VIENA STRATĒĢIJA Mūsu slimnīcas stratēģija ir vairāku simtu cilvēku - slimnīcas darbinieku un bērnu vecāku - kopdarbs, viņu ieguldītās enerģijas un re

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "VIENA STRATĒĢIJA Mūsu slimnīcas stratēģija ir vairāku simtu cilvēku - slimnīcas darbinieku un bērnu vecāku - kopdarbs, viņu ieguldītās enerģijas un re"

Transkripts

1 VIENA STRATĒĢIJA Mūsu slimnīcas stratēģija ir vairāku simtu cilvēku - slimnīcas darbinieku un bērnu vecāku - kopdarbs, viņu ieguldītās enerģijas un redzējuma rezultāts. Tā ir mūsu nākamo piecu gadu ceļa karte, kurā iezīmētas piecas svarīgākās mūsu darbības prioritātes un kuras mērķis ir palīdzēt mums gan sekmīgi un efektīvi tikt galā ar tiem uzdevumiem, ko izvirza strauji mainīgā un izaicinājumu pārpilnā Latvijas un pasaules veselības aprūpes vide, gan izmantot plašās iespējas, ko tā piedāvā. Stratēģija atspoguļo mūsu slimnīcas atjaunoto misiju un vīziju un ir balstīta tajās vērtībās, kas vienlīdz svarīgas visiem kā slimnīcas darbiniekiem, tā bērniem un viņu ģimenēm. Tā apliecina, ka, aprūpējot pacientus ar iedvesmu un atbildību, nemitīgi mācoties un pilnveidojoties, mēs varam paveikt lielus darbus - ne tikai ārstēt, novērst slimības un to iespējamās komplikācijas, bet arī uzlabot bērnu un viņu vecāku dzīves kvalitāti un padarīt mūsu valsti mazajiem tās iedzīvotājiem veselīgāku. Mūsu slimnīcas spēks balstīts tās ilggadējā pieredzē un lojālos, pieredzes bagātos darbiniekos. Profesionālā un uzticamā komanda ir slimnīcas nozīmīgākais kapitāls, kura tālākais pieaugums un atdeve ir atkarīgi tikai un vienīgi no mums pašiem. Mūsu bijušo kolēģu enerģija un zināšanas ir ieguldītas slimnīcas izveidē un attīstībā kopš gada. Šodien mūsu uzdevums ir integrēt visu līdz šim radīto un sasniegto slimnīcas jaunajā, mūsdienīgajā veidolā, atbilstoši 21. gadsimta piedāvātajām iespējām un sabiedrības veselības aprūpes prasībām un vajadzībām. Tas ir nepārtraukts process, kurā tiek rastas iespējas pilnveidot un uzlabot ikvienu mūsu sniegtā pakalpojuma kvalitātes elementu drošību, pieejamību, taisnīgumu, efektivitāti un lietderību, kā arī veicināt izpratni par pacienta un viņa ģimenes līdzestības nozīmi visos ārstniecības procesa līmeņos un jomās. Tie ir pastāvīgi jaunu ideju meklējumi, bet vienlaikus arī iecerēto un īstenoto pārmaiņu atbildīgs izvērtējums kontekstā ar mūsu vīziju. Tā ir mērķu skaidrība un noteiktība, vienotība un līdzdarbošanās to īstenojumā. Valts Ābols

2 VIENA MISIJA Mēs ārstējam, aprūpējam, mācām un iedvesmojam, lai bērniem būtu iespējami veselīgāka un pilnvērtīgāka dzīve. VIENA VĪZIJA Starptautiski atzīts ārstniecības, izglītības un zinātnes centrs, kas sniedz bērniem kvalitatīvākos ārstniecības pakalpojumus ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā. Mūsu slimnīca ir mazajiem pacientiem droša un viņu vecākiem draudzīga vide, kuras kultūra, procesi un standarti pat vismazākajās detaļās konsekventi atspoguļo mūsu vērtības uzticamību, godīgumu, cieņu, attīstību un dedzību.

3 VIENOTAS VĒRTĪBAS Vērtības ir mūsu slimnīcas misijas un vīzijas pamats. Tās ir mūsu pārliecību un principu sakausējums, kas veido mūsu slimnīcas identitāti un kultūru, kā arī atspoguļo tās būtību un profesionālo filozofiju. Tās diktē mūsu ikdienas rīcību un attieksmi ikvienā profesionālās saskarsmes un darbības brīdī. uzticamība attīstība VĒRTĪBA Mēs strādājam saskaņā ar augstākajiem kvalitātes un drošības standartiem, mērķtiecīgi rūpējoties par nepārtrauktu attīstību, ikvienā situācijā un izaicinājumā rodot izglītošanās un mācīšanās iespējas. dedzība Uzticamība ietver atbildību un uzticēšanos. Mūsu apņemšanās ārstēt, novērst un izskaust bērnu slimības ir milzīga un nebeidzama atbildība par ikviena pacienta dzīvību un drošību, ārstniecības procesa kvalitāti un rezultātu. Mēs augsti vērtējam pacientu uzticēšanos mums un varam to attaisnot tikai tad, ja koleģiāli uzticamies cits citam un pildām savstarpējos solījumus. Dedzība ir iekšēja motivācija un aizrautība, ko veicina darbinieku individuālās vērtības un profesionālais aicinājums. Tas ir iekšējs dzinējspēks, no ārējiem apstākļiem un novērtējuma neatkarīga enerģija un entuziasms. Dedzība nav vērtība pati par sevi, tā ir pamanāma it visā, ko darām. Tā uztur klātesamības un neatliekamības sajūtu, neļauj padoties ne tikai pie pirmajām, bet arī otrajām un trešajām grūtībām. godīgums Mēs darām savu darbu atklāti, un mūsu darba rezultāti ir visiem redzami un saprotami. Mēs esam godīgi un patiesi it visā kā pašcieņas pilnā sava paveiktā darba kvalitātes un nozīmīguma novērtējumā, tā pieļauto kļūdu un nepilnību atzīšanā. Godīgums ir galvenā mūsu ētiskā mēraukla, ar kuru mēs samērojam ikvienu savu rīcību, vārdu un nodomu. cieņa Mūsu attieksme pret ikvienu un ikvienā situācijā ir tāda, kādu sagaidām no citiem. Cieņai nav virziena un robežu. Cieņpilnu attieksmi ir pelnījis ikviens, lai kāds arī būtu viņa ieņemamais amats, darba specifika, vecums, maksātspēja vai sociālais statuss. Cieņas izpausme pret pacientiem un viņu ģimenēm ir līdzjūtība un empātija, kas caurvij katru savstarpējās saskarsmes mirkli.

4 1. Izcils ārstniecības rezultāts Nodrošināt labāko iespējamo ārstniecības rezultātu ir mūsu pamatuzdevums. Mēs nepārtraukti augam un attīstāmies pacientu, viņu ģimeņu dzīves kvalitātes un labklājības, kā arī slimnīcas ilgtspējas vārdā Starptautiskajiem standartiem un izvirzītajiem mērķiem atbilstoši ārstniecības rezultāti Mūsu slimnīca Latvijā tāda ir viena un īpaša, tāpēc tās darba rezultātam ir izšķiroša un valstiska nozīme. Katra slimnīcas klīnika mērīs savus rezultātus un izvērtēs procesus, lai noteiktu tālākās attīstības iespējas, nepieciešamās zināšanas un kompetences. Ikviena klīnika atradīs veidu, kā salīdzināt savu sniegumu un procesus ar labākajiem paraugiem Latvijā un pasaulē. Ikviena klīnika izstrādās un ieviesīs uz pierādījumiem balstītas ārstniecības metodes, mērķtiecīgi pievēršot uzmanību jaunām prioritārām jomām un pacientu grupām. Rūpīga ārstniecības rezultātu uzskaite, pacientu drošības ziņojumu un atsauksmju analīze būs nozīmīgs uzlabojumu ieviešanas instruments Unikāls pakalpojums un know-how Mēs atbalstīsim jaunu zināšanu un prasmju apguvi un veicināsim to iekļaušanu ārstniecības un dažādos tās atbalsta procesos. Mēs aktīvi līdzdarbosimies jaunu metožu un pieeju ieviešanā, ik mirkli rūpējoties par ārstniecības procesa kvalitāti un pacientu drošību un vienlaikus respektējot izmaksu efektivitātes principus. Mēs attīstīsim Izcilības centru, nodrošinot augstākas kvalitātes multidisciplināras, integrētas ārstniecības pieejamību kā Latvijas, tā citu valstu pacientiem. Balstoties uz augsti attīstītiem mūsu darbības profiliem, piemēram, skoliozes un sepses ārstēšanu, mikroķirurģiju, neiroķirurģiju u.c., mēs vēl vairāk paplašināsim un veicināsim mūsu specializāciju un starptautisko atpazīstamību šajās jomās. Mēs turpināsim līdzdarboties un gūsim lielāku atpazīstamību Eiropas References Tīklos un citās speciālistu sadarbības platformās.

5 1.3. Integrēts ārstniecības un pacienta vadības process Mūsu uzdevums ir nodrošināt katram pacientam piemērotāko ārstēšanas un aprūpes pakalpojumu kopumu. Mūsu slimnīca turpinās integrēt stacionāros, ambulatoros un ārpus-slimnīcas pakalpojumus, vienkāršojot un paātrinot pacienta veselības atgūšanas procesu. Integrējot iepriekš Juglas ielas novietnē sniegtos pakalpojumus (garīgā veselība, rehabilitācija), reorganizējot Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas procesus, kā arī attīstot jaunus pakalpojumus, piemēram, sporta medicīnu, paplašināsim pacientiem sniegto pakalpojumu klāstu un kvalitāti. Ciešāka rehabilitācijas un garīgās veselības pakalpojumu integrācija stacionārajā etapā ļaus sasniegt labākus ārstniecības rezultātus. Ar slimnīcas sasniegumu sistēmas un simulāciju palīdzību taps labās prakses procesu apraksti, tiks stiprināta multidisciplināro komandu un struktūrvienību sadarbība. Mēs turpināsim optimizēt savus pakalpojumus un iekšējos procesus, lai samazinātu gaidīšanas laiku neatliekamās palīdzības, stacionāra un ambulatorajiem pacientiem, kā arī uzlabotu diagnostikas precizitāti. Mēs atbalstīsim vienlīdzības un taisnīguma principus, nodrošinot pakalpojumu pieejamību atbilstoši pacienta vajadzībām, neatkarīgi no pacienta un ģimenes sociālā statusa, tautības vai maksātspējas. Mēs palīdzēsim likvidēt šķēršļus un veidosim sistēmiskus risinājumus pacienta piekļuvei pakalpojumiem, kas Latvijā nav pieejami Novēršamo risku izskaušana Mēs sniegsim bērniem drošāko ārstēšanu un aprūpi. Mūsu uzdevums ir garantēt bērnu drošību, novēršot jebkādas medicīniskās kļūdas un aprūpes procesa riskus. Pacientu drošība ir atkarīga no ārstniecībā iesaistītās komandas savstarpējās uzticēšanās un sadarbības. Mēs turpināsim ievērot principus, kas minēti mūsu slimnīcas drošības koncepcijā, sniedzot atbilstošu palīdzību paredzētajā laikā ikvienam pacientam un ikvienai ģimenei, kas atrodas slimnīcā. Mēs izmantosim katru iespēju mācīties ne tikai no savām kļūdām, bet arī no citu slimnīcu pieredzes un ārpus veselības nozares strādājošajiem drošības un kvalitātes ekspertiem. Mēs turpināsim pilnveidot elektroniskās sistēmas, piemēram, zāļu ordinēšanā, vienlaikus attīstot mehānismus maksimālam iespējamo risku un kļūdu samazinājumam. Mēs esam pārliecināti, ka pacienti nedrīkst saslimt slimnīcā, tādēļ pastiprināsim roku higiēnas un infekciju slimību kontroles pasākumus inficēšanās risku ierobežošanai.

6 Mēs turpināsim izglītot sabiedrību un sadarboties ar profesionāļiem, lai Latvijā veicinātu attieksmes maiņu pacientu drošības jautājumos. Apliecinot mūsu procesu kvalitāti, mēs kļūsim par pirmo valsts slimnīcu Latvijā, kas akreditēta saskaņā ar starptautiskiem kvalitātes standartiem. 2. Pozitīva pacientu un ģimeņu pieredze Mūs raksturos spēja elastīgi pielāgoties un pastāvīgi pārspēt aizvien pieaugošo pacientu un ģimeņu sagaidījumu attiecībā par jebkuru atveseļošanās procesa posmu Objektīvi novērtējams, regulārs pacientu un ģimeņu pieredzes uzlabojums Mūsu apņemšanās ir sasniegt iespējami labākos ārstniecības rezultātus. Mēs zinām, ka pozitīva pacientu pieredze tos var uzlabot. Mēs ieviesīsim pacientu pieredzes mērīšanas tiešsaistes sistēmu, kas palīdzēs operatīvi identificēt pacientiem svarīgos jautājumus. Mums ir jāsasniedz nemainīgi pozitīvs pacientu un viņu ģimeņu sniegtais novērtējums par pieredzēto mūsu slimnīcā. Visas neizdošanās tiks analizētas, bet sasniegumi kalpos par pamatu aizvien jauniem uzlabojumiem. Mūsu uzmanības lokā ik dienu ir daudz pacientu ar dažādām slimībām, savukārt vecāku prioritāte ir tikai viņu bērns ar vienu konkrētu slimību. Mēs izturēsimies ar izpratni, nebūsim augstprātīgi un veicināsim vecāku mērķtiecīgu iesaisti ārstniecības un rehabilitācijas procesa plānošanā un īstenojumā. Vecāku viedoklis un ieteikumi kļūs par nozīmīgu mūsu attīstības veicināšanas instrumentu. Kaut slimnīcā visbiežāk medicīnisko palīdzību saņem gados jaunākie bērni, mēs apņemamies kļūt par draudzīgu atveseļošanās vietu arī pusaudžiem. Mums rūp ikviens pacients un viņa ģimene. Mēs pilnveidosim aprūpes plānošanas un praktisko iemaņu apmācības personālam, kas strādā ar nedziedināmi slimiem bērniem un viņu ģimenēm. Mēs izturēsimies cieņpilni un rūpēsimies par bērnu un viņu ģimeņu labsajūtu psiholoģiski smagajā ārstniecības periodā.

7 2.2. Pozitīva pacientu pieredze ir kopēja atbildība un darba rezultāts Pacientu pozitīvo pieredzi veido vienots un nepārtraukts ārstēšanas un aprūpes process, kura priekšnoteikums ir efektīva komunikācija starp mūsu speciālistiem, pacientiem, viņu vecākiem un pakalpojumu sniedzējiem ārpus slimnīcas. Pozitīva pieredze nav tikai ārstu un māsu atbildība, to var ietekmēt ikviens slimnīcas darbinieks. Pacienta un ģimenes pieredzi veido ikviena mazākā saskarsme ar mūsu slimnīcu tā var sākties ar mājaslapas apmeklējumu, Zvanu centra atbildi, norādēm slimnīcas teritorijā vai pirmā satiktā darbinieka sveicienu. Pieredze nebeidzas ar konsultāciju vai operāciju, tā turpinās arī pēc izrakstīšanās no slimnīcas, tāpēc svarīgi ir arī citi faktori, proti, vai visi dokumenti tiek laikus un atbilstoši sakārtoti, vai nepaliek neatbildēti jautājumi, vai ģimenes ārstam tiek sniegtas skaidras norādes par nākamajiem ārstniecības procesa vai veselības stāvokļa novērošanas soļiem. Lai sasniegtu izcilību, mēs noteiksim savu pakalpojumu sniegšanas standartus kā klīniskajā, tā neklīniskajā jomā. Šo standartu ievērošana kļūs par neatņemamu mūsu slimnīcas kultūras daļu, kas izpaudīsies ikdienas darbībās. Mēs stiprināsim sadarbību un savstarpējās pieredzes apmaiņu ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, lai uzlabotu akūto pacientu ceļu pie mums un sadarbību ar tiem dienestiem, kas nodrošina nākamos ārstniecības etapus, kad pacients jau ir atstājis mūsu slimnīcu. Mēs stiprināsim un attīstīsim mūsu Klientu apkalpošanas daļas komandu, lai nodrošinātu teicamu saziņu ar pacientiem, vecākiem un sadarbības ārstiem. Mēs zinām, ka bērniem ar hroniskām slimībām ir grūti atveseļoties bez vecāku līdzdalības. Tāpēc turpināsim attīstīt hronisko pacientu programmas, skaidri definējot vecāku lomu un atbildību multidisciplinārās komandas sastāvā. Sadarbība un vecāku iesaiste ir izšķiroša arī priekšlaicīgi dzimušu bērnu aprūpē. Mēs atbalstīsim Neonataloģijas klīnikas apņemšanos nodrošināt pilnvērtīgu vecāku integrāciju jau no pirmajām priekšlaicīgi dzimušu mazuļu dzīves dienām Uz ģimeni vērstu mūsdienīgu pakalpojumu attīstība Mēs ārstējam bērnus, bet mūsu rūpju lokā ir visa ģimene. Mēs apzināmies ne tikai medicīnas, bet arī komunikācijas jaunās tendences, tāpēc attīstīsim pakalpojumus,

8 kas atbilst pacientu un viņu vecāku vajadzībām un sagaidījumam. Katra klīnika izvērtēs un izmantos attālināto pakalpojumu (t.sk., telemedicīnas) sniegtās iespējas. Digitālie risinājumi pacientu vadībā un saziņā ar vecākiem kļūs par mūsu slimnīcas standartu. Bērnu ārstēšanas laikā vecāki mums uzticas. Viņu uzticība ir mūsu iespēja un stimuls sniegto pakalpojumu klāsta vēl lielākai paplašināšanai, ietverot arī veselos bērnus un pašus vecākus. Mēs zinām, ka bērni izaug, un slimības - nereti līdz ar viņiem, tāpēc mūsu uzdevums ir izglītot un atbalstīt ģimenes, kurām bērnu ārstēšanu nāksies turpināt pieaugušo ārstniecības iestādēs. 3. Cilvēkresursi un komandas Mēs attīstīsim mūsu darbinieku kompetences un vadības prasmes, nodrošinot veselīgu un motivējošu darba vidi. Mēs atbalstīsim esošos talantus, vienlaikus piesaistot jaunus kolēģus un izveidojot efektīvu tālākizglītības modeli. Mūsu slimnīcas atpazīšanas zīme būs profesionāļi, kuri sasniedz izcilus ārstniecības, aprūpes un apmācību rezultātus Augsti kvalificēti un motivēti darbinieki Mēs izmantosim inovatīvas pieejas, lai piesaistītu talantīgākos un profesionālākos speciālistus. Mēs pastāvīgi pilnveidosim mūsu darbinieku atlases un citus personāla vadības procesus, kuru mērķis ir pilnveidot slimnīcas un tās darbinieku sadarbības apmēru un integrācijas līmeni. Mūsu mērķis ir kļūt par jauno ārstu un māsu pirmo izvēli, viņiem uzsākot savu profesionālo ceļu. Mēs apzināmies, ka motivēti un iesaistīti darbinieki ir mūsu slimnīcas nozīmīgākais kapitāls. Mēs vēlamies, lai ikviens mūsu slimnīcas darbinieks aktīvi iesaistītos, līdzdarbotos un būtu augsti motivēts visos darba dzīves posmos. Mēs ieviesīsim precīzu katram amatam atbilstošu vērtēšanas sistēmu, kas nodrošinās darbinieku iesaistes līmeņa precīzus mērījumus un veicinās vēl augstāku viņu motivāciju.

9 Mēs vēlamies, lai darbs mūsu slimnīcā ārstiem un māsām kļūtu par pilnas slodzes pamatdarbu. Individualizētas profesionālas attīstītības iespējas kļūs par pievilkšanas spēku katram, kurš vēlas virzīties uz priekšu savās zināšanās un prasmēs. Plānošana ilgtermiņā un spēja noteikt stratēģiskos mērķus liecina par spējīgu vadītāju un ir izšķiroša slimnīcas ilgtspējai. Mēs ticam, ka vadītāja loma nav beztermiņa statuss, bet gan apliecinājums viņa kompetencei un gatavībai uzņemties izaicinājumus kādā konkrētā periodā. Tāpēc mēs atbalstām principu, ka vadītāja amats nav beztermiņa privilēģija, jo tikai tā iespējams motivēt jaunos talantus un nodrošināt nepārtrauktu slimnīcas attīstību Droša, motivējoša un veselīga darba vide Mēs vēlamies kļūt par pieprasītāko darba devēju starp valsts un pašvaldību slimnīcām. Mūsu mērķis ir radīt drošu un iedvesmojošu organizāciju, kurā ikviens aicināts dot savu pienesumu kopējā attīstībā un attīstīties pats. Mēs rūpēsimies, lai ikviena darbinieka panākumi tiktu pamanīti un izcelti. Atalgojums un citi motivēšanas instrumenti būs atbilstoši sniegumam un darba novērtējumam. Mēs rūpēsimies, lai riski darba vidē tiktu novērsti, darbinieku mainība un kavējumi - mazinātos. Mēs apzināmies, ka kritiski svarīgo vakanču skaits saruks, ja cilvēki vēlēsies pie mums strādāt Veiktspējīgi vadītāji visos līmeņos Mēs ticam, ka ikvienam darbiniekam ir spēja vadīt vai ietekmēt mūsu slimnīcā notiekošos procesus. Mēs vēlamies kļūt par efektīvu organizāciju, kas nenogurstoši meklē uzlabojumus un to ieviešanas iespējas. Šāda apņemšanās prasa augstu kompetenci, nemainīgi izcilas vadības un līdera spējas. Mēs nodrošināsim inovatīvas apmācību programmas un metodes ikvienam, kurš vēlas mācīties un augt, dot savu ieguldījumu klīniskajā, tehniskajā vai vadības attīstības jomā. Mēs vēlamies veicināt ikviena darbinieka līdera spējas, tāpēc veltīsim resursus visu līmeņu vadītāju līdera prasmju attīstībai. Mēs izveidosim Vadītāju un talantu attīstības akadēmiju par neatņemamu mūsu slimnīcas sasniegumu sistēmas sastāvdaļu, lai proaktīvi un stratēģiski veidotu nākotnes līderus, kā arī iedzīvinātu jēgpilnu ilgtermiņa plānošanu, piesaistot talantus, kuri spēs risināt gan šodienas, gan nākotnes uzdevumus. Mēs uzskatām, ka vadītāju uzdevums ir nodrošināt, lai ikvienam darbiniekam būtu pilnīga skaidrība par darba devēja sagaidījumu un savu atbildības jomu.

10 3.4. Komandas sniegumu un sadarbību veicinoša vide Mēs atbalstīsim cieņpilnu un pozitīvu attiecību kultūru, veicināsim komandu sasniegumus un rīcību, kas iemieso mūsu vērtības. Spēju darboties komandā mēs uzskatām par ļoti svarīgu kompetenci, un tā kļūs par neatņemamu vadītāju darba novērtējumu. Mēs veicināsim atklātu un savlaicīgu divvirziena komunikāciju, ieviešot regulāras saziņas platformas un attīstot inovatīvus efektīvākas savstarpējās komunikācijas kanālus. Mūsu uzdevums ir informācijas apriti un saskarsmi padarīt regulāru un viegli īstenojamu. Mēs apzināmies, ka slimnīcas vadībai aktīvi jārada un jāuztur informācijas apmaiņas un sadarbības formas, kas iesaista katru mūsu darbinieku. Mūsu komandas savā darbībā neaprobežojas tikai ar ārstniecību un aprūpi, tāpēc aktīvi veicināsim arī neklīnisko struktūrvienību integrāciju un izpratnes veicināšanu par pacientu pieredzi slimnīcā. 4. Organizācija, kas māca, mācās un virza inovācijas 4.1. Vide, kas veicina mācīšanās un inovāciju procesu Mēs veidosim vidi, kas atbalsta visa veida izaugsmi. Jaunu zinību apguve gan indivīda, gan grupu līmenī ir spēks, kas virza slimnīcas attīstību. Katras inovatīvas idejas sākums ir īstajā brīdī uzdotie jautājumi un saņemtās īstās atbildes. Tādēļ ir svarīgi uzdot jautājumus, nebaidīties mācīties. Mēs zinām, ka kļūdīties ir cilvēcīgi, taču kļūdu slēpšana un noklusēšana atņem būtisku mācīšanās un pilnveides iespēju. Mēs veicināsim un atbalstīsim drosmi uzdot jautājumus, pamanīt un analizēt kļūmes. Mūsu uzdevums ir tās neatkārtot, un integrēt iegūtās mācības citos procesos. Mēs piesaistīsim resursus mācību programmu un inovāciju atbalstam. Mēs vēlamies izveidot state-of-art simulāciju un komunikācijas programmu, kas, integrēta klīniskajā praksē, būs pieejama darbiniekiem prasmju pilnveidošanai.

11 4.2. Informācijas apmaiņa, kas audzē kapacitāti un zināšanas Mēs ļoti novērtējam ikvienu darbinieku, studentu, brīvprātīgo vai pacienta ģimenes locekļu ieteikumu. Mēs aktīvi meklēsim jaunas idejas un uzklausīsim ieteikumus ne tikai no veselības, bet arī citu jomu pieredzes. Mēs mudināsim ikvienu mūsu slimnīcas darbinieku aktīvi meklēt sadarbību ārpus viņa profesionālās struktūrvienības, raudzīties tālāk par tiešajiem pienākumiem un strādāt vienota mērķa labā padarīt mūsu slimnīcu par vislabāko Virzīt un attīstīt integrētu un ilgtspējīgu augsta snieguma veselības sistēmu Mēs virzīsim un attīstīsim visaptverošu, pieejamu un ilgtspējīgu bērnu veselības aprūpes sistēmu. Mūsu zināšanu un prasmju iekļaušana rīcībpolitikā būs nozīmīgs ieguldījums bērnu veselībai nozīmīgu problēmu risinājumā. Bērnu slimnīcas loma uzliek pienākumu būt līderim, iniciējot un virzot pārmaiņas bērnu veselības uzlabošanā. Ar savu piemēru un rezultātiem klīniskajā, izglītības un pētniecības darbā mēs pastāvīgi apliecināsim mūsu nozīmi Latvijas veselības sistēmā. Mēs sadarbosimies ar nevalstiskajām organizācijām un iesaistīsimies sabiedriskajās iniciatīvās, lai kopīgi veidotu bērniem draudzīgu veselības politiku. Mēs izmantosim savas zināšanas, lai: attīstītu ārstniecības prakses atbilstoši zinātniskajiem pierādījumiem; integrētu sadarbību ar partneriem visos ārstniecības etapos; veicinātu prevencijas pasākumus veselības nodrošināšanā; veidotu uz pierādījumiem balstītu veselības politiku, veicinot zinātniskos sasniegumus Attīstīt zinātnisko kapacitāti un sadarbību pētniecībā, izglītībā un inovācijās Mēs apņemamies nodrošināt kvalitatīvas izglītības un apmācības iespējas visiem, kuri mācās slimnīcā. Mēs neesam vienkārši slimnīca, kas tiek izmantota kā apmācību vai pētījumu bāze. Bērnu slimnīca būs universitātes slimnīca, kas rada un virza integrētas apmācības un pētniecības iniciatīvas, piesaistot visus ieinteresētos partnerus un atbilstošas investīcijas. Mūsu mērķis ir maksimāli izmantot klīnisko pētījumu programmas un citas sadarbības formas, lai veicinātu pacientu piekļuvi inovatīvām ārstēšanas metodēm.

12 Mēs zinām, ka inovācijas veselības sistēmā rodas sadarbībā, tāpēc kļūsim par pievilcīgu partneri augstskolām, pētniecības institūcijām un jaunuzņēmumiem. Mūsu pētniecības rezultāti būs pieejami kvalitatīvās publikācijās un tiem būs nozīmīga ietekme Latvijas veselības nozares attīstībā. 5. Finansiālā stabilitāte un ilgtspēja Mūsu slimnīcai pieejamie resursi tiks ieguldīti tā, lai tie sniegtu lielāko iespējamo atdevi pacientiem un valstij. Mēs ieviesīsim efektīvākus procesus un balstīsimies uz kvalitatīviem datiem, lai pieņemtu pamatotus lēmumus par stratēģiskām investīcijām. Mūsu slimnīca mērķtiecīgi un sistemātiski identificēs un novērsīs trūkumus un efektivitātes zudumus, vienlaikus uzlabojot pakalpojumu nodrošināšanas procesu un kvalitāti. Mēs turpināsim meklēt iespējas uzlabojumiem, izmantojot dažādas tehnikas un instrumentus. Vispāratzītas metodes, piemēram, LEAN, 6Sigma u.c., kļūs par pamatu slimnīcas sasniegumu sistēmas izveidei. Strādājot atbilstoši pārbaudītiem principiem, mēs vēlamies paaugstināt produktivitāti, izslēgt liekus darbus, rast resursus jaunām iniciatīvām, mazināt atšķirības sniegumā, pastāvīgi izmantot datus uzlabojumu plānošanai, pieņemt uz pierādījumiem balstītus lēmumus, izmantot mūsu kapacitāti racionālākajā veidā un saimniekot atbilstoši pieejamajiem līdzekļiem. Ikviens mūsu slimnīcas darbinieks ir atbildīgs par savu līdzdalību kapitālsabiedrības finansiālajā pārvaldībā, kā arī nodokļu maksātāju, ziedotāju un citu finansētāju piešķirto līdzekļu racionālā un pamatotā izlietošanā. 5.1 Efektīva vadība Izcils sniegums ir spēja ar pieejamajiem resursiem sasniegt vēlamo rezultātu atbilstoši pacientu vajadzībām un sagaidījumam. Bērnu slimnīcas vadītāju un talantu attīstības akadēmija un Bērnu slimnīcas sasniegumu sistēmas kļūs par pamatu mūsu organizācijas veiktspējas un darbības kvalitātes kāpināšanai.

13 Mēs ticam, ka efektīva vadība ir disciplinēts un strukturēts process, kas nodrošina izvirzīto mērķu sasniegšanu visās jomās - klīniskajā, zinātniskajā, akadēmiskajā, saimnieciskajā un pārvaldības. Mēs izstrādāsim indikatorus, kas atainos mūsu rezultātus pēc vienotas, integrētas sistēmas un ļaus izprast slimnīcas sniegumu visās iepriekš minētajās jomās visiem saprotamā veidā. Mēs zinām, ka slimnīcas sniegums ir tiešā veidā saistīts ar kapitālsabiedrībai pieejamo finansējumu un demogrāfiskajām tendencēm. Mums jādara viss, lai slimnīcai pieejamie resursi būtu pietiekami kā personāla veiktspējas, tā pacientu pozitīvas pieredzes nodrošināšanai. Mēs atbalstām labas korporatīvās pārvaldības principus, tāpēc visaptveroša un integrēta risku vadības sistēma stiprinās un virzīs mūsu slimnīcas rīcības plānus Efektīva resursu piesaiste un ārējās vides veidošana Mēs apzināmies savu lomu un atbildību, veidojot mūsu slimnīcas rīcībpolitiku. Mūsu slimnīca būs kompetenta, respektabla un ietekmīga. Mēs mērķtiecīgi meklēsim ieņēmumu palielināšanas iespējas, piesaistot gan valsts, gan fondu, gan privāto ziedotāju dotācijas un investējot tās pakalpojumu klāsta paplašināšanā un kvalitātes kāpināšanā. Pietiekami finanšu resursi ir priekšnoteikums mūsu slimnīcas ceļā uz vīzijas īstenošanu kļūt par starptautiski atzītu medicīnas, izglītības un zinātnes ne tikai centru Latvijā, bet visā Baltijā. Mēs apzināmies nepieciešamību attīstīt atbilstoši mūsdienu tendencēm jaunus pakalpojumus un to finansējuma modeļus, piemēram, attālinātos pakalpojumus, sadarbību ar ārvalstu speciālistiem u.c. Mēs apdomīgi un stratēģiski palielināsim sniegto pakalpojumu apjomu un skaitu ārvalstu pacientiem. Mēs augsti vērtējam Bērnu slimnīcas fonda nozīmi līdzekļu piesaistē un uzskatām to par mūsu slimnīcai piederīgu un stratēģiski svarīgu. Slimnīcas vadība iesaistīs Bērnu slimnīcas fondu klīnikas stratēģijas realizācijā un piedalīsies fonda aktivitāšu plānošanā. Fonda īstenotā ziedojumu piesaistes un izlietojuma stratēģija tiks saskaņota ar slimnīcas stratēģiskajām prioritātēm. Mēs izveidosim Stratēģisko inovāciju fondu, kas kalpos par platformu jaunu ideju attīstībai un dzīvotspējas pārbaudei, sniedzot iespēju tās finansēt ārpus slimnīcas budžeta līdzekļiem.

14 SLIMNĪCAS STRATĒĢIJAS VEICINĀTĀJFAKTORI SADARBĪBA Mūsu slimnīca attīsta sadarbību ar visiem partneriem, kuri var palīdzēt stratēģijas ieviešanā un bērnu veselībai nozīmīgu lēmumu pieņemšanā. Atbilstoši universitātes slimnīcas statusam, mēs stiprināsim sadarbību ar vadošajām Latvijas augstskolām veselības un tehnoloģiju jomā. Mēs attīstīsim efektīvu un profesionālu padomdevēju institūciju, kas izvērtēs un veicinās mūsu slimnīcas stratēģisko virzību. Mēs meklēsim sadarbības un pieredzes apmaiņas platformas ar līdzīgi domājošām slimnīcām savas darbības (Bērnu slimnīcas sasniegumu sistēmas) pastāvīgai attīstībai. INFRASTRUKTŪRA Mēs turpināsim atjaunot slimnīcas telpas, lai tās būtu atbilstošas šodienas un rītdienas prasībām kā klīniskajā, tā akadēmiskajā jomā. Atbilstoši profesionāļu un pacientu sagaidījumam, mēs stratēģiski investēsim tehnoloģiju attīstībā, apzinoties savu atbildību līdzekļu nodrošināšanā tehnoloģiskā parka atbilstības uzraudzībai un laicīgai iekārtu atjaunošanai. Mūsu investīcijas infrastruktūras uzturēšanā un attīstībā tiks veiktas atbilstoši stratēģiskajiem lēmumiem, piemēram, par Juglas ielas novietnes integrāciju, jaunu pakalpojumu ieviešanu u.tml. Mūsu uzdevums ir maksimāli izmantot ERAF finansējuma sniegtās iespējas slimnīcas procesu optimizācijā. Mēs attīstīsim ārējo vidi, kas būs droša un draudzīga bērniem, kā arī ērta vecākiem. Infrastruktūras risinājumi būs personālam droši, veselīgu vidi veicinoši, ekoloģiski draudzīgi, kā arī energoefektīvi. Mēs apņemamies izstrādāt ekonomiski pamatotu atkritumu apsaimniekošanas sistēmu. Mūsu atbildība ir telpu un teritorijas efektīva izmantošana, stratēģiski izvērtējot ārējās vides tendences un iespējas.

15 SLIMNĪCAS STRATĒĢIJAS VEICINĀTĀJFAKTORI INTEGRĒTU TEHNOLOĢIJU VIDE Mēs turpināsim investēt medicīnas iekārtās, sistēmās un tehnoloģijās, veidojot visaptverošu un integrētu pacientu ārstniecības un aprūpes informācijas sistēmu, kas ir produktīva, efektīvus ārstniecības rezultātus un pozitīvu pacientu pieredzi veicinoša. Šāda sistēma atbalstīs pastāvīgu ārstniecības un aprūpes procesu evolūciju, kā arī veicinās uzlabojumus pacientu drošības jomā. Informācijai, kas nepieciešama klīnisko vai vadības procesu atbalstam, jābūt ātri un vienkārši pieejamai, vienlaikus datu konfidencialitāti sargājošai. Mēs pozitīvi raudzīsimies uz jaunākajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, kas uzlabo saziņu un pacientu aprūpi. Ierobežoto finanšu līdzekļu apstākļos mūsu iniciatīvas būs stratēģiski pārdomātas, bet investīcijas - ekonomiski pamatotas. Informācijas sistēmas tiks attīstītas tā, lai radītu visplašākās integrācijas iespējas ar valsts e-veselības resursiem un partnerorganizāciju sistēmām un palīdzētu mūsu iestādei kļūt par pirmo bezpapīra slimnīcu Latvijā. KULTŪRA Mūsu kultūra ir mūsu vērtību iedzīvināta un uzturēta. Vērtības ir arī mūsu misijas un vīzijas dzīvotspējas pamatā. Vērtības ir mūsu pārliecība un principi, kas atspoguļoti mūsu ikdienas lielajos un mazajos darbos. Vērtības uzrāda mūsu tikumus un filozofiju. Tās nosaka mūsu rīcību un attieksmi ikvienā profesionālajā saskarsmē. Piederība mūsu komandai patiesībā ir liela izredzētība un veiksme, jo iespēja palīdzēt bērniem un viņu ģimenēm grūtākajos dzīves brīžos ir cēls darbs. Tāpēc svarīgi, lai mūsu slimnīcā ikviens zinātu un izprastu savu lomu un nesavtīgi sniegtu palīdzību visiem, kuri to meklē pie mums!

RSU SKMK Stratēģija

RSU SKMK Stratēģija RSU SARKANĀ KRUSTA MEDICĪNAS KOLEDŽAS ATTĪSTĪBAS STRATĒĢIJA 2016. 2020.GADAM Rīga, 2015 SATURS Ievads... 3 1. RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas stratēģijas pamatnostādnes... 4 2. Galvenie Koledžas

Sīkāk

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja, Skola2030 1 Projekta mērķis Aprobēt, pilnveidot, pēctecīgi ieviest vispārējās izglītības saturu un pieeju mācīšanai, kas skolēnos attīstītu dzīvei 21. gadsimtā

Sīkāk

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA 2016 Saturs Vispārējie principi... 2 Misija, vīzija un vērtības... 2 Korporatīvā sociālā atbildība... 3 KSA mērķis... 3 KSA aktivitāšu virzieni un prioritātes...

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis 63404750, fakss 63423391 NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, 2018. gada 18.janvārī Nr.2 Liepājas 8.vidusskolas nolikums Izdots saskaņā

Sīkāk

Bioekonomikas attīstības iespējas Latvijā

Bioekonomikas attīstības iespējas Latvijā Šeit top veiksmīgas karjeras Bioekonomikas attīstības iespējas Latvijā IV Pasaules latviešu zinātnieku kongress 2018.gada 18.-20.jūnijs Irina Pilvere Rektore, profesore www.llu.lv Kāpēc bioekonomikas attīstība

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr.4112901178 Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr. 63324284, tālr./fakss 63324169 e-pasts: varmesk@kuldiga.lv APSTIPRINĀTS Ar Kuldīgas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation K.Lankovska vecākā speciāliste veselības veicināšanas jautājumos Jelgavas sociālo lietu pārvalde Laba veselība palielina dzīves kvalitāti, stiprina ģimenes, veicina drošību, nabadzības samazināšanos un

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation No profesijas standarta līdz reformai 2019. gada 16. martā. 19.03.2019 1 Reforma Sieviešu dzimtes vārds Pārkārtojums, pārveidojums, saglabājot galveno no līdzšinējā Pārmaiņa, pārkārtojums kādā sabiedrības

Sīkāk

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63 Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr.4112901027 Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63448697, e- pasts:dzervespamatskola@inbox.lv APSTIPRINU:

Sīkāk

P R O J E K T S v

P R O J E K T S    v APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 23.08.2016. sēdes lēmumu (protokols Nr.13 4) 2016.gada 23.augustā NOLIKUMS Ādažu novadā Nr.14 Ādažu vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 15.panta

Sīkāk

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.7/2016

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija lai mācītos jebkurā laikā un vietā 2016. gada 24. augusts Lielais dzintars, Liepāja www.iespejutilts.lv IESPĒJU TILTS 2016, lai mācītos jebkurā laikā un vietā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars norisināsies

Sīkāk

Microsoft Word _Pamatjoma.doc

Microsoft Word _Pamatjoma.doc Ogres sākumskola ATTĪSTĪBAS PLĀNS 2014. 2017. gadam Skolas attīstības prioritātes 2014.- 2017.gadam 2014./2015.m.g. 2015./2016.m.g. 2016./2017.m.g. Mācību saturs Pamatzināšanu kodola izveide izglītojamiem

Sīkāk

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6 ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 4113901196 Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis 633 51347, tālrunis/ fakss 633 51127, elektroniskais pasts: vidusskola@alsunga.lv

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr.90009115622, Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis +371 64522453 fakss+371 64522453, e-pasts: dome@balvi.lv APSTIPRINĀTS ar Balvu novada

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja Dzīvo patstāvīgi un veselīgi Apzinās sevi, savas vēlmes un intereses, Spēj dzīvot patstāvīgi, saskaņā ar savām vērtībām, Saglabā un nostiprina savas garīgās

Sīkāk

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA LAZDONAS PAMATSKOLA Reģ.Nr. 4412900119, Jurģkalni, Lazdonas pagasts, Madonas novads, LV 4824 tel: 64807460, fakss 64826555, e-pasts: lazdonasskola@gmail.com APSTIPRINĀTS ar 18.10.2016.

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013

LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013 LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013 Ievads Saskaņā ar Nacionālās drošības koncepciju viens no aktuālākajiem nacionālās

Sīkāk

FMzino_

FMzino_ Informatīvais ziņojums par Latvijas gatavību Eiropas Savienības finanšu resursu apguvei Šajā ziņojumā ir ietverta informācija par ES struktūrfondu (turpmāk - SF) un Kohēzijas fonda īstenošanas gaitu uz

Sīkāk

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk?

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? 08.06.2016. Kā notiek aprobācijas pētījums? Pētījumos balstītu piemēru radīšana (research based design) Piemēru un modeļu izstrāde Teorētiskais pamatojums un modelis

Sīkāk

DPP

DPP IEVADS Darbības programma Infrastruktūra un pakalpojumi 2.prioritāte Teritoriju pieejamības un sasniedzamības veicināšana 2.2. pasākums IKT infrastruktūra un pakalpojumi Pašreizējā sabiedrības attīstības

Sīkāk

Es esmu vadītājs –> es esmu profesionāls vadītājs

Es esmu vadītājs –>  es esmu profesionāls vadītājs BRABANTIA LATVIA DARBINIEKU IEKŠĒJĀ MĀCĪBU UN ATTĪSTĪBAS SISTĒMA EVA NOLENDORFA 2019 MĒS ESAM DAĻA NO RISINĀJUMA, NEVIS DAĻA NO PROBLĒMAS SPĒJ SASNIEGT 112 KM/H Attīstības programmas vai sistēmas ieviešana

Sīkāk

LATVIJAS BASKETBOLS CEĻĀ UZ SASNIEGUMIEM – Dace

LATVIJAS BASKETBOLS  CEĻĀ UZ   SASNIEGUMIEM – Dace LATVIJAS LATVIJAS BASKETBOLA BASKETBOLA SASNIEGUMI SASNIEGUMI LATVIJAS LATVIJAS LEPNUMS LEPNUMS Basketbola Basketbola attīstības attīstības programma programma STRATĒĢISKIE VIRZIENI KONKURĒTSPĒJĪGU KONKURĒTSPĒJĪGU

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - tikumisk.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - tikumisk.ppt [Compatibility Mode] Audzināšana ir mērķtiecīga izglītības procesa neatņemama sastāvdaļa Mēs, pieaugušie, esam bērniem paraugs, tāpēc mums visiem jāatceras latviešu tautas sakāmvārds: Kā tie lielie, tā tie mazie! Audzināšana

Sīkāk

21.gadsimta prasmju un iemaņu attīstība Zane Matesoviča, British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja

21.gadsimta prasmju un iemaņu attīstība Zane Matesoviča, British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja 21.gadsimta prasmju un iemaņu attīstība Zane Matesoviča, British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Mums jāizglīto bērni viņu nākotnei, nevis mūsu pagātnei Kas skolu padara par vidi, kura sekmē katras

Sīkāk

Septītā Pamatprogramma

Septītā Pamatprogramma Eiropas pētniecība darbībā SEPTĪTĀ PAMATPROGRAMMA Lai Eiropas pētniecība kļūtu par vadošo Jaunu standartu izveide Eiropas pētniecībā Septītā pamatprogramma pētniecībai un tehnoloģiju attīstībai ir Eiropas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation VAS Starptautiskās lidostas Rīga vidēja termiņa darbības stratēģija 2017.-2023. gadam un ilgtermiņa stratēģija 2017.-2036. gadam Apstiprināts 2018.gada 14.decembra VAS Starptautiskā lidosta Rīga padomes

Sīkāk

Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss , , e-pasts

Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss , , e-pasts Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr.4512900275 Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss 65223936, 65221063, e-pasts kps48@inbox.lv KRUSTPILS PAMATSKOLAS NOLIKUMS Jēkabpilī I.

Sīkāk

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījumi: 12.07.2018., prot.nr.9, 8. Grozījumi: 25.10.2018.,

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - Dompalma_21Apr_2009

Microsoft PowerPoint - Dompalma_21Apr_2009 UNODC grantu shēma un atbalstītie projekti Evija Dompalma, UNODC Nacionālā koordinatore Latvijā Prezentācijas saturs UNODC grantu shēmas mērķis un attīstības posmi HIV profilakses punktu iesniegto projektu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Akadēmiskā personāla darba samaksa Vidzemes Augstskolā Gatis Krūmiņš Vidzemes Augstskolas rektors Iveta Putniņa Vidzemes Augstskolas administratīvā prorektore Vispārējie principi Docēšana Pētniecība Administratīvais

Sīkāk

I Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini

I  Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBA AIZKRAUKLES INTEREŠU IZGLĪTĪBAS CENTRS Spīdolas iela 11, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101 Aizkrauklē Nolikums Nr.2017/9 APSTIPRINĀTS ar Aizkraukles novada domes 2017.gada

Sīkāk

Rīgā

Rīgā APSTIPRINĀTS ar Privātās pamatskolas un Rīgas ģimnāzijas Maksima direktora 2016. gada 01.septembra rīkojumiem Nr. 78/47 IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā METODISKĀS KOMISIJAS REGLAMENTS Izdots saskaņā Vispārējās

Sīkāk

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība Atbalsta pasākumi jaunajiem uzņēmējiem Kas ir uzņēmējs? Uzņēmējs ir uzņēmuma īpašnieks, kurš, uzņemoties riskus un atbildību, cenšas gūt peļņu. Biznesa ideju var realizēt tikai tad, ja ir uzņēmējs cilvēks

Sīkāk

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā 2014.gada 20.jūnija Rīkojums Nr. 315 Rīgā (prot. Nr.33 59. ) Grozījumi darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā 1. Izdarīt darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā

Sīkāk

Valsts pētījumu programma

Valsts pētījumu programma Vienotas sociālās politikas attīstība Latvijā Baiba Bela (LU SZF, SPPI) SEMINĀRS LABKLĀJĪBAS MINISTRIJĀ PAR SOCIĀLĀS POLITIKAS PLĀNOŠANAS PILNVEIDI Valsts pētījumu programma 2014-2017 IEVADS Sociālās drošības

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts APSTIPRINĀTS Gulbenes novada pašvaldības domes 2018. gada 28. jūnija sēdē, Protokols Nr.12, 7 Gulbenes 1. pirmsskolas izglītības iestādes NOLIKUMS Gulbenē Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-30

LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-30 LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 90001623310, Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-3018 Tālr./fakss 63050688, tālr. 63050188, e-pasts: ozolniekuvsk@apollo.lv,

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts Mālpils novada dome Mālpils novada pirmsskolas izglītības iestāde Māllēpīte Reģ. Nr. 4301901951 Jaunā ielā 3, Mālpilī, Mālpils novadā, LV 2152 Tālrunis/fakss 67925069, 67925252, e-pasts piimalp@tvnet.lv

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Liene Kubliņa liene.kublina@cvor.lv www.cvor.lv IT nozares attīstības iespējas ierobežota darba tirgus apstākļos Latvijas darba tirgus Ko dara Latvijas IT uzņēmumi Patiesie motivatori un jēgpilna komandas

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.6/2017

Sīkāk

Avision

Avision Bauskas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes Zīlīte NOLIKUMS 2017.gada 31.augustā Bauskā Nr.43 (prot.nr. 5, 5.punkts) Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo daļu, Vispārējās izglītības

Sīkāk

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzfinansētie finanšu instrumenti ir ilgtspējīgs un efektīvs veids,

Sīkāk

LAT_O2_WBL_PRO_EQF_workshops_FINAL REV_180327

LAT_O2_WBL_PRO_EQF_workshops_FINAL REV_180327 WBL-PRO projekts Kvalifikācija, atvērtie resursi, labās prakses un rīku piemēri darba vidē balstītu mācību profesionālim 2016-1-DE02-KA202-003339 IO2: Eiropas kvalifikāciju ietvarstruktūra DVB mācību profesionālim

Sīkāk

_ZINO_240413_00

_ZINO_240413_00 KULDĪGAS NOVADA PAŠVALDĪBAS AĢENTŪRAS KULDĪGAS ATTĪSTĪBAS AĢENTŪRA 2012. GADA DARBĪBAS PUBLISKAIS PĀRSKATS Saturs 1. Aģentūras izveidošanas mērķis 3 2. Aģentūras uzdevumi un funkcijas 3 3. Aģentūras svarīgākie

Sīkāk

SATURA RĀDĪTĀJS Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas sastāvdaļa Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas s

SATURA RĀDĪTĀJS Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas sastāvdaļa Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas s 1 Par Seesam Seesam s pakalpojumus Baltijas valstīs sāka sniegt 1991. gadā, kad Somijas Pohjola Group Plc. un ASV s koncerns American International Group Inc. nodibināja Seesam nedzīvības s akciju sabiedrību

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr. 90009113532 Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr. 63232110, fakss 63232130, e-pasts dome@talsi.lv Talsos PIELIKUMS

Sīkāk

Nr

Nr JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 24.AUGUSTA SAISTOŠAJIEM NOTEIKUMI Nr. GROZĪJUMI JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 9. FEBRUĀRA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.17-3 JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Eiropas Savienības programma JAUNATNE DARBĪBĀ 2007.gada 01.janvāris 2013.gada 31.decembris v/a Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra jauniešu neformālā izglītība JSPA darbības virzieni ES programma

Sīkāk

APSTIPRINU

APSTIPRINU APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2002. gada 8.janvāra rīkojumu Nr. 10 PROFESIJAS STANDARTS Reģistrācijas numurs PS 0054 Profesija Viesnīcu servisa organizators Kvalifikācijas līmenis

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS ( ) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa n

EIROPAS KOMISIJA Briselē, C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS ( ) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa n EIROPAS KOMISIJA Briselē, 30.9.2015 C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS (30.9.2015) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa no Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas

Sīkāk

B_Briede

B_Briede LLU pirmā kursa studentu pašvirzītās studijas LLU TF IMI prof. Baiba Briede Saturs Pašvirzīto studiju būtība Aktualitāte Pasaules ekonomikas foruma 2018 un Boloņas procesa kontekstā LLU 1. kursa studentu

Sīkāk

Paskaidrojuma raksts un Mārupes novada domes priekšsēdētāja ziņojums par Mārupes novada pašvaldības 2017.gada budžetu Pašvaldības darbības finansiālo

Paskaidrojuma raksts un Mārupes novada domes priekšsēdētāja ziņojums par Mārupes novada pašvaldības 2017.gada budžetu Pašvaldības darbības finansiālo Paskaidrojuma raksts un Mārupes novada domes priekšsēdētāja ziņojums par Mārupes novada pašvaldības 2017.gada budžetu Pašvaldības darbības finansiālo pamatu veido budžets, kas kalpo kā instruments pašvaldības

Sīkāk

Baltic HIV Association

Baltic HIV Association - 2014.gada pārskats 12/03/2015 Inga Upmace, Valdes priekšsēdētāja Dibināta 2010.gadā Reģ. Nr.40008153882 Fakti par biedrību Jurid. adrese Druvienas iela 36-144, LV-1079 Valdes sastāvs E.Dompalma-Linuža,

Sīkāk

V.1.0. ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Pa

V.1.0. ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Pa Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulas (ES) Nr. 575/2013 (2013. gada 26. jūnijs) par prudenciālajām prasībām attiecībā uz kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām,

Sīkāk

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707 SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr. 90009067337, Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: 64774844, fakss: 64707583, e-pasts: dome@smiltene.lv 2011.gada 31.martā Smiltenē Apstiprināts Smiltenes

Sīkāk

Latvijas Pilsoniska alianse

Latvijas Pilsoniska alianse Interešu aizstāvība lēmumu pieņemšanas procesā Rasma Pīpiķe, direktore Latvijas Pilsoniskā alianse Inta Šimanska, politikas koordinatore Latvijas Pilsoniskā alianse Apmācību saturs Sabiedrību veido dažādas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DAUGAVPILS UNIVERSITĀTES STUDIJU PROGRAMMAS SKOLOTĀJA KVALIFIKĀCIJAS IEGŪŠANAI Prof. Arvīds Barševskis LR Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas un Izglītības un zinātnes ministrijas praktiskā konference

Sīkāk

APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31.

APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31. APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31. Gulbenes novada dome SVEĶU INTERNĀTPAMATSKOLA Reģ.Nr.

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr , Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības ies

LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr , Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības ies LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības iestāžu reģistrā 4513900859, NMR kods: 90009249831, Meža

Sīkāk

Microsoft Word - ZinojumsLV2015_2.doc

Microsoft Word - ZinojumsLV2015_2.doc Ziņojums par atklātu konkursu Rīgā 2015.gada 25.jūnijā Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs finanšu direktors Heino Spulģis Iepirkumu komisijas locekļi Oficiālo paziņojumu oficiālās publikācijas nodrošināšanas

Sīkāk

Īsa rokasgrāmata par ES darbību profesionālās izglītības un apmācības (PIA) jomā

Īsa rokasgrāmata par ES darbību profesionālās izglītības un apmācības (PIA) jomā Īsa rokasgrāmata par ES darbību profesionālās izglītības un apmācības (PIA) jomā Profesionālā izglītība un apmācība Ne Eiropas Komisija, ne personas, kas rīkojas Komisijas vārdā, neatbild par to, kā tiek

Sīkāk

Microsoft Word - PS Edinas pakalp spec.doc

Microsoft Word - PS Edinas pakalp spec.doc Ēdināšanas pakalpojumu speciālista profesijas standarts 1. Vispārīgie jautājumi 1. Profesijas nosaukums ēdināšanas pakalpojumu speciālists. 2. Profesijas kods 5121 26. 2. Nodarbinātības apraksts 1. Profesionālās

Sīkāk

SIA Rīgas veselības centrs zvērināta revidenta nepārbaudīts starpperiodu pārskats par gada sešiem mēnešiem 2018

SIA Rīgas veselības centrs zvērināta revidenta nepārbaudīts starpperiodu pārskats par gada sešiem mēnešiem 2018 SIA Rīgas veselības centrs zvērināta revidenta nepārbaudīts starpperiodu pārskats par 2018. gada sešiem mēnešiem 2018 Peļņas vai zaudējumu aprēķins no 2018. gada 1. janvāra līdz 2018. gada 30. jūnijam

Sīkāk

BAUSKAS RAJONS

BAUSKAS RAJONS Vecumnieku novada Dome Vecumnieku Mūzikas un mākslas skola Reģ. Nr. 0470902281 Rīgas ielā 24C, Vecumniekos, Vecumnieku pagastā, Vecumnieku novadā, LV-3933 Tālrunis: 639 76386, fax: 639 76384, e-pasts:

Sīkāk

Seminārs skolu sociāliem pedagogiem “Preventīvie pasākumi cilvēku tirdzniecības mazināšanai” 1.grupa un grupa - 31.

Seminārs skolu sociāliem pedagogiem   “Preventīvie pasākumi cilvēku tirdzniecības mazināšanai”    1.grupa un grupa - 31. Laba pārvaldība Rīgas domes Labklājības departamentā Inese Švekle Rīgas domes Labklājības departamenta direktore 2012.gada 21.novembris Zinātniski praktiskā konference: «Laba pārvaldība. Vīzija un realitāte»

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Mācību satura un pieejas piedāvājums: aktualitātes, sabiedriskā apspriešana LPS, 2018.gada 17.aprīlī GUNTARS CATLAKS, VISC vadītājs Daudzviet pasaulē un arī Latvijā izpratne par to, kādas zināšanas un

Sīkāk

Diapositiva 1

Diapositiva 1 KARJERAS IZGLĪTĪBA VIDUSSKOLAS KLASĒS Pedagoģiskās padomes sēde 27.10.2016. Pārskatu sagatavojusi skolotāja Aina Slesare Nepieciešamais atbalsts vidusskolēniem karjeras izglītībā Vecāku dzīvesveids piemērs

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Lifelong Learning Grundtvig Partnership Project 2012-1-LV1-GRU06-03580 1 How to Ensure Qualitative Lifelong Learning for Different Age Groups Adult education teachers will discuss the ways how to involve

Sīkāk

Studiju virziena pašnovērtējuma ziņojuma izstrādes vadlīnijas Studiju virziena pašnovērtējuma ziņojuma izstrādes vadlīnijas ir izstrādātas saskaņā ar

Studiju virziena pašnovērtējuma ziņojuma izstrādes vadlīnijas Studiju virziena pašnovērtējuma ziņojuma izstrādes vadlīnijas ir izstrādātas saskaņā ar Studiju virziena pašnovērtējuma ziņojuma izstrādes vadlīnijas Studiju virziena pašnovērtējuma ziņojuma izstrādes vadlīnijas ir izstrādātas saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumu Nr.

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - VMF LATVIA 2018_2

Microsoft PowerPoint - VMF LATVIA 2018_2 SIA VMF LATVIA 2017.gada darbības rezultāti un uzdevumi 2018.gadam Jānis Buļs Valdes priekšsēdētājs SIA VMF LATVIA 23.03.2018. Esošie VMF LATVIA stratēģiskie mērķi 1. Nodrošināt efektīvu un ilgtspējīgu

Sīkāk

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi:

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: 13.04.2017., prot.nr.5, 2. 2014.gada 15.maijā Izdots saskaņā

Sīkāk

Latvijas ekonomiskās attīstības resursi: cilvēkkapitāls, sociālais kapitāls, intelektuālais kapitāls, kultūras kapitāls un radošais kapitāls. Aigars P

Latvijas ekonomiskās attīstības resursi: cilvēkkapitāls, sociālais kapitāls, intelektuālais kapitāls, kultūras kapitāls un radošais kapitāls. Aigars P Latvijas ekonomiskās attīstības resursi: cilvēkkapitāls, sociālais kapitāls, intelektuālais kapitāls, kultūras kapitāls un radošais kapitāls. Aigars Plotkāns no Zosēniem Vai cilvēkkapitāls ir kapitāls?

Sīkāk

Izskatīts SIA Rīgas veselības centrs 2018.gada 30.novembra valdes sēdē (protokols Nr.38) SIA Rīgas veselības centrs zvērināta revidenta nepārbaudīts s

Izskatīts SIA Rīgas veselības centrs 2018.gada 30.novembra valdes sēdē (protokols Nr.38) SIA Rīgas veselības centrs zvērināta revidenta nepārbaudīts s Izskatīts SIA Rīgas veselības centrs 2018.gada 30.novembra valdes sēdē (protokols Nr.38) SIA Rīgas veselības centrs zvērināta revidenta nepārbaudīts starpperiodu pārskats par 2018. gada deviņiem mēnešiem

Sīkāk

NAME :

NAME : STARPTAUTISKĀ INSPEKCIJAS UN SERTIFIKĀCIJAS ORGANIZĀCIJU KONFEDERĀCIJA TREŠO PERSONU INSPEKCIJAS UN SERTIFIKĀCIJAS PIEVIENOTĀ VĒRTĪBA KAS MĒS ESAM UN KO MĒS DARĀM CEOC International ir Eiropas apvienība,

Sīkāk

Social Activities and Practices Institute 1 Victor Grigorovich Street, Sofia 1606, Bulgaria Phone: Kas ir

Social Activities and Practices Institute 1 Victor Grigorovich Street, Sofia 1606, Bulgaria Phone: Kas ir Kas ir interaktīvās studijas? Iztrādāja: Nelija Petrova-Dimitrova Uzdevums 1 Interaktīvās studijas ir mijiedarbība, nevis iedarbība! Uzdevums 2 Interaktīvo studiju pamatā ir grupas dinamika! Grupa ir apmācību

Sīkāk

RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Reģistrācijas Nr. LV , Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016 tālrunis/ fakss , e-pasts ATTĪSTĪBAS PLĀNS

RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Reģistrācijas Nr. LV , Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016 tālrunis/ fakss , e-pasts ATTĪSTĪBAS PLĀNS RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Reģistrācijas Nr. LV90002201552, Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016 tālrunis/ fakss 67433415, e-pasts r33vs@riga.lv ATTĪSTĪBAS PLĀNS 2020./2021. mācību gadam Rīga, 2018 1. Vispārējs skolas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Bērnu un ģimeņu politika Latvijā: prioritātes, aktualitātes un izaicinājumi Līga Āboliņa (Dr.demogr.) Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece 2017.gada 29.maijs BĒRNU UN ĢIMENES POLITIKA: starpdisciplināra

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Snieguma ietvara mehānisms un snieguma rezerve Regulas Nr. 1303/2013 nosacījumi Katram prioritārajam virzienam nepieciešams veidot snieguma ietvaru, kurā iekļaujami iznākuma un finanšu rādītāji. Regula

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Biznesa plāna sagatavošana, nauda plūsmas plānošana IZGĀZIES PLĀNS? Biznesa plāns Kāpēc ir vajadzīgs biznesa plāns? - lai finansētājs (banka) spētu izvērtēt riskus saimnieciskās darbības attīstībā; -

Sīkāk

cert v2

cert v2 Situācija IT drošības jomā Latvijā 23.04.2012, Rīga Baiba Kaškina, Varis Teivāns, Māris Andžāns Par CERT.LV CERT.LV Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija Misija: Veicināt IT

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 IZM VISC Eiropas Sociālā fonda projekts Dabaszinātnes un matemātika SKOLOTĀJU STUDIJU PROGRAMMU NODARBĪBU MATERIĀLI DABASZINĀTŅU UN MATEMĀTIKAS DIDAKTIKĀ Latvijas Universitāte Liepājas Universitāte Daugavpils

Sīkāk

Latvijas Universitātes Studentu padome Reģ. Nr Raiņa bulvāris , LV-1586, Rīga, Latvija Tālrunis , Fakss , E-pasts: l

Latvijas Universitātes Studentu padome Reģ. Nr Raiņa bulvāris , LV-1586, Rīga, Latvija Tālrunis , Fakss , E-pasts: l Latvijas Universitātes Studentu padome Reģ. Nr.40008009084 Raiņa bulvāris 19-144, LV-1586, Rīga, Latvija Tālrunis 67034317, Fakss 67034316, E-pasts: lusp@lusp.lv APSTIPRINĀTS 22.02.2010. Latvijas Universitātes

Sīkāk

Konkursa nolikums

Konkursa nolikums APSTIPRINU Latvijas Republikas tiesībsargs J.Jansons Rīgā, 2017. gada 7. septembrī Konkursa Gada balva personu ar invaliditāti atbalstam 2017 NOLIKUMS PAMATOJUMS Latvijas Republikas tiesībsargs (turpmāk

Sīkāk

PIELIKUMS Krustpils novada domes gada 21.janvāra lēmumam Par Mežāres pamatskolas nolikuma apstiprināšanu jaunā redakcijā (sēdes protokols Nr. 3.

PIELIKUMS Krustpils novada domes gada 21.janvāra lēmumam Par Mežāres pamatskolas nolikuma apstiprināšanu jaunā redakcijā (sēdes protokols Nr. 3. PIELIKUMS Krustpils novada domes 2015. gada 21.janvāra lēmumam Par Mežāres pamatskolas nolikuma apstiprināšanu jaunā redakcijā (sēdes protokols Nr. 3., 6.p. ) Mežāres pamatskolas NOLIKUMS Izdots saskaņā

Sīkāk

Print

Print AAS BTA Baltic Insurance Company 3 CETURKŠŅU FINANŠU PĀRSKATS 2018 Šis ir pārskats sagatavots saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 31.08.2016 noteikumiem Nr. 147 Apdrošinātāju publisko ceturkšņa

Sīkāk

Print

Print AAS BTA Baltic Insurance Company 2 CETURKŠŅU FINANŠU PĀRSKATS 2018 Šis ir pārskats sagatavots saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 31.08.2016 noteikumiem Nr. 147 Apdrošinātāju publisko ceturkšņa

Sīkāk

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera,

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera, Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija 2019.-2022. Valmiera, 2018 1 SATURA RĀDĪTĀJS 1. ESOŠĀ SITUĀCIJA, DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS... 3 2. STRATĒĢIJAS

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS ĀDAŽU NOVADA SOCIĀLĀ DIENESTA NOLIKUMS APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 2010.gada 23.februāra sēdes protokolu Nr.4 7.2. Izdots saskaņā ar,,sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 10.panta otro

Sīkāk

BoS 2018 XX (Extension of the JC GL on complaints-handling - draft Final report).docx

BoS 2018 XX (Extension of the JC GL on complaints-handling - draft Final report).docx 04/10/2018 JC 2018 35 Pamatnostādnes par sūdzību izskatīšanu vērtspapīru un banku nozarē Pamatnostādnes par sūdzību izskatīšanu vērtspapīru (EVTI) un banku (EBI) nozarē Mērķis 1. Lai nodrošinātu patērētāju

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Iekšējie noteikumi

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Atpazīsti bīstamību, padomā un rīkojies droši - kā zināšanām kļūt par paradumiem jauno izglītības standartu kontekstā Ineta Upeniece VISNN vadītāja 2017.gada 17.oktobrī Valsts darba inspekcijas un Valsts

Sīkāk

Atalgojuma politika un prakse gadā Atalgojuma politika un prakse gadā Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes r

Atalgojuma politika un prakse gadā Atalgojuma politika un prakse gadā Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes r Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulas (ES) Nr. 575/2013 (2013. gada 26. jūnijs) par prudenciālajām prasībām attiecībā uz kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām,

Sīkāk

8

8 . RĪGAS PĻAVNIEKU PAMATSKOLA Jāņa Grestes iela 14, Rīga, LV-1021, tālrunis 67246868, fakss 67246868, e-pasts plavniekups@riga.lv ATTĪSTĪBAS PLĀNS 2015./2016. 2017./2018. mācību gadam 1.Skolas vispārīgs

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Piegādātāju iesaistīšana pirms iepirkuma izsludināšanas neizmantotās iespējas un riski Iepirkumu Gada balva 2017 Māra Stabulniece, zvērināta advokāte IGAUNIJA LATVIJA LIETUVA Rīga, 2018.gada 18.janvāris

Sīkāk

ESF projekts «Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē» Konsultatīvā nodaļa

ESF projekts «Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē» Konsultatīvā nodaļa ESF projekts «Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē» Konsultatīvā nodaļa 23.11.2016. Inga Millere Konsultatīvās nodaļas vadītāja Konsultatīvās

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2003. gada 3. jūnijs rīkojumu Nr. 262 PROFESIJAS STANDARTS Reģistrācijas numurs PS 0176 Profesija Psihologa asistents Kvalifikācijas līmenis 5 Nodarbinātības

Sīkāk

A.Broks Studiju kursa DOMĀŠANAS SISTEMOLOĢIJA nodarbību shematiskie konspekti DS - PRIEKŠVĀRDS

A.Broks Studiju kursa DOMĀŠANAS SISTEMOLOĢIJA nodarbību shematiskie konspekti DS - PRIEKŠVĀRDS DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 1 DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 2 DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 3 Komentāri par studiju kursa b ū t ī b u un s ū t ī b u Būtība veicot sistēmiskās domāšanas kā domāšanas sistēmiskuma apzināšanu,

Sīkāk

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 12. janvārī (OR. en) 5156/18 ECOFIN 10 UEM 6 SOC 3 EMPL 2 COMPET 16 ENV 6 EDUC 5 RECH 9 ENER 6 JAI 14 PI

Eiropas Savienības Padome Briselē, gada 12. janvārī (OR. en) 5156/18 ECOFIN 10 UEM 6 SOC 3 EMPL 2 COMPET 16 ENV 6 EDUC 5 RECH 9 ENER 6 JAI 14 PI Eiropas Savienības Padome Briselē, 2018. gada 12. janvārī (OR. en) 5156/18 ECOFIN 10 UEM 6 SOC 3 EMPL 2 COMPET 16 ENV 6 EDUC 5 RECH 9 ENER 6 JAI 14 PIEZĪME Sūtītājs: Saņēmējs: Temats: Padomes Ģenerālsekretariāts

Sīkāk