PILNGADĪGAS PERSONAS PAŠAPRŪPES, NEATKARĪBAS UN PATSTĀVĪGĀS DZĪVES PRASMJU IZVĒRTĒJUMA INSTRUMENTS

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "PILNGADĪGAS PERSONAS PAŠAPRŪPES, NEATKARĪBAS UN PATSTĀVĪGĀS DZĪVES PRASMJU IZVĒRTĒJUMA INSTRUMENTS"

Transkripts

1 PILNGADĪGAS PERSONAS PAŠAPRŪPES, NEATKARĪBAS UN PATSTĀVĪGĀS DZĪVES PRASMJU IZVĒRTĒJUMA INSTRUMENTS Ā.Baltiņa 2014.gads

2 KLIENTA PAŠAPRŪPES, NEATKARĪBAS UN PATSTĀVĪGĀS DZĪVES PRASMJU NOVĒRTĒŠANAS KRITĒRIJI: Veic patstāvīgi/ funkcionalitāte nav traucēta 3 p. Mēģina un spēj patstāvīgi ar palīdzību, funkcionalitāte biežāk nav traucēta 2 p. Mēģina un spēj patstāvīgi ar palīdzību, funkcionalitāte biežāk ir traucēta 1 p. Nespēj veikt patstāvīgi/ funkcionalitāte ir traucēta 0 p.

3 1. SEVIS APZINĀŠANA(7): 1.1.Spēj un prot nosaukt savu vārdu un uzvārdu. Kontroljautājums: kāds ir tavs vārds, uzvārds? 1.2.Zina nosaukt savu dzimšanas gadu un datumu, vecumu, dzimumu, dzīves vietu. Kontroljautājums: cik tev gadu? Kad tev ir dzimšanas diena? Kāda ir tava adrese? 1.3.Spēj apzināties savas stiprās un vājās puses. Kontroljautājums: ko tu spēj darīt vislabāk? Ko tev vislabāk patīk darīt? Ko nepatīk darīt? 1.4.Apzinās, kāpēc jādzīvo institūcijā. Kontroljautājums: vai tu zini, kāpēc tev ir jādzīvo SAC? 1.5.Spēj izprast un apzināties savas rīcības sekas. Kontroljautājums: izstāsti, kas būs, ja tu kaitināsi svešu suni? 1.6.Spēj un prot pastāstīt par savu ģimeni, tuviniekiem. Kontroljautājums atkarīgs no tā vai klientam ir ģimene, tuvinieki: pastāsti, kādas tev ir attiecības ar tavu ģimeni? 1.7.Zina savas tiesības, pienākumus un atbildību. Kontroljautājums: kādi ir tavi pienākumi mājās? Par ko tu atbildi? Kādas ir tavas tiesības?

4 2.ĒŠANA, ĒDIENA GATAVOŠANA, ŠĶIDRUMA UZŅEMŠANA(13): 2.1.Spēj ēst patstāvīgi. Kontroljautājums: kur tu ēd brokastis, pusdienas, vakariņas? 2.3.Spēj sakošļāt un norīt barību. Kontroljautājums: kas tev vislabāk garšo? Kas tev negaršo? 2.4.Spēj un prot atbilstoši lietot galda piederumus. Kontroljautājums: kādus galda piederumus parasti tu izmanto, lai paēstu? 2.5.Spēj un prot sevi apkalpot pie galda, ielikt ēdienu šķīvī, ieliet tēju, sagriezt maizi. Kontroljautājums: kā ieliek ēdienu šķīvī? Kādas sviestmaizes tev vislabāk garšo? 2.6. Spēj un prot sagatavot uzkodas. Kontroljautājums: kā var pagatavot, piemēram, sviestmaizes? 2.7. Spēj un prot sagatavot ēdienu no svaigiem produktiem. Kontroljautājums: no kā gatavo ēst un kā to dara?

5 2.8.Spēj un prot uzņemt nepieciešamo šķidruma daudzumu. Kontroljautājums: ko tu labprāt dzer tīru ūdeni, sulu, tēju, kafiju vai kādu citu dzērienu? Cik daudz šķidruma dienā tu izdzer? 2.9.Spēj un prot uzsildīt ūdeni un pagatavot siltu dzērienu, ēdienu, noteikt tā temperatūru un daudzumu traukā. Kontroljautājums: kā var uzsildīt ūdeni un pagatavot siltu tēju vai kafiju? 2.10.Spēj un prot lietot virtuves tehniku: plīti, mikroviļņu krāsni utt. Kontroljautājums: uz kā var pagatavot ēst? Ar ko var uzvārīt ūdeni? 2.11.Spēj un prot uzklāt un novākt galdu. Kontroljautājums: kādi trauki nepieciešami, lai paēstu, piemēram, zupu? Pastāsti, kā tu uzklāj un novāc galdu? 2.12.Spēj un prot nomazgāt, noslaucīt un nolikt vietā traukus. Kontroljautājums: Kad tu paēd, ko dara ar netīriem traukiem? Kur liek tīros traukus? 2.13.Spēj un prot izvērtēt, ko drīkst ēst un ko nedrīkst ēst, atbilstoši noteiktai diētai. Kontroljautājums: kādi produkti ir veselīgi un kādus nav ieteicams ēst bieži un daudz? Pastāsti, vai ir kādi produkti, kurus tu nedrīksti lietot? Kādēļ?

6 3.ĢĒRBŠANĀS(7): 3.1. Spēj un prot apģērbties un noģērbties pats. Kontroljautājums: cik reizes dienā tu pārģērbies? 3.2. Spēj un prot aizpogāt un atpogāt apģērbu. Kontroljautājums: kādas pogas kreklam/blūzei tev patīk vislabāk lielākas vai mazas? Cik laika paiet, kamēr tu aizpogā vai atpogā savu kreklu/blūzi? 3.3. Spēj un prot tikt galā ar rāvējslēdzēju apģērbā. Kontroljautājums: kuram apģērbam ir rāvējslēdzējs? Cik bieži tu to velc? 3.4. Spēj un prot sasiet un atsiet auklas apģērbā un apavos. Kontroljautājums: kuram apģērbam ir sienamās auklas? Vai tu bieži to nēsā? Kurām kurpēm vai zābakiem ir sienamās auklas? Vai tu bieži tos nēsā? Kā tu tiec galā ar auklām? 3.5. Spēj un prot izvēlēties apģērbu un apavus atbilstoši laika apstākļiem. Kontroljautājums: kurš apģērbs tev vislabāk patīk? Ko tu parasti valkā vasarā, ko ziemā? Kad tu sāc vilkt kādu siltāku jaku? 3.6. Zina sava apģērba un apavu izmēru. Kontroljautājums: kāda izmēra bikses/kreklu/svārkus/kleitu tu parasti valkā/pērc? Kāds izmērs ir tavām kurpēm? 3.7. Spēj un prot uzturēt apģērbu un apavus tīrus, kārtīgus (mazgāt, gludināt, veikt sīkus remontus). Kontroljautājums: pastāsti, kādas savas drēbes tu mazgā pats? Kur tu parasti gludini savas drēbes? Kur tu glabā savus apavus? Kā var notīrīt netīras kurpes vai zābakus? Ja kreklam iztrūkst poga, ko tu dari?

7 4. TELPU KOPŠANA UN UZTURĒŠANA(6): 4.1. Spēj un prot uzturēt savu istabu un citas telpas tīras un kārtībā. Kontroljautājums: kurš kopj tavu istabu? 4.2. Spēj un prot uzklāt savu gultu un nomainīt gultas veļu. Kontroljautājums: kurš tev saklāj gultu no rītiem? Kurš tavai gultai nomaina palagu, spilvendrānu un segu pārvalku? 4.3. Ir sapratne par telpu uzkopšanas nepieciešamību. Kontroljautājums: pastāsti, kādēļ jāmazgā istabā grīda un no plauktiem jāslauka putekļi? 4.4. Spēj un prot lietot telpu uzkopšanas līdzekļus un rīkus. Kontroljautājums: ar ko tu slauki istabas grīdu? Ar ko tu mazgā grīdu? 4.5. Spēj un prot noslaucīt putekļus, izmazgāt grīdu. Kontroljautājums: Cik bieži tu slauki putekļus un mazgā grīdu savā istabā? Kuras telpas vēl tu uzkop? 4.6. Spēj un prot rūpēties, sakārtot savas lietas ar izpratni. Kontroljautājums: kur tu glabā savas mantas, lietas? Kur tu glabā savu ķemmi, kur zeķes?

8 5. PERSONĪGĀS HIGIĒNAS UZTURĒŠANA: (8) 5.1. Saprot personīgās higiēnas nepieciešamību. Kontroljautājums: pastāsti, kādēļ cilvēks mazgājas? 5.2. Spēj un prot nomazgāties dušā, vannā. Kontroljautājums: kur tu parasti mazgājies? Kur vēl var nomazgāties? 5.3. Spēj un prot rūpēties par saviem matiem (mazgāt, ķemmēt, žāvēt, skūties). Kontroljautājums: kurš tev mazgā matus? Kad tu ķemmē matus? Kad tu parasti skujies no rītiem vai vakaros? 5.4. Spēj un prot rūpēties par nagiem (apgriezt). Kontroljautājums: Kurš tev parasti griež nagus? 5.5. Spēj un prot iztīrīt savus zobus/kopt mutes dobumu un zobu protēzes. Kontroljautājums: kad tu parasti tīri zobus? Ja klientam ir zobu protēzes - Kā tu tīri savas zobu protēzes? 5.6. Spēj un prot lietot higiēnas procedūrām nepieciešamos līdzekļus (ziepes, švammi, šampūnus, krēmus, kabatas lakatiņu, dezodorantu u.c.). Kontroljautājums: kādā krāsā ir tava švamme? Kādas ziepes vai šampūns tev vislabāk patīk? Kādus higiēnas līdzekļus tu pazīsti, kādus tu parasti lieto? Kur tu tos glabā? 5.7. Spēj un prot apmeklēt tualeti pats gan pa dienu, gan naktī. Kontroljautājums: kur atrodas tualetes telpa? Kas tev palīdz nokļūt līdz tualetes telpai? Kā tu vari aiziet līdz tualetei naktī, kad ir tumšs? 5.8. Spēj un prot lietot pamperus, ieliktņus, higiēniskās paketes. Kontroljautājums: kad vajag lietot pamperus? Ja klientam nepieciešami pamperi - Kurš palīdz uzlikt pamperi? Ja kliente ir sieviete - kad vajag lietot higiēniskās paketes?

9 6. VESELĪBAS UZTURĒŠANA(10): 6.1. Ir pamatzināšanas par cilvēka anatomiju. Kontroljautājums: pastāsti, kur cilvēkam atrodas sirds, kuņģis, smadzenes u.c. orgāni? 6.2. Ir izpratne par veselību un tās nozīmi. Kontroljautājums: pastāsti, ko nozīmē būt veselam? Kad tu jūties vesels? 6.3. Ir izpratne par medikamentu lietošanu, ja tas nepieciešams. Kontroljautājums: kādos gadījumos ir jālieto medikamenti? Pastāsti, kādus medikamentus tev ir nepieciešams lietot? 6.4. Spēj izprast uzvedības traucējumu saistību ar medikamentu lietošanas regularitāti, ja uzvedības traucējumi ir vai mēdz būt. Kontroljautājums: pastāsti, kā medikamentu lietošana ietekmē tavu veselības stāvokli/ uzvedību? 6.5. Spēj un prot ievērot medikamentu lietošanas laikus. Kontroljautājums: kā tu parasti lieto medikamentus?

10 6.6. Ir izpratne par kontracepcijas līdzekļu lietošanu. Kontroljautājums: kas ir kontracepcijas līdzekļi? Kā tos lieto? 6.7. Spēj un prot pateikt, ka jūtas slikti vai par sāpēm (zobu, vēdera, galvas, muguras, kāju, roku) un spēj aprakstīt pašsajūtu. Kontroljautājums: pastāsti, kā tu parasti stāsti, ja kaut kas sāp? 6.8. Spēj un prot meklēt medicīnisko palīdzību, ja nepieciešams (traumas, saslimšanas u.c.). Kontroljautājums: Kam tu parasti stāsti, ja tev kaut kas sāp, vai ja tu jūties slims? 6.9. Ir zināšanas un izpratne par atkarību izraisošu vielu un tehnoloģiju kaitīgo iedarbību uz veselību (alkohols, smēķēšana, medikamenti, narkotikas, azartspēles). Kontroljautājums: pastāsti, ko tu zini par alkohola, smēķēšanas, narkotiku lietošanas ietekmi uz cilvēka veselību? Kā tu domā, vai spēlējot kārtis/ spēles datorā cilvēks var tā aizrauties, ka aizmirst visu uz pasaules? Spēj atpazīt un aprakstīt maņu sajūtas. Kontroljautājums: pastāsti par to, kā tu redzi un dzirdi? Var iedot iepriekš sagatavotus maisiņus zirņiem, pupām, putraimiem, miltiem un iedot klientam aptaustīt kādas atšķirības tu sajūti?..

11 7. MOBILITĀTE(7): 7.1. Spēj un prot mainīt pozu un sēdēt. Novēro klientu izvērtēšanas intervijas laikā, jautā: Kā tu jūties ilgstoši sēžot? 7.2. Spēj un prot apsēsties uz krēsla, piecelties no tā. Novēro klientu izvērtēšanas intervijas laikā, jautā: Kādas grūtības tev sagādā piecelšanās vai apsēšanās uz/no krēsla? 7.3. Spēj un prot iekāpt un izkāpt no gultas. Kontroljautājums: pastāsti, kā tu parasti iekāp gultā? Kā tu tiec ārā no gultas? 7.4. Spēj un prot piecelties pēc kritiena. Kontroljautājums: ko tu dari, ja nejauši paklūpi un nokrīti? 7.5. Spēj un prot pārvietoties telpā, lietot tehniskos palīglīdzekļus, ja ir nepieciešams. Kontroljautājums: pastāsti, apmēram, cik liela ir tava istaba? Ar kādām kurpēm tu parasti staigā pa istabu? Kur tu ej skatīties televizoru? Ja persona izmanto tehniskos palīglīdzekļus kurš tev palīdz lietot, piemēram, ratiņus, spieķi u.c Spēj un prot pārvietoties pa kāpnēm. Kontroljautājums: kurš tev palīdz nokāpt vai uzkāpt pa kāpnēm? 7.7. Spēj uzturēties un pārvietoties svaigā gaisā. Kontroljautājums: kur tu parasti pastaigājies? Kur tu mēdz pastaigāties? Cik ilgi tu staigā pa āru?

12 8.ORIENTĒŠANĀS SPĒJAS TELPĀ UN VIDĒ(8): 8.1. Spēj un prot orientēties telpā. Kontroljautājums: Pastāsti, kādas telpas ir tuvu tavai istabai 8.2. Spēj un prot orientēties apkārtnē/teritorijā. Kontroljautājums: uz kuru pusi ir parks, dīķis, u.c.? Kur tev vislabāk patīk uzturēties, kad esi izgājis ārā? 8.3. Ir izpratne par drošību uz ielas un rīcību atbilstoši situācijai. Kontroljautājums: pastāsti, ko tu zini par to, kā pareizi uzvesties uz ielas? Kur drīkst iet pāri ielai? Kur nedrīkst iet pāri ielai? Ja tu stāvi ielas malā, un tev ir nepieciešams iet pāri, ko tu dari vispirms? 8.4. Spēj un prot lietot sabiedrisko transportu, nopirkt biļeti. Kontroljautājums: pastāsti, kad tu pēdējo reizi brauci ar autobusu, vilcienu vai pilsētas sabiedrisko transportu? Kur tu parasti iekāp autobusā (vai citā transportlīdzeklī, atkarībā no tā, ko klients izmanto vai ir izmantojis)? Kā tu zini, kur jāizkāpj? Kur tu pērc biļeti? 8.5. Spēj un prot atpazīt sev vajadzīgo braukšanas maršrutu, izkāpt vēlamā pieturā. Kontroljautājums: ar kuru autobusu tev jābrauc, lai tu nokļūtu... (atbilstoši klienta braukšanas maršrutam)? Līdz kādai pieturai tev jābrauc?

13 9. DROŠĪBA(5) 9.1. Izprot tādus apzīmējumus, kā gājēju pāreja, luksofors, autobusa pietura, tualete, u.c. Kontroljautājums: klientam parāda attēlus ar šiem apzīmējumiem un jautā, ko tie nozīmē? 9.2. Ir zināšanas, kas ir ārkārtas situācija, zina, kā un kur meklēt palīdzību? Kontroljautājums: pastāsti, kas ir ārkārtas situācija? Kur tu meklēsi palīdzību un kā? 9.3. Ir zināšanas par ugunsdrošības noteikumiem, prot atbilstoši rīkoties. Kontroljautājums: ko tu zini par ugunsdrošību? Kā tu rīkotos, ja tu sajustu dūmu smaržu telpās? Kā tu rīkotos, ja redzētu, ka aizdedzies papīrgrozs? 9.5. Spēj un prot patstāvīgi uzmeklēt nepieciešamo speciālistu. Kontroljautājums: Kur atrodas ārsts? Sociālais dienests?

14 10. PAMATIZGLĪTĪBA(8): Spēj un prot pazīt skaitļus, prot skaitīt, atņemt, var veikt vienkāršas matemātiskas darbības līdz 10. Klientam demonstrē iepriekš sagatavotus attēlus ar cipariem un matemātiskām darbībām, uzdod jautājumus, piemēram, cik ir 5+4; 6-4; 3x3 vai 10: Spēj un prot veikt matemātiskas darbības līdz 100. Klientam demonstrē iepriekš sagatavotus attēlus ar cipariem un matemātiskām darbībām, uzdod jautājumus, piemēram, cik ir 50-20; Ir izpratne par svaru, daudzumu, izmēru, lielumu, attālumu. Klientam iedod iepriekš sagatavotus divus priekšmetus jautā, kurš ir smagāks? kurš lielāks? Kas ir tālāk - galds vai skapis (piemēram)? Spēj un prot lasīt. Pazīst burtus. Klientam iedod iepriekš sagatavotu tekstu un palūdz nolasīt Spēj un prot rakstīt. Klientam diktē dažus iepriekš sagatavotus teikumus Spēj un prot parakstīties. Klientam palūdz parakstīties - parādi, kā tu paraksties? Spēj un prot izmantot telefonu. Kontroljautājums: parādi, kā tu, proti, lietot telefonu? Vai tev ir telefons? Kam tu parasti zvani? Spēj un prot izmantot datoru. Kontroljautājums: parādi, kā tu, proti, lietot atoru? Vai tev ir dators? Vai Tu izmanto datoru, lai uzzinātu kā jūtas Tavidraugi, radinieki?

15 11.ORIENTĀCIJA LAIKĀ(6): Sapratne par laiku. Kontroljautājums: kas tagad ir rīts, pusdienlaiks, pēcpusdiena vai vakars? Spēj saprast jēdzienus: datums, diena, gads, mēnesis, sezona. Kontroljautājums: kāds šodien datums, kāda nedēļas diena? Kāds mēnesis? Kāds gads? Kāda sezona? Spēj izprast kalendāru. Kontroljautājums: lūdzu, parādi kalendārā kā ir apzīmēta šodiena Spēj un prot nosaukt pulksteņa laiku. Kontroljautājums: pasaki, lūdzu, cik ir pulkstenis? Spēj un prot lietot pulksteņa zvanītāju. Kontroljautājums: parādi, kā var lietot pulksteņa modinātāju Spēj saprast vajadzību būt laikā, nenokavēt. Kontroljautājums: pastāsti, cikos tu parasti celies? Cikos parasti ir brokastis?

16 12. NAUDAS LIETOŠANA UN IEPIRKŠANĀS(4): Spēj un prot lietot naudu: atpazīst un lieto banknotes un monētas. Klientam demonstrē iepriekš sagatavotas naudas zīmju attēlus un jautā: kādas monētas vai banknotes tu visbiežāk lieto? Kādu naudiņu tu lieto? Izprot naudas vērtību, prot turēt naudu drošībā. Kontroljautājums: kāpēc vispār vajadzīga nauda? Kur tu glabā savu naudu? Spēj un prot lietot bankas norēķinu karti. Kontroljautājums: pastāsti, kas ir bankas norēķinu karte? Ko ar to dara? Spēj un prot patstāvīgi iepirkties veikalā, iegādāties ikdienā nepieciešamās lietas. Kontroljautājums: pastāsti, kā tu iepērcies veikalā? Kurš tev palīdz iepirkties? Ko tu parasti pērc veikalā? Spēj un prot plānot un racionāli izmantot personīgos naudas līdzekļus. Kontroljautājums: kā tu zini, ko pirkt, kad esi veikalā? Cik bieži tu ej uz veikalu iepirkties?

17 13. SASKARSME(8): Spēj verbāli komunicēt: saprotamā valodā izteikties, risināt sarunu, veidot dialogu. Novēro klientu izvērtēšanas intervijas laikā Izprot dažādus neverbālus signālus: sejas mīmiku, balss toņa, žestu un pozu nozīmi Kontroljautājums: kāds parasti izskatās, izklausās priecīgs cilvēks? Kāds skumjš? Kāds dusmīgs? Spēj un prot saprotami pastāstīt par savām vēlmēm un jūtām. Kontroljautājums: pastāsti, kas tevi iepriecina? Ko tu gribētu? Spēj izprast un respektēt citu cilvēku vajadzības. Kontroljautājums: kā tu rīkojies, ja kāds no tuviniekiem ir aizmidzis? Spēj un prot adekvāti risināt konfliktsituācijas. Kontroljautājums: kā tu rīkojies, ja esi sastrīdējies ar kādu no tuviniekiem? Spēj un prot reaģēt atbilstoši situācijai, informācijai vai instrukcijai. Kontroljautājums: pastāsti, kā tu rīkotos, ja tu redzētu, ka kāds paņem svešas mantas (zog)? Kā tu rīkojies, ja kāds cits palūdz tevi palīdzēt, taču tu negribi to darīt? Spēj veidot kontaktu ar apkārtējiem. Kontroljautājums: Vai tev ir draugi? Spēj atpazīt savējos, veidot kontaktu ar piederīgajiem. Kontroljautājums: kā sauc...?

18 14.UZVEDĪBA(7): Spēj un prot uzvesties atbilstoši savam vecumam un dzimumam. Klientu novēro izvērtēšanas intervijas laikā Spēj un prot ievērot elementārās pieklājības normas (sasveicināties, pateikties, uzrunāt u.t.t.). Kontroljautājums: kā uzvedas pieklājīgi cilvēki? Novēro klienta uzvedību izvērtēšanas intervijas laikā Spēj un prot rīkoties adekvāti situācijai. Kontroljautājums: pastāsti, kā tu rīkojies, ja tu redzi, ka kāds cilvēks paklūp un nokrīt? Ir humora izjūta. Kontroljautājums: pastāsti, ko tu saproti ar teicienu laba humora izjūta? Spēj un prot novērtēt un kontrolēt savu uzvedību. Kontroljautājums: kā tu rīkojies, ja kāds tevi palūdz pagaidīt, būt pacietīgam? Spēj rīkoties ar apdomu, nav impulsīvs. Kontroljautājums: pastāsti, kā tu rīkojies, ja nenotiek tā kā tu vēlies? Ja kāds tev neļauj darīt to, ko tu gribi? Spēj un prot rīkoties mērķtiecīgi, jēgpilni. Kontroljautājums: kādēļ tu lasi,...(jautājums, atbilstoši personas teiktajam par brīvā laika pavadīšanu un darītajiem darbiem)

19 15.PĀRU GRUPAS ATTIECĪBAS(5): Spēj iekļauties pāru, grupas darbā. Kontroljautājums: kādās rehabilitācijas nodarbībās vai pulciņos tev patīk piedalīties? Kas vēl tur piedalās? Spēj darboties grupā: ievēro, pieņem grupas uzvedības nosacījumus. Kontroljautājums: vai tu esi piedalījies dažādās nodarbībās, pastāsti, ko tu dari nodarbību laikā? Kādi noteikumi jāievēro nodarbību laikā? Spēj veidot draudzīgas attiecības ar sava un pretējā dzimuma pārstāvjiem. Kontroljautājums: pastāsti, kas ir draudzība? Ko nozīmē draudzēties? Spēj un prot piemēroties jaunai situācijai vai izmaiņām. Kontroljautājums: Kā tu sadzīvo ar savu...? Spēj un prot adekvāti izpaust savu seksualitāti un apmierināt savas seksuālās vajadzības. Kontroljautājums: kas ir svarīgi, ja cilvēkam ir draudzene/draugs, ja ir intīmas attiecības?

20 16. KOGNITĪVĀS FUNKCIJAS(7): Spēja uztvert realitāti. Kontroljautājums: kur mēs šobrīd atrodamies? Kas šobrīd notiek? Spēj koncentrēt uzmanību uz konkrētu uzdevumu, situāciju. Klientu novēro izvērtēšanas intervijas laikā, vai viņš ir koncentrējies intervijai? Spēj noturēt uzmanību uz konkrētu uzdevumu, situāciju. Klientu novēro izvērtēšanas intervijas laikā, vai klients notur uzmanību uz uzdoto jautājumu? Spēj uzmanību pārslēgt no viena objekta uz citu un atgriezties pie iepriekš veiktā. Klientu novēro izvērtēšanas intervijas laikā, vai klients atbild uz konkrēto jautājumu? Spēj pielietot loģisko, abstrakto, darbības domāšanu. Klientu novēro izvērtēšanas intervijas laikā, kādas ir klienta atbildes vai tās atbilst uzdotam jautājumam, vai klients izsakās saprotami, vai klients lieto tēlainus izteicienus, vai klients runā vairāk izmanto tagadnes formas Spēj atcerēties nesenos notikumus. Klientu novēro izvērtēšanas intervijas laikā, vai klients stāsta par šodienas notikumiem, kas noticis no rīta. Var pajautāt, ko tu darīji šorīt vai ko tu ēdi šorīt brokastīs? Spēj atcerēties senus, pagātnes notikumus. Kontroljautājums: pastāsti, kur tu dzīvoji pirms iestāšanās šeit? Var novērot izvērtēšanas intervijas laikā, vai klients stāsta par savu pagātni

21 17.DARBA PRASMES UN SPĒJAS(10): Spēj paust interesi par darba aktivitātēm. Kontroljautājums: kas tevi visvairāk interesē? Kāds darbs tevi interesē? Interesējas par jaunām darba aktivitātēm. Kontroljautājums: kādas ir iespējas darīt ko interesantu? Spēj un prot plānot un secīgi izpildīt veicamo uzdevumu. Kontroljautājums: kad tu sāc veikt savus darba uzdevumus? Cik ilgi tu strādā? Cik pārtraukumi tev ir vajadzīgi, kad strādā? Spēj un prot lietot darba rīkus un inventāru atbilstoši uzdevumam. Kontroljautājums: pastāsti, ar kādiem darba rīkiem, instrumentiem tu parasti strādā? Spēj meklēt palīdzību, ja ir neskaidrības par konkrētā uzdevuma izpildi. Kontroljautājums: ko tu dari, ja neproti paveikt uzdoto uzdevumu, piemēram, ravēt dobi? Spēj uzņemties atbildību par veicamo uzdevumu, darbu. Kontroljautājums: kā tu vari novērtēt savu darbu, piemēram, puķu dobē nav nezāļu? Kādus darbus tu pēdējā laikā esi paveicis? Spēj un prot sakārtot un uzturēt kārtībā savu darbavietu. Kontroljautājums: pastāsti, kad tu beidz darbu, ko tu dari ar darba rīkiem, instrumentiem? Spēj pieņemt kritiku un labot uzdevuma izpildē pieļautās kļūdas. Kontroljautājums: ko tu dari, ja kāds tev saka, ka tu dari nepareizi vai, ka esi kļūdījies? Zina un ievēro darba drošības noteikumus. Kontroljautājumi: pastāsti, kā jārīkojas, piemēram, ar lāpstu? Vai kādu citu instrumentu? Kas ir svarīgi, ja strādā ar dārza kapli? Spēj sadarboties ar citiem uzdevuma, darba veikšanas laikā. Kontroljautājums: kuram tu palīdzi paveikt darbu? Kurš tev palīdz?

22 18.BRĪVAIS LAIKS(3): Spēj un prot pavadīt brīvo laiku efektīvi, konstruktīvi, atbilstoši vecumam, interesēm. Kontroljautājums: pastāsti, ko tu dari savā brīvajā laikā? Kā tu pavadi rītus, pēcpusdienas, vakarus? Spēj izrādīt iniciatīvu un patstāvīgi plānot, organizēt savu brīvo laiku. Kontroljautājums: kurā dienas laikā tev labāk patīk darīt tev interesējošas lietas, piemēram - lasīt, skatīties TV, spēlēt galda spēles u.c. (atbilstoši klienta interesēm) Spēj izmantot piedāvātās brīvā laika pavadīšanas iespējas. Kontroljautājumi: kādos brīvā laika pavadīšanas pasākumos tu labprāt piedalies?

23 PUNKTU SADALĪJUMS PA APRŪPES LĪMEŅIEM: Aprūpes Punkti % Punkti līmenis 1.līmenis 100% - 76 % līmenis 75% - 51% līmenis 50% - 26% līmenis 25% - 0 % 145 0

24 Kopējais punktu skaits Max 588 Darbinieka amats, vārds, uzvārds paraksts:

25 Klienta funkcionālo spēju un prasmju izvērtēšanu veic multiprofesionālās komandas speciālisti atbilstoši kompetencei. Punktu sadalījums pa aprūpes līmeņiem: Aprūpes līmenis Punkti % Punkti 1.līmenis 100% - 76 % līmenis 75% - 51% līmenis 50% - 26% līmenis 25% - 0 % 145 0

26 Ja klients, novērtējuma rezultātā iegūst no punktiem, tad viņam ieteicamais sociālais pakalpojums ir SAC. Sociālā darbinieka slēdziens: Sociālā darbinieka paraksts: Datums:

27 Speciālistu skaits, kas nodrošina pakalpojumu saņemšanu klientiem četros aprūpes līmeņos var tikt koriģēts ar klientu skaitu palielināšanu vai samazināšanu grupā, saskaņojot pieejamos resursus makro, mezo un indivīda līmenī!!!!!!!!!!!!!!!

Pielikums Nr

Pielikums Nr 1.pielikums saistošajiem noteikumiem Nr.2 20. gada. Personas vajadzību pēc sociālajiem pakalpojumiem novērtēšanas karte Nr. Personas vārds, uzvārds: Personas kods: Dzimums: vīrietis sieviete Dzīvesvietas

Sīkāk

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies un izpildi skolotāja norādījumu Sporta inventāru izmanto

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

PIELIKUMS

PIELIKUMS PIELIKUMS Balvu novada Domes 2012.gada 8.marta lēmumam (prot. Nr.5,6. ) Grozījumi: 10.10.2013, prot.nr.16, 37. 2012.gada 8.martā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Balvos Nr.8/2012 PAR APRŪPES MĀJĀS DARBA ORGANIZĒŠANU

Sīkāk

Spēkā no Mārupes novada Dome SAISTOŠIE NOTEIKUMI Nr. 4/2013 Mārupē Apstiprināti ar Mārupes novada Domes gada 24. aprīļa sēdes Nr.7,

Spēkā no Mārupes novada Dome SAISTOŠIE NOTEIKUMI Nr. 4/2013 Mārupē Apstiprināti ar Mārupes novada Domes gada 24. aprīļa sēdes Nr.7, Spēkā no 11.06.2013. Mārupes novada Dome SAISTOŠIE NOTEIKUMI Nr. 4/2013 Mārupē Apstiprināti ar Mārupes novada Domes 2013. gada 24. aprīļa sēdes Nr.7, lēmumu Nr.15 Par aprūpes mājās pakalpojumu Mārupes

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 E.Petručeņa POZITĪVA BĒRNA AUDZINĀŠANA Psihologa un vecāku sadarbības ceļi... Robežas bērna audzināšanā. Pirms es apprecējos man bija sešas teorijas par bērnu audzināšanu, tagad man ir seši bērni un nevienas

Sīkāk

Ko mēs vēlētos, lai speciālisti zinātu par bērnu ar AST uzvedības problēmām?

Ko mēs vēlētos, lai speciālisti zinātu par bērnu ar AST uzvedības problēmām? Problēmizraisoša uzvedība. Cēloņsakarību meklējumos 2018.gada 13.novembrī Līga Bērziņa Latvijas Autisma apvienība Stāsts nr 1 Ir bērni, kuri nonāk izglītības iestādēs, nezinot: kas ir droša distance, kas

Sīkāk

MAZSALACAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Pērnavas iela 4, Mazsalaca, Mazsalacas novads, LV-4215, Tālr./fakss , e-pasts: mazs

MAZSALACAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Pērnavas iela 4, Mazsalaca, Mazsalacas novads, LV-4215, Tālr./fakss , e-pasts: mazs MAZSALACAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr.90009114167, Pērnavas iela 4, Mazsalaca, Mazsalacas novads, LV-4215, Tālr./fakss 64251908, e-pasts: mazsalaca.dome@mazsalacasnovads.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Valsts darba inspekcijas un Valsts izglītības satura centra organizētais seminārs Droša un veselīga izglītības iestāde no zināšanām uz paradumiem Biežākie darba vides riska faktori izglītības iestādēs

Sīkāk

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst šaurā vietā vai mazā caurumā. Ūsas viņam darbojas kā

Sīkāk

Microsoft Word - PS Edinas pakalp spec.doc

Microsoft Word - PS Edinas pakalp spec.doc Ēdināšanas pakalpojumu speciālista profesijas standarts 1. Vispārīgie jautājumi 1. Profesijas nosaukums ēdināšanas pakalpojumu speciālists. 2. Profesijas kods 5121 26. 2. Nodarbinātības apraksts 1. Profesionālās

Sīkāk

8

8 7. Obligātās veselības pārbaudes kartes aizpildīšanas kārtība ēdināšanas pakalpojumu nozarē Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām veselības pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par nodarbināto veselības

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr. 90009113532 Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis 63232110; fakss 63232130; e-pasts: dome@talsi.lv APSTIPRINĀTS

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode] DARBA MEKLĒŠANAS ABC 1. Iepazīstamies 2. Informācija (un, cerams, diskusija) par: o CV izstrādes principi; o Ko rakstīt CV, ja nav darba pieredzes; o Efektīvs pieteikums (motivācijas vēstule); o Pieteikumu

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail:

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail: Grand Rose Spa Hotel /www.grandrose.ee/ Pagājušā gada decembrī savas durvis Kuresāres centrā vēra jauna, ekskluzīva 130 vietīga Grand Rose SPA viesnīca ar luksusa SPA un pirts kompleksu Rosaarium. Pēc

Sīkāk

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārvaldām aprūpi, ja uzskatāms, ka kāds pavada savas dzīves

Sīkāk

Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta no

Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta no Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti 1. 2009.gada 4.augustā Ministru kabineta noteikumi Personām ar II invaliditātes Nr.872 Noteikumi

Sīkāk

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās došas pastiprināšanās. Ja jūs varēsiet noteikt cilvēka

Sīkāk

Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta not

Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta not Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti 1. 2009.gada 4.augustā Ministru kabineta noteikumi Personām ar I invaliditātes Nr.872 Noteikumi

Sīkāk

Microsoft Word - VacuValodaBFa003.doc

Microsoft Word - VacuValodaBFa003.doc Studiju kursa nosaukums Vācu 1 1. kurss 2 KP ECTS kredītpunktu 3 ECTS Semestris, kad kurss tiek 2 Kursa īstenošanas mērėis Attīstīt saruns prasmi un spēju lietot valodu ikdienas situācijās, apgūt saruns

Sīkāk

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vidusskola direktore Nataļja Rogaļeva (paraksts) Rīgā,

Sīkāk

8

8 7. Obligātās kartes aizpildīšanas kārtība autoservisā Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par viņu stāvokļa atbilstību veicamajam darbam, lai nodarbinātie ilgstoši

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Velosipēdisti ceļu satiksmē 2018. gada 11.janvārī, Ādaži Valda Kjaspere, Mag.Ped. Trieciena spēks un iespējamība, ka ies bojā Velosipēdu vadītāju rīcība - veicinošs aspekti CSN izraisīšanā: nepareizi veikts

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Komunikācijas veidi un tās kritēriji transpersonālā vidē Profesore Agita Ābele Komunikācijas īpatnības dažādās vidēs Profesionālās darbības vide Sociālo vienaudžu vide Masu mēdiju vide Etiķete Etiķete

Sīkāk

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts APSTIPRINĀTS Gulbenes novada pašvaldības domes 2018. gada 28. jūnija sēdē, Protokols Nr.12, 7 Gulbenes 1. pirmsskolas izglītības iestādes NOLIKUMS Gulbenē Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

Avision

Avision Bauskas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes Zīlīte NOLIKUMS 2017.gada 31.augustā Bauskā Nr.43 (prot.nr. 5, 5.punkts) Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo daļu, Vispārējās izglītības

Sīkāk

questionnaire_for_the_module_2011_Latvia_LV

questionnaire_for_the_module_2011_Latvia_LV LATVIJAS REPUBLIKAS CENTRĀLĀ STATISTIKAS PĀRVALDE Lāčplēša iela 1, Rīga, LV-1301, fakss: 67366658, www.csb.gov.lv PERSONU AR ILGSTOŠĀM VESELĪBAS PROBLĒMĀM VAI DARBSPĒJAS IEROBEŽOJUMIEM NODARBINĀTĪBA Darbaspēka

Sīkāk

P R O J E K T S v

P R O J E K T S    v APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 23.08.2016. sēdes lēmumu (protokols Nr.13 4) 2016.gada 23.augustā NOLIKUMS Ādažu novadā Nr.14 Ādažu vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 15.panta

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne ar polsterējumu Roku balsts ar polsterējumu Sānu galdiņš

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts Mālpils novada dome Mālpils novada pirmsskolas izglītības iestāde Māllēpīte Reģ. Nr. 4301901951 Jaunā ielā 3, Mālpilī, Mālpils novadā, LV 2152 Tālrunis/fakss 67925069, 67925252, e-pasts piimalp@tvnet.lv

Sīkāk

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6 ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 4113901196 Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis 633 51347, tālrunis/ fakss 633 51127, elektroniskais pasts: vidusskola@alsunga.lv

Sīkāk

PAR TERITORIJU

PAR TERITORIJU TERITORIJA Vai un kur būs vieta visām viesu mašīnām? Vai kāds palīdzēs ar to ierādīšanu? Cik liela ir teritorija, ko viesi drīkst izmantot? Ko noteikti nedrīkst darīt? Vai teritorija ir nožogota? Vai ir

Sīkāk

Dzīve ar jauno ceļa locītavu Informācija par ceļa protēzi Šī informatīvā bukleta mērķis ir sniegt vispusīgu informāciju par gaidāmo operāciju un nepie

Dzīve ar jauno ceļa locītavu Informācija par ceļa protēzi Šī informatīvā bukleta mērķis ir sniegt vispusīgu informāciju par gaidāmo operāciju un nepie Informācija par ceļa protēzi Šī informatīvā bukleta mērķis ir sniegt vispusīgu informāciju par gaidāmo operāciju un nepieciešamo pēcoperācijas aprūpi. Bukletā ir apkopoti praktiski padomi saistībā ar operāciju.

Sīkāk

Microsoft Word - Papildmaterials.doc

Microsoft Word - Papildmaterials.doc SATURS DARBĪBAS AR DARBGRĀMATAS LAPĀM... 2 1.1. Pārvietošanās pa lapām...2 1.2. Lapas nosaukuma maiņa...3 1.3. Jaunas darblapas pievienošana...3 1.4. Lapas pārvietošana un dublēšana, lietojot peli...4

Sīkāk

RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016, tālrunis/ fakss , e-pasts IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā Nr.VS

RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016, tālrunis/ fakss , e-pasts IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā Nr.VS RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016, tālrunis/ fakss 67433415, e-pasts r33vs@riga.lv IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā 29.02.2016. Nr.VS33-16-3-nts Rīgas 33.vidusskolas drošības noteikumi Izdoti

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.6/2017

Sīkāk

skaitampuzle instrukcija

skaitampuzle instrukcija MUZLE SKAITĀMPUZLE UZDEVUMU VARIANTI ARITMĒTIKAS PAMATU APGŪŠANAI. 1. 1. Saliek pamatni ar 10 rindām (pirmajā rindā 1 kauliņš, apakšējā 10 kauliņi). Kauliņus aiz apļiem atstāj tukšus. Skaita kauliņus katrā

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Droša darba vide kā uzņēmuma vērtība Rūta Lūse 2015.23.10. Kā jūs jūtaties un ko jūs domājat, kad esat negadījuma aculiecinieks, lasāt vai skatāties par negadījumiem TV? Kādi līdzīgi notikumi varētu atgadīties

Sīkāk

Vispārīgie noteikumi

Vispārīgie noteikumi Latvijas Republika Saldus novada pašvaldība SALDUS PAMATSKOLA Izglītības iestādes reģ. Nr. 4112900014, Lielā ielā 31/35, Saldū, Saldus nov., LV- 3801, tālr. 63807110, e-pasts: saldus.pamatskola@saldus.lv,

Sīkāk

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Kognitīvo procesu izpēte klīniskajā psiholoģijā Jeļena Lučkina, Mg.psych., klīniskais psihologs PSIHOLOĢIJA... Zinātne, kas pēta cilvēka vai cilvēku grupas psihes un psihiskas darbības izcelsmi, attīstību

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LIDHULT dīvāni DIZAINS Henriks Preics (Henrik Preutz) MODUĻI Vienvietīgs modulis Divvietīgs modulis Trīsvietīgs modulis Divvietīgs

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LIDHULT dīvāni DIZAINS Henriks Preics (Henrik Preutz) MODUĻI Vienvietīgs modulis Divvietīgs modulis Trīsvietīgs modulis Divvietīgs CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LIDHULT dīvāni DIZAINS Henriks Preics (Henrik Preutz) MODUĻI Vienvietīgs modulis Divvietīgs modulis Trīsvietīgs modulis Divvietīgs modulis ar guļvietu Stūra modulis Zvilnis Modulis ar

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Atpazīsti bīstamību, padomā un rīkojies droši - kā zināšanām kļūt par paradumiem jauno izglītības standartu kontekstā Ineta Upeniece VISNN vadītāja 2017.gada 17.oktobrī Valsts darba inspekcijas un Valsts

Sīkāk

LATVIJAS UZŅĒMĒJU SPORTA SPĒĻU PROGRAMMA UN NOLIKUMS Sestdiena, 10.jūnijs gada augusts, Atpūtas komplekss «Turbas», Ikšķiles novads. L

LATVIJAS UZŅĒMĒJU SPORTA SPĒĻU PROGRAMMA UN NOLIKUMS Sestdiena, 10.jūnijs gada augusts, Atpūtas komplekss «Turbas», Ikšķiles novads. L LATVIJAS UZŅĒMĒJU SPORTA SPĒĻU PROGRAMMA UN NOLIKUMS Sestdiena, 10.jūnijs 2013. gada 10. - 11. augusts, Atpūtas komplekss «Turbas», Ikšķiles novads. Līdz 9:00 9:15 Kapteiņu sapulce Dalībnieku ierašanās

Sīkāk

Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss , , e-pasts

Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss , , e-pasts Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr.4512900275 Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss 65223936, 65221063, e-pasts kps48@inbox.lv KRUSTPILS PAMATSKOLAS NOLIKUMS Jēkabpilī I.

Sīkāk

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms”

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms” Skaista mana tēvu zeme par visām zemītēm: Plaši lauki, zaļi meži, Zilis jūras ūdentiņš. Mana sēta, mana māja, mans pagalms Projekta autori 5.a klase 2018.g. 18.-20.aprīlis Projekta mērķis Veidot sadarbības

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM GRÖNLID Dīvāni DIZAINS Frānsiss Kajuets (Francis Cayouette). DAĻAS Atpūtas krēsls Roku balsts Zviļņa modulis Stūra modulis Kāju sol

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM GRÖNLID Dīvāni DIZAINS Frānsiss Kajuets (Francis Cayouette). DAĻAS Atpūtas krēsls Roku balsts Zviļņa modulis Stūra modulis Kāju sol CEĻVEDIS PIRCĒJIEM GRÖNLID Dīvāni DIZAINS Frānsiss Kajuets (Francis Cayouette). DAĻAS Atpūtas krēsls Roku balsts Zviļņa modulis Stūra modulis Kāju soliņš Kāju soliņš ar nodalījumu mantu glabāšanai Vienvietīgs

Sīkāk

VALSTS FINANSĒTI SOCIĀLIE PAKALPOJUMI

VALSTS FINANSĒTI SOCIĀLIE PAKALPOJUMI VALSTS FINANSĒTI SOCIĀLIE PAKALPOJUMI Ministru kabineta noteikumi Nr.279 Noteikumi par kārtību, kādā persona saņem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus sociālās rehabilitācijas institūcijā, un prasībām

Sīkāk

Dzemdes kakla skrīnings: kolposkopijas pārbaude Atjauninātās vadlīnijas

Dzemdes kakla skrīnings: kolposkopijas pārbaude Atjauninātās vadlīnijas Dzemdes kakla skrīnings: kolposkopijas pārbaude Atjauninātās vadlīnijas Page 2 Kāpēc man ir jādodas uz kolposkopijas klīniku? Jūs esat saņēmusi uzaicinājumu uz papildu apskati, jo dzemdes kakla skrīnings

Sīkāk

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimenei, kas attīsta, pilnveido bērna lasītprasmi un rakstītprasmi,

Sīkāk

APSTIPRINU

APSTIPRINU APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2002. gada 8.janvāra rīkojumu Nr. 10 PROFESIJAS STANDARTS Reģistrācijas numurs PS 0054 Profesija Viesnīcu servisa organizators Kvalifikācijas līmenis

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 sēdvietām Stūra modulis Zvilņa modulis Kāju soliņš

Sīkāk

JAUNUMS! KAS VAR SAŅEMT PABALSTU? Seniori, kas saņem LR valsts vecuma pensiju un Jūrmalā deklarēti ne mazāk kā gadu Ārstējies! Iegādājies zāles

JAUNUMS! KAS VAR SAŅEMT PABALSTU? Seniori, kas saņem LR valsts vecuma pensiju un Jūrmalā deklarēti ne mazāk kā gadu Ārstējies! Iegādājies zāles JAUNUMS! KAS VAR SAŅEMT PABALSTU? Seniori, kas saņem LR valsts vecuma pensiju un Jūrmalā deklarēti ne mazāk kā gadu. 1. 2. Ārstējies! Iegādājies zāles, medicīnas preces, optiku Paņem čeku, stingrās uzskaites

Sīkāk

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rībēja. Apģērbs saulē mirdzēja. Puika gāja pa ielu, bungas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation K.Lankovska vecākā speciāliste veselības veicināšanas jautājumos Jelgavas sociālo lietu pārvalde Laba veselība palielina dzīves kvalitāti, stiprina ģimenes, veicina drošību, nabadzības samazināšanos un

Sīkāk

Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju

Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju viņi nepubliskotu, kā arī aplūkos situācijas, kad

Sīkāk

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.7/2016

Sīkāk

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2011. GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr , PVN Reģ.Nr tālr , tālr./ fax 6

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr , PVN Reģ.Nr tālr , tālr./ fax 6 JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr.2971902208, PVN Reģ.Nr.90009249367 tālr. 67736378, tālr./ fax 67736379, e-pasts sportaskola@edu.jurmala.lv APSTIPRINU

Sīkāk

Svarīgākais par skolēnu redzi

Svarīgākais par skolēnu redzi «Veselības mācības» stunda par redzi Svarīgākais par skolēnu redzi Saturs Redzes sistēma Redze un dators Sūdzības Redzes režīms Apgaismojums Mācību un darba vietas iekārtojums un ķermeņa pozīcija Redzes

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Konference Starpdisciplinaritāte, radošums un uzņēmība mūsdienu izglītības aktualitātes, 2014. gada 29. oktobris ESF projekts Atbalsts izglītības pētījumiem 2011/0011/1DP/1.2.2.3.2/11/IPIA/VIAA/001 Pētījums

Sīkāk

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 1002 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta a

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 1002 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta a Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 12 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 214. GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta adrese P Ā R G A U J A S NOVADA BĀRIŅTIESA Pagastmāja,

Sīkāk

Pielikums

Pielikums Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs (Pielikums MK 17.12.2013. noteikumu Nr.1491 redakcijā) BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2013. GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē, zaķīt! Māmiņas puķes nevar ēst! Zaķis lēkā mūsu dārzā.

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt Kas ir komunikāciju kampaņa? Case Study Jauns cilvēks ienāk kafejnīcā un pie galdiņa pamana jauku vientuļi sēdošu meiteni. Ko darīt? Ķerties vērsim pie ragiem, lieki nedomājot? Tas var būt kļūdaini. Taču

Sīkāk

IETEICAMIE VINGROJUMI

IETEICAMIE VINGROJUMI IETEICAMIE VINGROJUMI Pirkstu un plaukstu vingrojumi 1. Rokas izstieptas uz priekšu, plaukstas vērstas uz leju. Viens izstiept pirkstus, kamēr sajūt sasprindzinājumu, paturēt 5 Trīs savilkt pirkstus dūrēs,

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr. 90009113532 Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr. 63232110, fakss 63232130, e-pasts dome@talsi.lv Talsos PIELIKUMS

Sīkāk

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace v, m/s Projekta numurs: 8.3.2.1/16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sacensības Fizikas valsts 68. olimpiāde Otrā posma uzdevumi

Sīkāk

Ticejumi par akmeņiem

Ticejumi par akmeņiem Ticējumi par minerāliem V. Segliņš Ametists Ametists ir viens no pazīstamākajiem kvarca paveidiem. Tiek uzskatīts, ka tas: Sargā no burvestībām. Mazina tieksmi pēc alkohola. Palīdz pie sāpēm. Mīlētāju

Sīkāk

Школа как потребитель

Школа как потребитель Globālā izglītība sociālajās zinībās. Sabiedriskās preces un pakalpojumi: Kas ir patērētājs? Sociālās zinības 6.B klase Skolotājs Jevgenijs Butorins 2016.gada 26.janvārī Ekonomista uzdevums Prece Kas pirka?

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr.90009115622, Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis +371 64522453 fakss+371 64522453, e-pasts: dome@balvi.lv APSTIPRINĀTS ar Balvu novada

Sīkāk

Kristīgā sākumskola Ceļš Reģistrācijas numurs , Brīvības gatve 229-5, Rīga, LV-1039 tālrunis: , IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā

Kristīgā sākumskola Ceļš Reģistrācijas numurs , Brīvības gatve 229-5, Rīga, LV-1039 tālrunis: , IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā Kristīgā sākumskola Ceļš Reģistrācijas numurs 3711803265, Brīvības gatve 229-5, Rīga, LV-1039 tālrunis: 26535522, info@ksc.lv IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā 2018. gada 31. augustā Nr. 2 IEKŠĒJĀS KĀRTĪBAS NOTEIKUMI

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija VALSTS PĀRBAUDĪJUMU NORISE 2017./2018.MĀCĪBU GADĀ Juta Upīte, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece juta.upite@svg.lv 2017 NOTEIKUMI PAR VALSTS PAMATIZGLĪTĪBAS STANDARTU (MK Nr.468) 23. Valsts

Sīkāk

KRĒSLI

KRĒSLI 2.pielikums iepirkuma Nr. VNP 207/ Nolikumam Tehniskā specifikācija N.p.k Attēls Nosaukums, apraksts. Sekcija- krāsains rotaļu un rotaļlietu plaukts.. Pielikums sekcijas izmēri Skaits,gab Sekcija- rotaļlietu

Sīkāk

ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lo

ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lo ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lotē Aizpute, Kuldīga, Priekule, Saldus, Ventspils (identifikācijas

Sīkāk

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2012.GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2003. gada 3. jūnijs rīkojumu Nr. 262 PROFESIJAS STANDARTS Reģistrācijas numurs PS 0176 Profesija Psihologa asistents Kvalifikācijas līmenis 5 Nodarbinātības

Sīkāk

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu.

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Ievads. Sveicināti. Mēs piedalamies šajā projektā, lai parādītu mūsu drošo ceļu uz skolu.

Sīkāk

Projekts

Projekts VARAKĻĀNU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90000054750 Rīgas ielā 13, Varakļāni, Varakļānu novads, LV-4838, Latvija tālrunis / fakss 64860840, e-pasts: varaklani@varaklani.lv Swedbank konts Nr. LV25HABA0001402041751,

Sīkāk

HIV infekcijas izplatība

HIV infekcijas izplatība Aktualitātes HIV profilaksē un ārstēšanā. Sociālo darbinieku iespējas. Seminārs sociālo dienestu darbiniekiem 2019. gada 25. aprīlis Inga Bulmistre «Baltijas HIV asociācija» Sagatavots sadarbībā ar GlaxoSmithKline

Sīkāk

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi:

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: 13.04.2017., prot.nr.5, 2. 2014.gada 15.maijā Izdots saskaņā

Sīkāk

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums Konkursa «Latvijas labākais tirgotājs 2015» nolikums KONKURSA MĒRĶIS 1. Panākt pircēju un apmeklētāju apkalpošanas kultūras uzlabošanu. 2. Paaugstināt tirgotāju un krodzinieku profesionalitāti. 3. Popularizēt

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JĒKABPILS NOVADA PAŠVALDĪBA Rīgas ielā 150a, Jēkabpilī, LV Reģ.Nr , Tālr ; fakss ; e-pasts novad

LATVIJAS REPUBLIKA JĒKABPILS NOVADA PAŠVALDĪBA Rīgas ielā 150a, Jēkabpilī, LV Reģ.Nr , Tālr ; fakss ; e-pasts novad LATVIJAS REPUBLIKA JĒKABPILS NOVADA PAŠVALDĪBA Rīgas ielā 150a, Jēkabpilī, LV-5202. Reģ.Nr. 90009116789, Tālr. 65220730; fakss 65220731; e-pasts novads@jekabpilsnovads.lv Jēkabpilī 2010.gada 26.augustā

Sīkāk

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 28./29. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu grupai tiek iekļauts algebras, ģeometrijas, kombinatorikas

Sīkāk

Atskaite

Atskaite VAS Latvijas valsts meži 2011.gada ziedojuma sociālajai jomai izlietojums 2012 LVM 2011.gadā sociālās jomas atbalstam piešķīra ziedojumu 400 000 latu apjomā. Ziedojums tika sadalīts nevalstiskajām organizācijām

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis 63404750, fakss 63423391 NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, 2018. gada 18.janvārī Nr.2 Liepājas 8.vidusskolas nolikums Izdots saskaņā

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Jūrtaka: Nida Tallina. Daba, kultūra, pakalpojumi 24.-25. aprīlis, 2018, Liepāja, Roja Jūrtaka garas distances maršruts divās valstīs LV & EST statistika o Dienu skaits: 50; o Noietie kilometri: ~ 1230

Sīkāk

Rīgas 61. vidusskolas iekšējās kārtības noteikumi 1.Vispārīgie jautājumi 1.1. Rīgas 61. vidusskolas (turpmāk-skola) Iekšējās kārtības noteikumi (turpm

Rīgas 61. vidusskolas iekšējās kārtības noteikumi 1.Vispārīgie jautājumi 1.1. Rīgas 61. vidusskolas (turpmāk-skola) Iekšējās kārtības noteikumi (turpm Rīgas 61. vidusskolas iekšējās kārtības noteikumi 1.Vispārīgie jautājumi 1.1. Rīgas 61. vidusskolas (turpmāk-skola) Iekšējās kārtības noteikumi (turpmāk- Noteikumi) izdoti saskaņā ar Izglītības likuma

Sīkāk

CILVĒKS, NEVIS DIAGNOZE

CILVĒKS, NEVIS DIAGNOZE CILVĒKS, NEVIS DIAGNOZE Garīga rakstura traucējumi (GRT) ir garīgās (intelektuālās) attīstības traucējumi vai psihiski traucējumi, kas ierobežo cilvēka spējas strādāt un pilnvērtīgi aprūpēt sevi. Tas var

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Pamācība Erasmus+ rīki Kursu katalogs Mobilitātes iespējas Stratēģiskās partnerības www.schooleducationgateway.eu Vispārēja informācija Šī ir pamācība, kas palīdzēs izmantot School Education Gateway vietnes

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Online interactive Risk Assessment Riska interaktīvā novērtēšana tiešsaistē Normatīvie dokumenti Darba aizsardzības likums MK not.nr.660 «Darba vides iekšējās uzraudzības veikšanas kārtība» (pieņemti 02.10.2007.):

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 BIZNESA LABORATORIJA Piektdiena, 24.oktobris, plkst.15:05 Mums dzīvē nepieciešama ne tikai veiksme un zināšanas, bet arī iespēja veikt izvēles, izmēģināt un iespējas kļūdīties. Un šķiet, reti kura auditorija

Sīkāk

Ģimenes diena „Cālīši pulciņā” – „Mazputniņiem” 2015

Ģimenes diena „Cālīši pulciņā” – „Mazputniņiem” 2015 Ģimenes dienas koncert uzvedums Manai ģimenei. 4-5 vai 6 gadīgiem bērniem. Autore: Vineta Vītola Izmantotais mūzikas materiāls: 1. Dziesma Pavasara ziediņi no CD Zaķīša sapnis Knīpas un knauķi. 2. Vācu

Sīkāk

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība Atbalsta pasākumi jaunajiem uzņēmējiem Kas ir uzņēmējs? Uzņēmējs ir uzņēmuma īpašnieks, kurš, uzņemoties riskus un atbildību, cenšas gūt peļņu. Biznesa ideju var realizēt tikai tad, ja ir uzņēmējs cilvēks

Sīkāk

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar savu kultūru, ēdieniem, tradīcijām un pat temperamentu. Kopā dosimies izbaudīt interesantāko no Lietuvas, izzināt neparastas

Sīkāk

PROFESIJAS STANDARTS

PROFESIJAS STANDARTS APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2002. gada 14. novembra rīkojumu Nr. 642 PROFESIJAS STANDARTS Reģistrācijas numurs PS 0134 Profesija Sociālais rehabilitētājs Kvalifikācijas līmenis 4

Sīkāk

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Vabole lien. Vabole lien lēnām. Labi, lai lien! Vabole ir laba.

Sīkāk