2017. g. APRĪLIS Nr. 4 Elza Ķezbere LIELDIENU RĪTĀ Sirds ziemas dienas beigušās. Reiz saltās tumsas gana San pirmās bites modušās, Un dafodeles zvana.

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "2017. g. APRĪLIS Nr. 4 Elza Ķezbere LIELDIENU RĪTĀ Sirds ziemas dienas beigušās. Reiz saltās tumsas gana San pirmās bites modušās, Un dafodeles zvana."

Transkripts

1 2017. g. APRĪLIS Nr. 4 Elza Ķezbere LIELDIENU RĪTĀ Sirds ziemas dienas beigušās. Reiz saltās tumsas gana San pirmās bites modušās, Un dafodeles zvana. Sirds ziemas dienas beigušās. Smags kapa akmens šķēlies. No nāves un no tumsības Gars dzīvs ir augšām cēlies. Pār vijolīšu pakalniem Spīd rīts no debess vaiga. Ar sudrabainiem pūpoliem Māj Dievamāte maiga. Kur bija pacelts krusta koks Un cirsta nāves vaina, Zied krāsains varavīksnes loks Kā puķe pasakaina.

2 Draudzes dzīve aprīlī Svētdien, 2. aprīlī, plkst. 11:00 Gavēņa laika piektā svētdiena. DIEVKALPOJUMS. Sekos sadraudzība un plkst. 13:00 Ručs un Norie filma no Latvijas. Svētdien, 9. aprīlī, plkst. 11:00 Pūpolu svētdienas dziesmotais DIEVKALPOJUMS ar Svēto vakarēdienu. Šajā svētdienā atzīmēsim mūsu kora 65 g. jubileju. Būs bērnu uzruna un Svētdienas skola, ko vadīs Vilnis Štolcers. Sekos sadraudzība, Sarmas Straumanes iestudēta luga Baznīcas himnas: toreiz un tagad un sadziedāšana, ko organizē draudzes koris. Ceturtdien, 13. aprīlī, plkst. 18:00 Zaļās ceturtdienas DIEVKALPOJUMS ar Svēto vakarēdienu. Piektdien, 14. aprīlī, plkst. 18:00 Lielās piektdienas DIEVKALPOJUMS ar Svēto vakarēdienu. Dievkalpojumu kuplinās čellists Timothy Perry un pavadītāja Polly Cartford. Svētdien, 16. aprīlī, plkst. 8:00 Kristus Augšāmcelšanās svētku DIEVKALPOJUMS ar Svēto vakarēdienu Lieldienas. Dievkalpojumu kuplinās draudzes koris. Sprediķis būs angļu valodā. Pēc dievkalpojuma draudzes jauno vīru sarūpētas Lieldienu brokastis visi mīļi aicināti! Ceturtdien, 20. aprīlī, plkst. 11:00 Rīta Bībeles stunda, tiek dziļāk pētīts Marka evaņģēlijs. Svētdien, 23. aprīlī, plkst. 10:00 Baltā svētdiena. DIEVKALPOJUMS. Sekos sadraudzība un autores Marijas Plataces Futchs Fine grāmatas parakstīšana Wide Eyes (skat. reklāmu). Lūdzu ievērot, ka ar pirmo svētdienu pēc Lieldienām līdz pirmajam Adventam dievkalpojumi sākas plkst. 10:00. Otrdien, 25. aprīlī, plkst. 19:00 Vakara Bībeles stunda, tiek dziļāk pētīts Jāņa evaņģēlijs. Bībeles stundu noturēs draudzes bibliotēkas telpās. Svētdien, 30. aprīlī, plkst. 10:00 Lieldienu laika trešā svētdiena. DIEVKALPOJUMS. Sekos sadraudzība. Augšāmcelšanās solījumu Dievs ierakstījis ne vien grāmatu lapās, bet arī katrā plaukstošā pavasara ziedā. Mārtiņš Luters Draudzes biroja stundas TREŠDIENĀS no 10:00 līdz 14:00 mācītājs Dāgs Demandts, kasieris Visvaris Ģiga un darbvede Vija Treiberga. Ja baznīcas durvis darba laikā ir slēgtas, lūdzu piezvaniet durvju zvanu (durvju labajā pusē augšējais zvans augšējam stāvam, apakšējais zvans lejasstāvam). Pērminderu kalpošana Svētdien, 2. aprīlī S. Straumane, V. Konters. Svētdien, 9. aprīlī A. Švalbe, A. Vīksniņš, G. Luss. Ceturtdien, 13. aprīlī G. Luss, V. Konters. Piektdien, 14. aprīlī A. Vīksniņš, L. Dingley. Svētdien, 16. aprīlī A. Švalbe, L. Dingley, S. Brūvelis. Svētdien, 23. aprīlī L. Dingley, V. Konters. Svētdien, 30. aprīlī S. Straumane, S. Brūvelis.

3 Nāve ir uzvarēta! Cik ļoti man šī patiesība šogad vajadzīga! Šis svētais Kristus apsolījums, šī Lieldienu cerības un prieka Vēsts!! Kristus uzvara pār to, kas ir tas ienaidnieks, kas salauž sirdis, no mums atrauj cilvēkus, ko mīlam, un bez kuŗiem negribam un pat domājam, ka nevaram dzīvot, kamēr. Kamēr mēs ticības un tikai Dieva mīlestības un žēlastības spēkā iedomājamies, ka varbūt viņi mums vēstītu, ka ir brīvi no visa, kas ir tik nepilnīgs un sāpīgs šajā dzīvē? Kamēr viņi mūs mierinātu neskumstiet, es esmu ar Viņu, kas mani aicinājis mūžīgā dzīvībā. Ar Jēzu jaunā dzīvībā, citā valstībā! Vai tad mēs sauktu viņus atpakaļ, kuŗus tik dziļi esam mīlējuši un kuŗu nāves atstājušas tādu tukšumu un sāpes mūsu sirdīs? Pie krusta mirstot, sešos neaizmirstamos vārdos Kristus noziedzniekam saka: Šodien, Tu būsi ar mani paradīzē! Tur, kur nekad vairs nebūs jāraud, jo tik ļoti kāds mums pietrūkst. Kur nebūs jāpiedzīvo to elli, kas ir ap mums, kad ģimenei jālemj atvienot no dzīvības uzturošām sistēmām, jo mums saka, ka nav vairs iespējams dzīvot kā Dievs to savā žēlastībā un mīlestībā mums paredzējis. Kristus saprot tādas ciešanas un mokas! Viņš neatstāj mūs vienus, bet ir Pats klāt, kad sirdī liekas, ka kāds mums čukst: Dieva mīlestība nekad nebeidzas. Nāve būs aprīta uzvarā. Kristus augšāmcelšanās vēsts manā dzīvē bijis kā cements dzīves ēkai. Šogad, kad šī ēka tiek kārtīgi pārbaudīta, Kristus mūžīgās mīlestības un žēlastības apsolījumos, līdz ar ģimeni un draugiem esam smēlušies kā ļoti izslāpuši Dieva bērni. Daži zinat, ka mazliet vairāk kā pusgada laikā Dievs mūžībā aizsauca septiņus mūsu ģimenes locekļus, starp tiem manu māmiņu un vairākus, kas patiesi mira daudz par agru un pēkšņi. Ieraugot fotogrāfiju, kas raksta sākumā, iedomājos viņus dodoties, ejam aiz Jēzus ārā no kapa! No nāves valstības dzīvībā! Pateicos Dievam, ka tā drīkstu domāt, jo Viņa Dēls, Pats mūžīgi dzīvais Kristus vēsta: ES ESMU augšāmcelšanās un dzīvība; kas Man tic, dzīvos, arī ja tas mirs, un ikviens, kas dzīvo un tic Man, nemirs nemūžam! (Jņ. 11:26) Dievs lai dāvina jums gaišus, dzīvības apliecinošus Kristus Augšāmcelšanās svētkus! LELBĀL Virsvaldes un savā vārdā katram novēlu cerību! Tiem, kam sāp vai ir grūti, lai šie svētki palīdz sirdīm dzīt un ticēt, ka mīlestība nekad nebeidzas. Kristus iet ar mums caur visām grūtībām un sāpēm un arvien aicina sekot Viņam no tumsas gaismā, pretīm dzīvības uzvarai! Viņam lai ir gods un slava! Kristus mīlestībā, Jūsu + Lauma

4 Kristus augšāmcēlies! Patiesi augšāmcēlies! Mīļās māsas un mīļie brāļi! Jau agri no rīta mēs uzrunājam viens otru ar šiem svētajiem un mūžīgajiem vārdiem: Kristus augšāmcēlies! Patiesi augšāmcēlies! Šis sveiciens ir saistīts ar Jēzus Kristus sāpēm un ciešanām, nāvi pie krusta un augšāmcelšanās brīnumu. Eņģelis uzrunāja sievietes pie kapenēm, kur tika apglabāts Jēzus: Nebīstieties! (Мt. 28:5). Šis aicinājums blakus tukšajam zārkam kļuvis par galveno dzīves devīzi mūsu kalpošanas laikā. Kā kristīgie bieži tos atkārtojam, uzrunājot Baznīcu un cilvēci. Tāpēc priecīgā vēsts par Jēzus augšāmcelšanās brīnumu arī pēc daudziem gadsimtiem nav zaudējusi savu pievilkšanas spēku. Tā priecē mūsu sirdis un stiprina mūsu cerību uz mūžīgo dzīvi, pār kuru nāvei vairs nav varas. Šie svētki mudina katru kristieti ziedot savu laiku un kalpot Dievam, lai glābtu līdzcilvēkus. Mēs apzināmies, ka mūsu pasaule vēl joprojām ir pilna ciešanu un bēdu. Šodien mūsu tuviniekiem kā nekad agrāk ir nepieciešams mierinājums, atbalsts, drošsirdība un arī cerība, kuru mums dod Kristus augšāmcelšanās. Lieldienu laikā mums ir brīnišķīga iespēja dalīties ar līdzcilvēkiem savā ticībā Kristum un savā dzīvespriekā. Šajās svētku dienās vēlu saticību Jūsu ģimenes lokā, veselību Jums un Jūsu tuviniekiem. Priecīgus Kristus Augšāmcelšanās svētkus! Jūsu, LELBA priekšnieks, prāvests Gunārs Lazdiņš

5 Kristus saka: Es jūs neatstāšu bāreņus, bet nākšu pie jums. Vēl tikai mazu brīdi, un pasaule mani vairs neredzēs, bet jūs mani redzēsit, jo es dzīvoju, un jums būs dzīvot. Jāņa evaņģēlijs 14:18-19 Archibīskapa Arnolda Lūša sprediķis no krājuma Viņš necīnījās pasaulīgi Kristus augšāmcelšanās svētkos Stāstot par lieliem pārdzīvojumiem, parasti vairāmies no liekvārdības. Liels prieks meklē vienkāršus vārdus. Lielas dvēseles sāpes māca klusēt. Lielai mīlestībai bailes no skaļuma. Un liela ticība runā bērna valodā. Šādu atziņu gūstam, lasot evaņģēlija vēstījumu par mūsu Pestītāja vietnieciskām ciešanām un augšāmcelšanos lielās dienas rītā, Romas imperātora Klaudija Tiberija deviņpadsmitajā valdīšanas gadā, pirmā pilna mēneša svētdienā pēc pavasara iestāšanās. Cik vienkāršos, skopos vārdos evaņģēliju rakstītāji šo brīnišķīgo notikumu ir atstāstījuši! Viņi taču būtu to varējuši darīt daudz intriģējošākā, krāsainākā tēlojumā. Bet mūsu ticībai nav jābūt pamatotai tai vēstījumā, ko mums atstājuši cilvēki. Ticība, ka Kristus ir augšāmcēlies, nav izaugusi un pārdzīvojusi noliedzēju šaubas un zaimotāju izsmieklu tādēļ, ka par Kristus augšāmcelšanos stāsta pirms 1900 gadiem uzrakstīti evaņģēliji. Nē, ticība, ka Kristus ir augšāmcēlies, ticība, ka Kristus dzīvo un kā solījies ir ikdienas pie saviem mācekļiem, ir pamatota atklāsmē un pieredzē, ko saņēmuši tie, kas izjutuši Kristus tuvumu kā lielu, atpestītāju brīnumu, kas tiem devis spēku palikt priecīgiem cerībā, pacietīgiem bēdās un neatlaidīgiem savās lūgšanās. Mārtiņš Luters kādā no savām svētrunām teicis: Augšāmcelšanās solījumu Dievs ierakstījis ne vien grāmatu lapās, bet arī katrā plaukstošā pavasara ziedā. Tie ir skaisti un patiesi vārdi. Augšāmcelšanās notikumu mēs tiešām varam saredzēt katrā pavasara ziedā, kas pēc bargas ziemas no rudās zemes un trūdošām lapām uzsmaida saulei un garāmgājējiem. Cik labi ir, ka Dievs mums devis tādas acis, kas saredz šo brīnumu, kas tik daudzkrāsainā skaistumā iepriecina sirdi tiem, kas klausās pavasara balsīs un tic, ka arī tās kaut ko stāsta par Radītāja godību un dzīvības spēku uzvaru pār iznīcības spēkiem. Bet Kristus solījuma Es dzīvoju un jums būs dzīvot īstenošanos mēs tomēr visizteiktāk saskatām, domās un atmiņās aizejot līdz tukšajam kapam Arimatijas Jāzepa tīrumā. Šis gājiens, meklējot no nāves saitēm atraisīto Pestītāju, māca mūs raudzīties tālāk par mūsu šķietamai iznīcībai pakļautās dzīves un esības robežām, jo ticība, ka Kristus ir augšāmcēlies, liek mums atcerēties, ka mēs nepiederam tikai šai pasaulei, kaut arī pēc Dieva nolikuma tā ir vienīgā, ko, no mātes klēpja līdz zemes klēpim staigājot, mēs pazīstam. Skaisti šo domu ir pateicis apustulis Pāvils, no apcietinājuma Romā rakstot vēstuli kristiešu draudzei, ko pazīstam kā vēstuli filipiešiem.

6 Mūsu piederība, Pāvils raksta, ir debesīs, no kurienes mēs arī gaidām Pestītāju, Kungu Jēzu Kristu, kas pārvērtīs mūsu zemības miesu, līdzīgu savai apskaidrotai miesai, ar spēku, kurā Viņš arī spēj sev pakļaut visas lietas (3:20-21). Arī apustulis Pēteris par Kristus augšāmcelšanos raksta: Slavēts lai ir Dievs, mūsu Kunga Jēzus Kristus Tēvs, kas savā lielajā žēlastībā mums licis atdzimt dzīvai cerībai ar Jēzus Kristus augšāmcelšanos no miroņiem neiznīcīgam, neaptraipītam un nevīstošam mantojumam... Viņu jūs mīlat, lai gan neesat Viņu redzējuši. Uz Viņu jūs ticat, to tagad neredzēdami, un priecāsities neizsakāmā un apskaidrotā priekā, kad jūs sasniegsit savas ticības gala mērķi, dvēseļu pestīšanu (1.Pēt. 1:3-4a, 8-9). Tie, kam ir šāda ticība, var tiešām sevi uzlūkot par laimīgiem cilvēkiem. Tie var just Pestītāja klātieni, tāpat kā aklais jūt saules siltumu un gaismu, kaut sauli nekad nav redzējis. Tie var droši iet pretim tai lielai nenovēršamībai, ko pasaulē demonstrē nāves vara... Kristus tiem devis solījumu: Es dzīvoju. Un jums būs dzīvot. Āmen. Otrā dienā liels ļaužu pūlis, kas bija sanācis uz svētkiem, izdzirdēja, ka Jēzus nāk uz Jeruzālemi. Paņēmuši palmu zarus, tie izgāja viņam pretim, skaļi saukdami: Ozianna, svētīts, kas nāk Kunga vārdā Israēla Ķēniņš! Bet Jēzus sameklēja ēzelīti un uzsēdās tam mugurā. Jo ir rakstīts: nebīsties, Ciānas meita, redzi, tavs Ķēniņš nāk, sēdēdams uz ēzeļa kumeļa. To viņa mācekļi sākumā nesaprata, bet, kad Jēzus tika pagodināts, tie atcerējās, ka tas par viņu bija rakstīts un tie viņam to bija darījuši. Jāņa evaņģēlijs 12:12-16 Mācītāja Dāga Demandta sprediķis gada Pūpolsvētdienā Kā mēs varam dziedāt Ozianna! Kad es augu, es atceros, ka parasti bija trīs lieli svētki. Ziemsvētki, Lieldienas un, ticiet vai neticiet, Pūpolsvētdiena! Pūpolsvētdienā mēs dziedājām Ozianna augstībā! Lai slavēts ir, kas nāk tā Kunga vārdā! Ozianna augstībā! Baznīca bija izdekorēta ar pūpoliem, palmām un zariem. Bērni izgrieza no zaļa papīra palmu zarus... it kā sveicināja Jēzu! Varētu šo saukt par kristietības veiksmes stāstu. Mēs zinājām par Ziemsvētkiem Ziemsvētku vecīša dēļ, par Lieldienām Lieldienu zaķīša dēļ un par Pūpolsvētdienu Jēzus dēļ. Pūpolsvētdiena ir ļoti svarīga diena baznīcai. Šī ir diena, kad Jēzus mācekļi Viņu sveicināja kā Ķēniņu! Daži šo sauc par baznīcas dzimšanas dienu, sarkanā krāsa. Šī ir iespēja mums sveicināt Jēzu kā Ķēniņu! Tomēr ir bīstami pielūgt šādā veidā Jēzu Pūpolsvētdienā. Mēs viegli aizmirstam to iemeslu, kāpēc Jēzus ieradās Jeruzālemē un rezultātā mēs aizmirstam, kāpēc mēs dziedam Ozianna. Ozianna no oriģinālās ebreju un grieķu valodas nozīmē Lūdzu izglāb, atbrīvo! Tātad, kad Jēzus iejāja Jeruzālemē, mācekļi, tauta atzina Jēzu kā savu Pestītāju un priekā sauca Ozianna! Mēs šodien Svētā vakarēdiena laikā dziedāsim vārdus Ozianna augstībā! Lai slavēts ir, kas nāk tā Kunga vārdā! Ozianna augstībā! un tieši nākamā svētdienā mēs dziedāsim Kristus ir augšāmcēlies! Mēs daudzi aizmirstam par Zaļo ceturtdienu un, īpaši, par Lielo piektdienu, tās nav mūsu garīgajos kalendāros. Jēzus nāve tiek minēta. Nav tā, ka mēs to pilnīgi ignorējam. Mēs vienkārši mēģinām ātri steigties uz Lieldienām, Kristus Augšāmcelšanās svētkiem. Problēma ir, ka mums nepatīk pakavēties nepatīkamās lietās. Kādreiz mēs pat negribam atzīt, ka nepatīkamas lietas eksistē. Mēs labāk aizveram acis, kā piemēram, mēs to darām daļās no šausmu filmām, kuras ir par daudz briesmīgas. Mums arī patīk izcelt pozitīvo un ignorēt negatīvo. Bet tad, kad mēs nesaredzam

7 cilvēkus, kuriem ir grūtības, kuri ir badā, tie, kuri sauc pēc palīdzības, mēs darām pretējo Dieva gribai. Šīs tendences dēļ nesaredzēt negatīvo, mēs to darām ar Jēzus ciešanām un nāvi. Mēs tiekam pārņemti ar prieku, kad Jēzus varonīgi Pūpolsvētdienā ienāk Jeruzālemē. Mēs aizmirstam, ka Jēzus nāca uz Jeruzālemi, lai mirtu. Mēs gribam aizsegt mūsu acis, lai Klusā nedēļa beidzas ātrāk, un jautājam cilvēkam mums blakus: Pasaki man, kad Lieldienas atnāks! Mums ir nepatīkami par šo domāt, tomēr Jēzus nomira. Jēzus tika krustā sists un piedzīvoja neiedomājamas sāpes un teroru. Vissvarīgākais ir saprast, ka Viņš to darīja priekš mums, lai mēs saņemtu mūžīgo dzīvību, piedošanu un svētlaimi. Jēzus nāve ir nepieciešama daļa no mūsu pestīšanas. Tātad, kā mēs varam dziedāt Ozianna tikai 4 dienas pirms Jēzus ciešanām un nāves? Cilvēki Jēzus laikā domāja, ka Viņš ir atnācis, lai viņus atbrīvotu no romiešu varas. Viņi domāja, ka Viņš sāks kādu sacelšanos un ievedīs tautu brīvībā. Jā, Jēzus bija Ķēniņš, bet ne tāds ķēniņš. Jēzus valstība nebija šajā pasaulē. Jēzus nenāca uz Jeruzālemi, lai sēdētu uz kāda troņa, bet lai tiktu krustā sists. Jēzus bija šo stāstījis saviem mācekļiem vairākas reizes. Kā viņi varēja priecīgi dziedāt šos vārdus: Ozianna! Ozianna, svētīts, kas nāk Kunga vārdā! Kā mēs varam priecīgi dziedāt šos vārdus kopā ar viņiem? Dēļ Jēzus ciešanām mums tiek apsolīta mūžīgā dzīvība. Kā mēs drīkstam dziedāt Ozianna 4 dienas pirms Jēzus ciešanām. Bija arī cilvēki, kas gribēja, lai mācekļi un Jēzus sekotāji beidz dziedāt Ozianna tajā pirmā pūpolsvētdienā, tie bija tie paši cilvēki, kas gribēja, lai Jēzu sit krustā Lielā piektdienā. Šī grupa, ko sauca par farizejiem, Jēzum sacīja: Mācītāj, apsauc Savus mācekļus! Bet Viņš atbildēja: Es jums saku: ja šie klusēs, tad akmeņi brēks. Un ko lai mēs darām, lai mēs ignorējam Jēzus nāvi? Lai mēs aizmirstam par Lielo Piektdienu un to izdzēšam no mūsu kalendāriem? Vai mēs varam aizmirst to, kāpēc Jēzus ieradās Jeruzālemē un kļūt par daļu no ļaužu pūļa, kas īsti nesaprata, kas ir Jēzus? Kā mēs varam dziedāt Ozianna pūpolsvētdienā, dažas dienas pirms Jēzus nāves? Varbūt mums būtu jāsvin fakts, ka Jēzus nāca uz Jeruzālemi, lai mirtu! Pāvils raksta: Jēzus pazemoja sevi, kļūdams paklausīgs līdz nāvei, līdz pat krusta nāvei. Tādēļ arī Dievs Viņu paaugstināja un dāvāja Viņam vārdu, kas ir pāri visiem vārdiem, lai Jēzus vārdā visi mestos ceļos kas debesīs, kas virs zemes un zem zemes un lai katra mēle apliecinātu, ka Kungs ir Jēzus Kristus Dievam Tēvam par slavu. Mums ir jāslavē Jēzus, jo Viņš atnāca uz Jeruzālemi, lai mirtu. Jēzus ciešanas ir nepieciešama daļa no kristiešu ticības. Tātad, kad mēs atveram acis uz Jēzus ciešanām, mēs redzam skaidrāk nekā iepriekš. Mēs arī saredzam grūtības mums apkārt un tiekam aicināti atbildēt, ielikt tās Dieva rokās! Šodien, Pūpolsvētdienā, no sirds dziedāsim Ozianna augstībā! Lai slavēts ir, kas nāk tā Kunga vārdā! Ozianna augstībā! Āmen. DZĪVO TĀ, IT KĀ KRISTUS BŪTU NOMIRIS VAKAR, AUGŠĀMCĒLIES ŠODIEN UN OTRREIZ ATNĀKS RĪT. T. EPP Lai katrs savā sirdī izjūtam Dieva doto augšāmcelšanās solījumu! Māc. Dāgs un Mineapoles draudzes vadība

8 Mīļā LELBA saime! LELBA LIRS nozares Ciešanu laika vēstule gada 1. martā Pelnu dienā Teicami ir iekaist par labu vienumēr. Gal. 4:18 Klāt ir atkal Kristus Ciešanu laiks, kad sava gara skatu vēršam uz Jēzus ceļu pretī krustam pasaules vienaldzības un alkatības priekšā. Pasaules aizmirsts, apmelots un atstumts, Kristus nesa netaisnības un pamestības nastu. Kad raugāmies uz krustu, atceramies divas lietas: pirmkārt, Dieva mīlestību, ko pat netaisnība, naids un nāve neizdzēš mūsu nežēlīgajā pasaulē; un, otrkārt, Kristus līdzcietību, kas solidaritātē plūst pie visiem, kam smagas nastas nesamas šajā dzīvē. Sekot Kristum kā Ciešanu laiks arvien no jauna atgādina nozīmē, ka esam aicināti pateikties Dievam par Kristus žēlastības veltēm mūsu pasaulei. Bet tas arī nozīmē saredzēt tos, ko Kristus arvien pamanīja un iekļāva savas mīlestības lokā atstumtos, pieviltos, apmelotos, aizmirstos, neievērotos. Tos, kas šajā pasaulē neskaitās. Kā LELBAs luterāņu saime, mēs Ciešanu laikā jo īpaši atceramies arī bēgļus, jo arī viņi mūsu pasaulē tik bieži neskaitās. LELBAs LIRS nozares vārdā pateicos visiem, kas pēdējā gada laikā ir lūguši par bēgļiem visās pasaules malās un arī mūsu vidū gan personīgi, gan draudžu dievkalpojumos. Pateicība visiem, kas ir līdzjūtībā ziedojuši LIRS darbam! gadā LIRS palīdzēja uz dzīvi ASV pārcelties vairāk nekā 13,000 bēgļu, ko Apvienotās Nācijas un ASV valdība bija pārbaudījusi un apstiprinājusi. Skaitliski visvairāk bēgļu ieradās no Kongo Demokrātiskās Republikas, Birmas/Mianmaras un Afganistānas. LIRS sociālie darbinieki arī aprūpēja gandrīz 3000 bēgļu un imigrantu bērnus, tai skaitā atrodot viņiem piemērotas audžu ģimenes. Šogad bēgļu aprūpes darbs turpinās apzinoties to, ka bēgļu problēma mazāka nepaliek. Vairāk kā 65 miljoni cilvēku ir bijuši spiesti pamest mājas un doties bēgļu gaitās vai nu savas valsts robežās, vai ārvalstīs. Visi zinām, ka pašlaik ir liela neskaidrība bēgļu uzņemšanas vadlīnijās. Prezidents D. Tramps ir samazinājis šogad paredzēto bēgļu skaitu līdz 50,000. LIRS turpinās aprūpēt tos bēgļus, kas varēs ierasties mūsu valstī pēc visām nepieciešamām drošības pārbaudēm. Kā iepriekšējos gados, LIRS sniegs atbalstu arī imigrantiem speciālajā kategorijā cilvēkiem, kas ASV militārajam personālam ir palīdzējuši kā tulki un palīgi Irākā un Afganistānā. LIRS turpina aprūpēt patvēruma meklētājus (asylum seekers) dažādos legālā procesa posmos. Savā kalpošanā LIRS apliecina, ka, Kristus iedvesmoti un vadīti, luterāņi cenšas nepaiet garām bēgļiem, kuri pasaules vareno acīs tik bieži vienkārši neskaitās. Gluži pretēji, sekojot Kristus pēdās un apustuļa Pāvila aicināti, mēs arī iekaistam un darām labu vienumēr un jo īpaši starp tiem, kas dienu no dienas dzīvo karu, varmācības un trūkuma ēnā, un kas zaudējuši mājas, un bieži vien arī savus mīļos. Pateicībā par jūsu visu atbalstu arī šogad aicinu visu LELBA saimi Ciešanu laikā aizlūgt par bēgļiem kā personīgās lūgšanās, tā arī kopā pulcējoties dievkalpojumos. Ieslēgsim savās lūgšanās arī tos, kas mūsu zemē un tik daudzās valstīs pasaulē praktiski palīdz bēgļu aprūpē. Aicinu jūs arī šinī Ciešanu laikā atbalstīt LIRS darbu ar ziedojumu velti. Katrs dolārs lieti noder, kas ar mīlestību ir ziedots, kad mēs, kā Pāvils saka, iekaistam darīt labu! Savu velti LIRS darbam varat nosūtīt LELBA kasierim (ar norādi LIRS), vai arī apmeklējot LIRS mājas lapu: Pateicībā un svētību novēlot, Māc. Dr. Kristīne Sūna-Koro, LELBA LIRS nozares vadītāja

9 DRAUDZES DZĪVE Padomes sēdē martā dzirdējām par kalpošanas iespējām baznīcas rajonā Centrāltirgus ir kopīgs gan Rīgai, gan Mineapoles St. Paulas evaņģēliski luteriskajai baznīcai. Proti, četras ielas uz rietumiem un divas ielas uz ziemeļiem no 17. avēnijas un 32. ielas ziemeļrietumu stūra atrodas Mercado Central. Tirgus celtnē Blūmingtonas (Bloomington) avēnijas un Leika (Lake) ielas dienvidaustrumu stūrī atrodas seši restorāni, viena kafejnīca, maiznīca un augļu bezalkoholisko kokteiļu (smoothie) bārs, kā arī 40 dažādi veikali, to skaitā tādi, kur pārdod puķes, grāmatas, ādas izstrādājumus un apģērba gabalus. Šajā Centrāltirgū pie tam vēl darbojas ceļojumu aģentūra, frizētava un apdrošināšanas birojs. Mācītājs vairākas reizes ir baudījis pusdienas šajā tirdziņā un viņam ir cerība rīkot ikmēneša pusdienas, kur mēs varētu sanākt kopā sadraudzībā. No mūsu baznīcas, virzoties četras ielas uz dienvidiem un piecas ielas uz austrumiem, uz 20. avēniju un 36. ielu, nonākam Folwell pamatskolā. Šī skola ir izredzēta Skatuvjmākslas skola (Performing Arts Magnet School). 23. februārī mācītājs piedalījās pateicības vakariņās, ko organizēja Sheridan Story. Šī organizācija sagādā ēdienu, par kuru mēs maksājam, lai atbalstītu 5 bērnus Folwell skolā ar nedēļas nogaļu maltītēm. Tur mācītājs uzzināja par jaunām kalpošanas iespējām mūsu baznīcas rajonā Powderhorn Park. Tad 8. martā mācītājs bija uz vēl vienām vakariņām un nodarbībām Powderhorn parkā, ko organizē Powderhorn rajona kristīga organizācija Ace in the City, vēl viena partnerorganizācija, ar kuru kopā atbalstām tos pašus 5 bērnus Folwell skolā. Tur mācītājs uzzināja par sekojošām kalpošanas iespējām: katru trešdienas vakaru no 5:30 līdz 7:30 notiek nodarbības rajona trūcīgiem bērniem. Vienu reizi mēnesī apmēram 35 bērniem tiek pasniegtas vakariņas (izskanēja aicinājums draudzēm gatavot/sponsorēt kādas vakariņas). Pirmdienas vakaros notiek nodarbības, kas palīdz bērniem uzlabot savu lasīšanas līmeni. Pašreiz liela daļa no šiem bērniem (kuri pārsvarā ir latīņamerikāņu izcelsmes) nelasa atbilstošā līmenī. Draudzēm arī ir iespēja piektdienas rītos palīdzēt izdalīt nedēļas nogales maltītes Folwell skolā, kur kopumā tiek atbalstīti 70 bērni! Mācītājs Dāgs 30. martā pavadīja divas stundas, palīdzot izdalīt nedēļas nogaļu ēdienu atbalstu Folwell skolā, kur viņš iepazinās ar skolas vadību un apstākļiem. Brīvprātīgie kalpotāji ir ļoti vajadzīgi visās šajās kalpošanās. Mācītājs veido īpašu darba grupu, kurai mērķis būs iedziļināties kalpošanas iespējās mūsu baznīcas rajonā, ja kādu uzrunā šāda veida kalpošana, lūdzam kontaktēties ar māc. Dāgu! Sēdē izmainījām faktus par dažādiem administratīviem tematiem. Piemēram, ir palicis vēl viens gads lifta naudas vākšanas akcijā, aicinām ikvienam ziedot šim svētīgam mērķim. Baznīcas apdrošināšanas likme varētu mainīties. Iespējams, ka mums būs jāmaksā īpašuma nodoklis par īres māju. Padome arī apstiprināja, ka latviešu skola zem draudzes vārda var atvērt kontu latviešu kredītsabiedrībā. Draudzes revīzijas komiteja turpmāk revidēs skolas grāmatas. Nākamā padomes sēde notiks šī mēneša otrajā otrdienā, 11. aprīlī, pulksten 19:00. Padomes sēdes ir atklātas, kaut gan drīkst balsot tikai mācītājs, padomes locekļi (9), dāmu saimes pārstāve un kasieris. Padomes sekretāre un draudzes darbvede Vija Treiberga kopā ar Svētrīta Zvanu redakciju Dāmu saimes ziņas Marta mēnesī pie galdiņa kalpoja Ausma Ģiga, Ilze Grotāne, Baiba Rudzīte, Aina Rozenberga. Ziedus uz altāra lika K!K!M!, Rita Drone, Vija Leleps, Gunda Luss. Par sadraudzību rūpējās Baiba Rudzīte, Ilga Dulbe un Inta Grāvīte 2x, dāmu saime siltas pusdienas. Ja varat palīdzēt sadraudzības stundā vai ziedot produktus, lūdzu sazinaties ar aprīļa/maija/jūnija mēneša darba grupas vadītāju Ilzi Grotāni: Ja vēlaties likt ziedus uz altāŗa, zvaniet Laimai Dingley ( ) vai Selgai Pētersonei ( ).

10 Kā, iespējams, esat dzirdējuši, mācītājs Dāgs, Edija un Roberts gaida ģimenes pieaugumu maija vidū. Tādā sakarā Svētrīta Zvanu redaktorei Edijai nebūs iespējas sagatavot jūnija izdevumu. Esam nolēmuši, ka maija un jūnija izdevumi tiks apvienoti un izdoti maija sākumā. Lūdzam visiem iesūtīt rakstus, reklāmas, ziņojumus, pateicības utt. šim dubultnumuram līdz 17. aprīlim. Lasīšanas pulciņš Lasīšanas pulciņš pašreiz lasa Rūtiņas (Rūtas Upītes) grāmatu Vēl tā gribējās dzīvot. Šo grāmatu pārrunāsim trešdien, 26. aprīlī, plkst. 10:00 no rīta baznīcas lejas telpās. Visi mīļi aicināti! Svētrīta Zvanu aprīļa izdevuma vāka dzejoļa autore Elza Ķezbere Elza Ķezbere (dzimusi Pinne gada 5. maijā Tirzas pagastā, mirusi gada 6. jūlijā Ņujorkā 100 gadi) bija latviešu dzejniece gadā beigusi mācības Priekuļu lauksaimniecības skolā. 20. gadsimta 40. gadu pirmajā pusē strādājusi laikrakstā Tēvija gadā emigrējusi uz Vāciju, kur ar meitām atradusies Blombergas bēgļu nometnē gadā pārcēlusies uz dzīvi ASV, kur no gada vasaras dzīvojusi Ņujorkā. Pirmās publikācijas gadā. Izdoti vairāki dzejoļu krājumi. Ķezbere ir visvairāk komponētā latviešu dzejniece mūzika komponēta apmēram 160 Ķezberes dzejoļiem. Padomju laikā viņa bija aizliegta gadā apbalvota ar ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. 26. martā pēc dievkalpojuma norisinājās draudzes dāmu saimes rīkotas sacepumu (Hot Dish) pusdienas ar mērķi atbalstīt mūsu baznīcas virtuves atjaunošanu. Pusdienās ziedojumos ienāca $3,385. Liels paldies visiem ziedotājiem! Pusdienu laikā māc. Dāgs vadīja prāta asināšanas spēli. Bildē uzvarētāju komanda. No kr.: Artūrs Blauzda, Inese Alsiņa, Laimonis Sproģis, māc. Dāgs, Inta Lāčplēse, Zīlīte Pelēce, Visvaris un Ausma Ģigas, Andris Sprūds.

11 Jāņa Liepkalna (101 gads) dzīvesstāsts, Ģirta Jātnieka lasīts 31. janvāra aizlūgumā Jānis dzimis gada 14. maijā Druvienas pagastā, Gulbenes novadā. Beidzis 6. klasi Druvienas pamatskolā un Priekuļu lauksaimniecības vidusskolu. Divas reizes saticis Kārli Ulmani. Pirmo reizi Latvijas sākuma gados kopā ar tēvu bija Rīgā un iegriezās lauksaimniecības birojā dabūt aizdevumu, kur Ulmanis pacienājis ar rudzu maizi. Otro reizi vēlākajos gados Jānis ceļmalā kasījis sienu un Ulmanis piestājies aprunāties gada martā iesaukts Latvijas armijā Latgales divīzijas 8. Daugavpils kājnieku pulkā. Divīzijas komandieris bija ģen. Krustiņš. Divīzijas komandiera palīgs bija ģen. Klinsons (Maijas Klinsones tēvs), kuru bieži satika, jo viņa štābs bija Cēsīs. Pulka komandieris bija plkv. Šepko. Iedalīts pulka 1. bataljona ložmetēju rotā, kur bijis viens no labākajiem šāvējiem gada jūnija beigās devis svinīgo solījumu un pārcelts uz pulka orķestri (24 spēlētāji), kur spēlēja 2. tenora tauri. Orķestra kapelāns bija Kārlis Ozols. Dienesta laikā vakaros apmeklēja Cēsu tautas 2-gadīgo konservatoriju, ko nobeidza. Pēc 15 mēnešiem atvaļināts no dienesta gada oktobrī iesaukts Latviešu leģionā, 319. frontes bataljonā. Dienējis Krievijā un ar gadu Latvijā pie Olaines. Cīņās pie Bauskas ievainots. Nosūtīts uz Müllhausenu Lazererti, kur noņēma labo kāju virs ceļa. Bijis Babenhausenē gūsta nometnē, Nürnbergā un Valkas DP nometnē. Staigājis ar protēzi. Babenhausenes nometnē Jānis iepazinās ar Māra Štolcera tēvu Aleksandru Štolceru, kas 1950s gados Jāni izsauca uz Ameriku un palīdzēja sameklēt darbu. Jānis strādājis Skrastiņa Tilta apgādā 17 gadus. Vēlāk mechaniskā darbnīcā. Dārzā audzējis rozes. Spēlējis 1. tenora trompeti Herberta Porieša orķestrī 15 gadus. Spēlējis kapu svētkos, skautu sarīkojumos. Latviešu preses biedrībā. Preses un Laika fotogrāfs. Fotogrāfējis baznīcā un latviešu sarīkojumos. DV biedrs, ALA Dzintara mūža biedrs. ALJA biedrs veicinātājs. Ir bijis devīgs draudzes loceklis, saņēmis goda rakstu. Bijis Latvijā apciemot radus un kaimiņus. Daudz palīdzējis Latvijas bērniem un Jāņa Poruka muzejam. Jānis kopš gada maija ir bijis Redeemer Health Care centrā uz Lyndale Av. un 31. ielas. Jānis ir bijis garīgi možs. Latviešu literatūras cienītājs. Rakstījis aprakstus par savām atmiņām un Ziemassvētku stāstiņus. Daži tulkoti angliski un izdalīti aprūpes namā. Turējies laikiem līdzi. Redze ir bijusi vāja, bet ar palielinājamo mašīnu (ko sauca par savu kompjūteri) spējis lasīt latviešu avīzes. Dzirde nav bijusi laba, bet, ja skaļi un skaidri runāja, visu saprata. Ģirta Jātnieka atvadas Ak, retākas rindas ik gadus mums tiek. Viens biedris pēc otra galvu kapenēs liek. Nesu pēdējās atvadas no Daugavas Vanagu apvienības ASV. Jānis Liepkalns bija ilggadīgs DV apvienības Minesotā biedrs, kara invalīds. Apbalvots ar DV apvienības Minesotā pateicības rakstu un DV ASV Zemes valdes goda rakstu. Pēc DV apvienības Minesotā likvidēšanās, pārskaitīts uz DV ASV valdes kopu. Vieglas smiltis.

12 Kristīne Girbe Strādīga un uzņēmīga. Tā gribas raksturot Kristīni Girbi (ar G nevis Ģ! ), kuru noteikti būsim pamanījuši mūsu draudzes vidū pēdējos gados gada 7. jūnijā māc. Dāgs Kristīni kristīja un arī iesvētīja mūsu draudzē. Kristīne ir lasījusi Bībeles lasījumus dievkalpojumos, kā arī palīdzējusi ar Svētdienas skolas vadīšanu un dāmu saimes rīkotajiem tirdziņiem. Kristīne dzied mūsu draudzes korī soprānos, un viņa arī ir latviešu skolas 4. klases skolotāja. Manuprāt, Kristīnei ir izteikts latviešu tautu meitas skats ar zilajām acīm un pelnu pelēko matu krāsu. Iepazīsimies ar tautu meitu no Vidzemes, Gulbenes novada, Beļavas pagasta! Un uzzināsim, kā viņai klājas ikdienas gaitās Dvīņu pilsētās. Paldies, Kristīn, par interviju! Interviju sagatavoja Edija Banka-Demandta Kristīn, kad un kur tu esi dzimusi? Esmu dzimusi gada 24. decembrī Gulbenē, Latvijā. Pastāsti, lūdzu, par savu ģimeni un savu bērnību! Esmu dzimusi Aldas un Aigara Girbju ģimenē kā jaunākā no 2 meitām. Man ir vecāka māsa Solvita, kura ir ķīmiķe. Pirmos 3 dzīves gadus mēs dzīvojām Gulbenē, pēc tam pārvācāmies uz Beļavu, kur mani vecāki kopā ar vecvecākiem no tēta puses nodibināja nelielu zemnieku saimniecību, kura pastāv vēl tagad. Mana bērnība pagāja augot, dauzoties un arī strādājot dažādus darbiņus, kā piemēram, dārzu ravēšana un ogu lasīšana kopā ar māsu, brālēnu un māsīcu. Mēs bijām nešķirama četrotne! Saucām sevi par bruņurupučiem nindzām, jo viņi arī bija četri. Pastāsti, lūdzu, par saviem skolas/studiju gadiem! Zinu, ka šogad tu pabeigsi studijas. Pastāsti, lūdzu, kādu grādu tu iegūsi un kādi ir tavi tālākie plāni? Mani pamatskolas gadi pagāja Krišjāņa Valdemāra pamatskolā, tad pēc 9. klases iestājos Gulbenes novada valsts ģimnāzijā, kur ieguvu vidusskolas izglītību. Pēc tam mani ceļi veda uz Mineapoli, kur

13 vispirms es mācījos un absolvēju Mineapoles komunikāciju un tehnoloģiju koledžu (MCTC), iegūstot 2 gadu grādu bioloģijā (Biology AS). Un tad pirms 2 gadiem iestājos Metropolitan State universitātē, kur šī gada maijā beigšu savu bakalauru bioloģijā un, kā pati smejos, arī pusi no maģistra grāda milzīgā kredītpunktu skaita dēļ. Ja viss izdosies kā iecerēts, tālākais plāns ir stāties fizioterapeitu skolā un iegūt doktora grādu fizioterapijā, bet, ja nebūs lemts, ir arī citi plāni, ko pašlaik neatklāšu. Vai ir kāda lieta, kas visvairāk raksturo vietu, kur tu uzaugi Beļavas pagastu? Izskata ziņā Beļava noteikti pārāk daudz neatšķiras no citiem mazajiem miestiņiem, bet dažas atšķirības jau ir. Ja skatās kartē, tad Beļavas pagasts ir diezgan liels, tas apvij Gulbeni trīs dažādās vietās ar trīs galvenajiem centriem: Pirmo Beļavu, Otro Beļavu un Ozolkalnu. Vieta, no kurienes es nāku, ir Otrā Beļava, kuru pirms kādiem 15 gadiem pārsauca par Pilskalnu. Ēka, kurā atrodas mana pamatskola, ir muiža, kas celta rokoko un baroka stilu apvienojumā, tā piederēja Wolfu dzimtai no Vācijas. Netālu no muižas ir Kārtenes pilskalns (178 m virs jūras līmeņa), kas apvīts ar teikām, kas stāsta, ka kalna vidū esot slepena eja, kurā glabājas seni dārgumi. Citi min, ka tur kādreiz bijusi viena no ievērojamākajām Tālavas pilīm kalna ģeoloģiskā sastāva dēļ. Protams, Beļavai arī ir savs raksturīgais dabas skaistums pļavas, meži, ezeri. Cik ilgi tu jau esi Dvīņu pilsētās? Jau ir pagājuši 6 gadi, kopš esmu šeit, Minesotā. Zinu, ka tu esi radiniece Evai Tonei. Pastāsti, lūdzu, par jūsu radniecību! Eva ir mana tante, jo mana mamma un Eva ir māsīcas. Tātad Evas dēli Andrejs un Lūkas, es, arī Matīss un Evija Sarmas, jo mums ir radniecība, esam brālēni un māsīcas savā starpā, tikai dažādās pakāpēs. Kāds bija tavs pirmais iespaids par Minesotu, par Ameriku? Un vai tas pa gadiem ir mainījies? Man kā vienkāršai lauku meitenei, pirmoreiz atbraucot uz Ameriku, viss šķita ļoti milzīgs un plašs, nebiju pieradusi ne pie lielās cilvēku un mašīnu plūsmas, ne pie lielās dažādības, ko piedāvā veikali un restorāni. Bet tagad tā vairs nemaz nešķiet, esmu pieradusi pie lielās dažādības un pat pilsēta vairs nešķiet tik liela kā sākumā. Kāda ir tava ikdienas nodarbošanās? Ikdienā esmu pilna laika students, kas arī strādā puslaika darbu. Kas tev visvairāk pietrūkst no Latvijas (izņemot ģimeni un draugus )? Hahaha! Ēdiens, protams! Man ļoti garšo rupjmaizes kārtojums ar dzērvenēm un putukrējumu. Pietrūkst arī vecmammas cepto pīrāgu un mammas ceptās kotletes. Dažreiz arī pietrūkst klusuma, zaļuma un svaigā gaisa no mājām. Man arī ļoti patīk sēņot un lasīt meža zemenes un mellenes, kas šeit ir ļoti grūti atrodamas. Kas tev visvairāk negaršo? Neesmu liels olīvu un halvas fans.

14 Kādi ir tavi vaļasprieki? Pašlaik skola aizņem manu lielāko laiku, bet, kad iznāk, man patīk lasīt grāmatas, kas nav saistītas ar skolu, un iet pastaigās. Vasarā patīk braukt ar velosipēdu, bet ziemā slēpot un braukt ar snovborda dēli. Bet, kad sanāk vairāk laika, tad patīk arī adīt vai izmēģināt jaunas kulinārijas receptes, īpaši saldos ēdienus. Kas ir spilgtākais notikums tavā dzīvē līdz šim? Pašlaik laikam lielākais notikums ir bijis pārcelšanās no Latvijas uz šejieni. Ko tu izvēlies: ēst biezo vai plāno picu, pazust džungļos vai tuksnesī, vērot sauleslēktu vai saulesrietu, peldēt kā zivs vai lidot kā putns? Es izvēlos plāno picu, jo tā vairāk var izjust garšu, mans vectēvs teica, ja gribās maizi vienmēr var piekost klāt. Noteikti džungļos daudz vairāk ko redzēt un piedzīvot, un arī lielāka iespēja izdzīvot, ja būtu nepieciešams. Laikam jau izvēlētos saulrietu, jo tas atgādina, kā bērnībā mēdzu sēdēt uz siena rulona un skatījos, kā saule riet, kas Latvijā vasarās ir vēlu, ļaujot ilgāk palikt ārā. Lai gan zivis un putni piedāvā iespēju pārvarēt milzīgus plašumus un iepazīt dažādas pasaules, es izvēlētos lidot kā putns. Mani fascinē debesis, īpaši mākoņi, zvaigznes, un no debesīm daudz ko var ieraudzīt. Patīk arī tas, ka putni spēj lidot ļoti sliktos laika apstākļos un ceļot no kontinenta uz kontinentu. Ko tev nozīmē Lieldienas? Lieldienas man nozīmē pavasara sākumu un dabas atdzimšanu, atmošanos no ziemas miega. Ap Lieldienu laiku beidzot krāsas sāk mainīties, jo zaļums pārņem pelēkumu, kas slēpies zem sniega segas. Dīgst jaunā zāle, kokiem plaukst lapas un gaisā virmo svaiguma smarža. Tavs novēlējums mūsu draudzes locekļiem Lieldienās! Es novēlu, lai visiem ir svētīgas, priecīgas Lieldienas! Lai Kristus augšāmcelšanās modina cerību un lai Dieva mīlestība ir ar visiem! Lai Lieldienas atnes jaunas dvesmas sirdī, lai dabas atmošanās ienes jaunas idejas, gaišumu un iedvesmu gan vārdos, gan darbos. Kristīne (otrā no kreisās) gada iesvētībās mūsu draudzē. Kristīne gada jūlijā, ciemojoties Latvijā. Bildē Kristīne Mežaparkā pie viena no ielu mākslas darbiem.

15 1 2 Svētdien, 9. aprīlī, plkst. 11:00 Pūpolsvētdienas dziesmotais dievkalpojums ar Svēto vakarēdienu. Šajā svētdienā atzīmēsim mūsu kora 65 g. jubileju. Būs bērnu uzruna un Svētdienas skola. Sadraudzības stundā luga Baznīcas himnas: toreiz un tagad un sadziedāšana, ko organizē draudzes koris. 3 Piektdien, 14. aprīlī, plkst. 18:00 Lielās Piektdienas dievkalpojums ar Svēto vakarēdienu. Čellists Timothy Perry un pavadītāja Polly Cartford. Ceturtdien, 13. aprīlī, plkst. 18:00 Zaļās ceturtdienas dievkalpojums ar Svēto 4 vakarēdienu. Svētdien, 16. aprīlī, plkst. 8:00 Kristus Augšāmcelšanās svētku dievkalpojums Lieldienas. Dievkalpojumu kuplinās draudzes koris. Sprediķis būs angļu valodā. Pēc dievkalpojuma draudzes jauno vīru sarūpētas Lieldienu brokastis. Visi mīļi aicināti!

16 KAS NOTIEK DVĪŅU PILSĒTĀS? RUČS UN NORIE FILMA NO LATVIJAS svētdien, 2. aprīlī, plkst. 13:00 draudzes nama lejas telpās Dokumentālā filma, rež. Ināra Kolmane, garums: 65 min. Antropoloģijas maģistratūras studente Norie Tsuruta no Japānas ierodas Latvijā, lai pētītu un rakstītu savu maģistra darbu par suitu novadu. Te viņa satiek vienu no vecākajām suitu sievām Mariju Steimani, sauktu par Ruču, kura nezina ne vārda angliski, toties dzied. Ināra palīdz ar padomu Elīsei Ozolai (pa kr.) un Kaivai Pelēcei (pa labi). Galvenās vaininieces Ināra (pa kr.) un Inta. Marta mēnesī latviešu skolā bija sācies aukliņu pīšanas un prievīšu aušanas trakums. Vairākas sestdienas varēja vērot, kā 4. un 6. klases skolēni (gan puiši, gan meitenes), piesējušies pie krēsliem un galdiem, cītīgi apguva pīšanas un aušanas prasmi. Šī trakuma iesācējas bija skolotāja Inta Lāčplēse ar viesskolotāju Ināru Porieti. Paldies Inārai par dalīšanos ar savu latviskā amata prasmi! Kā, iespējams, esat dzirdējuši, mācītājs Dāgs, Edija un Roberts gaida ģimenes pieaugumu maija vidū. Tādā sakarā Svētrīta Zvanu redaktorei Edijai nebūs iespējas sagatavot jūnija izdevumu. Esam nolēmuši, ka maija un jūnija izdevumi tiks apvienoti un izdoti maija sākumā. Lūdzam visiem iesūtīt rakstus, reklāmas, ziņojumus, pateicības utt. šim dubultnumuram līdz 17. aprīlim.

17 Rets ciemiņš Mineapolē Tik reti mūsu pilsētās iegriežas tāli un mīļi ciemiņi, mūsu rakstnieki un dzejnieki! Tāds bija dzejnieks, rakstnieks un tulkotājs Juris Kronbergs no Zviedrijas, kā arī modernās mūzikas iedvesmotājs vairākām rokgrupām Latvijā. Dzejnieka ierašanos un visu pārējo visvairāk kārtoja Māra Pelēce un Cory McLeod, izkārtojot tikšanos un uzstāšanos ar latviešiem, kā arī savu darbu lasīšanu plašākai amerikāņu sabiedrībai 9. martā University Club telpās St. Paulā kopā ar diviem iecienītiem Minesotas dzejniekiem. University Club atrodas netālu no F. Scott Fitzgerald mājām St. Paulā, rakstnieks arī tur pavadīja laiku. Latvieši Dvīņu pilsētās, savukārt, agrāk tur rīkoja korporāciju balles. Šinī sarīkojumā arī piedalījās grupa latviešu. Sarīkojuma vadītājs Danny Klecko par Kronbergu teica: Ir rets tas dzejnieks, kas spēj tik plaši rakstīt nopietni un tomēr ar humoru, un vēl pie tam vienā lasījumā to veiksmīgi pasniegt klausītājiem. Divas dienas vēlāk, 11. martā, Juris Kronbergs uzstājās latviešu ev. lut. draudzes namā, kur latviešu skolā viņš vispirms tikās ar skolas bērniem, viesojoties ar viņiem stundu laikā un lasot tiem piemērotu un saistošu dzeju, uzsverot, ka valoda nav gramatika, kā arī atbildot uz viņu jautājumiem. Tad bērni ar prieku un aizrautību lasīja viņam savus dzejojumus un dzejnieks mudināja viņus turpināt rakstīt, lai saskartos un dziļāk iepazītos ar dzīvo latviešu valodu. Vissvarīgākais bija ļaut mūsu jaunatnei saskarties un ieklausīties dzīvajā un skaistajā latviešu valodā. Vienos pēcpusdienā uz tikšanos bija aicināta vietējā latviešu sabiedrība, bērnus ieskaitot. Mazie klausītāji sēdēja zāles priekšā un uzmanīgi sekoja priekšnesumam. Skolas pārzine Indra Halvorsone sveica klātesošos un iepazīstināja ar viesi runātāju. Dzejnieks vispirms vērsās pie saviem jaunākiem klausītājiem, ar kuŗiem bija jau iepazinies skolas stundu laikā un vaicāja, ko viņi gribētu dzirdēt. Bērni bija atsaucīgi un minēja savas izvēles. Publikai bija iespēja līdzi ieklausīties, kas no dzejnieka darbiem bija uzrunājis bērnus, kad viņš tiem nolasīja viņu izvēlētos dzejoļus. Tas viss radīja dzīvīgu un priecīgu noskaņu publikā. Turpinājumā, kad mazie dzejas mīļotāji bija aizgājuši savās gaitās, Korijs iepazīstināja pieaugušo publiku ar dzejnieku, rakstnieku un tulkotāju Juri Kronbergu. Korijs atainoja savu un citu jauniešu iespaidus no Kronberga dzejas un mūzikas cik ļoti tas viņus uzrunāja starp parasto leksiku latviešu skolās Ziemeļamerikā un MLĢ. Daudzas dzejas dzejnieks lasīja no savas pēdējās grāmatas Uz balkona/bet ja visu laiku (divas grāmatas vienā sējumā), kā arī no Vilks vienacis. Dzejnieka plašā saskare un pieredze ar sabiedrībām latviešu, zviedru, kā arī esot Latvijas kultūras atašejam Stokholmā ir veicinājusi un devusi dziļu ieskatu cilvēku attiecībās un radusi atskaņas pat dvēselē. Daudzas līdzi paņemtās Jura Kronberga grāmatas atrada mīļas rokas te, Dvīņu pilsētās. Zīmīgs ir Kronberga dzejas pants: Katrs domā vairs tikai par sevi nav pie kā griezties viss vienādi citāds nesanāk tā kā senāk. Latviešu tauta ir novērtējusi Juŗa Kronberga darbu latviešu tautas labā: gadā viņš ir apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni. Dvīņu pilsētu latviešu sabiedrība pateicas Jurim Kronbergam par iedvesmu un valodas bagātības atgādināšanu, norādīšanu un celšanu gaismā. Mēs esam lepni, pateicīgi, gandarīti un laimīgi par visu to, ko saņēmām. Jānis J. Dimants, Jr., M.D.

18 Mineapoles-St. Paulas latviešu ev. lut. draudzes koŗa 65 GADU JUBILEJAS DZIESMOTS DIEVKALPOJUMS Piedalās: Tīna un Dzintars Josti, vijolnieki, Molly Wilbur-Cohen, čelliste, Benjamiņš Aļļe, trompetists svētdien g. 9. aprīlī plkst. 11os no rīta Mineapoles-St. Paulas latviešu ev. lut. baznīcā th Ave S. Sadraudzība sekos dievkalpojumam. Visi ir laipni lūgti piedalīties.

19 Minneapolis-St. Paul Latvian Ev. Luth. Church choir 65 YEAR ANNIVERSARY MUSICAL SERVICE With: Tīna un Dzintars Josts, violins, Molly Wilbur-Cohen, cello, Benjamiņš Aļļe, trumpet Sunday, April 9th, :00 a.m. Minneapolis-St. Paul Latvian Ev. Luth. Church th Ave S. Refreshments will follow the service. Everyone is cordially invited.

20 SVĒTDIEN 23. APRĪLĪ PLKST. 11:00 DRAUDZES NAMA LEJASSTĀVĀ Pie mums viesosies Marija Platace Futchs Fine, kura ir sarakstījusi grāmatu par saviem pētījumiem, meklējot radus Latvijā. Marija kā bērns atstāja Latviju no bērnunama. Marijas gaitās Vācijā amerikāņi (tēvs luterāņu mācītājs) viņu adoptēja, viņa sāka pētīt savas saknes pirms vairākiem gadiem, ir apciemojusi Latviju, atradusi radus. Grāmata saucas Wide Eyes, kas ir tulkojums no Platace. Grāmata ir angļu valodā, Marija runā tikai angliski, bet mācās latviešu valodu. Būs iespēja nopirkt viņas grāmatu, kas attēlo gan Latviju, gan bēgļu gaitas, apraksta tā laika vēsturi un būtu laba dāvana latviski nerunātājiem. Būs iespēja iegādāties grāmatu.

21 CREDO Latvijas muzikālās grupas koncerts Piektdien, 28. aprīlī, 2017 Plkst. 19:00 / 7 pm Draudzes nama lielajā zālē Pieaugušajiem $20 Bērniem no 8 gadiem $5 CREDO tie ir Guntis Veits (balss, ģitāra), Aivars Vīksna (balss, basģitāra), Gundars Lintiņš (sitamie instrumenti), Guntars Endzelis (balss, solo ģitāra). Jau gadus 40 grupa CREDO dzīvo ierakstos un fotogrāfijās, televizoru ekrānos un YouTube, uz lielām un ne tik lielām skatuvēm, cienītāju smaidos un jaunu koncertu gaidās. Jau izaugusi jauna paaudze, kura atkal dzied CREDO dziesmas.

22 KONCERTS Ruta Kroumoviča Alvaro Gomez vijole vijole Koncertmeistars Rudolfs Ozoliņš pie klavierēm Programmā latviešu un citu komponistu kamermūzika Svētdien, 2017.g. 7. maijā, 4:00 pēcpudienā Latviešu baznīca, th Ave. S. Mineapolē Ieeja: abonentiem sezonas 2. kupons; atsevišķa biļete $23.- Studentiem $5.-; bērniem līdz 16.g.v. ieeja brīva Minesotas latviešu koncertapvienība šo koncertu rīko sadarbībā ar latviešu kultūras biedrību TILTS un ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) un Amerikas latviešu apvienības (ALA) atbalstu

23 P A V A S A R A Sestdien, gada 13. maijā No plkst. 11:00 līdz 3:00 Latviešu baznīcā ( th Ave S, Mineapolē) Sirsnīgi aicinām apmeklēt Mineapoles St. Paulas latviešu ev. lut. draudzes T I R D Z I Ņ U Tirdziņā bagātīgā izvēlē rotas, keramika, grāmatas, apsveikuma kartiņas, audumi un citi daiļamatniecības izstrādājumi Plašs tautisko ēdienu galds ar latviskiem gardumiem patērēšanai turpat no 12:00 līdz 2:00, līdzņemšanai uz mājām, sākot no 12:00 (numurus sāks izdot plkst. 11:00) Aiciniet visus uz tirdziņu, lai radu, draugu un paziņu vidū varam pavadīt patīkamas stundas! 13. maijs Uz redzēšanos tirdziņā! Dāmu saime

24 S P R I N G You are cordially invited to attend our congregation s B A Z A A R Saturday, May 13, 2017, 11 am 3 pm At the Latvian Ev. Luth. Church of Minneapolis and St. Paul ( th Ave S, Minneapolis) There will be a large selection of traditional gift items including jewelry, ceramics, books, greeting cards, woven goods and many other craft items Sales starting at 11:00 am Latvian food will be available for your dining pleasure from 12:00 to 2:00 pm Baked goods sale starting at 12 pm (Baked goods numbers available starting at 11:00 am) Bring your friends and relatives! Everyone is welcome! Ladies aid May 13

25 Pateicības Sirsnīga pateicība māc. Dāgam par apciemojumu svētku laikā, par Svēto vakarēdienu, par lūgšanu un stiprinošiem vārdiem. Pateicībā, Uldis Tūters Mīļš paldies visiem par labajiem vārdiem un vēlējumiem dzimšanas dienā. Liels paldies Anitai un latviešu skolas skolotājām par sagatavoto ēdienu un skaisti noformētajiem galdiem. Paldies visiem, kuri bija kopā ar mani manā lielajā dienā. Pateicībā, Baiba Rudzītis Bildē Baiba ar saviem Mineapoles mazbērniem. Vēlos pateikties Svētrīta Zvanu redakcijai, bet jo sevišķi tev, Edija, par lielo darbu, ko veic, lai izdevums būtu tik skaists, saistošs un interesants. Tas ir tas labākais, kas līdz šim ir bijis. Var redzēt un just, ka tajā ir ielikta un viss tiek veikts ar lielu mīlestību. Pateicībā, Jānis Dimants Vienmēr priecājamies, saņemot izdevumu Svētrīta Zvani. Lasām to ar lielu interesi, jo tas satur vērtīgus rakstus. Pārsūtām to arī dažiem citiem mūsu draugiem. Kas par bagātīgu, interesantu izdevumu ir marta Svētrīta Zvani! Jau pats pirmais teikums, Jaunsudrabiņa vārdi: Nav taisnība, ka Dievs ir vecs. Viņš mūžam jauns iet debess lokā ar zelta saulespuķi rokā. Kādi skaisti vārdi, agrāk nedzirdēti. Tie mani aizkustināja visvairāk. Ieliku tos mūsu datorā dzejoļu nodaļā. Jūs esat ļoti darbīga, rosīga draudze. Brauc pie jums dažādi mākslinieki, notiek dažādi sarīkojumi. Draudzes dāmas rīko mielastu līdzekļu vākšanai virtuves uzlabošanai. Draudze piedāvā pat transportu cilvēkiem, lai tie tiktu uz dievkalpojumiem. Dievs tiešām palīdz un svētī Mineapoles draudzi. Par visu ļoti interesanti lasīt. Paldies tev, Edija, par šo izdevumu, esi pie tā ļoti daudz piestrādājusi. Paldies arī tai personai, kas mums atsūtīja marta Svētrīta Zvanus. Ar sveicienu no mums, novēlot jums Dievpalīgu personīgi un arī draudzei tālākā dzīves ceļā, Gita un Jānis Lukstiņi Montreālā, Kanādā P A L D E S

26 Ģimene meklē eņģeli Vai kādreiz esat redzējuši eņģeli? Es nekad neesmu redzējusi klasisko eņģeli ar baltu tērpu un plīvojošiem, blondiem matiem. Toties dažkārt dzīvē, kad man ir bijis grūti, parādījās eņģelis, kas ir otrs cilvēks vienkārši cilvēks, kurš parādījās pareizā vietā un laikā, un man palīdzēja. Patlaban man ir zināma ģimene Latvijā, kura meklē eņģeli. Tā ir Ineses un Ivara Ozolu ģimene, kura dzīvo Muceniekos pie Rīgas. Ivars strādā un saņem algu, un Inese saņem nelielu pabalstu par divu bērnu audzināšanu. Nelaime ir tāda, ka Ivars atrasts par vainīgu kādā auto avārijā, kur kāda sieviete cietusi. Un tagad viņam atvelk lielu daļu no algas, lai samaksātu par nodarīto skādi. Kad vēl papildus atrēķina izdevumus, ko ģimene maksā par īri un komunālajiem pakalpojumiem, uz rokas paliek tikai neliela summa daži desmit eiro. Ar šo naudu šī četru cilvēku ģimene cenšas iztikt. Neskatoties uz grūtībām, ģimene apmeklē baznīcu svētdienās un cer pārdzīvot šos grūtos laikus. Ja kāds vēlas kļūt par eņģeli, kas palīdzētu kaut drusku, Ozolu ģimene būtu ļoti pateicīga. Ar Inesi Ozolu var sazināties, rakstot uz šo e-pasta adresi: Ingrīda Cāzere Nekustamo īpašumu aģente Larisa (Štolcere) Ozola Mobīlais Vai domājat par nākamo soli dzīvē pārdot savu māju, meklēt nākamo sapņu māju vai dzīvokli kārtoju (visas Jūsu) nekustamo īpašumu vajadzības! Ar savu darba pieredzi projektu vadībā un tirgū, technoloģijā un sabiedrisko mediju jomā, sadarbojos ar klientiem, lai palīdzētu risināt Jūsu nākamos dzīves soļus. Esmu sertificēta māklere Minesotā, kā daļa no Lakes Area Realtors. Mēs strādājam pa visu Mineapoli un St. Paulu, ieskaitot priekšpilsētas. Lūdzu sazinaties ar mani ar Jūsu jautājumiem par nekustamo īpašumu tirgu, vai tas būtu Jūsu nākamais solis drīzumā, vai arī, ja tikai sākat par to domāt. Labprāt Jums palīdzētu!

27 Sludinājumi PALĪDZU MĀJU PIRKŠANĀ UN PĀRDOŠANĀ Apmēram 30 gadus esmu palīdzējis pircējiem un pārdevējiem realizēt viņu sapņus un vajadzības 40+ pilsētās Dvīņu pilsētu apkārtnē. Izpētu mājas vērtību, iesaku remontdarbus, lai paceltu vērtību, varu arī palīdzēt ar remontdarbiem, izskaidroju dokumentus, likumus, finansēšanas iespējas un nokārtoju vajadzīgās inspekcijas. Lūdzu zvaniet vai sūtiet e-pastu: Māris Kurmis Counselor Realty (mobīlais), IZKĀRTOJU MĀJAS IZPĀRDOŠANU Vai jūs pārceļaties? Vai jums ir jālikvidē mājas iekārta? Jāatbrīvo māja no mēbelēm, traukiem, sīkumiem utt.? Es varu jums palīdzēt. - Izšķiroju mantas (sazinoties ar jums) ko paturēt ģimenē, ko pārdot, ko izmest. - Sakārtoju mantas pārdošanai. - Nocenoju pārdodamās mantas un izsludinu. - Vadu pārdošanu/estate Sale. - Aizvedu palikušās mantas uz labdarības organizācijām. Maija Zaeska (mobīlais), (mājās) zaeska@frontiernet.net VISI DZER TĒJU La Société du Thé tējas veikals pastāv jau sešpadsmit gadus piedāvā tējas no visas pasaules. Veikalā var iegādāties vairāk nekā 200 tējas šķirnes baltās un zaļās, un daudzas citas. Tur ir galdiņi, kur baudīt šīs tējas uz vietas, kā arī var iegādāties piederumus tējas pagatavošanai un dāvanām. Veikals atvērts pirmdienās-piektdienās no 12:00 līdz 18:00, sestdienās no 10:00 līdz 17:00, svētdienās slēgts. Savā veikalā laipni ielūdz īpašnieki Tony Ruggiero un Božena Dimants. Viņi sniegs izsmeļošu informāciju par visu, kas saistās ar tējām Lyndale Ave S, Minneapolis, MN ,

28 LATVIAN EV. LUTH. CHURCH of Minneapolis and St. Paul th Avenue South Minneapolis, Minnesota NON-PROFIT ORGANIZATION U. S. POSTAGE PAID TWIN CITIES MN Permit no Change Service Requested Church Services and Calendar of Events Sunday, April 2, 11 am Church Service followed by fellowship and at 1 pm a Latvian film Ručs un Norie in the church lower level. Sunday, April 9, 11 am Palm Sunday Church Service with Holy Communion, Children's talk and Sunday school. The church choir will celebrate their 65 th anniversary. Thursday, April 13, 6 pm Maundy Thursday Church Service with Holy Communion. Friday, April 14, 6 pm Good Friday Church Service with Holy Communion. Sunday, April 16, 8 am Easter Sunday Church Service with Holy Communion. Sermon will be in English. Church choir will be participating. Followed by an Easter Pancake Breakfast. Thursday, April 20, 11 am Morning Bible study. Sunday, April 23, 10 am Church Service followed by fellowship and Marija Platace Futchs Fine Wide Eyes book signing. Tuesday, April 25, 7 pm Evening Bible study. Friday, April 28, 7 pm Latvian Rock Band Credo Concert. Sunday, April 30, 10 am Church Service followed by fellowship. SVĒTRĪTA ZVANUS izdod Mineapoles St. Paulas latviešu ev. lut. draudze. Redakcijas kollēģijā: māc. D. Demandts, E. Banka-Demandta ( ), S. Dombrovska, R. Drone, M. Eglīte, A. Hobbs, R. Prauliņa, L. Sproģis, S. Štolcere, V. Vikmanis. Redakcija patur tiesības iesūtītos rakstus rediģēt un zināmos gadījumos noraidīt. Manuskriptus lūdzam iesūtīt parakstītus. Ja lietots segvārds, jāmin arī īstais vārds. Manuskriptus lūdzam iesūtīt DATORRAKSTĀ-PĀRRINDĀS (tas neattiecas uz īsiem ziņojumiem un pateicībām). Rakstus lūdzam iesūtīt līdz mēneša 17. datumam. lesūtītos manuskriptus redakcija uzglabā tikai līdz nākamā Svētrīta Zvanu numura iznākšanai apm. vienu mēnesi. Redakcija lūdz $25.00 ziedojumu gadā, Svētrīta Zvanu technisko izdevumu segšanai. CIENĪJAMIE LASĪTĀJI! Lūdzu paziņojiet ADRESES MAIŅU draudzes birojā. Svētrīta Zvanus pasts nepārsūta.

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

DV ASV Vanadžu apkārtraksts gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā gadā Latvijas simtga

DV ASV Vanadžu apkārtraksts gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā gadā Latvijas simtga DV ASV Vanadžu apkārtraksts 2018. gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā 2018. gadā Latvijas simtgades gadā. Tik daudz darbu ir padarīts Latvijas labā

Sīkāk

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4 Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits 29.10.2017-05.11.2017 no 459 ir 05.11.2017-12.11.2017 no 459 ir 12.11.2017-19.11.2017 no 459 ir 19.11.2017-26.11.2017

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar savu kultūru, ēdieniem, tradīcijām un pat temperamentu. Kopā dosimies izbaudīt interesantāko no Lietuvas, izzināt neparastas

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēkas vēsture fotogrāfijās Smiltenes novada Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēka dibināta 1945.g. Bibliotēka sākotnēji atrodas Birzuļu pamatskolas ēkā, bijušajā Mēru muižā,

Sīkāk

MAKETS.indd

MAKETS.indd Saturs Priekšvārds... 7 Aīda Rancāne ZIEMASSVĒTKU GRĀMATA VECĀKIEM UN SKOLOTĀJIEM I DAĻA LAIKS... 10 Gads. Saulgrieži... 10 Ziema vasara. Saules ceļš... 14 Svētku laiks. Svētie vakari... 16 Kalendārs.

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS 2017. GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek atzīmēta Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa. Centrālā

Sīkāk

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē, zaķīt! Māmiņas puķes nevar ēst! Zaķis lēkā mūsu dārzā.

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 E.Petručeņa POZITĪVA BĒRNA AUDZINĀŠANA Psihologa un vecāku sadarbības ceļi... Robežas bērna audzināšanā. Pirms es apprecējos man bija sešas teorijas par bērnu audzināšanu, tagad man ir seši bērni un nevienas

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail:

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail: Grand Rose Spa Hotel /www.grandrose.ee/ Pagājušā gada decembrī savas durvis Kuresāres centrā vēra jauna, ekskluzīva 130 vietīga Grand Rose SPA viesnīca ar luksusa SPA un pirts kompleksu Rosaarium. Pēc

Sīkāk

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst šaurā vietā vai mazā caurumā. Ūsas viņam darbojas kā

Sīkāk

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt saulains, līt lietus vai snigt sniegs, pūst stiprs vējš

Sīkāk

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies un izpildi skolotāja norādījumu Sporta inventāru izmanto

Sīkāk

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms”

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms” Skaista mana tēvu zeme par visām zemītēm: Plaši lauki, zaļi meži, Zilis jūras ūdentiņš. Mana sēta, mana māja, mans pagalms Projekta autori 5.a klase 2018.g. 18.-20.aprīlis Projekta mērķis Veidot sadarbības

Sīkāk

PRESENTATION NAME

PRESENTATION  NAME Klašu audzinātāju MA atskats par veikto darbu 2012./2013.māc.gadā SADARBĪBA MK vadītājs MK vadītājs Klašu audzinātāji Klašu audzinātāji Sadarbība Skolēni Skolēni Vecāki Vecāki Saulrietā kāds mūsu draugs

Sīkāk

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS 2016. GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS 2015. GADA JANVĀRIM Centrālā zinātniskā bibliotēka info@liepajasczb.lv)

Sīkāk

Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA

Lielkoncerts Rīgai - 810 Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA R īgas B rīvostas p ā rv a ld e Kruīza kuģu un pasažieru daļa Kalpaka bulv. 12, Rīga LV-1050 Tālrunis+ 371 67030822 Fakss+371 67030835

Sīkāk

LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /at

LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /at LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS - 2016 JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums 12.01.2016. Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /atmiņu pēcpusdiena senioriem -1991.gada janvāris/ 15.01.2016.

Sīkāk

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu.

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Ievads. Sveicināti. Mēs piedalamies šajā projektā, lai parādītu mūsu drošo ceļu uz skolu.

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija BIBLIOTĒKAS POPULARIZĒŠANA SOCIĀLAJOS TĪKLOS: krājums, pakalpojumi, tēla veidošana LATGALES CENTRĀLĀS BIBLIOTĒKAS SABIEDRISKO AT TIECĪBU VADĪTĀJA INGA GEDŽŪNE Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Ceļojums laikā: manas bibliotēkas ēkas vēsture Variņu bibliotēka 1951. gadā dibinātās Variņu pagasta (tolaik Sebru ciema) bibliotēkas pirmā mājvieta ir Vilciņi. Ēkā atrodas arī Sebru ciema padome. 1954.

Sīkāk

2. TĒMA JANVĀRIS STARP LUKTURIEM Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 1:9 18, Apd 7:54 60, Mt 12:8, 2Moz 20:11, Dan 10:5, 6, Atkl 1:20,

2. TĒMA JANVĀRIS STARP LUKTURIEM Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 1:9 18, Apd 7:54 60, Mt 12:8, 2Moz 20:11, Dan 10:5, 6, Atkl 1:20, 2. TĒMA 5. 11. JANVĀRIS STARP LUKTURIEM Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 1:9 18, Apd 7:54 60, Mt 12:8, 2Moz 20:11, Dan 10:5, 6, Atkl 1:20, Atkl 2:1 7. ATMIŅAS PANTS: Kam ausis, lai dzird, ko

Sīkāk

Microsoft Word - Dievkalpkartibamajaslapa.docx

Microsoft Word - Dievkalpkartibamajaslapa.docx DIEVKALPOJUMA KĀRTĪBA LELB TALSU DRAUDZĒ Ienākot baznīcā cilvēkam, kurš vēl nav kļuvis par kristieti, rodas jautājums - kāpēc dievkalpojums notiek tā un ne citādi? Kāda nozīme un jēga vārdiem un darbībām,

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Lifelong Learning Grundtvig Partnership Project 2012-1-LV1-GRU06-03580 1 How to Ensure Qualitative Lifelong Learning for Different Age Groups Adult education teachers will discuss the ways how to involve

Sīkāk

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA 24.04.2016 NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAUNAS Novadpētniecības materiālu izstādes: Bibliotēka toreiz

Sīkāk

AIC-9gadi-plakāti

AIC-9gadi-plakāti Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram 9 GADI Viena no Saeimas darba prioritātēm ir dialogs ar sabiedrību un iedzīvotāju iesaistīšana likumu pieņemšanas procesā Lai veicinātu sabiedrības izpratni

Sīkāk

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās došas pastiprināšanās. Ja jūs varēsiet noteikt cilvēka

Sīkāk

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc LATVIJAS VALSTS TERITORIJA Latvija ir valsts, kas atrodas Eiropas ziemeļaustrumos. Mūsu valsts ir viena no 3 Baltijas valstīm, tai ir 490 km gara jūras robeža gar Baltijas jūru un Rīgas jūras līci. Jūra

Sīkāk

Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga

Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga. Ozolnieku novadā darbojas 5 publiskās bibliotēkas:

Sīkāk

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos ZANDA POLAR - izturīgs jumts Betona dakstiņš ar matētu virsmu ir lielisks Zanda klāsta papildinājums Mēs esam padarījuši Zanda klāstu spēcīgāku, papildinot to ar jauno, matēto betona dakstiņu Polar. Šī

Sīkāk

Atskaite

Atskaite VAS Latvijas valsts meži 2011.gada ziedojuma sociālajai jomai izlietojums 2012 LVM 2011.gadā sociālās jomas atbalstam piešķīra ziedojumu 400 000 latu apjomā. Ziedojums tika sadalīts nevalstiskajām organizācijām

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TŪRISMA UZŅĒMĒJU TIKŠANĀS VASARA/RUDENS 2016 Kurzemes uzņēmēju dienas LOC 27. 28.maijs Brīvdabas muzeja gadatirgus 3.-5.jūnijs, 7.augusts Palangas un Klaipēdas info dienas 7.jūlijs, 29. 31.jūlijs, 3.augusts

Sīkāk

Inga Borg Ziema pie Plupa

Inga Borg Ziema pie Plupa Inga Borg Ziema pie Plupa Plups ir maziņš neredzamais, kas var sarunāties ar dzīvniekiem. Cilvēki viņu neredz, izņemot tevi un mani. Plups dzīvo tālu tālu starp augstajiem kalniem. Viņš dzīvo maziņā kūdras

Sīkāk

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx JAUNIEŠU APTAUJAS ANKETA Sveicināti! Aicinām Tevi piedalīties jauniešu aptaujā par Tavām ikdienas aktivitātēm! Aptaujas ilgums 0- minūtes. Lūdzu, sekojiet norādēm, uz kuriem jautājumiem jāatbild un cik

Sīkāk

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ 2019. gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attīstību. 1.2. Sekot līdzi augsta līmeņa basketbolistu

Sīkāk

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rībēja. Apģērbs saulē mirdzēja. Puika gāja pa ielu, bungas

Sīkāk

Rēzeknes novada pašvaldības 2012.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Rēzeknes no

Rēzeknes novada pašvaldības 2012.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Rēzeknes no Rēzeknes novada pašvaldības 2012.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Rēzeknes novada pašvaldības budžets ir iedalīts pamatbudžetā,

Sīkāk

Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 1

Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 1 Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 10 Dzīvojamā ēka 17000360256001 2 Alejas iela 11 Dzīvojamā

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode] DARBA MEKLĒŠANAS ABC 1. Iepazīstamies 2. Informācija (un, cerams, diskusija) par: o CV izstrādes principi; o Ko rakstīt CV, ja nav darba pieredzes; o Efektīvs pieteikums (motivācijas vēstule); o Pieteikumu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Nodokļu administrēšanas attīstība Dace Pelēkā VID ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā Konference «Revīzija, nodokļi un grāmatvedība 2017» 2017.gada 15.decembrī Deklarāciju iesniegšana kā tas notika

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt Kas ir komunikāciju kampaņa? Case Study Jauns cilvēks ienāk kafejnīcā un pie galdiņa pamana jauku vientuļi sēdošu meiteni. Ko darīt? Ķerties vērsim pie ragiem, lieki nedomājot? Tas var būt kļūdaini. Taču

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKAS 10. SAEIMAS VĒLĒŠANAS gada 2. oktobris republikas pilsēta / novads. vēlēšanu iecirkņa komisijas atrašanās vieta adrese VĒLĒŠ

LATVIJAS REPUBLIKAS 10. SAEIMAS VĒLĒŠANAS gada 2. oktobris republikas pilsēta / novads. vēlēšanu iecirkņa komisijas atrašanās vieta adrese VĒLĒŠ LATVIJAS REPUBLIKAS 10. SAEIMAS VĒLĒŠANAS 2010. gada 2. oktobris republikas pilsēta / novads. vēlēšanu iecirkņa komisijas atrašanās vieta adrese VĒLĒŠANU GAITAS PROTOKOLS Vēlēšanu iecirkņa komisijas sastāvs:

Sīkāk

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc 1. Ekonomikas priekšmets I variants Vārds Uzvārds Klase Punkti Datums Vērtējums 1. Apvelciet pareizās atbildes burtu (katram jautājumam ir tikai viena pareiza atbilde). (6 punkti) 1. Ražošanas iespēju

Sīkāk

2017. gada DECEMBRIS Ar * atzīmētie pasākumi sīkāk aprakstīti Īsziņās. Baznīcas Kalendārs #7 (213) SVĒTDIENĀS: 9:15 Latviešu skola, 10:00 Zaķīšu nodar

2017. gada DECEMBRIS Ar * atzīmētie pasākumi sīkāk aprakstīti Īsziņās. Baznīcas Kalendārs #7 (213) SVĒTDIENĀS: 9:15 Latviešu skola, 10:00 Zaķīšu nodar 2017. gada DECEMBRIS Ar * atzīmētie pasākumi sīkāk aprakstīti Īsziņās. SVĒTDIENĀS: 9:15 Latviešu skola, 10:00 Zaķīšu nodarbības, 11:00 DIEVKALPOJUMS. Seko kristīga sadraudzība. LATVIEŠU EV. LUT. DRAUDZE

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 NACIONĀLAIS KULINĀRAIS CEĻŠ apsekojumi, secinājumi, turpmākie plāni Lauku tūrisma pārskata seminārs, 11.09.2014., Bīriņu pils APTAUJA: VAI TŪRISTIEM PATĪK NACIONĀLIE ĒDIENI? VAI CITĀS VALSTĪS CENŠATIES

Sīkāk

Masu plānošanas pamati. Tēma 6

Masu plānošanas pamati. Tēma 6 Tēma #6 MEDIJU PLĀNOŠANAS PROCESS. Konstantīns Kuzikovs RISEBAA 2015 Sākotnējo datu izpēte Mediju plānošanas uzdevumu un mērķu formulēšana Mediju plāna izstrāde Brīfs/ galvenās veicamā darba vadlīnijas

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA VAIŅODES NOVADA DOME Reģ.Nr , Raiņa iela 23a, Vaiņode, Vaiņodes pagasts, Vaiņodes novads, LV-3435, tālr ,

LATVIJAS REPUBLIKA VAIŅODES NOVADA DOME Reģ.Nr , Raiņa iela 23a, Vaiņode, Vaiņodes pagasts, Vaiņodes novads, LV-3435, tālr , LATVIJAS REPUBLIKA VAIŅODES NOVADA DOME Reģ.Nr.90000059071, Raiņa iela 23a, Vaiņode, Vaiņodes pagasts, Vaiņodes novads, LV-3435, tālr.63464333, 63464954, fakss 63407924, e-pasts dome@vainode.lv 2016.gada

Sīkāk

2016. g. DECEMBRIS Nr. 12 Valda Mora MIERS VIRS ZEMES Raugies ar bērna ticību Zvaigžņu atspulgos sārtos Šonakt tev gaisma jāsaredz Debess atvērtos vār

2016. g. DECEMBRIS Nr. 12 Valda Mora MIERS VIRS ZEMES Raugies ar bērna ticību Zvaigžņu atspulgos sārtos Šonakt tev gaisma jāsaredz Debess atvērtos vār 2016. g. DECEMBRIS Nr. 12 Valda Mora MIERS VIRS ZEMES Raugies ar bērna ticību Zvaigžņu atspulgos sārtos Šonakt tev gaisma jāsaredz Debess atvērtos vārtos. Šonakt no jauna tev jāuzzied Kopā ar rozi zem

Sīkāk

AKTĪVĀS METODES SKOLĒNU IZGLĪTOŠANĀ LATVIJAS BANKAS ZINĀŠANU CENTRA "NAUDAS PASAULE" APMEKLĒJUMS DARBA LAPAS PAMATSKOLAI (7. 9. KLASEI) 8 varianti Lat

AKTĪVĀS METODES SKOLĒNU IZGLĪTOŠANĀ LATVIJAS BANKAS ZINĀŠANU CENTRA NAUDAS PASAULE APMEKLĒJUMS DARBA LAPAS PAMATSKOLAI (7. 9. KLASEI) 8 varianti Lat AKTĪVĀS METODES SKOLĒNU IZGLĪTOŠANĀ LATVIJAS BANKAS ZINĀŠANU CENTRA "NAUDAS PASAULE" APMEKLĒJUMS DARBA LAPAS PAMATSKOLAI (7. 9. KLASEI) 8 varianti Latvijas Banka, 2019 1. darba lapa pamatskolai Atbildi

Sīkāk

Dzejas dienas Vāks

Dzejas dienas Vāks Skolotājs Kurš datorzinības mums māca Un dzejas rindas ritmā stāsta. Kurš pasakas mums lasa Un jautrus jokus dzīt mums māca. Kurš skolas hroniku mums veido Un skaistus foto mirkļus ķer. Kurš grāmatas liek

Sīkāk

Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rik

Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rik Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rikkyo University, Japan nakai[at]rikkyo.ac.jp 27 oktobris.

Sīkāk

LETTISKA Solnas pilsēta Ievads 1

LETTISKA Solnas pilsēta Ievads 1 LETTISKA Solnas pilsēta Ievads 1 Tā tiek vadīta Solna Pilsētas deputāti likumu un noteikumu robežās var brīvi izlemt, kā tiks vadīta Solna. Politiskā vīzija ir tāda, ka Solnai ir jābūt vienotai un dzīvotspējīgai

Sīkāk

Nr

Nr JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 24.AUGUSTA SAISTOŠAJIEM NOTEIKUMI Nr. GROZĪJUMI JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 9. FEBRUĀRA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.17-3 JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS

Sīkāk

skolotajip81_p85.xls

skolotajip81_p85.xls LATVIJAS UNIVERSITĀTE PEDAGOĢIJAS UN PSIHOLOĢIJAS INSTITŪTS PIELIKUMI MAĢISTRA DARBAM PEDAGOĢIJĀ PEDAGOGU PAŠIZJŪTAS NOSACĪJUMI UN PROFESIONĀLĀS KOMPETENCES ATTĪSTĪBA 1.pielikums Anketa skolotājiem Kādi

Sīkāk

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par 2014. gadu Līksnas pagasta kultūras nams 2014. gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, kuros kopā ieradās 9594 apmeklētāju, tai skaitā Latgales

Sīkāk

Par Latgales Dziesmu svētkiem

Par Latgales Dziesmu svētkiem Es esmu piedalījusies Latgales Dziesmu svētkos. Tolaik man bija 19 gadi. Dziedātāji bijām daudz. Braucām ar vilcienu, pa ceļam dziedājām. Man ir bilde, kur mēs abas ar draudzeni skatāmies pa vilciena logu,

Sīkāk

MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāma

MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāma MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāmatas. Latviski izdoti darbi Es, robots, No augšas raugoties,

Sīkāk

APSTIPRINĀTS LVF Senioru komisijas sēdē PROJEKTS APSTIPRINĀTS LVF Valdes sēdē A.Dakša LVF Ģener

APSTIPRINĀTS LVF Senioru komisijas sēdē PROJEKTS APSTIPRINĀTS LVF Valdes sēdē A.Dakša LVF Ģener APSTIPRINĀTS LVF Senioru komisijas sēdē 27.09.2017 APSTIPRINĀTS LVF Valdes sēdē 11.10.2017 -------------------------------- A.Dakša LVF Ģenerālsekretārs 2. Latvijas Senioru volejbola čempionāts sieviešu

Sīkāk

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2008» nolikums Konkursa «Latvijas labākais tirgotājs 2015» nolikums KONKURSA MĒRĶIS 1. Panākt pircēju un apmeklētāju apkalpošanas kultūras uzlabošanu. 2. Paaugstināt tirgotāju un krodzinieku profesionalitāti. 3. Popularizēt

Sīkāk

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Vabole lien. Vabole lien lēnām. Labi, lai lien! Vabole ir laba.

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss , Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE

LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss ,   Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss +371 65324573, www.aglona.lv Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Nr. 2. APSTIPRINĀTI Aglonas novada domes

Sīkāk

Rēzeknes novada pašvaldības 2013.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, Rēzeknes n

Rēzeknes novada pašvaldības 2013.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, Rēzeknes n Rēzeknes novada pašvaldības 2013.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, Rēzeknes novada pašvaldības budžets ir iedalīts pamatbudžetā,

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Prezentācija: Runas taktika Notikums: Latvijas Studentu apvienības Senatoru seminārs 2011. gada 22. janvārī Zināšanas brīvība saruna Mijiedarbības māksla Sarunas laikā Notiek izmaiņas Izdomā no kā atteiksies

Sīkāk

Gipsa_Fabrika_APVIENOTAIS_PP+Cookies

Gipsa_Fabrika_APVIENOTAIS_PP+Cookies PRIVĀTUMA POLITIKA Mēs, Ģipša Fabrika, apzināmies, ka apmeklējot Ģipša Fabrika tīmekļa vietni un nododot savus personas datus, piemēram: vārdu, uzvārdu, dzimšanas datus, e-pasta adresi, tālruņa numuru,

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr Zelmeņi, Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr.90001465562 "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr.63726012, fakss 63726012, e-pasts:tervetesnd@zemgale.lv TĒRVETES NOVADA TĒRVETES PAGASTĀ

Sīkāk

Ziemassvētku dziesmas Zvaniņš skan Mežus pārklāj sniegs Lāčiem ziemas miegs Gaiss tik skanīgs salts Viss tik tīrs un balts Tālu ziemeļos Pārslu puteņo

Ziemassvētku dziesmas Zvaniņš skan Mežus pārklāj sniegs Lāčiem ziemas miegs Gaiss tik skanīgs salts Viss tik tīrs un balts Tālu ziemeļos Pārslu puteņo Ziemassvētku dziesmas Zvaniņš skan Mežus pārklāj sniegs Lāčiem ziemas miegs Gaiss tik skanīgs salts Viss tik tīrs un balts Tālu ziemeļos Pārslu puteņos Tur kur slejas kupenas Tur zvani iešķindas!!! piedz.

Sīkāk

APSTIPRINĀTI ar AS Valmieras stikla šķiedra akcionāru sapulces lēmumu (protokola Nr. 1(2018)) Akciju sabiedrības VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA

APSTIPRINĀTI ar AS Valmieras stikla šķiedra akcionāru sapulces lēmumu (protokola Nr. 1(2018)) Akciju sabiedrības VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA APSTIPRINĀTI ar 25.05.2018. AS Valmieras stikla šķiedra akcionāru sapulces lēmumu (protokola Nr. 1(2018)) Akciju sabiedrības VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA S T A T Ū T I JAUNĀ REDAKCIJA Valmiera 2018 1. Firma

Sīkāk

Rēzeknes novada pašvaldības 2014.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Rēzeknes no

Rēzeknes novada pašvaldības 2014.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Rēzeknes no Rēzeknes novada pašvaldības 2014.gada konsolidētā pamatbudžeta un speciālā budžeta izpilde Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Rēzeknes novada pašvaldības budžets ir iedalīts pamatbudžetā,

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Jelgavas Zinātniskā bibliotēka reģiona galvenā bibliotēka Pārskats par darbu 2015.gadā 2 2015. gada galvenās atziņas un secinājumi Arvien populārāks pakalpojums - grāmatu un citu iespieddarbu rezervēšana

Sīkāk

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l KAS IR PĀRDEVĒJA JURIDISKĀ IZPĒTE UN KAD TĀ IR VAJADZĪGA? Guntars Zīle, zvērināts advokāts, Zvērinātu advokātu biroja Lejiņš, Torgāns un Partneri Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 BIZNESA LABORATORIJA Piektdiena, 24.oktobris, plkst.15:05 Mums dzīvē nepieciešama ne tikai veiksme un zināšanas, bet arī iespēja veikt izvēles, izmēģināt un iespējas kļūdīties. Un šķiet, reti kura auditorija

Sīkāk

grand-media-buklets-final higher prices

grand-media-buklets-final higher prices capture the moment in film iemūžini mirkli ar video Kāzas ir brīnumjauks, satraucošs un neaizmirstams dzīves notikums. Šī ir diena, kad likteņus mij divas mīlošas sirdis. Ir svarīgi, lai tā tiktu iemūžināta

Sīkāk

PAVASARIS 2016 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS

PAVASARIS 2016 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS PAVASARIS 2016 KORPORATĪVO DĀVANU KATALOGS NELLEULLA ŠOKOLĀDE MŪSU STĀSTS Ieskaties viņai acīs. Senā valodā viņas vārds nozīmē zeltaina gaisma, mirdzums un spēks. Patiesi ieskaties acīs viņām visām, gaismas

Sīkāk

(Microsoft Word - Atskaite_Sic\356lij\342)

(Microsoft Word - Atskaite_Sic\356lij\342) Rudens klinšu kāpšanas treniņnometne Sicīlijā. Vasaras pagarināšanas nolūkā 8 LACAs pārstāvji no 15.-22. oktobrim devās uz saulaino Sicīliju, lai 6 dienas pilnveidotu savas prasmes klinšu kāpšanā, apskatītu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Eiropas Savienības programma JAUNATNE DARBĪBĀ 2007.gada 01.janvāris 2013.gada 31.decembris v/a Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra jauniešu neformālā izglītība JSPA darbības virzieni ES programma

Sīkāk

Dziesma pretī pavasarim…

Dziesma pretī pavasarim… Dziesma pretī pavasarim Date : 17/04/2019 Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku sekmīga norise ir saistīta ar starpsvētku posmu. Šajā laika periodā ir būtiska nepārtraukta kolektīvu darbība. Ikviens

Sīkāk

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx Limbažu sākumskolas 3.a klases labie darbi Šajā mācību gadā mēs, Limbažu sākumskolas 3.a klases skolēni, cītīgi darbojamies projektā Sporto visa klase. Mēs sportojam piecas reizes nedēļā: divas sporta

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 sēdvietām Stūra modulis Zvilņa modulis Kāju soliņš

Sīkāk

Kādas ir manas tiesības, ja esmu cietis no noziedzīga nodarījuma? Neviens nav tam sagatavots, kļūt pat noziedzīga nodarījuma cietušo. Vienalga par ko

Kādas ir manas tiesības, ja esmu cietis no noziedzīga nodarījuma? Neviens nav tam sagatavots, kļūt pat noziedzīga nodarījuma cietušo. Vienalga par ko Kādas ir manas tiesības, ja esmu cietis no noziedzīga nodarījuma? Neviens nav tam sagatavots, kļūt pat noziedzīga nodarījuma cietušo. Vienalga par ko ir runa, vai par somu zādzību, smagu miesas bojājumu

Sīkāk

Ģimenes diena „Cālīši pulciņā” – „Mazputniņiem” 2015

Ģimenes diena „Cālīši pulciņā” – „Mazputniņiem” 2015 Ģimenes dienas koncert uzvedums Manai ģimenei. 4-5 vai 6 gadīgiem bērniem. Autore: Vineta Vītola Izmantotais mūzikas materiāls: 1. Dziesma Pavasara ziediņi no CD Zaķīša sapnis Knīpas un knauķi. 2. Vācu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Pamācība Erasmus+ rīki Kursu katalogs Mobilitātes iespējas Stratēģiskās partnerības www.schooleducationgateway.eu Vispārēja informācija Šī ir pamācība, kas palīdzēs izmantot School Education Gateway vietnes

Sīkāk

infografika-valsts prezidenta ievēlesanas

infografika-valsts prezidenta ievēlesanas VALSTS PREZIDENTA IEVĒLĒŠANA Latvijas Valsts prezidents Latvijas augstākā amatpersona 51 BALSS 4 GADi Ievēlēšanai nepieciešama vismaz 51 deputāta balss Ievēlē Saeima uz četriem gadiem 8 GADI Ievēlēšanu

Sīkāk

Microsoft Word - Rūjienas_vidusskola_3b.docx

Microsoft Word - Rūjienas_vidusskola_3b.docx Izglītības iestāde un klase : Rūjienas vidusskola, 3.b klase 11.februārī Rūjienas vidusskolas 3.b klases skolēni, skolotāja un daži vecāki devās ciemos uz Valmieras SOS bērnu ciematu, lai Labdarības akcijas

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA NAUKŠĒNU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr Pagasta namā, Naukšēnos, Naukšēnu pagastā, Naukšēnu novadā, LV-4244 tālr./fakss 6426

LATVIJAS REPUBLIKA NAUKŠĒNU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr Pagasta namā, Naukšēnos, Naukšēnu pagastā, Naukšēnu novadā, LV-4244 tālr./fakss 6426 LATVIJAS REPUBLIKA NAUKŠĒNU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr.90009115247 Pagasta namā, Naukšēnos, Naukšēnu pagastā, Naukšēnu novadā, LV-4244 tālr./fakss 64268795, 64268288, e-pasts- dome@naukseni.lv ---------------------------

Sīkāk

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Ziņojums Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē 29.03.2019. Ija Groza, remigrācijas jautājumu koordinatore Mērķis Palīdzēt ārvalstīs

Sīkāk

Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta not

Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta not Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti 1. 2009.gada 4.augustā Ministru kabineta noteikumi Personām ar I invaliditātes Nr.872 Noteikumi

Sīkāk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 skaitļi. Katru divu skaitļu summa ir lielāka par 4. Pierādīt,

Sīkāk

BAUSKAS RAJONS

BAUSKAS RAJONS Vecumnieku novada Dome Vecumnieku Mūzikas un mākslas skola Reģ. Nr. 0470902281 Rīgas ielā 24C, Vecumniekos, Vecumnieku pagastā, Vecumnieku novadā, LV-3933 Tālrunis: 639 76386, fax: 639 76384, e-pasts:

Sīkāk

Школа как потребитель

Школа как потребитель Globālā izglītība sociālajās zinībās. Sabiedriskās preces un pakalpojumi: Kas ir patērētājs? Sociālās zinības 6.B klase Skolotājs Jevgenijs Butorins 2016.gada 26.janvārī Ekonomista uzdevums Prece Kas pirka?

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas nr. 90009113532 Kareivju ielā 7, Talsos, Talsu novadā, LV 3201, tālrunis 63232110; fakss 63232130; e-pasts: dome@talsi.lv APSTIPRINĀTS

Sīkāk

Konts Nosaukums Sāk.D.SaldSāk.K.SaldD.Apgroz. K.Apgroz. Beigu D.SaBeigu K.SaBeigu D.SaBeigu K.Saldo,VAL 1221 Datortehnika un tās aprīkojums

Konts Nosaukums Sāk.D.SaldSāk.K.SaldD.Apgroz. K.Apgroz. Beigu D.SaBeigu K.SaBeigu D.SaBeigu K.Saldo,VAL 1221 Datortehnika un tās aprīkojums Konts Nosaukums Sāk.D.SaldSāk.K.SaldD.Apgroz. K.Apgroz. Beigu D.SaBeigu K.SaBeigu D.SaBeigu K.Saldo,VAL 1221 Datortehnika un tās aprīkojums 859.87 0 0 0 859.87 0 1290 Pamatlīdzekļu nolietojums (P) 0 570.94

Sīkāk

Dzemdes kakla skrīnings: kolposkopijas pārbaude Atjauninātās vadlīnijas

Dzemdes kakla skrīnings: kolposkopijas pārbaude Atjauninātās vadlīnijas Dzemdes kakla skrīnings: kolposkopijas pārbaude Atjauninātās vadlīnijas Page 2 Kāpēc man ir jādodas uz kolposkopijas klīniku? Jūs esat saņēmusi uzaicinājumu uz papildu apskati, jo dzemdes kakla skrīnings

Sīkāk

Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta no

Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta no Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti 1. 2009.gada 4.augustā Ministru kabineta noteikumi Personām ar II invaliditātes Nr.872 Noteikumi

Sīkāk

PĒRS GRUNNANS MĪLESTĪBA, PATIESĪBA, UN ŽĒLASTĪBA KĀDS IR DIEVS? Neredzamais Dievs ir ļāvis mums Sevi iepazīt caur Bībeli un Jēzu Kristu. Mēs nekad pa

PĒRS GRUNNANS MĪLESTĪBA, PATIESĪBA, UN ŽĒLASTĪBA KĀDS IR DIEVS? Neredzamais Dievs ir ļāvis mums Sevi iepazīt caur Bībeli un Jēzu Kristu. Mēs nekad pa KĀDS IR DIEVS? Neredzamais Dievs ir ļāvis mums Sevi iepazīt caur Bībeli un Jēzu Kristu. Mēs nekad pa īstam nespēsim izprast Viņa varenumu. Kas ir Tā Kunga Garam noteicis tā apjomu? (Jes. 40:13). Dieva

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne ar polsterējumu Roku balsts ar polsterējumu Sānu galdiņš

Sīkāk