Uzdevumu krājums matemātikā 8. klasei izglītojamajiem ar speciālajām vajadzībām 1.uzdevums: Decimāļā skaitīšanas sistēma. Skolēniem uz ekrāna parāda t

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Uzdevumu krājums matemātikā 8. klasei izglītojamajiem ar speciālajām vajadzībām 1.uzdevums: Decimāļā skaitīšanas sistēma. Skolēniem uz ekrāna parāda t"

Transkripts

1 Uzdevumu krājums matemātikā 8. klasei izglītojamajiem ar speciālajām vajadzībām 1.uzdevums: Decimāļā skaitīšanas sistēma. Skolēniem uz ekrāna parāda tabulu un izskaidro kā pa skaitļu šķirām jāievieto dotā skaitļa cipari. Skolēns pēc šī parauga pilda uzdevumu. Pēc tam spējīgākie skolēni pārbauda pareizību. Tad salīdzina ar skolotāju. Secinām, kurš no skolēniem neizprot. Skolēni, kuri spēj pareizi izpildīt šo uzdevumu, strādā pie nākošā uzdevuma, ko skolotājs uzdod. Tie, kuriem uzdevums sagādāja grūtības,pilda līdzīgu uzdevumu. 2. uzdevums. Pirmo skaitli izlasa un cenšas to kopīgi pildīt. Tie skolēni, kuri izprot,pilda patstāvīgi uzdevumu. Tiem skolēniem, kuriem grūtības, skolotāja palīdz. Viens skolēns raksta uz tāfeles pareizos variantus, pārējie saliek skaitli no dotajām ciparu kartītēm. 3. uzdevums. Skolēni trenējas lasīt skaitļus. Piemērs uzrakstīts uz tāfeles, skolēns lasa. Pēc tam skolēni lasa doto uzdevumu skaļi pa vienam pēc kārtas. Šajā uzdevumā var variēt: pēc izlasīšanas skolēniem prasīt noteikt kādu no skaitļu šķirām. 4. uzdevums. Izmantojot 1. uzdevuma tabulu, skolēni izpilda 4.uzdevumu. Šo uzdevumu veic kopīgi un mutiski.. uzdevums. Darbs pāros. Piemērs uz tāfeles un skolēni to izpilda kopīgi. Tad pilda patstāvīgi burtnīcā doto uzdevumu, salīdzina ar rezultātu uz tāfeles. Paši labo savu darbu un sevi vērtē. 6. uzdevumu strādā līdzīgi kā.uzdevumā. Skolēni veic savstarpējo vērtēšanu vai pašvērtēšanu.

2 7. uzdevums. Viens no skolēniem uzdevumu lasa skaļi. Kopīgi analizē uzdevumu. Noskaidro, kas jāaprēķina un ko var aprēķināt. Skolēni cenšas pateikt pareizo darbību un rezultātu. Skolēni cenšas pareizi noformulēt atbildi. 8.uzdevums. Spējīgākie skolēni uzdevumu veic patstāvīgi. Pārējiem skolēniem skolotājs ar līdzīgiem piemēriem cenšas izskaidrot. 9. uzdevums. Skolēni pilda tad, kad apguvuši skaitļu lasīšanu un lasīto skaitļu pierakstīšanu. 10. uzdevums. Skolēni strādā pāros. Pēc darba pabeigšanas, kopīgi pārbauda. Veic savstarpējo vērtēšanu. 11. Uzdevums. Pilda izmantojot 1.uzdevuma tabulu. Skolotājs var likt pildīt uzdevumu pēc savas vēlēšanās. 12. uzdevums. Skolēni vingrinās atlikt uz skaitīkļiem pareizā secībā skaitļu šķiras. Vingrinās izmantot skaitīkļus, lai izprastu, kurā vietā atrodas katras skaitļu šķiras cipari. 13.uzdevums. Pilda tā pat kā 7. uzdevumu. Skolēni kuri spēj izpildīt, strādā patstāvīgi. 14. un 1. uzdevums. Skaitļi jāsakārto augošā un dilstošā secībā. 16. uzdevums. Skolēni nosaka skaitļus skaitļu rindā. Noskaidrojam kā skaitļi palielinās ( vai pa 10, 100 vai 1000). 17. ;18.; 19.uzdevums. Zināšanu nostiprināšanai uzdevumi.tukšajās rūtiņās ieraksta pareizos ciparus vai raksta skaitļus.

3 22. uzdevums. Apgūst teksta analīzes iemaņas. Vingrina redzi attāluma noteikšanai. Veic pašvērtējumu. 1.uzdevums. Saskaitīšana un atņemšana. Skolēni veic teksta analīzi un izpilda prasīto. Apgūst jēdzienu par vairāk. 2.uzdevums. Skolēni nostiprina zināšanas ģeometrisko figūru zīmēšanā, simbolu lietošanā un perimetra aprēķināšanā. 3.; 4.;.uzdevums. Veic prasītās darbības. Skolotājs veic uzdevumu diferencēšanu atbilstoši skolēnu spējām. 6.uzdevums. Apgūst teksta analīzes iemaņas. Patstāvīgi, trenē redzi attāluma noteikšanai. Veic pašvērtējumu. 7.uzdevums. Izlasa tekstu. Pasvītro uzdevumā prasīto. Izpilda prasītos aprēķinus. Skolotājs noskaidro rezultātus. Kopīgi pārrunā dabas aizsardības jautājumus un koku nozīmi. 8.; 9.uzdevums. Lasa teksta uzdevumus un tos analizē. Ja nepieciešams no teksta izraksta dotos lielumus un noskaidro, kas jāaprēķina. Šos uzdeumus var izmantot ģimenes budžeta plānošanai. Uzdevumi attīsta izpratni par jēdzieniem: par vairāk, par mazāk. 10.uzdevums. Noskaidro darbību izpildes kārtību. Pirms uzdevuma izpildes var atkārtot darbības rakstos atsevišķi ( saskaitīšanu, dalīšanu, atņemšanu un reizināšanu, tad tās salikt saistītajā pierakstā).

4 11.uzdevums. Atkārtojam zināšanas par ģeometriskām figūrām. 12.;13.uzdevums. Atņemšanas prasmju nostiprināšanai. Skolēni to var veikt galvā vai rakstos. 14.uzdevums. Skolēni cenšas veikt darbības galvā. Skolotājs uzdevumu liek pildīt pēc savas vēlēšanās. To var izmanto kā spēli un sevis vērtēšanai. 1.uzdevums. Skaitļu skaitīšanas vingrināšanai. Domāšanas attīstīšanai. 16.uzdevums. Skolēni mācās pazīt leņķus un,lietojot transportieri, mācās mērīt leņķus. Mēra leņķus pilnos desmitos. Spējīgākie skolēni var censties izmērīt precīzi. 17. uzdevumu pilda tāpat kā 8.; 9.uzdevumu. Uzdevumu var arī izlustrēt. 18.uzdevums. Mācās pazīt un nosaukt ģeometriskās figures. Nosaka figūru malu un virsotņu skaitu. Kā arī mācās to pierakstīt. 19.; 20.;33. uzdevums. Skolēniem domāšanas attīstīšanai. Šo uzdevumu var pildīt izmantojot ciparu kartītes. Zināšanu par skaitļu šķirām nostiprināšana. 21.;24.;26.;27.;29.; 30. uzdevums. Pilda tāpat kā iepriekšējos teksta uzdevumus. Nostiprina zināšanas par jēdzienu : cik kopā. Uzdevumi doti no praktiskās dzīves.šie teksta uzdevumi -skolēnu analizēšanas prasmju attīstīšanai. 22.uzdevums. Skolēni mācās aprēķināt nezināmo darbības locekli. Skolotājs izskaidro kā uzdevums jāpilda. 23.; 2.; 31.;32.;3.uzdevums. Atņemšanas prasmju nostiprināšanai.

5 34. uzdevums. Skolēnu saskaitīšanas galvā prasmju attīstīšanai. Skolotājs šo uzdevumu var veikt pēc savas vēlēšanās ( uzdevumu var novadīt kā nelielu rotaļu: skolēni šež solos,kurš atbildējis pareizi pieceļas un atveido ar savu ķermeni vai rokām pareizo rezultātu). 36.; 37.; 38.; 39.uzdevums. Skolēni noapaļo skaitļus. Skolotājs izskaidro, kur un kāpēc dzīvē lietojam noapaļotos skaitļus. Uzraksta uz tāfeles vai parāda datorprezentācijā, kā jānoapaļo. Redzamā vietā atstāj noteikumus un paraugus, lai skolēns var pārliecināties par sava darba pareizību. Paraugu var lietot kā atgādni. Var sagatavot katam skolēnam atgādnes par noapaļošanas nosacījumiem. Skolotājs var izmantot ciparu kartītes noapaļošanas prasmju apguvei. Kad skolēns izpratis kā veicama noapaļošana, pilda uzdevumus zināšanu nostiprināšanai. 1.; 2.; 3.;4.;.uzdevumā Reizināšana un dalīšana. Skolēni apgūst prasmes rezināt un dalīt jebkuru skaitli ar skaitli 1,10,100, uzdevums. Skolēni apgūst reizināšanu un dalīšanu ar vienciparu skaitli. Uzdevums dots skolēnu zināšanu nostiprināšanai. 7.uzdevums. Šajā uzdevumā skolēni pilda visa četras darbības. Uzdevums skolēnu izpratnes veidošanai par darbību sakarībām un jēdzieniem: par vairāk, par mazāk un reizes vairāk, reizes mazāk. 8. uzdevums. Skolēni salīdzina skaitļus. Decimālās skaitīšanas sistēmas atkārtošanai. Kā arī jēdzienu lielāks, mazāks, vienāds atkārtošanai. 9.uzdevums. Skolēni attīsta prasmes darbību izpildē un skaitļu salīdzināšanā.

6 10.uzdevums. Skolēni atkārto reizināšanu ar vienciparu skaitli. Sāk apgūt prasmes reizināšanā ar divciparu skaitli. 11.;12.uzdevums. Skolēni nostiprina prasmes reizināšanā ar divciparu skaitli. 13.; 14.; 1.; 16.uzdevums Skolēni atkārto un nostiprina prasmes dalīšanā ar vienciparu skaitli. 17.;19.uzdevums. Skolēni apgūst prasmes dalīšanā ar divciparu skaitli. Pirms dalīšanas uzsākšanas skolotājs izskaidro darbības izpildes gaitu. Pirmo uzdevumu skolēni pilda kopīgi. 18.uzdevums. Skolēni mācās aprēķināt nezināmo darbības locekli. Skolotājs izskaidro un palīdz skolēniem veikt šo uzdevumu. 20.uzdevums. Skolēni atkārto zināšanas par darbību izpildes secību. Salīdzina rezultātus un, ja nepieciešams, labo uzdevuma rezultātu. 21.;22.uzdevums. Izpilda teksta uzdevumu un salīdzina kā aprēķināja 21. un 22. uzdevumā prasītos lielumus.

7 Daļas 1.; 2.; 13.;1.uzdevums. Šajos uzdevumos skolēni salīdzina daļas. Skolotājs vingrina vispirms uzdevumus, kuros daļas ar vienādiem saucējiem jāsalidzīna. Izmanto atbalsta materiālu,lai skolēniem vieglāk daļas salīdzināt. Tad māca salīdzināt daļas ar vienādiem skaitītājiem. 13. Uzdevumā jau salīdzina dažādas daļas un jauktus skaitļus. 1. Uzdevumā salīdzina gan veselos skaitļus, gan daļas. 3. un 4. uzdevums. 3.uzdevumā neīstās daļas pārveido un izsaka veselos skaitļus. 4. Uzdevumā veic pretējās darbības veido neīstu daļu..; 6.; 7.; 22.uzdevumā skolēni vingrinās teksta uzdevumu risināšanu. 8.un 9.uzdevumā vingrinās noteikt īstās un neīstās daļas, jauktos skaitļus. 10.; 11.; 12.uzdevums. Kad skolēni izpratuši darbības ar daļām, tad šos uzdevumus paredzēts izmantot zināšanu nostiprināšanai. 14.; 16.uzdevums. Šo uzdevumu paredzēts izmantot skolēnu prasmju pārbaudei. Pēc uzdevuma izpildes skolotājs secina kā skolēni apguvuši mācīto un var plānot tālāko darbu. 17.; 18.; 19.; 20.; 21.uzdevums. Šos uzdevumus var pildīt stundās, lai atkārtotu ģeometrijas tēmas vai arī pildīt tieši tad, kad māca ģeometriju. Skolēniem, kuri apjūk uzdevumu dažādībā skolotājs sniedz atbalstu, paskaidro. 23.uzdevums. Skolēni nostiprina zināšanas - daļas no skaitļa aprēķināšanā. 24,; 2.; 26.;27.; 30.;31. uzdevums. Skolēni mācās daļas no skaitļa aprēķināšanu pielietot tekstu uzdevumu risināšanā, dalīšanā daļās praktiski.

8 28. uzdevums. Skolēns veic uzdevumu, lai nostiprinātu zināšanas par decimāldaļām. 29.uzdevums. Šo uzdevumu skolotājs izmanto, kad māca darbības ar jauktiem skaitļiem. 32.uzdevums. Skolēni uzdevumu izmanto mācoties par dalīšanu daļās. Uzdevumu veicot lieto atbalsta materiālu, lai izprastu veselā dalīšanu daļās. Skolēns var uzzīmēt noteikta lieluma loksnīti un to sadalīt daļās. Tad cik daļas jāatņem, tās nogriež. Tad noskaidro cik daļas palika. Uzdevumu skolotājs veic pēc savas vēlēšanās. 33.;34. uzdevums. Šos praktiskos uzdevumus izpilda pirms 32.uzdevuma. Tad skolēni izpratīs 32.uzdevumu. 3.; 36.; 37. uzdevums. Skolēni apgūst reizināšanu un dalīšanu un šos uzdevumus izmanto zināšanu nostiprināšanai.

9 Decimāldaļskaitļi. 1.;2.uzdevums. Skolēni mācās pierakstīt dotos skaitļus citā veidā. 3.;4.;.uzdevums. Skolotājs dod šos uzdevumus, lai skolēni nostiprinātu zināšanas decimāldaļskaitļu lasīšanā. 6.; 1.;16.; 17.;18.;19.;20.;21.uzdevums. Skolotājs šos uzdevumus izmanto, lai nostiprinātu skolēnu prasmes darbību izpildē ar decimāldaļskaitļiem. 7.; 9.; 11.;14.; ; 27. uzdevums. Teksta uzdevumu izpratnes veidošanai un prasmei atrisināt. 10.uzdevums. Skolēni izmanto iepriekš apgūtās salīdzināšanas prasmes pie decimāldaļskaitļu salīdzināšanas. Un vietā ievieto attiiecīgo zīmi: <; =; >. 22.uzdevums. Skolotājs atkārto daļas aprēķināšanu no skaitļa un decimāldaļskaitļa pārveidošanu par daļu (pierakstu). Tad dod skolēniem aprēķināt decimāldaļskaitli no skaitļa. 23.uzdevums. Atkārto perimetra aprēķināšanu un tad aprēķina žoga garumu. Var arī izspēlēt praktiski. Skolēni izloka no stieples taisnstūri un pasaka, cik gara bija stieple, kuru izmantoja taisnstūra locīšanai. Tad rēķina teksta uzdevumu. 2.uzdevums. Skolēni izpilda dalīšanas darbību un iegūst decimāldaļskaitli. Var šajā gadījumā izmantot arī kalkulatoru.

10 Procenti. 1.uzdevums. Skolēni izlasa dotos skaitļus ( daļas). Skolotājs izskaidro kā izsaka procentos decimdaļskaitļus. Tad skolēni pārveido dotos skaitļus procentos. 2. uzdevums. Procentus pārveido simtdaļās. Skolotājs pievēršs uzmanību saucējam ( vienmēr saucējā skaitlis -100). 3.; 4.; 6. uzdevums. Skolēni izmanto, lai vingrinātos procentu izteikšanā un pretēji..; 7.; 8.; 9.uzdevums. Skolēni vingrinās procentu aprēķināšanā no skaitļa. 10.uzdevums. Aprēķina nezināmo darbības locekli. Pirms uzdevuma izpildes atkārtot procentu un decimāldaļskaitļu pārveidošanu daļās. Romiešu cipari. 1.; 2.; 3.;.; 6. uzdevums. Skolēns nostiprina prasmes pārveidot arābu ciparus par romiešu cipariem. 3.; 4.; 7. uzdevums. Dotos romiešu ciparus pieraksta ar arābu cipariem. Visi šie uzdevumi paredzēti prasmju nostiprināšanai.

11 Ģeometrija. 1uzdevums. Skolēni nostiprina zināšanas par līniju veidiem un apzīmējumiem. 2. uzdevums. Apgūst prasmes noteikt paralēlas taisnes un perpendikulas taisnes. Skolotāja, mācot šos jedzienus, rosina skolēnus pateikt, kur un kad tos lieto. Skolēns var nosaukt ka paralēles uz globusa un kartēs lietotas. Izskadro ka tās ir paralēlās taisnes. 3.; 4.;.; 6.; 8.; 9.; 14.;16. uzdevums. Skolēni vingrinās dažādu līniju zīmēšanā un atkārto mērvienību lietošanu. Skolēni apgūst apzīmējumu lietošanu. 7. uzdevums. Skolēni vingrinās taisnstūra zīmēšanā, burtu apzīmējumu lietošanu un perimetra aprēķināšanu. 10.; 12. uzdevums. Skolēni atpazīst dotās figuras. Tās var salīdzināt. 12.; 17.uzdevums. Skolēni nostiprina prasmes mērīt, mērvienību lietošanu, figūru zīmēšanā, perimetra aprēķināšanā. 18. uzdevums. Skolēni mācās noteikt pēc leņķu lieluma trijstūru veidus: šaurleņķa, platleņķa, taisnleņķa.!9.uzdevums. Vingrinās pēc dotajiem lielumiem uzzīmēt trisjstūri. 20.uzdevums. Apgūst iemaņas mērīšanā, perimetra aprēķināšanā. 21.uzdevums. Skolēni izlasa un izanalizē uzdevumu. Pierakstu burtnīcā veido skici. Aprēķina taisnstūra laukumu (S = a b). 22.uzdevums. Uzdevumu veic, kad ir apguvuši prasmes noteikt daudzstūrus, to virsotnes, malas, leņķus. Tad nosaka ka dotā figūra ir piecstūris. 23.uzdevums. Skolēni vingrinās daudzstūru zīmēšanā, malu, virsotņu, leņķu noteikšanā.

12 24.uzdevums. Skolēni skaita rūtiņas un pasaka cik rūtiņas liels laukums katrai figūrai. Skolotājs var sagatavot uz plastikāta plēves šablonus ( veido rūtiņas). To pielietojot skolēns mēra dažādu ģeometrisko figūru laukums. 2.uzdevums. Atkārto salīdzināšanas prasmes. 26.uzdevums. Aizpilda tabulu. Vingrinās perimetra un laukuma aprēķināšanā. 27.uzdevums. Nosaka ka dotā figūra ir riņķis. Skolēni nosauc, kur ikdienā šāda veida priekšmeti sastopami. Kā sauc līniju, ar kuru zīmēts riņķis? ( riņķa līnija), noskaidro plaknes jēdzienu. 28.; 29.; 30.;31. uzdevums. Skolēni zīmē riņķa līniju un apgūst jēdzienus: rādiuss,diametrs, horda, loks, pieskare. 32.;33.uzdevvums. Skolēni nostiprina zināšanas ļeņķu pazīšanā, mērīšanā, mērvienību lietošanā ( mācot leņķu mērvienību - grāds, izskaidrot, kāda atšķirība no temperatūras mērīšanas mērvienības un ar ko mēra to). Sagatavoja matemātikas skolotāja I.Pole

13 simtmiljoni desmitmiljoni miljoni simttūkstoši desmittūkstoši tūkstoši simti desmiti vieni 1. Ieraksti tabulā dotos skaitļus! Decimālā skaitīšanas sistēma. 1.Skaitļu šķiras. 60, 382, 4 867, 1 731, , , , klase 2.klase 1.klase miljoni tūkstoši vieni 9.vieta 8.vieta 7.vieta 6.vieta.vieta 4.vieta 3.vieta 2.vieta 1.vieta Uzraksti dotos skaitļus ar cipariem! Izpildi šādi: trīs simti astoņdesmit seši 386! Seši simti trīsdesmit trīs tūkstoši četri simti piecdesmit astoņi; Trīsdesmit tūkstoši divi simti sešdesmit; Simtu viens tūkstotis astoņi simti deviņi; Divpadsmit tūkstoši divi simti deviņdesmit četri; Pieci tūkstoši deviņi simti piecdesmit; Trīs simti trīsdesmit pieci tūkstoši deviņi simti viens; Divi simti tūkstoši astoņi

14 3. Izlasi! Piemērs: 1204 tūkstoš divi simti četri a)1 004 b) c) d) Nosaki, cik desmitu, cik tūkstošu skaitļos! Piemērs: 248 šajā skaitlī ir 4 desmiti, 2 tūkstoši a) 1 40 b) c) d) Salīdzini skaitļus ( ieliec =, >, < )! 308 un 310; raksti: 308 < un un un un un un un un un

15 6. Ieraksti skaitļu kaimiņus! Piemērs: Saimniecībā bija 8300m 2 apstādīti ar kartupeļiem un 1040 m 2 apsēti ar zaļbarību. Par cik kvadrātmetriem zaļbarība aizņēma lielāku platību nekā kartupeļi? 8. Ievieto izlaistos vārdus (lielāks vai mazāks) un skaitļus (10 vai 100)! Viens desmits ir. reizes nekā viens simts un. reizes. nekā viens. Tūkstotis ir reizes. nekā viens simts un.. reizes. nekā desmittūkstoši. Viens miljons ir reizes. nekā simttūkstoši un. reizes nekā.. nekā desmitmiljoni.

16 9. Savieno ar līniju skaitli un tā nosaukumu! 703 Simtu astoņdesmit divi tūkstoši trīs simti četrdesmit pieci 7030 Septiņi simti astoņi tūkstoši viens Četri simti pieci tūkstoši seši simti septiņdesmit deviņi Septiņi simti trīs Septiņi tūkstoši trīsdesmit Septiņdesmit tūkstoši trīs 10. Sadali katru kvadrātu daļās, kas ir vienādas pēc laukuma un formas, bet neviena daļa nedrīkst būt četrstūris. Rūtiņas drīkst dalīt uz pusēm. 11. Sadali dotos skaitļus ar vertikālām svītrām klasēs! Paraugs: Nolasi skaļi vienas rindas skaitļus savam sola biedram!

17 Klausies, kā lasa tavs sola biedrs savas rindas skaitļus! Seko līdzi pēc pieraksta! Pasvītro skaitļos desmitus ar zilu krāsu! Pasvītro skaitļos desmittūkstošus ar sarkanu krāsu! 12.Atliec uz skaitīkļiem un uzraksti ar cipariem skaitļus! a) 4 desmittūkstoši 8 tūkstoši simti 8 vieni; b) 2 simttūkstoši 6 desmittūkstoši 8 simti 4 desmiti 3 vieni c) 6 tūkstoši 6 simti 9 vieni d) 3 simti 2 desmiti 6vieni 13. Mežstrādnieku brigāde bija plānojusi dienā izcirst 320 kokus. Pirmajā dienā izcirta 280 kokus, bet otrajā dienā par 40 kokiem vairāk. Cik izcirta otrajā dienā? Kurā dienā izpildīja plānoto? 14. Sakārto dotos skaitļus augošā secībā! 1 099, 2 999, , , Sakārto dotos skaitļus dilstošā secībā! , 28 6, 8 973, , Turpini virkni līdz pēdējam skaitlim rindā! 1) 100, 300, 00, ) , 9 000, 8 000, ) 1 100, 1200, 1300, ) 1900, 1800, 1700, uzdevums = s. d. v = t. s. d. v = s. d. v = t. s. d. v. 8 7 = s. d. v = t. s. d. v. 3 8 = s. d. v = t. s. d. v.

18 18.uzdevums. 4 t. s. 9 d. 2 v. = 1 t. 0 s. 8 d. 3 v. = 3 t. 2 s. 4 d. 0 v. = 4 t 9 s 4 d 2 v = 1 t. 7 s. 4 d. 6 v. = 1 t 3 s d 8 v = 9 t. s. 0 d. 7 v. = 8 t 9 s 2 d 7 v = 19.Risini! 2 s. 4 d. v. + 1 s. 3 d. v = 6 S. 4 v. + 7 d. 6 v. = 2 t. 4 s. + 8 d. 4 v. = 7 d. 2 v. + t. 8 v. =

19 2.Saskatīšana un atņemšana. 1. Strazds diennaktī var nolidot 1230 km, bet piekūns - par 470 km vairāk. Cik kilometru diennaktī var nolidot piekūns? 2. Uzzīmē taisnstūri, kura platums ir 10 cm un garums 12 cm. Aprēķini taisnstūra perimetru! 3. Izpildi darbības ( centies galvā)! a) b) c) Izpildi darbības rakstos! Saskaiti rakstos šādi! 1. s o l i s 2. s o l i s 3. s o l i s 4. s o l i s a) b) c)

20 . Saskaiti! Uz skaitļu stara pēc acumēra atzīmē skaitļus: 3, 6, 7! Pēc tam paņem lineālu un pārbaudi savu acumēru. ( 10 cm) 7. izlasi tekstu un izpildi dotos uzdevumus! Latvijas meži. Latvijas meži mūsu galvenā dabas bagātība. Pēc pēdējā kritērija mežu vērtība ir vislielākā. Tajā ietilpst tādi rādītāji kā klimata regulācija, skābekļa ražošana, ūdens regulācija, ūdens piegāde, erozijas kontrole, augsnes veidošanās, barības elementu aprite, ģenētiskie resursi, kultūras funkcija. No 1 ha var iegūt 190 m 3 koksnes. Somijā no 1 ha iegūst tikai 100 m 3 koksnes gadā izcirta ha mežu, bet gadā jau izcirta ha. Šie fakti liecina, ka mūsu mežu izciršana norit ļoti strauji ( dotie dati nav precīzi, jo katrā dokumentā uzrādīti citi skaitļi). Ātrie mežu izciršanas tempi liecina tikai par to, ka arī mūsu zemē sagaidāmas klimata izmaiņas. 1.Izlasi tekstu un pasvītro, cik m 3 koksnes ieguva no 1ha mežu! 2.Pasvītro ar divām svītrām, cik ha meža izcirta! 3. Aprēķini, par cik ha palielinājusies izcirsto mežu platība! 8. Māte saņēma algu 370 eiro. Par elektrību samaksāja 4 eiro,par dzīvokļa īri un komunālajiem pakalpojumiem samaksāja 13 eiro. Cik daudz naudas mātei atlika pārtikai? 9. Tēvs iedeva Jēkabam 10 eiro kabatas naudu, bet Andrim māte iedeva par 3 eiro vairāk. Cik naudas bija Andrim?

21 10. Izpildi darbības saistītajā pierakstā! (40 + 1) : : 3 3 ( ) ( 120 4) Uzzīmē taisnstūri, kura garums ir 7 cm, platums 4 cm. Aprēķini taisnstūra perimetru! 12. Atņem! uzdevums Izpildi darbības un pārbaudi rezultātu!

22 1. Ieraksti trūkstošos skaitļus! Kā sauc katru no šiem leņķiem? Nosaki katra leņķa lielumu! 17. Veikalam pieveda 20 baķus auduma. Katrā baķī 0m auduma. Cik metrus auduma pieveda kopā? 18.Nosauc ģeometriskās figūras! Nosaki, cik virsotņu katrai figūrai, cik malu katrai figūrai! Figūra:... Malu skaits.. Virsotnes:

23 19.Uzraksti vismazāko trīsciparu skaitli! 20.Uzraksti vislielāko trīsciparu skaitli! 21. Skolai nopirka 12 televizorus. Viena televizora cena 36eiro. Cik skola samaksāja par visiem televizoriem? 22. Aprēķini x! 186 x = x= x = x = 640 X = x = x = 12 X 234 = x = x = x = x = uzdevums Uzņēmējs vienā bankā noguldīja 9767 eiro, bet otrā bankā noguldīja par 2240 eiro mazāk. Cik daudz naudas noguldīja otrajā bankā? 2. uzdevums. Atņem rakstos šādi! 1. s o l i s 2. s o l i s 3. s o l i s 4. s o l i s

24 26. Skola kopēšanai iegādājās 124 komplektus kopējamā papīra. Viens komplekts kopējamā papīra maksāja 2 eiro. Cik skola samaksāja par visiem kopējamā papīra komplektiem? 27. Lielveikalam piegādāja 3890 maizes klaipus. Pirmajā dienā iztirgoja 2787 maizes klaipus. Cik maizes klaipu atlika? 28.uzdevums x = 3000 X = X = x = 000 X = x = x = 8000 X = x = x= 2000 X = 1200 = 2820 X = Krišjāņa Barona Latvju dainu krājuma 1.daļā nodrukātas 29 tautas dziesmas, otrajā daļā par 271 tautas dziesmām vairāk. Cik tautas dziesmas nodrukātas abās daļās kopā? gadā Latvijā bija iedzīvotāju gadā bija par iedzīvotājiem vairāk, bet 2000.gadā par vairāk nekā gadā. Cik iedzīvotāju Latvijā bija gadā? Cik iedzīvotāju bija Latvijā 2000.gadā? 31.uzdevums uzdevums Uzraksti vislielāko četrciparu skaitli!

25 34. Saki ātri summas! uzdevums Noapaļo dotos skaitļus līdz desmitiem! Noapaļo dotos skaitļus līdz simtiem!

26 38. Noapaļo dotos skaitļus līdz desmitiem! Noapaļo dotos skaitļus līdz simtiem!

27 3.Reizināšana un dalīšana. 1.Izpildi darbības! uzdevums uzdevums uzdevums. Izdali! 20 : : : : : : : : : : : : : : : : 100.uzdevums : : : : : : : 1860 : : : : : : : 2 70 : : 8 6.uzdevums

28 7.uzdevums. Salīdzini abus skaitļus divējādi! Par cik lielāks vai mazāks? Cik reižu lielāks vai mazāks? uzdevums. Pārbaudi vai zīmes <; = ; > ieliktas pareizi! 780 = > > > = > = < > < < < < = = > uzdevums.Savieno izteiksmes, kurām vienāda vērtības!

29 10. Izpildi darbības rakstos! Reizini šādi! 1. s o l i s 2. s o l i s 3. s o l i s Izpildi darbības rakstos! Reizini šādi! 1. s o l i s 2. s o l i s 3. s o l i s 4. s o l i s * Reizini!

30 13. Izpildi darbības rakstos! 200 : : : 800 : : : : : : 600 : : 4200: Izpildi darbības rakstos! 180 : : : 7 40 : 60 : : : 6 40 : : : : : 9 1. Izpildi darbības rakstos! Dali šādi! : 8 = : : 4 : : : : 6 37 : : 3 2 : 964 : : : Izpildi darbības rakstos! 2403 : : : : : : : 4 66 : 9027 : 3 71 : 71 : 3 1 :

31 17. Izpildi darbības! 30 : : : : : : : : : : : : Aprēķini x! X 20 = x = 310 X 13 = x = 190 X 28 = x = 240 X 3 = x = 4 23 x = x = 241 X 34 = x = Izpildi darbības! 2864 : : : : : : : : : : : Izpildi darbības! 1) (72 486) 2) 3 16 ( ) 3) ( ) 4) (842 74) 21. Trīs kastēs 384 kg ābolu, otrā kastē bija tikpat. Trešajā kastē par 30 kg vairāk nekā pirmajā kastē. Cik kg trešajā kastē? 22. Zemnieks iesēja 96 ha rudzu, bet kviešus 4 reizes vairāk. Cik ha iesēja kviešus? 23. Izpildi darbības!

32 4.Daļas. 1.uzdevums. Salīdzini daļas ( <; =; >)! Piemērs: 1 2 > uzdevums. Salīdzini (<; =; >)!

33 3. Pārveido neīstu daļu jauktā skaitlī! Piemērs: 10 2 = Pārveido jauktu skaitli daļā! Piemērs: = Andrim bija 26 centi. Veikalā viņš par pirkumiem izdeva 1 daļu no visas naudas. Cik 4 centu Andrim atlika? 6. Skola iegādājās planšetdatorus par 2000 eiro. Viena datora cena 00 eiro. Cik datorus skola nopirka? kg cukura sabēra maisos. Katrā maisā iebēra 1 cukuru? daļu cukura. Cik maisos sabēra

34 8. Ar + atzīmē, kura īsta daļa, kura neīsta daļa! Daļa Īsta Neīsta Dotos skaitļus ieraksti tabulā! 2 4 ; 12 ; ; ; 12 1 ; 7 ; 12 ; ; 9 ; Īsta daļa Jaukts skaitlis Neīsta daļa

35 10.Saskaiti daļas! Piemērs: = Atņem daļas! Piemērs: =

36 12.Izpildi darbības! Piemērs: uzdevums. Salīdzini ( <; =; >)! 1 un un 1 3 un un un un un un un un un un un un un un

37 14. uzdevums. Ieraksti lodziņā atbildes! Uzraksti ar cipariem: seši tūkstoši trīs simti četri Vai summa =1 pareiza? Aprēķini 9% n0 900 Izdali 200: 10 Uzraksti izteiksmi simts dalīt ar pluss 20 Izsaki 2ha kvadrātmetros. Noapaļo 314 līdz pilniem desmitiem Uzraksti ar romiešu cipariem 28 1.uzdevums. Salīdzini! (<;=;>)! 3100 un un un un uzdevums. Saskaiti rakstos! uzdevums. Uzzīmē trijstūri un aprēķini perimetru! Lielumus izvēlies pats! 18.uzdevums. Uzzīmē leņķus 30 0, 120 0, 90 0, 180 0! 19. Uz papīra lapas atzīmē 2 punktus. Caur abiem punktiem uzvelc taisnes, cik vari! 20. Uzzīmē visus taišņu veidus kādus zini! 21. Uzzīmē vienādsānu, vienādmalu un dažādmalu trijstūrus! 22.uzdevums. Dacei bija 10 eiro. Par zīmuli viņa samaksāja 20 centus, par burtnīcām - 1 eiro 20 centus, par dzēšgumiju - 40 centus. Cik naudas Dacei atlika?

38 23. Aprēķini daļu no skaitļa! Piemērs: 2 no 20 = 20 2 = 0 2 = no no no no100 4 no no no no100 6 no no490 3 no no Andris 1km var noiet 1 6 no 1 stundas. Cik km Andris noies 3 stundās? 2. Māte Lienei iedeva 20 eiro naudas. 4 Maxima. Cik daudz naudas viņai atlika? no naudas Liene iztērēja lielveikalā 26. Uzzīmē taisnstūri, kura platums 2cm un garums cm. Sadali vienādās daļās! Iekrāso 2! 27. Paņem krāsaino papīru un izgriez loksnīti 1cm platu un 10 cm garu! Iekrāso 3 10 daļas! 28. Pārveido daļas decimāldaļās! 1 2 = 10 1 = = 1 8 = 29. Atrisini!

39 30. Strādnieks pirmajā dienā veica 4 daļas no visa veicamā darba. Otrajā dienā viņš 9 paveica 3 9 daļas no visa veicamā darba. Kāda daļa vēl atlika? 31. Veikals pirmajā dienā ietirgoja 2 daļas no paredzētās naudas summas. Otrajā dienā ietirgoja 1 daļu naudas. Kāda daļa vēl jāietirgo? 32.Atrisini! Uzzīmē taisnstūri 6cm garu un 1cm platu. Sadali 6 vienādās daļās! Vienu daļu iekrāso sarkanu, divas daļas iekrāso zilas! Uzraksti kāda daļa palika neiekrāsota! 34. Uzzīmē kvadrātu, kura mala ir 8cm gara. Sadali četrās vienādās daļās! Iekrāso vienu daļu un pieraksti kādu daļu iekrāsoji! 3. Sareizini! Piemērs: = = 2 2 =

40 36.Izdali! Piemērs: 2 8 : 4 = = : : 8 7 4: 4 37.Izdali! Piemērs: 1 2 : 2 4 = = 4 4 = : ;

41 38.Sareizini! Piemērs: = = Lidojums līdz Londonai jūlijā maksāja 240 eiro, bet maijā maksāja 3 reizes lētāk. Cik maksāja maijā lidojums līdz Londonai? 40. Meitai ir 12 gadi, bet mātei 3 reizes vairāk. Cik gadu mātei? Par cik gadiem māte vecāka nekā meita? 41. Uzvalks maksā 120 eiro. Krekls maksā 4 reizes mazāk. Cik maksā krekls?

42 .Decimāldaļskaitļi 1.Uzraksti kā decimāldaļskaitli! Piemērs: 2 10 =0,2; = 0, 04 7 ; 2 ; 8 ; 6 ; 17 ; 8 ; 6 ; Uzraksti kā daļu! 3.Izlasi! 4,24 ; 120,07 ; 0,3 ; 87, 002 ; 3,12 ; 0,34 ; 0,201; 7, 12 1,1 9,6 2,1 3,2 10,8 13,06 2,3 14,9 6,24,4 0,7 7, 4.Izlasi! 0,4 7,2 16,048 0,28 0,09 6,007 0,43 0,9 0,306 3,076 2,12 0,37.Izlasi! 2,06,024 6,1 37,2 4,9 0,07 24,04 9,308 10,008 3,6 13,004 0,72 0,30 0,001 48,0 8,003 6.Izpildi darbības rakstos! 4, , 12 3,067 +,39 128,04 + 7, 9,04 + 0, 6 14,07 + 7, , 01 1,01 32,14 2,14 24,346 4,06 398,34 98, 00 34,007 0,82 0,34 + 1, 203 1, ,9 1,89 0,8 0,78 0,06 0,894 0, Andris nogāja 10km garu ceļu 3 stundās. Cik stundās viņš nogāja 1km?

43 8.Pārveido! 2h = min 6min = s 4d. = h 120min =..h 8h = min 10min=..s 2d = h 24mēn. =.g 9. Autobuss izbrauca no Rīgas autoostas plkst Cēsu autoostā iebrauca plkst Cik ilgi autobuss brauca? 10. Salīdzini decimāldaļskaitļus! 76,4 un 78, 1,09 un 2,09 0,234 un 0,342,879 un 8,79 23,8 un 24,76 0,078 un 0,78 0,003 un 0,03 2, 04 un 2,4 9,678 un 7, 678 0,2 un 0,2 8, 001 un 8,01 0,46 un 0, Riekstiņu ģimene iegādājās elektropreces. Televizoru par 46,38 eiro, mikroviļņu krāsni par 86,74 eiro, tējkannu par 24,69 eiro. Cik daudz naudas izdeva Riekstiņu ģimene? 12.Palielini 10 reizes! a) 0,4; 0,07; 0,12; 13,4; 1,; 0,2; 0,6; 10,7; 0,2; 0,32. b) 0,8; 9,62; 13,007; 1,001; 0,71; 11,8; 0,08; 2,986; 110,9; 0, Palielini 100 reizes! a) 1,92; 7,2; 33,6; 0,4; 11,01; 16,7; 22,9; 0,13; 0,3; 1,8. b) 1,; 2,04; 2,9; 4,18; 3,9; 0,2; 0,1; 97,03; 0,47; 6,49; 0, Kilograms putraimu maksā 0,86 centus! Cik maksā 0, kg putraimu? 1. Izpildi darbības! 4,2 1,12 3,3 0,6 3,63 0,13 7, 4,3,6 0,9 0,99 2, 77 8,84,04 12,2 3,7 36,98-18, 9 7,68 4,33 9,7 3,74 29,8 11,

44 16. Izpildi darbības rakstos! 3 + 0,03 1, , 12 12, , ,, , 03 18, , ,79 4, 6 + 0,007 23, , , 08 3, 0 + 2, 26 11, , Izpildi darbības rakstos! 0, 0,2 10, 08 7, 04 16, 884-0, 004 0,23 0,03 24, 12 4, 1 0, 789 0, 007 2, 16 2, 1 7, 14-0, 14 0, 64 0, 04 0, 134 0, , , 1 0,234 0, Izpildi darbības rakstos! 19, , 16 0, 769 0, 329 0, 834 0, 06 20, 89 0, 89 0, , , 09 10, 07 28, 008 8, 02 0, 4 + 0, , , 26 0, , 013 9, 34 7, 06 70, , Izpildi darbības rakstos!,4-0,7 8,403 0,201 7,9 0,381 7,2 3,1 3,19 1,704 11,9 3,411 6,6 -,98 71,223 37,937,41 0,23 1,44 0, ,0 0,96 10,213 7, Saskaiti rakstos! 0, + 0,3 0,6 + 0,4 4,1 = 0,7 0,7 + 0,2,1 + 3,8 1,6 + 9,1 0,4 + 0,4 7,4 + 1,8 19,2 + 3,4 9,7 + 18,4 9,6 + 0,4 30,3 + 6,4 21. Saskaiti rakstos! 7,99 + 3,27 1,26 + 8,16 13, ,83 2,7 + 3,8 3,73 + 4,01 9, , 04 72, ,72 9, ,06 44,2 + 0,78 97, ,86 0, ,12 9, ,77

45 22. Aprēķini decimāldaļskaitli! 0,1 no 100 0,9 n0 00 0,12 no 800 0, no 0 0,6 no 240 0,03 no 400 0,2 no 80 0,01 no 700 0,9 no 00 0,4 no 20 0,3 no 300 0,09 no Taisnstūra veida dārza garums 4,8 m, bet platums 32,4 m. Cik garš žogs vajadzīgs dārzam? 24. Kastē safasēti 3 kg šokolādes cepumu. Viens kilograms cepumu maksā 4,98 eiro. Cik jāmaksā par 3 kg cepumu? 2.Izdali! 2 : 3 : 4 4 : 12 : 6 1 : 3 1: 4 8 : 10 6 : 12 4 : 6 2 : 8 8 : 9 20 : : 100 : 10 6 : 7 4 : Ģimene pavasarī izstādīja 1 kg kartupeļu. Rudenī novāca 3reizes vairāk. Cik kilogramu kartupeļu novāca rudenī? 27. Skolēns vasarā strādāja 36 dienas pie zemnieka un nopelnīja 368 eiro. Cik daudz skolēns nopelnīja dienā?

46 6.Procenti. Iegaumē! Viena simtdaļa ir viens procents (0,01=1%). Cik simtdaļu, tik procentu. 1.Izlasi! Izsaki procentos! a) ; ; ; ; ; ; ; ; ; b) ; ; ; ; ; ; ; ; ; Izlasi! Izsaki simtdaļās! a) 8% ; 93% ; 74% ; 21% ; 39% ; 80% ; 100% ; 17% ; 64% ; 7% b) 60% ; 89% ; 23% ; 8% ; 1% ; 46% ; 12% ; 88% ; 3% ; 10% 3. Dotos skaitļus izsaki procentos! 0,01 = 1% 0,14= 14% 0, 2 =20% 1,12 = 112% 0,07 = 0,12= 0,9 = 2,4 = 0,06 = 0, 23= 0,4 = 3,06 = 0,03 = 0,68 = 0, = 12,23 = 4. Dotos procentus izsaki decimāldaļskaitļos! 1% = 0,01 10% = 0,1 46% = 0,46 100% = 1 2% = 20% = 13% = 1,12% = 4% = 30% = 28% = 2,16% = 7% = 40% = 72% = 6,14% =

47 . Uzraksti citādi! o Skolā no visiem skolēniem 4% ir meitenes; o 8.klasē no visiem skolēniem mācās labi un teicami; o No skolas parka teritorijas 14 % aizņem rotaļu laukums! 6. Uzraksti procentos! 0,0 1 =1% 0,08 = 0,09 = 0,0 = 0,04 = 0,87= 0, 19 = 0,24= 0,32 = 0,2 = 0,98= 0, 84 = 0,8 = 0,43 = 0,1 = 0,12= 0, 9 = 1,14 = 1,01 = Katru mēnesi māte nopelna 360 eiro. No algas mātei jāsamaksā 23% liels ienākumu nodoklis. Cik lielu ienākumu nodokli māte maksā mēnesī? 8.Pirms cenu pazemināšanas kurpes maksāja 86 eiro. Cik kurpes maksāja pēc tam, kad cenu samazināja par 20%? 9.Aprēķini! Piemērs: 3% no 900 = = 9 3 = 27 2% no 80 12% no % no 400 7% no 280 1% no 40 % no 00 3% no % no % no 230 9% no % no % no Aprēķini x! Piemērs: 2% no x = 8 X = = 400 X = 400 2% no x = 20 1% no x = 3% no x = 300 4% no x = 16 23% no x = 200 % no x = 40 8% no x = 32 4% no x = 22 1% no x = 30 6% no x = 48 60% no x = 840 2% no x = 2

48 Romiešu cipari. Skaitļus var uzrakstīt ar arābu cipariem un var uzrakstīt ar romiešu cipariem. Romiešu cipari I v X L C D M Arābu cipari Uzraksti ar romiešu cipariem! Uzraksti ar arābu cipariem! II IX XIX VI XII XXV IV XVI XL 3. Uzraksti ar romiešu cipariem! Uzraksti ar romiešu cipariem! L VII CD CL LXII XIV XXV DX XCIX

49 . Uzraksti šodienas datumu ar romiešu cipariem! 6. Uzraksti ar romiešu cipariem! 1. janvāris, 4. maijs, 2. Marts, 14. jūnijs, 21. jūnijs, 24. decembris, 31.decembris. 7. Uz dažiem senajiem namiem pilsētā var izlasīt namu celšanas datumus uzrakstītus ar romiešu cipariem. Kurā gadā uzceltas šīs mājas? a) MCMV b) MDCCCLXIV c) MDXCI d) MCMLXXIII

50 Ģeometrija 1. Kādas līnijas redzamas attēlā? a b c A B D C a b 2. kā sauc taisnes, kuras redzamas attēlā? m n 3. Uzzīmē perpendikulāras taisnes! 4.Kādās mērvienībās mēra klases garumu? Kādās mērvienībās mēra attālumu starp pilsētām? Kādās mērvienībās mēra zīmuļa garumu?. Uzzīmē staru, nogriezni ( garumu izvēlies pats)! 6. Uzzīmē lauztu slēgtu līniju! 7. Uzzīmē taisnstūri cm garu un 4cm platu. Aprēķini tā perimetru!

51 8. Uzzīmē 3 nogriežņus. Pirmo 4cm garu, otro - par 1 cm garāku, trešo par 2 cm īsāku nekā pirmo nogriezni! 9. Uzzīmē nogriezni, kura garums ir 8 cm, otro nogriezni 2 reizes garāku! 10. Kā sauc attēlā redzamās figūras! A B K L D C N M 11.Aprēķini lauztas līnijas AB garumu! A B 12. Izmēri sola virsmas garumu un platumu. Aprēķini sola virsmas perimetru! 13. Nosauc priekšmetus, kuriem ir taisnstūra forma, kvadrāta forma! 14. Uzzīmē lauztu līniju, kas sastāv no trīs nogriežņiem! 1. Kādās vienībās mēra grāmatas garumu, klases garumu, attālumu starp pilsētām! 16. Uzzīmē staru 3cm, cm, 8cm! 17. Uzzīmē taisnstūri, kura garums cm un platums 3 cm. Aprēķini perimetru! Aprēķini Laukumu!

52 18. Kā sauc attēlā redzamās figūras? Uzzīmē trijstūri, kura malu garumi ir: 3cm, 4cm, 6cm! 20.Izmēri dotā trijstūra malu garumus un aprēķini perimetru! 21. Taisnstūrveida sakņu dārza garums 600m, platums 2 reizes mazāks. Aprēķini dārza laukumu! 22.Vēro doto figūru un atbildi uz jautājumiem! A B C D a) Kā sauc attēlā redzamo figūru? b) Cik malu šai figūrai?. c) Cik leņķu šai figūrai? d) Cik virsotņu daudzstūrim?. 23.Uzzīmē sešstūri, kura malu garumi vienādi 3cm! Nosauc, cik virsotņu, cik malu, cik leņķu!

53 24.Cik liels taisnstūra laukums ( izskaiti rūtiņas)! 2.Salīdzini doto valstu platības! Nosaukums Platība ( tūkstošos km 2 ) ASV 9363 Lielbritānija 244 Francija 1 Indija 3288 Kurai valstij ir vislielākā platība?. Kurai valstij ir vismazākā platība?. 26.Aprēķini perimetru un laukumu! Garums Platums Perimetrs Laukums 23cm 14cm 12m 100cm 40m 1200cm 10dm 4cm

54 27.Kā sauc attēloto figūru? 28. Izmantojot mērlenti, izmēri dažādu apaļu priekšmetu apkārtmēru! 29. Uzzīmē riņķa līniju, kuras rādiuss ir 3cm! 30. Uzzīmē riņķa līniju, kuras diametrs ir 6cm! 31. Uzzīmē riņķi un novelc tajā hordu AB! Iesvītro sektoru, kuru norobežo horda AB un loks AB! 32. Uzraksti katra leņķa veidu! Izmēri leņķus! Ieraksti katra leņķa lielumu! A P M B C K L R N Uzraksti katra leņķa veidu! Izmēri leņķus! Ieraksti katra leņķa lielumu! A. P V O D E F T K

Matemātikas uzdevumu krājums 6. klasei / Zane Kūlaine/ Pelču speciālā internātpamatskola – attīstības centrs

Matemātikas uzdevumu krājums 6. klasei / Zane Kūlaine/ Pelču speciālā internātpamatskola – attīstības centrs 2 5.klases atkārtojums Vieni ir pirmās sķiras vienības; tos skaitlī raksta pirmajā vietā no labās puses. Desmiti ir otrās šķiras vienības; tos skaitlī raksta otrajā vietā no labās puses. Simti ir trešās

Sīkāk

32repol_uzd

32repol_uzd Materiāls ņemts no grāmatas: Andžāns Agnis, Bērziņa Anna, Bērziņš Aivars "Latvijas Republikas 6-5 matemātikas olimpiādes" LATVIJAS REPUBLIKAS OLIMPIĀDE UZDEVUMI 8 klase Pierādīt, ka neviens no skaitļiem

Sīkāk

Krājumā saīsinātā pierakstā sniegti pamatskolas ģeometrijas kursā sastopamie galvenie ģeometriskie jēdzieni, figūru īpašības, teorēmu formulējumi un a

Krājumā saīsinātā pierakstā sniegti pamatskolas ģeometrijas kursā sastopamie galvenie ģeometriskie jēdzieni, figūru īpašības, teorēmu formulējumi un a Krājumā saīsinātā pierakstā sniegti pamatskolas ģeometrijas kursā sastopamie galvenie ģeometriskie jēdzieni, figūru īpašības, teorēmu formulējumi un aprēķinu formulas, kas nepieciešamas, risinot uzdevumus.

Sīkāk

Komandu sacensības informātikā un matemātikā Cēsis 2017 Izteiksmes Fināla uzdevumi Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķ

Komandu sacensības informātikā un matemātikā Cēsis 2017 Izteiksmes Fināla uzdevumi Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķ Izteiksmes Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķirīgi viencipara naturāli skaitļi un astoņas aritmētisko darbību zīmes (katra no tām var būt tikai +, -, * vai /). Iekavas

Sīkāk

8.TEMATS RIŅĶI UN DAUDZSTŪRI Temata apraksts Skolēnam sasniedzamo rezultātu ceļvedis Uzdevumu piemēri M_10_SP_08_P1 Ar riņķa līniju saistītie leņķi Sk

8.TEMATS RIŅĶI UN DAUDZSTŪRI Temata apraksts Skolēnam sasniedzamo rezultātu ceļvedis Uzdevumu piemēri M_10_SP_08_P1 Ar riņķa līniju saistītie leņķi Sk 8.TEMTS RIŅĶI UN DUDZSTŪRI Temata apraksts Skolēnam sasniedzamo rezultātu ceļvedis Uzdevumu piemēri M_10_SP_08_P1 r riņķa līniju saistītie leņķi Skolēna darba lapa M_10_UP_08_P1 pvilkts daudzstūris Skolēna

Sīkāk

1

1 . Ļ Uzdevumos. 5. apvelc pareizai atbildei atbilstošo burtu. 75 minūtes ir: 0.75 h.5 h. h.5 h. Sešstūra piramīdas skaldņu skaits ir: 6 7 8. Izteiksmes log vērtība ir: -. Nevienādības x 0atrisinājums ir

Sīkāk

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/1.2.2.1.5/09/IPIA/VIAA/001 Projekta 6.posms: 2012.gada janvāris - aprīlis Balvu

Sīkāk

skaitampuzle instrukcija

skaitampuzle instrukcija MUZLE SKAITĀMPUZLE UZDEVUMU VARIANTI ARITMĒTIKAS PAMATU APGŪŠANAI. 1. 1. Saliek pamatni ar 10 rindām (pirmajā rindā 1 kauliņš, apakšējā 10 kauliņi). Kauliņus aiz apļiem atstāj tukšus. Skaita kauliņus katrā

Sīkāk

7.-9. Elfrīda Kokoriša Jekaterina Semenkova- Lauce Mācību satura un valodas apguve matemātikā Mācību līdzeklis skolēnam Projekts «Atbalsts valsts valo

7.-9. Elfrīda Kokoriša Jekaterina Semenkova- Lauce Mācību satura un valodas apguve matemātikā Mācību līdzeklis skolēnam Projekts «Atbalsts valsts valo 7.-9. Elfrīda Kokoriša Jekaterina Semenkova- Lauce Mācību satura un valodas apguve matemātikā Mācību līdzeklis skolēnam Projekts «Atbalsts valsts valodas apguvei un bilingvālajai izglītībai» Nr. 008/000/DP/.../08/IPIA/VIAA/00

Sīkāk

ro41_uzd

ro41_uzd Materiāls ņemts no grāmatas:andžāns Agnis, Bērziņa Anna, Bērziņš Aivars "Latvijas matemātikas olimpiāžu (5-5) kārtas (rajonu) uzdevumi un atrisinājumi" LATVIJAS RAJONU 4 OLIMPIĀDE 5 klase 4 Dots, ka a

Sīkāk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 skaitļi. Katru divu skaitļu summa ir lielāka par 4. Pierādīt,

Sīkāk

Pārbaudes darbs. Varbūtību teorija elementi. 1.variants Skolēna vārds,uzvārds... 1.uzdevums. ( 1punkts) Kurš no notikumiem ir drošs notikums: a) nākoš

Pārbaudes darbs. Varbūtību teorija elementi. 1.variants Skolēna vārds,uzvārds... 1.uzdevums. ( 1punkts) Kurš no notikumiem ir drošs notikums: a) nākoš Pārbaudes darbs. Varbūtību teorija elementi. 1.variants Skolēna vārds,uzvārds... 1.uzdevums. ( 1punkts) Kurš no notikumiem ir drošs notikums: a) nākošais auto, kas iebrauks manā ielā, būs zilā krāsā; b)

Sīkāk

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 28./29. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu grupai tiek iekļauts algebras, ģeometrijas, kombinatorikas

Sīkāk

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace v, m/s Projekta numurs: 8.3.2.1/16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sacensības Fizikas valsts 68. olimpiāde Otrā posma uzdevumi

Sīkāk

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt saulains, līt lietus vai snigt sniegs, pūst stiprs vējš

Sīkāk

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst šaurā vietā vai mazā caurumā. Ūsas viņam darbojas kā

Sīkāk

2012 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums

2012 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums 01 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums būs 1 4 no trijstūra ABC laukuma. Analogi no viduslīnijām

Sīkāk

Latvijas 43. astronomijas atklātās olimpiādes neklātienes kārta gada 16. aprīlī 1. TESTS Izvēlies tikai vienu atbildi 1. Kurš no šiem zvaigznāji

Latvijas 43. astronomijas atklātās olimpiādes neklātienes kārta gada 16. aprīlī 1. TESTS Izvēlies tikai vienu atbildi 1. Kurš no šiem zvaigznāji Latvijas 43. astronomijas atklātās olimpiādes neklātienes kārta 2015. gada 16. aprīlī 1. TESTS Izvēlies tikai vienu atbildi 1. Kurš no šiem zvaigznājiem Latvijā nekad nenoriet? (1 p) Kasiopeja Ērglis Vēršu

Sīkāk

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē, zaķīt! Māmiņas puķes nevar ēst! Zaķis lēkā mūsu dārzā.

Sīkāk

Valsts bioloģijas olimpiāde klase Teorētiskie uzdevumi Dalībnieka kods 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr

Valsts bioloģijas olimpiāde klase Teorētiskie uzdevumi Dalībnieka kods 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr ir ogļhidrāti neatkarīgi no tā, cik lieli ir tauku uzkrājumi ķermenī. Uzkrātās ogļhidrātu rezerves ir visai ierobežotas: aknās vidēji

Sīkāk

Latvijas 67. matemātikas olimpiādes 2. posma uzdevumi 5. klase Katru uzdevumu vērtē ar 0 10 punktiem 1. Uz autoceļa Brauc un piesprādzējies ir trīs br

Latvijas 67. matemātikas olimpiādes 2. posma uzdevumi 5. klase Katru uzdevumu vērtē ar 0 10 punktiem 1. Uz autoceļa Brauc un piesprādzējies ir trīs br 5. klase 1. Uz autoceļa Brauc un piesprādzējies ir trīs braukšanas joslas. Pa pirmo joslu jābrauc ar ātrumu no 50 līdz 70 kilometriem stundā, pa otro joslu ar ātrumu no 90 līdz 110 kilometriem stundā,

Sīkāk

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Vabole lien. Vabole lien lēnām. Labi, lai lien! Vabole ir laba.

Sīkāk

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši, 3 brūni klucīši, 1 spēles laukums, 1 barjera izvēlētā

Sīkāk

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc 1. Ekonomikas priekšmets I variants Vārds Uzvārds Klase Punkti Datums Vērtējums 1. Apvelciet pareizās atbildes burtu (katram jautājumam ir tikai viena pareiza atbilde). (6 punkti) 1. Ražošanas iespēju

Sīkāk

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimenei, kas attīsta, pilnveido bērna lasītprasmi un rakstītprasmi,

Sīkāk

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī,

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī, Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes 2012. gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei 2018. gada 18. oktobrī, prot. Nr. 9 Dokumenta mērķis: Dokumentā aprakstīti

Sīkāk

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Ģeometriski mainīgas un nemainīgas sistēmas Stieņu sistēmu struktūras analīzes uzdevums ir noskaidrot, vai apskatāmā sistēma ir ģeometriski mainīga, vai nemainīga.

Sīkāk

Microsoft Word - Papildmaterials.doc

Microsoft Word - Papildmaterials.doc SATURS DARBĪBAS AR DARBGRĀMATAS LAPĀM... 2 1.1. Pārvietošanās pa lapām...2 1.2. Lapas nosaukuma maiņa...3 1.3. Jaunas darblapas pievienošana...3 1.4. Lapas pārvietošana un dublēšana, lietojot peli...4

Sīkāk

LEMUMS_GND_2015_26

LEMUMS_GND_2015_26 Gulbenes novada domes iepirkuma komisijas LĒMUMS Gulbenē, 2015. gada 4.augustā Nr. GND-2015/26 Gulbenes novada domes iepirkuma komisija izveidota saskaņā ar Gulbenes domes sēdes 2015.gada 29.janvāra lēmumu

Sīkāk

48repol_uzd

48repol_uzd Materiāls ņemts o grāmatas: Adžās Agis, Bērziņa Aa, Bērziņš Aivars "Latvijas Republikas 6.-5. matemātikas olimpiādes" LATVIJAS REPUBLIKAS 48. OLIMPIĀDE UZDEVUMI 9. klase 48.. Ziāms, ka 48..zīm. attēlots

Sīkāk

KRĒSLI

KRĒSLI Tehniskā specifikācija 3.pielikums iepirkuma Nr. VNP 2015/8 Nolikumam N.p.k Attēls Nosaukums, apraksts 1. Sekcija-rotaļlietu plaukts krāsaina. 1. Pielikums Sekcija- rotaļlietu plaukts. 1. Pielikums. Sekcija

Sīkāk

protokols_29_06_17_rezultati_ml

protokols_29_06_17_rezultati_ml Iepirkuma Datortehnikas un tehniskā aprīkojuma piegāde Ventspils Augstskolai piedāvājumu vērtēšanas sēdes protokols Nr. VeA 2017/08/ERAF/VP 04 2017. gada 29.jūnijā Iepirkuma rīkotājs: Ventspils Augstskola

Sīkāk

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studiju programma Matemātika Studiju kurss Veselo skaitļu teorija 7.lekcija Docētājs: Dr. P. Daugulis 2008./2009.studiju

Sīkāk

Informācijas tehnoloģiju integrēšana mācību priekšmetos J.Joksts J.Brakšs

Informācijas tehnoloģiju integrēšana mācību priekšmetos J.Joksts J.Brakšs Informācijas tehnoloģiju integrēšana mācību priekšmetos J.Joksts J.Brakšs Mūsdienu tendence! Dažādas dzīves sfēras = mācību priekšmeti Arvien nozīmīgāka ir informācijas un komunikāciju tehnoloģiju pielietošanas

Sīkāk

Rucavas pamatskola Labās prakses piemēri Matemātika 2.klase... 2 Matemātika 3.klase... 4 Sociālās zinības 4.klase... 9 Angļu valoda 4.klase Latv

Rucavas pamatskola Labās prakses piemēri Matemātika 2.klase... 2 Matemātika 3.klase... 4 Sociālās zinības 4.klase... 9 Angļu valoda 4.klase Latv Rucavas pamatskola Labās prakses piemēri Matemātika 2.klase... 2 Matemātika 3.klase... 4 Sociālās zinības 4.klase... 9 Angļu valoda 4.klase... 10 Latviešu valoda 5.klase... 12 Sports 5./6. klase... 14

Sīkāk

Школа как потребитель

Школа как потребитель Globālā izglītība sociālajās zinībās. Sabiedriskās preces un pakalpojumi: Kas ir patērētājs? Sociālās zinības 6.B klase Skolotājs Jevgenijs Butorins 2016.gada 26.janvārī Ekonomista uzdevums Prece Kas pirka?

Sīkāk

Eiro viltojumi Latvijā

Eiro viltojumi Latvijā Eiro drošības pazīmes un to pārbaude Andris Tauriņš Kases un naudas apgrozības pārvaldes Naudas tehnoloģiju daļas vadītājs 5, 10, 20 eiro naudas zīmes 120 x 62 mm 127 x 67 mm 133 x 72 mm Jaunā 5 eiro naudas

Sīkāk

Rīgā gada. aprīlī LĪGUMS Nr. LB-07/2014/180 Par iebūvējamā skapja piegādi un uzstādīšanu Latvijas Bankas ēkā Poruka prospektā 12, Jūrmalā (iepir

Rīgā gada. aprīlī LĪGUMS Nr. LB-07/2014/180 Par iebūvējamā skapja piegādi un uzstādīšanu Latvijas Bankas ēkā Poruka prospektā 12, Jūrmalā (iepir Rīgā 2014. gada. aprīlī LĪGUMS Nr. LB-07/2014/180 Par iebūvējamā skapja piegādi un uzstādīšanu Latvijas Bankas ēkā Poruka prospektā 12, Jūrmalā (iepirkums LB/2014/36) Latvijas Banka (tālāk tekstā PASŪTĪTĀJS)

Sīkāk

Microsoft Word - Parskats_Kraslava_2007.doc

Microsoft Word - Parskats_Kraslava_2007.doc SIA Krāslavas nami Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2007. gadā Saturs I. Ziņas par operatoru...3 II. Vispārīga informācija par piesārņojošajām darbībām...4 III. Emisijas aprēķini sadedzināšanas

Sīkāk

Laboratorijas darbi mehānikā

Laboratorijas darbi mehānikā Laboratorijas darbs Nr..1 Elektrisko mēraparātu pārbaude un mērdiapazona paplašināšana Studenta vārds, uzvārds:... Fakultāte, grupa:... Studenta apliecības numurs:... Teorētiskais pamatojums Praksē ne

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINU: Profesionālās izglītības kompetences centra Liepājas Valsts tehnikums direktors A. Ruperts 2013.gada 7. maijā Profesionālās izglītības kompetenču centrs Liepājas Valsts tehnikums audzēkņu biznesa

Sīkāk

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Maǧistra studiju

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Maǧistra studiju 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Maǧistra studiju programma Matemātika Studiju kurss Diskrētā matemātika 5.lekcija Docētājs: Dr. P. Daugulis 2012./2013.studiju

Sīkāk

> > < < > < < Jauno matemātiķu konkurss 2016./2017. mācību gads 1. kārtas uzdevumi 1. Nevienādību mīkla Tukšajās rūtiņās katrā rindā un kolonnā tieši

> > < < > < < Jauno matemātiķu konkurss 2016./2017. mācību gads 1. kārtas uzdevumi 1. Nevienādību mīkla Tukšajās rūtiņās katrā rindā un kolonnā tieši > > < < > < < 1. kārtas uzdevumi 1. Nevienādību mīkla Tukšajās rūtiņās katrā rindā un kolonnā tieši vienu reizi ieraksti kādu naturālu skaitli no 1 līdz 5 tā, lai atzīmētās nevienādības būtu patiesas!

Sīkāk

LEMUMS_GND_2015_27

LEMUMS_GND_2015_27 Gulbenes novada domes iepirkuma komisijas LĒMUMS Gulbenē, 2015. gada 4.augustā Nr. GND-2015/27 Gulbenes novada domes iepirkuma komisija izveidota saskaņā ar Gulbenes domes sēdes 2015.gada 29.janvāra lēmumu

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS Preiļu novada dome Preiļu 1. pamatskola Reģ. Nr. 4212900356 Daugavpils ielā 34, Preiļu novadā, LV-5301, Tālruņi: 65322749, 65322084, e-pasts: preilu1psk@pvg.edu.lv APSTIPRINĀTS ar Preiļu 1.pamatskolas

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

Microsoft Word Grindeks pamatkapit.la palielinasanas noteikumi -.

Microsoft Word Grindeks pamatkapit.la palielinasanas noteikumi -. Apstiprināts akcionāru kārtējā sapulcē 2005. gada 18. maijā reģistrācijas Nr. 40003034935 adrese: Krustpils iela 53 Rīga, LV-1057 Pamatkapitāla palielināšanas noteikumi (turpmāk tekstā "Noteikumi") 1.

Sīkāk

Autors: Dace Copeland Andras Otto ilustrācijas Gaŗā gultā gailis guļ. Gaiļa gultā graudu grēdas. Gailis graudu grēdas ēd. Kā var gailis gultā gulēt? V

Autors: Dace Copeland Andras Otto ilustrācijas Gaŗā gultā gailis guļ. Gaiļa gultā graudu grēdas. Gailis graudu grēdas ēd. Kā var gailis gultā gulēt? V Autors: Dace Copeland Andras Otto ilustrācijas Gaŗā gultā gailis guļ. Gaiļa gultā graudu grēdas. Gailis graudu grēdas ēd. Kā var gailis gultā gulēt? Vai tad galu galā graudu grēdas gailim nespiež galvu?

Sīkāk

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi:

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: 13.04.2017., prot.nr.5, 2. 2014.gada 15.maijā Izdots saskaņā

Sīkāk

Auguma tipi

Auguma tipi Rīgas Stila un modes profesionālā vidusskola Figūru (augumu) tipi Mācību priekšmetā «Vizuālā tēla veidošana» Indra Stanke mg. ped., pedagogs Mērķis izstrādāt uzskates materiālus skaistumkopšanas nozares

Sīkāk

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studiju programma Matemātika Studiju kurss Lineārā algebra I 5.lekcija Docētājs: Dr. P. Daugulis 2012./2013.studiju

Sīkāk

Esi biodaudzveidības detektīvs! Tulkots no: HTFC Education ( Piemērots skolēniem vecuma

Esi biodaudzveidības detektīvs! Tulkots no: HTFC Education (  Piemērots skolēniem vecuma Esi biodaudzveidības detektīvs! Tulkots no: HTFC Education (http://hctfeducation.ca/lessons/earth-ecosystems-and-ecology/) Piemērots skolēniem vecuma posmā: Pirmsskola līdz 8. klase Kategorija: Ekosistēmas

Sīkāk

Audzēkņu mācību sasniegumu vērtēšanas kartība

Audzēkņu mācību sasniegumu vērtēšanas kartība TUKUMA VAKARA UN NEKLĀTIENES VIDUSSKOLA Izglītības iestādes reģistrācijas Nr.4314900206 Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr.90001637109 Zemītes iela 5/1, Tukums, Tukuma novads, LV-3101 63129196 - direktors,

Sīkāk

AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Lāčplēša iela 1A, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101, tālr , e-pasts

AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Lāčplēša iela 1A, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101, tālr , e-pasts AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Lāčplēša iela 1A, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101, tālr. 65133930, e-pasts dome@aizkraukle.lv, www.aizkraukle.lv NOTEIKUMI Nr.2018/4 Aizkrauklē APSTIPRINĀTI ar

Sīkāk

APSTIPRINĀTI ar SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE valdes priekšsēdētāja 2016.gada 18.aprīļa rīkojumu Nr.1.3/21 SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE nekustamā īpašuma Lielā

APSTIPRINĀTI ar SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE valdes priekšsēdētāja 2016.gada 18.aprīļa rīkojumu Nr.1.3/21 SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE nekustamā īpašuma Lielā APSTIPRINĀTI ar SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE valdes priekšsēdētāja 2016.gada 18.aprīļa rīkojumu Nr.1.3/21 SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE nekustamā īpašuma Lielā iela 6, Saldus, IZSOLES NOTEIKUMI 1. Objekta apraksts

Sīkāk

Labdien, mīļo cilvēk! Savās rokās Tu turi puzlīti, gatavotu no vienkārša bērza saplākšņa, ar tikpat vienkāršiem, visiem zināmiem vārdiem uz tās. Taču

Labdien, mīļo cilvēk! Savās rokās Tu turi puzlīti, gatavotu no vienkārša bērza saplākšņa, ar tikpat vienkāršiem, visiem zināmiem vārdiem uz tās. Taču Labdien, mīļo cilvēk! Savās rokās Tu turi puzlīti, gatavotu no vienkārša bērza saplākšņa, ar tikpat vienkāršiem, visiem zināmiem vārdiem uz tās. Taču tie ir vārdi, kurus cilvēkbērns apgūst pašus pirmos

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija VALSTS PĀRBAUDĪJUMU NORISE 2017./2018.MĀCĪBU GADĀ Juta Upīte, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece juta.upite@svg.lv 2017 NOTEIKUMI PAR VALSTS PAMATIZGLĪTĪBAS STANDARTU (MK Nr.468) 23. Valsts

Sīkāk

Futbola spēles, rotaļas un vingrinājumi, kur nepieciešamas bumbas vadīšanas prasmes Noķer un izsit! Laukuma izmēri: apmēram 15x15m (atkarībā no vecuma

Futbola spēles, rotaļas un vingrinājumi, kur nepieciešamas bumbas vadīšanas prasmes Noķer un izsit! Laukuma izmēri: apmēram 15x15m (atkarībā no vecuma Futbola spēles, rotaļas un vingrinājumi, kur nepieciešamas bumbas vadīšanas prasmes Noķer un izsit! Laukuma izmēri: apmēram 15x15m (atkarībā no vecuma un dalībnieku skaita Rotaļas apraksts: Katram spēlētājam

Sīkāk

1

1 8. Datu struktūras un aritmētika Nodaļas saturs 8. Datu struktūras un aritmētika...8-1 8.1. Vienkāršie datu objekti...8-1 8.2. Datu apviešana struktūrās, izmantojot funktorus...8-1 8.3. Terma jēdziena

Sīkāk

17. OLIMPIĀDE EKONOMIKĀ 2. posms gada 3. Februāris Skola: Vārds, uzvārds: Tests (22 punkti) Apvelc pareizo atbildi! Katram jautājumam drīkst apv

17. OLIMPIĀDE EKONOMIKĀ 2. posms gada 3. Februāris Skola: Vārds, uzvārds: Tests (22 punkti) Apvelc pareizo atbildi! Katram jautājumam drīkst apv 17. OLIMPIĀDE EKONOMIKĀ 2. posms 2016. gada 3. Februāris Skola: Vārds, uzvārds: Tests (22 punkti) Apvelc pareizo atbildi! Katram jautājumam drīkst apvilkt tikai vienu atbildi! Par katru pareizu atbildi

Sīkāk

AKTĪVĀS METODES SKOLĒNU IZGLĪTOŠANĀ LATVIJAS BANKAS ZINĀŠANU CENTRA "NAUDAS PASAULE" APMEKLĒJUMS DARBA LAPAS PAMATSKOLAI (7. 9. KLASEI) 8 varianti Lat

AKTĪVĀS METODES SKOLĒNU IZGLĪTOŠANĀ LATVIJAS BANKAS ZINĀŠANU CENTRA NAUDAS PASAULE APMEKLĒJUMS DARBA LAPAS PAMATSKOLAI (7. 9. KLASEI) 8 varianti Lat AKTĪVĀS METODES SKOLĒNU IZGLĪTOŠANĀ LATVIJAS BANKAS ZINĀŠANU CENTRA "NAUDAS PASAULE" APMEKLĒJUMS DARBA LAPAS PAMATSKOLAI (7. 9. KLASEI) 8 varianti Latvijas Banka, 2019 1. darba lapa pamatskolai Atbildi

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts APSTIPRINĀTS Gulbenes novada pašvaldības domes 2018. gada 28. jūnija sēdē, Protokols Nr.12, 7 Gulbenes 1. pirmsskolas izglītības iestādes NOLIKUMS Gulbenē Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

2019 QA_Final LV

2019 QA_Final LV 2019. gada ex-ante iemaksas Vienotajā noregulējuma fondā (VNF) Jautājumi un atbildes Vispārēja informācija par aprēķinu metodoloģiju 1. Kāpēc salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir mainījusies aprēķinu metode,

Sīkāk

Speckurss materiālu pretestībā 10. lekcija

Speckurss materiālu pretestībā 10. lekcija Speckurss materiālu pretestībā 10. lekcija Balstu reakciju un piepūļu aprēķins izmantojot ietekmes līnijas Ietekmes līnijas dod iespēju aprēķināt balstu reakcijas un iekšējās piepūles šķēlumā, kuram tās

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA

LATVIJAS REPUBLIKA LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ŠĶIBES PAMATSKOLA Reģ. Nr. Izglītības iestāžu reģistrā 4512900845, NMR kods: 90009249884, Skolas

Sīkāk

KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV Reģ. Nr

KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV Reģ. Nr KANDAVAS NOVADA DOME KANDAVAS NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE ZEMĪTES PAMATSKOLA Pils, Zemīte, Zemītes pagasts, Kandavas novads, LV - 3135 Reģ. Nr. 90009930116, Tālrunis 63155356, fakss 631 55356, e-pasts:

Sīkāk

Mācību sasniegumu vērtēšanas formas un metodiskie paņēmieni

Mācību sasniegumu vērtēšanas formas un metodiskie paņēmieni 3.pielikums Vērtēšanas formas (pēc vietas mācību procesā) Ievadvērtēšana mācību procesa sākumā pirms temata vai mācību priekšmeta apguves, nosakot izglītojamā zināšanu un prasmju apguves līmeni, lai pieņemtu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Lauksaimniecības sektoru ekonomiskā analīze Latvijā SIA «Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs» Ekonomikas nodaļa 2016 Atsevišķu produktu vērtības dinamika 2010.-2015.gados (bāzes cenās, milj.

Sīkāk

Rīgā gada. jūnijā 1. PAPILDU VIENOŠANĀS Nr. LB-07/2017/ gada 2. maija līgumam Nr. LB-07/2017/177 Par būvdarbiem, grīdas konstrukcijas u

Rīgā gada. jūnijā 1. PAPILDU VIENOŠANĀS Nr. LB-07/2017/ gada 2. maija līgumam Nr. LB-07/2017/177 Par būvdarbiem, grīdas konstrukcijas u Rīgā 2017. gada. jūnijā 1. PAPILDU VIENOŠANĀS Nr. LB-07/2017/269 2017. gada 2. maija līgumam Nr. LB-07/2017/177 Par būvdarbiem, grīdas konstrukcijas un seguma nomaiņu un starpsienas skaņas izolācijas uzlabošanu,

Sīkāk

G.Plivna-sistemanalize

G.Plivna-sistemanalize Kvalitatīva sistēmanalīze - labas veiktspējas atslēga gints.plivna@gmail.com Kas es esmu? Pieredze darbā ar Oracle kopš 1997 Oficiālais amats sistēmanalītiķis Rix Technologies Pasniedzu Oracle SQL un PL/SQL

Sīkāk

Microsoft Word - Latv_Gaze_SEG atskaite 2007.doc

Microsoft Word - Latv_Gaze_SEG atskaite 2007.doc 2.pielikums Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumiem Nr.778 Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2007. gadā I. Ziņas par operatoru 1. Operators: 1.1. nosaukums vai vārds un uzvārds Akciju

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Biznesa plāna sagatavošana, nauda plūsmas plānošana IZGĀZIES PLĀNS? Biznesa plāns Kāpēc ir vajadzīgs biznesa plāns? - lai finansētājs (banka) spētu izvērtēt riskus saimnieciskās darbības attīstībā; -

Sīkāk

Latvijas Republika BAUSKAS NOVADA DOME BAUSKAS 2. VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Dārza iela 9, Bauska, Bauskas nov., LV-3901 tālrunis/fakss ,

Latvijas Republika BAUSKAS NOVADA DOME BAUSKAS 2. VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Dārza iela 9, Bauska, Bauskas nov., LV-3901 tālrunis/fakss , Latvijas Republika BAUSKAS NOVADA DOME BAUSKAS 2. VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 4513901295, Dārza iela 9, Bauska, Bauskas nov., LV-3901 tālrunis/fakss 63922473, e-pasts: 2.vidusskola@bauska.lv, www.bauska.lv APSTIPRINĀTI

Sīkāk

Biznesa plāna novērtējums

Biznesa plāna novērtējums [uzņēmuma nosaukums] biznesa plāns laika posmam no [gads] līdz [gads]. Ievads I. Biznesa plāna satura rādītājs II. Biznesa plāna īss kopsavilkums Esošais stāvoklis III. Vispārēja informācija par uzņēmumu

Sīkāk

Pamatelementi statistikā un Hipotēžu pārbaude

Pamatelementi statistikā un Hipotēžu pārbaude Pamatelementi statistikā un Hipotēžu pārbaude J. Valeinis 1 1 Latvijas Universitāte, Rīga 12.marts, 2010 Valeinis Pamatelementi statistikā un Hipotēžu pārbaude p. 1 of 22 Ievads I. Pamatelementi matemātiskajā

Sīkāk

DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE MATEMĀTISKĀS ANALĪZES KATEDRA Armands Gricāns Vjačeslavs Starcevs Lebega mērs un integrālis (individuālie uzdevumi) 2002

DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE MATEMĀTISKĀS ANALĪZES KATEDRA Armands Gricāns Vjačeslavs Starcevs Lebega mērs un integrālis (individuālie uzdevumi) 2002 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE MATEMĀTISKĀS ANALĪZES KATEDRA Armands Gricāns Vjačeslavs Starcevs Lebega mērs un integrālis (individuālie uzdevumi) 2002 . variants skaitļiem, kuri var tikt izteikti 5 skaitīšanas

Sīkāk

Preču loterijas Laimīgā pistole noteikumi. PRECES IZPLATĪTĀJS UN LOTERIJAS ORGANIZĒTĀJS: SIA Neste Latvija, uzņēmuma reģistrācijas numurs:

Preču loterijas Laimīgā pistole noteikumi. PRECES IZPLATĪTĀJS UN LOTERIJAS ORGANIZĒTĀJS: SIA Neste Latvija, uzņēmuma reģistrācijas numurs: Preču loterijas Laimīgā pistole noteikumi. PRECES IZPLATĪTĀJS UN LOTERIJAS ORGANIZĒTĀJS: SIA Neste Latvija, uzņēmuma reģistrācijas numurs: 40003132723, juridiskā adrese: Bauskas ielā 58a, Rīgā, LV-1004,

Sīkāk

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc LATVIJAS VALSTS TERITORIJA Latvija ir valsts, kas atrodas Eiropas ziemeļaustrumos. Mūsu valsts ir viena no 3 Baltijas valstīm, tai ir 490 km gara jūras robeža gar Baltijas jūru un Rīgas jūras līci. Jūra

Sīkāk

Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasauk

Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasauk Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā 2017. gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasaukta: 2017. gada 11.janvārī pl.10:00 Sēdi vada: Sēdē

Sīkāk

Microsoft Word - kompozicija.doc

Microsoft Word - kompozicija.doc Ulbrokas Mūzikas un mākslas skola profesionālās ievirzes izglītības programma Vizuāli plastiskā māksla Mācību priekšmeta Kompozīcija programma 1. Mērķi: 1.1 veicināt izglītojamā māksliniecisko, intelektuālo

Sīkāk

Microsoft Word - SEG_ atskaite_Bolderaja_2008.doc

Microsoft Word - SEG_ atskaite_Bolderaja_2008.doc SIA Bolderaja Ltd Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2008.gadā. Saturs I. Ziņas par operatoru.. 3 II. Vispārīga informācija par piesārņojošām darbībām. 4 III. Emisijas aprēķini sadedzināšanas procesiem

Sīkāk

MKN grozījumi

MKN grozījumi Latvijas graudu nozares attīstības tendences Rigonda Krieviņa 22.10.2015. Latvijas graudu un rapša sējumu platības, kopraža un ražība 2 Graudu kopraža (tūskt.t) un platība (tūkst.ha) Ražība, t/ha Latvijas

Sīkāk

Aktivitātes 1) "Saraksts" Mērķis. Uzzināt un iemācīties naudas izmantošanas iespējas dzīvē. Uzdevumi: rosināt bērnus iesaistīties diskusijā; rosināt b

Aktivitātes 1) Saraksts Mērķis. Uzzināt un iemācīties naudas izmantošanas iespējas dzīvē. Uzdevumi: rosināt bērnus iesaistīties diskusijā; rosināt b Aktivitātes 1) "Saraksts" Mērķis. Uzzināt un iemācīties naudas izmantošanas iespējas dzīvē. rosināt bērnus iesaistīties diskusijā; rosināt bērnus izteikt savu viedokli par naudas lietojumu (ģimenē). Materiāli:

Sīkāk

Microsoft Word - Daugavgriva_SEG_08.doc

Microsoft Word - Daugavgriva_SEG_08.doc 1(8) Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2008. gadā I. Ziņas par operatoru 2.pielikums Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumiem 778 Operators: nosaukums vai vārds un uzvārds Akciju sabiedrība

Sīkāk

HORIZONTĀLAIS SAULES PULKSTENIS. LUDZA Laukuma rekonstrukcija pie Ludzas novada ēkas Raiņa un Stacijas ielau krustojumā. Stacijas iela 38, Ludza LD -1

HORIZONTĀLAIS SAULES PULKSTENIS. LUDZA Laukuma rekonstrukcija pie Ludzas novada ēkas Raiņa un Stacijas ielau krustojumā. Stacijas iela 38, Ludza LD -1 HORIZONTĀLAIS SAULES PULKSTENIS. LUDZA LD - GRANĪTA BRUĢA RAKSTS SP LAUKUMA IEKLĀŠANA R 00,00 cm 7 2 4 Tianshan red 4 6 2 4 N 4 GRANĪTA TONĀLS SALIKUMS 4 Granīts G 60 6 Granīts G 60 M=:0 PASŪTĪTĀJS: LUDZAS

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja Dzīvo patstāvīgi un veselīgi Apzinās sevi, savas vēlmes un intereses, Spēj dzīvot patstāvīgi, saskaņā ar savām vērtībām, Saglabā un nostiprina savas garīgās

Sīkāk

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījumi: 12.07.2018., prot.nr.9, 8. Grozījumi: 25.10.2018.,

Sīkāk

Avision

Avision Bauskas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes Zīlīte NOLIKUMS 2017.gada 31.augustā Bauskā Nr.43 (prot.nr. 5, 5.punkts) Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo daļu, Vispārējās izglītības

Sīkāk

5.TEMATS Varbūtību teorijas elementi Temata apraksts Skolēnam sasniedzamo rezultātu ceļvedis Uzdevumu piemēri Stundas piemērs M_11_SP_05_P1 Diofanta a

5.TEMATS Varbūtību teorijas elementi Temata apraksts Skolēnam sasniedzamo rezultātu ceļvedis Uzdevumu piemēri Stundas piemērs M_11_SP_05_P1 Diofanta a 5.TEMATS Varbūtību teorijas elementi Temata apraksts Skolēnam sasniedzamo rezultātu ceļvedis Uzdevumu piemēri Stundas piemērs M_11_SP_05_P1 Diofanta adatas Skolēna darba lapa M_11_LD_05_P1 Izloze Skolēna

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts Mālpils novada dome Mālpils novada pirmsskolas izglītības iestāde Māllēpīte Reģ. Nr. 4301901951 Jaunā ielā 3, Mālpilī, Mālpils novadā, LV 2152 Tālrunis/fakss 67925069, 67925252, e-pasts piimalp@tvnet.lv

Sīkāk

100802_EU_Bio_Logo_Guidelines_cos.indd

100802_EU_Bio_Logo_Guidelines_cos.indd ES BIOLOĢISKĀS LAUKSAIMNIECĪBAS LOGOTIPS ES BIOLOĢISKĀS LAUKSAIMNIECĪBAS LOGOTIPS IEVADS ES bioloģiskās lauksaimniecības logotipa pamatā ir divi plaši pazīstami simboli: Eiropas karogs Eiropas Savienības

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - Disleksija.ppt

Microsoft PowerPoint - Disleksija.ppt Mācīšanās traucējumi: disleksija, disgrāfija, diskalkulija 2012.gada 18. aprīlī Starptautiskā Disleksijas asociācija disleksiju definē kā neiroloģiskas izcelsmes specifisku mācīšanās traucējumu. Pasaules

Sīkāk

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studiju programma Matemātika Studiju kurss Polinomu algebra 2.lekcija Docētājs: Dr. P. Daugulis 2012./2013.studiju

Sīkāk

Pašvaldības nekustamā īpašuma dzīvokļu Lūsēni - 2 un Lūsēni - 5 OTRĀS IZSOLES NOTEIKUMI Apstiprināti ar Nīcas novada domes 2015.gada 14. decembra sēde

Pašvaldības nekustamā īpašuma dzīvokļu Lūsēni - 2 un Lūsēni - 5 OTRĀS IZSOLES NOTEIKUMI Apstiprināti ar Nīcas novada domes 2015.gada 14. decembra sēde Pašvaldības nekustamā īpašuma dzīvokļu Lūsēni - 2 un Lūsēni - 5 OTRĀS IZSOLES NOTEIKUMI Apstiprināti ar Nīcas novada domes 2015.gada 14. decembra sēdes lēmumu (protokols Nr. 16 ) 1. Vispārīgie noteikumi

Sīkāk

Ģimenes diena „Cālīši pulciņā” – „Mazputniņiem” 2015

Ģimenes diena „Cālīši pulciņā” – „Mazputniņiem” 2015 Ģimenes dienas koncert uzvedums Manai ģimenei. 4-5 vai 6 gadīgiem bērniem. Autore: Vineta Vītola Izmantotais mūzikas materiāls: 1. Dziesma Pavasara ziediņi no CD Zaķīša sapnis Knīpas un knauķi. 2. Vācu

Sīkāk

KRĒSLI

KRĒSLI 2.pielikums iepirkuma Nr. VNP 207/ Nolikumam Tehniskā specifikācija N.p.k Attēls Nosaukums, apraksts. Sekcija- krāsains rotaļu un rotaļlietu plaukts.. Pielikums sekcijas izmēri Skaits,gab Sekcija- rotaļlietu

Sīkāk

Prezentacija

Prezentacija LATVIJAS LAUKSAIMNIECĪBAS UNIVERSITĀTE Galvenie nosacījumi reflektantu uzņemšanai pamatstudijās 2016./2017. studiju gadam UZŅEMŠANAS KOMISIJA Lielā iela 2, 180.telpa, Jelgava, LV-3001 Tālr.: 20227755,

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Izglītojamo mācību

Sīkāk