmasas akas (74 gab.); Ø400/315 mm plastmasas akas (2 gab.); Ø560/500 mm plastmasas akas (44 gab.); DN1000 mm dzelzsbetona grodu akas (32 gab.); DN1500 mm dzelzsbetona grodu akas (22 gab.).

13 Valmieras ielas rajonā Ø200/160mm plastmasas akas (105 gab.); Ø400/315 mm plastmasas akas (7 gab.); Ø560/500 mm plastmasas akas (66 gab.); DN1000 mm dzelzsbetona grodu akas (38 gab.); DN1500 mm dzelzsbetona grodu akas (30 gab.). Jūrmalas ielas rajonā Ø200/160mm plastmasas akas (103 gab.); Ø400/315 mm plastmasas akas (16 gab.); Ø560/500 mm plastmasas akas (74 gab.); DN1000 mm dzelzsbetona grodu akas (59 gab.); DN1500 mm dzelzsbetona grodu akas (43 gab.). Aku dziļumus, tekņu atzīmes, leņķus starp ienākošajiem un izejošajiem sadzīves kanalizācijas cauruļvadiem akās skatīt kanalizācijas garenprofilos (ŪKT sadaļā). Visas atsauces uz iekārtu, materiālu un izstrādājumu izgatavotāju firmām, kuras norādītas projektā, liecina tikai par šo izstrādājumu un iekārtu kvalitātes un apkalpošanas līmeni. Norādīto iekārtu un materiālu nomaiņa ir iespējama ar citām tehniski analogām vai labākām iekārtām un materiāliem. Kanalizācijas spiedvada tīkli Pēc projekta Salacgrīvas pilsētā paredzēts no jauna izbūvēt m garus kanalizācijas spiedvada tīklus: Baznīcas ielas rajonā PEHD CR SDR17 Ø m; Valmieras ielas rajonā PEHD CR SDR17 Ø m; Jūrmalas ielas rajonā PEHD CR SDR17 Ø m; Tehniskajā projektā kanalizācijas spiedvada izbūve paredzēta gan ar atvērtās tranšejas metodi, gan beztranšejas metodi. Cauruļvadu diametra apzīmējums Ø projektā norādīts kā cauruļvada ārējais diametrs. Atbilstoši izvēlētā ražotāja Evopipes EVO SCGR ULTRASTRESS PEHD Ø 63 mm caurulēm cauruļvadu iekšējais 55.4 mm un sieniņu biezums 3.8 mm;

14 Kanalizācijas spiedvada maksimāli iespējamais darba spiediens 4 atm., un pārbaudes spiediens 6 atm. Veicot tranšejas aizbēršanu vietās, kur tiks veidotas būvbedres, iebūvēt marķējuma lentu 0.5m dziļumā no zemes virsmas. Vietās, kur tiek paredzēts pieslēgums esošajiem kanalizācijas spiedvadiem, pieslēgumu vietas, esošo cauruļvadu materiālus, iebūves dziļumus un diametrus jāprecizē pirms būvdarbu uzsākšanas. Būvdarbu laikā nodrošināt esošās kanalizācijas spiedvadu sistēmas nepārtrauktu darbību. Spiediena dzēšanas akas Tehniskajā projektā paredzēta trīs spiediena dzēšanas akas. Spiediena dzēšanas akas ir jāparedz vietās, kur aiz spiedvada turpinās pašteces kanalizācijas kolektors. Dzelzsbetona spiediena dzēšanas akas pamatnei jābūt monolītai (viengabala) ar apakšējo akas grodu. Aku dzelzsbetona konstrukcijām jāatbilst LVS : 2009 prasībām. Akas grodu, to elementu un cauruļvadu savienojumu vietās lietojamiem blīvējuma materiāliem jāatbilst EN prasībām, no ārpuses akas jāapstrādā ar hidroizolāciju. Aku vākiem jāatbilst LVS EN 124 prasībām. Tiem jābūt ar vismaz divām atvēršanas instrumenta ievietošanas ligzdām, kuras atrodas lūkas rāmī. Jāizmanto peldošā tipa kaļamā ķeta akas vāki ar nestspēju 40 t. Spiediena dzēšanas akas risinājumu skatīt ŪKT sadaļas pielikumā Nr.12. Sadzīves kanalizācijas sūkņu stacijas Projektā paredzētas 5 jaunu kanalizācijas sūkņu staciju izbūve. Sūkņu stacija KSS-1, KSS-2 atradīsies Valmieras ielā, KSS-3 atradīsies Tirgus ielā, KSS-4 atradīsies Tīruma ielā, KSS-5 atradīsies Avotu ielā. Kanalizācijas sūkņu staciju sūkņu parametrus skatīt ŪKT sadaļas pielikumos. Projektā paredzēts izbūvēt rūpnieciski ražotas automatizētas pazemes tipa sadzīves kanalizācijas sūkņu stacijas. Sūkņu stacijas vākiem jābūt hermētiskiem un slēdzamiem. Sūkņu stacijas paredzētas no augstas stiprības polietilēna (PEHD) materiāla. Sūkņu stacijas jāaprīko ar 2 iegremdējamajiem sūkņiem (viens darba, viens rezerves), pretvārstiem, nažveida aizbīdni, hidrostatiskajiem līmeņa devējiem, elektromagnētisko plūsmas mērītāju. Aizbīdņiem un veidgabaliem jābūt ar spiediena klasi PN10. Kanalizācijas kolektora ievadus sūknētavās aprīkot ar izņemamu grozu cieto frakciju savākšanai. Sūkņu stacijās uz pievadošā kolektora jābūt darbināmai noslēgierīcei.

15 Sūkņu stacijām ir jābūt pilnībā nokomplektētām un gatavām, lai tās pievienotu spiedvadiem un pašteces kanalizācijas kolektoraiem. Sūkņu stacijas cauruļvadiem ir jābūt no PEHD. Visām piekļūšanas un apkalpes kāpnēm irjābūt izgatavotām no stiklšķiedras kompozītmateriāla. Izvēlēts SIA KRABO risinājums. Sūkņu stacijas pamata pēdas un enkurojuma apjomu, veidu, daudzumu, kā arī citus tehniskos datus nosaka sūkņu stacijas izgatavotājs, grunts izpēte un gruntsūdens līmeņa atzīmes. Nepieciešamie dati (noslodzes punkts) kanalizācijas sūkņu stacijas KSS-1 izbūvei: sūkņa ražība Q=1.82 l/s sūkņa celšanas augstums H= 9.74 m Kanalizācijas sūkņu stacijas izbūvēšanai nepieciešamie darbi un apjomi: augstas stiprības polietilēna materiāla tvertnes DN 1500 iebūve zaļajā zonā tvertnes nodrošināšana pret uzpeldēšanu (skatīt TN daļas pielikumus); projektējamā kanalizācijas kolektora pieslēgšana pie sūkņu stacijas; projektējamā kanalizācijas spiedvada pieslēgšana pie sūkņu stacijas; vispārējie celtniecības un elektrības pievada izbūves darbi; labiekārtošanas darbi; sūkņu izcelšanas ierīce (vadulas); sūkņu vadības bloks un tā uzstādīšana; Nepieciešamie dati (noslodzes punkts) kanalizācijas sūkņu stacijas KSS-2 izbūvei: sūkņa ražība Q=2.52 l/s sūkņa celšanas augstums H= 7.71 m Kanalizācijas sūkņu stacijas izbūvēšanai nepieciešamie darbi un apjomi: augstas stiprības polietilēna materiāla tvertnes DN 1500 iebūve asfalta segumā tvertnes nodrošināšana pret uzpeldēšanu (skatīt TN daļas pielikumus); dzelzsbetona pārseguma plātnes izbūve (skatīt TN daļas pielikumus); projektējamā kanalizācijas kolektora pieslēgšana pie sūkņu stacijas; projektējamā kanalizācijas spiedvada pieslēgšana pie sūkņu stacijas; vispārējie celtniecības un elektrības pievada izbūves darbi; labiekārtošanas darbi; sūkņu izcelšanas ierīce (vadulas); sūkņu vadības bloks un tā uzstādīšana;

16 Nepieciešamie dati (noslodzes punkts) kanalizācijas sūkņu stacijas KSS-3 izbūvei: sūkņa ražība Q=2.30 l/s sūkņa celšanas augstums H= 8.36 m Kanalizācijas sūkņu stacijas izbūvēšanai nepieciešamie darbi un apjomi: augstas stiprības polietilēna materiāla tvertnes DN 1500 iebūve zaļajā zonā; tvertnes nodrošināšana pret uzpeldēšanu (skatīt TN daļas pielikumus); projektējamā kanalizācijas kolektora pieslēgšana pie sūkņu stacijas; projektējamā kanalizācijas spiedvada pieslēgšana pie sūkņu stacijas; vispārējie celtniecības un elektrības pievada izbūves darbi; labiekārtošanas darbi; sūkņu izcelšanas ierīce (vadulas); sūkņu vadības bloks un tā uzstādīšana; Nepieciešamie dati (noslodzes punkts) kanalizācijas sūkņu stacijas KSS-4 izbūvei: sūkņa ražība Q=3.27 l/s sūkņa celšanas augstums H= 5.43 m Kanalizācijas sūkņu stacijas izbūvēšanai nepieciešamie darbi un apjomi: augstas stiprības polietilēna materiāla tvertnes DN 1500 iebūve zaļajā zonā tvertnes nodrošināšana pret uzpeldēšanu (skatīt TN daļas pielikumus); projektējamā kanalizācijas kolektora pieslēgšana pie sūkņu stacijas; projektējamā kanalizācijas spiedvada pieslēgšana pie sūkņu stacijas; vispārējie celtniecības un elektrības pievada izbūves darbi; labiekārtošanas darbi; sūkņu izcelšanas ierīce (vadulas); sūkņu vadības bloks un tā uzstādīšana; Nepieciešamie dati (noslodzes punkts) kanalizācijas sūkņu stacijas KSS-5 izbūvei: sūkņa ražība Q=1.76 l/s sūkņa celšanas augstums H= m Kanalizācijas sūkņu stacijas izbūvēšanai nepieciešamie darbi un apjomi: augstas stiprības polietilēna materiāla tvertnes DN 1500 iebūve zaļajā zonā

17 tvertnes nodrošināšana pret uzpeldēšanu (skatīt TN daļas pielikumus); projektējamā kanalizācijas kolektora pieslēgšana pie sūkņu stacijas; projektējamā kanalizācijas spiedvada pieslēgšana pie sūkņu stacijas; vispārējie celtniecības un elektrības pievada izbūves darbi; labiekārtošanas darbi; sūkņu izcelšanas ierīce (vadulas); sūkņu vadības bloks un tā uzstādīšana; Tehniskajā projektā projektētas SIA Krabo kanalizācijas sūkņu stacijas tvertnes un apsaiste un SIA Grundfos iegremdējamie kanalizācijas sūkņi. Sūkņu stacijas paredzēts pievienot esošajai SCADA sistēmai (barošanas traucējumi, kritiskie līmeņi, sūkņu aizsargierīču nostrādāšana u.tml.). SCADA sistēmai jānodrošina informācijas pārraidīšana uz esošo NAI vadības bloku. Sūkņu stacijas elektroapgādi skatīt ELT sadaļā. Visas atsauces uz iekārtu, materiālu un izstrādājumu izgatavotāju firmām, kuras norādītas projektā, liecina tikai par šo izstrādājumu un iekārtu kvalitātes un apkalpošanas līmeni. Norādīto iekārtu un materiālu nomaiņa ir iespējama ar citām tehniski analogām vai labākām iekārtām un materiāliem. Pirms būvdarbu uzsākšanas un materiālu pasūtīšanas precizēt esošo situāciju, kā arī veikt atkārtotu sūkņu jaudas aprēķinu. Par esošo SCADA sistēmu konsultēties ar sistēmas uzturētāju un Pasūtītāju. Sadzīves kanalizācijas sistēmā projektētie apjomi: Sadzīves kanalizācijas tīkli ( ); Kanalizācijas dzelzsbetona grodu akas DN1000 (129 gab.), DN1500 (95 gab.); Ø200/160 mm plastmasas akas (282 gab.); Ø400/315 mm plastmasas akas (25 gab.); Ø560/500 mm plastmasas akas (184 gab.); Spiediena dzēšanas akas (3 gab.) Kanalizācijas sūkņu stacijas (5 gab.) Teritorijas labiekārtošana; Segumu atjaunošana. Projektā paredzēts izmantot LR sertificētus materiālus, saskaņā ar LBN prasībām. Visas izmaiņas projektā būvniecības gaitā veikt autoruzraudzības kārtībā. Izstrādāja: Ingars Timofejevs gada janvāris

Nr. p.k. Darba nosaukums Izmērs Daudzums Mērvien ība Piezīmes 1 Ārējā apakšzemes bezkanāla siltumtīkla izbūve no rūpnieciski izolētām tērauda caurulēm

Nr. p.k. Darba nosaukums Izmērs Daudzums Mērvien ība Piezīmes 1 Ārējā apakšzemes bezkanāla siltumtīkla izbūve no rūpnieciski izolētām tērauda caurulēm 1 rūpnieciski izolētām tērauda caurulēm DN 0/110 (ar xdn0 36 t.m 3 4 5 6 7 8 9 rūpnieciski izolētām tērauda caurulēm DN 5/110 (ar rūpnieciski izolētām tērauda caurulēm DN 3/15 (ar rūpnieciski izolētām

Sīkāk

VISPĀRĪGĀ DAĻA

VISPĀRĪGĀ DAĻA SATURS 1.VISPĀRĪGA INFORMĀCIJA... 16 2.DARBU APRAKSTS... 16 3.ŪDENSAPGĀDES UN KANALIZĀCIJAS TĪKLI... 17 3.1. Ūdensapgādes tīklu izbūve... 17 3.2. Pašteces kanalizācijas tīklu un kanalizācijas spiedvada

Sīkāk

SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr , mob. tel. Nr , e pasts: Reģ.Nr. 50

SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr , mob. tel. Nr , e pasts: Reģ.Nr. 50 SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr. 67379209, mob. tel. Nr. 29173009, e pasts: caunites.birojs@gmail.com, Reģ.Nr. 50003496771, būvkomersanta reģ.nr. 0242-R PASŪTĪTĀJS:

Sīkāk

DETALPLANOJUMA_1.REDAKCIJA (1)

DETALPLANOJUMA_1.REDAKCIJA (1) 1. PASKAIDROJUMA RAKSTS 1.1. IEVADS Detālplānojuma grozījumi Cidoniju iela 47 izstrāde, uzsākta atbilstoši Stopiņu novada domes 2016. gada 14. septembra lēmumam Nr.82 Par detālplānojuma Saulīši (1.z.g.),

Sīkāk

Microsoft Word - DP_ Kesan_paskaidrojuma raksts 1 redakcija.doc

Microsoft Word - DP_ Kesan_paskaidrojuma raksts 1  redakcija.doc Detālplānojums Mālpils pagasta zemes gabalā Ķešāni (kadastra nr. 8074-001-0094) 1. redakcija Mālpils, 2006 Saturs I PASKAIDROJUMA RAKSTS... 3 Ievads... 3 1.1. Teritorijas pašreizējā izmantošana... 3 1.2.

Sīkāk

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienojumu, bloķējošās strāvas pārbaudes EC motors un integrēta

Sīkāk

8.pielikums_Fin_pied_veidlapas_final.xls

8.pielikums_Fin_pied_veidlapas_final.xls Iepirkums: Liepājas ostas autotransporta pievadceļa pārbūve un atjaunošana Iepirkums id. Nr. LSEZ 2018/30ES/K Būvobjekts: Liepājas ostas autotransporta pievedceļa pārbūve un atjaunošana alga būvizstrādājumi

Sīkāk

Microsoft Word - Nr.7_raksanas_darbu_veiksana_ar_grozijumiem

Microsoft Word - Nr.7_raksanas_darbu_veiksana_ar_grozijumiem Reģistrēti RAPLM ar Nr.2-272/06 Saistošie noteikumi Par rakšanas darbu veikšanu Siguldas novadā 2006.gada 1.februārī Siguldā Nr.7 (prot. Nr.3, 4) Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām"

Sīkāk

Tame_SAAC_apjomi.xls

Tame_SAAC_apjomi.xls Būves nosaukums Objekta nosaukums Objekta adrese Pasūtījuma Nr. Sporta un aktīvās atpūtas centrs Sporta un aktīvās atpūtas centrs "Laurenči", Sigulda, Siguldas novads Tāme sastādīta 2012.gada cenās, pamatojoties

Sīkāk

CR 90 Crystaliser Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mik

CR 90 Crystaliser Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mik Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mikroplaisu blīvēšana betonā Trīskārša aizsardzība pret ūdeni ir vairāk

Sīkāk

PASKAIDROJUMA RAKSTS

PASKAIDROJUMA RAKSTS 1 Detalizēti Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN APBŪVES NOTEIKUMI A. Detālplānojuma teritorijas atļautā izmantošana 1. Jauktas apbūves ar dzīvojamo funkciju

Sīkāk

1.Vaks_saturs_atskaite

1.Vaks_saturs_atskaite Inženierģeoloģija, Ģeotehnika, Ģeoekoloģija SIA Ģeologu grupa Silūrs Tērbatas iela 88-45, Rīga, LV-1001, Tālrunis 7294324 Marka : ĢT Pasūtītājs : Siguldas novada dome Projektēšanas stadija : Tehniskais

Sīkāk

1

1 PASKAIDROJUMA RAKSTS IEVADS Detālplānojuma izstrāde Garkalnes novada, Berģu zemes vienībām Lietus ielā 12, kadastra apzīmējums 8060 011 0244, un Saktas, kadastra apzīmējums 8060 011 0245 uzsākta pamatojoties

Sīkāk

Untitled

Untitled 1.pielikums Rīgas domes 2015.gada 15.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.185 Lokālplānojums zemesgabaliem Kantora ielā 10 (kadastra Nr.01001062132, kadastra Nr.01001062134) Redakcija 1.1. Teritorijas

Sīkāk

2017.gada 8.jūnijā Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Arti

2017.gada 8.jūnijā Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA Talsu namsaimnieks Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Arti 2017.gada 8.jūnijā Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Dzīvojamās mājas adrese Aspazijas iela 13,

Sīkāk

TENAPORS L EPS putu polistirola elementi betona plātņu pamatiem RĪCĪBAS UN MONTĀŽAS VADLĪNIJAS /13/2018

TENAPORS L EPS putu polistirola elementi betona plātņu pamatiem RĪCĪBAS UN MONTĀŽAS VADLĪNIJAS /13/2018 TENAPORS L EPS putu polistirola elementi betona plātņu pamatiem RĪCĪBAS UN MONTĀŽAS VADLĪNIJAS 2018 8/13/2018 Saturs 1. Vispārīgie norādījumi... 3 1.1. TENAPORS L EPS raksturojums... 3 1.2. Montāžas vadlīnijas...

Sīkāk

Celtniecības darbu cenas Cenas par periodu: Darba nosaukums Pamati Cena Sagatavošanas darbi, zemes darbi, pamatu nospraušana. m EUR

Celtniecības darbu cenas Cenas par periodu: Darba nosaukums Pamati Cena Sagatavošanas darbi, zemes darbi, pamatu nospraušana. m EUR Celtniecības darbu cenas Cenas par periodu: 01.12-30.02 Darba nosaukums Pamati Cena Sagatavošanas darbi, zemes darbi, pamatu nospraušana. m2 2.16 EUR Zemes rakšana ar traktortehniku pamatiem Stunda 27.90

Sīkāk

Celtniecības darbu cenas Cenas par periodu: Darba nosaukums Cena Pamati Sagatavošanas darbi, zemes darbi, pamatu m2 2,52 nospraušana. Zeme

Celtniecības darbu cenas Cenas par periodu: Darba nosaukums Cena Pamati Sagatavošanas darbi, zemes darbi, pamatu m2 2,52 nospraušana. Zeme Celtniecības darbu cenas Cenas par periodu: 01.06-30.08 Darba nosaukums Cena Pamati Sagatavošanas darbi, zemes darbi, pamatu m2 2,52 nospraušana. Zemes rakšana ar traktortehniku pamatiem Stunda 32,55 Zemes

Sīkāk

Microsoft Word - 1_Teritorijas_izmantosanas_un_apbuves_noteikumi.doc

Microsoft Word - 1_Teritorijas_izmantosanas_un_apbuves_noteikumi.doc Teritorijas izmantošana un apbūves noteikumi 1 Teritorijas izmantošana (zonējums), apbūves noteikumi Ķīpsalas teritorijas izmantošanas (zonējuma) pamatā likti iepriekš minētie nozīmīgie faktori, lai veicinātu

Sīkāk

Microsoft Word - TiŃģere - VÄfismas - Copy.docx

Microsoft Word - TiŃģere - VÄfismas - Copy.docx 2017.gada 3. aprīlī Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Aktu apstiprinu: Komisijas locekļi: Jānis Svarinskis, Normunds Artis Bērziņš Aktu apstiprinu: Dzivojamās

Sīkāk

Rīgā gada. jūnijā 1. PAPILDU VIENOŠANĀS Nr. LB-07/2017/ gada 2. maija līgumam Nr. LB-07/2017/177 Par būvdarbiem, grīdas konstrukcijas u

Rīgā gada. jūnijā 1. PAPILDU VIENOŠANĀS Nr. LB-07/2017/ gada 2. maija līgumam Nr. LB-07/2017/177 Par būvdarbiem, grīdas konstrukcijas u Rīgā 2017. gada. jūnijā 1. PAPILDU VIENOŠANĀS Nr. LB-07/2017/269 2017. gada 2. maija līgumam Nr. LB-07/2017/177 Par būvdarbiem, grīdas konstrukcijas un seguma nomaiņu un starpsienas skaņas izolācijas uzlabošanu,

Sīkāk

Pašreizējās situācijas raksturojums

Pašreizējās situācijas raksturojums Apstiprināts ar Stopiņu novada domes 10.04.2019.sēdes lēmumu, protokols nr. 49.,4.8.p, Par Stopiņu novada attīstības programmas 2019. 2025. gadam apstiprināšanu STOPIŅU NOVADA ATTĪSTĪBAS PROGRAMMA 2019.

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PILSĒTAS TRANSPORTA INFRASTRUKTŪRAS ATTĪSTĪBA Satiksmes departamenta direktora p.i. Emīls Jakrins Maģistrālo ielu shēma un trūkstošie posmi Salu tilta kompleksa rekonstrukcija 1.kārta Salu tilta kompleksa

Sīkāk

ALBAU SIA V 03 v1 Lapa 1 Lapas 5 Produkta tehniskā datu lapa RAWLPLUG TFIX-8ST Siltumizolācijas stiprinājums Pielietošana: Siltumizolācijas stiprināju

ALBAU SIA V 03 v1 Lapa 1 Lapas 5 Produkta tehniskā datu lapa RAWLPLUG TFIX-8ST Siltumizolācijas stiprinājums Pielietošana: Siltumizolācijas stiprināju Lapa 1 Pielietošana: Siltumizolācijas stiprinājumi ir paredzēti minerālvates un putu polistirola stiprināšanai visās pamatnēs (A, B, C, D, E). APSTIPRINĀJUMI Sertificēti saskaņā ar ETAG 014, ETA-09/0144

Sīkāk

Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Aktu apst

Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA Talsu namsaimnieks Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Aktu apst Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Komisijas locekļi: Sigita Mazzariņa, Normunds Artis Bērziņš Aktu apstiprinu: Aktu apstiprinu: 2017.gada 12.aprīlī Dzivojamās

Sīkāk

PROJEKTĒTĀJS: SIA CK Būvkomersanta reăistrācijas Nr R Reăistrācijas Nr Jur.adrese: Jaunliepas, Vaidavas pagasts, Kocēnu novads, LV-

PROJEKTĒTĀJS: SIA CK Būvkomersanta reăistrācijas Nr R Reăistrācijas Nr Jur.adrese: Jaunliepas, Vaidavas pagasts, Kocēnu novads, LV- PROJEKTĒTĀJS: SIA CK Būvkomersanta reăistrācijas Nr. 8563-R Reăistrācijas Nr. 44103064025 Jur.adrese: Jaunliepas, Vaidavas pagasts, Kocēnu novads, LV-4228 Biroja adrese: Beātes 23-700, Valmiera, LV-4201

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS 10.pielikums Būvuzraudzības darbu izpilde objektā Satiksmes pārvada atjaunošana Maskavas ielā pār Dzintara ielu, Ventspilī, identifikācijas Nr. VBOP 2018/ 27 KF VENTSPILS PILSĒTAS IELU BŪVNIECĪBAS VADLĪNIJAS

Sīkāk

Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) v 3 4 Rp ½ 0,4 0,8 1,2 Rp 1 m/s 0 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Rp 1¼ H/m Wilo-Strato

Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) v 3 4 Rp ½ 0,4 0,8 1,2 Rp 1 m/s 0 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Rp 1¼ H/m Wilo-Strato Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) 1 2 v 3 4 Rp ½,4,8 1,2 Rp 1 m/s,2,4,6,8 1, Rp 1¼ H/m Wilo-Stratos PICO 15/1-4, 25/1-4, 3/1-4 1~23 V - Rp ½, Rp 1, Rp 1¼ 4 Atļautie sūknējamie

Sīkāk

LOKĀLPLĀNOJUMS ZEMESGABALIEM ZEMGALES PROSPEKTĀ 19A, SPORTA IELĀ 2B UN SPORTA IELĀ 2C, JELGAVĀ Informācija par lokālplānojuma izstrādi Jelgavas pilsēt

LOKĀLPLĀNOJUMS ZEMESGABALIEM ZEMGALES PROSPEKTĀ 19A, SPORTA IELĀ 2B UN SPORTA IELĀ 2C, JELGAVĀ Informācija par lokālplānojuma izstrādi Jelgavas pilsēt LOKĀLPLĀNOJUMS ZEMESGABALIEM ZEMGALES PROSPEKTĀ 19A, SPORTA IELĀ 2B UN SPORTA IELĀ 2C, JELGAVĀ Informācija par lokālplānojuma izstrādi Jelgavas pilsētas dome 2019 Saturs Informācija par lokālplānojuma

Sīkāk

1.sējums - Ceļu daļa. Vispārīgā nodaļa. Tehniskās specifikācijas. Būvdarbu apjomi. Izmaksu aprēķins. Rasējumi. Daugavpils novada Nīcgales pagasta auto

1.sējums - Ceļu daļa. Vispārīgā nodaļa. Tehniskās specifikācijas. Būvdarbu apjomi. Izmaksu aprēķins. Rasējumi. Daugavpils novada Nīcgales pagasta auto PROJEKTA SASTĀVS 1. Sējums CD, BA, T Ceļu daļa. Vispārīgā nodaļa. Tehniskās specifikācijas. Būvdarbu apjomi. Izmaksu aprēķins. Rasējumi. Tehniskais projekts 2 SATURS lpp. 1.VISPĀRĪGĀ NODAĻA... 5 Paskaidrojuma

Sīkāk

INVESTĪCIJU TERITORIJA Cīrulīšu iela 65 Īpašnieks: SIA Cīrulīšu 65 Kadastra numurs: Platība: 6883 m 2 Teritorijas apraksts: Robežojas ar

INVESTĪCIJU TERITORIJA Cīrulīšu iela 65 Īpašnieks: SIA Cīrulīšu 65 Kadastra numurs: Platība: 6883 m 2 Teritorijas apraksts: Robežojas ar INVESTĪCIJU TERITORIJA Cīrulīšu iela 65 Īpašnieks: SIA Cīrulīšu 65 Kadastra numurs: 4201-007-1624 Platība: 6883 m 2 Teritorijas apraksts: Robežojas ar Cīrulīšu ielu un Kovārņu ielu Uz zemesgabala atrodas

Sīkāk

Datu lapa: Wilo-TOP-Z 30/10 (1~230 V, PN 10, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m v 0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 min. Wilo-TOP-Z 30/10 1~230V - Rp 1¼

Datu lapa: Wilo-TOP-Z 30/10 (1~230 V, PN 10, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m v 0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 min. Wilo-TOP-Z 30/10 1~230V - Rp 1¼ Datu lapa: Wilo-TOP-Z 3/1 (1~23 V, PN 1, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m 9 8 7 6 5 4 3 v,5 1 1,5 2 2,5 3 Wilo-TOP-Z 3/1 1~23V - Rp 1¼ m/s Atļautie sūknējamie šķidrumi (citi šķidrumi pēc pieprasījuma)

Sīkāk

The Finnish Quality Since 1960 SNIEGS LEDUS DROŠĪBA UZ JUMTA Sniega barjeras Jumta laipas Kāpnes Nožogojumi

The Finnish Quality Since 1960 SNIEGS LEDUS DROŠĪBA UZ JUMTA Sniega barjeras Jumta laipas Kāpnes Nožogojumi The Finnish Quality Since 1960 SNIEGS LEDUS DROŠĪBA UZ JUMTA Sniega barjeras Jumta laipas Kāpnes Nožogojumi SOMU PROFESIONALITĀTES TRADĪCIJAS KOPŠ 1960. GADA ORIMA darbības tradīcijas ir aizsākušās jau

Sīkāk

BŪTISKĀS PRASĪBAS INDIVIDUĀLAJIEM AIZSARDZĪBAS LĪDZEKĻIEM (turpmāk – IAL)

BŪTISKĀS PRASĪBAS INDIVIDUĀLAJIEM AIZSARDZĪBAS LĪDZEKĻIEM  (turpmāk – IAL) Reglamentētās sfēras būvizstrādājumu uzraudzība 01.01.2013.-28.04.2014. Par prasībām reglamentētās sfēras būvizstrādājumiem: Reglamentētās sfēras būvizstrādājumi - ja attiecināmi saskaņotās saskaņotie

Sīkāk

Apstiprinu:

Apstiprinu: Lapa : 1 (24) 1 Lapa : 2 (24) Ievads Salaspils kodolreaktora (turpmāk SKR) teritorijā un tā tuvākajā apkārtnē VSIA Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs veic Speciālās atļaujas darbībām ar

Sīkāk

06LV0061

06LV0061 Kabeļu kanāli darbam un mājai Grīdlīstes kanāli perfekta elektroinstalācija Papildus info mūsu mājas lapā Modernas elektroinstalācijas ierīkošana bieži vien saistīta ar lieliem ieguldījumiem. Vadu un kabeļu

Sīkāk

Paskaidrojuma raksts5.12

Paskaidrojuma raksts5.12 BK DAĻAS PASKAIDROJUMA RAKSTS Projektējamā ēka LATVIJAS UNIVERSITĀTES DABASZINĀTŅU AKADĒMISKAIS CENTRS atrodas Rīgā, Jelgavas ielā 1. Tehniskā projekta būvkonstrukciju daļa izstrādāta, pamatojoties uz

Sīkāk

APSTIPRINU: Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Kapitāldaļu turētāja pārstāvis /M.Bojārs/ 2017.gada 15.janvārī APSTIPRINU: AS Mārupes komunālie pakalp

APSTIPRINU: Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Kapitāldaļu turētāja pārstāvis /M.Bojārs/ 2017.gada 15.janvārī APSTIPRINU: AS Mārupes komunālie pakalp APSTIPRINU: Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Kapitāldaļu turētāja pārstāvis /M.Bojārs/ 2017.gada 15.janvārī APSTIPRINU: AS Mārupes komunālie pakalpojumi loceklis /J.Ivanovs/ 2017.gada 15.janvārī AS

Sīkāk

[Type here] Būvniecības ieceres 2016.gadā. Paskaidrojuma raksti un apliecinājuma kartes Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr /01-

[Type here] Būvniecības ieceres 2016.gadā. Paskaidrojuma raksti un apliecinājuma kartes Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr /01- Būvniecības ieceres 2016.gadā. Paskaidrojuma raksti un apliecinājuma kartes Nr. p.p. esnieguma datums Lietas Nr. 1. 15.01.2016 3.5.10/01-PR2016 BS-955-6 2. 19.01.2016 3.5.11/01-AK2016 BS-1041-7 3. 09.02.2016

Sīkāk

Vēja elektrostaciju parku Dobele un Pienava būvniecība Dobeles un Tukuma novados Ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējās sabiedriskās apspriešanas mat

Vēja elektrostaciju parku Dobele un Pienava būvniecība Dobeles un Tukuma novados Ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējās sabiedriskās apspriešanas mat Vēja elektrostaciju parku Dobele un Pienava būvniecība Dobeles un Tukuma novados Ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējās sabiedriskās apspriešanas materiāli Rīga, 2017. gada oktobris Vides pārraudzības

Sīkāk

Presentation title

Presentation title Tehniskās ekspertīzes un diagnostikas dienests Daudzdzīvokļu ēku elektrotīklu testēšana Uģis Skopans, Dienesta vadītājs 23.01.2014, Jūrmala Saturs Elektrotīklu pieļaujamās slodzes noteikšana Elektroinstalācijas

Sīkāk

SIA Jūrmalas Mežaparki TEHNISKAIS PIEDĀVĀJUMS Bērnu rotaļu laukuma elementu iegāde un uzstādīšana Nr.p.k. Preces nosaukums Detalizēts apraksts, skice

SIA Jūrmalas Mežaparki TEHNISKAIS PIEDĀVĀJUMS Bērnu rotaļu laukuma elementu iegāde un uzstādīšana Nr.p.k. Preces nosaukums Detalizēts apraksts, skice SIA Jūrmalas Mežaparki TEHNISKAIS PIEDĀVĀJUMS Bērnu rotaļu laukuma elementu iegāde un uzstādīšana Nr.p.k. Preces nosaukums Detalizēts apraksts, skice vai vizuālais attēls atbilstoši tehniskajai specifikācijai

Sīkāk

Likumi.lv

Likumi.lv Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 28 Pieņemts: 23.05.2014. Stājas spēkā: 30.05.2014. Publicēts: "Latvijas Vēstnesis", 103 (5163), 29.05.2014. OP numurs: 2014/103.7 Attēlotā

Sīkāk

[Type here] Būvniecības ieceres 2017.gadā. Paskaidrojuma raksti, apliecinājuma kartes, tehniskās shēmas Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr

[Type here] Būvniecības ieceres 2017.gadā. Paskaidrojuma raksti, apliecinājuma kartes, tehniskās shēmas Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr Būvniecības ieceres 2017.gadā. Paskaidrojuma raksti, apliecinājuma kartes, tehniskās shēmas Nr. p.p. esnieguma datums Lietas Nr. 1. 03.01.2017. 3.5.10/01-PR2017 BS-23664-173 2. 06.01.2017. 3.5.10/02-PR2017

Sīkāk

lemums_Julas_Mazas_Juglas_DP

lemums_Julas_Mazas_Juglas_DP RĪGAS PILSĒTAS BŪVVALDE Reģistrācijas Nr.LV90002719440, Amatu iela 4, Rīga, LV-1050, tālrunis 67105800, fakss 67012805 e-pasts: buvvalde@riga.lv, www.rpbv.lv Rīgā 18.07.2014. Nr. BV-14-8692-nd Uz Uz 02.12.2013.

Sīkāk

PROJEKTĒŠANAS UZDEVUMS

PROJEKTĒŠANAS UZDEVUMS Projekts Daugavpils Universitātes studiju programmu kvalitātes uzlabošana un vides pieejamības nodrošināšana (28.05.2010. Vienošanās Nr. 2010/0115/3DP/3.1.2.1.1/09/IPIA/VIAA/021) Projektu līdzfinansē Eiropas

Sīkāk

Datu lapa Kombinētais automātiskās balansēšanas vārsts AB-PM vārsts DN 10-32, PN 16 Apraksts AB-PM ir kombinēts automātiskās balansēšanas vārsts. Tā k

Datu lapa Kombinētais automātiskās balansēšanas vārsts AB-PM vārsts DN 10-32, PN 16 Apraksts AB-PM ir kombinēts automātiskās balansēšanas vārsts. Tā k Datu lapa Kombinētais automātiskās balansēšanas vārsts AB-PM vārsts DN 10-32, PN 16 Apraksts AB-PM ir kombinēts automātiskās balansēšanas vārsts. Tā kompaktajā vārsta korpusā ir trīs funkcijas: 1. Diferenciālā

Sīkāk

TEHNISKI EKONOMISKAIS PAMATOJUMS AMATAS NOVADA SKUJENES PAGASTA SKUJENES CIEMA ŪDENSSAIMNIECĪBAS ATTĪSTĪBA AMATA 2012

TEHNISKI EKONOMISKAIS PAMATOJUMS AMATAS NOVADA SKUJENES PAGASTA SKUJENES CIEMA ŪDENSSAIMNIECĪBAS ATTĪSTĪBA AMATA 2012 TEHNISKI EKONOMISKAIS PAMATOJUMS AMATAS NOVADA SKUJENES PAGASTA SKUJENES CIEMA ŪDENSSAIMNIECĪBAS ATTĪSTĪBA AMATA 2012 SATURA RĀDĪTĀJS PIELIKUMI 4 Ievads 6 I PROJEKTA IESNIEDZĒJA PAMATINFORMĀCIJA 8 II ESOŠĀS

Sīkāk

PROJEKTA SASTĀVS

PROJEKTA SASTĀVS PROJEKTA SASTĀVS 1. SĒJUMS CD(Ceļu daļa), BA, T A. Vispārīgā daļa. B. Tehniskās specifikācijas un saraksti. C. Būvdarbu apjomi. D. Tāmes. E. Topogtāfiskais plāns. F. Rasējumi. Būvprojekts 2 SATURS A. VISPĀRĪGĀ

Sīkāk

Valsts pētījumu programmas Inovatīvi materiāli un viedās tehnoloģijas vides drošumam (IMATEH) 1.projekta Inovatīvi un daudzfunkcionāli kompozītmateriā

Valsts pētījumu programmas Inovatīvi materiāli un viedās tehnoloģijas vides drošumam (IMATEH) 1.projekta Inovatīvi un daudzfunkcionāli kompozītmateriā Valsts pētījumu programmas Inovatīvi materiāli un viedās tehnoloģijas vides drošumam (IMATEH) 1.projekta Inovatīvi un daudzfunkcionāli kompozītmateriāli ilgtspējīgām būvēm no vietējām izejvielām 5. nodevums

Sīkāk

PASKAIDROJUMA RAKSTS

PASKAIDROJUMA RAKSTS PASKAIDROJUMA RAKSTS 1. NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA MEŽAPARKS IZSTRĀDES PAMATOJUMS TERITORIJAS SITUĀCIJAS UN PAŠREIZĒJĀS IZMANTOŠANAS APRAKSTS Plānojamās teritorijas novietne Nekustamā īpašuma Mežaparks, Tīnūžu

Sīkāk

(Microsoft Word - ZMP_mont\342\376as_instrukcija_LV.doc)

(Microsoft Word - ZMP_mont\342\376as_instrukcija_LV.doc) Saules kolektoru KSH, KSP montāžas instrukcija uz plakana jumta vai pamata. Ierīci nedrīkst iznīcināt kā sadzīves atkritumus. Ierīce tālākai utilizācijai jānodod attiecīgā elektronikas un elektrisko ierīču

Sīkāk

Uponor Ecoflex rūpnieciski izolētās caurules

Uponor Ecoflex rūpnieciski izolētās caurules Uponor Ecoflex rūpnieciski izolētās caurules Saturs Sistēmas apraksts un pielietošanas joma Sistēmas apraksts un pielietošanas joma Sistēmas apraksts Pielietošanas joma Apliecinātā kvalitāte 6 Produktu

Sīkāk

Ēkas energosertifikāts REĢISTRĀCIJAS NUMURS a311 DERĪGS LĪDZ - 1. Ēkas veids daudzdzīvokļu māja 2.1 Adrese Kokneses nov., Kokneses p

Ēkas energosertifikāts REĢISTRĀCIJAS NUMURS a311 DERĪGS LĪDZ - 1. Ēkas veids daudzdzīvokļu māja 2.1 Adrese Kokneses nov., Kokneses p Ēkas energosertifikāts REĢISTRĀCIJAS NUMURS 017018-19-7a311 DERĪGS LĪDZ - 1. Ēkas veids daudzdzīvokļu māja.1 Adrese Kokneses nov., Kokneses pag., Koknese, Indrānu iela 3.1 Ēkas daļa -.1 Ēkas vai tās daļas

Sīkāk

Projektēšanas sākuma ziņojuma papildinājums

Projektēšanas sākuma  ziņojuma  papildinājums Izpildītājs SIA KEM Reģ. Nr. LV 42403029410 Lubānas iela 6-118, Rēzekne, LV-4601, Latvija Pasūtītājs Rēzeknes novada pašvaldības Ozolmuižas pagasta pārvalde Reģ. Nr. 90000025361 Ozolmuiža, Ozolmuižas pag.,

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOMES

KULDĪGAS NOVADA DOMES KULDĪGAS NOVADA DOMES BŪVNIECĪBAS KOMISIJAS SĒDES PROTOKOLS Kuldīgā 2012.gada 7.februārī Nr.7 Sēde sasaukta plkst. 14:00 D A R B A K Ā R T Ī B A 1. Par būvprojekta Graudu noliktava zemes īpašumā Mači,

Sīkāk

Intra_2019_16iter_lv_embed_280519

Intra_2019_16iter_lv_embed_280519 Kompleksu gāzes sistēmu risinājumi Ražošana/Montāža/Pārdošana 2019 Komandas pieredze Pieredzes un azarta sinerģija kopš 1994. gada Padomju gāzes staciju modernizācijas eksperti Vairums darbinieku strādā

Sīkāk

EKSPLUATĀCIJAS ĪPAŠĪBU DEKLARĀCIJA EĪD Nr CPR-M 561-7/11.14-LV 1. Unikālais izstrādājuma tipa identifikācijas numurs: Fix Master Toge skrūve bet

EKSPLUATĀCIJAS ĪPAŠĪBU DEKLARĀCIJA EĪD Nr CPR-M 561-7/11.14-LV 1. Unikālais izstrādājuma tipa identifikācijas numurs: Fix Master Toge skrūve bet EKSPLUATĀCIJAS ĪPAŠĪBU DEKLARĀCIJA EĪD Nr. 1343-CPR-M 561-7/11.14-LV 1. Unikālais izstrādājuma tipa identifikācijas numurs: Fix Master Toge skrūve betonam, TSM, augstas ekspluatācijas 2. Tipa, partijas

Sīkāk

Kandavas Mākslas un mūzikas skola

Kandavas  Mākslas un mūzikas skola NOMINĀCIJA: PĀRBŪVE KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA ADRESE: SABILES IELA 12, KANDAVA, KANDAVAS NOVADS PIETEICĒJS: KANDAVAS NOVADA DOME, DĀRZA IELA 6, KANDAVA PĀRSTĀVIS: BŪVUZŅĒMĒJA PROJEKTU VADĪTĀJA

Sīkāk

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus P, ETA 10/0390 sask. ar ETAG 004 Nr.

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus P, ETA 10/0390 sask. ar ETAG 004 Nr. 1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija 10 1020 CPD 020-024916 Knauf Termo Plus P, ETA 10/0390 sask. ar ETAG 004 Nr. 0115 Knauf Termo Plus P Ārējās siltumizolācijas kombinētā

Sīkāk

3

3 37. teksta pielikums Pārskats Hidroģeoloģiskās izpētes rezultāti objektā Dolomīta atradne Arēni Kalnagrāvīši Ropažu novadā Pārskatu sagatavoja: Oļģerts Aleksāns Hidroģeologs Rīga, 2014. SATURS Ievads...

Sīkāk

Gen SPEC 14 Kurzemes

Gen SPEC 14 Kurzemes 1 SATURS 1. IEVADS... 14 1.1 Lietotie saīsinājumi...14 1.2 Līguma apjoms...14 1.3 Elektroenerģija, strāva un spriegums...15 2. VISPĀRĒJAS PRASĪBAS... 16 2.1 Dati par Būvlaukumu...16 2.2 Ģenerāluzņēmēja

Sīkāk

Izstrādāta gada oktobrī SIA SALDUS KOMUNĀLSERVISS Vidēja termiņa darbības stratēģija gads Satura rādītājs Satura rādītājs...1 SIA Sa

Izstrādāta gada oktobrī SIA SALDUS KOMUNĀLSERVISS Vidēja termiņa darbības stratēģija gads Satura rādītājs Satura rādītājs...1 SIA Sa Izstrādāta 2016. gada oktobrī SIA SALDUS KOMUNĀLSERVISS Vidēja termiņa darbības stratēģija 2017. 2019. gads Satura rādītājs Satura rādītājs...1 SIA Saldus komunālserviss mērķi un politika...2 Stratēģiskie

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Seminārs Droša kuģošana CSDD 2017 CSDD loma kuģošanas drošības jomā Kuģu vadītāju apliecību izsniegšana. CSDD izsniedz divu veidu atpūtas kuģu vadītāju apliecības: atpūtas kuģu vadītāju apliecības; starptautiskās

Sīkāk

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus M, ETA 10/0320 sask. ar ETAG 004 Nr.

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus M, ETA 10/0320 sask. ar ETAG 004 Nr. 1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija 10 1020 CPD 020-024918 Knauf Termo Plus M, ETA 10/0320 sask. ar ETAG 004 Nr. 0115 Knauf Termo Plus M Ārējās siltumizolācijas kombinētā

Sīkāk

OZOLNIEKU NOVADA DOME Reģistrācijas Nr Stadiona iela 10, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-3018 O

OZOLNIEKU NOVADA DOME Reģistrācijas Nr Stadiona iela 10, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-3018 O OZOLNIEKU NOVADA DOME Reģistrācijas Nr. 90000015486 Stadiona iela 10, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-3018 ozolnieki@ozolnieki.lv Ozolnieku novada teritorijas plānojums 2019.-2033.gadam

Sīkāk

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 un videokolonoskopu CF-Q165. Nr. p.k. Tehniskie parametri

Sīkāk

Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes

Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes un kontroles mehānismi. Kapitālsabiedrību pārraudzības

Sīkāk

ENERGOEFEKTĪVI RISINĀJUMI LOGU MONTĀŽĀ

ENERGOEFEKTĪVI RISINĀJUMI LOGU MONTĀŽĀ ENERGOEFEKTĪVI RISINĀJUMI LOGU MONTĀŽĀ Eiropas Savienībā 0% no kopējā enerģijas patēriņa ir ēku enerģijas patēriņš. Spēkā esošajā Direktīvā par ēku energoefektivitāti cita starpā ir minēts, ka visām jaunajām

Sīkāk

CIETĀ KURINĀMĀ APKURES KATLIEKĀRTA AGB 400kW 04/2AH Sērijas. Nr. 10/14 TEHNISKAIS APRAKSTS UN EKSPLUATĀCIJAS INSTRUKCIJA 2014

CIETĀ KURINĀMĀ APKURES KATLIEKĀRTA AGB 400kW 04/2AH Sērijas. Nr. 10/14 TEHNISKAIS APRAKSTS UN EKSPLUATĀCIJAS INSTRUKCIJA 2014 CIETĀ KURINĀMĀ APKURES KATLIEKĀRTA AGB 400kW 04/2AH Sērijas. Nr. 10/14 TEHNISKAIS APRAKSTS UN EKSPLUATĀCIJAS INSTRUKCIJA 2014 VISPĀRĪGĀS ZIŅAS 1. Ražotājs vai piegādātājs un tā adrese: SIA AGB Serviss

Sīkāk

VALMIERA šodien

VALMIERA šodien Valmieras daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovāciju ieguvumi. IA VALMIERAS NAMSAIMNIEKS 2016.gada 23.februāris Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Valmierā Apsaimniekošanā nodoto privatizēto māju skaits Valmierā

Sīkāk

VĀRKAVAS NOVADA TERITORIJAS 2013 – 2025

VĀRKAVAS NOVADA TERITORIJAS 2013 – 2025 Vārkavas novada teritorijas plānojums 2014. 2025. gadam II daļa Galīgā Redakcija Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi 2014. Saturs IEVADS 5 1.VĀRKAVAS NOVADA TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN APBŪVES

Sīkāk

BŪVPROJEKTA SASTĀVS VISPĀRĪGĀ DAĻA 1.SĒJUMS ĢENERĀLPLĀNS UN TRANSPORTS (GT) ELEKTROAPGĀDE, ĀRĒJIE TĪKLI (ielas apgaismojums) (ELT) BŪVDARBU APJOMU SAR

BŪVPROJEKTA SASTĀVS VISPĀRĪGĀ DAĻA 1.SĒJUMS ĢENERĀLPLĀNS UN TRANSPORTS (GT) ELEKTROAPGĀDE, ĀRĒJIE TĪKLI (ielas apgaismojums) (ELT) BŪVDARBU APJOMU SAR BŪVPROJEKTA SASTĀVS VISPĀRĪGĀ DAĻA 1.SĒJUMS ĢENERĀLPLĀNS UN TRANSPORTS (GT) ELEKTROAPGĀDE, ĀRĒJIE TĪKLI (ielas apgaismojums) (ELT) BŪVDARBU APJOMU SARAKSTS (BA) 2.SĒJUMS IZMAKSU APRĒĶINS (T) TP-013-2014

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOMES

KULDĪGAS NOVADA DOMES KULDĪGAS NOVADA DOMES BŪVNIECĪBAS KOMISIJAS SĒDES PROTOKOLS Kuldīgā 2013.gada 9. aprīlī Nr.14 Sēde sasaukta plkst. 14:00 D A R B A K Ā R T Ī B A 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10 11. 12. 13. 14. 15. Par būvprojekta

Sīkāk

Detālplānojums zemesgabalam Jūrmalā, Kauguri 2102 (kadastra Nr ) Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi Pasūtītājs: Jūrmalas pi

Detālplānojums zemesgabalam Jūrmalā, Kauguri 2102 (kadastra Nr ) Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi Pasūtītājs: Jūrmalas pi Detālplānojums zemesgabalam Jūrmalā, Kauguri 2102 (kadastra Nr. 13 00 020 2102) Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi Pasūtītājs: Jūrmalas pilsētas dome Izstrādātājs: SIA Grupa93 Rīga, 2014. gads

Sīkāk

PRIME NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS

PRIME NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS Ideāli piemērots nomainot tradicionālos apkures katlus jaunais kondensācijas katlu klāsts iekļauj sevī divus modeļus, 24 un 28 kw apkurei un karstā 24

Sīkāk

Microsoft Word - SikaAnchorfix-1_lv_c.doc

Microsoft Word - SikaAnchorfix-1_lv_c.doc Materiāla apraksts Rediģēts 06.01.2009. Versijas Nr. 0002 Sika AnchorFix -1 Sika AnchorFix -1 Ātri cietējoša enkurošanas līmviela Construction Produkta raksturojums Pielietojums Īpašības / priekšrocības

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA DAUGAVPILS NOVADA DOME Rīgas iela 2, Daugavpils, LV5401, tālr , fakss , e-pasts:

LATVIJAS REPUBLIKA DAUGAVPILS NOVADA DOME Rīgas iela 2, Daugavpils, LV5401, tālr , fakss , e-pasts: LATVIJAS REPUBLIKA DAUGAVPILS NOVADA DOME Rīgas iela 2, Daugavpils, LV5401, tālr. 654 22238, fakss 654 76810, e-pasts: dome@dnd.lv, www.dnd.lv 23.08.2018. saistošie noteikumi Nr.25 Daugavpils novada kapsētu

Sīkāk

Liguma paraugs 2

Liguma paraugs 2 1.pants Līguma priekšmets 1.1. Saskaņā ar šī līguma noteikumiem pasūtītājs uzdod, un uzņēmējs uzņemas saistības veikt pasūtītājam objektā darbus, kas noteikti šajā līgumā, t.i. - pamatojoties uz tehnisko

Sīkāk

APZĪMĒJUMS, NOSAUKUMS S1 Vieglbetona paneļu ārējās sienas siltinājums S2 Pamatu sienas siltinājums, caurbrauktuves siltinājums ŠĶĒLUMI * 150

APZĪMĒJUMS, NOSAUKUMS S1 Vieglbetona paneļu ārējās sienas siltinājums S2 Pamatu sienas siltinājums, caurbrauktuves siltinājums ŠĶĒLUMI * 150 APZĪMĒJUMS, NOSAUKUMS S1 Vieglbetona paneļu ārējās sienas siltinājums S2 Pamatu sienas siltinājums, caurbrauktuves siltinājums ŠĶĒLUMI + - 7 300* 150 + - 7 300* 120 SASTĀVS -Apmetuma sistēma virs siltinājuma

Sīkāk

Apgaismes produktu izpārdošanas cenas 2019

Apgaismes produktu izpārdošanas cenas 2019 Ielu gaismeklis 1x250W E40 IP65 HORNET 250S Montāžas metode: No augšas/sāniem Spuldze: Augstspiediena nātrija spuldze Spuldzes turētājs: E40 Nosegvāka materiāls: Plastmass matēts Staba augšas diametrs:

Sīkāk

Polija

Polija Braukšanas ierobežojumi Polijā 2019. gadā Vispārējie ierobežojumi pilnu masu virs 12t Visaptverošs (visā valstī) no plkst. 18.00-22.00 dienu pirms valsts noteiktas svētku dienas(-ām). Aizliegums attiecināms

Sīkāk

LABORATORIJAS MĒBELES Darba galdi GALDI-SALAS Apakšskapji Sienas skapji Skapji ar izlietnēm Svaru galdi Uzglabāšanas skapji ĶĪMISKO VIELU UZGLABĀŠANA

LABORATORIJAS MĒBELES Darba galdi GALDI-SALAS Apakšskapji Sienas skapji Skapji ar izlietnēm Svaru galdi Uzglabāšanas skapji ĶĪMISKO VIELU UZGLABĀŠANA LABORATORIJAS MĒBELES Darba galdi GALDI-SALAS Apakšskapji Sienas skapji Skapji ar izlietnēm Svaru galdi Uzglabāšanas skapji ĶĪMISKO VIELU UZGLABĀŠANA SKAPJI VAAKUMPUMBAD VILKMES SKAPJI DARBA GALDI Darba

Sīkāk

Līgums Nr

Līgums Nr Līgums Nr. par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu Ventspilī, 2015.gada Pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts, vienotais reģistrācijas numurs 41203001052, turpmāk -

Sīkāk

Microsoft Word - vaks_Apbuves-noteik

Microsoft Word - vaks_Apbuves-noteik Vecpiebalgas novada Teritorijas plānojums 2013. 2025.gadam II daļa TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN VECPIEBALGAS NOVADA TERITORIJAS PLĀNOJUMS 2013. 2025.GADAM II daļa TERITORIJAS IZMANTOŠANAS UN Vecpiebalgas

Sīkāk

Microsoft Word - Parskats_Kraslava_2007.doc

Microsoft Word - Parskats_Kraslava_2007.doc SIA Krāslavas nami Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2007. gadā Saturs I. Ziņas par operatoru...3 II. Vispārīga informācija par piesārņojošajām darbībām...4 III. Emisijas aprēķini sadedzināšanas

Sīkāk

APSTIPRINU:

APSTIPRINU: Līgums Nr.16/343/2.-18 Olainē 2016.gada 25.augustā AS Olaines ūdens un siltums, vienotais reģ.nr.50003182001, turpmāk tekstā saukts Pasūtītājs, tās valdes priekšsēdētāja M.Mazura un valdes locekļa V.Liepas

Sīkāk

Dinamiskā Blīvēšana DC

Dinamiskā Blīvēšana DC Dinamiskā Blīvēšana DC Dinamiskā Blīvēšana DC Strona główna Tehnoloģijas Dinamiskā Blīvēšana DC Dinamiskās Blīvēšanas (DC) tehnoloģiju, kas zināma arī kā dinamiskās konsolidācijas metode, izgudroja un

Sīkāk

Nigr_apbuv_not.doc

Nigr_apbuv_not.doc Apstiprināti ar Saldus novada domes 2009.gada 23.septembra sēdes lēmumu (protokols Nr.12, 7. ) SAISTOŠIE NOTEIKUMI Nr.7 Par Saldus novada teritorijas plānojumiem SAISTOŠIE NOTEIKUMI NR.7 NĪGRANDES PAGASTA

Sīkāk

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Ģeometriski mainīgas un nemainīgas sistēmas Stieņu sistēmu struktūras analīzes uzdevums ir noskaidrot, vai apskatāmā sistēma ir ģeometriski mainīga, vai nemainīga.

Sīkāk

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs Vienotais reģ. Nr IEPIRKUMA NOLIKUMS LVRTC EST infrastruktūras iznešana no autoceļa P36 re

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs Vienotais reģ. Nr IEPIRKUMA NOLIKUMS LVRTC EST infrastruktūras iznešana no autoceļa P36 re VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs Vienotais reģ. Nr.40003011203 IEPIRKUMA NOLIKUMS LVRTC EST infrastruktūras iznešana no autoceļa P36 rekonstrukcijas zonas Rēzeknes novadā Iepirkuma ID Nr.

Sīkāk

Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu /1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu

Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu /1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu 20-2425/1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu bremžu tips: 20-2425/1 skatiet iekaltos datus uz bremžu

Sīkāk

EnAud_Skolas_1_Iecava_1

EnAud_Skolas_1_Iecava_1 Ēkas energoaudita pārskats SKOLAS IELA 1, IECAVA, IECAVAS NOVADS, LV-3913 I. Vispārīgā informācija 1. Ēkas identifikācija 1.1. Adrese Skolas iela 1, Iecava, Iecavas novads, LV-3913 1.2. Ēkas kadastra numurs

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Latvijas Universitāte LU 75. zinātniskā konference Sekcija Ģeomātika DRONU / BEZPILOTA LIDAPARĀTU IZMANTOŠANAS TIESISKAIS ASPEKTS Artis Markots ĢIS ražošanas vadītājs SIA METRUM Jomu regulējošie normatīvie

Sīkāk

KRĒSLI

KRĒSLI Tehniskā specifikācija 3.pielikums iepirkuma Nr. VNP 2015/8 Nolikumam N.p.k Attēls Nosaukums, apraksts 1. Sekcija-rotaļlietu plaukts krāsaina. 1. Pielikums Sekcija- rotaļlietu plaukts. 1. Pielikums. Sekcija

Sīkāk

Konsolidēti LATVIJAS REPUBLIKA KANDAVAS NOVADA DOME Dārza iela 6, Kandava, Kandavas novads, LV 3120 Reģ. Nr , Tālrunis ,

Konsolidēti LATVIJAS REPUBLIKA KANDAVAS NOVADA DOME Dārza iela 6, Kandava, Kandavas novads, LV 3120 Reģ. Nr , Tālrunis , Konsolidēti LATVIJAS REPUBLIKA KANDAVAS NOVADA DOME Dārza iela 6, Kandava, Kandavas novads, LV 3120 Reģ. Nr.90000050886, Tālrunis 631 82028, 631 82026, Fakss 631 82027, e-pasts: dome@kandava.lv Kandavā

Sīkāk

SIA "Kaviguda "Medņi", Ropažu novads, LV-2135, reģ. Nr t apsekotājs Mārtiņš Graudulis sert. Nr ; t. 283

SIA Kaviguda Medņi, Ropažu novads, LV-2135, reģ. Nr t apsekotājs Mārtiņš Graudulis sert. Nr ; t. 283 SIA "Kaviguda "Medņi", Ropažu novads, LV-2135, reģ. Nr. 40003989857 t. 26303264 www.kaviguda.lv apsekotājs Mārtiņš Graudulis sert. Nr. 20-6024; t. 28327682 (apsekotājs un tā rekvizīti - licences vai sertifikāta

Sīkāk

Vāka dizainu un pirmo lapu veidot līdzīgu Autoceļu specifikācijām 2001, lietojot LVC korporatīvo krāsojumu un emblēmu

Vāka dizainu un pirmo lapu veidot līdzīgu Autoceļu specifikācijām 2001, lietojot LVC korporatīvo krāsojumu un emblēmu ar 29.05.2013. VAS Latvijas Valsts ceļi Tehniskajā komisijā apstiprinātajiem grozījumiem Rīga, 2013 2 ar 29.05.2013. VAS Latvijas Valsts ceļi Tehniskajā komisijā apstiprinātajiem grozījumiem Apstiprinātas:

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME SAISTOŠIE NOTEIKUMI 2013.gada 17.oktobrī Nr. 73 Jūrmalā (protokols Nr.25, 40.punkts) Par augstas detalizācij

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME SAISTOŠIE NOTEIKUMI 2013.gada 17.oktobrī Nr. 73 Jūrmalā (protokols Nr.25, 40.punkts) Par augstas detalizācij LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME SAISTOŠIE NOTEIKUMI 2013.gada 17.oktobrī Nr. 73 Jūrmalā (protokols Nr.25, 40.punkts) Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites un maksas kārtību

Sīkāk