TUKUMA NOVADA PAŠVALDĪBAS NOLIKUMS

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "TUKUMA NOVADA PAŠVALDĪBAS NOLIKUMS"

Transkripts

1 NORAKSTS TUKUMA NOVADA DOME Reģistrācijas Nr Talsu iela 4, Tukums, Tukuma novads, LV-3101, tālrunis , fakss , mobilais tālrunis , e- pasts: APSTIPRINĀTI ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot. Nr.13, 4..) Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu: (prot.Nr.10, 15..), (prot. Nr.1, 5..), (prot.nr.2, 4..), (prot.nr.5, 3..), (prot.nr.16, 18..), (prot.nr.1, 8..), (prot.nr.10, 1..) 2013.gada 22.augustā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Tukumā Nr.21 (prot.nr.13, 4..) TUKUMA NOVADA PAŠVALDĪBAS NOLIKUMS Izdoti pamatojoties uz likuma Par pašvaldībām 21.panta pirmās daļas 1.punktu un 24.pantu un Valsts pārvaldes iekārtas likuma 28.pantu 1. Pašvaldības teritoriālais iedalījums, pašvaldības domes un administrācijas struktūra 1. Tukuma novada pašvaldības teritorijai ir šāds iedalījums: 1.1. Tukuma pilsēta novada administratīvais centrs; 1.2. Degoles pagasts; 1.3. Džūkstes pagasts; 1.4. Jaunsātu pagasts; 1.5. Irlavas pagasts; 1.6. Lestenes pagasts; 1.7. Pūres pagasts; 1.8. Sēmes pagasts; 1.9. Slampes pagasts; Tumes pagasts; Zentenes pagasts. 2. Pašvaldības iedzīvotāju pārstāvību nodrošina to ievēlēts pašvaldības lēmējorgāns Tukuma novada Dome (turpmāk Dome), kas pieņem lēmumus; nosaka pašvaldības institucionālo struktūru; lemj par pašvaldībai nodoto autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu īstenošanu un par kārtību, kādā nodrošina pašvaldībai deleģēto valsts pārvaldes funkciju un pārvaldes uzdevumu izpildi; izstrādā un izpilda pašvaldības budžetu. Dome atbilstoši kompetencei ir atbildīga par pašvaldības institūciju tiesisku darbību un finanšu līdzekļu izlietojumu.

2 Dome atbilstoši Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumam sastāv no 17 deputātiem. 3. Lai nodrošinātu savu darbību un izskatītu Domes lēmumu projektus, Dome izveido pastāvīgās komitejas un pēc proporcionalitātes principa ievēl pastāvīgo komiteju locekļus: 3.1. Finanšu komiteju deviņu locekļu sastāvā; 3.2. Sociālo un veselības jautājumu komiteju septiņu locekļu sastāvā; 3.3. Izglītības, kultūras un sporta komiteju septiņu locekļu sastāvā; 3.4. Saimniecības un uzņēmējdarbības veicināšanas komiteju septiņu locekļu sastāvā; 3.5. Teritoriālās attīstības komiteju septiņu locekļu sastāvā. 4. Pašvaldības funkciju īstenošanai Dome izveidojusi šādas iestādes: 4.1. Tukuma novada Domes administrācija; 4.2. Tukuma novada Izglītības pārvalde; 4.3. Tukuma Raiņa ģimnāzija; 4.4. Tukuma 2.vidusskola; 4.5. Tukuma Vakara un neklātienes vidusskola; 4.6. Irlavas vidusskola; 4.7. Zemgales vidusskola; 4.8. Tumes vidusskola; 4.9. Tukuma E.Birznieka-Upīša 1.pamatskola; Tukuma 2.pamatskola; 4.11.Tukuma 3.pamatskola; Pūres pamatskola; Džūkstes pamatskola; Sēmes sākumskola; Tukuma internātpamatskola; Dzirciema internātpamatskola; Tukuma Mūzikas skola; Tukuma Sporta skola; Tukuma Mākslas skola; Tukuma pirmsskolas izglītības iestāde Pasaciņa ; Tukuma pirmsskolas izglītības iestāde Taurenītis ; Tukuma pirmsskolas izglītības iestāde Vālodzīte ; Tukuma pirmsskolas izglītības iestāde Karlsons ; Tukuma pirmsskolas izglītības iestāde Pepija Irlavas pirmsskolas izglītības iestāde Cīrulītis ; Pūres pirmsskolas izglītības iestāde Zemenīte ; Slampes pirmsskolas izglītības iestāde Pienenīte ; Tukuma bibliotēka; Tukuma pilsētas Kultūras nams; Tukuma muzejs; Irlavas bērnunams - patversme; Irlavas un Lestenes pagastu pārvalde; Pūres un Jaunsātu pagastu pārvalde; Sēmes un Zentenes pagastu pārvalde; Slampes un Džūkstes pagastu pārvalde; Tumes un Degoles pagastu pārvalde Tukuma novada bāriņtiesa Tukuma pirmsskolas izglītības iestāde Lotte. Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.16, 18..)

3 5. Tukuma novada Domes administrācija (turpmāk novada administrācija) ir pašvaldības iestāde, kas nodrošina Domes lēmumu projektu sagatavošanu, pieņemto lēmumu izpildi, kā arī darba tehnisko un organizatorisko apkalpošanu. Novada administrācija pilda likumā Par pašvaldībām un citos likumos noteiktās pašvaldības funkcijas, kā arī deleģētās funkcijas. Novada administrācijas struktūrvienības ir: 5.1. Finanšu nodaļa; 5.2. Administratīvā nodaļa; 5.3. Juridiskā nodaļa; 5.4. Attīstības nodaļa; 5.5. Kultūras, sporta un sabiedrisko attiecību nodaļa; 5.6. Arhitektūras nodaļa; 5.7. Komunālā nodaļa; 5.8. Īpašumu nodaļa; 5.9. iekšējais auditors; Dzimtsarakstu nodaļa; Pašvaldības policija; 5.12.Tukuma tūrisma informācijas centrs; Svītrots ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.2, 4..). Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.10, 15..) 6. Novada administrācijas struktūrvienības darbojas saskaņā ar struktūrvienību nolikumiem, kurus apstiprina Dome. 7. Domes padotībā ir šādas pašvaldības aģentūras: 7.1. Svītrots ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1, 5..); 7.2. Tukuma novada sociālais dienests. 8. Pašvaldība ir kapitāldaļu turētāja šādās kapitālsabiedrībās: 8.1 sabiedrība ar ierobežotu atbildību Tukuma ūdens ; 8.2. sabiedrība ar ierobežotu atbildību Tukuma siltums ; 8.3. sabiedrība ar ierobežotu atbildību Tukuma ledus halle ; 8.4. sabiedrība ar ierobežotu atbildību Tukuma slimnīca ; 8.5. sabiedrība ar ierobežotu atbildību Irlavas Sarkanā Krusta slimnīca; 8.6. sabiedrība ar ierobežotu atbildību Komunālserviss TILDe sabiedrība ar ierobežotu atbildību Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība Piejūra. 9. Pašvaldība ir dalībnieks šādās biedrībās (nodibinājumos): 9.1. biedrībā Latvijas Pašvaldību savienība ; 9.2. biedrībā Kandavas Partnerība ; 9.3. biedrībā Partnerība laukiem un jūrai ; 9.4. Svītrots ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1,5..); 9.5. Svītrots ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.5, 3..); 9.6. Pūres kooperatīvā krājaizdevu sabiedrībā; 9.7. nodibinājumā Engures fonds ; 9.8. Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijā; 9.9. Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienībā; biedrībā Latvijas tūrisma informācijas organizāciju asociācija LATTŪRINFO ; Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1,5..) biedrībā Kurzemes tūrisma asociācija ; Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1,5..)

4 9.12. biedrībā Latvijas Lauku tūrisma asociācijas Lauku ceļotājs ; Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1,5..) biedrībā Reģionālo attīstības centru apvienība. Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.5, 3..) Latvijas bāriņtiesu asociācijā. Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.16, 18..) 10. Pašvaldība ir dalībnieks Tukuma, Kandavas, Jaunpils un Engures novadu pašvaldību apvienotās civilās aizsardzības komisijā. 11. Starpnovadu sadarbības jautājumu risināšanai reizi mēnesī tiek organizētas Tukuma, Kandavas, Jaunpils un Engures novadu pašvaldību vadītāju sapulces. 12. Pašvaldība ir dalībnieks starptautiskajā organizācijā Baltijas Pilsētu savienība (Union of Baltic Cities). 13. Novada pašvaldības sniegto pakalpojumu pieejamību pašvaldības teritoriālajās vienībās nodrošina šādas iestādes: Irlavas un Lestenes pagastu pārvalde; Pūres un Jaunsātu pagastu pārvalde; Sēmes un Zentenes pagastu pārvalde; Slampes un Džūkstes pagastu pārvalde; Tumes un Degoles pagastu pārvalde. 14. Pagastu pārvaldes koordinē pašvaldības teritoriālajās vienībās esošo pašvaldības iestāžu vai to struktūrvienību sadarbību. 15. Tukuma novadā ietilpstošajām teritoriālajām vienībām ir sadraudzības pašvaldības, ar kurām ir noslēgti līgumi par sadarbību un sadraudzību : Tukuma pilsētai: Tidaholma (Zviedrija), Šēsele (Vācija), Pluņģe (Lietuva), Krasnogorska (Krievija), Bnei-Aish (Izraēla), Izjuma (Ukraina), Koreliči (Baltkrievija), Andrihova (Polija) Pūres pagastam Luhe (Vācija) Tukuma novadam: Šenevjēra (Francija). Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.16, 18..) 16. Pašvaldības iestāžu un aģentūru tiesības un pienākumi tiek noteikti saskaņā ar nolikumiem, kurus apstiprina Dome. Pašvaldības kapitālsabiedrību pienākumi un tiesības noteikti kapitālsabiedrību statūtos. 17. Atsevišķu pašvaldības funkciju pildīšanai, sabiedrības iesaistīšanai lēmuma projektu sagatavošanas procesā Dome no deputātiem, novada administrācijas un pašvaldības iedzīvotājiem izveido komisijas, valdes, padomes, konsultatīvās padomes, darba grupas (turpmāk - komisijas): Tukuma novada vēlēšanu komisiju, Tukuma pilsētas zemes komisiju, Tukuma novada Domes administratīvo komisiju, Svītrots ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.16, 18..),

5 17.5. Svītrots ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.16, 18..), Tukuma novada Domes administratīvo aktu strīdu komisiju, Tukuma novada Domes iepirkumu komisiju, Tukuma novada Domes īpašumu apsaimniekošanas un privatizācijas komisiju, Tukuma novada Domes dzīvojamo māju privatizācijas komisiju, Tukuma novada Domes uzņēmējdarbības licencēšanas komisiju, Tukuma novada Domes dzīvokļu komisiju, Tukuma novada Domes sociālās palīdzības komisiju, Tukuma novada Domes bērnu tiesību aizsardzības komisiju, Tukuma novada Domes jaunatnes lietu komisiju, Tukuma novada Domes satiksmes organizācijas un kustības drošības komisiju, Tukuma novada Domes vides komisiju, Tukuma novada Domes būvju pieņemšanas ekspluatācijā komisiju, Tukuma novada būvvaldi, Tukuma novada Domes kultūras un nevalstisko organizāciju darbības komisiju, Tukuma novada Domes sporta komisiju, Tukuma novada Domes apbalvojumu piešķiršanas padomi, Tukuma novada Domes avārijas stāvoklī esošo un pamesto būvju apzināšanas komisiju, Svītrots ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1, 5..); Tukuma novada Domes zemes īpašumu pārvaldīšanas komisiju, Tukuma novada Domes sabiedrības veselības veicināšanas komisiju, Tukuma novada Domes uzņēmēju konsultatīvo padomi, Tukuma novada Domes Darījumu ar lauksaimniecības zemi izvērtēšanas komisiju, Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1, 4..) Medību koordinācijas komisiju. Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1, 4..) 18. Atsevišķu jautājumu sagatavošanai vai konkrētu uzdevumu veikšanai Domes priekšsēdētājs, vietnieki vai pašvaldības izpilddirektors ar rīkojumu var izveidot darba grupu. Darba grupas kompetenci nosaka rīkojumā, ar kuru tā tiek izveidota. 19. Komisijas darbību reglamentē Domes apstiprināts nolikums, ja Latvijas Republikas normatīvajos aktos nav noteikts citādi. Nolikumā norāda: komisijas izveidošanas kārtību; komisijas kompetenci; komisijas organizatoriskās un tehniskās apkalpošanas kārtību; Domes pastāvīgo komiteju, amatpersonu vai iestādi, kuras tiešā pārziņā un kontrolē atrodas izveidotā komisija; citus jautājumus, kurus Dome uzskata par svarīgiem. 20. Par piedalīšanos komisiju sēdēs, kā arī par komisiju uzdoto pienākumu pildīšanu komisiju locekļi, izņemot novada administrācijas un pagasta pārvalžu darbiniekus, var saņemt atlīdzību atbilstīgi Domes priekšsēdētāja vai viņa vietnieku rīkojumiem.. Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.10, 1..) 21. Tukuma novada iedzīvotāju informēšanai par pašvaldības paveikto vienu reizi gadā tiek organizētas iedzīvotāju sapulces katrā šā Tukuma novada pašvaldības nolikuma (turpmāk Nolikums) 1.punktā minētajā Tukuma novada pašvaldības teritorijā.

6 22. Pašvaldības institūciju darbības tiesiskuma, lietderības un finanšu kontroles nodrošināšanai Dome izveido iekšējā auditora pārraudzību, kura darbību reglamentē Domes apstiprināts nolikums. 23. Pašvaldības iestāžu, aģentūru un kapitālsabiedrību (turpmāk iestādes) vadītājiem iestādes nolikumā vai statūtos paredzētajā kārtībā bez īpaša Domes pilnvarojuma ir tiesības slēgt civiltiesiskus līgumus, pārstāvēt iestādi tiesā, attiecībās ar valsts, pašvaldību un citām iestādēm. 24. Iestāžu vadītāji pieņem darbā un atbrīvo no darba iestāžu darbiniekus. 2. Konsultatīvās padomes 25. Lai veicinātu Tukuma novada pašvaldības teritoriālo vienību iedzīvotāju iesaisti pašvaldības teritorijas pārvaldībā, Dome no iestāžu vadītājiem, attiecīgo jomu speciālistiem, biedrību, nodibinājumu pārstāvjiem un iedzīvotājiem var izveidot konsultatīvās padomes. 26. Par piedalīšanos konsultatīvajās padomēs, kā arī par pienākumu pildīšanu tajās, padomju locekļi un priekšsēdētāji, izņemot novada administrācijas un pagasta pārvalžu darbiniekus, var saņemt atlīdzību atbilstīgi Domes priekšsēdētāja vai viņa vietnieka rīkojumiem. 3. Domes priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieki un izpilddirektors 27. Dome no Domes deputātu vidus ievēl Domes priekšsēdētāju (turpmāk Priekšsēdētājs), kurš vada Domes darbu. Priekšsēdētājs ir politiski un likumā noteiktajā kārtībā tiesiski atbildīgs par Domes darbu. Priekšsēdētājs īsteno savas pilnvaras likuma Par pašvaldībām VI nodaļā noteikto tiesību ietvaros, kā arī: virza Domes deputātu pieprasījumus, ierosina jautājumu izskatīšanu pašvaldības Domē, pastāvīgajās komitejās, komisijās un darba grupās; koordinē pašvaldības deputātu, Domes administrācijas un pašvaldības institūciju (iestādes, aģentūras, kapitālsabiedrības, komisijas, valdes, padomes u.c.) darbību; pārstāv Domi vai pilnvaro personas, kas veic Domes pārstāvību un pašvaldības interešu pārstāvniecību tiesās, Ministru kabinetā un citās valsts pārvaldes institūcijās; Domes vārdā atver un slēdz kontus kredītiestādēs un Valsts kasē; vada Finanšu komitejas darbu, darbojās komitejās, komisijās, darba grupās, valdēs un padomēs, kurās viņu ievēl Dome; kontrolē pašvaldības administrācijas darbības tiesiskumu, lietderību un atbilstību labas pārvaldības principiem; izdod saistošus rīkojumus Priekšsēdētāja vietniekiem, pašvaldības izpilddirektoram un pašvaldības institūciju vadītājiem; saskaņo pašvaldības izpilddirektora lēmumus par pašvaldības administrācijas darbinieku pieņemšanu vai atbrīvošanu no darba; koordinē pašvaldības budžeta izstrādi un organizē tā izpildes lietderības kontroli; ārkārtas gadījumos izdod rīkojumus par jautājumiem, kas ir Domes kompetencē, kas pēc tam apstiprināmi kārtējā Domes sēdē. Ja Dome šādu rīkojumu neapstiprina, tas uzskatāms par spēkā neesošu no izdošanas brīža; koordinē personāla politikas vadlīniju izstrādi no pašvaldības budžeta finansētajās iestādēs un aģentūrās, virza budžeta finansēto institūciju darba samaksas un materiālās stimulēšanas paraugdokumentu izstrādi;

7 veic pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja funkcijas kapitālsabiedrībās, kurās ir Tukuma novada pašvaldības kapitāla daļas, vai pilnvaro šīs funkcijas veikt Priekšsēdētāja vietniekiem; veic biedra funkcijas biedrībās, kurās Tukuma novada pašvaldība ir biedrs, vai pilnvaro šīs funkcijas veikt Priekšsēdētāja vietniekiem, vai pagastu pārvalžu vadītājiem, vai pašvaldības administrācijas darbiniekiem; pieņem iedzīvotājus pirmdienās no plkst. 14:00 līdz 18:00 Domes ēkā, Talsu ielā, Tukumā. 28. Priekšsēdētāja amats ir algots. Priekšsēdētāja amatalgas, piemaksu un pabalstu apmēru nosaka ar Domes lēmumu saskaņā ar Valsts un pašvaldību amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu. Priekšsēdētāja uzņēmējdarbības, amatu savienošanas, ienākumu gūšanas, darbu pildīšanas, kā arī ar tiem saistītos citus ierobežojumus un pienākumus nosaka LR likums Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā. 29. Priekšsēdētājam ir 2 (divi) vietnieki. Priekšsēdētāja vietnieku un pašvaldības izpilddirektora amati ir algoti. Priekšsēdētāja vietnieku, citu Domes algotu amatu un pašvaldības izpilddirektora amatalgas, piemaksu un pabalstu apmēru nosaka ar Domes lēmumu. Priekšsēdētāja vietnieku un pašvaldības izpilddirektora uzņēmējdarbības, amatu savienošanas, ienākumu gūšanas, darbu pildīšanas, kā arī ar tiem saistītos citus ierobežojumus un pienākumus nosaka LR likums Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā. Priekšsēdētāja vietnieki un pašvaldības izpilddirektors īsteno savas pilnvaras saskaņā ar likumu Par pašvaldībām, Domes lēmumiem un šo Nolikumu. 30. Svītrots ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.2, 4..). 31. Domes priekšsēdētāja vietnieks saimniecības, uzņēmējdarbības veicināšanas un sociālajos jautājumos veic šādas funkcijas: pilda Priekšsēdētāja pienākumus viņa prombūtnes laikā, vai Priekšsēdētāja uzdevumā, kā arī pilda citus pienākumus un realizē tiesības likumā paredzētajos gadījumos. Priekšsēdētāja vietnieks ir politiski un likumā noteiktajā kārtībā tiesiski atbildīgs par šajā Nolikumā noteikto funkciju izpildi; koordinē komunālos, infrastruktūras, vides, lauksaimniecības, mežsaimniecības, sociālos un uzņēmējdarbības veicināšanas jautājumus Tukuma novadā, organizē un vada pašvaldības politikas izstrādi un realizāciju, kā arī investīciju piesaisti minētajās sfērās; ierosina jautājumu izskatīšanu pašvaldības Domē, komitejās, komisijās, padomēs un darba grupās; sagatavo, sasauc un vada Saimniecības un uzņēmējdarbības veicināšanas komiteju un raugās, lai komitejas lēmumi būtu ierakstīti protokolā, kā arī kontrolē komitejas lēmumu izpildi un, pildot savus pienākumus, koordinē sociālās nozares jautājumus, pārrauga Sociālo un veselības jautājumu komiteju, savas darbības jomā koordinē komisiju, padomju, valžu un darba grupu darbību; savas darbības jomā koordinē un pārrauga pašvaldības administrācijas, pašvaldības institūcijas pakalpojumu sniegšanai Tukuma pilsētā un pagastu pārvaldēs, ir tiesīgs pilnībā vai daļēji pārņemt attiecīgu pašvaldības administrācijas lietvedībā esošu lietu; iesniedz Priekšsēdētājam priekšlikumus izveidot darba grupas un komisijas savu pienākumu un tiesību realizācijai, iesaistot tajās pašvaldības administrācijas, valsts un pašvaldības institūciju darbiniekus, pieaicinot speciālistus un pašvaldības teritorijas iedzīvotājus; savas darbības jomā pašvaldības vārdā izdod pilnvaras, rīkojas ar Tukuma pašvaldības mantu un finanšu resursiem, slēdz saimnieciskus darījumus ar fiziskām un juridiskām personām;

8 31.8. savas darbības jomā organizē Tukuma pašvaldības iesaistīšanos dažādās pašvaldību, valsts un nevalstiskajās programmās, sadarbojas ar nevalstiskajām organizācijām; savā darbības jomā bez īpaša pilnvarojuma pārstāv Tukuma pašvaldību tiesā, Latvijas Pašvaldību savienībā, valsts pārvaldes institūcijās; darbojas pašvaldības pretkorupcijas pasākumu un pašvaldības darba atklātības uzlabošanas jomā, veic citus Domes priekšsēdētāja uzdotus un ar Domes lēmumiem noteiktos uzdevumus; pieņem iedzīvotājus pirmdienās no plkst. 14:00 līdz plkst.18:00 un ceturtdienās no plkst.13:00 līdz plkst.17:00 Domes ēkā, Talsu ielā 4, Tukumā Domes priekšsēdētāja vietnieks teritoriālās attīstības, izglītības, kultūras un sporta jautājumos veic šādas funkcijas: pilda Priekšsēdētāja pienākumus viņa prombūtnes laikā, vai Priekšsēdētāja uzdevumā, kā arī pilda citus pienākumus un realizē tiesības likumā paredzētajos gadījumos. Priekšsēdētāja vietnieks ir politiski un likumā noteiktajā kārtībā tiesiski atbildīgs par šajā Nolikumā noteikto funkciju izpildi; koordinē teritoriālās attīstības, izglītības, kultūras un sporta jautājumus Tukuma novadā, organizē un vada pašvaldības politikas izstrādi un realizāciju, kā arī investīciju piesaisti minētajās sfērās; ierosina jautājumu izskatīšanu pašvaldības Domē, komitejās, komisijās, padomēs un darba grupās; sagatavo, sasauc un vada Teritoriālās attīstības komiteju un raugās, lai komitejas lēmumi būtu ierakstīti protokolā, kā arī kontrolē komitejas lēmumu izpildi un, pildot savus pienākumus, koordinē izglītības, kultūras un sporta nozares jautājumus, pārrauga Izglītības, kultūras un sporta komiteju; savas darbības jomā koordinē komisiju, padomju, valžu un darba grupu darbību; savas darbības jomā koordinē un pārrauga pašvaldības administrācijas, pašvaldības institūcijas pakalpojumu sniegšanai Tukuma pilsētā un pagastu pārvaldēs, ir tiesīgs pilnībā vai daļēji pārņemt attiecīgu pašvaldības administrācijas lietvedībā esošu lietu, koordinē pagastu pārvalžu darbu; iesniedz Priekšsēdētājam priekšlikumus izveidot darba grupas un komisijas savu pienākumu un tiesību realizācijai, iesaistot tajās pašvaldības administrācijas, valsts un pašvaldības institūciju darbiniekus, pieaicinot speciālistus un pašvaldības teritorijas iedzīvotājus; savas darbības jomā pašvaldības vārdā izdod pilnvaras, rīkojas ar Tukuma pašvaldības mantu un finanšu resursiem, slēdz saimnieciskus darījumus ar fiziskām un juridiskām personām; savas darbības jomā organizē Tukuma pašvaldības iesaistīšanos dažādās pašvaldību, valsts un nevalstiskajās programmās, sadarbojas ar nevalstiskajām organizācijām; savā darbības jomā bez īpaša pilnvarojuma pārstāv Tukuma pašvaldību tiesā, Latvijas Pašvaldību savienībā, valsts pārvaldes institūcijās; iesniedz Priekšsēdētājam priekšlikumus par pagastu pārvalžu, pašvaldības aģentūru, iestāžu, kapitālsabiedrību izveidošanu, reorganizēšanu un likvidāciju; veic citus Domes priekšsēdētāja uzdotus un ar Domes lēmumiem noteiktos uzdevumus; vienu reizi nedēļā pieņem iedzīvotājus Domes ēkā, Talsu ielā 4, Tukumā un vienu reizi mēnesī kādā no pagastu pārvaldēm. 32. Rīkojumus attiecībā uz Priekšsēdētāja vietniekiem izdod un paraksta Priekšsēdētājs, bet rīkojumus attiecībā uz Priekšsēdētāju izdod un paraksta Priekšsēdētāja vietnieki. 33. Ja Priekšsēdētāja vietnieki nepilda šajā Nolikumā un citos Domes lēmumos paredzētos pienākumus, Dome var atbrīvot viņus no amata pienākumu pildīšanas. Priekšsēdētāja vietniekus var atbrīvot no amata likumā Par pašvaldībām paredzētā kārtībā.

9 34. Priekšsēdētājam var būt ārštata padomnieki, kuru amati nav algoti. Līgumu ar ārštata padomniekiem slēdz pašvaldības izpilddirektors. 35. Pašvaldības izpilddirektors vienlaicīgi ir arī novada administrācijas vadītājs, kurš īsteno savas pilnvaras likuma Par pašvaldībām VII nodaļā noteikto tiesību ietvaros, kā arī ar Domes lēmumiem un šajā Nolikumā noteiktos uzdevumus: īsteno iestādes Tukuma novada Domes administrācija vadītāja kompetenci; īstenojot novada administrācijas vadītāja kompetenci, saskaņojot ar Priekšsēdētāju, ir pilnvarots pieņemt darbā un atbrīvot no darba novada administrācijas darbiniekus; Domes lēmumu un budžetā atvēlēto līdzekļu ietvaros ir pilnvarots noteikt novada administrācijas struktūru, štata un ārštata darbinieku sarakstu, darbinieku amata instrukcijas; pašvaldības Domes uzdevumā, paraksta novada administrācijas koplīgumu ar novada administrācijas pārstāvi; ierosina jautājumu izskatīšanu pašvaldības Domē, komitejās, komisijās, padomēs un darba grupās; dod rīkojumus novada administrācijas darbiniekiem; Domes sēdēs ziņo Domei par novada administrācijas darbu, kā arī pēc Domes vai Priekšsēdētāja pieprasījuma sniedz ziņojumus un pārskatus par pieprasītajiem jautājumiem; ir tiesīgs saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu pilnīgi vai daļēji pārņemt administrācijas lietvedībā esošu lietu savā kompetencē; ir tiesīgs piedalīties Domes, komiteju, komisiju, valžu, padomju un darba grupu sēdēs un jautājumu apspriešanā; atceļ administrācijas pieņemtus prettiesiskus pārvaldes organizācijas lēmumus un iesniedz Domei priekšlikumus par pašvaldības iestāžu nelikumīgu un nelietderīgu lēmumu atcelšanu; organizē pašvaldības iepirkumus, koordinē perspektīvās iestrādnes novada informāciju tehnoloģiju attīstības jomā; veic citus pienākumus, kas paredzēti šajā Nolikumā, Domes lēmumos un Domes, Priekšsēdētāja vai viņa vietnieku uzdevumā; pārstāv novada administrāciju attiecībās ar valsti un citām pašvaldībām; savas kompetences ietvaros pašvaldības vārdā izdod pilnvaras, rīkojas ar Tukuma pašvaldības mantu un finanšu resursiem, slēdz saimnieciskus darījumus ar fiziskām un juridiskām personām; pieņem iedzīvotājus divas reizes nedēļā pirmdienās no plkst. 14:00 līdz plkst. 18:00 un ceturtdienās no plkst.13:00 līdz plkst. 17:00 Domes ēkā, Talsu ielā 4, Tukumā. Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1, 5..) 36. Darba līgumu ar pašvaldības izpilddirektoru uz nenoteiktu laiku slēdz Priekšsēdētājs. 37. Pašvaldības izpilddirektora prombūtnes laikā viņa pienākumus veic Finanšu nodaļas vadītājs Svītrots ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1, 8..). Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.10, 15..) 38. Mainoties Priekšsēdētājam, Priekšsēdētājs mēneša laikā nodrošina, un pašvaldības izpilddirektors organizē dokumentācijas un materiālo vērtību nodošanu jaunajam Domes priekšsēdētājam. Divu nedēļu laikā tiek sastādīts nodošanas pieņemšanas akts, ko paraksta pilnvaras zaudējušais Priekšsēdētājs, jaunais Domes priekšsēdētājs, pašvaldības izpilddirektors, novada administrācijas Administratīvās nodaļas vadītājs un galvenais grāmatvedis. 39. Domes deputāti iedzīvotājus pieņem pēc ar Priekšsēdētāju iepriekš saskaņota grafika.

10 4. Domes pastāvīgās komitejas un frakcijas 40. Domes deputātus pastāvīgajās komitejās ievēl atbilstoši likumam un šim nolikumam. Komiteju locekļu un priekšsēdētāju atlīdzību par piedalīšanos komiteju sēdēs un citu pienākumu pildīšanu nosaka ar Domes lēmumu. 41. Vēlot komiteju locekļus, priekšroka tiek dota principam, ka deputāts izvēlas komiteju atbilstoši interesēm un vēlmēm. Ja domstarpību gadījumā šo principu nav iespējams īstenot, deputātus komitejās ievēl pēc proporcionalitātes principa. 42. Pastāvīgās komitejas: sagatavo jautājumus izskatīšanai Domes sēdēs; sniedz atzinumus jautājumos, kas ir komitejas kompetencē; kontrolē pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību darbu; apstiprina un kontrolē pašvaldības iestāžu izdevumu tāmes; veic citus pienākumus atbilstīgi Nolikuma 44., 45., 46., 47. un 48.punktam; izskata komitejai iesniegtos priekšlikumus, iesniegumus un sūdzības. 43. Finanšu komiteja: izskata pašvaldības budžeta projektu un iesniedz to apstiprināšanai Domes sēdē; izskata pašvaldības budžeta grozījumus, kā arī par prioritātēm līdzekļu sadalījumā, ja netiek izpildīta vai tiek pārpildīta budžeta ieņēmumu daļa un iesniedz to apstiprināšanai Domes sēdē; izskata par projektiem, kas saistīti ar finanšu resursu izlietošanu, kā arī par Domes lēmumu projektiem, ja šo lēmumu īstenošana saistīta ar pašvaldības budžetā neparedzētiem izdevumiem vai grozījumiem budžeta ieņēmumu daļā un iesniedz apstiprināšanai Domes sēdē; dod priekšlikumus par pašvaldības īpašumu apsaimniekošanu; dod priekšlikumus un atzinumus par pašvaldības nekustamo īpašumu atsavināšanu; vada pašvaldības budžeta projekta sagatavošanu, izskata citu pastāvīgo komiteju sagatavotos budžeta projekta priekšlikumus un iesniedz tos izskatīšanai Domes sēdē; sagatavo priekšlikumus pašvaldības pārvaldes struktūras pilnveidošanai, organizē un vada pašvaldības pārvaldes politikas izstrādi un realizāciju minētajā jomā; kontrolē un pārzina Finanšu nodaļas, Īpašumu apsaimniekošanas un privatizācijas komisijas, Administratīvās komisijas, Irlavas administratīvās komisijas, Administratīvās komisijas bērnu pārkāpumu izskatīšanai, Iepirkumu komisijas darbu saskaņā ar šo Nolikumu, veicina Uzņēmēju konsultatīvās padomes darbu; savas kompetences ietvaros izskata amatpersonu, iestāžu, kapitālsabiedrību, valžu, komisiju, darba grupu budžeta līdzekļu pieprasījumus un projektus; sniedz atskaiti Domei par pašvaldības budžeta izpildi par stāvokli uz 1.jūliju, 1.oktobri un 1.janvāri. Ikmēneša atskaite par budžeta izpildi tiek sagatavota Valsts kases noteiktajā formā un tiek izsniegta deputātam pēc viņa rakstiska pieprasījuma. Sagatavo gada pārskatu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem; par komitejas darba tiesiskuma nodrošinājumu, dokumentāru pierādījumu un lēmuma projektu sagatavošanu, kā arī komitejas pieņemto lēmumu izpildi atbilstīgi kompetencei atbildīgi ir pašvaldības iestāžu vai novada administrācijas struktūrvienību vadītāji atbilstoši komitejas priekšsēdētāja dotajam uzdevumam par dokumentu sagatavošanu izskatīšanai komitejas sēdē. Minētās amatpersonas iesniedz komitejai atskaites par tām doto uzdevumu izpildi; par komitejas darba organizatorisko un tehnisko nodrošinājumu atbildīga ir Domes Administratīvā nodaļa. Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1, 5..) 44. Sociālo un veselības jautājumu komiteja: sagatavo izskatīšanai Domes sēdē jautājumus par: sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem,

11 palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā, dzīvojamo telpu izmantošanu, veselības veicināšanu, aprūpi un aizsardzību, ārvalstnieku un bezvalstnieku problēmām; sniedz atzinumus par lēmumprojektiem Nolikuma 44.1.punktā minētajos jautājumos, sagatavo priekšlikumus sociālās un veselības jautājumu jomas attīstībai, organizē un vada pašvaldības politikas izstrādi un realizāciju minētajā jomā; kontrolē un pārzina pašvaldības aģentūras Tukuma novada sociālais dienests, Irlavas bērnunama-patversmes, Tukuma novada Dzimtsarakstu nodaļas, Dzīvokļu komisijas, Sociālās palīdzības komisijas, Sabiedrības veselības veicināšanas komisijas un Bērnu tiesību aizsardzības komisijas darbu saskaņā ar šo Nolikumu savas kompetences ietvaros izskata amatpersonu, iestāžu, uzņēmumu, komisiju un darba grupu budžeta līdzekļu pieprasījumus un iesniedz tos Finanšu komitejai; par komitejas darba tiesiskuma nodrošinājumu, dokumentāru pierādījumu un lēmuma projektu sagatavošanu, kā arī komitejas pieņemto lēmumu izpildi atbilstīgi kompetencei atbildīgs ir pašvaldības aģentūras Tukuma novada sociālais dienests direktors, kā arī citu pašvaldības iestāžu vai novada administrācijas struktūrvienību vadītāji atbilstoši komitejas priekšsēdētāja dotajam uzdevumam par dokumentu sagatavošanu izskatīšanai komitejas sēdē. Minētās amatpersonas iesniedz komitejai atskaites par tām doto uzdevumu izpildi; par komitejas darba organizatorisko un tehnisko nodrošinājumu atbildīga ir Domes Administratīvā nodaļa. 45. Izglītības, kultūras un sporta komiteja: sagatavo izskatīšanai Domes sēdē jautājumus par: izglītību, kultūru, sportu un brīvā laika nodarbībām; starptautisko sadarbību; sadarbību ar biedrībām, nodibinājumiem, reliģiskajām konfesijām un organizācijām, izstrādā ieteikumus un dod atzinumus jautājumos par pašvaldības kultūras pieminekļu uzturēšanu; izstrādā ieteikumus un dod atzinumus jautājumos par pašvaldības simbolikas (ģerboņa, karoga, Tukuma zīmola utt.) izveidi un izmantošanu; sniedz atzinumu par lēmumprojektiem Nolikuma 45.1.punktā minētajos jautājumos, sagatavo priekšlikumus izglītības, kultūras un sporta jomas attīstībai, organizē un vada pašvaldības politikas izstrādi un realizāciju minētajā jomā, kontrolē un pārzina Kultūras, sporta un sabiedrisko attiecību nodaļas, pašvaldības Izglītības pārvaldes, pašvaldības izglītības, kultūras un sporta iestāžu, Kultūras un nevalstisko organizāciju darbības komisijas, Sporta komisijas, Jaunatnes lietu komisijas, Apbalvojumu piešķiršanas padomes darbu saskaņā ar šo Nolikumu; savas kompetences ietvaros izskata amatpersonu, iestāžu, kapitālsabiedrību, komisiju un darba grupu budžeta līdzekļu pieprasījumus un iesniedz tos Finanšu komitejai: par komitejas darba tiesiskuma nodrošinājumu, dokumentāru pierādījumu un lēmuma projektu sagatavošanu, kā arī komitejas pieņemto lēmumu izpildi atbilstīgi kompetencei atbildīgs ir Kultūras, sporta un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs, Izglītības pārvaldes vadītājs, kā arī citu pašvaldības iestāžu vai novada administrācijas struktūrvienību vadītāji atbilstoši komitejas priekšsēdētāja dotajam uzdevumam par dokumentu sagatavošanu izskatīšanai komitejas sēdē. Minētās amatpersonas iesniedz komitejai atskaites par tām doto uzdevumu izpildi; par komitejas darba organizatorisko un tehnisko nodrošinājumu atbildīga ir Domes Administratīvā nodaļa. 46. Saimniecības un uzņēmējdarbības veicināšanas komiteja: sagatavo izskatīšanai Domes sēdē jautājumus par: komunālajiem pakalpojumiem,

12 būvniecības procesu un teritorijas labiekārtošanu, dzīvojamā un nedzīvojamā fonda uzturēšanu, par nedzīvojamo telpu nomu, nedzīvojamo telpu izmantošanu, denacionalizāciju un dzīvojamo māju privatizāciju, satiksmes organizāciju, uzņēmējdarbību un tūrismu, par pašvaldības autoceļu tīkla uzturēšanu un attīstību, pašvaldības mežu apsaimniekošanu sniedz atzinumus par lēmumprojektiem, kas Nolikuma 46.1.punktā minētajos jautājumos, sagatavo priekšlikumus saimniecības un uzņēmējdarbības jomas attīstībai, organizē un vada pašvaldības politikas izstrādi un realizāciju minētajā jomā; kontrolē un pārzina Komunālās nodaļas, Arhitektūras nodaļas, Tukuma tūrisma informācijas centra, pašvaldības komunālo un sadzīves pakalpojumu sniedzēju, Satiksmes organizācijas un kustības drošības komisijas, Dzīvojamo māju privatizācijas komisijas, Medību koordinācijas komisijas, Tukuma novada būvvaldes, Būvju pieņemšanas ekspluatācijā komisijas, Uzņēmējdarbības licencēšanas komisijas darbu saskaņā ar šo Nolikumu; savas kompetences ietvaros izskata amatpersonu, iestāžu, kapitālsabiedrību, komisiju un darba grupu budžeta līdzekļu pieprasījumus un iesniedz tos Finanšu komitejai; par komitejas darba tiesiskuma nodrošinājumu, dokumentāru pierādījumu un lēmuma projektu sagatavošanu, kā arī komitejas pieņemto lēmumu izpildi atbilstīgi kompetencei atbildīgs ir Komunālās nodaļas vadītājs un Tukuma tūrisma informācijas centra vadītājs, kā arī citu pašvaldības iestāžu vai novada administrācijas struktūrvienību vadītāji atbilstoši komitejas priekšsēdētāja dotajam uzdevumam par dokumentu sagatavošanu izskatīšanai komitejas sēdē. Minētās amatpersonas iesniedz komitejai atskaites par tām doto uzdevumu izpildi; par komitejas darba organizatorisko un tehnisko nodrošinājumu atbildīga ir Domes Administratīvā nodaļa. Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1, 5..) 47. Teritoriālās attīstības komiteja: sagatavo izskatīšanai Domes sēdē jautājumus par: atsevišķu novada teritoriālo vienību pārvaldi; pilsētas un pagastu pārvaldes jautājumiem, to skaitā finanšu un personāla politikas, kā arī materiāltehniskajiem jautājumiem; novada teritoriālajās vienībās sniegto pašvaldības pakalpojumu kvalitātes pilnveidi; jaunu pašvaldības struktūrvienību vai amata vietu izveidošanu pilsētas vai pagastu pārvaldēs; teritorijas attīstības plānu un apbūves kārtību, īpašumu un teritorijas izmantošanu; zemes lietām, teritorijas apstādīju plānošanu un vides attīstības politiku; investīciju projektu sagatavošanu un realizāciju, dažādu finanšu avotu līdzekļu piesaistīšanu novada attīstības mērķiem; novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādi, aktualizāciju, izpildes kontroli; citiem ar pilsētas vai pagastu pārvalžu darbību saistītiem jautājumiem sniedz atzinumus par lēmumprojektiem Nolikuma 47.1.punktā minētajos jautājumos, sagatavo priekšlikumus pašvaldības teritorijas attīstības jomā, organizē un vada politikas izstrādi un realizāciju minētajā jomā; kontrolē un pārzina Attīstības nodaļas, Īpašumu nodaļas, pagastu pārvalžu darbu, pagastu pārvalžu konsultatīvo padomju, komisijas būvju pieņemšanai ekspluatācijā, Vides komisijas, Tukuma pilsētas Zemes komisijas, Zemes īpašumu pārvaldīšanas komisijas, Darījumu ar lauksaimniecības zemi izvērtēšanas komisijas, Avārijas stāvoklī esošo un pamesto būvju apzināšanas komisijas darbu saskaņā ar šo Nolikumu; par komitejas darba tiesiskuma nodrošinājumu, dokumentāru pierādījumu un lēmuma projektu sagatavošanu, kā arī komitejas pieņemto lēmumu izpildi atbilstīgi kompetencei atbildīgs ir Attīstības nodaļas vadītājs, un Īpašumu nodaļas vadītājs, kā arī citu pašvaldības iestāžu vai novada

13 administrācijas struktūrvienību vadītāji atbilstoši komitejas priekšsēdētāja dotajam uzdevumam par dokumentu sagatavošanu izskatīšanai komitejas sēdē. Minētās amatpersonas iesniedz komitejai atskaites par tām doto uzdevumu izpildi; par komitejas darba organizatorisko un tehnisko nodrošinājumu atbildīga ir Domes Administratīvā nodaļa. Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1, 5..) 48. Domes pastāvīgajām komitejām un deputātiem, pildot savus pienākumus un veicot pašvaldības amatpersonu, iestāžu, kapitālsabiedrību darba kontroli, ir tiesības: iepazīties ar pašvaldības administrācijas nodaļu, iestāžu un kapitālsabiedrību dokumentāciju, saņemt dokumentu norakstus, kas nepieciešami jautājumu izlemšanai komiteju sēdēs; saņemt no Domes amatpersonām, iestādēm un kapitālsabiedrībām nepieciešamos dokumentus un paskaidrojumus. Domstarpības starp pastāvīgajām komitejām, deputātiem un pašvaldības amatpersonām, iestādēm un kapitālsabiedrībām izlemj Priekšsēdētājs vai Dome. 49. Komiteju sēdes ir atklātas. Tajās var piedalīties katrs Domes deputāts. Komitejām un tās priekšsēdētājam ir tiesības uz sēdi uzaicināt speciālistus, kuriem ir padomdevēja tiesības. Komiteju sēžu protokolēšanu nodrošina Domes Administratīvā nodaļa. 50. Komiteju sēdes notiek ne retāk kā vienu reizi mēnesī. Komitejas sēžu norises laiku un vietu nosaka komitejas priekšsēdētājs, saskaņojot ar Priekšsēdētāju un paziņojot Administratīvajai nodaļai. Komiteju sēdes nedrīkst būt tajā pašā laikā, kad ir Domes sēdes. 51. Par komitejas sēžu vietu, laiku un darba kārtību Domes Administratīvā nodaļa informē deputātus ne vēlāk kā trīs dienas pirms kārtējās komitejas sēdes un ne vēlāk kā trīs stundas pirms ārkārtas komitejas sēdes. 52. Komiteju lēmumu projekti, atzinumi par tiem, izziņas materiāli, deputātu iesniegumi, priekšlikumi un jautājumi tiek elektroniski nosūtīti Domes deputātiem uz viņu oficiālajām Domes e- pasta adresēm ar Domes Administratīvo nodaļu saskaņotā kārtībā ne vēlāk kā vienu dienu pirms komitejas kārtējās sēdes un ne vēlāk kā trīs stundas pirms komitejas ārkārtas sēdes. 53. Komitejas priekšsēdētājs sagatavo, sasauc un vada komitejas sēdes, un sastāda sēdes darba kārtību. Komiteju sēžu procedūrai piemēro iespējamos Nolikuma 6.nodaļas noteikumus. Komitejas sēdes protokolu paraksta visi klātesošie komitejas locekļi. 54. Komitejas sēde var notikt, ja tajā piedalās vairāk nekā puse no komitejas locekļiem. Lēmumu pieņem ar klātesošo komitejas locekļu balsu vairākumu. Ja balsis sadalās līdzīgi, izšķirošā ir komitejas priekšsēdētāja balss. 55. Ja uz komitejas sēdi neierodas komitejas locekļu vairākums, komitejas priekšsēdētājs sasauc atkārtotu komitejas sēdi ne ātrāk kā pēc trim un ne vēlāk kā pēc septiņām dienām. Ja uz atkārtotu komitejas sēdi neierodas komitejas locekļu vairākums, komitejas priekšsēdētājam par to jāpaziņo Domei. 56. Domes deputāti vienota viedokļa veidošanai var veidot frakcijas. Katrā frakcijā ir jābūt ne mazāk kā trīs Domes deputātiem. Par frakcijas sastāvu tās vadība rakstiski informē Domi nākošajā sēdē pēc frakcijas izveidošanas. Par frakcijas darba organizatorisko nodrošinājumu atbilstoši frakcijas vadītāja rīkojumiem un lēmumiem ir atbildīgs Domes Administratīvās nodaļas vadītājs. 57. Pastāvīgo komiteju priekšsēdētājiem ir noteikti pieņemšanas laiki (ne retāk kā vienu reizi mēnesī) Domes telpās.

14 Attiecīgās pastāvīgās komitejas priekšsēdētājs jautājumu izskatīšanā savos pieņemšanas laikos ir tiesīgs uzaicināt jebkuru Domes administrācijas darbinieku, saskaņojot ar Priekšsēdētāju. 5. Kārtība, kādā sagatavojami jautājumi izskatīšanai Domes un pastāvīgo komiteju sēdēs 58. Sagatavotos lēmumu projektus izskatīšanai Domes sēdēs var iesniegt: Priekšsēdētājs; Priekšsēdētāja vietnieki; Domes komitejas; Domes deputāti; ārkārtas sēdes ierosinātājs. 59. Lēmumu projekti un materiāli, kas izskatāmi Domes sēdē, jāiesniedz Administratīvajā nodaļā, kur tos iereģistrē un nodod Priekšsēdētājam. Priekšsēdētājs izskata iesniegtos lēmumu projektus un nosaka pastāvīgo komiteju (ja projekts nenāk no komitejas vai ja tas attiecas uz vairākām komitejām) un pašvaldības institūciju vai tās darbinieku, kam jāizskata un jāsniedz rakstisks atzinums par sagatavoto projektu. 60. Domes lēmumu projekti jāiesniedz elektroniskā veidā un tajos jābūt norādītam: Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1, 5..) kas un kad šos lēmuma projektus ir gatavojis un saskaņojis; kādās institūcijās projekts izskatīts; Svītrots ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.1, 5..); no kādiem līdzekļiem tiek paredzēts lēmuma izpildes nodrošinājums, ja jautājumu izpilde saistīta ar pašvaldības budžeta līdzekļu izlietošanu; kad projektu vēlams izskatīt Domes sēdē. 61. Visi Domes lēmumu projekti pirms to iekļaušanas sēdes darba kārtībā tiek nodoti izskatīšanai Domes Juridiskajai nodaļai rakstiskas atsauksmes sniegšanai par to, vai attiecīgais projekts nav pretrunā ar tiesiskajām normām, un iesniegti izskatīšanai un rakstisku atzinumu sniegšanai pašvaldības institūcijām vai tās darbiniekiem atbilstoši kompetencei. 62. Lēmumu projekti, kas saistīti ar finansiālajiem jautājumiem, tiek nodoti izskatīšanai Finanšu komitejai. 63. Domes Administratīvā nodaļa pēc Domes lēmumu projektu saņemšanas par to informē komitejas priekšsēdētāju. Komitejas priekšsēdētājs jautājumu iekļauj komitejas sēdes darba kārtībā un nosaka atbildīgajam darbiniekam, kādi pasākumi veicami, lai jautājumu varētu izskatīt komitejas sēdē. Komitejas ir tiesīgas uzdot to pārraudzībā un kontrolē esošām institūcijām sagatavot izskatīšanai komitejas sēdē Domes lēmumu projektus. 64. Ja pastāvīgā komiteja nepiekrīt sagatavotajam lēmuma projektam, komitejai jāiesniedz Domei cits lēmuma projekta variants. Par pastāvīgajās komitejās izskatītajiem Domes lēmuma projektiem ziņojumu Domes sēdē sniedz pastāvīgās komitejas priekšsēdētājs vai kāds no komitejas locekļiem. 65. Ja pastāvīgā komiteja izskata administratīvā akta projektu, kas personai liedz vai ierobežo tiesības vai uzliek tai pienākumus, tad lēmuma projekta sagatavotājs Paziņošanas likumā noteiktajā kārtībā organizē personas uzaicināšanu viedokļa un argumentu noskaidrošanai par izskatāmo jautājumu, ja personas viedoklis saskaņā ar Administratīvā procesa likumu nav noskaidrots. Persona

15 var netikt uzaicināta paskaidrojumu sniegšanai, ja gadījums ir objektīvi mazsvarīgs vai ir citi Administratīvā procesa likumā noteiktie iemesli, kad personas viedokļa noskaidrošana nav nepieciešama. 66. Domes lēmumu projekti, atzinumi par tiem, izziņas materiāli, deputātu un pastāvīgo komiteju iesniegumi, priekšlikumi un jautājumi tiek nosūtīti elektroniski Domes deputātiem uz viņu oficiālajām Domes e-pasta adresēm ar Domes Administratīvās nodaļas vadītāju saskaņotā kārtībā ne vēlāk kā trīs dienas pirms Domes kārtējās sēdes un ne vēlāk kā trīs stundas pirms Domes ārkārtas sēdes. 67. Domes sēdes darba kārtību nosaka Priekšsēdētājs. Domes sēdes darba kārtībā tiek iekļauts jebkurš jautājums, kas iesniegts Priekšsēdētājam ne vēlāk kā vienu nedēļu pirms kārtējās Domes sēdes. Par citu jautājumu iekļaušanu Domes darba kārtībā likumā noteiktajā kārtībā lemj Dome. Izskatot Domes sēdes darba kārtībā iekļautos jautājumus, ziņojuma sniedzējs informē Domi par lēmumu projektu izskatīšanas secību un saņemtajiem atzinumiem. 68. Komitejas var noturēt kopīgas sēdes, ja tām ir jāizskata jautājumi, kas skar vairāku komiteju kompetenci. Komiteju priekšsēdētāji vienojas, kurš no viņiem vadīs kopīgo komiteju sēdi. 6. Līgumu slēgšanas kārtība 69. Priekšsēdētājs un Priekšsēdētāja vietnieki atbilstoši savai kompetencei ir tiesīgi budžetā piešķirto līdzekļu ietvaros parakstīt saimnieciskos līgumus bez atsevišķa Domes saskaņojuma. 70. Darba līgumus ar pašvaldības darbiniekiem, uzņēmuma un citus saimnieciskos līgumus par būvniecību vai pakalpojumiem, kā arī iepirkumu līgumus budžeta līdzekļu ietvaros slēdz pašvaldības izpilddirektors. 71. Privāttiesiskos līgumus, kurus slēdz pašvaldības izpilddirektors, saskaņo ar Priekšsēdētāju. 72. Privāttiesiskiem līgumiem uzdotās kompetences jomā visos gadījumos nepieciešams attiecīgās tiešās pārvaldes iestādes saskaņojums, ja likumā, Ministru kabineta noteikumos vai valsts tiešās pārvaldes izdotā iekšējā normatīvā aktā nav noteikts citādi. Šī saskaņošanas kārtība neattiecas uz iepirkumu pašvaldības vajadzībām. 73. Līgumu projekti iesniedzami saskaņošanai Domes Juridiskajai nodaļai. Līguma projekta virzītājam jānodrošina, ka pirms līguma projekta saskaņošanas Domes Juridiskajā nodaļā, līguma projekts ir saskaņots ar Domes Finanšu nodaļas vadītāju (ja līgums paredz finansiālas saistības) un attiecīgās struktūrvienības vadītāju. 74. Par starptautisku sadarbības līgumu parakstīšanu lemj Dome. 75. Ja lēmumu par līgumu noslēgšanu pieņem Dome, tad lēmumā norāda līguma noslēgšanas datumu. 76. Dome ar lēmumu vai līgumu var deleģēt savas pilnvaras pieņemt lēmumus citiem pašvaldības institūcijām, kā arī vēlētajām un administratīvajām amatpersonām, izņemot jautājumus, kas ir Domes ekskluzīvā kompetencē. 7. Domes darba reglaments

16 77. Katra deputāta pienākums ir piedalīties Domes darbā. 78. Domes Administratīvā nodaļa reģistrē deputātu piedalīšanos sēdēs. 79. Domes sēdes ir kārtējas un ārkārtas. Domes kārtējās sēdes notiek katra mēneša ceturtās nedēļas ceturtdienā plkst.14:00. Norises vieta: Sēžu zāle, Talsu ielā 4, Tukumā. 80. Domes kārtējās sēdes sasauc Priekšsēdētājs, nosakot sēdes norises laiku, vietu un darba kārtību. 81. Domes sēdes ir atklātas. Video un audio ieraksti, kas nav saistīti ar Domes sēdes darba nodrošināšanu, sēžu zālē ir atļauti, ja tas netraucē sēdes gaitu un tiek ievērots Fizisko personu datu aizsardzības likums un Informācijas atklātības likums. Domes sēdes tiek tiešraidē translētas tīmekļa vietnē: Ar grozījumiem, kas izdarīti ar Tukuma novada Domes lēmumu (prot.nr.16, 18..) 82. Domes sēdēs jāpiedalās pašvaldības izpilddirektoram, struktūrvienību vadītājiem, pagastu pārvalžu vadītājiem un pašvaldības aģentūras Tukuma novada sociālais dienests pārstāvim. Pārējo novada administrācijas darbinieku piedalīšanos jautājuma izskatīšanā nepieciešamības gadījumā nodrošina izpilddirektors vai attiecīgās struktūrvienības vadītājs. 83. Domes sēdes protokolēšanu organizē Domes Administratīvās nodaļas vadītājs. 84. Sēdes protokolā ierakstus veic atbilstoši likuma Par pašvaldībām 37.panta prasībām. 85. Priekšsēdētāja pienākumi sēdes vadīšanā: atklāt, pārtraukt un slēgt sēdes; pārliecināties, vai ir nepieciešamais kvorums; dot vārdu ziņotājam; nodrošināt iespēju deputātiem uzdot jautājumus ziņotājam un citiem klātesošajiem; vadīt debates dot vārdu deputātiem, kas piedalās debatēs, atklāt un slēgt debates; nodrošināt likumu un Nolikuma ievērošanu; ierosināt jautājumus nobalsošanai; piedāvāt sēdes datumu, laiku un vietu, ja sēde jāturpina citā dienā; nodot sēdes vadīšanu par atsevišķu jautājumu Priekšsēdētāja vietniekam, ja viņš par to vēlas uzstāties debatēs. 86. Domes sēdes jautājumu apspriešana: apspriešanai ir šāda secība: ziņojums, deputātu jautājumi, debates, ziņotāja galavārds, Priekšsēdētāja viedoklis, balsošana, balsošanas rezultātu paziņošana Par izskatāmajiem jautājumiem Domes sēdē ziņo pastāvīgo komiteju priekšsēdētāji vai deputāts, kurš vadījis komitejas sēdi, kurā attiecīgais jautājums izskatīts. Par izskatāmo jautājumu var ziņot Priekšsēdētājs, sēdes vadītājs vai deputāts lēmuma projekta iesniedzējs. Ziņotājs var uzaicināt citas personas sniegt papildus vai precizējošu informāciju Par debašu beigām paziņo Priekšsēdētājs. Debates var pārtraukt, ja par to nobalso divas trešdaļas klātesošo deputātu.

17 86.4. Sēdes darba kārtībā iekļautos jautājumus izskata divos lasījumos, ja to rakstiski līdz Domes sēdes sākumam pieprasa vismaz pieci deputāti. 87. Vadot Domes sēdi, Priekšsēdētājam nav tiesību apspriest jautājumus. Pirms balsošanas Priekšsēdētājam ir tiesības izteikt savu viedokli par izskatāmo jautājumu. 88. Ja Domes sēdi vada Priekšsēdētāja vietnieki, viņiem jāpilda visas likumā un šajā Nolikumā noteiktās Priekšsēdētāja funkcijas. 89. Priekšsēdētājam ir pienākums nodrošināt Domes sēdēs kārtību. Ja Domes sēdes kārtību atkārtoti neievēro deputāts, tas tiek fiksēts protokolā. Ja Domes sēdes kārtību atkārtoti neievēro citas personas, Priekšsēdētājam ir tiesības izraidīt vainīgo personu no sēdes norises telpas. 90. Ja deputāts neievēro Domes sēdes kārtību, runājot debatēs, tad Priekšsēdētājs pārtrauc viņa uzstāšanos debatēs, un turpmāk, apspriežot konkrēto jautājumu, viņam vairs netiek dots vārds. 91. Personām, kuras uzaicinātas piedalīties Domes sēdēs, kā arī citiem pašvaldības iedzīvotājiem, plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kuri vēlas klausīties Domes sēdi, pirms Domes sēdes jāreģistrējas pie darbinieka, kurš protokolē Domes sēdes. 92. Pašvaldības iedzīvotājiem un citām personām, kuras ir klāt Domes sēdē, nav tiesību piedalīties debatēs un nekādā veidā traucēt sēdes gaitu. 93. Domes sēdes notiek valsts valodā. Sēdēs izskatāmajiem lēmumu projektiem un citiem dokumentiem jābūt iesniegtiem valsts valodā. Ja sēdē tiek iesniegti jautājumi citā valodā, tad Domes sēdēs tos izskata, ja ir pievienots dokumenta tulkojums valsts valodā. 94. Uzstājoties debatēs, var lietot citas valodas, ja Dome var nodrošināt debašu tulkošanu valsts valodā. 95. Priekšsēdētājs, pašvaldības izpilddirektors un pagastu pārvalžu vadītāji Domes sēžu sākumā sniedz īsu pārskatu par veikto darbu un par pieņemto lēmumu izpildes gaitu attiecīgajā periodā. Pēc pārskata deputātiem ir tiesības uzdot jautājumus, kā arī saņemt atbildes. 96. Ja kāds no iepriekšpieņemtajiem lēmumiem netiek izpildīts noteiktajā termiņā, Priekšsēdētājs, Priekšsēdētāja vietnieki vai pašvaldības izpilddirektors sniedz informāciju, norādot motīvus, kādēļ lēmums nav izpildīts. Šādas atskaites ir jāiekļauj Domes sēdes darba kārtībā. 97. Dome var izskatīt tikai tos jautājumus, kas iekļauti izziņotajā sēdes darba kārtībā. Izņēmumi pieļaujami vienīgi tad, ja tam piekrīt ne mazāk kā divas trešdaļas no klātesošo deputātu skaita. 98. Ja Dome sēdes darba kārtībā iekļautos jautājumus nepagūst izlemt vienā sēdes dienā, sēde tiek turpināta nākošajā dienā vai dienā, par kuru vienojas deputāti. Ja Domes sēdes darba kārtībā iekļautos jautājumus nav iespējams izskatīt kvoruma trūkuma dēļ, Priekšsēdētājs sēdi slēdz un nosaka atkārtotās sēdes norises vietu un laiku. Atkārtotā Domes sēde tiek sasaukta ne agrāk kā pēc septiņām un ne vēlāk kā pēc četrpadsmit dienām. 99. Ja uz Domes atkārtotu sēdi nav ieradušies vairāk nekā puse no deputātiem, Priekšsēdētājs informē par to atbildīgo ministru trīs dienu laikā pēc dienas, kurā vajadzēja notikt Domes atkārtotai sēdei, kā arī paziņo Domes nākamās sēdes dienu.

LATVIJAS REPUBLIKAS KANDAVAS NOVADA DOME Dārza ielā 6, Kandavā, LV 3120 Reģ. Nr , Tālrunis , , Fakss , e-pasts:

LATVIJAS REPUBLIKAS KANDAVAS NOVADA DOME Dārza ielā 6, Kandavā, LV 3120 Reģ. Nr , Tālrunis , , Fakss , e-pasts: LATVIJAS REPUBLIKAS KANDAVAS NOVADA DOME Dārza ielā 6, Kandavā, LV 3120 Reģ. Nr.90000050886, Tālrunis 631 82028, 631 82026, Fakss 631 82027, e-pasts: dome@kandava.lv KANDAVĀ APSTIPRINĀTI Kandavas novada

Sīkāk

Latvijas Republika LIELVĀRDES NOVADA DOME Reģ.Nr , Raiņa iela 11A, Lielvārde, Lielvārdes novads, LV-5070, tel , fakss , e-

Latvijas Republika LIELVĀRDES NOVADA DOME Reģ.Nr , Raiņa iela 11A, Lielvārde, Lielvārdes novads, LV-5070, tel , fakss , e- Latvijas Republika LIELVĀRDES NOVADA DOME Reģ.Nr.90000024489, Raiņa iela 11A, Lielvārde, Lielvārdes novads, LV-5070, tel. 65053370, fakss 65053775, e-pasts: dome@lielvarde.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI Lielvārdē

Sīkāk

2009.gada 13.jūlijā Saistošie noteikumi Nr. 13 SAULKRASTU NOVADA PAŠVALDĪBAS NOLIKUMS Grozījumi ar: SND saistošajiem noteikumiem Nr.18 SND

2009.gada 13.jūlijā Saistošie noteikumi Nr. 13 SAULKRASTU NOVADA PAŠVALDĪBAS NOLIKUMS Grozījumi ar: SND saistošajiem noteikumiem Nr.18 SND 2009.gada 13.jūlijā Saistošie noteikumi Nr. 13 SAULKRASTU NOVADA PAŠVALDĪBAS NOLIKUMS Grozījumi ar: SND 26.08.2009. saistošajiem noteikumiem Nr.18 SND 30.09.2009. saistošajiem noteikumiem Nr.23 SND 26.01.2011.

Sīkāk

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi:

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: 13.04.2017., prot.nr.5, 2. 2014.gada 15.maijā Izdots saskaņā

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA DOBELES NOVADA DOME Brīvības iela 17, Dobele, Dobeles novads, LV-3701 Tālr , , , e-pasts LĒ

LATVIJAS REPUBLIKA DOBELES NOVADA DOME Brīvības iela 17, Dobele, Dobeles novads, LV-3701 Tālr , , , e-pasts LĒ LATVIJAS REPUBLIKA DOBELES NOVADA DOME Brīvības iela 17, Dobele, Dobeles novads, LV-3701 Tālr. 63707269, 63700137, 63720940, e-pasts dome@dobele.lv LĒMUMS Dobelē 2017. gada 24. augustā Nr.223/10 Par grozījumu

Sīkāk

Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes

Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes un kontroles mehānismi. Kapitālsabiedrību pārraudzības

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

1 APSTIPRINĀTS Rēzeknes novada domes 2018.gada 6.decembra sēdē (protokols Nr.25, 2., 1.1.apakšpunkts) RĒZEKNES NOVADA PAŠVALDĪBAS IESTĀDES DRICĀNU PAG

1 APSTIPRINĀTS Rēzeknes novada domes 2018.gada 6.decembra sēdē (protokols Nr.25, 2., 1.1.apakšpunkts) RĒZEKNES NOVADA PAŠVALDĪBAS IESTĀDES DRICĀNU PAG 1 APSTIPRINĀTS Rēzeknes novada domes 2018.gada 6.decembra sēdē (protokols Nr.25, 2., 1.1.apakšpunkts) RĒZEKNES NOVADA PAŠVALDĪBAS IESTĀDES DRICĀNU PAGASTU APVIENĪBA STRUKTŪRVIENĪBAS DRICĀNU PAGASTA PĀRVALDE

Sīkāk

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījumi: 12.07.2018., prot.nr.9, 8. Grozījumi: 25.10.2018.,

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr.4112901178 Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr. 63324284, tālr./fakss 63324169 e-pasts: varmesk@kuldiga.lv APSTIPRINĀTS Ar Kuldīgas

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts APSTIPRINĀTS Gulbenes novada pašvaldības domes 2018. gada 28. jūnija sēdē, Protokols Nr.12, 7 Gulbenes 1. pirmsskolas izglītības iestādes NOLIKUMS Gulbenē Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr. 90009113532 Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr. 63232110, fakss 63232130, e-pasts dome@talsi.lv Talsos PIELIKUMS

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.6/2017

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr , Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības ies

LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr , Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības ies LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ELEJAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. Izglītības iestāžu reģistrā 4513900859, NMR kods: 90009249831, Meža

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr.90009115622, Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis +371 64522453 fakss+371 64522453, e-pasts: dome@balvi.lv APSTIPRINĀTS ar Balvu novada

Sīkāk

BAUSKAS RAJONS

BAUSKAS RAJONS Vecumnieku novada Dome Vecumnieku Mūzikas un mākslas skola Reģ. Nr. 0470902281 Rīgas ielā 24C, Vecumniekos, Vecumnieku pagastā, Vecumnieku novadā, LV-3933 Tālrunis: 639 76386, fax: 639 76384, e-pasts:

Sīkāk

I Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini

I  Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBA AIZKRAUKLES INTEREŠU IZGLĪTĪBAS CENTRS Spīdolas iela 11, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101 Aizkrauklē Nolikums Nr.2017/9 APSTIPRINĀTS ar Aizkraukles novada domes 2017.gada

Sīkāk

Avision

Avision Bauskas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes Zīlīte NOLIKUMS 2017.gada 31.augustā Bauskā Nr.43 (prot.nr. 5, 5.punkts) Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo daļu, Vispārējās izglītības

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts Mālpils novada dome Mālpils novada pirmsskolas izglītības iestāde Māllēpīte Reģ. Nr. 4301901951 Jaunā ielā 3, Mālpilī, Mālpils novadā, LV 2152 Tālrunis/fakss 67925069, 67925252, e-pasts piimalp@tvnet.lv

Sīkāk

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6 ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 4113901196 Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis 633 51347, tālrunis/ fakss 633 51127, elektroniskais pasts: vidusskola@alsunga.lv

Sīkāk

LATVIJAS UNIVERSITĀTE

LATVIJAS UNIVERSITĀTE LATVIJAS UNIVERSITĀTE Latvijas Universitātes aģentūras Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža nolikums APSTIPRINĀTS ar LU Senāta 27.02.2012. lēmumu Nr. 198 Ar grozījumiem, kas izdarīti līdz

Sīkāk

Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss , , e-pasts

Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss , , e-pasts Krustpils novada pašvaldība KRUSTPILS PAMATSKOLA Reģ.Nr.4512900275 Madonas ielā 48, Jēkabpilī, LV 5202, tālr./fakss 65223936, 65221063, e-pasts kps48@inbox.lv KRUSTPILS PAMATSKOLAS NOLIKUMS Jēkabpilī I.

Sīkāk

Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Lēmums (2011. gada 20. janvāris), ar ko pieņem Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Reglamentu (ESRK/2011/1)

Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Lēmums (2011. gada 20. janvāris), ar ko pieņem Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Reglamentu (ESRK/2011/1) C 58/4 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 24.2.2011. EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJA EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJAS LĒMUMS (2011. gada 20. janvāris), ar ko pieņem Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas

Sīkāk

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63 Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr.4112901027 Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63448697, e- pasts:dzervespamatskola@inbox.lv APSTIPRINU:

Sīkāk

P R O J E K T S v

P R O J E K T S    v APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 23.08.2016. sēdes lēmumu (protokols Nr.13 4) 2016.gada 23.augustā NOLIKUMS Ādažu novadā Nr.14 Ādažu vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 15.panta

Sīkāk

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.7/2016

Sīkāk

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA LAZDONAS PAMATSKOLA Reģ.Nr. 4412900119, Jurģkalni, Lazdonas pagasts, Madonas novads, LV 4824 tel: 64807460, fakss 64826555, e-pasts: lazdonasskola@gmail.com APSTIPRINĀTS ar 18.10.2016.

Sīkāk

RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS Krišjāņa Valdemāra iela 5, Rīga, LV-1010, tālrunis , e-pasts NOLIKUMS Rīg

RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS Krišjāņa Valdemāra iela 5, Rīga, LV-1010, tālrunis , e-pasts NOLIKUMS Rīg RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS Krišjāņa Valdemāra iela 5, Rīga, LV-1010, tālrunis 67026816, e-pasts iksd@riga.lv NOLIKUMS Rīgā 2019. gada 15.janvārī Nr. 11- nos Grozījumi ar Rīgas

Sīkāk

_ZINO_240413_00

_ZINO_240413_00 KULDĪGAS NOVADA PAŠVALDĪBAS AĢENTŪRAS KULDĪGAS ATTĪSTĪBAS AĢENTŪRA 2012. GADA DARBĪBAS PUBLISKAIS PĀRSKATS Saturs 1. Aģentūras izveidošanas mērķis 3 2. Aģentūras uzdevumi un funkcijas 3 3. Aģentūras svarīgākie

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr. 90009113532 Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis 63232110; fakss 63232130; e-pasts: dome@talsi.lv APSTIPRINĀTS

Sīkāk

APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31.

APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31. APSTIPRINĀTS Gulbenes novada domes 2011.gada 24.februāra domes sēdē Nr.2, 19. GROZĪJUMI Gulbenes novada domes 2013.gada 28.marta domes sēdē Nr.4, 31. Gulbenes novada dome SVEĶU INTERNĀTPAMATSKOLA Reģ.Nr.

Sīkāk

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707 SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr. 90009067337, Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: 64774844, fakss: 64707583, e-pasts: dome@smiltene.lv 2011.gada 31.martā Smiltenē Apstiprināts Smiltenes

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis 63404750, fakss 63423391 NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, 2018. gada 18.janvārī Nr.2 Liepājas 8.vidusskolas nolikums Izdots saskaņā

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-30

LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr , Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-30 LATVIJAS REPUBLIKA OZOLNIEKU NOVADA OZOLNIEKU VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 90001623310, Jelgavas iela 35, Ozolnieki, Ozolnieku pagasts, Ozolnieku novads, LV-3018 Tālr./fakss 63050688, tālr. 63050188, e-pasts: ozolniekuvsk@apollo.lv,

Sīkāk

CL2011Y0224LV _cp 1..1

CL2011Y0224LV _cp 1..1 02011Y0224(01) LV 01.04.2017 002.001 1 Šis dokuments ir tikai informatīvs, un tam nav juridiska spēka. Eiropas Savienības iestādes neatbild par tā saturu. Attiecīgo tiesību aktu un to preambulu autentiskās

Sīkāk

PIELIKUMS Krustpils novada domes gada 21.janvāra lēmumam Par Mežāres pamatskolas nolikuma apstiprināšanu jaunā redakcijā (sēdes protokols Nr. 3.

PIELIKUMS Krustpils novada domes gada 21.janvāra lēmumam Par Mežāres pamatskolas nolikuma apstiprināšanu jaunā redakcijā (sēdes protokols Nr. 3. PIELIKUMS Krustpils novada domes 2015. gada 21.janvāra lēmumam Par Mežāres pamatskolas nolikuma apstiprināšanu jaunā redakcijā (sēdes protokols Nr. 3., 6.p. ) Mežāres pamatskolas NOLIKUMS Izdots saskaņā

Sīkāk

KONSOLIDĒTĀ VERSIJA LATVIJAS REPUBLIKA VALMIERAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Lāčplēša iela 2, Valmiera, LV-4201 Tālrunis

KONSOLIDĒTĀ VERSIJA LATVIJAS REPUBLIKA VALMIERAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Lāčplēša iela 2, Valmiera, LV-4201 Tālrunis KONSOLIDĒTĀ VERSIJA LATVIJAS REPUBLIKA VALMIERAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV90000043403, Lāčplēša iela 2, Valmiera, LV-4201 Tālrunis 64207120, fakss 64207125, e-pasts: pasts@valmiera.lv,

Sīkāk

Projekts

Projekts VARAKĻĀNU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90000054750 Rīgas ielā 13, Varakļāni, Varakļānu novads, LV-4838, Latvija tālrunis / fakss 64860840, e-pasts: varaklani@varaklani.lv Swedbank konts Nr. LV25HABA0001402041751,

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA VAIŅODES NOVADA DOME Reģ.Nr , Raiņa iela 23a, Vaiņode, Vaiņodes pagasts, Vaiņodes novads, LV-3435, tālr ,

LATVIJAS REPUBLIKA VAIŅODES NOVADA DOME Reģ.Nr , Raiņa iela 23a, Vaiņode, Vaiņodes pagasts, Vaiņodes novads, LV-3435, tālr , LATVIJAS REPUBLIKA VAIŅODES NOVADA DOME Reģ.Nr.90000059071, Raiņa iela 23a, Vaiņode, Vaiņodes pagasts, Vaiņodes novads, LV-3435, tālr.63464333, 63464954, fakss 63407924, e-pasts dome@vainode.lv 2016.gada

Sīkāk

CĒSU NOVADA DOMES SĒDE 2019.GADA 7.FEBRUĀRĪ PROTOKOLS NR. 2 Raunas ielā 4, Cēsīs, Cēsu nov. Sēde sasaukta: Sēdi atklāj: plkst.

CĒSU NOVADA DOMES SĒDE 2019.GADA 7.FEBRUĀRĪ PROTOKOLS NR. 2 Raunas ielā 4, Cēsīs, Cēsu nov. Sēde sasaukta: Sēdi atklāj: plkst. CĒSU NOVADA DOMES SĒDE 2019.GADA 7.FEBRUĀRĪ PROTOKOLS NR. 2 Raunas ielā 4, Cēsīs, Cēsu nov. Sēde sasaukta: 01.02.2019. Sēdi atklāj: 07.02.2019. plkst.10.00 Sēdi slēdz: 07.02.2019. plkst. 11.45 Sēdē piedalās

Sīkāk

APSTIPRINĀTI ar AS Valmieras stikla šķiedra akcionāru sapulces lēmumu (protokola Nr. 1(2018)) Akciju sabiedrības VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA

APSTIPRINĀTI ar AS Valmieras stikla šķiedra akcionāru sapulces lēmumu (protokola Nr. 1(2018)) Akciju sabiedrības VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA APSTIPRINĀTI ar 25.05.2018. AS Valmieras stikla šķiedra akcionāru sapulces lēmumu (protokola Nr. 1(2018)) Akciju sabiedrības VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA S T A T Ū T I JAUNĀ REDAKCIJA Valmiera 2018 1. Firma

Sīkāk

KONSOLIDETAIS_skolenu_darbs

KONSOLIDETAIS_skolenu_darbs ĶEGUMA NOVADA DOME Reģ.Nr. 90000013682 Lāčplēša iela 1, Ķegums, Ķeguma novads, LV-5020, tālr. 26406395, 650 38883, dome@kegums.lv Skolēnu nodarbinātības organizēšanas vasaras brīvlaikā Ķeguma novadā NOLIKUMS

Sīkāk

TUKUMA NOVADA DOME SAIMNIECĪBAS UN UZŅĒMĒJDARBĪBAS VEICINĀŠANAS KOMITEJA ĀRKĀRTAS SĒDES DARBA KĀRTĪBA Tukumā 2018.gada 3.jūlijā Nr. 7 plkst.16:00 1. P

TUKUMA NOVADA DOME SAIMNIECĪBAS UN UZŅĒMĒJDARBĪBAS VEICINĀŠANAS KOMITEJA ĀRKĀRTAS SĒDES DARBA KĀRTĪBA Tukumā 2018.gada 3.jūlijā Nr. 7 plkst.16:00 1. P TUKUMA NOVADA DOME SAIMNIECĪBAS UN UZŅĒMĒJDARBĪBAS VEICINĀŠANAS KOMITEJA ĀRKĀRTAS SĒDES DARBA KĀRTĪBA Tukumā 2018.gada 3.jūlijā Nr. 7 plkst.16:00 1. Par Nodomu vienošanās noslēgšanu ar SIA Gallusman. ZIŅO:

Sīkāk

NEIZĪRĒTA DZĪVOKĻA ĪPAŠUMA CĪRUĻU IELĀ 4-5, LIEPĀJĀ (kadastra Nr ) IZSOLES NOTEIKUMI 1. Informācija par atsavināmo nekustamo īpašumu 1.1.

NEIZĪRĒTA DZĪVOKĻA ĪPAŠUMA CĪRUĻU IELĀ 4-5, LIEPĀJĀ (kadastra Nr ) IZSOLES NOTEIKUMI 1. Informācija par atsavināmo nekustamo īpašumu 1.1. NEIZĪRĒTA DZĪVOKĻA ĪPAŠUMA CĪRUĻU IELĀ 4-5, LIEPĀJĀ (kadastra Nr.1700 903 0366) IZSOLES NOTEIKUMI 1. Informācija par atsavināmo nekustamo īpašumu 1.1. Adrese Cīruļu iela 4-5, Liepāja, LV-3405. 1.2. Atrašanās

Sīkāk

2017.gada 30.augustā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Saulkrastos Nr. SN 14 APSTIPRINĀTI ar Saulkrastu novada domes 2017.gada 30.augusta lēmumu (prot. Nr.13/2017 2

2017.gada 30.augustā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Saulkrastos Nr. SN 14 APSTIPRINĀTI ar Saulkrastu novada domes 2017.gada 30.augusta lēmumu (prot. Nr.13/2017 2 2017.gada 30.augustā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Saulkrastos Nr. SN 14 APSTIPRINĀTI ar Saulkrastu novada domes 2017.gada 30.augusta lēmumu (prot. Nr.13/2017 28) Par nekustamā īpašuma nodokli un nekustamā īpašuma

Sīkāk

Microsoft Word Grindeks pamatkapit.la palielinasanas noteikumi -.

Microsoft Word Grindeks pamatkapit.la palielinasanas noteikumi -. Apstiprināts akcionāru kārtējā sapulcē 2005. gada 18. maijā reģistrācijas Nr. 40003034935 adrese: Krustpils iela 53 Rīga, LV-1057 Pamatkapitāla palielināšanas noteikumi (turpmāk tekstā "Noteikumi") 1.

Sīkāk

Microsoft Word - LATRAPS_statuti_2018_11_07_izmainas.docx

Microsoft Word - LATRAPS_statuti_2018_11_07_izmainas.docx Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības LATRAPS STATŪTI jaunā redakcijā Apstiprināti ar Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības LATRAPS 2014.gada 11.decembra Kopsapulces lēmumu

Sīkāk

Saistošie noteikumi Nr

Saistošie noteikumi Nr APSTIPRINĀTI Ādažu novada domes sēdē 31.05.2016. (protokols Nr.9 27) SAISTOŠIE NOTEIKUMI Ādažos, Ādažu novadā 2016.gada 31.maijā Nr.16/2016 Kārtība, kādā tiek izsniegta atļauja vīna, raudzēto dzērienu

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA LĪVĀNU NOVADA DOME LĪVĀNU BĒRNU UN JAUNATNES SPORTA SKOLA Reģistrācijas Nr , Rīgas iela 101, Līvāni, LV-5316, tālrunis 29

LATVIJAS REPUBLIKA LĪVĀNU NOVADA DOME LĪVĀNU BĒRNU UN JAUNATNES SPORTA SKOLA Reģistrācijas Nr , Rīgas iela 101, Līvāni, LV-5316, tālrunis 29 LATVIJAS REPUBLIKA LĪVĀNU NOVADA DOME LĪVĀNU BĒRNU UN JAUNATNES SPORTA SKOLA Reģistrācijas Nr.4271902525, Rīgas iela 101, Līvāni, LV-5316, tālrunis 29193543, e-pasts: lbjss@livani.lv APSTIPRINĀTS ar Līvānu

Sīkāk

1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss , e-pasts ak

1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss , e-pasts ak 1 LATVIJAS REPUBLIKA AKNĪSTES NOVADS AKNĪSTES NOVADA PAŠVALDĪBA Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208, tālrunis, fakss 65237751, e-pasts akniste@akniste.lv Aknīstē 2017.gada 24.aprīlī ZIŅOJUMS

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr Zelmeņi, Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr.90001465562 "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr.63726012, fakss 63726012, e-pasts:tervetesnd@zemgale.lv TĒRVETES NOVADA TĒRVETES PAGASTĀ

Sīkāk

APSTIPRINĀTS Latvijas Sarkanā Krusta gada 30.janvārī padomes sēdē protokols Nr.18-2 NOLIKUMS Par biedrības Latvijas Sarkanais Krusts brīvprātīga

APSTIPRINĀTS Latvijas Sarkanā Krusta gada 30.janvārī padomes sēdē protokols Nr.18-2 NOLIKUMS Par biedrības Latvijas Sarkanais Krusts brīvprātīga APSTIPRINĀTS Latvijas Sarkanā Krusta 2018. gada 30.janvārī padomes sēdē protokols Nr.18-2 NOLIKUMS Par biedrības Latvijas Sarkanais Krusts brīvprātīgajiem un brīvprātīgo darbu 1. Vispārīgi noteikumi 1.1.

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME LĒMUMS Jūrmalā 2014.gada 10.aprīlī Nr. 170 Par deleģēšanas līguma noslēgšanu (protokols Nr.8, 26.punkts) ar

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME LĒMUMS Jūrmalā 2014.gada 10.aprīlī Nr. 170 Par deleģēšanas līguma noslēgšanu (protokols Nr.8, 26.punkts) ar LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME LĒMUMS Jūrmalā 2014.gada 10.aprīlī Nr. 170 Par deleģēšanas līguma noslēgšanu (protokols Nr.8, 26.punkts) ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību Dzintaru koncertzāle

Sīkāk

1

1 APSTIPRINĀTS Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas Padomes sēdē Rīgā, 28.10.2015., protokola Nr. 3-11/5 STUDIJU PĀRBAUDĪJUMU NOLIKUMS 1. Vispārīgie noteikumi 1.1. Nolikums nosaka kārtību, kādā kārtojami

Sīkāk

Nr

Nr JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 24.AUGUSTA SAISTOŠAJIEM NOTEIKUMI Nr. GROZĪJUMI JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 9. FEBRUĀRA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.17-3 JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS

Sīkāk

APSTIPRINĀTI ar SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE valdes priekšsēdētāja 2016.gada 18.aprīļa rīkojumu Nr.1.3/21 SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE nekustamā īpašuma Lielā

APSTIPRINĀTI ar SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE valdes priekšsēdētāja 2016.gada 18.aprīļa rīkojumu Nr.1.3/21 SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE nekustamā īpašuma Lielā APSTIPRINĀTI ar SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE valdes priekšsēdētāja 2016.gada 18.aprīļa rīkojumu Nr.1.3/21 SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE nekustamā īpašuma Lielā iela 6, Saldus, IZSOLES NOTEIKUMI 1. Objekta apraksts

Sīkāk

Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasauk

Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasauk Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā 2017. gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasaukta: 2017. gada 11.janvārī pl.10:00 Sēdi vada: Sēdē

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINĀTS ar Kokneses novada domes 2009. gada 30. septembra lēmumu Nr. 7 (protokols Nr. 6) Grozījumi apstiprināti ar Kokneses novada domes 2010. gada 28. aprīļa lēmumu Nr. 14 (protokols Nr. 4) Grozījumi

Sīkāk

Microsoft Word - ZinojumsLV2015_2.doc

Microsoft Word - ZinojumsLV2015_2.doc Ziņojums par atklātu konkursu Rīgā 2015.gada 25.jūnijā Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs finanšu direktors Heino Spulģis Iepirkumu komisijas locekļi Oficiālo paziņojumu oficiālās publikācijas nodrošināšanas

Sīkāk

Līgums Nr

Līgums Nr Līgums Nr. par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu Ventspilī, 2015.gada Pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts, vienotais reģistrācijas numurs 41203001052, turpmāk -

Sīkāk

Apstiprinu

Apstiprinu LATVIJAS UNIVERSITĀTES AĢENTŪRA LATVIJAS UNIVERSITĀTES RĪGAS MEDICĪNAS KOLEDŽA Reģ.Nr.90000014902, Hipokrāta ielā 1, Rīgā, LV-1079 tālrunis 67840744, fakss 67547797, e-pasts: koledza@rmkoledza.lv APSTIPRINĀTS:

Sīkāk

APSTIPRINĀTS ar LKA Senāta sēdes Nr. 9 lēmumu Nr gada 19. decembrī NOLIKUMS PAR PĀRBAUDĪJUMIEM AKADĒMISKAJĀS BAKALAURA UN MAĢISTRA STUDIJU PR

APSTIPRINĀTS ar LKA Senāta sēdes Nr. 9 lēmumu Nr gada 19. decembrī NOLIKUMS PAR PĀRBAUDĪJUMIEM AKADĒMISKAJĀS BAKALAURA UN MAĢISTRA STUDIJU PR APSTIPRINĀTS ar LKA Senāta sēdes Nr. 9 lēmumu Nr. 8 2016. gada 19. decembrī NOLIKUMS PAR PĀRBAUDĪJUMIEM AKADĒMISKAJĀS BAKALAURA UN MAĢISTRA STUDIJU PROGRAMMĀS LATVIJAS KULTŪRAS AKADĒMIJĀ Izdots saskaņā

Sīkāk

COM(2006)510/F1 - LV

COM(2006)510/F1 - LV EIROPAS KOPIENU KOMISIJA Briselē, 9.10.2006 COM(2006) 510 galīgā redakcija Priekšlikums PADOMES LĒMUMAM par pagaidu aizliegumu Austrijā izmantot un pārdot ģenētiski modificētu kukurūzu (Zea mays L. līnija

Sīkāk

LĪGUMS

LĪGUMS Id. nr. CSDD 2014/84 Nolikuma 3.pielikums Iepirkuma Informatīvā tālruņa apkalpošanas pakalpojuma nodrošināšana nolikumam, Id. Nr. CSDD 2014/84 LĪGUMS par informatīvā tālruņa apkalpošanu VAS Ceļu satiksmes

Sīkāk

Liguma paraugs 2

Liguma paraugs 2 1.pants Līguma priekšmets 1.1. Saskaņā ar šī līguma noteikumiem pasūtītājs uzdod, un uzņēmējs uzņemas saistības veikt pasūtītājam objektā darbus, kas noteikti šajā līgumā, t.i. - pamatojoties uz tehnisko

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss:

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss: LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90000015912 Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis 63331555, fakss: 63350452, e-pasts: dome@skrunda.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI

Sīkāk

untitled

untitled ISSN 1830-5008 LV PADOMES ĢENERĀLSEKRETARIĀTS Eiropadomes reglaments Padomes reglaments ATSAUCES TEKSTI 2009. GADA DECEMBRIS Eiropadomes reglaments Padomes reglaments 2009. GADA DECEMBRIS Paziņojums Par

Sīkāk

Latvijas Universitātes Studentu padome Reģ. Nr Raiņa bulvāris , LV-1586, Rīga, Latvija Tālrunis , Fakss , E-pasts: l

Latvijas Universitātes Studentu padome Reģ. Nr Raiņa bulvāris , LV-1586, Rīga, Latvija Tālrunis , Fakss , E-pasts: l Latvijas Universitātes Studentu padome Reģ. Nr.40008009084 Raiņa bulvāris 19-144, LV-1586, Rīga, Latvija Tālrunis 67034317, Fakss 67034316, E-pasts: lusp@lusp.lv APSTIPRINĀTS 22.02.2010. Latvijas Universitātes

Sīkāk

SABIEDRISKĀ TRANSPORTA PADOME Rīgā, Vaļņu ielā 30 Sabiedriskā transporta padomes Lēmums Nr gada 10.maijā (prot.nr.5 1) 1. Par Sabiedriskā trans

SABIEDRISKĀ TRANSPORTA PADOME Rīgā, Vaļņu ielā 30 Sabiedriskā transporta padomes Lēmums Nr gada 10.maijā (prot.nr.5 1) 1. Par Sabiedriskā trans SABIEDRISKĀ TRANSPORTA PADOME Rīgā, Vaļņu ielā 30 Lēmums Nr.1 2019.gada 10.maijā (prot.nr.5 1) 1. Par lēmumu izpildi. Pamatojoties uz 2013. gada 17. decembra Ministru kabineta noteikumu Nr.1511 nolikums

Sīkāk

BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr , , fakss 67

BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr , , fakss 67 BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr. 90000028870 Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr. 26120706, 67914650, fakss 67914435, e-pasts dome@babite.lv, www.babite.lv Babītes

Sīkāk

Microsoft Word _Konta_apkalposhana_LV_ doc

Microsoft Word _Konta_apkalposhana_LV_ doc 2. Konta noteikumi 2.1. Konta apkalpošanas noteikumi Speciālie termini: Līgums par konta atvēršanu un apkalpošanu Bankas un Klienta vienošanās par Konta atvēršanu un apkalpošanu, kurš tiek noslēgts, Klientam

Sīkāk

CĒSU NOVADA DOMES SĒDE 2019.GADA 11.APRĪLĪ PROTOKOLS NR. 5 Raunas ielā 4, Cēsīs, Cēsu nov. Sēde sasaukta: Sēdi atklāj: plkst.1

CĒSU NOVADA DOMES SĒDE 2019.GADA 11.APRĪLĪ PROTOKOLS NR. 5 Raunas ielā 4, Cēsīs, Cēsu nov. Sēde sasaukta: Sēdi atklāj: plkst.1 CĒSU NOVADA DOMES SĒDE 2019.GADA 11.APRĪLĪ PROTOKOLS NR. 5 Raunas ielā 4, Cēsīs, Cēsu nov. Sēde sasaukta: 05.04.2019. Sēdi atklāj: 11.04.2019. plkst.10.00 Sēdi slēdz: 11.04.2019. plkst. 12.15 Sēdē piedalās

Sīkāk

Apstiprināti Ar 2018.gada 18.aprīļa Inčukalna novada domes lēmumu protokols Nr Nekustamā īpašuma, kas atrodas Inčukalna novadā, Vangažos, Gauj

Apstiprināti Ar 2018.gada 18.aprīļa Inčukalna novada domes lēmumu protokols Nr Nekustamā īpašuma, kas atrodas Inčukalna novadā, Vangažos, Gauj Apstiprināti Ar 2018.gada 18.aprīļa Inčukalna novada domes lēmumu protokols Nr. 6-41.. Nekustamā īpašuma, kas atrodas Inčukalna novadā, Vangažos, Gaujas ielā 18, telpu grupa 011, nomas tiesību izsoles

Sīkāk

LETTISKA Solnas pilsēta Ievads 1

LETTISKA Solnas pilsēta Ievads 1 LETTISKA Solnas pilsēta Ievads 1 Tā tiek vadīta Solna Pilsētas deputāti likumu un noteikumu robežās var brīvi izlemt, kā tiks vadīta Solna. Politiskā vīzija ir tāda, ka Solnai ir jābūt vienotai un dzīvotspējīgai

Sīkāk

Microsoft Word - 206C8062.doc

Microsoft Word - 206C8062.doc NACIONĀLĀ RADIO UN TELEVĪZIJAS PADOME Smilšu ielā 1/3, Rīga LV 1939, Latvija, tālrunis: 7221848, 7220564; fakss 7220448 Rīgā, 2001.gada20.aprīlī Rīkojums Nr. 01-06-45 Par "Nolikums par kārtību, kādā Nacionālās

Sīkāk

Noraksts

Noraksts NORAKSTS Lieta Nr.A420800910 SKA-568/2013 SPRIEDUMS Rīgā 2013.gada 2.jūlijā sastāvā: Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments šādā senatore L.Slica senatore J.Briede

Sīkāk

Microsoft Word - NVO jurista 1.padoms

Microsoft Word - NVO jurista 1.padoms NVO Jurista padoms Padoma autore: Marija Heislere Celma Redaktore: Rasma Pīpiķe Noformējums: Edgars Grigorjevs Latvijas Pilsoniskā alianse, 2010 NVO jurista padoms tapis ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas

Sīkāk

LV C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS P

LV C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS P C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 26.10.2012. 7. PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS PUSES, ŅEMOT VĒRĀ to, ka saskaņā ar Līguma par Eiropas

Sīkāk

1

1 SAISTOŠIE NOTEIKUMI Ādažu novadā A P S T I P R I N Ā T I ar Ādažu novada domes 2019.gada 25.jūnija sēdes lēmumu (protokols Nr.14 22) 2019.gada 25.jūnijā Nr. 14/2019 Grozījumi Ādažu novada domes saistošajos

Sīkāk

lemums_Julas_Mazas_Juglas_DP

lemums_Julas_Mazas_Juglas_DP RĪGAS PILSĒTAS BŪVVALDE Reģistrācijas Nr.LV90002719440, Amatu iela 4, Rīga, LV-1050, tālrunis 67105800, fakss 67012805 e-pasts: buvvalde@riga.lv, www.rpbv.lv Rīgā 18.07.2014. Nr. BV-14-8692-nd Uz Uz 02.12.2013.

Sīkāk

Microsoft Word pienemtielemumi.doc

Microsoft Word pienemtielemumi.doc DOMES SĒDES PROTOKOLS Talsos 2008.gada 25.februārī Sēde sasaukta plkst.15.00 Sēdi atklāj plkst.15.00 SĒDĒ PIEDALĀS Domes deputāti: Domes administrācijas darbinieki: SĒDĒ NEPIEDALĀS Domes deputāti: Aivars

Sīkāk

Valmieras novada fonda statūti

Valmieras novada fonda statūti Reģistrēts biedrību un nodibinājumu reģistrā Rīgā, 201.gada. ar Nr. 40008093066 N o d i b i n ā j u m a «V A L M I E R A S N O V A D A F O N D S» s t a t ū t i Statūti apstiprināti dibināšanas sapulcē

Sīkāk

Klientu klasifikācijas politika, sniedzot ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus II Mērķis Klientu klasifikācijas politikas, snied

Klientu klasifikācijas politika, sniedzot ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus II Mērķis Klientu klasifikācijas politikas, snied Klientu klasifikācijas politika, sniedzot ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus II Mērķis Klientu klasifikācijas politikas, sniedzot ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Bu

LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr , Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Bu LATVIJAS REPUBLIKA BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90009114148, Juridiskā adrese : Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Burtnieku novads, LV-4206 Pasta adrese: Vanagu iela 4,

Sīkāk

CM_PETI

CM_PETI EIROPAS PARLAMENTS 2009-2014 Lūgumrakstu komiteja 29.8.2014 PAZIŅOJUMS KOMITEJAS LOCEKĻIEM Temats: Lūgumraksts Nr. 1453/2007, ko Ringsend Irishtown un Sandymount Vides grupas vārdā iesniedza Īrijas valstspiederīgais

Sīkāk

Latvijas Republika Daugavas iela 29, Mārupe, Mārupes novads, LV tālrunis: , fakss: , e-pasts:

Latvijas Republika Daugavas iela 29, Mārupe, Mārupes novads, LV tālrunis: , fakss: , e-pasts: Latvijas Republika Daugavas iela 29, Mārupe, Mārupes novads, LV - 2167 tālrunis: 67934695, fakss: 67149858, e-pasts: marupe.info@marupe.lv, www.marupe.lv Mārupes novada Dome SAISTOŠIE NOTEIKUMI Nr. 18/2009

Sīkāk

BoS 2018 XX (Extension of the JC GL on complaints-handling - draft Final report).docx

BoS 2018 XX (Extension of the JC GL on complaints-handling - draft Final report).docx 04/10/2018 JC 2018 35 Pamatnostādnes par sūdzību izskatīšanu vērtspapīru un banku nozarē Pamatnostādnes par sūdzību izskatīšanu vērtspapīru (EVTI) un banku (EBI) nozarē Mērķis 1. Lai nodrošinātu patērētāju

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA NAUKŠĒNU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr Pagasta namā, Naukšēnos, Naukšēnu pagastā, Naukšēnu novadā, LV-4244 tālr./fakss 6426

LATVIJAS REPUBLIKA NAUKŠĒNU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr Pagasta namā, Naukšēnos, Naukšēnu pagastā, Naukšēnu novadā, LV-4244 tālr./fakss 6426 LATVIJAS REPUBLIKA NAUKŠĒNU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr.90009115247 Pagasta namā, Naukšēnos, Naukšēnu pagastā, Naukšēnu novadā, LV-4244 tālr./fakss 64268795, 64268288, e-pasts- dome@naukseni.lv -------------------

Sīkāk

AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Lāčplēša iela 1A, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101, tālr , e-pasts

AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Lāčplēša iela 1A, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101, tālr , e-pasts AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Lāčplēša iela 1A, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101, tālr. 65133930, e-pasts dome@aizkraukle.lv, www.aizkraukle.lv NOTEIKUMI Nr.2018/4 Aizkrauklē APSTIPRINĀTI ar

Sīkāk

RĪGAS DOMES 68. SĒDES DARBA KĀRTĪBA Nr. Nosaukums Dok.Nr. Ziņotājs 1. Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos

RĪGAS DOMES 68. SĒDES DARBA KĀRTĪBA Nr. Nosaukums Dok.Nr. Ziņotājs 1. Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos RĪGAS DOMES 68. SĒDES DARBA KĀRTĪBA 16.02.2016. 14.00 Nr. Nosaukums Dok.Nr. Ziņotājs 1. Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" RD-16-3864-lp/2

Sīkāk

Sabiedriskās organizācijas

Sabiedriskās organizācijas Statūtu grozījumi apstiprināti LaMSF Kongresā Rīgā, 2013.gada 16.martā Reģistrēts Biedrību un nodibinājumu reģistrā Rīgā, 2013.gada 2.aprīlī Ar. Nr. 40008022951 Biedrība Latvijas Motosporta Federācija

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS ĀDAŽU NOVADA SOCIĀLĀ DIENESTA NOLIKUMS APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 2010.gada 23.februāra sēdes protokolu Nr.4 7.2. Izdots saskaņā ar,,sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 10.panta otro

Sīkāk

Apstiprināti ar Dundagas novada pašvaldības Privatizācijas, atsavināšanas un iznomāšanas komisijas 2016.gada 7.aprīļa sēdes lēmumu (prot. Nr.2., p.2.)

Apstiprināti ar Dundagas novada pašvaldības Privatizācijas, atsavināšanas un iznomāšanas komisijas 2016.gada 7.aprīļa sēdes lēmumu (prot. Nr.2., p.2.) Apstiprināti ar Dundagas novada pašvaldības Privatizācijas, atsavināšanas un iznomāšanas komisijas 2016.gada 7.aprīļa sēdes lēmumu (prot. Nr.2., p.2.) Noteikumi Nekustamā īpašuma Saules ielā 16 daļas (2.daļas)

Sīkāk

Microsoft Word - saist_not27.doc

Microsoft Word - saist_not27.doc Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr. 90009113532 Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis 63232110; fakss 63232130; e-pasts: dome@talsi.lv Stājas spēkā

Sīkāk

4

4 IZMANTOTIE SAĪSINĀJUMI Atbildīgā iestāde Fonds Konkurss KPFI Projekta līgums LR Vides ministrija SIA Vides investīciju fonds Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāts konkurss "Siltumnīcefekta

Sīkāk

Microsoft Word - kn17p1.doc

Microsoft Word - kn17p1.doc Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtajā redakcijā 1.pielikums Ministru kabineta 2009.gada 6.janvāra noteikumiem Nr.17 Eiropas Sociālā fonda projekta iesnieguma veidlapa Projekta nosaukums: Darbības

Sīkāk

GEN

GEN Eiropas Savienības Padome Briselē, 2015. gada 28. aprīlīx` (OR. en) 7119/15 Starpiestāžu lieta: 2015/0044 (NLE) VISA 93 COASI 27 LEĢISLATĪVIE AKTI UN CITI DOKUMENTI Temats: Nolīgums starp Eiropas Savienību

Sīkāk

NORAKSTS

NORAKSTS Lieta Nr.A420476712 (A01742-13/43) ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĪGAS TIESU NAMS S P R I E D U M S LATVIJAS TAUTAS VĀRDĀ Rīgā 2013.gada 28.maijā Administratīvā rajona tiesa šādā sastāvā: tiesnesis S.Linkevičs,

Sīkāk