Prezentācijas nosaukums

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Prezentācijas nosaukums"

Transkripts

1 ZIEMAS SEZONAS TŪRISTU APMIERINĀTĪBA JŪRMALĀ Ekonomikas un vadības zinātniskais institūts Tūrisma un ilgtspējas pētījumu laboratorija DR.OEC. Ilze Medne DR.OEC. Aija van der Steina MBA Kristīne Bērziņa

2 Pētījuma noslēguma ziņojuma struktūra

3 Tūristu nakšņojumu skaita dinamika Jūrmalas tūrisma mītnēs Mēnešu griezumā g.

4 Nakšņojumi % izmaiņas pa mēnešiem Tūristu nakšņojumu skaita dinamika un % izmaiņas pa ziemas mēnešiem Jūrmalas tūrisma mītnēs g % 45% -14% 13% 9% Novembris Decembris Janvāris Februāris Marts 50% 40% 30% 20% 10% 0% -10% -20% Izmaiņas,% 2011/ / / / /

5 Latvijas tūristu nakšņojumu skaita dinamika un % izmaiņas pa ziemas mēnešiem Jūrmalas tūrisma mītnēs g.

6 Lietuvas tūristu nakšņojumu skaita dinamika un % izmaiņas pa ziemas mēnešiem Jūrmalas tūrisma mītnēs g.

7 Norvēģijas tūristu nakšņojumu skaita dinamika tūrisma mītnēs g. ziemas mēnešos

8 Vācijas tūristu nakšņojumu skaita dinamika tūrisma mītnēs g. ziemas mēnešos

9 Krievijas tūristu nakšņojumu skaita dinamika tūrisma mītnēs g. ziemas mēnešos

10 Gultasvietu skaits Jūrmalas tūrisma mītnēs ceturkšņa griezumā g. (ceturkšņa beigās)

11 Jūrmalas tūrisma mītņu kapacitātes noslodze ceturkšņa griezumā g., %

12 Gultas vietu skaits Jūrmalas viesnīcās ceturkšņu griezumā g. (ceturkšņa beigās)

13 Gultas vietu skaits Jūrmalas kūrortviesnīcās ceturkšņu griezumā g. (ceturkšņa beigās)

14 Gultas vietu skaits Jūrmalas kūrorta rehabilitācijas centros ceturkšņu griezumā g. (ceturkšņa beigās)

15 Gultas vietu skaits Jūrmalas viesu mājās ceturkšņu griezumā g. (ceturkšņa beigās)

16 Ārvalstu viesu aptaujas rezultāti 201 respondents Valstis: Krievija 25,4% Lietuva 20,9% Igaunija 16,4% Vācija 7% Baltkrievija 6,5% 48 % Jūrmalā bija pirmo reizi; Ceļotāji, kuri Jūrmalu apmeklēja atkārtoti, vidēji 4,3 reizes bija Jūrmalā; Jūrmalā nenakšņoja 29,4 % un uzturējās 4,9 h; Tie, kas nakšņoja vidēji 3,3 naktis.

17 Kopējā apmierinātība ar Jūrmalu kā ceļojumu galamērķi

18 Transports

19 Naktsmītnes Pirmās reizes un vienatnē ceļojošie ir ar zemāku apmierinātību

20 Ēdināšanas pakalpojumi 93% ieturēja maltīti Jūrmalā

21 Pilsētvides elementi

22 Piesaistes un aktivitātes (apmierinātība)

23 Piesaistes un aktivitātes (nozīmība)

24 IPA matrica

25 IPA matrica SPA segmentam

26

27 Latvijas iedzīvotāju aptaujas rezultāti 256 respondents; 65 % no Rīgas un Pierīgas; Gada laikā Jūrmalā vidēji ierodas 5 reizes; 75 % Jūrmalā nenakšņoja un vidēji uzturas 6 stundas.

28 Ceļo kopā ar

29 Transports 79% ieradās ar automašīnu

30 Naktsmītnes

31 Ēdināšanas pakalpojumi

32 Piesaistes un aktivitātes (nozīmība)

33 IPA matrica

34

35 IPA matrica ģimenēm ar bērniem

36 IPA matrica SPA segmentam

37 MICE segments

38 Piedāvājuma vērtējums dažādos gadalaikos

39

40

41

42 SVID analīze Jūrmalas tūrisma iekšējās vides analīze stiprās un vājās puses ziemas sezonā ir identificētas, balstoties uz tūristu un vietējo iedzīvotāju aptaujas rezultātiem.

43 Stiprās puses Augsta kopējā ārvalstu un vietējo tūristu apmierinātība ar Jūrmalu kā ceļojuma galamērķi. Attīstīts, augstvērtīgs rehabilitācijas, SPA un labjūtes piedāvājums (ar augstu tūristu apmierinātības līmeni). Atraktīvi piesaistes objekti ar attīstības potenciālu Dzintaru koncertzāle, Brīvdabas muzejs, dabas takas (Ķemeri). Izveidoti medicīnas tūrisma produkti ar attīstības potenciālu (klīnikas) un augstu pievienoto vērtību. Izveidoti MICE tūrisma produkti (konferences, tikšanās), ir potenciāls to attīstībai. Daudzveidīgs (dažādu kategoriju) un plašs (naktsmītņu skaits un kapacitāte) un kvalitatīvs ( augsts vietējo un ārvalstu viesu apmierinātības līmenis) tūrisma mītņu piedāvājums. Vājās puses Tūrisma piedāvājums un produkti ziemas sezonā Piedāvājums balstīts uz dabas resursiem kā piesaisti, kā rezultātā Jūrmalas pamatprodukts ir ar salīdzinoši zemu pievienoto. Nepietiekami attīstīts piedāvājums, nepietiekams produktu un pakalpojumu (pasākumu, aktivitāšu) klāsts, īpaši nelabvēlīgos laika apstākļos. Trūkst atraktīva piedāvājuma (piesaistes un pakalpojumi) ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem. Līvu akvaparka potenciāls netiek izmantots segmenta piesaistei. Aktivitāšu piedāvājums ir garlaicīgs un trūkst jaunu/ inovatīvu produktu, kas mudinātu ceļotājus ilgāk pavadīt laiku Jūrmalā un atgriezties. Nav pietiekami/ trūkst specifisku vietējo SPA /labjūtes tūrisma produktu. MICE piedāvājums ir attīstības sākumstadijā, tāpēc nav pietiekami attīstīts atbilstoši segmenta vajadzībām un gatavībai maksāt. Ēdināšanas un pakalpojuma vērtība (ārvalstu un vietējo tūristu skatījumā) ir neatbilstoša cenai, kā rezultātā ēdināšanas piedāvājums nedarbojas kā gastronomiskā tūrisma pievilkšanas spēks.

44 Atrašanās vieta tuvums Rīgai, ļauj piesaistīt ārvalstu tūristus, kuru galamērķis ir Rīga. Nepietiekami attīstīta, neaktīva tūrisma zona (pilsētvide) ziemas sezonā (Jomas iela). Ērta vilciena, mikroautobusu, starppilsētu autobusu satiksme no Rīgas. Tuvu Rīgas starptautiskajai un Jūrmalas lidostai. Bezmaksas iebraukšana un stāvvietas pilsētā. Pieejamība, atrašanās vieta Tuvums Rīgai veicina augstu vienas dienas viesu īpatsvaru, kas neizmanto naktsmītņu pakalpojumus. Sabiedriskā transporta kvalitātes neatbilstība tūristu vajadzībām (informācija/komunikācija svešvalodās mikroautobusos). Apgrūtināta nokļūšana uz Rīgu ar sabiedrisko transportu vēlos vakaros vai pēc pusnakts. Nepietiekami skaidra autostāvvietu izmantošanas komunikācija (nav skaidrības, kur drīkst novietot auto). Nepietiekams skaits autostāvvietu nedēļas nogalēs (labos laika apstākļos) un pasākumu laikā.

45 Augsta vienas dienas atpūtas un SPA/labjūtes galamērķa vērtība Latvijas iedzīvotāju vidū. Tēls un mārketings Jūrmala atpazīstama galvenokārt kā pastaigu vieta ziemā. Atraktīvas kūrortpilsētas tēls ārvalstu ceļotāju vidū (iekļauj Rīgas apmeklējumā). Augsts atkārtoto viesu īpatsvars, kas nodrošina tūristu plūsmu, bez papildu mārketinga aktivitātēm. Augsts tālāk ieteikšanas potenciāls ārvalstu un vietējo ceļotāju vidū, t.sk. SPA segmentā. Vietējo iedzīvotāju kopējā apmierinātība salīdzinoši augsta, kas liecina par salīdzinoši augstu atgriešanās un tālāk ieteikšanas potenciālu. Aktīva dalība Veselības tūrisma klasterī, ar potenciālu attīstīt veselības tūrismu. Definēti prioritārie mērķa tirgi un segmenti, kuru piesaistē tiek mērķtiecīgi ieguldīti pieejamie resursi. Profesionāli darbinieki ar zināšanām tūrisma vietas mārketingā. Dārgas tūrisma vietas tēls vietējo un kaimiņvalstu viesu acīs. Ārzemju viesi Jūrmalu vēl nepietiekami atpazīst kā veselības, SPA un labjūtes kūrortu. Vietējā un starptautiskā līmenī Jūrmalu vēl neatpazīst kā MICE tūrisma vietu. Jūrmala netiek asociēta ar ģimenes tūrisma galamērķi, ar īpašām bērniem domātām aktivitātēm (izņemot Līvu Akvaparks). Nepietiekami mērķtiecīga un profesionāla Jūrmalas kā veselības un MICE tūrisma galamērķa komunikācija. Salīdzinoši zems tālāk ieteikšanas potenciāls MICE segmentā.

46 Sakārtota, tīra un pievilcīga pilsētvide un pludmale. Krieviski runājošiem tūristiem draudzīga valodas vide. Vēsturiskā kūrortvide ar atraktīvu apbūvi. Vide Klusa, vientuļa, neaktīva vide ziemas sezonā. Nav infrastruktūras elementu, kas kvalitatīvi papildinātu aktivitātes dabā (piemēram, ziemas piknika vietas). Nav radošas un veselību rosinošas atmosfēras un vides elementu. Nepietiekams skaits, higiēnas prasībām neatbilstošas sabiedriskās tualetes. Nepietiekams skaits bankas automātu. Iepirkšanās vietu piedāvājums un kvalitāte nerada vienota iepirkšanās klāstera iespaidu (veikali ir ar pārāk atšķirīgu preču klāstu, kvalitātes un cenu līmeni), kā rezultātā viesi iepirkšanās iespējas Jūrmalā vērtē zemu.

47 Ārējās vides analīze - iespējas un draudi Jūrmalas tūrisma attīstībai: Iespēju un draudu analīze identificē tendences un norises ārējā vidē, kuras var izmantot kā izdevības. Iespējas Veselīga dzīvesveida attīstības tendence rada pieprasījumu SPA, labjūtes un rehabilitācijas pakalpojumiem un atpūtai pie dabas. Aktīvs Latvijas nacionālais mārketings ārvalstu tūristu piesaistei īpaši veicinot veselības, MICE un cita tūrisma veidu attīstību. Tehnoloģiskie sasniegumi atvieglo komunikāciju ar potenciālajiem tūristiem. Sociālo tīklu un dalīšanās ekonomikas komunikācijas instrumenti dod iespēju ātrāk un lētāk sasniegt patērētāju. Veselības tūrisma klasteris un tā aktivitātes ar potenciālu medicīnas, SPA un labjūtes tūristu piesaistē. Draudi Citu atraktīvu galamērķu attīstība Latvijā infrastruktūras, piedāvājuma attīstība un paplašināšana, tēla nostiprināšana, attīstot tādas konkurējošas pilsētas kā Ventspils, Liepāja, Cēsis, Daugavpils, Rēzekne. Vietējo iedzīvotāju vidū pieaug interese kultūras pasākumu apmeklējumam ārpus Rīgas un gatavība braukt uz pasākumiem uz attālākām Latvijas pilsētām. Citu Latvijas galamērķu cenu konkurētspēja gan sezonā, gan ārpus sezonas. Jaunu piesaistes objektu (atrakciju) ienākšana tirgū ģimeņu ar bērniem segmentā (piemēram, Ventspils, topošais Avārijas Brigādes tematiskais parks Lielvārdes novadā u.c.).

48 Iespējas Atsevišķos tirgos pieaug draugu un radu apmeklējošo tūristu nozīmīgums, veidojot stabilu atkārtoti ceļojošu ārvalstu tūristu segmentu. Latvijas MICE konferenču un kongresu biroja aktivitāte, sniedz iespēju piesaistīt starptautiskus pasākumus. Rīgas starptautiskās lidostas infrastruktūras attīstība un Jūrmalas lidostas darbības uzsākšana perspektīvā dod iespēju palielināt tūristu skaitu. Drošības situācijas izmaiņas citos galamērķos var radīt izmaiņas Eiropas ceļotāju plūsmās. Tūristu plūsmas pieaugums ne tikai no Eiropas, bet arī no tālājiem tirgiem (Āzija, Tuvie Austrumi). Latvijā pieejamo Eiropas fondu izmantošana finansējuma piesaistei. Draudi Attīstās kaimiņvalstu pierobežas reģioni ar dabas un kultūrvēsturiskiem resursiem veidojot jaunus inovatīvus tūrisma produktus Igaunijā (vienas dienas ekskursantiem AHA centrs, īsās brīvdienas Pērnavā u.c.) un Lietuvā (vienas dienas ekskursantiem Delfinārijs un Dinozauru parks Klaipēdā, mākslīgā slēpošanas trase Druskininkos, īsās brīvdienas Palangā u.c.) Kaimiņvalstu kūrortu attīstība un jaunu piesaistes objektu izveide Baltijas valstīs.spēcīgi konkurenti SPA/labjūtes piedāvājumā (Pērnava, Druskininki). Samazinātās PVN likmes paaugstināšana naktsmītnēm Latvijā, kas sadārdzinās naktsmītņu cenas un padarīs Jūrmalu mazāk atraktīvu vietējiem un kaimiņvalstu tūristiem. Kvalificēta darbaspēka trūkums Jūrmalā/Latvijā Demogrāfiskā situācija Latvijā (iedzīvotāju skaita samazināšanās, sabiedrības novecošana). Dalīšanās ekonomikas piedāvātāju nevadītā un nekontrolētā attīstība, var radīt negodīgu konkurenci Jūrmalas viesmīlības sektoram.

49 Rekomendācijas: Rekomendācijas balstās gan uz ziemas tūristu apmierinātības pētījumā īstenoto ārzemju un Latvijas iedzīvotāju aptauju, gan vietējo ar tūrismu tieši, netieši saistīto un nesaistīto uzņēmēju (ekspertu) aptauju Jūrmalā. Rekomendāciju izstrādē tika ņemta vērā gan iekšējo, gan ārējo faktoru analīze (SVID).

50 Rekomendācijas mērķa tirgos: Potenciāli perspektīvākie Jūrmalas ziemas sezonas tirgi ir Latvijas jeb vietējais tirgus, tuvāko kaimiņvalstu (Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas), kā arī Ukrainas un Vācijas tirgi. Skandināvijas un Somijas, kā arī Izraēlas tirgi ir ar mazu pieprasījuma apjomu un sarūkošu attīstības tendenci, tādēļ to piesaistes pasākumi būtu jāveic ar piesardzību, lai mārketinga izmaksas dotu nepieciešamo atdevi. Ārvalstu tirgos būtu jāturpina mērķtiecīgas mārketinga komunikācijas aktivitātes, uzsverot ziemas tūrisma piedāvājuma atraktivitāti (SPA un labjūtes piedāvājumi, Rīgas apmeklējuma papildinājums, MICE). Ģimeņu ar bērniem segmentā gan vietējā, gan kaimiņvalstu piedāvājumā parādās atraktīvi un konkurētspējīgi piedāvājumi (atrakciju parki), tāpēc Jūrmalas gadījumā nav īpašu konkurētspējas unikālo priekšrocību, lai mērķtiecīgi varētu piesaistīt šo segmentu gan no Latvijas, gan no ārvalstīm, t.sk. kaimiņvalstīm. SPA/labjūtes tirgus ir ar augstu potenciālu, jo gan vietējā, gan ārvalstu tūristu segmentā ir novērojama salīdzinoši augsta viesu apmierinātība ar Jūrmalas tūrisma piedāvājumu, turklāt Jūrmala ziemas sezonā tiek asociēta ar SPA piedāvājumu. Galvenais uzsvars ir vēršams uz mārketinga komunikācijas īstenošanu, uzsverot unikālo piedāvājumu, kā arī Jūrmalas vides un citu pakalpojumu attīstīšanu šī segmenta vajadzībām. Jūrmalas piedāvājums vietējam un ārvalstu segmentam ir attīstības stadijā, tāpēc galvenais uzsvars liekams uz produktu un infrastruktūras kvalitātes pilnveidošanu un profesionālu komunikāciju (B2B), atbilstoši šī segmenta specifiskajām vajadzībām.

51 Rekomendācijas piedāvājuma Pilnveidošanai un mārketingam: MICE tūrisma attīstība: o o o o Apmācības gan tūrisma, gan citu sektoru uzņēmējiem par MICE tūrisma segmenta vajadzībām, piedāvājuma veidošanu un mārketinga komunikāciju; Apkopotas iespējamās pēc-konferences aktivitātes un informācija Jūrmalas mājas lapā par iespējamām pēc-konferences aktivitātēm Jūrmalā; MICE pasākumu dalībnieku un organizatoru apmierinātības monitorings; Pašvaldības konferenču un kongresu organizēšanas atbalsta instrumentu izstrāde (ilgtermiņa pieeja).

52 Pasākumu piedāvājums (kultūras, sporta, dzīvesstila u.c.): Izmantot Dzintaru koncertzāles potenciālu pasākumu tūrisma attīstībai, koncentrējoties uz Latvijas iedzīvotāju mērķa tirgus vajadzībām; Koncertprogramma dažādiem kultūras patēriņa segmentiem (ne tikai augstās kultūras); Izstrādāt pakalpojumu kompleksos piedāvājumus, kā vienu no elementiem iekļaujot koncertu (koncerts + restorāna apmeklējums vai naktsmītne); Dzintara koncertzāles piedāvājuma izmantošana konferenču un kongresu sociālās programmās; Izvērtēt Dzintaru koncertzāles iespējas ārvalstu tūristu (nedēļas nogale Rīgā) piesaistē; Piesaistīt starptautiskus pasākumus, kas nodrošina ārvalstu viesu loku; Pasākumu organizēšana ziemā, atbilstoši Jūrmalas prioritārajiem attīstības virzieniem (veselības tūrisms, ģimenēm ar bērniem); Īstenot pasākumu ekonomiskās ietekmes uz vietējo vidi un tūrismu izvērtējumu, atsijājot zemas ekonomiskās un negatīvas fiziskās un sociālās ietekmes pasākumus.

53 Veselības tūrisma attīstība: Piedāvājuma programmu izveide, uzsverot latviskās pirts tradīcijas un Latvijas dziednieciskos resursus; Inovatīvu maršrutu un vides objektu izveide veselīga dzīvesveida atbalstam: piem., maršruti kardiotreniņiem, nūjošanai, norādes par soļu skaitu līdz objektiem utt. un to komunikācija Jūrmalas interneta vietnē un sociālos tīklos; Pasākumi vai tematiskās nedēļas ziemas sezonā, kas tematiski veltīti veselīgam dzīvesveidam (iesaistot tūrisma un viesmīlības uzņēmējus, ārstniecības un rehabilitācijas iestādes, viedokļu līderus sabiedrībā).

54 Piedāvājums ģimenēm ar bērniem: Izmantot Līvu akvaparka potenciālu viesu ilgākai piesaistei Jūrmalā, izveidojot kompleksus piedāvājumus, iekļaujot akvaparka apmeklējumu + naktsmītni + pasākuma apmeklēšanu utt.; Jūrmalas kā pasākumu vietas ģimenēm ar bērniem tēla veidošana un pasākumu organizēšana (pasākumu kalendārs gadam); Uz bērniem orientēta mārketinga komunikācija Jūrmalas interneta vietnē, sasaistot ar pirms- un pēc- apmeklējuma aktivitātēm; Infrastruktūras piemērošana atbilstoši šī segmenta vajadzībām (galvenokārt vienas dienas ekskursantiem), autostāvvietas ģimenēm ar maziem bērniem tuvāk apmeklējuma objektiem.

55 Ēdināšanas sektors: Gastronomiskā piedāvājuma kā tūrisma piesaistes veidošana, tādā veidā veicinot gan ārvalstu, gan Latvijas (galvenokārt Rīgas) iedzīvotāju Jūrmalas apmeklējumu. Piemēram, pasākumi Mielastu nedēļa, akcija Veselīgā restorānu nedēļa u.c., veselīgā ēdiena pagatavošanas kursu piedāvājums restorānos u.c. Vienlaicīgi veidot piedāvājumu, kas atbilstu Jūrmalas kā dziednieciskā kūrorta tēlam; Veicināt piedāvājuma veidošanu, kas ietvertu latviešu nacionālos ēdienus, ēdienkartēs veidojot speciālu sadaļu, kurā būtu ietverta arī informāciju par šiem ēdieniem, to sastāvu un pagatavošanas īpatnībām; Mobilo ēdināšanas stendu piesaiste pasākumu laikā un nedēļas nogalēs, piemēram karstvīna, tējas, kafijas stends pludmalē; Ēdināšanas uzņēmumu kvalitātes monitorings arī ziemā.

56 Muzeji Muzeju piedāvājumā iekļaut ceļojošās ekspozīcijas un aktīvi tās popularizēt, tādā veidā piesaistot interesentus un padarot Jūrmalas piedāvājumu ziemā atraktīvāku. Muzejus izmantot dažādu domubiedru grupu pasākumu organizēšanai, tādā veidā piesaistot apmeklētājus, kā arī viesus Jūrmalai. Saglabājot esošo viesu profilu naktsklubu, bāru un naktsdzīves pakalpojumu attīstība nav vitāli svarīga. Taču, piesaistot jaunākus ceļotājus, būtu jāizvērtē pieprasījums pēc kvalitatīva piedāvājuma nakts izklaidei, tā nepieciešamība un ieguvumi pilsētas centrālajā daļā.

57 Veidot produktus un maršrutus Ziemas sezonai: Aktivitātes muzejos, Jūrmalas kultūras centrā, Escape Room izveide; Aktīvāks maršrutu piedāvājums ārzemju tūristiem, kuri apmeklē Rīgu (precīzi aprakstīts maršruts (Jūrmalas mājas lapā, saite no LIVE Rīga, TIC Rīgā) Jūrmalas apmeklējumam uz 5 stundām, vienu nakti utt., iekļaujot gan pastaigu maršrutus, maltītes vietu, SPA procedūras, naktsmītni utt. un ņemot vērā segmentu intereses un vajadzības); Aktīvs maršrutu piedāvājums Latvijas iedzīvotājiem Jūrmalas mājas lapā un sociālos tīklos (piemēram, Ziemas aktīvā pēcpusdiena senioriem nūjošanas maršruts utt.).

58 Rekomendācijas vides Sakārtošanai: Pilnveidot informāciju Jūrmalas mājas lapā visit.jurmala par autostāvvietām Jūrmalā, skaidri norādot vietas, kurās var novietot automašīnu, kā arī vietas, kur visbiežāk automašīnas ir novietotas nepareizi, kā rezultātā var saņemt sodu (arī angļu valodā); Izvērtēt autostāvvietu kapacitāti dažādās pieprasījuma situācijās un izskatīt jautājumu par stāvvietu ar speciālām atļaujām nepieciešamību brīvdienās; Pasākumu laikā, nedēļas nogalēs, izstrādāt plānu un aktivitātes cilvēku plūsmas izkliedei, kā arī izvietot informāciju (vai Webcam uzņēmumus) mājas lapā, sociālajos tīklos par blīvākajiem apmeklējuma laikiem, brīvajām vietām autostāvvietās vai alternatīvām automašīnu novietošanas vai pasākumu norises vietām; Palielināt sabiedrisko tualešu skaitu un uzlabot kvalitāti (tīrība) pilsētā un pludmalē un/vai vienoties ar uzņēmējiem par viesu iespējām izmantot uzņēmumu labierīcības (arī par samaksu); Papildināt vidi ar infrastruktūras elementiem, kas padara viesu atpūtu kvalitatīvāku (ziemas piknika vietu iekārtošana, maršrutu un distanču iezīmēšana, u.c.); Novērtēt bankas automātu pieejamību Jūrmalā.

59 Papildu rekomendācijas mārketinga Komunikācijas pilnveidošanai: Jūrmalas brošūrās, mājas lapā, utt. izmantot uz ziemas piedāvājumu orientētu mārketinga komunikāciju, piemēram, foto ar Jūrmalu, cilvēkiem ziemā, tajā pašā laikā šīm bildēm ir jāuzrunā cilvēks, lai tas viņā izraisītu emocijas (prieks, laime, sajūsma, labsajūta utt.); Jūrmalas uzņēmumu darbinieku informēšana par tūristiem aktuāliem jautājumiem (semināri par tūrisma piedāvājumu, aktualitātēm un saskarsmi ar tūristiem); Jūrmalas TIC būtu jāapkopo jautājumi, kurus visbiežāk saņem dažādu uzņēmumu darbinieki un jāsagatavo informācija par šiem visbiežāk minētajiem jautājumiem. Informāciju ieteicams izvietot gan Jūrmalas tūrisma vietnē, sadaļā Visbiežāk uzdotie jautājumi vai attiecīgā saturam atbilstošā sadaļā; Pirms un sezonas laikā būtu jāturpina īstenot informatīvie pasākumi tūrisma uzņēmumu darbiniekiem, taču ir jāpārdomā pasākumu norises forma, lai tie nebūtu tikai informējoši, bet arī tūrisma personālu iekļaujoši un radošumu veicinoši; Veidot aktīvu komunikāciju sociālajos tīklos internetā, kas mērķēta gan uz vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem, ziņojumos norādot maršrutus, dažādus aktuālos pasākumus Jūrmalā un veicinot dalībnieku savstarpējo komunikāciju par Jūrmalu kā ceļojumu galamērķi.

60

Slide 1

Slide 1 Velotūrisma produkta attīstība Tūrisma attīstības valsts aģentūra Inese Šīrava Tūrisma attīstības valsts aģentūras Produktu attīstības vecākā eksperte 2013.gada 18.oktobrī Saulkrastos Kas ir mūsu tūristi?

Sīkāk

Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra sta

Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra sta Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra statistika par 218. gadu 1. Apkalpoto tūristu (pieprasījumu)

Sīkāk

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar savu kultūru, ēdieniem, tradīcijām un pat temperamentu. Kopā dosimies izbaudīt interesantāko no Lietuvas, izzināt neparastas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation K.Lankovska vecākā speciāliste veselības veicināšanas jautājumos Jelgavas sociālo lietu pārvalde Laba veselība palielina dzīves kvalitāti, stiprina ģimenes, veicina drošību, nabadzības samazināšanos un

Sīkāk

WP 3 – Baltic section

WP 3 – Baltic section Rīgas metropoles areāla mobilitātes plānošana un NSB CoRe projekta aktivitātes 2019.gada 26.marts SUMBA sanāksme Astor Riga Hotel Projektu saspēle Mobilitātes risinājumi Rīgas metropoles areālā Ziemeļjūras

Sīkāk

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums Konkursa «Latvijas labākais tirgotājs 2015» nolikums KONKURSA MĒRĶIS 1. Panākt pircēju un apmeklētāju apkalpošanas kultūras uzlabošanu. 2. Paaugstināt tirgotāju un krodzinieku profesionalitāti. 3. Popularizēt

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation LAUKU TŪRISMA SPĒKS: uzņēmēju, pašvaldības un vietējās kopienas sadarbība Mežotnes pils, 2015. gada 30. oktobris Mārketinga kampaņa, veidojot un popularizējot lauku tūrisma produktus skolu jauniešiem,

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Velotūrisma nacionālās īpatnības īpaši aizsargājamā dabas teritorijās. Ķemeru nacionālā parka piemērs Agnese Balandiņa Carnikavas novads 27.03.2013 Velotūrisms ĪADT kāpēc par krietni zaļāka un videi draudzīgāka

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Jūrtaka: Nida Tallina. Daba, kultūra, pakalpojumi 24.-25. aprīlis, 2018, Liepāja, Roja Jūrtaka garas distances maršruts divās valstīs LV & EST statistika o Dienu skaits: 50; o Noietie kilometri: ~ 1230

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TŪRISMA UZŅĒMĒJU TIKŠANĀS VASARA/RUDENS 2016 Kurzemes uzņēmēju dienas LOC 27. 28.maijs Brīvdabas muzeja gadatirgus 3.-5.jūnijs, 7.augusts Palangas un Klaipēdas info dienas 7.jūlijs, 29. 31.jūlijs, 3.augusts

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - Dompalma_21Apr_2009

Microsoft PowerPoint - Dompalma_21Apr_2009 UNODC grantu shēma un atbalstītie projekti Evija Dompalma, UNODC Nacionālā koordinatore Latvijā Prezentācijas saturs UNODC grantu shēmas mērķis un attīstības posmi HIV profilakses punktu iesniegto projektu

Sīkāk

Vietejais_produkts_tirgus_Klepers

Vietejais_produkts_tirgus_Klepers Vietējā produkta virzība tirgū. Veiksmīga mārketinga pamatnosacījumi. Vietējais produkts (Kurzemes zīmols) - Ražots Kurzemē Struņķukrogs, 24.07.2012. Andris Klepers, Dr.geogr. Pakalpojuma komercializācijas

Sīkāk

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā 2014.gada 20.jūnija Rīkojums Nr. 315 Rīgā (prot. Nr.33 59. ) Grozījumi darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā 1. Izdarīt darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā

Sīkāk

L LATVIJAS PIEKRASTES PAŠVALDĪBU APVIENĪBAS PIEKRASTES INFRASTRUKTŪRAS TEMATISKAIS PLĀNOJUMS RPR PROJEKTI Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības sa

L LATVIJAS PIEKRASTES PAŠVALDĪBU APVIENĪBAS PIEKRASTES INFRASTRUKTŪRAS TEMATISKAIS PLĀNOJUMS RPR PROJEKTI Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības sa L LATVIJAS PIEKRASTES PAŠVALDĪBU APVIENĪBAS PIEKRASTES INFRASTRUKTŪRAS TEMATISKAIS PLĀNOJUMS RPR PROJEKTI Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības sapulce Grobiņa, 26.08.2016. Inga Brieze Rīgas plānošanas

Sīkāk

Latvijas pārtikas nozares konkurētspējas rādītāju salīdzinošā analīze

Latvijas pārtikas nozares konkurētspējas rādītāju salīdzinošā analīze Latvijas pārtikas nozares konkurētspējas rādītāju salīdzinošā analīze 08.12.2015. prof. Irina Pilvere Aleksejs Nipers Latvija Lietuva Igaunija Polija Krievija Analizējamās nozares/valstis/periods Pētījums

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation VAS Starptautiskās lidostas Rīga vidēja termiņa darbības stratēģija 2017.-2023. gadam un ilgtermiņa stratēģija 2017.-2036. gadam Apstiprināts 2018.gada 14.decembra VAS Starptautiskā lidosta Rīga padomes

Sīkāk

Biznesa plāna novērtējums

Biznesa plāna novērtējums [uzņēmuma nosaukums] biznesa plāns laika posmam no [gads] līdz [gads]. Ievads I. Biznesa plāna satura rādītājs II. Biznesa plāna īss kopsavilkums Esošais stāvoklis III. Vispārēja informācija par uzņēmumu

Sīkāk

RSU SKMK Stratēģija

RSU SKMK Stratēģija RSU SARKANĀ KRUSTA MEDICĪNAS KOLEDŽAS ATTĪSTĪBAS STRATĒĢIJA 2016. 2020.GADAM Rīga, 2015 SATURS Ievads... 3 1. RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas stratēģijas pamatnostādnes... 4 2. Galvenie Koledžas

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013

LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013 LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013 Ievads Saskaņā ar Nacionālās drošības koncepciju viens no aktuālākajiem nacionālās

Sīkāk

Par Kredītu reģistra gada 4. ceturkšņa datiem Dalībnieki gada 31. decembrī Kredītu reģistrā (tālāk tekstā reģistrs) bija 96 dalībnieki, t.

Par Kredītu reģistra gada 4. ceturkšņa datiem Dalībnieki gada 31. decembrī Kredītu reģistrā (tālāk tekstā reģistrs) bija 96 dalībnieki, t. Par Kredītu reģistra 2018. gada ceturkšņa datiem Dalībnieki 2018. gada 3 decembrī Kredītu reģistrā (tālāk tekstā reģistrs) bija 96 dalībnieki, t.sk. 15 Latvijas Republikā reģistrētu kredītiestāžu, 5 ārvalstu

Sīkāk

LATVIJAS BASKETBOLS CEĻĀ UZ SASNIEGUMIEM – Dace

LATVIJAS BASKETBOLS  CEĻĀ UZ   SASNIEGUMIEM – Dace LATVIJAS LATVIJAS BASKETBOLA BASKETBOLA SASNIEGUMI SASNIEGUMI LATVIJAS LATVIJAS LEPNUMS LEPNUMS Basketbola Basketbola attīstības attīstības programma programma STRATĒĢISKIE VIRZIENI KONKURĒTSPĒJĪGU KONKURĒTSPĒJĪGU

Sīkāk

APSTIPRINU

APSTIPRINU APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2002. gada 8.janvāra rīkojumu Nr. 10 PROFESIJAS STANDARTS Reģistrācijas numurs PS 0054 Profesija Viesnīcu servisa organizators Kvalifikācijas līmenis

Sīkāk

Rīgā

Rīgā APSTIPRINĀTS ar Privātās pamatskolas un Rīgas ģimnāzijas Maksima direktora 2016. gada 01.septembra rīkojumiem Nr. 78/47 IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā METODISKĀS KOMISIJAS REGLAMENTS Izdots saskaņā Vispārējās

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 NACIONĀLAIS KULINĀRAIS CEĻŠ apsekojumi, secinājumi, turpmākie plāni Lauku tūrisma pārskata seminārs, 11.09.2014., Bīriņu pils APTAUJA: VAI TŪRISTIEM PATĪK NACIONĀLIE ĒDIENI? VAI CITĀS VALSTĪS CENŠATIES

Sīkāk

_ZINO_240413_00

_ZINO_240413_00 KULDĪGAS NOVADA PAŠVALDĪBAS AĢENTŪRAS KULDĪGAS ATTĪSTĪBAS AĢENTŪRA 2012. GADA DARBĪBAS PUBLISKAIS PĀRSKATS Saturs 1. Aģentūras izveidošanas mērķis 3 2. Aģentūras uzdevumi un funkcijas 3 3. Aģentūras svarīgākie

Sīkāk

Velosatiksmes attīstība Rīgā Starptautiskais seminārs Praktiski soļi ceļā uz bezizmešu mobilitātes ieviešanu Rudīte Reveliņa, Rīgas domes Satiksmes de

Velosatiksmes attīstība Rīgā Starptautiskais seminārs Praktiski soļi ceļā uz bezizmešu mobilitātes ieviešanu Rudīte Reveliņa, Rīgas domes Satiksmes de Velosatiksmes attīstība Rīgā Starptautiskais seminārs Praktiski soļi ceļā uz bezizmešu mobilitātes ieviešanu Rudīte Reveliņa, Rīgas domes Satiksmes departaments 13.12.2012. Saturs Situācija Paveiktais

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Informācija par ESF projekta: Uzlādes pakalpojuma sadarbības tīkla, Uzlādes punktu interneta kartes izveidi Signe Vīlipa Biedrība Zemgales reģionālā enerģētikas aģentūra 18.03.2014. Kafejnīca Zemnieka

Sīkāk

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera,

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera, Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija 2019.-2022. Valmiera, 2018 1 SATURA RĀDĪTĀJS 1. ESOŠĀ SITUĀCIJA, DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS... 3 2. STRATĒĢIJAS

Sīkāk

MKN grozījumi

MKN grozījumi Latvijas graudu nozares attīstības tendences Rigonda Krieviņa 22.10.2015. Latvijas graudu un rapša sējumu platības, kopraža un ražība 2 Graudu kopraža (tūskt.t) un platība (tūkst.ha) Ražība, t/ha Latvijas

Sīkāk

Konkurētspēja un klāsteris

Konkurētspēja un klāsteris Projekts Ilgtspējīga dabas resursu izmantošana un apsaimniekošana Natura 2000 teritorijās populāros un potenciālos tūrisma galamērķos Projekta īstenošanai saņemts atbalsts no Islandes, Lihtenšteinas un

Sīkāk

Pārskats par Latvijas valsts simtgades pasākumu plāna – 2021.gadam īstenošanai piešķirtā valsts budžeta finansējuma izlietojumu 20___. gadā

Pārskats par Latvijas valsts simtgades pasākumu plāna – 2021.gadam īstenošanai piešķirtā valsts budžeta finansējuma izlietojumu 20___. gadā 2. pielikums Ministru kabineta 2016. gada 13. decembra rīkojumam Nr. 769 Pārskats par Latvijas valsts simtgades pasākumu plāna 2017. 2021. gadam īstenošanai piešķirtā valsts budžeta finansējuma izlietojumu

Sīkāk

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DAUGAVPILS UNIVERSITĀTES STUDIJU PROGRAMMAS SKOLOTĀJA KVALIFIKĀCIJAS IEGŪŠANAI Prof. Arvīds Barševskis LR Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas un Izglītības un zinātnes ministrijas praktiskā konference

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 VIĻĀNU NOVADA DOME VIĻĀNU NOVADA ATTĪSTĪBAS PROGRAMMAS 2015. 2022. GADAM IZSTRĀDE Projekta uzsākšanas sanāksme 2014. gada 27. jūnijs 2 SATURS Pasūtītājs Izpildītājs Tiesiskais ietvars Viļānu novada attīstības

Sīkāk

Latvijas ekonomiskās attīstības resursi: cilvēkkapitāls, sociālais kapitāls, intelektuālais kapitāls, kultūras kapitāls un radošais kapitāls. Aigars P

Latvijas ekonomiskās attīstības resursi: cilvēkkapitāls, sociālais kapitāls, intelektuālais kapitāls, kultūras kapitāls un radošais kapitāls. Aigars P Latvijas ekonomiskās attīstības resursi: cilvēkkapitāls, sociālais kapitāls, intelektuālais kapitāls, kultūras kapitāls un radošais kapitāls. Aigars Plotkāns no Zosēniem Vai cilvēkkapitāls ir kapitāls?

Sīkāk

Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā

Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā 2013 Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā Aptaujas rezultāti Aptauja daļēji finansēta Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā INTERREG IVC programmas projekta Micropol

Sīkāk

DPP

DPP IEVADS Darbības programma Infrastruktūra un pakalpojumi 2.prioritāte Teritoriju pieejamības un sasniedzamības veicināšana 2.2. pasākums IKT infrastruktūra un pakalpojumi Pašreizējā sabiedrības attīstības

Sīkāk

AK_PD_Rezekne_0206

AK_PD_Rezekne_0206 Piespiedu darba kā kriminālsoda ieviešanas vēsture Latvijā 1999-2003 1. posms Anhelita Kamenska Latvijas Cilvēktiesību centrs Rēzekne, 2016.gada 9.jūnijs Vēsture 1999. gada 1.aprīlis stājas spēkā KL nav

Sīkāk

V.1.0. ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Pa

V.1.0. ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Pa Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulas (ES) Nr. 575/2013 (2013. gada 26. jūnijs) par prudenciālajām prasībām attiecībā uz kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām,

Sīkāk

Parex index - uzņēmēju aptaujas atskaite

Parex index - uzņēmēju aptaujas atskaite PAREX INDEX LATVIJAS UZŅĒMĒJU APTAUJAS ATSKAITE 2008. gada jūnijs Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs market and public opinion research centre SATURA

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija lai mācītos jebkurā laikā un vietā 2016. gada 24. augusts Lielais dzintars, Liepāja www.iespejutilts.lv IESPĒJU TILTS 2016, lai mācītos jebkurā laikā un vietā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars norisināsies

Sīkāk

AIC-9gadi-plakāti

AIC-9gadi-plakāti Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram 9 GADI Viena no Saeimas darba prioritātēm ir dialogs ar sabiedrību un iedzīvotāju iesaistīšana likumu pieņemšanas procesā Lai veicinātu sabiedrības izpratni

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 IZM VISC Eiropas Sociālā fonda projekts Dabaszinātnes un matemātika SKOLOTĀJU STUDIJU PROGRAMMU NODARBĪBU MATERIĀLI DABASZINĀTŅU UN MATEMĀTIKAS DIDAKTIKĀ Latvijas Universitāte Liepājas Universitāte Daugavpils

Sīkāk

INOVATĪVI RISINĀJUMI, JAUNI PRODUKTI UN PATĒRĒTĀJU IZVĒLE ZIVJU PRODUKTU KLĀSTĀ Aina Afanasjeva Direktore, Starptautiskā organizācija Eurofish Konfere

INOVATĪVI RISINĀJUMI, JAUNI PRODUKTI UN PATĒRĒTĀJU IZVĒLE ZIVJU PRODUKTU KLĀSTĀ Aina Afanasjeva Direktore, Starptautiskā organizācija Eurofish Konfere INOVATĪVI RISINĀJUMI, JAUNI PRODUKTI UN PATĒRĒTĀJU IZVĒLE ZIVJU PRODUKTU KLĀSTĀ Aina Afanasjeva Direktore, Starptautiskā organizācija Eurofish Konference Izaicinājumi nozarē un pievienotās vērtības radīšana

Sīkāk

APSTIPRINĀTS: Biedrības Latvijas Aviācijas Asociācija Dalībnieku sapulcē BIEDRĪBAS LATVIJAS AVIĀCIJAS ASOCIĀCIJA STRATĒĢIJA GADA

APSTIPRINĀTS: Biedrības Latvijas Aviācijas Asociācija Dalībnieku sapulcē BIEDRĪBAS LATVIJAS AVIĀCIJAS ASOCIĀCIJA STRATĒĢIJA GADA APSTIPRINĀTS: Biedrības Latvijas Aviācijas Asociācija Dalībnieku sapulcē 20.01.2016 BIEDRĪBAS LATVIJAS AVIĀCIJAS ASOCIĀCIJA STRATĒĢIJA 2016.-2020.GADAM Rīga, 2016.gads SATURS Termini un saīsinājumi...

Sīkāk

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par 2014. gadu Līksnas pagasta kultūras nams 2014. gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, kuros kopā ieradās 9594 apmeklētāju, tai skaitā Latgales

Sīkāk

Septītā Pamatprogramma

Septītā Pamatprogramma Eiropas pētniecība darbībā SEPTĪTĀ PAMATPROGRAMMA Lai Eiropas pētniecība kļūtu par vadošo Jaunu standartu izveide Eiropas pētniecībā Septītā pamatprogramma pētniecībai un tehnoloģiju attīstībai ir Eiropas

Sīkāk

Baltic Retail Forum 2019 Baltic Retail Forum 2019 konference mazumtirdzniecības uzņēmumu vadītājiem. Pasākumā tiks meklētas atbildes uz dažādiem jautā

Baltic Retail Forum 2019 Baltic Retail Forum 2019 konference mazumtirdzniecības uzņēmumu vadītājiem. Pasākumā tiks meklētas atbildes uz dažādiem jautā Baltic Retail Forum 2019 Baltic Retail Forum 2019 konference mazumtirdzniecības uzņēmumu vadītājiem. Pasākumā tiks meklētas atbildes uz dažādiem jautājumiem, tiks apskatīta pastāvīgā tehnoloģiju attīstība

Sīkāk

Baltic HIV Association

Baltic HIV Association - 2014.gada pārskats 12/03/2015 Inga Upmace, Valdes priekšsēdētāja Dibināta 2010.gadā Reģ. Nr.40008153882 Fakti par biedrību Jurid. adrese Druvienas iela 36-144, LV-1079 Valdes sastāvs E.Dompalma-Linuža,

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss , Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE

LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss ,   Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss +371 65324573, www.aglona.lv Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Nr. 2. APSTIPRINĀTI Aglonas novada domes

Sīkāk

4

4 IZMANTOTIE SAĪSINĀJUMI Atbildīgā iestāde Fonds Konkurss KPFI Projekta līgums LR Vides ministrija SIA Vides investīciju fonds Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāts konkurss "Siltumnīcefekta

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - VMF LATVIA 2018_2

Microsoft PowerPoint - VMF LATVIA 2018_2 SIA VMF LATVIA 2017.gada darbības rezultāti un uzdevumi 2018.gadam Jānis Buļs Valdes priekšsēdētājs SIA VMF LATVIA 23.03.2018. Esošie VMF LATVIA stratēģiskie mērķi 1. Nodrošināt efektīvu un ilgtspējīgu

Sīkāk

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzfinansētie finanšu instrumenti ir ilgtspējīgs un efektīvs veids,

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV , tālrunis: , fakss: ; e-pasts: SAISTOŠIE NO

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV , tālrunis: , fakss: ; e-pasts:   SAISTOŠIE NO JŪRMALAS PILSĒTAS DOME Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI Jūrmalā 2016.gada 16.decembrī Nr. 47 Par Jūrmalas

Sīkāk

Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes

Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes un kontroles mehānismi. Kapitālsabiedrību pārraudzības

Sīkāk

FMzino_

FMzino_ Informatīvais ziņojums par Latvijas gatavību Eiropas Savienības finanšu resursu apguvei Šajā ziņojumā ir ietverta informācija par ES struktūrfondu (turpmāk - SF) un Kohēzijas fonda īstenošanas gaitu uz

Sīkāk

Microsoft Word _Pamatjoma.doc

Microsoft Word _Pamatjoma.doc Ogres sākumskola ATTĪSTĪBAS PLĀNS 2014. 2017. gadam Skolas attīstības prioritātes 2014.- 2017.gadam 2014./2015.m.g. 2015./2016.m.g. 2016./2017.m.g. Mācību saturs Pamatzināšanu kodola izveide izglītojamiem

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Atbalsts pašnodarbinātības vai uzņēmējdarbības uzsākšanai Diāna Balode Nodarbinātības valsts aģentūras Pakalpojumu departamenta Nodarbinātības pasākumu nodaļas Jauniešu garantijas eksperte Tālr. 67021696,

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Konference Starpdisciplinaritāte, radošums un uzņēmība mūsdienu izglītības aktualitātes, 2014. gada 29. oktobris ESF projekts Atbalsts izglītības pētījumiem 2011/0011/1DP/1.2.2.3.2/11/IPIA/VIAA/001 Pētījums

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Vēlēšanas internetā perspektīva Latvijā Satiksmes ministrijas Sakaru departaments Pieredzes apmaiņas seminārā republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju amatpersonām No pašvaldību vēlēšanām līdz Saeimai:

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Komunikācijas veidi un tās kritēriji transpersonālā vidē Profesore Agita Ābele Komunikācijas īpatnības dažādās vidēs Profesionālās darbības vide Sociālo vienaudžu vide Masu mēdiju vide Etiķete Etiķete

Sīkāk

Microsoft Word - kn817p3.doc

Microsoft Word - kn817p3.doc Vides ministrijas iesniegtajā redakcijā 3.pielikums Ministru kabineta 2008.gada 30.septembra noteikumiem Nr.817 Projekta iesnieguma veidlapa Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta iesnieguma veidlapa

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Biznesa plāna sagatavošana, nauda plūsmas plānošana IZGĀZIES PLĀNS? Biznesa plāns Kāpēc ir vajadzīgs biznesa plāns? - lai finansētājs (banka) spētu izvērtēt riskus saimnieciskās darbības attīstībā; -

Sīkāk

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī,

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī, Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes 2012. gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei 2018. gada 18. oktobrī, prot. Nr. 9 Dokumenta mērķis: Dokumentā aprakstīti

Sīkāk

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk?

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? 08.06.2016. Kā notiek aprobācijas pētījums? Pētījumos balstītu piemēru radīšana (research based design) Piemēru un modeļu izstrāde Teorētiskais pamatojums un modelis

Sīkāk

SATURA RĀDĪTĀJS Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas sastāvdaļa Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas s

SATURA RĀDĪTĀJS Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas sastāvdaļa Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas s 1 Par Seesam Seesam s pakalpojumus Baltijas valstīs sāka sniegt 1991. gadā, kad Somijas Pohjola Group Plc. un ASV s koncerns American International Group Inc. nodibināja Seesam nedzīvības s akciju sabiedrību

Sīkāk

Latvijas tautsaimniecība: attīstības tendences un riski Kārlis Vilerts, Latvijas Banka

Latvijas tautsaimniecība: attīstības tendences un riski Kārlis Vilerts, Latvijas Banka Latvijas tautsaimniecība: attīstības tendences un riski Kārlis Vilerts, Latvijas Banka 28.3.219. Ekonomiskās izaugsmes tempi pasaulē kļūst lēnāki 8 7 6 5 4 3 2 1-1 Reālā IKP pārmaiņu tempi (%) -2 213 214

Sīkāk

Bioekonomikas attīstības iespējas Latvijā

Bioekonomikas attīstības iespējas Latvijā Šeit top veiksmīgas karjeras Bioekonomikas attīstības iespējas Latvijā IV Pasaules latviešu zinātnieku kongress 2018.gada 18.-20.jūnijs Irina Pilvere Rektore, profesore www.llu.lv Kāpēc bioekonomikas attīstība

Sīkāk

Sapropelis Latvijā

Sapropelis Latvijā Ogre, 10.decembris 2015. gads Andrejs Maršāns biedrība LPZAB tel. 29853674; amarshans@gmail.com Pētījuma mērķis Veikt Lobes ezera priekšizpēti, lai noskaidrotu ezera potenciālos, iespējamos attīstības

Sīkāk

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707 SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr. 90009067337, Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: 64774844, fakss: 64707583, e-pasts: dome@smiltene.lv 2011.gada 31.martā Smiltenē Apstiprināts Smiltenes

Sīkāk

Nr

Nr JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 24.AUGUSTA SAISTOŠAJIEM NOTEIKUMI Nr. GROZĪJUMI JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 9. FEBRUĀRA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.17-3 JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS

Sīkāk

ŠLOKENBEKAS MUIŽAS ANSAMBĻA ATTĪSTĪBAS UN DARBĪBAS STRATĒĢIJA GADAM Milzkalne,

ŠLOKENBEKAS MUIŽAS ANSAMBĻA ATTĪSTĪBAS UN DARBĪBAS STRATĒĢIJA GADAM Milzkalne, ŠLOKENBEKAS MUIŽAS ANSAMBĻA ATTĪSTĪBAS UN DARBĪBAS STRATĒĢIJA 2016. - 2025.GADAM Milzkalne, 2016 1 Satura rādītājs 1. Esošās situācijas analīze Šlokenbekas muižas darbības pilnvarojums... 3 1.1. Objekta

Sīkāk

Latvijas labie piemēri vietu zīmola veidošanā un popularizēšanā.

Latvijas labie piemēri vietu zīmola veidošanā un popularizēšanā. SEM Search Engine Marketing ir SEO un SEA apvienojums. > SEO Search Engine Optimization > SEA Search Engine Advertising SEO & SEA rīcības eksperimentālais piemērs MAKŠĶERĒŠANA UN ATPŪTA USMAS EZERĀ Imantas,

Sīkāk

Paskaidrojuma raksts un Mārupes novada domes priekšsēdētāja ziņojums par Mārupes novada pašvaldības 2017.gada budžetu Pašvaldības darbības finansiālo

Paskaidrojuma raksts un Mārupes novada domes priekšsēdētāja ziņojums par Mārupes novada pašvaldības 2017.gada budžetu Pašvaldības darbības finansiālo Paskaidrojuma raksts un Mārupes novada domes priekšsēdētāja ziņojums par Mārupes novada pašvaldības 2017.gada budžetu Pašvaldības darbības finansiālo pamatu veido budžets, kas kalpo kā instruments pašvaldības

Sīkāk

Microsoft Word - Lidosta_Neauditetais_2018.g.9 mÄfin.parskats

Microsoft Word - Lidosta_Neauditetais_2018.g.9 mÄfin.parskats Neauditētais saīsinātais starpperiodu finanšu pārskats par 2018.gada 1.janvāri 30.septembri (pārskatā iekļauti operatīvie dati) SATURS Informācija par Sabiedrību 3 Vadības ziņojums 4 Paziņojums par valdes

Sīkāk

Atalgojuma politika un prakse gadā Atalgojuma politika un prakse gadā Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes r

Atalgojuma politika un prakse gadā Atalgojuma politika un prakse gadā Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes r Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulas (ES) Nr. 575/2013 (2013. gada 26. jūnijs) par prudenciālajām prasībām attiecībā uz kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām,

Sīkāk

Sociālo tīklu neizmērojamais spēks

Sociālo tīklu neizmērojamais spēks Sociālo tīklu neizmērojamais spēks Sociālo tīklu izplatība Latvijā lieto 2/3 Latvijas iedzīvotāju Populārākie Draugiem (1.2M/ 665 tk), Facebook (415 tk), Youtube un Twitter (180 tk/ 82 tk) Facebook & Draugiem.lv

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS TERITORIJAS PLĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa Paskaidrojuma raksts 2015.gads

JŪRMALAS PILSĒTAS TERITORIJAS PLĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa Paskaidrojuma raksts 2015.gads JŪRMALAS ILSĒTAS TERITORIJAS LĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa askaidrojuma raksts 2015.gads Saturs 1. Funkcionālā zonējuma un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu saskaņošana ar MK em Nr.240)... 2 2.

Sīkāk

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4 Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits 29.10.2017-05.11.2017 no 459 ir 05.11.2017-12.11.2017 no 459 ir 12.11.2017-19.11.2017 no 459 ir 19.11.2017-26.11.2017

Sīkāk

Rīcības plāns 2016 N.p. k. Uzdevumi Pasākumi, aktivitātes Atbildīgie izpildītāji Izpildes termiņš vai periods Finanšu resursi un avoti Iznākuma (outpu

Rīcības plāns 2016 N.p. k. Uzdevumi Pasākumi, aktivitātes Atbildīgie izpildītāji Izpildes termiņš vai periods Finanšu resursi un avoti Iznākuma (outpu Rīcības plāns 2016 N.p. k. Uzdevumi Pasākumi, aktivitātes Atbildīgie izpildītāji Izpildes termiņš vai periods Finanšu resursi un avoti Iznākuma (output) rezultatīvie rādītāji Uzņēmējdarbība 1. U1.1.1/

Sīkāk

Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Di

Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Di Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Diskusija Rīgas pilsētas arhitektu birojā 20.11.2012

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Eiropas Savienības programma JAUNATNE DARBĪBĀ 2007.gada 01.janvāris 2013.gada 31.decembris v/a Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra jauniešu neformālā izglītība JSPA darbības virzieni ES programma

Sīkāk

APSTIPRINĀTS Dalībnieku 2016.gada 12. decembrī sapulcē Nr. 2016/3 Pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību Parkings D VIDĒJA TERMIŅA DARBĪBAS ST

APSTIPRINĀTS Dalībnieku 2016.gada 12. decembrī sapulcē Nr. 2016/3 Pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību Parkings D VIDĒJA TERMIŅA DARBĪBAS ST APSTIPRINĀTS Dalībnieku 2016.gada 12. decembrī sapulcē Nr. 2016/3 Pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību Parkings D VIDĒJA TERMIŅA DARBĪBAS STRATĒĢIJA 2017.- 2020.GADAM 2 Saturs Ievads 1. Situācijas

Sīkāk

Apstiprināts ar

Apstiprināts ar Apstiprinu: Normunds Grinbergs Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents 2018.gada 1.februārī Latvijas profesionālās izglītības iestāžu būvniecības nozares audzēkņu profesionālās meistarības konkursa Sienu

Sīkāk

ES struktūrfondu finanšu pārdale pēc noslēgumu pieprasījumu iesniegšanas

ES struktūrfondu finanšu pārdale pēc noslēgumu pieprasījumu iesniegšanas ES Struktūrfondu un Kohēzijas fonda investīciju progress līdz 2013.gada 31.janvārim* * ziņojumā līdz 31.12.2012. un aptver arī EEZ un Norvēģijas un Šveices programmas Saturs 1. ES fondu ieviešanas progress

Sīkāk

Microsoft Word - PS Edinas pakalp spec.doc

Microsoft Word - PS Edinas pakalp spec.doc Ēdināšanas pakalpojumu speciālista profesijas standarts 1. Vispārīgie jautājumi 1. Profesijas nosaukums ēdināšanas pakalpojumu speciālists. 2. Profesijas kods 5121 26. 2. Nodarbinātības apraksts 1. Profesionālās

Sīkāk

RNP_

RNP_ Rāznas Nacionālais parks kādi esam? Teritorija pētīta Novadi nav automātiski tūrisma galamērėi! Neietekmēs, neitrāli, cerības Novadi nav automātiski tūrisma galamērėi! 3 rajonu un 8 pagastu vietā = 3

Sīkāk

Microsoft Word - kn17p1.doc

Microsoft Word - kn17p1.doc Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtajā redakcijā 1.pielikums Ministru kabineta 2009.gada 6.janvāra noteikumiem Nr.17 Eiropas Sociālā fonda projekta iesnieguma veidlapa Projekta nosaukums: Darbības

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS TERITORIJAS PLĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa Paskaidrojuma raksts 2016.gads

JŪRMALAS PILSĒTAS TERITORIJAS PLĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa Paskaidrojuma raksts 2016.gads JŪRMALAS ILSĒTAS TERITORIJAS LĀNOJUMA GROZĪJUMI I daļa askaidrojuma raksts 2016.gads Saturs 1. Funkcionālā zonējuma un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu saskaņošana ar MK em Nr.240)... 2 2.

Sīkāk

Prezentācijas tēmas nosaukums

Prezentācijas tēmas nosaukums Atbalsts pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības uzsākšanai Solveiga Kabaka Pakalpojumu departamenta Nodarbinātības pasākumu nodaļas vadītāja Tālr. 67021712 Solveiga.Kabaka@nva.gov.lv 24.02.2015, Rīga Mērķis:

Sīkāk

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l KAS IR PĀRDEVĒJA JURIDISKĀ IZPĒTE UN KAD TĀ IR VAJADZĪGA? Guntars Zīle, zvērināts advokāts, Zvērinātu advokātu biroja Lejiņš, Torgāns un Partneri Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma

Sīkāk

Bild 1

Bild 1 Kā plānot naudas plūsmu un nākotnes finanšu situāciju Jānis Kļimenkovs 12.03.2015. Apskatāmie temati: Kāpēc jāplāno naudas plūsma Bilance, PZA, Naudas plūsma Kur visbiežāk pazūd nauda? Kā veidojas naudas

Sīkāk

Turisms_virziens 12_13

Turisms_virziens 12_13 BALTIJAS STARPTAUTISKĀ AKADĒMIJA Studiju virziena VIESNĪCU UN RESTORĀNU SERVISS UN TŪRISMA UN ATPŪTAS ORGANIZĀCIJA Pašnovērtējuma ziņojums par 2012./2013. mācību gadu APSTIPRINĀTS BSA Senāta sēdē 2014.gada

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība PROJEKTA SAM 8.2.1. ĪSTENOŠANA DAUGAVPILS UNIVERSITĀTĒ Starpdisciplinārais seminārs Daugavpils Universitātē, 06.11.2018. Eiropas Sociālā fonda projekta Daugavpils

Sīkāk

Laura 90 koka gulta - Gultas no koka

Laura 90 koka gulta - Gultas no koka Laura 90 koka gulta Gultas no koka Guļamistaba Ļauj sev tas. mebeles.buv.lv Laura 90 koka gulta Gultas no koka 60.00 EUR Mēbeļu ražotājs Sendeko Laura 90 koka gulta - Gultas no koka - Guļamistaba - Sendeko

Sīkāk

Microsoft Word DaugavAbasMalas Pretplūdi Droš pras.docx

Microsoft Word DaugavAbasMalas Pretplūdi Droš pras.docx DROŠĪBAS PRASĪBAS UN PRETPLŪDU PASĀKUMI ŪDENSMALU LABIEKĀRTOŠANĀ Pārskats veikts Publisko un privāto partnerattiecību biedrības Zied zeme projektā Daugavas upes baseina ekonomiskā potenciāla attīstība

Sīkāk

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja, Skola2030 1 Projekta mērķis Aprobēt, pilnveidot, pēctecīgi ieviest vispārējās izglītības saturu un pieeju mācīšanai, kas skolēnos attīstītu dzīvei 21. gadsimtā

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail:

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail: Grand Rose Spa Hotel /www.grandrose.ee/ Pagājušā gada decembrī savas durvis Kuresāres centrā vēra jauna, ekskluzīva 130 vietīga Grand Rose SPA viesnīca ar luksusa SPA un pirts kompleksu Rosaarium. Pēc

Sīkāk

Microsoft Word - LRN_JS_SHEMA_GROZ_11_12_2018.docx

Microsoft Word - LRN_JS_SHEMA_GROZ_11_12_2018.docx 1 APSTIPRINĀTS akciju sabiedrības "LatRailNet" 2018.gada 11.decembra valdes sēdē prot. Nr. JALP-1.2./71-2018 NOTEIKUMI Rīgā 2018.gada 11.decembrī Nr. JALP-7.6./05-2018 Grozījumi AS "LatRailNet" 2016.gada

Sīkāk

Cēsis 2015 CĒSU NOVADA INTEGRĒTĀS ATTĪSTĪBAS PROGRAMMA gadam III sējums RĪCĪBAS PLĀNS UN INVESTĪCIJU PLĀNS

Cēsis 2015 CĒSU NOVADA INTEGRĒTĀS ATTĪSTĪBAS PROGRAMMA gadam III sējums RĪCĪBAS PLĀNS UN INVESTĪCIJU PLĀNS Cēsis 2015 CĒSU NOVADA INTEGRĒTĀS ATTĪSTĪBAS PROGRAMMA 2013.-2019.gadam III sējums RĪCĪBAS PLĀNS UN INVESTĪCIJU PLĀNS SATURS Saturs... 2 Ievads... 3 Rīcības plāns... 6 Investīciju plāns... 35 Pielikumi:

Sīkāk