1.VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMEJDARBĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "1.VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMEJDARBĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA"

Transkripts

1 1(10) 1.VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMEJDARBĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.1 Produkta identifikators: Gāzbetona līme GMS 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas veidi un tādi, ko neiesaka izmantot: 1.3. Informācija par drošības datu lapas piegādātāju: 1.4. Tālruņa numurs, kur zvanīt ārkārtas situācijās: 2. BĪSTAMĪBAS APZINĀŠANA 2.1. Vielas vai maisījuma klasificēšana: Izmanto minerālo materiālu (gāzbetona bloku u.c.) mūrēšanai Mūrjavu izmanto tikai pie temperatūrām no +5līdz C SIA Ritvari, Rumbula, Stopiņu novads, Latvija, LV-2121 Tālr.: ; Fakss: Par drošības datu lapu atbildīgās kompetentās personas e-pasta adrese: iveta.janisela@sakret.lv Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests: 01, 112 Ātrā medicīniskā (neatliekamā ) palīdzība: 03, 113 Saindēšanās un zāļu informācijas centrs(rīgā): (konsultācijām), (Toksikoloģijas centrs) Medicīniskā palīdzība: 113 Ražotājam (dd 8:00-16:00) Maisījuma putekļi var izraisīt elpceļu kairinājumu. Ja maisījums kļūst mitrs vai nonāk saskarē ar ūdeni, veidojas stipri sārmains šķīdums. Augstās sārmainības dēļ, mitrs maisījums var radīt ādas un acu kairinājumu. Sastāvā esošais hroms (VI) var izraisīt alerģisku reakciju Etiķetes elementi: Atbilstoši regulai 1272/2008 (CLP) (piemērojams no 2015 gada 1. jūnija): Produkta nosaukums: Gāzbetona līme GMS Bīstamības simbols un paskaidrojums: Signālvārds: Bīstami Bīstamās sastāvdaļas: Portlandcements Bīstamības apzīmējumi: H318- Izraisa nopietnus acu bojājumus. H315-Kairina ādu. H317-Var izraisīt alerģisku ādas reakciju. H335-Var izraisīt elpceļu kairinājumu. Drošības prasību apzīmējumi: P102 Sargāt no bērniem. P261- Izvairīties ieelpot putekļus P280 Izmantot acu aizsargus/ sejas aizsargus.

2 2(10) P305+P351+P338-SASKARĒ AR ACĪM: Uzmanīgi skalot ar ūdeni vairākas minūtes. Izņemt kontaktlēcas, ja tās ir ievietotas un ja to var vienkārši izdarīt. Turpināt skalot. P310-Nekavējoties sazinieties ar saindēšanās centru vai ārstu. P304+P340- IEELPOŠANAS GADĪJUMĀ: izvest cietušo svaigā gaisā un turēt miera stāvoklī, lai būtu ērti elpot. P302+P352-SASKARĒ AR ĀDU: nomazgāt ar lielu ziepju un ūdens daudzumu. P501-Atbrīvojoties no satura/tvertnes saskaņā ar vietējiem noteikumiem. P301+P310-NORĪŠANAS GADĪJUMĀ: Nekavējoties sazinieties ar saindēšanās centru vai ārstu. Produkta masa: skatīt uz iepakojuma. SIA Ritvari, Rumbula, Stopiņu novads, Latvija, LV-2121 Tālr.: ; Fakss: Citi apdraudējumi: Maisījuma sastāvā neietilpst sastāvdaļas, kuras atbilstoši REACH regulas 1907/2006 XIII pielikuma kritērijiem būtu uzskatāmas kā noturīgas, bioakumulatīvas un toksiskas vielas (PBT) vai ļoti noturīgas un ļoti bioakumulatīvas vielas (vpvb). Svaigai javai nokļūstot uz ādas var izraisīt kairinājumu, dermatītu vai apdegumu. 3. SASTĀVS / INFORMĀCIJA PAR SASTĀVDAĻĀM Maisījums: satur portlandcementu un inertās pildvielas Maisījuma bīstamās sastāvdaļas: Vielas nosaukums Portlandcements Identifikators / REACH reģ.nr. Nav jāreģistrē. Izņēmums atbilstoši RECH regulas 2.7 (b) punktam un V pielikuma 7.p. EK Nr. CAS Nr Koncent rācija % Klasifikācija saskaņā ar regulu 1272/2008/EK Bīstams Eye Deam.1H318 Skin Irrit 2 H315 Skin Sens.1 H317 STOT SE3 H335 Maisījums nesatur citas papildus sastāvdaļas, kuras pēc ražotāja patreizējām zināšanām un pielietotajām koncentrācijām būtu jāklasificē kā bīstamas videi vai veselībai un par kurām būtu jāziņo šajā sadaļā. Saīsinājumi un H frāžu skaidrojumi norādīti 16. sadaļā Informācija par citām produkta sastāvdaļām : Satur citus dabiskas izcelsmes minerālus, kuri nav klasificēti kā bīstami. 4. PIRMĀS PALĪDZĪBAS PASĀKUMI Vispārējas ziņas / īpaši norādījumi: Nepieciešamības gadījumā griezties pie ārsta

3 3(10) Ieelpošana: Kontakts ar ādu: Kontakts ar acīm: Nodrošināt svaiga gaisa pieplūdi, turēt cietušo siltumā un ļaut atpūsties. Novilkt visu piesārņoto apģērbu. Rūpīgi nomazgāt nosmērēto ādu ar ūdeni un ziepēm un sasmērēt ādu ar krēmu. Nekavējoties skalot acis ar ūdeni, pēc pirmajām 5 minūtēm izņemt kontaktlēcas, ja tās ir lietotas, pēc tam turpināt skalot acis ar lielu ūdens daudzumu ne mazāk kā 15min un griezties pie ārsta. Nokļūstot kuņģī: 5. UGUNSDZĒSĪBAS PASĀKUMI Vispārīgās ziņas: Ja produkts nejauši nokļūst kuņģī, griezties pie ārsta un uzrādīt produkta iepakojumu vai tā marķējumu. Medicīniska darbinieka prombūtnē nedrīkst izsaukt vemšanu. Produkts nav klasificēts kā sprādzienbīstams vai uguns-bīstams. Ugunsdzēsības līdzekļi: Īpašas vielas vai maisījuma bīstamība: Ugunsgrēka gadījumā izmantot smilti, putu, ogļskābes vai pulvera ugunsdzēšanas aparātus. Nav piemērojams Ieteikumi ugunsdzēsējiem: Ugunsdzēsējiem jāvalkā atbilstošs aizargaprīkojums un autonomie elpošanas aparāti, ar pilnīgi slēgtu sejas daļu, kas darbojas paaugstinātā spiediena režīmā un aizsargapģērbs, kas nosedz visu ķermeni. 6. PASĀKUMI NEJAUŠAS NOPLŪDES GADĪJUMOS Individuālās drošības pasākumi, aizsardzības līdzekļi un procedūras ārkārtas situācijām: Vides drošības pasākumi: Ierobežošanas un savākšanas paņēmieni: Savākšanas metodes: Citas instrukcijas: Atsauce uz citām sadaļām: Izsargāties no produkta nokļūšanas uz ādas un acīs. Izmantot piemērotu aizsargapģērbu, aizsargcimdus un acu vai sejas aizsargu. Neizmest tukšu taru vidē. Nepieļaut produkta izbēršanu kanalizācijā, augsnē un ūdenstilpnēs. Izbirušo maisījumu mehāniski savāciet un izlietojiet paredzētajam mērķim, ja tas nav būtiski piesārņots vai kļuvis mitrs. Savākto maisījumu ievietojiet piemērotā tvertnē turpmākai lietošanai. Gadījumā, ja ķīmiskais produkts nonācis dabā esošajos ūdeņos vai notekcaurulēs, vai arī piesārņota augsne, ziņot par to dienestam pa tālr Veikt nepieciešamos pasākumus, lai samazinātu gruntsūdeņu piesārņojumu. Skatīt 1sadaļu par kontaktinformāciju avārijas situācijas. Skatīt 8. sadaļu par piemērotiem individuālajiem aizsardzības līdzekļiem. Papildus informācijas iegūšanai par atkritumu iznīcināšanu, skatīt 13 sadaļu. 7. LIETOŠANA UN GLABĀŠANA Piesardzība drošai lietošanai: Ieteikumi: Izmantot saskaņā ar lietošanas instrukciju.

4 4(10) Darba higiēnas ieteikumi: Ievērot 8. sadaļā sniegtos norādījumus. Neuzglabāt maisījumu un nerīkoties ar to blakus pārtikas produktiem. Ja darba vide ir putekļaina, lietojiet putekļu masku un aizsargbrilles. Lietojiet aizsargcimdus, lai nepieļautu maisījuma nokļūšanu uz roku ādas. Drošas glabāšanas apstākļi, tostarp visu veidu nesaderība: Glabāt cieši noslēgtā ražotāja tarā. Uzglabāšanas temperatūra no +5 C līdz +25 C. Sargāt no mitruma. Uzglabāšanas laiks 12 mēneši no izgatavošanas datuma. Nelietot alumīnija tvertnes sausā maisījuma sajaukšanai ar ūdeni, jo materiāli nav savienojami Konkrēts gala Ieteicamo lietošanas veidu skatīt 1.2. sadaļā. lietošanas veids: 8. IEDARBĪBAS PĀRVALDĪBA/ INDIVIDUĀLA AIZSARDZĪBA 8.1. Pārvaldības parametri Iedarbības robežvērtības: Ieteicamās pārraudzības procedūras: 8.2. Iedarbības pārvaldība: Atbilstoša tehniskā pārvaldība: Latvijā noteiktās (AER) pieļaujamās robežkoncentrācijas darba vidē produkta sastāvdaļām (LR MK noteikumi Nr. 325 Darba aizsardzības prasības saskarē ar ķīmiskajām vielām darba vietās ): Portlandcenments, Cas Nr AER: 8st.6mg/m 3. Strādājot ar maisījumu var rasties putekļi, kuru diametrs ir 4-10μm (cements). Tā kā cilvēks var saskatīt atsevišķas daļiņas, kuru diametrs ir >50 μm, ir jāņem vērā, ka ne vienmēr iespējams vizuāli objektīvi novērtēt putekļu klātbūtni. Strādājot ar sausu maisījumu ir jāveic pasākumi, kas ļauj samazināt putekļu veidošanos un izvairīties no putekļu izplatīšanas apkārtējā vidē, putekļu aizvākšana, izplūdes ventilācija un sausās tīrīšanas metodes, kas neizraisa putekļu izplatīšanos gaisā. Individuālās aizsardzības pasākumi kā individuālās aizsardzības līdzekļi: Elpošanas aizsardzība Roku aizsardzība Ja,strādājot ar sausu maisījumu,ir putekļu veidošanās risks, jālieto elpošanas ceļu aizsarglīdzekļi: Atkārtoti lietojamai respiratori un pusmaskas: jālieto P2 tipa putekļu maskas un filtri, kas atbilst EN 143 standartam. Vienreizējās pusmaskas: jālieto FFP1 vai FFP2 maskas, kas atbilst EN 149 standartam. Ja maisījums tiek jaukts ar rokām: FFP3 pusmaska. Izmantojiet necaurlaidīgus, pret nobrāzumiem un sārmiem izturīgus cimdus, vēlams ar iekšēju kokvilnas oderi, kas atbilst EN 374 standartam. Pēc darba nomazgājiet rokas.

5 5(10) Acu aizsardzība Ādas un ķermeņa aizsardzība Termiskā bīstamība Vides riska pārvaldība Strādājot ar sausu vai mitru maisījumu, lai izvairītos no iekļūšanas acīs, valkājiet sertificētas aizsarg brilles, kas atbilst EN 166. Pēc darba nomazgājiet seju. Lietojiet zābakus, aizsargājošu apģērbu ar garām slēgtām piedurknēm. Pēc darba ejiet dušā. Pēc darba vienmēr pārģērbieties un uzvelciet citus apavus. Nav piemērojams. Vispārējo putekļu daļiņu emisijas kontrole jāveic saskaņā ar pieejamo tehnoloģiju un noteikumiem. Ūdens vides apdraudējuma kontrole: maisījumam reaģējot ar ūdeni veidojas hidroksīdi, kas var ietekmēt ūdens vides ph izmaiņas. Tas var ietekmēt vietējo notekūdeņu attīrīšanas iekārtu darbību. Ja ir prognozējama notekūdeņu nokļūšana attīrīšanas iekārtās, tie vispirms ir jāneitralizē. Sauszemes vides apdraudējuma kontroles pasākumi nav nepieciešami. 9. FIZIKĀLI ĶĪMISKĀS ĪPAŠĪBAS 9.1. Vispārīgā informācija Izskats Sausa java ir neorganisks materiāls (pelēkā/baltā krāsā). Frakcijas izmērs: 0-0,5mm. Bez smaržas Smarža ph 11-13,5 (ūdens šķīdumā 1:2) Kušanas/sasalšanas temperatūra Kušanas temperatūra >1250 C Viršanas punkts un viršanas temperatūras diapazons Uzliesmošanas temperatūra Iztvaikošanas ātrums Uzliesmojamība Augstākā/zemākā uzliesmojamība vai sprādziena robežas Tvaika spiediens Tvaika blīvums Vidējais blīvums/tilpum-blīvums Šķīdība Ūdens/n-oktanola sadalīšanās koeficents: Pašaizdegšanās temperatūra: Noārdīšanās temperatūra Viskozitāte Sprādzienbīstamība Sasalšanas temperatūra: nav piemērojams Nav piemērojams normāla atmosfēras spiediena apstākļos. Nav piemērojams. Nedegoša cieta viela. Nav piemērojams (cieta viela). Nav piemērojams. Nedegoša cieta viela. Nav piemērojams. Nedegoša cieta viela. Nav piemērojams. Neveido tvaikus. Nav piemērojams. Neveido tvaikus. 1,37 g/cm3 Ūdenī: Nedaudz šķīstošs (0,1-1,5 g/l) Nav piemērojams (neorganisku vielu maisījums) Nav piemērojama (nav pirofors materiāls cementa sastāvā nav metālorganisko, nemetālorganisko savienojumu vai fosfīna organisko savienojumu ne arī to atvasinājumu vai citu piroforu sastāvdaļu) Nav piemērojams. Nesatur organiskos peroksīdus. Nav piemērojams (cieta viela). Nav piemērojama (nav pirofors materiāls cementa sastāvā nav metālorganisko, nemetālorganisko savienojumu vai fosfīna organisko savienojumu ne

6 6(10) arī to atvasinājumu vai citu piroforu sastāvdaļu) Paaugstinātas putekļainības apstākļos pastāv Oksidēšanas īpašības 9.2. Cita informācija Hroma (VI) saturs 10. STABILITĀTE UN REAĢĒTSPĒJA sprādziena risks no dzirksteļizlādes. Nav piemērojams <0,0002 %, reducētāji ir izmantoti Reaģētspēja Sausais maisījums ir stabils normālos un paredzētajos glabāšanas un lietošanas temperatūras un spiediena apstākļos (Skatīt 7.2. sadaļu). Reaģē ar ūdeni (mitrumu) veidojot silikātus un kalcija hidroksīdu. Pēc sajaukšanas ar ūdeni, maisījums veido cietu, stabilu masu (sacietē), kura ir normālos vides apstākļos Ķīmiskā stabilitāte Maisījums ir stabils ilgstoši uzglabājot, ja tiek uzglabāts apstākļos, kas norādīti 7.2 sadaļā. Nepieļaut mitruma un nesavietojamu materiālu klātbūtni. Reaģē ar ūdeni (mitrumu), veidojot silikātus un kalcija hidroksīdu. Silikāti reaģē ar fluora savienojumiem. Maisījums ir sārmains un reaģē ar skābēm, alumīnija sāļiem Bīstamu reakciju Bīstamas reakcijas nav zināmas. Bīstama polimerizācija nenotiek. iespējamība Apstākļi, no kuriem jāizvairās Mitruma klātbūtne uzglabāšanas vietās rada sacietējumu veidošanos un pazemina maisījuma kvalitāti. Skābes, amonija savienojumi, alumīnijs un citi metāli, kas nav cēlmetāli Nesaderīgi materiāli Skābes, amonija savienojumi, alumīnijs Bīstami noārdīšanās produkti 11. TOKSIKOLOĢISKĀ INFORMĀCIJA Informācija par toksikoloģisko ietekmi Maisījuma klasifikācijai izmantota kalkulācijas metode. Produkts nesadalās paredzētajos glabāšanas un lietošanas temperatūras un spiediena apstākļos Maisījuma klasifikācija Vielas (sastāvdaļas) Akūta toksicitāte Kairinājums /Kodīgums Pamatojoties uz pieejamajiem datiem, neatbilst klasificēšanas kritērijiem Kairina elpošanas sistēmu un ādu Nopietnu bojājumu draudi acīm Nopietni acu bojājumi/acu kairinājumi, Izraisa nopietnus acu bojājumus Ādas korozija/kairinājums, Kairina ādu. Toksiska ietekme uz īpašu mērķorgānu vienreizēja iedarbība, elpvadu kairinājums Var izraisīt elpceļu kairinājumu. Orālā: dati nav pieejami Dermālā: trusis, 24 h, 2000 mg/kg bez letāliem gadījumiem 3). Inhalācijas: (ieelpojot/žurka,4h/dienā/3mēneši): >1 g/m³.3) Bez letāliem gadījumiem.3) Āda: OECD 404, 1981,trusis, 4h: samitrināts cements 1g/1,4 ml ūdens izraisa ādas kairinājumu.. Acis: izraisa kairinājumu, indekss128. Elpceļi: izraisa kairinājumu.

7 7(10) Sensibilizācija Saskaroties ar ādu, var izraisīt paaugstinātu jutīgumu Ādas sensibilizācija, Var izraisīt alerģisku ādas reakciju. Mazumtirdzniecībai iepakotajam produktam ir pievienots reducētājs dzelzs (II) sulfāts (<1%), kas nodrošina hroma (VI) saturu < 0,0002 % 4 mēnešus no iepakošanas brīža. Tomēr ņemot vērā reducētāja darbības termiņu, cementa izmantošanas praktiskos apsvērumus un paradumus, kā arī cilvēka imūnsistēmas reakciju neprognozējamību, ražotājs uzskata par lietderīgu saglabāt maisījumam R43 /H317 klasifikāciju. Atkārtotu devu toksicitāte Kancerogenitā-te Pamatojoties uz pieejamajiem datiem, neatbilst klasificēšanas kritērijiem Pamatojoties uz pieejamajiem datiem, neatbilst klasificēšanas kritērijiem. Nav datu par atkārtotu devu toksicitāti. Iedarbība ir akūta un pie augstas koncentrācijas. Hroniski efekti pie zemas koncentrācijas nav novēroti. Epidemioloģiskie pētījumi un literatūras dati, kā arī in vitro pētījumi ar dzīvniekiem neuzrāda kancerogēnu iedarbību. Mutagenitāte Toksicitāte reproduktīvai sistēmai Pamatojoties uz pieejamajiem datiem, neatbilst klasificēšanas kritērijiem Pamatojoties uz pieejamajiem datiem, neatbilst klasificēšanas kritērijiem Nav pieejami dati par mutagenitāti Nav pieejami dati par reprotoksicitāti. Iespējamie iedarbības veidi Ar fizikālajām, ķīmiskajām un toksikoloģiskajām īpašībām saistītie simptomi Apēdot (norijot): Pulverveida formas dēļ maisījuma norīšana ir maz iespējama, bet ja tas ir noticis, ir iespējams mutes dobuma, rīkles un barības vada kairinājums. Ieelpojot: Atkārtota putekļu ieelpošana ilgstošā laika periodā var palielināt plaušu saslimšanu risku. Saskarē ar ādu: Ilgstoša saskare ar maisījumu var izraisīt kairinājumu, dermatītu vai apdegumus. Saskarē ar acīm: Var izraisīt smagus un iespējams, neatgriezeniskus acu bojājumus. Maisījuma putekļi var saasināt esošās elpošanas ceļu saslimšanas (emfizēmu, astmu), kā arī esošās ādas vai acu slimības. Maisījuma putekļi var kairināt rīkli un elpošanas ceļus. Iespējams klepus, šķaudīšana, elpas trūkums. Aizkavēta un tūlītēja, kā arī hroniska ietekme, ko rada īslaicīga un ilgstoša iedarbība Mijiedarbība Cita toksikoloģiskā informācija Nodarbinātajiem, kam ir ilgstoša saskare ar cementu, var attīstīties dermatīts, ekzēma un konjunktivīts un elpošanas ceļu saslimšanas. Ilgstoša (vairāki gadi) cementa putekļu ieelpošana var izraisīt plaušu arodsaslimšanu - cementa putekļu izraisīto pneimokoniozi. Simptomi ir elpceļu iekaisums, bronhīts un mēreni izteikta emfizēma. Tā kā cements satur arī hroma savienojumus, kam ir alergēnu īpašības, tad pneimokoniotiskajam bronhītam var pievienoties astmatisks komponents. Informācija nav pieejama. Informācija nav pieejama.

8 8(10) 12. EKOLOĢISKĀ INFORMĀCIJA Toksicitāte Akūta toksicitāte ūdens videi Hroniska toksicitāte ūdens videi Maisījums Pamatojoties uz pieejamajiem datiem, neatbilst klasificēšanas kritērijiem Pamatojoties uz pieejamajiem datiem, neatbilst klasificēšanas kritērijiem Vielas (sastāvdaļas) Produkts nav bīstams videi. Ekotoksiskuma testos, kas veikti ar portlandcementu iedarbojoties uz dafnijām Daphnia magna [5] un Selenastrum coli [6], nav novērota vērā ņemama toksiska ietekme. Tādēļ nav iespējams noteikt LC50 un EC50 vērtības [7]. Nav atklāta arī toksiska ietekme uz sedimentiem [8]. Tomēr, pievienojot ūdenim lielu cementa daudzumu, var paaugstināt tā ph un tādējādi noteiktos apstākļos radīt toksisku ietekmi uz ūdens organismiem. Dati nav pieejami Noturība un spēja noārdīties Nav piemērojams, jo maisījums sastāv no neorganiskām vielām. Pēc sacietēšanas produkts nerada bīstamību videi Bioakumulācijas potenciāls Nav piemērojams, jo maisījums sastāv no neorganiskām vielām. Pēc sacietēšanas produkts nerada bīstamību videi Mobilitāte augsnē Nav piemērojams, jo maisījums sastāv no neorganiskām vielām. Pēc sacietēšanas produkts nerada bīstamību videi PBT un vpvb ekspertīzes rezultāti Nesatur PBT un vpvb vielas Citas nelabvēlīgas ietekmes Maisījumam reaģējot ar ūdeni veidojas hidroksīdi, kas var ietekmēt ūdens vides ph paaugstināšanos (sārmainības palielināšanos). Tas var ietekmēt ūdens organismus un arī notekūdeņu attīrīšanas iekārtu darbību. 13. APSVĒRUMI, KAS SAISTĪTI AR APSAIMNIEKOŠANU 13.1 Atkritumu apstrādes metodes (atbilstoši direktīvai) 2008/98/EK Neizlietots maisījums Atkritumu bīstamības kods: H4 Kairinošs: vielas un izstrādājumi, kas, nonākot tiešā, atkārtotā vai ilgstošā saskarē ar ādu vai gļotādu, izraisa kairinājuma vai iekaisuma reakciju. Atkritumu klasifikators: Citi kompozītu cementa materiāli, kuri neatbilst vai klasei. Atkritumi ir uzskatāmi par bīstamiem. Atkritumu reģenerācijas veids: R5 neorganisko materiālu pārstrāde vai attīrīšana. Cementu saturoši neorganiski maisījumi ir pārstrādājami. Nepieļaujiet nokļūšanu notekās, ūdenstilpnēs un kanalizācijas sistēmā. Nodot bīstamo atkritumu vai ražošanas atkritumu apsaimniekotājam, kurš ir saņēmis Valsts vides dienesta atļauju atkritumu savākšanai, pārvadāšanai, pārkraušanai, šķirošanai vai uzglabāšanai un atļauju reģenerācijai atbilstoši normatīvajiem aktiem par piesārņojumu. Skatīt 8. sadaļu par piemērotiem individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, kas jāpielieto pārstrādes laikā.

9 9(10) Izlietots produkts Iepakojums Turpmākā klasifikācija ir attiecināma uz sacietējušu maisījumu vai šķirotiem būvniecības atkritumiem, no kuriem ir atdalīti cementu saturošie atkritumi. Atkritumu bīstamības kods: nav klasificēts kā bīstams Atkritumu klasifikators: Betons. Atkritumi nav uzskatāmi par bīstamiem. Atkritumu reģenerācijas veids: R5 neorganisko materiālu pārstrāde vai attīrīšana. Cementu saturoši neorganiski maisījumi ir pārstrādājami. Nodot bīstamo atkritumu vai ražošanas atkritumu apsaimniekotājam, kurš ir saņēmis Valsts vides dienesta atļauju atkritumu savākšanai, pārvadāšanai, pārkraušanai, šķirošanai vai uzglabāšanai un atļauju reģenerācijai atbilstoši normatīvajiem aktiem par piesārņojumu. Pilnīgi iztukšojiet iepakojumu un apstrādājiet to saskaņā ar vietējās likumdošanas normām Iepakojums no papīra un kartona. 14. INFORMĀCIJA PAR TRANSPORTĒŠANU Maisījumam nav piemērojama transporta klasifikācija transportēšanai/sūtīšanai ar autotransportu, pa dzelzceļu, jūru, iekšējiem ūdensceļiem vai pa gaisu. Sauszemes transports ADR/RID Iekšzemes ūdens transports ADN Jūras transports IMDG ANO Nr ANO sūtīšanas nosaukums 14.3Transportēšanas bīstamības klase Iepakojuma grupa Bīstamības identifikācija 14.6 Īpaši piesardzības pasākumi lietotājiem 14.7 Transportēšana bez taras atbilstoši MARPOL 73/78 II pielikumam un IBC kodeksam REGLAMENTATĪVA INFORMĀCIJA Gaisa transports ICAO/IATA Drošības, veselības jomas un vides noteikumi/normatīvie akti, kas īpaši attiecas uz vielām un maisījumiem Latvijas Republika: LR likums Ķīmisko vielu likums. LR MK noteikumi Nr.107 Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu klasificēšanas, iepakošanas un marķēšanas kārtība. LR MK noteikumi nr. 325 Darba aizsardzības prasības saskarē ar ķīmiskajām vielām darba vietās. LR MK noteikumi Nr. 302 Noteikumi par atkritumu klasifikatoru un īpašībām, kuras padara atkritumus bīstamus. LR MK noteikumi Nr.319 Noteikumi par atkritumu reģenerācijas un apglabāšanas veidiem. Eiropas Savienība: Komisijas Regula (EK) Nr. 1907/2006 (2006. gada 18. decembris), kas attiecas uz ķimikāliju reģistrēšanu, vērtēšanu, licencēšanu un ierobežošanu (REACH); Eiropas Parlamenta un Padomes regula (EK) Nr. 1272/2008 (2008. gada 16. decembris) par vielu un maisījumu klasificēšanu, marķēšanu un iepakošanu. ADR - Eiropas valstu Nolīgums par bīstamo kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu, kas noslēgts Ženēvā gada 30. septembrī, ar grozījumiem; RID - Noteikumi par bīstamo kravu starptautiskajiem dzelzceļa pārvadājumiem, kas ir C pielikums Konvencijai par starptautiskajiem dzelzceļa pārvadājumiem (COTIF), kura noslēgta Viļņā gada 3. jūnijā, ar grozījumiem. ADN - Eiropas valstu Nolīgums par bīstamo kravu starptautiskajiem pārvadājumiem pa iekšējiem ūdensceļiem, kas noslēgts Ženēvā gada 26. maijā, ar grozījumiem;

10 10(10) IMDG kodekss - Starptautiskais Jūras bīstamo kravu kodekss; ICAO/IATA IATA - Starptautisko gaisa pārvadājumu līgums. ICAO - Starptautiskā civilās aviācijas organizācija 16. CITA INFORMĀCIJA Drošības datu lapas glabājamas darba vietā, tām jābūt brīvi pieejamām darbiniekiem. Saīsinājumi un H frāzes saskaņā ar regulu 1272/2008/EK: Eye Dam. 1 / Nopietni acu bojājumi/acu kairinājumi, 1. bīstamības kategorija. H318 Izraisa nopietnus acu bojājumus. Skin Irrit. 2 / Ādas korozija/kairinājums, 2. bīstamības kategorija. H315 Kairina ādu. Skin Sens. 1 / Ādas sensibilizācija, 1. bīstamības kategorija H317 Var izraisīt alerģisku ādas reakciju. STOT SE 3 Toksiska ietekme uz īpašu mērķorgānu vienreizēja iedarbība, 3. bīstamības kategorija, elpvadu kairinājums. H335 Var izraisīt elpceļu kairinājumu. Literatūras avoti 1. SIA Schwenk Latvija drošības datu lapa cementam, izstrādāta 11/06/2019, versija Nr.6. Sastādot produkta drošības datu lapu, tika izmantota izejvielu ražotāju drošības datu lapās sniegtā informācija. Drošības lapā uzrādītas sastādīšanas momentā esošās ziņas. Drošības lapā uzrādīto noteikumu ievērošana neatbrīvo no atbildības par citu likumdošanas aktu un citu dokumentu, kas saistīti ar produkta izmantošanu, neievērošanu. S BEIGAS

1(4)

1(4) 1(10) 1.VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMEJDARBĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.1 Produkta identifikators: Kvarca smilts 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas veidi un tādi, ko neiesaka izmantot:

Sīkāk

DROŠĪBAS DATU LAPA 1./6 lapa Versija Nr. 1 Aktualizācija: DDL izstrādāta: 2015/01/09 Izstrādājuma tirdzniecības nosaukums: Smilts maisījums ar tehnisk

DROŠĪBAS DATU LAPA 1./6 lapa Versija Nr. 1 Aktualizācija: DDL izstrādāta: 2015/01/09 Izstrādājuma tirdzniecības nosaukums: Smilts maisījums ar tehnisk 1./6 lapa VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMEJDARBĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.1 Produkta identifikators: Smilts maisījums ar tehnisko sāli 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas veidi un tādi,

Sīkāk

DROŠĪBAS DATU LAPA mira white cement products Datums Iepriekšējais datums VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMEJDARBĪBAS/UZŅĒMUMA APZI

DROŠĪBAS DATU LAPA mira white cement products Datums Iepriekšējais datums VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMEJDARBĪBAS/UZŅĒMUMA APZI 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMEJDARBĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.1. Produkta identifikators Izstrādājuma tirdzniecības nosaukums mira 3110 unifix mira 3130 superfix mira 3230 superrapidfix mira 3250 superplanfix

Sīkāk

Microsoft Word - Knauf SIA_Mauermortel 10_LV_2010sep06.doc

Microsoft Word - Knauf SIA_Mauermortel 10_LV_2010sep06.doc 1 1. VIELAS / PRODUKTA IDENTIFIKĀCIJA UN ZIŅAS PAR RAŽOTĀJU 1.1. Izstrādājuma nosaukums Knauf Mauermörtel 10 (MM10) 1.2. Paredzētais pielietojums Mūrjava ar spiedes izturību 10 Mpa 1.3. Ziņas par uzņēmumu

Sīkāk

Microsoft Word - Knauf_Knauf Bauprodukte Polska Sp. z o.o._Flexfuge_LV_2011dec06.doc

Microsoft Word - Knauf_Knauf Bauprodukte Polska Sp. z o.o._Flexfuge_LV_2011dec06.doc 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS / UZŅĒMUMA APZINĀŠANA Produkta identifikators: Knauf Flexfuge Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un tādi, ko neiesaka izmantot: Elastīga

Sīkāk

Microsoft Word - Henkel Balti OU_Ceresit CD 25_LV-CLP_2016apr28.doc

Microsoft Word - Henkel Balti OU_Ceresit CD 25_LV-CLP_2016apr28.doc 1. IEDAĻA: Vielas / maisījuma un uzņēmējsabiedrības / uzņēmuma apzināšana 1.1. Produkta identifikators: Smalkgraudaina remontjava Ceresit CD 25 Satur: Portlandcements, ķimikālijas, hromātu saturs samazināts

Sīkāk

Microsoft Word - Knauf_Bauprodukte_Betokontakt_LV-CLP_2018mai11.doc

Microsoft Word - Knauf_Bauprodukte_Betokontakt_LV-CLP_2018mai11.doc 1. IEDAĻA: Vielas / maisījuma un uzņēmējsabiedrības / uzņēmuma identificēšana 1.1. Produkta identifikators: Knauf Betokontakt 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un tādi, ko neiesaka

Sīkāk

Omnis 7

Omnis 7 Lapa : 1 / 7 IEDAĻA 1. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1. Produkta identifikators Tirdzniecības nosaukums : Cleaning solution for SP Automated Systems 1.2. Vielas vai maisījuma

Sīkāk

Drošības datu lapa: Mowiol® 4-88

Drošības datu lapa: Mowiol® 4-88 Versija: 1.0 lv sastādīšanas datums: 22.03.2017 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Vielas identificēšana Mowiol 4-88 Panta numurs 0713

Sīkāk

Microsoft Word - MC 88 Bio Odor_DDL_LV.doc

Microsoft Word - MC 88 Bio Odor_DDL_LV.doc 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIERĪBAS / UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.1. Produkta identifikators KROWN KROWN bioloģiskais smaku novērsējs / neitralizētājs 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma

Sīkāk

Microsoft Word - Meffert_Baltica_Supernova_Tapetenloser_DDL-LV-CLP_2018jan15.doc

Microsoft Word - Meffert_Baltica_Supernova_Tapetenloser_DDL-LV-CLP_2018jan15.doc 1. IEDAĻA: Vielas / maisījuma un uzņēmējsabiedrības / uzņēmuma identificēšana 1.1. Produkta identifikators: Līdzeklis vieglai tapešu noņemšanai Supernova Tapetenlöser 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi

Sīkāk

Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants Lpp.: 16 Iespiešanas datums: Versijas numurs 3 Labojums: * 1. IEDAĻ

Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants Lpp.: 16 Iespiešanas datums: Versijas numurs 3 Labojums: * 1. IEDAĻ Lpp.: 16 * 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas veidi un tādi, ko neiesaka izmantot

Sīkāk

Datums, kad veikti labojumi: Labojums: 8 Aizstāj versiju, kas datēta ar: DROŠĪBAS DATU LAPA MA420/920/1020 EU ACTIVATOR Komisi

Datums, kad veikti labojumi: Labojums: 8 Aizstāj versiju, kas datēta ar: DROŠĪBAS DATU LAPA MA420/920/1020 EU ACTIVATOR Komisi DROŠĪBAS DATU LAPA Komisijas regula (ES) Nr. 2015/830 (2015.gada 28.maijs) 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1. Produkta identifikators Produkta nosaukums Produkta

Sīkāk

/логотип/

/логотип/ MATERIĀLU DROŠĪBAS DATU LAPA Drošības datu pase (saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu Nr. 1907/2006 (31. pants) un Nr. 1272/2008) Weber Easy FIX 1. lapa no 6 Aizpildīšanas datums: 10.04.2010.

Sīkāk

Microsoft Word - ddl Aseptols XL_2019_15.vers.

Microsoft Word - ddl Aseptols XL_2019_15.vers. saskaņā ar Regulu (ES) Nr. 1907/2006 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1. Produkta identifikators ASEPTOL XL 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas

Sīkāk

Datums, kad veikti labojumi: Labojums: 2 Aizstāj versiju, kas datēta ar: DROŠĪBAS DATU LAPA MA320 White/MA550 EU Activator Kom

Datums, kad veikti labojumi: Labojums: 2 Aizstāj versiju, kas datēta ar: DROŠĪBAS DATU LAPA MA320 White/MA550 EU Activator Kom DROŠĪBAS DATU LAPA Komisijas regula (ES) Nr. 2015/830 (2015.gada 28.maijs) 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1. Produkta identifikators Produkta nosaukums 1.2.

Sīkāk

EG-SDB

EG-SDB Pārskatīšanas datums: 11.06.2018 Materiāla numurs: 70271_CLP Lappuse 1 / 7-st 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1. Produkta identifikators 1.2. Vielas vai maisījuma

Sīkāk

DROŠĪBAS DATU LAPA 1 (7) SPECIAL FLOOR Datums: Iepriekšējais datums: - 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS / UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1

DROŠĪBAS DATU LAPA 1 (7) SPECIAL FLOOR Datums: Iepriekšējais datums: - 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS / UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1 DROŠĪBAS DATU LAPA 1 (7) 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS / UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.1. Produkta identifikators 1.1.1. Produkta tirdzniecības nosaukums 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie

Sīkāk

KE93 Brake&Parts Cleaner_DDL_LV

KE93 Brake&Parts Cleaner_DDL_LV 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIERĪBAS / UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.1. Produkta identifikators KROWN KROWN TĪRĪŠANAS LĪDZEKLIS 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un tādi, ko neiesaka

Sīkāk

magnija sulfāts Drošības datu lapa saskaņā ar Regulu (EK) Nr. 1907/2006 (REACH) Izdošanas datums: Pārskatīšanasdatums: Aizstāj d

magnija sulfāts Drošības datu lapa saskaņā ar Regulu (EK) Nr. 1907/2006 (REACH) Izdošanas datums: Pārskatīšanasdatums: Aizstāj d Izdošanas datums: 02.04.2019 Pārskatīšanasdatums: 02.04.2019 Aizstāj datu lapu: 28.07.2016 Versija: 4.1 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1. Produkta identifikators

Sīkāk

Drošības datu lapa Uniplan ECO. Drošības datu lapa datēta ar 9/5/2015, 1. versija 1. SADAĻA Vielas / maisījuma un uzņēmējsabiedrības / uzņēmuma identi

Drošības datu lapa Uniplan ECO. Drošības datu lapa datēta ar 9/5/2015, 1. versija 1. SADAĻA Vielas / maisījuma un uzņēmējsabiedrības / uzņēmuma identi Drošības datu lapa Uniplan ECO. Drošības datu lapa datēta ar 9/5/2015, 1. versija 1. SADAĻA Vielas / maisījuma un uzņēmējsabiedrības / uzņēmuma identifikācija 1,1: Produkta identifikācija Tirdzniecības

Sīkāk

DROŠĪBAS DATU LAPA 1 (7) SPECIAL WINDOW Datums: Iepriekšējais datums: - 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS / UZŅĒMUMA APZINĀŠANA

DROŠĪBAS DATU LAPA 1 (7) SPECIAL WINDOW Datums: Iepriekšējais datums: - 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS / UZŅĒMUMA APZINĀŠANA DROŠĪBAS DATU LAPA 1 (7) 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS / UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.1. Produkta identifikators 1.1.1. Produkta tirdzniecības nosaukums 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie

Sīkāk

DROŠĪBAS DATU LAPA 1 (7) UNIVERSAL CLASSIC Datums: Iepriekšējais datums: - 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS / UZŅĒMUMA APZINĀŠA

DROŠĪBAS DATU LAPA 1 (7) UNIVERSAL CLASSIC Datums: Iepriekšējais datums: - 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS / UZŅĒMUMA APZINĀŠA DROŠĪBAS DATU LAPA 1 (7) 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS / UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.1. Produkta identifikators 1.1.1. Produkta tirdzniecības nosaukums 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie

Sīkāk

Drošības datu lapa: Quercetin dihidrāts

Drošības datu lapa: Quercetin dihidrāts Versija: 1.0 lv sastādīšanas datums: 12.01.2017 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Vielas identificēšana Panta numurs Reģistrācijas numurs

Sīkāk

Drošības datu lapa: ciedrs eļļa

Drošības datu lapa: ciedrs eļļa Versija: 1.0 lv sastādīšanas datums: 13.06.2016 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Vielas identificēšana Panta numurs 5308 Reģistrācijas

Sīkāk

EHS_L_TEXT(CED-U00

EHS_L_TEXT(CED-U00 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1 Produkta identifikators Tirdzniecības nosaukums : 1.2 Vielas vai maisījuma apzinātie lietošanas veidi un tādi, ko neiesaka izmantot,

Sīkāk

Material Safety Data Sheet

Material Safety Data Sheet 1. VIELAS/MAISĪJUMA UN UZŅĒMUMA/FIRMAS IDENTIFIKĀCIJA 1.1.Produkta identifikators Vielas tehniskais nosaukums Vielas ķīmiskais nosaukums CAS Nr. 7447-40-7 EK Nr. 231-211-8 REACH reģistrācijas numurs: nav

Sīkāk

SUPI SAUNAPESU_080708

SUPI SAUNAPESU_080708 DROŠĪBAS DATU LAPA 1 (6) 1. VIELAS / PRODUKTA IDENTIFIKĀCIJA UN ZIĥAS PAR RAŽOTĀJU / IMPORTĒTĀJU 1.1. Vielas/produkta identifikācija 1.1.1. Produkta nosaukums 1.1.2. Produkta kods 001 7099 1.2. Vielas

Sīkāk

sdb_ _-_STIHL_azyvinio_apdirbimo_granulës_SB_90_(LV)LA

sdb_ _-_STIHL_azyvinio_apdirbimo_granulës_SB_90_(LV)LA Lpp.: 1/6 * 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Produkta nosaukums tirgū: STIHL Struklošanas granulas SB 90 Vielu identifikācija: Ashes

Sīkāk

Microsoft Word - ddl Surface Cleaner_2019_9. vers.

Microsoft Word - ddl Surface Cleaner_2019_9. vers. saskaņā ar Regulu (ES) Nr. 1907/2006 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1. Produkta identifikators Virsmu dezinfektants SURFACE CLEANER 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi

Sīkāk

Drošības datu lapa: Heksametilçntetramîns

Drošības datu lapa: Heksametilçntetramîns Versija: 1.0 lv sastādīšanas datums: 12.04.2016 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Vielas identificēšana Heksametilçntetramîns Panta numurs

Sīkāk

1(4)

1(4) 1(11) 1.VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMEJDARBĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.1 Produkta identifikators AntiRust 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas veidi un tādi, ko neiesaka izmantot 1.3.

Sīkāk

Drošības datu lapa: Magnija sulfāts

Drošības datu lapa: Magnija sulfāts Brīvprātīga drošības informācija atbilstoši drošības datu lapas formātam saskaņā ar Regulu (EK) Nr. 1907/2006 (REACH) Versija: 2.0 lv Aizstāj redakciju no: 25.08.2017 Versija: (1) sastādīšanas datums:

Sīkāk

Microsoft Word - Henkel Balti OU_Ceresit CT 48_LV-CLP_2016jun08.doc

Microsoft Word - Henkel Balti OU_Ceresit CT 48_LV-CLP_2016jun08.doc 1. IEDAĻA: Vielas / maisījuma un uzņēmējsabiedrības / uzņēmuma apzināšana 1.1. Produkta identifikators: Silikona krāsa Ceresit CT 48 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un tādi,

Sīkāk

1

1 Drošības lietošana instrukcija 1) 1. iedaļa. ĶĪMISKĀS VIELAS/PREPARĀTA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS/UZŅĒMUMA NOSAUKUMS 1.1 Produkta nosaukums ROCKWOOL akmens vate, kurā ir daudz alumīnija dioksīda un maz silīcija

Sīkāk

EG-SDB

EG-SDB Pārskatīšanas datums: 20.03.2018 Materiāla numurs: 70401_CLP Lappuse 1 / 9-st 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1. Produkta identifikators 1.2. Vielas vai maisījuma

Sīkāk

SDS Input_LV_2016

SDS Input_LV_2016 INPUT 1/11 1. IEDAĻA. VIELAS/MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.1 Produkta identifikators Tirdzniecības nosaukums INPUT Produkta kods (UVP) 05988667 1.2 Vielas vai maisījuma apzinātie

Sīkāk

Drošības datu lapa: Udeņraža peroksīda 35%

Drošības datu lapa: Udeņraža peroksīda 35% Versija: 2.0 lv Aizstāj redakciju no: 22.01.2016 Versija: (1.0) sastādīšanas datums: 22.01.2016 Labojums: 28.09.2016 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta

Sīkāk

NODAĻA: VIELAS/MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA

NODAĻA: VIELAS/MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.NODAĻA: VIELAS/MAISĪJUMA UN UZĽĒMĒJSABIEDRĪBAS/UZĽĒMUMA APZINĀŠANA 1.1 Produkta identifikators 1.1.1 Produkta nosaukums Mazgāšanas līdzeklis Antigraffity 1.1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie

Sīkāk

Microsoft Word - X_Solutions_Prolong_AFMT_Anti-Friction_Metal_Treatment_CLP-LV_2018mar09.doc

Microsoft Word - X_Solutions_Prolong_AFMT_Anti-Friction_Metal_Treatment_CLP-LV_2018mar09.doc 1. IEDAĻA: Vielas / maisījuma un uzņēmējsabiedrības / uzņēmuma identificēšana 1.1. Produkta identifikators: Piedeva motoreļļām Prolong AFMT Anti-Friction Metal Treatment Kodi: PSL10010, PSL10020, PSL10225,

Sīkāk

1(4)

1(4) 1(10) 1.VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMEJDARBĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.1 Produkta nosaukums Produkta identifikators CAS Nr. EINECS vai ELINGS Nr. Indeksa Nr. REACH Nr. 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi

Sīkāk

EG-SDB

EG-SDB Lappuse 1 / 9-st 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1. Produkta identifikators 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas veidi un tādi, ko neiesaka

Sīkāk

Šī drošības datu lapa ir sagatavota brīvprātīgi: Saskaņā ar Regulu (EK) Nr. 1907/2006, DDL nav nepieciešama. DROŠĪBAS DATU LAPA Publicēšanas datums/la

Šī drošības datu lapa ir sagatavota brīvprātīgi: Saskaņā ar Regulu (EK) Nr. 1907/2006, DDL nav nepieciešama. DROŠĪBAS DATU LAPA Publicēšanas datums/la Šī drošības datu lapa ir sagatavota brīvprātīgi Saskaņā ar Regulu (EK) Nr. 1907/2006, DDL nav nepieciešama. DROŠĪBAS DATU LAPA Publicēšanas /Labojuma Versija 2.08 Latvija 1. IEDAĻA Vielas/maisījuma un

Sīkāk

Sadzīves ķīmija - ir dažas lietas, ko Tev derētu zināt! Sadzīves ķīmijas veidi Bīstamības simboli Ekoloģiskais marķējums Ieteikumi produktu pareizai u

Sadzīves ķīmija - ir dažas lietas, ko Tev derētu zināt! Sadzīves ķīmijas veidi Bīstamības simboli Ekoloģiskais marķējums Ieteikumi produktu pareizai u Sadzīves ķīmija - ir dažas lietas, ko Tev derētu zināt! Sadzīves ķīmijas veidi Bīstamības simboli Ekoloģiskais marķējums Ieteikumi produktu pareizai un drošai lietošanai Materiālu iespiešanai sagatavoja:

Sīkāk

1

1 Ref.Nr. BDS001756_16_20170629 (LV) Nomaina BDS001756_20150528 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1. identifikators Tilpums 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie

Sīkāk

Drošības datu lapas

Drošības datu lapas 1 no 5 DROŠĪBAS DATU LAPA saskaņā ar Regulām (EK) Nr. 1272/2008 un 1907/2006, kas grozīta ar Komisijas Regulu (ES) 2015/830. Tulkojums latviešu valodā: 30.12.2016. Oriģināls angļu valodā: 17.09.2015.,

Sīkāk

EG-SDB

EG-SDB Pārskatīšanas datums: 28.07.2016 Materiāla numurs: 136 Lappuse 1 / 10-st 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1. Produkta identifikators 1.2. Vielas vai maisījuma

Sīkāk

RĪGAS LAKU UN KRĀSU RŪPNĪCA Forma Z 20-3 IZSTRĀDĀJUMA DROŠĪBAS DATU LAPA/ZIŅAS PAR ĶĪMISKO VIELU VAI PRODUKTU Izstrādājuma tirdzniecības nosaukums: Da

RĪGAS LAKU UN KRĀSU RŪPNĪCA Forma Z 20-3 IZSTRĀDĀJUMA DROŠĪBAS DATU LAPA/ZIŅAS PAR ĶĪMISKO VIELU VAI PRODUKTU Izstrādājuma tirdzniecības nosaukums: Da Visa tehniskā informācija un visas instrukcijas tiek dotas labāka rezultāta sasniegšanai un ekonomiskākai laku un krāsu produkcijas izmantošanai. Izgatavotājs nevar garantēt ideālus rezultātus krāsu izmantošanai,

Sīkāk

1

1 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1. identifikators Tilpums 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un tādi, ko neiesaka izmantot atšķaidītājs

Sīkāk

RĪGAS LAKU UN KRĀSU RŪPNĪCA Forma Z 20-4 IZSTRĀDĀJUMA DROŠĪBAS DATU LAPA/ZIŅAS PAR ĶĪMISKO VIELU VAI PRODUKTU Izstrādājuma tirdzniecības nosaukums: Da

RĪGAS LAKU UN KRĀSU RŪPNĪCA Forma Z 20-4 IZSTRĀDĀJUMA DROŠĪBAS DATU LAPA/ZIŅAS PAR ĶĪMISKO VIELU VAI PRODUKTU Izstrādājuma tirdzniecības nosaukums: Da 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1 Produkta identifikators Vielas tirdzniecības nosaukums Šķīdinātājs ACETONS Vielas ķīmiskais nosaukums Acetons Sinonīmi Propān-2-ons,

Sīkāk

Aizsargiepakojuma marķējums

Aizsargiepakojuma marķējums Aizsargiepakojuma marķējums GLYPHOGAN 360 SL Herbicīds Vispārējs sistēmas iedarbības herbicīds īsmūža un daudzgadīgo viendīgļlapju un divdīgļlapju nezāļu un to sakņu iznīcināšanai tīrumos pēc ražas novākšanas,

Sīkāk

EG-SDB

EG-SDB Lappuse 1 / 9-st 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1. Produkta identifikators 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un tādi, ko neiesaka izmantot

Sīkāk

SDS EU (Reach Annex II)

SDS EU (Reach Annex II) Izdošanas datums: 01/18/2018 Versija: 1.0 1. SADAĻA. Vielas/maisījuma un kompānijas/uzņēmuma identifikācija 1.1. Produkta identifikators Produkta veids Tirdzniecības nosaukums : maisījums Produkta kods

Sīkāk

RĪGAS LAKU UN KRĀSU RŪPNĪCA Forma Z 20-4 IZSTRĀDĀJUMA DROŠĪBAS DATU LAPA/ZIŅAS PAR ĶĪMISKO VIELU VAI MAISIJUMU Izstrādājuma tirdzniecības nosaukums: U

RĪGAS LAKU UN KRĀSU RŪPNĪCA Forma Z 20-4 IZSTRĀDĀJUMA DROŠĪBAS DATU LAPA/ZIŅAS PAR ĶĪMISKO VIELU VAI MAISIJUMU Izstrādājuma tirdzniecības nosaukums: U 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1 Produkta identifikators Produkta nosaukums Uretānalkīda emalja grīdām AUREKS 60 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas

Sīkāk

SDS_Fenix_Latvian_2019

SDS_Fenix_Latvian_2019 FENIX 1/10 1. IEDAĻA: VIELAS/MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS/UZŅĒMUMA IDENTIFICĒŠANA 1.1 Produkta identifikators Tirdzniecības nosaukums FENIX Produkta kods (UVP) 05922585 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi

Sīkāk

EG-SDB

EG-SDB Pārskatīšanas datums: 25.01.2018 Materiāla numurs: 090629-RM Lappuse 1 / 8-st 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1. Produkta identifikators 1.2. Vielas vai maisījuma

Sīkāk

•i dro•ibas datu lapa ir izveidota ieverojot Eiropas Savienibas standartus un prasibas un var nebut saskana ar citu valstu pra

•i dro•ibas datu lapa ir izveidota ieverojot Eiropas Savienibas standartus un prasibas un var nebut saskana ar citu valstu pra Šī drošības datu lapa ir izveidota ievērojot Eiropas Savienības standartus un prasības un var nebūt saskaņā ar citu valstu prasībām 1. PRODUKTA UN RAŽOTĀJA IDENTIFICĒŠANA Produkta informācija Produkta

Sīkāk

Propulse_SDS_LV_2017

Propulse_SDS_LV_2017 PROPULSE 1/11 1. IEDAĻA. VIELAS/MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.1 Produkta identifikators Tirdzniecības nosaukums PROPULSE Produkta kods (UVP) 84464864 1.2 Vielas vai maisījuma apzinātie

Sīkāk

Drošības datu lapa Lapa: 1/10 BASF Drošības datu lapa saskaņā ar 91/155/EEC Datums / Pārskatīts: Versija: 2.0 Produkts: FASTAC I

Drošības datu lapa Lapa: 1/10 BASF Drošības datu lapa saskaņā ar 91/155/EEC Datums / Pārskatīts: Versija: 2.0 Produkts: FASTAC I Drošības datu lapa Lapa: 1/10 1. Vielas/preparāta un uzņēmuma identifikācija FASTAC 50 Lietošana: augu aizsardzības līdzeklis, insekticīds Kompānija: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY Kontaktadrese: BASF

Sīkāk

XTG CVT Drošības datu lapa saskaņā ar Regulu (EK) Nr. 1907/2006 (REACH) un grozījumiem, kas tajā izdarīti ar Regulu (ES) 2015/830 SDS Skat: Izdo

XTG CVT Drošības datu lapa saskaņā ar Regulu (EK) Nr. 1907/2006 (REACH) un grozījumiem, kas tajā izdarīti ar Regulu (ES) 2015/830 SDS Skat: Izdo SDS Skat: 36501 Izdošanas datums: 08-05-17 Pārskatīšanasdatums: 24-01-19 Aizstāj datu lapu: 08-05-17 Versija: 1.1 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1. Produkta

Sīkāk

SECTION 1: Identification of the substance/mixture and the company/undertaking

SECTION 1: Identification of the substance/mixture and the company/undertaking 1/17 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1 Produkta identifikators Produkta nosaukums: Tirdzniecības nosaukums: TL4 SŪCES INDIKATORS 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi

Sīkāk

RĪGAS LAKU UN KRĀSU RŪPNĪCA Forma Z 20-4 IZSTRĀDĀJUMA DROŠĪBAS DATU LAPA/ZIŅAS PAR ĶĪMISKO VIELU VAI MAISIJUMU Izstrādājuma tirdzniecības nosaukums: N

RĪGAS LAKU UN KRĀSU RŪPNĪCA Forma Z 20-4 IZSTRĀDĀJUMA DROŠĪBAS DATU LAPA/ZIŅAS PAR ĶĪMISKO VIELU VAI MAISIJUMU Izstrādājuma tirdzniecības nosaukums: N 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1 Produkta identifikators Produkta nosaukums NITROLAKA 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas veidi un tādi, ko

Sīkāk

Drošības datu lapa: Water hardness kit

Drošības datu lapa: Water hardness kit Versija: 1.0 lv sastādīšanas datums: 29.02.2016 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Vielas identificēšana Panta numurs 0519 Reģistrācijas

Sīkāk

sdb_Z STIHLCC100_-_STIHL_Transportlîdzekïu_lîdzeklis_CC_100_(LV)LA

sdb_Z STIHLCC100_-_STIHL_Transportlîdzekïu_lîdzeklis_CC_100_(LV)LA Lpp.: 1/6 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Artikula numurs: 0782-516-9300 (1l) / 0782-516-9301 (5l) [21.01.2019] 1.2 Vielas vai maisījuma

Sīkāk

RĪGAS LAKU UN KRĀSU RŪPNĪCA Forma Z 20-4 IZSTRĀDĀJUMA DROŠĪBAS DATU LAPA/ZIŅAS PAR ĶĪMISKO VIELU VAI PRODUKTU Izstrādājuma tirdzniecības nosaukums: Šķ

RĪGAS LAKU UN KRĀSU RŪPNĪCA Forma Z 20-4 IZSTRĀDĀJUMA DROŠĪBAS DATU LAPA/ZIŅAS PAR ĶĪMISKO VIELU VAI PRODUKTU Izstrādājuma tirdzniecības nosaukums: Šķ 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1 Produkta identifikators Vielas tirdzniecības nosaukums Šķīdinātājs RS - 2 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas

Sīkāk

G41, Natural Shine Protectant (21-127A): G4116, G4100 Drošības Datu Lapa Autortiesības, 2017, Meguiar's, Inc. Visas tiesības aizsargātas. Informācijas

G41, Natural Shine Protectant (21-127A): G4116, G4100 Drošības Datu Lapa Autortiesības, 2017, Meguiar's, Inc. Visas tiesības aizsargātas. Informācijas Drošības Datu Lapa Autortiesības, 2017, Meguiar's, Inc. Visas tiesības aizsargātas. Informācijas kopēšana un / vai lejupielāde, ar mērķi, lai pareizi izmantotu Meguiar's, Inc. produktu, ir atļauta ar nosacījumu,

Sīkāk

Document

Document 1. lpp. no 13 Drošības datu lapa saskaņā ar Regulas (EK) Nr. 1907/2006 II pielikumu 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators 1.2 Vielas vai

Sīkāk

Microsoft Word - LEAK_FINDER_Aerosol_BDS000155_16_ doc

Microsoft Word - LEAK_FINDER_Aerosol_BDS000155_16_ doc Ref.Nr. BDS000155_16_20120419 Nomaina BDS000155_20120418 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1. identifikators (FOOD PROCESSING SAFE ) Aerosols 1.2. Vielas vai maisījuma

Sīkāk

AB (akciju sabiedrība) Achema Drošības datu lapa saskaņā ar Regulas Nr. 1907/2006/EK (REACH), 2. pielikumu ar visiem vēlākajiem grozījumiem un papildi

AB (akciju sabiedrība) Achema Drošības datu lapa saskaņā ar Regulas Nr. 1907/2006/EK (REACH), 2. pielikumu ar visiem vēlākajiem grozījumiem un papildi 1. IEDAĻA Vielas / maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1. Produkta identifikators Maisījuma preces nosaukums Maisījuma sastāvdaļas: karbamīds un ūdens. Maisījuma komponenta identifikācija:

Sīkāk

RSU PowerPointa prezentācijas standarta sagatave

RSU PowerPointa prezentācijas standarta sagatave Profesionālās pilnveides seminārs ĶĪMISKO darba vides riska faktoru novērtēšana pārtikas ražošanas nozarē 05.10.2017, Rīga Pārtikas ražošanas nozarei raksturīgākie darba procesi un tajos izmantotās ķīmiskās

Sīkāk

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________ 1.SADAĻA - VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS / UZŅĒMUMA IDENTIFICĒŠANA 1.1. Produkta identifikators Produkta nosaukums: Modeļa kods: A15343A 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas

Sīkāk

Atbilst Regulas (EK) Nr. 1907/2006 (REACH) II pielikumam Kem-Kromik 165 Alkyd Finish (Formerly known as SHERWIN A165) A165 DROŠĪBAS DATU LAPA 1. IEDAĻ

Atbilst Regulas (EK) Nr. 1907/2006 (REACH) II pielikumam Kem-Kromik 165 Alkyd Finish (Formerly known as SHERWIN A165) A165 DROŠĪBAS DATU LAPA 1. IEDAĻ DROŠĪBAS DATU LAPA 1. IEDAĻA Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Produkta nosaukums Produkta kods 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas

Sīkāk

sd_-_BRUNOX(R)_EPOXY_Spray_(LV)1

sd_-_BRUNOX(R)_EPOXY_Spray_(LV)1 Lpp.: 1/11 1 Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana Produkta identifikators Produkta nosaukums tirgū: BRUNOX Epoxy Spray Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un

Sīkāk

sd_-_BRUNOX(R)_EPOXY_bulk_(LV)1

sd_-_BRUNOX(R)_EPOXY_bulk_(LV)1 Lpp.: 1/10 1 Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana Produkta identifikators Produkta nosaukums tirgū: BRUNOX Epoxy Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un tādi,

Sīkāk

Document

Document 1. lpp. no 24 Drošības datu lapa saskaņā ar Regulas (EK) Nr. 1907/2006 II pielikumu 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators 1.2 Vielas vai

Sīkāk

Document

Document 1. lpp. no 16 Drošības datu lapa saskaņā ar Regulas (EK) Nr. 1907/2006 II pielikumu 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators 1.2 Vielas vai

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 2018. 2019. gada kampaņa «Turi grožos bīstamās vielas» Renārs Lūsis Valsts darba inspekcijas direktors Kas ir bīstamas vielas? Jebkura viela (gāze, šķidrums vai cieta viela), kas apdraud darbinieku drošību

Sīkāk

1

1 Latvijas Republika PĀVILOSTAS NOVADA DOME Adrese Dzintaru iela 73, Pāvilosta, Pāvilostas novads, LV3466 Tālrunis 63498261, fakss 63484567 APSTIPRINĀTI ar Pāvilostas novada domes 24.11. 2011. lēmumu (prot.

Sīkāk

R4BP 3 Print out

R4BP 3 Print out Biocīda raksturojuma kopsavilkums Produkta nosaukums: Tanalith E 3475 Produkta veids(-i): 08 pv - Koksnes konservanti Atļaujas numurs: LV205/MR/006 Biocīdu reģistra vienuma atsauces numurs (R4BP 3): LV-002437-0000

Sīkāk

1

1 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1. identifikators SILICONE OIL FPS Aerosols 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un tādi, ko neiesaka izmantot

Sīkāk

untitled

untitled Page 1 of 11 International Paint Ltd. Drošības datu saraksts EGP96X Interseal 1052 Billington Buff Part A Versija Nr. 2 Pēdējās pārskatīšanas datums 29/11/11 Atbilst Regulas (EK) Nr. 1907/2006 (REACH),

Sīkāk

untitled

untitled Page 1 of 11 International Paint Ltd. Drošības datu saraksts THB866 INTERLINE 944 EPOXY TANK LINING BOW BLUE BASE Versija Nr. 4 Pēdējās pārskatīšanas datums 01/02/12 Atbilst Regulas (EK) Nr. 1907/2006

Sīkāk

sdb_Z STIHLCP200_-_STIHL_Universâlais_tîrîðanas_lîdzeklis_Profi_CP_200_(LV)LA

sdb_Z STIHLCP200_-_STIHL_Universâlais_tîrîðanas_lîdzeklis_Profi_CP_200_(LV)LA Lpp.: 1/7 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Artikula numurs: 0782-516-9200 (1l) / 0782-516-9201 (10l) [18.12.2018] 1.2 Vielas vai maisījuma

Sīkāk

Document

Document 1. lpp. no 15 Drošības datu lapa saskaņā ar Regulas (EK) Nr. 1907/2006 II pielikumu 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators 1.2 Vielas vai

Sīkāk

RSU PowerPointa prezentācijas standarta sagatave

RSU PowerPointa prezentācijas standarta sagatave Profesionālās pilnveides seminārs ĶĪMISKO darba vides riska faktoru novērtēšana metālapstrādē 22.08.2017, Rīga Ķīmisko vielu un produktu radītā riska novērtēšana Inese Mārtiņsone Darba drošības un vides

Sīkāk

untitled

untitled Page 1 of 11 International Paint Ltd. Drošības datu saraksts HYZ912 INTERFINE 629HS RAL 7038 PART A Versija Nr. 3 Pēdējās pārskatīšanas datums 31/01/12 Atbilst Regulas (EK) Nr. 1907/2006 (REACH), II Pielikuma

Sīkāk

Document

Document 1. lpp. no 13 Drošības datu lapa saskaņā ar Regulas (EK) Nr. 1907/2006 II pielikumu 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators 1.2 Vielas vai

Sīkāk

Page 1 of 10 International Paint Ltd. Atbilst Regulas (EK) Nr. 1907/2006 (REACH), II Drošības datu saraksts HGA371 INTERZONE 2000 ACCELERATOR Versija

Page 1 of 10 International Paint Ltd. Atbilst Regulas (EK) Nr. 1907/2006 (REACH), II Drošības datu saraksts HGA371 INTERZONE 2000 ACCELERATOR Versija Page 1 of 10 International Paint Ltd. Atbilst Regulas (EK) Nr. 1907/2006 (REACH), II Drošības datu saraksts HGA371 INTERZONE 2000 ACCELERATOR Versija Nr. 4 Pēdējās pārskatīšanas datums 23/08/12 1. IEDAĻA.

Sīkāk

sdb_Z STIHLCS100_-_STIHL_Akmens_un_fasâþu_tîrîðanas_lîdzeklis_CS_100_(LV)LA

sdb_Z STIHLCS100_-_STIHL_Akmens_un_fasâþu_tîrîðanas_lîdzeklis_CS_100_(LV)LA Lpp.: 1/7 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Artikula numurs: 0782-516-9500 (5l) [22.01.2019] 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie

Sīkāk

untitled

untitled International Paint Ltd. Atbilst Regulas (EK) Nr. 1907/2006 (REACH), II. Drošības datu saraksts PHX67N Interthane 990 Light Sea Grey Versija Nr. 4 Pēdējās pārskatīšanas datums 12/03/14 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma

Sīkāk

Document

Document 1. lpp. no 13 Drošības datu lapa saskaņā ar Regulas (EK) Nr. 1907/2006 II pielikumu 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators 1.2 Vielas vai

Sīkāk

Polija

Polija Braukšanas ierobežojumi Polijā 2019. gadā Vispārējie ierobežojumi pilnu masu virs 12t Visaptverošs (visā valstī) no plkst. 18.00-22.00 dienu pirms valsts noteiktas svētku dienas(-ām). Aizliegums attiecināms

Sīkāk

Document

Document 1. lpp. no 15 Drošības datu lapa saskaņā ar Regulas (EK) Nr. 1907/2006 II pielikumu 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators 1.2 Vielas vai

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, C(2019) 930 final ANNEX PIELIKUMS dokumentam Komisijas Deleģētais lēmums, ar ko saskaņā ar Eiropas Parlamenta un

EIROPAS KOMISIJA Briselē, C(2019) 930 final ANNEX PIELIKUMS dokumentam Komisijas Deleģētais lēmums, ar ko saskaņā ar Eiropas Parlamenta un EIROPAS KOMISIJA Briselē, 15.2.2019. C(2019) 930 final ANNEX PIELIKUMS dokumentam Komisijas Deleģētais lēmums, ar ko saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2003/87/EK 2021.-2030. gada periodam

Sīkāk

Produkta nosaukums: Metazamix Herbicide DROŠĪBAS DATU LAPA DOW AGROSCIENCES DANMARK A/S Drošības datu lapa saskaņā ar Reg. (ES) Nr. 2015/830 Pārskatīš

Produkta nosaukums: Metazamix Herbicide DROŠĪBAS DATU LAPA DOW AGROSCIENCES DANMARK A/S Drošības datu lapa saskaņā ar Reg. (ES) Nr. 2015/830 Pārskatīš DROŠĪBAS DATU LAPA DOW AGROSCIENCES DANMARK A/S Drošības datu lapa saskaņā ar Reg. (ES) Nr. 2015/830 Izdrukas datums: DOW AGROSCIENCES DANMARK A/S aicina pilnībā izlasīt un izprast (M)DDL, jo visā dokumentā

Sīkāk

msds-OTTO-Cleaner-C(LV))

msds-OTTO-Cleaner-C(LV)) Lpp.: 1/9 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Vielas/ preparāta pielietojums Tīrītāji 1.3 Informācija par drošības datu lapas piegādātāju

Sīkāk

CR 90 Crystaliser Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mik

CR 90 Crystaliser Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mik Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mikroplaisu blīvēšana betonā Trīskārša aizsardzība pret ūdeni ir vairāk

Sīkāk

Civilās aizsardzības likums Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents izsludina šādu likumu: 1.pants. Likumā lietotie termini Likumā ir lietoti šādi te

Civilās aizsardzības likums Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents izsludina šādu likumu: 1.pants. Likumā lietotie termini Likumā ir lietoti šādi te Civilās aizsardzības likums Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents izsludina šādu likumu: 1.pants. Likumā lietotie termini Likumā ir lietoti šādi termini: 1) civilā aizsardzība organizatorisku, inženiertehnisku,

Sīkāk