Maigas Banazes (Bumbules) atmiņas ( ) Sibīrija Mamma daudz stāstīja par savu jaunību un grūtajiem Sibīrijas gadiem, savukārt patēvs Jēkabs Ban

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Maigas Banazes (Bumbules) atmiņas ( ) Sibīrija Mamma daudz stāstīja par savu jaunību un grūtajiem Sibīrijas gadiem, savukārt patēvs Jēkabs Ban"

Transkripts

1 Maigas Banazes (Bumbules) atmiņas ( ) Sibīrija Mamma daudz stāstīja par savu jaunību un grūtajiem Sibīrijas gadiem, savukārt patēvs Jēkabs Banazis stāstīja par šeit palikušajiem un kolhoza laikiem. Man ļoti interesēja un patika klausīties, esmu uzrakstījis mammas stāstīto. Esmu dzimis Dolgo-most ciemā, Dolgomostovkas rajonā (tagad Kanskas rajons), Krasnojarskas novadā, Krievijā, gada 26. oktobrī. Mana mamma Maiga 32 g. veca ar astoņgadīgo dēlu Gunāru un vīru Jāni Bumbuli tika izsūtīti gada 14. jūnijā no Liepājas apriņķa Nīcas pagasta Žibju pusmuižas. Jānis Bumbulis bija Žibju pusmuižas saimnieks un īpašnieks, mežsargs, Rucavas aizsargu rotas komandieris (pēc mammas teiktā), 44 gadus vecs. Foto- Andris Bumbulis Sibīrijā, 1955.gads Pirmā pasaules kara veterāns, virsnieks (beidzis Pleskavas kara skolu). No gada dienējis Liepājas kara pārvaldē, dienesta pakāpe-leitnants. Uz g. 15. Liepājas aizsargu pulka 6. rotas komandieris. No g. pulka motociklu rotas 2. vada komandieris. No g. pārcelts uz aviācijas eskadriļu. Žibju saimniecībai piederēja 10 govis, 6 zirgi, traktors un kopā ar Vecvagariem - kuļmašīna. Kopā ar mežu bija 60 ha zemes. Bija divas kalpu meitas (kalpones). Poliete Anna, kuru vēlāk apprecēja Rucavas saimnieks Vismiņš un otra kalpone Katrīna Mēms, kā arī kalpu puisis, kurš vēlāk atriebjoties par savu saimnieku aizvešanu bija šāvēju komandā, kuri pie Nīcas pasta mājas nošāva sešus boļševiku (lielinieku) roklaižas, kuri piedalījās cilvēku izvešanā un uzrādīšanā. Liepājā vīri tika nošķirti no sievām un divi čemodāni ar drēbēm un ģimenes albūmi aizbrauca uz Vjatkas (Kirovas) apgabala lēģeri Nr.7, kur 24. decembrī g. Jānis Bumbulis mirst it kā no plaušu karsoņa. Īstenībā tur vīri mira no necilvēcīgajiem

2 apstākļiem. Būvējot dzelzceļu tundrā, naktīs izraka bedri, kur sakūra uguni un gulēja uz zariem apkārt ugunskuram. Foto- laimīgā Bumbuļu ģimene: tētis Jānis, mamma Maiga un mazais Gunārs Žibjos 1933.gadā Sievas ar bērniem ceļoja gandrīz mēnesi līdz galapunktam Krasnojarskā. Ceļā pa retam saņēma stacijās kādu spaini ūdens uz visu vagonu un skābu, sāļu maizi, ko latvieši iesauca par Staļina kūku. Dabiskās vajadzības bija jākārto pie parašas dēļu renes un cauruma vagona grīdā. Kādai jaunai sievietei skolotājai Bumbulei bērniņš (zīdainis) mira ceļā no drausmīgajiem apstākļiem lopu vagonā. Galā visi pārgulēja nakti šķūnī un tad ar kuģīti veda tālāk uz ziemeļiem pa Jeņisejas upi. Kad izsēdināja krastā, tad sabrauca apkārtējo kolhozu priekšnieki un izvēlējās sev cilvēkus, šķirojot kā lopus. Sievietes ar lielākiem bērniem ar kuģi sūtīja tālāk uz ziemeļiem, bet mamma ar Gunāru un viņas svaine (švēģerene) Margrieta Sileniece ar dēliem Mintautu un Jāni un viņas māsa Katrīna Šmiukše ar meitu Ainu, kā arī Jāņa Bumbuļa māsa Ieva ar dēlu Jāni un divām meitām paliek un tiek nosūtīti uz Novosjolovas ciemu. Vienā vietā bijis jāceļas pāri Čulimas upei (Jeņisejas pieteka). Visiem bijis bail, jo upe bijusi ļoti strauja. Mamma droši ielikusi laivā savu dēlu Gunāru un brāļa sievas Margrietas Silenieces (no Gudriķiem ) puikas un pārcēlusies mazā laiviņā pāri straujajai upei. Mamma strādāja malkas sagādē. No rīta ar ragavām vēršu pajūgā devās taigā, sacirta vezumu malkas un veda uz ciemu. Bieži tālumā sopkās (konusveida pauguri) redzēja vilku barus, bet viņai laimējās palikt dzīvai. Cilvēki stāstīja, ka dažreiz pavasarī atrada tikai vaļinkus (velteņi-silti apavi) un cilvēku kaulus pēc vilku uzbrukumiem. Cilvēki cieta badu. Mamma saslima ar plaušu karsoni. Gunārs no kaimiņiem krieviem izlūdzās kartupeļu mizas, ko izvārīt, lai mamma atveseļojas. No izsūtītajiem žīdiņiem mamma dabūja sava vīra adresi un saņēma dažas vēstules, kurās viņš rakstīja, ka ir tik vārgs, ka, ja viņu atbrīvotu, viņš viņai varētu vienīgi krāsni iekurināt g. ziemā (februārī) mamma un viņas brāļa sieva Margrieta Sileniece ar visiem trim puikām atbēga uz Latviju. Žibju dzīvojamā mājā viens gals bija sagrauts, jo 1945.

3 g. ziemā to trāpījis krievu lielgabala lādiņš no kilometru attālās Kurzemes cietokšņa frontes līnijas g. miris mammas tēvs Ansis Silenieks. Izdzīts no savām mājām Rudes ciema Krūzēniem un vēlāk no Gudriķiem, spiests sagaidīt savu nāves stundu pienotavas mājā. Ansis Silenieks bija pazīstams kokrūpnieks Liepājā un Rucavā. Mammas brāļi izkaisīti pa pasauli: Miķelis un Ansis ar ģimenēm - bēgļos Vācijā, Jānis ar ģimeni bēguļo pa Latviju, jaunākais brālītis Arnolds, latviešu leģiona 15. divīzijas sakaru bataljona radiogrupas komandieris kaprālis, kritis cīņās Vācijā pašās kara beigās. Foto- Maiga Bumbule, dzimusi Sileniece, 1948.gads Pēc atgriešanās Latvijā abas ar svaini Margrietu tika izsauktas uz čekas stūra māju zilo brīnumu, kur pratināja, kāpēc atgriezušās Latvijā un pasacīja, ka būs jābrauc atpakaļ. Rudenī, kad viņas atbrauca apcietināt, dēls Gunārs aizbēga pie tēva māsas (tantes) Rudes ciema Embūtniekos, Mintauts (Ansis) un Jānis - pie savas mātes brāļa Otaņķos. Viņas caur daudziem pārsūtīšanas cietumiem nonāca Krasnojarskas novada Dolgo-most ciemā, kur abas strādāja gaterī pie baļķu zāģēšanas. Kad g. 25. martā izveda Embūtniekus, Gunārs Embūtniekos palika viens, līdz tur apmetās kāda krievu karaflotes karaspēka daļa un Gunārs pusgadu nodzīvoja ar tiem, palīdzot virtuvē par vēdera tiesu un tad uzsāka patstāvīgu dzīvi. Foto- ap 1949.gadu - Maiga Bumbule un Margrieta Sileniece strādā gaterī.

4 1949. g. Maiga Bumbule sāka dzīvot kopā ar manu tēvu, armēni Šigu Sarkisjanu, kurš arī bija divreiz izsūtīts uz Sibīriju: un Viņš strādāja par krāvēju sagādes kantorī. Pēc gada, kad es nācu pasaulē, tēva tautieši palīdzēja viņam uzbūvēt nelielu mājiņu, kur mēs trīs laimīgi varējām dzīvot. Pa dienu mani kā zīdaini bija jāatstāj bērnu silītē jasļi, kamēr mamma strādāja. Zinot latviešu sieviešu darba tikumu, himļeshoza ķīmiskās mežsaimniecības priekšnieks norīkoja mammu par apkopēju kantorī, un viņa varēja mani regulāri līdz gada vecumam barot ar krūti, ik pa laikam ieskrienot bērnu silītē. Vēlāk es gāju bērnudārzā.- Mazais Andris kopā ar tēvu gada 15.septembris Mazais puika tēvam Šigam Sarkisjanam rokās ir Andris Bumbulis, blakus stāv mamma Maiga Bumbule, otrā no kreisās ir krustmāte Margrieta Sileniece ( )

5 Tēvs pa kluso nesa no darba slepenā maisiņā rīsus, grūbas, putraimus un mēs bijām paēduši. Margrieta Sileniece kļuva mana krustmāte (mani kristīja mācītāja sieva Šēnberga kundze no Nīcas) un sāka dzīvot kopā ar izsūtītu skolotāju Alfrēdu Gailīti no Alūksnes. Pēc diktatora Staļina nāves g. mans tēvs ap g. tika atbrīvots un aizbrauca uz savu dzimteni Armēniju, kur viņam bija divas pieaugušas meitas un dēls Georgs, kurš jau dienēja armijā. Mamma līdzi viņam nebrauca, jo cerēja atgriezties Latvijā, kur viņu gaidīja viņas sirmā mamma Anna Sileniece. Es tēvu neatceros, jo biju pārāk mazs. Vispār no Sibīrijas atceros tikai spilgtākās epizodes. Atceros, ka sēdēju ratos, kuri drebinājās (kratījās) pa apaļu baļķu ceļu vairāku kilometru garumā. Laikam arī tāpēc ciemu sauca Dolgij-most (ilgais tilts). Atceros - ar māti gājām pie mazas upītes aiz ciema griezt grīslim līdzīgu zāli, ko likt matracī. Pāri upītei aiz tilta auga meža zemenes. Lielie puikas ar saliektu naglu āķa vietā ķēra zivis no tiltiņa. Cauri ciema galvenajai ielai iet govju bars, viens bullēns grib mani badīt, es panikā uzrāpjos baļķu kaudzē, mani satver spēcīgas rokas un aiznes pie mammas (iespējams, tas bija tēvs). Mamma ar mušu tīklu uz sejas rītos aiziet darbā uz mežu un vakarā ar pilniem spaiņiem sveķu nāk atpakaļ. Mamma iegādājās kazu, lai man būtu piens, ko dzert. Latvijā mana omamma Anna Sileniece rakstīja vairākus lūgumrakstus LPSR Ministru prezidentam Vilim Lācim, lai atlaiž mammu un mani mājās. Beidzot g. 29. septembrī atļauja tika saņemta. Pagāja pāris nedēļas, kamēr mamma pārdeva mājiņu, lai būtu ceļa nauda. Man nopirka jaunus kirzas (ar piķi piesūcināts brezents) zābaciņus un vaļenkus (velteņi). Atlikusī nauda bija iešūta manās drēbēs, lai ceļā nenozog kabatzagļi. Ar smago ZIS-150 markas automobili, kurš piekrauts ar 200 l sveķu mucām, mēs tikām līdz Kanskai un tālāk ar vilcienu līdz Krasnojarskai un Novosibirskai. Tur biļetes līdz Maskavai jāgaida vairākas dienas. Es gulēju turpat uz paštaisīta finiera kofera, lai nenozog, kamēr mamma stāv rindā pēc biļetēm. Ceļā uz Maskavu, braucot cauri Urālu kalnu tunelim, visi sargāja mantas, jo vilcienā kļūst tumšs un kabatzagļi var uzdarboties. No Maskavas uz Rīgu tikām bez problēmām. Liepājā ar ZIM-GAZ-12 markas taksometru aizbraucām pārnakšņot pie omītes māsas, mammas krustmātes Maigas Apšu ielā un otrā dienā ar cilvēku vešanai pielāgotu kravas auto GAZ-51 taksometru ar brezenta jumtu caur Grobiņu un Vītiņu mežu braucām uz Otaņķiem. Rudē izkāpām pie Krūzēnu mājām un devāmies uz mammas dzimtajām mājām Gudriķiem pa sasalušiem dubļiem. Tur mūs sagaidīja mīļā omīte, kurai jau bija 77 gadi. Krāsns rierē (padziļinājumā) bija silti cepti kartupeļi.

6 Gudriķos vēl dzīvoja ļoti solīda inteliģentu skolotāju Viļumsonu ģimene, kuri Ziemassvētkos mums uzdāvināja dažas eglīšu mantas un mācīja mani pazīt pirmos burtus. Ziemā no armijas (pēc samazināšanas pēc notikumiem Ungārijā) atgriezās brālis Gunārs, nodienējis tikai divus gadus trīs gadu vietā. Viņš mani pirmo reizi mūžā pavizināja ar motociklu g. pēc omītes aiziešanas viņsaulē mamma apprecējās ar atraitni Jāni Banazi, un mēs pārcēlāmies uz dzīvi Mežgala Kalneniekos. Tā kā Sibīrijas 15 gadus darba stāžā neieskaitīja, mamma kolhozā Zelta Zvaigzne dabūja strādāt līdz 67 gadu vecumam, lai saņemtu minimālo 20 rbļ. pensiju (PSRS sievietes varēja iet pensijā no 55 gadu vecuma). Pēcvārds Mamma vienmēr bija smaidīga, ar sārtiem vaigiem. Viņa piedzīvoja mazmeitas Evu un Endiju un mazmazdēlus Robertu un Kristeru. Desmit pēdējos dzīves gadus dzīvoja manā ģimenē Liepājā un viņsaulē aizgāja 2004.g. 2. februārī 95. dzīves gadā un atdusas Nīcas novada Otaņķu pagasta Pucu kapos blakus savai mātei un tēvam un diviem brālīšiem. Tagad nedaudz par sevi g. beidzu Rudes 8-gadīgo skolu un uzsāku mācības Kandavas lauksaimniecības mehanizācijas tehnikumā (KLMT), kuru beidzu1970.g. un uzsāku darbu kolhozā Zelta Zvaigzne kā traktoru brigadieris, tad 2,5 gadi dienests Padomju armijā. No 1972.g. tehnikas ekspluatācijas inženieris kolhozā Zelta Zvaigzne, vēlāk mehānisko darbnīcu vadītājs un automehāniķis. No 1983.g. autosporta-kartinga treneris gadā kopā ar Artūru Šķuburu (baptistu mācītāju), Jāni Ķepalu (garāžu vadītāju), Lidiju Ķenavu (galveno grāmatvedi) dibinājām LTF (Latvijas Tautas Fronte) nodaļu Otaņķu pagastā. Sakarā ar LTF bezzobainību un nespēju radikalizēties, g. pārgāju uz LNNK (Latvijas nacionālā neatkarības kustība) Liepājas nodaļu. Bruņojies ar degmaisījuma pudelēm, piedalījos 1991.g. janvāra barikādēs g. augustā iestājos zemessardzē, bet septembrī pārgāju brīvprātīgi uz robežsardzi. Pēc Vārves RMC (robežsargu mācību centrs) beigšanas 1992.g. 15. janvārī tiku iecelts Ostas RKP (robežkontroles punkts) nodaļas priekšnieka amatā 6. Liepājas robežsargu bataljonā.

7 2000.g oktobrī atvaļinājos no dienesta kapteiņa pakāpē g. strādāju Īrijā par mehāniķi, 2007.g. par tehnisko direktoru transporta firmā Liepājas tūre, no 2008.g. rūpnīcā Liepājas Metalurgs enerģētiskajā cehā. Sports: 1981.g. kļuvu par Latvijas čempionu ziemas kartingā g. kļuvu par SMK (sporta meistara kandidāts) kartingā. Esmu izaudzinājis ap 10 SMK autosportā g. mana kartinga kluba braucējs Modris Burkevics kļuva par PSRS čempionu skolnieku sacensībās Daugavpilī 50 kubikcm klasē g. tika uzbūvēts Rudes kartodroms. Ar sievu Intu esam kopā no 1974.g. un esam izaudzinājuši divas meitas Evu un Endiju. Ir divi mazdēli. P.S. Brālis Gunārs aizgāja viņsaulē 2008.g. 75. mūža gadā un lielāko mūža daļu strādāja Liepājas Metalurgā Andris Bumbulis

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms”

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms” Skaista mana tēvu zeme par visām zemītēm: Plaši lauki, zaļi meži, Zilis jūras ūdentiņš. Mana sēta, mana māja, mans pagalms Projekta autori 5.a klase 2018.g. 18.-20.aprīlis Projekta mērķis Veidot sadarbības

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Ceļojums laikā: manas bibliotēkas ēkas vēsture Variņu bibliotēka 1951. gadā dibinātās Variņu pagasta (tolaik Sebru ciema) bibliotēkas pirmā mājvieta ir Vilciņi. Ēkā atrodas arī Sebru ciema padome. 1954.

Sīkāk

Microsoft Word - P Beihmanis apraksts g

Microsoft Word - P Beihmanis apraksts g Latvijas ūdens motosporta Goda zāle Par labiem rezultātiem sportā Pēteris Beihmanis Dzimis: 1946.gada 3.janvārī Dzīvesvieta: Jelgava Pēteris Beihmanis dzimis un audzis dzelzceļnieka Jāņa un mājsaimnieces

Sīkāk

Par Latgales Dziesmu svētkiem

Par Latgales Dziesmu svētkiem Es esmu piedalījusies Latgales Dziesmu svētkos. Tolaik man bija 19 gadi. Dziedātāji bijām daudz. Braucām ar vilcienu, pa ceļam dziedājām. Man ir bilde, kur mēs abas ar draudzeni skatāmies pa vilciena logu,

Sīkāk

Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 1

Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 1 Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 10 Dzīvojamā ēka 17000360256001 2 Alejas iela 11 Dzīvojamā

Sīkāk

Polija

Polija Braukšanas ierobežojumi Polijā 2019. gadā Vispārējie ierobežojumi pilnu masu virs 12t Visaptverošs (visā valstī) no plkst. 18.00-22.00 dienu pirms valsts noteiktas svētku dienas(-ām). Aizliegums attiecināms

Sīkāk

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu.

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Ievads. Sveicināti. Mēs piedalamies šajā projektā, lai parādītu mūsu drošo ceļu uz skolu.

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēkas vēsture fotogrāfijās Smiltenes novada Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēka dibināta 1945.g. Bibliotēka sākotnēji atrodas Birzuļu pamatskolas ēkā, bijušajā Mēru muižā,

Sīkāk

Inga Borg Ziema pie Plupa

Inga Borg Ziema pie Plupa Inga Borg Ziema pie Plupa Plups ir maziņš neredzamais, kas var sarunāties ar dzīvniekiem. Cilvēki viņu neredz, izņemot tevi un mani. Plups dzīvo tālu tālu starp augstajiem kalniem. Viņš dzīvo maziņā kūdras

Sīkāk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 skaitļi. Katru divu skaitļu summa ir lielāka par 4. Pierādīt,

Sīkāk

Dzejas dienas Vāks

Dzejas dienas Vāks Skolotājs Kurš datorzinības mums māca Un dzejas rindas ritmā stāsta. Kurš pasakas mums lasa Un jautrus jokus dzīt mums māca. Kurš skolas hroniku mums veido Un skaistus foto mirkļus ķer. Kurš grāmatas liek

Sīkāk

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Ziņojums Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē 29.03.2019. Ija Groza, remigrācijas jautājumu koordinatore Mērķis Palīdzēt ārvalstīs

Sīkāk

Edvīns Sūnākslis ( ) Dzimis un audzis Grobiņā, ilgus gadus strādājis Kalnišķu kolhozā Uz priekšu par priekšsēdētāju. Teicējs intervēts Kalniš

Edvīns Sūnākslis ( ) Dzimis un audzis Grobiņā, ilgus gadus strādājis Kalnišķu kolhozā Uz priekšu par priekšsēdētāju. Teicējs intervēts Kalniš Edvīns Sūnākslis (6.03.1923.) Dzimis un audzis Grobiņā, ilgus gadus strādājis Kalnišķu kolhozā Uz priekšu par priekšsēdētāju. Teicējs intervēts Kalnišķos Smiltiņu mājās 2012. gada 23. maijā, Nīcas senlietu

Sīkāk

MAKETS.indd

MAKETS.indd Saturs Priekšvārds... 7 Aīda Rancāne ZIEMASSVĒTKU GRĀMATA VECĀKIEM UN SKOLOTĀJIEM I DAĻA LAIKS... 10 Gads. Saulgrieži... 10 Ziema vasara. Saules ceļš... 14 Svētku laiks. Svētie vakari... 16 Kalendārs.

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Latvijas cilvēki un tautsaimniecība 100 gados Pirmsākumi - 1917 1918-1939 1940-1990 1991-2017 Rūpniecība Transporta sistēma No 19. gs. 60. gadiem Latvijas teritorijā Krievijas impērija veido dzelzceļa

Sīkāk

Aizsargu priekšnieka Miķeļa Dzintarnieka ģimene Izsūtīta 1941.gada 14. jūnijā no Pērkones Vecdzintarniekiem Pirmajā rindā no kreisās: Valija Ķeris, Mi

Aizsargu priekšnieka Miķeļa Dzintarnieka ģimene Izsūtīta 1941.gada 14. jūnijā no Pērkones Vecdzintarniekiem Pirmajā rindā no kreisās: Valija Ķeris, Mi Aizsargu priekšnieka Miķeļa Dzintarnieka ģimene Izsūtīta 1941.gada 14. jūnijā no Pērkones Vecdzintarniekiem Pirmajā rindā no kreisās: Valija Ķeris, Miķelis un Lizete Dzintarnieki, Alvīne Čaure, Otrajā

Sīkāk

Ieraugi. Iedvesmojies. Īsteno. Pieredzes apmaiņas brauciens Partnerība Laukiem un jūrai piedāvā braucienu, kurā smelties pieredzi un iedvesmu jauniem

Ieraugi. Iedvesmojies. Īsteno. Pieredzes apmaiņas brauciens Partnerība Laukiem un jūrai piedāvā braucienu, kurā smelties pieredzi un iedvesmu jauniem Ieraugi. Iedvesmojies. Īsteno. Pieredzes apmaiņas brauciens Partnerība Laukiem un jūrai piedāvā braucienu, kurā smelties pieredzi un iedvesmu jauniem darbiem un idejām. Pasākumā iekļauta ciemošanās pie

Sīkāk

Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra sta

Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra sta Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centra statistika par 218. gadu 1. Apkalpoto tūristu (pieprasījumu)

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Lāčplēša Kara ordeņa kavalieri Valkas novadnieki Kārlis Andersons (1899-1946). Dzimis Lugažu pagastā. Strādājis par kalēju. 1919.g. 25.II Valkā iesaukts Latvijas armijā. Piedalījies pirmajās Valmieras

Sīkāk

Ziemassvētku dziesmas Zvaniņš skan Mežus pārklāj sniegs Lāčiem ziemas miegs Gaiss tik skanīgs salts Viss tik tīrs un balts Tālu ziemeļos Pārslu puteņo

Ziemassvētku dziesmas Zvaniņš skan Mežus pārklāj sniegs Lāčiem ziemas miegs Gaiss tik skanīgs salts Viss tik tīrs un balts Tālu ziemeļos Pārslu puteņo Ziemassvētku dziesmas Zvaniņš skan Mežus pārklāj sniegs Lāčiem ziemas miegs Gaiss tik skanīgs salts Viss tik tīrs un balts Tālu ziemeļos Pārslu puteņos Tur kur slejas kupenas Tur zvani iešķindas!!! piedz.

Sīkāk

Latvijas ekonomikas akmeņainais ceļš pēc neatkarības atgūšanas

Latvijas ekonomikas akmeņainais ceļš pēc neatkarības atgūšanas LATVIJAS EKONOMIKAS AKMEŅAINAIS CEĻŠ PĒC NEATKARĪBAS ATGŪŠANAS ARTŪRS KODOLIŅŠ, DR. OEC. PSRS Valsts budžeta rādītāji (1985.-1987.gads) 1985 1986 1987 Ieņēmumi (miljardos rbļ.) 567,7 366,0 360,1 Izdevumi

Sīkāk

[Type here] Būvniecības ieceres 2016.gadā. Paskaidrojuma raksti un apliecinājuma kartes Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr /01-

[Type here] Būvniecības ieceres 2016.gadā. Paskaidrojuma raksti un apliecinājuma kartes Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr /01- Būvniecības ieceres 2016.gadā. Paskaidrojuma raksti un apliecinājuma kartes Nr. p.p. esnieguma datums Lietas Nr. 1. 15.01.2016 3.5.10/01-PR2016 BS-955-6 2. 19.01.2016 3.5.11/01-AK2016 BS-1041-7 3. 09.02.2016

Sīkāk

Mana vecmāmiņa Kopš bērnības vecāki rūpējas par saviem bērniem, māca sēdēt, turēt karotīti, staigāt un teikt pirmos vārdiņus, tomēr liela loma bērna a

Mana vecmāmiņa Kopš bērnības vecāki rūpējas par saviem bērniem, māca sēdēt, turēt karotīti, staigāt un teikt pirmos vārdiņus, tomēr liela loma bērna a Mana vecmāmiņa Kopš bērnības vecāki rūpējas par saviem bērniem, māca sēdēt, turēt karotīti, staigāt un teikt pirmos vārdiņus, tomēr liela loma bērna audzināšanā ir vecvecākiem. Lielākā daļa vecmammu un

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rībēja. Apģērbs saulē mirdzēja. Puika gāja pa ielu, bungas

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail:

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail: Grand Rose Spa Hotel /www.grandrose.ee/ Pagājušā gada decembrī savas durvis Kuresāres centrā vēra jauna, ekskluzīva 130 vietīga Grand Rose SPA viesnīca ar luksusa SPA un pirts kompleksu Rosaarium. Pēc

Sīkāk

[Type here] Būvniecības ieceres 2017.gadā. Paskaidrojuma raksti, apliecinājuma kartes, tehniskās shēmas Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr

[Type here] Būvniecības ieceres 2017.gadā. Paskaidrojuma raksti, apliecinājuma kartes, tehniskās shēmas Nr. p.p. Iesnieguma datums Lietas Nr Būvniecības ieceres 2017.gadā. Paskaidrojuma raksti, apliecinājuma kartes, tehniskās shēmas Nr. p.p. esnieguma datums Lietas Nr. 1. 03.01.2017. 3.5.10/01-PR2017 BS-23664-173 2. 06.01.2017. 3.5.10/02-PR2017

Sīkāk

Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA

Lielkoncerts Rīgai - 810 Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA R īgas B rīvostas p ā rv a ld e Kruīza kuģu un pasažieru daļa Kalpaka bulv. 12, Rīga LV-1050 Tālrunis+ 371 67030822 Fakss+371 67030835

Sīkāk

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 1002 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta a

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 1002 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta a Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 12 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 214. GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta adrese P Ā R G A U J A S NOVADA BĀRIŅTIESA Pagastmāja,

Sīkāk

PRESENTATION NAME

PRESENTATION  NAME Klašu audzinātāju MA atskats par veikto darbu 2012./2013.māc.gadā SADARBĪBA MK vadītājs MK vadītājs Klašu audzinātāji Klašu audzinātāji Sadarbība Skolēni Skolēni Vecāki Vecāki Saulrietā kāds mūsu draugs

Sīkāk

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies un izpildi skolotāja norādījumu Sporta inventāru izmanto

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ 2019. gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attīstību. 1.2. Sekot līdzi augsta līmeņa basketbolistu

Sīkāk

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārvaldām aprūpi, ja uzskatāms, ka kāds pavada savas dzīves

Sīkāk

Presentation

Presentation Futbola spēles prasības Sporta skolotāju profesionālo un pedagoģisko kompetenču pilnveide inovatīvo pieeju pielietošanā skolēnu fizisko spēju attīstīšanai 17.03.2014 Futbola mērķis: Uzvarēt Futbola momenti:

Sīkāk

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4 Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits 29.10.2017-05.11.2017 no 459 ir 05.11.2017-12.11.2017 no 459 ir 12.11.2017-19.11.2017 no 459 ir 19.11.2017-26.11.2017

Sīkāk

1

1 VALSTS A/S LATVIJAS DZELZCEĻŠ LATVIJAS DZELZCEĻA VĒSTURES MUZEJS 2013. GADA DARBA PĀRSKATS 1925.g. III klases pasažieru vagona restaurācija dzelzceļa modeļu izstāde - Liliputija Fotogrāfijas un dokumenti

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV-1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E-pasts/ http

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV-1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E-pasts/  http ISO-SYOTE Ekskursiju, apraksts un izmaksas Pirmdiena; Sniega motociklu safari sākums: 14:00 Safari sākas no viesnīcas, kur sniega motocikli sakārtoti rindā, ceļš ved lejup no kalna un tad tālāk, garām

Sīkāk

Microsoft Word - LRN_JS_SHEMA_GROZ_11_12_2018.docx

Microsoft Word - LRN_JS_SHEMA_GROZ_11_12_2018.docx 1 APSTIPRINĀTS akciju sabiedrības "LatRailNet" 2018.gada 11.decembra valdes sēdē prot. Nr. JALP-1.2./71-2018 NOTEIKUMI Rīgā 2018.gada 11.decembrī Nr. JALP-7.6./05-2018 Grozījumi AS "LatRailNet" 2016.gada

Sīkāk

Microsoft Word - Parskats_Kraslava_2007.doc

Microsoft Word - Parskats_Kraslava_2007.doc SIA Krāslavas nami Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2007. gadā Saturs I. Ziņas par operatoru...3 II. Vispārīga informācija par piesārņojošajām darbībām...4 III. Emisijas aprēķini sadedzināšanas

Sīkāk

Maiga Stalovska ( ) Mans patiesais dzīves stāsts. Mana bērnība. Visvisskaistākais, kas manā dzīvē ir bijis, ir mana bērnība, kas pavadīta Nī

Maiga Stalovska ( ) Mans patiesais dzīves stāsts. Mana bērnība. Visvisskaistākais, kas manā dzīvē ir bijis, ir mana bērnība, kas pavadīta Nī Maiga Stalovska (08.07.1926.) Mans patiesais dzīves stāsts. Mana bērnība. Visvisskaistākais, kas manā dzīvē ir bijis, ir mana bērnība, kas pavadīta Nīcas Pērkongalā. Tur klusā, sakoptā Ķeru sētā, kur augsts

Sīkāk

ro41_uzd

ro41_uzd Materiāls ņemts no grāmatas:andžāns Agnis, Bērziņa Anna, Bērziņš Aivars "Latvijas matemātikas olimpiāžu (5-5) kārtas (rajonu) uzdevumi un atrisinājumi" LATVIJAS RAJONU 4 OLIMPIĀDE 5 klase 4 Dots, ka a

Sīkāk

GAISA TEMPERATŪRAS ĢEOGRĀFISKAIS SADALĪJUMS LATVIJĀ PIE ATŠĶIRĪGIEM GAISA MASU TIPIEM

GAISA TEMPERATŪRAS ĢEOGRĀFISKAIS SADALĪJUMS LATVIJĀ PIE ATŠĶIRĪGIEM GAISA MASU TIPIEM Klimata pārmaiņu raksturs Latvijas klimata mainība A.Briede, M.Kļaviņš, LU ĢZZF Globālās klimata izmaiņas- novērojumi un paredzējumi ES mājas Sarunu istaba, 2012.gada 16.maijā Gaisa temperatūras raksturs

Sīkāk

LATVIEŠU KARAVĪRU APBRUŅOJUMS AR KĀJNIEKU IEROČIEM LATVIJAS NEATKARĪBAS KARĀ, daļa. Šautenes un karabīnes Latvijas Neatkarības karā. 19. g

LATVIEŠU KARAVĪRU APBRUŅOJUMS AR KĀJNIEKU IEROČIEM LATVIJAS NEATKARĪBAS KARĀ, daļa. Šautenes un karabīnes Latvijas Neatkarības karā. 19. g LATVIEŠU KARAVĪRU APBRUŅOJUMS AR KĀJNIEKU IEROČIEM LATVIJAS NEATKARĪBAS KARĀ, 1918-1920 1.daļa. Šautenes un karabīnes Latvijas Neatkarības karā. 19. gs. vidū notika viens no svarīgākajiem sasniegumiem

Sīkāk

TN KURZEME loterijas DĀVANAS BŪS TEV UN MAN! noteikumi

TN KURZEME loterijas DĀVANAS BŪS TEV UN MAN! noteikumi TN KURZEME loterijas DĀVANAS BŪS TEV UN MAN! noteikumi 1. Vispārīgie noteikumi 1.1. Loterijas organizētājs: SIA Lielās ielas centrs, vienotais reģistrācijas numurs LV40103836183, Lielā iela 13, Liepāja,

Sīkāk

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās došas pastiprināšanās. Ja jūs varēsiet noteikt cilvēka

Sīkāk

Komandu sacensības informātikā un matemātikā Cēsis 2017 Izteiksmes Fināla uzdevumi Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķ

Komandu sacensības informātikā un matemātikā Cēsis 2017 Izteiksmes Fināla uzdevumi Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķ Izteiksmes Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķirīgi viencipara naturāli skaitļi un astoņas aritmētisko darbību zīmes (katra no tām var būt tikai +, -, * vai /). Iekavas

Sīkāk

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2011. GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Lauksaimniecības sektoru ekonomiskā analīze Latvijā SIA «Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs» Ekonomikas nodaļa 2016 Atsevišķu produktu vērtības dinamika 2010.-2015.gados (bāzes cenās, milj.

Sīkāk

Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rik

Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rik Latvijas Politiskā Aptauja 2014 (Latvia s Political Survey 2014) 3. vilnis (septembrī) Rezultātu kopsavilkums: Ryo NAKAI, Dr. (Rjo Nakai) Docents, Rikkyo University, Japan nakai[at]rikkyo.ac.jp 27 oktobris.

Sīkāk

Latvijas Kērlinga asociācija (LKA) Reģ.Nr , Biķernieku ielā 121h, Rīgā, LV-1021 VALDES SĒDES PROTOKOLS gada 15. janvārī Nr. 1/

Latvijas Kērlinga asociācija (LKA) Reģ.Nr , Biķernieku ielā 121h, Rīgā, LV-1021 VALDES SĒDES PROTOKOLS gada 15. janvārī Nr. 1/ Latvijas Kērlinga asociācija (LKA) Reģ.Nr.40008058075, Biķernieku ielā 121h, Rīgā, LV-1021 VALDES SĒDES PROTOKOLS 2018. gada 15. janvārī Nr. 1/2018-1 Sēde notiek Rīgā, Šmerļa ielā 3-231.k. Sēdē piedalās:

Sīkāk

1.pielikums Talsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas lēmumam Nr.4 "Par Talsu novada sporta un atpūtas pasākumu 2017.gad

1.pielikums Talsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas lēmumam Nr.4 Par Talsu novada sporta un atpūtas pasākumu 2017.gad 1.pielikums Talsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas 03.10.2016. lēmumam Nr.4 "Par Talsu novada sporta un atpūtas pasākumu 2017.gada kalendāro plānu" SPORTA PASĀKUMI TALSU NOVADĀ 2017.GADĀ

Sīkāk

Pielikums

Pielikums Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs (Pielikums MK 17.12.2013. noteikumu Nr.1491 redakcijā) BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2013. GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2012.GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī or

Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī or Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs - 2018. gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī organizē biedrība Siguldas Maratona Klubs / Siguldas

Sīkāk

Laura 90 koka gulta - Gultas no koka

Laura 90 koka gulta - Gultas no koka Laura 90 koka gulta Gultas no koka Guļamistaba Ļauj sev tas. mebeles.buv.lv Laura 90 koka gulta Gultas no koka 60.00 EUR Mēbeļu ražotājs Sendeko Laura 90 koka gulta - Gultas no koka - Guļamistaba - Sendeko

Sīkāk

Metodiskais materiāls Patriotisma audzināšana audzēkņos piedaloties mācību ekspedīcijā Latvijas brīvības cīņu vēstures ceļos Mērķis: Padziļināt izprat

Metodiskais materiāls Patriotisma audzināšana audzēkņos piedaloties mācību ekspedīcijā Latvijas brīvības cīņu vēstures ceļos Mērķis: Padziļināt izprat Metodiskais materiāls Patriotisma audzināšana audzēkņos piedaloties mācību ekspedīcijā Latvijas brīvības cīņu vēstures ceļos Mērķis: Padziļināt izpratni par latviešu militāro formējumu lomu Latvijas valstiskuma

Sīkāk

DR. MĀRTIŅŠ LUTERS MAZAIS KATEHISMS UN LIELAIS KATEHISMS Devītais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs iekārot sava tuvākā namu. Ko tas nozīmē? Mums

DR. MĀRTIŅŠ LUTERS MAZAIS KATEHISMS UN LIELAIS KATEHISMS Devītais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs iekārot sava tuvākā namu. Ko tas nozīmē? Mums Devītais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs iekārot sava tuvākā namu. Ko tas nozīmē? Mums būs Dievu bīties un mīlēt, ka ar viltu sava tuvākā mantojumu vai namu neizkrāpjam, nedz šķietami likumīgi to

Sīkāk

Ieraugi. Iedvesmojies. Īsteno. Pieredzes apmaiņas brauciens Partnerība Laukiem un jūrai piedāvā braucienu, kurā smelties pieredzi un iedvesmu jauniem

Ieraugi. Iedvesmojies. Īsteno. Pieredzes apmaiņas brauciens Partnerība Laukiem un jūrai piedāvā braucienu, kurā smelties pieredzi un iedvesmu jauniem Ieraugi. Iedvesmojies. Īsteno. Pieredzes apmaiņas brauciens Partnerība Laukiem un jūrai piedāvā braucienu, kurā smelties pieredzi un iedvesmu jauniem darbiem un idejām. Pasākumā iekļauta ciemošanās pie

Sīkāk

Pielikums Pagasta pārvalde Daugavpils novada pašvaldības ceļu fonda vidējā termiņa attīstības programma gadam Objekta nosaukums un remontēj

Pielikums Pagasta pārvalde Daugavpils novada pašvaldības ceļu fonda vidējā termiņa attīstības programma gadam Objekta nosaukums un remontēj Pielikums Pagasta pārvalde Daugavpils novada pašvaldības ceļu fonda vidējā termiņa attīstības programma 2018. 2020.gadam Objekta nosaukums un remontējamā posma garums Nepieciešamie darbi un pamatojums

Sīkāk

Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009

Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009 Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009 Satura rādītājs Anotācija...3 Projekta mērķi...3 1. Statistikas dati...3 2. Informācijas analize...7 2.1. Alkohola

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ATBALSTA CENTRS VISIEM KURUS SKAR HIV/AIDS HIV infekcija apdraudoša aktualitāte LV. Ārstēšanās pieejamības veicināšana sociāli atstumtajām riska grupām RD LD konference Rīgas pilsētas pašvaldības sociālā

Sīkāk

Microsoft Word - Rūjienas_vidusskola_3b.docx

Microsoft Word - Rūjienas_vidusskola_3b.docx Izglītības iestāde un klase : Rūjienas vidusskola, 3.b klase 11.februārī Rūjienas vidusskolas 3.b klases skolēni, skolotāja un daži vecāki devās ciemos uz Valmieras SOS bērnu ciematu, lai Labdarības akcijas

Sīkāk

KRĒSLI

KRĒSLI 2.pielikums iepirkuma Nr. VNP 207/ Nolikumam Tehniskā specifikācija N.p.k Attēls Nosaukums, apraksts. Sekcija- krāsains rotaļu un rotaļlietu plaukts.. Pielikums sekcijas izmēri Skaits,gab Sekcija- rotaļlietu

Sīkāk

Dziesma pretī pavasarim…

Dziesma pretī pavasarim… Dziesma pretī pavasarim Date : 17/04/2019 Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku sekmīga norise ir saistīta ar starpsvētku posmu. Šajā laika periodā ir būtiska nepārtraukta kolektīvu darbība. Ikviens

Sīkāk

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar savu kultūru, ēdieniem, tradīcijām un pat temperamentu. Kopā dosimies izbaudīt interesantāko no Lietuvas, izzināt neparastas

Sīkāk

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Vabole lien. Vabole lien lēnām. Labi, lai lien! Vabole ir laba.

Sīkāk

pres-3

pres-3 JAUNA TIPA LĪDZ PAT 85% LĒTĀKA KODINĀŠANAS IEKĀRTA PRECĪZA, VIENMĒRĪGA UN REGULĒJAMA KODINĀŠANA ĻAUJ SAMAZINĀT KODINĀŠANAS IZMAKSAS LĪDZ 1.17 EUR/T* VAIRS NEPĀRMAKSĀJIET PAR GRAUDU KODINĀŠANU UN PAR IEKĀRTĀM,

Sīkāk

Maināmās zemes vienību un ēku adreses: 2. daļa 2. pielikums Būvvaldes lēmumam Nr.BV ls Sarakstā uzskaitītas tās zemes vienību un ēk

Maināmās zemes vienību un ēku adreses: 2. daļa 2. pielikums Būvvaldes lēmumam Nr.BV ls Sarakstā uzskaitītas tās zemes vienību un ēk Maināmās zemes vienību un ēku adreses: 2. daļa 2. pielikums Būvvaldes 14.12.2018. lēmumam Nr.BV-18-197-ls Sarakstā uzskaitītas tās zemes vienību un ēku adreses, kuras tiek mainītas saskaņā ar Ministru

Sīkāk

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc 1. Ekonomikas priekšmets I variants Vārds Uzvārds Klase Punkti Datums Vērtējums 1. Apvelciet pareizās atbildes burtu (katram jautājumam ir tikai viena pareiza atbilde). (6 punkti) 1. Ražošanas iespēju

Sīkāk

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx Limbažu sākumskolas 3.a klases labie darbi Šajā mācību gadā mēs, Limbažu sākumskolas 3.a klases skolēni, cītīgi darbojamies projektā Sporto visa klase. Mēs sportojam piecas reizes nedēļā: divas sporta

Sīkāk

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma nosaukums Skolas un klašu telpu noformējums svētkiem

Sīkāk

skaitampuzle instrukcija

skaitampuzle instrukcija MUZLE SKAITĀMPUZLE UZDEVUMU VARIANTI ARITMĒTIKAS PAMATU APGŪŠANAI. 1. 1. Saliek pamatni ar 10 rindām (pirmajā rindā 1 kauliņš, apakšējā 10 kauliņi). Kauliņus aiz apļiem atstāj tukšus. Skaita kauliņus katrā

Sīkāk

COM(2014)520/F1 - LV (annex)

COM(2014)520/F1 - LV (annex) EIROPAS KOMISIJA Briselē, 23.7.2014. COM(2014) 520 final ANNEXES 1 to 3 PIELIKUMI dokumentam KOMISIJAS PAZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI Energoefektivitāte un tās ieguldījums enerģētiskajā drošībā

Sīkāk

RNP_

RNP_ Rāznas Nacionālais parks kādi esam? Teritorija pētīta Novadi nav automātiski tūrisma galamērėi! Neietekmēs, neitrāli, cerības Novadi nav automātiski tūrisma galamērėi! 3 rajonu un 8 pagastu vietā = 3

Sīkāk

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par 2014. gadu Līksnas pagasta kultūras nams 2014. gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, kuros kopā ieradās 9594 apmeklētāju, tai skaitā Latgales

Sīkāk

(Microsoft Word - PROTOKOLS Nr.7-m\342jas lapai.doc)

(Microsoft Word - PROTOKOLS Nr.7-m\342jas lapai.doc) Latvijas Republika PĀVILOSTAS NOVADA DOME Adrese Dzintaru iela 73, Pāvilosta, Pāvilostas novads, LV3466 Tālrunis 63498261, fakss 63484567 SĒDES PROTOKOLS Nr.7 Pāvilostas novadā, Vērgales pagastā 2010.

Sīkāk

Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta no

Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta no Atvieglojumi personām ar II invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti 1. 2009.gada 4.augustā Ministru kabineta noteikumi Personām ar II invaliditātes Nr.872 Noteikumi

Sīkāk

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 28./29. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu grupai tiek iekļauts algebras, ģeometrijas, kombinatorikas

Sīkāk

Latvijas Universitātes 74. zinātniskā konference

Latvijas Universitātes 74. zinātniskā konference Klimats skolēnu zinātniski pētnieciskajos darbos: idejas un risinājumi, meklējumi un atradumi Mg. geogr. Andris Ģērmanis, Rīgas Valsts 2. ģimnāzija Klimats no A līdz Z, Latvijas Universitāte, 26.02.2016.

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts MPK SUPERCROSS motokrosā nolikums 2019. gada 7. jūlijs, Kandava 1. MPK Supercross sacensības motokrosā: 1.1. Sacensības notiek atbilstoši LaMSF Sporta kodeksam, LaMSF Motokrosa noteikumiem, Tehniskajiem

Sīkāk

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības Sporta spēles K O P V Ē R T Ē J U M S Izlozēts 1 Komanda LAB Enerģija Sacensību veidi Zolīte Šautriņas B

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības Sporta spēles K O P V Ē R T Ē J U M S Izlozēts 1 Komanda LAB Enerģija Sacensību veidi Zolīte Šautriņas B Sporta spēles - 2012 K O P V Ē R T Ē J U M S Izlozēts 1 Komanda LAB Enerģija Sacensību veidi Zolīte Šautriņas Basketbols Futbols Florbols Frisbijs Stafete Kapteiņi Kopvērtējums Punkti Vieta Punkti Vieta

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss , Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE

LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss ,   Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE LATVIJAS REPUBLIKA AGLONAS NOVADA DOME Somersetas ielā 34, Aglonā, LV 5304, Tālr../fakss +371 65324573, www.aglona.lv Aglonā, Aglonas novadā SAISTOŠIE NOTEIKUMI Nr. 2. APSTIPRINĀTI Aglonas novada domes

Sīkāk

Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasauk

Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasauk Biedrības Latvijas Basketbola Savienība VALDES SĒDE Biedrība Latvijas Basketbola Savienība, Ieriķu ielā 3, Rīgā 2017. gada 11.janvārī Nr.1 Sēde sasaukta: 2017. gada 11.janvārī pl.10:00 Sēdi vada: Sēdē

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 E.Petručeņa POZITĪVA BĒRNA AUDZINĀŠANA Psihologa un vecāku sadarbības ceļi... Robežas bērna audzināšanā. Pirms es apprecējos man bija sešas teorijas par bērnu audzināšanu, tagad man ir seši bērni un nevienas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Velosipēdisti ceļu satiksmē 2018. gada 11.janvārī, Ādaži Valda Kjaspere, Mag.Ped. Trieciena spēks un iespējamība, ka ies bojā Velosipēdu vadītāju rīcība - veicinošs aspekti CSN izraisīšanā: nepareizi veikts

Sīkāk

Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta not

Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti gada 4.augustā Ministru kabineta not Atvieglojumi personām ar I invaliditātes grupu Nr. Normatīvais akts Atvieglojumi personām ar invaliditāti 1. 2009.gada 4.augustā Ministru kabineta noteikumi Personām ar I invaliditātes Nr.872 Noteikumi

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Pasaules valstu izglītības sistēmas Japāna Vēsturisks apskats Skolu sistēmas aizsākumi Japānā no 1603 gada. Mācījās samuraju bērni, galvenais izglītības saturs bija konfuciānisma klasika, lielākā vērtības

Sīkāk

Pēteris Valdemārs Radziņš (1880. gada 2. maijs gada 8. oktobris). Foto no atv. pulkv. J. Hartmaņa arhīva

Pēteris Valdemārs Radziņš (1880. gada 2. maijs gada 8. oktobris). Foto no atv. pulkv. J. Hartmaņa arhīva Pēteris Valdemārs Radziņš (1880. gada 2. maijs 1930. gada 8. oktobris). Foto no atv. pulkv. J. Hartmaņa arhīva ĢENERĀĻA Pētera Valdemāra Radziņa RAKSTU KRĀJUMS SASTĀDĪTĀJS Nacionālo bruņoto spēku majors

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 sēdvietām Stūra modulis Zvilņa modulis Kāju soliņš

Sīkāk

1 Pielikums Rīgas domes lēmumam Nr.5376 Līdzfinansējuma apmērs interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmām Rīgas pil

1 Pielikums Rīgas domes lēmumam Nr.5376 Līdzfinansējuma apmērs interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmām Rīgas pil 1 Pielikums Rīgas domes 23.10.2012. lēmumam Nr.5376 interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmām Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs un tā aprēķināšanas kārtība 1. 1.1.

Sīkāk

Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošana

Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošana Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošana Latvijas valsts simtgades Reģionālo un nevalstisko projektu vadītāja Jolanta Borīte 2016.gada 31.maijs, Liepāja Latvijas valsts simtgades organizatoriskā

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA NERETAS NOVADA PAŠVALDĪBA Rīgas ielā 1, Neretas pagasts, Neretas novads, LV-5118; Reģ.Nr ; tālrunis: ; fakss: 65

LATVIJAS REPUBLIKA NERETAS NOVADA PAŠVALDĪBA Rīgas ielā 1, Neretas pagasts, Neretas novads, LV-5118; Reģ.Nr ; tālrunis: ; fakss: 65 LATVIJAS REPUBLIKA NERETAS NOVADA PAŠVALDĪBA Rīgas ielā 1, Neretas pagasts, Neretas novads, LV-5118; Reģ.Nr.90009116384; tālrunis: 65176166; fakss: 65176536; e -pasts: dome@neretasnovads.lv NERETAS NOVADA

Sīkāk

DV ASV Vanadžu apkārtraksts gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā gadā Latvijas simtga

DV ASV Vanadžu apkārtraksts gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā gadā Latvijas simtga DV ASV Vanadžu apkārtraksts 2018. gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā 2018. gadā Latvijas simtgades gadā. Tik daudz darbu ir padarīts Latvijas labā

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Lifelong Learning Grundtvig Partnership Project 2012-1-LV1-GRU06-03580 1 How to Ensure Qualitative Lifelong Learning for Different Age Groups Adult education teachers will discuss the ways how to involve

Sīkāk

Faktiskā siltumenerģijas patēriņa salīdzinājums ar patēriņu tajā pašā laikposmā iepriekšējā gadā Lpp.1 no 25 Nr. p.k. Adrese faktiskai

Faktiskā siltumenerģijas patēriņa salīdzinājums ar patēriņu tajā pašā laikposmā iepriekšējā gadā Lpp.1 no 25 Nr. p.k. Adrese faktiskai Faktiskā patēriņa salīdzinājums ar patēriņu tajā pašā laikposmā iepriekšējā gadā 06.2019 Lpp.1 no 25 1 1. pasažieru 4 2 1. pasažieru 8 3 1. preču 30a 4 1.Oficieru 4 2.840 2.680 5 1.Oficieru 6 0.951 1.484

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Droša darba vide kā uzņēmuma vērtība Rūta Lūse 2015.23.10. Kā jūs jūtaties un ko jūs domājat, kad esat negadījuma aculiecinieks, lasāt vai skatāties par negadījumiem TV? Kādi līdzīgi notikumi varētu atgadīties

Sīkāk