Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download ""

Transkripts

1 - Laikmeta zīmes Izstāde Maidana cilvēki - Latvijas sabiedrības spogulis? Ievietoja Ervīns Jākobsons gada 26. oktobris 07:00 sadaļā Valsts un pilsoņi Tiem, kas seko līdzi notikumiem Latvijā, vēl spilgtā atmiņā skandāls, kāds izvērtās ap oktobra sākumā Rīgā paredzēto fotoizstādi Maidana cilvēki. Lai gan notikumi risinājās nu jau pirms vairākām nedēļām, tomēr visa šī jezga atklāj kādu daudz nopietnāku problēmu, nekā tikai fotoizstādes vandāliska izpostīšana, proti - sev par pārsteigumu esam uzzinājuši, ka patiesā vara suverēnā Eiropas Savienības valstī Latvijā pieder nevis tās tautai un valdībai, bet gan Kremļa saimnieku radītās mītiskās krievu pasaules inspirētai vietējo ekstrēmistu saujiņai. Izstāde Maidana cilvēki tika veidota kā mākslas projekts, kura mērķis - notikumu aculiecinieka skatījumā parādīt cilvēkus, viņu sejas, emocijas, prieku un reizē arī 2014.gada Ukrainas Pašcieņas revolūcijas skarbo traģismu. Fotogrāfiju autors ir ASV dzīvojošs ukraiņu izcelsmes fotomākslinieks Sergejs Meļņikovs (Sergey Melnikoff jeb MFF). Izstāde paredzēta demonstrēšanai Eiropas valstu galvaspilsētās, lielākajās ASV un Kanādas pilsētās, Japānā, Austrālijā, Singapūrā un citur. Pirms Rīgas izstāde bija apskatāma Kijevā, Luksemburgā un Čīles galvaspilsētā Santjago. Sergejs Meļņikovs, pazīstams arī kā MFF. Amerikāņu publicists. Disidents, kurš aizbēdzis no padomju ieslodzījuma vietām, saņēmis politiskā bēgļa statusu ar īpašu ANO lēmumu un ASV pilsonību no prezidenta Ronalda Reigana rokām. Čečenu republikas Ičkērijas nacionālais varonis. Viņš nostājās pret Kaukāza okupāciju, izvēršot aktīvu informatīvo cīņu, par ko tika apbalvots ar ordeni Nācijas Varonis gadā par monumentālo darbu Ukrainas dvēsele saņēmis Svētā, apustulim pielīdzinātā kņaza Vladimira Dižā ordeni no Viņa Svētības Kijevas un visas Krievzemes - Ukrainas patriarha Filareta rokām. Viņa fotodarbus kā oficiālas dāvanas pieņēmuši Lielbritānijas karaliene Elizabete II, pāvests Benedikts XVI, ASV prezidents Džordžs Bušs, budistu līderis Dalai Lama, visas Gruzijas patriarhs Iļja II, Nepālas karalis Birendra Šahs Devs, Brunejas sultāns Hadži Hassanals Bolkijahs un citas diženas mūslaiku personības. Izstādi Rīgā bija paredzēts atklāt jau 2015.gada maijā - ES Austrumu partnerības samita laikā, taču nelabvēlīgas laika prognozes dēļ to atcēla. Izstādīt savas fotogrāfijas Rīgā Meļņikovu it kā esot aicinājusi LR Ārlietu ministrija. Tagad gan ministrijas ierēdņi mēģina noliegt tiešu līdzdalību izstādes organizēšanā, atzīstot vien morālu atbalstu tai. Formālais izstādes rīkotājs ir pazīstamais krievu publicists Sergejs Aļeksejevs, kas pārcēlies uz dzīvi Latvijā, un viņa Latvijas Atdzimšanas fonds. Tomēr fonda atbalstītāju vidū minēta arī Ārlietu ministrija un ministrijas logo redzams zem katras no izstādes fotogrāfijām. Lai nu kā, maz ticams, ka šādu izstādi Austrumu partnerības samita laikā fonds būtu gatavojies rīkot uz savu galvu - tam noteikti bija vajadzīgs Latvijas valdības uzaicinājums un atbalsts.

2 2 Uzbrukumi izstādei sākās vēl pirms tās atklāšanas. Stendus ar fotogrāfijām vēl tikai izkrāva no Ukrainas vēstniecības busiņa, kad kāds krievvalodīgo pārītis jau metās virsū izstādes organizētājiem ar niknu jautājumu: Kas jums atļāva?! Kas atļāva v našei Rige (mūsu Rīgā - Red.) banderiešu izstādi?! Dažas stundas vēlāk sekoja īsts uzbrukums. Pāris homo urlas tieši pretī Ministru Kabineta logiem vandāliski uzbruka izstādes stendiem, sabojājot četras lielformāta fotogrāfijas un ar nazi sagriežot Ukrainas nacionālo brīvības cīņu sarkanmelno karogu. Tikai kāda brīvprātīgā izstādes darbinieka iejaukšanās un draudi izsaukt policiju spēja uzbrucējus aizbaidīt. Treniņtērpu kultūras pārstāvji gaišā dienas laikā Rīgas centrā posta izstādes eksponātus. Par laimi urlēni izrādījās diezgan pastulbi un pašu nofilmēto vandālisma aktu izlika publiskai apskatei internetā. Tas ļāva ātri vien atrast un aizturēt vainīgos. Neskatoties uz to, ka galvenais postītājs savu nelietīgo darbu veica ar aizsegtu seju, viņš tika identificēts un pēdējā brīdī izvilkts no autobusa, kad centās aizbēgt no Latvijas. Interesanti tikai, vai krievvalodīgo pārīša un treniņtērpu kultūras pārstāvju emociju izpausmes bija tīra nejaušība vai tomēr kāda neredzama režisora iepriekš

3 3 sagatavota akcija? No urlēnu uzņemtā video var secināt, ka viņi nejauši gājuši garām izstādes vietai un sev par pārsteigumu kādreizējā Ļeņina pieminekļa vietā ieraudzījuši ienīsto banderiešu karogu, kas tad arī novedis pie vienīgās viņiem pazīstamās problēmu atrisināšanas metodes - stulbas agresijas. Bet lai nu kā būtu ar pirmajiem, skaidrs, ka nākamie uzbrukumi un provokācijas jau bija daļa no rūpīgi izstrādātas shēmas ar mērķi jebkuriem līdzekļiem panākt izstādes slēgšanu. Lielāki vai mazāki incidenti notika teju katru dienu. Te kāds dūšīgs tēvainis, kas teicās ieradies no Ukrainas, mēģināja sabojāt ekspozīciju, te bēdīgi slavenais Novorosijas separātistu atbalstītājs un Benesa Aijo draugs Staņislavs Bukains nejauši salauza stendu, te agresīvi noskaņotu ļaužu saujiņa ar plakātiem rokās skaļi protestēja pie Ārlietu ministrijas durvīm. Krievu Rīga zumēja kā lapseņu pūznis. Vēl viens no kolorado pasugas. Staņislavs Bukains - Drošības policijai labi zināma persona. Vienlaikus ar fiziskiem uzbrukumiem tika izvērsta plaša nomelnošanas kampaņa pret izstādes autoru Sergeju Meļņikovu. Tika stāstīts, ka pasaulslaveno fotomākslinieku pasaulē neviens tā īsti nepazīst un arī viņa draudzība ar pasaulē ietekmīgiem ļaudīm esot tikai blefs. Bija mājieni, ka vairākas viņa fotogrāfijas ir plaģiāts, ka Meļņikova kungs mums klaji melo un vispār ir provokators, zaglis un avantūrists. Šajā propagandas kampaņā aktīvi iesaistījās gan Latvijas krievu prese un internets, gan Krievijas plašsaziņas līdzekļi. Un tomēr šo meļa un avantūrista izstādi Rīgā atbalstīja divas visnotaļ respektablas iestādes - Ukrainas vēstniecība Latvijā un Latvijas Ārlietu ministrija. Aplūkojot izstādes fotogrāfijas, ikviens var pārliecināties, ka tā tik tiešām ir māksla. Kāda nozīme, vai fotogrāfs ir pasaulslavens, vietējā slavenība vai tikai amatieris ar mākslinieka dvēseli - ja viņa darbi emocionāli uzrunā skatītāju, mērķis ir sasniegts. Un krievu pasaules dusmu izvirdumi to jo spilgti pierāda. Asi uzbrukumi tika vērsti arī pret Meļņikova kunga politiskajiem uzskatiem. Ielūkojoties interneta vietnē Free Speach ( Runas brīvība ) jāteic, ka Meļņikova uzskati par Krieviju, tās impērisko politiku un šīs politikas atbalstītājiem, patiešām ir radikāli, reizēm pat ekstrēmi. Tas nepārsteidz, jo ir grūti pieprasīt toleranci un mīlestību pret valsti un cilvēkiem, kas iebrukuši tavā zemē, okupējuši daļu tās teritorijas, nogalina tavus tautiešus, sagrāvuši desmitiem ciemu un pilsētu un nolēmuši bēgļu gaitām simtiem tūkstošu mierīgo iedzīvotāju. No šāda skatupunkta raugoties Meļņikova attieksme, lai arī ne pilnībā atbalstāma, tomēr ir labi saprotama. Jo īpaši mums, latviešiem.

4 4 Vislielāko krievvalodīgo sašutumu izraisīja Meļņikova izteikums, ka izstādes mērķis esot Baltijas tautām iemācīt, kā padzīt no savas zemes okupantus, lopu vagonos tos aizsūtot atpakaļ uz rodinu. Ai, kāds tracis sacēlās! Latvijas krievu internets burtiski uzsprāga. Nelīdzēja pat tas, ka Meļņikovs intervijā Latvijas Avīzei norādīja - šis izteikums uztverams tikai kā simbolisks salīdzinājums. Ja kādam patīk tā sauktā krievu pasaule, lai atceras par tās iecienītāko transportēšanas veidu - lopu vagoniem, kuros iebraucēju mātes un tēvi izsūtīja vietējos iedzīvotājus uz Sibīriju. Tāpēc varētu šo transporta veidu izmantot, lai viņus aizsūtītu atpakaļ. Šeit (Baltijā - Red.) nav vietas krievu pasaulei - uzskata Meļņikovs. Patiesi - no krievvalodīgo mutes nereti dzirdēts atbalsts Staļina rīkotajām deportācijām, apgalvojot, ka tās bijušas objektīva nepieciešamība. Tad kāpēc šāda nepieciešamība nevarētu rasties šodien, tikai šoreiz attiecībā uz krievu kolonistiem? Tā, protams, ir ironija, taču reizēm tikai šādiem šokējošiem paņēmieniem var panākt, ka cilvēki, kas cenšas attaisnot Krievijas (PSRS) noziegumus, sāk atskārst, ka ko līdzīgu var kādreiz piedzīvot paši. Ja godīgi, lielākā daļa latviešu būtu ar mieru ziedot pat luksus klases vagonus un firmas vilcienu Latvija piedevām, lai tikai dabūtu impēristu piekto kolonnu projām no mūsu zemes. Un nesakiet, ka tas ir naids pret krieviem - nē, tikai pret visādiem osipoviem, lindermaņiem, girsiem, ždanokām, gapoņenko, bukainiem un citiem kolorado lenteņiem. Lai kā būtu, izstādes autora personīgajiem uzskatiem nav nekāda sakara ar viņa mākslu. Acīmredzot krievu pasaules atbalstītāji bija citādās domās, jo naktī no 10. uz 11.oktobri izstāde tika izpostīta pilnīgi. Pēdējo naža dūrienu tās organizatoru mugurā veica Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, kurš tā vietā, lai sniegtu nozieguma upuriem visu iespējamo palīdzību, sodīja tos ar atļaujas anulēšanu un iesniegumu Drošības policijā izvērtēt izstādes autora publiskos izteikumus, vai tie nesatur etniskā naida kurināšanas pazīmes. Protams, Radzevičs ir tikai izpildītājs. Īstenie pasūtītāji meklējami augstāk - Rīgas mēra kabinetā un viņa pārstāvētās partijas Saskaņa birojā. Jurītis un Niluška - divi pašvaldības darboņi, kuru (bez)darbība palīdzēja iznīcināt Krievijai netīkamu mākslas izstādi Rīgas centrā. Saskaņas elektorāts var atkal līksmot.

5 5 Rīgas pašvaldība bija izsniegusi atļauju izstādes rīkošanai no 2015.gada 5. līdz 25.oktobrim Brīvības bulvāra alejā starp Merķeļa un Elizabetes ielu. Formālais iegansts atļaujas anulēšanai bija izstādes organizatoru nespēja nodrošināt apsardzi. Bet piedodiet - Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likums nosaka, ka publisks pasākums ir fiziskas vai juridiskas personas plānots un organizēts sabiedrībai pieejams svētku, piemiņas, izklaides, sporta vai atpūtas pasākums publiskā vietā. Par sabiedrisko kārtību un drošību pasākuma laikā kopumā jāatbild tā rīkotājiem, tačukārtības uzturēšanu nodrošina valsts vai pašvaldības policija, vai arī juridiska persona, kurai izsniegta licence apsardzes darbības veikšanai. Kam īsti bija jāuztur kārtība mākslas izstādes laikā? Skaidrs, ka apsardzes neesamība bija tikai formāls iegansts izstādes aizliegšanai. Fotoizstāde nav ne svētku, ne izklaides, ne sporta un pat ne atpūtas pasākums - tā ir mākslas performance. Ja publiskā telpā tiek eksponēts kāds mākslas darbs, vai tiešām māksliniekiem pašam jānodrošina tā diennakts apsardze? Tādēļ jau ir valsts un pašvaldības policija, lai parūpētos par kārtību un drošību. Kāpēc citos pasākumos, kur potenciāli iespējami incidenti un dažādi starpgadījumi, policija vienmēr ir klāt bez īpaša uzaicinājuma? Jau pēc pirmajiem uzbrukumiem bija skaidrs, ka spriedze ap šo izstādi tik drīz nebeigsies. No policijas viedokļa būtu tikai loģiski, ja šai vietai pievērstu pastiprinātu uzmanību. Taču nē - vainīgi izrādās paši organizatori! Nav ko kacināt krievu Rīgu ar atgādinājumiem par to, kas var notikt, kad vietējo aborigēnu pacietības mērs reiz ir pilns. Būtībā nedarot neko izstādes apsargāšanai, pašvaldības policija sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību pret tās organizētājiem. Jāpiezīmē, ka iepriekšējās dienās municipāļi savu darbu veica tikpat izcili - pēc pirmā vandālisma akta viņi ieradās tikai 40 minūtes pēc izsaukuma, protokolus notikuma vietā rakstīja lēni un negribīgi. Naktī, kad izstāde tika pilnīgi izpostīta, pašvaldības policija tā arī nespēja notvert vainīgos, kaut apgalvoja, ka notikuma vietā ieradusies divas minūtes pēc zvana saņemšanas. Par aizturētajiem vai apcietinātajiem vandāļiem būtībā jāpateicas vienīgi valsts policijas darbam. Tā vien šķiet, ka šādi Rīgas pašvaldība sūta izstādes autoram ziņu, ka viņš un viņa māksla Latvijas galvaspilsētā nav gaidīti. Uzmanības vērts ir fakts, ka notikumos ap izstādi iesaistījās arī Rīgas mērs un viens no partijas Saskaņa līderiem Nils Ušakovs. Intervijā laikrakstam Latvijas Avīze Sergejs Meļņikovs asi kritizē mēru, norādot, ka viņš faktiski ir pirmais cilvēks, kurš savā pilsētā sveic viesus, taču ar Meļnikovu un izstādes organizatoriem tikties neesot gribējis. Arī pēc tam, kad notikuši uzbrukumi izstādei, Nils tā vietā, lai kaut ko darītu lietas labā, savā blogā vien pasmējies un teicis, ka viņaprāt izstāde esot stulba. Tā vien šķiet, ka nespējot neko padarīt 16.marta leģionāru piemiņas gājieniem, Rīgas mērs un viņa partija tagad atriebjas nabaga ārzemniekiem. Būsim atklāti - lielākā daļa izstādes postītāju un viņu atbalstītāju meklējami partijas Saskaņa elektorāta vidū. Būtu pieticis mēram publiski nosodīt vandālismu viņa pārvaldītās pilsētas pašā sirdī un uzbrukumi izstādei, iespējams, tiktu novērsti. Sākumā ukraiņu brīvības cīņu sarkanmelnais karogs atradās vietā, kur kādreiz stāvēja Ļeņina piemineklis. Uz padomju nostaļģijas māktajiem sovakiem (cilvēki, kam mīļš padomju dzīvesveids - Red.) šāda svētvietas zaimošana acīmredzot iedarbojās kā sarkana lupata uz bulli. Lielākā daļa

6 Krievijas informatīvajā telpā dzīvojošo to uzskata par Labējā sektora karogu. Patiesībā ar Labējo sektoru karogam ir vien pakārtots sakars. Organizācija gan izmanto šo krāsu salikumu, taču tās karoga centrā ir ukraiņu nacionālais trejzobis ar zobenu vidū un uzraksts Правий Сектóр. Sarkanmelnais ir sens kazaku karogs, kas redzams arī slavenajā Iļjas Repina gleznā Zaporožjes (Aizkrāces) kazaki raksta vēstuli turku sultānam. Otrā Pasaules kara laikā šo karogu izmantoja Ukrainas Nemiernieku armija (UPA), kas cīnījās kā pret padomju, tā vācu okupantiem. Taču Krievijas propagandas zombētie to nezina - viņiem sarkanmelnais ir nolādēts fašistu karogs. 6 Ukrainas brīvības cīņu karogs (pa kreisi) un Labējā sektora karogs (pa labi). Saskatāt atšķirību? Kas tad kolorado lentnešiem tik ļoti nepatika izstādē Maidana cilvēki? Izstāde nebija politiska, to nefinansēja neviena politiska partija, tajā nebija agresijas un naida. Vien cilvēku sejas, sejas, sejas Taču tieši šīs sejas ir ārkārtīgi bīstamas Krievijai, jo atmasko tās propagandas melus, kas visus maidaniešus iztēlo kā galējus nacionālistus, fašistus un ekstrēmistus. Tomēr fotogrāfijās cilvēki ierauga nevis rūdītus bandītus un slepkavas, bet vecas māmiņas un sirmus vīrus, jaunas meitenes un puišus, strādniekus un mātes ar bērniem - patiesībā visu ukraiņu tautu. Tieši tas tik ļoti nepatīk dažādu pasugu krievu impēristiem un viņu saimniekiem Antonijas ielā (Krievijas vēstniecība Rīgā - Red.). Ukrainas vēstnieks Latvijā Jevgens Perebijnis teic: Es neredzu nekādu iemeslu izstādi aizliegt. Protams, vēstniecība nav tās rīkotāja, bet mēs atbalstām tās ideju - prezentēt šos foto Latvijas sabiedrībai - un nosodām vandāļu uzbrukumus. Nožēlu izraisa vien tas, ka ekstrēmistu saujiņa nedēļas garumā mēģināja diktēt savus noteikumus Rīgas iedzīvotājiem un viesiem, kuros izstāde izraisīja lielu interesi, un piesavinājās tiesības izlemt - būt vai nebūt šai izstādei Latvijas galvaspilsētā. Tā saucamās krievu pasaules mēģinājumi mākslīgi politizēt šo izstādi ir viņu bailes no vārda Maidans vien. Vēstnieka vārdiem nevar nepiekrist - visa šī situācija patiesi ir nožēlas vērta.

7 7 Pārsteidz impotentā valsts reakcija uz notiekošo. Ja sākumā politiķi bija apņēmības pilni - vandāļi jānoķer un jāsoda, tad vēlāk tonis kļuva izteikti bezzobains. Pēc pirmā uzbrukuma Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs oficiāli atvainojās izstādes rīkotājiem, taču vēlāk Rinkēvičs sāka taisnoties, ka izstādi ministrija gan atbalsta, taču nosoda tās autora politiskos uzskatus. Tas bija signāls visu veidu ekstrēmistiem, ka izstādei nav konsekventa valsts atbalsta. Pēc izstādes pilnīgas izpostīšanas ārlietu ministrs nevis pieprasīja valdībai stingru rīcību, bet klusiņām paziņoja, ka pauž neizpratni. No valdības puses nav arī sekojis pieprasījums Rīgas pašvaldībai paskaidrot izstādes apturēšanas iemeslus. Pametot izstādi likteņa varā, Latvijas valdība visai pasaulei parādīja savu nespēju parūpēties par pašu pilsoņu un ārzemju viesu drošību. Taisnība vien ir Lato Lapsam, kurš vietnē Pietiek.com valsts varu Latvijā salīdzina ar šķidru sūdu. Īpaši satraucoši, ka visi vandālisma akti notika pašā Rīgas centrā. Ministru kabinets, Augstākā tiesa, Pareizticīgo katedrāle, viesnīca Latvija, māja, kur dzīvo bijušie valsts prezidenti, netālu arī Ģenerālprokuratūras ēka - un nevienas kameras, kas spētu fiksēt uzbrucējus? Neticami! Tas liek uzdot jautājumu par kopējo drošību Rīgā. Vēl nepatīkamāk, ka par šādu Latvijas varas mazspēju drīz uzzinās cilvēki arī citās valstīs. Sergejs Meļņikovs nolēmis turpmāk izstādē Maidana cilvēki demonstrēt Eiropas kultūras galvaspilsētā sabojāto stendu un fotogrāfiju paliekas ar paskaidrojumiem. Bet izstāde paredzēta gan Polijas Seimā, gan ASV Senātā, gan Eiropas Padomē, Londonas Haidparkā un daudzu vadošo korporāciju centrālo biroju ēkās visā pasaulē. Visās šajās vietās cilvēki ieraudzīs, kurš patiesībā ir noteicējs Latvijā un tās galvaspilsētā. Izstādes stendu sabojātās konstrukcijas. Valsts policija savu paveica - lielākā daļa vandāļu ir aizturēti vai apcietināti. Par notikušo sākts kriminālprocess. Cerams, ka noķers arī vainīgos izstādes pilnīgā nopostīšanā. Diemžēl nav zināms, kā rīkosies mūsu allaž humānā tiesa. Varbūt iedos kādu gadiņu nosacīti, taču visdrīzāk tas būs naudas sods vai piespiedu darbs. Fotogrāfiju autors iesniedzis prasību pret vandāļiem atlīdzināt sabojāto izstādes stendu un fotogrāfiju atjaunošanas darbus. Runa ir par diezgan ievērojamām summām. Taču Latvijas tiesas spriedumos par atlīdzību mēdz būt visai skopas. Tā ka beigās čiks vien var sanākt un krievu radikāļi arī turpmāk varēs lepni teikt: Riga - eto naš gorod! Dažus vārdus gribētos veltīt samērā lielajai ukraiņu diasporai Latvijā. Ja bija redzams, ka valsts un pašvaldība nedarīs neko, lai izstādi apsargātu, vai patiešām nevarēja izveidot pāris brīvprātīgo patruļas no spēcīgiem ukraiņu vīriem, kas palīdzētu nosargāt izstādes stendus? Tādā gadījumā urlas pat kāju neuzdrošinātos spert izstādes tuvumā. Tāpat jūs, latviešu nacionālisti - lasot jūsu bravūrīgos komentārus internetā šķiet, ka X stundā esat gatavi ņemt rokās vienalga ko, lai tikai aizstāvētu savu zemi un tautu. Varbūt šo apņemšanos vajadzēja nodemonstrēt darbos, palīdzot

8 8 nosargāt izstādi, kas stāsta par ukraiņu brīvības cīņām? Varbūt jūsu klātbūtne būtu pasargājusi izstādi? Sergejs Meļņikovs jautā: Latvijas patrioti - vai jūs būsiet ar mums? Vai jūs mums palīdzēsiet? Vai arī atdosiet savu valsti krievu pasaules žurkām? Ko mēs viņam atbildēsim? Nobeigumā citāts no Unas Elsknītes teiktā sociālajā vietnē draugiem.lv : Nesenie notikumi tikai parāda, kas ir latviešu patiesais ienaidnieks - tas ir impēriskais fašistu meklētājs, pats būdams vislielākais fašists! 16.marts, Maidana cilvēki - tas tiek uzlūkots kā dažu grupu jūtu aizskaršana. Bet kā ar karātavu svētkiem 9.maijā? Tas neaizskar? Un kolorado lentes - vai kāds tās ir aizliedzis? Neviens man neiestāstīs, ka saujiņa bēgļu (lai gan sajūsmā par to neesmu) varētu būt neciešamāki par milzīgo kolonistu masu! Pilnīga atšķirība var būt arī vienas rases ietvaros. Tas pats attiecas uz latviešu rašistiem vai līdz mazohismam pārkorektajiem (domāti liberāļi - Red.). Vēlos vien piebilst, ka ar rakstā minētie epiteti - urlas, vatņiki, kolorado, rašisti, piektā kolonna, impēristi, šovinisti, kolonisti, sovaki - neattiecas uz visiem krieviem, kur nu vēl visiem krievvalodīgajiem, kuru vidū daudz ukraiņu, baltkrievu un citu tautību piederīgo. Šie apzīmējumi domāti tiem, kas tādi patiešām ir. Starp viņiem tikpat labi var būt gan krievi, gan citu tautu pārstāvji, gan pēdējā laikā arī viens otrs latvietis. Lai ņem un valkā šo cepuri tas, kam tā der. Bet tie, kas tādi nejūtas, laipni aicināti būt patiesi Latvijas patrioti un kopā ar latviešiem celt šīs zemes un valsts nākotni.

9 Priecē, ka izstādi Maidana cilvēki pie sevis aicina arī citu Latvijas pilsētu ļaudis. Tiek veidotas brīvprātīgo vienības, lai izstādi pasargātu no vandālisma. Izrādās, Rīga tomēr nav visa Latvija un galvaspilsētā valdošā koalīcija nepauž visu valsts iedzīvotāju viedokli. Tomēr bēdīgais notikums Rīgā liek uzdot nopietnu jautājumu: kas patiesībā pārvalda Latvijas Republiku un tās metropoli - latviešu tauta un visi lojālie Latvijas pilsoņi vai krievu radikāļi un to atbalstītāji ārzemēs? Tas liek arī uzdot jautājumu par valsts varas spēju aizsargāt savus pilsoņus. Tāpēc katram Latvijas patriotam ir jāuzdod jautājums arī pašam sev - vai mēs būsim kopā ar tautām, kas vēlas nokratīt Krievijas impēriskās važas, vai nedarīsim neko un atstāsim šos cilvēkus un galu galā arī paši savu zemi un tautu par laupījumu krievu lācim un viņa vietējiem šakāļiem? Latvieti - Tēvzemes nākotne ir tevis paša rokās. 9 Slava Ukrainai! Slava varoņiem! Dievs, svētī Latviju! **** Tā kā daudzi nepaspēja apskatīt izstādi Maidana cilvēki, sniedzam nelielu ieskatu tajā eksponētajos darbos. Šīs ir tikai dažas no Sergeja Meļņikova fotogrāfijām. Vai tajās redzamie ļaudis ir teroristi, bandīti un fašisti, kā to apgalvo Krievijas propaganda - spriediet paši.

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

15 15 Ervīns Jākobsons. Pārpublicēšanas vai citēšanas gadījumā atsauce uz autoriem un interneta vietni obligāta. Līdzīgie raksti: Nekas nav atrasts Raksts atrodams vietnē Laikmeta zīmes: Saite uz rakstu: Lai izprintētu, spied šeit! Laikmeta zīmes. Visas tiesības aizsargātas.

Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rik

Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rik Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rikkyo University, Japan nakai[at]rikkyo.ac.jp 27 oktobris.

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - tikumisk.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - tikumisk.ppt [Compatibility Mode] Audzināšana ir mērķtiecīga izglītības procesa neatņemama sastāvdaļa Mēs, pieaugušie, esam bērniem paraugs, tāpēc mums visiem jāatceras latviešu tautas sakāmvārds: Kā tie lielie, tā tie mazie! Audzināšana

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

AIC-9gadi-plakāti

AIC-9gadi-plakāti Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram 9 GADI Viena no Saeimas darba prioritātēm ir dialogs ar sabiedrību un iedzīvotāju iesaistīšana likumu pieņemšanas procesā Lai veicinātu sabiedrības izpratni

Sīkāk

Prezentācijas tēmas nosaukums

Prezentācijas tēmas nosaukums Godīgas konkurences aspekti publisko iepirkumu procedūrās Kristaps Riekstiņš Iepirkumu uzraudzības biroja Tiesību aktu piemērošanas departamenta vecākais referents Publiskajam iepirkumam ir svarīga nozīme,

Sīkāk

ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura

ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura www.visitventspils.com ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura darbību organizē un koordinē Ventspils dome, turpmāk

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Pamācība Erasmus+ rīki Kursu katalogs Mobilitātes iespējas Stratēģiskās partnerības www.schooleducationgateway.eu Vispārēja informācija Šī ir pamācība, kas palīdzēs izmantot School Education Gateway vietnes

Sīkāk

Sociālo tīklu neizmērojamais spēks

Sociālo tīklu neizmērojamais spēks Sociālo tīklu neizmērojamais spēks Sociālo tīklu izplatība Latvijā lieto 2/3 Latvijas iedzīvotāju Populārākie Draugiem (1.2M/ 665 tk), Facebook (415 tk), Youtube un Twitter (180 tk/ 82 tk) Facebook & Draugiem.lv

Sīkāk

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc LATVIJAS VALSTS TERITORIJA Latvija ir valsts, kas atrodas Eiropas ziemeļaustrumos. Mūsu valsts ir viena no 3 Baltijas valstīm, tai ir 490 km gara jūras robeža gar Baltijas jūru un Rīgas jūras līci. Jūra

Sīkāk

CM_PETI

CM_PETI EIROPAS PARLAMENTS 2009-2014 Lūgumrakstu komiteja 29.8.2014 PAZIŅOJUMS KOMITEJAS LOCEKĻIEM Temats: Lūgumraksts Nr. 1453/2007, ko Ringsend Irishtown un Sandymount Vides grupas vārdā iesniedza Īrijas valstspiederīgais

Sīkāk

11

11 LR 12.Saeimas deputāts, profesors Kārlis Krēsliņš PĀRDOMAS UN KOMENTĀRI PAR BUDŽETU - 2016 22.08.2015. IEVADS. Budžeta veidošanas laikā, diskusijas bieži aiziet tikai par atsevišķām nozarēm. Pirms budžetu

Sīkāk

Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra sta

Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra sta Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra statistika par 218. gadu 1. Apkalpoto tūristu (pieprasījumu)

Sīkāk

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx JAUNIEŠU APTAUJAS ANKETA Sveicināti! Aicinām Tevi piedalīties jauniešu aptaujā par Tavām ikdienas aktivitātēm! Aptaujas ilgums 0- minūtes. Lūdzu, sekojiet norādēm, uz kuriem jautājumiem jāatbild un cik

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Ceļojums laikā: manas bibliotēkas ēkas vēsture Variņu bibliotēka 1951. gadā dibinātās Variņu pagasta (tolaik Sebru ciema) bibliotēkas pirmā mājvieta ir Vilciņi. Ēkā atrodas arī Sebru ciema padome. 1954.

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr Zelmeņi, Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr.90001465562 "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr.63726012, fakss 63726012, e-pasts:tervetesnd@zemgale.lv TĒRVETES NOVADA TĒRVETES PAGASTĀ

Sīkāk

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas Ievads (1) 2011. g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas liecina par to? Kāda ir kopienu struktūra Rīgā? Etniskā

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēkas vēsture fotogrāfijās Smiltenes novada Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēka dibināta 1945.g. Bibliotēka sākotnēji atrodas Birzuļu pamatskolas ēkā, bijušajā Mēru muižā,

Sīkāk

NORAKSTS

NORAKSTS Lieta Nr.A420476712 (A01742-13/43) ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĪGAS TIESU NAMS S P R I E D U M S LATVIJAS TAUTAS VĀRDĀ Rīgā 2013.gada 28.maijā Administratīvā rajona tiesa šādā sastāvā: tiesnesis S.Linkevičs,

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 E.Petručeņa POZITĪVA BĒRNA AUDZINĀŠANA Psihologa un vecāku sadarbības ceļi... Robežas bērna audzināšanā. Pirms es apprecējos man bija sešas teorijas par bērnu audzināšanu, tagad man ir seši bērni un nevienas

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija PASĀKUMS PAR PERSONĪGO DROŠĪBU Rīga, 20.10.2016 TIESĪBAS PIENĀKUMI LIKUMS IZGLĪTĪBA MEDICĪNA DARBS DROŠĪBA SABIEDRISKAIS TRANSPOSRT LAULĪBA PILSONĪBA PENISJA PATERĒTĀJU TIESĪBAS VIDES AIZSARDZĪBA NODOKĻI

Sīkāk

Lieta Nr Lietvedības Nr.K /13 Spriedums Latvijas Republikas vārdā Valmierā 2013.gada 11.oktobrī Valmieras rajona tiesa: tiesnesis A.

Lieta Nr Lietvedības Nr.K /13 Spriedums Latvijas Republikas vārdā Valmierā 2013.gada 11.oktobrī Valmieras rajona tiesa: tiesnesis A. Lieta Nr.11130007313 Lietvedības Nr.K39-0317/13 Spriedums Latvijas Republikas vārdā Valmierā 2013.gada 11.oktobrī Valmieras rajona tiesa: tiesnesis A.Melbergs ar tiesas sēdes sekretāri S.Stāmeri, piedaloties

Sīkāk

Korupcijas apkarošanas bilance – notiesājoši spriedumi

Korupcijas apkarošanas bilance – notiesājoši spriedumi Domnīca PROVIDUS Korupcijas iztiesāšanas statistika 2004-2016. gadā 1. tabula. Panti no Krimināllikuma 24. nodaļas Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā 317.pants. Dienesta pilnvaru pārsniegšana

Sīkāk

studentuaptaujaLV2016

studentuaptaujaLV2016 Ārvalstu studentu/imigrantu aptauja par saskarsmi ar neiecietības izpausmēm Latvijā Rezultātu apkopojums Pēdējo gadu laikā Latvijā pieaug ārvalstu studentu un pilsoņu, t.sk. vizuāli atšķirīgu minoritāšu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Komunikācijas veidi un tās kritēriji transpersonālā vidē Profesore Agita Ābele Komunikācijas īpatnības dažādās vidēs Profesionālās darbības vide Sociālo vienaudžu vide Masu mēdiju vide Etiķete Etiķete

Sīkāk

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās došas pastiprināšanās. Ja jūs varēsiet noteikt cilvēka

Sīkāk

RE_Statements

RE_Statements EIROPAS PARLAMENTS 2014-2019 Sesijas dokuments 3.2.2015 B8-0000/2015 REZOLŪCIJAS PRIEKŠLIKUMA PROJEKTS iesniegts, noslēdzot debates par Komisijas paziņojumu, saskaņā ar Reglamenta 123. panta 2. punktu

Sīkāk

Social Activities and Practices Institute 1 Victor Grigorovich Street, Sofia 1606, Bulgaria Phone: Kas ir

Social Activities and Practices Institute 1 Victor Grigorovich Street, Sofia 1606, Bulgaria Phone: Kas ir Kas ir interaktīvās studijas? Iztrādāja: Nelija Petrova-Dimitrova Uzdevums 1 Interaktīvās studijas ir mijiedarbība, nevis iedarbība! Uzdevums 2 Interaktīvo studiju pamatā ir grupas dinamika! Grupa ir apmācību

Sīkāk

Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009

Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009 Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009 Satura rādītājs Anotācija...3 Projekta mērķi...3 1. Statistikas dati...3 2. Informācijas analize...7 2.1. Alkohola

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija Migrācija mūsdienu pasaulē Migrācija ir iedzīvotāju pārvietošanās vienas valsts teritorijā vai pārceļošana no vienas valsts uz citu valsti. 2000.gadā pasaulē bija 175 miljoni migrantu. 2013.gadā migrantu

Sīkāk

Rīgā, 2016.gada 21.aprīlī LĒMUMS Nr.88 Par administratīvā soda uzlikšanu SIA TV Serviss Izskatot administratīvā pārkāpuma lietu par iespējamo Latvijas

Rīgā, 2016.gada 21.aprīlī LĒMUMS Nr.88 Par administratīvā soda uzlikšanu SIA TV Serviss Izskatot administratīvā pārkāpuma lietu par iespējamo Latvijas Rīgā, 2016.gada 21.aprīlī LĒMUMS Nr.88 Par administratīvā soda uzlikšanu SIA TV Serviss Izskatot administratīvā pārkāpuma lietu par iespējamo Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (turpmāk LAPK) 201.

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Velotūrisma produkta attīstība Tūrisma attīstības valsts aģentūra Inese Šīrava Tūrisma attīstības valsts aģentūras Produktu attīstības vecākā eksperte 2013.gada 18.oktobrī Saulkrastos Kas ir mūsu tūristi?

Sīkāk

LV C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS P

LV C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS P C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 26.10.2012. 7. PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS PUSES, ŅEMOT VĒRĀ to, ka saskaņā ar Līguma par Eiropas

Sīkāk

AK_PD_Rezekne_0206

AK_PD_Rezekne_0206 Piespiedu darba kā kriminālsoda ieviešanas vēsture Latvijā 1999-2003 1. posms Anhelita Kamenska Latvijas Cilvēktiesību centrs Rēzekne, 2016.gada 9.jūnijs Vēsture 1999. gada 1.aprīlis stājas spēkā KL nav

Sīkāk

AKTĪVĀS METODES SKOLĒNU IZGLĪTOŠANĀ LATVIJAS BANKAS ZINĀŠANU CENTRA "NAUDAS PASAULE" APMEKLĒJUMS DARBA LAPAS PAMATSKOLAI (7. 9. KLASEI) 8 varianti Lat

AKTĪVĀS METODES SKOLĒNU IZGLĪTOŠANĀ LATVIJAS BANKAS ZINĀŠANU CENTRA NAUDAS PASAULE APMEKLĒJUMS DARBA LAPAS PAMATSKOLAI (7. 9. KLASEI) 8 varianti Lat AKTĪVĀS METODES SKOLĒNU IZGLĪTOŠANĀ LATVIJAS BANKAS ZINĀŠANU CENTRA "NAUDAS PASAULE" APMEKLĒJUMS DARBA LAPAS PAMATSKOLAI (7. 9. KLASEI) 8 varianti Latvijas Banka, 2019 1. darba lapa pamatskolai Atbildi

Sīkāk

Latvijas Motosporta Federācijas

Latvijas Motosporta Federācijas Latvijas Motosporta federācijas Prezidija sēdes protokols Nr.5 Rīgā, Dzērbenes 27 2013.gada 14.augusts Sēdes sākums: plkst.18:00 sēdi vada sēdi protokolē Kaspars Kuļikovs Sēdē piedalās (ar balsstiesībām):

Sīkāk

Saturs Krājuma sastādītāja priekšvārds (J.Pleps) Profesors Edgars Meļķisis (E.Danovskis) Kristāla pūce (I.Ziemele) Atmiņu mirkļi (D.

Saturs Krājuma sastādītāja priekšvārds (J.Pleps) Profesors Edgars Meļķisis (E.Danovskis) Kristāla pūce (I.Ziemele) Atmiņu mirkļi (D. Saturs Krājuma sastādītāja priekšvārds (J.Pleps)... 10 Profesors Edgars Meļķisis (E.Danovskis)... 12 Kristāla pūce (I.Ziemele)... 15 Atmiņu mirkļi (D.Rezevska)... 17 I nodaļa. Tiesību filozofija No tiesību

Sīkāk

Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju

Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju viņi nepubliskotu, kā arī aplūkos situācijas, kad

Sīkāk

Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasauk

Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasauk Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā 2017. gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasaukta: 2017. gada 11.janvārī pl.10:00 Sēdi vada: Sēdē

Sīkāk

Noraksts

Noraksts NORAKSTS Lieta Nr.A420800910 SKA-568/2013 SPRIEDUMS Rīgā 2013.gada 2.jūlijā sastāvā: Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments šādā senatore L.Slica senatore J.Briede

Sīkāk

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par 2014. gadu Līksnas pagasta kultūras nams 2014. gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, kuros kopā ieradās 9594 apmeklētāju, tai skaitā Latgales

Sīkāk

Lieta Nr

Lieta Nr ADMINISTRATĪVĀ APGABALTIESA SPRIEDUMS Latvijas Republikas vārdā Lieta Nr.A420687310 143/AA43-0685-13/8 Rīgā 2013.gada 21.maijā Administratīvā apgabaltiesa šādā sastāvā: tiesnese referente I.Kaļiņina, tiesnese

Sīkāk

RE_Statements

RE_Statements EIROPAS PARLAMENTS 2014-2019 Sesijas dokuments 19.12.2014 B8-0000/2014 REZOLŪCIJAS PRIEKŠLIKUMA PROJEKTS iesniegts, noslēdzot debates par Komisijas paziņojumu, saskaņā ar Reglamenta 123. panta 2. punktu

Sīkāk

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu.

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Ievads. Sveicināti. Mēs piedalamies šajā projektā, lai parādītu mūsu drošo ceļu uz skolu.

Sīkāk

OHA_Eveidlapa_rekviziti_A4

OHA_Eveidlapa_rekviziti_A4 Rīgā, 2018.gada 11.janvārī LĒMUMS Nr. 1 Par administratīvā soda uzlikšanu administratīvā pārkāpuma lietā Nr.AP/2017/6-7/14 Izskatot 2017.gada 14.novembrī uzsākto administratīvā pārkāpuma lietu Nr. AP/2017/6-7/14

Sīkāk

LATVIJAS BASKETBOLS CEĻĀ UZ SASNIEGUMIEM – Dace

LATVIJAS BASKETBOLS  CEĻĀ UZ   SASNIEGUMIEM – Dace LATVIJAS LATVIJAS BASKETBOLA BASKETBOLA SASNIEGUMI SASNIEGUMI LATVIJAS LATVIJAS LEPNUMS LEPNUMS Basketbola Basketbola attīstības attīstības programma programma STRATĒĢISKIE VIRZIENI KONKURĒTSPĒJĪGU KONKURĒTSPĒJĪGU

Sīkāk

COM(2006)510/F1 - LV

COM(2006)510/F1 - LV EIROPAS KOPIENU KOMISIJA Briselē, 9.10.2006 COM(2006) 510 galīgā redakcija Priekšlikums PADOMES LĒMUMAM par pagaidu aizliegumu Austrijā izmantot un pārdot ģenētiski modificētu kukurūzu (Zea mays L. līnija

Sīkāk

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi:

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: 13.04.2017., prot.nr.5, 2. 2014.gada 15.maijā Izdots saskaņā

Sīkāk

Latvijas Pilsoniska alianse

Latvijas Pilsoniska alianse Interešu aizstāvība lēmumu pieņemšanas procesā Rasma Pīpiķe, direktore Latvijas Pilsoniskā alianse Inta Šimanska, politikas koordinatore Latvijas Pilsoniskā alianse Apmācību saturs Sabiedrību veido dažādas

Sīkāk

Pārmērīgs līguma izpildes apgrūtinājums

Pārmērīgs līguma izpildes apgrūtinājums Pārmērīgs līguma izpildes apgrūtinājums Saturs: 1. Tēmas aktualitāte 2. Institūta būtība 3. Pārmērīgs līguma izpildes apgrūtinājums Latvijas civiltiesībās 4. Ideālās likuma redakcijas meklējumos 1 Tēmas

Sīkāk

1

1 VALSTS A/S LATVIJAS DZELZCEĻŠ LATVIJAS DZELZCEĻA VĒSTURES MUZEJS 2013. GADA DARBA PĀRSKATS 1925.g. III klases pasažieru vagona restaurācija dzelzceļa modeļu izstāde - Liliputija Fotogrāfijas un dokumenti

Sīkāk

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt saulains, līt lietus vai snigt sniegs, pūst stiprs vējš

Sīkāk

Mobila Satura pakalpojumu kodeksa projekts

Mobila Satura pakalpojumu kodeksa projekts Mobilo satura pakalpojumu kodekss 1. Ievads 1.1 Satura pakalpojumu piedāvājums arvien paplašinās, ko veicina straujā mobilo tehnoloģiju attīstība un mobilo sakaru Lietotāju augošā vajadzība pēc aizvien

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Prezentācija: Runas taktika Notikums: Latvijas Studentu apvienības Senatoru seminārs 2011. gada 22. janvārī Zināšanas brīvība saruna Mijiedarbības māksla Sarunas laikā Notiek izmaiņas Izdomā no kā atteiksies

Sīkāk

LIKUMI.LV

LIKUMI.LV This document was reproduced from http://www.likumi.lv/doc.php?id=35629&from=off on 06/11/2012. Copyright belongs to VSIA "Latvijas Vēstnesis", and the document is freely available to view online. VSIA

Sīkāk

Vai tiešām saruna ar sevi un savu bērnu ir kā risinājums konfliktiem, problēmām? Mediācijas (mediācija ir domstarpību risināšanas metode) nodarbībā, s

Vai tiešām saruna ar sevi un savu bērnu ir kā risinājums konfliktiem, problēmām? Mediācijas (mediācija ir domstarpību risināšanas metode) nodarbībā, s Vai tiešām saruna ar sevi un savu bērnu ir kā risinājums konfliktiem, problēmām? Mediācijas (mediācija ir domstarpību risināšanas metode) nodarbībā, seminārā tiek spēlēta spēle Cietuma kamera. Spēles mērķis

Sīkāk

Pārskats par Latvijas valsts simtgades pasākumu plāna – 2021.gadam īstenošanai piešķirtā valsts budžeta finansējuma izlietojumu 20___. gadā

Pārskats par Latvijas valsts simtgades pasākumu plāna – 2021.gadam īstenošanai piešķirtā valsts budžeta finansējuma izlietojumu 20___. gadā 2. pielikums Ministru kabineta 2016. gada 13. decembra rīkojumam Nr. 769 Pārskats par Latvijas valsts simtgades pasākumu plāna 2017. 2021. gadam īstenošanai piešķirtā valsts budžeta finansējuma izlietojumu

Sīkāk

Valsts Prezidenta funkcijas

Valsts Prezidenta funkcijas Latvijas Republikas Valsts Prezidenta funkcijas 12. Saeimas Juridiskās komisijas Darba grupa Valsts prezidenta pilnvaru un ievēlēšanas kārtības izvērtēšanai 2015.gada 12.maijs (Saeima, Sarkanā zāle) POLITISKAS

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail:

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail: Grand Rose Spa Hotel /www.grandrose.ee/ Pagājušā gada decembrī savas durvis Kuresāres centrā vēra jauna, ekskluzīva 130 vietīga Grand Rose SPA viesnīca ar luksusa SPA un pirts kompleksu Rosaarium. Pēc

Sīkāk

PR_INI

PR_INI EIROPAS PARLAMENTS 2009-2014 Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komiteja 10.8.2012 2011/2246(INI) ZIŅOJUMA PROJEKTS par ES hartu standartu noteikšana attiecībā uz plašsaziņas līdzekļu brīvību Eiropas

Sīkāk

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l KAS IR PĀRDEVĒJA JURIDISKĀ IZPĒTE UN KAD TĀ IR VAJADZĪGA? Guntars Zīle, zvērināts advokāts, Zvērinātu advokātu biroja Lejiņš, Torgāns un Partneri Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma

Sīkāk

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ 2019. gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attīstību. 1.2. Sekot līdzi augsta līmeņa basketbolistu

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013

LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013 LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013 Ievads Saskaņā ar Nacionālās drošības koncepciju viens no aktuālākajiem nacionālās

Sīkāk

Latvijas Nacionâlâ aizsardzîbas akadçmija Droðîbas un stratçìiskâs pçtniecîbas centrs Sabiedrîbas destabilizâcijas iespçjamîba Latvijâ: potenciâlie na

Latvijas Nacionâlâ aizsardzîbas akadçmija Droðîbas un stratçìiskâs pçtniecîbas centrs Sabiedrîbas destabilizâcijas iespçjamîba Latvijâ: potenciâlie na Latvijas Nacionâlâ aizsardzîbas akadçmija Droðîbas un stratçìiskâs pçtniecîbas centrs Sabiedrîbas destabilizâcijas iespçjamîba Latvijâ: potenciâlie nacionâlâs droðîbas apdraudçjumi Kopsavilkums Redaktore

Sīkāk

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Ziņojums Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē 29.03.2019. Ija Groza, remigrācijas jautājumu koordinatore Mērķis Palīdzēt ārvalstīs

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija lai mācītos jebkurā laikā un vietā 2016. gada 24. augusts Lielais dzintars, Liepāja www.iespejutilts.lv IESPĒJU TILTS 2016, lai mācītos jebkurā laikā un vietā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars norisināsies

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt Kas ir komunikāciju kampaņa? Case Study Jauns cilvēks ienāk kafejnīcā un pie galdiņa pamana jauku vientuļi sēdošu meiteni. Ko darīt? Ķerties vērsim pie ragiem, lieki nedomājot? Tas var būt kļūdaini. Taču

Sīkāk

Par Kredītu reģistra gada 4. ceturkšņa datiem Dalībnieki gada 31. decembrī Kredītu reģistrā (tālāk tekstā reģistrs) bija 96 dalībnieki, t.

Par Kredītu reģistra gada 4. ceturkšņa datiem Dalībnieki gada 31. decembrī Kredītu reģistrā (tālāk tekstā reģistrs) bija 96 dalībnieki, t. Par Kredītu reģistra 2018. gada ceturkšņa datiem Dalībnieki 2018. gada 3 decembrī Kredītu reģistrā (tālāk tekstā reģistrs) bija 96 dalībnieki, t.sk. 15 Latvijas Republikā reģistrētu kredītiestāžu, 5 ārvalstu

Sīkāk

Microsoft Word - NOLIKUMS_BASKETBOLS

Microsoft Word - NOLIKUMS_BASKETBOLS Basketbols 3x3 Talsos Nolikums 1. Turnīra mērķis. 1.1. Veicināt 3x3 basketbola starptautiskos turnīros; 1.2. Pilnveidot jauno sportistu treniņos iegūtās prasmes un iemaņas; 1.3. Sagatavoties Latvijas Jaunatnes

Sīkāk

Grozījumi PUBLISKO IEPIRKUMU LIKUMĀ

Grozījumi  PUBLISKO IEPIRKUMU LIKUMĀ Grozījumi Publisko iepirkumu likumā 1 Grozījumi PIL 02.10.2014. Likums, stājās spēkā 16.10.2014. Iepirkuma procedūru piemērošanas izņēmums PIL 5.pantā (no 16.10.2014.). Mazie (8. 2 panta) pārtikas iepirkumi,

Sīkāk

Preču loterijas Kalendāru kampaņa noteikumi 1. Loterijas preču pārdevējs ir SIA Narvesen Baltija, reģ. nr , juridiskā adrese: Aiviekstes i

Preču loterijas Kalendāru kampaņa noteikumi 1. Loterijas preču pārdevējs ir SIA Narvesen Baltija, reģ. nr , juridiskā adrese: Aiviekstes i Preču loterijas Kalendāru kampaņa noteikumi 1. Loterijas preču pārdevējs ir SIA Narvesen Baltija, reģ. nr. 40003365783, juridiskā adrese: Aiviekstes iela 4, Rīga, Latvija, LV-1003, - turpmāk Pārdevējs.

Sīkāk

10.klasei

10.klasei Par mācību priekšmetu vēsturi... Latvijas un pasaules vēstures skolotājs, Dr.paed. Pāvels JURS www.pavelsjurs.lv Vēsture ir zinātne, kas pēta cilvēku sabiedrības attīstību un šīs attīstības posmus no tālas

Sīkāk

Preču loterijas Laimīgā pistole noteikumi. PRECES IZPLATĪTĀJS UN LOTERIJAS ORGANIZĒTĀJS: SIA Neste Latvija, uzņēmuma reģistrācijas numurs:

Preču loterijas Laimīgā pistole noteikumi. PRECES IZPLATĪTĀJS UN LOTERIJAS ORGANIZĒTĀJS: SIA Neste Latvija, uzņēmuma reģistrācijas numurs: Preču loterijas Laimīgā pistole noteikumi. PRECES IZPLATĪTĀJS UN LOTERIJAS ORGANIZĒTĀJS: SIA Neste Latvija, uzņēmuma reģistrācijas numurs: 40003132723, juridiskā adrese: Bauskas ielā 58a, Rīgā, LV-1004,

Sīkāk

APSTIPRINU

APSTIPRINU APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2002. gada 8.janvāra rīkojumu Nr. 10 PROFESIJAS STANDARTS Reģistrācijas numurs PS 0054 Profesija Viesnīcu servisa organizators Kvalifikācijas līmenis

Sīkāk

Microsoft Word - ZinojumsLV2015_2.doc

Microsoft Word - ZinojumsLV2015_2.doc Ziņojums par atklātu konkursu Rīgā 2015.gada 25.jūnijā Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs finanšu direktors Heino Spulģis Iepirkumu komisijas locekļi Oficiālo paziņojumu oficiālās publikācijas nodrošināšanas

Sīkāk

GEN

GEN Eiropas Savienības Padome Briselē, 2015. gada 28. aprīlīx` (OR. en) 7119/15 Starpiestāžu lieta: 2015/0044 (NLE) VISA 93 COASI 27 LEĢISLATĪVIE AKTI UN CITI DOKUMENTI Temats: Nolīgums starp Eiropas Savienību

Sīkāk

Eiro Latvijā!?

Eiro Latvijā!? Eiro Latvijā?!? Sanita Putniņa, biedrība «Radošās Idejas» Šodien runāsim par... Kāpēc veido monetārās savienības? Kāpēc Latvijā ievieš eiro? Kā notiks eiro ieviešana? Kas ir monetārā savienība? Valstu

Sīkāk

BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr , , fakss 67

BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr , , fakss 67 BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr. 90000028870 Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr. 26120706, 67914650, fakss 67914435, e-pasts dome@babite.lv, www.babite.lv Babītes

Sīkāk

ADMINISTRATĪVĀ APGABALTIESA SPRIEDUMS Latvijas Republikas vārdā Lieta Nr.A /AA /15 Rīgā 2013.gada 23.maijā Administratīvā apgabal

ADMINISTRATĪVĀ APGABALTIESA SPRIEDUMS Latvijas Republikas vārdā Lieta Nr.A /AA /15 Rīgā 2013.gada 23.maijā Administratīvā apgabal ADMINISTRATĪVĀ APGABALTIESA SPRIEDUMS Latvijas Republikas vārdā Lieta Nr.A420704610 143/AA43-0607-13/15 Rīgā 2013.gada 23.maijā Administratīvā apgabaltiesa šādā sastāvā: tiesnesis referents M.Birzgalis,

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS 2017. GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek atzīmēta Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa. Centrālā

Sīkāk

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar savu kultūru, ēdieniem, tradīcijām un pat temperamentu. Kopā dosimies izbaudīt interesantāko no Lietuvas, izzināt neparastas

Sīkāk

protokols_19_01_17_rezultati_ml

protokols_19_01_17_rezultati_ml Iepirkuma Ēdināšanas pakalpojumu sniegšana Ventspils Augstskolai projekta Juridiskās sistēmas un komercsabiedrību tiesības ES: tulkošana daudzveidībā ietvaros piedāvājumu vērtēšanas sēdes protokols Nr.

Sīkāk

infografika-valsts prezidenta ievēlesanas

infografika-valsts prezidenta ievēlesanas VALSTS PREZIDENTA IEVĒLĒŠANA Latvijas Valsts prezidents Latvijas augstākā amatpersona 51 BALSS 4 GADi Ievēlēšanai nepieciešama vismaz 51 deputāta balss Ievēlē Saeima uz četriem gadiem 8 GADI Ievēlēšanu

Sīkāk

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādāts ESF Darbības programmas 2007. - 2013.gadam Cilvēkresursi

Sīkāk

1

1 APSTIPRINĀTS Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas Padomes sēdē Rīgā, 28.10.2015., protokola Nr. 3-11/5 STUDIJU PĀRBAUDĪJUMU NOLIKUMS 1. Vispārīgie noteikumi 1.1. Nolikums nosaka kārtību, kādā kārtojami

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Bu

LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Bu LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90009114148, Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Burtnieku novads, LV-4206 Pasta adrese: Vanagu iela 4,

Sīkāk

KONSTITUCIONĀLĀS TIESĪBAS

KONSTITUCIONĀLĀS TIESĪBAS Studiju kursa nosaukums KONSTITUCIONĀLĀS TIESĪBAS Apjoms Apjoms kredītpunktos/ ECTS) 3/ 4,5 120 (stundās) Priekšzināšanas Latvijas valsts un tiesību vēsture, Valsts un tiesību teorija Zinātņu nozare Tiesību

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Pasaules valstu izglītības sistēmas Japāna Vēsturisks apskats Skolu sistēmas aizsākumi Japānā no 1603 gada. Mācījās samuraju bērni, galvenais izglītības saturs bija konfuciānisma klasika, lielākā vērtības

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss:

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss: LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90000015912 Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis 63331555, fakss: 63350452, e-pasts: dome@skrunda.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI

Sīkāk

Balvu fondu un dalības maksu noteikumi

Balvu fondu un dalības maksu noteikumi Latvijas Darts Organizācijas Latvijas Darts Organizācija spēkā no 2019. gada 01. janvāra Noteikumu ceturtā redakcija Banka: A/S Swedbank, SWIFT: HABALV22, Konts: LV41HABA0551014308137 Saturs 1. Vispārējie

Sīkāk

Microsoft Word - NVO jurista 1.padoms

Microsoft Word - NVO jurista 1.padoms NVO Jurista padoms Padoma autore: Marija Heislere Celma Redaktore: Rasma Pīpiķe Noformējums: Edgars Grigorjevs Latvijas Pilsoniskā alianse, 2010 NVO jurista padoms tapis ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas

Sīkāk

Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Lēmums (2011. gada 20. janvāris) par Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Konsultatīvās zinātniskās komitejas locekļu

Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Lēmums (2011. gada 20. janvāris) par Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Konsultatīvās zinātniskās komitejas locekļu C 39/10 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 8.2.2011. EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJA EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJAS LĒMUMS (2011. gada 20. janvāris) par Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Konsultatīvās

Sīkāk

Nolēmuma paraugs ar ģērboni - spriedums

Nolēmuma paraugs ar ģērboni - spriedums NORAKSTS NORAKSTS Lieta Nr.A420415111 (A-01701-13/41) ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĒZEKNES TIESU NAMS S P R I E D U M S LATVIJAS TAUTAS VĀRDĀ Rēzeknē 2013.gada 6.februārī Administratīvā rajona tiesa šādā

Sīkāk

Noraksts

Noraksts NORAKSTS Lieta Nr.A420539111 (A42-00400-13/2) ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĪGAS TIESU NAMS S P R I E D U M S LATVIJAS TAUTAS VĀRDĀ Rīgā 2013.gada 11.martā Administratīvā rajona tiesa šādā sastāvā: tiesnese

Sīkāk

TN KURZEME loterijas DĀVANAS BŪS TEV UN MAN! noteikumi

TN KURZEME loterijas DĀVANAS BŪS TEV UN MAN! noteikumi TN KURZEME loterijas DĀVANAS BŪS TEV UN MAN! noteikumi 1. Vispārīgie noteikumi 1.1. Loterijas organizētājs: SIA Lielās ielas centrs, vienotais reģistrācijas numurs LV40103836183, Lielā iela 13, Liepāja,

Sīkāk

NORAKSTS

NORAKSTS NORAKSTS Lieta Nr.142283312 (1-1088-13/17) ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĪGAS TIESU NAMS S P R I E D U M S LATVIJAS REPUBLIKAS VĀRDĀ Rīgā 2013.gada 13.februārī Administratīvā rajona tiesa šādā sastāvā:

Sīkāk

1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss , e-pasts ak

1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss , e-pasts ak 1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss 65237751, e-pasts akniste@akniste.lv Aknīstē 2017.gada 24.aprīlī ZIŅOJUMS

Sīkāk

SIA Forum Cinemas amata kandidātu un darbinieku privātuma politika DATU APSTRĀDE Personas dati tiek apstrādāti Uzņēmumā ( Forum Cinemas ), izmantojot

SIA Forum Cinemas amata kandidātu un darbinieku privātuma politika DATU APSTRĀDE Personas dati tiek apstrādāti Uzņēmumā ( Forum Cinemas ), izmantojot SIA amata kandidātu un darbinieku privātuma politika DATU APSTRĀDE Personas dati tiek apstrādāti Uzņēmumā (), izmantojot tikai sertificētas un visām drošības prasībām atbilstošas iekārtas, kā arī ierobežojot

Sīkāk

Absolventi

Absolventi Latvijas lauku telpas attīstība vēsturiskā skatījumā Gatis Krūmiņš, dr.hist. 2014.gada 9.decembris Latvijas lauku telpas unikalitāte tās vēsturiskajā kontekstā Lauku telpas pārvaldības īpatnības Pēdējos

Sīkāk

Izlozu un azartspeju uzraudzlbas inspekcija Juridiska adrese: SmilSu iela 1, Riga, LV-1050, faktiska adrese: Brlvlbas iela 33, Riga, LV-1010, talr.675

Izlozu un azartspeju uzraudzlbas inspekcija Juridiska adrese: SmilSu iela 1, Riga, LV-1050, faktiska adrese: Brlvlbas iela 33, Riga, LV-1010, talr.675 Izlozu un azartspeju uzraudzlbas inspekcija Juridiska adrese: SmilSu iela 1, Riga, LV-1050, faktiska adrese: Brlvlbas iela 33, Riga, LV-1010, talr.67504955, fakss 67504966, e-pasts pasts@iaui. gov.lv,

Sīkāk

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA 2016 Saturs Vispārējie principi... 2 Misija, vīzija un vērtības... 2 Korporatīvā sociālā atbildība... 3 KSA mērķis... 3 KSA aktivitāšu virzieni un prioritātes...

Sīkāk