Ievads Lietošanas pamācība Gauja M11G

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Ievads Lietošanas pamācība Gauja M11G"

Transkripts

1 Ievads

2 Ievads Svarīgas drošības instrukcijas Ievērojiet pamatdrošības pasākumus, tai skaitā zemāk uzskaitītos, lai samazinātu ugunsgrēku, elektriskā šoka un ievainojumu risku, lietojot elektroiekārtas: 1. Nelietojiet šo izstrādājumu ūdens tuvumā, piemēram, vannas, mazgājamās bļodas, virtuves izlietas vai veļas mazgājamās tvertnes tuvumā, mitrā pagrabā vai peldbaseina tuvumā. 2. Nelietojiet šo ierīci ar tālruņa līnijas pieslēgumu (izņemot bezvadu tipa) negaisa laikā. Ir neliels risks gūt elektrisko šoku no zibens spēriena. 3. Neizmantojiet tālruni, lai ziņotu par gāzes noplūdi faktiskās noplūdes vietas tuvumā. 4. Izmantojiet tikai šajā rokasgrāmatā norādītos elektrības vadus un baterijas. Nededziniet izlietotās baterijas. Tās var uzsprāgt. Pārbaudiet vietējo likumdošanas normu prasības saistībā ar īpašām atkritumu utilizācijas norādēm. 5. Šī izstrādājuma elektroapgādei paredzēts izmantot noteiktu barošanas iekārtu (pilna spektra AC/DC adapteris - maiņstrāvas (AC) padeve V, Hz, līdzstrāvas (DC) jauda 19V, 18,5V).

3 Ievads Kopšanas un ekspluatācijas instrukcijas Portatīvais dators ir diezgan izturīgs, taču tas var tikt sabojāts. Lai izvairītos no bojājumiem, ievērojiet sekojošus ieteikumus: 1. Nenometiet to zemē vai nepakļaujiet to triecieniem. Gadījumā, ja dators nokrīt zemē, var tikt bojāts tā korpuss un sastāvdaļas. Nepakļaujiet datoru jebkādiem triecieniem vai vibrācijam. Nenovietojiet to uz nestabilas virsmas. Nenovietojiet nekādus smagumus uz datora. 2. Turiet to sausumā un nepieļaujiet pārkaršanu. Turiet datoru un barošanas iekārtas tālāk no jebkādiem siltuma elementiem. Šī ir elektroiekārta. Ja tajā iekļūst ūdens vai jebkādi citi šķidrumi, dators var tikt neatgriezeniski bojāts. Nepakļaujiet datoru pārliekai siltuma vai tiešu saules staru ietekmei. Neatstājiet datoru vietās, kur sistēmas darbību var ietekmēt svešķermeņi vai mitrums. Nelietojiet vai neuzglabājiet datoru mitros apstākļos. Nenovietojiet datoru uz tādām virsmām, kas aizsegtu ventilatoru darbību.

4 Ievads 3. Izvairieties no traucējošu iekārtu ietekmes. Neturiet datoru jaudīgu transformatoru, elektrisko motoru un citu spēcīgu magnētisko lauku tuvumā. Tie var traucēt datora pareizai funkcionēšanai un kaitēt Jūsu datiem. 4. Ievērojiet paredzētās darbības procedūras, strādājot ar datoru. Izslēdziet datoru pareizi un neaizmirstiet saglabāt savus darbus. Atcerieties periodiski saglabāt datus, jo tie var tikt zaudēti, ja datora baterija būs iztukšota. Neatvienojiet datoru no strāvas, kamēr visas programmas nav pilnībā aizvērtas. Neizslēdziet nekādas perifērijas iekārtas, kamēr dators darbojas. Neizjauciet datoru paši. Veiciet datora regulārās apkopes procedūras. 5. Ievērojiet rūpību, lietojot perifērijas iekārtas. Izmantojiet tikai apstiprinātu ražotāju marku iekārtas. Pirms pievienot perifērijas iekārtas, atvienojiet barošanas vadu.

5 Ievads Barošanas drošība Šim datoram ir īpašas barošanas prasības: Barošanas drošības brīdinājums Pirms uzsākat jebkādas atjaunināšanas procedūras, pārliecinieties, ka dators ir atvienots no strāvas, kā arī ir atvienotas visas perifērijas iekārtas un vadi (ieskaitot tālruņa līnijas vadus). Ir ieteicams izņemt bateriju, lai novērstu nejaušu datora ieslēgšanos. Neatvienojiet barošanas vadu ar mitrām rokām. Neizmantojiet bojātu barošanas vadu. Izmantojiet tikai tādu barošanas adapteri, kas ir apstiprināts lietošanai ar šo datoru. Jūsu AC/DC barošanas adapteris var būt paredzēts lietošanai starptautiskos ceļojumos, taču tam tik un tā ir nepieciešama stabila, nepārtraukta barošana. Ja neesat pārliecināti par vietējiem barošanas apstākļiem, sazinieties ar attiecīgo dienestu pārstāvjiem vai vietējo elektroapgādes uzņēmumu. Barošanas adapterim var būt 2-zaru vai 3-zaru iezemēta kontaktdakša. Trešais zars ir būtisks drošības elements; nenovērtējiet par zemu tā nozīmi. Ja Jums nav pieejama piemērota rozete, palūdziet kvalificētam elektriķim tādu uzstādīt. Ja vēlaties atvienot barošanas vadu, aptveriet un velciet to aiz kontaktdakšas galvas, nevis aiz vada. Pārliecinieties, ka rozete un jebkādi pagarinātāji, kurus izmantojat, ir atbilstoši nestspējīgi visu pieslēgto iekārtu kopējai strāvas slodzei. Pirms datora tīrīšanas, pārliecinieties, ka tas ir atvienots no jebkādām ārējām barošanas iekārtām (piemēram, AC/DC barošanas adaptera vai automobiļa barošanas adaptera). Nelieciet smagus priekšmetus uz barošanas vada.

6 Ievads Polimēru bateriju drošības noteikumi Ievērojiet sekojošu informāciju, kas attiecas tikai uz polimēru baterijām, un, kur tā ir nozīmīgāka par vispārīgajiem bateriju drošības noteikumiem sekojošajā lapā. Polimēru baterijas var mēreni izplesties vai piepūsties, kas ir daļa no baterijas aizsardzības pasākumiem, un nav pamats uztraukumam. Ievērojiet atbilstošas procedūras, lietojot polimēru baterijas. Nelietojiet polimēru baterijas augstas vides temperatūras apstākļos un neglabājiet neizmantotas baterijas ilgstoši. Papildus informācijai skatīt arī vispārīgos bateriju drošības noteikumus sekojošajā lapā.

7 Ievads Bateriju drošības noteikumi Lietojiet tikai šim datoram speciāli paredzētas baterijas. Nepareiza tipa baterijas var uzsprāgt, izraisīt noplūdes vai sabojāt datoru. Neizņemiet baterijas no datora, kamēr tas ir pieslēgts pie strāvas. Neizmantojiet bateriju, kas ir nokritusi zemē vai kas izskatās jebkādā veidā bojāta (salocīta vai sagriezusies). Pat, ja dators turpina darboties ar bojāto bateriju, tā var izraisīt elektriskās ķēdes bojājumus, kas savukārt var izraisīt aizdegšanos. Ja ilgāku laiku nelietojat baterijas, izņemiet tās no datora un uzglabājiet atsevišķi. Uzlādējiet baterijas, izmantojot portatīvā datora sistēmu. Nepareiza uzlāde var izraisīt baterijas uzsprāgšanu. Nemēģiniet labot bateriju turētāju. Tā labošana vai aizvietošana ir jāuztic servisa pārstāvim vai kvalificētam servisa speciālistam. Neļaujiet bērniem piekļūt bojātām baterijām, un utilizējiet tās nekavējoties. Vienmēr rūpīgi utilizējiet bateriju atkritumus. Tās var uzsprāgt vai radīt noplūdi, ja tiek pakļautas saskarsmei ar uguni vai tiek nepareizi lietotas vai utilizētas. Neturiet baterijas metāla iekārtu tuvumā. Pirms bateriju utilizēšanas nostipriniet ar līmlenti baterijas kontaktus. Nepieskarieties baterijas kontaktiem ar rokām vai metāla priekšmetiem. Bateriju utilizēšana un piesardzības pasākumi Jūsu iegādātais izstrādājums satur atkārtoti uzlādējamas baterijas. Baterijas ir pārstrādājamas. Saskaņā ar dažādu valstu likumiem vai vietējiem noteikumiem bateriju kalpošanas mūža beigās to izmešana sadzīves atkritumu kopējās tvertnēs var būt pretlikumīga. Sazinieties ar savu vietējo atkritumu pārstrādāšanas uzņēmumu pārstāvjiem, lai noskaidrotu pārstrādāšanas iespējas vai pareizus utilizācijas veidus. Ja baterija tiek nepareizi aizvietota, pastāv uzsprāgšanas risks. Aizvietojiet tikai ar tā paša vai ražotāja ieteikta ekvivalenta tipa baterijām. Utilizējiet izlietotās baterijas saskaņā ar ražotāja norādījumiem.

8 Ievads Tīrīšana Nelietojiet tīrīšanas līdzekli tieši uz datora, izmantojiet šim nolūkam mīkstu, tīru drāniņu. Nelietojiet gaistošus (naftas destilācijas produktus) vai abrazīvus tīrīšanas līdzekļus ne uz vienas datora daļas. Apkope Nemēģiniet paši veikt datora apkopi. Tādējādi Jūs varat pārkāpt garantijas noteikumus un pakļaut datoru un sevi elektriskajam šokam. Uzticiet apkopes darbu veikšanu pilnvarotiem servisa speciālistiem. Atvienojiet datoru no barošanas. Tad informējiet kvalificētu servisa speciālistu par kādu no sekojošiem apstākļiem: Ja barošanas vads vai AC/DC adapteris ir bojāts vai nodilis; Ja dators ir nonācis lietus vai citu šķidrumu ietekmē; Ja dators nedarbojas normāli arī tad, kad ievērojat ekspluatācijas norādes; Ja dators ir nokritis zemē vai ticis bojāts (nepieskarieties indīgajam šķidrumam, ja ir saplīsis LCD panelis); Ja ir parādījies neparasts aromāts, karstums vai dūmi no datora. Detaļu izņemšanas brīdinājums Izņemot jebkādus pārsegumus un skrūves iekārtas modernizācijas nolūkos, neaizmirstiet tās uzstādīt tās atpakaļ, pirms ieslēgt datoru.

9 Ievads Ceļošanas drošības noteikumi Iesaiņošana Gatavojoties doties ceļojumā, izskatiet šo sarakstu, lai pārliecinātos, ka sistēma ir gatava līdzņemšanai: 1. Pārbaudiet, vai bateriju komplekts un jebkādas rezerves daļas ir pilnībā uzlādētas. 2. Atslēdziet no barošanas datoru un perifērijas iekārtas. 3. Aizveriet monitora paneli un pārliecinieties, ka tas ir aizslēgts. 4. Atvienojiet AC/DC adapteri un vadus. Ievietojiet tos datora pārnēsājamajā somā. 5. AC/DC adapteris izmanto voltus lielu spriegumu, tādēļ Jums nebūs nepieciešams otrs sprieguma adapteris. Tomēr pārbaudiet kopā ar savu ceļojumu aģentu, vai Jums būs nepieciešami rozešu adapteri. 6. Ievietojiet portatīvo datoru pārnēsājamajā somā un nostipriniet to ar somas lentēm. 7. Ja ņemat līdzi kādas perifērijas iekārtas (piemēram, printeri, peli vai digitālo kameru), iesaiņojiet tos un šo iekārtu adapterus un/vai vadus. 8. Padomājiet jau iepriekš par muitas procedūrām dažās valstīs var būt ievešanas ierobežojumi vai nepieciešami īpašumu apliecinoši dokumenti kā tehnikai, tā programmatūrai. Pārliecinieties, ka šādi dokumenti ir sagatavoti. Atslēdziet no strāvas, pirms doties ceļojumā Pārliecinieties, ka Jūsu portatīvais dators ir pilnībā izslēgts, pirms ievietot to ceļojuma somā (vai līdzīgā iepakojuma tvertnē). Ieslēgta portatīvā datora ievietošana ceļojuma somā var izraisīt ventilatoru gaisa ievadu un izvadu nobloķēšanu. Lai nepieļautu datora pārkāršanu, pārliecinieties, ka, lietojot datoru, nekas nekavē ventilatoru gaisa ievades un izvades darbību.

10 Ceļā Ievads Papildus vispārīgajiem drošības un apkopes ieteikumiem šajā ievada sadaļā un nodaļā Problēmu risināšana, paturiet prātā sekojošo: Nesiet datoru rokas bagāžā drošības apsvērumu dēļ neizlaidiet datoru no sava redzesloka. Dažās valstīs datoru zādzības ir ļoti izplatītas. Nenododiet to kopā ar pārējo bagāžu. Bagāžas apstrādes darbinieki var apieties ar to nepietiekoši uzmanīgi. Izvairieties no datora atsišanās pret cietiem priekšmetiem. Uzmanieties no elektromagnētiskā lauka Tādas iekārtas kā metāla detektori vai rentgenu skenēšanas iekārtas var sabojāt datoru, cieto disku, disketes un citus datu nesējus. Tāpat tās var iznīcināt saglabātos datus turiet savu datoru un diskus tālāk no šīm iekārtām. Palūdziet drošības dienesta darbiniekiem manuāli pārbaudīt datora somu (Jums var palūgt to arī ieslēgt). Piezīme: Dažās lidostās bagāža tiek skenēta ar šo iekārtu palīdzību. Lidojuma drošība Vairumā aviolīniju ir noteikumi par datoru un citu elektronisko iekārtu lietošanu lidojuma laikā. Šie ierobežojumi ir paredzēti Jūsu drošībai, tādēļ ievērojiet tos. Ja glabāsiet datoru augšējos bagāžas nodalījumos, pārliecinieties, ka tas ir droši nostiprināts. Nodalījuma saturs var pārvietoties un/vai izkrist, ja tiek atvērts vāks. Pieslēdzieties barošanai pēc iespējas ja ir pieejama elektriskā rozete, izmantojiet AC/DC adapteri un uzlādējiet bateriju. Turiet datoru sausumā ja ātri pārvietojaties no aukstiem uz siltiem apstākļiem, datora iekšpusē var izveidoties mitruma kondensāts. Pagaidiet pāris minūtes, pirms ieslēgt datoru, lai mitrums varētu iztvaikot.

11 Ievads Labu darba paradumu attīstīšana Ir svarīgi attīstīt labus darba paradumus, ja nepieciešams strādāt pie datora ilgstoši. Nepareizi darba paradumi var radīt diskomfortu vai nopietnas traumas, atkārtoti noslogojot Jūsu rokas, plaukstas locītavas vai citas locītavas. Slodzes mazināšanas nolūkos jāievēro sekojošie ieteikumi: Noregulējiet krēsla un/vai galda augstumu tā, lai klaviatūra atrastos vienā līmenī vai nedaudz zemāk par elkoņu līmeni. Nesasprindziniet rokas, plaukstu locītavas un plaukstas. Jūsu ceļgaliem jāatrodas nedaudz augstāk kā gurniem. Novietojiet pēdas plakaniski uz grīdas vai uz paliktņa, ja nepieciešams. Izmantojiet krēslu ar atzveltni, lai ērti balstītu muguru. Sēdiet taisni, lai Jūsu ceļgali, gurni un elkoņi veidotu aptuveni 90 grādu leņķus, Jums sēžot. Periodiski ieturiet pauzes, ja lietojat datoru ilgstoši. Atcerieties: Bieži mainīt pozu. Vairākas reizes dienā izstaipīties un izvingrināt ķermeni. Periodiski ieturēt pauzes, ilgstoši strādājot pie datora. Biežas un īsas pauzes ir labākas, nekā pāris un garas pauzes.

12 Ievads Apgaismojums Atbilstošs apgaismojums un ērts monitora skata leņķis var samazināt slodzi uz acīm un kakla un plecu muskuļu nogurumu. Novietojiet monitoru tā, lai izvairītos no spīduma vai atspīduma, ko rada virsējais apgaismojums vai ārējie gaismas avoti. Uzturiet monitoru tīru un uzstādiet asuma un gaišuma līmeņus tā, lai varētu skaidri saskatīt monitoru. Novietojiet monitoru tieši savā priekšā ērtā skata attālumā. Noregulējiet monitora skata leņķi labākajā pozīcijā. LCD monitora kopšana Lai novērstu attēla sastingšanu LCD monitoros (ko izraisa nepārtraukta, ilgstoša grafisko attēlu atainošana monitorā), ievērojiet sekojošos drošības noteikumus: Uzstādiet Windows sistēmas Enerģijas taupīšanas režīmu tā, lai ekrāns izslēgtos pēc pāris minūšu dīkstāves. Izmantojiet rotējošu, kustīgu vai tukšu ekrānsaudzētāju (tas neļauj pārāk ilgi atainot vienu attēlu). Ik pēc pāris dienām mainiet ekrāna fona attēlus. Atslēdziet monitoru, ja sistēma netiek lietota.

13 Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Sistēmas ieslēgšana 1. Noņemiet visus iepakojuma materiālus un novietojiet datoru uz stabilas virsmas. 2. Droši piestipriniet visas perifērijas iekārtas, kuras vēlaties lietot kopā ar da toru (piemēram, klaviatūru un peli) atbilstošajos portos. 3. Pievienojiet AC/DC adapteri DC-In atverei datora aizmugurējā daļā, tad pievienojiet AC strāvas vadu rozetei un savienojiet AC strāvas vadu ar AC/ DC adapteri. 4. Ar vienu roku paceliet vāku/lcd paneli piemērotā skatu leņķī (ne vairāk kā 120 grādi), vienlaikus ar otru roku pieturiet datora pamatni (Piezīme: nekad neceliet datoru aiz vāka/lcd paneļa). 5. Nospiediet ieslēgšanas pogu On, lai ieslēgtu datoru. Attēls 1-1 Dators ar ieslēgtu AC/DC Adapteri & Vāka/LCD paneļa pacelšana Izslēgšana Ņemiet vērā, ka dators vienmēr jāizslēdz, izvēloties sistēmas Izslēgt datoru (Turn Off Computer) komandu no Windows operētājsistēmas Sākuma (Start) izvēlnes. Tas palīdzēs novērst cietā diska vai sistēmas problēmas.

14 Sistēmas karte: Atvērts LCD panelis (A, B un C modeļi) Attēls 1-2 Atvērts LCD panelis (A, B un C modeļi) Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Bezvadu iekārtu ekspluatācija lidmašīnā Jebkādu portatīvo elektroniskās transmisijas iekārtu lietošana lidmašīnā parasti ir aizliegta. Pārliecinieties, ka moduļi ir IZSLĒGTI (OFF), ja lietojat datoru lidmašīnā. Izmantojiet taustiņu kombināciju, lai pārslēgtu strāvas padevi uz 3,75G / WLAN / Bluetooth moduļiem, un pārbaudiet LED statusa rādītāju, lai redzētu, vai moduļi ir ieslēgti vai nē (skatīt 1-1 tabulu / 1-2 tabulu). 1. Iebūvēta datora kamera 2. LCD ekrāns 3. Klaviatūra 4. Iebūvēts mikrofons 5. Skārienpaliktnis un pogas

15 Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Sistēmas karte: Atvērts LCD panelis (D modelis) Attēls 1-3 Atvērts LCD panelis (D modelis) Bezvadu iekārtu ekspluatācija lidmašīnā Jebkādu portatīvo elektroniskās transmisijas iekārtu lietošana lidmašīnā parasti ir aizliegta. Pārliecinieties, ka moduļi ir IZSLĒGTI (OFF), ja lietojat datoru lidmašīnā. Izmantojiet taustiņu kombināciju, lai pārslēgtu strāvas padevi uz 3,75G / WLAN / Bluetooth moduļiem, un pārbaudiet LED statusa rādītāju, lai redzētu, vai moduļi ir ieslēgti vai nē (skatīt 1-1 tabulu / 1-2 tabulu). 1. Iebūvēta datora kamera 2. LCD ekrāns 3. Ieslēgšanas poga 4. Klaviatūra 5. Iebūvēts mikrofons 6. Skārienpaliktnis un pogas

16 Klaviatūra Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Klaviatūrai ir skaitlisko taustiņu kopne, ar kuras palīdzību viegli ievadīt skaitliskos datus, kā arī īpašību funkciju taustiņi, kas ļauj ātri nomainīt darbības funkcijas. Pilna informācija par funkciju taustiņu kombinācijām ir pieejama 1-2 tabulā. Citas klaviatūras Ja Jūsu klaviatūra ir bojāta vai ja Jūs vēlaties to nomainīt, varat izmantot standarta USB pieslēdzamās klaviatūras. Sistēma noteiks un iespējos tās automātiski. Tomēr iespējams, ka nedarbosies īpašo funkciju/ātrie taustiņi, kas ir uzstādīti pašas sistēmas klaviatūrā. Play/Pause Attēls 1-4 Klaviatūra Īpašie simboli Dažās programmatūrās iespējams lietot skaitliskos taustiņus kopā ar Alt taustiņu, lai atveidotu īpašus simbolus. Šos īpašos simbolus var atveidot tikai, izmantojot skaitlisko taustiņu kopni. Parastie skaitļu taustiņi (augšējā klaviatūras joslā) nedarbojas šim nolūkam. Pārliecinieties, ka ir ieslēgts NumLk taustiņš.

17 Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Funkciju / Ātro taustiņu rādītāji Funkciju taustiņi (F1-F12 utt.) darbojas kā ātrie taustiņi, ja tos nospiež, vienlaicīgi turot nospiestu Fn taustiņu. Taustiņi Fn + ~ Fn + Fn + F1 Fn + F2 Fn + F3 Fn + F4 Fn+ F5/F6 Fn + F7 Fn+ F8/F9 Fn + F10 Funkcija / Vizuālie rādītāji Play/Pause (Audio/video programmās) 3,75G moduļa jaudas pārslēgs Skārienpaliktņa pārslēgs Izslēgt LCD fona apgaismojumu (Nospiediet taustiņu vai izmantojiet skārienpaliktni, lai ieslēgtu) Klusuma pārslēgs Snaudas režīma pārslēgs Skaļuma samazināšana / palielināšana Monitora pārslēgs Spilgtuma samazināšana / palielināšana Datora kameras pārslēgs Fn + F11 * WLAN moduļa pārslēgs Fn + F12 Bluetooth moduļa pārslēgs Fn + NumLk Skaitlisko taustiņu pārslēgs Fn + ScrLk Ritslēga pārslēgs Caps Lock Lielo burtu pārslēgs * Pārliecinieties, ka ir ieslēgts (ON) Bezvadu tīkls Windows Mobility Center sadaļā, lai nodrošinātu pareizu bezvadu funkcijas taustiņu darbību. 1-1 tabula Funkciju un ātro taustiņu rādītāji

18 Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Sistēmas karte: Priekšējais un aizmugurējais skats Attēls 1-5 Priekšējais un aizmugurējais skats 1. LED rādītāji 2. Baterija Ikona Krāsa Apraksts (strāvas statuss) (baterijas statuss) Oranža Zaļa Mirgojoša zaļa Oranža Zaļa Mirgojoša oranža DC strāvas padeve ir ieslēgta Dators ir ieslēgts Dators atrodas snaudas režīmā Baterija pašlaik uzlādējas Baterija ir pilnībā uzlādēta Baterijas stāvoklis ir sasniedzis kritiski zemu jaudas līmeni Zaļš Cietā diska darbība Zaļš Oranžs (Izvēles) bezvadu LAN tīkla modulis ir ieslēgts (Izvēles) Bluetooth modulis ir ieslēgts Tabula 1-2 LED rādītāji

19 Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Sistēmas karte: Kreisās puses skats Attēls 1-6 Kreisās puses skats 1. Drošības slēdzenes slots 2. DC-In spraudnis 3. Ventilatoru gaisa ieplūde/izplūde 4. USB 2.0 ports 5. Mikrofona ievades spraudnis 6. Austiņu izvada spraudnis Ārējo optisko (CD/DVD) iekārtu dziņi Lai uzstādītu programmas un dziņus utt., Jums būs nepieciešams pievienot ārējo optisko CD/DVD iekārtu pie USB porta. Pārkaršana Lai nepieļautu datora pārkaršanu, pārliecinieties, ka nekas neaizkavē ventilatoru gaisa ieplūdi un izplūdi datora lietošanas laikā.

20 Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Sistēmas karte: Labās puses skats Attēls 1-7 Labās puses skats 1. Multi-In-1 karšu lasītājs 2. 2 USB 2.0 porti 3. RJ-45 LAN spraudnis 4. Ārējā monitora spraudnis 5. Ieslēgšanas poga (tikai A, B un C modeļiem) Pārkaršana Lai nepieļautu datora pārkaršanu, pārliecinieties, ka nekas neaizkavē ventilatoru gaisa ieplūdi un izplūdi datora lietošanas laikā. Ārējo optisko (CD/DVD) iekārtu dziņi Lai uzstādītu programmas un dziņus utt., Jums būs nepieciešams pievienot ārējo optisko CD/DVD iekārtu pie USB porta. Multi-In-1 karšu lasītājs Karšu lasītājs ļauj Jums izmantot visizplatītākos digitālo datu glabāšanas karšu formātus: MMC (MultiMedia Card) / RS MMC / SD (Secure Digital) / Mini SD / SDHC / SDXC Compatible / MS (Memory Stick) / MS Pro / MS Duo Piezīme: dažiem no šo karšu tipiem nepieciešami datora adapteri, kas parasti tiek iekļauti komplektā ar karti.

21 Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Sistēmas karte: Apakšējais skats CPU (Centrālais procesors) CPU nav paredzēts lietotāja pašrocīgai apkopei. Šīs nodaļas atvēršana vai piekļuve CPU jebkādā veidā var ietekmēt garantijas nosacījumus. Attēls 1-8 Apakšējais skats 1. Baterija 2. Detaļu nišas pārsegs 3. Ventilatoru gaisa ieplūde/izplūde 4. Skaļruņi Baterijas informācija Pirms lietošanas jauna baterija vienmēr ir pilnībā jāizlādē, tad pilnībā jāuzlādē no jauna. Pilnībā izlādējiet un no jauna uzlādējiet bateriju vismaz ik pēc 30 dienām vai pēc 20 daļējām izlādēm. 3,75G/ HSPA moduļa USIM karte 3,75G/ HSPA moduļa USIM karte ir izvietota zem baterijas nodalījuma. Instrukcijas 3,75G/ HSPA moduļa USIM kartes uzstādīšanai ir pieejamas nākamajā lapā.

22 3,75G / HSPA moduļa USIM kartes uzstādīšana Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Ja esat izvēlējies iegādāties papildus arī 3,75G/HSPA moduli, ievērojiet zemāk izklāstītās instrukcijas, lai uzstādītu USIM karti (kura ir pieejama pie servisa pārstāvja), un tad startējiet atbilstošās programmas. 1. Izslēdziet datoru, apgrieziet to un izņemiet bateriju (iebīdiet aizturus zemāk norādītajā virzienā un izvelciet bateriju). 2. Ievietojiet USIM karti kā zemāk attēlots, līdz tā pilnībā ievietojas atbilstošajā pozā ar klikšķi, un tad ievietojiet bateriju. Attēls 1-9 Baterijas izņemšana un USIM kartes ievietošana USIM Kartes orientācija Ņemiet vērā, ka USIM kartes nolasāmā puse (ar zelta krāsas kontaktiem) ir jānovieto augšup kā parādīts attēlā.

23 Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Windows 7 Sākuma izvēlne (Start Menu) un vadības panelis (Controlpanel) Vairumam no vadības paneļiem, funkcijām un programmām Windows 7 un lielākajā daļā pārējo Windows versiju) var piekļūt no Sākuma (Start) izvēlnes. Uzstādot programmas un funkcijas, tās tiks uzstādītas uz cietā diska dziņa, un Sākuma izvēlnē un/vai uz darbvirsmas tiks ievietota īsinājumikona. Noklikšķiniet ar labo peles taustiņu uz Sākuma izvēlnes ikonas, un tad izvēlieties Īpašības (Properties), ja vēlaties individuāli pielāgot Sākuma izvēlnes izskatu. Attēls 1-10 Sākuma izvēlne un vadības panelis Daudzās šīs rokasgrāmatas vietās Jūs redzēsiet instrukciju - atvērt vadības paneli. Vadības panelim var piekļūt no Sākuma izvēlnes, un tas ļauj Jums konfigurēt uzstādījumus vairumam galveno Windows vides īpašību (piemēram, strāvas, video, tīkla, audio īpašībām utt.). Windows 7 nodrošina pamata vadību daudzām īpašībām, bet, uzstādot dziņus, iespējams pievienot daudzas jaunas vadības (vai paplašināt esošās). Lai aplūkotu pieejamās vadības, var būt nepieciešams atslēgt Kategoriju skatu (Category View), pārejot uz vadības paneļa ikonu skatu.

24 Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Video uzstādījumi Displeja iestatījumus var konfigurēt no Displeja (Display) (Vadības panelis) un Ekrāna izšķirtspējas (Screen Resolution) vadībām Windows vidē. Lai piekļūtu Displeja (Vadības panelis) un Ekrāna izšķirtspējas kontrolei Windows vidē: 1. Noklikšķiniet uz Sākums un tad uz Vadības Panelis. 2. Noklikšķiniet uz Displejs (ikona) tālāk pārejiet uz kategoriju Izskats un personalizācija (Appearances and Personalization). 3. Noklikšķiniet uz Regulēt ekrāna izšķirtspēju / Regulēt izšķirtspēju (Adjust Screen Resolution / Adjust Resolution). VAI 4. Varat noklikšķināt ar labo peles taustiņu uz darbvirsmas un izvēlēties Ekrāna izšķirtspēja 5. Izmantojiet nolaižamo izvēlni, lai izvēlētos Ekrāna izšķirtspēja (1-11 attēls) 6. Noklikšķiniet uz Izvērstie uzstādījumi (Advanced settings) (1-11 attēls), lai atvērtu Izvērsto (Advanced) īpašību tabulatoru. Lai piekļūtu Intel(R) Grafisko mediju paātrinātāja dzinim mobilās (Intel(R) Graphics Media Accelerator Driver for mobile) vadības panelim: 1. Noklikšķiniet uz Izvērstie uzstādījumi (Advanced settings) (1-9 attēls) Ekrāna izšķirtspējas panelī Windows vidē. 2. Noklikšķiniet uz Intel(R)... tabulatora un noklikšķiniet uz Grafiskās īpašības (Graphics Properties) (poga) (1-10 attēls) VAI 3. Noklikšķiniet ar labo peles taustiņu uz darbvirsmas un izvēlieties Grafiskās īpašības no izvēlnes. VAI 4. Noklikšķiniet uz ikonas uz rīkjoslas un izvēlieties Grafiskās īpašības no izvēlnes.

25 Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Ekrāna izšķirtspēja un Intel GMA vadības panelis Attēls 1-11 Ekrāna izšķirtspēja un Intel GMA dzinis mobilās vadības panelim

26 Ātrais darba uzsākšanas ceļvedis Enerģijas opcijas Enerģijas opcijas (Aparatūra un Skaņa (Hardware and Sound) izvēlne) vadības paneļa ikona Windows vidē ļauj Jums konfigurēt enerģijas izmantošanas iespējas savā datorā. Jūs varat taupīt enerģiju, izmantojot enerģijas plānus un izvēloties enerģijas pogas, snaudas pogas, datora vāka (aizvērtā veidā), ekrāna un snaudas režīma iespējas no kreisās puses izvēlnes. Ņemiet vērā, ka enerģijas taupīšanas plāns var ietekmēt Jūsu datora darbību. Noklikšķiniet uz viena no esošajiem plāniem vai noklikšķiniet uz Izveidot enerģijas plānu (Create a power plan) kreisās puses izvēlnē un izvēlieties iespējas jauna plāna izveidošanai. Noklikšķiniet uz Izmainīt plāna uzstādījumus (Change plan settings) un noklikšķiniet uz Izmainīt izvērstos enerģijas uzstādījumus (Change advanced power settings), lai piekļūtu tālākām konfigurācijas iespējām. Attēls 1-11 Enerģijas opcijas

27 Specifikācijas Procesors Intel(R) Atom (R) Procesors N455: 1.66 GHz, 512K On-die L2 Cache & 667MHz FSB, TDP 6.5W BGA komplekts, 45nm (45 nanometru) procesa tehnoloģija Intel(R) Atom (R) Procesors N475: 1.83 GHz, 512K On-die L2 Cache & 667MHz FSB, TDP 6.5W BGA komplekts, 45nm (45 nanometru) procesa tehnoloģija Intel(R) Atom (R) Procesors N550: 1.50 GHz, 1MB On-die L2 Cache & 667MHz FSB, TDP 8.5W BGA komplekts, 45nm (45 nanometru) procesa tehnoloģija Intel(R) Atom (R) Procesors N570: 1.66 GHz, 1MB On-die L2 Cache & 667MHz FSB, TDP 8.5W BGA komplekts, 45nm (45 nanometru) procesa tehnoloģija Core Logic Intel NM10 Express Chipset Ekrāns A un B modeļi: 10,1 (25,6 cm) WSVGA (1024 * 600) 16:9 TFT LED fona apgaismots panelis (3,6 mm biezs) C un D modeļi: 10,1 (25,6 cm) WSVGA (1024 * 600) 16:9 TFT LED Fona apgaismots panelis (5,2 mm biezs) Atmiņa Viens DDR3 datu kanāls Viena 204 Pin SO-DIMM ligzda atbalsta DDRIII (DDR3) 1066MHz/1333 MHz atmiņu (reālā operatīvā frekvence atkarīga no procesora FSB) Atmiņa paplašināma līdz 2GB (Izmantojot 1GB/2GB moduļus) Video adapteris Intel GMA 3150 integrētais video adapteris Intel Dynamic Video Memory Tehnoloģiju atbalstošās kopējās atmiņas apjoms līdz 348MB Atbalsta Intel Clear Video tehnoloģiju Atbalsta DirectX 9.0 BIOS Viens 8Mb SPI Flash ROM Phoenix BIOS Datu glabāšana Viens maināms 2.5, 9.5 mm (augstums) HDD ar SATA (seriālo) interfeisu Ārējās Super Multi/Blu-ray optiskās iekārtas dzinis ar USB interfeisu (Ražotāja iespēja) Drošība Kensington slēdzene BIOS parole Uzticams platformas modulis V1.2 Audio Augstas izšķirtspējas audio savietojams interfeiss 2 iebūvēti skaļruņi Iebūvēts mikrofons Rādītājierīce Iebūvēts skārienpaliktnis (ar multikustību (Multi-Gesture) atbalstu) Klaviatūra WinKey atsevišķā klaviatūra

28 Specifikācijas Interfeiss Trīs USB 2.0 porti Viens austiņu izvades spraudnis Viens mikrofona ievades spraudnis Viens ārējā monitora ports Viens RJ-45 LAN spraudnis Viens DC-In spraudnis Komunikācijas 10/100/1000Mb Base-TX Ethernet LAN b/g/n bezvadu LAN Half-Mini-Card modulis (Ražotāja iespēja) Intel (R) WiFi Link 1000 Series (802.11b/g/n) bezvadu LAN Half-Mini-Card modulis ar PCIe interfeisu (Ražotāja iespēja) Bluetooth v2.1 + EDR (Uzlabotā Datu Pārraide) modulis (Ražotāja iespēja) Combo WLAN (802.11b/g/n) un Bluetooth v3.0 + HS Half-Mini-Card modulis ar PCIe un USB interfeisu (Ražotāja iespēja D modeļa datoriem) 300K pikseļu USB PC kameras modulis 1,3M pikseļu USB PC kameras modulis (Ražotāja iespēja) 3,75G/HSPA (Half-Mini-Card) modulis uz UMTS/HSPDA bāzes (Ražotāja iespēja) Operētājsistēma Windows 7 (tikai 32-bit) Windows XP (SP3) Karšu lasītājs Iebūvēts Multi-In-1 karšu lasītājs: - MMC/RS MMC - SD/Mini SD/SDHC - MS/MS Pro/MS Duo Piezīme: RS MMC/Mini SD/MS Duo karšu veidiem nepieciešami datora adapteri Sloti Divi Mini-Card sloti (USB un PCIe): 1. slots: paredzēts b/g/n modulim (Half-Mini-Card) ar PCIe interfeisu VAI Combo WLAN (802.11b/g/n) un Bluetooth v3.0 + HS Half-Mini-Card modulim ar PCIe un USB interfeisu (Ražotāja iespēja D modeļa datoriem) 2. slots: paredzēts 3.75G/HSPA (Half-Mini- Card) modulim uz UMTS/HSPDA bāzes ar USB interfeisu (Ražotāja iespēja) Barošanas pārvaldība Wake on LAN Wake on USB (tikai Windows 7) Savietojams ar Energy Star 5.0 Barošana Pilna spektra AC/DC adapteris AC ievads V, Hz, DC izvads 19V, 1,58A (30 vati)

29 Specifikācijas Baterija Izņemams 3 šūnu litija jonu bateriju komplekts, 24.42WH Izņemams 6 šūnu litija jonu bateriju komplekts, 48.84WH (Izvēles) Dizaina īpašības Magic of Film Art II nomaināmie LCD paneļa pārsegi (Ražotāja izvēle B modeļa datoriem) IMR LCD paneļa pārsegi (Ražotāja izvēle C modeļa datoriem) Vides specifikācijas Darbības temperatūra: 5 C - 35 C Nedarbojas temperatūrā: - 20 C - 60 C Darbības relatīvais mitrums: 20% - 80% Nedarbojas relatīvā mitrumā: 10% - 90% Izmēri un svars A modelis: 266mm (platums) * 185mm (dziļums) * 18,5-25,4mm (augstums), 0,94 kg ar 3 šūnu bateriju B modelis: 266mm (platums) * 185mm (dziļums) * 18,5-26,6mm (augstums), 0,97 kg ar 3 šūnu bateriju C un D modeļi: 266mm (platums) * 185mm (dziļums) * 19,7-27,1mm (augstums), 0,96 kg ar 3 šūnu bateriju

30 Kontaktinformācija Veikalu adreses: A/S Capital salonveikals Brīvības bulvāris 19, Rīga, LV-1050 Tālr.: , Fakss: E-pasts: Darba laiks: P-Pt , Sv Datorsalons Galerija Centrs Audēju iela 16, 4.stāvs, Rīga, LV-1050 Tālr.: Fakss: E-pasts: Darba laiks: P-Sv Datorsalons T/c Mols Krasta iela 46, Rīga, LV-1003 Tālr.: Fakss: E-pasts: Darba laiks: P-Sv Datorsalons T/p Alfa Brīvības gatve 372, Rīga, LV-1006 Tālr.: Fakss: E-pasts: Darba laiks: P-Sv Datorsalons T/c Rīga Plaza Mūkusalas iela 71, Rīga, LV-1004 Tālr.: Fakss: E-pasts: Darba laiks: P-Sv Apple premium reseller Brīvības iela 85, Rīga, LV-1001 Tālr.: , Fakss: E-pasts: Darba laiks: P-Pt Serviss: Ganību dambis 23c, Rīga, LV Tālr.: Fakss: E-pasts: support@capital.lv Darba laiks: P-Pt Interneta resursi: Paldies par pirkumu!

31

Dual TEMP PRO

Dual TEMP PRO Dual TEMP PRO 1 Darbības instrukcija Rezultāta nolasījums 5 Ievietotas zondes nolasījums HACCP pārbaudes gaismas diods (LED) SCAN poga (infrasarkanā) Režīma poga Zondes poga (zondes ievietošanas) Ievads

Sīkāk

S4M_Quick_Reference_Guide

S4M_Quick_Reference_Guide S4M Rokasgrāmata Izmantojiet šo rokasgrāmatu sava printera ikdienas ekspluatācijā. Plašāku informāciju meklējiet S4M lietošanas instrukcijā. Ārējais izskats. attēls Printera ārpuse Priekšpuse Aizmugure

Sīkāk

ViedTV_instrukcija_10x21cm_apvien_2017Nov_new

ViedTV_instrukcija_10x21cm_apvien_2017Nov_new VIEDTELEVĪZIJAS PRIEKŠROCĪBAS Atklājiet jaunu TV pieredzi! Pieslēdzot savam televizoram Mājas Viedtelevīziju, skatieties vietējos un ārzemju TV kanālus, filmas, seriālus un LMT Straumes tiešraides, kā

Sīkāk

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 un videokolonoskopu CF-Q165. Nr. p.k. Tehniskie parametri

Sīkāk

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Saturs 1. Audio... 1 2. Tālrunis... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Galerija... 8 6. Citi... 8 1. Audio J: Kā es varu pārslēgties starp dažādiem radio un multivides avotiem, piemēram, FM

Sīkāk

Svarīgākais par skolēnu redzi

Svarīgākais par skolēnu redzi «Veselības mācības» stunda par redzi Svarīgākais par skolēnu redzi Saturs Redzes sistēma Redze un dators Sūdzības Redzes režīms Apgaismojums Mācību un darba vietas iekārtojums un ķermeņa pozīcija Redzes

Sīkāk

nüvi sērija īsa īsa rokasgrāmata pamācība lietošanai ar sekojošiem modeļiem: 1300, 1310, lietošanai 1340, 1350, ar šādiem 1370, modeļiem: 13

nüvi sērija īsa īsa rokasgrāmata pamācība lietošanai ar sekojošiem modeļiem: 1300, 1310, lietošanai 1340, 1350, ar šādiem 1370, modeļiem: 13 nüvi 1200 1300 sērija īsa īsa rokasgrāmata pamācība lietošanai ar sekojošiem modeļiem: 1300, 1310, lietošanai 1340, 1350, ar šādiem 1370, modeļiem: 1390 1200, 1210, 1240, 1250, 1260 2009 Garmin Ltd. vai

Sīkāk

Uzstādīšanas un lietotāja rokasgrāmata eco viedais radiatora termostats

Uzstādīšanas un lietotāja rokasgrāmata eco viedais radiatora termostats Uzstādīšanas un lietotāja rokasgrāmata Uzstādīšanas rokasgrāmata Uzstādīšanas rokasgrāmata 1. Uzstādīšana 1.1 Identificējiet savu eco termostatu...4 1.2 Iepakojumā...4 1.3 Vārsta adapteru pārskats...5

Sīkāk

Untitled-1

Untitled-1 R-05 Lietošanas rokasgrāmata Elektriskā plīts virsma CDE 32/1 X Cienījamais lietotāj! Pateicamies, ka izvēlējāties vienu no mūsu iekārtām, kas ļauj iegūt vislabākos rezultātus. Lūdzu, uzmanīgi iepazīstieties

Sīkāk

Tehniskās prasības darbam ar VISMA Horizon un HoP Aktualizēts

Tehniskās prasības darbam ar VISMA Horizon un HoP Aktualizēts Tehniskās prasības darbam ar VISMA Horizon un HoP Aktualizēts 21.08.2019. 2 Saturs Interneta pieslēgums 4 Darbstacija un ierīces 4 DBVS serveris 6 Servera rekomendācijas 6 Horizon datu bāzu vadības sistēmas

Sīkāk

(Latvian) DM-RCBR Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Konsoles tipa bremzes BR-CX70 BR-CX50

(Latvian) DM-RCBR Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Konsoles tipa bremzes BR-CX70 BR-CX50 (Latvian) DM-RCBR001-00 Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Konsoles tipa bremzes BR-CX70 BR-CX50 BL-4700 BL-4600 BL-R780 BL-R3000 ST-7900 ST-6700 ST-5700

Sīkāk

LV10524 Pirmais izdevums Septembris 2015 ASUS Piezīmjdatora E-rokasgrāmata

LV10524 Pirmais izdevums Septembris 2015 ASUS Piezīmjdatora E-rokasgrāmata LV10524 Pirmais izdevums Septembris 2015 ASUS Piezīmjdatora E-rokasgrāmata AUTORTIESĪBU ATRUNA Šo rokasgrāmatu, ieskaitot tajā aprakstītos produktus un programmatūru, bez rakstiskas ASUSTeK COMPUTER INC.

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation MODERNIE VIESNĪCU TELEFONA APARĀTI UN VIESU ISTABAS KOPTĒLS Katrīna Levita Adventus Solutions SATURS Viesnīcu telefonu priekšrocības Kolekcija AEI telefoni Cetis (Teledex, Telematrix) telefoni VTech telefoni

Sīkāk

LV11215 Otrais izdevums Janvāris 2016 E-rokasgrāmata

LV11215 Otrais izdevums Janvāris 2016 E-rokasgrāmata LV11215 Otrais izdevums Janvāris 2016 E-rokasgrāmata AUTORTIESĪBU ATRUNA Šo rokasgrāmatu, ieskaitot tajā aprakstītos produktus un programmatūru, bez rakstiskas ASUSTeK COMPUTER INC. ("ASUS") atļaujas nekādā

Sīkāk

AMV 655/658 SU / 658 SD / 659 SD

AMV 655/658 SU / 658 SD / 659 SD Datu lapa Izpildmehānismi trīs punktu vadībai bez drošības funkcijas SU, SD ar drošības funkciju (atspere uz augšu/uz leju) Apraksts Izpildmehānismus bez jebkāda adaptera var izmantot kopā ar: - Vārstu

Sīkāk

BASS + SHB3175 Lietošanas instrukcija Bluetooth bezvadu austiņas Reģistrējiet savu preci un saņemiet atbalstu

BASS + SHB3175 Lietošanas instrukcija Bluetooth bezvadu austiņas Reģistrējiet savu preci un saņemiet atbalstu BASS + SHB3175 Lietošanas instrukcija Bluetooth bezvadu austiņas Reģistrējiet savu preci un saņemiet atbalstu www.philips.com/support 2 LV Satura rādītājs 1 Svarīgi drošības norādījumi 4 Dzirdes drošība

Sīkāk

Microsoft Word _13_Uzaicinaajums.docx

Microsoft Word _13_Uzaicinaajums.docx Uzaicinājums iepirkumam LU CFI 2015/13 Pasūtītājs: Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts (LU CFI); PVN reģ.nr.lv90002124925; adrese: Ķengaraga iela 8, Rīga, LV-1063; Tālr. 67187816, Fakss

Sīkāk

LV10572 Otrais izdevums Oktobris 2015 E-rokasgrāmata

LV10572 Otrais izdevums Oktobris 2015 E-rokasgrāmata LV10572 Otrais izdevums Oktobris 2015 E-rokasgrāmata AUTORTIESĪBU ATRUNA Šo rokasgrāmatu, ieskaitot tajā aprakstītos produktus un programmatūru, bez rakstiskas ASUSTeK COMPUTER INC. ("ASUS") atļaujas nekādā

Sīkāk

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un iz

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un iz Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un izvēlnes taustiņiem, tiek iekļauts katla komplektācijā Plašs modulācijas diapazons 1 10: samazināts

Sīkāk

Nintex Workflow 2010 instalēšanas ceļvedis Instalēšanas ceļvedis Nintex USA LLC 2012, visas tiesības paturētas. Kļūdas un izlaidumi novērsti.

Nintex Workflow 2010 instalēšanas ceļvedis Instalēšanas ceļvedis Nintex USA LLC 2012, visas tiesības paturētas. Kļūdas un izlaidumi novērsti. Instalēšanas ceļvedis Nintex USA LLC 2012, visas tiesības paturētas. Kļūdas un izlaidumi novērsti. support@nintex.com 1 www.nintex.com Saturs 1. Nintex Workflow 2010 instalēšana... 4 1.1. Instalēšanas

Sīkāk

LV11061 Pirmais izdevums Februāris 2016 E-rokasgrāmata

LV11061 Pirmais izdevums Februāris 2016 E-rokasgrāmata LV11061 Pirmais izdevums Februāris 2016 E-rokasgrāmata AUTORTIESĪBU ATRUNA Šo rokasgrāmatu, ieskaitot tajā aprakstītos produktus un programmatūru, bez rakstiskas ASUSTeK COMPUTER INC. ("ASUS") atļaujas

Sīkāk

Kā nomainīt priekšējo bremžu suportu Ford Focus II

Kā nomainīt priekšējo bremžu suportu Ford Focus II Kā nomainīt priekšējo bremžu suportu Ford Focus II Veiciet nomaiņu šādā secībā: 1 Novelciet stāvbremzes sviru. 3 2 Uzstādiet ķīļatbalstus sem aizmugurējām riepām. 4 Paceliet priekšējo auto pusi un atbalstiet

Sīkāk

SNP3000_UM_LV_2.2.indd

SNP3000_UM_LV_2.2.indd Register your product and get support at www.philips.com/welcome Philips Presenter SNP3000 LV Lietotāja rokasgrāmata 1 a b c d e g f h 2 3 4 LASER LIGHT DO NOT STARE INTO BEAM CLASS 2 LASER PRODUCT Wavelength

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Superstatic 449 Statiskais siltumskaitītājs, statiskais dzesēšanas skaitītājs Pielietošana: Kompaktais siltumskaitītājs Superstatic 449 var tikt darbināts ar akumulatoru vai elektrotīklu. Tas tiek izmantots

Sīkāk

(Latvian) DM-M Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Kalnu tūrisma City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE DEORE XT RD-M8050 FD-M8070 SM-FD90

(Latvian) DM-M Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Kalnu tūrisma City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE DEORE XT RD-M8050 FD-M8070 SM-FD90 (Latvian) DM-M8050-05 Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Kalnu tūrisma City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE DEORE XT RD-M8050 FD-M8070 SM-FD905 SW-M8050 SM-BTC1 BT-DN110 BM-DN100 SC-MT800 DEORE

Sīkāk

IMPRESSA Xs95/ Xs90 Īsa lietošanas pamācība

IMPRESSA Xs95/ Xs90 Īsa lietošanas pamācība IMPRESSA Xs95/ Xs90 Īsa lietošanas amācība Automāta vadības / kontroles elementi 2 Automāta vadības elementi 1. Notekalāte 2. Notekrežģis 3. Durtiņas uzstādījumu režīmu vadības iekļuvei 4. Daudzfunkcionālais

Sīkāk

Piezīmjdatora E-rokasgrāmata

Piezīmjdatora E-rokasgrāmata Piezīmjdatora E-rokasgrāmata LV8233 Pirmais izdevums Jūnijs 2013 Autortiesību atruna Šo rokasgrāmatu, ieskaitot tajā aprakstītos produktus un programmatūru, bez rakstiskas ASUSTeK COMPUTER INC. ("ASUS")

Sīkāk

Formblatt Zafira im Dialog.indd

Formblatt Zafira im Dialog.indd Saturs 1. Audio... 1 2. Navigācija (tikai Navi 900 IntelliLink)... 2 4. Apple CarPlay... 4 5. Android Auto... 6 6. Balss at paz īšana... 9 7. Krāsu mērinstrumentu panelis... 10 8. Izlase... 10 9. Video...

Sīkāk

ipod shuffle Lietošanas instrukcija

ipod shuffle Lietošanas instrukcija ipod shuffle Lietošanas instrukcija Saturs 5 Par ipod shuffle 5 ipod shuffle jaunumi 6 ipod shuffle pamati 6 ipod shuffle pārskats 7 ipod shuffle vadību izmantošana 8 ipod shuffle savienošana un atvienošana

Sīkāk

Microsoft Word - Papildmaterials.doc

Microsoft Word - Papildmaterials.doc SATURS DARBĪBAS AR DARBGRĀMATAS LAPĀM... 2 1.1. Pārvietošanās pa lapām...2 1.2. Lapas nosaukuma maiņa...3 1.3. Jaunas darblapas pievienošana...3 1.4. Lapas pārvietošana un dublēšana, lietojot peli...4

Sīkāk

Svarīga informācija Drošība Nodrošiniet, lai jūsu strāvas avota spriegums atbilstu spriegumam, kas norādīts uz identifikācijas uzlīmes, kas atrodas jū

Svarīga informācija Drošība Nodrošiniet, lai jūsu strāvas avota spriegums atbilstu spriegumam, kas norādīts uz identifikācijas uzlīmes, kas atrodas jū Svarīga informācija Drošība Nodrošiniet, lai jūsu strāvas avota spriegums atbilstu spriegumam, kas norādīts uz identifikācijas uzlīmes, kas atrodas jūsu televizora aizmugurē. Ja atvienošanai izmanto strāvas

Sīkāk

Microsoft Word - Waterpik LT instrukcija_LV (1) (1)

Microsoft Word - Waterpik LT instrukcija_LV (1) (1) Waterpik Ultra Dental Water Jet www.waterpik.lt APSVEIKUMS Apsveicam! Izvēloties Waterpik Ultra Dental Water Jet, Jūs dodaties pareizā virzienā, lai saglabātu veselas smaganas un veselīgāku smaidu! Ar

Sīkāk

Lietošanas rokasgrāmata

Lietošanas rokasgrāmata Lietošanas rokasgrāmata Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth ir preču zīme, kas pieder tās īpašniekam un ko saskaņā ar licenci izmanto uzņēmums Hewlett-Packard Company. SD

Sīkāk

Microsoft Word - HS-3709.doc

Microsoft Word - HS-3709.doc HS-3709 Krāsu Televizors Darbības Instrukcija GALVENĀS FUNKCIJAS I2 Cmaģistrāles kontrole Spēle Kalendārs 100 saglabājamas programmas AV ieejas un AV izejas termināli Vairāku attēlu režīmu izvēle Programmu

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne ar polsterējumu Roku balsts ar polsterējumu Sānu galdiņš

Sīkāk

Regio RC CDOC

Regio RC CDOC RC-CDOC Ieprogrammēts istabas kontrolieris ar displeju un komunikācijas iespēju RC-CDOC ir pilnībā ieprogrammēts istabas kontrolieris no Regio Midi sērijas, paredzēts sildīšanas, dzesēšanas un CO 2 regulēšanai

Sīkāk

LV6951 Piezīmjdatora lietotāja rokasgrāmata Februāris 2012

LV6951 Piezīmjdatora lietotāja rokasgrāmata Februāris 2012 LV6951 Piezīmjdatora lietotāja rokasgrāmata Februāris 2012 Satura rādītājs 1. Iepazīšanās ar piezīmjdatoru Par šo lietotāja rokasgrāmatu... 6 Norādes šajā rokasgrāmatā... 6 Drošības pasākumi... 7 Piezīmjdatora

Sīkāk

Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) v 3 4 Rp ½ 0,4 0,8 1,2 Rp 1 m/s 0 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Rp 1¼ H/m Wilo-Strato

Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) v 3 4 Rp ½ 0,4 0,8 1,2 Rp 1 m/s 0 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Rp 1¼ H/m Wilo-Strato Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) 1 2 v 3 4 Rp ½,4,8 1,2 Rp 1 m/s,2,4,6,8 1, Rp 1¼ H/m Wilo-Stratos PICO 15/1-4, 25/1-4, 3/1-4 1~23 V - Rp ½, Rp 1, Rp 1¼ 4 Atļautie sūknējamie

Sīkāk

Apgaismes produktu izpārdošanas cenas 2019

Apgaismes produktu izpārdošanas cenas 2019 Ielu gaismeklis 1x250W E40 IP65 HORNET 250S Montāžas metode: No augšas/sāniem Spuldze: Augstspiediena nātrija spuldze Spuldzes turētājs: E40 Nosegvāka materiāls: Plastmass matēts Staba augšas diametrs:

Sīkāk

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt dažādos OPEL Zafira autoīpašnieku forumos. Līdz šim man

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LIDHULT dīvāni DIZAINS Henriks Preics (Henrik Preutz) MODUĻI Vienvietīgs modulis Divvietīgs modulis Trīsvietīgs modulis Divvietīgs

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LIDHULT dīvāni DIZAINS Henriks Preics (Henrik Preutz) MODUĻI Vienvietīgs modulis Divvietīgs modulis Trīsvietīgs modulis Divvietīgs CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LIDHULT dīvāni DIZAINS Henriks Preics (Henrik Preutz) MODUĻI Vienvietīgs modulis Divvietīgs modulis Trīsvietīgs modulis Divvietīgs modulis ar guļvietu Stūra modulis Zvilnis Modulis ar

Sīkāk

DFU X-Smart WEB

DFU X-Smart WEB LIETOŠANAS NORĀDĪJUMI LV LAPA ATSTĀTA TUKŠA APZINĀTI 2/48 JAP / F190270.LV / 07 / 2004 / updated 10/2015 Saturs Saturs 1 Ievads................................................ 6 1.1 Indikācijas.............................................

Sīkāk

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju,iestatījumu un izv

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju,iestatījumu un izv BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju,iestatījumu un izvelnes taustiņiem, tiek iekļauts katla komplektācijā

Sīkāk

Lietošanas instrukcija kafijas automātam J6/J600

Lietošanas instrukcija kafijas automātam J6/J600 Lietošanas instrukcija kafijas automātam J6/J600 JURA kafijas un espresso automātu starptautiskā garantija Cien. klient! Pateicamies Jums, ka iegādājaties JURA espresso un kafijas automātu! Ceram, ka esi

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM Iebūvētais virtuves apgaismojums Labs, funkcionāls apgaismojums Funckionāls apgaismojums ir svarīgs jebkurā virtuves interjerā. Ar

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM Iebūvētais virtuves apgaismojums Labs, funkcionāls apgaismojums Funckionāls apgaismojums ir svarīgs jebkurā virtuves interjerā. Ar CEĻVEDIS PIRCĒJIEM Iebūvētais virtuves apgaismojums Labs, funkcionāls apgaismojums Funckionāls apgaismojums ir svarīgs jebkurā virtuves interjerā. Ar labu, vienmērīgu apgaismojumu virs darba virsmas gatavot

Sīkāk

Saturs 1. Par šo instrukcijas redakciju Drošības pasākumi Vispārēja informācija Darba uzsākšana Darbs ar iekārtu... 6

Saturs 1. Par šo instrukcijas redakciju Drošības pasākumi Vispārēja informācija Darba uzsākšana Darbs ar iekārtu... 6 Saturs 1. Par šo instrukcijas redakciju... 2 2. Drošības pasākumi... 3 3. Vispārēja informācija... 4 4. Darba uzsākšana... 5 5. Darbs ar iekārtu... 6 6. Specifikācija... 8 7. Pasūtīšanas informācija...

Sīkāk

X-Smart DFU LV WEB

X-Smart DFU LV WEB Lietošanas norādījumi LV LAPA ATSTĀTA TUKŠA APZINĀTI 2/48 BLVXS00DFUWEB / Rev.09 / 10-2018 Saturs Saturs 1 Ievads................................................... 6 1.1 Indikācijas................................................

Sīkāk

LIETOTĀJA ROKASGRĀMATA SM-G970F/DS SM-G973F/DS SM-G975F/DS Latvian. 03/2019. Rev.1.0

LIETOTĀJA ROKASGRĀMATA SM-G970F/DS SM-G973F/DS SM-G975F/DS Latvian. 03/2019. Rev.1.0 LIETOTĀJA ROKASGRĀMATA SM-G970F/DS SM-G973F/DS SM-G975F/DS Latvian. 03/2019. Rev.1.0 www.samsung.com Saturs Pamatinformācija 4 Sākumā izlasi mani 7 Ierīces pārkaršanas situācijas un to risinājumi 11 Ierīces

Sīkāk

Dacia LOGAN Cenu lapa Dacia LOGAN Aprīkojuma līmeņi Piedziņa Dzinējs Transmisija Cena (EUR ar PVN) ACCESS Sedans SCe 75 manuālā AMBIA

Dacia LOGAN Cenu lapa Dacia LOGAN Aprīkojuma līmeņi Piedziņa Dzinējs Transmisija Cena (EUR ar PVN) ACCESS Sedans SCe 75 manuālā AMBIA Cenu lapa 25.02.2019 Aprīkojuma līmeņi Piedziņa Dzinējs Transmisija Cena (EUR ar PVN) ACCESS Sedans SCe 75 manuālā 6 988 AMBIANCE Sedans SCe 75 manuālā 7 865 AMBIANCE Sedans TCe 90 LPG manuālā 9 329 LAUREATE

Sīkāk

Microsoft Word - TempoSelect.doc

Microsoft Word - TempoSelect.doc Lietošanas instrukcija Simboli, kas izmantoti instrukcijā Svarīga informācija Papildinformācija Atgādinājumi 1. Lietot tikai AA alkaline tipa baterijas 1.5V (LR06). 2. Nomainīt baterijas katras sezonas

Sīkāk

Sūtījuma noformēšana Epaka.lv sūtījumu veidošanas programmā Autorizācija 1. Sekojiet norādei E-pastā, lai atvērtu DPD Epaka programmu. Pēcāk, lai auto

Sūtījuma noformēšana Epaka.lv sūtījumu veidošanas programmā Autorizācija 1. Sekojiet norādei E-pastā, lai atvērtu DPD Epaka programmu. Pēcāk, lai auto Sūtījuma noformēšana Epaka.lv sūtījumu veidošanas programmā Autorizācija 1. Sekojiet norādei E-pastā, lai atvērtu DPD Epaka programmu. Pēcāk, lai autorizētos programmā, jāatver lapa myprofile.dpd.lv. 2.

Sīkāk

Rīga, gada 4. februāris PIEDĀVĀJUMS NMS ELPA piedāvā iegādāties Vācijas ražotāja KERN svarus, kas paredzēti izmantošanai ārstniecības iestādēs.

Rīga, gada 4. februāris PIEDĀVĀJUMS NMS ELPA piedāvā iegādāties Vācijas ražotāja KERN svarus, kas paredzēti izmantošanai ārstniecības iestādēs. Rīga, 2016. gada 4. februāris PIEDĀVĀJUMS NMS ELPA piedāvā iegādāties Vācijas ražotāja KERN svarus, kas paredzēti izmantošanai ārstniecības iestādēs. Visi svari atbilst Ministru kabineta noteiktajām prasībām

Sīkāk

SORENTO MY19 Cenu lapa KIA SORENTO MY19 ĀTRĀS SAITES Dzinējs Piedziņa Komplektācija Degviela Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g

SORENTO MY19 Cenu lapa KIA SORENTO MY19 ĀTRĀS SAITES Dzinējs Piedziņa Komplektācija Degviela Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g Cenu lapa KIA ĀTRĀS SAITES Dzinējs Piedziņa Komplektācija Degviela Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g/km) Cena Atlaižu cenas 2,2 CRDI 4x4 Dīzelis 8AT 6,5 170 44 490 39 990 2,2 CRDI

Sīkāk

D110.book(d110_lv.fm)

D110.book(d110_lv.fm) Leica DISTO TM D110 The original laser distance meter Saturs Instrumenta uzstādīšana- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2 Ievads- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sīkāk

CAUTION: Safety Instructions

CAUTION: Safety Instructions UZMANĪBU! Drošības instrukcijas Lai garantētu personīgo drošību un novērstu potenciālus sistēmas un darba vietas bojājumus, ievērojiet tālāk sniegtos drošības noteikumus. PIEZĪME: reglamentējošo papildinformāciju,

Sīkāk

Multivide Lietotāja rokasgrāmata

Multivide Lietotāja rokasgrāmata Multivide Lietotāja rokasgrāmata Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ir ASV reģistrēta Microsoft korporācijas preču zīme. Šeit ietvertā informācija var tikt mainīta bez iepriekšēja

Sīkāk

Traucējummeklēšanas rokasgrāmata HP rp3000

Traucējummeklēšanas rokasgrāmata HP rp3000 Traucējummeklēšanas rokasgrāmata HP rp3000 Copyright 2008 Hewlett Packard Development Company, L.P. Šajā dokumentā iekļautā informācija var tikt mainīta bez iepriekšēja brīdinājuma. Microsoft, Windows

Sīkāk

TRT-BA-PSCS11-3,6V-TC-002-LV_

TRT-BA-PSCS11-3,6V-TC-002-LV_ PSCS 11-3,6V LV INSTRUKCIJU TULKOJUMAM NO ORIĢINĀLVALODAS AKUMULATORA SKRŪVGRIEZIS AR BITU ŽURNĀLS TRT-BA-PSCS11-3,6V-TC-002-LV Saturs Norādījumi lietošanas instrukcijai... 1 Drošība... 2 Informācija par

Sīkāk

HR3665, HR3666 HR3667 Lietotāja rokasgrāmata

HR3665, HR3666 HR3667 Lietotāja rokasgrāmata HR3665, HR3666 HR3667 Lietotāja rokasgrāmata 2 LATVIEŠU 1 a b h i p c j o n d e m f k l A g B C D LATVIEŠU 3 2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 4 LATVIEŠU 3 LATVIEŠU 5 4 1 2 3 4 5 6 6 LATVIEŠU Saturs Svarīgi! 7

Sīkāk

Kā nomainīt bremžu lokus aizmugurējām trumuļbremzēm RENAULT CLIO II

Kā nomainīt bremžu lokus aizmugurējām trumuļbremzēm RENAULT CLIO II aizmugurējām trumuļbremzēm Veiciet nomaiņu šādā secībā: 1 Nomainiet bremžu klučus pilnā komplektācijā uz katras ass. Tas nodrošina efektīvu bremzēšanu. Nemazgājiet bremžu sistēmas daļas ar degvielu, dīzeļdegvielu

Sīkāk

Drives, PLC and automation products for all needs

Drives, PLC and automation products for all needs BU Drives and Controls, May Frekvenču pārveidotāji visām vajadzībām. Slide 1 Biznesa struktūra piedziņa un vadība Pielietojuma nozares HVAC Pārtikas rūpniecība Dzērienu industrija Tīrais un netīrais ūdens

Sīkāk

Tick Chart Trader

Tick Chart Trader MT4 Supreme Edition Tick Chart Trader Šajā rokasgrāmatā atradīsiet uzstādīšanas un lietošanas instrukcijas priekš MT4 Supreme Edition. Instalēšanas process un lietošana ir tāda pati kā jaunajā MT5 Supreme

Sīkāk

Imants Gorbāns. E-kursa satura rādītāja izveide IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Imants Gorbāns E-kursa satura rādītāja izveide Materiāls izstrādāts ESF Darbī

Imants Gorbāns. E-kursa satura rādītāja izveide IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Imants Gorbāns E-kursa satura rādītāja izveide Materiāls izstrādāts ESF Darbī IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Imants Gorbāns E-kursa satura rādītāja izveide Materiāls izstrādāts ESF Darbības programmas 2007. - 2013.gadam Cilvēkresursi un nodarbinātība prioritātes 1.2. Izglītība un prasmes

Sīkāk

i30 Fastback Versija Jauda, kw/zs Ātrumkārba Degvielas patēriņi*, l/100 km CO2 izmeši (g/km) Cena EUR ar PVN 1.0 T-GDI Comfort 88/120 6MT 6,0/4,6/5,2

i30 Fastback Versija Jauda, kw/zs Ātrumkārba Degvielas patēriņi*, l/100 km CO2 izmeši (g/km) Cena EUR ar PVN 1.0 T-GDI Comfort 88/120 6MT 6,0/4,6/5,2 Versija Jauda, kw/zs Ātrumkārba Degvielas patēriņi*, l/100 km CO2 izmeši (g/km) Cena EUR ar PVN 1.0 T-GDI Comfort 88/120 6MT 6,0/4,6/5,2 120 19490 1.0 T-GDI Style 88/120 6MT 6,0/4,6/5,2 120 22490 1.4 T-GDI

Sīkāk

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienojumu, bloķējošās strāvas pārbaudes EC motors un integrēta

Sīkāk

LIETOŠANAS INSTRUKCIJA KFV Daudzpunktu slēdzenes ar atslēgu BS 230X BS 250X BS 260X ar 150 mm augstu papildu kārbu Durvju atvēruma fiksators T2 Papild

LIETOŠANAS INSTRUKCIJA KFV Daudzpunktu slēdzenes ar atslēgu BS 230X BS 250X BS 260X ar 150 mm augstu papildu kārbu Durvju atvēruma fiksators T2 Papild LIETOŠANAS INSTRUKCIJA KFV Daudzpunktu slēdzenes ar atslēgu BS 230X BS 250X BS 260X ar 50 mm augstu papildu kārbu Durvju atvēruma fiksators T2 Papildslēdzene TR Priekšplāksnes pagarinājums BV X00- BV X00-2

Sīkāk

Kia Niro HEV MY20 Cenu lapa KIA Niro HEV MY20 ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Pārnesumu kārba Komplektācija Cena 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā LX

Kia Niro HEV MY20 Cenu lapa KIA Niro HEV MY20 ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Pārnesumu kārba Komplektācija Cena 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā LX Cenu lapa KIA Niro HEV MY20 ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Pārnesumu kārba Komplektācija Cena 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā LX 23 490 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā EX 26 990 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā TX

Sīkāk

PFL8008

PFL8008 Register your product and get support at www.philips.com/welcome 8000 series Smart LED TV 40PFL8008 46PFL8008 55PFL8008 Saturs 1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 Apskats 3 Smart TV 3 App Gallery

Sīkāk

Presentation title

Presentation title Tehniskās ekspertīzes un diagnostikas dienests Daudzdzīvokļu ēku elektrotīklu testēšana Uģis Skopans, Dienesta vadītājs 23.01.2014, Jūrmala Saturs Elektrotīklu pieļaujamās slodzes noteikšana Elektroinstalācijas

Sīkāk

STR-DH550

STR-DH550 4-488-937-71(1) (LV) Vairākkanālu AV uztvērējs Uzziņu rokasgrāmata STR-DH550 BRĪDINĀJUMS Lai samazinātu aizdegšanās vai elektrošoka risku, nepakļaujiet šo aparātu lietus vai mitruma iedarbībai. Lai samazinātu

Sīkāk

Kiox-Online_lv

Kiox-Online_lv Kiox Online-Version (BUI330) lv Oriģinālā lietošanas pamācība Latviešu 1 Drošības noteikumi... 3 Par datu drošību... 4 Sirsnīgi apsveicam!... 5 Izstrādājuma un tā funkciju apraksts... 5 Pielietojums...

Sīkāk

Microsoft Word - M-80XT

Microsoft Word - M-80XT Izplatītājs SIA Mednieks LV Reģ. Nr.: 40003884948 info@mednieks.lv Lietošanas instrukcija ierīcei: digitālajam fotoaparātam ar kustību sensoru M-80XT; M80BLX Paldies par Jūsu izvēli iegādāties Moultrie

Sīkāk

AqueenaPro-LV.cdr

AqueenaPro-LV.cdr Ekspluatācijas instrukcija ZEPTER CLUB LIVE100 CIENĪJAMĀS DĀMAS UN GODĀTIE KUNGI! KOMPĀNIJA ZEPTER PIEDĀVĀ JUMS PIEDALĪTIES ZEPTER CLUB LIVE100 un izmantot VISAS klientu priekšrocības! Jebkurš kompānijas

Sīkāk

Virsraksts (Heading 2)

Virsraksts (Heading 2) Lietotāja rokasgrāmata Saturs IEVADS...4 VISPĀRĒJA INFORMĀCIJA...5 PRIEKŠNOTEIKUMI DIGI::FIRMA INSTALĀCIJAI...5 TEHNISKĀS PRASĪBAS...5 SISTĒMAS DIGI::FIRMA UZSTĀDĪŠANA...5 DIGI::FIRMA datu bāzes servera

Sīkāk

Instrukcija

Instrukcija 10.03.2009 Lietošanas pamācība Zema spiediena caurplūdes kaltēm TK Ar Valču tipa iztukšošanas mehānismu Ar Pulsāciju tipa iztukšošanas mehānismu Document No: 110 152 Address Visiting address Telephone

Sīkāk

Microsoft Word _MU_K_SUI_PORTABLE-LV.docx

Microsoft Word _MU_K_SUI_PORTABLE-LV.docx ĪPAŠNIEKA ROKASGRĀMATA Gaisa kondicionētāja iezemēšana KP-35 HN8 Pateicamies par portatīvās gaisa kondicionēšanas ierīces iegādi. Pirms gaisa kondicionētāja lietošanas, lūdzu, rūpīgi izlasiet šo rokasgrāmatu

Sīkāk

Berlingo Berlingo - uzņēmīgu cilvēku labākais draugs Berlingo ir vairākus gadus bijis vislabāk pārdotais komerciālai

Berlingo Berlingo - uzņēmīgu cilvēku labākais draugs Berlingo ir vairākus gadus bijis vislabāk pārdotais komerciālai Berlingo Berlingo - uzņēmīgu cilvēku labākais draugs Berlingo ir vairākus gadus bijis vislabāk pārdotais komerciālais transporta līdzeklis Igaunijā. Pārdošanas panākumus ir nodrošinājuši Berlingo modeļa

Sīkāk

APSTIPRINĀTI

APSTIPRINĀTI APSTIPRINĀTI ar Rīgas domes 02.10.2012. lēmumu Nr.5341 Rīgas Centrālās bibliotēkas lietošanas noteikumi I. Vispārīgie jautājumi 1. Noteikumi nosaka Rīgas Centrālās bibliotēkas (turpmāk Bibliotēka) lietotāju

Sīkāk

NISSAN NAVARA MY LV-14C-1192 Nissan Navara

NISSAN NAVARA MY LV-14C-1192 Nissan Navara NISSAN NAVARA MY19 10.07.2019. 10.07.2019. CENU LAPA Transmisija (bez PVN) PVN (21%) (iesk. PVN) King Cab 2,3 dci 160 ZS 4x4 Visia 24 885 5 315 30 625 King Cab 2,3 dci 160 ZS 4x4 Acenta 26 493 5 653 32

Sīkāk

STINGER Cenu lapa KIA STINGER ĀTRĀS SAITES VIRSBŪVE Dzinējs KOMPLEKTĀCIJA Pārnesumu kārba Degviela CO₂ izmeši (g/km) Vidējais degvielas patēriņš Cena

STINGER Cenu lapa KIA STINGER ĀTRĀS SAITES VIRSBŪVE Dzinējs KOMPLEKTĀCIJA Pārnesumu kārba Degviela CO₂ izmeši (g/km) Vidējais degvielas patēriņš Cena Cenu lapa KIA ĀTRĀS SAITES VIRSBŪVE Dzinējs KOMPLEKTĀCIJA Pārnesumu kārba Degviela CO₂ izmeši (g/km) Vidējais degvielas patēriņš Cena 2x4 2,0 T-GDI 247 hp RWD GT-Line 8AT Benzīns 190 8,3 44 990 4x4 2,2

Sīkāk

RĪGAS PĀRDAUGAVAS PAMATSKOLA Reģistrācijas Nr , Kartupeļu ielā 2, Rīgā, LV 1058, Tālrunis , fakss , e-pasts 1

RĪGAS PĀRDAUGAVAS PAMATSKOLA Reģistrācijas Nr , Kartupeļu ielā 2, Rīgā, LV 1058, Tālrunis , fakss , e-pasts 1 RĪGAS PĀRDAUGAVAS PAMATSKOLA Reģistrācijas Nr. 90002202539, Kartupeļu ielā 2, Rīgā, LV 1058, Tālrunis 67623155, fakss 67625760, e-pasts pdps@riga.lv 1. Vispārīgie noteikumi DARBA DROŠĪBAS INSTRUKCIJA Nr.

Sīkāk

Lietošanas instrukcija iekārtas lietotājam VIESMANN Vitoconnect Tips OPTO2 Tips OT2 Komunikācijas saskarne apkures iekārtu kontrolei un tālvadībai, iz

Lietošanas instrukcija iekārtas lietotājam VIESMANN Vitoconnect Tips OPTO2 Tips OT2 Komunikācijas saskarne apkures iekārtu kontrolei un tālvadībai, iz Lietošanas instrukcija iekārtas lietotājam VIESMANN Vitoconnect Tips OPTO2 Tips OT2 Komunikācijas saskarne apkures iekārtu kontrolei un tālvadībai, izmantojot internetu, sekojošiem lietotāja interfeisiem:

Sīkāk

HP Photosmart C6200 All-in-One series

HP Photosmart C6200 All-in-One series HP Photosmart C6200 All-in-One series palīdzība Saturs 1 HP Photosmart C6200 All-in-One series palīdzība...3 2 Ierīces HP All-in-One pārskats Īss ierīces HP All-in-One apraksts...5 Vispārīga informācija

Sīkāk

Ldz vpn INSTRUKCIJA WINDOWS LIETOTĀJIEM.

Ldz vpn INSTRUKCIJA WINDOWS LIETOTĀJIEM. 2018 Dokumenta versija: 2018.003 Pēdējie labojumi: 2018-06-13 [LDZ VPN INSTRUKCIJA WINDOWS LIETOTĀJIEM.] Instrukcija iepazīstina ar CheckPoint Endpoint VPN programmatūru, tā instalāciju / konfigurāciju

Sīkāk

SASKAŅOJU: Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes Sociālais dienests vadītāja N. Jakubovska Daugavpilī, 2018.gada 24.oktobrī ZIŅOJUMS Nr /34

SASKAŅOJU: Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes Sociālais dienests vadītāja N. Jakubovska Daugavpilī, 2018.gada 24.oktobrī ZIŅOJUMS Nr /34 SASKAŅOJU: pilsētas pašvaldības iestādes Sociālais dienests vadītāja N. Jakubovska Daugavpilī, 2018.gada 24.oktobrī ZIŅOJUMS Nr. 2.-7.1./34 pilsētas pašvaldības iestāde Sociālais dienests uzaicina potenciālos

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LED spuldzes Apgaismojuma revolūcija Dzīvot ar LED spuldzēm ir viegli, skaisti un ekonomiski. Tās patērē daudz mazāk elektroenerģij

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LED spuldzes Apgaismojuma revolūcija Dzīvot ar LED spuldzēm ir viegli, skaisti un ekonomiski. Tās patērē daudz mazāk elektroenerģij CEĻVEDIS PIRCĒJIEM LED spuldzes Apgaismojuma revolūcija Dzīvot ar LED spuldzēm ir viegli, skaisti un ekonomiski. Tās patērē daudz mazāk elektroenerģijas, tām ir izcils dizains un laba gaismas kvalitāte,

Sīkāk

06LV0061

06LV0061 Kabeļu kanāli darbam un mājai Grīdlīstes kanāli perfekta elektroinstalācija Papildus info mūsu mājas lapā Modernas elektroinstalācijas ierīkošana bieži vien saistīta ar lieliem ieguldījumiem. Vadu un kabeļu

Sīkāk

DVB-T2 Tuner lv Lietošanas instrukcijas

DVB-T2 Tuner lv Lietošanas instrukcijas DVB-T2 Tuner 7 620 320 031 lv Lietošanas instrukcijas 2 1 2 8 7 3 6 4 5 7 620 320 031 06.2019 Robert Bosch Car Multimedia GmbH Vadīklas lv 3 1 Gatavības režīma poga Pārslēdz starp normālas darbības un

Sīkāk

PRIME NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS

PRIME NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS Ideāli piemērots nomainot tradicionālos apkures katlus jaunais kondensācijas katlu klāsts iekļauj sevī divus modeļus, 24 un 28 kw apkurei un karstā 24

Sīkāk

Z6 kafijas automāta lietošanas instrukcija 1

Z6 kafijas automāta lietošanas instrukcija 1 Z6 kafijas automāta lietošanas instrukcija 1 JURA kafijas un espresso automātu starptautiskā garantija Cien. klient! Pateicamies Jums, ka iegādājaties JURA espresso un kafijas automātu! Ceram, ka esi esat

Sīkāk

Lietošanas instrukcija Modelim S06HS

Lietošanas instrukcija Modelim S06HS Lietošanas instrukcija Modelim S06HS Ievads Lietošanas mērķis... 3 Brīdinājumu un norādījumu simboli...3 Drošības norādījumi......4 Lietošanas un likvidācijas norādījumi......5 Saziņa ar Caffitaly System...5

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM GRÖNLID Dīvāni DIZAINS Frānsiss Kajuets (Francis Cayouette). DAĻAS Atpūtas krēsls Roku balsts Zviļņa modulis Stūra modulis Kāju sol

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM GRÖNLID Dīvāni DIZAINS Frānsiss Kajuets (Francis Cayouette). DAĻAS Atpūtas krēsls Roku balsts Zviļņa modulis Stūra modulis Kāju sol CEĻVEDIS PIRCĒJIEM GRÖNLID Dīvāni DIZAINS Frānsiss Kajuets (Francis Cayouette). DAĻAS Atpūtas krēsls Roku balsts Zviļņa modulis Stūra modulis Kāju soliņš Kāju soliņš ar nodalījumu mantu glabāšanai Vienvietīgs

Sīkāk

Dzīve ar jauno ceļa locītavu Informācija par ceļa protēzi Šī informatīvā bukleta mērķis ir sniegt vispusīgu informāciju par gaidāmo operāciju un nepie

Dzīve ar jauno ceļa locītavu Informācija par ceļa protēzi Šī informatīvā bukleta mērķis ir sniegt vispusīgu informāciju par gaidāmo operāciju un nepie Informācija par ceļa protēzi Šī informatīvā bukleta mērķis ir sniegt vispusīgu informāciju par gaidāmo operāciju un nepieciešamo pēcoperācijas aprūpi. Bukletā ir apkopoti praktiski padomi saistībā ar operāciju.

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts Apstiprināts 08.03.2011. Iepirkuma komisijas sēdē (Protokols Nr.01 (KND-2011/09/ERAF)) Nolikums un tehniskā specifikācija iepirkumam Nr. KND-2011/09/ERAF Lokālo datortīklu attīstība Krāslavas novada izglītības

Sīkāk

Cat viedtālrunis S40 Lietotāja rokasgrāmata

Cat viedtālrunis S40 Lietotāja rokasgrāmata Cat viedtālrunis S40 Lietotāja rokasgrāmata Lūdzu, izlasiet šo informāciju, pirms turpināt Piesardzības pasākumi Lūdzu, rūpīgi izlasiet informāciju par piesardzības pasākumiem, lai apgūtu pareizu mobilā

Sīkāk

MODELIS SUP041E LIETOŠANAS PAMĀCĪBA UZMANĪGI IZLASIET ŠO LIETOŠANAS PAMĀCĪBU PIRMS IEKĀRTAS IZMANTOŠANAS

MODELIS SUP041E LIETOŠANAS PAMĀCĪBA UZMANĪGI IZLASIET ŠO LIETOŠANAS PAMĀCĪBU PIRMS IEKĀRTAS IZMANTOŠANAS MODELIS SUP041E LIETOŠANAS PAMĀCĪBA UZMANĪGI IZLASIET ŠO LIETOŠANAS PAMĀCĪBU PIRMS IEKĀRTAS IZMANTOŠANAS DROŠĪBAS NOTEIKUMI Neļaujiet elektriskajiem elementiem kontaktēt ar ūdeni: Īssavienojuma bīstamība!

Sīkāk

User Manual

User Manual Register your product and get support at 5301 series www.philips.com/welcome Rokasgrāmata 32PHS5301 Saturs 1 Televizora apskats 10.1 Par sākuma izvēlni 37 10.2 Sākuma izvēlnes atvēršana 4 1.1 Smart TV

Sīkāk

Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu /1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu

Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu /1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu 20-2425/1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu bremžu tips: 20-2425/1 skatiet iekaltos datus uz bremžu

Sīkāk

Automašīnas multimediju sistēma Lietotāja rokasgrāmata KONA Electric

Automašīnas multimediju sistēma Lietotāja rokasgrāmata KONA Electric Automašīnas multimediju sistēma Lietotāja rokasgrāmata KONA Electric [[ Šajā pamācībā aprakstītās funkcijas un pakalpojumi var mainīties bez iepriekšēja brīdinājuma to uzlabošanas nolūkos. Ja tiek atjaunināta

Sīkāk