PRAKTISKO VINGRINĀJUMU ROKASGRĀMATA

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "PRAKTISKO VINGRINĀJUMU ROKASGRĀMATA"

Transkripts

1 Lpp.: 1 / 52 SATURS APRAKSTS Ievads... Iekārtas apraksts... Ieteicamie elementi (kas nav iekļauti iekārtas pamatkomplektā)... Procesa apraksts (principiālās shēmas pārnestas uz Vingrinājumu sadaļu... Praktiskās iespējas... Specifikācijas... Izmēri un svars... Nepieciešamie servisi... TEORIJA DARBĪBA N-ALI02: Galvenais barošanas bloks... N-ALI03: AC papildus barošanas bloks... N-REV: Vienfāzu mainīgais rezistors... N-CON01: 3-polu Kontaktors (24 Vac)... N-LAM02: Trīs lampu modulis... N-PUL48: Trīs dubultpogu modulis... N- VVCC/M: DC motora ātruma regulators... FLYW: Spararats... EMT12: Universālais motors (vienfāzu)... Eksperimenta uzsākšana... Eksperimenta pabeigšana... GALVENIE NORĀDĪJUMI UN BRĪDINĀJUMI

2 7 Lpp.: 2 / APRAKSTS Ievads Universālā motora pielietojuma stends AEL-UMA ir izstrādāts universālā motora un tā raksturlielumu izpētei. Stends sastāv no pamatiekārtas, kas izveidota no sērijveida moduļiem, un no universālā motora. Izmantojot šo stendu, lietotājs var padziļināti apgūt universālā motora darbību un tā slēgumus, pielietojot to rūpnieciskajā jomā. Lai uzzinātu, kā darbojas universālie motori, stenda sastāvā ir iekļauts arī spararats un virkne mērīšanas un vadības ierīču. Ar šo aprīkojumu lietotājs var simulēt dinamiskās slodzes un izmērīt ātrumu un svarīgākos elektriskos parametrus. Vēl viena svarīga ierīce, kas iekļauta šajā pielietojumā, ir ātruma regulators, kas ļauj regulēt motora ātrumu. Visi šie elementi ir nepieciešami, lai izpētītu universālā motora īpašības.

3 . Attēls 1: AEL-UMA stends Lpp.: 3 / 52

4 Lpp.: 4 / Iekārtas apraksts N-ALI02: Galvenais barošanas bloks Attēls 2: N-ALI02 modulis Galvenais barošanas bloks nodrošina strāvas piegādi stenda pārējiem moduļiem. Tas ir vienfāzes sprieguma pievades avots ar rūpniecisku magnetotermālo slēdzi, drošības atslēgu, avārijas atslēgšanas pogu un izvada ligzdām: līnijai L, neitrālai N un sazemējumam GND.

5 Lpp.: 5 / 52 N-ALI02 modulim ir sekojoši elementi: Attēls 3: N-ALI02 vadības elementi VAC ievada spraudnis: Modulis ietver arī barošanas kabeli, caur ko modulis tiek pievienots tīklam. Attēls 4: Barošanas pieslēguma kabelis

6 Lpp.: 6 / Diferenciālā aizsardzība: 2-polu diferenciālais slēdzis 240V / 30mA / 25A (ar testu) un 2 polu magneto-termālais slēdzis 230 / 400V-16A / 6kA, lai nodrošinātu stenda drošu ekspluatāciju. 3. Barošanas avota pievienojuma indikators: šis indikators norāda, ka modulis ir pievienots un magnētiskā termiskā aizsardzība ir aktivizēta. 4. Aktīvās izejas indikators: šī gaisma tiks aktivizēta, ja darbojas moduļa visas aizsargierīces. Ja tas notiek, barošanas padeves modulis ir gatavs lietošanai. 5. Avārijas apturēšanas poga: Drošības poga tiek izmantota, kad strāvas padeves ķēde ir jāpārtrauc nekavējoties, saskaroties ar avārijas situāciju. 6. Drošības atslēga: atslēgai ir divas pozīcijas: ON un OFF. Atbildīgais laboratorijas skolotājs var atslēgt atslēgu izslēgtā pozīcijā, lai neļautu studentiem izmantot moduli. Pārbaudiet, vai ieslēdzas indikators outputs ON, ja ir aktivizēts magneto-termālais slēdzis, deaktivizēta drošības poga, kad drošības atslēga tiek ieslēgta ON pozīcijā. 7. Vien-fāzu ligzdas: Tās ir divas vien-fāzes izejas 230VAC. 8. Zemes ligzda: šai ligzdai ir jāpievienojas obligāti, jo, ja ķēdē kaut kur ir kļūme, to automātiski konstatē strāvas padeves slēdža noplūdes strāvas aizsardzība. Drošības nolūkos zemes ligzda ir savienota arī ar moduļa korpusu.

7 Lpp.: 7 / N-ALI03. AC papildus barošanas bloks Attēls 5: N-ALI03 modulis Šis modulis nodrošina 24VAC, 24VDC un mainīgu spriegumu no 0 līdz 24VDC vadības un signālu shēmām..

8 Lpp.: 8 / FLYW. Spararats Attēls 6: FLYW spararata modulis Tas sastāv no spararata, kas sagatavots darbam ar motoru vai motoriem, kas iekļauti pieteikumā. Spararats ir rotējoša mehāniska ierīce, ko izmanto kā dinamisku slodzi vai rotācijas enerģijas uzglabāšanai..

9 Lpp.: 9 / N-PUL48. Trīs dubultpogu modulis Attēls 7: N-PUL48 modulis Šis modulis sastāv no trim dubultpogām, kurai katrai ir normāli atvērtais NO kontakts (zaļš) un normāli slēgtais NC kontakts (sarkans). Šīs pogas ir paredzētas, lai ieslēgtu/izslēgtu dzinējus.

10 Lpp.: 10 / N-CON01. 3-polu Kontaktors (24 Vac) Attēls 8: N-CON01 modulis Šis modulis sastāv no trim slēdžiem, kas savienoti ar sarkanām, dzeltenām un zaļām ligzdām. Lai vadītu slēdžu ieslēgšanos un izslēgšanos, tam ir vadības spole, kas vienlaicīgi ieslēdz visus slēdžus. Slēdžu izejas stāvoklis ir atvērts NO. Ja jūs padodiet 24VAC uz vadības spoli, slēdži tiek ieslēgti, ļaujot strāvai plūst starp attiecīgās krāsas ligzdām. Lai slēdžus izslēgtu, ir nepieciešams atvienot 24VAC no vadības spoles. Bez tam, ir trīs normāli atvērti NO papildu kontakti ar melnām ligzdām un divi normāli slēgti NC kontakti ar sarkaniem ligzdām. Šie slēdži tiek aktivizēti vienlaicīgi ar iepriekšējiem.

11 Lpp.: 11 / N-LAM02. Trīs lampu modulis Attēls 9: N-LAM02 modulis Šis modulis sastāv no 24VAC lampām. Ir trīs lampas: sarkanā, dzeltenā un zaļā krāsā. Šī moduļa biežākais pielietojums ir signalizēt par shēmas elementu stāvokli.

12 Lpp.: 12 / N-VVCC/M. DC motora ātruma regulators Attēls 10: N-VVCC/M modulis N-VVCC / M ir maināma līmeņa līdzstrāvas barošanas avots, ko izmanto dažādiem mērķiem: Lai regulētu līdzstrāvas motora ātrumu. Tas ļauj modificēt spriegumu līdzstrāvas motora ieejā un līdz ar to tā ātrumu. Lai vadītu motora bremzēšanas griezes momentu. Ja šis maināma līmeņa līdzstrāvas barošanas avots ir savienots ar bremzēšanas iekārtu, piemēram, virpuļstrāvas bremzi, tad elektriskā strāva, kas tiek padota caur N-VVCC, var noteikt vēlamo bremzēšanas griezes momentu. Tehniskā specifikācija: Ievades spriegums: 230 VAC Maināms izvades spriegums: VCC Nominālā strāva: 2A

13 Lpp.: 13 / N-REV. Vienfāzu mainīgais rezistors Attēls 11: N-REV. Vienfāzu mainīgais rezistors Šo moduli izmanto, lai modelētu mainīgu elektroenerģijas patēriņu. Šis modulis sastāv no mainīga rezistora 150 Ω, ko students var mainīt ar vērtību selektoru. Tā maksimālā jauda ir 500 W. Šajā stendā šo moduli izmanto virknē ar motoru, lai vadītu tā ātrumu. Turklāt šim modulim ir 2A drošinātājs moduļa aizsardzībai.

14 Lpp.: 14 / EMT12. Universālais motors (vien-fāzu) Attēls 12: EMT12. Universālais motors (vien-fāzu) Tas sastāv no vienfāzes universālā motora ar tahodynamo. Universālais motors tiek pielietots gan DC, gan AC režīmā.

15 Lpp.: 15 / Ieteicamie elementi (kas nav iekļauti iekārtas pamatkomplektā) N-MED09. AC Ampērmetrs (0-2,5 A) Attēls 13: N-MED09 modulis N-MED09 modulis ir maiņstrāvas ampērmetrs, kas paredzēts, lai parādītu motora pašreizējo strāvas patēriņu tam darbojoties, vai strāvas maksimumu pārejas režīmā, kad motors tiek iedarbināts. Tehniskā specifikācija: Mērīšanas diapazons: A

16 Lpp.: 16 / N-MED80. DC Ampērmetrs (0-3A) Attēls 14: N-MED80 modulis Šim modulim ir analogais ampērmetrs, ko izmanto līdzstrāvas mērīšanai. Tehniskā specifikācija: Mērīšanas diapazons: 0-3 ADC.

17 Lpp.: 17 / N-MED21. AC Voltmetrs (0-250 V) Attēls 15: N-MED21 modulis Šim modulim ir analogais voltmetrs, ko izmanto, lai izmērītu maiņspriegumu. Tehniskā specifikācija: Mērīšanas diapazons: VAC.

18 N-MED17. DC Voltmetrs (0-200 V) Attēls 16: N-MED17 modulis Šim modulim ir analogais voltmetrs, lai mērītu līdzspriegumu. Tehniskā specifikācija: Mērīšanas diapazons: VDC. Lpp.: 18 / 52

19 Lpp.: 19 / MED65. Digitālais multimetrs Attēls 17: N-MED65 modulis Šis modulis ir ciparu multimetrs ar 3 ½ zīmju ekrānu, ar 4 mm ligzdām un mērīšanas kabeļiem pieslēgumu veikšanai. Ar šo multimetru mēs veiksim mērījumus: Spriegumam. Strāvai. Pretestībai. Kapacitātei.

20 Lpp.: 20 / TECNEL/TM. Optiskais apgriezienu mērītājs Attēls 18: TECNEL/TM modulis Tahodynamo ir elements, ko izmanto elektromotoru rotācijas ātruma mērīšanai. Šai ierīcei ir slēdzis, lai izvēlētos darba režīmus: m/min ar kontaktu rpm ar kontaktu rpm foto Parastais darba režīms ir rpm contact, jo rotējošais mobilais elements tiek uzstādīts kopā ar motora vārpstu.

21 Mobīlais elements, jāpievieno Lpp.: 21 / 52 Ātruma lasīšanas režīmi motoram Attēls 19: TECNEL/TM daļas Palaišanas poga lai aktivētu ātruma mērīšanu Attēls 20: TECNEL/TM palaišanas poga

22 Lpp.: 22 / Praktiskās iespējas 1. - Pamatdarbības ar vadības loģikas shēmu universālā motora mīkstai iedarbināšanai ar bloķēšanu un mainīgo rezistoru AC vadības loģikas shēma universālā motora mīkstai iedarbināšanai ar bloķēšanu un mainīgo rezistoru AC vadības loģikas shēma motora mīkstai iedarbināšanai ar bloķēšanu un mainīgo rezistoru. Universālā motora ātruma un strāvas vadība AC vadības loģikas shēma universālā motora reversa vadībai DC vadības loģikas shēma universālā motora mīkstai iedarbināšanai ar bloķēšanu un mainīgo rezistoru DC vadības loģikas shēma universālā motora mīkstai iedarbināšanai ar bloķēšanu un mainīgo rezistoru. Universālā motora ātruma un strāvas vadība DC vadības loģikas shēma universālā motora reversa vadībai.

23 Lpp.: 23 / Specifikācijas N-ALI02. Galvenais barošanas bloks. Ievada spriegums (vien-fāzu): 230 VAC, PH+N+G. ON-OFF izņemama atslēga. Izejas sprieguma izvadi: divi vien-fāzes: 230 VAC. Vien-fāzes sprieguma ievada kabelis ar pieslēguma spraudni. Diferenciālais magnētiskais termo-slēdzis, 2 polu, 25 A, 30 ma AC 6 KA N-ALI03. AC Papildus barošanas bloks. Ievada spriegums (vien-fāzu): 230VAC PH+N+G. Izvada spriegumi: vien-fāzu 24 VAC/12 VAC, 24 VDC, 0-24 VDC, maināms ar potenciometru N-PUL48. Trīs dubultpogu modulis. Trīs neatkarīgi ieslēdzēji. Nominālais spriegums: 24 VAC. Trīs dubulas pogas (zaļas un sarkanas). Kontakti: Trīs normāli atvērti (NO) kontakti zaļajām pogām, Divi normāli slēgti (NC) kontakti sarkanajām pogām. Zemējuma ligzda N-LAM02. Trīs lampu modulis. Nominālais spriegums: 24 VAC. Trīs lampas (sarkana, dzeltena un zaļa). Zemējuma ligzda.

24 Lpp.: 24 / N-CON01. 3-polu Kontaktors (24 VAC). Nominālais spriegums jaudas kontaktiem: 400 VAC. Nominālais spriegums vadības kontaktiem: 24 VAC. Nominālais spriegums vadības spolei: 24 VAC. Kontakti: Viens trīs-fāzu normāli atvērts (NO) kontakts jaudas ķēdēm. Trīs normāli atvērti (NO) kontakti vadības ķēdēm. Divi normāli slēgti (NC) kontakti vadības ķēdēm. Zemējuma ligzda FLYW. Spararats. Svars: 2 kg. Maksimāli ieteicamais rotācijas ātrums: 4000 r.p.m. Inerces moments: 0,0025 kgm² N-VVCC/M. DC motora ātruma regulators (ieteicamā opcija). Ievada spriegums: 230 VAC. Maināms izvada spriegums: VCC. Drošinātājs: 2 A. Zemējuma ligzda N-REV. Mainīgais rezistors. Mainīgais rezistors Omi. Maksimālā jauda: 500 W. Potenciometrs. Izvadi: Trīs ligzdas, lai izvēlētos visu vai mainīgo pretestību. Drošinātājs: 2 A EMT12. Universālais motors. Ievada spriegums: VAC/ VDC. Jauda: 230 W. Ātrums: 9000 r.p.m.

25 7.1.7 Stenda izmēri un svars x 320 x 920 mm aptuveni kg aptuveni Nepieciešamie servisi - Barošanas spriegums: trīs-fāzu, 380V/50Hz vai 220V/60Hz, 20 kw. Lpp.: 25 / 52

26 Lpp.: 26 / TEORIJA Ievads Universālais motors ir īpašs motora tips, kas paredzēts darbam ar DC vai vienfāzes maiņstrāvas padevi. Universālais motors ir ļoti līdzīgs DC virknes motoram, bet ir nedaudz pārveidots, lai motors varētu darboties arī no maiņstrāvas. Šiem motoriem parasti ir virknes tinumi (rotora un statora tinumi ir virknē), līdz ar to tiem ir liels iedarbināšanas moments. Universālie motori parasti var darboties ar lielu ātrumu, RPM, un tie var pārsniegt pat apgr./min. Ar maiņstrāvas padevi to darbības ātrums ir zemāks, nekā ar līdzīga sprieguma līdzstrāvas padevi, jo reaktivitātes sprieguma kritums pie maiņstrāvas ir lielāks, nekā pie līdzstrāvas Universālā motora uzbūve Universālā motora konstrukcija ir ļoti līdzīga līdzstrāvas motora konstrukcijai. Tas sastāv no statora, uz kura ir uzstādīti lauka poli. Lauka tinumi tiek savīti uz lauka poliem. Tomēr viss magnētiskais ceļš (statora lauka ķēde un arī rotors) ir laminēts. Laminēšana ir nepieciešama, lai samazinātu virpuļstrāvas, kas rodas AC režīmā. Rotācijas armatūra ir ar taisnām vai novirzītām spraugām un komutatoru ar uz tā balstītām sukām. Komutācija AC režīmā ir sliktāka nekā DC, jo armatūras spolēs tiek ierosināta strāva. Šī iemesla dēļ universālajiem motoriem tiek izmantotas augstas izturības sukas.

27 Lpp.: 27 / Īpašības un darbība Universālais motors tiek modificēts vairākos veidos, lai nodrošinātu pareizu maiņstrāvas padeves darbību. Parasti tiek pievienots kompensējošs tinums kopā ar laminētiem polu gabaliem, atšķirībā no vienlaidus poliem, kas atrodami līdzstrāvas motoros. Universālā motora armatūrai parasti ir daudz vairāk ruļļu un plākšņu nekā līdzstrāvas motoros, un līdz ar to spolēm ir mazāk tinumu. Tas samazina induktivitāti. Tagad, pievēršoties universālā motora darbības principa detaļām, ir svarīgi skaidri saprast Fleminga kreisās rokas likumu, lai noteiktu spēka virzienu, kas iedarbojas uz līdzstrāvas motora rotora vadiem. Attēls 21: Fleminga kreisās rokas likuma demonstrējums Fleminga kreisās rokas likums saka, ka, ja mēs vēršam mūsu kreisās rokas rādītājpirkstu, vidējo pirkstu un īkšķi virzienos tā, ka magnētiskā lauka virziens (attēlots ar rādītājpirkstu), ir perpendikulārs strāvas virzienam (ko attēlo vidējais pirksts), tad uz vadītāju iedarbojas spēks virzienā, ko norāda īkšķis un tas ir perpendikulārs magnētiskā lauka un strāvas virzienam vadītājā.

28 Lpp.: 28 / 52 Universāls motors darbojas ar līdzstrāvas vai vienfāzes maiņstrāvas padevi. Kad universālais motors tiek barots ar līdzstrāvas padevi, tas darbojas kā DC virknes motors. Attēls 22. Universālā motora lauka spoļu un rotora spoļu diagramma. Strāvas plūsma statora tinumā rada elektromagnētisko lauku. Tāda pat strāva plūst pa rotora vadiem. Ja elektromagnētiskā laukā ievieto vadītāju, pa kuru plūst strāva, uz to iedarbojas mehānisks spēks. Šā mehāniskā spēka vai griezes momenta dēļ rotors sāk griezties. Šā spēka virzienu nosaka Fleminga kreisās rokas likums.

29 Lpp.: 29 / 52 Attēls 23. Universālā motora uzbūve Barojot motoru ar maiņstrāvu, tā joprojām rada vienvirziena griezes momentu. Tā kā rotora tinumi un statora tinumi ir savstarpēji savienoti, strāva tajos ir vienā fāzē. Tādējādi, mainoties AC polaritātei periodiski, strāvas virziens rotora un statora tinumos arī mainās vienlaicīgi. Tādējādi magnētiskā lauka virziens un rotora strāvas virziens ir tāds, ka uz rotora vadītāju vērstais spēka virziens paliek nemainīgs. Tādējādi, neatkarīgi no maiņstrāvas vai līdzstrāvas padeves, universālais motors maiņstrāva srežīmā darbojas ar tādu pašu principu kā DC virknes motors.

30 Lpp.: 30 / Universālā motora vienādojumi Apsveriet virknē ierosinātu līdzstrāvas motoru un tā ekvivalentu ķēdi Attēls 24. Virknē ierosināts DC motors, norādot elektriskās un mehāniskās atskaites zīmes Turklāt ņemiet vērā parastos vispārējos līdzstrāvas motoru vienādojumus: Virknes ierosmes gadījumā, kad šie vienādojumi kļūst sekojoši: Ja barošanas sprieguma faktiskā polaritāte ir pretēja atsauces zīmēm, kas

31 Lpp.: 31 / 52 norādītas attēlā, tas būs : Tas norāda, ka barošanas strāvas polaritātes maiņas gadījumā motors turpina griezties tajā pašā virzienā, un elektriskā ķēde turpinās pārsūtīt jaudu uz mašīnas mehānisko daļu. Līdz ar to, ja sērijveidā ierosinātā līdzstrāvas mašīna ir savienota ar maiņstrāvas avotu, kas nepārtraukti pārslēdz polaritāti, tā darbosies kā sērijveidā ierosināta līdzstrāvas mašīna ar tādu pašu griezes momenta - ātruma attiecību, kas līdzīga iepriekšējā sadaļā norādītajai. Motors ar kolektoru, kas paredzēts barošanai no maiņstrāvas avota, parasti tiek saukts par universālo motoru: Maiņstrāvas darbības laikā motors saņem strāvu, ko var uzskatīt par sinusoidālu: Tas radīs griezes spēku: Tam būs vidēja vērtība un svārstības ap šo vērtību ar divreiz lielāku frekvenci, nekā ir motora barošanas sprieguma frekvence.

32 Lpp.: 32 / 52 Tomēr ir jāatzīmē, ka visos vienādojumos, kas ir uzrakstīti iepriekšējā sadaļā, nav ņemta vērā iespējamā dinamiskā variācija daudzumiem, it īpaši, strāvai Ja mašīna ir pievienota maiņstrāvas avotam, šī strāva nepārtraukti mainīsies, un tas radīs būtiskas izmaiņas mašīnas darbībā, jo mašīnai ir arī iekšējās induktivitātes, un strāva, kas plūst vadītājos, rada elektromotoriskus spēkus. Jo lielāka frekvence, ko pievada universālajam motoram, jo vairāk tā darbība atšķirsies no līdzstrāvas motora raksturlielumiem Ātruma / slodzes raksturojumi Universālā motora ātruma slodzes raksturojums ir līdzīgs DC sērijas motora raksturlielumam. Sērijas elektromotori reaģē uz palielināto slodzi, palēninot apgriezienus; strāva palielinās un griezes moments palielinās proporcionāli strāvas kvadrātam, jo tāda pat strāvas plūsma ir gan rotorā, gan statora tinumā. Savukārt pretējā gadījumā, ja nav slodzes, motora ātrums sasniedz augstu vērtību. Parasti, lai iegūtu nepieciešamai slodzei atbilstošu ātrumu, tiek izmantoti pārnesumu reduktori. Ja motors apstājas, strāvu ierobežo tikai tinumu kopējā pretestība. Griezes moments var būt ļoti augsts, bet pastāv risks, ka tinumi tiks pārkarsēti. Darbinot ar maiņstrāvu, motora griešanās ātrums ir nedaudz mazāks kā ar DC, jo relatīvais sprieguma kritums ir pie AC, bet ne pie DC. Tātad, pie tās pašas slodzes motora apgriezienu skaits AC režīmā ir mazāks, nekā DC režīmā. Šī parādība īpaši novērojama pie lielām slodzēm.

33 Lpp.: 33 / 52 Palielinoties ātrumam, rotora induktivitātes rezultātā mainās ideālais komutācijas punkts. Maziem motoriem parasti ir fiksēta komutācija. Lai gan dažiem lielākiem universāliem motoriem ir rotējama komutācija, bet tas ir reti. Tā vietā lielākiem universāliem motoriem bieži ir kompensācijas tinumi virknē ar rotoru vai dažreiz tie ir induktīvi savienoti, bet novietoti deviņdesmit grādos pret elektriskā lauka galveno asi. Tādējādi tiek samazināta rotora reaktivitāte un uzlabota komutācija.. Attēls 25. Universālā motora raksturlīknes Pielietojumi Darbojoties ar normālām elektropārvades frekvencēm, universālo motoru jauda parasti ir zem 1000 vatiem. To lielais rotācijas ātrums padara tos noderīgus tādām ierīcēm kā blenderi, putekļsūcēji un matu žāvētāji, kur ir vēlams liels ātrums un viegls svars. Tos parasti izmanto arī pārnēsājamos mehāniskajos darbarīkos, piemēram, urbjmašīnās, slīpmašīnās, apaļajos un figūr zāģos, kur motora īpašības ir labi piemērotas. Universālie motori arī tradicionāli tiek izmantoti dzelzceļa vilces motoriem elektriskajos vilcienos. Šajā pielietojumā AC izmantošana, lai darbinātu motoru, kas sākotnēji bijis paredzēts darbam ar DC, rada efektivitātes zudumus to magnētisko

34 Lpp.: 34 / 52 komponentu virpuļstrāvas sildīšanas dēļ, jo īpaši motora lauka polu rajonos, kuriem DC gadījumā būtu izmantots vienlaidus materiāls. nevis laminēta dzelzs. Automobīļu dzinēju starteri parasti ir universālie motori, jo to priekšrocība ir nelielie izmēri un liels griezes moments pie zema ātruma. Dažiem starteriem ir pastāvīgi magnēti; citiem ir no viena līdz četriem poliem, kuru spoles ir savienotas ar šuntēšanas spoli, nevis kā virknē savienotas spoles.

35 Lpp.: 35 / DARBĪBA N-ALI02: Galvenais barošanas bloks Attēls 26. N-ALI02 modulis ar tā vadības elementiem Galvenā slēdža funkciju veic izņemama drošības atslēga (6), kas darbojas kā divu pozīciju slēdzis (ON-OFF). Avārijas spiedpogu (5) jāizmanto, kad avārijas situācijas gadījumā barošanas padeve ķēdē ir nekavējoties jāatslēdz. Sarkanās un melnās ligzdas (7) ir barošanas sprieguma L un N līnijas, kas piegādā 230 VAC tām pievienotajiem moduļiem. Dzeltenā ligzda (8) ir zemējums GND, kas nepieciešams, lai izvairītos no noplūdes strāvas kaitējuma lietotājam. Drošības nolūkā tai ir jābūt savienotai ar moduļa korpusu. Kad modulis ir pieslēgts barošanas tīklam (1) un magneto-termālais slēdzis

36 Lpp.: 36 / 52 ir ieslēgts, avārijas pogas tuvumā esošais sarkanais indikators (3) spīd, neatkarīgi, kādā stāvoklī ir izņemamā drošības atslēga un avārijas poga. Otra sarkanā gaisma (4), kas atrodas blakus drošības atslēgai, tiks izgaismota tikai tad, ja izejas ligzdās (7) ir spriegums (tas ir, ja drošības atslēga ir pilnībā aktivizēta un avārijas poga nav nospiesta). Divu polu diferenciālās automātiskās aizsardzības slēdzis (2), kas ir 240V / 30mA / 25A (pārbaudīts), un divu polu automātiskais 230 / 400V-16A / 6kA magneto-termālais slēdzis (2) ir atbildīgi par iekārtas drošību.

37 Lpp.: 37 / N-ALI03: AC papildus barošanas bloks Attēls 27. N-ALI03 modulis ar tā sastāvdaļām Barošanas pievads tiek veikts caur 230VAC ligzdām (1), kuras tiek pievienotas galvenajam barošanas blokam. Spriegums tiek pārvērsts par 24VAC (2) un (3). Ar diožu taisngriezi tas tiek pārveidots arī uz 24VDC (4). Izmantojot potenciometru (6), ligzdā (5) iegūst arī mainīgu spriegumu 0-24 VDC. Šis modulis ir absolūti nepieciešams, lai iegūtu 24 VAC un 24 VDC spriegumus, ko mēs varam izmantot zemsprieguma vadības ķēdēs (24 VAC vai 24 VDC), lai nodrošinātu vienkāršāku un drošāku stenda lietošanu. Pārveidošanas attiecība ir: Rt=V1/V2

38 Lpp.: 38 / N-REV. Vien-fāzu mainīgais resistors Šis modulis ietver mainīgo rezistoru Ω. Vidējā ligzda ir mainīgā rezistora izeja; pagriežot potenciometru pa labi, pretestība palielinās līdz 150 Ω, bet pagriežot pa kreisi, pretestība samazinās. Ja izmantojat ligzdu pa labi, rezistora vērtība ir fiksēta (150 Ω). Pieslēdzoties mainīgam rezistoram, ir nepieciešams savienot vidējo ligzdu ar labo ligzdu, lai izvairītos no labās puses ietekmes pretestībā. Attēls 28: N-REV pieslēgums

39 Lpp.: 39 / 52 Attēls 29. N-REV pieslēguma shēma Virknē ar mainīgo rezistoru ir jāievieto slodze, lai izvairītos no īssavienojuma, ja potenciometru iestādām 0 Ω pozīcijā. Potenciometram esot 0 pozīcijā, caur slodzi plūdīs barošanas avota visa strāva. Potenciometram esot 150 Ω pozīcijā, strāva, kas iet caur slodzi, ir mazāka, jo mainīgais rezistors veido lielāku ķēdes kopējo pretestību.

40 Lpp.: 40 / N-CON01. 3-polu Kontaktors (24 Vac) Attēls 30: N-CON01 modulis Šis modulis sastāv no kontaktora ar galveno vadības spoli, kas vada galvenos jaudas kontaktus un papildus vadības kontaktus. Attēls 31. N-CON01 pieslēguma shēma

41 Lpp.: 41 / 52 Atbilstoši augstāk norādītajai shēmai, nospiežat NO spiedpogu, caur kontaktora vadības spoli sāk plūst strāva un tā visi kontakti maina savu stāvokli: saslēdzas galvenie jaudas kontakti, kā arī papildus vadības NO kontakti tiek aizvērti un NC kontakti tiek atvērti. Kad pārtraucat nospiest spiedpogu, kontaktora visi kontakti atgriežas sākotnējā stāvoklī.

42 Lpp.: 42 / N-LAM02. Trīs lampu modulis Attēls 32: N-LAM02 modulis Šis modulis sastāv no trim 24VAC lampām (sarkanas, zaļas un dzeltenas). Attēls 33. N-LAM02 moduļa lampas pieslēguma shēma. Atbilstoši shēmai, ja jūs nospiežiet spiedpogu, lampa iedegas. Savukārt, ja spiedpoga tiek atlaista, lampa nodziest.

43 Lpp.: 43 / N-PUL48. Trīs dubultpogu modulis Attēls 34: N-PUL48 modulis Šis modulis sastāv no trim dubult-pogām, kurām katrai ir pa vienam NO (nostrādā no zaļās pogas) kontaktam un NC (nostrādā no sarkanās pogas) kontaktam. Attēls 35. N-PUL48 darbības shēma, kad tiek nospiests NO kontakts (zaļā poga). Nospiežot NO spiedpogu (zaļo), ķēde noslēdzas un tai virknē ieslēgtā lampa iedegas.

44 Lpp.: 44 / 52 Attēls 36. N-PUL48 darbības shēma, kad tiek nospiests NC kontakts (sarkanā poga). Bet nospiežot ar/i NC spiedpogu (sarkano), ķēde tiek pārtraukta un tai virknē ieslēgtā lampa nodziest.

45 Lpp.: 45 / N- VVCC/M. DC motora ātruma regulators Attēls 37: N-VVCC/M modulis N-VVCC / M sastāv no variakiem, kas darbojas kā mainīgs līdzstrāvas barošanas avots, ko izmanto, lai vadītu tam pieslēgto līdzstrāvas motora ātrumu, kā arī, lai pārveidotu maiņstrāvas strāvu līdzstrāvā, ja moduļa ieejā ir padota maiņstrāva. Attēls 38. N-VVCC/M moduļa pieslēguma shēma Atbilstoši shēmai, izmantojot variaku, vadām ar to savienotā līdzstrāvas motora ātrumu, mainot spriegumu, kas iet cauri variakam.

46 Lpp.: 46 / 52 Attēls 39. N-VVCC/M moduļa pieslēguma shēma ar AC/DC transformāciju. Turklāt variaks var pārveidot maiņstrāvu, kas tam tiek padota, uz līdzstrāvu tā izejā.

47 Lpp.: 47 / FLYW. Spararats Attēls 40: FLYW modulis Modulis sastāv no spararata, kas sagatavots darbam kā dinamiska slodze vai rotācijas enerģijas uzkrāšanai, ko izmanto kopā ar motoru vai motoriem, kas iekļauti pielietojumā. Attēls 41. Motora attēlojums ar tam pievienotu spararatu Tas ir smags disks uz rotējošas ass, kas izlīdzina enerģijas piegādi no motora uz darba mehānismu. Spararata inerce stabilizē un samazina motora apgriezienu skaita svārstības. Pievienojot motoram spararatu, variet novērot, kā motors darbojas ar slodzi un kādas ir strāvas izmaiņas, iedarbinot motoru.

48 Lpp.: 48 / EMT12. Universālais motors (vien-fāzu) Attēls 42. EMT12. Universālais motors (vien-fāzu) Universālo motoru var izmantot ar maiņstrāvas vai līdzstrāvas barošanu. Kad universālais motors tiek barots ar līdzstrāvu, tas darbojas kā DC virknes motors. 1) Parametri Attēls 43. EMT12 parametri

49 2) Ligzdu plāksne Attēls 44. EMT12 ligzdu plāksne 3) Pieslēgumi a) A.C. pieslēgumi (AC): Attēls 45. EMT12 AC pieslēgumi Lpp.: 49 / 52

50 b) D.C. pieslēgumi (DC): Attēls 46: EMT12 DC pieslēgumi Lpp.: 50 / 52

51 Lpp.: 51 / Eksperimenta uzsākšana Veiciet tālāk norādītās darbības, lai vadītu pielietojamos moduļus, aktivizētu aizsardzību un ieslēgtu iekārtu: 1. Ieslēdziet magnētisko slēdzi, kas atrodas uz N-ALI02 moduļa priekšplates. 2. Pārbaudiet, ka avārijas apturēšanas poga nav nospiesta. 3. Ieslēdziet visu pielietoto moduļu barošanas slēdžus. 4. Tad pagrieziet drošības atslēgu ON pozīcijā Eksperimenta pabeigšana Veiciet tālāk norādītās darbības, lai izslēgtu iekārtu: 1. Izslēdziet visu pielietoto moduļu barošanas slēdžus. 2. Uz N-ALI02 moduļa priekšplates pagrieziet atslēgu OFF pozīcijā. 3. Pārbaudiet, ka atslēgas tuvumā esošais sarkanais indikators nodziest. 4. Izslēdziet magnētisko slēdzi uz N-ALI02 priekšplates.

52 Lpp.: 52 / GALVENIE NORĀDĪJUMI UN BRĪDINĀJUMI Pirms iekārtas jebkuras konfigurācijas nomaiņas ir nepieciešams izslēgt galveno barošanu, nospiežot moduļa avārijas pogu. Strāvas padevi var arī izslēgt, pagriežot galvenā barošanas avota moduļa atslēgu uz pozīciju OFF. Šo metodi izmantos tikai instruktors, un viņš vai viņa patur minēto atslēgu pie sevis, kad iekārta netiek izmantota, lai izvairītos no tās bezatbildīgas izmantošanas. Pārbaudiet, vai automātiskais magnētiskais slēdzis, kas novietots uz galvenā barošanas moduļa priekšplates, ir ieslēgts ON pozīcijā, lai moduļa strāvas padeve būtu aktīva. Ja praktiskā vingrinājuma veikšanai nepieciešams izmantot dažādos statīvos iemontētus moduļus, ir nepieciešams savienot šo statīvu korpusu zemējumus. Lai visi moduļi ir sazemēti. Jums vienmēr jāpatur prātā montāžas sprieguma līmenis, ievērojot, lai vadi ar mazajām spailēm tiek izmantoti zemiem spriegumiem (24V vai 12V) un vadi ar lielajām spailēm - augstiem spriegumiem (230V vai 400V). Ievērojiet spriegumu polaritāti, savienojot moduļus, kam nepieciešama polarizēta barošana. Pirms praktisko vingrinājumu veikšanas ar motoriem ieteicams pārbaudīt, vai motors ir stingri savienots ar tā pamatni. Pirms praktisko vingrinājumu veikšanas ar spararatu, ir ieteicams pārbaudīt, vai motora pamatne ir stingri savienota ar spararata pamatni, lai praktisko vingrinājumu veiktu drošā veidā un neradītu bojājumus rotējošiem elementiem vai traumas cilvēkiem. Nepievienojiet spararatu, kamēr motors rotē.

Drives, PLC and automation products for all needs

Drives, PLC and automation products for all needs BU Drives and Controls, May Frekvenču pārveidotāji visām vajadzībām. Slide 1 Biznesa struktūra piedziņa un vadība Pielietojuma nozares HVAC Pārtikas rūpniecība Dzērienu industrija Tīrais un netīrais ūdens

Sīkāk

1

1 1. Ko der zināt par elektriskajām mašīnām 1.1. Vispārīgi par elektriskajām mašīnām Lai saprastu elektrisko mašīnu darbību ir labi jāorientējas magnētismā, elektrotehnikā, jābūt labām zināšanām par stacionāriem

Sīkāk

Presentation title

Presentation title Tehniskās ekspertīzes un diagnostikas dienests Daudzdzīvokļu ēku elektrotīklu testēšana Uģis Skopans, Dienesta vadītājs 23.01.2014, Jūrmala Saturs Elektrotīklu pieļaujamās slodzes noteikšana Elektroinstalācijas

Sīkāk

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienojumu, bloķējošās strāvas pārbaudes EC motors un integrēta

Sīkāk

Laboratorijas darbi mehānikā

Laboratorijas darbi mehānikā Laboratorijas darbs Nr..1 Elektrisko mēraparātu pārbaude un mērdiapazona paplašināšana Studenta vārds, uzvārds:... Fakultāte, grupa:... Studenta apliecības numurs:... Teorētiskais pamatojums Praksē ne

Sīkāk

AMV 655/658 SU / 658 SD / 659 SD

AMV 655/658 SU / 658 SD / 659 SD Datu lapa Izpildmehānismi trīs punktu vadībai bez drošības funkcijas SU, SD ar drošības funkciju (atspere uz augšu/uz leju) Apraksts Izpildmehānismus bez jebkāda adaptera var izmantot kopā ar: - Vārstu

Sīkāk

Komisijas Regula (EK) Nr. 640/2009 (2009. gada 22. jūlijs) par Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 2005/32/EK īstenošanu attiecībā uz ekodizaina

Komisijas Regula (EK) Nr. 640/2009 (2009. gada 22. jūlijs) par Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 2005/32/EK īstenošanu attiecībā uz ekodizaina L 191/26 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 23.7.2009. KOMISIJAS REGULA (EK) Nr. 640/2009 (2009. gada 22. jūlijs) par Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 2005/32/EK īstenošanu attiecībā uz ekodizaina

Sīkāk

Datu lapa: Wilo-TOP-Z 30/10 (1~230 V, PN 10, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m v 0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 min. Wilo-TOP-Z 30/10 1~230V - Rp 1¼

Datu lapa: Wilo-TOP-Z 30/10 (1~230 V, PN 10, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m v 0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 min. Wilo-TOP-Z 30/10 1~230V - Rp 1¼ Datu lapa: Wilo-TOP-Z 3/1 (1~23 V, PN 1, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m 9 8 7 6 5 4 3 v,5 1 1,5 2 2,5 3 Wilo-TOP-Z 3/1 1~23V - Rp 1¼ m/s Atļautie sūknējamie šķidrumi (citi šķidrumi pēc pieprasījuma)

Sīkāk

Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) v 3 4 Rp ½ 0,4 0,8 1,2 Rp 1 m/s 0 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Rp 1¼ H/m Wilo-Strato

Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) v 3 4 Rp ½ 0,4 0,8 1,2 Rp 1 m/s 0 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Rp 1¼ H/m Wilo-Strato Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) 1 2 v 3 4 Rp ½,4,8 1,2 Rp 1 m/s,2,4,6,8 1, Rp 1¼ H/m Wilo-Stratos PICO 15/1-4, 25/1-4, 3/1-4 1~23 V - Rp ½, Rp 1, Rp 1¼ 4 Atļautie sūknējamie

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Superstatic 449 Statiskais siltumskaitītājs, statiskais dzesēšanas skaitītājs Pielietošana: Kompaktais siltumskaitītājs Superstatic 449 var tikt darbināts ar akumulatoru vai elektrotīklu. Tas tiek izmantots

Sīkāk

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Ģeometriski mainīgas un nemainīgas sistēmas Stieņu sistēmu struktūras analīzes uzdevums ir noskaidrot, vai apskatāmā sistēma ir ģeometriski mainīga, vai nemainīga.

Sīkāk

S4M_Quick_Reference_Guide

S4M_Quick_Reference_Guide S4M Rokasgrāmata Izmantojiet šo rokasgrāmatu sava printera ikdienas ekspluatācijā. Plašāku informāciju meklējiet S4M lietošanas instrukcijā. Ārējais izskats. attēls Printera ārpuse Priekšpuse Aizmugure

Sīkāk

Regio RC CDOC

Regio RC CDOC RC-CDOC Ieprogrammēts istabas kontrolieris ar displeju un komunikācijas iespēju RC-CDOC ir pilnībā ieprogrammēts istabas kontrolieris no Regio Midi sērijas, paredzēts sildīšanas, dzesēšanas un CO 2 regulēšanai

Sīkāk

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un iz

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un iz Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un izvēlnes taustiņiem, tiek iekļauts katla komplektācijā Plašs modulācijas diapazons 1 10: samazināts

Sīkāk

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 un videokolonoskopu CF-Q165. Nr. p.k. Tehniskie parametri

Sīkāk

Лабораторная работа №

Лабораторная работа  № Viļānu 41.arodvidusskola Antons Skudra Laboratorijas darbi Elektriskās mašīnas, piedziņa un tās vadība Viļāni 2008 2 EIROPAS SOCIĀLAIS FONDS Izdots ar ESF finansiālu atbalstu projekta Profesionālās izglītības

Sīkāk

1 10 UZDEVUMU PIEMĒRI Sasniedzamais rezultāts I II III 1. Izskaidro elektrisko lādiņu nodalīšanās piemērus dabā un tehnikā, lietojot jēdzienus: elektr

1 10 UZDEVUMU PIEMĒRI Sasniedzamais rezultāts I II III 1. Izskaidro elektrisko lādiņu nodalīšanās piemērus dabā un tehnikā, lietojot jēdzienus: elektr 0 UZDEVUMU PIEMĒRI. Izskaidro elektrisko lādiņu nodalīšanās piemērus dabā un tehnikā, lietojot jēdzienus: elektrizācija, lādiņu mijiedarbība, elektrostatiskā indukcija... Papildini teikumus! Ieraksti atbilstošos

Sīkāk

FinalExperiment1_latvian

FinalExperiment1_latvian Eksperimentālā kārta. Ceturtdiena, 2014. gada 17. jūlijs 1/8 Eksperiments. Ieraugi neredzamo! (20 punkti) Ievads Daudzām vielām piemīt optiskā anizotropija, kuras rezultātā gaismas laušanas koeficients

Sīkāk

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace v, m/s Projekta numurs: 8.3.2.1/16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sacensības Fizikas valsts 68. olimpiāde Otrā posma uzdevumi

Sīkāk

1

1 LATVIJAS ENERGOSTANDARTS LE 055 Pirmais izdevums 2003 ĢENERATORU, ĢENERATORU-TRANSFORMATORU BLOU, 110kV UN 330kV LĪNIJU, OPŅU, TRANSFORMATORU RELEJU AIZSARDZĪBAS UN AUTOMĀTIAS TEHNISĀ APOPE Standarts attiecināms

Sīkāk

1ZSE lv Rev 4.indd

1ZSE lv Rev 4.indd 1ZSE 5492-156 lv, red. 4 UBB tipa sprieguma slogregulatori Lietotāja rokasgrāmata Oriģinālā instrukcija Dokumentā sniegtā informācija ir vispārīga, un tā neattiecas uz visiem iespējamiem lietojumiem. Ja

Sīkāk

Datu lapa Kombinētais automātiskās balansēšanas vārsts AB-PM vārsts DN 10-32, PN 16 Apraksts AB-PM ir kombinēts automātiskās balansēšanas vārsts. Tā k

Datu lapa Kombinētais automātiskās balansēšanas vārsts AB-PM vārsts DN 10-32, PN 16 Apraksts AB-PM ir kombinēts automātiskās balansēšanas vārsts. Tā k Datu lapa Kombinētais automātiskās balansēšanas vārsts AB-PM vārsts DN 10-32, PN 16 Apraksts AB-PM ir kombinēts automātiskās balansēšanas vārsts. Tā kompaktajā vārsta korpusā ir trīs funkcijas: 1. Diferenciālā

Sīkāk

Dual TEMP PRO

Dual TEMP PRO Dual TEMP PRO 1 Darbības instrukcija Rezultāta nolasījums 5 Ievietotas zondes nolasījums HACCP pārbaudes gaismas diods (LED) SCAN poga (infrasarkanā) Režīma poga Zondes poga (zondes ievietošanas) Ievads

Sīkāk

1ZSE lv Rev 4.indd

1ZSE lv Rev 4.indd 1ZSE 5492-154 lv, red. 4 UZ tipa sprieguma slogregulatori Lietotāja rokasgrāmata Oriģinālā instrukcija Dokumentā sniegtā informācija ir vispārīga, un tā neattiecas uz visiem iespējamiem lietojumiem. Ja

Sīkāk

Vacon 100 FLOW Application Manual

Vacon 100 FLOW Application Manual vacon 100 flow FREKVENCES PĀRVEIDOTĀJI LIETOŠANAS ROKASGRĀMATA PRIEKŠVĀRDS VACON 3 PRIEKŠVĀRDS Dokumenta ID: DPD01525E Datums: 18.3.2016 Programmatūras versija: FW0159V013 PAR ŠO ROKASGRĀMATU Šīs rokasgrāmatas

Sīkāk

skaitampuzle instrukcija

skaitampuzle instrukcija MUZLE SKAITĀMPUZLE UZDEVUMU VARIANTI ARITMĒTIKAS PAMATU APGŪŠANAI. 1. 1. Saliek pamatni ar 10 rindām (pirmajā rindā 1 kauliņš, apakšējā 10 kauliņi). Kauliņus aiz apļiem atstāj tukšus. Skaita kauliņus katrā

Sīkāk

Mērīšanas līdzekļu metroloģiskās atbilstības novērtēšanas

Mērīšanas līdzekļu metroloģiskās atbilstības novērtēšanas LATVIJAS ENERGOSTANDARTS LEK 033 Pirmais izdevums 2002 TIEŠĀS DARBĪBAS INDIKĀCIJAS ANALOGO ELEKTRISKO MĒRLĪDZEKĻU METROLOĢISKĀS ATBILSTĪBAS NOVĒRTĒŠANAS METODIKA Standarts pieņemts Elektroietaišu ierīkošanas

Sīkāk

Logatherm WPS 10K L A ++ A + A B C D E F G A ++ A B C D E F G A 51 db kw kw kw db /2013

Logatherm WPS 10K L A ++ A + A B C D E F G A ++ A B C D E F G A 51 db kw kw kw db /2013 51 d 11 11 11 kw kw kw d 2015 811/2013 2015 811/2013 Izstrādājuma datu lapa par energopatēriņu Turpmākie izstrādājuma dati atbilst S regulu 811/2013, 812/2013, 813/2013 un 814/2013 prasībām, ar ko papildina

Sīkāk

ALBAU SIA V 03 v1 Lapa 1 Lapas 5 Produkta tehniskā datu lapa RAWLPLUG TFIX-8ST Siltumizolācijas stiprinājums Pielietošana: Siltumizolācijas stiprināju

ALBAU SIA V 03 v1 Lapa 1 Lapas 5 Produkta tehniskā datu lapa RAWLPLUG TFIX-8ST Siltumizolācijas stiprinājums Pielietošana: Siltumizolācijas stiprināju Lapa 1 Pielietošana: Siltumizolācijas stiprinājumi ir paredzēti minerālvates un putu polistirola stiprināšanai visās pamatnēs (A, B, C, D, E). APSTIPRINĀJUMI Sertificēti saskaņā ar ETAG 014, ETA-09/0144

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM Iebūvētais virtuves apgaismojums Labs, funkcionāls apgaismojums Funckionāls apgaismojums ir svarīgs jebkurā virtuves interjerā. Ar

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM Iebūvētais virtuves apgaismojums Labs, funkcionāls apgaismojums Funckionāls apgaismojums ir svarīgs jebkurā virtuves interjerā. Ar CEĻVEDIS PIRCĒJIEM Iebūvētais virtuves apgaismojums Labs, funkcionāls apgaismojums Funckionāls apgaismojums ir svarīgs jebkurā virtuves interjerā. Ar labu, vienmērīgu apgaismojumu virs darba virsmas gatavot

Sīkāk

Apgaismes produktu izpārdošanas cenas 2019

Apgaismes produktu izpārdošanas cenas 2019 Ielu gaismeklis 1x250W E40 IP65 HORNET 250S Montāžas metode: No augšas/sāniem Spuldze: Augstspiediena nātrija spuldze Spuldzes turētājs: E40 Nosegvāka materiāls: Plastmass matēts Staba augšas diametrs:

Sīkāk

Rīga, gada 4. februāris PIEDĀVĀJUMS NMS ELPA piedāvā iegādāties Vācijas ražotāja KERN svarus, kas paredzēti izmantošanai ārstniecības iestādēs.

Rīga, gada 4. februāris PIEDĀVĀJUMS NMS ELPA piedāvā iegādāties Vācijas ražotāja KERN svarus, kas paredzēti izmantošanai ārstniecības iestādēs. Rīga, 2016. gada 4. februāris PIEDĀVĀJUMS NMS ELPA piedāvā iegādāties Vācijas ražotāja KERN svarus, kas paredzēti izmantošanai ārstniecības iestādēs. Visi svari atbilst Ministru kabineta noteiktajām prasībām

Sīkāk

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai semināra modulī tiek paplašināta uzdevuma funkcionalitāte.

Sīkāk

Valsts pētījumu programmas Inovatīvi materiāli un viedās tehnoloģijas vides drošumam (IMATEH) 1.projekta Inovatīvi un daudzfunkcionāli kompozītmateriā

Valsts pētījumu programmas Inovatīvi materiāli un viedās tehnoloģijas vides drošumam (IMATEH) 1.projekta Inovatīvi un daudzfunkcionāli kompozītmateriā Valsts pētījumu programmas Inovatīvi materiāli un viedās tehnoloģijas vides drošumam (IMATEH) 1.projekta Inovatīvi un daudzfunkcionāli kompozītmateriāli ilgtspējīgām būvēm no vietējām izejvielām 5. nodevums

Sīkāk

PRIME NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS

PRIME NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS Ideāli piemērots nomainot tradicionālos apkures katlus jaunais kondensācijas katlu klāsts iekļauj sevī divus modeļus, 24 un 28 kw apkurei un karstā 24

Sīkāk

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus P, ETA 10/0390 sask. ar ETAG 004 Nr.

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus P, ETA 10/0390 sask. ar ETAG 004 Nr. 1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija 10 1020 CPD 020-024916 Knauf Termo Plus P, ETA 10/0390 sask. ar ETAG 004 Nr. 0115 Knauf Termo Plus P Ārējās siltumizolācijas kombinētā

Sīkāk

Renault Master furgona versiju cenu lapa

Renault Master furgona versiju cenu lapa FWD (priekšpiedziņa) L1H1 L1H2 L2H2 L2H3 L3H2 3,5 L3H3 GVW Motors / Versija dci 110 Euro6 26440 20890 27360 21610 2,8t dci 130 Euro6 28350 22400 Energy dci 170 Euro6 30290 23930 dci 110 Euro6 26920 21270

Sīkāk

Prezentacja programu PowerPoint

Prezentacja programu PowerPoint EnergoRisku Latvenergo klientiem Jūrmala, 18.02.2015 Regnārs Levenovičs, AAS Balta Galvenais īpašuma un speciālo risku parakstītājs Kas ir EnergoRisku? Īpaši Latvenergo klientiem izstrādāts s pakalpojums.

Sīkāk

X-Smart DFU LV WEB

X-Smart DFU LV WEB Lietošanas norādījumi LV LAPA ATSTĀTA TUKŠA APZINĀTI 2/48 BLVXS00DFUWEB / Rev.09 / 10-2018 Saturs Saturs 1 Ievads................................................... 6 1.1 Indikācijas................................................

Sīkāk

DFU X-Smart WEB

DFU X-Smart WEB LIETOŠANAS NORĀDĪJUMI LV LAPA ATSTĀTA TUKŠA APZINĀTI 2/48 JAP / F190270.LV / 07 / 2004 / updated 10/2015 Saturs Saturs 1 Ievads................................................ 6 1.1 Indikācijas.............................................

Sīkāk

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju,iestatījumu un izv

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju,iestatījumu un izv BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju,iestatījumu un izvelnes taustiņiem, tiek iekļauts katla komplektācijā

Sīkāk

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus M, ETA 10/0320 sask. ar ETAG 004 Nr.

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus M, ETA 10/0320 sask. ar ETAG 004 Nr. 1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija 10 1020 CPD 020-024918 Knauf Termo Plus M, ETA 10/0320 sask. ar ETAG 004 Nr. 0115 Knauf Termo Plus M Ārējās siltumizolācijas kombinētā

Sīkāk

Microsoft Word - Ti-085 Atskaite Nr 9_1.docx

Microsoft Word - Ti-085 Atskaite Nr 9_1.docx EIROPAS REĢIONĀLĀS ATTĪSTĪBAS FONDS Elektrosārņu process labākai titāna nogulsnējumu morfoloģijai Projekts Nr. 1.1.1.1./16/A/85 ( Progresa ziņojums 9/1) 2019 01.01 31.03. *Projekta zinātniskais vadītājs:

Sīkāk

Microsoft Word - TempoSelect.doc

Microsoft Word - TempoSelect.doc Lietošanas instrukcija Simboli, kas izmantoti instrukcijā Svarīga informācija Papildinformācija Atgādinājumi 1. Lietot tikai AA alkaline tipa baterijas 1.5V (LR06). 2. Nomainīt baterijas katras sezonas

Sīkāk

Microsoft Word - kaspars redig.doc

Microsoft Word - kaspars redig.doc CORRIGO E Apkures sistēma Pārstrādātais izdevums A CORRIGO E Lietošanas pamācība Apkures sistēmas kontrole CORRIGO E apkures sistēmas kontroles Lietošanas pamācība 3 1. Par CORRIGO E 3 2. Uzstādīšana un

Sīkāk

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt dažādos OPEL Zafira autoīpašnieku forumos. Līdz šim man

Sīkāk

SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr , mob. tel. Nr , e pasts: Reģ.Nr. 50

SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr , mob. tel. Nr , e pasts: Reģ.Nr. 50 SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr. 67379209, mob. tel. Nr. 29173009, e pasts: caunites.birojs@gmail.com, Reģ.Nr. 50003496771, būvkomersanta reģ.nr. 0242-R PASŪTĪTĀJS:

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINĀTS ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes 2007.gada 12.decembra lēmumu Nr.592 Elektroenerģijas tarifu aprēķināšanas metodika saistītajiem lietotājiem Izdota saskaņā ar Elektroenerģijas

Sīkāk

Microsoft Word - IeskaisuGrafiks_10b.doc

Microsoft Word - IeskaisuGrafiks_10b.doc Priekšmets - angļu valoda Klase 10.a,b Mācību gads 2008/09. Skolotājs - Gesja Živa Nr. tēma saturs 1. Unit 1. Dwellings, household chores, the Present Tenses, phrasal verbs. 2. Unit 2. Life events, the

Sīkāk

Instrukcija

Instrukcija 10.03.2009 Lietošanas pamācība Zema spiediena caurplūdes kaltēm TK Ar Valču tipa iztukšošanas mehānismu Ar Pulsāciju tipa iztukšošanas mehānismu Document No: 110 152 Address Visiting address Telephone

Sīkāk

KONTEINERU LIFTERS Ražotājs: SmartTEH Apraksts: SmartTEH piedāvā lielisku risinājumu beramkravas pārkraušanai. Revolucionārais konteineru lifters ļauj

KONTEINERU LIFTERS Ražotājs: SmartTEH Apraksts: SmartTEH piedāvā lielisku risinājumu beramkravas pārkraušanai. Revolucionārais konteineru lifters ļauj KONTEINERU LIFTERS Ražotājs: SmartTEH Apraksts: SmartTEH piedāvā lielisku risinājumu beramkravas pārkraušanai. Revolucionārais konteineru lifters ļauj pielādēt konteineru līdz malām, turklāt ātrākā veidā,

Sīkāk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 skaitļi. Katru divu skaitļu summa ir lielāka par 4. Pierādīt,

Sīkāk

Latvijas 43. astronomijas atklātās olimpiādes neklātienes kārta gada 16. aprīlī 1. TESTS Izvēlies tikai vienu atbildi 1. Kurš no šiem zvaigznāji

Latvijas 43. astronomijas atklātās olimpiādes neklātienes kārta gada 16. aprīlī 1. TESTS Izvēlies tikai vienu atbildi 1. Kurš no šiem zvaigznāji Latvijas 43. astronomijas atklātās olimpiādes neklātienes kārta 2015. gada 16. aprīlī 1. TESTS Izvēlies tikai vienu atbildi 1. Kurš no šiem zvaigznājiem Latvijā nekad nenoriet? (1 p) Kasiopeja Ērglis Vēršu

Sīkāk

NISSAN NAVARA MY LV-14C-1192 Nissan Navara

NISSAN NAVARA MY LV-14C-1192 Nissan Navara NISSAN NAVARA MY19 10.07.2019. 10.07.2019. CENU LAPA Transmisija (bez PVN) PVN (21%) (iesk. PVN) King Cab 2,3 dci 160 ZS 4x4 Visia 24 885 5 315 30 625 King Cab 2,3 dci 160 ZS 4x4 Acenta 26 493 5 653 32

Sīkāk

KATALOGS 2019

KATALOGS 2019 KATALOGS 2019 Labākie ventilācijas risinājumi 2 Mūsu uzņēmuma stāsts iesākās 1974. gada 1. aprīlī, kad tika izgudrots jauns sēnes formas stiprinājums. Gadu vēlāk tika izveidots uzņēmums SK Tuote Oy, un

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Pētījums Augstas pretestības plāno rezistīvo slāņu pēcapstrādes procesu izzināšana Latvijas elektrisko un optisko iekārtu ražošanas nozares kompetences centrs Pārskata periods 1.6.217. 3.11.217. Pētnieciskie

Sīkāk

Tame_SAAC_apjomi.xls

Tame_SAAC_apjomi.xls Būves nosaukums Objekta nosaukums Objekta adrese Pasūtījuma Nr. Sporta un aktīvās atpūtas centrs Sporta un aktīvās atpūtas centrs "Laurenči", Sigulda, Siguldas novads Tāme sastādīta 2012.gada cenās, pamatojoties

Sīkāk

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos ZANDA POLAR - izturīgs jumts Betona dakstiņš ar matētu virsmu ir lielisks Zanda klāsta papildinājums Mēs esam padarījuši Zanda klāstu spēcīgāku, papildinot to ar jauno, matēto betona dakstiņu Polar. Šī

Sīkāk

32repol_uzd

32repol_uzd Materiāls ņemts no grāmatas: Andžāns Agnis, Bērziņa Anna, Bērziņš Aivars "Latvijas Republikas 6-5 matemātikas olimpiādes" LATVIJAS REPUBLIKAS OLIMPIĀDE UZDEVUMI 8 klase Pierādīt, ka neviens no skaitļiem

Sīkāk

Automātikas produkti Zemsprieguma sadales iekārta mns Sistēmas pārskats

Automātikas produkti Zemsprieguma sadales iekārta mns Sistēmas pārskats Automātikas produkti Zemsprieguma sadales iekārta mns Sistēmas pārskats Iepazīšanās ar mns sistēmu ABB ir pasaules līderis zemsprieguma sadales sistēmu ražošanā. 1992. gadā ABB uzsāka darbību Baltijas

Sīkāk

2012 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums

2012 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums 01 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums būs 1 4 no trijstūra ABC laukuma. Analogi no viduslīnijām

Sīkāk

06LV0061

06LV0061 Kabeļu kanāli darbam un mājai Grīdlīstes kanāli perfekta elektroinstalācija Papildus info mūsu mājas lapā Modernas elektroinstalācijas ierīkošana bieži vien saistīta ar lieliem ieguldījumiem. Vadu un kabeļu

Sīkāk

(Microsoft Word - ZMP_mont\342\376as_instrukcija_LV.doc)

(Microsoft Word - ZMP_mont\342\376as_instrukcija_LV.doc) Saules kolektoru KSH, KSP montāžas instrukcija uz plakana jumta vai pamata. Ierīci nedrīkst iznīcināt kā sadzīves atkritumus. Ierīce tālākai utilizācijai jānodod attiecīgā elektronikas un elektrisko ierīču

Sīkāk

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Saturs 1. Audio... 1 2. Tālrunis... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Galerija... 8 6. Citi... 8 1. Audio J: Kā es varu pārslēgties starp dažādiem radio un multivides avotiem, piemēram, FM

Sīkāk

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studiju programma Matemātika Studiju kurss Lineārā algebra I 5.lekcija Docētājs: Dr. P. Daugulis 2012./2013.studiju

Sīkāk

KRĒSLI

KRĒSLI 2.pielikums iepirkuma Nr. VNP 207/ Nolikumam Tehniskā specifikācija N.p.k Attēls Nosaukums, apraksts. Sekcija- krāsains rotaļu un rotaļlietu plaukts.. Pielikums sekcijas izmēri Skaits,gab Sekcija- rotaļlietu

Sīkāk

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 28./29. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu grupai tiek iekļauts algebras, ģeometrijas, kombinatorikas

Sīkāk

ViedTV_instrukcija_10x21cm_apvien_2017Nov_new

ViedTV_instrukcija_10x21cm_apvien_2017Nov_new VIEDTELEVĪZIJAS PRIEKŠROCĪBAS Atklājiet jaunu TV pieredzi! Pieslēdzot savam televizoram Mājas Viedtelevīziju, skatieties vietējos un ārzemju TV kanālus, filmas, seriālus un LMT Straumes tiešraides, kā

Sīkāk

Rudens KampaŅa JAUDA kā instrumentiem ar vadu BRĪVĪBA kā bezvadu instrumentiem Akcijas periods:

Rudens KampaŅa JAUDA kā instrumentiem ar vadu BRĪVĪBA kā bezvadu instrumentiem Akcijas periods: Rudens KampaŅa JAUDA kā instrumentiem ar vadu BRĪVĪBA kā bezvadu instrumentiem Akcijas periods:..6. 3..6. WWW.LICGOTUS.LV Li-Ion Kompakta akumulatoru XPS Leņķzāģis Apgriezieni min. 35rpm Ripas diametrs

Sīkāk

M (lv) janvāris 2018 (Tulkots: februāris 2018) Darbības un apkopes rokasgrāmata Riepu uzraudzības sistēma ELK 2000-UP (Mašīnas vadības un vadīš

M (lv) janvāris 2018 (Tulkots: februāris 2018) Darbības un apkopes rokasgrāmata Riepu uzraudzības sistēma ELK 2000-UP (Mašīnas vadības un vadīš M0087660 (lv) janvāris 2018 (Tulkots: februāris 2018) Darbības un apkopes rokasgrāmata Riepu uzraudzības sistēma ELK 2000-UP (Mašīnas vadības un vadīšanas produkti) SAFETY.CAT.COM Svarīga informācija par

Sīkāk

Rīgas Tehniskā universitāte Enerģētikas institūts Elektrisko mašīnu un aparātu katedra AUGSTSPRIEGUMA ELEKTRISKIE DZINĒJI UN ĢENERATORI RTU Izdevniecī

Rīgas Tehniskā universitāte Enerģētikas institūts Elektrisko mašīnu un aparātu katedra AUGSTSPRIEGUMA ELEKTRISKIE DZINĒJI UN ĢENERATORI RTU Izdevniecī Rīgas Tehniskā universitāte Enerģētikas institūts Elektrisko mašīnu un aparātu katedra AUGSTSPRIEGUMA ELEKTRISKIE DZINĒJI UN ĢENERATORI RTU Izdevniecība Rīga 2019 A. Podgornovs, R. Geidarovs. Augstsprieguma

Sīkāk

Kia Niro HEV MY20 Cenu lapa KIA Niro HEV MY20 ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Pārnesumu kārba Komplektācija Cena 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā LX

Kia Niro HEV MY20 Cenu lapa KIA Niro HEV MY20 ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Pārnesumu kārba Komplektācija Cena 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā LX Cenu lapa KIA Niro HEV MY20 ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Pārnesumu kārba Komplektācija Cena 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā LX 23 490 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā EX 26 990 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā TX

Sīkāk

Tick Chart Trader

Tick Chart Trader MT4 Supreme Edition Tick Chart Trader Šajā rokasgrāmatā atradīsiet uzstādīšanas un lietošanas instrukcijas priekš MT4 Supreme Edition. Instalēšanas process un lietošana ir tāda pati kā jaunajā MT5 Supreme

Sīkāk

Dacia LOGAN Cenu lapa Dacia LOGAN Aprīkojuma līmeņi Piedziņa Dzinējs Transmisija Cena (EUR ar PVN) ACCESS Sedans SCe 75 manuālā AMBIA

Dacia LOGAN Cenu lapa Dacia LOGAN Aprīkojuma līmeņi Piedziņa Dzinējs Transmisija Cena (EUR ar PVN) ACCESS Sedans SCe 75 manuālā AMBIA Cenu lapa 25.02.2019 Aprīkojuma līmeņi Piedziņa Dzinējs Transmisija Cena (EUR ar PVN) ACCESS Sedans SCe 75 manuālā 6 988 AMBIANCE Sedans SCe 75 manuālā 7 865 AMBIANCE Sedans TCe 90 LPG manuālā 9 329 LAUREATE

Sīkāk

Rudens KampaŅa JAUDA kā instrumentiem ar vadu BRĪVĪBA kā bezvadu instrumentiem Akcijas periods:

Rudens KampaŅa JAUDA kā instrumentiem ar vadu BRĪVĪBA kā bezvadu instrumentiem Akcijas periods: Rudens KampaŅa JAUDA kā instrumentiem ar vadu BRĪVĪBA kā bezvadu instrumentiem Akcijas periods: 01.08.2016. 31.10.2016. WWW.LICGOTUS.LV 18V XR XPS Leņķzāģis Akumulatoru kapacitāte 4Ah Apgriezieni min.

Sīkāk

Stollar espresso kafijas automāti Ideālai kafijai nepieciešama precizitāte. Katrreiz.

Stollar espresso kafijas automāti Ideālai kafijai nepieciešama precizitāte. Katrreiz. Stollar espresso kafijas automāti Ideālai kafijai nepieciešama precizitāte. Katrreiz. www.stollar.eu The Dual Boiler Pirmais sadzīves kafijas automāts, kas atbilst Zelta standarta prasībām. Tomēr būtībā

Sīkāk

Lietošanas instrukcija iekārtas lietotājam VIESMANN Vitoconnect Tips OPTO2 Tips OT2 Komunikācijas saskarne apkures iekārtu kontrolei un tālvadībai, iz

Lietošanas instrukcija iekārtas lietotājam VIESMANN Vitoconnect Tips OPTO2 Tips OT2 Komunikācijas saskarne apkures iekārtu kontrolei un tālvadībai, iz Lietošanas instrukcija iekārtas lietotājam VIESMANN Vitoconnect Tips OPTO2 Tips OT2 Komunikācijas saskarne apkures iekārtu kontrolei un tālvadībai, izmantojot internetu, sekojošiem lietotāja interfeisiem:

Sīkāk

JAUNAIS ŠKODA KODIAQ RS

JAUNAIS ŠKODA KODIAQ RS JAUNAIS ŠKODA KODIAQ RS DODIETIES JEBKUR, ĀTRI Jaunais ŠKODA KODIAQ RS dodas tur, kur neviena ŠKODA vēl nav bijusi. Jaudīgākajam TDI dzinējam, ko jebkad esam izveidojuši, mēs pievienojām 4x4 piedziņas

Sīkāk

LIETOŠANAS INSTRUKCIJA KFV Daudzpunktu slēdzenes ar atslēgu BS 230X BS 250X BS 260X ar 150 mm augstu papildu kārbu Durvju atvēruma fiksators T2 Papild

LIETOŠANAS INSTRUKCIJA KFV Daudzpunktu slēdzenes ar atslēgu BS 230X BS 250X BS 260X ar 150 mm augstu papildu kārbu Durvju atvēruma fiksators T2 Papild LIETOŠANAS INSTRUKCIJA KFV Daudzpunktu slēdzenes ar atslēgu BS 230X BS 250X BS 260X ar 50 mm augstu papildu kārbu Durvju atvēruma fiksators T2 Papildslēdzene TR Priekšplāksnes pagarinājums BV X00- BV X00-2

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Tehnoloģijas un iespējas energoefektivitātes paaugstināšanai RTU Industriālās Elektronikas un elektrotehnikas institūts (IEEI): Ansis Avotiņš Laboratoriju vadītājs Ansis.avotins@rtu.lv Tel. +371 67 089919

Sīkāk

Microsoft Word - Daugavgriva_SEG_08.doc

Microsoft Word - Daugavgriva_SEG_08.doc 1(8) Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2008. gadā I. Ziņas par operatoru 2.pielikums Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumiem 778 Operators: nosaukums vai vārds un uzvārds Akciju sabiedrība

Sīkāk

/Logo/ UAB GEOBALTIC Savanoriu 11A-76, LT Viļņa, Lietuva, tel: , web: KARJERĀ TŪRKALNE

/Logo/ UAB GEOBALTIC Savanoriu 11A-76, LT Viļņa, Lietuva, tel: ,   web:   KARJERĀ TŪRKALNE /Logo/ UAB GEOBALTIC Savanoriu 11A-76, LT-03116 Viļņa, Lietuva, tel: +370 699 54953, e-mail: info@geobaltic.lt, web: www.geobaltic.lt KARJERĀ TŪRKALNE DOLOMĪTA SPRIDZINĀŠANAS LAIKĀ IZRAISĪTO SVĀRSTĪBU

Sīkāk

SORENTO MY19 Cenu lapa KIA SORENTO MY19 ĀTRĀS SAITES Dzinējs Piedziņa Komplektācija Degviela Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g

SORENTO MY19 Cenu lapa KIA SORENTO MY19 ĀTRĀS SAITES Dzinējs Piedziņa Komplektācija Degviela Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g Cenu lapa KIA ĀTRĀS SAITES Dzinējs Piedziņa Komplektācija Degviela Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g/km) Cena Atlaižu cenas 2,2 CRDI 4x4 Dīzelis 8AT 6,5 170 44 490 39 990 2,2 CRDI

Sīkāk

EPL_elementi

EPL_elementi Elektropārvades līniju elementu katalogs Traversas, kāši, kronšteini un citi elementi elektropārvades līnijām Saturs Ievads... 1. Āķi...4 2. Balstu savilces un atgāžņu mezgli...7. Traversas...9 4. Tapas...18

Sīkāk

Untitled-1

Untitled-1 R-05 Lietošanas rokasgrāmata Elektriskā plīts virsma CDE 32/1 X Cienījamais lietotāj! Pateicamies, ka izvēlējāties vienu no mūsu iekārtām, kas ļauj iegūt vislabākos rezultātus. Lūdzu, uzmanīgi iepazīstieties

Sīkāk

(Latvian) DM-RCBR Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Konsoles tipa bremzes BR-CX70 BR-CX50

(Latvian) DM-RCBR Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Konsoles tipa bremzes BR-CX70 BR-CX50 (Latvian) DM-RCBR001-00 Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Konsoles tipa bremzes BR-CX70 BR-CX50 BL-4700 BL-4600 BL-R780 BL-R3000 ST-7900 ST-6700 ST-5700

Sīkāk

IETEICAMIE VINGROJUMI

IETEICAMIE VINGROJUMI IETEICAMIE VINGROJUMI Pirkstu un plaukstu vingrojumi 1. Rokas izstieptas uz priekšu, plaukstas vērstas uz leju. Viens izstiept pirkstus, kamēr sajūt sasprindzinājumu, paturēt 5 Trīs savilkt pirkstus dūrēs,

Sīkāk

M (lv) decembris 2017 (Tulkots: janvāris 2018) Darbības un apkopes rokasgrāmata Product Link PL042 un PLE702 sistēmas PL7 1-UP (Mašīnas vadības

M (lv) decembris 2017 (Tulkots: janvāris 2018) Darbības un apkopes rokasgrāmata Product Link PL042 un PLE702 sistēmas PL7 1-UP (Mašīnas vadības M0088349 (lv) decembris 2017 (Tulkots: janvāris 2018) Darbības un apkopes rokasgrāmata Product Link PL042 un PLE702 sistēmas PL7 1-UP (Mašīnas vadības un vadīšanas produkti) SAFETY.CAT.COM Svarīga informācija

Sīkāk

LV Bio-Energy from the farm

LV Bio-Energy from the farm LV Bio-Energy from the farm www.host.lv HoSt Microferm: ilgtspējīga enerģija no šķidrmēsliem jaunlops 80 Microferm koncepcija izstrādāta fermām, kuras pārstrādā pašu saimniecībā esošo kūtsmēslu biomasu.

Sīkāk

Valsts bioloģijas olimpiāde klase Teorētiskie uzdevumi Dalībnieka kods 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr

Valsts bioloģijas olimpiāde klase Teorētiskie uzdevumi Dalībnieka kods 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr ir ogļhidrāti neatkarīgi no tā, cik lieli ir tauku uzkrājumi ķermenī. Uzkrātās ogļhidrātu rezerves ir visai ierobežotas: aknās vidēji

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 transporta plūsmas monitorēšanai Roberts Kadiķis Kārlis Freivalds Multifunkcionāla inteliģenta transporta sistēmas punkta tehnoloģija Nr.2DP/2.1.1.1.0/10/APIA/VIAA/086 Motivācija Nepieciešamība efektīvāk

Sīkāk

Mischen Dosieren AME

Mischen Dosieren AME Industrial Solutions Sajaukšana un dozēšana ELEKTRONISKĀS SAJAUKŠANAS UN DOZĒŠANAS SISTĒMAS Ļoti ērti vadāmas Visaugstākā procesa uzticamība Universālas uzklāšanas iespējas Sajaukšanas un dozēšanas sistēmas:

Sīkāk

CIETĀ KURINĀMĀ APKURES KATLIEKĀRTA AGB 400kW 04/2AH Sērijas. Nr. 10/14 TEHNISKAIS APRAKSTS UN EKSPLUATĀCIJAS INSTRUKCIJA 2014

CIETĀ KURINĀMĀ APKURES KATLIEKĀRTA AGB 400kW 04/2AH Sērijas. Nr. 10/14 TEHNISKAIS APRAKSTS UN EKSPLUATĀCIJAS INSTRUKCIJA 2014 CIETĀ KURINĀMĀ APKURES KATLIEKĀRTA AGB 400kW 04/2AH Sērijas. Nr. 10/14 TEHNISKAIS APRAKSTS UN EKSPLUATĀCIJAS INSTRUKCIJA 2014 VISPĀRĪGĀS ZIŅAS 1. Ražotājs vai piegādātājs un tā adrese: SIA AGB Serviss

Sīkāk

Kā nomainīt bremžu lokus aizmugurējām trumuļbremzēm RENAULT CLIO II

Kā nomainīt bremžu lokus aizmugurējām trumuļbremzēm RENAULT CLIO II aizmugurējām trumuļbremzēm Veiciet nomaiņu šādā secībā: 1 Nomainiet bremžu klučus pilnā komplektācijā uz katras ass. Tas nodrošina efektīvu bremzēšanu. Nemazgājiet bremžu sistēmas daļas ar degvielu, dīzeļdegvielu

Sīkāk

Biznesa plāna novērtējums

Biznesa plāna novērtējums [uzņēmuma nosaukums] biznesa plāns laika posmam no [gads] līdz [gads]. Ievads I. Biznesa plāna satura rādītājs II. Biznesa plāna īss kopsavilkums Esošais stāvoklis III. Vispārēja informācija par uzņēmumu

Sīkāk

Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu /1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu

Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu /1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu 20-2425/1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu bremžu tips: 20-2425/1 skatiet iekaltos datus uz bremžu

Sīkāk

Saturs 1. Par šo instrukcijas redakciju Drošības pasākumi Vispārēja informācija Darba uzsākšana Darbs ar iekārtu... 6

Saturs 1. Par šo instrukcijas redakciju Drošības pasākumi Vispārēja informācija Darba uzsākšana Darbs ar iekārtu... 6 Saturs 1. Par šo instrukcijas redakciju... 2 2. Drošības pasākumi... 3 3. Vispārēja informācija... 4 4. Darba uzsākšana... 5 5. Darbs ar iekārtu... 6 6. Specifikācija... 8 7. Pasūtīšanas informācija...

Sīkāk

Microsoft Word - Papildmaterials.doc

Microsoft Word - Papildmaterials.doc SATURS DARBĪBAS AR DARBGRĀMATAS LAPĀM... 2 1.1. Pārvietošanās pa lapām...2 1.2. Lapas nosaukuma maiņa...3 1.3. Jaunas darblapas pievienošana...3 1.4. Lapas pārvietošana un dublēšana, lietojot peli...4

Sīkāk

Microsoft Word - M-80XT

Microsoft Word - M-80XT Izplatītājs SIA Mednieks LV Reģ. Nr.: 40003884948 info@mednieks.lv Lietošanas instrukcija ierīcei: digitālajam fotoaparātam ar kustību sensoru M-80XT; M80BLX Paldies par Jūsu izvēli iegādāties Moultrie

Sīkāk

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l KAS IR PĀRDEVĒJA JURIDISKĀ IZPĒTE UN KAD TĀ IR VAJADZĪGA? Guntars Zīle, zvērināts advokāts, Zvērinātu advokātu biroja Lejiņš, Torgāns un Partneri Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma

Sīkāk