Montazas instrukcija lat_v

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Montazas instrukcija lat_v"

Transkripts

1 Saules iela 8, Ozolnieki, Jelgavas raj., LV-3018 Тālr , , fakss e-pasts: SILTUMTRASES MONTĀŽAS INSTRUKCIJA CV

2 SATURS IEVADS 1. IZOLĒTO CAURUěU TRANSPORTĒŠANA UN UZGLABĀŠANA 2. TRANŠEJAS IZRAKŠANA UN CAURUěU NOVIETOŠANA 3. IZOLĒTO CAURUěU SAGARINĀŠANA 4. NEKUSTĪGO BALSTU MONTĀŽA 5. IZOLĒTO VĀRSTU MONTĀŽA 6. HIDRAULISKĀ PĀRBAUDE 7. UZRAUDZĪBAS SIGNALIZĀCIJAS MONTĀŽA 8. SAVIENOJUMU MONTĀŽA 8.1. Savienojumu montāža. 1. tips 8.2. Savienojumu montāža. 2. tips 8.3. Savienojumu montāža. 3. tips 8.4. Savienojumu montāža. 4. tips 9. GALA UZMAVU un ELASTĪGO IEVADU MONTĀŽA 10. TRANŠEJAS AIZBĒRŠANA 11. GARANTIJAS SAISTĪBAS PIELIKUMI: Pielikums Nr. 1. POLIOLS. Izraksts no Drošības datu lapas. Pielikums Nr. 2. IZOCIANĀTS. Izraksts no Drošības datu lapas. Pielikums Nr. 3. Uzraudzības signalizācijas montāžas pārbaudes protokols. Pielikums Nr. 4. Uzraudzības signalizācijas pieħemšanas akts. Pielikums Nr. 5. Komponentu normas cauruĝu savienojumiem. 0.1.

3 IEVADS Instrukcija nosaka SIA "POLIURS" ražoto rūpnieciski izolēto cauruĝu un to veidgabalu (savienotājmezglu) transportēšanas, uzglabāšanas un siltumtrases montāžas pamatnoteikumus. Rūpnieciski izolētas siltumtrases būvdarbi jāveic atbilstoši projekta dokumentācijai. Montāžas darbu personālam jābūt atestētam un iepazīstinātam ar šo Instrukciju. Transportējot, uzglabājot un montējot rūpnieciski izolētas caurules un to veidgabalus, jāievēro spēkā esošo drošības noteikumu prasības, kā arī norādes, kas dotas šajā instrukcijā. Siltumtrases savienojumu izolācijai izmanto ėīmiskās vielas poliolu (komponentu A) un izocianātu (komponentu B). Informācija par iespējamo kaitējumu un rīcību, ja notikusi saskare ar šīm vielām, dota 1. un 2. pielikumā. SIA POLIURS konsultē un apmāca par rūpnieciski izolētu siltumtrašu montāžu. Personām, kuras sekmīgi beigušas apmācību kursu, tiek izsniegts sertifikāts. SIA "POLIURS" Kvalitātes un Vides pārvaldības sistēma ir sertificēta atbilstoši standartu ISO 9001:2000 un ISO 14001:2004 prasībām, kas nodrošina ražotās produkcijas atbilstību Eiropas standartiem: LVS EN 253:2003. Centralizētās siltumapgādes caurules. Rūpnieciski izolētas un apvalkotas cauruĝsistēmas bezkanāla karstā ūdens tīkliem. Gatavas tērauda ūdenscaurules ar poliuretāna siltumizolāciju un polietilēna ārējo apvalku. LVS EN 448:2003. Centralizētās siltumapgādes caurules. Rūpnieciski izolētas un apvalkotas cauruĝsistēmas bezkanāla karstā ūdens tīkliem. Gatavi veidgabali tērauda ūdenscaurulēm ar poliuretāna siltumizolāciju un polietilēna ārējo apvalku. LVS EN 488:2003. Centralizētās siltumapgādes caurules. Rūpnieciski izolētas un apvalkotas cauruĝsistēmas bezkanāla karstā ūdens tīkliem. Siltumizolēti un apvalkoti tērauda vārsti tērauda ūdenscaurulēm ar poliuretāna siltumizolāciju un polietilēna ārējo apvalku. LVS EN 489:2003. Centralizētās siltumapgādes caurules. Rūpnieciski izolētas un apvalkotas cauruĝsistēmas bezkanāla karstā ūdens tīkliem. Gatavs savienojums tērauda ūdenscaurulēm ar poliuretāna siltumizolāciju un polietilēna ārējo apvalku. 0.2.

4 1. IZOLĒTO CAURUěU TRANSPORTĒŠANA UN UZGLABĀŠANA Stropēšanas lentu minimālais platums 60 mm. Izolētas caurules ieteicams uzglabāt nošėelta konusa vai paralelograma formas krāvumā. Lai izvairītos no polietilēna (PE) apvalkcaurules bojājumiem: - kraušanas darbos nedrīkst izmantot troses, ėēdes, stieples, kā arī pieĝaut lielas mehāniskas slodzes un triecienus; - jānokrauj caurules uz līdzenas virsmas; Piederumus un sīkās detaĝas: uzmavas, kompensācijas spilvenus, termonosēdošos materiālus, komponentus "A" un "B", elastīgos ievadus u. c. uzglabāt atsevišėi, no sala un tiešas saules staru iedarbības pasargātā vietā. Traukus, kuros atrodas komponenti "A" un "B", atvērt tieši pirms lietošanas. Līdz metināšanai darba cauruĝu galiem jābūt noslēgtiem ar aizsargvāciħiem. Ja aizsargvāciħu nav, piem. pēc cauruĝu sagarināšanas, cauruĝu galus noslēdz ar PE plēvi vai citu piemērotu materiālu. 1.1.

5 2. TRASES IZRAKŠANA UN CAURUěU NOVIETOŠANA A. Tranšejas šėērsgriezums divu cauruĝu sistēmā. B. DubultcauruĜu tranšeja Siltumnesēja padeves caurule divu cauruĝu sistēmā atrodas labajā pusē (skatoties siltuma padeves virzienā), bet dubultcauruĝu sistēmā padeves caurule ir apakšējā. Grants daĝiħu maksimālais lielums - 8 mm. DivcauruĜu sistēmas tranšejas šėērsgriezuma ieteicamie izmēri: Apvalkcaurules diametrs Ø D, mm Tranšejas pamata platums, A min,m Tranšejas dziĝums H min,m Attālums starp caurulēm e, mm CauruĜu ieguldīšanas dziĝums jāizvēlas, izvērtējot virsmas slodzes, inženiertehnisko būvju un komunālo tīklu izvietojumu, iespējamo zemes lauksaimniecisko apstrādi u. c. 2.1.

6 Lielākas ārējās slodzes gadījumā (piem., trase šėērso autoceĝu) virs cauruĝvadiem jānovieto dzelzsbetona plates slodzes sadalīšanai. Izolēto cauruĝu aizsardzībai var izmantot arī lielāka izmēra no korozijas aizsargātās tērauda caurules, kurās iebīda ar protektoriem aprīkotas izolētās caurules. Protektori ir izciĝħi uz apvalkcaurules, kuri pasargā to no aksiālo pārvietojumu iespējamiem bojājumiem. Slodzes sadalītāja plates garumam jāpārsniedz aizsargājamais trases posms ne mazāk kā par 1 m. Caurules pirms metināšanas var tikt novietotas tieši tranšejā vai uz balstiem virs izraktās tranšejas. Caurules tranšejā tiek novietotas uz paliktħiem vai uz noblietēta smilšu slāħa (spilvena) tranšejas dibenā. Ja caurules novietotas virs izraktās tranšejas, tad tās pēc metināšanas, hidrauliskās pārbaudes un savienojuma uzmavu montāžas iegulda tranšejā, izmantojot stropēšanas lentas. 2.2.

7 Ja maăistrālās siltumtrases dziĝums ir pietiekams, atzara trasi var veidot ar pacēlumu uz augšu un tad atzara tranšeja būs seklāka par lielumu H: H = D + h Ja maăistrālās siltumtrases dziĝums nav pietiekams, tad T-atzars siltumtrasē jābūvē ar vērsumu uz leju un atzara tranšeja būs dziĝāka par lielumu H Vietās, kur novieto kompensācijas spilvenus, tranšejas platums jāpalielina, vadoties no projektā uzrādītā spilvenu skaita un izvietojuma. Tranšejas paplašinājumam jāatbilst kompensācijas spilvenu garumam un biezumam. Virszemes trases apvalkcaurule ir no cinkotā skārda. Montāžas procesā caurules stiprināšanai izmanto slīdošos balstus. Cauruli ar apskavu un nemetāliskas starplikas palīdzību piestiprina pie slīdošā balsta. Tērauda cauruĝu metināšana jāveic metinātājiem, kuri atestēti atbilstoši standarta LVS EN 287 prasībām un pēc tehnoloăijas, kas atbilst standarta LVS EN ISO prasībām. Pirms tērauda cauruĝu metināšanas uz apvalkcaurulēm jābūt uzvilktām polietilēna (PE) uzmavām, kuras tiek izmantotas savienojumu montāžā. Lai cauruĝu galos izvairītos no izolācijas materiāla bojāšanas, pirms metināšanas izolācija jāapsedz vai jāaizsargā pret pārkaršanu, piem. ar alumīnija aizsargiem. Aizsargmateriāli jānovāc tūlīt pēc metināšanas. Pēc tērauda cauruĝu sametināšanas pārbīdīt iepriekš uzvilkto PE uzmavu pāri savienojuma vietai. Pirms montāžas, montāžas laikā un pēc tās jānodrošina, lai caurules no iekšpuses būtu tīras, sausas un tajās nebūtu svešėermeħu. Ja pēc montāžas nepieciešama tīrīšana, cauruĝvadus izskalo ar ūdeni. 2.3.

8 3. IZOLĒTO CAURUěU SAGARINĀSANA Ja ir nepieciešams saīsināt izolētās caurules vai izgatavot noteikta garuma starpgabalus, rīkojas sekojoši: 1. Uz polietilēna apvalkcaurules atzīmē griezuma vietu un no tās uz abām pusēm ( mm attālumā) - no izolācijas attīrāmos posmus 2. Atzīmētajās vietās pārgriezt apvalkcauruli pa perimetru. Ar slīpu griezienu pārgriezt apvalkcaurules izgriežamo daĝu. NoĦemt izgriezto apvalkcaurules posmu. 3. Posma vidusdaĝā uzmanīgi ar nazi pārgriezt putu izolāciju līdz atsedzas signalizācijas vadi. Pārkniebt signalizācijas vadus. Notīrīt visu putu izolāciju līdz apvalkcaurules galam. Nav pieĝaujama izolācijas vadu bojāšana ar iegriezumiem, vilkšanu u. tml. Pārgriezt darba cauruli. Griežot ar gāzes degli, jāaizsargā apvalkcaurule un poliuretāna (PUR) izolācija no pārkāršanas. Darba caurules galus rūpīgi notīrīt no cieto putu atliekām. Sagatavot metināšanas fāzītes. 3.1.

9 4. NEKUSTĪGO BALSTU MONTĀŽA Rūpnieciski izgatavots nekustīgā balsta veidgabals sastāv no 2-3 m garas izolētas caurules, kuras vidū ir pie darba caurules piemetināts tērauda atloks. Montāžas procesā izveido dzelzsbetona enkura bloku ap nekustīgā balsta atloku. Betona bloka stiprību nodrošina sametināts armatūras tērauda karkass. Siltumtrases darba laikā nekustīgie balsti tiek pakĝauti lielām slodzēm, tādēĝ grunts ap tiem labi jānoblietē. Betonēšanai izmantot betonu kl. B25. Dzelzsbetona enkura bloku ieteicamie izmēri: Tērauda caurule Balsta izmēri Armatūras d, mm A, m B, m C, m diametrs, mm 42 0,5 0,7 0, ,5 0,7 0, ,7 1,0 0, ,7 1,0 0, ,7 1,0 0, ,8 1,2 0, ,8 1,5 1, ,0 1,5 1, ,0 1,5 1, ,0 2,0 1, ,0 2,0 1, ,0 2,3 1, ,2 2,7 1, ,2 3,0 1, , , , , , , Siltumtrases ekspluatāciju drīkst uzsākt tikai pēc betona pilnīgas sacietēšanas. 4.1.

10 5. IZOLĒTO VĀRSTU MONTĀŽA Izolēti lodveida vārsti, izolēti vārsti ar atgaisošanas vai ūdens izteces/atsūkšanas krāniem tiek iemontēti siltumtrasē līdzīgi kā citi veidgabali vai taisnās caurules posmi sametinot darba caurules un izolējot savienojuma vietas. Montāžas shēmai jānodrošina ērta piekĝūšana vārsta vadības mehānismam un drošība pret mehāniskiem bojājumiem ekspluatācijas laikā. Variants A. Variants B. Izolēto vārstu montāžas variantu izvēlas, izvērtējot virsmas slodzes, inženiertehnisko būvju, komunālo tīklu izvietojumu, u.c. Variantu A pielieto pie mazākām virsmas slodzēm (piem., zālāji, trotuāri), variantu B pie lielākām virsmas slodzēm, piem., ceĝu braucamā daĝa, pagalmi. Veicot metināšanas darbus vārstiem jābūt atvērtā stāvoklī, tādējādi samazinot blīvējumu bojājuma iespējamību. No zemes virsmas vārstu atver un aizver ar T-veida atslēgu, kura ietilpst komplektācijā. Dzelzsbetona izstrādājumi un čuguna lūkas SIA Poliurs komplektācijā neietilpst. Pēc trases montāžas un cauruĝvadu skalošanas ieteicams veikt vārsta pirmo aizvēršanu, ar T-veida atslēgu pagriežot vārsta kātu pulksteħa rādītāja virzienā par 90 līdz atdurei. Vārstu atver, pagriežot vārsta kātu pretējā virzienā. 5.1.

11 6. HIDRAULISKĀ PĀRBAUDE Pēc metināšanas šuvju nesagraujošās kontroles visa trase tiek pakĝauta hidrauliskajai pārbaudei - iespējams pa etapiem - ar spiedienu, kas pārsniedz maksimālo darba spiedienu 1,3 reizes, bet ne mazāku kā 16 bar. Pārbaude jāveic pasūtītāja pārstāvja klātbūtnē un uzraudzībā. Par pārbaudes rezultātiem tiek sastādīts protokols. Hidrauliskajai pārbaudei jāizmanto auksts ūdens. Pārbaudes spiedienu jāiztur ne mazāk kā 15 minūtes. Pārbaudes spiediens nedrīkst samazināties vairāk par 5% no pārbaudes spiediena. Pārbaudes laikā metināšanas šuvēs nedrīkst parādīties mitrums. Ja tiek konstatēta noplūde, attiecīgā metinājuma vieta jāizslīpē vai jāizgriež un atkārtoti jāsametina. Spiediena pārbaude jāatkārto. Hidraulisko pārbaudi veikt pēc nekustīgo balstu montāžas, bet pirms savienojumu montāžas. 6.1.

12 7. UZRAUDZĪBAS SIGNALIZĀCIJAS MONTĀŽA Apvalkcaurules vai darba caurules bojājuma gadījumā iespējama mitruma nokĝūšana siltumizolācijas slāni, kā rezultātā pasliktinās cauruĝvadu siltumizolējošās īpašības un var tikt izraisīta priekšlaicīga metāla cauruĝu korozija. Izolētās caurulēs un veidgabalos ir iebūvēta signalizācijas sistēma, kas Ĝauj konstatēt mitruma parādīšanos siltumizolācijas slānī. Divi neizolēti vara vadi izvietoti cauruĝu siltumizolācijas slānī diametrāli pretējās pusēs. Montāžas procesā caurules tranšejā jānovieto tādā stāvoklī, lai signalizācijas vadi atrastos horizontālā plaknē. Brīvie vadu gali, kas neatrodas siltumizolācijas slānī, jāaizsargā pret bojājumiem. Atbilstoši projekta shēmai uzraudzības signalizācijas vadu montāža jāveic pirms savienojumu izolācijas montāžas. Nelabvēlīgos laika apstākĝos signalizācijas vadu montāža nav pieĝaujama. 1. Signalizācijas vadu montāžu uzsākt no cauruĝvada viena gala, veicot diametrāli pretējās pusēs izolācijas pretestības mērījumus pirmajai caurulei. Pirms mērījumu veikšanas signalizācijas vadi caurules otrā galā jāiztaisno un jāatliec tā, lai tie neskartos pie tērauda caurules. Mērījumus veic ar megaommetru vai citu speciālu mēraparatūru. Montāžu drīkst turpināt, ja izolācijas pretestība katrai caurulei atsevišėi ir lielāka par 100 MΩ. 2. Pirmās caurules vadus savieno cilpā tā, lai tie neskartos pie tērauda caurules un caurules otrā galā izmērīt vadu cilpas pretestību. Mērījuma rezultātu ierakstīt montāžas pārbaudes protokolā. Protokola paraugu skat. pielikumā Nr

13 3. Atkārtoti izmērīt pirmās caurules izolācijas pretestību, rezultātu fiksējot pārbaudes protokolā. 4. Punktā 1. minētos izolācijas pretestības mērījumus veikt nākošajai caurulei (jābūt >100 MΩ), pirms tam iztaisnojot un atliecot vadu galus caurules otrā galā. 5. Pēc pretestību izmērīšanas izolēto cauruĝu signalizācijas vadu savienošana tiek veikta šādā secībā: Iztaisnoto vadu galus nogriež simetriski ar aprēėinu, lai pēc vadu savienošanas tie nenokarātos. Vadu galus 1-2 cm garumā rūpīgi notīra ar smalku smilšpapīru. Viena vada galu ievieto savienotajā līdz atdurei un saspiež ar speciālām knaiblēm attiecīgo savienotāja galu. Ievieto un saspiež otru vada galu. Savienojumus lodēt ar lodalvu. Analoăiski savieno pretējās puses vadus. Lai vadi nesaskartos ar metāla cauruli, tos nostiprina vadu turētājos. Vadu turētājus novieto simetriski un nostiprina uz tērauda caurules ar līmlentu. 7.2.

14 6. Izolācijas, vadu cilpas pretestības mērījumus un vadu savienošanu jāveic katrā cauruĝu savienojumu vietā. Mērījumu rezultātus ierakstīt pārbaudes protokolā. 100 m gara vada pretestībai jābūt 1,3 Ω ±15%. Samontētu cauruĝvadu (trases) izolācijas pretestībai jābūt ne mazākai par 200 kω. 7. CauruĜvadu trases galos, kur trases ekspluatācijas laikā netiks veikti pretestību mērījumi, vadu gali jāsavieno cilpā un jānostiprina uz izolācijas gala virsmas, izslēdzot iespēju tiem saskarties ar tērauda cauruli 8. Kontroles un mērīšanas iespēju nodrošināšanai izolētu cauruĝvadu signālizācijas vadu izvadus montē signalizācijas kastītē ar 3 dzīslu savienojuma kabeĝa palīdzību. KabeĜa masas vads jāpievieno pie tērauda caurules ar piemetinātas skrūves M8 un uzgriežħu palīdzību Signalizācijas kastītes montē cauruĝvadu tuvumā pie ievadiem ēkās un siltumkamerās. CauruĜvadu galos ieteicams uzstādīt termonosēdošas gala uzmavas (sk. 6.8.). Signalizācijas vadi jānosedz ar gala uzmavu un to galiem jāpievieno savienojuma kabelis. Uzraudzības signalizācijas sistēmas nepārtrauktai kontrolei uzstāda CWA 6000 sistēmas (Zviedrija) vai citu analoga tipa aparatūru. Konkrētas avārijas vietas noteikšanai izmanto impulsa atstarojuma principu. Šāda aparatūra ir pieejama SIA "POLIURS". Pēc signalizācijas sistēmas montāžas un pārbaudes ir jāsastāda uzraudzības signalizācijas pieħemšanas akts (paraugu skat. pielikumā Nr. 4). Akts un protokoli jāsaglabā. 7.3.

15 8. SAVIENOJUMU MONTĀŽA Pēc darba cauruĝu sametināšanas, signalizācijas sistēmas montāžas un veikto darbu pārbaudes rūpnieciski izolēto cauruĝu un/vai veidgabalu savienojumu montāžā izšėirami šādi galvenie posmi: - apvalkcauruĝu galu savienošana ar uzmavām; - uzmavu hermetizācija un pārbaude; - poliuretāna (PUR) putu termoizolācijas izveidošana. Dažādiem savienojumu tipiem šo posmu secība var atšėirties. 1. tips vienkāršākais paħēmiens pazemes siltumtrašu savienojumu montāžā. Savienojuma vietu nosedz ar PE uzmavu, uzmavas un apvalkcaurules pārlaiduma vietas hermetizē ar termonosēdošām lentām, pārbauda uzmavas hermētiskumu (ja tas nepieciešams); ielej PUR komponentes. 2. tips paħēmiens, kurš nodrošina dubultu hidroizolāciju pazemes siltumtrašu savienojumu montāžā. Savienojuma vietu nosedz ar termonosēdošu PE uzmavu, galus papildus hermetizē ar termonosēdošām lentām. Izolē, ielejot PUR komponentes vai izmantojot PUR pusčaulas. 3. tips pielieto virszemes siltumtrašu montāžā. Savienojuma vietu nosedz ar alumīnija skārdu/folliju un noħemamu PE apvalku, ielej PUR komponentes, noħem apvalku un hermetizē izolācijas putas ar vienu platu termonosēdošu lentu. Savienojuma vietu nosedz ar apvalku cinkota skārda loksni. 4. tips šo paħēmienu lieto gadījumos, ja savienojumi jāremontē, pirms metināšanas nav uzliktas PE uzmavas vai nav pietiekams taisnā posma garums, lai PE uzmavu atbīdītu no savienojuma vietas. Līdzīgs 3. tipam, tikai pazemes trasēm neizmanto skārda nosedzošo apvalku. Veicot savienojumu montāžu, jāievēro vispārējie montāžas darbu drošības noteikumi. Jāstrādā ar piemērotiem darba rīkiem, piemērotā apăērbā, ar aizsargbrillēm un pirkstainos darba cimdos. Komponentus "A" un "B" līdz to izmantošanas brīdim glabāt no saules stariem pasargātā vietā pie temperatūras +20 ±5 C. Komponentu samais īšanai ieteicams izmantot elektrisko urbjmašīnu ar "miksera" tipa uzgali. Ja PUR komponenti nonāk saskarē ar neapsegtām ėermeħa daĝām, tās tūdaĝ jānomazgā ar siltu ūdeni skatīt pielikumā drošības datu lapas. Ja savienojuma montāžu veic nelabvēlīgos laika apstākĝos, darba vieta jāpārklāj ar ūdens necaurlaidīgu pārsedzi. Savienojumu montāža pie temperatūrām, kas zemākas par +5 C, nav ieteicama. Atsevišėos gadījumos, ja apkārtējās vides temperatūra pārsniedz kritisko, pieĝaujams ar tehniskiem paħēmieniem nodrošināt tās atbilstību tieši putu veidošanas zonā, piem.: - padod siltumtrasē karsto ūdeni; - uzsilda montāžas vietu ar elektriskiem sildītājiem vai vāju gāzes liesmu; - iztur komponentes ilgāku laiku istabas temperatūrā, un operatīvi rīkojoties neĝaut tām atdzist līdz ieliešanas brīdim. Pie neatbilstošiem apkārtējās vides parametriem vēlams veikt kontroles uzputošanu, lai novērtētu putu tilpuma palielināšanās pakāpi un konstatētu, vai tā ir pietiekama, lai nodrošinātu visa uzmavas tilpuma aizpildīšanu pie izvēlētās komponentu dozas. 8.1.

16 8.1. SAVIENOJUMU MONTĀŽA. 1. TIPS Nepieciešamie materiāli: - PE uzmava, - termonosēdošās lentas - 2 gab., - saturošie ielāpi - 2 gab.; - PUR putu komponentes "A", "B"; - apaĝie (FOPS) ielāpi - 2 gab.; - korėis atgaisošanai -1 gab.; - materiāli signalizācijas sistēmas montāžai (ja paredzēts). Montāžas ierīces un instrumenti: - gāzes deglis; - lodēšanas deglis (signalizācijas vadiem); - mērtrauki - 2 gab; - trauks komponentu sagatavošanai un ieliešanai; - mikseris; - smilšpapīrs (rupjais uz auduma pamatnes); - attaukošanas līdzeklis (piem. acetons); - nazis; - suka vai slaukāmais materiāls; - aizsargbrilles, cimdi; - rokas urbjmašīna; - urbji Ø25 mm; Ø3 mm; - megaommetrs signalizācijas pārbaudei. Ja paredzēta savienojumu hermētiskuma pārbaude, papildus nepieciešami: - hermētiskuma pārbaudes ierīce; - gaisa pumpis (var izmantot riepu pumpi). Montāžas secība: 1. Ja cauruĝu galos izolācijas slānis ir sabojāts (samircis), nogriezt bojāto daĝu. Pārbaudīt un savienot signalizācijas vadus. 2. Polietilēna uzmavu, kura atrodas uz vienas no izolētajām caurulēm, simetriski uzbīdīt savienojuma vietai - t.i. lai abos galos būtu vienādi pārlaidumi. 3. Izurbt PE uzmavā urbumu Ø25mm ~50 mm attālumā no viena apvalkcaurules gala. 4. Izurbt PE uzmavā otru (atgaisošanas) urbumu Ø 3 mm ~50 mm attālumā no otra apvalkcaurules gala

17 5. Pārliecināties, ka pārejas posmi starp uzmavu un cauruli ir sausi, tīri un nav taukaini. Nepieciešamības gadījuma tos nosusināt, attīrīt un attaukot platumā B mm (B termonosēdošās lentas platums) un apstrādāt ar smilšpapīru. Notīrīt palikušās polietilēna daĝiħas. 6. Atbilstoši apvalkcaurules diametram D nogriezt termonosēdošo lentu tabulā uzrādītajā garumā L: D,mm L, m 0,39 0,45 0,50 0,55 0,61 0,68 0,75 0,84 0,92 1,02 1,14 1,27 1,43 1,59 1,77 1,97 2,20 Slīpi nogriezt stūrīšus vienā lentas galā. 7. Ar smilšpapīru apstrādātos posmus uzsildīt ar propāna-butāna liesmu līdz 60 C temperatūrai (ieteicams izmantot termoindikatoru). 8. Lentas galam ar nogrieztiem stūriem noħemt aizsargplēvi un lentu novietot uz savienojuma vietas tā, lai 40% no lentas platuma būtu novietoti uz caurules, bet 60% - uz uzmavas

18 Ja izmanto "DualSeal" tipa termonosēdošo lentu, tad to noorientēt atbilstoši marėējumam. Lentu uz savienojuma vietas novietot tā, lai viskozi elastīgā līme atrastos simetriski uz caurules/uzmavas pārejas. Lentas galu pasildīt ar liesmu 1-3 sekundes un piespiest PE caurulei. Bez nostiepšanas apliekt lentu ap cauruli, vienlaicīgi atraujot aizsargplēvi. Uzsildīt ar liesmu 1-3 sek. lentas taisno galu un piespiest to ~50 mm pārlaidus lentas sākumam. 9. Ielāpu novietot (ar svītrojumu uz leju) uz termonosēdošās lentas šuves. Uzsildīt to ar vāju liesmu un stipri piespiest, sākot no viena gala

19 10. Nosēdināšanu sākt no lentas vidus, pretī uzmavas galam. Uzsildot ar vāju liesmu pa aploci, nosēdināt puslentu virzienā uz savienojuma vidu. ěaut 2-3 minūtes atdzist. Šajā laikā veikt lentas uzlikšanu uzmavas otrā galā, izpildot augstāk minētos montāžas 7-10 punktus. "DualSeal" tipa termonosēdošai lentai atdzišana nav nepieciešama. Pēc tam sildīt otru lentas pusi pirmajai lentai, kas atrodas uz PE apvalkcaurules. Tādā veidā tiek izslēgta gaisa ieslēgumu izveidošanās. Izkausētās līmes parādīšanās liecina par to, ka lenta ir pietiekami izkarsēta. Ja izmanto "Dual Seal" tipa termonosēdošo lentu, tad sildīšanu veikt, kamēr uz tās izzūd zaĝais indikatorkrāsojums. Ieteicams papildus veikt pārbaudi, pabīdot lentu ar pirkstu tā, lai izveidotos krokas, kuras pēc pietiekamas uzsildīšanas izzūd, izveidojot gludu virsmu. Analoăiski veikt otras lentas otras puses nosēdināšanu uzmavas otrā galā. Lentas nosēdināšana veikta kvalitatīvi, ja pēc cauruĝu virsmas pareizas sagatavošanas un karsēšanas lenta ir cieši pa visu aploci piekĝāvusies, līme ir vienmērīgi izspiedusies. Nedrīkst būt redzami nekādi burbuĝi vai nepietiekami nosildītas vietas

20 Uzmavas piepildīšanu ar PUR putu komponentēm veikt tikai pēc uzmavas atdzišanas līdz apkārtējās vides temperatūrai. 11. Atsevišėos mērtraukos ielej komponentu "A" un "B" daudzumos, kuri norādīti pielikuma Nr. 5 tabulās. Pārlej komponentu "A" un pēc tam arī komponentu "B" kopējā traukā un ne ilgāk par 15 sekundēm intensīvi maisa līdz viendabīga sastāva iegūšanai. Ne ilgāk kā 30 sekunžu laikā sagatavoto maisījumu ielej izurbtajā urbumā Ø 25 mm. Ja komponenti "A" un "B" ir atsevišėos maza tilpuma traukos ar daudzumu vienam savienojumam (fasētā veidā), tad komponentu "B" pārlej komponenta "A" traukā, intensīvi saskalo līdz viendabīga sastāva iegūšanai un ielej urbumā Ø 25 mm. 12. Urbumu Ø 25 mm noslēgt ar PE atgaisošanas korėi, to iepresējot urbumā. 13. Pēc PUR putu sacietēšanas (ne ātrāk kā pēc 2,5 stundām) nogriezt korėa satverplāksnīti, attīrīt PE uzmavas virsmu ap urbumiem (rādiusā ~70 mm no centriem) no PUR putu atlikumiem un putekĝiem. Uzmavas virsmu ap urbumiem, kur paredzēts pielīmēt FOPS ielāpus, uzsildīt līdz 60 C ar vāju liesmu. 14. Ielāpa līmes pusi uzsildīt ar vāju liesmu 1-3 sek. un piespiest uzlīmējamai vietai. Sildīt ielāpu ar vāju liesmu līdz kĝūst neredzams uz ielāpa virsmas uzklātais zaĝais indikatorkrāsojums. Uzlīmētam ielāpam nav pieĝaujami malu atlocījumi un gaisa ieslēgumi zem tā. Gar ielāpa malām pa visu aploci jābūt redzamai šaurai līmes josliħai

21 Savienojumu hermētiskuma pārbaude. Gadījumos, ja ir prasība savienojumus pārbaudīt uz hermētiskumu, tad savienojuma montāžas secība sekojoša: 1. Izpildīt augstāk minētos savienojuma montāžas 1-3; 5-10 punktus. IzĦēmums: nedrīkst urbt atgaisošanas urbumu Ø3 mm! 2. Ieskrūvēt urbumā speciālu uzgali ar manometru, pievienot gaisa pumpi. Uzpumpēt spiedienu savienojuma telpā līdz 0,2 0,5 bāriem. Sekot manometra rādījumam. Tālākos montāžas darbus var veikt tikai tad, ja spiediena kritums 10 minūšu laikā nav novērots. Gaisa noplūdes vietu noteikšanai var izmantot ziepjūdeni. 3. Nomontēt pārbaudes ierīci. 4. Izpildīt augstāk minētos savienojuma montāžas 4; punktus

22 8.2. SAVIENOJUMU MONTĀŽA. 2. TIPS Nepieciešamie materiāli: - termonosēdošā PE uzmava; - termonosēdošās lentas - 2 gab.; - saturošie ielāpi - 2 gab.; - A,B komponenti vai PUR putu pusčaulas - 2 gab; - sajūglenta (ja lieto PUR pusčaulas); - blīvējošā lenta; - iemetināmie PE korėi - 2 gab.; - materiāli signalizācijas sistēmas montāžai (ja paredzēts). Montāžas ierīces un instrumenti: - gāzes deglis; - lodēšanas deglis (signalizācijas vadiem); - mērtrauki - 2 gab; - trauks komponentu sagatavošanai un ieliešanai; - mikseris; - smilšpapīrs (rupjais uz auduma pamatnes); - attaukošanas līdzeklis (piem. acetons); - nazis; - suka vai slaukāmais materiāls; - aizsargbrilles, cimdi; - rokas urbjmašīna; - urbji: Ø25 mm, Ø3 mm, fāzēšanas urbis Ø27,5 mm; - siltumu izolējoša aizsarglente (piem., no stikla šėiedras) uzmavām ar diametru 250 mm; - PE korėu iemetināšanas elektroierīce; - rokas zāăis (ja lieto PUR pusčaulas); - megaommetrs signalizācijas pārbaudei. Montāžas secība: 1. Pirms tērauda cauruĝu metināšanas uz vienas no apvalkcaurulēm jābūt uzvilktai termonosēdošai uzmavai ar visu PE plēves iepakojumu. Ja cauruĝu galos izolācijas slānis ir sabojāts (samircis), nogriezt bojāto daĝu. Pārbaudīt un savienot signalizācijas vadus. 2. Nožāvēt PE cauruĝu galus ar propāna degĝa liesmu (30 C - 40 C). Apvalkcaurules virsmai jābūt sausai, tīrai un tā nedrīkst būt taukaina. Termonosēdošo uzmavu novietot uz savienojuma vietas simetriski pret PE cauruĝu galiem un veikt atzīmes uz PE cauruĝu galiem Nogriezt divas blīvējošās lentas joslas. Uzlīmēt tās uz apvalkcaurulēm 1 2 cm attālumā no veiktajām atzīmēm tā, lai uzmava pilnīgi tās nosegtu. NoĦemt blīvējuma aizsargplēves pārklājumu.

23 4. Uzmavu uzbīdīt un novietot simetriski pret PE caurules galiem uz blīvējuma joslām. NoĦemt uzmavas iepakojuma plēvi. 5. Izurbt PE uzmavā urbumu Ø25 mm ~50 mm attālumā no viena apvalkcaurules gala. 6. Izurbt PE uzmavā otru (atgaisošanas) urbumu Ø 3 mm ~50 mm attālumā no otra apvalkcaurules gala. 7. Aptīt ap cauruli un uzmavu vietās, kur nav nepieciešams sildīt, siltumu izolējošās aizsargājošās lentes (piem., stikla auduma). Ar vieglas liesmas dzelteno daĝu nosēdināt uzmavu. Vispirms uzmavas vienu galu 1-2 minūtes ar liesmu vienmērīgi pa visu aploci uzsildīt. To pašu atkārtot arī otrā galā un tad pārmaiħus vienu un otru galu turpināt sildīt līdz uzmava ir pilnīgi piekĝāvusies PE apvalkcaurulei. Uzmavas montāža ir veikta kvalitatīvi, ja: - uzmavas gali pa visu aploci ir blīvi piekĝāvušies PE apvalkcaurulēm; - nav redzami gaisa ieslēgumi. 8. Termonosēdošo lentu montāžu veikt saskaħā ar 1. tipa savienojumu montāžas 5 10 punktiem. 9. Uzmavas piepildīšanu ar PUR putu komponentēm veikt saskaħā ar 1. tipa savienojumu montāžas 11. punktu

24 10. Pēc uzmavas piepildīšanas ar PUR putu komponentēm iepildīšanas urbumu noslēgt ar vītħotu konisku alumīnija tapu, to ieskrūvējot urbumā apgriezienus 11. Pēc PUR putu sastingšanas (~5 min.) izskrūvēt konisko tapu un ar slaukāmo materiālu iztīrīt vītni no cieto putu atliekām (lai nesabojātu vītnes virsmas teflona pārklājumu). Urbumu Ø3 mm pārurbt uz Ø25 mm dziĝumā mm. Ieliešanas urbumu padziĝināt dziĝumā mm. No urbumiem iztīrīt cieto putu skaidas. Notīrīt putu atliekas. 12. Urbumiem noħemt fāzītes ar speciālu fāzēšanas urbi Ø ,5 mm. 13. Sagatavot darbam PE korėu iemetināšanas elektroierīci, iepriekš iestādot sildelementu uzkarsēšanas temperatūras regulatoru uz 250 C un pieslēdzot elektroierīci pie 220V maiħsprieguma strāvas avota. KontrollampiĦas nodzišana liecina par elektroierīces gatavību darbam. PE korėa un urbumu koniskām virsmām jābūt tīrām, bez putekĝiem. 14. Ievietot konisko PE korėi ierīces koniskajā ligzdā un karsēt ~ 30 sek. 15. Ierīces konisko izcilni ievietot vienā no uzmavas urbumiem. Karsēt urbumu. Par pietiekamu izkarsēšanu liecina urbuma fāzītes malu apkausējums pa visu aploci. 16. Elektroierīces konisko izcilni izħem no uzmavas urbuma un vienlaicīgi ar plakanknaiblēm izħemt PE korėi no koniskās ligzdas un iespiest to sakarsētajā urbumā. Korėi turēt piespiestu urbumam līdz tas stabili fiksējas. Par kvalitatīvu korėa iekausēšanu urbumā liecina vienāda izmēra metinājuma šuves valnītis pa visu korėa aploci. Analoăiski iemetina otru korėi otrajā urbumā. 17. Nogriezt korėu izcilnīšus (ja tādi ir)

25 Pielietojot PUR putu pusčaulas (piem., pie zemām apkārtējās vides temperatūrām) montāžas secība ir šāda: 1. Izpildīt augstāk minētos (2. tips!) montāžas 1-2 punktus. 2. Nozāăēt PUR čaulas savienojuma vietas garumā. 3. ApvalkcauruĜu galus 150 mm platumā apstrādāt ar rupju smilšpapīru, notīrīt PE putekĝus no tās virsmas. Ievietot čaulas savienojuma vietā. Tām blīvi jāievietojas starp izolēto cauruĝu galiem. 4. ApvalkcauruĜu galus 150 mm platumā ar gāzes degli uzsildīt līdz 60 C. 5. Nogriezt sajūglentu. Aptīt lentu ap PUR čaulām tā, lai lenta pilnīgi tās nosegtu. 6. Sildot lentas pārlaidumu uzlīmēt to uz PUR čaulām tā, lai lenta pilnīgi tās nosegtu. 7. Nogriezt un uzlīmēt divas blīvējošās lentas joslas uz izolētās caurules. NoĦemt blīvējuma aizsargājošos pārklājumus. Uzbīdīt uzmavu uz savienojuma vietas un noħemt tai iepakojuma plēvi. 8. Sildot ar liesmas dzelteno daĝu nosēdināt uzmavu. Vispirms silda uzmavas vienu pusi ar liesmu vienmērīgi pa visu aploci no vidus uz galu. To pašu atkārtot arī otrā pusē un tad pārmaiħus vienu un otru galu turpināt sildīt līdz uzmava ir pilnīgi piekĝāvusies PE apvalkcaurulei. Uzmavas montāža ir veikta kvalitatīvi, ja uzmavas gali pa visu aploci ir blīvi piekĝāvušies PE apvalkcaurulēm un nav redzamu gaisa ieslēgumu. Šauro termonosēdošo lentu (otrais blīvējums!) montāžu veikt saskaħā ar 1.tipa savienojumu montāžas apraksta 5-10 punktiem

26 8.3. SAVIENOJUMU MONTĀŽA. 3. TIPS Pielieto savienojumu montāžai virszemes trasēm (apvalkcaurules ir no cinkotā skārda). Nepieciešamie materiāli: - alumīnija skārds/follija; - platā termonosēdošā lenta -1 gab.; - ielāps (garais) - 1 gab.; - PUR putu komponentes "A", "B", (vai PUR putu pusčaulas); - cinkotā skārda apvalks -1 gab.; - apvalka savilces no cinkotā skārda - 2 gab; - līmlenta; - materiāli signalizācijas sistēmas montāžai (ja paredzēts). Montāžas ierīces un instrumenti: - noħemams cauruĝveida PE apvalks - atbilstoši apvalkcaurules diametram; - savilcējsiksnas - 2 gab.; - gāzes deglis; - rokas urbjmašīna; - urbji Ø25 mm un Ø3 mm; - mērtrauki -2 gab.; - trauks komponentu sagatavošanai un ieliešanai; - mikseris; - smilšpapīrs (rupjais uz audekla pamata); - attaukošanas līdzeklis (piem. acetons); - suka vai slaukāmais materiāls; - aizsargbrilles, cimdi; - rokas zāăis (ja pielieto PUR putu pusčaulas); - lodēšanas deglis (signalizācijas vadiem); - megaommetrs signalizācijas pārbaudei.. Montāžas secība. 1. Ja cauruĝu galos izolācijas slānis ir sabojāts (samircis), nogriezt bojāto daĝu. Pārbaudīt un savienot signalizācijas vadus, ja ir paredzēta uzraudzības signalizācijas sistēma. 2. CauruĜu savienojuma vietai apliecot alumīnija skārdu/folliju, izveidot apvalku - čaulu. Čaulas malu pārsedze aploces virzienā - vismaz 50 mm, pārlaidums apvalkcaurules galiem - simetrisks, ne mazāk kā 50 mm. Ar līmlenti nostiprināt pārlaiduma vietas un nofiksēt čaulu attiecībā pret apvalkcaurulēm. 3. Uzlikt uz alumīnija čaulas noħemamu (garenvirzienā pārgrieztu) PE apvalku un cieši nostiprināt to uz apvalkcaurulēm ar savilcējsiksnām. 4. Izurbt noħemamajā PE apvalkā un alumīnija čaulā urbumu Ø25 mm - putu ieliešanai un Ø3 mm gaisa izplūdei (sk. 1.tipa savienojumu montāžas 3. un 4. punktu). Veicot nākamā savienojuma montāžu, caur PE apvalka urbumiem izgriezt (izdurt) caurumus tikai alumīnija čaulā. 5. Sagatavot komponentu "A" un "B" maisījumu un ieliet urbumā Ø25 mm (sk. 1. tipa savienojuma montāžas 11. punktu). 6. Lai samazinātu iespējamo PUR putu izplūdi, noslēgt urbumu Ø25 mm PE apvalkā, piem., ar paštaisītu koka tapu vai speciālu alumīnija tapu ar konisku vītni. 7. Pēc 15 min. noħemt PE apvalku un nogaidīt līdz PUR reakcijas beigām (~2,5 st.)

27 8. Pārliecināties, ka alumīnija čaula platumā A un apvalkcauruĝu gali 2x100 mm platumā ir sausi, tīri un nav taukaini. Nepieciešamības gadījumā tos nosusināt, attīrīt un attaukot. 9. Atbilstoši apvalkcaurules diametram D nogriezt plato termonosēdošo lentu tabulā uzradītajā garumā L. Slīpi nogriezt stūrīšus vienā lentas galā. D, mm L, m 0,35 0,42 0,46 0,51 0,58 0,64 0, ,86 0,96 1,07 1,20 1,34 1,50 1,66 1, Alumīnija čaulu un attīrītos apvalkcauruĝu galus uzsildīt ar vāju propānabutāna liesmu līdz ~60 C temperatūrai. 11. Termonosēdošās lentas galam ar slīpi nogrieztiem stūriem noħemt aizsargplēvi, pasildīt ar liesmu 1-3 sek. un piespiest lentas galu caurulei simetriskā attālumā no alumīnija čaulas galiem. Bez nostiepšanas apliekt lentu ap cauruli, vienlaicīgi atraujot aizsargplēvi. Uzsildīt ar liesmu 1-3 sek., lentas taisno galu un piespiest to ~ 50 mm pārlaidus lentas sākumam

28 12. Ielāpu ar līmes pusi uz leju novietot uz termonosēdošās lentas šuves. Uzsildīt to ar vāju liesmu un stipri piespiest, sākot no viena gala. 13. Termolentas nosēdināšanu sākt no lentas vidus virzienā uz vienu no lentas galiem, uzsildot to pa aploci ar vāju liesmu. Pēc tam nosēdināt otru lentas pusi. Tādā veidā tiek izslēgta gaisa ieslēgumu izveidošanās. Izkausētās līmes parādīšanās liecina par to, ka lenta ir pietiekoši izkarsēta. Papildus ieteicams pabīdīt lentu, lai izveidotos krokas, kuras pēc pietiekošas uzsildīšanas izzūd, izveidojot gludu savienojuma virsmu. 14. Savienojuma vietu papildus nosegt ar cinkotā skārda apvalku un nostiprināt to ar cinkota skārda savilcēm. Pielietojot PUR putu pusčaulas, montāžas secība ir šāda: 1. Izpildīt augstāk minēto (3.tips) montāžas 1. punktu. 2. Nozāăēt PUR čaulas savienojuma vietas garumā. 3. ApvalkcauruĜu galus 200 mm platumā notīrīt, nosusināt un attaukot. Ievietot čaulas savienojuma vietā. Tām blīvi jāievietojas starp izolēto cauruĝu galiem. 4. Nogriezt plato termonosēdošo lentu (sk. augstākminēto montāžas 9. punktu). 5. Attīrītos apvalkcauruĝu galus uzsildīt ar vāju propāna-butāna liesmu līdz ~ 60 C temperatūrai. 6. Izpildīt augstākminētos (3.tips) punktus

29 8.4. SAVIENOJUMU MONTĀŽA. 4. TIPS Pielieto pazemes trasēm, ja savienojumi jāremontē, pirms metināšanas nav uzliktas PE uzmavas vai nav pietiekams taisnā posma garums, lai PE uzmavu atbīdītu no savienojuma vietas. Pielietojamie materiāli, ierīces un instrumenti analoăiski 3. tipa savienojumiem, izħemot to, ka alumīnija skārda/folijas vietā izmanto garenvirzienā pārgrieztu PE uzmavu. Savienojuma montāžas secība. 1. Ja cauruĝu galos izolācijas slānis ir sabojāts (samircis), nogriezt bojāto daĝu. Pārbaudīt un savienot signalizācijas vadus (ja ir paredzēta uzraudzības signalizācijas sistēma). 2. Uzlikt cauruĝu savienojuma vietai garenvirzienā pārgrieztu PE uzmavu, novietojot to simetriski pret apvalkcauruĝu galiem. Pārbaudīt, vai uzmavas visām ārējām malām ir noħemtas fāzītes. Cieši nostiprināt uzmavu uz apvalkcaurulēm ar savilcējsiksnām. Pārlaiduma ārmalai jābūt vērstai uz augšu un novietotai sānos. 3. Izurbt uzmavā urbumus PUR komponentu ieliešanai un gaisa izlaidei (skat. 1. tipa savienojumu montāžas 3. un 4. punktus). 4. Sagatavot komponenta "A" un "B" maisījumu un ieliet urbumā Ø25 mm. Noslēgt urbumu ar atgaisošanas korėi (skat. 1. tipa savienojuma montāžas 11. un 12. punktus). 5. Nogriezt plato termonosēdošo lentu noteiktajā garumā L, atbilstoši apvalkcauruĝu diametram. Slīpi nogriezt stūrīšus vienā lentas galā (skat. 3. tipa savienojuma montāžas 9. punktu). 6. Pēc PUR putu sacietēšanas (~2,5 st.) nogriezt atgaisošanas korėa satverplāksnīti. NoĦemt savilcējsiksnas. 7. Savienojuma vietu attīrīt no cieto PUR putu atliekām. PE uzmavu un apvalkcauruĝu galus ~100 mm platumā notīrīt, nosusināt un attaukot. Notīrītās virsmas apstrādāt ar smilšpapīru. Notīrīt palikušās polietilēna daĝiħas. 8. Ar smilšpapīru apstrādātas virsmas uzsildīt ar propāna-butāna liesmu līdz ~60 C temperatūrai. 9. Platās termonosēdošās lentas montāžu veikt saskaħā ar 3.tipa savienojuma montāžas punktiem

30 9. GALA UZMAVU UN ELASTĪGO IEVADU MONTĀŽA Termonosēdošas gala uzmavas pielieto, lai hermetizētu PUR izolāciju pēc izolēto cauruĝu ievadīšanas ēkā, kamerā vai kanālā. Montāžas secība: 1. Attīrīt darba un apvalkcaurules. Gan darba caurules, gan apvalkcaurules virsmas apstrādā ar metāla suku, smilšpapīru. 2. Gan darba caurules, gan apvalkcaurules virsmas ar degĝa vieglu liesmu uzsilda līdz vismaz 60 C - pārbauda virsmas temperatūru, vēlams ar speciālu indikatoru. 3. Gadījumā, ja caurulēm ir signalizācijas vadi un tie ir jāizvada ārpus gala uzmavas, tad vadiem uztin blīvējošo mastiku, un tos izvada starp apvalkcauruli un gala uzmavu (nekādā gadījumā nedurt cauri). Ja signalizācijas vadi nav jāizvada, bet jāizveido cilpa, tad pēc to salodēšanas vadu cilpu novietot tā, lai tā nenonāktu saskarē ne ar darba, ne ar apvalkcauruli. Iespējami dziĝi uzbīdīt gala uzmavu caurules galam. 9.1.

31 4. Vienmērīgi sildot pa aploci, gala uzmavu nosēdināt uz apvalkcaurules. ěaut gala uzmavai nedaudz atdzist pirms uzsākt tās tievākās daĝas nosēdināšanu. Nepieciešamības gadījumā izspiež radušos gaisa burbuĝus. Lai pārliecinātos, ka gala uzmava ir pietiekami uzsildīta, uzmavu pastumj ar pirkstu līdz izveidojas krokas, kuras nekavējoties izlīdzinās, ja ir pietiekami sildīts. Pietiekami nosēdinātai gala uzmavai cieši jāptver caurules, veidojot gludas virsmas. Zem gala uzmavas nedrīkst būt redzami gaisa burbuĝi, apdegumi vai atlobījušās malas. Elastīgos ievadus lieto, lai izolēto cauruĝu ievados novērstu gruntsūdeħu iekĝūšanu ēkas (akas) iekšpusē caur sienu. UzĦem nelielas caurules deformācijas. Izgatavoti no speciāla gumijas profila, kas izturīga pret novecošanos. Montāžas secība. 1. Izolētās caurules virsmai jābūt sausai un tīrai. 2. Elastīgo ievadu uzvilkt uz apvalkcaurules un novietot to apvalkcaurules tā posma vidusdaĝā, kas iet caur ēkas pamatu vai sienu. 3. Apvalkcaurules virsmu abos virzienos no elastīgā ievada pamata vai sienas platumā pārklāt ar polietilēna čaulu vai aptīt ar 2 3 ruberoīda kārtām. Tādā veidā atdalot apvalkcaurules virsmu no betona. 4. Aizbetonēt iepriekš izsisto ēkas pamata vai sienas aili. Piezīme: ja darba caurules nosacītais diametrs DN 400, tad ieteicams novietot pa diviem elastīgiem ievadiem uz katras caurules. 9.2.

32 10. TRANŠEJAS AIZBĒRŠANA CauruĜvadus tranšejā novietot uz noblīvētas smilšu pamatnes, ievērojot starpcauruĝu attālumu un attālumus starp caurulēm un tranšejas malām sk. 2.nod. Izvietot kompensācijas spilvenus atbilstoši projekta dokumentācijai. No tranšejas aizvākt pagaidu paliktħus un citus priekšmetus. Tranšeja jāaizber pakāpeniski vairākos slāħos. Pirms nākamā slāħa uzbēršanas iepriekšējais slānis pilnībā jāsablīvē. SlāĦa maksimālais biezums, ja sablīvēšanu veic nemehanizēti ir 150 mm, ja mehanizēti 300 mm. Atkarībā no projektētās termisko deformāciju kompensācijas metodes iespējami 2 tranšejas aizbēršanas varianti: 1) aukstā stāvoklī esošu cauruĝvadu aizbēršana; 2) iepriekš termiski nospriegotu (uzsildītu) cauruĝvadu aizbēršana. 1.variants. Vispirms ar smiltīm aizbērt caurules no ārmalas un atstarpi starp tām līdz sablīvētais slāħa biezums virs caurulēm sasniedz 100 mm. Izmantot smiltis, kas nesatur akmeħus, šėembas, augu atliekas, melnzemes un māla daĝas. Blīvēšanu veikt nemehanizēti. Projektā norādītā dziĝumā (ne mazāk kā 100 mm virs apvalkcaurules) novietot brīdinājuma lentas trases iezīmēšanai un nostiprināt tās, uzberot smiltis. Ieteicams trasēs ar apvalkcaurules diametru 200 mm brīdinājuma lentas novietot virs katra cauruĝvada - turpgaitai un atpakaĝgaitai. Ja apvalkcauruĝu diametri <200 mm - novieto vienu brīdinājuma lentu vidū virs abiem cauruĝvadiem. Atlikušo tranšejas daĝu aizber ar izrakto grunti. Mehanizēto trases noblīvēšanu var veikt, ja tranšejas aizpildījuma slānis sasniedzis 200 mm virs apvalkcaurulēm. Ja tiek pielietoti rūpnieciski izolēti kompensatori, un/vai nekustīgie balsti, trases aizbēršanai nav specifisku prasību. 2.variants. Termiski iepriekš nospriegojamajos trases posmos tranšeju noblīvēt ar smiltīm līdz apvalkcauruĝu pusei (sk. zīmējumu!). Nav pieĝaujams blīvēt mehanizēti. Pēc tam, kad ir sasniegta projektā noteiktā siltumnesēja temperatūra, tā ir jānotur pastāvīgā līmenī līdz pilnīgai trases aizbēršanai un noblīvēšanai. Ja trasi paredzēts nospriegot, pielietojot starta kompensatorus, tranšeju aizbērt un noblīvēt cauruĝvadiem atrodoties aukstā stāvoklī; brīvus atstāt tikai posmus, kuros paredzēta termisko deformāciju kompensēšanās - kompensatoru un trases pagriezienu (60 90 ) tuvumā. Kad trase ir uzsildīta līdz projektētajai priekšspriegošanas temperatūrai un ir nostrādājis starta kompensators, aizmetina kompensatoru un to noizolē. Atlikušo trases daĝu aizber un noblietē, uzturot priekšspriegošanas temperatūru. Pēc tranšejas aizbēršanas veikt trasei piegulošās teritorijas labiekārtošanas darbus zemes virsmas planēšanu, apzaĝumošanu, ielu un trotuāru seguma atjaunošanu, u.tml

33 11. GARANTIJAS SAISTĪBAS SIA "POLIURS" garantē, ka rūpnieciski izolēto cauruĝu un veidgabalu bezatteices kalpošanas laiks ir 5 (pieci) gadi, ja Pasūtītājs ir izpildījis šādus nosacījumus: ievērojis transportēšanas, glabāšanas, montāžas un ekspluatācijas noteikumus, kuri minēti šajā instrukcijā; nodrošinājis un dokumentējis siltumnesēja parametrus: - darba spiediens atm. -darba temperatūra C - sāĝu saturs... <3000 mg/l -ph... 9,5 10 -brīvais skābeklis... nav pieĝaujams Garantijas saistības uzraudzības signalizācijai ir spēkā pie nosacījuma, ja Pasūtītājs ir aizpildījis un saglabājis signalizācijas montāžas pārbaudes protokolu un signalizācijas pieħemšanas aktu pēc šīs instrukcijas 3. un 4. pielikuma parauga. Par savām garantijas saistībām SIA "POLIURS" izsniedz Pasūtītājam noteiktas formas sertifikātu

34 1. pielikums POLIOLS (Komponents A ) Izraksts no Drošības datu lapas VI SastāvdaĜas: 4-Methyl, 1-3 dioxolan-2-one; CAS ; saturs 1-5% Benzila dimetilamins; CAS ; saturs 1-3% 2. Riska identifikācija: Produkts netiek klasificēts kā bīstams. 3. Iedarbības raksturojums: kontakts ar vielu var izraisīt elpošanas ceĝu, ādas un acu kairinājumu, norijot nelabuma sajūta, vemšana, diskomforts. 4. Darba drošības noteikumi. Roku aizsardzība: gumijas vai plastikāta cimdi Acu aizsardzība: aizsargbrilles ar sānu aizsargiem. ĖermeĦa aizsardzība: slēgtas darba drēbes Drošības un higiēnas pasākumi: Darbību ar produktu laikā nedrīkst ēst, dzert vai smēėēt. Pirms atpūtas pauzēm un pēc maiħas jānomazgā rokas un seja. Uzglabāšana: atsevišėi no pārtikas un lopbarības precēm. Uzglabāt cieši noslēgtās tvertnēs sausā vietā pie temperatūras o C. NepieĜaut nesankcionētu pieeju un neparedzētu sajaukšanos ar izocianātu. 5. Pirmā palīdzība. Vispārīgie ieteikumi: atbrīvoties no apăērba, kas piesūcies ar šo vielu. Ieelpošana: Ja sarežăījumi radušies pēc tvaiku/aerosola ieelpošanas: svaigs gaiss, medicīniskā palīdzība, ja turpinās diskomforts. Saskare ar ādu: Rūpīgi jānomazgā ar ūdeni un ziepēm. Kontakts ar acīm: PaceĜot plakstiħus, jāmazgā acis vismaz 15 minūtes lielā ūdens daudzumā, griezties pie speciālista, ja turpinās diskomforts. Ja ėimikālija ir norīta: nav jāizraisa vemšana. Jādzer daudz piena vai ūdens, griezties pēc medicīniskās palīdzības. NepieĜaut produkta iekĝūšanu gruntsūdenī. Noplūdušu produktu absorbē, izmantojot smiltis u.tml. materiālus. Nodot atkritumos saskaħā ar vietējo iestāžu prasībām. 6. Ugunsdzēšanas pasākumi. Produkts ir degošs, nav viegli uzliesmojošs. Dzēšanai izmantot putas, pulveri vai ūdens tvaikus. Pēc nodzēšanas konteinerus un nesadegušos produktus kārtīgi atdzesēt ar ūdeni. Dzēšot izmantot elpošanas aparātus. 7. R-frāzes: R10 - ugunsnedrošs; R20/21/22 - kaitīgs ieelpojot, nonākot kontaktā ar ādu un norijot. R34 - izraisa apdegumus; R36 - kairina acis; R52/53 - kaitīgs ūdens organismiem, var izraisīt ilgtermiħa negatīvu ietekmi ūdens vidē. 8. Papildus informācija: Drošības datu lapa VI4.01.

35 2. pielikums IZOCIANĀTS (Komponents B ) Izraksts no Drošības datu lapas VI Ėīmiskais sastāvs: Difenilmetān 4,4 diizocianāts, izomērs, homologs (PMDI). CAS Nr Iedarbības raksturojums. R20 kaitīgs ieelpojot, R36/37/38 kairina acis, ādu un elpošanas sistēmu, R42/43 saskaroties ar ādu vai ieelpojot var izraisīt paaugstinātu jūtīgumu. 3. Darba drošības noteikumi. Kaitīgs Roku aizsardzība: Mitrumu necaurlaidīgi cimdi. Acu aizsardzība: Cieši pieguĝošas drošības aizsargbrilles. ĖermeĦa aizsardzība: Aizsargājošas drēbes, slēgtas darba drēbes. Vispārējie drošības un higiēnas pasākumi: glabāt atsevišėi no pārtikas vielām, dzīvnieku barības un dzērieniem. Darba vietā nedrīkst ēst, dzert, smēėēt. Pirms atpūtas pauzēm un pēc maiħas nomazgāt rokas un seju. 4. Pirmā palīdzība. Ja notikusi ieelpošana: neĝaut pacientam satraukties un kustēties, tas jānogādā svaigā gaisā; ja iespējams, jāveic mākslīga elpināšana ar skābekli, jāsniedz medicīniskā palīdzība. Simptomi var parādīties pēc kāda laika. Ja bijusi saskare ar ādu: Nekavējoties jānovelk ar ėimikāliju piesūcinātais apăērbs, ėermenis jānomazgā ar ziepēm un ūdeni vai polipropilēna glikolu (t.i., ar Lupranol* 1000) vai kukurūzas eĝĝu. Ja bijusi saskare ar acīm: Pamatīgi jānomazgā ar ūdeni, jāsniedz medicīniskā palīdzība. Ja ėimikālija ir norīta: Nekavējoties jāizskalo mute un tad jādzer daudz ūdens, nav jāizraisa vemšana, jāmeklē ārsts. Piezīme ārstam: Ārstēt pēc simptomiem (atindēšana, vitālās funkcijas), nav zināma īpaša pretinde, jālieto kortikosterioda aerosola deva, lai novērstu pulmonatoro odemu (deksmatazoni). 5. Ugunsdzēšanas pasākumi. Piemērots dzēšanas līdzeklis: sausais dzēšanas līdzeklis, putas, oglekĝa dioksīds (CO 2 ), ūdens izsmidzināšana lielā daudzumā. Liesmas slāpēšanai var tikt lietotas šādas vielas: oglekĝa oksīds(co), oglekĝa dioksīds (CO 2 ), slāpekĝa oksīds, ūdeħraža cianīds, izocianīds. Īpašs aizsardzības aprīkojums: Jāizmanto pašpietiekams elpošanas aparāts un aizsardzības tērps. 6. Papildus informācija: Drošības datu lapa VI4.02. X n

36 3. pielikums SIGNALIZĀCIJAS MONTĀŽAS PĀRBAUDES PROTOKOLS Šo protokolu sastāda uzraudzības signalizācijas montāžas gaitā. Mērījumus veic no viena siltumtrases posma sākuma, pakāpeniski pievienojot pa vienam taisnās caurules posmam vai veidgabalam. Pasūtītājs:.... Objekta adrese:..... Montāžu veica (amats,uzvārds, firma,).... Trases posma identifikācija (Nr., vai apraksts pēc klātpieliktās izpildshēmas) Savienojuma Nr. Turpgaitas caurule Vadu cilpas pretestība,ω Izolācijas pretestība,kω Savienojuma Nr. AtpakaĜgaitas caurule Vadu cilpas pretestība,ω Izolācijas pretestība,kω Montāža sākta: pabeigta:..... Pielikumā (izpildshēmas, lapu skaits):... Slēdziens:... Montāžu un mērījumus veica:..... /... / Vārds, uzvārds paraksts Pārbaudīja:.... /.... / Amats, vārds, uzvārds paraksts

37 4. pielikums. UZRAUDZĪBAS SIGNALIZĀCIJAS PIEĥEMŠANAS AKTS Sastādīts: 200. gada, vieta Siltumtrases adrese: Trases/posma identifikācija, garums metri. Parametrs Signālvadu cilpas pretestība, Ωi Izolācijas pretestība, kω Turpgaitas caurule Atgaitas caurule Norma Faktiski Atbilstība Norma Faktiski Atbilstība Slēdziens: Pārbaudi veica: Firma, amats, v., uzvārds Paraksts Firma, amats, v., uzvārds Paraksts Firma, amats, v., uzvārds Paraksts Signalizācijas sistēmu pieħēma: Firma, amats, v., uzvārds Paraksts Piezīmes: 1. Akts jāsastāda trases montāžas laikā un obligāti jāuzglabā visu garantijas periodu. 2. SIA POLIURS garantijas saistības uzraudzības signalizācijai ir spēkā pie nosacījuma, ja Pasūtītājs ir aizpildījis un saglabājis signalizācijas montāžas pārbaudes protokolu un signalizācijas pieħemšanas aktu pēc šī parauga. 3. Signālvadu cilpas normatīvo pretestību aprēėina pēc formulas: R= (0,013 x L) ± 15%., kur R- pretestība (omi); L- signālvada cilpas garums (metri). Piemērs: posma garums 200 m, cilpa = 400 m, normatīvā pretestība R=5,2±0,8 omi. Aprēėins:

38 KOMPONENTU DOZAS DIVU CAURUěU SISTĒMĀ, LIETOJOT POLIETILĒNA UZMAVAS 5. pielikums, 1. lapa Minimālais komponenšu daudzums dots savienojuma garumam (tērauda cauruĝu galu garums bez izolācijas) mm un savienojumu montāžas temperatūra +20 ±5 C. Ja savienojumu veidošanas procesā nav komponenšu/putu noplūdes, uzrādītais komponentu daudzums nodrošina PUR izolācijas vidējo blīvumu 65 kg/m 3. Citos gadījumos (lielāks savienojuma garums, zemākas temperatūras) proporcionāli jāpalielina komponenšu daudzumi. Tabulā uzrādīts komponentu A un B daudzums litros: 1.sērija 2.sērija 3.sērija Apzīm. A B Apzīm. A B Apzīm. A B 21/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

6 dala-1_lv_PDFam

6 dala-1_lv_PDFam Montāža 6.0. Transportēšana un uzglabāšana 6.1. Trases montāžas pamatnoteikumi 6.2. Tranšejas platums 6.2.1. CauruĜu novietošana 6.2.2. Veidgabalu montāža 6.3 Nekustīgo balstu montāža 6.3.1. Izolēto vārstu

Sīkāk

Nr. p.k. Darba nosaukums Izmērs Daudzums Mērvien ība Piezīmes 1 Ārējā apakšzemes bezkanāla siltumtīkla izbūve no rūpnieciski izolētām tērauda caurulēm

Nr. p.k. Darba nosaukums Izmērs Daudzums Mērvien ība Piezīmes 1 Ārējā apakšzemes bezkanāla siltumtīkla izbūve no rūpnieciski izolētām tērauda caurulēm 1 rūpnieciski izolētām tērauda caurulēm DN 0/110 (ar xdn0 36 t.m 3 4 5 6 7 8 9 rūpnieciski izolētām tērauda caurulēm DN 5/110 (ar rūpnieciski izolētām tērauda caurulēm DN 3/15 (ar rūpnieciski izolētām

Sīkāk

Tame_SAAC_apjomi.xls

Tame_SAAC_apjomi.xls Būves nosaukums Objekta nosaukums Objekta adrese Pasūtījuma Nr. Sporta un aktīvās atpūtas centrs Sporta un aktīvās atpūtas centrs "Laurenči", Sigulda, Siguldas novads Tāme sastādīta 2012.gada cenās, pamatojoties

Sīkāk

ALBAU SIA V 03 v1 Lapa 1 Lapas 5 Produkta tehniskā datu lapa RAWLPLUG TFIX-8ST Siltumizolācijas stiprinājums Pielietošana: Siltumizolācijas stiprināju

ALBAU SIA V 03 v1 Lapa 1 Lapas 5 Produkta tehniskā datu lapa RAWLPLUG TFIX-8ST Siltumizolācijas stiprinājums Pielietošana: Siltumizolācijas stiprināju Lapa 1 Pielietošana: Siltumizolācijas stiprinājumi ir paredzēti minerālvates un putu polistirola stiprināšanai visās pamatnēs (A, B, C, D, E). APSTIPRINĀJUMI Sertificēti saskaņā ar ETAG 014, ETA-09/0144

Sīkāk

CR 90 Crystaliser Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mik

CR 90 Crystaliser Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mik Trīskārša aizsardzība pret ūdeni 1. Blīvējošais pārklājums 2. Kristalizācijas process tiek novērsta ūdens iekļūšana materiālā 3. Mikroplaisu blīvēšana betonā Trīskārša aizsardzība pret ūdeni ir vairāk

Sīkāk

TENAPORS L EPS putu polistirola elementi betona plātņu pamatiem RĪCĪBAS UN MONTĀŽAS VADLĪNIJAS /13/2018

TENAPORS L EPS putu polistirola elementi betona plātņu pamatiem RĪCĪBAS UN MONTĀŽAS VADLĪNIJAS /13/2018 TENAPORS L EPS putu polistirola elementi betona plātņu pamatiem RĪCĪBAS UN MONTĀŽAS VADLĪNIJAS 2018 8/13/2018 Saturs 1. Vispārīgie norādījumi... 3 1.1. TENAPORS L EPS raksturojums... 3 1.2. Montāžas vadlīnijas...

Sīkāk

ENERGOEFEKTĪVI RISINĀJUMI LOGU MONTĀŽĀ

ENERGOEFEKTĪVI RISINĀJUMI LOGU MONTĀŽĀ ENERGOEFEKTĪVI RISINĀJUMI LOGU MONTĀŽĀ Eiropas Savienībā 0% no kopējā enerģijas patēriņa ir ēku enerģijas patēriņš. Spēkā esošajā Direktīvā par ēku energoefektivitāti cita starpā ir minēts, ka visām jaunajām

Sīkāk

(Microsoft Word - ZMP_mont\342\376as_instrukcija_LV.doc)

(Microsoft Word - ZMP_mont\342\376as_instrukcija_LV.doc) Saules kolektoru KSH, KSP montāžas instrukcija uz plakana jumta vai pamata. Ierīci nedrīkst iznīcināt kā sadzīves atkritumus. Ierīce tālākai utilizācijai jānodod attiecīgā elektronikas un elektrisko ierīču

Sīkāk

Datu lapa Kombinētais automātiskās balansēšanas vārsts AB-PM vārsts DN 10-32, PN 16 Apraksts AB-PM ir kombinēts automātiskās balansēšanas vārsts. Tā k

Datu lapa Kombinētais automātiskās balansēšanas vārsts AB-PM vārsts DN 10-32, PN 16 Apraksts AB-PM ir kombinēts automātiskās balansēšanas vārsts. Tā k Datu lapa Kombinētais automātiskās balansēšanas vārsts AB-PM vārsts DN 10-32, PN 16 Apraksts AB-PM ir kombinēts automātiskās balansēšanas vārsts. Tā kompaktajā vārsta korpusā ir trīs funkcijas: 1. Diferenciālā

Sīkāk

Microsoft Word - Knauf SIA_Mauermortel 10_LV_2010sep06.doc

Microsoft Word - Knauf SIA_Mauermortel 10_LV_2010sep06.doc 1 1. VIELAS / PRODUKTA IDENTIFIKĀCIJA UN ZIŅAS PAR RAŽOTĀJU 1.1. Izstrādājuma nosaukums Knauf Mauermörtel 10 (MM10) 1.2. Paredzētais pielietojums Mūrjava ar spiedes izturību 10 Mpa 1.3. Ziņas par uzņēmumu

Sīkāk

SIA Jūrmalas Mežaparki TEHNISKAIS PIEDĀVĀJUMS Bērnu rotaļu laukuma elementu iegāde un uzstādīšana Nr.p.k. Preces nosaukums Detalizēts apraksts, skice

SIA Jūrmalas Mežaparki TEHNISKAIS PIEDĀVĀJUMS Bērnu rotaļu laukuma elementu iegāde un uzstādīšana Nr.p.k. Preces nosaukums Detalizēts apraksts, skice SIA Jūrmalas Mežaparki TEHNISKAIS PIEDĀVĀJUMS Bērnu rotaļu laukuma elementu iegāde un uzstādīšana Nr.p.k. Preces nosaukums Detalizēts apraksts, skice vai vizuālais attēls atbilstoši tehniskajai specifikācijai

Sīkāk

Celtniecības darbu cenas Cenas par periodu: Darba nosaukums Cena Pamati Sagatavošanas darbi, zemes darbi, pamatu m2 2,52 nospraušana. Zeme

Celtniecības darbu cenas Cenas par periodu: Darba nosaukums Cena Pamati Sagatavošanas darbi, zemes darbi, pamatu m2 2,52 nospraušana. Zeme Celtniecības darbu cenas Cenas par periodu: 01.06-30.08 Darba nosaukums Cena Pamati Sagatavošanas darbi, zemes darbi, pamatu m2 2,52 nospraušana. Zemes rakšana ar traktortehniku pamatiem Stunda 32,55 Zemes

Sīkāk

Celtniecības darbu cenas Cenas par periodu: Darba nosaukums Pamati Cena Sagatavošanas darbi, zemes darbi, pamatu nospraušana. m EUR

Celtniecības darbu cenas Cenas par periodu: Darba nosaukums Pamati Cena Sagatavošanas darbi, zemes darbi, pamatu nospraušana. m EUR Celtniecības darbu cenas Cenas par periodu: 01.12-30.02 Darba nosaukums Pamati Cena Sagatavošanas darbi, zemes darbi, pamatu nospraušana. m2 2.16 EUR Zemes rakšana ar traktortehniku pamatiem Stunda 27.90

Sīkāk

Valsts pētījumu programmas Inovatīvi materiāli un viedās tehnoloģijas vides drošumam (IMATEH) 1.projekta Inovatīvi un daudzfunkcionāli kompozītmateriā

Valsts pētījumu programmas Inovatīvi materiāli un viedās tehnoloģijas vides drošumam (IMATEH) 1.projekta Inovatīvi un daudzfunkcionāli kompozītmateriā Valsts pētījumu programmas Inovatīvi materiāli un viedās tehnoloģijas vides drošumam (IMATEH) 1.projekta Inovatīvi un daudzfunkcionāli kompozītmateriāli ilgtspējīgām būvēm no vietējām izejvielām 5. nodevums

Sīkāk

Microsoft Word - SikaAnchorfix-1_lv_c.doc

Microsoft Word - SikaAnchorfix-1_lv_c.doc Materiāla apraksts Rediģēts 06.01.2009. Versijas Nr. 0002 Sika AnchorFix -1 Sika AnchorFix -1 Ātri cietējoša enkurošanas līmviela Construction Produkta raksturojums Pielietojums Īpašības / priekšrocības

Sīkāk

Presentation title

Presentation title Tehniskās ekspertīzes un diagnostikas dienests Daudzdzīvokļu ēku elektrotīklu testēšana Uģis Skopans, Dienesta vadītājs 23.01.2014, Jūrmala Saturs Elektrotīklu pieļaujamās slodzes noteikšana Elektroinstalācijas

Sīkāk

RM-9 Radiālās riepas sānu bojājumu remonts CENTECH 1 Pārbaudīt riepu, lokalizēt bojājumu. 2 Marķēt bojājuma vietu riepas iekšpusē un ārpusē. Izņemt sv

RM-9 Radiālās riepas sānu bojājumu remonts CENTECH 1 Pārbaudīt riepu, lokalizēt bojājumu. 2 Marķēt bojājuma vietu riepas iekšpusē un ārpusē. Izņemt sv RM-9 Radiālās riepas sānu bojājumu remonts CENTECH 1 Pārbaudīt riepu, lokalizēt bojājumu. 2 Marķēt bojājuma vietu riepas iekšpusē un ārpusē. Izņemt svešķermeni, ja tāds atrasts. 3 Noskaidrot bojājuma apjomu,

Sīkāk

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju

Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienoju Sērijas apraksts: Wilo-Yonos PICO Līdzīgs attēlā redzamajam piemēram Modelis Aprīkojums / funkcija Slapjā rotora cirkulācijas sūknis ar skrūvsavienojumu, bloķējošās strāvas pārbaudes EC motors un integrēta

Sīkāk

SUPI SAUNAPESU_080708

SUPI SAUNAPESU_080708 DROŠĪBAS DATU LAPA 1 (6) 1. VIELAS / PRODUKTA IDENTIFIKĀCIJA UN ZIĥAS PAR RAŽOTĀJU / IMPORTĒTĀJU 1.1. Vielas/produkta identifikācija 1.1.1. Produkta nosaukums 1.1.2. Produkta kods 001 7099 1.2. Vielas

Sīkāk

PROFESIJAS STANDARTA PARAUGS

PROFESIJAS STANDARTA PARAUGS APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2002. gada 16. maija rīkojumu Nr. 283 PROFESIJAS STANDARTS Reģistrācijas numurs PS 0061 Profesija Sausās būves celtnieks Kvalifikācijas līmenis 2 Nodarbinātības

Sīkāk

The Finnish Quality Since 1960 SNIEGS LEDUS DROŠĪBA UZ JUMTA Sniega barjeras Jumta laipas Kāpnes Nožogojumi

The Finnish Quality Since 1960 SNIEGS LEDUS DROŠĪBA UZ JUMTA Sniega barjeras Jumta laipas Kāpnes Nožogojumi The Finnish Quality Since 1960 SNIEGS LEDUS DROŠĪBA UZ JUMTA Sniega barjeras Jumta laipas Kāpnes Nožogojumi SOMU PROFESIONALITĀTES TRADĪCIJAS KOPŠ 1960. GADA ORIMA darbības tradīcijas ir aizsākušās jau

Sīkāk

CIETĀ KURINĀMĀ APKURES KATLIEKĀRTA AGB 400kW 04/2AH Sērijas. Nr. 10/14 TEHNISKAIS APRAKSTS UN EKSPLUATĀCIJAS INSTRUKCIJA 2014

CIETĀ KURINĀMĀ APKURES KATLIEKĀRTA AGB 400kW 04/2AH Sērijas. Nr. 10/14 TEHNISKAIS APRAKSTS UN EKSPLUATĀCIJAS INSTRUKCIJA 2014 CIETĀ KURINĀMĀ APKURES KATLIEKĀRTA AGB 400kW 04/2AH Sērijas. Nr. 10/14 TEHNISKAIS APRAKSTS UN EKSPLUATĀCIJAS INSTRUKCIJA 2014 VISPĀRĪGĀS ZIŅAS 1. Ražotājs vai piegādātājs un tā adrese: SIA AGB Serviss

Sīkāk

PROJEKTĒTĀJS: SIA CK Būvkomersanta reăistrācijas Nr R Reăistrācijas Nr Jur.adrese: Jaunliepas, Vaidavas pagasts, Kocēnu novads, LV-

PROJEKTĒTĀJS: SIA CK Būvkomersanta reăistrācijas Nr R Reăistrācijas Nr Jur.adrese: Jaunliepas, Vaidavas pagasts, Kocēnu novads, LV- PROJEKTĒTĀJS: SIA CK Būvkomersanta reăistrācijas Nr. 8563-R Reăistrācijas Nr. 44103064025 Jur.adrese: Jaunliepas, Vaidavas pagasts, Kocēnu novads, LV-4228 Biroja adrese: Beātes 23-700, Valmiera, LV-4201

Sīkāk

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus M, ETA 10/0320 sask. ar ETAG 004 Nr.

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus M, ETA 10/0320 sask. ar ETAG 004 Nr. 1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija 10 1020 CPD 020-024918 Knauf Termo Plus M, ETA 10/0320 sask. ar ETAG 004 Nr. 0115 Knauf Termo Plus M Ārējās siltumizolācijas kombinētā

Sīkāk

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus P, ETA 10/0390 sask. ar ETAG 004 Nr.

1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija CPD Knauf Termo Plus P, ETA 10/0390 sask. ar ETAG 004 Nr. 1020 SIA Knauf, Daugavas iela 4, Saurieši, Stopiņu nov., LV-2118, Latvija 10 1020 CPD 020-024916 Knauf Termo Plus P, ETA 10/0390 sask. ar ETAG 004 Nr. 0115 Knauf Termo Plus P Ārējās siltumizolācijas kombinētā

Sīkāk

Linoleja ieklāšana Ieklāšanas kārtība: Vispirms izstrādājiet labu ieklāšanas darbu plānu, it īpaši tad, ja materiāls ir jāieklāj lielās telpās. Svarīg

Linoleja ieklāšana Ieklāšanas kārtība: Vispirms izstrādājiet labu ieklāšanas darbu plānu, it īpaši tad, ja materiāls ir jāieklāj lielās telpās. Svarīg Linoleja ieklāšana Ieklāšanas kārtība: Vispirms izstrādājiet labu ieklāšanas darbu plānu, it īpaši tad, ja materiāls ir jāieklāj lielās telpās. Svarīgi ir ņemt vērā šādus norādījumus: Grīdas ieklāšanas

Sīkāk

CENAS PAR METRU: Rondo Plus STANDARTA Visas cenas ieskaitot PVN Diametrs Ø cm Dūmvada bloka izmērs cm 32/32 32/32 36/36 Dūmeņa augstums m Cen

CENAS PAR METRU: Rondo Plus STANDARTA Visas cenas ieskaitot PVN Diametrs Ø cm Dūmvada bloka izmērs cm 32/32 32/32 36/36 Dūmeņa augstums m Cen CENAS PAR METRU: Rondo Plus STANDARTA Diametrs Ø cm 6 8 Dūmvada bloka izmērs cm 32/32 32/32 36/36 Dūmeņa augstums m Cena Cena Cena 5,56 59,7 85,87 99,78 53,70 50,08 55,00 567,9 59,30 608,22 622,3 68,52

Sīkāk

06LV0061

06LV0061 Kabeļu kanāli darbam un mājai Grīdlīstes kanāli perfekta elektroinstalācija Papildus info mūsu mājas lapā Modernas elektroinstalācijas ierīkošana bieži vien saistīta ar lieliem ieguldījumiem. Vadu un kabeļu

Sīkāk

8

8 7. Obligātās veselības pārbaudes kartes aizpildīšanas kārtība ēdināšanas pakalpojumu nozarē Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām veselības pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par nodarbināto veselības

Sīkāk

Sanācijas apmetumu sistēmas Epasit Sanopro Klasifikācija un ierobežojumi Sanācijas apmetumi - Upura kārtas-/ kompresijas-/ atsāļošanas apmetumi

Sanācijas apmetumu sistēmas Epasit Sanopro Klasifikācija un ierobežojumi Sanācijas apmetumi - Upura kārtas-/ kompresijas-/ atsāļošanas apmetumi Sanācijas apmetumu sistēmas Epasit Sanopro2000 1. Klasifikācija un ierobežojumi Sanācijas apmetumi - Upura kārtas-/ kompresijas-/ atsāļošanas apmetumi - Poraini apakš apmetumi/ gaisa poru apmetumi - Reversīvie

Sīkāk

EKSPLUATĀCIJAS ĪPAŠĪBU DEKLARĀCIJA EĪD Nr CPR-M 561-7/11.14-LV 1. Unikālais izstrādājuma tipa identifikācijas numurs: Fix Master Toge skrūve bet

EKSPLUATĀCIJAS ĪPAŠĪBU DEKLARĀCIJA EĪD Nr CPR-M 561-7/11.14-LV 1. Unikālais izstrādājuma tipa identifikācijas numurs: Fix Master Toge skrūve bet EKSPLUATĀCIJAS ĪPAŠĪBU DEKLARĀCIJA EĪD Nr. 1343-CPR-M 561-7/11.14-LV 1. Unikālais izstrādājuma tipa identifikācijas numurs: Fix Master Toge skrūve betonam, TSM, augstas ekspluatācijas 2. Tipa, partijas

Sīkāk

BŪTISKĀS PRASĪBAS INDIVIDUĀLAJIEM AIZSARDZĪBAS LĪDZEKĻIEM (turpmāk – IAL)

BŪTISKĀS PRASĪBAS INDIVIDUĀLAJIEM AIZSARDZĪBAS LĪDZEKĻIEM  (turpmāk – IAL) Reglamentētās sfēras būvizstrādājumu uzraudzība 01.01.2013.-28.04.2014. Par prasībām reglamentētās sfēras būvizstrādājumiem: Reglamentētās sfēras būvizstrādājumi - ja attiecināmi saskaņotās saskaņotie

Sīkāk

Uponor Ecoflex rūpnieciski izolētās caurules

Uponor Ecoflex rūpnieciski izolētās caurules Uponor Ecoflex rūpnieciski izolētās caurules Saturs Sistēmas apraksts un pielietošanas joma Sistēmas apraksts un pielietošanas joma Sistēmas apraksts Pielietošanas joma Apliecinātā kvalitāte 6 Produktu

Sīkāk

Rīgā gada. jūnijā 1. PAPILDU VIENOŠANĀS Nr. LB-07/2017/ gada 2. maija līgumam Nr. LB-07/2017/177 Par būvdarbiem, grīdas konstrukcijas u

Rīgā gada. jūnijā 1. PAPILDU VIENOŠANĀS Nr. LB-07/2017/ gada 2. maija līgumam Nr. LB-07/2017/177 Par būvdarbiem, grīdas konstrukcijas u Rīgā 2017. gada. jūnijā 1. PAPILDU VIENOŠANĀS Nr. LB-07/2017/269 2017. gada 2. maija līgumam Nr. LB-07/2017/177 Par būvdarbiem, grīdas konstrukcijas un seguma nomaiņu un starpsienas skaņas izolācijas uzlabošanu,

Sīkāk

Microsoft Word - Nr.7_raksanas_darbu_veiksana_ar_grozijumiem

Microsoft Word - Nr.7_raksanas_darbu_veiksana_ar_grozijumiem Reģistrēti RAPLM ar Nr.2-272/06 Saistošie noteikumi Par rakšanas darbu veikšanu Siguldas novadā 2006.gada 1.februārī Siguldā Nr.7 (prot. Nr.3, 4) Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām"

Sīkāk

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt dažādos OPEL Zafira autoīpašnieku forumos. Līdz šim man

Sīkāk

ParskatsParKvotamAtbrivosanas2009

ParskatsParKvotamAtbrivosanas2009 Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2009. gadā I. ZiĦas par operatoru 1. Operators: 1.1. nosaukums vai vārds un uzvārds AS Rēzeknes siltumtīkli 1.2. adrese Rīgas iela 1, Rēzekne, LV 4601 1.3. tālruħa

Sīkāk

Apstiprinu:

Apstiprinu: Lapa : 1 (24) 1 Lapa : 2 (24) Ievads Salaspils kodolreaktora (turpmāk SKR) teritorijā un tā tuvākajā apkārtnē VSIA Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs veic Speciālās atļaujas darbībām ar

Sīkāk

1.Vaks_saturs_atskaite

1.Vaks_saturs_atskaite Inženierģeoloģija, Ģeotehnika, Ģeoekoloģija SIA Ģeologu grupa Silūrs Tērbatas iela 88-45, Rīga, LV-1001, Tālrunis 7294324 Marka : ĢT Pasūtītājs : Siguldas novada dome Projektēšanas stadija : Tehniskais

Sīkāk

8

8 7. Obligātās kartes aizpildīšanas kārtība autoservisā Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par viņu stāvokļa atbilstību veicamajam darbam, lai nodarbinātie ilgstoši

Sīkāk

Stollar espresso kafijas automāti Ideālai kafijai nepieciešama precizitāte. Katrreiz.

Stollar espresso kafijas automāti Ideālai kafijai nepieciešama precizitāte. Katrreiz. Stollar espresso kafijas automāti Ideālai kafijai nepieciešama precizitāte. Katrreiz. www.stollar.eu The Dual Boiler Pirmais sadzīves kafijas automāts, kas atbilst Zelta standarta prasībām. Tomēr būtībā

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Superstatic 449 Statiskais siltumskaitītājs, statiskais dzesēšanas skaitītājs Pielietošana: Kompaktais siltumskaitītājs Superstatic 449 var tikt darbināts ar akumulatoru vai elektrotīklu. Tas tiek izmantots

Sīkāk

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace v, m/s Projekta numurs: 8.3.2.1/16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sacensības Fizikas valsts 68. olimpiāde Otrā posma uzdevumi

Sīkāk

Sadzīves ķīmija - ir dažas lietas, ko Tev derētu zināt! Sadzīves ķīmijas veidi Bīstamības simboli Ekoloģiskais marķējums Ieteikumi produktu pareizai u

Sadzīves ķīmija - ir dažas lietas, ko Tev derētu zināt! Sadzīves ķīmijas veidi Bīstamības simboli Ekoloģiskais marķējums Ieteikumi produktu pareizai u Sadzīves ķīmija - ir dažas lietas, ko Tev derētu zināt! Sadzīves ķīmijas veidi Bīstamības simboli Ekoloģiskais marķējums Ieteikumi produktu pareizai un drošai lietošanai Materiālu iespiešanai sagatavoja:

Sīkāk

EPL_elementi

EPL_elementi Elektropārvades līniju elementu katalogs Traversas, kāši, kronšteini un citi elementi elektropārvades līnijām Saturs Ievads... 1. Āķi...4 2. Balstu savilces un atgāžņu mezgli...7. Traversas...9 4. Tapas...18

Sīkāk

Datu lapa: Wilo-TOP-Z 30/10 (1~230 V, PN 10, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m v 0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 min. Wilo-TOP-Z 30/10 1~230V - Rp 1¼

Datu lapa: Wilo-TOP-Z 30/10 (1~230 V, PN 10, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m v 0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 min. Wilo-TOP-Z 30/10 1~230V - Rp 1¼ Datu lapa: Wilo-TOP-Z 3/1 (1~23 V, PN 1, RG) Raksturlīknes Maiņstrāva H/m 9 8 7 6 5 4 3 v,5 1 1,5 2 2,5 3 Wilo-TOP-Z 3/1 1~23V - Rp 1¼ m/s Atļautie sūknējamie šķidrumi (citi šķidrumi pēc pieprasījuma)

Sīkāk

PRIME NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS

PRIME NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS NEW PIE SIENAS STIPRINĀMS GĀZES KONDENSĀCIJAS KATLS Ideāli piemērots nomainot tradicionālos apkures katlus jaunais kondensācijas katlu klāsts iekļauj sevī divus modeļus, 24 un 28 kw apkurei un karstā 24

Sīkāk

AMV 655/658 SU / 658 SD / 659 SD

AMV 655/658 SU / 658 SD / 659 SD Datu lapa Izpildmehānismi trīs punktu vadībai bez drošības funkcijas SU, SD ar drošības funkciju (atspere uz augšu/uz leju) Apraksts Izpildmehānismus bez jebkāda adaptera var izmantot kopā ar: - Vārstu

Sīkāk

HORIZONTĀLAIS SAULES PULKSTENIS. LUDZA Laukuma rekonstrukcija pie Ludzas novada ēkas Raiņa un Stacijas ielau krustojumā. Stacijas iela 38, Ludza LD -1

HORIZONTĀLAIS SAULES PULKSTENIS. LUDZA Laukuma rekonstrukcija pie Ludzas novada ēkas Raiņa un Stacijas ielau krustojumā. Stacijas iela 38, Ludza LD -1 HORIZONTĀLAIS SAULES PULKSTENIS. LUDZA LD - GRANĪTA BRUĢA RAKSTS SP LAUKUMA IEKLĀŠANA R 00,00 cm 7 2 4 Tianshan red 4 6 2 4 N 4 GRANĪTA TONĀLS SALIKUMS 4 Granīts G 60 6 Granīts G 60 M=:0 PASŪTĪTĀJS: LUDZAS

Sīkāk

KRĒSLI

KRĒSLI Tehniskā specifikācija 3.pielikums iepirkuma Nr. VNP 2015/8 Nolikumam N.p.k Attēls Nosaukums, apraksts 1. Sekcija-rotaļlietu plaukts krāsaina. 1. Pielikums Sekcija- rotaļlietu plaukts. 1. Pielikums. Sekcija

Sīkāk

Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu /1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu

Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu /1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu 20-2425/1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu bremžu tips: 20-2425/1 skatiet iekaltos datus uz bremžu

Sīkāk

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un iz

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un iz Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un izvēlnes taustiņiem, tiek iekļauts katla komplektācijā Plašs modulācijas diapazons 1 10: samazināts

Sīkāk

Microsoft Word - Parskats_Kraslava_2007.doc

Microsoft Word - Parskats_Kraslava_2007.doc SIA Krāslavas nami Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2007. gadā Saturs I. Ziņas par operatoru...3 II. Vispārīga informācija par piesārņojošajām darbībām...4 III. Emisijas aprēķini sadedzināšanas

Sīkāk

pres-3

pres-3 JAUNA TIPA LĪDZ PAT 85% LĒTĀKA KODINĀŠANAS IEKĀRTA PRECĪZA, VIENMĒRĪGA UN REGULĒJAMA KODINĀŠANA ĻAUJ SAMAZINĀT KODINĀŠANAS IZMAKSAS LĪDZ 1.17 EUR/T* VAIRS NEPĀRMAKSĀJIET PAR GRAUDU KODINĀŠANU UN PAR IEKĀRTĀM,

Sīkāk

Microsoft Word - Ti-085 Atskaite Nr 9_1.docx

Microsoft Word - Ti-085 Atskaite Nr 9_1.docx EIROPAS REĢIONĀLĀS ATTĪSTĪBAS FONDS Elektrosārņu process labākai titāna nogulsnējumu morfoloģijai Projekts Nr. 1.1.1.1./16/A/85 ( Progresa ziņojums 9/1) 2019 01.01 31.03. *Projekta zinātniskais vadītājs:

Sīkāk

DETALPLANOJUMA_1.REDAKCIJA (1)

DETALPLANOJUMA_1.REDAKCIJA (1) 1. PASKAIDROJUMA RAKSTS 1.1. IEVADS Detālplānojuma grozījumi Cidoniju iela 47 izstrāde, uzsākta atbilstoši Stopiņu novada domes 2016. gada 14. septembra lēmumam Nr.82 Par detālplānojuma Saulīši (1.z.g.),

Sīkāk

Dual TEMP PRO

Dual TEMP PRO Dual TEMP PRO 1 Darbības instrukcija Rezultāta nolasījums 5 Ievietotas zondes nolasījums HACCP pārbaudes gaismas diods (LED) SCAN poga (infrasarkanā) Režīma poga Zondes poga (zondes ievietošanas) Ievads

Sīkāk

Microsoft Word - SALACGRIVA_paskaidrojuma_raksts_ doc

Microsoft Word - SALACGRIVA_paskaidrojuma_raksts_ doc PASKAIDROJUMA RAKSTS Vispārējā informācija Salacgrīva ir pilsēta Vidzemes ziemeļos, Salacgrīvas novada centrs Salacas upes grīvā. Attālums no Salacgrīvas līdz Rīgai 103km, līdz Limbažiem 50km, līdz Valmierai

Sīkāk

Microsoft Word - Daugavgriva_SEG_08.doc

Microsoft Word - Daugavgriva_SEG_08.doc 1(8) Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2008. gadā I. Ziņas par operatoru 2.pielikums Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumiem 778 Operators: nosaukums vai vārds un uzvārds Akciju sabiedrība

Sīkāk

SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr , mob. tel. Nr , e pasts: Reģ.Nr. 50

SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr , mob. tel. Nr , e pasts: Reģ.Nr. 50 SIA ARHITEKTES INĀRAS CAUNĪTES BIROJS Cēsu ielā 26-13, Rīgā, tel. Nr. 67379209, mob. tel. Nr. 29173009, e pasts: caunites.birojs@gmail.com, Reģ.Nr. 50003496771, būvkomersanta reģ.nr. 0242-R PASŪTĪTĀJS:

Sīkāk

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju,iestatījumu un izv

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju,iestatījumu un izv BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju,iestatījumu un izvelnes taustiņiem, tiek iekļauts katla komplektācijā

Sīkāk

Ēkas energosertifikāts REĢISTRĀCIJAS NUMURS a311 DERĪGS LĪDZ - 1. Ēkas veids daudzdzīvokļu māja 2.1 Adrese Kokneses nov., Kokneses p

Ēkas energosertifikāts REĢISTRĀCIJAS NUMURS a311 DERĪGS LĪDZ - 1. Ēkas veids daudzdzīvokļu māja 2.1 Adrese Kokneses nov., Kokneses p Ēkas energosertifikāts REĢISTRĀCIJAS NUMURS 017018-19-7a311 DERĪGS LĪDZ - 1. Ēkas veids daudzdzīvokļu māja.1 Adrese Kokneses nov., Kokneses pag., Koknese, Indrānu iela 3.1 Ēkas daļa -.1 Ēkas vai tās daļas

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss:

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss: LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90000015912 Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis 63331555, fakss: 63350452, e-pasts: dome@skrunda.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI

Sīkāk

Vides aspektu apzināšana II. Izejvielu, ūdens, notekūdens, atkritumu, gaisa, trokšņu, smaku un augsnes piesārņojuma audits

Vides aspektu apzināšana II. Izejvielu, ūdens, notekūdens, atkritumu, gaisa, trokšņu, smaku un augsnes piesārņojuma audits Vides aspektu apzināšana II. Izejvielu, ūdens, notekūdens, atkritumu, gaisa, trokšņu, smaku un augsnes piesārņojuma audits 1. PIEREDZES STĀSTS... 3 2. IZEJVIELU, ŪDENS, NOTEKŪDENS, ATKRITUMU, GAISA, TROKŠŅU,

Sīkāk

Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) v 3 4 Rp ½ 0,4 0,8 1,2 Rp 1 m/s 0 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Rp 1¼ H/m Wilo-Strato

Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) v 3 4 Rp ½ 0,4 0,8 1,2 Rp 1 m/s 0 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Rp 1¼ H/m Wilo-Strato Datu lapa: Wilo-Stratos PICO 25/1-4 Raksturlīknes Δp-c (konstants) 1 2 v 3 4 Rp ½,4,8 1,2 Rp 1 m/s,2,4,6,8 1, Rp 1¼ H/m Wilo-Stratos PICO 15/1-4, 25/1-4, 3/1-4 1~23 V - Rp ½, Rp 1, Rp 1¼ 4 Atļautie sūknējamie

Sīkāk

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija

Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Speckurss materiālu pretestībā 3. lekcija Ģeometriski mainīgas un nemainīgas sistēmas Stieņu sistēmu struktūras analīzes uzdevums ir noskaidrot, vai apskatāmā sistēma ir ģeometriski mainīga, vai nemainīga.

Sīkāk

Untitled

Untitled 1.pielikums Rīgas domes 2015.gada 15.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.185 Lokālplānojums zemesgabaliem Kantora ielā 10 (kadastra Nr.01001062132, kadastra Nr.01001062134) Redakcija 1.1. Teritorijas

Sīkāk

Untitled-1

Untitled-1 R-05 Lietošanas rokasgrāmata Elektriskā plīts virsma CDE 32/1 X Cienījamais lietotāj! Pateicamies, ka izvēlējāties vienu no mūsu iekārtām, kas ļauj iegūt vislabākos rezultātus. Lūdzu, uzmanīgi iepazīstieties

Sīkāk

Iztvaicēšanas sistēmas argonam, slāpeklim un skābeklim.

Iztvaicēšanas sistēmas argonam, slāpeklim un skābeklim. Iztvaicēšanas sistēmas argonam, slāpeklim un skābeklim. 2 Iztvaicēšanas sistēmas argonam, slāpeklim un skābeklim Saturs. 3 Ievads 4 Tvertne 4 Iztvaicētājs 5 Gāzes apgādes sistēma 6 Uzstādīšanas vieta 8

Sīkāk

APSTIPRINĀTS SIA Fortum Jelgava Iepirkuma komisijas sēdē gada 12. martā Protokols Nr. 2 IEPIRKUMA PROCEDŪRAS Rūpnieciski izolētu cauruļvadu sist

APSTIPRINĀTS SIA Fortum Jelgava Iepirkuma komisijas sēdē gada 12. martā Protokols Nr. 2 IEPIRKUMA PROCEDŪRAS Rūpnieciski izolētu cauruļvadu sist APSTIPRINĀTS SIA Fortum Jelgava Iepirkuma komisijas sēdē 2018. gada 12. martā Protokols Nr. 2 IEPIRKUMA PROCEDŪRAS Rūpnieciski izolētu cauruļvadu sistēmu piegāde siltumenerģijas pārvades un sadales tīklu

Sīkāk

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 28./29. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu grupai tiek iekļauts algebras, ģeometrijas, kombinatorikas

Sīkāk

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 un videokolonoskopu CF-Q165. Nr. p.k. Tehniskie parametri

Sīkāk

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos ZANDA POLAR - izturīgs jumts Betona dakstiņš ar matētu virsmu ir lielisks Zanda klāsta papildinājums Mēs esam padarījuši Zanda klāstu spēcīgāku, papildinot to ar jauno, matēto betona dakstiņu Polar. Šī

Sīkāk

Būvniecības plāksnes Projektēšanas un montāžas instrukcija Cembrit Aqua Block Saturs Informācija par produktu 2 Montāžas piederumi 4 Montāža 5 Apdare

Būvniecības plāksnes Projektēšanas un montāžas instrukcija Cembrit Aqua Block Saturs Informācija par produktu 2 Montāžas piederumi 4 Montāža 5 Apdare Būvniecības plāksnes Projektēšanas un montāžas instrukcija Cembrit Aqua Block Saturs Informācija par produktu 2 Montāžas piederumi 4 Montāža 5 Apdare 7 Plākšņu apstrāde 9 Vispārīgie norādījumi 10 Uzglabāšana

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne CEĻVEDIS PIRCĒJIEM DELAKTIG Sēdmēbeļu kolekcija DIZAINS Toms Diksons (Tom Dixon) DAĻAS Atpūtas krēsls divvietīgs modulis trīsvietīgs modulis Atzveltne ar polsterējumu Roku balsts ar polsterējumu Sānu galdiņš

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 CEĻVEDIS PIRCĒJIEM VIMLE Dīvāni DIZAINS Elēna Jūhansone (Ehlén Johansson) DAĻAS Roku balsts Modulis ar 1 sēdvietu Modulis ar 2 sēdvietām Modulis ar 3 sēdvietām Stūra modulis Zvilņa modulis Kāju soliņš

Sīkāk

APZĪMĒJUMS, NOSAUKUMS S1 Vieglbetona paneļu ārējās sienas siltinājums S2 Pamatu sienas siltinājums, caurbrauktuves siltinājums ŠĶĒLUMI * 150

APZĪMĒJUMS, NOSAUKUMS S1 Vieglbetona paneļu ārējās sienas siltinājums S2 Pamatu sienas siltinājums, caurbrauktuves siltinājums ŠĶĒLUMI * 150 APZĪMĒJUMS, NOSAUKUMS S1 Vieglbetona paneļu ārējās sienas siltinājums S2 Pamatu sienas siltinājums, caurbrauktuves siltinājums ŠĶĒLUMI + - 7 300* 150 + - 7 300* 120 SASTĀVS -Apmetuma sistēma virs siltinājuma

Sīkāk

Microsoft Word - SEG_ atskaite_Bolderaja_2008.doc

Microsoft Word - SEG_ atskaite_Bolderaja_2008.doc SIA Bolderaja Ltd Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2008.gadā. Saturs I. Ziņas par operatoru.. 3 II. Vispārīga informācija par piesārņojošām darbībām. 4 III. Emisijas aprēķini sadedzināšanas procesiem

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr Zelmeņi, Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr.90001465562 "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr.63726012, fakss 63726012, e-pasts:tervetesnd@zemgale.lv TĒRVETES NOVADA TĒRVETES PAGASTĀ

Sīkāk

Laboratorijas darbi mehānikā

Laboratorijas darbi mehānikā Laboratorijas darbs Nr..1 Elektrisko mēraparātu pārbaude un mērdiapazona paplašināšana Studenta vārds, uzvārds:... Fakultāte, grupa:... Studenta apliecības numurs:... Teorētiskais pamatojums Praksē ne

Sīkāk

Biznesa plāna novērtējums

Biznesa plāna novērtējums [uzņēmuma nosaukums] biznesa plāns laika posmam no [gads] līdz [gads]. Ievads I. Biznesa plāna satura rādītājs II. Biznesa plāna īss kopsavilkums Esošais stāvoklis III. Vispārēja informācija par uzņēmumu

Sīkāk

Microsoft Word - Knauf_Knauf Bauprodukte Polska Sp. z o.o._Flexfuge_LV_2011dec06.doc

Microsoft Word - Knauf_Knauf Bauprodukte Polska Sp. z o.o._Flexfuge_LV_2011dec06.doc 1. VIELAS / MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS / UZŅĒMUMA APZINĀŠANA Produkta identifikators: Knauf Flexfuge Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un tādi, ko neiesaka izmantot: Elastīga

Sīkāk

Microsoft Word - Latv_Gaze_SEG atskaite 2007.doc

Microsoft Word - Latv_Gaze_SEG atskaite 2007.doc 2.pielikums Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumiem Nr.778 Pārskats par siltumnīcefekta gāzu emisiju 2007. gadā I. Ziņas par operatoru 1. Operators: 1.1. nosaukums vai vārds un uzvārds Akciju

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 2018. 2019. gada kampaņa «Turi grožos bīstamās vielas» Renārs Lūsis Valsts darba inspekcijas direktors Kas ir bīstamas vielas? Jebkura viela (gāze, šķidrums vai cieta viela), kas apdraud darbinieku drošību

Sīkāk

Microsoft Word - Papildmaterials.doc

Microsoft Word - Papildmaterials.doc SATURS DARBĪBAS AR DARBGRĀMATAS LAPĀM... 2 1.1. Pārvietošanās pa lapām...2 1.2. Lapas nosaukuma maiņa...3 1.3. Jaunas darblapas pievienošana...3 1.4. Lapas pārvietošana un dublēšana, lietojot peli...4

Sīkāk

SENDVIČPANEĻI TENAX RĪCĪBAS UN MONTĀŽAS INSTRUKCIJA /09/2016

SENDVIČPANEĻI TENAX RĪCĪBAS UN MONTĀŽAS INSTRUKCIJA /09/2016 SENDVIČPANEĻI TENAX RĪCĪBAS UN MONTĀŽAS INSTRUKCIJA 2017-01 05/09/2016 Saturs 1. Vispārīgie norādījumi... 3 1.1. Pielietojums... 3 1.2. Ražotāja atbildība un garantijas... 3 1.3. Darba drošība... 3 1.4.

Sīkāk

AGV / Apaļie gaisa vadi Izmērs AL90 / Apaļo gaisa vadu līkums 90 o Izmērs

AGV / Apaļie gaisa vadi Izmērs AL90 / Apaļo gaisa vadu līkums 90 o Izmērs AGV / Apaļie gaisa vadi 100 125 160 200 250 315 355 400 450 500 560 630 710 800 900 1000 1250 AL90 / Apaļo gaisa vadu līkums 90 o 100 125 160 200 250 315 355 400 450 500 560 630 710 800 900 1000 1250 125-100

Sīkāk

Kuldīgas 2.vidusskola Celtnieks Pētnieciskais darbs Darba autors: Artis Vidiņš 6aklases skolnieks Darba vadītāja: Daiga Žentiņa klases audzinātāja Kul

Kuldīgas 2.vidusskola Celtnieks Pētnieciskais darbs Darba autors: Artis Vidiņš 6aklases skolnieks Darba vadītāja: Daiga Žentiņa klases audzinātāja Kul Kuldīgas 2.vidusskola Celtnieks Pētnieciskais darbs Darba autors: Artis Vidiņš 6aklases skolnieks Darba vadītāja: Daiga Žentiņa klases audzinātāja Kuldīga 2014 Saturs Ievads...3 1.Ēku celtnieks...4 1.2.Celtnieku

Sīkāk

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM Iebūvētais virtuves apgaismojums Labs, funkcionāls apgaismojums Funckionāls apgaismojums ir svarīgs jebkurā virtuves interjerā. Ar

CEĻVEDIS PIRCĒJIEM Iebūvētais virtuves apgaismojums Labs, funkcionāls apgaismojums Funckionāls apgaismojums ir svarīgs jebkurā virtuves interjerā. Ar CEĻVEDIS PIRCĒJIEM Iebūvētais virtuves apgaismojums Labs, funkcionāls apgaismojums Funckionāls apgaismojums ir svarīgs jebkurā virtuves interjerā. Ar labu, vienmērīgu apgaismojumu virs darba virsmas gatavot

Sīkāk

Svarīgākais par skolēnu redzi

Svarīgākais par skolēnu redzi «Veselības mācības» stunda par redzi Svarīgākais par skolēnu redzi Saturs Redzes sistēma Redze un dators Sūdzības Redzes režīms Apgaismojums Mācību un darba vietas iekārtojums un ķermeņa pozīcija Redzes

Sīkāk

HIGIĒNA UN UZKOPŠANA PRODUKTA KATALOGS 2019

HIGIĒNA UN UZKOPŠANA PRODUKTA KATALOGS 2019 HIGIĒNA UN UZKOPŠANA PRODUKTA KATALOGS 2019 SATURS 3. Ievads 4. Katrin produktu sērijas 6. Atbildīga un videi draudzīga ražošana 7. Katrin sistēmas roku dvieļi un turētāji 11. Katrin roku dvieļi loksnēs

Sīkāk

Apgaismes produktu izpārdošanas cenas 2019

Apgaismes produktu izpārdošanas cenas 2019 Ielu gaismeklis 1x250W E40 IP65 HORNET 250S Montāžas metode: No augšas/sāniem Spuldze: Augstspiediena nātrija spuldze Spuldzes turētājs: E40 Nosegvāka materiāls: Plastmass matēts Staba augšas diametrs:

Sīkāk

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši, 3 brūni klucīši, 1 spēles laukums, 1 barjera izvēlētā

Sīkāk

RauVITHERM Rūpnieciski izolētu cauruļu sistēma decentralizētai siltumapgādei tehniskā informācija gada janvāra redakcija Paturam t

RauVITHERM Rūpnieciski izolētu cauruļu sistēma decentralizētai siltumapgādei tehniskā informācija gada janvāra redakcija Paturam t RauVITHERM Rūpnieciski izolētu cauruļu sistēma decentralizētai siltumapgādei tehniskā informācija www.rehau.com 2011. gada janvāra redakcija Paturam tiesības uz tehniskām izmaiņām Būvniecība Autobūve Industrija

Sīkāk

Biogaze_CHP_GoesGreen [Read-Only] [Compatibility Mode]

Biogaze_CHP_GoesGreen [Read-Only] [Compatibility Mode] Biogāzes staciju tehnoloģiskie risinājumi Ilze Dzene, SIA Ekodoma projektu vadītāja Līguma Nr. IEE/09/848 SI2.558364 Projekta ilgums 01/05/2010 31/10/2012 Projektu atbalsta Rīga, 2011.gada 13.maijs Biogāze...

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINU: Profesionālās izglītības kompetences centra Liepājas Valsts tehnikums direktors A. Ruperts 2013.gada 7. maijā Profesionālās izglītības kompetenču centrs Liepājas Valsts tehnikums audzēkņu biznesa

Sīkāk

Liguma paraugs 2

Liguma paraugs 2 1.pants Līguma priekšmets 1.1. Saskaņā ar šī līguma noteikumiem pasūtītājs uzdod, un uzņēmējs uzņemas saistības veikt pasūtītājam objektā darbus, kas noteikti šajā līgumā, t.i. - pamatojoties uz tehnisko

Sīkāk

NODAĻA: VIELAS/MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA

NODAĻA: VIELAS/MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA 1.NODAĻA: VIELAS/MAISĪJUMA UN UZĽĒMĒJSABIEDRĪBAS/UZĽĒMUMA APZINĀŠANA 1.1 Produkta identifikators 1.1.1 Produkta nosaukums Mazgāšanas līdzeklis Antigraffity 1.1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie

Sīkāk

skaitampuzle instrukcija

skaitampuzle instrukcija MUZLE SKAITĀMPUZLE UZDEVUMU VARIANTI ARITMĒTIKAS PAMATU APGŪŠANAI. 1. 1. Saliek pamatni ar 10 rindām (pirmajā rindā 1 kauliņš, apakšējā 10 kauliņi). Kauliņus aiz apļiem atstāj tukšus. Skaita kauliņus katrā

Sīkāk

Microsoft Word - TiŃģere - VÄfismas - Copy.docx

Microsoft Word - TiŃģere - VÄfismas - Copy.docx 2017.gada 3. aprīlī Pārvaldnieks: SIA "Talsu namsaimnieks" Dzīvojamās ēkas vizuālās apsekošanas AKTS Aktu apstiprinu: Komisijas locekļi: Jānis Svarinskis, Normunds Artis Bērziņš Aktu apstiprinu: Dzivojamās

Sīkāk