Īsi par Eiropas Dzimumu līdztiesības institūtu

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Īsi par Eiropas Dzimumu līdztiesības institūtu"

Transkripts

1 Īsi par Eiropas Dzimumu līdztiesības institūtu

2 2 Kas ir EIGE? Eiropas Dzimumu līdztiesības institūts (EIGE) ir neatkarīga Eiropas Savienības institūcija, kas izveidota ar mērķi veicināt un stiprināt dzimumu līdztiesību, tostarp nodrošināt integrētu pieeju dzimumu līdztiesībai visās Kopienas un valstu politikas jomās, kā arī veicināt cīņu pret diskrimināciju dzimuma dēļ un palielināt ES pilsoņu izpratni par dzimumu līdztiesību. Līdztiesība starp sievietēm un vīriešiem ir viena no Eiropas Savienības pamattiesībām, kā arī princips un pamatvērtība. Tādēļ Eiropas Dzimumu līdztiesības institūta mērķis ir sieviešu un vīriešu līdztiesības īstenošana visā Eiropā un ārpus tās robežām. Šī mērķa īstenošanai izveidoja EIGE, lai institūts kļūtu par zināšanu centru un vietu, kur rada jaunus pierādījumus par dzimumu līdztiesības pievienoto vērtību, apkopo zināšanas un tālāk izplata labo praksi un ekspertu secinājumus. Eiropas Dzimumu līdztiesības institūts uzsāka savu darbību gadā. Kāds ir EIGE darba konteksts? Lai gan sieviešu un vīriešu līdztiesība ir bijis viens no Eiropas Savienības pamatprincipiem kopš tās pašiem pirmsākumiem, joprojām pastāv skaidrs un izteikts demokrātijas trūkums attiecībā uz sieviešu iesaistīšanos ES politikas veidošanā. Neskatoties uz ES iestāžu un dalībvalstu lielo ieguldījumu, Eiropas Savienība ir tikai pusceļā uz dzimumu līdztiesību sabiedrībā. Kā neatkarīga institūcija EIGE darbojas saskaņā ar Eiropas Savienības politiku un iniciatīvām. Eiropas Parlaments un Eiropas Savienības Padome institūta dibināšanas regulā ir noteikusi pamatu tā mērķiem un uzdevumiem, kā arī noteikusi institūta centrālo lomu risināt ar dzimumu līdztiesību saistītās problēmas, kā arī veicināt sieviešu un vīriešu līdztiesību Eiropas Savienībā. Institūta mērķis ir sieviešu un vīriešu līdztiesības īstenošana visā Eiropā un ārpus tās robežām. Tā uzdevums ir kļūt par Eiropas zināšanu centru dzimumu līdztiesības jautājumos.

3 3 Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece V. Redinga, Lietuvas prezidente D. Grībauskaite, Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs M. Šulcs ES mājas atklāšanā gada maijā. - mēs dodam ieguldījumu sieviešu un vīriešu līdztiesības veicināšanā Eiropā, lai atbalstītu kompetentas politikas veidošanu, sniedzot augsta līmeņa ekspertu atbalstu Eiropas Komisijai, Eiropas Parlamentam, dalībvalstīm un ES kandidātvalstīm valstīm. Visu EIGE aktivitāšu plānošana un īstenošana ir balstīta uz saskanīgu pieeju, kas ietver informācijas par dzimumu līdztiesību Eiropā apkopošanu, analizēšanu un apstrādi, lai to varētu aktīvi izplatīt. Tas institūtam ļauj veikt savu uzdevumu, kļūstot par zināšanu centru dzimumu līdztiesības jautājumos Eiropā neatkarīgu informācijas un zināšanu avotu par dzimumu līdztiesību. Institūtu vada valde, ko veido astoņpadsmit dalībvalstu pārstāvji un viens Eiropas Komisijas pārstāvis. Institūta Ekspertu forums sniedz atbalstu EIGE kā padomdevēja institūcija. Lai nodrošinātu sinerģiju un novērstu darba dublēšanos, kā arī palielinātu darba efektivitāti, institūts ir izveidojis ciešas saiknes un sadarbību ar citām attiecīgajām ES aģentūrām. Turklāt Viļņā, telpās, kas atrodas Ģedimina prospektā, ir izveidota pirmā ES māja, kurā strādā EIGE, Eiropas Komisijas pārstāvniecība un Eiropas Parlamenta informācijas birojs.

4 4 Ieguldījums dzimumu līdztiesībā izstrādājot indikatorus, kas izveidoti atbilstīgi Pekinas Rīcības platformā definētajām svarīgajām dzīves jomām. Pekinas Rīcības platforma ir ANO mēroga saistības, ko ES uzņēmās gadā. Kopš gada EIGE ir publicējusi četrus pārskatus par Pekinas Rīcības platformas jomām, sniedzot pirmos ES mēroga salīdzināmos un uzskatāmos datus un izstrādājot pirmos ES mēroga dzimumu līdztiesības indikatorus vides un plašsaziņas līdzekļu jomā. Īsumā EIGE vāc, analizē, apstrādā un izplata datus un informāciju par dzimumu līdztiesības jautājumiem, padarot tos salīdzināmus, uzticamus un noderīgus lietotājiem. Pekinas Rīcības platformas īstenošanas pārskatīšana ES dalībvalstīs Viens no EIGE uzdevumiem ir atbalstīt ES Padomes prezidentūras, pārskatot un 1. Ziņojums un galvenie secinājumi Eiropas Padomes prezidentvalsts Polijas atbalstam Pārskats par Pekinas Rīcības platformas F jomas īstenošanu: sievietes un ekonomika, gads. 2. Ziņojums un galvenie secinājumi Eiropas Padomes prezidentvalsts Dānijas atbalstam Pārskats par Pekinas Rīcības platformas K jomas īstenošanu Eiropas Savienībā: dzimumu līdztiesība un klimata pārmaiņas, gads. 3. Ziņojums un galvenie secinājumi Eiropas Padomes prezidentvalsts Kipras atbalstam Pārskats par Pekinas Rīcības platformas īstenošanu ES dalībvalstīs: vardarbība pret sievietēm cietušo atbalsts, gads.

5 5 4. Ziņojums un galvenie secinājumi Eiropas Padomes prezidentvalsts Īrijas atbalstam Pārskats par Pekinas Rīcības platformas īstenošanu ES dalībvalstīs: sievietes un plašsaziņas līdzekļi dzimumu līdztiesības veicināšana plašsaziņas līdzekļu organizāciju lēmumu pieņemšanas līmenī gads. EIGE jaunākajā ziņojumā Sievietes un plašsaziņas līdzekļi dzimumu līdztiesības veicināšana plašsaziņas līdzekļu organizāciju lēmumu pieņemšanas līmenī pirmo reizi sniegti uzticami un salīdzināmi dati ES mērogā par sievietēm un vīriešiem plašsaziņas līdzekļu organizāciju lēmumu pieņemšanas līmenī. Tajā arī sniegti pirmie ES līmeņa indikatori Pekinas Rīcības platformas īstenošanas uzraudzībai jomā Sievietes un plašsaziņas līdzekļi ES dalībvalstīs. Šī ziņojuma galvenajos secinājumos atklāts, ka ES dalībvalstu plašsaziņas līdzekļu nozarē joprojām dominē vīrieši un ka joprojām ļoti zema ir to sieviešu daļa, kas iesaistītas augstākā līmeņa lēmumu pieņemšanas procesā plašsaziņas līdzekļu organizācijās, neskatoties uz to, ka sievietes ir gandrīz puse no šajā nozarē strādājošajiem un veido vairāk nekā pusi no terciārās izglītības ieguvējiem ar plašsaziņas līdzekļiem saistītās profesijās. Plašsaziņas līdzekļu nozarē joprojām cieši iesakņojušās pastāvīgas nevienlīdzības izpausmes, kuras raksturo nepietiekama pārstāvība, stikla griesti un no dzimuma atkarīga darba samaksas atšķirība. Ziņojumā arī uzsvērta nozīmība, kas piešķirama plašsaziņas līdzekļu organizāciju iekšējai politikai par dzimumu līdztiesību, kas ietver, piemēram, dzimumu līdztiesības plānus, daudzveidības politiku un uzvedības kodeksus, kas ieviesti tikai nedaudz vairāk nekā ceturtdaļā plašsaziņas līdzekļu organizāciju. Pamatojoties uz šo ziņojumu, Nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju lietu padome ir pieņēmusi secinājumus par tematu Sieviešu lomas veicināšana, pieņemot lēmumus plašsaziņas līdzekļu organizācijās, kā arī ņēma vērā pirmos indikatorus, vienlaicīgi aicinot palielināt sieviešu skaitu lēmumu pieņemšanā plašsaziņas līdzekļu nozarē. Paulīne M. Moro, Īrijas Dzimumu līdztiesības nodaļas vadītāja un pašreizējā EIGE valdes priekšsēdētāja žurnālistu tematiskā tīkla sanāksmē, kurā iepazīstināja ar EIGE ziņojumu par sievietēm un plašsaziņas līdzekļiem Dublinā gada jūnijā.

6 6 EIGE datu bāze par Pekinas indikatoriem: Sievietes un vīrieši ES. Fakti un skaitļi Lai atbalstītu Pekinas Rīcības platformas ieviešanas Eiropas Savienībā uzraudzību un sekmētu Pekinas indikatoru atpazīstamību, EIGE izveidoja datu bāzi Sievietes un vīrieši ES. Fakti un skaitļi. Šī datu bāze lēmumu pieņēmējiem, statistiķiem, pētniekiem un dzimumu līdztiesības speciālistiem sniedz saskanīgu un lietotājam draudzīgu, centralizētu, detalizētu datu avotu un statistiku dzimuma griezumā par visām Pekinas Rīcības platformas būtiskajām problemātiskajām jomām. Datu bāzi regulāri atjaunina gada beigās tajā bija 47 indikatori, kas sniedza informāciju par 10 no 12 Pekinas Rīcības platformas būtiskajām jomām. EIGE nosoda ar dzimumu saistītu vardarbību cietuši no intīmo partneru vardarbības, ir sievietes. Tas apdraud ne tikai sievietes, bet veselas ģimenes, kopienas un sabiedrību kopumā. Ar dzimumu saistīta vardarbība raksturo un pastiprina nevienlīdzību starp sievietēm un vīriešiem un ir būtiska problēma Eiropas Savienībā. Pēdējo gadu laikā ES iestādes un institūcijas ir pastiprinājušas savu iesaistīšanos cīņā pret ar dzimumu saistītu vardarbību. Ar dzimumu saistīta vardarbība mūsdienās joprojām ir viens no izplatītākajiem sieviešu cilvēktiesību pārkāpumiem. Eiropas Savienībā 9 no 10 upuriem, kas Lai sekmētu efektīvu darbību un uz pierādījumiem balstītu politikas veidošanu ar dzimumu saistītas vardarbības jomā, steidzami nepieciešams iegūt salīdzināmus datus par šo jautājumu 28 ES dalībvalstīs. EIGE tiecas atbalstīt politikas veidotājus un visas attiecīgās institūcijas centienos

7 7 apkarot un novērst ar dzimumu saistītu vardarbību, sniedzot uzticamus un salīdzināmus datus un informāciju. Tādēļ kopš gada EIGE ir veikusi vairākus inovatīvus pētījumus un apkopojusi datus un resursus, kas attiecas uz ar dzimumu saistītu vardarbību. Līdz šim EIGE veiktais darbs attiecībā uz ar dzimumu saistītu vardarbību ir sīkāk aprakstīts turpmāk. Sieviešu dzimumorgānu kropļošana Pēc Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieces Vivjenas Redingas pieprasījuma tika veikts EIGE Pētījums pašreizējās situācijas un tendenču apzināšanai par sieviešu dzimumorgānu kropļošanu 27 ES dalībvalstīs un Horvātijā. Projekta rezultātu skaitā ir publicēts ziņojums, kurā iekļauti galvenie pētījuma konstatējumi ar ieteikumiem, kā arī valstu faktu lapas, kas liecina par situāciju attiecībā uz sieviešu dzimumorgānu kropļošanu 27 ES dalībvalstīs un Horvātijā. Pētījums arī ļāva apkopot: metodes un atbalsta instrumentus sieviešu dzimumorgānu kropļošanas jomā; labas prakses piemērus cīņai pret sieviešu dzimumorgānu kropļošanu attiecībā uz profilaksi, aizsardzību, apsūdzību; atbalsta pakalpojumi un partnerība. Vardarbība ģimenē EIGE gadā veica pētījumu Metožu, instrumentu un labākās prakses apkopojums par vardarbību ģimenē (kā raksturots Pekinas Rīcības platformas D jomā). EIGE kampaņa sociālajā tīklā Facebook vīrieši iestājas pret vardarbību pret sievietēm. Pētījuma laikā apkopoja resursus, metodes un instrumentus, kā arī labāko praksi profilaksei un aizsardzībai pret vardarbību ģimenē. Pētījumā koncentrējās uz trīs galvenajām jomām: apmācību par dzimumu līdztiesību, izpratnes vairošanu un cietušo atbalsta pakalpojumiem. Datu bāze par metodēm un instrumentiem profilaksei un aizsardzībai pret vardarbību ģimenē, kā arī labas prakses apkopojums cīņai pret vardarbību ģimenē ir sakārtots atbilstīgi šīm trim jomām. Metodes un instrumentus apkopoja, intervējot un anketējot ieinteresētās personas 27 ES dalībvalstīs un Horvātijā, kā arī pateicoties speciālistiem katrā valstī.

8 8 Dzimumu līdztiesības indekss gada jūnijā publiskotais Dzimumu līdztiesības ir pirmais dzimumu līdztiesības novērtēšanas līdzeklis, kas piedāvā visaptverošu dzimumu atšķirību karti ES un dalībvalstīs. Dzimumu līdztiesības indekss politikas veidotājiem un citām ieinteresētajām personām piedāvā faktus un pierādījumus, kas palīdz uzlabot politiku un paātrināt dzimumu līdztiesības sasniegšanu Eiropā, kā arī stiprināt ES pamatvērtību ievērošanu. Dzimumu līdztiesības indeksu veido sešas pamatjomas: darbs, nauda, zināšanas, laiks, vara un veselība, kā arī divas papildu jomas: nevienlīdzība, kas balstīta uz vairākiem pamatiem, un vardarbība. Dzimumu līdztiesības indekss atklāj, ka Eiropas Savienība ir tikai pusceļā uz dzimumu līdztiesību sabiedrībā. Neskatoties uz 50 gadiem dzimumu līdztiesības politikas īstenošanas ES līmenī, vidējais ES rādītājs ir tikai 54 (kur 1 ir pilnīga dzimumu nevienlīdzība, bet 100 ir pilnīga dzimumu līdztiesība). Lielākā dzimumu nevienlīdzība pastāv varas jomā, jo vidējais rādītājs ES mērogā ir tikai 38, kā arī ievērojamas atšķirības ir to sieviešu un vīriešu skaitā, kas piedalās lēmumu pieņemšanas procesā 27 ES dalībvalstīs. Dzimumu atšķirība pastāv arī attiecībā uz laika sadali. Tas notiek, jo sieviešu dalība darba tirgū ir ierobežota, ko izraisa sieviešu neproporcionālā iesaistīšanās aprūpes jomā. Virdžīnija Langbaka, EIGE direktore Dzimumu līdztiesības indeksa paziņošanas konferencē Briselē gada jūnijā. Dzimumu līdztiesības indekss rāda milzīgas atšķirības starp sievietēm un vīriešiem šajā jomā, un vidējais rādītājs ES mērogā ir tikai 38 tas ir ievērojami mazāk nekā pusceļš uz dzimumu līdztiesību. Dzimumu līdztiesības indeksa izveides pamatā ir Eiropas Komisijas priekšlikums ieviest dzimumu līdztiesības novērtēšanas instrumentu Ceļvedī sieviešu un vīriešu līdztiesībā gadam. Tādējādi tas kļuva par EIGE uzdevumu Komisijas Sieviešu un vīriešu līdztiesības stratēģijas gadam rīcības plānā. Dzimumu līdztiesības indeksu iespējams apskatīt šeit:

9 9 Metodes, instrumenti un labākā prakse integrētai pieejai dzimumu līdztiesības nodrošināšanai Kas ir integrēta pieeja dzimumu līdztiesības nodrošināšanai? Integrēta pieeja dzimumu līdztiesībai ir jebkuras plānotas rīcības, tostarp tiesību aktu, politiku vai programmu ietekmes uz sievietēm un vīriešiem novērtēšana visās jomās un visos līmeņos. Šī stratēģija ņem vērā sieviešu, kā arī vīriešu intereses un pieredzi un padara to par neatņemamu dimensiju, izstrādājot, īstenojot, uzraugot un novērtējot politikas un programmas visās politikas, ekonomikas un sociālajās jomās, lai sieviešu un vīriešu ieguvumi būtu vienādi un neturpinātos nevienlīdzība. Šī procesa galīgais mērķis ir sasniegt dzimumu līdztiesību (ANO, 1997). ES politikas veidošanas kontekstā integrēta pieeja dzimumu līdztiesības nodrošināšanai ir bijusi politikas prioritāte kopš gada. To iekļāva Amsterdamas līgumā gadā, kas kļuva par juridiski saistošu pamatu tās īstenošanai ES līmenī. Dzimumu līdztiesības integrētā pieeja instruments dzimumu līdztiesībai Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ integrētas pieejas principus dzimumu līdztiesības

10 10 nodrošināšanai visā ES īsteno fragmentāri un nevienmērīgi, ir izpratnes trūkums par principiem, ko papildina prasmju trūkums tos izmantot. Ļoti bieži politikas pievēršanās integrētai pieejai dzimumu līdztiesībai nesniedz izpratni par kompetencēm, kas nepieciešamas tās īstenošanai. Konkrētai, koncentrētai apmācībai par dzimumu līdztiesību, kas ir viens no visbiežāk izmantotajiem instrumentiem, ir galvenā loma, sekmējot politikas veidotāju spējas izpildīt savu apņemšanos nodrošināt integrētu pieeju dzimumu līdztiesībai. Pētījumi par to, kā tiek izmantota apmācība par dzimumu līdztiesību Eiropas Savienībā un kā tiek attīstītas spējas nodrošināt integrētu pieeju dzimumu līdztiesībai, ir EIGE prioritāte. Tādēļ gadā EIGE īstenoja projektu, saistītu ar apmācību par dzimumu līdztiesību Eiropas Savienībā. Pētījuma rezultāti, apkopotie resursi, labākā prakse un ieteikumi ir pieejami tiešsaistē EIGE tīmekļa vietnē: EIGE apmācības par dzimumu līdztiesību resursu datu bāzē iekļauti noderīgi materiāli, pamatnostādnes, pārbaudīta prakse, idejas, ieteikumi un padomi, kā īstenot integrētu pieeju dzimumu līdztiesībai un kā apmācīt attiecīgos dalībniekus; dzimumu līdztiesības pasniedzēju datu bāzē iekļauti jaunākie dzimumu līdztiesības pasniedzēju profili un organizācijas, kas piedāvā apmācību par dzimumu līdztiesību visā Eiropas Savienībā. Nepieciešams turpināt integrētas pieejas dzimumu līdztiesībai īstenošanu visu nozaru politikā, ko ir grūti nodrošināt, ja vairums valsts ierēdņu nav apmācīti par dzimumu līdztiesības jautājumiem. (Maruša Gortnāra, Vienādu iespēju valdības birojs, Slovēnija)

11 11 Laba prakse, nodrošinot integrētu pieeju dzimumu līdztiesībai Ko mēs saprotam ar labu praksi integrētas pieejas dzimumu līdztiesības nodrošināšanā? Laba prakse ir tāda prakse, kas pēc novērtējuma veikšanas ir atzīta par veiksmīgu un kurai ir ietekme, ko uzskata par labu. Labas prakses dokumentēšanai nepieciešams reģistrēt pozitīvus sasniegumus, kas tuvina dzimumu līdztiesības sasniegšanu, īstenot operatīvus pasākumus, lai īstenotu integrētas pieejas dzimumu līdztiesībai stratēģijas un uzlabotu ieinteresēto personu kapacitāti un savstarpējo mācīšanos. EIGE ir izstrādājis pieeju un kritērijus, lai identificētu, novērtētu un izplatītu labu praksi vairākās institūta darba jomās. Laika periodā no gada līdz gadam EIGE apkopoja un turpinās apkopot labāko praksi šādās jomās: integrēta pieeja dzimumu līdztiesības nodrošināšanai, apmācība par dzimumu līdztiesību, sieviešu dzimumorgānu kropļošanas izskaušana, vardarbības ģimenē izskaušana sievietes un plašsaziņas līdzekļi, sievietes uzņēmējdarbībā (ar uzsvaru uz jauniešiem), darba, ģimenes un privātās dzīves sabalansēšana. līdztiesības nodrošināšanai, kā arī izstrādājot un īstenojot dzimumu līdztiesības politiku un praksi. Vīrieši un dzimumu līdztiesība Diskusijas par to, kā iesaistīt vairāk vīriešu dzimumu līdztiesības iniciatīvās un kā nevienlīdzība ietekmē dažādas vīriešu grupas, Eiropā ir notikušas jau vismaz desmit gadus. Dažas no ES dalībvalstīm ir iekļāvušas uz vīriešiem attiecināmu politiku plašākos līdztiesības politikas tiesību aktos. Tomēr šāda attīstība visā Eiropā ir nevienmērīga. Vīriešu loma dzimumu līdztiesības veicināšanā arvien biežāk kļūst par pētījumu un dzimumu līdztiesības politikas tematu Eiropas Savienībā. Eiropas Komisijas Ceļvedī sieviešu un vīriešu līdztiesībā gadam uzsvērta vajadzība vīriešiem vairāk iesaistīties aprūpes aktivitātēs. Sieviešu un vīriešu līdztiesības Labas prakses izcelšana sekmē EIGE darbu, lai izveidotu un attīstītu sadarbību un sabiedrisko sakaru veidošanu starp ieinteresētajām personām, kas sniedz savu ieguldījumu, izstrādājot un īstenojot stratēģijas integrētas pieejas dzimumu

12 12 stratēģijā gadam norādīts, ka dzimumu līdztiesība nav panākama bez aktīva vīriešu ieguldījuma, atbalsta un līdzdalības, un politikas virzienos būtu jārisina tādas ar dzimumu saistītas nevienlīdzības, kas ietekmē zēnus/vīriešus, piemēram, lasītprasmes un rakstītprasmes līmenis, priekšlaicīga mācību pārtraukšana un arodveselība. EIGE apzinās sava darba nozīmību attiecībā uz vīriešiem un dzimumu līdztiesību. Institūts gadā iepazīstināja ar pētījumu Vīriešu iesaistīšanās dzimumu līdztiesības iniciatīvās, kā arī savā tīmekļa vietnē publicēja datu bāzi Vīrieši un dzimumu līdztiesības organizācijas. Institūts atspoguļos dzimumu nevienlīdzību, ietekmējot vīriešus un uzsverot viņu iesaistīšanos dzimumu līdztiesības atbalstīšanā, piemēram, EIGE dokumentā Sievietes un vīrieši Eiropas resursu apvienībā iepazīstinot ar vīriešu ieguldījumu dzimumu līdztiesībā. Turklāt EIGE turpinās izpratnes vairošanas aktivitātes šajā jomā, veidojot pārrunas tiešsaistē, kampaņas sociālajos plašsaziņas līdzekļos, rīkojot sanāksmes, intervijas u. c. Dzimumu līdztiesības sniegtie ieguvumi EIGE gada aprīlī uzsāka pētījumu Dzimumu līdztiesības sniegtie ieguvumi. Koncentrējot diskusijas uz dzimumu līdztiesības sniegtajiem ieguvumiem, EIGE meklē iespējas, kā efektīvāk atbalstīt dzimumu līdztiesības perspektīvas plašāku iekļaušanu politikas programmās ES dalībvalstīs. Tas ir jo īpaši svarīgi šajā ekonomikas un sociālās krīzes laikā. Pētījumā tiks analizētas koncepcijas un definīcijas, pamatelementi un pamatojums, uz ko Eiropas Savienībā ir balstīta dzimumu līdztiesības politikas veidošana un saistītās iniciatīvas. Turklāt tajā pētīs, kādi pierādījumu veidi par dzimumu līdztiesības sniegtajiem ieguvumiem var sekmēt informētu politikas veidošanu un veicināt sabiedrības diskusijas par Eiropas ekonomikas un sociālo modeli. Pirmspievienošanās palīdzība instrumenti Viens no EIGE uzdevumiem ir informācijas sniegšana ES institūcijām par dzimumu līdztiesību un integrētu pieeju dzimumu līdztiesības nodrošināšanai kandidātvalstīs un iespējamajās kandidātvalstīs. Institūtu gadā uzaicināja piedalīties Pirmspievienošanās palīdzības instrumentā, un EIGE uzsāka projektu Sagatavošanās pasākumi kandidātvalstīs un iespējamajās kandidātvalstīs dalībai EIGE darbā. Šī darba galvenais mērķis: uzlabot kandidātvalstu un iespējamo kandidātvalstu spējas ievērot ES politiku dzimumu līdztiesības jomā. Šo pilotprojektu ir paredzēts izmantot, lai izveidotu kontaktus, novērtētu kandidātvalstu un iespējamo kandidātvalstu vajadzības un vēlmes, kā arī izpētītu sadarbības ar EIGE veidus nākotnē.

13 13 EIGE Resursu un dokumentācijas centrs (RDC) EIGE ilgtermiņa mērķis attiecībā pret RDC ir iegūt visu institucionālo atmiņu par visu dzimumu līdztiesības darbu ES un dalībvalstu līmenī un padarīt to visiem pieejamu, aktīvi veicinot sadarbību starp dalībniekiem dzimumu līdztiesības darbā visā ES. Galīgais mērķis ir nodrošināt ar dzimumu līdztiesību saistītas atbilstošas informācijas pieejamību atbilstošiem dalībniekiem atbilstošā laikā. EIGE Resursu un dokumentācijas centra trīs galvenās funkcijas ir: vākt, sakārtot un caur vienu piekļuves punktu padarīt pieejamus resursu krājumus par dzimumu līdztiesības jautājumiem, kas līdz šim bijuši iegūstami tikai no daudziem un dažādiem avotiem; izplatīt jaunas zināšanas un resursus, kas ir radīti pašā institūtā; nodrošināt tiešsaistes sadarbības platformu, kuru izmantojot, šīs jomas lēmumu pieņēmēji, speciālisti un citas ieinteresētās personas var diskutēt par dzimumu līdztiesību un dalīties pieredzē un resursos šajā jomā. EIGE RDC ir izveidojis trīs galvenos instrumentus šo mērķu sasniegšanai: tiešsaistes un fizisku bibliotēku; zināšanu centru; EuroGender tīklu. Tiešsaistes bibliotēka caur vienotu saskarni nodrošina piekļuvi resursu krājumiem par dzimumu līdztiesības jautājumiem. Šobrīd EIGE RDC tiešsaistē nodrošina piekļuvi resursu. Jau gadā tika izveidots īpašs informācijas fonds attiecībā vardarbību saistībā ar dzimumu, kas ietvēra vairāk nekā resursu. Kopš gada ir radīti resursu fondi par dzimumu līdztiesību un plašsaziņas līdzekļiem, dzimumu līdztiesību un klimata pārmaiņām, darba, ģimenes un privātās dzīves sabalansēšanu, vīriešiem un dzimumu līdztiesību, kā arī institucionālajiem mehānismiem sieviešu izaugsmei, jo īpaši uzsverot integrētu pieeju dzimumu līdztiesības nodrošināšanai. Šie resursi ir pieejami pieaugošā partnerību tīklā starp EIGE un vadošajiem dokumentācijas un informācijas centriem ES dalībvalstīs. Šobrīd EIGE ir izveidojis partnerību ar Atria dzimumu līdztiesības un sieviešu vēstures institūtu Amsterdamā, Amazone resursu centru līdztiesībai starp sievietēm un vīriešiem

14 14 Briselē, Cid-femmes et genre informācijas un dokumentācijas centru sieviešu un dzimumu līdztiesības jautājumos Luksemburgā, Dzimumu līdztiesības bibliotēku starpdisciplīnu dzimumu līdztiesības pētījumu centrā, kas atrodas Humbolta universitātē Berlīnē, Kvinn- Sam nacionālo resursu bibliotēku dzimumu līdztiesības pētījumiem, kas atrodas Gēteborgas Universitātē, kā arī jaunāko partnerību ar Kvinfo Dānijas Dzimtes, līdztiesības un daudzveidības izpētes un informācijas centru, Ariadne Austrijas Nacionālās bibliotēkas sieviešu studiju dokumentācijas centru Vīnē, Biblioteca delle donne Itālijas Sieviešu bibliotēku Boloņā, Dzimumu un līdztiesības bibliotēku un Grieķijas Iekšlietu ministrijas Dzimumu līdztiesības ģenerālsekretariāta vēstures arhīvu Atēnās un ETUI Eiropas Arodbiedrību institūta dokumentācijas centru. Fiziskā bibliotēka atrodas ES mājā Viļņā, un tajā ir divi galvenie nodalījumi: vispārīgas informācijas telpa pirmajā stāvā (piekļuves punkts), kurā sniegta informācija un bezmaksas publikācijas par darbu dzimumu līdztiesības jomā ES, nodrošinātas lasīšanas vietas, bezmaksas WiFi un citas ērtības; piekļuves punkts ir atvērts visiem iedzīvotājiem, un telpas ir brīvi pieejamas pasākumu rīkošanai, kas saistīti ar dzimumu līdztiesību (filmu skatīšanās, pārrunu rīkošanas, grāmatu prezentācijas, izstādes, u. c.); RDC fondu datu bāzei pieejama meklēšanas funkcija; specializētajā bibliotēkā var veikt konkrētākus pētījumus; specializētajā bibliotēkā ir pieci galvenie fondi: pamatfonds; pelēkās literatūras fonds; EIGE fonds; multivides resursi; sērijveida publikācijas, periodiskie izdevumi un žurnāli. Zināšanu centru veido EIGE pētījumu ziņojumi, metožu datu bāzes, instrumenti un labākā prakse, kā arī fakti un skaitļi par dzimumu līdztiesību; šis fonds ir pieejams arī EIGE RDC tiešsaistes saskarnē. EuroGender elektronisks Eiropas tīkls par dzimumu līdztiesību ir tiešsaistes sadarbības platforma EIGE tīmekļa vietnē. Tā ir tikšanās vieta politikas veidotājiem un lēmumu pieņēmējiem ar speciālistiem, pētniekiem, indivīdiem un organizācijām, lai dalītos uzskatos, pieredzē, dalītos ar informāciju un attiecīgajiem datiem dzimumu līdztiesības jomā. Resursu un dokumentācijas centru tiešsaistē var apmeklēt:

15 15 Sazināsimies EIGE var atrast dažādās platformās. Visas mūsu publikācijas ir pieejamas EIGE tīmekļa vietnē, Resursu un dokumentācijas centrā un virtuālajā grāmatnīcā EU Bookshop. Ar mums varat sazināties, arī izmantojot virtuālo tikšanās vietu EuroGender, kurā iespējams kļūt par tiešsaistes kopienas dalībnieku. Mūsu birojā Viļņā atrodas Resursu un dokumentācijas centra piekļuves punkts, kas atrodas pirmajā stāvā Gedimino pr. 16. Tas ir atvērts no pirmdienas līdz piektdienai no 10:30 līdz 14:30 un no 16:00 līdz 19:30. Piekļuves punkts ir vieta, kur satikties, mijiedarboties un uzzināt par dzimumu līdztiesības darbu ES. Papildinformācija: Lai veiktu pētījumus vai iegūtu padziļinātu informāciju, iespējams apmeklēt specializēto bibliotēku ceturtajā stāvā. Lai saskaņotu apmeklējumu mūsu specializētajā bibliotēkā, lūdzu, pierakstieties, izmantojot šo e-pasta adresi: Ar mums varat sazināties arī ar sociālo mediju starpniecību: Abonējiet EIGE ziņu lapu

16 MH LV - C Eiropas Dzimumu līdztiesības institūts (EIGE) ir neatkarīga Eiropas Savienības institūcija kas izveidota ar mērķi veicināt un stiprināt dzimumu līdztiesību, tostarp nodrošināt integrētu pieeju dzimumu līdztiesībai visās ES un valstu politikas jomās, kā arī veicināt cīņu pret diskrimināciju dzimuma dēļ un palielināt ES pilsoņu izpratni par dzimumu līdztiesību. Papildinformāciju meklējiet EIGE tīmekļa vietnē ( europa.eu). European Institute for Gender Equality Gedimino pr Vilnius LIETUVA Tālr E-pasts: eige.sec@eige.europa.eu EuroGender: ISBN: doi: /40773

Septītā Pamatprogramma

Septītā Pamatprogramma Eiropas pētniecība darbībā SEPTĪTĀ PAMATPROGRAMMA Lai Eiropas pētniecība kļūtu par vadošo Jaunu standartu izveide Eiropas pētniecībā Septītā pamatprogramma pētniecībai un tehnoloģiju attīstībai ir Eiropas

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2016) 735 final KOMISIJAS PAZIŅOJUMS PADOMEI par tāda nolīguma panākšanu, ar kuru Eiropas Savienībai piešķir

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2016) 735 final KOMISIJAS PAZIŅOJUMS PADOMEI par tāda nolīguma panākšanu, ar kuru Eiropas Savienībai piešķir EIROPAS KOMISIJA Briselē, 25.11.2016. COM(2016) 735 final KOMISIJAS PAZIŅOJUMS PADOMEI par tāda nolīguma panākšanu, ar kuru Eiropas Savienībai piešķir īpašu statusu Starptautiskajā Vīnkopības un vīna organizācijā

Sīkāk

Īsa rokasgrāmata par ES darbību profesionālās izglītības un apmācības (PIA) jomā

Īsa rokasgrāmata par ES darbību profesionālās izglītības un apmācības (PIA) jomā Īsa rokasgrāmata par ES darbību profesionālās izglītības un apmācības (PIA) jomā Profesionālā izglītība un apmācība Ne Eiropas Komisija, ne personas, kas rīkojas Komisijas vārdā, neatbild par to, kā tiek

Sīkāk

Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Lēmums (2011. gada 20. janvāris) par Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Konsultatīvās zinātniskās komitejas locekļu

Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Lēmums (2011. gada 20. janvāris) par Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Konsultatīvās zinātniskās komitejas locekļu C 39/10 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 8.2.2011. EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJA EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJAS LĒMUMS (2011. gada 20. janvāris) par Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Konsultatīvās

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr.4112901178 Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr. 63324284, tālr./fakss 63324169 e-pasts: varmesk@kuldiga.lv APSTIPRINĀTS Ar Kuldīgas

Sīkāk

Baltic HIV Association

Baltic HIV Association - 2014.gada pārskats 12/03/2015 Inga Upmace, Valdes priekšsēdētāja Dibināta 2010.gadā Reģ. Nr.40008153882 Fakti par biedrību Jurid. adrese Druvienas iela 36-144, LV-1079 Valdes sastāvs E.Dompalma-Linuža,

Sīkāk

COM(2014)520/F1 - LV (annex)

COM(2014)520/F1 - LV (annex) EIROPAS KOMISIJA Briselē, 23.7.2014. COM(2014) 520 final ANNEXES 1 to 3 PIELIKUMI dokumentam KOMISIJAS PAZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI Energoefektivitāte un tās ieguldījums enerģētiskajā drošībā

Sīkāk

Изпълнение на план за равенство между половете в академичните среди и изследователските организации — ръководство за действия стъпка по стъпка

Изпълнение на план за равенство между половете в академичните среди и изследователските организации — ръководство за действия стъпка по стъпка STRUKTURĀLAS PĀRMAIŅAS PĒTNIECĪBAS JOMĀ Šo publikāciju sagatavoja saistībā ar Eiropas Dzimumu līdztiesības institūta dzimumu līdztiesības integrēšanas programmu. Tā ir pieejama tiešsaistē EIGE Dzimumu

Sīkāk

Konkursa nolikums

Konkursa nolikums APSTIPRINU Latvijas Republikas tiesībsargs J.Jansons Rīgā, 2017. gada 7. septembrī Konkursa Gada balva personu ar invaliditāti atbalstam 2017 NOLIKUMS PAMATOJUMS Latvijas Republikas tiesībsargs (turpmāk

Sīkāk

Ziņojums par Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras 2008. finanšu gada pārskatiem, ar Aģentūras atbildēm

Ziņojums par Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras 2008. finanšu gada pārskatiem, ar Aģentūras atbildēm 15.12.2009. Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis C 304/49 ZIŅOJUMS par Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras 2008. finanšu gada pārskatiem, ar Aģentūras atbildēm (2009/C 304/10)

Sīkāk

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63 Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr.4112901027 Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63448697, e- pasts:dzervespamatskola@inbox.lv APSTIPRINU:

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 BIZNESA LABORATORIJA Piektdiena, 24.oktobris, plkst.15:05 Mums dzīvē nepieciešama ne tikai veiksme un zināšanas, bet arī iespēja veikt izvēles, izmēģināt un iespējas kļūdīties. Un šķiet, reti kura auditorija

Sīkāk

Microsoft Word _Pamatjoma.doc

Microsoft Word _Pamatjoma.doc Ogres sākumskola ATTĪSTĪBAS PLĀNS 2014. 2017. gadam Skolas attīstības prioritātes 2014.- 2017.gadam 2014./2015.m.g. 2015./2016.m.g. 2016./2017.m.g. Mācību saturs Pamatzināšanu kodola izveide izglītojamiem

Sīkāk

P R O J E K T S v

P R O J E K T S    v APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 23.08.2016. sēdes lēmumu (protokols Nr.13 4) 2016.gada 23.augustā NOLIKUMS Ādažu novadā Nr.14 Ādažu vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 15.panta

Sīkāk

FMzino_

FMzino_ Informatīvais ziņojums par Latvijas gatavību Eiropas Savienības finanšu resursu apguvei Šajā ziņojumā ir ietverta informācija par ES struktūrfondu (turpmāk - SF) un Kohēzijas fonda īstenošanas gaitu uz

Sīkāk

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6 ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 4113901196 Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis 633 51347, tālrunis/ fakss 633 51127, elektroniskais pasts: vidusskola@alsunga.lv

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Eiropas Savienības programma JAUNATNE DARBĪBĀ 2007.gada 01.janvāris 2013.gada 31.decembris v/a Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra jauniešu neformālā izglītība JSPA darbības virzieni ES programma

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2017) 423 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par to, kā tiek īstenotas pilnvaras pieņemt

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2017) 423 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par to, kā tiek īstenotas pilnvaras pieņemt EIROPAS KOMISIJA Briselē, 10.8.2017. COM(2017) 423 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par to, kā tiek īstenotas pilnvaras pieņemt deleģētos aktus, kas Komisijai piešķirtas ar Eiropas

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis 63404750, fakss 63423391 NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, 2018. gada 18.janvārī Nr.2 Liepājas 8.vidusskolas nolikums Izdots saskaņā

Sīkāk

Ziņojums par Kopienas Augu šķirņu biroja gada pārskatiem ar Biroja atbildēm

Ziņojums par Kopienas Augu šķirņu biroja gada pārskatiem ar Biroja atbildēm C 449/46 LV Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 1.12.2016. ZIŅOJUMS par Kopienas Augu šķirņu biroja 2015. gada pārskatiem ar Biroja atbildēm (2016/C 449/08) IEVADS 1. Kopienas Augu šķirņu biroju (turpmāk

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2016) 618 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS Ziņojums, lai atvieglotu Eiropas Savienībai noteiktā daudzuma aprēķināšanu

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2016) 618 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS Ziņojums, lai atvieglotu Eiropas Savienībai noteiktā daudzuma aprēķināšanu EIROPAS KOMISIJA Briselē, 23.9.2016. COM(2016) 618 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS Ziņojums, lai atvieglotu Eiropas Savienībai noteiktā daudzuma aprēķināšanu, un ziņojums, lai atvieglotu Savienībai, tās dalībvalstīm

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr.90009115622, Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis +371 64522453 fakss+371 64522453, e-pasts: dome@balvi.lv APSTIPRINĀTS ar Balvu novada

Sīkāk

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 24. maijā (OR. en) 9638/17 DARBA REZULTĀTI Sūtītājs: Datums: Saņēmējs: Padomes Ģenerālsekretariāts 2017.

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 24. maijā (OR. en) 9638/17 DARBA REZULTĀTI Sūtītājs: Datums: Saņēmējs: Padomes Ģenerālsekretariāts 2017. Eiropas Savienības Padome Briselē, 2017. gada 24. maijā (OR. en) 9638/17 DARBA REZULTĀTI Sūtītājs: Datums: Saņēmējs: Padomes Ģenerālsekretariāts 2017. gada 24. maijs delegācijas SPORT 40 EDUC 266 JEUN

Sīkāk

EIROPAS SAVIENĪBA EIROPAS PARLAMENTS PADOME 2011/0901 B (COD) PE-CONS 62/15 Briselē, gada 18. novembrī (OR. en) JUR 692 COUR 47 INST 378 CODEC 1

EIROPAS SAVIENĪBA EIROPAS PARLAMENTS PADOME 2011/0901 B (COD) PE-CONS 62/15 Briselē, gada 18. novembrī (OR. en) JUR 692 COUR 47 INST 378 CODEC 1 EIROPAS SAVIENĪBA EIROPAS PARLAMENTS PADOME 2011/0901 B (COD) PE-CONS 62/15 Briselē, 2015. gada 18. novembrī (OR. en) JUR 692 COUR 47 INST 378 CODEC 1434 LEĢISLATĪVIE AKTI UN CITI DOKUMENTI Temats: EIROPAS

Sīkāk

DPP

DPP IEVADS Darbības programma Infrastruktūra un pakalpojumi 2.prioritāte Teritoriju pieejamības un sasniedzamības veicināšana 2.2. pasākums IKT infrastruktūra un pakalpojumi Pašreizējā sabiedrības attīstības

Sīkāk

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.7/2016

Sīkāk

Microsoft Word - kn17p1.doc

Microsoft Word - kn17p1.doc Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtajā redakcijā 1.pielikums Ministru kabineta 2009.gada 6.janvāra noteikumiem Nr.17 Eiropas Sociālā fonda projekta iesnieguma veidlapa Projekta nosaukums: Darbības

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013

LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013 LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013 Ievads Saskaņā ar Nacionālās drošības koncepciju viens no aktuālākajiem nacionālās

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2017) 71 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (E

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2017) 71 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (E EIROPAS KOMISIJA Briselē, 14.2.2017. COM(2017) 71 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (EK) Nr. 450/2003 par darbaspēka izmaksu indeksu (LCI)

Sīkāk

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā 2014.gada 20.jūnija Rīkojums Nr. 315 Rīgā (prot. Nr.33 59. ) Grozījumi darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā 1. Izdarīt darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā

Sīkāk

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 16. novembrī (OR. en) 14254/18 LIMITE RECH 485 COMPET 771 PIEZĪME Sūtītājs: Saņēmējs: Temats: prezidentv

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 16. novembrī (OR. en) 14254/18 LIMITE RECH 485 COMPET 771 PIEZĪME Sūtītājs: Saņēmējs: Temats: prezidentv Eiropas Savienības Padome Briselē, 2018. gada 16. novembrī (OR. en) 14254/18 LIMITE RECH 485 COMPET 771 PIEZĪME Sūtītājs: Saņēmējs: Temats: prezidentvalsts Pastāvīgo pārstāvju komiteja Gatavošanās Konkurētspējas

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-30

LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-30 LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 90001623310, Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-3018 Tālr./fakss 63050688, tālr. 63050188, e-pasts: ozolniekuvsk@apollo.lv,

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 VIĻĀNU NOVADA DOME VIĻĀNU NOVADA ATTĪSTĪBAS PROGRAMMAS 2015. 2022. GADAM IZSTRĀDE Projekta uzsākšanas sanāksme 2014. gada 27. jūnijs 2 SATURS Pasūtītājs Izpildītājs Tiesiskais ietvars Viļānu novada attīstības

Sīkāk

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījumi: 12.07.2018., prot.nr.9, 8. Grozījumi: 25.10.2018.,

Sīkāk

CM_PETI

CM_PETI EIROPAS PARLAMENTS 2009-2014 Lūgumrakstu komiteja 29.8.2014 PAZIŅOJUMS KOMITEJAS LOCEKĻIEM Temats: Lūgumraksts Nr. 1453/2007, ko Ringsend Irishtown un Sandymount Vides grupas vārdā iesniedza Īrijas valstspiederīgais

Sīkāk

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA LAZDONAS PAMATSKOLA Reģ.Nr. 4412900119, Jurģkalni, Lazdonas pagasts, Madonas novads, LV 4824 tel: 64807460, fakss 64826555, e-pasts: lazdonasskola@gmail.com APSTIPRINĀTS ar 18.10.2016.

Sīkāk

I Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini

I  Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBA AIZKRAUKLES INTEREŠU IZGLĪTĪBAS CENTRS Spīdolas iela 11, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101 Aizkrauklē Nolikums Nr.2017/9 APSTIPRINĀTS ar Aizkraukles novada domes 2017.gada

Sīkāk

PR_INI

PR_INI EIROPAS PARLAMENTS 2009-2014 Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komiteja 10.8.2012 2011/2246(INI) ZIŅOJUMA PROJEKTS par ES hartu standartu noteikšana attiecībā uz plašsaziņas līdzekļu brīvību Eiropas

Sīkāk

LATVIJAS BASKETBOLS CEĻĀ UZ SASNIEGUMIEM – Dace

LATVIJAS BASKETBOLS  CEĻĀ UZ   SASNIEGUMIEM – Dace LATVIJAS LATVIJAS BASKETBOLA BASKETBOLA SASNIEGUMI SASNIEGUMI LATVIJAS LATVIJAS LEPNUMS LEPNUMS Basketbola Basketbola attīstības attīstības programma programma STRATĒĢISKIE VIRZIENI KONKURĒTSPĒJĪGU KONKURĒTSPĒJĪGU

Sīkāk

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 3. novembrī (OR. en) 15041/14 PAVADVĒSTULE Sūtītājs: ENT 251 MI 843 CONSOM 227 COMPET 600 DELACT 213 Dir

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 3. novembrī (OR. en) 15041/14 PAVADVĒSTULE Sūtītājs: ENT 251 MI 843 CONSOM 227 COMPET 600 DELACT 213 Dir Eiropas Savienības Padome Briselē, 2014. gada 3. novembrī (OR. en) 15041/14 PAVADVĒSTULE Sūtītājs: ENT 251 MI 843 CONSOM 227 COMPET 600 DELACT 213 Direktors Jordi AYET PUIGARNAU kungs, Eiropas Komisijas

Sīkāk

Draft council conclusions Austrian Presidency

Draft council conclusions Austrian Presidency Eiropas Savienības Padome Briselē, 2019. gada 14. jūnijā (OR. en) 10354/19 SOC 485 EMPL 374 SAN 304 DARBA REZULTĀTI Sūtītājs: Datums: Saņēmējs: Padomes Ģenerālsekretariāts 2019. gada 13. jūnijs delegācijas

Sīkāk

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzfinansētie finanšu instrumenti ir ilgtspējīgs un efektīvs veids,

Sīkāk

Biedrības Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi darbības pārskats par gadu Šis materiāls Biedrības Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi darbība

Biedrības Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi darbības pārskats par gadu Šis materiāls Biedrības Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi darbība Biedrības Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi darbības pārskats par 2013. gadu Šis materiāls Biedrības Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi darbības pārskats par 2013.gadu ir izstrādāts ar Eiropas Ekonomikas

Sīkāk

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 9. februārī (OR. en) Starpiestāžu lieta: 2018/0021 (NLE) 6044/18 FISC 52 ECOFIN 95 PRIEKŠLIKUMS Sūtītājs

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 9. februārī (OR. en) Starpiestāžu lieta: 2018/0021 (NLE) 6044/18 FISC 52 ECOFIN 95 PRIEKŠLIKUMS Sūtītājs Eiropas Savienības Padome Briselē, 2018. gada 9. februārī (OR. en) Starpiestāžu lieta: 2018/0021 (NLE) 6044/18 FISC 52 ECOFIN 95 PRIEKŠLIKUMS Sūtītājs: Direktors Jordi AYET PUIGARNAU kungs, Eiropas Komisijas

Sīkāk

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja, Skola2030 1 Projekta mērķis Aprobēt, pilnveidot, pēctecīgi ieviest vispārējās izglītības saturu un pieeju mācīšanai, kas skolēnos attīstītu dzīvei 21. gadsimtā

Sīkāk

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 24. augustā (OR. en) 11710/17 AGRI 433 AGRIORG 81 DELACT 142 PAVADVĒSTULE Sūtītājs: Direktors Jordi AYET

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 24. augustā (OR. en) 11710/17 AGRI 433 AGRIORG 81 DELACT 142 PAVADVĒSTULE Sūtītājs: Direktors Jordi AYET Eiropas Savienības Padome Briselē, 2017. gada 24. augustā (OR. en) 11710/17 AGRI 433 AGRIORG 81 DELACT 142 PAVADVĒSTULE Sūtītājs: Direktors Jordi AYET PUIGARNAU kungs, Eiropas Komisijas ģenerālsekretāra

Sīkāk

RE_Statements

RE_Statements EIROPAS PARLAMENTS 2014-2019 Sesijas dokuments 19.12.2014 B8-0000/2014 REZOLŪCIJAS PRIEKŠLIKUMA PROJEKTS iesniegts, noslēdzot debates par Komisijas paziņojumu, saskaņā ar Reglamenta 123. panta 2. punktu

Sīkāk

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk?

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? 08.06.2016. Kā notiek aprobācijas pētījums? Pētījumos balstītu piemēru radīšana (research based design) Piemēru un modeļu izstrāde Teorētiskais pamatojums un modelis

Sīkāk

Pamatnostādnes Sadarbība starp iestādēm saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 909/ un 23. pantu 28/03/2018 ESMA LV

Pamatnostādnes Sadarbība starp iestādēm saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 909/ un 23. pantu 28/03/2018 ESMA LV Pamatnostādnes Sadarbība starp iestādēm saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 909/2014 17. un 23. pantu 28/03/2018 ESMA70-151-435 LV Satura rādītājs 1 Piemērošanas joma... 3 2 Mērķis... 5 3 Atbilstības un ziņošanas

Sīkāk

Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss , , e-pasts

Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss , , e-pasts Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr.4512900275 Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss 65223936, 65221063, e-pasts kps48@inbox.lv KRUSTPILS PAMATSKOLAS NOLIKUMS Jēkabpilī I.

Sīkāk

TA

TA Eiropas Parlaments 04-09 PIEŅEMTIE TEKSTI P8_TA(08)00 Dzimumu līdztiesība plašsaziņas līdzekļu nozarē Eiropas Savienībā Eiropas Parlamenta 08. gada 7. aprīļa rezolūcija par dzimumu līdztiesību plašsaziņas

Sīkāk

LAT_O2_WBL_PRO_EQF_workshops_FINAL REV_180327

LAT_O2_WBL_PRO_EQF_workshops_FINAL REV_180327 WBL-PRO projekts Kvalifikācija, atvērtie resursi, labās prakses un rīku piemēri darba vidē balstītu mācību profesionālim 2016-1-DE02-KA202-003339 IO2: Eiropas kvalifikāciju ietvarstruktūra DVB mācību profesionālim

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation K.Lankovska vecākā speciāliste veselības veicināšanas jautājumos Jelgavas sociālo lietu pārvalde Laba veselība palielina dzīves kvalitāti, stiprina ģimenes, veicina drošību, nabadzības samazināšanos un

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts Mālpils novada dome Mālpils novada pirmsskolas izglītības iestāde Māllēpīte Reģ. Nr. 4301901951 Jaunā ielā 3, Mālpilī, Mālpils novadā, LV 2152 Tālrunis/fakss 67925069, 67925252, e-pasts piimalp@tvnet.lv

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.6/2017

Sīkāk

2016. gada pārskats

2016. gada pārskats Gada pārskats 2016 Saturs Priekšvārds 2 3 Izdevēja ziņas 6 Saturs 1 Priekšvārds Mario Dragi, Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas priekšsēdētājs Šis ir Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas (ESRK) sestais gada

Sīkāk

AIC-9gadi-plakāti

AIC-9gadi-plakāti Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram 9 GADI Viena no Saeimas darba prioritātēm ir dialogs ar sabiedrību un iedzīvotāju iesaistīšana likumu pieņemšanas procesā Lai veicinātu sabiedrības izpratni

Sīkāk

2019 QA_Final LV

2019 QA_Final LV 2019. gada ex-ante iemaksas Vienotajā noregulējuma fondā (VNF) Jautājumi un atbildes Vispārēja informācija par aprēķinu metodoloģiju 1. Kāpēc salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir mainījusies aprēķinu metode,

Sīkāk

Rīgā

Rīgā APSTIPRINĀTS ar Privātās pamatskolas un Rīgas ģimnāzijas Maksima direktora 2016. gada 01.septembra rīkojumiem Nr. 78/47 IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā METODISKĀS KOMISIJAS REGLAMENTS Izdots saskaņā Vispārējās

Sīkāk

Uzaicinājums iesniegt priekšlikumus – EACEA/33/2017 – 2014.–2020. gada programma “Eiropa pilsoņiem” – Darbības dotācijas – Strukturālais atbalsts Eiro

Uzaicinājums iesniegt priekšlikumus – EACEA/33/2017 – 2014.–2020. gada programma “Eiropa pilsoņiem” – Darbības dotācijas – Strukturālais atbalsts Eiro C 282/4 LV Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 26.8.2017. V (Atzinumi) ADMINISTRATĪVAS PROCEDŪRAS EIROPAS KOMISIJA UZAICINĀJUMS IESNIEGT PRIEKŠLIKUMUS EACEA/33/2017 2014. 2020. gada programma Eiropa

Sīkāk

Bioekonomikas attīstības iespējas Latvijā

Bioekonomikas attīstības iespējas Latvijā Šeit top veiksmīgas karjeras Bioekonomikas attīstības iespējas Latvijā IV Pasaules latviešu zinātnieku kongress 2018.gada 18.-20.jūnijs Irina Pilvere Rektore, profesore www.llu.lv Kāpēc bioekonomikas attīstība

Sīkāk

LV C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS P

LV C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS P C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 26.10.2012. 7. PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS PUSES, ŅEMOT VĒRĀ to, ka saskaņā ar Līguma par Eiropas

Sīkāk

Prezentācijas tēmas nosaukums

Prezentācijas tēmas nosaukums ES programma Radošā Eiropa (2014-2020) Andrejs.Lukins@km.gov.lv www.km.gov.lv/radosaeiropa facebook.com/radosaeiropa @radosaeiropa 05/04/2018, Valmiera ES programma RADOŠĀ EIROPA 2014-2020 - Eiropas Komisija

Sīkāk

SABIEDRISKĀ TRANSPORTA PADOME Rīgā, Vaļņu ielā 30 Sabiedriskā transporta padomes Lēmums Nr gada 10.maijā (prot.nr.5 1) 1. Par Sabiedriskā trans

SABIEDRISKĀ TRANSPORTA PADOME Rīgā, Vaļņu ielā 30 Sabiedriskā transporta padomes Lēmums Nr gada 10.maijā (prot.nr.5 1) 1. Par Sabiedriskā trans SABIEDRISKĀ TRANSPORTA PADOME Rīgā, Vaļņu ielā 30 Lēmums Nr.1 2019.gada 10.maijā (prot.nr.5 1) 1. Par lēmumu izpildi. Pamatojoties uz 2013. gada 17. decembra Ministru kabineta noteikumu Nr.1511 nolikums

Sīkāk

Microsoft Word - lv-COM674.doc

Microsoft Word - lv-COM674.doc EIROPAS KOPIENU KOMISIJA Briselē, 10.11.2006 KOM(2006)674 galīgais redakcija KOMISIJAS ZIŅOJUMS Gada ziņojums par pirmspievienošanās struktūrpolitikas instrumentu (ISPA) 2005 SEK(2006)1430 LV LV SATURS

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts APSTIPRINĀTS Gulbenes novada pašvaldības domes 2018. gada 28. jūnija sēdē, Protokols Nr.12, 7 Gulbenes 1. pirmsskolas izglītības iestādes NOLIKUMS Gulbenē Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA 2016 Saturs Vispārējie principi... 2 Misija, vīzija un vērtības... 2 Korporatīvā sociālā atbildība... 3 KSA mērķis... 3 KSA aktivitāšu virzieni un prioritātes...

Sīkāk

Klientu klasifikācijas politika, sniedzot ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus II Mērķis Klientu klasifikācijas politikas, snied

Klientu klasifikācijas politika, sniedzot ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus II Mērķis Klientu klasifikācijas politikas, snied Klientu klasifikācijas politika, sniedzot ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus II Mērķis Klientu klasifikācijas politikas, sniedzot ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība PROJEKTA SAM 8.2.1. ĪSTENOŠANA DAUGAVPILS UNIVERSITĀTĒ Starpdisciplinārais seminārs Daugavpils Universitātē, 06.11.2018. Eiropas Sociālā fonda projekta Daugavpils

Sīkāk

COM(2006)510/F1 - LV

COM(2006)510/F1 - LV EIROPAS KOPIENU KOMISIJA Briselē, 9.10.2006 COM(2006) 510 galīgā redakcija Priekšlikums PADOMES LĒMUMAM par pagaidu aizliegumu Austrijā izmantot un pārdot ģenētiski modificētu kukurūzu (Zea mays L. līnija

Sīkāk

BoS 2018 XX (Extension of the JC GL on complaints-handling - draft Final report).docx

BoS 2018 XX (Extension of the JC GL on complaints-handling - draft Final report).docx 04/10/2018 JC 2018 35 Pamatnostādnes par sūdzību izskatīšanu vērtspapīru un banku nozarē Pamatnostādnes par sūdzību izskatīšanu vērtspapīru (EVTI) un banku (EBI) nozarē Mērķis 1. Lai nodrošinātu patērētāju

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation No profesijas standarta līdz reformai 2019. gada 16. martā. 19.03.2019 1 Reforma Sieviešu dzimtes vārds Pārkārtojums, pārveidojums, saglabājot galveno no līdzšinējā Pārmaiņa, pārkārtojums kādā sabiedrības

Sīkāk

Avision

Avision Bauskas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes Zīlīte NOLIKUMS 2017.gada 31.augustā Bauskā Nr.43 (prot.nr. 5, 5.punkts) Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo daļu, Vispārējās izglītības

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS ( ) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa n

EIROPAS KOMISIJA Briselē, C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS ( ) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa n EIROPAS KOMISIJA Briselē, 30.9.2015 C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS (30.9.2015) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa no Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr. 90009113532 Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr. 63232110, fakss 63232130, e-pasts dome@talsi.lv Talsos PIELIKUMS

Sīkāk

Informatīvs paziņojums par datu pārsūtīšanu saskaņā ar VDAR, bez vienošanās Brexit gadījumā Pieņemts gada 12. februārī Ievads Ja starp Eiropas E

Informatīvs paziņojums par datu pārsūtīšanu saskaņā ar VDAR, bez vienošanās Brexit gadījumā Pieņemts gada 12. februārī Ievads Ja starp Eiropas E Informatīvs paziņojums par datu pārsūtīšanu saskaņā ar VDAR, bez vienošanās Brexit gadījumā Pieņemts 2019. gada 12. februārī Ievads Ja starp Eiropas Ekonomiskajā zonas valstīm (EEZ) un Apvienoto Karalisti

Sīkāk

Microsoft Word - ZinojumsLV2015_2.doc

Microsoft Word - ZinojumsLV2015_2.doc Ziņojums par atklātu konkursu Rīgā 2015.gada 25.jūnijā Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs finanšu direktors Heino Spulģis Iepirkumu komisijas locekļi Oficiālo paziņojumu oficiālās publikācijas nodrošināšanas

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr , Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības ies

LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr , Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības ies LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības iestāžu reģistrā 4513900859, NMR kods: 90009249831, Meža

Sīkāk

Social Activities and Practices Institute 1 Victor Grigorovich Street, Sofia 1606, Bulgaria Phone: Kas ir

Social Activities and Practices Institute 1 Victor Grigorovich Street, Sofia 1606, Bulgaria Phone: Kas ir Kas ir interaktīvās studijas? Iztrādāja: Nelija Petrova-Dimitrova Uzdevums 1 Interaktīvās studijas ir mijiedarbība, nevis iedarbība! Uzdevums 2 Interaktīvo studiju pamatā ir grupas dinamika! Grupa ir apmācību

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2018) 817 final 2018/0414 (COD) Priekšlikums EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES REGULA, ar ko Regulas (ES) Nr. 1305

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2018) 817 final 2018/0414 (COD) Priekšlikums EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES REGULA, ar ko Regulas (ES) Nr. 1305 EIROPAS KOMISIJA Briselē, 7.12.2018 COM(2018) 817 final 2018/0414 (COD) Priekšlikums EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES REGULA, ar ko Regulas (ES) Nr. 1305/2013 un (ES) Nr. 1307/2013 groza attiecībā uz konkrētiem

Sīkāk

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Kognitīvo procesu izpēte klīniskajā psiholoģijā Jeļena Lučkina, Mg.psych., klīniskais psihologs PSIHOLOĢIJA... Zinātne, kas pēta cilvēka vai cilvēku grupas psihes un psihiskas darbības izcelsmi, attīstību

Sīkāk

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 6. martā (OR. en) Starpiestāžu lieta: 2018/0021 (NLE) 6266/18 FISC 72 ECOFIN 127 LEĢISLATĪVIE AKTI UN CI

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 6. martā (OR. en) Starpiestāžu lieta: 2018/0021 (NLE) 6266/18 FISC 72 ECOFIN 127 LEĢISLATĪVIE AKTI UN CI Eiropas Savienības Padome Briselē, 2018. gada 6. martā (OR. en) Starpiestāžu lieta: 2018/0021 (NLE) 6266/18 FISC 72 ECOFIN 127 LEĢISLATĪVIE AKTI UN CITI DOKUMENTI Temats: PADOMES ĪSTENOŠANAS LĒMUMS, ar

Sīkāk

Nr

Nr JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 24.AUGUSTA SAISTOŠAJIEM NOTEIKUMI Nr. GROZĪJUMI JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 9. FEBRUĀRA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.17-3 JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Bērnu un ģimeņu politika Latvijā: prioritātes, aktualitātes un izaicinājumi Līga Āboliņa (Dr.demogr.) Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece 2017.gada 29.maijs BĒRNU UN ĢIMENES POLITIKA: starpdisciplināra

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Pamācība Erasmus+ rīki Kursu katalogs Mobilitātes iespējas Stratēģiskās partnerības www.schooleducationgateway.eu Vispārēja informācija Šī ir pamācība, kas palīdzēs izmantot School Education Gateway vietnes

Sīkāk

AM_Ple_LegReport

AM_Ple_LegReport 5.12.2018 A8-0417/141 Nr. 141 1. pants 1. daļa 6. punkts Regula (EK) Nr. 178/2002 39. pants 2. punkts ievaddaļa 2. Iestāde var piekrist kā konfidenciālu apstrādāt tikai turpmāk minēto informāciju, kuras

Sīkāk

Izziòa

Izziòa IZZIĥA par vadošās iestādes komentāriem par Labklājības ministrijas sagatavoto 1.operacionālās programmas Cilvēkresursi un nodarbinātība prioritāti Nodarbinātība un sociālā iekĝaušana Pasākums Nodarbinātība

Sīkāk

Microsoft Word - COM_2004_693-JAI-C3_MJR_Agence Droits Fondamentaux_LV_ACTE?

Microsoft Word - COM_2004_693-JAI-C3_MJR_Agence Droits Fondamentaux_LV_ACTE? EIROPAS KOPIENU KOMISIJA Briselē, 25.10.2004 COM(2004) 693 galīgā redakcija KOMISIJAS PAZIŅOJUMS Pamattiesību aģentūra Publisks dokuments {EKS(2004)1281} LV LV KOMISIJAS PAZIŅOJUMS Pamattiesību aģentūra

Sīkāk

PR_Dec_Agencies

PR_Dec_Agencies Eiropas Parlaments 2014-2019 Budžeta kontroles komiteja 2017/2173(DEC) 5.2.2018 ZIŅOJUMA PROJEKTS par Eiropas Vērtspapīru un tirgu iestādes 2016. finanšu gada budžeta izpildes apstiprināšanu (2017/2173(DEC))

Sīkāk

RSU SKMK Stratēģija

RSU SKMK Stratēģija RSU SARKANĀ KRUSTA MEDICĪNAS KOLEDŽAS ATTĪSTĪBAS STRATĒĢIJA 2016. 2020.GADAM Rīga, 2015 SATURS Ievads... 3 1. RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas stratēģijas pamatnostādnes... 4 2. Galvenie Koledžas

Sīkāk

ES struktūrfondu finanšu pārdale pēc noslēgumu pieprasījumu iesniegšanas

ES struktūrfondu finanšu pārdale pēc noslēgumu pieprasījumu iesniegšanas ES Struktūrfondu un Kohēzijas fonda investīciju progress līdz 2013.gada 31.janvārim* * ziņojumā līdz 31.12.2012. un aptver arī EEZ un Norvēģijas un Šveices programmas Saturs 1. ES fondu ieviešanas progress

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2013) 69 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par to, kā tiek īstenota Eiropas Parlamenta u

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2013) 69 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par to, kā tiek īstenota Eiropas Parlamenta u EIROPAS KOMISIJA Briselē, 12.2.2013 COM(2013) 69 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par to, kā tiek īstenota Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (EK) Nr. 450/2003 par darbaspēka izmaksu

Sīkāk

Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā

Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā 2013 Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā Aptaujas rezultāti Aptauja daļēji finansēta Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā INTERREG IVC programmas projekta Micropol

Sīkāk

EIROPAS SAVIENĪBAS PADOME Briselē, gada 20. decembrī (21.12) (OR. en) 18082/12 STATIS 110 SOC 1021 EDUC 385 PAVADVĒSTULE Sūtītājs: Eiropas Komis

EIROPAS SAVIENĪBAS PADOME Briselē, gada 20. decembrī (21.12) (OR. en) 18082/12 STATIS 110 SOC 1021 EDUC 385 PAVADVĒSTULE Sūtītājs: Eiropas Komis EIROPAS SAVIENĪBAS PADOME Briselē, 2012. gada 20. decembrī (21.12) (OR. en) 18082/12 STATIS 110 SOC 1021 EDUC 385 PAVADVĒSTULE Sūtītājs: Eiropas Komisija Saņemšanas datums: 2012. gada 28. novembris Saņēmējs:

Sīkāk

Latvijas tautsaimniecība: attīstības tendences un riski Kārlis Vilerts, Latvijas Banka

Latvijas tautsaimniecība: attīstības tendences un riski Kārlis Vilerts, Latvijas Banka Latvijas tautsaimniecība: attīstības tendences un riski Kārlis Vilerts, Latvijas Banka 28.3.219. Ekonomiskās izaugsmes tempi pasaulē kļūst lēnāki 8 7 6 5 4 3 2 1-1 Reālā IKP pārmaiņu tempi (%) -2 213 214

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Sociālās rehabilitācijas un institūcijām alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu attīstība reģionos otrās kārtas otrā apakškārta 2011.gada maijs Nodarbinātības valsts aģentūras

Sīkāk

Studiju virziena pašnovērtējuma ziņojuma izstrādes vadlīnijas Studiju virziena pašnovērtējuma ziņojuma izstrādes vadlīnijas ir izstrādātas saskaņā ar

Studiju virziena pašnovērtējuma ziņojuma izstrādes vadlīnijas Studiju virziena pašnovērtējuma ziņojuma izstrādes vadlīnijas ir izstrādātas saskaņā ar Studiju virziena pašnovērtējuma ziņojuma izstrādes vadlīnijas Studiju virziena pašnovērtējuma ziņojuma izstrādes vadlīnijas ir izstrādātas saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumu Nr.

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - VMF LATVIA 2018_2

Microsoft PowerPoint - VMF LATVIA 2018_2 SIA VMF LATVIA 2017.gada darbības rezultāti un uzdevumi 2018.gadam Jānis Buļs Valdes priekšsēdētājs SIA VMF LATVIA 23.03.2018. Esošie VMF LATVIA stratēģiskie mērķi 1. Nodrošināt efektīvu un ilgtspējīgu

Sīkāk