INFORMĀCIJA PAR DARBA VIDES RISKA FAKTORIEM, DARBA DROŠĪBAS UN UGUNSDROŠĪBAS PRASĪBĀM

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "INFORMĀCIJA PAR DARBA VIDES RISKA FAKTORIEM, DARBA DROŠĪBAS UN UGUNSDROŠĪBAS PRASĪBĀM"

Transkripts

1 Apstiprināts ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca valdes rīkojumu Nr. INFORMĀCIJA PAR DARBA VIDES RISKA FAKTORIEM, DARBA DROŠĪBAS UN UGUNSDROŠĪBAS PRASĪBĀM 1. VISPĀRĪGĀS DARBA DROŠĪBAS PRASĪBAS 1.1. Ārpakalpojumu sniedzēji/nomnieki/citas trešās personas (turpmāk - Organizāciju pārstāvji) drīkst atrasties tikai tajos objektos, kuros paredzēts veikt darbu saskaņā ar noslēgto līgumu. Uzsākot jebkuru darbu, obligāti jāsaskaņo darbu veikšana ar Drošības daļu un struktūrvienības vadītāju Ārpakalpojumu sniedzējiem ir pienākums veikt darbus strikti saskaņā ar līgumā noteikto un/vai Slimnīcas pārstāvja doto uzdevumu, piemērojot drošas tehnoloģijas un ievērojot darba drošību, kā arī iesniegt visu nepieciešamo informāciju atbilstoši 2. pielikumam Apakšuzņēmēju novērtējums. Bez tiešā darbu vadītāja atļaujas nepielaist pie darbu izpildes citus darbiniekus, par kuriem nav informēta Slimnīcas Drošības daļa. Rūpēties par savu drošību un veselību un to personu drošību un veselību, kurus ietekmē vai var ietekmēt veiktās darbības Organizāciju pārstāvjiem ir ienākums ievērot izvietoto drošības zīmju prasības. Slimnīcā drošības zīmes tiek lietotas darba vietās, kurās risku vai bīstamību nevar novērst vai samazināt ar kolektīviem aizsardzības līdzekļiem Slimnīcas teritorijā aizliegts atrasties alkohola reibumā, narkotisko vielu un trankvilizatoru iedarbībā, kā arī lietot šīs vielas Slimnīcas teritorijā Smēķēt atļauts tikai speciāli ierīkotās vietās (skatīt 1.pielikumu) Ja veicamais darbs var apdraudēt Slimnīcas darbinieku, pacientu un apmeklētāju drošību un veselību, obligāti norobežot darbu veikšanas vietu. Laicīgi par šāda veidu darbiem jāinformē Slimnīcas pārstāvis Ja tiek manīta bīstama situācija, kā rezultātā ir apdraudēta vai var tikt apdraudēta Organizācijas pārstāvja vai citu cilvēku veselība, Organizācijas pārstāvim ir pienākums informējiet par to tiešo vadītāju, kontaktpersonu vai darba aizsardzības speciālistu Ja nepieciešama palīdzība, griezties pie Slimnīcas apsardzes darbiniekiem vai pie nozīmētās kontaktpersonas. 2. DARBA DROŠĪBAS PRASĪBAS SLIMNĪCAS TEROTIRIJĀ 2.1. Veicot darbu VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca teritorijā, iespējams saskarties ar šādiem darba vides riska faktoriem: autotransporta kustība vai manevrēšana; iekraušanas izkraušanas darbi; nelīdzens un/vai slidens (ziemā) teritorijas segums; darbi uz ēku jumtiem;

2 celtniecības/remonta darbi, pazemes tīklu remonta zonas Darba drošības pasākumi: Esiet uzmanīgi jebkurā slimnīcas teritorijas vietā: klausieties transporta signālus un dodiet ceļu; neatrasties iespējamo durvju atvēršanas zonā, kustoša transporta līdzekļa tuvumā. Ja nav nepieciešams, neatrasties kravu pārvietošanas, būvniecības un aprīkojuma montāžasdemontāžas zonā. Atvērtas tranšejas, tehnoloģiskos kanālus pāriet tikai pa speciāli aprīkotām pārejām. Būt piesardzīgam zemu izvietotu ēku vai iekārtu konstrukciju tuvumā Pārvietoties uzmanīgi, neskriet un nelekt, ejot skatīties, kur lieciet kāju, uzmanīties no paklupšanas, paslīdēšanas un pakrišanas. Slimnīcas teritorijā ir daudz bīstamu vietu, kur iespējams aizķerties, paslīdēt, paklupt, nokrist, sasisties u.tml. Esiet īpaši uzmanīgi, ja pārvietojat (nesat) jebkādus priekšmetus. Lai izvairītos no krišanas, ejot nelasīt dokumentus, nerunāt pa mobilo tālruni, kāpjot pa kāpnēm turēties pie margām Slimnīcas teritorijā ir jāievēro Latvijas republikas Ceļu satiksmes noteikumi Pieļaujamais transporta kustības ātrums teritorijā ir ne vairāk kā 10 km/h Aizliegts: ieiet zonās, kuras norobežotas un kur notiek remontdarbi, sniega tīrīšanas darbi no jumtiem u.tml.; atrasties vietās, kur notiek iekraušanas - izkraušanas darbi, atrasties kravas celšanas darbības zonā, stāvēt zem paceltas kravas; pārvietoties, atrodoties uz automobiļa vai citiem transporta virsbūves elementiem. 3. DARBA DROŠĪBAS PRASĪBAS SLIMNĪCAS TELPĀS 3.1. Veicot darbu VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca telpās, iespējams saskarties ar sekojošiem darba vides riska faktoriem: durvju vēršanas zona, celtniecības, medicīnas aprīkojuma montāžas- demontāžas, darba zonā izvirzītas konstrukciju daļas; bojāts darba aprīkojums; elektriskā strāva; krītoši priekšmeti; neapmierinošs grīdas stāvoklis (slidenums, nelīdzenums utt.); nepietiekošs darba vietas apgaismojums; nelabvēlīgs darba vides mikroklimats; ķīmiskās vielas vai produkti (anestēzijas gāzes, ārstniecības līdzekļi, dezinfekcijas līdzekļi); putekļu aerosoli, t.sk. ārstniecisko preparātu putekļi; bioloģiskie faktori: bioloģiskie aģenti, kas var izraisīt inficēšanos (baktērijas, vīrusi, sēnes, parazīti); jonizējošais starojums; iespējamie vardarbības draudi (sitieni, grūdieni u.c.) no agresīvo pacientu, pacientu radinieku vai viņu pavadoņu puses (narkomāni, pacienti alkohola reibumā, psihiski slimi pacienti); darbs augstumā, ja darba vieta nav aprīkota ar nepieciešamajām drošības ierīcēm.

3 3.2. Darba drošības pasākumi Drīkst pārvietoties tikai pa noteiktiem ceļiem Kāpjot pa kāpnēm ir jāpieturas pie margām, nedrīkst pārvietoties pa kāpnēm, kāpņu laukumiem skriešus, slidināties pa margām Strādājot ar darba aprīkojumu, iepazīties ar tā lietošanas instrukciju un rīkoties atbilstoši tās prasībām Aprīkojuma apkopi veikt tikai pēc iekārtas pilnīgas apstāšanās Aizliegts: sejas mazgāšanai un tīrīšanai izmantot roku dezinfekcijas šķīdumus; izmantot kravas ratiņus kā pārvietošanās līdzekli; darba vietās lietot paštaisītas elektroierīces; atspiesties, sēdēt, kāpt uz nestabiliem un tam neparedzētiem priekšmetiem. 4. ELEKTRODROŠĪBAS PRASĪBAS 4.1. Pirms darbu uzsākšanas jāpārliecinās vai elektroiekārta ir darba kārtībā. Aizliegts ekspluatēt elektrisko aprīkojumu, ja vadiem bojāta izolācija, tie dzirksteļo, vai parādās raksturīgā izolācijas deguma smaka Nedrīkst atslēgt iekārtu no elektriskā tīkla, raujot aiz vada, un pieskarties ar slapjām rokām elektriskajam tīklam pieslēgtām elektroierīcēm. Darba gaitā sekot, lai vadus un kabeļus neiespiež durvīs, logos un nesabojā izolāciju Aizliegts atstāt bez uzraudzības elektriskajam tīklam pieslēgtas elektroierīces, izņemot elektroierīces, kurām atbilstoši tehnoloģiskā procesa noteikumiem jābūt ieslēgtām nepārtraukti un kuru ekspluatācijas instrukcijas tās atļauj Aizliegts atvērt elektrosadales skapjus (ja vien to neveic speciāli šīm darbam pilnvaroti darbinieki). Elektroierīču bojājumus drīkst novērst tikai elektrotehniskais personāls. 5. UGUNSDROŠĪBAS PRASĪBAS 5.1. Slimnīcas teritorijā un telpās stingri aizliegts: Dedzināt svecītes, kā arī lietot citus priekšmetus ar atklātu liesmu, lietot pirotehnikas izstrādājumus; Smēķēt telpās un teritorijā; teritorijā atļauts smēķēt tikai tam speciāli paredzētās vietās (1.pielikums); Lietot sadzīves elektriskās sildierīces ar atklātu virsmu (ūdens sildāmās spirāles, matu lokšķēres, u.tml.), sildot ēdienu vai ūdeni, atstāt tos bez uzraudzības; Evakuācijas ceļus (izejas, gaiteņus, vestibilus, kāpņu telpas) aizkraut ar priekšmetiem, mēbelēm un iekārtām; Novietot degtspējīgus materiālus tuvāk par 0,5m no gaismas ķermeņiem; Novietot automašīnas pie ieejām/ izejām, traucējot cilvēku kustību ēkā, piebraucamajos ceļos tur, kur tas nav atļauts, vai samazinot brīvo piebraucama ceļa platumu par 3,5m.

4 5.2. Ugunsbīstamo darbu veikšanas kārtība: Visus ugunsbīstamos darbus, kurus plānots veikt ārpus speciāli aprīkotas vietas, jāsaskaņo ar atbildīgo par ugunsdrošību, un jāsaņem norīkojums ugunsbīstamo darbu veikšanā, saskaņā ar MK noteikumu Nr.238 Ugunsdrošības noteikumi 11.pielikumu Darbu veicējam ir normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā iegūta atbilstoša kvalifikācija un tas ir apmācīts ugunsbīstamo darbu veikšanai Pirms ugunsbīstamā darba veikšanas nodrošināt šādus sagatavošanas darbus: Vietu, kur paredzēts veikt ugunsbīstamo darbu, 5m rādiusā atbrīvo no degtspējīgiem materiāliem. Ja vietu nav iespējams atbrīvot no degtspējīgiem materiāliem, tos aizsargā no aizdegšanās Ugunsbīstamo darbu veikšanas vietu obligāti norobežo un nodrošina ar ugunsdzēsības līdzekļiem Pabeidzot ugunsbīstamos darbus, darba veicējs: Sakārto pagaidu darba vietu; Nodrošina vietas uzraudzību vismaz četras stundas pēc ugunsbīstamo darbu pabeigšanas Norīkojumā izdara ierakstu par datumu un laiku, kad darbi pabeigti un par darba vietas pārbaudes datumu un laiku. No darba veicēja puses aizpildīto norīkojumu iesniegt ugunsdrošības specialistam. 6. RĪCĪBA NELAIMES GADĪJUMĀ: 6.1. Ja noticis nelaimes gadījums, jāsniedz cietušajam pirmā palīdzība, ievērojot drošību un piesardzību. Jāziņo darba devējam, tiešajam darba vadītājam vai darba aizsardzības speciālistam. Darba vieta jāsaglabā tādā stāvoklī, kāds tas bijis nelaimes gadījuma brīdī, ja tas neapdraud apkārtējo dzīvību un veselību un nerada avārijas draudus. Jāpalīdz cietušajam nokļūt Neatliekamās medicīnas centrā (NMC) Ja cietušā dzīvība vai veselība ir apdraudēta - nekavējoties sazināties ar Slimnīcas Neatliekamo medicīnas centru (NMC) pēc algoritma: Jāzvana uz NMC tālr Jāsagaida operatora atbilde Jānodod informācija šādā secībā: Nosaukt Zilais kods, Informēt, ja cietušais atrodas bezsamaņā, Nosaukt cietušā atrašanās vietu, Nosaukt savu vārdu, uzvārdu un amatu, Sagaidīt apstiprinājumu no operatora, ka informācija un vieta saprasta Palikt ar cietušo līdz palīdzības ierašanās brīdim.

5 6.3. RĪCĪBA SASKAROTIES AR ASINĪM VAI CITIEM CILVĒKA ĶERMEŅA BIOLOĢISKIEM ŠĶIDRUMIEM: Veikt brūces skalošanu (mazgājot ar ziepēm un skalot tekošā ūdeni), gļotādu (ilgstoši skalojot, vismaz 5 min.) apstrādi Informēt savu kontaktpersonu par incidentu. 7. RĪCĪBA ĀRKĀRTAS SITUĀCIJĀ: 7.1. Atskanot signālam Uzmanību! Ēkā ir radusies ārkārtas situācija... vai saņemot informāciju par ārkārtas situāciju: Nekavējoties pārtraukt darbu Tūlītēji uzsākt evakuāciju, izmantojot drošus evakuācijas ceļus, izejas Pēc evakuācijas no apdraudētās zonas, pulcēties drošas pulcēšanās vietā un izpildīt atbildīgās personas norādījumus. 8. PAPILDUS INFORMĀCIJA 8.1. Slimnīcas teritorija un telpas ir nodrošinātas ar videonovērošanu 24/ Ārkārtas situācijās, kas saistītas ar fiziskās drošības jautājumiem jāgriežas Drošības vadības centrā (DVC)

6 Smēķēšanas vietas slimnīcas teritorijā 1.pielikums

7 2.pielikums Apakšuzņēmēju novērtējums Jebkādos apstākļos un jebkurā gadījumā par prioritāti uzskatāma cilvēku drošība un veselība, tāpēc darbu veicējiem veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai nepieļautu atkāpes no normatīvajos aktos noteiktā, tai skaitā piemērot pareizas darbu tehnoloģijas. Pamatojoties uz Darba aizsardzības likumu un saistīto noteikumu prasībām, lai novērtētu uzņēmuma darba drošības prasību ievērošanu un drošu darba veikšanu Slimnīcas teritorijā un telpās, apakšuzņēmējiem jāiesniedz šāda informācija: 1) Nodarbināto sarakstu, kuri veiks darbu Slimnīcas teritorijā; 2) Automašīnu sarakstu; 3) Atbildīgā par darba aizsardzību, ugunsdrošību un elektrodrošību kontaktinformāciju; 4) Darba aprakstu un/ vai plānoto darbu sarakstu; 5) Veicamo darbu darba vides risku vērtējumu ar pasākumu plānu darba vides risku samazināšanai; 6) Apmācību reģistrācijas dokumentāciju kopijas (sākotnējo, ugunsdrošības instruktāža, ); Ja Slimnīcas teritorijā paredzēts veikt būvdarbus, pirms būvdarbu uzsākšanas, būvdarbu veicējam ne vēlāk kā piecas darba dienas iepriekš jāiesniedz saskaņošanai Ugunsdrošības pasākumu plānu, Darba veikšanas plānu un Darba aizsardzības plānu Slimnīcas līguma atbildīgajai personai. Ja paredzēti darbi īpašos un/ vai bīstamos apstākļos papildus jāiesniedz: 1) Darbs augstumā Norīkojums darbam augstumā paaugstinātas bīstamības apstākļos atbilstoši MK 143 not. Apliecinājums par apmācību (protokola, apliecības kopijas), darba izpildītāja OVP kartes kopija. 2) Darbs ar bīstamajām iekārtām - apliecinājums par bīstamo iekārtu tehnisko pārbaudi, apmācību dokumentācijas kopijas (protokoli, apliecības, sertifikāti); 3) Darbi ekspluatācijā esošās elektroietaisēs ar spriegumu 50 V un lielāku derīga apliecība par Elektrodrošības grupas pašķiršanu; 4) Drošības datu lapas bīstamajām ķīmiskajām vielām kuras tiks izmantotas konkrēto darbu veikšanai; 5) Ja ir paredzēts darbs ar radiācijas saturošiem materiāliem un iekārtām licences kopija. Par visiem veicamajiem darbiem obligāti jābrīdina apsardzes darbinieki, rakstot uz e-pastu: apsardze@stradini.lv un drosiba@stradini.lv. Atslēgas no telpām un piekļuves kartes var saņemt DVC, obligāti pēc darba beigšanas tās atgriezt atpakaļ. Ja tiek plānoti ugunsbīstamie darbi, tad pirms darbu uzsākšanas: Ugunsdrošības speciālistam iesniegt Norīkojumu ugunsbīstamā darba veikšanai atbilstoši MK 238 not. prasībām. Pieteikt apsargiem UAS sistēmas atslēgšanu darba zonā un pašus devējus piesegt ar drošības vāciņiem. Higiēnas prasības saistībā ar Covid 19 Slimnīcas telpas nav bīstamas, jo tiek ievērots īpašs higiēnas režīms, bet apmeklētāji un darbu veicēji ir potenciāli bīstami pacientiem. Darbu veicējiem: Pirms darba uzsākšanas jāiesniedz Apliecinājums (skatīt 3. pielikumā) atbildīgajai personai. Bez apliecinājuma darbinieki netiks pielaists pie darba;

8 Veicot darbus ārstniecības korpusos, obligāti jālieto sejas maska (sejas masku var saņemt DVC) un regulāri jādezinficē rokas; Distancēšanās prasības attiecas uz jebkuru personu jebkurā vietā. * Informējam, ka visi ar konkrēto darbu veikšanu saistītie darba aizsardzības un ugunsdrošības dokumenti, kas satur personas datus, tiks iznīcināti pēc darbu beigšanas.

9 3. pielikums. (pakalpojumu sniedzēja nosaukums) Apliecinājums 2020.gada (datums), laika posmā no līdz veicu darbus Slimnīcas.nodaļā. Ar šo apliecinu, ka es,, (pakalpojumu sniedzēja pārstāvja vārds, uzvārds) neesmu apmeklējis/-usi Covid-19 skartās valstis vai teritorijas (atbilstoši Veselības ministrijas Sabiedrības veselības un slimību profilakses centra publiskotajai informācijai), neesmu bijis/-usi kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām 1, ar savu veselības stāvokli neapdraudu citas personas, (vieta, datums) (paraksts) 1 Epidemioloģiskās drošības likuma 1.panta 22.punkts: 22) kontaktpersona cilvēks, kurš ir bijis tiešā vai netiešā kontaktā ar infekciozu personu vai uzturējies epidēmijas perēklī un kuram ir bijusi iespēja inficēties;.

RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016, tālrunis/ fakss , e-pasts IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā Nr.VS

RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016, tālrunis/ fakss , e-pasts IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā Nr.VS RĪGAS 33.VIDUSSKOLA Stūrmaņu iela 23, Rīga, LV 1016, tālrunis/ fakss 67433415, e-pasts r33vs@riga.lv IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā 29.02.2016. Nr.VS33-16-3-nts Rīgas 33.vidusskolas drošības noteikumi Izdoti

Sīkāk

8

8 7. Obligātās veselības pārbaudes kartes aizpildīšanas kārtība ēdināšanas pakalpojumu nozarē Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām veselības pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par nodarbināto veselības

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Tematiskā pārbaude kokapstrādes, mēbeļu ražošanas un mežizstrādes nozarēs 2013.gadā Nelaimes gadījumu darbā skaita dinamika (2008. 2012.) *2008. gada beigās Baltijas jūrā, apgāžoties un nogrimstot zvejas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation LABDIEN, GODĀTIE KOLĒĢI DARBA VIDES RISKA FAKTORI A/S CATA, OBLIGĀTĀS VESELĪBADS PĀRBAUDES UN DARBINIEKU APMĀCĪBA 1. Autovadītājs; A/S CATA pamatprofesijas: 2. Autoremontatslēdznieks; 3. Metinātājs; 4.

Sīkāk

Civilās aizsardzības likums Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents izsludina šādu likumu: 1.pants. Likumā lietotie termini Likumā ir lietoti šādi te

Civilās aizsardzības likums Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents izsludina šādu likumu: 1.pants. Likumā lietotie termini Likumā ir lietoti šādi te Civilās aizsardzības likums Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents izsludina šādu likumu: 1.pants. Likumā lietotie termini Likumā ir lietoti šādi termini: 1) civilā aizsardzība organizatorisku, inženiertehnisku,

Sīkāk

Profesionālo kvalifikāciju atzīšana

Profesionālo kvalifikāciju atzīšana Profesionālo kvalifikāciju atzīšana Dainis Ozoliņš Eksperts Akadēmiskās informācijas centrs Reglamentētā profesija Reglamentētā profesija Latvijas Republikā reglamentēta profesionālā darbība vai reglamentētu

Sīkāk

ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lo

ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lo ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lotē Aizpute, Kuldīga, Priekule, Saldus, Ventspils (identifikācijas

Sīkāk

Mobila Satura pakalpojumu kodeksa projekts

Mobila Satura pakalpojumu kodeksa projekts Mobilo satura pakalpojumu kodekss 1. Ievads 1.1 Satura pakalpojumu piedāvājums arvien paplašinās, ko veicina straujā mobilo tehnoloģiju attīstība un mobilo sakaru Lietotāju augošā vajadzība pēc aizvien

Sīkāk

8

8 7. Obligātās kartes aizpildīšanas kārtība autoservisā Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par viņu stāvokļa atbilstību veicamajam darbam, lai nodarbinātie ilgstoši

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Droša darba vide kā uzņēmuma vērtība Rūta Lūse 2015.23.10. Kā jūs jūtaties un ko jūs domājat, kad esat negadījuma aculiecinieks, lasāt vai skatāties par negadījumiem TV? Kādi līdzīgi notikumi varētu atgadīties

Sīkāk

APSTIPRINU

APSTIPRINU APSTIPRINU Valsts asinsdonoru centra direktora p.i. A. Daugavvanaga Valsts asinsdonoru centra 2017. gada darbības plāns aktualizēts 02.08.2017. Nr. Pasākums Sagaidāmais rezultāts / rādītājs Izpildes laiks

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS ( ) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa n

EIROPAS KOMISIJA Briselē, C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS ( ) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa n EIROPAS KOMISIJA Briselē, 30.9.2015 C(2015) 6787 final KOMISIJAS LĒMUMS (30.9.2015) par lielo projektu Paula Stradiņa slimnīcas būve A1, kas ir daļa no Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas

Sīkāk

Presentation title

Presentation title Tehniskās ekspertīzes un diagnostikas dienests Daudzdzīvokļu ēku elektrotīklu testēšana Uģis Skopans, Dienesta vadītājs 23.01.2014, Jūrmala Saturs Elektrotīklu pieļaujamās slodzes noteikšana Elektroinstalācijas

Sīkāk

VADLĪNIJAS DROŠĪBAS ZĪMJU LIETOŠANAI DARBA VIETĀS 1

VADLĪNIJAS DROŠĪBAS ZĪMJU LIETOŠANAI DARBA VIETĀS 1 VADLĪNIJAS DROŠĪBAS ZĪMJU LIETOŠANAI DARBA VIETĀS 1 MINISTRU KABINETA NOTEIKUMU NR.400 "DARBA AIZSARDZĪBAS PRASĪBAS DROŠĪBAS ZĪMJU LIETOŠANĀ" SATURS UN KOMENTĀRI Lai atvieglotu šo Vadlīniju izmantošanu,

Sīkāk

APSTIPRINĀTS Latvijas Sarkanā Krusta gada 30.janvārī padomes sēdē protokols Nr.18-2 NOLIKUMS Par biedrības Latvijas Sarkanais Krusts brīvprātīga

APSTIPRINĀTS Latvijas Sarkanā Krusta gada 30.janvārī padomes sēdē protokols Nr.18-2 NOLIKUMS Par biedrības Latvijas Sarkanais Krusts brīvprātīga APSTIPRINĀTS Latvijas Sarkanā Krusta 2018. gada 30.janvārī padomes sēdē protokols Nr.18-2 NOLIKUMS Par biedrības Latvijas Sarkanais Krusts brīvprātīgajiem un brīvprātīgo darbu 1. Vispārīgi noteikumi 1.1.

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Valsts darba inspekcijas un Valsts izglītības satura centra organizētais seminārs Droša un veselīga izglītības iestāde no zināšanām uz paradumiem Biežākie darba vides riska faktori izglītības iestādēs

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 2018. 2019. gada kampaņa «Turi grožos bīstamās vielas» Renārs Lūsis Valsts darba inspekcijas direktors Kas ir bīstamas vielas? Jebkura viela (gāze, šķidrums vai cieta viela), kas apdraud darbinieku drošību

Sīkāk

APSTIPRINU

APSTIPRINU Valsts asinsdonoru centra 2017. gada darbības plāns APSTIPRINU Valsts asinsdonoru centra direktora p.i. S.Zaharāne (personiskais paraksts) 2017. gada 23.janvārī Nr. Pasākums Sagaidāmais rezultāts / rādītājs

Sīkāk

Kristīgā sākumskola Ceļš Reģistrācijas numurs , Brīvības gatve 229-5, Rīga, LV-1039 tālrunis: , IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā

Kristīgā sākumskola Ceļš Reģistrācijas numurs , Brīvības gatve 229-5, Rīga, LV-1039 tālrunis: , IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā Kristīgā sākumskola Ceļš Reģistrācijas numurs 3711803265, Brīvības gatve 229-5, Rīga, LV-1039 tālrunis: 26535522, info@ksc.lv IEKŠĒJIE NOTEIKUMI Rīgā 2018. gada 31. augustā Nr. 2 IEKŠĒJĀS KĀRTĪBAS NOTEIKUMI

Sīkāk

Liguma paraugs 2

Liguma paraugs 2 1.pants Līguma priekšmets 1.1. Saskaņā ar šī līguma noteikumiem pasūtītājs uzdod, un uzņēmējs uzņemas saistības veikt pasūtītājam objektā darbus, kas noteikti šajā līgumā, t.i. - pamatojoties uz tehnisko

Sīkāk

Apstiprināts ar

Apstiprināts ar Apstiprinu: Normunds Grinbergs Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents 2018.gada 1.februārī Latvijas profesionālās izglītības iestāžu būvniecības nozares audzēkņu profesionālās meistarības konkursa Sienu

Sīkāk

SIA Forum Cinemas amata kandidātu un darbinieku privātuma politika DATU APSTRĀDE Personas dati tiek apstrādāti Uzņēmumā ( Forum Cinemas ), izmantojot

SIA Forum Cinemas amata kandidātu un darbinieku privātuma politika DATU APSTRĀDE Personas dati tiek apstrādāti Uzņēmumā ( Forum Cinemas ), izmantojot SIA amata kandidātu un darbinieku privātuma politika DATU APSTRĀDE Personas dati tiek apstrādāti Uzņēmumā (), izmantojot tikai sertificētas un visām drošības prasībām atbilstošas iekārtas, kā arī ierobežojot

Sīkāk

lnb zinojums

lnb zinojums LNB/2016/19 Iepirkuma procedūras Videonovērošanas sistēmas uzturēšana Iepirkuma identifikācijas Nr. LNB/2016/19 ZIŅOJUMS Rīga 2016.gada 22.jūnijā 1. Vispārēja informācija par iepirkuma procedūru 1.1. Pasūtītājs

Sīkāk

VALSTS FINANSĒTI SOCIĀLIE PAKALPOJUMI

VALSTS FINANSĒTI SOCIĀLIE PAKALPOJUMI VALSTS FINANSĒTI SOCIĀLIE PAKALPOJUMI Ministru kabineta noteikumi Nr.279 Noteikumi par kārtību, kādā persona saņem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus sociālās rehabilitācijas institūcijā, un prasībām

Sīkāk

Folie 0

Folie 0 SIA CEMEX LABAS PRAKSES PIEMĒRI PASLĪDĒŠANAS, AIZĶERŠANĀS UN PAKLUPŠANAS RISKU NOVĒRŠANA 2012-2015 Uzņēmums dibināts 1906.gadā, Meksikā Viens no lielākajiem cementa, betona un inerto materiālu ražotājiem

Sīkāk

Siguldas novada pašvaldības kapitālsabiedrības Siguldas Sporta serviss, sporta bāzes Siguldas Pilsētas trase LIETOŠANAS NOTEIKUMI 1. VISAPĀRĪGIE NOTEI

Siguldas novada pašvaldības kapitālsabiedrības Siguldas Sporta serviss, sporta bāzes Siguldas Pilsētas trase LIETOŠANAS NOTEIKUMI 1. VISAPĀRĪGIE NOTEI Siguldas novada pašvaldības kapitālsabiedrības Siguldas Sporta serviss, sporta bāzes Siguldas Pilsētas trase LIETOŠANAS NOTEIKUMI 1. VISAPĀRĪGIE NOTEIKUMI 1.1. Šie Siguldas novada pašvaldības kapitālsabiedrības

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Latvijas Universitāte LU 75. zinātniskā konference Sekcija Ģeomātika DRONU / BEZPILOTA LIDAPARĀTU IZMANTOŠANAS TIESISKAIS ASPEKTS Artis Markots ĢIS ražošanas vadītājs SIA METRUM Jomu regulējošie normatīvie

Sīkāk

1

1 APSTIPRINĀTS Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas Padomes sēdē Rīgā, 28.10.2015., protokola Nr. 3-11/5 STUDIJU PĀRBAUDĪJUMU NOLIKUMS 1. Vispārīgie noteikumi 1.1. Nolikums nosaka kārtību, kādā kārtojami

Sīkāk

APSTIPRINĀTS ar Daugavpils Profesionālās vidusskolas Iepirkuma komisijas gada 9. jūlija sēdes lēmumu Komisijas sēdes protokols Nr.01-26/24/1 INS

APSTIPRINĀTS ar Daugavpils Profesionālās vidusskolas Iepirkuma komisijas gada 9. jūlija sēdes lēmumu Komisijas sēdes protokols Nr.01-26/24/1 INS APSTIPRINĀTS ar Daugavpils Profesionālās vidusskolas Iepirkuma komisijas 2014. gada 9. jūlija sēdes lēmumu Komisijas sēdes protokols Nr.01-26/24/1 INSTRUKCIJA PRETENDENTIEM 1. Iepirkuma identifikācijas

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr. 90009113532 Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis 63232110; fakss 63232130; e-pasts: dome@talsi.lv APSTIPRINĀTS

Sīkāk

RĪGAS 88. VIDUSSKOLA Reģ. Nr Ilūkstes ielā 30, Rīga, LV 1082, tālrunis , fakss , e-pasts Rīgā APSTIPRINĀTS ar

RĪGAS 88. VIDUSSKOLA Reģ. Nr Ilūkstes ielā 30, Rīga, LV 1082, tālrunis , fakss , e-pasts Rīgā APSTIPRINĀTS ar RĪGAS 88. VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 90002201904 Ilūkstes ielā 30, Rīga, LV 1082, tālrunis 7810722, fakss 7810722, e-pasts r88vs@riga.lv Rīgā APSTIPRINĀTS ar Rīgas 88.vidusskolas direktora Rīkojumu Nr.64 2012.

Sīkāk

SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr , mob. tel. Nr , e pasts: Reģ.Nr. 50

SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr , mob. tel. Nr , e pasts: Reģ.Nr. 50 SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr. 67379209, mob. tel. Nr. 29173009, e pasts: caunites.birojs@gmail.com, Reģ.Nr. 50003496771, būvkomersanta reģ.nr. 0242-R PASŪTĪTĀJS:

Sīkāk

Microsoft Word - Nr.7_raksanas_darbu_veiksana_ar_grozijumiem

Microsoft Word - Nr.7_raksanas_darbu_veiksana_ar_grozijumiem Reģistrēti RAPLM ar Nr.2-272/06 Saistošie noteikumi Par rakšanas darbu veikšanu Siguldas novadā 2006.gada 1.februārī Siguldā Nr.7 (prot. Nr.3, 4) Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām"

Sīkāk

MK noteikumi Nr.407 "Noteikumi par biedrības, nodibinājuma, reliģiskās organizācijas vai tās iestādes iepriekšējā gada darbības pārskata u

MK noteikumi Nr.407 Noteikumi par biedrības, nodibinājuma, reliģiskās organizācijas vai tās iestādes iepriekšējā gada darbības pārskata u 05.05.2010. MK noteikumi Nr.407 "Noteikumi par biedrības, nodibinājuma, reliģiskās organizācijas vai tās iestādes iepriekšējā gada darbības pārskata un turpmākās darbības plāna veidlapas paraugu" ("LV",

Sīkāk

APSTIPRINĀTI

APSTIPRINĀTI APSTIPRINĀTI ar Rīgas domes 02.10.2012. lēmumu Nr.5341 Rīgas Centrālās bibliotēkas lietošanas noteikumi I. Vispārīgie jautājumi 1. Noteikumi nosaka Rīgas Centrālās bibliotēkas (turpmāk Bibliotēka) lietotāju

Sīkāk

KONSOLIDETAIS_skolenu_darbs

KONSOLIDETAIS_skolenu_darbs ĶEGUMA NOVADA DOME Reģ.Nr. 90000013682 Lāčplēša iela 1, Ķegums, Ķeguma novads, LV-5020, tālr. 26406395, 650 38883, dome@kegums.lv Skolēnu nodarbinātības organizēšanas vasaras brīvlaikā Ķeguma novadā NOLIKUMS

Sīkāk

EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES DIREKTĪVA 2002/15/EK

EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES DIREKTĪVA 2002/15/EK EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES DIREKTĪVA 2002/15/EK (2002. gada 11. marts) par darba laika organizēšanu personām, kas ir autotransporta apkalpes locekļi EIROPAS PARLAMENTS UN EIROPAS SAVIENĪBAS PADOME,

Sīkāk

lnb zinojums

lnb zinojums LNB/2016/18 Iepirkuma procedūras IT apmācību kursu iegāde Iepirkuma identifikācijas Nr. LNB/2016/18 ZIŅOJUMS Rīga 2016. gada 15. jūnijā 1. Vispārēja informācija par iepirkuma procedūru 1.1. Pasūtītājs

Sīkāk

Microsoft Word - PS Edinas pakalp spec.doc

Microsoft Word - PS Edinas pakalp spec.doc Ēdināšanas pakalpojumu speciālista profesijas standarts 1. Vispārīgie jautājumi 1. Profesijas nosaukums ēdināšanas pakalpojumu speciālists. 2. Profesijas kods 5121 26. 2. Nodarbinātības apraksts 1. Profesionālās

Sīkāk

VALSTS KULTŪRAS PIEMINEKĻU AIZSARDZĪBAS INSPEKCIJA VIDZEMES REĢIONĀLĀ NODAĻA Pils laukums 5, Cēsis, LV-4101, Tel.: , E-pasts:

VALSTS KULTŪRAS PIEMINEKĻU AIZSARDZĪBAS INSPEKCIJA VIDZEMES REĢIONĀLĀ NODAĻA Pils laukums 5, Cēsis, LV-4101, Tel.: , E-pasts: VALSTS KULTŪRAS PIEMINEKĻU AIZSARDZĪBAS INSPEKCIJA VIDZEMES REĢIONĀLĀ NODAĻA Pils laukums 5, Cēsis, LV-4101, Tel.: +371 64123834, E-pasts: vidzeme@mantojums.lv, www.mantojums.lv 27.02.2014. Nr.14.4-07/78

Sīkāk

Kuldīgas 2.vidusskola Celtnieks Pētnieciskais darbs Darba autors: Artis Vidiņš 6aklases skolnieks Darba vadītāja: Daiga Žentiņa klases audzinātāja Kul

Kuldīgas 2.vidusskola Celtnieks Pētnieciskais darbs Darba autors: Artis Vidiņš 6aklases skolnieks Darba vadītāja: Daiga Žentiņa klases audzinātāja Kul Kuldīgas 2.vidusskola Celtnieks Pētnieciskais darbs Darba autors: Artis Vidiņš 6aklases skolnieks Darba vadītāja: Daiga Žentiņa klases audzinātāja Kuldīga 2014 Saturs Ievads...3 1.Ēku celtnieks...4 1.2.Celtnieku

Sīkāk

Microsoft Word - Parskats_Kraslava_2007.doc

Microsoft Word - Parskats_Kraslava_2007.doc SIA Krāslavas nami Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2007. gadā Saturs I. Ziņas par operatoru...3 II. Vispārīga informācija par piesārņojošajām darbībām...4 III. Emisijas aprēķini sadedzināšanas

Sīkāk

The Finnish Quality Since 1960 SNIEGS LEDUS DROŠĪBA UZ JUMTA Sniega barjeras Jumta laipas Kāpnes Nožogojumi

The Finnish Quality Since 1960 SNIEGS LEDUS DROŠĪBA UZ JUMTA Sniega barjeras Jumta laipas Kāpnes Nožogojumi The Finnish Quality Since 1960 SNIEGS LEDUS DROŠĪBA UZ JUMTA Sniega barjeras Jumta laipas Kāpnes Nožogojumi SOMU PROFESIONALITĀTES TRADĪCIJAS KOPŠ 1960. GADA ORIMA darbības tradīcijas ir aizsākušās jau

Sīkāk

Apstiprinu

Apstiprinu LATVIJAS UNIVERSITĀTES AĢENTŪRA LATVIJAS UNIVERSITĀTES RĪGAS MEDICĪNAS KOLEDŽA Reģ.Nr.90000014902, Hipokrāta ielā 1, Rīgā, LV-1079 tālrunis 67840744, fakss 67547797, e-pasts: koledza@rmkoledza.lv APSTIPRINĀTS:

Sīkāk

Daži panti no Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa, kas attiecās uz sodiem, kas saistīti ar pārvietošanos pa ūdeni ar laivu. Lai makškernieki būt

Daži panti no Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa, kas attiecās uz sodiem, kas saistīti ar pārvietošanos pa ūdeni ar laivu. Lai makškernieki būt Daži panti no Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa, kas attiecās uz sodiem, kas saistīti ar pārvietošanos pa ūdeni ar laivu. Lai makškernieki būtu lietas kursā ko nevajag pārkāpt un kāds par to ir

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr Zelmeņi, Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr.90001465562 "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr.63726012, fakss 63726012, e-pasts:tervetesnd@zemgale.lv TĒRVETES NOVADA TĒRVETES PAGASTĀ

Sīkāk

Rīgā gada. aprīlī LĪGUMS Nr. LB-07/2014/180 Par iebūvējamā skapja piegādi un uzstādīšanu Latvijas Bankas ēkā Poruka prospektā 12, Jūrmalā (iepir

Rīgā gada. aprīlī LĪGUMS Nr. LB-07/2014/180 Par iebūvējamā skapja piegādi un uzstādīšanu Latvijas Bankas ēkā Poruka prospektā 12, Jūrmalā (iepir Rīgā 2014. gada. aprīlī LĪGUMS Nr. LB-07/2014/180 Par iebūvējamā skapja piegādi un uzstādīšanu Latvijas Bankas ēkā Poruka prospektā 12, Jūrmalā (iepirkums LB/2014/36) Latvijas Banka (tālāk tekstā PASŪTĪTĀJS)

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA INČUKALNA NOVADA DOME Reģ.Nr , Atmodas iela 4, Inčukalns, Inčukalna pagasts, Inčukalna novads, LV-2141 Tālr./fakss 67977

LATVIJAS REPUBLIKA INČUKALNA NOVADA DOME Reģ.Nr , Atmodas iela 4, Inčukalns, Inčukalna pagasts, Inčukalna novads, LV-2141 Tālr./fakss 67977 LATVIJAS REPUBLIKA INČUKALNA NOVADA DOME Reģ.Nr.90000068337, Atmodas iela 4, Inčukalns, Inčukalna pagasts, Inčukalna novads, LV-2141 Tālr./fakss 67977310, mob.t. 26181294, e-pasts: dome@incukalns.lv NOTEIKUMI

Sīkāk

Microsoft Word - Latv_Gaze_SEG atskaite 2007.doc

Microsoft Word - Latv_Gaze_SEG atskaite 2007.doc 2.pielikums Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumiem Nr.778 Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2007. gadā I. Ziņas par operatoru 1. Operators: 1.1. nosaukums vai vārds un uzvārds Akciju

Sīkāk

questionnaire_for_the_module_2011_Latvia_LV

questionnaire_for_the_module_2011_Latvia_LV LATVIJAS REPUBLIKAS CENTRĀLĀ STATISTIKAS PĀRVALDE Lāčplēša iela 1, Rīga, LV-1301, fakss: 67366658, www.csb.gov.lv PERSONU AR ILGSTOŠĀM VESELĪBAS PROBLĒMĀM VAI DARBSPĒJAS IEROBEŽOJUMIEM NODARBINĀTĪBA Darbaspēka

Sīkāk

2

2 2. pielikums Ministru kabineta 2004. gada 7. septembra noteikumiem 778 Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2012. gadā 1. Ziņas par operatoru 1. Operators: 1.1. nosaukums vai vārds un uzvārds SIA

Sīkāk

Aroda veselība, drošība un vides aizsardzība - tiesību zinātnes tālmācības studiju kurss

Aroda veselība, drošība un vides aizsardzība - tiesību zinātnes tālmācības studiju kurss Studiju kursa nosaukums ARODA VESELĪBA, DROŠĪBA UN VIDES AIZSARDZĪBA Kredītpunkti 2 Apjoms (stundās) 80 Priekšzināšanas (Studiju kursu nosaukumi) Ķīmija, fizika, bioloģija vidusskolas kursa apjomā Zinātņu

Sīkāk

Microsoft Word - kn17p1.doc

Microsoft Word - kn17p1.doc Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtajā redakcijā 1.pielikums Ministru kabineta 2009.gada 6.janvāra noteikumiem Nr.17 Eiropas Sociālā fonda projekta iesnieguma veidlapa Projekta nosaukums: Darbības

Sīkāk

RSU PowerPointa prezentācijas sagatave bez apakšējās sarkanās joslas

RSU PowerPointa prezentācijas sagatave bez apakšējās sarkanās joslas M.Sc. Pāvels Sudmalis, RSU Darba drošības un vides veselības institūts, Higiēnas un arodslimību laboratorija 20.10. 2011, Rīga Svarīgākie fizikālie riska faktori autotransporta nozarē 1 Fizikālie riska

Sīkāk

5

5 5. Darba vides riska faktoru konstatēšanas un novērtēšanas piemēri transporta nozarē Kontroljautājumu sarakstam (skatīt 5.1. tabulu Kontroljautājumi risku konstatēšanai ) un riska faktoru novērtēšanas

Sīkāk

JH_Konzernpräsentation

JH_Konzernpräsentation Darba drošība lietojot kravu pārvietošanas tehniku un strādājot noliktavās Jungheinrich Lift Truck SIA Māris Supe Rīga, 2015. gada 06.februāris Produkti Vilcēji Elektriskie palešu ratiņi, krautņotāji Bīdmasta

Sīkāk

KOCĒNU NOVADA DOME Reģistrācijas Nr Alejas iela 8, Kocēni, Kocēnu pag., Kocēnu nov., LV 4220 Tālrunis , fakss , e-pasts:

KOCĒNU NOVADA DOME Reģistrācijas Nr Alejas iela 8, Kocēni, Kocēnu pag., Kocēnu nov., LV 4220 Tālrunis , fakss , e-pasts: KOCĒNU NOVADA DOME Reģistrācijas Nr. 90009114171 Alejas iela 8, Kocēni, Kocēnu pag., Kocēnu nov., LV 4220 Tālrunis 64207690, fakss 64207688, e-pasts: info@kocenunovads.lv PUBLISKO IEPIRKUMU KOMISIJA Kocēnu

Sīkāk

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī,

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī, Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes 2012. gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei 2018. gada 18. oktobrī, prot. Nr. 9 Dokumenta mērķis: Dokumentā aprakstīti

Sīkāk

Microsoft Word - 1_Teritorijas_izmantosanas_un_apbuves_noteikumi.doc

Microsoft Word - 1_Teritorijas_izmantosanas_un_apbuves_noteikumi.doc Teritorijas izmantošana un apbūves noteikumi 1 Teritorijas izmantošana (zonējums), apbūves noteikumi Ķīpsalas teritorijas izmantošanas (zonējuma) pamatā likti iepriekš minētie nozīmīgie faktori, lai veicinātu

Sīkāk

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 un videokolonoskopu CF-Q165. Nr. p.k. Tehniskie parametri

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS Rīgā LĪGUMS Nr. B4-2016/229 par kanalizācijas cauruļvadu tīrīšanas ar augstspiediena iekārtu pakalpojumiem 2016. gada 15. augustā SIA Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, reģistrācijas Nr. 40003951628,

Sīkāk

ESF projekts «Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē» Konsultatīvā nodaļa

ESF projekts «Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē» Konsultatīvā nodaļa ESF projekts «Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē» Konsultatīvā nodaļa 23.11.2016. Inga Millere Konsultatīvās nodaļas vadītāja Konsultatīvās

Sīkāk

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienojumu, bloķējošās strāvas pārbaudes EC motors un integrēta

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr , PVN Reģ.Nr tālr , tālr./ fax 6

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr , PVN Reģ.Nr tālr , tālr./ fax 6 JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr.2971902208, PVN Reģ.Nr.90009249367 tālr. 67736378, tālr./ fax 67736379, e-pasts sportaskola@edu.jurmala.lv APSTIPRINU

Sīkāk

Dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs sabiedrība ar ierobežotu atbildību PortRail vienotais reģistrācijas numurs juridiskā adrese: Ekspor

Dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs sabiedrība ar ierobežotu atbildību PortRail vienotais reģistrācijas numurs juridiskā adrese: Ekspor Dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs sabiedrība ar ierobežotu atbildību PortRail vienotais reģistrācijas numurs 50103854091 juridiskā adrese: Eksporta iela 15 k-1, Rīga, LV-1045, tel. +371 67329816,

Sīkāk

APSTIPRINU:

APSTIPRINU: Līgums Nr. 15/223/02-21 Olainē AS Olaines ūdens un siltums, vienotais reģ.nr.50003182001, turpmāk tekstā saukts Pasūtītājs, tās valdes priekšsēdētāja Mārča Mazura, valdes locekļa Viestura Liepas un valdes

Sīkāk

Datu lapa: Wilo-TOP-Z 30/10 (1~230 V, PN 10, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m v 0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 min. Wilo-TOP-Z 30/10 1~230V - Rp 1¼

Datu lapa: Wilo-TOP-Z 30/10 (1~230 V, PN 10, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m v 0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 min. Wilo-TOP-Z 30/10 1~230V - Rp 1¼ Datu lapa: Wilo-TOP-Z 3/1 (1~23 V, PN 1, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m 9 8 7 6 5 4 3 v,5 1 1,5 2 2,5 3 Wilo-TOP-Z 3/1 1~23V - Rp 1¼ m/s Atļautie sūknējamie šķidrumi (citi šķidrumi pēc pieprasījuma)

Sīkāk

APSTIPRINU:

APSTIPRINU: Līgums Nr.16/343/2.-18 Olainē 2016.gada 25.augustā AS Olaines ūdens un siltums, vienotais reģ.nr.50003182001, turpmāk tekstā saukts Pasūtītājs, tās valdes priekšsēdētāja M.Mazura un valdes locekļa V.Liepas

Sīkāk

HIV infekcijas izplatība

HIV infekcijas izplatība Aktualitātes HIV profilaksē un ārstēšanā. Sociālo darbinieku iespējas. Seminārs sociālo dienestu darbiniekiem 2019. gada 25. aprīlis Inga Bulmistre «Baltijas HIV asociācija» Sagatavots sadarbībā ar GlaxoSmithKline

Sīkāk

Microsoft Word - scooter-lv-rules.docx

Microsoft Word - scooter-lv-rules.docx Preču loterijas Laimē elektrisko skūteri! noteikumi 1) Loterijas preču ražotājs ir SIA Colgate-Palmolive (Latvia), Reģ. Nr. 40003274802, juridiskā adrese: Duntes iela 23A, Rīga, Latvija, LV-1005. 2) Loterijas

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Iekšējie noteikumi

Sīkāk

Ēkas energosertifikāts REĢISTRĀCIJAS NUMURS a311 DERĪGS LĪDZ - 1. Ēkas veids daudzdzīvokļu māja 2.1 Adrese Kokneses nov., Kokneses p

Ēkas energosertifikāts REĢISTRĀCIJAS NUMURS a311 DERĪGS LĪDZ - 1. Ēkas veids daudzdzīvokļu māja 2.1 Adrese Kokneses nov., Kokneses p Ēkas energosertifikāts REĢISTRĀCIJAS NUMURS 017018-19-7a311 DERĪGS LĪDZ - 1. Ēkas veids daudzdzīvokļu māja.1 Adrese Kokneses nov., Kokneses pag., Koknese, Indrānu iela 3.1 Ēkas daļa -.1 Ēkas vai tās daļas

Sīkāk

Noteikumi un nosacījumi 1. Sony naudas atmaksas akcijas (turpmāk akcija) rīkotājs ir Sony Europe B.V. (turpmāk Sony ), kas atrodas The Heights, Brookl

Noteikumi un nosacījumi 1. Sony naudas atmaksas akcijas (turpmāk akcija) rīkotājs ir Sony Europe B.V. (turpmāk Sony ), kas atrodas The Heights, Brookl Noteikumi un nosacījumi 1. Sony naudas atmaksas akcijas (turpmāk akcija) rīkotājs ir Sony Europe B.V. (turpmāk Sony ), kas atrodas The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW. Lūdzam nesūtīt nekādus

Sīkāk

Microsoft Word - DP_ Kesan_paskaidrojuma raksts 1 redakcija.doc

Microsoft Word - DP_ Kesan_paskaidrojuma raksts 1  redakcija.doc Detālplānojums Mālpils pagasta zemes gabalā Ķešāni (kadastra nr. 8074-001-0094) 1. redakcija Mālpils, 2006 Saturs I PASKAIDROJUMA RAKSTS... 3 Ievads... 3 1.1. Teritorijas pašreizējā izmantošana... 3 1.2.

Sīkāk

APSTIPRINĀTI ar SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE valdes priekšsēdētāja 2016.gada 18.aprīļa rīkojumu Nr.1.3/21 SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE nekustamā īpašuma Lielā

APSTIPRINĀTI ar SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE valdes priekšsēdētāja 2016.gada 18.aprīļa rīkojumu Nr.1.3/21 SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE nekustamā īpašuma Lielā APSTIPRINĀTI ar SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE valdes priekšsēdētāja 2016.gada 18.aprīļa rīkojumu Nr.1.3/21 SIA SALDUS NAMU PĀRVALDE nekustamā īpašuma Lielā iela 6, Saldus, IZSOLES NOTEIKUMI 1. Objekta apraksts

Sīkāk

PAKALPOJUMA PASŪTI NO VEIKALA NOTEIKUMI I Vispārīgie noteikumi 1. Šie lietošanas noteikumi, turpmāk - Noteikumi, nosaka pakalpojuma Pasūti no veikala,

PAKALPOJUMA PASŪTI NO VEIKALA NOTEIKUMI I Vispārīgie noteikumi 1. Šie lietošanas noteikumi, turpmāk - Noteikumi, nosaka pakalpojuma Pasūti no veikala, PAKALPOJUMA PASŪTI NO VEIKALA NOTEIKUMI I Vispārīgie noteikumi 1. Šie lietošanas noteikumi, turpmāk - Noteikumi, nosaka pakalpojuma Pasūti no veikala, lietošanas kārtību veikala Stockmann klientiem, turpmāk

Sīkāk

LĪGUMS NR

LĪGUMS NR LĪGUMS NR. 3-19/2015/387 Par tehniskās apsardzes pakalpojumiem Viesīte, Viesītes novads 2015.gada 24. novembrī Viesītes novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. LV90000045353, juridiskā adrese: Brīvības iela

Sīkāk

LĪGUMS PAR BĪSTAMO ATKRITUMU APSAIMNIEKOŠANU

LĪGUMS PAR BĪSTAMO ATKRITUMU APSAIMNIEKOŠANU LĪGUMS PAR BĪSTAMO ATKRITUMU APSAIMNIEKOŠANU Nr. BAO/ / AS "BAO" LR VR Nr. 40003320069 PVN reģ. Nr. LV40003320069 Norēķinu konts: A/S Swedbank HABALV22 LV85HABA0551010750161 JURIDISKĀ UN FAKTISKĀ ADRESE:

Sīkāk

Polija

Polija Braukšanas ierobežojumi Polijā 2019. gadā Vispārējie ierobežojumi pilnu masu virs 12t Visaptverošs (visā valstī) no plkst. 18.00-22.00 dienu pirms valsts noteiktas svētku dienas(-ām). Aizliegums attiecināms

Sīkāk

Rīgā gada. jūnijā 1. PAPILDU VIENOŠANĀS Nr. LB-07/2017/ gada 2. maija līgumam Nr. LB-07/2017/177 Par būvdarbiem, grīdas konstrukcijas u

Rīgā gada. jūnijā 1. PAPILDU VIENOŠANĀS Nr. LB-07/2017/ gada 2. maija līgumam Nr. LB-07/2017/177 Par būvdarbiem, grīdas konstrukcijas u Rīgā 2017. gada. jūnijā 1. PAPILDU VIENOŠANĀS Nr. LB-07/2017/269 2017. gada 2. maija līgumam Nr. LB-07/2017/177 Par būvdarbiem, grīdas konstrukcijas un seguma nomaiņu un starpsienas skaņas izolācijas uzlabošanu,

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Seminārs Droša kuģošana CSDD 2017 CSDD loma kuģošanas drošības jomā Kuģu vadītāju apliecību izsniegšana. CSDD izsniedz divu veidu atpūtas kuģu vadītāju apliecības: atpūtas kuģu vadītāju apliecības; starptautiskās

Sīkāk

Microsoft Word - Daugavgriva_SEG_08.doc

Microsoft Word - Daugavgriva_SEG_08.doc 1(8) Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2008. gadā I. Ziņas par operatoru 2.pielikums Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumiem 778 Operators: nosaukums vai vārds un uzvārds Akciju sabiedrība

Sīkāk

Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta not

Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta not Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti 1. 2009.gada 4.augustā Ministru kabineta noteikumi Personām ar I invaliditātes Nr.872 Noteikumi

Sīkāk

Microsoft Word - SEG_ atskaite_Bolderaja_2008.doc

Microsoft Word - SEG_ atskaite_Bolderaja_2008.doc SIA Bolderaja Ltd Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2008.gadā. Saturs I. Ziņas par operatoru.. 3 II. Vispārīga informācija par piesārņojošām darbībām. 4 III. Emisijas aprēķini sadedzināšanas procesiem

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Online interactive Risk Assessment Riska interaktīvā novērtēšana tiešsaistē Normatīvie dokumenti Darba aizsardzības likums MK not.nr.660 «Darba vides iekšējās uzraudzības veikšanas kārtība» (pieņemti 02.10.2007.):

Sīkāk

Preču loterijas Loteri - JĀ! noteikumi 1. Loterijas preču pārdevējs ir VAS Latvijas Pasts, reģ. nr , juridiskā adrese: Ziemeļu iela 10, Li

Preču loterijas Loteri - JĀ! noteikumi 1. Loterijas preču pārdevējs ir VAS Latvijas Pasts, reģ. nr , juridiskā adrese: Ziemeļu iela 10, Li Preču loterijas Loteri - JĀ! noteikumi 1. Loterijas preču pārdevējs ir VAS Latvijas Pasts, reģ. nr. 40003052790, juridiskā adrese: Ziemeļu iela 10, Lidosta Rīga, Mārupes nov., Latvija, LV-1000 - turpmāk

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss:

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss: LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90000015912 Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis 63331555, fakss: 63350452, e-pasts: dome@skrunda.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI

Sīkāk

CR 90 Crystaliser Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mik

CR 90 Crystaliser Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mik Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mikroplaisu blīvēšana betonā Trīskārša aizsardzība pret ūdeni ir vairāk

Sīkāk

Kā nomainīt priekšējo bremžu suportu Ford Focus II

Kā nomainīt priekšējo bremžu suportu Ford Focus II Kā nomainīt priekšējo bremžu suportu Ford Focus II Veiciet nomaiņu šādā secībā: 1 Novelciet stāvbremzes sviru. 3 2 Uzstādiet ķīļatbalstus sem aizmugurējām riepām. 4 Paceliet priekšējo auto pusi un atbalstiet

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKAS 10. SAEIMAS VĒLĒŠANAS gada 2. oktobris republikas pilsēta / novads. vēlēšanu iecirkņa komisijas atrašanās vieta adrese VĒLĒŠ

LATVIJAS REPUBLIKAS 10. SAEIMAS VĒLĒŠANAS gada 2. oktobris republikas pilsēta / novads. vēlēšanu iecirkņa komisijas atrašanās vieta adrese VĒLĒŠ LATVIJAS REPUBLIKAS 10. SAEIMAS VĒLĒŠANAS 2010. gada 2. oktobris republikas pilsēta / novads. vēlēšanu iecirkņa komisijas atrašanās vieta adrese VĒLĒŠANU GAITAS PROTOKOLS Vēlēšanu iecirkņa komisijas sastāvs:

Sīkāk

JĒKABPILS VALSTS ĢIMNĀZIJAS

JĒKABPILS VALSTS ĢIMNĀZIJAS JĒKABPILS PILSĒTAS PAŠVALDĪBA JĒKABPILS VALSTS ĢIMNĀZIJA Reģistrācijas Nr. 90010439014 Rūdolfa Blaumaņa iela 27, Jēkabpils, LV-5201, tālrunis 65237551, elektroniskais pasts jvg@jvg.edu.lv Jēkabpilī APSTIPRINĀTS

Sīkāk

Pašvaldības nekustamā īpašuma dzīvokļu Lūsēni - 2 un Lūsēni - 5 OTRĀS IZSOLES NOTEIKUMI Apstiprināti ar Nīcas novada domes 2015.gada 14. decembra sēde

Pašvaldības nekustamā īpašuma dzīvokļu Lūsēni - 2 un Lūsēni - 5 OTRĀS IZSOLES NOTEIKUMI Apstiprināti ar Nīcas novada domes 2015.gada 14. decembra sēde Pašvaldības nekustamā īpašuma dzīvokļu Lūsēni - 2 un Lūsēni - 5 OTRĀS IZSOLES NOTEIKUMI Apstiprināti ar Nīcas novada domes 2015.gada 14. decembra sēdes lēmumu (protokols Nr. 16 ) 1. Vispārīgie noteikumi

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES VALSTS ĢIMNĀZIJA Reģ.Nr , Meža prospekts 14, Ogre, Ogres nov., LV-5001 tālrunis , fakss , e-pa

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES VALSTS ĢIMNĀZIJA Reģ.Nr , Meža prospekts 14, Ogre, Ogres nov., LV-5001 tālrunis , fakss , e-pa OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES VALSTS ĢIMNĀZIJA Reģ.Nr.4319001137, Meža prospekts 14, Ogre, Ogres nov., LV-5001 tālrunis 65044522, fakss 65020913, e-pasts: gimnazija@ogresnovads.lv, www.ovg.lv Ogres Valsts

Sīkāk

Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta no

Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta no Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti 1. 2009.gada 4.augustā Ministru kabineta noteikumi Personām ar II invaliditātes Nr.872 Noteikumi

Sīkāk

Kandavas Mākslas un mūzikas skola

Kandavas  Mākslas un mūzikas skola NOMINĀCIJA: PĀRBŪVE KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA ADRESE: SABILES IELA 12, KANDAVA, KANDAVAS NOVADS PIETEICĒJS: KANDAVAS NOVADA DOME, DĀRZA IELA 6, KANDAVA PĀRSTĀVIS: BŪVUZŅĒMĒJA PROJEKTU VADĪTĀJA

Sīkāk

3

3 3. Darba vides risku novērtēšana (DVRN) frizētavā Darba vides risks ir varbūtība, ka nodarbināto drošībai vai veselībai darba vidē var rasties kaitējums, un šī kaitējuma iedarbības iespējamā smaguma pakāpe.

Sīkāk

11

11 5. Darba vides riska faktoru konstatēšanas un novērtēšanas piemēri ēdināšanas pakalpojumu nozarē Kontroljautājumu sarakstam (skatīt 5.1. tabulu Kontroljautājumi risku konstatēšanai ) un riska faktoru novērtēšanas

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 BALTIJAS DISTRIBŪCIJAS CENTRS 2013.gada 14.novembris Reinis PLAKANIS Darba aizsardzības un kvalitātes vadītājs Safety Contact Drošības Kontakts > 2 Drošības kontakts sildītājus novietot vismaz 1m no viegli

Sīkāk

Microsoft Word - Par_aviaciju_2013.docx

Microsoft Word - Par_aviaciju_2013.docx Tiesību akts: spēkā esošs Attēlotā redakcija: 24.04.2013. -... / Spēkā esošā Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents izsludina šādu likumu: Par aviāciju Likumā lietotie termini Aeronavigācijas informācija

Sīkāk