10.klasei

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "10.klasei"

Transkripts

1 Kristīgā pasaule Reliģijas vēstures periodizācija Kristietības attīstība Viduslaiku filozofija un sholastika Cilvēks viduslaikos Latvijas un pasaules vēstures skolotājs, Dr.paed. Pāvels JURS

2 Reliģijas vēstures periodizācija... 1.grupa Pirmatnējo, aizvēstures tautu reliģija (reliģija nav atstājusi rakstus, par to spriež pēc arheoloģiskiem izrakumiem) 2.grupa Senās reliģijas 2.1. Senās Tuvo Austrumu reliģijas (Ēģipte, Mezopotāmija) 2.2. Senās Eiropas tautu reliģijas (baltu ciltis, senie romieši, grieķi, ģermāņi) 2.3. Helēniskās pasaules reliģijas (agrīnās kristietības laiks 323. ap 1. gs. p.m.ē., kad grieķu kultūrā ienākot Austrumu elementiem, veidojas eklektiskā kultūra) 2.4. Senās Amerikas reliģijas (maiji, acteki, inki u.c.) 2.5. Indas upes ielejas civilizāciju reliģijas 2.6. Senās Āfrikas reliģijas

3 Reliģijas vēstures periodizācija... 3.grupa Modernās reliģijas 3.1. Dienvidāzijas reliģijas (hinduisms, budisms, džainisms, sikhisms) 3.2. Austrumāzijas reliģijas (daoisms, konfūcisms, sanghjo, un sintō) 3.3. Tuvo Austrumu reliģijas (jūdaisms, kristietība, islāms) 3.4. Āfrikas, Ziemeļāzijas, Austrālijas un Ziemeļamerikas cilšu reliģijas, šamanisms 4.grupa Jaunās reliģiskās kustības (eklektiskās konfesijas, sektas, brālības u.tml.)

4 Diskusijai... Kas ir kristietības pamatā? Vai Dievs eksistē? Vai kristietība ir nepieciešama? Kas ir īstens kristietis? Kāpēc pastāv labais un ļaunais? Kas ir Dievs? Kāda ir mana vieta uz šīs pasaules, kāda ir mana misija?

5 Senās Kristīgās baznīcas šķelšanās... Kristīgās baznīcas sākumi Austrumromas un Rietumromas impērijas dibināšana 4.gs. Senās kristīgās baznīcas šķelšanās 1054.g. Austrumu pareizticīgā baznīca Reformācija 16.gs. Senā baznīca Rietumu katoļu baznīca Romas katolicisms Protestantisms

6 Kristīgās baznīcas shematiskā attīstība...

7 Kristietība... Senebreju reliģija un vēsture tiek atspoguļota Vecajā Derībā (Mozus grāmatas tika pabeigtas 5.gs. p.m.ē.). Veco derību kā vēstures avotu pēta Bībeles arheoloģija. Kristīgās ticības sākumi attiecināmi uz Romas imperatoru Oktiviāna Augusta un Tibērija laiku. Kristietība veidojās kā jauns virziens jūdaismam, bet drīz no tā nošķīrās. Kristietība ir monoteiska, kur saknes meklējamas jūdaisma (senebreju reliģija). Dievs ir transcendentāls. Viņš ir radījis pasauli, kur ir noteikts sākums un pienāks arī beigas. Cilvēka morāli veido darbs, izglītība un reliģiskā audzināšana.

8 Kristietība... Kristietības veiksmīgās attīstības pamatā ir relatīvā brīvība, kuru tā baudīja Senās Romas impērijas laikā. Romieši bija visai toleranti pret citām tautu reliģijām. Kristietības izplatīšanu turpināja 12 apustuļi un kristietības piekritēju vidus strauji palielinājās. Varas iestādēm kristietība nebija pa prātam 70.g. tiek sagrauts otro reizi Jeruzalemes templis (imperatora Tita vadībā). Jo vairāk mūs nogalina, jo mūsu kļūst vairāk. Mocekļu asinis ir kristiešu sēkla. /teologs Kvints Tertulliāns 3.g.s sākums/

9 Teocentrisms Dievs... Visa esošā Radītājs un Kungs, savā dižumā un varenībā nesalīdzināmi pārāks par visu dzīvo radību. Mūžīgs, bezgalīgs, izpaužas kā kosmiskā kārtība (Logoss). Trīsvienīgs (Dievs Tēvs Dievs Dēls Dievs Svētais Gars). Pats būdams ārpus pasaules, tomēr ir visu redzošs un visur klātesošs. Neraugoties uz cilvēka grēcīgumu, vēlas cilvēku no šī grēka atbrīvot (pestīt). Kā Jēzus uzņemas ciešanas par visiem cilvēces grēkiem.

10 Teocentrisms cilvēks... Sastāv no dvēseles, gara (dievišķā dzirksts) un ķermeņa. Radīts, lai gudri saimniekotu uz Zemes, pārvaldītu to. Sākotnējā grēkā pazaudējis saskaņu ar Dievu, apzinās to un dzīvo bailēs no mūžīgās bojāejas. Mērķis ar ticību, cerību un mīlestību uz Dievu - iemantot Dieva valstību. Visi cilvēki ir vienlīdzīgi, jo visi radīti kā dieva bērni, visi ir grēkojuši, un Kristus ir miris par visiem.

11 Pasaule teocentriskajā pasaules ainā Pasaule, daba, sabiedrība Dieva radīta, bet līdz ar cilvēku degradējusies un cieš no cilvēka grēka. Līdz ar cilvēku pēc pastardienas tiks pārveidota par Dieva valstību. Daba nav dievišķa, tāpat arī cilvēka ķermenis, ļaunums rodas, kad cilvēks tos sāk izmantot savtīgi. Valsts līdzeklis, kā risināt pasaulīgās problēmas. Baznīca veids kā meklēt dialogu ar Dievu

12 Kristietība bija kā jauna sociālā morāle Svētīgi garā nabagi, jo tiem pieder Debesu valstība. Kristieši apvienojās kopienās draudzēs. Baznīcas pārvaldes sāka veidoties 2.gs. Katrā draudzē bija savas amatpersonas garīdznieki jeb klēri. Viņi ievēlēja arī bīskapus (grieķu val. episkopos uzraugs ). Savukārt bīskapi vēlēja patriarhu (grieķu val. pater tēvs, archaios sens ), kas sākotnēji bija augstākā amatpersona. Vēlāk pretenzijas, saukties par pāvestu (grieķu val. pappas tēvs ) un palielināt savu ietekmi, izvirzīja Leons I Lielais ( )

13 Kristietības legalizācija... Kristietību faktiski legalizēja Romas imperators Konstantīns 313.gadā ar Milānas ediktu (latīņu val. edictum paziņojums, rīkojums ), kas paredzēja brīvību kristiešiem un īpašu atgriešanu. Romas imperators Teodosijs I ( ) padarīja kristietību par vienīgu un oficiālo valsts reliģiju. Tad aizsākās darbs pie kristietības mācības formulēšanas Jaunā derība (27 sacerējumi un 4 evaņģēliji), kuru pilnīgi apstiprināja 419.gadā. Cēzars Flāvijs Valērijs Konstantīns Augusts Flāvijs Teodosijs

14 Kristietības izplatība Konstantīna I laikā (4.gs.)...

15 Kristietības izplatība...

16 Kristietības veidošanas līkloči... Baznīca, iegūstot absolūto varu, sāka nodoties laicīgiem netikumiem, kas daudzajiem kristiešiem nebija pieņemami, un ar Lielo tautu staigāšanu nomocītie cilvēki sāka dibināt un iesaistīties klosteros. Pirmo klosteru nodibināja Nursijas Benedikts 529.gadā un sāka piekopt askētismu. Lūdzies un strādā Ora et labora. Kad kristietība kļuva par vienīgo un oficiālo reliģiju, tika nodibināta katoliskā (grieķu val. katholikos universāls, vispārējs ) baznīca.

17 Kristietības šķelšanās... Kristiešu pirmo šķelšanos iezīmē domstarpības par Svēto Trīsvienību un dogmu (latīņu val. dogma tēze, kas tiek atzīta par dievišķas izcelsmes nemainīgu patiesību ) atšķirības starp jūdaismu un kristietību. Parādījās atšķirības starp Rietumbaznīcu (pāvests) un Austrumbaznīcu (patriarhs), kas faktiski bija nevis ideoloģiskā, bet gan laicīgā cīņa par varu. Rezultātā 1054.g. notika Lielā shizma (baznīcas šķelšanās - ekskomunikācija), kas juridiski beidzās 1965.gadā.

18 Viduslaiku filozofija apskats... Viduslaiku filozofija pirmkārt ir filozofijas un teoloģijas savienošana, jo tās pamatu veido kristīgā mācība, kuru nepieciešams aizstāvēt un pamatot. Tādēļ viena no viduslaiku filozofijas svarīgākām tēmām ir jautājums par ticības un zināšanu attiecībām, un ar to saistītais mēģinājums pārvarēt šķietami nesavienojamo Atklāsmes patiesības un filozofiska izziņas pretstatu.

19 Viduslaiku filozofija sākums... Viduslaiku filozofijas sākums iezīmējas ar 529.g., kad Bizantijas imperators Justiniāns I slēdz Platona akadēmiju. Tai pašā gadā nodibināts lielākais mūku ordenis benediktieši. Klosteris kļūst par mācību iestādi un garīgo centru. Eiropa sākas kristietības izplatīšanās.

20 Pirmais periods... Pirmais periods (ap g.) vēl daļēji saistīts ar antīko kultūru. Tās nozīmīgais pārstāvis ir Aurēlijs Augustīns, kurš radījis viduslaiku filozofijas pamatnostādnes. Eiropas viduslaiku teoloģiski filozofisko mācību sauc par sholastiku (latīņu val. schola skola), ar šo jēdzienu izprot arī ticības pamatošanas veidu.

21 Sholastikas iedalījums... Agrīnā sholastika (ap g) Izveidojās sholastiskā metode un radās padziļināta interese par Aristoteļa darbiem, kuri šajā laikā kļuva pazīstami. Dižās sholastikas periods (ap g.) Uzplaukumu laiks. Tam raksturīga Aristoteļa pārējo darbu iepazīšana un mēģinājums savienot Aristoteļa filozofiju ar kristīgajiem uzskatiem (Akvīnas Toms). Vēlīnais sholastikas periods (ap g.) Sākas sholastikas noriets.

22 Universālijas... Viena no galvenajām viduslaiku filozofijas problēmām ir strīds par universālijām. Tā centrā ir jautājums - vai vispārīgi jēdzieni pastāv paši par sevi, vai tie ir tikai domāšanas un valodas rezultāts? Sholastikas attīstībā liela nozīme bija universitāšu dibināšanai (12.gs.), kas kļuva par garīgās dzīves centriem.

23 Svētais Augustīns... Aurēlijs Augustīns (354.g. 430.g.) ietekmējies no Platona idejām veicina uzskatu, ka visam esošajām ir dievišķa sākotne Kristietība ir ikvienas patiesības avots Prāts un ticība ir nešķirami saistīti Sevi ir jāiepazīst no iekšienes, lai nonāktu pie Dieva

24 Izglītības pamats... Vispārējās audzināšanas un izglītības pamatā viduslaikos bija septiņu brīvo mākslu sistēma (septem artes liberales), kas aptvēra visu ar teoloģiju nesaistīto mācību saturu. Zemākā pakāpe Ietvēra tā saucamās runājošās mākslas (gramatika, dialektika un retorika) Augstākā pakāpe Ietvēra tā saucamās rēķinošās mākslas (mūzika, aritmētika, ģeometrija un astronomija)

25 Akvīnas Toms ( g.) gs. saasinājās pretrunas starp laicīgo varu un garīgo notika savstarpējās sadursmes. Sholastika stiprināja baznīcas pozīcijas. Nekas materiāls nevar pastāvēt bez augstākās būtnes (Dievs) Palīdzēt indivīdiem sasniegt ētisko tikumu Valsts vara ir no Dieva un baznīca stāv pāri visam Baznīca gatavo nākamai garīgai dzīvei Ticība un prāts ir harmoniski vienoti

26 Cilvēks telpā un laikā viduslaikos... Cilvēkam bija jābūt pazemīgam, jo visu noteica baznīca. Cilvēki visu mūžu dzīvoja vienā vietā praktiski nebija mobili. Visa pasaule bija duāla (kristīgie un nekristīgie). Viduslaiku (īpaši agrajos) cilvēks bija ļoti aizspriedumains, māņticīgs un visai neizglītots. Cilvēkam telpas izjūta vairāk bija vertikāla (attiecības ar Dievu) nekā horizontāla (attiecības ar kaimiņiem). Izpratne par laiku un telpu mainījās līdz ar krusta kariem un aktīvo tirdzniecību ( gs.).

27 Noslēgumā...

10.klasei

10.klasei Par mācību priekšmetu vēsturi... Latvijas un pasaules vēstures skolotājs, Dr.paed. Pāvels JURS www.pavelsjurs.lv Vēsture ir zinātne, kas pēta cilvēku sabiedrības attīstību un šīs attīstības posmus no tālas

Sīkāk

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4 Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits 29.10.2017-05.11.2017 no 459 ir 05.11.2017-12.11.2017 no 459 ir 12.11.2017-19.11.2017 no 459 ir 19.11.2017-26.11.2017

Sīkāk

Reliģiskā un racionālā domāšanas ceļa izvēles modelis

Reliģiskā un racionālā domāšanas ceļa izvēles modelis Reliģiskā jeb racionālā domāšanas ceļa izvēles modelis. Aigars Atvars, Biomehānikas un fizikālo pētījumu institūts, Rēzekne, Maskavas iela 22-1, LV-4604 Baznīcās parasti māca, ka pirms problēmas risināšanas

Sīkāk

Klasicisms 18

Klasicisms 18 Astra Ziemele Viduslaiki Metodiskais materiāls Kulturoloģijā 2015 Viduslaiki Romas baznīca nekad nav kļūdījusies un nekļūdīsies, jo tā ir ierakstīts Svētajos Rakstos. I. Viduslaiki vidus laiks starp antīko

Sīkāk

2. TĒMA JANVĀRIS STARP LUKTURIEM Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 1:9 18, Apd 7:54 60, Mt 12:8, 2Moz 20:11, Dan 10:5, 6, Atkl 1:20,

2. TĒMA JANVĀRIS STARP LUKTURIEM Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 1:9 18, Apd 7:54 60, Mt 12:8, 2Moz 20:11, Dan 10:5, 6, Atkl 1:20, 2. TĒMA 5. 11. JANVĀRIS STARP LUKTURIEM Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 1:9 18, Apd 7:54 60, Mt 12:8, 2Moz 20:11, Dan 10:5, 6, Atkl 1:20, Atkl 2:1 7. ATMIŅAS PANTS: Kam ausis, lai dzird, ko

Sīkāk

PĒRS GRUNNANS MĪLESTĪBA, PATIESĪBA, UN ŽĒLASTĪBA KĀDS IR DIEVS? Neredzamais Dievs ir ļāvis mums Sevi iepazīt caur Bībeli un Jēzu Kristu. Mēs nekad pa

PĒRS GRUNNANS MĪLESTĪBA, PATIESĪBA, UN ŽĒLASTĪBA KĀDS IR DIEVS? Neredzamais Dievs ir ļāvis mums Sevi iepazīt caur Bībeli un Jēzu Kristu. Mēs nekad pa KĀDS IR DIEVS? Neredzamais Dievs ir ļāvis mums Sevi iepazīt caur Bībeli un Jēzu Kristu. Mēs nekad pa īstam nespēsim izprast Viņa varenumu. Kas ir Tā Kunga Garam noteicis tā apjomu? (Jes. 40:13). Dieva

Sīkāk

Saturs Krājuma sastādītāja priekšvārds (J.Pleps) Profesors Edgars Meļķisis (E.Danovskis) Kristāla pūce (I.Ziemele) Atmiņu mirkļi (D.

Saturs Krājuma sastādītāja priekšvārds (J.Pleps) Profesors Edgars Meļķisis (E.Danovskis) Kristāla pūce (I.Ziemele) Atmiņu mirkļi (D. Saturs Krājuma sastādītāja priekšvārds (J.Pleps)... 10 Profesors Edgars Meļķisis (E.Danovskis)... 12 Kristāla pūce (I.Ziemele)... 15 Atmiņu mirkļi (D.Rezevska)... 17 I nodaļa. Tiesību filozofija No tiesību

Sīkāk

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādāts ESF Darbības programmas 2007. - 2013.gadam Cilvēkresursi

Sīkāk

SAUCIENS UZ PAKLAUSIBU

SAUCIENS UZ PAKLAUSIBU SAUCEINS UZ PAKLAUSĪBU Tu vari sekot drūmiem, nolemtiem sludinātājiem jeb arī pievienoties grupai, kas lūdz pēc atmodas. Reimars A.C.Šulcs VAI BŪS ATMODA VISĀ PASAULĒ? #216 Ak, kaut Tu pāršķeltu debesis

Sīkāk

6. TĒMA FEBRUĀRIS DIEVA APZĪMOGOTIE ĻAUDIS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 7; 2Pēt 3:9 14, 5Moz 8:11 17; Atkl 14:4, 5, 12; Atkl 17:

6. TĒMA FEBRUĀRIS DIEVA APZĪMOGOTIE ĻAUDIS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 7; 2Pēt 3:9 14, 5Moz 8:11 17; Atkl 14:4, 5, 12; Atkl 17: 6. TĒMA 2. 8. FEBRUĀRIS DIEVA APZĪMOGOTIE ĻAUDIS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 7; 2Pēt 3:9 14, 5Moz 8:11 17; Atkl 14:4, 5, 12; Atkl 17:5; Rom 3:19 24. 40 ATMIŅAS PANTS: Šie ir tie, kas nāk

Sīkāk

XV nodaļa: Evaņģēlijs ir spēks (Rom 1:16) [b] Šajā nodaļā: Vai Bībeles liecība ir uzticama - Bībele salīdzinājumā ar citām svētajām grāmatām - Kurš Di

XV nodaļa: Evaņģēlijs ir spēks (Rom 1:16) [b] Šajā nodaļā: Vai Bībeles liecība ir uzticama - Bībele salīdzinājumā ar citām svētajām grāmatām - Kurš Di XV nodaļa: Evaņģēlijs ir spēks (Rom 1:16) [b] Šajā nodaļā: Vai Bībeles liecība ir uzticama - Bībele salīdzinājumā ar citām svētajām grāmatām - Kurš Dievs darbojās mūsu pasaulē - Ko Dievs un ko Bībele dara

Sīkāk

# Aicinati paklausibai

# Aicinati paklausibai SAUCEINS UZ PAKLAUSĪBU "Kas no jums ir bez grēka " # 226 Reimars A.C.Šulcs Tiesāt vai netiesāt "Netiesājiet, lai jūs netopat tiesāti" (Mat. 7:1) Kalna sprediķī, Jēzus teica: "Netiesājiet, lai jūs netopat

Sīkāk

3. TĒMA JANVĀRIS DIEVS VAI NAUDA? Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps. 33:6-9; Mat. 19:16-22; 1. Pēt. 1:18; Ebr. 2:14, 15; 2. Moz. 9:14

3. TĒMA JANVĀRIS DIEVS VAI NAUDA? Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps. 33:6-9; Mat. 19:16-22; 1. Pēt. 1:18; Ebr. 2:14, 15; 2. Moz. 9:14 3. TĒMA 13. 19. JANVĀRIS DIEVS VAI NAUDA? Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps. 33:6-9; Mat. 19:16-22; 1. Pēt. 1:18; Ebr. 2:14, 15; 2. Moz. 9:14; Ps. 50:10. ATMIŅAS PANTS: Tādēļ arī Dievs viņu paaugstināja

Sīkāk

Microsoft Word - Dievkalpkartibamajaslapa.docx

Microsoft Word - Dievkalpkartibamajaslapa.docx DIEVKALPOJUMA KĀRTĪBA LELB TALSU DRAUDZĒ Ienākot baznīcā cilvēkam, kurš vēl nav kļuvis par kristieti, rodas jautājums - kāpēc dievkalpojums notiek tā un ne citādi? Kāda nozīme un jēga vārdiem un darbībām,

Sīkāk

10.klasei

10.klasei Latvijas un pasaules vēstures skolotājs, Dr.paed. Pāvels JURS www.pavelsjurs.lv Aizvēstures posms Par aizvēsturi... Apzīmējums aizvēsture ir laika posms no cilvēka rašanās brīža līdz pirmās civilizācijas

Sīkāk

KATOLISKĀS BAZNĪCAS ĪSS KATEHISMS RĒZEKNES - AGLONAS DIECĒZES KŪRIJA 2016

KATOLISKĀS BAZNĪCAS ĪSS KATEHISMS RĒZEKNES - AGLONAS DIECĒZES KŪRIJA 2016 KATOLISKĀS BAZNĪCAS ĪSS KATEHISMS RĒZEKNES - AGLONAS DIECĒZES KŪRIJA 2016 IKDIENIŠĶĀS LŪGŠANAS SVĒTĀ KRUSTA ZĪME Dieva Tēva un Dēla, un Svētā Gara vārdā. Āmen. KUNGA LŪGŠANA JEB TĒVS MŪSU Tēvs mūsu, kas

Sīkāk

6. TĒMA MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm

6. TĒMA MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm 6. TĒMA 4. 10. MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm 1:24 27; Gal 5:24. ATMIŅAS PANTS: Liec mani kā zīmogu

Sīkāk

8. TĒMA FEBRUĀRIS SĀTANS SAKAUTS IENAIDNIEKS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl. 12, 1Moz 3:15, Jes 14:12 15, Dan 7:23 25, 2tes 2:8

8. TĒMA FEBRUĀRIS SĀTANS SAKAUTS IENAIDNIEKS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl. 12, 1Moz 3:15, Jes 14:12 15, Dan 7:23 25, 2tes 2:8 8. TĒMA 16. 22. FEBRUĀRIS SĀTANS SAKAUTS IENAIDNIEKS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl. 12, 1Moz 3:15, Jes 14:12 15, Dan 7:23 25, 2tes 2:8 12, Atkl 13:13, 14, Atkl 19:20. ATMIŅAS PANTS: Viņi

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Pasaules valstu izglītības sistēmas Japāna Vēsturisks apskats Skolu sistēmas aizsākumi Japānā no 1603 gada. Mācījās samuraju bērni, galvenais izglītības saturs bija konfuciānisma klasika, lielākā vērtības

Sīkāk

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi:

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: 13.04.2017., prot.nr.5, 2. 2014.gada 15.maijā Izdots saskaņā

Sīkāk

Pērs Anderss Grunnans MĪLESTĪBA, PATIESĪBA UN ŽĒLASTĪBA Kristīgais Katehisms Luterisma mantojuma fonds Rīga, 2010

Pērs Anderss Grunnans MĪLESTĪBA, PATIESĪBA UN ŽĒLASTĪBA Kristīgais Katehisms Luterisma mantojuma fonds Rīga, 2010 Pērs Anderss Grunnans MĪLESTĪBA, PATIESĪBA UN ŽĒLASTĪBA Kristīgais Katehisms Luterisma mantojuma fonds Rīga, 2010 UDK 284 Gr903 Per-Anders Grunnan, Kärlek, sanning och nåd kristen katekes Anno Domini 2000

Sīkāk

4. TĒMA JŪLIJS ŽĒLASTĪBA UN TAISNĪBA PSALMOS UN SAKĀMVĀRDOS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps 9:7 9, 13 20; Ps 82; Ps 101; Ps 146; Sp

4. TĒMA JŪLIJS ŽĒLASTĪBA UN TAISNĪBA PSALMOS UN SAKĀMVĀRDOS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps 9:7 9, 13 20; Ps 82; Ps 101; Ps 146; Sp 4. TĒMA 20. 26. JŪLIJS ŽĒLASTĪBA UN TAISNĪBA PSALMOS UN SAKĀMVĀRDOS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps 9:7 9, 13 20; Ps 82; Ps 101; Ps 146; Spam 10:4; Spam 13:23, 25; 30:7 9. ATMIŅAS PANTS: Spriediet

Sīkāk

c59561bf-3e71-42d9-a828-1d40eaea7b29.pdf

c59561bf-3e71-42d9-a828-1d40eaea7b29.pdf Nr. 6 (335) 2019. gada 31. marts Cīņa sekošanā Jēzum Ja kāds grib man sekot, tas lai aizliedzas pats sevi un ikdienas lai ņem savu krustu un seko man (Lk 9, 23). Mūsu ikdienas krusts droši vien ir nemitīga

Sīkāk

13. TĒMA DECEMBRIS KRISTĪGA DZĪVE Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Rom nod. ATMIŅAS PANTS: Kādēļ tu tiesā savu brāli? Un kādēļ

13. TĒMA DECEMBRIS KRISTĪGA DZĪVE Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Rom nod. ATMIŅAS PANTS: Kādēļ tu tiesā savu brāli? Un kādēļ 13. TĒMA 23. 29. DECEMBRIS KRISTĪGA DZĪVE Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Rom. 14.-16. nod. ATMIŅAS PANTS: Kādēļ tu tiesā savu brāli? Un kādēļ tu noniecini savu brāli? Mums visiem būs jāstājas

Sīkāk

Augsburgas ticības apliecība PRIEKŠVĀRDI ĶEIZARAM KĀRLIM V 1] Neuzvaramais valdniek, augstais ķeizar, visžēlīgais kungs! Jūsu ķeizariskā majestāte ir

Augsburgas ticības apliecība PRIEKŠVĀRDI ĶEIZARAM KĀRLIM V 1] Neuzvaramais valdniek, augstais ķeizar, visžēlīgais kungs! Jūsu ķeizariskā majestāte ir Augsburgas ticības apliecība PRIEKŠVĀRDI ĶEIZARAM KĀRLIM V 1] Neuzvaramais valdniek, augstais ķeizar, visžēlīgais kungs! Jūsu ķeizariskā majestāte ir izziņojusi valsts reihstāgu Augsburgā, lai spriestu

Sīkāk

AUGSTĀKĀ PREZIDIJA VĒSTĪJUMS, GADA MAIJS Tempļa svētības Apmeklējot templi, mēs varam iegūt jaunu garīguma pakāpi un miera sajūtu. Mani mīļie br

AUGSTĀKĀ PREZIDIJA VĒSTĪJUMS, GADA MAIJS Tempļa svētības Apmeklējot templi, mēs varam iegūt jaunu garīguma pakāpi un miera sajūtu. Mani mīļie br AUGSTĀKĀ PREZIDIJA VĒSTĪJUMS, 2015. GADA MAIJS Tempļa svētības Apmeklējot templi, mēs varam iegūt jaunu garīguma pakāpi un miera sajūtu. Mani mīļie brāļi un māsas, cik pateicīgs es esmu, ka šajā skaistajā

Sīkāk

3

3 ESF projekts Profesionālajā izglītībā iesaistīto vispārizglītojošo mācību priekšmetu pedagogu kompetences paaugstināšana 2009/0274/1DP/1.2.1.1.2/09/IPIA/VIAA/003, ESS2009/88 E- K U L T U R O L O Ģ I JA

Sīkāk

7. TĒMA MAIJS MATEJA 24. UN 25. NODAĻA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Mat. 24:1 25, Atkl. 13:11 17, Mat. 7:24 27, Lūk. 21:20, Mat. 25

7. TĒMA MAIJS MATEJA 24. UN 25. NODAĻA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Mat. 24:1 25, Atkl. 13:11 17, Mat. 7:24 27, Lūk. 21:20, Mat. 25 7. TĒMA 12. 18. MAIJS MATEJA 24. UN 25. NODAĻA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Mat. 24:1 25, Atkl. 13:11 17, Mat. 7:24 27, Lūk. 21:20, Mat. 25:1 30. ATMIŅAS PANTS: Jo celsies viltus kristi un viltus

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 E.Petručeņa POZITĪVA BĒRNA AUDZINĀŠANA Psihologa un vecāku sadarbības ceļi... Robežas bērna audzināšanā. Pirms es apprecējos man bija sešas teorijas par bērnu audzināšanu, tagad man ir seši bērni un nevienas

Sīkāk

2015. gada jūnijs, jūlijs un augusts* Nr. 72 Slavēts Jēzus Kristus! Kas pasaulei ir nepieciešams? Tāpat mēs varam pajautāt, kas mums ir nepieciešams.

2015. gada jūnijs, jūlijs un augusts* Nr. 72 Slavēts Jēzus Kristus! Kas pasaulei ir nepieciešams? Tāpat mēs varam pajautāt, kas mums ir nepieciešams. 2015. gada jūnijs, jūlijs un augusts* Nr. 72 Slavēts Jēzus Kristus! Kas pasaulei ir nepieciešams? Tāpat mēs varam pajautāt, kas mums ir nepieciešams. Ar šādu jautājumu mēs varam griezties pie mūsu augstā

Sīkāk

1. Pirmais Vēstījums no Jaunavas Marijas Pirmdiena, 2010.g. 8.novembris, pl (mājās, pēc Dieva Žēlsirdības kronīša lūgšanas) (Paskaidrojums nākam

1. Pirmais Vēstījums no Jaunavas Marijas Pirmdiena, 2010.g. 8.novembris, pl (mājās, pēc Dieva Žēlsirdības kronīša lūgšanas) (Paskaidrojums nākam 1. Pirmais Vēstījums no Jaunavas Marijas Pirmdiena, 2010.g. 8.novembris, pl.15.30 (mājās, pēc Dieva Žēlsirdības kronīša lūgšanas) (Paskaidrojums nākamajiem pravietojumiem, kurus saņem vēl apslēpts pravietis,

Sīkāk

LATVIJAS UNIVERSITĀTE TEOLOĢIJAS FAKULTĀTE studiju virziena RELIĢIJA UN TEOLOĢIJA PĀRSKATS 2014./2015. akadēmiskais gads Studiju virziens akreditēts n

LATVIJAS UNIVERSITĀTE TEOLOĢIJAS FAKULTĀTE studiju virziena RELIĢIJA UN TEOLOĢIJA PĀRSKATS 2014./2015. akadēmiskais gads Studiju virziens akreditēts n LATVIJAS UNIVERSITĀTE TEOLOĢIJAS FAKULTĀTE studiju virziena RELIĢIJA UN TEOLOĢIJA PĀRSKATS 2014./2015. akadēmiskais gads Studiju virziens akreditēts no 22.05.2013. līdz 22.05.2019. Studiju virziena vadītāja

Sīkāk

899. Es izvēlējos divpadsmit vienkāršus vīriešus - Svētajos Rakstos neizglītotus un nekompetentus - kas bija nabadzīgi zvejnieki Svētdiena, 2013.g. 1.

899. Es izvēlējos divpadsmit vienkāršus vīriešus - Svētajos Rakstos neizglītotus un nekompetentus - kas bija nabadzīgi zvejnieki Svētdiena, 2013.g. 1. 899. Es izvēlējos divpadsmit vienkāršus vīriešus - Svētajos Rakstos neizglītotus un nekompetentus - kas bija nabadzīgi zvejnieki Svētdiena, 2013.g. 1.septembris, pl.11.08 Mana mīļotā meita, kad Es staigāju

Sīkāk

HERBERTS GIRGENSONS MĀRTIŅA LUTERA KATEHISMA SKAIDROJUMS OTRAIS LŪGUMS Lai nāk Tava valstība. Ko tas nozīmē? Dieva valstība gan nāk bez mūsu lūgšana,

HERBERTS GIRGENSONS MĀRTIŅA LUTERA KATEHISMA SKAIDROJUMS OTRAIS LŪGUMS Lai nāk Tava valstība. Ko tas nozīmē? Dieva valstība gan nāk bez mūsu lūgšana, OTRAIS LŪGUMS Lai nāk Tava valstība. Ko tas nozīmē? Dieva valstība gan nāk bez mūsu lūgšana, pati no sevis; bet mēs lūdzam šajā lūgšanā, lai tā nāk arī pie mums. Kā tas notiek? Kad Debesu Tēvs mums dod

Sīkāk

Nr.21(230) gada 19. oktobris SVĒTĪGAIS PĀVESTS PĀVILS VI Svētdien, 19.oktobrī par svētīgu tiek izsludināts pāvests Pāvils VI. Viņš liecināja un

Nr.21(230) gada 19. oktobris SVĒTĪGAIS PĀVESTS PĀVILS VI Svētdien, 19.oktobrī par svētīgu tiek izsludināts pāvests Pāvils VI. Viņš liecināja un Nr.21(230) 2014. gada 19. oktobris SVĒTĪGAIS PĀVESTS PĀVILS VI Svētdien, 19.oktobrī par svētīgu tiek izsludināts pāvests Pāvils VI. Viņš liecināja un mācīja par mīlestību uz Kristu, mīlestību uz Baznīcu

Sīkāk

Bībele ir mūsu vīnadārzs. Tajā mums visiem būs strādāt un nopūlēties. /M. Luters/ Nr. 158 Jūnijs, 2017 Bībele ir mūsu vīnadārzs. Tajā mums visiem būs

Bībele ir mūsu vīnadārzs. Tajā mums visiem būs strādāt un nopūlēties. /M. Luters/ Nr. 158 Jūnijs, 2017 Bībele ir mūsu vīnadārzs. Tajā mums visiem būs Bībele ir mūsu vīnadārzs. Tajā mums visiem būs strādāt un nopūlēties. /M. Luters/ Nr. 158 Jūnijs, 2017 Bībele ir mūsu vīnadārzs. Tajā mums visiem būs strādāt un nopūlēties, tā reiz sacījis Dr. Mārtiņš

Sīkāk

Nr. 15 (321) gada 19. augusts augustā Dublinā notiek pasaules ģimeņu tikšanās, kurā piedalīsies pāvests Francisks. Šis pasākums atgādina

Nr. 15 (321) gada 19. augusts augustā Dublinā notiek pasaules ģimeņu tikšanās, kurā piedalīsies pāvests Francisks. Šis pasākums atgādina Nr. 15 (321) 2018. gada 19. augusts 21.-26. augustā Dublinā notiek pasaules ģimeņu tikšanās, kurā piedalīsies pāvests Francisks. Šis pasākums atgādina katram par savas ģimenes pieredzi. Dievs nācis mūs

Sīkāk

Nr. 1 (283) gada 8. janvāris TEZĒ DIENAS KATEDRĀLĒ Laika posmā no 28. decembra līdz 1. janvārim Rīgā viesojās tūkstošiem jauniešu no visas Eirop

Nr. 1 (283) gada 8. janvāris TEZĒ DIENAS KATEDRĀLĒ Laika posmā no 28. decembra līdz 1. janvārim Rīgā viesojās tūkstošiem jauniešu no visas Eirop Nr. 1 (283) 2017. gada 8. janvāris TEZĒ DIENAS KATEDRĀLĒ Laika posmā no 28. decembra līdz 1. janvārim Rīgā viesojās tūkstošiem jauniešu no visas Eiropas un arī no dažām citām ārvalstīm. Ierašanās mērķis

Sīkāk

Absolventi

Absolventi Latvijas lauku telpas attīstība vēsturiskā skatījumā Gatis Krūmiņš, dr.hist. 2014.gada 9.decembris Latvijas lauku telpas unikalitāte tās vēsturiskajā kontekstā Lauku telpas pārvaldības īpatnības Pēdējos

Sīkāk

VII nodaļa: Jaunās Derības izcelsme [b] Šajā nodaļā: Ko Vecā Derība vēstīja par Dieva nodomiem - Jēzus dzīve - Jēzus nāve - Apustuļu kalpošana - Apust

VII nodaļa: Jaunās Derības izcelsme [b] Šajā nodaļā: Ko Vecā Derība vēstīja par Dieva nodomiem - Jēzus dzīve - Jēzus nāve - Apustuļu kalpošana - Apust VII nodaļa: Jaunās Derības izcelsme [b] Šajā nodaļā: Ko Vecā Derība vēstīja par Dieva nodomiem - Jēzus dzīve - Jēzus nāve - Apustuļu kalpošana - Apustuļu liecība - Jaunās Derības sarakstīšana - Kas ir

Sīkāk

Liguma paraugs 2

Liguma paraugs 2 1.pants Līguma priekšmets 1.1. Saskaņā ar šī līguma noteikumiem pasūtītājs uzdod, un uzņēmējs uzņemas saistības veikt pasūtītājam objektā darbus, kas noteikti šajā līgumā, t.i. - pamatojoties uz tehnisko

Sīkāk

MAKETS.indd

MAKETS.indd Saturs Priekšvārds... 7 Aīda Rancāne ZIEMASSVĒTKU GRĀMATA VECĀKIEM UN SKOLOTĀJIEM I DAĻA LAIKS... 10 Gads. Saulgrieži... 10 Ziema vasara. Saules ceļš... 14 Svētku laiks. Svētie vakari... 16 Kalendārs.

Sīkāk

Liecības draudzei 5

Liecības draudzei 5 Еlena Vaita LIECĪBAS DRAUDZEIV LIECĪBAS DRAUDZEI NR. 31 VĒSTIS TELŠU SAPULCEI Bolderā, Kolorādo, 25.09.1881 Mīļie brāļi un māsas, kas pulcējaties Mičiganas telts sanāksmē: Šis aicinājums uzrakstīts Mičiganas

Sīkāk

2. tēma janvāris Iesākumā Sabata pēcpusdienai Nedēļas pētījumiem: Mat. 19:4, Īj. 38:4-7, 5. Moz. 32:10, 11, Ps. 19, Jāņa 1:1-13, Rom. 5:12, Jes

2. tēma janvāris Iesākumā Sabata pēcpusdienai Nedēļas pētījumiem: Mat. 19:4, Īj. 38:4-7, 5. Moz. 32:10, 11, Ps. 19, Jāņa 1:1-13, Rom. 5:12, Jes 2. tēma 7. 13. janvāris Iesākumā Sabata pēcpusdienai Nedēļas pētījumiem: Mat. 19:4, Īj. 38:4-7, 5. Moz. 32:10, 11, Ps. 19, Jāņa 1:1-13, Rom. 5:12, Jes. 66:22. Atmiņas pants: Viņā radītas visas lietas debesīs

Sīkāk

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc LATVIJAS VALSTS TERITORIJA Latvija ir valsts, kas atrodas Eiropas ziemeļaustrumos. Mūsu valsts ir viena no 3 Baltijas valstīm, tai ir 490 km gara jūras robeža gar Baltijas jūru un Rīgas jūras līci. Jūra

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Komunikācijas veidi un tās kritēriji transpersonālā vidē Profesore Agita Ābele Komunikācijas īpatnības dažādās vidēs Profesionālās darbības vide Sociālo vienaudžu vide Masu mēdiju vide Etiķete Etiķete

Sīkāk

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Ģeometriski mainīgas un nemainīgas sistēmas Stieņu sistēmu struktūras analīzes uzdevums ir noskaidrot, vai apskatāmā sistēma ir ģeometriski mainīga, vai nemainīga.

Sīkāk

7. tēma februāris Jēzus mācības un lielā cīņa Sabata pēcpusdienai Nedēļas pētījumiem: Mat. 11:29, Rom. 4:1-6, Mat. 13:3-8, 18-23, Mat. 7:21-27,

7. tēma februāris Jēzus mācības un lielā cīņa Sabata pēcpusdienai Nedēļas pētījumiem: Mat. 11:29, Rom. 4:1-6, Mat. 13:3-8, 18-23, Mat. 7:21-27, 7. tēma 6. 12. februāris Jēzus mācības un lielā cīņa Sabata pēcpusdienai Nedēļas pētījumiem: Mat. 11:29, Rom. 4:1-6, Mat. 13:3-8, 18-23, Mat. 7:21-27, Jēk. 2:17, Mat. 7:1-5. At m i ņ a s pa n t s : Nāciet

Sīkāk

237. Jaunava Marija: Laiks manam Dēlam nogādāt Viņa Dievišķās Žēlsirdības dāvanu Trešdiena, 2011.g. 2.novembris, pl Mans bērns, laiks, kad mans

237. Jaunava Marija: Laiks manam Dēlam nogādāt Viņa Dievišķās Žēlsirdības dāvanu Trešdiena, 2011.g. 2.novembris, pl Mans bērns, laiks, kad mans 237. Jaunava Marija: Laiks manam Dēlam nogādāt Viņa Dievišķās Žēlsirdības dāvanu Trešdiena, 2011.g. 2.novembris, pl.10.40 Mans bērns, laiks, kad mans Dēls nogādās Viņa Dievišķās Žēlsirdības Dāvanu, ir

Sīkāk

02/2016/LV Uzvarēt ar Kristu: Dievbijība un paļāvība Dievkalpojums Brazīlijā: Liecināt par ticību Katehisms: Sakramenti Jautājumi un atbildes: Dzīve p

02/2016/LV Uzvarēt ar Kristu: Dievbijība un paļāvība Dievkalpojums Brazīlijā: Liecināt par ticību Katehisms: Sakramenti Jautājumi un atbildes: Dzīve p 02/2016/LV Uzvarēt ar Kristu: Dievbijība un paļāvība Dievkalpojums Brazīlijā: Liecināt par ticību Katehisms: Sakramenti Jautājumi un atbildes: Dzīve pēc nāves New Apostolic Church International IEVADRAKSTS

Sīkāk

Mūžīgā ģimene — skolotāja rokasgrāmata

Mūžīgā ģimene — skolotāja rokasgrāmata Mūžīgā ģimene skolotāja rokasgrāmata Reliģija 200 Izdevusi Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca Soltleiksitijā, Jūtas štatā Būsim pateicīgi par atsauksmēm un labojumiem. Lūdzu, sūtiet atsauksmes, tai

Sīkāk

Nr. 12 (318) gada 17.jūnijs Dieva Tautas ticības apliecībai 50 Noslēdzot Ticības gadu, kas ritēja no gada 29. jūnija līdz gada 29. j

Nr. 12 (318) gada 17.jūnijs Dieva Tautas ticības apliecībai 50 Noslēdzot Ticības gadu, kas ritēja no gada 29. jūnija līdz gada 29. j Nr. 12 (318) 2018. gada 17.jūnijs Dieva Tautas ticības apliecībai 50 Noslēdzot Ticības gadu, kas ritēja no 1967. gada 29. jūnija līdz 1968. gada 29. jūnijam, svētīgais pāvests Pāvils VI nāca klajā ar Dieva

Sīkāk

GEN

GEN Eiropas Savienības Padome Briselē, 2015. gada 28. aprīlīx` (OR. en) 7119/15 Starpiestāžu lieta: 2015/0044 (NLE) VISA 93 COASI 27 LEĢISLATĪVIE AKTI UN CITI DOKUMENTI Temats: Nolīgums starp Eiropas Savienību

Sīkāk

Paļaujieties uz Dievu, tad ejiet un dariet Prezidents Henrijs B. Airings pirmais padomnieks Augstākajā Prezidijā gada pusgada Vispārējā konferen

Paļaujieties uz Dievu, tad ejiet un dariet Prezidents Henrijs B. Airings pirmais padomnieks Augstākajā Prezidijā gada pusgada Vispārējā konferen Paļaujieties uz Dievu, tad ejiet un dariet Prezidents Henrijs B. Airings pirmais padomnieks Augstākajā Prezidijā 2010. gada pusgada Vispārējā konference Svētdienas rīta sesija, 2010. gada 3. oktobrī Jūs

Sīkāk

K R I S T U S O T R Ā A T N Ā K Š A N A JĀŅA ATKLĀSMES GRĀMATA Svētīgs tas, kas lasa, un tie, kas klausās pravieša vēstījuma Vārdus un tur to, kas šei

K R I S T U S O T R Ā A T N Ā K Š A N A JĀŅA ATKLĀSMES GRĀMATA Svētīgs tas, kas lasa, un tie, kas klausās pravieša vēstījuma Vārdus un tur to, kas šei K R I S T U S O T R Ā A T N Ā K Š A N A JĀŅA ATKLĀSMES GRĀMATA Svētīgs tas, kas lasa, un tie, kas klausās pravieša vēstījuma Vārdus un tur to, kas šeit rakstīts; jo noliktais laiks ir tuvu (Atklāsmes 1:3).

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija Karitatīvā sociālā darbinieka praktiski nepieciešamās zināšanas darbā ar patvēruma meklētājiem Prof. Skaidrīte Gūtmane Latvijas Kristīgās akadēmijas rektore 1 Ir sākusies / turpinās LIELĀ Tuvo Austrumu

Sīkāk

DR. MĀRTIŅŠ LUTERS MAZAIS KATEHISMS UN LIELAIS KATEHISMS Otrais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs Tā Kunga, sava Dieva, vārdu 1 tukši un necienīg

DR. MĀRTIŅŠ LUTERS MAZAIS KATEHISMS UN LIELAIS KATEHISMS Otrais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs Tā Kunga, sava Dieva, vārdu 1 tukši un necienīg Otrais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs Tā Kunga, sava Dieva, vārdu 1 tukši un necienīgi lietot, jo Tas Kungs to nepametīs nesodītu, kas Viņa vārdu tukši un necienīgi lieto. Ko tas nozīmē? Mums būs

Sīkāk

Masu plānošanas pamati. Tēma 6

Masu plānošanas pamati. Tēma 6 Tēma #6 MEDIJU PLĀNOŠANAS PROCESS. Konstantīns Kuzikovs RISEBAA 2015 Sākotnējo datu izpēte Mediju plānošanas uzdevumu un mērķu formulēšana Mediju plāna izstrāde Brīfs/ galvenās veicamā darba vadlīnijas

Sīkāk

Microsoft Word - du_5_2005.doc

Microsoft Word - du_5_2005.doc 005, Pēteris Daugulis BŪLA (BINĀRĀS) FUNKCIJAS UN/VAI MATEMĀTISKĀ LOĢIKA Lietderīgi pētīt funkcijas, kuru argumenti un vērtības ir bināras virknes. Kopa {0,} tiek asociēta ar {jā, nē} vai {patiess, aplams}.

Sīkāk

02/2017/LV Jauna apgabala baznīca: Āfrikas dienvidi Dievkalpojums Austrālijā: Drošs enkurs Ievadraksts: Atpazīt Dievu un Viņa radīto Baznīcas mācība:

02/2017/LV Jauna apgabala baznīca: Āfrikas dienvidi Dievkalpojums Austrālijā: Drošs enkurs Ievadraksts: Atpazīt Dievu un Viņa radīto Baznīcas mācība: 02/2017/LV Jauna apgabala baznīca: Āfrikas dienvidi Dievkalpojums Austrālijā: Drošs enkurs Ievadraksts: Atpazīt Dievu un Viņa radīto Baznīcas mācība: Grēku piedošana un apustuļa amats New Apostolic Church

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja Dzīvo patstāvīgi un veselīgi Apzinās sevi, savas vēlmes un intereses, Spēj dzīvot patstāvīgi, saskaņā ar savām vērtībām, Saglabā un nostiprina savas garīgās

Sīkāk

Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009

Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009 Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009 Satura rādītājs Anotācija...3 Projekta mērķi...3 1. Statistikas dati...3 2. Informācijas analize...7 2.1. Alkohola

Sīkāk

untitled

untitled EUMC pārskata būtiskākie fakti Musulmaņi Eiropas Savienībā: Diskriminācija un islamofobija Šī kopsavilkuma tulkojums visās ES valodās ir sniegts informācijas nolūkā. Angļu valodas versija ir dominējošā.

Sīkāk

Microsoft Word - Ev.lut.banica un dk

Microsoft Word - Ev.lut.banica un dk Feldmanis R. Evaņģēliski luteriskā baznīca un dievkalpojums. - Rīga, 1976. - 94.lpp. Roberts Feldmanis Evaņģēliski luteriskā baznīca un dievkalpojums R. Feldmaņa veltījums (rokrakstā uz atsevišķām lapām):

Sīkāk

Jaunās Derības prasmīgi pārzināmo mācību rokasgrāmata skolotājiem

Jaunās Derības prasmīgi pārzināmo mācību rokasgrāmata skolotājiem Doktrīnu prasmīga pārzināšana Jaunās Derības mācību rokasgrāmata skolotājiem Izdevusi Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca Soltleiksitija, Jūtas štats Būsim pateicīgi par atsauksmēm un labojumiem.

Sīkāk

GEN

GEN Eiropas Savienības Padome Briselē, 2015. gada 20. oktobrī (OR. en) 12094/15 Starpiestāžu lieta: 2015/0198 (NLE) VISA 304 COLAC 93 LEĢISLATĪVIE AKTI UN CITI DOKUMENTI Temats: Nolīgums starp Eiropas Savienību

Sīkāk

LŪGŠANU GRĀMATA Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Sinode Rīga 2015

LŪGŠANU GRĀMATA Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Sinode Rīga 2015 LŪGŠANU GRĀMATA Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Sinode Rīga 2015 Ar Viņa Eminences Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta ALEKSANDRA svētību Grāmatas izdevums veltīts dievkalpojumu latviešu

Sīkāk

Es jums dodu jaunu bausli mīliet cits citu! Kā es esmu mīlējis jūs, tā arī jūs mīliet cits citu! /Jņ 13:34/ Nr. 141 Decembris, 2015 Kristīgajā baznīcā

Es jums dodu jaunu bausli mīliet cits citu! Kā es esmu mīlējis jūs, tā arī jūs mīliet cits citu! /Jņ 13:34/ Nr. 141 Decembris, 2015 Kristīgajā baznīcā Es jums dodu jaunu bausli mīliet cits citu! Kā es esmu mīlējis jūs, tā arī jūs mīliet cits citu! /Jņ 13:34/ Nr. 141 Decembris, 2015 Kristīgajā baznīcā tagad ir Adventes laiks. Tās ir četras ļoti zīmīgas

Sīkāk

LATVIJAS ZIŅAS REĢIONA PREZIDIJA VĒSTĪJUMS Svētības, ko saņemam, ik dienas studējot Svētos Rakstus V ienā no pirmajiem Mormona Grāmatā ietvertajiem st

LATVIJAS ZIŅAS REĢIONA PREZIDIJA VĒSTĪJUMS Svētības, ko saņemam, ik dienas studējot Svētos Rakstus V ienā no pirmajiem Mormona Grāmatā ietvertajiem st LATVIJAS ZIŅAS REĢIONA PREZIDIJA VĒSTĪJUMS Svētības, ko saņemam, ik dienas studējot Svētos Rakstus V ienā no pirmajiem Mormona Grāmatā ietvertajiem stāstiem ir vēstīts par to, kā pravietis Lehijs ar savu

Sīkāk

Microsoft Word - kn17p1.doc

Microsoft Word - kn17p1.doc Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtajā redakcijā 1.pielikums Ministru kabineta 2009.gada 6.janvāra noteikumiem Nr.17 Eiropas Sociālā fonda projekta iesnieguma veidlapa Projekta nosaukums: Darbības

Sīkāk

Zinātnes un reliģijas dialogs: formas un satura elementi

Zinātnes un reliģijas dialogs: formas un satura elementi 1 Zinātnes un reliģijas dialogs: formas un satura elementi The Dialogue Science and Religion: Elements of Matter and Form Dzintars Edvīns Bušs filozofs Tālr.29168793, e-pasts: dzintars.bush@inbox.lv Rakstā

Sīkāk

GAISMAS TAKA Rēzeknes - Aglonas diecēzes un Rēzeknes Latgaliešu kultūras biedrības laikraksts Nr. 1 (80), gada janvāris Pāvests Francisks: Šī ir

GAISMAS TAKA Rēzeknes - Aglonas diecēzes un Rēzeknes Latgaliešu kultūras biedrības laikraksts Nr. 1 (80), gada janvāris Pāvests Francisks: Šī ir GAISMAS TAKA Rēzeknes - Aglonas diecēzes un Rēzeknes Latgaliešu kultūras biedrības laikraksts Nr. 1 (80), 2014. gada janvāris Pāvests Francisks: Šī ir patiesa Trīsvienības atklāšanās, kas apliecina Jēzus

Sīkāk

02/2019/LV Apmeklējums Indonēzijā Ievadraksts: neaizmirst apsolījumu Dievkalpojums: bagāts Kristū Baznīcas mācība: Kristus baznīca New Apostolic Churc

02/2019/LV Apmeklējums Indonēzijā Ievadraksts: neaizmirst apsolījumu Dievkalpojums: bagāts Kristū Baznīcas mācība: Kristus baznīca New Apostolic Churc 02/2019/LV Apmeklējums Indonēzijā Ievadraksts: neaizmirst apsolījumu Dievkalpojums: bagāts Kristū Baznīcas mācība: Kristus baznīca New Apostolic Church International IEVADRAKSTS Neaizmirst apsolījumu Mīļie

Sīkāk

Mobila Satura pakalpojumu kodeksa projekts

Mobila Satura pakalpojumu kodeksa projekts Mobilo satura pakalpojumu kodekss 1. Ievads 1.1 Satura pakalpojumu piedāvājums arvien paplašinās, ko veicina straujā mobilo tehnoloģiju attīstība un mobilo sakaru Lietotāju augošā vajadzība pēc aizvien

Sīkāk

DecembriS Pašizmaksa 0.30 Ls LATVIJAS BAPTISTU DRAUDŽU SAVIENĪBA Par ko priecāties? Visi 13 Baltijas Pastorālā institūta studenti, pārvarot da

DecembriS Pašizmaksa 0.30 Ls LATVIJAS BAPTISTU DRAUDŽU SAVIENĪBA Par ko priecāties? Visi 13 Baltijas Pastorālā institūta studenti, pārvarot da DecembriS 2008 70 Pašizmaksa 0.30 Ls LATVIJAS BAPTISTU DRAUDŽU SAVIENĪBA Par ko priecāties? Visi 13 Baltijas Pastorālā institūta studenti, pārvarot dažādas grūtības, ir turpinājuši mācības un decembrī

Sīkāk

Zinātnes un Reliģijas dialogs LU manā redzējumā Enoks Biķis LU profesors Latvijas Universitātes fizikas zinātņu doktors Aigars Atvars pirms nedaudz ga

Zinātnes un Reliģijas dialogs LU manā redzējumā Enoks Biķis LU profesors Latvijas Universitātes fizikas zinātņu doktors Aigars Atvars pirms nedaudz ga Zinātnes un Reliģijas dialogs LU manā redzējumā Enoks Biķis LU profesors Latvijas Universitātes fizikas zinātņu doktors Aigars Atvars pirms nedaudz gadiem mani uzaicināja līdzdarboties Zinātnes un reliģijas

Sīkāk

SIDNEJAS EV.LUT.LATVIEŠU Draudzes Vēstnesis CHURCH MESSENGER of the Latvian Ev. Lutheran Church in Sydney. A.B.N g. septembris DI

SIDNEJAS EV.LUT.LATVIEŠU Draudzes Vēstnesis CHURCH MESSENGER of the Latvian Ev. Lutheran Church in Sydney. A.B.N g. septembris DI SIDNEJAS EV.LUT.LATVIEŠU Draudzes Vēstnesis CHURCH MESSENGER of the Latvian Ev. Lutheran Church in Sydney. A.B.N. 82 001 210 144 2011.g. septembris DIEVIŠĶA IZMAIŅA Mūsu baznīcas Tēvs Mārtiņš Luters Dieva

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt Kas ir komunikāciju kampaņa? Case Study Jauns cilvēks ienāk kafejnīcā un pie galdiņa pamana jauku vientuļi sēdošu meiteni. Ko darīt? Ķerties vērsim pie ragiem, lieki nedomājot? Tas var būt kļūdaini. Taču

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts Mālpils novada dome Mālpils novada pirmsskolas izglītības iestāde Māllēpīte Reģ. Nr. 4301901951 Jaunā ielā 3, Mālpilī, Mālpils novadā, LV 2152 Tālrunis/fakss 67925069, 67925252, e-pasts piimalp@tvnet.lv

Sīkāk

XIV nodaļa: Kur meklēta Bībeles nozīme 1 [c] Šajā nodaļā: Kur sākotnēji meklēja Bībeles nozīmi - Kur nozīmi meklēja pirmajos gadsimtos pēc Kristus - A

XIV nodaļa: Kur meklēta Bībeles nozīme 1 [c] Šajā nodaļā: Kur sākotnēji meklēja Bībeles nozīmi - Kur nozīmi meklēja pirmajos gadsimtos pēc Kristus - A XIV nodaļa: Kur meklēta Bībeles nozīme 1 [c] Šajā nodaļā: Kur sākotnēji meklēja Bībeles nozīmi - Kur nozīmi meklēja pirmajos gadsimtos pēc Kristus - Alegorija, vai teksta nozīme - Atpakaļ pie teksta nozīmes

Sīkāk

Nr.9(267) gada 1. maijs VATIKĀNA VALSTS SEKRETĀRA PJETRO KARDINĀLA PAROLINA SVĒTĀ MISE CETURTDIEN 12. MAIJĀ PLKST. 18 Pjetro Parolins dzimis Itā

Nr.9(267) gada 1. maijs VATIKĀNA VALSTS SEKRETĀRA PJETRO KARDINĀLA PAROLINA SVĒTĀ MISE CETURTDIEN 12. MAIJĀ PLKST. 18 Pjetro Parolins dzimis Itā Nr.9(267) 2016. gada 1. maijs VATIKĀNA VALSTS SEKRETĀRA PJETRO KARDINĀLA PAROLINA SVĒTĀ MISE CETURTDIEN 12. MAIJĀ PLKST. 18 Pjetro Parolins dzimis Itālijā, Vinčensas provincē. Tēvs saimniecības preču veikala

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts APSTIPRINĀTS Gulbenes novada pašvaldības domes 2018. gada 28. jūnija sēdē, Protokols Nr.12, 7 Gulbenes 1. pirmsskolas izglītības iestādes NOLIKUMS Gulbenē Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

78. Krievija un Ķīna novedīs pie sabrukuma (šķelšanās) Svētdiena, 2011.g. 1.maijs, pl Mīļotā meita pasaki pasaulei, ka tagad norit gatavošanās p

78. Krievija un Ķīna novedīs pie sabrukuma (šķelšanās) Svētdiena, 2011.g. 1.maijs, pl Mīļotā meita pasaki pasaulei, ka tagad norit gatavošanās p 78. Krievija un Ķīna novedīs pie sabrukuma (šķelšanās) Svētdiena, 2011.g. 1.maijs, pl.21.00 Mīļotā meita pasaki pasaulei, ka tagad norit gatavošanās process dvēseļu sagatavošanai Jaunajai Paradīzei uz

Sīkāk

skaitampuzle instrukcija

skaitampuzle instrukcija MUZLE SKAITĀMPUZLE UZDEVUMU VARIANTI ARITMĒTIKAS PAMATU APGŪŠANAI. 1. 1. Saliek pamatni ar 10 rindām (pirmajā rindā 1 kauliņš, apakšējā 10 kauliņi). Kauliņus aiz apļiem atstāj tukšus. Skaita kauliņus katrā

Sīkāk

'i 1 V i i i i 1 MS 1 ļ i N ļ'iļ'i-i'i liii «'»'! 1 mmm Ceologis rakstu III 11 krājutn 8

'i 1 V i i i i 1 MS 1 ļ i N ļ'iļ'i-i'i liii «'»'! 1 mmm Ceologis rakstu III 11 krājutn 8 'i 1 V i i i i 1 MS 1 ļ i N ļ'iļ'i-i'i liii «'»'! 1 mmm Ceologis rakstu III 11 krājutn 8 Latvijas evaņģēliski luteriska Baznīca CEĻŠ Teoloģisku rakstu krājums Nr. 8 Rīga 1990 Donatiens Mollats (1904-1977)

Sīkāk

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera,

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera, Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija 2019.-2022. Valmiera, 2018 1 SATURA RĀDĪTĀJS 1. ESOŠĀ SITUĀCIJA, DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS... 3 2. STRATĒĢIJAS

Sīkāk

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās došas pastiprināšanās. Ja jūs varēsiet noteikt cilvēka

Sīkāk

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc 1. Ekonomikas priekšmets I variants Vārds Uzvārds Klase Punkti Datums Vērtējums 1. Apvelciet pareizās atbildes burtu (katram jautājumam ir tikai viena pareiza atbilde). (6 punkti) 1. Ražošanas iespēju

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ATBALSTA CENTRS VISIEM KURUS SKAR HIV/AIDS HIV infekcija apdraudoša aktualitāte LV. Ārstēšanās pieejamības veicināšana sociāli atstumtajām riska grupām RD LD konference Rīgas pilsētas pašvaldības sociālā

Sīkāk

Bībeles Sabatskolas mācības U Z T I C Ī G Ā L I E C I N I E K A L I E C Ī B A Jūlijs 2017.g. 1.MŪSU PIENĀKUMS MŪSU STĀVOKLIS LĀODIKEJA..

Bībeles Sabatskolas mācības U Z T I C Ī G Ā L I E C I N I E K A L I E C Ī B A Jūlijs 2017.g. 1.MŪSU PIENĀKUMS MŪSU STĀVOKLIS LĀODIKEJA.. Bībeles Sabatskolas mācības U Z T I C Ī G Ā L I E C I N I E K A L I E C Ī B A Jūlijs 2017.g. 1.MŪSU PIENĀKUMS... 1 2.MŪSU STĀVOKLIS... 4 3.LĀODIKEJA... 8 4.NEUZTICĪGI SARGI... 11 5.PRAVIEŠU GARS... 14

Sīkāk

PAZIŅOJUMS PAR LĒMUMU IEPIRKUMU PROCEDŪRĀ KALNOZOLA IELAS PĀRBŪVE, STOPIŅU NOVADĀ 1. Iepirkuma identifikācijas Nr. SND 2018/5 2. Datums, kad paziņojum

PAZIŅOJUMS PAR LĒMUMU IEPIRKUMU PROCEDŪRĀ KALNOZOLA IELAS PĀRBŪVE, STOPIŅU NOVADĀ 1. Iepirkuma identifikācijas Nr. SND 2018/5 2. Datums, kad paziņojum PAZIŅOJUMS PAR LĒMUMU IEPIRKUMU PROCEDŪRĀ KALNOZOLA IELAS PĀRBŪVE, STOPIŅU NOVADĀ 1. Iepirkuma identifikācijas Nr. SND 2018/5 2. Datums, kad paziņojums par iepirkumu ievietots Stopiņu novada domes mājas

Sīkāk

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Kognitīvo procesu izpēte klīniskajā psiholoģijā Jeļena Lučkina, Mg.psych., klīniskais psihologs PSIHOLOĢIJA... Zinātne, kas pēta cilvēka vai cilvēku grupas psihes un psihiskas darbības izcelsmi, attīstību

Sīkāk

LV C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS P

LV C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS P C 326/266 Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 26.10.2012. 7. PROTOKOLS PAR PRIVILĒĢIJĀM UN IMUNITĀTI EIROPAS SAVIENĪBĀ AUGSTĀS LĪGUMSLĒDZĒJAS PUSES, ŅEMOT VĒRĀ to, ka saskaņā ar Līguma par Eiropas

Sīkāk

Valsts bioloģijas olimpiāde klase Teorētiskie uzdevumi Dalībnieka kods 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr

Valsts bioloģijas olimpiāde klase Teorētiskie uzdevumi Dalībnieka kods 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr 1. uzdevums (10 p) Sportistu energoapgādi limitējošais faktors vienmēr ir ogļhidrāti neatkarīgi no tā, cik lieli ir tauku uzkrājumi ķermenī. Uzkrātās ogļhidrātu rezerves ir visai ierobežotas: aknās vidēji

Sīkāk

B_Briede

B_Briede LLU pirmā kursa studentu pašvirzītās studijas LLU TF IMI prof. Baiba Briede Saturs Pašvirzīto studiju būtība Aktualitāte Pasaules ekonomikas foruma 2018 un Boloņas procesa kontekstā LLU 1. kursa studentu

Sīkāk

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas Ievads (1) 2011. g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas liecina par to? Kāda ir kopienu struktūra Rīgā? Etniskā

Sīkāk

Praviesi un Kenini

Praviesi un Kenini Еlena Vaita PRAVIEŠI UN ĶĒNIŅI Paskaidrojumi par Israēla gūstniecību un valsts atjaunošanu IEVADS Visai Ābrahāma pēcnācēju, izredzētās tautas vēsturei ir milzīga, sevišķi svarīga nozīme. Galvenokārt tāpēc,

Sīkāk

Microsoft Word - Abele

Microsoft Word - Abele LATVIJAS MĀKSLAS AKADĒMIJA Kalpaka bulvāris 13, Rīga, Latvija, LV-1867; Reģ. Nr. 90000029965 tālr.+371 67332202, +371 67221770; fakss +371 67228963 Diploma pielikums ir sastādīts saskaņā ar modeli, kuru

Sīkāk

2015. gada Gavēnis * Nr. 70 atrod kādu cilvēku Noasu, kurš vienīgais ir paklausīgs. Dievs liek viņam izgatavot šķirstu, kurā liek paslēpties ne tikai

2015. gada Gavēnis * Nr. 70 atrod kādu cilvēku Noasu, kurš vienīgais ir paklausīgs. Dievs liek viņam izgatavot šķirstu, kurā liek paslēpties ne tikai 2015. gada Gavēnis * Nr. 70 atrod kādu cilvēku Noasu, kurš vienīgais ir paklausīgs. Dievs liek viņam izgatavot šķirstu, kurā liek paslēpties ne tikai viņa ģimenei, bet visāda veida zvēriem un rāpuļiem.

Sīkāk

NORAKSTS

NORAKSTS Lieta Nr.A420476712 (A01742-13/43) ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA RĪGAS TIESU NAMS S P R I E D U M S LATVIJAS TAUTAS VĀRDĀ Rīgā 2013.gada 28.maijā Administratīvā rajona tiesa šādā sastāvā: tiesnesis S.Linkevičs,

Sīkāk