V60 C R O S S C O U N T R Y

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "V60 C R O S S C O U N T R Y"

Transkripts

1 V60 C R O S S C O U N T R Y QUICK GUIDE

2 VÄLKOMMEN! Šajā Quick Guide rokasgrāmatā ir aprakstītas vairākas jūsu Volvo funkcijas. Detalizētāka īpašnieka informācija ir pieejama automašīnā, lietotnē un tīmeklī. AUTOMAŠĪNAS CENTRĀLAIS DISPLEJS Īpašnieka rokasgrāmata ir pieejama automašīnas centrālajā displejā, kur tai var piekļūt augšējā skatā. MOBILO IERĪČU LIETOTNE Īpašnieka rokasgrāmata ir pieejama kā lietotne (Volvo Manual) viedtālruņiem un planšetdatoriem. Lietotnē ir pieejamas arī video pamācības noteiktām funkcijām. VOLVO ATBALSTA VIETNE Volvo Cars atbalsta vietnē (support.volvocars.com) ir pieejamas rokasgrāmatas un video pamācības, kā arī papildu informācija un palīdzība par jūsu Volvo un tā lietošanu. IESPIESTA INFORMĀCIJA Cimdu nodalījumā atrodas īpašnieka rokasgrāmatas pielikums, kurā ietverta informācija par drošinātājiem un specifikācijām, kā arī svarīgas un praktiskas informācijas kopsavilkums. Var pasūtīt iespiestu īpašnieka rokasgrāmatu un tās pielikumu.

3 SATURS 01. VOLVO AUTOMAŠĪNAS IEPAZĪŠANA Šajā nodaļā sniegta informācija par dažām Volvo sistēmām un pakalpojumiem, kā arī pārskats par automašīnas salonu, ārpusi un centrālo displeju. 02. SALONS UN SAVIENOJUMI Šeit varat izlasīt par dažādām pasažieru salonā pieejamām funkcijām piemēram sēdekļu iestatījumiem un interneta savienojumu. 03. CENTRĀLĀ DISPLEJA SKATI Šeit varat atrast informāciju par dažādiem centrālā displeja galvenajiem skatiem, kuros varat vadīt dažādas automašīnas funkcijas. 04. ATJAUTĪGA AUTOVADĪŠANA Šajā nodaļā aprakstītas vairākas automašīnas vadītāja atbalsta sistēmas un sniegti padomi par ekonomisku braukšanu. 05. BALSS ATPAZĪŠANA Šeit varat atrast dažādās komandas/frāzes, kuras varat izmantot ar automašīnas balss vadības sistēmu. 06. ĪPAŠIE TEKSTI Teksti, kas ir atzīmēti ar uzrakstiem "Brīdinājums", "Svarīgi" un "Piezīme" un ir jāizlasa. Publicēšanas brīdī visi zināmie papildaprīkojuma/piederumu veidi ir atzīmēti ar zvaigznīti: *.

4 01

5 DARBA SĀKŠANA 01 Lai savu Volvo automašīnu sāktu lietot vislabākajā iespējamā veidā, ir vairākas funkcijas, noteikumi un padomi, kurus ir noderīgi zināt. Volvo ID Volvo ID ir personīgs ID, kas sniedz piekļuvi dažādiem pakalpojumiem ar vienu lietotājvārdu un paroli. Daži piemēri ir Volvo On Call*, karšu pakalpojumi*, personīgs pieteikumvārds vietnē volvocars.com un iespēja rezervēt apkopi un remontu. Volvo ID varat izveidot vietnē volvocars.com, lietotnē Volvo On Call vai tieši automašīnā. Sensus Sensus ir automašīnas inteliģentā saskarne, kurā ir pieejami visi automašīnas risinājumi saistībā ar izklaidi, interneta savienojumu, navigāciju* un informācijas pakalpojumiem. Tieši Sensus padara iespējamus sakarus starp jums, automašīnu un ārējo pasauli. Volvo On Call* Volvo On Call nodrošina tiešu saziņu ar automašīnu 1, kā arī papildu komfortu un palīdzību 24 stundas diennaktī. Volvo On Call lietotne sniedz iespēju, piemēram, noskaidrot, vai nav jānomaina spuldzes vai jāpapildina mazgāšanas šķidrums. Varat aizslēgt un atslēgt automašīnu, pārbaudīt degvielas līmeni un skatīt tuvāko degvielas uzpildes staciju. Sagatavošanu var pielāgot un sākt, izmantojot automašīnas klimata kontroles funkciju vai automašīnas attālas iedarbināšanas funkciju 2. Lai sāktu lietot šīs funkcijas, lejupielādējiet lietotni Volvo On Call. Volvo On Call ietver arī palīdzību uz ceļa, citus drošības pakalpojumus un ārkārtas palīdzību, izmantojot ON CALL un SOS pogas automašīnas jumta konsolē. Vadītāja profili Daudzus automašīnas iestatījumus var pielāgot vadītāja personīgajām vēlmēm un pēc tam saglabāt vienā vai vairākos vadītāja profilos. Katru atslēgu var saistīt ar kādu vadītāja profilu. Plašāku informāciju par vadītāja profiliem skatiet šīs Quick Guide sadaļā Augšējais skats. 1 Gan automašīnā, gan mobilajā ierīcē ir jābūt mobilā tīkla pārklājumam vai citam interneta savienojumam. 2 Pieejams noteiktiem tirgiem un modeļiem.

6 01

7 PĀRSKATS, EKSTERJERS 01 Pārbaudiet un saglabājiet jauno spiedienu riepās (ITPMS)*, izmantojot lietotnes Automaš. statuss sadaļu TPMS centrālā displeja lietotņu skatā. Zema riepu spiediena gadījumā vadītāja displejā ir pastāvīgi iedegts simbols. Zema riepu spiediena gadījumā pārbaudiet un noregulējiet spiedienu visās četrās riepās un nospiediet Saglabāt spiedienu, lai saglabātu jaunu riepu spiediena vērtību. Dzinēja eļļas līmeņa pārbaudi veic lietotnē Automaš. statuss. Šeit varat arī skatīt statusa ziņojumus un rezervēt apkopi un remontu*. Atpakaļskata spoguļus var automātiski pagriezt uz leju*, kad tiek izvēlēts atpakaļgaitas pārnesums. Kad automašīnu aizslēdz/atslēdz ar tālvadības atslēgu, atpakaļskata spoguļus var automātiski nolocīt uz iekšu/āru. Šīs funkcijas var aktivizēt centrālā displeja augšējā skata sadaļā Iestatījumi My Car Spoguļi un ērtības. Bezatslēgas aizslēgšana/atslēgšana* nozīmē: lai aizslēgtu vai atslēgtu automašīnu, tālvadības atslēgai ir jāatrodas, piemēram, jūsu kabatā. Tālvadības atslēgai jābūt tās darbības diapazonā no automašīnas. Lai atslēgtu automašīnu ar kādu no durvju rokturiem, satveriet durvju rokturi vai maigi piespiediet gumijoto spiedplāksni zem bagāžas nodalījuma durvju roktura. Lai aizslēgtu automašīnu, maigi piespiediet kādu no durvju rokturu padziļinājumiem. Izvairieties no vienlaicīgas pieskaršanās abām durvju roktura spiedplākšņu virsmām. Panorāmas jumtā* ir atverams stikla logs ar saulessargu, un to vada ar vadības slēdzi virs atpakaļskata spoguļa, kad automašīnai ir ieslēgta vismaz aizdedzes pozīcija I. Atveriet ventilācijas stāvoklī, spiežot vadības slēdzi uz augšu, un aizveriet, velkot vadības slēdzi uz leju. Lai pilnīgi atvērtu panorāmas jumtu, divreiz pavelciet vadības slēdzi atpakaļ. Aizveriet, divreiz velkot vadības slēdzi uz leju. Elektriski vadāmās bagāžas nodalījuma durvis* var atvērt, izmantojot funkciju bagāžas nodalījuma durvju vadībai ar kāju*, veicot lēnu spērienam līdzīgu kustību uz priekšu zem aizmugurējā bufera kreisās daļas. Aizveriet un aizslēdziet bagāžas nodalījuma durvis, izmantojot pogu uz to apakšējās malas. Vai arī aizveriet bagāžas nodalījuma durvis ar lēnu spērienam līdzīgu kustību. Lai bagāžas nodalījuma durvis varētu atslēgt ar spērienam līdzīgu kustību, automašīnai jābūt aprīkotai ar bezatslēgas aizslēgšanas/atslēgšanas* funkciju. Atverot vai aizverot ar spērienam līdzīgu kustību, tālvadības atslēgai jābūt tās darbības diapazonā aiz automašīnas. Lai bagāžas nodalījuma durvis neatsistos, piemēram, pret garāžas griestiem, var iestatīt maksimālo atvēršanas augstumu. Iestatiet maksimāla atvēruma stāvokli, atverot bagāžas nodalījuma durvis un tās apturot vajadzīgajā atvēršanas pozīcijā. Pēc tam nospiediet un vismaz 3 sekundes turiet, lai saglabātu šo pozīciju.

8 01

9 AIZSLĒGŠANA/ATSLĒGŠANA 01 Tālvadības pults atslēga Vienreiz īsi nospiežot, aizslēdz pasažieru salona durvis, bagāžas nodalījuma durvis un degvielas uzpildes durtiņas un aktivizē signalizāciju*. Nospiežot un turot, vienlaikus aizver panorāmas jumtu* un visus sānu logus. Vienreiz īsi nospiežot, atslēdz pasažieru salona durvis, bagāžas nodalījuma durvis un degvielas uzpildes durtiņas un deaktivizē signalizāciju*. Nospiežot un turot, vienlaikus atver visus sānu logus. Vienreiz īsi nospiežot, atslēdz bagāžas nodalījuma durvis un deaktivizē signalizāciju tikai tām. Nospiežot un turot, tiek atvērtas vai aizvērtas elektriski vadāmās* bagāžas nodalījuma durvis. Panikas funkcija aktivizē pagrieziena rādītājus un skaņas signālu, lai pievērstu uzmanību, ja tas ir nepieciešams. Lai aktivizētu, nospiediet pogu un turiet vismaz 3 sekundes vai divreiz to nospiediet 3 sekunžu laikā. Šo funkciju var deaktivizēt, izmantojot to pašu pogu, kad tā ir bijusi aktivizēta vismaz 5 sekundes. Pretējā gadījumā tā tiek automātiski deaktivizēta pēc 3 minūtēm. Privātā aizslēgšana Privātās aizslēgšanas funkcija bloķē bagāžas nodalījuma durvis, kas var būt noderīgi, piemēram, kad automašīna tiek nogādāta apkopes veikšanai vai atstāta viesnīcā. Centrālā displeja funkciju skatā pieskarieties Privātā aizslēgšana, lai aktivizētu/deaktivizētu šo funkciju. Tiek rādīts aktivizēšanas/deaktivizēšanas uznirstošais logs. Katrā bloķēšanas funkcijas lietošanas reizē tiek atlasīts četrciparu kods. Pirmajā funkcijas lietošanas reizē ir jāatlasa papildu drošības kods. Cimdu nodalījumu aizslēdz* manuāli, izmantojot pievienoto atslēgu, kas atrodas cimdu nodalījumā.

10 01

11 PĀRSKATS, SALONS 01 Centrālo displeju izmanto, lai vadītu daudzas automašīnas pamatfunkcijas, piemēram, multividi, navigāciju*, klimata kontroli, vadītāja atbalsta sistēmas un automašīnā pieejamās lietotnes. Vadītāja displejā tiek rādīta informācija par braucienu, piemēram, ātrums, dzinēja apgriezieni, navigācija* un aktīvais vadītāja atbalsts. Izvēlieties, kam jābūt redzamam vadītāja displejā, izmantojot lietotņu izvēlni, ko var atvērt, lietojot vadības tastatūru stūres labajā pusē. Iestatījumus var mainīt, arī izmantojot opciju Iestatījumi centrālā displeja augšējā skatā. Vējstikla displejs* papildina automašīnas vadītāja displeju un projicē informāciju uz vējstikla. To aktivizē centrālā displeja funkciju skatā. Iedarbināšanas slēdzi izmanto automašīnas iedarbināšanai. Lai piekļūtu displejiem, neiedarbinot dzinēju, pagrieziet pulksteņrādītāju kustības virzienā un atlaidiet. Lai iedarbinātu dzinēju, nospiediet bremžu pedāli un turiet, pagrieziet iedarbināšanas slēdzi pulksteņrādītāju kustības virzienā un atlaidiet. Izslēdziet automašīnu, pagriežot iedarbināšanas slēdzi pulksteņrādītāju kustības virzienā. Braukšanas režīmus* iestata, izmantojot vadības slēdzi tuneļkonsolē. Automašīna vienmēr tiek iedarbināta komforta režīmā. Iespiediet vadības ritenīti uz iekšu un ritiniet to, lai centrālajā displejā atlasītu Comfort, Eco, Off Road, Dynamic/Polestar Engineered* vai Individual. Apstipriniet, nospiežot vadības slēdzi. Režīmā Individual varat pielāgot braukšanas režīmu savām vajadzībām. Individuālo braukšanas režīmu var aktivizēt centrālā displeja augšējā skatā sadaļā Iestatījumi. Stāvbremze tiek aktivizēta, kad vadības slēdzi pavelk uz augšu; vadītāja displejā iedegas simbols. Lai to manuāli atlaistu, spiediet vadības slēdzi uz leju un vienlaikus nospiediet bremžu pedāli. Izmantojot funkciju Automātiska bremzēšana stāvot ( ), bremžu pedāli var atlaist, saglabājot bremzēšanas spēku, kad automašīna ir apstājusies. Stāvbremzes automātisku ieslēgšanu var deaktivizēt centrālā displeja augšējā skata sadaļā Iestatījumi. Bezvadu tālruņa uzlādes ierīci* var izmantot, ja tālrunis atbalsta bezvadu uzlādi. Noņemiet jebkādus priekšmetus no gumijas paneļa zem centrālā displeja un novietojiet tālruni centrā. Izslēdziet un ieslēdziet uzlādes paliktni, izmantojot centrālā displeja funkciju skatu. Kamēr notiek tālruņa uzlāde, centrālā displeja augšdaļā tiek rādīts. Ja tālrunis ir novietots nepareizi vai kādi objekti nepieļauj uzlādi, centrālajā displejā tiek rādīts ziņojums. Pasažiera drošības gaisa spilvena slēdzis* atrodas instrumentu paneļa galā pasažiera pusē, un tam var piekļūt, kad durvis ir atvērtas. Izvelciet slēdzi uz āru un pagrieziet stāvoklī ON/ OFF, lai aktivizētu/deaktivizētu drošības gaisa spilvena funkciju.

12 01

13 CENTRĀLAIS DISPLEJS 01 Centrālajā displejā varat veikt iestatījumus un vadīt lielāko daļu funkciju. Centrālajā displejā ir trīs galvenie skati: sākuma skats, funkciju skats un lietotņu skats. Funkciju skatam un lietotņu skatam varat piekļūt no sākuma skata, velkot pa labi vai pa kreisi. Ir arī augšējais skats, kuram var piekļūt, velkot uz leju displeja augšdaļu. Lai mainītu centrālā displeja un vadītāja displeja izskatu, atlasiet motīvu augšējā skata sadaļā Iestatījumi My Car Vadītāja displejs. Šeit varat arī atlasīt centrālajam displejam tumšu vai gaišu fonu. Sākuma skatā no cita skata varat atgriezties, īsi nospiežot fizisko sākuma pogu zem displeja. Tad tiek rādīts pēdējais sākuma skatā izmantotais režīms. Vēlreiz īsi nospiežot sākuma pogu, visi sākuma skata elementi tiek iestatīti standarta režīmā. Lai tīrītu, centrālo displeju, nobloķējiet skārienjutības funkciju, nospiežot un turot fizisko sākuma pogu zem displeja. Lai atkal aktivizētu displeju, īsi nospiediet sākuma pogu. Statusa joslā ekrāna augšdaļā ir redzamas automašīnas aktivitātes. Pa kreisi ir redzama informācija par tīklu un savienojumu, bet labajā pusē atrodas ar multividi saistīta informācija, laiks un fona aktivitātes indikators. Klimata rindā apakšā varat iestatīt temperatūru un sēdekļu komfortu, pieskaroties attiecīgajai ikonai. Klimata skatu var atvērt, klimata rindā pieskaroties vidējai pogai.

14 02 1. Aktivizējiet sēdekļa iestatīšanu centrālajā displejā, pagriežot vadības elementu uz augšu/uz leju. 2. Pārslēdziet dažādās funkcijas centrālajā displejā, pagriežot vadības elementu uz augšu/uz leju. 3.Mainiet atlasītās funkcijas iestatījumu, nospiežot vadības elementa augšējo/apakšējo/priekšējo/aizmugurējo daļu. Pozīciju saglabāšana 1. Iestatiet sēdekli, durvju spoguļus un vējstikla displeju* vajadzīgajā pozīcijā un nospiediet pogu M durvju panelī. Taustiņā iedegas indikators sekunžu laikā nospiediet atmiņas taustiņu 1 vai 2. Atskan skaņas signāls, un gaismas indikators pogā M nodziest. ELEKTRISKI REGULĒJAMI* PRIEKŠĒJIE SĒDEKĻI Izmantojiet vadības elementus sēdekļa ārmalā, lai noregulētu, piemēram, sēdekļa pozīciju un gurnu atbalstu*. Divus sēdekļa formas vadības elementus izmanto sēdekļa pozīcijas regulēšanai. Trešo, daudzfunkcionālo vadības elementu* izmanto dažādu komforta funkciju, piemēram, masāžas pielāgošanai*. Sēdekļa formas vadības elementi Noregulējiet sēdekļa sēdvirsmu vai pārvietojiet visu sēdekli, izmantojot apakšējo vadības slēdzi. Noregulējiet atzveltnes leņķi, izmantojot aizmugurējo vadības slēdzi. Daudzfunkcionālais vadības elements 3 Masāžas*, sānu atbalsta*, gurnu atbalsta* un sēdekļa sēdvirsmas izvirzīšanas* iestatījumus var veikt ar daudzfunkcionālo vadības elementu. Lai lietotu saglabātu pozīciju: Kamēr durvis ir atvērtas nospiediet un atlaidiet vienu no atmiņas taustiņiem. Kamēr durvis ir aizvērtas nospiediet un turiet vienu no atmiņas taustiņiem, līdz tiek sasniegta saglabātā pozīcija. 3 Automašīnās ar četrvirzienu gurnu atbalstu*

15 ATZVELTŅU NOLOCĪŠANA AIZMUGURĒJĀ SĒDEKLĪ Nolokot aizmugurējo sēdekli, pārliecinieties, ka tā atzveltne un galvas balsts nesaskaras ar priekšējā sēdekļa atzveltni. Lai varētu nolocīt atzveltnes, vispirms var būt jānoregulē priekšējie sēdekļi. Atzveltņu nolocīšana Lai varētu nolocīt aizmugurējo sēdekli, automašīnai ir jāstāv un bagāžas nodalījuma durvīm ir jābūt atvērtām. Pārliecinieties, ka aizmugurējā sēdeklī neviens nesēž un nav nekādu priekšmetu. 1. Manuāli nolokiet vidējā sēdekļa galvas balstu. 2. Velciet atzveltnes sprūdrata rokturi un vienlaikus lokiet atzveltni uz priekšu. Kad tiek nolocīta atzveltne, galvas balstu sprūdrata rokturis tiek automātiski atvilkts uz augšu. Sarkans indikators pie bloķētāja norāda, ka atzveltne vairs nav bloķēta. 3.Atzveltne tiek atbrīvota un ir manuāli jānoloka uz leju horizontālā stāvoklī. Atzveltņu pacelšana 1. Pārvietojiet atzveltni uz augšu/uz aizmuguri, līdz tā tiek nofiksēta vietā. 2. Manuāli paceliet galvas balstu. 3.Ja nepieciešams, paceliet vidējā sēdekļa galvas balstu. 02

16 02 STŪRE Stūres regulēšana Stūres pozīciju var regulēt gan augstumā, gan dziļumā. 1. Stumiet/velciet 4 sviru zem stūres uz priekšu/atpakaļ. 2. Noregulējiet stūri vajadzīgajā pozīcijā un pārvietojiet sviru atpakaļ bloķētā pozīcijā. Kreisā vadības tastatūra Vadītāja atbalstu atlasa vadītāja displejā, izmantojot bultiņas stūres kreisajā vadības tastatūrā ( un ). Kad vadītāja atbalsta simbols ir balts, funkcija ir aktīva. Pelēkā krāsa norāda, ka funkcija ir apturēta vai atrodas gaidīšanas režīmā. Simboli vadītāja displejā: Ātruma ierobežotājs palīdz nepārsniegt atlasīto maksimālo ātrumu. Kruīza kontrole palīdz uzturēt nemainīgu ātrumu. Adaptīvā kruīza kontrole* palīdz uzturēt nemainīgu ātrumu un iepriekš atlasītu laika intervālu līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Pilot Assist palīdz vadītājam vadīt automašīnu starp joslas atdalošajām līnijām, izmantojot stūrēšanas palīdzības funkciju, kā arī uzturēt nemainīgu ātrumu un iepriekš atlasītu laika intervālu līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Nospiediet, lai sāktu vai apturētu atlasīto funkciju.

17 Īsi nospiežot /, saglabātais ātrums tiek palielināts/samazināts par 5 km/h (5 mph). Lai ātrumu mainītu plūstoši, nospiediet pogu un turiet atlaidiet pogu, kad ir sasniegts vajadzīgais ātrums. Ar / samazina/palielina attālumu līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, lietojot adaptīvo kruīza kontroli un funkciju Pilot Assist., tiek arī atjaunots izvēlētās funkcijas saglabā- Vienreiz nospiežot tais ātrums. Labā vadības tastatūra Navigācijai vadītāja displejā izmantojiet stūres labo tastatūru. Tiek atvērta/aizvērta vadītāja displeja lietotņu izvēlne. Šeit var vadīt borta datoru, multivides atskaņotāju, tālruni un navigāciju*. Ritiniet dažādās lietotnes, nospiežot pa kreisi vai pa labi vērsto bultiņu. Atlasiet opciju, atceliet tās atlasi vai to apstipriniet, piemēram, atlasiet borta datora izvēlni vai dzēsiet ziņojumu vadītāja displejā. Pārlūkojiet atlasītās lietotnes funkcijas, pieskaroties bultiņai uz augšu vai uz leju. Lai palielinātu/samazinātu multivides skaļumu, nospiediet un. Ja neviena cita funkcija nav aktīva šie taustiņi darbojas kā skaļuma vadības slēdzis. Balss vadību aktivizē ar pogu, un to var izmantot, piemēram, multivides, navigācijas un klimata kontroles vadībai ar balsi. Sakiet, piemēram, "Radio", "Raise temperature" vai "Cancel". Informāciju par citām balss komandām skatiet šīs Quick Guide nodaļā Balss vadība. Borta dators Borta datorā tiek rādīts, piemēram, nobraukums, degvielas patēriņš un vidējais ātrums. Varat atlasīt, kāda informācija no borta datora tiks rādīta vadītāja displejā. Borta dators aprēķina atlikušo attālumu līdz tukšai degvielas tvertnei. Lai rādītu dažādas opcijas, izmantojiet stūres labo tastatūru. Kad vadītāja displejā tiek rādīts "----", atlikušā attāluma aprēķināšanai nepietiek degvielas. Iespējami drīz uzpildiet automašīnas degvielas tvertni. 4 Atkarībā no tirgus. 02

18 02 Pietuvošanās apgaismojums ieslēdz ārējo un iekšējo apgaismojumu, kad atslēdzat automašīnu ar atslēgu, un palīdz tumsā droši sasniegt automašīnu. Mājās nokļūšanas apgaismojums iededz daļu ārējo apgaismes ierīču, kad esat aizslēdzis automašīnu, lai jums tumsā būtu gaisma. Aktivizējiet šo funkciju, kad esat izslēdzis automašīnu, pārvietojot kreiso svirslēdzi pret instrumentu paneli un pēc tam atlaižot. Laiku, cik ilgi mājās nokļūšanas apgaismojumam ir jābūt ieslēgtam, var iestatīt centrālajā displejā. Brauciena odometra atiestatīšana Atiestatiet visu manuālā brauciena odometra (TM) informāciju, nospiežot un turot pogu RESET. Nospiežot īsi, tiek atiestatīts tikai nobraukums. Automātiskais brauciena odometrs (TA) tiek atiestatīts automātiski., ja automašīna nav izmantota 4 stundas. KREISAIS SVIRSLĒDZIS Priekšējo lukturu funkcijas vada, izmantojot kreiso svirslēdzi. Režīmā AUTO automašīna nosaka, kad ir gaišs/tumšs, un atbilstoši pielāgo apgaismojumu, piemēram, vakarā vai iebraucot tunelī. Pagrieziet svirslēdža ritenīti pret, lai ieslēgtu tālās gaismas lukturus, kas tiek automātiski aptumšoti, kad ir konstatēta pretēja virziena satiksmes plūsma. Pārvietojiet svirslēdzi pret instrumentu paneli, lai manuāli aktivizētu tālās gaismas lukturus, un pret stūri, lai tos deaktivizētu. Aktīvie pagriezienu lukturi* ir izstrādāti tā, lai nodrošinātu maksimālu apgaismojumu līkumos un krustojumos, jo gaismas stars seko stūres kustībai. Šī funkcija tiek automātiski aktivizēta, kad tiek iedarbināta automašīna, un to var deaktivizēt centrālā displeja funkciju skatā,.

19 LABAIS SVIRSLĒDZIS Ar labo svirslēdzi vada tīrītāju slotiņas un lietus sensoru. Pārslēdziet svirslēdzi uz leju, lai tīrītāji veiktu vienu kustību pa vējstiklu. Pakāpeniski pārvietojiet sviru, lai iegūtu periodisku tīrīšanu, parastu un lielu ātrumu. Noregulējiet intervāla ātrumu, izmantojot sviras ripu. Pavelciet sviru pret stūri, lai ieslēgtu vējstikla un priekšējo lukturu apskalotājus, un pastumiet to pret instrumentu paneli, lai ieslēgtu aizmugurējā loga apskalotājus. Nospiediet lietus sensora taustiņu, lai aktivizētu/deaktivizētu lietus sensoru. Vējstikla tīrītāju svirslēdzim ir jāatrodas pozīcijā 0 vai viena tīrītāju gājiena pozīcijā. Lietus sensors atkarībā no lietus daudzuma, kas tiek noteikts uz vējstikla, automātiski aktivizē vējstikla tīrītājus. Pagrieziet ritenīti uz augšu/uz leju, lai panāktu lielāku/mazāku jutīgumu. Nospiediet, lai ieslēgtu aizmugurējā loga tīrītājam regulāras tīrīšanas režīmu. Nospiediet, lai ieslēgtu aizmugurējā loga tīrītājam nepārtrauktas tīrīšanas režīmu. Vējstikla tīrītāju apkopes režīmu lietojiet, piemēram, mainot, tīrot vai paceļot tīrītāja slotiņas. Centrālā displeja funkciju skatā pieskarieties pogai Vējstikla tīrītāja apkopes poz., lai aktivizētu vai deaktivizētu apkopes režīmu. 02

20 02

21 PASAŽIERU SALONA KLIMATA KONTROLE Klimata kontroles funkcijas pasažieru salona priekšdaļā un aizmugurē vada centrālajā displejā, ar taustiņiem viduskonsolē un tuneļkonsoles aizmugurē*. Dažas klimata kontroles funkcijas var vadīt arī ar balsi. Šo ikonu lieto, lai atvērtu klimata skatu centrālā displeja apakšdaļas centrā. Kad teksts Clean Zone ir zilā krāsā, tas nozīmē, ka pasažieru salonā ir sasniegti nosacījumi labai gaisa kvalitātei. Klimata skatā pieskarieties AUTO, lai automātiski vadītu vairākas klimata funkcijas. Īsi pieskaroties, automātiski tiek vadīta gaisa recirkulācija, gaisa kondicionēšana un gaisa sadalījums. Nospiežot un turot, automātiski tiek vadīta gaisa recirkulācija, gaisa kondicionēšana un gaisa sadalījums, turklāt temperatūra un ventilatora rotācijas ātrums tiek mainīts uz standarta iestatījumiem: 22 C (72 F) un līmenis 3 (līmenis 2 aizmugurējā sēdeklī 5 ). Temperatūru un ventilatora rotācijas ātrumu var mainīt, nedeaktivizējot klimata automātisku regulēšanu. Pieskarieties vienai no ikonām klimata rindā, kas atrodas centrālā displeja apakšā, lai regulētu temperatūru, sēdekļu apsildi* un ventilatoru rotācijas ātrumu. Lai sinhronizētu visu zonu temperatūru ar vadītāja puses temperatūru, pieskarieties vadītāja puses temperatūras ikonai un Sinhronizēt temperatūru. Sagatavošana* Sagatavošanas darbus var iestatīt, izmantojot automašīnas centrālo displeju un mobilo ierīču lietotni Volvo On Call*. Sagatavojot automašīnu, pasažieru salons tiek uzsildīts* vai izvēdināts pirms došanās ceļā. Sagatavošanas funkciju var ieslēgt tieši vai iestatīt tās ieslēgšanas taimeri. Tiešās iedarbināšanas sagatavošanas darbi 1. Atveriet klimata skatu centrālajā displejā. 2. Atlasiet cilni Stāvēšanas klimats un pēc tam pieskarieties Sagatavošanas darbi. Sagatavošanas darbu laika iestatīšana 1. Atveriet klimata skatu centrālajā displejā. 2. Atlasiet cilni Stāvēšanas klimats Pievienot taimeri un iestatiet vajadzīgo datumu/dienu. Gaisa kvalitātes sistēma IAQS* IAQS ir daļa no komplekta Clean Zone Interior Package*, un tā ir pilnīgi automātiska sistēma, kas attīra pasažieru salona gaisu no sārņiem, piemēram, daļiņām, ogļūdeņražiem, slāpekļa oksīdiem un zemes līmeņa ozona. Šo funkciju var aktivizēt centrālā displeja augšējā skatā sadaļā Iestatījumi Klimats Gaisa kvalitātes sensors. 5 Automašīnām ar 4 zonu klimata kontroli*. 02

22 02 SAVIENOJUMI Varat atskaņot/vadīt multividi, īsziņas un tālruņa zvanus, izmantojot balss atpazīšanu, kā arī izveidot automašīnā savienojumu ar internetu, izmantojot dažādas ārējas ierīces, piemēram, viedtālruņus. Lai varētu lietot pievienotās ierīces, automašīnas elektrosistēmai ir jāatrodas vismaz aizdedzes pozīcijā I. Automašīnas modems 6 Vienkāršākais un efektīvākais veids, kā automašīnā izveidot savienojumu ar internetu, ir automašīnas modems. Tam ir visaugstākā veiktspēja, tas katrā braucienā tiek aktivizēts automātiski, un tā lietošanai nav jāizveido savienojums ar viedtālruni. 1. Ievietojiet personīgo SIM karti turētājā pie grīdas pasažiera pusē. 2. Augšējā skatā nospiediet Iestatījumi Sakari Automašīnas modema Internets. 3.Aktivizējiet, atzīmējot Automašīnas modema Internets izvēles rūtiņu. Saistīšana Kad automašīnā ir izveidots savienojums ar internetu, izmantojot modemu, varat kopīgot tās interneta savienojumu (Wi-Fi tīklāju) ar citām ierīcēm. Augšējā skatā pieskarieties Iestatījumi un Sakari Automašīnas Wi-Fi tīklājs. Bluetooth Bluetooth ieteicams galvenokārt izmantot, lai automašīnas sistēmā pārvaldītu tālruņa zvanus, īsziņas un multividi no tālruņa. Izmantojot Bluetooth, varat arī izveidot savienojumu ar internetu. Vienlaikus var būt pievienotas divas Bluetooth ierīces bet šajā gadījumā multivide tiks straumēta tikai no vienas ierīces. Kad automašīna atkal

23 tiks lietota, tajā tiks automātiski izveidots savienojums ar diviem pēdējiem pievienotajiem tālruņiem, ja būs aktīvs tālruņa Bluetooth savienojums. Sarakstā var saglabāt pat 20 ierīces, lai tām vēlāk varētu ērti piekļūt. 1. Tālrunī aktivizējiet Bluetooth. Lai izveidotu savienojumu ar internetu, aktivizējiet tālrunī arī datu saiti. 2. Centrālajā displejā atveriet tālruņa apakšskatu. 3.Pieskarieties Pievienot tālruni vai, ja tālrunis jau ir pievienots, pieskarieties Mainīt un pēc tam Pievienot tālruni. 4.Atlasiet pievienojamo tālruni un izpildiet centrālajā displejā un tālrunī norādītās darbības. Ņemiet vērā, ka dažos tālruņos ir jāaktivizē ziņojumu funkcija. Wi-Fi Ja automašīnā izveidosiet savienojumu ar internetu, izmantojot Wi- Fi, varēsiet straumēt tiešsaistes pakalpojumus lielākā ātrumā nekā ar Bluetooth, piemēram, atskaņot interneta radio un mūziku, izmantojot automašīnas lietotnes, lejupielādēt/atjaunināt programmatūru utt. Wi-Fi savienojums no viedtālruņa darbojas kā tīklājs automašīnai, kā arī citām automašīnā lietotām ārējām ierīcēm. 1. Tālrunī aktivizējiet datu saiti. 2. Centrālā displeja augšējā skatā pieskarieties Iestatījumi. 3.Pieskarieties Sakari Wi-Fi un aktivizējiet, atzīmējot Wi-Fi savienojuma izvēles rūtiņu. Ņemiet vērā, ka daļā tālruņu datu saite tiek izslēgta, kad ir pārtraukts savienojums ar automašīnu. Tādēļ nākamajā datu saites lietošanas reizē tā vispirms ir jāaktivizē. USB Varat izmantot USB, lai pievienotu ārēju ierīci un atskaņotu multivides failus. USB portu lieto arī funkcijām Apple CarPlay* 7 un Android Auto* 7. Pievienojiet USB portiem ar balto rāmi. Kamēr ārējā ierīce ir pievienota automašīnai, notiek tās uzlāde. USB ievades ligzdas (A tips) atrodas uzglabāšanas nodalījumā elkoņbalstā starp sēdekļiem. USB porti (C tips) atrodas tuneļkonsoles aizmugurē. Tikai uzlādei. Elektrības kontaktligzdas Jūsu automašīnā ir pieejamas šādas elektrības kontaktligzdas: 12 V elektrības kontaktligzda. Arī bagāžas nodalījumā ir 12 V elektrības kontaktligzda*. 6 Tikai automašīnās ar P-SIM*. Automašīnās, kas aprīkotas ar Volvo On Call*, šiem pakalpojumiem tiks izmantots interneta savienojums ar automašīnas modemu. 7 Pieejamība var atšķirties atkarībā no tirgus. 02

24 PIEVIENOTO IERĪČU LIETOŠANA 02 Varat pievienot ārējas ierīces, piemēram, lai vadītu tālruņa zvanus un atskaņotu multividi automašīnas audio un multivides sistēmā. Tālruņa zvanu pārvaldība Automašīnā var veikt un saņemt zvanus, izmantojot ar Bluetooth pievienotu tālruni. Zvanu veikšana vidējā displejā 1. Sākuma skatā atveriet apakšskatu Tālrunis. Atlasiet, lai zvanītu no zvanu žurnāla, kontaktu saraksta vai ievadītu numuru, izmantojot vadības tastatūru. 2. Nospiediet. Zvanīšana, izmantojot stūres labās puses vadības tastatūru 1. Nospiediet un dodieties uz Tālrunis, nospiežot vai. 2. Ritiniet zvanu sarakstā ar un atlasiet ar. Zvanus varat pārvaldīt arī ar balss vadību. Nospiediet stūres labās tastatūras balss vadības pogu. Informāciju par balss komandām skatiet šīs Quick Guide sadaļā Balss vadība. Multivides atskaņošana Lai atskaņotu audio no ārējas ierīces, jums tā ir jāpievieno automašīnai, izmantojot izvēlēto metodi; dažādus savienojumu veidus skatiet iepriekšējā lapā. Ar Bluetooth pievienota ierīce 1. Sāciet atskaņošanu pievienotajā ierīcē. 2. Centrālā displeja lietotņu skatā atveriet lietotni Bluetooth. Tiek sākta atskaņošana. Ar USB pievienota ierīce 1. Lietotņu skatā palaidiet lietotni USB. 2. Atlasiet, ko vēlaties atskaņot. Tiek sākta atskaņošana.

25 MP3 atskaņotājs vai pievienota ipod ierīce 1. Sāciet atskaņošanu ierīcē. 2. Atkarībā no savienojuma metodes atveriet lietotni ipod vai USB. Lai atskaņotu audio no ipod, neatkarīgi no savienojuma metodes atlasiet lietotni ipod. Tiek sākta atskaņošana. Apple CarPlay * 8 un Android Auto* Funkcija CarPlay 9 un Android Auto 9 sniedz iespēju automašīnā lietot noteiktas ios vai Android ierīces lietotnes, piemēram, lai atskaņotu mūziku vai klausītos apraides. Tās var vadīt automašīnas centrālajā displejā vai ierīcē. Lai lietotu CarPlay, ios ierīcē ir jābūt aktivizētam asistentam Siri. Ierīcē ir arī jābūt izveidotam savienojumam ar internetu, izmantojot Wi-Fi vai mobilo sakaru tīklu. Lai lietotu Android Auto, Android ierīcē ir jāinstalē lietotne Android Auto. Ierīce ir arī jāpievieno automašīnas USB portam. 1. Pievienojiet ierīci USB portam ar baltu rāmīti. 2. Lai aktivizētu Android Auto, lietotņu skatā pieskarieties Android Auto. 3.Izlasiet noteikumus un nosacījumus un pēc tam pieskarieties Apstiprināt, lai izveidotu savienojumu. 4.Pieskarieties vajadzīgajai lietotnei. Lai aktivizētu balss vadību ar CarPlay un Android Auto, ilgi nospiediet pogu stūres labajā tastatūrā. Nospiežot īsi, tās vietā tiek aktivizēta pašas automašīnas balss vadības sistēma. Kad tiek lietota sistēma CarPlay, Bluetooth tiek izslēgts. Ja automašīnā ir jāizveido savienojums ar internetu, izmantojiet Wi-Fi vai automašīnas modemu* Apple un CarPlay ir reģistrētas preču zīmes, kas pieder uzņēmumam Apple Inc. 9 Pieejamība var atšķirties atkarībā no tirgus.

26 03

27 SĀKUMA SKATS Kad centrālo displeju ieslēdz, tajā ir redzams sākuma skats, un šeit var piekļūt elementiem Navigācija, Multivide un Tālrunis, kā arī pēdējai izmantotajai lietotnei vai automašīnas funkcijai. Navigācija pieskarieties šeit, lai piekļūtu kartes navigācijas sistēmai ar Sensus Navigation*. Galamērķa iestatīšana ar brīvu tekstu izvērsiet rīkjoslu ar lejupvērsto bultiņu kreisajā pusē un pieskarieties. Kartes attēls mainās uz brīva teksta meklēšanas lauku. Ievadiet meklējamos vārdus. Ievadīt galamērķi ar karti palieliniet karti, nospiežot. Nospiediet un turiet atrašanās vietā, uz kuru vēlaties doties, un pēc tam atlasiet Doties šeit. Galamērķa dzēšana pieskarieties, lai atvērtu brauciena plānu. Pieskarieties atkritnei, lai no brauciena plāna dzēstu starpmērķi, un pieskarieties Not. maršr., lai dzēstu visu brauciena plānu. Kartes atjaunināšana 10 lietotņu skatā pieskarieties Lejupielādes centrs. Pieejamo kartes atjauninājumu skaits tiek rādīts pie Kartes. Pieskarieties Kartes Instalēt Apstiprināt, lai atjauninātu karti vai instalētu atlasīto karti. Ir arī iespēja lejupielādēt kartes vietnē support.volvocars.com, saglabāt tās USB atmiņā un pēc tam pārsūtīt uz karti. Multivide šeit tiek rādīta, piemēram, jūsu mūzika no ārējās ierīces vai radio stacija, ja lietotņu skatā esat atlasījis FM radio. Pieskarieties apakšskatam, lai piekļūtu iestatījumiem. Šeit varat skatīt savu mūzikas bibliotēku, radio stacijas utt. Tālrunis šeit var piekļūt tālruņa funkcijai. Lai izvērstu apakšskatu, pieskarieties tam. Šeit varat sastādīt numuru no zvanu vēstures vai kontaktu saraksta vai manuāli ievadīt numuru, izmantojot tastatūru. Kad numurs ir atlasīts, pieskarieties. Pēdējā izmantotā lietotne vai automašīnas funkcija šeit varat skatīt pēdējo izmantoto lietotni vai automašīnas funkciju, kas netiek rādīta nevienā no pārējiem elementiem, piemēram, Automaš. statuss vai Vadītāja efektivitāte. Varat pieskarties apakšskatam, lai piekļūtu pēdējai lietotajai funkcijai. 10 Funkciju pieejamība var atšķirties atkarībā no tirgus. 03

28 03

29 FUNKCIJU SKATS UN LIETOTŅU SKATS Funkciju skats Funkciju skatu sasniegsiet, sākuma skatā velkot no kreisās puses uz labo 11. Šeit var aktivizēt/deaktivizēt dažādas automašīnas funkcijas, piemēram, Lane Keeping Aid un Novietošanas palīgsistēma*. Tās aktivizē/deaktivizē, pieskaroties attiecīgajam simbolam. Dažas funkcijas tiek atvērtas atsevišķā logā. Lietotņu skats Sākuma skatā velciet no labās puses uz kreiso 11, lai piekļūtu lietotņu skatam. Šeit varat skatīt kopā ar automašīnu piegādātās lietotnes, kā arī lietotnes, kuras varat izvēlēties lejupielādēt un instalēt pats. Lietotņu un sistēmu pārvaldība un atjaunināšana Lietotņu skata sadaļā Lejupielādes centrs varat atjaunināt vairākas automašīnas sistēmas. Lai tas būtu iespējams, automašīnā ir jābūt izveidotam savienojumam ar internetu. Sadaļā Lejupielādes centrs varat: Lejupielādēt lietotnes pieskarieties Jaunas lietotnes un atlasiet vajadzīgo lietotni. Atlasiet Instalēt, lai lejupielādētu lietotni. Atjaunināt lietotnes pieskarieties Instalēt visu, lai atjauninātu visas lietotnes. Vai pieskarieties Lietotņu atjauninājumi, lai rādītu iespējamo atjauninājumu sarakstu. Atlasiet vajadzīgo lietotni un pieskarieties Instalēt. Atinstalēt lietotnes pieskarieties Lietotņu atjauninājumi un atlasiet vajadzīgo lietotni. Lai atinstalētu lietotni, pieskarieties Atinstalēt. Atjaunināt sistēmas programmatūru pieskarieties Sistēmas atjauninājumi, lai skatītu sarakstu ar atjauninājumiem, ko var instalēt automašīnā. - Pieskarieties Instalēt visu saraksta apakšā, lai atjauninātu visu programmatūru, vai Instalēt, lai atjauninātu atsevišķu programmu. Ja saraksts nav nepieciešams, atlasiet Instalēt visu pie pogas Sistēmas atjauninājumi. Ikonu pārvietošana Lietotnes un automašīnas funkciju pogas lietotņu skatā un funkciju skatā var pēc nepieciešamības pārvietot. 1. Pieskarieties lietotnei vai pogai un turiet. 2. Velciet lietotni vai pogu uz brīvu vietu skatā un atlaidiet. 11 Attiecas uz automašīnām ar stūri kreisajā pusē. Automašīnām ar stūri labajā pusē velciet pretējā virzienā. 03

30 03

31 AUGŠĒJAIS SKATS Displeja augšdaļā ir cilne, kuru varat vilkt uz leju, lai piekļūtu augšējam skatam. Šeit varat piekļūt opcijām Iestatījumi, Īpašnieka rokasgr., Profils un automašīnas saglabātajiem ziņojumiem. Personīgas preferences Sadaļā Iestatījumi varat iestatīt daudzas personīgas preferences, piemēram, attiecībā uz displejiem, spoguļiem, priekšējo sēdekli, navigācijas sistēmu*, audio un multivides sistēmu, valodu un balss vadību. Vadītāja profili Ja automašīnu lieto vairāki vadītāji, katram vadītājam var būt savs personīgais vadītāja profils. Iekāpjot automašīnā, jums ikreiz ir iespēja atlasīt savu vadītāja profilu, kurā ir saglabātas jūsu personīgās preferences. Profilu skaits ir atkarīgs no automašīnai pieejamo atslēgu skaita. Profils Viesis nav saistīts ar konkrētu atslēgu. Pēdējais aktīvais vadītāja profils ir profils, kas izmantots atslēgšanai. Lai mainītu vadītāja profilu, augšējā skatā atlasiet Profils. Vadītāja profilus var saistīt ar automašīnas atslēgām; kad automašīna tiek atslēgta, tā tiek automātiski pielāgota atbilstoši jūsu vēlmēm. Atslēgu var piesaistīt sadaļā Iestatījumi Sistēma Vadītāju profili. Atlasiet vienu no vadītāja profiliem (profilu Viesis nevar piesaistīt). Tiek atkal rādīts sākuma skats. Vēlreiz velciet uz leju augšējo skatu, atkārtojiet iepriekš aprakstītās darbības un izvēlētajā profilā atlasiet Rediģēt un pēc tam Pievienojiet atslēgu. Individuāls piedziņas režīms Ja vēlaties pielāgot vienu no braukšanas režīmiem Comfort, Eco vai Dynamic, aktivizējiet attiecīgo braukšanas režīmu sadaļā Iestatījumi My Car Individuāls braukšanas režīms. Sistēmas skaļums Ja vēlaties pielāgot sistēmas skaņu skaļumu vai tās izslēgt, piemēram, ekrāna pieskāriena skaņu, atveriet sadaļu Iestatījumi Skaņa Sistēmas skaļuma līmeņi. 03

32 04

33 VADĪTĀJA ATBALSTS Jūsu automašīna ir aprīkota ar vairākām funkcijām, kas palīdz braukt droši. Šīs funkcijas tiek aktivizētas centrālā displeja funkciju skatā. Atcerieties, ka vadītāja atbalsta funkcijas ir tikai palīglīdzekļi un ka jūs kā vadītājs vienmēr esat atbildīgs par automašīnas vadīšanu drošā veidā. City Safety City Safety 12 var palīdzēt jums novērst sadursmi ar transportlīdzekļiem, lieliem dzīvniekiem, gājējiem vai riteņbraucējiem vai mazināt sadursmes spēku. Sadursmes riska gadījumā tiek aktivizēti vizuāli, skaņas un bremžu impulsu brīdinājumi, lai jums palīdzētu laicīgi rīkoties. Ja jums neizdodas rīkoties savlaicīgi un no sadursmes vairs gandrīz nevar izvairīties, automašīna var automātiski aktivizēt bremzes. City Safety stūrēšanas palīdzības funkcija var arī pastiprināt jūsu stūrēšanas darbības, iejaucoties izvairīšanās manevra sākumā. City Safety tiek aktivizēta, kad tiek iedarbināts dzinējs, un to nevar deaktivizēt. Blind Spot Information (BLIS)* BLIS var jūs informēt par transportlīdzekļiem aklajā zonā un transportlīdzekļiem, kas strauji tuvojas blakus joslā. Cross Traffic Alert (CTA)* Cross Traffic Alert ar automātisko bremzēšanu ir vadītāja atbalsta sistēma, kas papildina BLIS un var brīdināt par šķērsvirziena satiksmi aiz automašīnas. Ja netiek ievērots brīdinājums no sistēmas Cross Traffic Alert un vairs nevar izvairīties no sadursmes, šī funkcija var apturēt automašīnu. Šī funkcija tiek aktivizēta, kad ir ieslēgts atpakaļgaitas pārnesums vai automašīna ripo atpakaļ. Lane Keeping Aid Joslas ievērošanas palīgfunkcija (Lane Keeping Aid) var palīdzēt samazināt risku, ka automašīna netīši izbrauks no savas joslas. Vajadzīgo palīdzības veidu atlasa, izmantojot Iestatījumi centrālā displeja augšējā skatā. Stūrēšanas palīdzība sadursmes riska gadījumā Pilot Assist Funkcija Sadursmes novēršana var jums palīdzēt samazināt risku, ka automašīna netīši izbrauks no tās joslas un/vai nokļūs sadursmē ar citu transportlīdzekli/šķērsli, aktīvi stūrējot automašīnu atpakaļ joslā un/vai veicot apbraukšanas manevru. Šī funkcija sastāv no trim apakšfunkcijām: stūrēšanas palīdzība, ja ir risks nobraukt no ceļa; stūrēšanas palīdzība frontālas sadursmes gadījumā; stūrēšanas palīdzība aizmugures sadursmes gadījumā*. Pilot Assist 13 ir komforta funkcija, kas var palīdzēt noturēt automašīnu joslā un ievērot iepriekš iestatītu distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Lai stūrēšanas palīdzība darbotos, piemēram, vadītājam ir jātur rokas uz stūres un jābūt redzamiem joslu marķējumiem. Kad ir aktīva stūrēšanas palīdzība, vadītāja displejā ir redzams ZAĻAS stūres simbols Nav pieejama visos tirgos. 13 Atkarībā no tirgus šī funkcija var būt vai nu standarta aprīkojumā, vai arī papildaprīkojumā.

34 04

35 NOVIETOŠANAS PALĪDZĪBA Park Assist Pilot* Sistēma Park Assist Pilot var palīdzēt vadītājam manevrēt automašīnu, kad tā tiek novietota stāvvietā. Vadītāja uzdevums ir vērot apkārtni, ievērot centrālajā displejā rādītos norādījumus, pārslēgt pārnesumus, kontrolēt ātrumu un būt gatavam bremzēt/apturēt automašīnu. Novietošana ar Park Assist Pilot Meklējot stāvvietu, brauciet lēnāk par 30 km/h (20 mph). Automašīnai ir jāatrodas aptuveni 1 metra (3 pēdu) attālumā no stāvvietām, kad funkcija meklē stāvvietu. 1. Funkciju skatā vai kameras skatā nospiediet taustiņu Iebraukšana stāvvietā. 2. Esiet gatavs apturēt automašīnu, ja vidējā displejā redzamais attēls un paziņojums informē, ka ir atrasta piemērota stāvvieta. Tiek parādīts uznirstošais logs. 3.Atlasiet Novietoš. stāvvietā vai Perpendik. novietošana un pēc tam atlasiet atpakaļgaitas pārnesumu. 4.Ievērojiet vidējā displejā redzamās instrukcijas. Izbraukšana no paralēlās stāvvietas, izmantojot sistēmu Park Assist Pilot Šo funkciju var izmantot tikai, novietojot automašīnu paralēli ietvei. 1. Funkciju skatā vai kameras skatā nospiediet taustiņu Izbraukšana no stāvvietas. 2. Izmantojiet pagrieziena rādītāju, lai izvēlētos virzienu, kurā automašīnai ir jāizbrauc no stāvvietas. 3.Ievērojiet vidējā displejā redzamās instrukcijas. Novietošanas palīgsistēmas kamera* Novietošanas palīgsistēmas kamera var palīdzēt, kad manevrējat šaurās vietās, norādot šķēršļus ar kameras attēliem un grafisku attēlojumu centrālajā displejā. Kameru skatus un novietošanas palīglīnijas atlasa centrālajā displejā. Ņemiet vērā, ka objekti/šķēršļi var atrasties tuvāk automašīnai, nekā izskatās ekrānā. Novietošanas palīgsistēmas kamera tiek aktivizēta automātiski, kad tiek izvēlēts atpakaļgaitas pārnesums, un to var manuāli ieslēgt centrālajā displejā: Pieskarieties funkciju skata taustiņam Kamera, lai manuāli aktivizētu/deaktivizētu šo funkciju. 04

36 04

37 TĪRĀKS BRAUKŠANAS BAUDĪJUMS Plānojot braukšanu un braucot ekonomiski, varat samazināt degvielas patēriņu, oglekļa dioksīda izmešus un citus gaisa sārņus. Šādi tiek samazināta jūsu ietekme uz vidi, kā arī tiek samazinātas degvielas patēriņa izmaksas. Dažus faktorus varat ietekmēt, citus nevarat. Tālāk ir sniegti daži padomi. Plānojiet braukšanu, vienmēr veicot šādas darbības: Plānojiet braucienu daudz nevajadzīgu apstāšanās reižu un nevienmērīgs ātrums palielina degvielas patēriņu. Brauciet ekonomiski, rīkojoties šādi: Aktivizējiet braukšanas režīmu Eco, tādējādi pielāgojot automašīnu ekonomiskākai braukšanai. Neļaujiet automašīnai darboties tukšgaitā kad automašīna ilgstoši stāv, izslēdziet dzinēju. Brauciet ar vienmērīgu ātrumu un ievērojiet pietiekamu distanci līdz citiem transportlīdzekļiem un objektiem, lai samazinātu vajadzību bremzēt. Brauciet ar pareizo gaisa spiedienu riepās un regulāri pārbaudiet tās. Lai sasniegtu vislabākos rezultātus, izvēlieties ECO riepu spiedienu. Nebrauciet ar atvērtiem logiem. 04 Faktori, kurus nevarat ietekmēt Satiksmes situācija. Ceļa apstākļi un topogrāfija. Āra temperatūra un pretvējš. Citus padomus par ekonomisku braukšanu skatiet īpašnieka rokasgrāmatā.

38 05 BALSS KOMANDAS Balss vadības sistēma sniedz iespēju lietot balss atpazīšanu 14 ar dažādām iepriekš definētām komandām, lai vadītu noteiktas multivides atskaņotāja, ar Bluetooth pievienota tālruņa, klimata sistēmas un Volvo navigācijas sistēmas* funkcijas. Balss vadību aktivizē, nospiežot stūres labās tastatūras balss vadības pogu. Tālāk norādītās komandas parasti var lietot neatkarīgi no situācijas: Repeat: atkārto pēdējo balss norādi pašreizējā dialogā. Help: sāk palīdzības dialogu. Sistēma atbild ar komandām, ko var lietot pašreizējā situācijā, piemēram, uzvedni. Cancel: atceļ dialogu 15. Balss komandas tālrunim Call [kontaktpersona] Call [telefona numurs] Recent calls Read message Message to [kontaktpersona] Balss komandas radio un multividei Media Play [izpildītājs] Play [dziesmas nosaukums] Play [dziesmas nosaukums] no [albums] Play [radio stacija] Tune to [frekvence] Tune to [frekvence] [viļņu diapazons] Radio Radio FM DAB * USB ipod Bluetooth Similar music Balss komandas klimata kontrolei Climate Set temperature to X degrees Raise temperature/lower temperature Sync temperature Air on feet/air on body Air on feet off/air on body off Set fan to max/turn off fan Raise fan speed/lower fan speed Turn on auto

39 Air condition on/air condition off Recirculation on/recirculation off Turn on defroster /Turn off defroster Turn on max defroster/turn max defroster off Turn on electric defroster/turn off electric defroster* Turn on rear defroster/turn off rear defroster Turn steering wheel heat on/turn steering wheel heat off* Raise steering wheel heat/lower steering wheel heat* Turn on seat heat/turn off seat heat* Raise seat heat/lower seat heat* Turn on seat ventilation/turn off seat ventilation* Raise seat ventilation/lower seat ventilation* Balss komandas navigācijas sistēmām* Navigācija Take me home Go to [pilsēta] Go to [adrese] Add intersection Go to [pasta indekss] Go to [kontaktpersona] Search [objekta kategorija] Search [objekta kategorija] [pilsēta] Search [objekta nosaukums] Change country/change state16, 17 Show favourites Clear itinerary Repeat voice guidance Turn off voice guidance Turn on voice guidance 14 Attiecas uz dažu valstu tirgiem. 15 Ņemiet vērā, ka dialogs tiek atcelts, tikai ja sistēma nerunā. Lai to darītu, nospiediet un turiet balss vadības pogu, līdz atskan divi pīkstieni. 16 Eiropas valstīs štata vietā lieto valsti. 17 Brazīlijā un Indijā meklēšanas apgabalu maina centrālajā displejā. 05

40 06 ĪPAŠIE TEKSTI Īpašnieka un citas rokasgrāmatas satur drošības norādījumus un tekstus, kas ir atzīmēti ar uzrakstiem "Brīdinājums", "Svarīgi" un "Piezīme" un ir jāizlasa. Dažas funkcijas ir spēkā tikai noteiktiem tirgiem. BRĪDINĀJUMS DARBA SĀKŠANA Volvo On Call sistēmas pakalpojumi darbojas tikai apgabalos, kuros Volvo On Call partneriem ir mobilo sakaru tīkla pārklājums, un tirgos, kuros ir pieejams Volvo On Call. Tāpat kā mobilajiem tālruņiem, arī šai sistēmai var neizdoties izveidot savienojumu atmosfēras traucējumu vai slikta pārklājuma dēļ, piemēram, mazapdzīvotās vietās. Ar Volvo On Call pakalpojumiem saistītos tekstus, kas ir atzīmēti ar uzrakstiem "Brīdinājums", "Svarīgi" un "Piezīme", skatiet līgumā, kurš attiecas uz Volvo On Call abonementu, kā arī īpašnieka rokasgrāmatā. Sensus Navigation* veltiet visu uzmanību ceļam un koncentrējieties tikai uz autovadīšanu. Ievērojiet spēkā esošos ceļu satiksmes noteikumus un izvērtējiet satiksmes situāciju. Tā kā ceļu stāvokli var ietekmēt laika apstākļi un gadalaiks, daži ieteikumi var būt mazāk uzticami. PĀRSKATS, EKSTERJERS Bagāžas nodalījuma durvis atverot/aizverot bagāžas nodalījuma durvis, ņemiet vērā iespiešanas risku. Pārbaudiet, vai bagāžas nodalījuma durvju tuvumā neviena nav, jo iespiešanas traumai var būt smagas sekas. Bagāžas nodalījuma durvis vienmēr jālieto piesardzīgi. Bezatslēgas aizslēgšana/atslēgšana* pārbaudiet, vai nepastāv risks iespiest bērnus vai citus pasažierus, ja visi logi tiek aizvērti, izmantojot tālvadības atslēgu vai bezatslēgas atvēršanas funkciju* ar durvju rokturi. PĀRSKATS, SALONS Ja automašīna nav aprīkota ar pasažiera drošības gaisa spilvena aktivizēšanas/deaktivizēšanas slēdzi, tad pasažiera drošības gaisa spilvens vienmēr ir aktivizēts. Priekšējā pasažiera sēdeklī nekādā gadījumā neizmantojiet uz aizmuguri vērstu bērna sēdekli, ja ir aktivizēts gaisa drošības spilvens. Kad priekšējā pasažiera sēdeklī pasažieri (bērni un pieaugušie) sēž ar seju uz priekšu, vienmēr ir jābūt aktivizētam pasažiera gaisa drošības spilvenam. Nenovietojiet nekādus priekšmetus instrumentu paneļa priekšpusē vai virs tā vietā, kur atrodas pasažiera drošības gaisa spilvens. Izkāpjot no automašīnas, tālvadības atslēga ir vienmēr jāņem sev līdzi. Pārliecinieties, ka automašīnas elektrosistēma atrodas aizdedzes režīmā 0, it sevišķi ja automašīnā ir bērni. Novietojot automašīnu stāvēšanai slīpumā, ir vienmēr jāizmanto stāvbremze. Ieslēgts pārnesums vai automātiskās pārnesumkārbas P pozīcija nav pietiekama, lai noturētu automašīnu uz vietas visās situācijās. ELEKTRISKI REGULĒJAMI PRIEKŠĒJIE SĒDEKĻI Noregulējiet vadītāja sēdekli, pirms sākt braukšanu - nekādā gadījumā nedariet to braukšanas laikā. Pārliecinieties, ka sēdeklis ir nofiksēts, lai nesavainotos straujas bremzēšanas vai negadījuma laikā. ATZVELTŅU NOLOCĪŠANA AIZMUGURĒJĀ SĒDEKLĪ Pārbaudiet, vai atzveltnes pēc pacelšanas vai nolaišanas ir pareizi nofiksētas un vai galvas balsti pēc pacelšanas ir pareizi nofiksēti. PASAŽIERU SALONA KLIMATA KONTROLE Apsildāmos sēdekļus* nedrīkst lietot cilvēki, kuriem ir apgrūtināta spēja sajust temperatūras paaugstināšanos nejutīguma dēļ vai kuriem ir apgrūtināta apsildāmo sēdekļu vadības slēdžu regulēšana. Pretējā gadījumā var gūt apdegumus. Sagatavošanu var sākt ar taimeri, kas ir iestatīts sen iepriekš. Neizmantojiet sagatavošanas darbus, ja automašīna ir aprīkota ar sildītāju*: Nevēdināmās iekštelpās. Tiklīdz ieslēdzas sildītājs, sāk plūst izplūdes gāzes. Vietās, kur tuvumā atrodas ar viegli uzliesmojoši vai degoši materiāli. Degviela, gāze, gara zāle, zāģu skaidas u.c. var aizdegties. Ja pastāv risks, ka sildītāja izplūdes līnija var būt bloķēta. Piemēram, dziļš sniegs priekšējā labās puses riteņa korpusā var bloķēt sildītāja ventilāciju. SAVIENOJUMI Nelietojiet piederumus ar lieliem vai smagiem savienotājiem tie var sabojāt kontaktligzdu vai atvienoties braukšanas laikā. Nelietojiet piederumus, kas var izraisīt, piemēram, automašīnas radio uztvērēja vai elektrosistēmas traucējumus. Novietojiet piederumus tā, lai tie neradītu vadītāja vai pasažieru traumēšanas risku straujas bremzēšanas vai sadursmes gadījumā. Uzmaniet pievienotos piederumus, jo tie var sakarst, apdedzinot pasažierus vai atstājot deguma pēdas salonā. VADĪTĀJA ATBALSTS Automašīnā pieejamās vadītāja atbalsta sistēmas ir izstrādātas kā palīglīdzeklis vadītājam, bet tās nevar darboties visās autovadīšanas situācijās un visos satiksmes, laika un ceļa apstākļos. Tās neaizstāj vadītāja uzmanību un lēmumus. Vadītājam vienmēr ir pienākums nodrošināt, lai automašīna tiktu vadīta drošā veidā ar piemērotu ātrumu, piemērotu intervālu un distanci līdz citiem transportlīdzekļiem un saskaņā ar spēkā esošajiem ceļu satiksmes noteikumiem. Par automašīnas bremzēšanu un vadīšanu vienmēr ir atbildīgs vadītājs. Pirms automašīnas lietošanas ieteicams izlasīt visas īpašnieka rokasgrāmatas sadaļas par vadītāja atbalsta sistēmām automašīnā. NOVIETOŠANAS PALĪDZĪBA Novietošanas palīgsistēma Park Assist Pilot ir vadītāja papildu atbalsta sistēma, bet tā nevar darboties visās situācijās. Funkcija ir paredzēta, tikai lai palīdzētu vadītājam novietot automašīnu paralēlā un perpendikulārā stāvvietā. Vadītājs ir pilnīgi atbildīgs par automašīnas novietošanu drošā veidā un bremzēšanu vajadzības gadījumā. Skenēšanas laikā var palikt neievēroti objekti, kas atrodas dziļi stāvvietā. Vadītājam vienmēr ir pienākums novērtēt, vai Park Assist Pilot piedāvātā stāvvieta ir piemērota automašīnas novietošanai. Novietošanas palīgkamera ir vadītāja papildu palīdzības funkcija automašīnas novietošanai. Funkcija nekādā gadījumā nevar aizstāt vadītāja uzmanību un spriestspēju. Kamerām ir aklās zonas, kurās tās neuztver šķēršļus. Sevišķi uzmanieties no automašīnas tuvumā esošiem cilvēkiem vai dzīvniekiem. Ņemiet vērā, ka novietošanas manevra laikā automašīnas priekšdaļa var izvirzīties pret pretimbraucošo satiksmes plūsmu. Pirms automašīnas lietošanas ieteicams izlasīt visas īpašnieka rokasgrāmatas sadaļas par vadītāja atbalsta sistēmām automašīnā. BALSS KOMANDAS Vadītājs ir vienmēr atbildīgs par drošu automobiļa vadīšanu un visu spēkā esošo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu. SVARĪGI PĀRSKATS, SALONS Piedziņas režīmu OFF ROAD nedrīkst lietot, braucot ar piekabi, kas pievienota, neizmantojot piekabes savienotāju. Pretējā gadījumā pastāv gaisa silfonu sabojāšanas risks. Vējstikla displeja bloks*, no kura tiek projicēta informācija, atrodas instrumentu panelī. Lai nesabojātu displeja bloka pārsega stiklu, neglabājiet uz tā nekādus priekšmetus un nodrošiniet, lai uz tā neuzkristu nekādi priekšmeti. Bezvadu tālruņa uzlādes ierīce gādājiet, lai uzlādes laikā uz tālruņa un uzlādes plāksnes nebūtu citu objektu, lai izvairītos no pārkaršanas. Kopā ar tālruni nav ieteicams uzglabāt tuva darbības lauka sakaru (Near Field Communication, NFC) kartes, piemēram, debetkartes ar bezkontakta norēķinu iespēju. Uzlādes laikā šādas kartes var tikt iznīcinātas.

i30 Fastback Versija Jauda, kw/zs Ātrumkārba Degvielas patēriņi*, l/100 km CO2 izmeši (g/km) Cena EUR ar PVN 1.0 T-GDI Comfort 88/120 6MT 6,0/4,6/5,2

i30 Fastback Versija Jauda, kw/zs Ātrumkārba Degvielas patēriņi*, l/100 km CO2 izmeši (g/km) Cena EUR ar PVN 1.0 T-GDI Comfort 88/120 6MT 6,0/4,6/5,2 Versija Jauda, kw/zs Ātrumkārba Degvielas patēriņi*, l/100 km CO2 izmeši (g/km) Cena EUR ar PVN 1.0 T-GDI Comfort 88/120 6MT 6,0/4,6/5,2 120 19490 1.0 T-GDI Style 88/120 6MT 6,0/4,6/5,2 120 22490 1.4 T-GDI

Sīkāk

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Saturs 1. Audio... 1 2. Tālrunis... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Galerija... 8 6. Citi... 8 1. Audio J: Kā es varu pārslēgties starp dažādiem radio un multivides avotiem, piemēram, FM

Sīkāk

Cenu lapaBerlingo1

Cenu lapaBerlingo1 CITROËN erlingo ideāls ceļojumu auto Cenrādis odelis Transmisija Jauda (kw/zs) egviela Vidējais patēriņš CO2 EUR ar atlaidi Līzinga maksājums VTi 100 Live 72/98 6,4 148 13 900 11 900 110 PureTech 110 Live

Sīkāk

SORENTO MY19 Cenu lapa KIA SORENTO MY19 ĀTRĀS SAITES Dzinējs Piedziņa Komplektācija Degviela Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g

SORENTO MY19 Cenu lapa KIA SORENTO MY19 ĀTRĀS SAITES Dzinējs Piedziņa Komplektācija Degviela Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g Cenu lapa KIA ĀTRĀS SAITES Dzinējs Piedziņa Komplektācija Degviela Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g/km) Cena Atlaižu cenas 2,2 CRDI 4x4 Dīzelis 8AT 6,5 170 44 490 39 990 2,2 CRDI

Sīkāk

STINGER Cenu lapa KIA STINGER ĀTRĀS SAITES VIRSBŪVE Dzinējs KOMPLEKTĀCIJA Pārnesumu kārba Degviela CO₂ izmeši (g/km) Vidējais degvielas patēriņš Cena

STINGER Cenu lapa KIA STINGER ĀTRĀS SAITES VIRSBŪVE Dzinējs KOMPLEKTĀCIJA Pārnesumu kārba Degviela CO₂ izmeši (g/km) Vidējais degvielas patēriņš Cena Cenu lapa KIA ĀTRĀS SAITES VIRSBŪVE Dzinējs KOMPLEKTĀCIJA Pārnesumu kārba Degviela CO₂ izmeši (g/km) Vidējais degvielas patēriņš Cena 2x4 2,0 T-GDI 247 hp RWD GT-Line 8AT Benzīns 190 8,3 44 990 4x4 2,2

Sīkāk

Dacia LOGAN Cenu lapa Dacia LOGAN Aprīkojuma līmeņi Piedziņa Dzinējs Transmisija Cena (EUR ar PVN) ACCESS Sedans SCe 75 manuālā AMBIA

Dacia LOGAN Cenu lapa Dacia LOGAN Aprīkojuma līmeņi Piedziņa Dzinējs Transmisija Cena (EUR ar PVN) ACCESS Sedans SCe 75 manuālā AMBIA Cenu lapa 25.02.2019 Aprīkojuma līmeņi Piedziņa Dzinējs Transmisija Cena (EUR ar PVN) ACCESS Sedans SCe 75 manuālā 6 988 AMBIANCE Sedans SCe 75 manuālā 7 865 AMBIANCE Sedans TCe 90 LPG manuālā 9 329 LAUREATE

Sīkāk

Berlingo Berlingo - uzņēmīgu cilvēku labākais draugs Berlingo ir vairākus gadus bijis vislabāk pārdotais komerciālai

Berlingo Berlingo - uzņēmīgu cilvēku labākais draugs Berlingo ir vairākus gadus bijis vislabāk pārdotais komerciālai Berlingo Berlingo - uzņēmīgu cilvēku labākais draugs Berlingo ir vairākus gadus bijis vislabāk pārdotais komerciālais transporta līdzeklis Igaunijā. Pārdošanas panākumus ir nodrošinājuši Berlingo modeļa

Sīkāk

Dacia SANDERO Cenu lapa Dacia SANDERO Aprīkojuma līmeņi Piedziņa Dzinējs Transmisija Cena (EUR ar PVN) ACCESS Hečbeks Sce 75 manuālā

Dacia SANDERO Cenu lapa Dacia SANDERO Aprīkojuma līmeņi Piedziņa Dzinējs Transmisija Cena (EUR ar PVN) ACCESS Hečbeks Sce 75 manuālā Cenu lapa 25.02.2019 Aprīkojuma līmeņi Piedziņa Dzinējs Transmisija Cena (EUR ar PVN) ACCESS Hečbeks Sce 75 manuālā 7 151 AMBIANCE Hečbeks Sce 75 manuālā 8 028 AMBIANCE Hečbeks TCe 90 LPG E6C manuālā 9

Sīkāk

Formblatt Zafira im Dialog.indd

Formblatt Zafira im Dialog.indd Saturs 1. Audio... 1 2. Navigācija (tikai Navi 900 IntelliLink)... 2 4. Apple CarPlay... 4 5. Android Auto... 6 6. Balss at paz īšana... 9 7. Krāsu mērinstrumentu panelis... 10 8. Izlase... 10 9. Video...

Sīkāk

FORD MONDEO Spēkā no Dzinējs, transmisija Aprīkojums Degviela Virsbūves tips CO 2 (g/km) Cena, EUR ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR ar PVN

FORD MONDEO Spēkā no Dzinējs, transmisija Aprīkojums Degviela Virsbūves tips CO 2 (g/km) Cena, EUR ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR ar PVN Dzinējs, transmisija Aprīkojums Degviela Virsbūves tips CO 2 (g/km) ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR 1,5l EcoBoost 165 ZS B6 Trend Benzīns 5 durvis 175 24 248 5 758 18 490 1,5l EcoBoost 165 ZS A6 Trend

Sīkāk

Kia Niro HEV MY20 Cenu lapa KIA Niro HEV MY20 ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Pārnesumu kārba Komplektācija Cena 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā LX

Kia Niro HEV MY20 Cenu lapa KIA Niro HEV MY20 ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Pārnesumu kārba Komplektācija Cena 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā LX Cenu lapa KIA Niro HEV MY20 ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Pārnesumu kārba Komplektācija Cena 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā LX 23 490 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā EX 26 990 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā TX

Sīkāk

SPECIFIKĀCIJAS

SPECIFIKĀCIJAS SPECIFIKĀCIJAS Komplektācijas nosaukums Dzinējs 1,5 1,5 1,3 1,3 1,3 1,3 1,3 1,3 1,3 1,3 1,3 1,3 Pārnesumkārba CVT 6MT CVT 6MT CVT 6MT CVT 6MT CVT 6MT CVT 6MT Dzinējs Degviela Benzīns Benzīns Benzīns Benzīns

Sīkāk

FORD TRANSIT/TOURNEO COURIER Spēkā no Dzinējs, transmisija Aprīkojums Dzinēja tips CO 2 (g/km) Cena, EUR ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR

FORD TRANSIT/TOURNEO COURIER Spēkā no Dzinējs, transmisija Aprīkojums Dzinēja tips CO 2 (g/km) Cena, EUR ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR Dzinējs, transmisija Aprīkojums Dzinēja tips CO 2 (g/km) ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR VAN 1,0l EcoBoost 100 ZS Ambiente Benzīns 154 15 810 1 500 14 310 1,5l TDCi 75 ZS Ambiente Dīzeļdegviela 144 16

Sīkāk

Hyundai i30 Fastback Modelis Komplektācija Transmisija Benzīna dzinēji MY19 Jauda, zs Darba tilpums, cm3 Vidējais degvielas patēriņš, l/100km Emisija

Hyundai i30 Fastback Modelis Komplektācija Transmisija Benzīna dzinēji MY19 Jauda, zs Darba tilpums, cm3 Vidējais degvielas patēriņš, l/100km Emisija Modelis Komplektācija Transmisija Benzīna dzinēji MY19 Jauda, zs Darba tilpums, cm3 Vidējais degvielas patēriņš, l/100km Emisija CO2, g/km Diski un riepas Cena EUR, ieskaitot PVN 1.0 T-GDI Comfort 6MT

Sīkāk

Leon CUPRA Sportourer Modeļa kods Dzinējs Jauda kw/zs Transmisija Cena EUR ar PVN CUPRA SPORTOURER 5F868Z 2.0 TSI 213 / 290 DSG F86GS 2.0 TS

Leon CUPRA Sportourer Modeļa kods Dzinējs Jauda kw/zs Transmisija Cena EUR ar PVN CUPRA SPORTOURER 5F868Z 2.0 TSI 213 / 290 DSG F86GS 2.0 TS Modeļa kods Dzinējs Jauda kw/zs Transmisija SPORTOURER 5F868Z 2.0 TSI 213 / 290 DSG-7 30 170 5F86GS 2.0 TSI 221 / 300 DSG-7 4Drive 32 570 TSI Tiešās iesmidzināšanas turbopūtes benzīna dzinējs DSG Divsajūgu

Sīkāk

FORD FIESTA Spēkā no Dzinējs, transmisija Aprīkojums Degviela Virsbūves tips CO2 (g/km) Cena, EUR ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR ar PVN

FORD FIESTA Spēkā no Dzinējs, transmisija Aprīkojums Degviela Virsbūves tips CO2 (g/km) Cena, EUR ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR ar PVN Dzinējs, transmisija Aprīkojums Degviela Virsbūves tips CO2 (g/km) ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR 1,1l 70ZS M5 Business Benzīns 5 durvis 107 14.190 1,1l 85ZS M5 Business Benzīns 5 durvis 107 14.790 1,0l

Sīkāk

suzuki vitara izpardošana-2

suzuki vitara izpardošana-2 Suzuki Vitara GL 127135 127137 127138 127139 127149 Riepas 215 / 60R16 + tērauda diski (pilna lieluma vāciņi) Melns priekšējais režģis Priekšējā bufera rotājums pelēks (vidus) / melns (sāni) Melns spārna

Sīkāk

Hyundai Kona Modelis Transmisija Jauda, zs Benzīna dzinēji MY19 Darba tilpums, cm3 Vidējais degvielas patēriņš, l/100km Emisija CO 2, g/km Diski un ri

Hyundai Kona Modelis Transmisija Jauda, zs Benzīna dzinēji MY19 Darba tilpums, cm3 Vidējais degvielas patēriņš, l/100km Emisija CO 2, g/km Diski un ri Modelis Transmisija Jauda, zs Benzīna dzinēji MY19 Darba tilpums, cm3 Vidējais degvielas patēriņš, l/100km Emisija CO 2, g/km Diski un riepas Cena EUR, ieskaitot PVN 1.0 T-GDI Fresh 2WD 6MT 120 998 5,5

Sīkāk

ViedTV_instrukcija_10x21cm_apvien_2017Nov_new

ViedTV_instrukcija_10x21cm_apvien_2017Nov_new VIEDTELEVĪZIJAS PRIEKŠROCĪBAS Atklājiet jaunu TV pieredzi! Pieslēdzot savam televizoram Mājas Viedtelevīziju, skatieties vietējos un ārzemju TV kanālus, filmas, seriālus un LMT Straumes tiešraides, kā

Sīkāk

NewOutback_PriceList2018

NewOutback_PriceList2018 SUBARU OUTBACK Transmisija Cenas Outback 2.5i Base Lineartronic 31 990 EUR Outback 2.5i Ridge Lineartronic 33 900 EUR Outback 2.5i Summit Lineartronic 38 000 EUR Metāliskā krāsa 500 EUR Standarta aprīkojums

Sīkāk

RENEGADE CENRĀDIS JEEP automašīnu pārdošanas saloni: SIA Autobrava MEŽCIEMS Biķernieku iela 145, Rīga Tel SIA TC MOTORS Krasta st. 40

RENEGADE CENRĀDIS JEEP automašīnu pārdošanas saloni: SIA Autobrava MEŽCIEMS Biķernieku iela 145, Rīga Tel SIA TC MOTORS Krasta st. 40 RENEGADE CENRĀDIS RENEGADE CENRĀDIS Kods Versija Transmisija Degvielas tips Cena, EUR ar PVN 609.M20.4 Jeep Renegade Longitude 1.0 120 FWD MT Benzīns 19 490 609.M22.4 Jeep Renegade Longitude 1.3 150 FWD

Sīkāk

Lietošanas rokasgrāmata

Lietošanas rokasgrāmata Lietošanas rokasgrāmata Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth ir preču zīme, kas pieder tās īpašniekam un ko saskaņā ar licenci izmanto uzņēmums Hewlett-Packard Company. SD

Sīkāk

FORD C-MAX Spēkā no Dzinējs, transmisija Aprīkojums Dzinēja tips CO 2 (g/km) COMPACT Cena, EUR ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR ar PVN 1,0

FORD C-MAX Spēkā no Dzinējs, transmisija Aprīkojums Dzinēja tips CO 2 (g/km) COMPACT Cena, EUR ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR ar PVN 1,0 Dzinējs, transmisija Aprīkojums Dzinēja tips CO 2 (g/km) COMPACT ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR 1,0l EcoBoost 100 ZS M6 Trend Benzīns 152 17 110 2 120 14 990 1,0l EcoBoost 125 ZS M6 Trend Benzīns 153

Sīkāk

Spacetourer - Citroën

Spacetourer - Citroën Citroën Spacetourer SpaceTourer esat laipni gaidīti uz klāja! SpaceTourer apvieno komfortu, praktiskumu un labu izskatu ar lieliskām braukšanas īpašībām un ievērojamu degvielas ekonomiju. Tehnoloģijas

Sīkāk

Hyundai Tucson Modelis Komplektācija Transmisija Benzīna dzinēji Jauda, zs Darba tilpums, cm3 Vidējais degvielas patēriņš, l/100km Emisija CO 2, g/km

Hyundai Tucson Modelis Komplektācija Transmisija Benzīna dzinēji Jauda, zs Darba tilpums, cm3 Vidējais degvielas patēriņš, l/100km Emisija CO 2, g/km Modelis Komplektācija Transmisija Benzīna dzinēji Jauda, zs Darba tilpums, cm3 Vidējais degvielas patēriņš, l/100km Emisija CO 2, g/km Diski un riepas Cena EUR, ieskaitot PVN 1.6 GDI ISG Fresh 6MT 132

Sīkāk

Jaunais S60-cenu-lapa

Jaunais S60-cenu-lapa JAUNAIS VOLVO S60 Šis cenrādis atceļ visas iepriekšējās cenu lapas. Ražotājs patur tiesības mainīt standarta un papildus aprīkojumu, cenas un specifikācijas, kā arī pārtraukt modeļa ražošanu bez iepriekšēja

Sīkāk

JEEP automašīnu tirdzniecības saloni: SIA Autobrava Biķernieku iela 145, Rīga Tel

JEEP automašīnu tirdzniecības saloni: SIA Autobrava Biķernieku iela 145, Rīga Tel WRANGLER CENRĀDIS Kods Versija Pārnesumkārba Degvielas tips Cena, EUR ar PVN 684.111.0 Wrangler Sport 2.2 200 AG AT Dīzeļdegviela 45 990 685.411.0 Wrangler Unlimited Sport 2.2 200 AG AT Dīzeļdegviela 48

Sīkāk

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt dažādos OPEL Zafira autoīpašnieku forumos. Līdz šim man

Sīkāk

FORD ECOSPORT Spēkā no Dzinējs, transmisija Aprīkojums Degviela CO 2 (g/km) Cena, EUR ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR ar PVN 1,0l EcoBoos

FORD ECOSPORT Spēkā no Dzinējs, transmisija Aprīkojums Degviela CO 2 (g/km) Cena, EUR ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR ar PVN 1,0l EcoBoos Dzinējs, transmisija Aprīkojums Degviela CO 2 (g/km) ar PVN Atlaide Akcijas cena, EUR 1,0l EcoBoost 125 ZS M6 Trend Benzīns 119 17.880 2.040 15.840 1,0l EcoBoost 125 ZS A6 Trend Benzīns 134 19.270 2.120

Sīkāk

Ātrs un mežonīgs

Ātrs un mežonīgs Ātrs un mežonīgs Swift uzlabo garastāvokli Automobilim ir jāmodina emocijas. Swift raksturojošās iezīmes ir melni A-statņi, vertikāli veidoti dienas gaitas apgaismojuma lukturi un drosmīgi veidotas sānu

Sīkāk

Cenas i10 i10 MY19 Komplektācija Transmisija Jauda kw/zs Cena EUR iesk. PVN 1.0 MPI Fresh 5MT 47/ MPI Comfort 5MT 47/

Cenas i10 i10 MY19 Komplektācija Transmisija Jauda kw/zs Cena EUR iesk. PVN 1.0 MPI Fresh 5MT 47/ MPI Comfort 5MT 47/ i10 i10 MY19 1.0 MPI Fresh 5MT 47/65 9 990 1.0 MPI Comfort 5MT 47/65 11 990 1.2 MPI Comfort AT 63/87 12 990 Metāliska krāsa Salona dizaina pakotnes 295 145 1.2 MPI Fresh 5MT 55/75 11 890 1.2 MPI Comfort

Sīkāk

V90-cenu-lapa

V90-cenu-lapa VOLVO V90 Šis cenrādis atceļ visas iepriekšējās cenu lapas. Ražotājs patur tiesības mainīt standarta un papildus aprīkojumu, cenas un specifikācijas, kā arī pārtraukt modeļa ražošanu bez iepriekšēja brīdinājuma.

Sīkāk

Uzstādīšanas un lietotāja rokasgrāmata eco viedais radiatora termostats

Uzstādīšanas un lietotāja rokasgrāmata eco viedais radiatora termostats Uzstādīšanas un lietotāja rokasgrāmata Uzstādīšanas rokasgrāmata Uzstādīšanas rokasgrāmata 1. Uzstādīšana 1.1 Identificējiet savu eco termostatu...4 1.2 Iepakojumā...4 1.3 Vārsta adapteru pārskats...5

Sīkāk

Berlingo Berlingo praktiskums uz četriem riteņiem Berlingo jau daudzus gadus ir bijis visvairāk pārdotais minivens. Ar savu galīgo praktiskumu un salo

Berlingo Berlingo praktiskums uz četriem riteņiem Berlingo jau daudzus gadus ir bijis visvairāk pārdotais minivens. Ar savu galīgo praktiskumu un salo Berlingo Berlingo praktiskums uz četriem riteņiem Berlingo jau daudzus gadus ir bijis visvairāk pārdotais minivens. Ar savu galīgo praktiskumu un salona vienkāršo izskatu, tas ir piemērots gan ģimenes

Sīkāk

CampaignPriceList-LV

CampaignPriceList-LV Toyota Yaris Kampaņas cenrādis Dzinējs 5 durvju hečbeks Jauda (ZS) Transmisija Virsbūves tips Degvielas patēriņš kombinētajā ciklā Aprīkojuma līmenis Cena Cena ar atlaidi* Ikmēneša maksājums 1.0 VVT-i

Sīkāk

Kia Niro HEV MY20 Cenu lapa KIA Niro HEV MY20 ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Pārnesumu kārba Komplektācija Cena 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā LX

Kia Niro HEV MY20 Cenu lapa KIA Niro HEV MY20 ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Pārnesumu kārba Komplektācija Cena 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā LX Cenu lapa KIA Niro HEV MY20 ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Pārnesumu kārba Komplektācija Cena 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā LX 23 490 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā EX 26 990 4x2 1.6 GDI 6DCT Automātiskā TX

Sīkāk

S4M_Quick_Reference_Guide

S4M_Quick_Reference_Guide S4M Rokasgrāmata Izmantojiet šo rokasgrāmatu sava printera ikdienas ekspluatācijā. Plašāku informāciju meklējiet S4M lietošanas instrukcijā. Ārējais izskats. attēls Printera ārpuse Priekšpuse Aizmugure

Sīkāk

nüvi sērija īsa īsa rokasgrāmata pamācība lietošanai ar sekojošiem modeļiem: 1300, 1310, lietošanai 1340, 1350, ar šādiem 1370, modeļiem: 13

nüvi sērija īsa īsa rokasgrāmata pamācība lietošanai ar sekojošiem modeļiem: 1300, 1310, lietošanai 1340, 1350, ar šādiem 1370, modeļiem: 13 nüvi 1200 1300 sērija īsa īsa rokasgrāmata pamācība lietošanai ar sekojošiem modeļiem: 1300, 1310, lietošanai 1340, 1350, ar šādiem 1370, modeļiem: 1390 1200, 1210, 1240, 1250, 1260 2009 Garmin Ltd. vai

Sīkāk

AMV 655/658 SU / 658 SD / 659 SD

AMV 655/658 SU / 658 SD / 659 SD Datu lapa Izpildmehānismi trīs punktu vadībai bez drošības funkcijas SU, SD ar drošības funkciju (atspere uz augšu/uz leju) Apraksts Izpildmehānismus bez jebkāda adaptera var izmantot kopā ar: - Vārstu

Sīkāk

Sharan Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Cena Kods Tips Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN 7N23GY Comfortline 1.4 TSI OPF 110 / 150 DSG N23

Sharan Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Cena Kods Tips Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN 7N23GY Comfortline 1.4 TSI OPF 110 / 150 DSG N23 Sharan Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija kw / Zs 7N23GY 1.4 TSI OPF DSG-6 37 032 7N235X 2.0 TDI SCR 6MAN 38 483 7N235Y 2.0 TDI SCR DSG-6 40 737 TSI Tiešās iesmidzināšanas turbopūtes benzīna dzinējs

Sīkāk

Jaunais Polo Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Сena Kods Tips Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN AW12GV Trendline / 80 5MAN AW12LV Tren

Jaunais Polo Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Сena Kods Tips Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN AW12GV Trendline / 80 5MAN AW12LV Tren Jaunais Polo Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Сena Tips Tips kw / Zs Tips AW12GV 1.0 59 / 80 15 833 AW12LV 16 552 AW13LV 17 044 AW13LZ DSG-7 18 549 AW133V 1.6 TDI SCR 19 457 AW14LZ DSG-7 20 094

Sīkāk

Nintex Workflow 2010 instalēšanas ceļvedis Instalēšanas ceļvedis Nintex USA LLC 2012, visas tiesības paturētas. Kļūdas un izlaidumi novērsti.

Nintex Workflow 2010 instalēšanas ceļvedis Instalēšanas ceļvedis Nintex USA LLC 2012, visas tiesības paturētas. Kļūdas un izlaidumi novērsti. Instalēšanas ceļvedis Nintex USA LLC 2012, visas tiesības paturētas. Kļūdas un izlaidumi novērsti. support@nintex.com 1 www.nintex.com Saturs 1. Nintex Workflow 2010 instalēšana... 4 1.1. Instalēšanas

Sīkāk

XC40-cenu lapa

XC40-cenu lapa VOLVO XC40 Šis cenrādis atceļ visas iepriekšējās cenu lapas. Ražotājs patur tiesības mainīt standarta un papildus aprīkojumu, cenas un specifikācijas, kā arī pārtraukt modeļa ražošanu bez iepriekšēja brīdinājuma.

Sīkāk

Dual TEMP PRO

Dual TEMP PRO Dual TEMP PRO 1 Darbības instrukcija Rezultāta nolasījums 5 Ievietotas zondes nolasījums HACCP pārbaudes gaismas diods (LED) SCAN poga (infrasarkanā) Režīma poga Zondes poga (zondes ievietošanas) Ievads

Sīkāk

Sandero_Stepway_2019_04_LV.indd

Sandero_Stepway_2019_04_LV.indd un Sandero Stepway Uzdrīksties izvēlēties krosoveru Jaunā Stepway automobiļa satriecošo raksturu var pamanīt jau pirmajā acu uzmetienā. Jauns, hromēts un vēl izteiksmīgāks radiatora režģis, smalkas automobiļa

Sīkāk

ipod shuffle Lietošanas instrukcija

ipod shuffle Lietošanas instrukcija ipod shuffle Lietošanas instrukcija Saturs 5 Par ipod shuffle 5 ipod shuffle jaunumi 6 ipod shuffle pamati 6 ipod shuffle pārskats 7 ipod shuffle vadību izmantošana 8 ipod shuffle savienošana un atvienošana

Sīkāk

JAUNAIS ŠKODA KODIAQ RS

JAUNAIS ŠKODA KODIAQ RS JAUNAIS ŠKODA KODIAQ RS DODIETIES JEBKUR, ĀTRI Jaunais ŠKODA KODIAQ RS dodas tur, kur neviena ŠKODA vēl nav bijusi. Jaudīgākajam TDI dzinējam, ko jebkad esam izveidojuši, mēs pievienojām 4x4 piedziņas

Sīkāk

CampaignPriceList-LV

CampaignPriceList-LV Toyota Yaris Kampaņas cenrādis Dzinējs 5 durvju hečbeks Jauda (ZS) Transmisija Virsbūves tips Degvielas patēriņš kombinētajā ciklā Aprīkojuma līmenis Cena Cena ar atlaidi* Ikmēneša maksājums 1.0 VVT-i

Sīkāk

Microsoft Word - Papildmaterials.doc

Microsoft Word - Papildmaterials.doc SATURS DARBĪBAS AR DARBGRĀMATAS LAPĀM... 2 1.1. Pārvietošanās pa lapām...2 1.2. Lapas nosaukuma maiņa...3 1.3. Jaunas darblapas pievienošana...3 1.4. Lapas pārvietošana un dublēšana, lietojot peli...4

Sīkāk

Untitled

Untitled nüvi 55/56/65/66 Īpašnieka rokasgrāmata 2014 gada Janvāris 190-00000-00 Drukāts Taivānā Visas tiesības paturētas. Saskaņā ar autortiesību likumiem šo rokasgrāmatu nedrīkst ne pilnībā, ne daļēji kopēt bez

Sīkāk

WEB EDITION S ENSUS NAVIGATION

WEB EDITION S ENSUS NAVIGATION WEB EDITION S ENSUS NAVIGATION Ekrāna teksts un simboli Notikums pie nākamā vadības punkta Attālums līdz nākamajam vadības punktam Nākamā ceļa/ielas nosaukums Iestāde/objekts (POI) Plānotā maršruta pēdējais

Sīkāk

(Latvian) DM-RCBR Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Konsoles tipa bremzes BR-CX70 BR-CX50

(Latvian) DM-RCBR Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Konsoles tipa bremzes BR-CX70 BR-CX50 (Latvian) DM-RCBR001-00 Izplatītāja rokasgrāmata ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Konsoles tipa bremzes BR-CX70 BR-CX50 BL-4700 BL-4600 BL-R780 BL-R3000 ST-7900 ST-6700 ST-5700

Sīkāk

SPORTAGE MY19 Cenu lapa KIA SPORTAGE FL ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Komplektācija Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g/km) Cena

SPORTAGE MY19 Cenu lapa KIA SPORTAGE FL ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Komplektācija Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g/km) Cena Cenu lapa KIA SPORTAGE FL ĀTRĀS SAITES Piedziņa Dzinējs Komplektācija Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g/km) Cena 4x2 1,6 GDI 2WD (132 LX Manuālā 6,2-8,1 159 18 990 4x2 1,6 CRDi

Sīkāk

Automašīnas multimediju sistēma Lietotāja rokasgrāmata KONA Electric

Automašīnas multimediju sistēma Lietotāja rokasgrāmata KONA Electric Automašīnas multimediju sistēma Lietotāja rokasgrāmata KONA Electric [[ Šajā pamācībā aprakstītās funkcijas un pakalpojumi var mainīties bez iepriekšēja brīdinājuma to uzlabošanas nolūkos. Ja tiek atjaunināta

Sīkāk

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un iz

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un iz Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un izvēlnes taustiņiem, tiek iekļauts katla komplektācijā Plašs modulācijas diapazons 1 10: samazināts

Sīkāk

Cat viedtālrunis S40 Lietotāja rokasgrāmata

Cat viedtālrunis S40 Lietotāja rokasgrāmata Cat viedtālrunis S40 Lietotāja rokasgrāmata Lūdzu, izlasiet šo informāciju, pirms turpināt Piesardzības pasākumi Lūdzu, rūpīgi izlasiet informāciju par piesardzības pasākumiem, lai apgūtu pareizu mobilā

Sīkāk

Lietotāja rokasgrāmata Šī versija ir tikai privātai lietošanai, un to nedrīkst izplatīt.

Lietotāja rokasgrāmata Šī versija ir tikai privātai lietošanai, un to nedrīkst izplatīt. Lietotāja rokasgrāmata SATURS 1-Pamatinformācija... 4 1-Pamatfunkcijas... 4 Tālruņa ieslēgšana un izslēgšana... 4 SIM kartes... 4 Uzlāde... 4 2-Telesakari... 5 1-Tālrunis... 5 Zvanu veikšana... 5 Ienākošie

Sīkāk

Touran Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Cena Kods Tips Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN 5T13PZ Comfortline 1.5 TSI ACT OPF 110 / 150 DSG

Touran Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Cena Kods Tips Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN 5T13PZ Comfortline 1.5 TSI ACT OPF 110 / 150 DSG Touran Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Tips Tips kw / Zs Tips 5T13PZ 1.5 TSI ACT OPF 110 / 150 DSG-7 29 134 5T137X 2.0 TDI SCR 110 / 150 6MAN 30 312 5T137Z 2.0 TDI SCR 110 / 150 DSG-7 32 256 TSI

Sīkāk

SEAT Ateca Noliktavas izpārdošana ar ieguvumu līdz 5560 Vairāk info sadaļā AKCIJAS Modeļa kods Dzinējs Jauda kw/zs Transmisija Cena EUR ar PVN REFEREN

SEAT Ateca Noliktavas izpārdošana ar ieguvumu līdz 5560 Vairāk info sadaļā AKCIJAS Modeļa kods Dzinējs Jauda kw/zs Transmisija Cena EUR ar PVN REFEREN Noliktavas izpārdošana ar ieguvumu līdz 5560 Vairāk info sadaļā AKCIJAS Modeļa kods Dzinējs Jauda kw/zs Transmisija REFERENCE KH714X 1.0 TSI 85 / 115 MAN-6 20 860 KH71MX 1.6 TDI 85 / 115 MAN-6 23 020 STYLE

Sīkāk

Nokia Lumia 925 lietotāja rokasgrāmata

Nokia Lumia 925 lietotāja rokasgrāmata Lietotāja rokasgrāmata Nokia Lumia 925 3.0. izdevums LV Psst... Šī rokasgrāmata nav vienīgā pieejamā informācija... Tālrunī ir lietotāja rokasgrāmata tā vienmēr ir līdzās un ir pieejama, kad nepieciešams.

Sīkāk

CEED SW CD Cenu lapa KIA CEED_SW_CD ĀTRĀS SAITES Modelis Dzinējs Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g/km) Cena 1.6 CRDi LX Plus 1

CEED SW CD Cenu lapa KIA CEED_SW_CD ĀTRĀS SAITES Modelis Dzinējs Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g/km) Cena 1.6 CRDi LX Plus 1 Cenu lapa KIA CEED_SW_CD ĀTRĀS SAITES Modelis Dzinējs Pārnesumu kārba Vidējais degvielas patēriņš CO₂ izmeši (g/km) Cena 1.6 CRDi LX Plus 1,6 CRDi, 115 ZS Manuālā 4,1 106 19 390 1.4 T-GDI EX NAVI 1,4 T-GDI,

Sīkāk

Sūtījuma noformēšana Epaka.lv sūtījumu veidošanas programmā Autorizācija 1. Sekojiet norādei E-pastā, lai atvērtu DPD Epaka programmu. Pēcāk, lai auto

Sūtījuma noformēšana Epaka.lv sūtījumu veidošanas programmā Autorizācija 1. Sekojiet norādei E-pastā, lai atvērtu DPD Epaka programmu. Pēcāk, lai auto Sūtījuma noformēšana Epaka.lv sūtījumu veidošanas programmā Autorizācija 1. Sekojiet norādei E-pastā, lai atvērtu DPD Epaka programmu. Pēcāk, lai autorizētos programmā, jāatver lapa myprofile.dpd.lv. 2.

Sīkāk

Golf Variant Modelis Dzinējs Jauda Transmisija Сena Akcijas Сena Ieguvums Kods Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN EUR ar PVN EUR ar PVN 45th Anniversary Com

Golf Variant Modelis Dzinējs Jauda Transmisija Сena Akcijas Сena Ieguvums Kods Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN EUR ar PVN EUR ar PVN 45th Anniversary Com Golf Variant Modelis Dzinējs Jauda Transmisija Сena Akcijas Сena Ieguvums Tips kw / Zs Tips Comfort BV52CX 1.0 TSI OPF 21 347 18 774 2 573 BV52GP 1.5 TSI ACT OPF BM 96 / 130 22 190 19 555 2 635 BV527V

Sīkāk

Kā nomainīt bremžu lokus aizmugurējām trumuļbremzēm RENAULT CLIO II

Kā nomainīt bremžu lokus aizmugurējām trumuļbremzēm RENAULT CLIO II aizmugurējām trumuļbremzēm Veiciet nomaiņu šādā secībā: 1 Nomainiet bremžu klučus pilnā komplektācijā uz katras ass. Tas nodrošina efektīvu bremzēšanu. Nemazgājiet bremžu sistēmas daļas ar degvielu, dīzeļdegvielu

Sīkāk

Renault megane Modeļu Klāsts 2019

Renault megane Modeļu Klāsts 2019 Renault megane Modeļu Klāsts 2019 Emociju spēks Teicamas proporcijas, dinamisks un juteklisks ārējais dizains bez jebkādiem kompromisiem. Renault MEGANE pārsteidz ar izteiksmīgu dizainu un izteiktu stilu,

Sīkāk

Golf Modelis Dzinējs Jauda Transmisija Сena Akcijas Сena Ieguvums Kods Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN EUR ar PVN EUR ar PVN 45th Anniversary Comfort BQ1

Golf Modelis Dzinējs Jauda Transmisija Сena Akcijas Сena Ieguvums Kods Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN EUR ar PVN EUR ar PVN 45th Anniversary Comfort BQ1 Golf Modelis Dzinējs Jauda Transmisija Сena Akcijas Сena Ieguvums Tips kw / Zs Tips Comfort BQ12CX 1.0 TSI OPF 20 203 17 647 2 556 BQ12GP 1.5 TSI ACT OPF BM 96 / 130 21 048 18 427 2 621 BQ127V 1.6 TDI

Sīkāk

Cat S60 viedtālrunis Lietotāja rokasgrāmata 5 m 2 m 5 m 2 m

Cat S60 viedtālrunis Lietotāja rokasgrāmata 5 m 2 m 5 m 2 m Cat S60 viedtālrunis Lietotāja rokasgrāmata 5 m 2 m 5 m 2 m Lūdzu, izlasiet, pirms turpiniet Drošības norādījumi Lūdzu, rūpīgi izlasiet drošības norādījumus, lai nodrošinātu pareizu mobilā tālruņa izmantošanu.

Sīkāk

LIETOŠANAS INSTRUKCIJA KFV Daudzpunktu slēdzenes ar atslēgu BS 230X BS 250X BS 260X ar 150 mm augstu papildu kārbu Durvju atvēruma fiksators T2 Papild

LIETOŠANAS INSTRUKCIJA KFV Daudzpunktu slēdzenes ar atslēgu BS 230X BS 250X BS 260X ar 150 mm augstu papildu kārbu Durvju atvēruma fiksators T2 Papild LIETOŠANAS INSTRUKCIJA KFV Daudzpunktu slēdzenes ar atslēgu BS 230X BS 250X BS 260X ar 50 mm augstu papildu kārbu Durvju atvēruma fiksators T2 Papildslēdzene TR Priekšplāksnes pagarinājums BV X00- BV X00-2

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Velosipēdisti ceļu satiksmē 2018. gada 11.janvārī, Ādaži Valda Kjaspere, Mag.Ped. Trieciena spēks un iespējamība, ka ies bojā Velosipēdu vadītāju rīcība - veicinošs aspekti CSN izraisīšanā: nepareizi veikts

Sīkāk

TomTom GO PROFESSIONAL

TomTom GO PROFESSIONAL TomTom GO PROFESSIONAL Lietošanas pamācība 17.1 Saturs Laipni lūdzam navigācijā ar TomTom! 7 Darba sākšana 8 Uzstādīšana automašīnā... 8 Ierīces novietošana... 8 Ieslēgšana un izslēgšana... 8 Drošības

Sīkāk

CampaignPriceList-LV

CampaignPriceList-LV Toyota Land Cruiser Kampaņas cenrādis Dzinējs Jauda (ZS) Transmisija Virsbūves tips Degvielas patēriņš kombinētajā ciklā Aprīkojuma līmenis Cena Cena ar atlaidi* Ikmēneša maksājums Dīzelis 2.8 D-4D 177

Sīkāk

Jaunais V60-cenu-lapa

Jaunais V60-cenu-lapa JAUNAIS VOLVO V60 Šis cenrādis atceļ visas iepriekšējās cenu lapas. Ražotājs patur tiesības mainīt standarta un papildus aprīkojumu, cenas un specifikācijas, kā arī pārtraukt modeļa ražošanu bez iepriekšēja

Sīkāk

LIETOTĀJA ROKASGRĀMATA SM-G970F/DS SM-G973F/DS SM-G975F/DS Latvian. 03/2019. Rev.1.0

LIETOTĀJA ROKASGRĀMATA SM-G970F/DS SM-G973F/DS SM-G975F/DS Latvian. 03/2019. Rev.1.0 LIETOTĀJA ROKASGRĀMATA SM-G970F/DS SM-G973F/DS SM-G975F/DS Latvian. 03/2019. Rev.1.0 www.samsung.com Saturs Pamatinformācija 4 Sākumā izlasi mani 7 Ierīces pārkaršanas situācijas un to risinājumi 11 Ierīces

Sīkāk

Arteon Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Cena Kods Tips Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN 2.0 TDI SCR 110 / 150 DSG H725Z 3H74QT R Line 2.

Arteon Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Cena Kods Tips Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN 2.0 TDI SCR 110 / 150 DSG H725Z 3H74QT R Line 2. Arteon Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Tips Tips kw / Zs Tips 2.0 TDI SCR 110 / 150 DSG-7 35 930 3H725Z 3H74QT 2.0 TSI OPF 200 / 272 4Motion DSG-7 46 708 3H745Z 2.0 TDI SCR 110 / 150 DSG-7 40

Sīkāk

RENAULT MAXITY PIEGADES PARVADAJUMI 2017 LV

RENAULT MAXITY PIEGADES PARVADAJUMI 2017 LV PIEGĀDES PĀRVADĀJUMI renault-trucks.lv RENAULT TRUCKS_ 2 3 RENAULT TRUCKS_ RANGE PIEGĀDES PĀRVADĀJUMI 1. RENTABILITĀTE KRAVAS AUTOMAŠĪNA IR PEĻŅAS CENTRS EURO 6 DZINĒJS LPP04 LPP06 4. DROŠĪBA KRAVAS AUTOMAŠĪNAI

Sīkāk

TomTom

TomTom TomTom XL 1. Kas ir iekļauts komplektācijā Kas ir iekļauts komplektācijā TomTom XL EasyPort TM turētājs Automašīnas lādētājs RDS-TMC satiksmes uztvērējs* Dokumentācijas paka USB kabelis * Nav iekļauts

Sīkāk

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai semināra modulī tiek paplašināta uzdevuma funkcionalitāte.

Sīkāk

Dacia Logan furgons Vēlies vairāk, maksā mazāk!

Dacia Logan furgons Vēlies vairāk, maksā mazāk! Dacia Logan furgons Vēlies vairāk, maksā mazāk! VISLABĀKIE KRAVNESĪBAS PARAMETRI 800 kg KRAVNESĪBA UN 2,5 m 3 tilpums visām Jūsu vajadzībām. Logan ir ideāla automašīna uzņēmumiem, kā arī ikvienas jomas

Sīkāk

Microsoft Word - Waterpik LT instrukcija_LV (1) (1)

Microsoft Word - Waterpik LT instrukcija_LV (1) (1) Waterpik Ultra Dental Water Jet www.waterpik.lt APSVEIKUMS Apsveicam! Izvēloties Waterpik Ultra Dental Water Jet, Jūs dodaties pareizā virzienā, lai saglabātu veselas smaganas un veselīgāku smaidu! Ar

Sīkāk

Lodgy_2019_04_LV.indd

Lodgy_2019_04_LV.indd ĪPAŠI PLAŠA SALONA TELPA NO 2 LĪDZ 7 SĒDVIETĀM Ārkārtīgi telpisks un patīkams salons Nedēļu nogalēs vai atvaļinājumā jūs vienmēr jutīsities ērti ietilpīgajā, un praktiskajā salonā, kas piedāvā līdz 7 pilna

Sīkāk

Jaunais T-Roc Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Сena Akcijas cena Ieguvums Kods Tips Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN EUR ar PVN EUR ar PVN A1136Z

Jaunais T-Roc Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Сena Akcijas cena Ieguvums Kods Tips Tips kw / Zs Tips EUR ar PVN EUR ar PVN EUR ar PVN A1136Z Jaunais T-Roc Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Сena Akcijas cena Ieguvums Tips Tips kw / Zs Tips A1136Z T-Roc 2.0 TDI SCR 110 / 150 DSG-7 28 080 22 900 5 180 TSI Tiešās iesmidzināšanas turbopūtes

Sīkāk

Tick Chart Trader

Tick Chart Trader MT4 Supreme Edition Tick Chart Trader Šajā rokasgrāmatā atradīsiet uzstādīšanas un lietošanas instrukcijas priekš MT4 Supreme Edition. Instalēšanas process un lietošana ir tāda pati kā jaunajā MT5 Supreme

Sīkāk

CampaignPriceList-LV

CampaignPriceList-LV Toyota C-HR Kampaņas cenrādis Hibrīds par benzīna modeļa cenu! C-HR Hybrid Style šobrīd maksā tikpat, cik 1,2 l C-HR Turbo Multidrive S Style. (23 800 / ikmēneša maksājums 232 ) Dzinējs Jauda (ZS) Transmisija

Sīkāk

XC90-cenu-lapa

XC90-cenu-lapa VOLVO XC90 Šis cenrādis atceļ visas iepriekšējās cenu lapas. Ražotājs patur tiesības mainīt standarta un papildus aprīkojumu, cenas un specifikācijas, kā arī pārtraukt modeļa ražošanu bez iepriekšēja brīdinājuma.

Sīkāk

Jaunais T-Cross Auto katrai kabatai. Izvēlieties savu Volkswagen apvidus auto. T-Roc T-Roc T-Cross Modelis Līnija Dzinējs Jauda T

Jaunais T-Cross Auto katrai kabatai. Izvēlieties savu Volkswagen apvidus auto. T-Roc T-Roc T-Cross Modelis Līnija Dzinējs Jauda T Jaunais T-Cross Auto katrai kabatai. Izvēlieties savu Volkswagen apvidus auto. T-Roc T-Roc T-Cross 22 900 23 500 15 990 Modelis Līnija Dzinējs Jauda Transmisija Сena Tips Tips kw / Zs Tips C112LV 1.0 TSI

Sīkāk

Kā nomainīt priekšējo bremžu suportu Ford Focus II

Kā nomainīt priekšējo bremžu suportu Ford Focus II Kā nomainīt priekšējo bremžu suportu Ford Focus II Veiciet nomaiņu šādā secībā: 1 Novelciet stāvbremzes sviru. 3 2 Uzstādiet ķīļatbalstus sem aizmugurējām riepām. 4 Paceliet priekšējo auto pusi un atbalstiet

Sīkāk

Dacia Dokker katalogs

Dacia Dokker katalogs Dacia Dokker & Dokker Stepway Profesionālisms kā pamats Praktisks un pārdomāts salons. 800 l bagāžas nodalījums. Sānu bīdāmās durvis *. * Vienas vai divas atkarībā no versijas. Aprīkojums Access Ambiance

Sīkāk

Imants Gorbāns. E-kursa satura rādītāja izveide IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Imants Gorbāns E-kursa satura rādītāja izveide Materiāls izstrādāts ESF Darbī

Imants Gorbāns. E-kursa satura rādītāja izveide IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Imants Gorbāns E-kursa satura rādītāja izveide Materiāls izstrādāts ESF Darbī IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Imants Gorbāns E-kursa satura rādītāja izveide Materiāls izstrādāts ESF Darbības programmas 2007. - 2013.gadam Cilvēkresursi un nodarbinātība prioritātes 1.2. Izglītība un prasmes

Sīkāk

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienojumu, bloķējošās strāvas pārbaudes EC motors un integrēta

Sīkāk

Dacia Logan MCV un Logan MCV Stepway

Dacia Logan MCV un Logan MCV Stepway un Logan MCV Stepway Advancētas tehnoloģijas padara ikdienu vieglāku Itin viss Stepway iekšpusē ir radīts, lai būtu vienkārši un ērti lietojams. MEDIA NAV Evolution multimediju sistēma ar iebūvētu atpakaļgaitas

Sīkāk

Microsoft Word - Navigate 8 User Manual Latvian 1.0.doc

Microsoft Word - Navigate 8 User Manual Latvian 1.0.doc 1 Autortiesības 1993-2008 ROUTE 66. Visas tiesības aizsargātas. ROUTE 66 un ROUTE 66 logotips ir reģistrētas preču zīmes. Datu autortiesības NAVTEQ B.V. SVARĪGA PIEBILDE: Neviena daļa no šī izdevuma nedrīkst

Sīkāk