Korporatīvais pārskats par gada darbību

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Korporatīvais pārskats par gada darbību"

Transkripts

1 Korporatīvais pārskats par gada darbību

2 Kas ir VNT Ventspils nafta termināls (VNT) ir lielākais un tehnoloģiski modernākais naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums Baltijā, kas jau vairāk nekā 55 gadus darbojas neaizsalstošajā Ventspils ostā. VNT zīmols nav tikai logotips vai nosaukums. Tas ir domāšanas veids, kas vieno mūsu klientus, piegādātājus, akcionārus un darbiniekus. Fakti 40% 70% Latvijā 15% Ventspilī Kopš dibināšanas gadā VNT ir kļuvis par vienu no progresīvākajiem naftas produktu pārkraušanas un uzglabāšanas termināļiem Baltijā. Šobrīd VNT ir daļa no nemitīgi augošas uzglabāšanas termināļu grupas VTTI, kas sniedz naftas produktu uzglabāšanas pakalpojumus visā pasaulē. Baltijā RĪGA SIGULDA Šķidras kravas Ar kopējo uzglabāšanas jaudu 1,2 miljonu m3 apjomā un tehnoloģiski modernāko infrastruktūru reģionā, VNT nepārtraukti pilda savu galveno uzdevumu sniedz klientiem drošus, efektīvus un elastīgus pārkraušanas pakalpojumus un ļauj saglabāt augstu konkurētspējas līmeni. Termināļa platība VNT aktīvi darbojas LDDK un LTRK biedrībās, kā arī kopš gada piedalās Ārvalstu investoru padomē Latvijā (ĀIPL). = 147 futbola laukumi x4 Struktūra gada 30. jūnijā mainījās VNT dalībnieku sastāvs, AS Ventspils nafta pārdodot sev piederošos 51% no VNT daļām starptautiskā uzņēmuma Vitol meitas sabiedrībai Martank B.V. (Nīderlande). Kopš tā brīža sabiedrībai Martank B.V. (Nīderlande) pieder 51% no VNT kapitāla daļām un Eurotank Holding Sarl pieder 49% no VNT kapitāla daļām. RĪGA SIGULDA Termināļa ietilpība = Gaismas pils x 4 RĪGA SIGULDA VNT cauruļvadu kopējais garums ir garāks par ceļu Rīga-Sigulda. RĪGA SIGULDA Ja gadā pārkrauto apjomu iekrautu dzelzceļa cisternās, vilciens var apjozt Latvijas teritoriju. RĪGA SIGULDA

3 Politika Misija Ventspils nafta termināls ir progresīvs, dinamisks un vadošais naftas produktu pārkraušanas centrs Baltijas reģionā. Tas nodrošina pievilcīgu pakalpojumu klāstu klientam pateicoties savai iekšējai kultūrai, kas balstās uz vides aizsardzību, personāla drošību, sniegto pakalpojumu kvalitāti, tehnoloģiju progresu, darbinieku ieguldījumu un attīstību. Vīzija Sniegt drošus, efektīvus, elastīgus un kvalitatīvus uzglabāšanas un pārkraušanas pakalpojumus. DINAMISKA STRATĒĢIJA: PĀRDOMĀTS RISKS: RADOŠA ATBILDĪBA: KOPĪGA VADĪBA: REZULTATĪVI CILVĒKI: Mēs dinamiski pieņemam stratēģiskus lēmumus. Mēs esam ātri domātāji. Mēs esam ātri. Pārdomāts biznesa risks ir VNT darbības pamatā. Ja risks rodas, mēs esam gatavi un esam izplānojuši, kā mazināt tā ietekmi. Mēs nepārvadājam pasažierus. Mēs uzticam lielu atbildību saviem darbiniekiem un ļaujam viņiem izpausties radoši. Mēs esam uz viena viļņa. Katrs zina gan savu, gan apkārtējo lomu, un kopā mēs virzāmies uz vienotu mērķi. Ne cauruļvadi vai rezervuāri padara mūs par tik spēcīgu spēlētāju pārkraušanas un uzglabāšanas biznesā. Tieši mūsu cilvēki ir tie, kas rada mūsu nākotni. Mērķi Attīstīt organizācijas kultūru, kas veicina darbinieku un citu uzņēmuma teritorijā strādājošo veselību un drošību; uzturēt visaugstāko tehnoloģiskā procesa drošības līmeni, kas nerada nelabvēlīgo ietekmi uz vidi; Pastāvīgi modernizēt un pilnveidot uzņēmuma infrastruktūru, drošības aprīkojumu un procesus; Ieviest energoefektīvus risinājumus, lai sniegtu ieguldījumu ilgtspējīgajā vides aizsardzībā; Pastāvīgi uzturēt un pilnveidot efektīvu un profesionālu kvalitātes, vides, darba drošības un arodveselības vadības sistēmu; Proaktīvi pārvaldīt riskus procesu drošības un vides aizsardzības jomā; Spēt elastīgi un ātri reaģēt uz izmaiņām tirgū, aktīvi izzinot klientu esošās un iespējamās prasības; Saglabāt nepārtrauktu peļņu nesošu attīstību, lai veicinātu konkurētspēju naftas un naftas produktu pārkraušanas un uzglabāšanas pakalpojumu tirgū; Palielināt darbinieku apmierinātību ar darbu, uzticību savam uzņēmumam, iesaistīšanos procesos un attīstīt kopīgu vadību uzņēmumā, sekmējot darbinieku profesionālo izaugsmi un apmācības; Strikti atbilst visām saistošajām likumdošanas prasībām; Būt aktīvam sociālajam partnerim, sniedzot atbalstu vietējas sabiedrības attīstībai; uzlabot uzņēmējdarbības vidi, sadarbojoties ar ārējām ieinteresētajām pusēm un varas iestādēm; Nodrošināt uzņēmuma darbības caurskatāmību, stingri ievērojot godīgas komercprakses principus.

4 Ekonomiskais sniegums un turpmākās ieceres gadā Baltijas valstīs ievērojami samazinājās naftas produktu kravu apjomi, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, kura ietekmēja Baltijas valstis. Šobrīd naftas produktu tranzītā ir ievērojami sīvāka konkurence starp termināļiem par iespējamām naftas produktu pārkraušanām ne tikai valsts ietvaros, bet visā Baltijas jūras piekrastē. VNT saglabā līdera pozīcijas Ventspils ostā, pārkraujot 6,9 miljonus tonnu. Šīs apjoms ir līdzvērtīgs 65% visu pārkrauto šķidru kravu apjomam Ventspilī jeb 41% visu pārkrauto šķidru kravu apjomam Latvijā. Mūsu kopējos pārkrautos apjomus ietekmēja kravu plūsmas samazinājums no Krievijas puses, kas ir saistīts ar uzliktajiem ierobežojumiem uz kravu pārvadāšanu pa dzelzceļu no Krievijas uz Latvijas ostām, ietekmējot visus valsts termināļus. Visa gada garumā mēs esam strādājuši pie risinājumiem, kuri ļauj mums veikt savu darbību vēl efektīvāk un paplašināt piedāvāto pakalpojumu klāstu. Neskatoties uz tirgus izaicinājumiem, mēs arī esam spējuši sniegt ievērojamu sociālu atbalstu sabiedrībai, kas ir svarīgi, veidojot ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu uzņēmumu, norāda VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs. Ieguldījums ostā un tranzīta biznesā Šķidrās kravas 90% 80% 70% 60% 50% 40% 44% 66% 50% 78% 50% 74% 43% 63% 44% 73% 38% 66% 39% 69% 41% 65% 48% 79% 30% 20% Latvijas ostas Ventspils osta 10% 0% M/2018 Visas kravas Latvijā 18% 16% 14% 12% 10% 8% 6% 4% 15% 17% 16% 14% 16% 14% 12% 11% 14% 2% 0% M/ gada VNT saimnieciskās darbības mērķis ir pielāgoties kravu plūsmas/apjomu samazinājumam Baltijas jūras reģionā un nodrošināt klientiem sniegto pakalpojumu daudzveidību. Lai paveiktu minēto, VNT jāpabeidz pašreizējie investīciju projekti, kas, savukārt, nodrošinās turpmāko nepārtrauktu peļņu nesošu attīstību uzņēmumam, strādājošam tranzīta nozarē, kurā valda arvien lielāka konkurence. Lai gan pielāgošanās spējai mainīgajiem tirgus apstākļiem ir ļoti liela nozīme, VNT vissvarīgākais mērķis joprojām ir saglabāt augstu tehnoloģiskā procesa drošības līmeni un mazināt nelabvēlīgo ietekmi uz vidi, pastāvīgi modernizējot un pilnveidojot savu infrastruktūru.

5 Modernizācijas projekti gadā VNT ir realizējis un turpina realizēt vairākus attīstības projektus ar kopējo investīciju apjomu vairāk kā 14 miljonu EUR apmērā. Ir pabeigta maģistrālo cauruļvadu modernizācija, kuras laikā trīs maģistrālajiem cauruļvadiem tika veikta nostiprināšana ar kompozītmateriālu, pagarinot to kalpošanas ilgumu par 20 gadiem. Tāpat VNT uzsāka darbus tvaiku savākšanas iekārtas projekta realizēšanā. Iekārta nodrošinās VNT atbilstību jauniem vides aizsardzības noteikumiem, kas stāsies spēkā gada jūnijā, un ļaus paplašināt pārkraujamo produktu klāstu gadā VNT saņēma atzītā ekonomiskā operatora (AEO) sertifikātu, kas pierāda VNT procedūru atbilstību Valsts ieņēmuma dienesta izvirzītajiem standartiem par kravas administrēšanas procesiem. Īstenots iekārtu vadības centra pārcelšanas projekts, kā rezultātā galvenajā biroja ēkā tika izvietotas vairākas operatīvās struktūrvienības, uzlabojot procesu kontroli, saziņas ātrumu un kvalitāti.

6 Vides aizsardzība Ievērojot saistošo normatīvo aktu prasības un ieinteresēto pušu viedokļus, VNT ir ieviesta un uzturēta integrētā arodveselības, drošības, vides, energoefektivitātes un kvalitātes vadības sistēma, kas ietver energopārvaldības sistēmu. Īstenojot arodveselības, drošības, vides, energoefektivitātes un kvalitātes politikas mērķus, gadā VNT turpināja pildīt vides pārvaldības programmā iekļautos uzdevumus: tehnoloģisko procesu drošības līmeņa saglabāšanu, funkcionējošās vides monitoringa sistēmas pilnveidošanu, VNT teritorijā piesārņoto vietu attīrīšanu un atjaunošanu, vienlaikus sekmējot energopatēriņa samazinājumu un attīstot darbinieku un apakšuzņēmēju vides un drošības apziņu. VNT ir izstrādāta un īstenota vides pārvaldības programma, lai nodrošinātu vides kvalitātes saglabāšanu un atjaunošanu, dabas un energoresursu racionālu izmantošanu un pārvaldību, sekmējot ilgtspējīgu attīstību. Lai uzlabotu gruntsūdens monitoringa efektivitāti, gadā VNT atjaunoja gruntsūdens monitoringa tīklu maģistrālo cauruļvadu koridorā. Atbilstoši gruntsūdens kvalitātes novērojumu rezultātiem tiek nodrošināti sanācijas darbi gadā uzsākts nozīmīgs projekts tvaiku savākšanas iekārtas būvniecība. Iekārta palīdzēs novērst naftas produktu iekraušanas emisiju ietekmi uz gaisa kvalitāti pilsētā un ļaus atgūt naftas produktus no kravas izgarojumiem. Projekta ietvaros veikts sākotnējais ietekmes uz vidi novērtējums, saņemta integrētā vides atļauja, kā arī būvniecībai nepieciešamās valsts un pašvaldības atļaujas. Ir papildināts drošības pārskats, kas atspoguļo drošības pārvaldības sistēmu sistemātiskai, objektīvai un regulārai rūpniecisko avāriju riska novērtēšanai un riska samazināšanas pasākumu plānošanai, izvērtēšanai, izpildei un kontrolei gan saistībā ar tvaiku savākšanas sistēmu, gan termināli kopumā. VNT vadības sistēmai ir neatkarīgas trešās puses apliecinājumi par atbilstību starptautiskā kvalitātes vadības standarta ISO 9001:2008 un vides vadības standarta ISO 14001:2004, kā arī arodveselības un darba drošuma standarta OHSAS 18001: 2007 prasībām.

7 Darba drošība Drošība vienmēr ir bijusi un nemainīgi paliek galvenā VNT prioritāte. Uzņēmums pievērš padziļinātu un pastāvīgu uzmanību savai drošības kultūrai, un tās attīstības nolūkos pastāvīgi rīko drošības sapulces gan VNT darbiniekiem, gan darbuzņēmējiem, krīzes vadības komandas un civilas aizsardzības mācības. VNT iesaista darbiniekus drošības aspektu novērošanā un motivē tos meklēt pilnveidošanas iespējas, kā arī iegulda ievērojamus līdzekļus darba aizsardzībā un iekārtu uzturēšanā. Reizi gadā valsts inspekcijas komisijas kompleksās pārbaudes ietvaros VNT darba drošības sistēmu pārbauda atbildīgas valsts institūcijas, tai skaitā Valsts darba inspekcija un Valsts vides dienests. Regulāri VNT tiek veikti VTTI grupas drošības procesu auditi, kā arī ārējie auditi, kuros tiek pārbaudīta VNT drošības sistēmas atbilstība OSHAS 18001:2007. VNT ir sava iekšējo auditoru komanda, kura veic pārbaudes visās uzņēmuma struktūrvienībās. Šīs iekšējās un ārējās pārbaudes ļauj daudzpusīgi apskatīties uz ikdienas procesiem.

8 Darba drošība gada 1. jūnijā VNT ieviesa Dzīvības glābšanas noteikumus (DzGN), kuri ir balstīti uz 10 gadu negadījumu statistikas rezultātiem pasaules naftas un gāzes ražotāju nozarē gadā turpinājās DzGN izglītošanas un ieviešanas kampaņa, īpašu uzmanību pievēršot katram no noteikumiem un rīkojot apmācības gan darbiniekiem, gan darbuzņēmējiem par atbilstošām tēmām. Lai paaugstinātu ugunsdrošību ugunsbīstamo darbu veikšanas vietās, gadā VNT ir iegādājies trīs mobilās ugunsdzēsības aprīkojuma piekabes, kuras aprīkotas ar specifisku ugunsdzēsības speciālo aprīkojumu. Darbuzņēmēji ir apmācīti darbam ar piekabēm un reaģēšanai ārkārtas situācijās gan teorētiski, gan praktiski. Šis aprīkojums nodrošina iespēju nekavējoties reaģēt uz aizdegšanos ugunsbīstamo darbu laikā ar daudz lielāku efektivitāti nekā ugunsdzēšamie aparāti un nodrošinot ugunsgrēku dzēšanu līdz ugunsdzēsības apakšvienības ierašanās brīdim. VNT ir ieviesis darbuzņēmēju drošības programmu, kuras ietvaros ikgadēji apbalvo drošākos darbuzņēmējus par viņu efektīvu darbu un ikdienas atbalstu. Izvērtējot darba vides riskus, gadā VNT turpināja iegādāties ergonomiskos galdus un krēslus, kā arī individuālus aizsardzības līdzekļus, kuri ne tikai pasargā darba veicējus, bet arī ir ērti izmantošanā. Vērtējot darba vides riskus, liela uzmanība tika pievērsta VNT darba profilam un ķīmiskajiem riskiem. Izejot no šo darba vides risku novērtējuma rezultātiem, kā arī samazinot saindēšanas riskus, tika iegādāts speciāls aprīkojums, kas nodrošina iespēju veikt darbu elpošanai nepiemērota vidē. Lai atbilstu darba drošības tendencēm pasaulē, VNT speciālisti regulāri apmeklē starptautiskas izstādes gan darba drošības un arodveselības jomā, gan ugunsdrošībā un ugunsdzēsībā. VNT speciālisti regulāri piedalās dažādos valsts līmeņa un starptautiskajos semināros un konferencēs.

9 Darba Vide VNT darbojas atbilstoši vienotiem drošības un integritātes standartiem un atbalsta savu darbinieku ieguldījumu, ambīcijas un izaugsmi. Balstoties uz uzskatu, ka visiem jābūt vienādām iespējām, VNT pieņem darbā, izvēlās un attīsta savus darbiniekus pēc viņu individuālām īpašībām, neatkarīgi no rases, ādas krāsas, reliģijas, dzimuma, vecuma, seksuālās orientācijas, ģimenes stāvokļa, invaliditātes vai jebkurām citām pazīmēm, ko aizsargā spēkā esošie likumi. VNT komanda sastāv no cilvēkiem, kuri lieliski pārzina savu profesiju un ir fokusēti uz rezultātu. Uzņēmums to novērtē, nodrošinot godīgu atlīdzību par darba sniegumu, kā arī drošu un komfortablu darba vidi. Domājot par darbiniekiem, tiek pastāvīgi veikti vairāki pasākumi darba vides uzlabošanai, piemēram, iegādāti speciāli industriālie velosipēdi ērtai ceļošanai uzņēmuma 100 hektāru teritorijā, ierīkotas vietas pusdienu un sapulču vadīšanai svaigā gaisā. Regulāri tiek rīkotas apmācības atbilstoši darbinieku profesijām, pieredzes apmaiņas braucieni un komandu saliedēšanas pasākumi gadā tika veikts vērienīgs darbinieku apmierinātības pētījums VTTI grupas ietvaros. Par nozīmīgākajām vērtībām darbinieku vidū tiek uzskatīta stabilitāte, kolektīvs un iespējas attīstīties. Ir realizēta tehnoloģiskā dienesta pārcelšana uz administratīvo ēku, lai uzlabotu komunikāciju starp dienestiem, paaugstinātu drošības līmeni un palielināt darba efektivitāti. Projekta ietvaros darbiniekiem tika ierīkotas jaunas un ērtas darba vietas, konferenču un atpūtas telpas. Liela uzmanība tika pievērsta darbinieku sniegumam un attīstībai gadā visu līmeņu darbinieki ir izgājuši dažādas apmācības, kas ir saistītas ar profesionālu kvalifikāciju paaugstināšanu, piesaistot iekšējos resursus un ārējos pakalpojumu sniedzējus.

10 Darba Vide VNT rīko Efektivitātes konkursu un realizē labākās idejas. Šīs konkurss ļauj VNT vadībai objektīvi un konstruktīvi novērtēt darbinieku radošumu, iesaisti darba procesos un vēlmi uzlabot darba vidi apkārt. Ņemot vērā lielu nodarbināto >50 īpatsvaru un darbinieku vidējo vecumu 45 gadi, VNT galvenais uzsvars darba vides veicināšanā ir likts uz darbinieku veselības uzlabošanu, izglītību, ilgtermiņa sadarbību un skaidru un visiem saprotamu komunikāciju gadā darbinieku stāžs ir līdz 10 g (36%), g (16%), g (42%), 31+ g (6%). Tas liecina, ka VNT nodrošina motivējošus darba apstākļus un uz labsajūtu vērstu darba vidi, kā rezultātā tiek sasniegta minimālā darbinieku rotācija un veicināta lojalitāte uzņēmumam.

11 Sadarbība ar vietējo kopienu Būdams viens no lielākajiem darba devējiem Kurzemē un nozīmīgs reģiona uzņēmums, VNT gadā ir sniedzis atbalstu vairākām organizācijām un atbalstījis virkni sabiedrības attīstības projektu Ventspilī gadā VNT veiksmīgi sadarbojās ar Ventspils Augstskolu, Rīgas Tehnisko universitāti, Biznesa augstskolu Turība un Latvijas Universitāti, vadot lekcijas, organizējot ekskursijas, atbalstot pasākumus un piedaloties karjeras dienās. VNT turpina realizēt prakses programmu, gadā nodrošinot 18 prakses vietas studentiem no Latvijas un ārzemēm. Uzņēmums organizēja civilās aizsardzības un ugunsdrošības mācības vietējām skolām, kā arī rīkojis atvērto durvju dienas un drošības dienas. Vairākām Ventspils skolām un citām organizācijām tika piešķirts bezmaksas autobuss ekskursijām.

12 Sadarbība ar vietējo kopienu Ir sniegts atbalsts vairākām organizācijām. Palīdzību augstākiem sasniegumiem saņēmuši hokeja klubs Venta 2002, volejbola klubs Ventspils, futbola jauniešu akadēmija Ventspils Olimpiskā cerība un Ventspils pilsētas vieglatlēti. Finansējums sniegts Ventspils pilsētas svētkiem un Ventspils Jūras svētkiem. Ar bērnu namu Selga VNT sadarbojas kopš bērnu nama dibināšanas, atbalstot audzēkņu dalību nometnēs, teātra apmeklējumus un starptautiskos ceļojumus, turklāt atbalstā aktīvi iesaistās arī VNT darbinieki, bērnu namam ziedojot dažādas nepieciešamas lietas. Īpašu uzmanību VNT velta saviem pensionāriem, vairākus gadus atbalstot kultūras pasākumus, gādājot dāvanas svētkos, kā arī nodrošinot transportu ekskursijām. Finansiāla atbalsta sniegšanas un bezmaksas autobusa piešķiršanas kārtība ir publiski pieejama VNT mājaslapā, kā arī uzņēmuma darbinieki aktīvi iesaistās priekšlikumu iesniegšanā par atbalstāmo projektu izvēli.

13 Saņemtie novērtējumi LDDK Labākais darba devējs Kurzemes reģionā 2016 Tank Storage Awards Izcilība drošībā 2017 VARAM Velosipēdistam draudzīgs uzņēmums 2017 Baltic Communication Awards Iekšējā komunikācija 2016 II vieta Finanšu ministrija Lielākais nodokļu maksātājs Kurzemē 2016 Valsts darba inspekcija Zelta ķivere 2015, I vieta

14 Saņemtie novērtējumi LATVIJAS DARBA DEVĒJU KONFEDERĀCIJAS GADA BALVA TOP10 LABĀKAIS PRAKSES DEVĒJS SIA VENTSPILS NAFTA TERMINĀLS Līga Meņģelsone LDDK ģenerāldirektore Jānis Logins Prakse.lv vadītājs gada 10. novembrī

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation VAS Starptautiskās lidostas Rīga vidēja termiņa darbības stratēģija 2017.-2023. gadam un ilgtermiņa stratēģija 2017.-2036. gadam Apstiprināts 2018.gada 14.decembra VAS Starptautiskā lidosta Rīga padomes

Sīkāk

_ZINO_240413_00

_ZINO_240413_00 KULDĪGAS NOVADA PAŠVALDĪBAS AĢENTŪRAS KULDĪGAS ATTĪSTĪBAS AĢENTŪRA 2012. GADA DARBĪBAS PUBLISKAIS PĀRSKATS Saturs 1. Aģentūras izveidošanas mērķis 3 2. Aģentūras uzdevumi un funkcijas 3 3. Aģentūras svarīgākie

Sīkāk

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA 2016 Saturs Vispārējie principi... 2 Misija, vīzija un vērtības... 2 Korporatīvā sociālā atbildība... 3 KSA mērķis... 3 KSA aktivitāšu virzieni un prioritātes...

Sīkāk

LATVIJAS BASKETBOLS CEĻĀ UZ SASNIEGUMIEM – Dace

LATVIJAS BASKETBOLS  CEĻĀ UZ   SASNIEGUMIEM – Dace LATVIJAS LATVIJAS BASKETBOLA BASKETBOLA SASNIEGUMI SASNIEGUMI LATVIJAS LATVIJAS LEPNUMS LEPNUMS Basketbola Basketbola attīstības attīstības programma programma STRATĒĢISKIE VIRZIENI KONKURĒTSPĒJĪGU KONKURĒTSPĒJĪGU

Sīkāk

Bioekonomikas attīstības iespējas Latvijā

Bioekonomikas attīstības iespējas Latvijā Šeit top veiksmīgas karjeras Bioekonomikas attīstības iespējas Latvijā IV Pasaules latviešu zinātnieku kongress 2018.gada 18.-20.jūnijs Irina Pilvere Rektore, profesore www.llu.lv Kāpēc bioekonomikas attīstība

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013

LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013 LATVIJAS REPUBLIKAS AIZSARDZĪBAS MINISTRIJA NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KIBERAIZSADZĪBAS VIENĪBAS (KAV) KONCEPCIJA Rīga 2013 Ievads Saskaņā ar Nacionālās drošības koncepciju viens no aktuālākajiem nacionālās

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - VMF LATVIA 2018_2

Microsoft PowerPoint - VMF LATVIA 2018_2 SIA VMF LATVIA 2017.gada darbības rezultāti un uzdevumi 2018.gadam Jānis Buļs Valdes priekšsēdētājs SIA VMF LATVIA 23.03.2018. Esošie VMF LATVIA stratēģiskie mērķi 1. Nodrošināt efektīvu un ilgtspējīgu

Sīkāk

SATURA RĀDĪTĀJS Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas sastāvdaļa Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas s

SATURA RĀDĪTĀJS Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas sastāvdaļa Seesam Insurance AS Latvijas filiāle starptautiskas komandas s 1 Par Seesam Seesam s pakalpojumus Baltijas valstīs sāka sniegt 1991. gadā, kad Somijas Pohjola Group Plc. un ASV s koncerns American International Group Inc. nodibināja Seesam nedzīvības s akciju sabiedrību

Sīkāk

Es esmu vadītājs –> es esmu profesionāls vadītājs

Es esmu vadītājs –>  es esmu profesionāls vadītājs BRABANTIA LATVIA DARBINIEKU IEKŠĒJĀ MĀCĪBU UN ATTĪSTĪBAS SISTĒMA EVA NOLENDORFA 2019 MĒS ESAM DAĻA NO RISINĀJUMA, NEVIS DAĻA NO PROBLĒMAS SPĒJ SASNIEGT 112 KM/H Attīstības programmas vai sistēmas ieviešana

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation K.Lankovska vecākā speciāliste veselības veicināšanas jautājumos Jelgavas sociālo lietu pārvalde Laba veselība palielina dzīves kvalitāti, stiprina ģimenes, veicina drošību, nabadzības samazināšanos un

Sīkāk

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā

Grozījumi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājumā 2014.gada 20.jūnija Rīkojums Nr. 315 Rīgā (prot. Nr.33 59. ) Grozījumi darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā 1. Izdarīt darbības programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas papildinājumā

Sīkāk

L LATVIJAS PIEKRASTES PAŠVALDĪBU APVIENĪBAS PIEKRASTES INFRASTRUKTŪRAS TEMATISKAIS PLĀNOJUMS RPR PROJEKTI Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības sa

L LATVIJAS PIEKRASTES PAŠVALDĪBU APVIENĪBAS PIEKRASTES INFRASTRUKTŪRAS TEMATISKAIS PLĀNOJUMS RPR PROJEKTI Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības sa L LATVIJAS PIEKRASTES PAŠVALDĪBU APVIENĪBAS PIEKRASTES INFRASTRUKTŪRAS TEMATISKAIS PLĀNOJUMS RPR PROJEKTI Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības sapulce Grobiņa, 26.08.2016. Inga Brieze Rīgas plānošanas

Sīkāk

Biznesa plāna novērtējums

Biznesa plāna novērtējums [uzņēmuma nosaukums] biznesa plāns laika posmam no [gads] līdz [gads]. Ievads I. Biznesa plāna satura rādītājs II. Biznesa plāna īss kopsavilkums Esošais stāvoklis III. Vispārēja informācija par uzņēmumu

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 BALTIJAS DISTRIBŪCIJAS CENTRS 2013.gada 14.novembris Reinis PLAKANIS Darba aizsardzības un kvalitātes vadītājs Safety Contact Drošības Kontakts > 2 Drošības kontakts sildītājus novietot vismaz 1m no viegli

Sīkāk

Istockphoto.com / WWF-Canada Kas ir Zaļais birojs? WWF Zaļais birojs ir praktiska vides pārvaldības sistēma birojiem. Ar tās palīdzību Jūs varat ietau

Istockphoto.com / WWF-Canada Kas ir Zaļais birojs? WWF Zaļais birojs ir praktiska vides pārvaldības sistēma birojiem. Ar tās palīdzību Jūs varat ietau Istockphoto.com / WWF-Canada Kas ir Zaļais birojs? WWF Zaļais birojs ir praktiska vides pārvaldības sistēma birojiem. Ar tās palīdzību Jūs varat ietaupīt līdzekļus, samazināt ekoloģiskās pēdas nospiedumu

Sīkāk

I Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini

I  Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBA AIZKRAUKLES INTEREŠU IZGLĪTĪBAS CENTRS Spīdolas iela 11, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101 Aizkrauklē Nolikums Nr.2017/9 APSTIPRINĀTS ar Aizkraukles novada domes 2017.gada

Sīkāk

V.1.0. ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Pa

V.1.0. ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ ATALGOJUMA POLITIKA UN PRAKSE GADĀ Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Pa Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulas (ES) Nr. 575/2013 (2013. gada 26. jūnijs) par prudenciālajām prasībām attiecībā uz kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām,

Sīkāk

ES struktūrfondu finanšu pārdale pēc noslēgumu pieprasījumu iesniegšanas

ES struktūrfondu finanšu pārdale pēc noslēgumu pieprasījumu iesniegšanas ES Struktūrfondu un Kohēzijas fonda investīciju progress līdz 2013.gada 31.janvārim* * ziņojumā līdz 31.12.2012. un aptver arī EEZ un Norvēģijas un Šveices programmas Saturs 1. ES fondu ieviešanas progress

Sīkāk

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti

ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Finanšu instrumenti ESIF finanšu instrumenti attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzfinansētie finanšu instrumenti ir ilgtspējīgs un efektīvs veids,

Sīkāk

Print

Print AAS BTA Baltic Insurance Company 3 CETURKŠŅU FINANŠU PĀRSKATS 2018 Šis ir pārskats sagatavots saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 31.08.2016 noteikumiem Nr. 147 Apdrošinātāju publisko ceturkšņa

Sīkāk

Latvijas pārtikas nozares konkurētspējas rādītāju salīdzinošā analīze

Latvijas pārtikas nozares konkurētspējas rādītāju salīdzinošā analīze Latvijas pārtikas nozares konkurētspējas rādītāju salīdzinošā analīze 08.12.2015. prof. Irina Pilvere Aleksejs Nipers Latvija Lietuva Igaunija Polija Krievija Analizējamās nozares/valstis/periods Pētījums

Sīkāk

Print

Print AAS BTA Baltic Insurance Company 2 CETURKŠŅU FINANŠU PĀRSKATS 2018 Šis ir pārskats sagatavots saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 31.08.2016 noteikumiem Nr. 147 Apdrošinātāju publisko ceturkšņa

Sīkāk

FMzino_

FMzino_ Informatīvais ziņojums par Latvijas gatavību Eiropas Savienības finanšu resursu apguvei Šajā ziņojumā ir ietverta informācija par ES struktūrfondu (turpmāk - SF) un Kohēzijas fonda īstenošanas gaitu uz

Sīkāk

Microsoft Word _Pamatjoma.doc

Microsoft Word _Pamatjoma.doc Ogres sākumskola ATTĪSTĪBAS PLĀNS 2014. 2017. gadam Skolas attīstības prioritātes 2014.- 2017.gadam 2014./2015.m.g. 2015./2016.m.g. 2016./2017.m.g. Mācību saturs Pamatzināšanu kodola izveide izglītojamiem

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Liene Kubliņa liene.kublina@cvor.lv www.cvor.lv IT nozares attīstības iespējas ierobežota darba tirgus apstākļos Latvijas darba tirgus Ko dara Latvijas IT uzņēmumi Patiesie motivatori un jēgpilna komandas

Sīkāk

COM(2014)520/F1 - LV (annex)

COM(2014)520/F1 - LV (annex) EIROPAS KOMISIJA Briselē, 23.7.2014. COM(2014) 520 final ANNEXES 1 to 3 PIELIKUMI dokumentam KOMISIJAS PAZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI Energoefektivitāte un tās ieguldījums enerģētiskajā drošībā

Sīkāk

APSTIPRINĀTS Dalībnieku 2016.gada 12. decembrī sapulcē Nr. 2016/3 Pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību Parkings D VIDĒJA TERMIŅA DARBĪBAS ST

APSTIPRINĀTS Dalībnieku 2016.gada 12. decembrī sapulcē Nr. 2016/3 Pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību Parkings D VIDĒJA TERMIŅA DARBĪBAS ST APSTIPRINĀTS Dalībnieku 2016.gada 12. decembrī sapulcē Nr. 2016/3 Pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību Parkings D VIDĒJA TERMIŅA DARBĪBAS STRATĒĢIJA 2017.- 2020.GADAM 2 Saturs Ievads 1. Situācijas

Sīkāk

IEE projekts Līgums Nr.: IEE/12/856/SI D.3.1.c - Kopsavilkums. Biznesa plāns Energoefektivitāte daudzdzīvokļu ēkās, Zemgales reģions, Latvija

IEE projekts Līgums Nr.: IEE/12/856/SI D.3.1.c - Kopsavilkums. Biznesa plāns Energoefektivitāte daudzdzīvokļu ēkās, Zemgales reģions, Latvija D.3.1.c - Kopsavilkums. Biznesa plāns Energoefektivitāte daudzdzīvokļu ēkās, Zemgales reģions, Latvija Projekta nosaukums: Energoefektivitāte daudzdzīvokļu ēkās Vieta: Zemgales reģions, Latvija Iesniegšanas

Sīkāk

ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lo

ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lo ATKLĀTA KONKURSA Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā Kurzeme lotē Aizpute, Kuldīga, Priekule, Saldus, Ventspils (identifikācijas

Sīkāk

Объект страхования:

Объект страхования: PUBLISKAIS CETURKŠŅA PĀRSKATS PĀRSKATA PERIODS 01.01.2014-31.12.2014 AAS BALTIKUMS VALDES UN PADOMES SASTĀVS UZ 2014. GADA 31. DECEMBRI PADOMES SASTĀVS: Padomes priekšsēdētājs: Padomes loceklis, Padomes

Sīkāk

Septītā Pamatprogramma

Septītā Pamatprogramma Eiropas pētniecība darbībā SEPTĪTĀ PAMATPROGRAMMA Lai Eiropas pētniecība kļūtu par vadošo Jaunu standartu izveide Eiropas pētniecībā Septītā pamatprogramma pētniecībai un tehnoloģiju attīstībai ir Eiropas

Sīkāk

DPP

DPP IEVADS Darbības programma Infrastruktūra un pakalpojumi 2.prioritāte Teritoriju pieejamības un sasniedzamības veicināšana 2.2. pasākums IKT infrastruktūra un pakalpojumi Pašreizējā sabiedrības attīstības

Sīkāk

Объект страхования:

Объект страхования: PUBLISKAIS CETURKŠŅA PĀRSKATS PĀRSKATA PERIODS 01.01.2014-31.03.2014 AAS BALTIKUMS VALDES UN PADOMES SASTĀVS UZ 2014. GADA 31. MARTU PADOMES SASTĀVS: Padomes priekšsēdētājs: Padomes loceklis, Padomes priekšsēdētāja

Sīkāk

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks

Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr , faks Latvijas Republika TALSU NOVADA DOME Nodokļu maksātāja reģistrācijas Nr. 90009113532 Kareivju iela 7, Talsi, Talsu nov., LV-3201, tālr. 63232110, fakss 63232130, e-pasts dome@talsi.lv Talsos PIELIKUMS

Sīkāk

Seminārs skolu sociāliem pedagogiem “Preventīvie pasākumi cilvēku tirdzniecības mazināšanai” 1.grupa un grupa - 31.

Seminārs skolu sociāliem pedagogiem   “Preventīvie pasākumi cilvēku tirdzniecības mazināšanai”    1.grupa un grupa - 31. Laba pārvaldība Rīgas domes Labklājības departamentā Inese Švekle Rīgas domes Labklājības departamenta direktore 2012.gada 21.novembris Zinātniski praktiskā konference: «Laba pārvaldība. Vīzija un realitāte»

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr.4112901178 Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr. 63324284, tālr./fakss 63324169 e-pasts: varmesk@kuldiga.lv APSTIPRINĀTS Ar Kuldīgas

Sīkāk

Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes

Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes Daugavpils pieredze kapitāla daļu pārvaldībā, saimnieciskās darbības starp Domi un kapitālsabiedrību valdes locekļiem organizēšana, uzdevumi, izpildes un kontroles mehānismi. Kapitālsabiedrību pārraudzības

Sīkāk

APSTIPRINU

APSTIPRINU APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2002. gada 8.janvāra rīkojumu Nr. 10 PROFESIJAS STANDARTS Reģistrācijas numurs PS 0054 Profesija Viesnīcu servisa organizators Kvalifikācijas līmenis

Sīkāk

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald

SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV , Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: , e-pasts: pasvald SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.7/2016

Sīkāk

Civilās aizsardzības likums Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents izsludina šādu likumu: 1.pants. Likumā lietotie termini Likumā ir lietoti šādi te

Civilās aizsardzības likums Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents izsludina šādu likumu: 1.pants. Likumā lietotie termini Likumā ir lietoti šādi te Civilās aizsardzības likums Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents izsludina šādu likumu: 1.pants. Likumā lietotie termini Likumā ir lietoti šādi termini: 1) civilā aizsardzība organizatorisku, inženiertehnisku,

Sīkāk

NAME :

NAME : STARPTAUTISKĀ INSPEKCIJAS UN SERTIFIKĀCIJAS ORGANIZĀCIJU KONFEDERĀCIJA TREŠO PERSONU INSPEKCIJAS UN SERTIFIKĀCIJAS PIEVIENOTĀ VĒRTĪBA KAS MĒS ESAM UN KO MĒS DARĀM CEOC International ir Eiropas apvienība,

Sīkāk

Nr

Nr JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 24.AUGUSTA SAISTOŠAJIEM NOTEIKUMI Nr. GROZĪJUMI JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 9. FEBRUĀRA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.17-3 JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 2018. 2019. gada kampaņa «Turi grožos bīstamās vielas» Renārs Lūsis Valsts darba inspekcijas direktors Kas ir bīstamas vielas? Jebkura viela (gāze, šķidrums vai cieta viela), kas apdraud darbinieku drošību

Sīkāk

Latvijas ekonomiskās attīstības resursi: cilvēkkapitāls, sociālais kapitāls, intelektuālais kapitāls, kultūras kapitāls un radošais kapitāls. Aigars P

Latvijas ekonomiskās attīstības resursi: cilvēkkapitāls, sociālais kapitāls, intelektuālais kapitāls, kultūras kapitāls un radošais kapitāls. Aigars P Latvijas ekonomiskās attīstības resursi: cilvēkkapitāls, sociālais kapitāls, intelektuālais kapitāls, kultūras kapitāls un radošais kapitāls. Aigars Plotkāns no Zosēniem Vai cilvēkkapitāls ir kapitāls?

Sīkāk

Grozījumi PUBLISKO IEPIRKUMU LIKUMĀ

Grozījumi  PUBLISKO IEPIRKUMU LIKUMĀ Grozījumi Publisko iepirkumu likumā 1 Grozījumi PIL 02.10.2014. Likums, stājās spēkā 16.10.2014. Iepirkuma procedūru piemērošanas izņēmums PIL 5.pantā (no 16.10.2014.). Mazie (8. 2 panta) pārtikas iepirkumi,

Sīkāk

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6

ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis , tālrunis/ fakss 6 ALSUNGAS NOVADA DOME ALSUNGAS VIDUSSKOLA Reģ. Nr. 4113901196 Skolas ielā 11, Alsungā, Alsungas novadā, LV- 3306, tālrunis 633 51347, tālrunis/ fakss 633 51127, elektroniskais pasts: vidusskola@alsunga.lv

Sīkāk

Prezentācijas tēmas nosaukums

Prezentācijas tēmas nosaukums Godīgas konkurences aspekti publisko iepirkumu procedūrās Kristaps Riekstiņš Iepirkumu uzraudzības biroja Tiesību aktu piemērošanas departamenta vecākais referents Publiskajam iepirkumam ir svarīga nozīme,

Sīkāk

Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Di

Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Di Iespējamie risinājumi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanas veicināšanai Dr.sc.ing. Maija Rubīna, Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Diskusija Rīgas pilsētas arhitektu birojā 20.11.2012

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - Dompalma_21Apr_2009

Microsoft PowerPoint - Dompalma_21Apr_2009 UNODC grantu shēma un atbalstītie projekti Evija Dompalma, UNODC Nacionālā koordinatore Latvijā Prezentācijas saturs UNODC grantu shēmas mērķis un attīstības posmi HIV profilakses punktu iesniegto projektu

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.6/2017

Sīkāk

APSTIPRINU

APSTIPRINU Valsts asinsdonoru centra 2017. gada darbības plāns APSTIPRINU Valsts asinsdonoru centra direktora p.i. S.Zaharāne (personiskais paraksts) 2017. gada 23.janvārī Nr. Pasākums Sagaidāmais rezultāts / rādītājs

Sīkāk

Microsoft Word - Lidosta_Neauditetais_2018.g.9 mÄfin.parskats

Microsoft Word - Lidosta_Neauditetais_2018.g.9 mÄfin.parskats Neauditētais saīsinātais starpperiodu finanšu pārskats par 2018.gada 1.janvāri 30.septembri (pārskatā iekļauti operatīvie dati) SATURS Informācija par Sabiedrību 3 Vadības ziņojums 4 Paziņojums par valdes

Sīkāk

APSTIPRINU

APSTIPRINU APSTIPRINU Valsts asinsdonoru centra direktora p.i. A. Daugavvanaga Valsts asinsdonoru centra 2017. gada darbības plāns aktualizēts 02.08.2017. Nr. Pasākums Sagaidāmais rezultāts / rādītājs Izpildes laiks

Sīkāk

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vidusskola direktore Nataļja Rogaļeva (paraksts) Rīgā,

Sīkāk

SIA Forum Cinemas amata kandidātu un darbinieku privātuma politika DATU APSTRĀDE Personas dati tiek apstrādāti Uzņēmumā ( Forum Cinemas ), izmantojot

SIA Forum Cinemas amata kandidātu un darbinieku privātuma politika DATU APSTRĀDE Personas dati tiek apstrādāti Uzņēmumā ( Forum Cinemas ), izmantojot SIA amata kandidātu un darbinieku privātuma politika DATU APSTRĀDE Personas dati tiek apstrādāti Uzņēmumā (), izmantojot tikai sertificētas un visām drošības prasībām atbilstošas iekārtas, kā arī ierobežojot

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Velotūrisma produkta attīstība Tūrisma attīstības valsts aģentūra Inese Šīrava Tūrisma attīstības valsts aģentūras Produktu attīstības vecākā eksperte 2013.gada 18.oktobrī Saulkrastos Kas ir mūsu tūristi?

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Biznesa plāna sagatavošana, nauda plūsmas plānošana IZGĀZIES PLĀNS? Biznesa plāns Kāpēc ir vajadzīgs biznesa plāns? - lai finansētājs (banka) spētu izvērtēt riskus saimnieciskās darbības attīstībā; -

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 BIZNESA LABORATORIJA Piektdiena, 24.oktobris, plkst.15:05 Mums dzīvē nepieciešama ne tikai veiksme un zināšanas, bet arī iespēja veikt izvēles, izmēģināt un iespējas kļūdīties. Un šķiet, reti kura auditorija

Sīkāk

RSU SKMK Stratēģija

RSU SKMK Stratēģija RSU SARKANĀ KRUSTA MEDICĪNAS KOLEDŽAS ATTĪSTĪBAS STRATĒĢIJA 2016. 2020.GADAM Rīga, 2015 SATURS Ievads... 3 1. RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas stratēģijas pamatnostādnes... 4 2. Galvenie Koledžas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja Dzīvo patstāvīgi un veselīgi Apzinās sevi, savas vēlmes un intereses, Spēj dzīvot patstāvīgi, saskaņā ar savām vērtībām, Saglabā un nostiprina savas garīgās

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Nodokļu administrēšanas attīstība Dace Pelēkā VID ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā Konference «Revīzija, nodokļi un grāmatvedība 2017» 2017.gada 15.decembrī Deklarāciju iesniegšana kā tas notika

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum

LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikum LATVIJAS REPUBLIKA JŪRMALAS PILSĒTAS DOME NOLIKUMS Jūrmalā 2016.gada 25.februārī Nr. 8 (protokols Nr.2, 15.punkts) Jūrmalas vakara vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

Avision

Avision Bauskas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes Zīlīte NOLIKUMS 2017.gada 31.augustā Bauskā Nr.43 (prot.nr. 5, 5.punkts) Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo daļu, Vispārējās izglītības

Sīkāk

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera,

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera, Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija 2019.-2022. Valmiera, 2018 1 SATURA RĀDĪTĀJS 1. ESOŠĀ SITUĀCIJA, DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS... 3 2. STRATĒĢIJAS

Sīkāk

APSTIPRINĀTS: Biedrības Latvijas Aviācijas Asociācija Dalībnieku sapulcē BIEDRĪBAS LATVIJAS AVIĀCIJAS ASOCIĀCIJA STRATĒĢIJA GADA

APSTIPRINĀTS: Biedrības Latvijas Aviācijas Asociācija Dalībnieku sapulcē BIEDRĪBAS LATVIJAS AVIĀCIJAS ASOCIĀCIJA STRATĒĢIJA GADA APSTIPRINĀTS: Biedrības Latvijas Aviācijas Asociācija Dalībnieku sapulcē 20.01.2016 BIEDRĪBAS LATVIJAS AVIĀCIJAS ASOCIĀCIJA STRATĒĢIJA 2016.-2020.GADAM Rīga, 2016.gads SATURS Termini un saīsinājumi...

Sīkāk

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja, Skola2030 1 Projekta mērķis Aprobēt, pilnveidot, pēctecīgi ieviest vispārējās izglītības saturu un pieeju mācīšanai, kas skolēnos attīstītu dzīvei 21. gadsimtā

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts Mālpils novada dome Mālpils novada pirmsskolas izglītības iestāde Māllēpīte Reģ. Nr. 4301901951 Jaunā ielā 3, Mālpilī, Mālpils novadā, LV 2152 Tālrunis/fakss 67925069, 67925252, e-pasts piimalp@tvnet.lv

Sīkāk

Inovatīvi risinājumi viedai pilsētai Juris Golunovs, Rīgas enerģētikas aģentūras Energoefektivitātes informācijas centra vadītājs VARAM seminārs par L

Inovatīvi risinājumi viedai pilsētai Juris Golunovs, Rīgas enerģētikas aģentūras Energoefektivitātes informācijas centra vadītājs VARAM seminārs par L Inovatīvi risinājumi viedai pilsētai Juris Golunovs, Rīgas enerģētikas aģentūras Energoefektivitātes informācijas centra vadītājs VARAM seminārs par Latvijas oglekļa mazietilpīgas attīstības stratēģiju

Sīkāk

P R O J E K T S v

P R O J E K T S    v APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 23.08.2016. sēdes lēmumu (protokols Nr.13 4) 2016.gada 23.augustā NOLIKUMS Ādažu novadā Nr.14 Ādažu vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 15.panta

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 VIĻĀNU NOVADA DOME VIĻĀNU NOVADA ATTĪSTĪBAS PROGRAMMAS 2015. 2022. GADAM IZSTRĀDE Projekta uzsākšanas sanāksme 2014. gada 27. jūnijs 2 SATURS Pasūtītājs Izpildītājs Tiesiskais ietvars Viļānu novada attīstības

Sīkāk

bilance lv

bilance lv AKCIJU SABIEDRĪBAS VEF ( Uzņēmuma vienotais reģistrācijas numurs 40003001328 ) FINANŠU PĀRSKATS 2017.gada 09 mēnešiem Sagatavots saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanas prasībām. Nerevidēts Rīgā 2017

Sīkāk

AIC-9gadi-plakāti

AIC-9gadi-plakāti Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram 9 GADI Viena no Saeimas darba prioritātēm ir dialogs ar sabiedrību un iedzīvotāju iesaistīšana likumu pieņemšanas procesā Lai veicinātu sabiedrības izpratni

Sīkāk

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63 Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr.4112901027 Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63448697, e- pasts:dzervespamatskola@inbox.lv APSTIPRINU:

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts APSTIPRINĀTS Gulbenes novada pašvaldības domes 2018. gada 28. jūnija sēdē, Protokols Nr.12, 7 Gulbenes 1. pirmsskolas izglītības iestādes NOLIKUMS Gulbenē Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss

LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr , Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis fakss LATVIJAS REPUBLIKA BALVU NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ.Nr.90009115622, Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, tālrunis +371 64522453 fakss+371 64522453, e-pasts: dome@balvi.lv APSTIPRINĀTS ar Balvu novada

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan

LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis , fakss NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, gada 18.jan LATVIJAS REPUBLIKA LIEPĀJAS PILSĒTAS DOME Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, tālrunis 63404750, fakss 63423391 NOLIKUMS LIEPĀJĀ Liepāja, 2018. gada 18.janvārī Nr.2 Liepājas 8.vidusskolas nolikums Izdots saskaņā

Sīkāk

Paskaidrojuma raksts un Mārupes novada domes priekšsēdētāja ziņojums par Mārupes novada pašvaldības 2017.gada budžetu Pašvaldības darbības finansiālo

Paskaidrojuma raksts un Mārupes novada domes priekšsēdētāja ziņojums par Mārupes novada pašvaldības 2017.gada budžetu Pašvaldības darbības finansiālo Paskaidrojuma raksts un Mārupes novada domes priekšsēdētāja ziņojums par Mārupes novada pašvaldības 2017.gada budžetu Pašvaldības darbības finansiālo pamatu veido budžets, kas kalpo kā instruments pašvaldības

Sīkāk

Atalgojuma politika un prakse gadā Atalgojuma politika un prakse gadā Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes r

Atalgojuma politika un prakse gadā Atalgojuma politika un prakse gadā Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes r Informācija ir sagatavota saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulas (ES) Nr. 575/2013 (2013. gada 26. jūnijs) par prudenciālajām prasībām attiecībā uz kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām,

Sīkāk

APSTIPRINU: Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Kapitāldaļu turētāja pārstāvis /M.Bojārs/ 2017.gada 15.janvārī APSTIPRINU: AS Mārupes komunālie pakalp

APSTIPRINU: Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Kapitāldaļu turētāja pārstāvis /M.Bojārs/ 2017.gada 15.janvārī APSTIPRINU: AS Mārupes komunālie pakalp APSTIPRINU: Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Kapitāldaļu turētāja pārstāvis /M.Bojārs/ 2017.gada 15.janvārī APSTIPRINU: AS Mārupes komunālie pakalpojumi loceklis /J.Ivanovs/ 2017.gada 15.janvārī AS

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Neformālās un ikdienas mācīšanās rezultātu atzīšanas pieredze LKI 2-4.līmenī 2018 Izglītības kvalitātes valsts dienesta pārvaldes vecākā referente Līva Šmaukstele Neformālās un ikdienas mācīšanās rezultātu

Sīkāk

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l KAS IR PĀRDEVĒJA JURIDISKĀ IZPĒTE UN KAD TĀ IR VAJADZĪGA? Guntars Zīle, zvērināts advokāts, Zvērinātu advokātu biroja Lejiņš, Torgāns un Partneri Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma

Sīkāk

Microsoft Word - kn817p3.doc

Microsoft Word - kn817p3.doc Vides ministrijas iesniegtajā redakcijā 3.pielikums Ministru kabineta 2008.gada 30.septembra noteikumiem Nr.817 Projekta iesnieguma veidlapa Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta iesnieguma veidlapa

Sīkāk

MF_SV_Iekseja_drosiba_parskats_2017_ 2018

MF_SV_Iekseja_drosiba_parskats_2017_ 2018 Latvijas Lauksaimniecības universitāte STUDIJU VIRZIENA Iekšējā drošība un civilā aizsardzība Pārskats par 2017./2018. studiju gadu Apstiprināts Senātā 12.12.2018. Nr. 9 185 Studiju virziena vadītājs Dr.silv.

Sīkāk

Polija

Polija Braukšanas ierobežojumi Polijā 2019. gadā Vispārējie ierobežojumi pilnu masu virs 12t Visaptverošs (visā valstī) no plkst. 18.00-22.00 dienu pirms valsts noteiktas svētku dienas(-ām). Aizliegums attiecināms

Sīkāk

VALSTS AKCIJU SABIEDRĪBA

VALSTS AKCIJU SABIEDRĪBA AKCIJU SABIEDRĪBAS PASAŽIERU VILCIENS Nerevidēts saīsinātais finanšu pārskats 2018. gada 1. janvāris 31. marts (Pārskatā iekļauti operatīvie dati) Informācija par sabiedrību Sabiedrības nosaukums Sabiedrības

Sīkāk

„Balvu rajona attistibas strategijas – gadam”

„Balvu rajona attistibas strategijas – gadam” LEADER projektu konkursa 9.kārta 2014.gada 24.oktobris Biedrība Balvu rajona partnerība LEADER pieeja MK noteikumi Nr. 764: -atbalstāmās aktivitātes; -atbalsta pretendents; -publiskā finansējuma saņemšanas

Sīkāk

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk?

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? 08.06.2016. Kā notiek aprobācijas pētījums? Pētījumos balstītu piemēru radīšana (research based design) Piemēru un modeļu izstrāde Teorētiskais pamatojums un modelis

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DAUGAVPILS UNIVERSITĀTES STUDIJU PROGRAMMAS SKOLOTĀJA KVALIFIKĀCIJAS IEGŪŠANAI Prof. Arvīds Barševskis LR Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas un Izglītības un zinātnes ministrijas praktiskā konference

Sīkāk

Sapropelis Latvijā

Sapropelis Latvijā Ogre, 10.decembris 2015. gads Andrejs Maršāns biedrība LPZAB tel. 29853674; amarshans@gmail.com Pētījuma mērķis Veikt Lobes ezera priekšizpēti, lai noskaidrotu ezera potenciālos, iespējamos attīstības

Sīkāk

Baltijas jūras ziemeļu ēdamgliemene – viens no risinājumiem ūdens kvalitātes uzlabošanā

Baltijas jūras ziemeļu ēdamgliemene – viens no risinājumiem ūdens kvalitātes uzlabošanā SOCIĀLI EKONOMISKIE FAKTORI GLIEMEŅU AUDZĒŠANAI POTENCIĀLIE IEGUVUMI, IZMANTOJOT GLIEMEŅU BARĪBU Kurzemes plānošanas reģions Baltic Blue Growth 1 Miljoni EUR Zivsaimniecība Latvijā Pēdējo 3 gadu laikā

Sīkāk

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījumi: 12.07.2018., prot.nr.9, 8. Grozījumi: 25.10.2018.,

Sīkāk

RSU PowerPointa prezentācijas standarta sagatave

RSU PowerPointa prezentācijas standarta sagatave Veselības veicināšana darba vietās iespējas un pieredze IEVADS Maija Eglīte, Dr.habil.med., Ivars Vanadziņš, Dr.med.,, Rīgas Stradiņa universitāte Cēsis, 12.10.2016. veselības institūts 1 Darba aizsardzības

Sīkāk

VALSTS AKCIJU SABIEDRĪBA

VALSTS AKCIJU SABIEDRĪBA AKCIJU SABIEDRĪBAS PASAŽIERU VILCIENS Nerevidēts saīsinātais starpperiodu finanšu pārskats par 2017.gada 1.janvāri 31.martu (Pārskatā iekļauti operatīvie dati) Informācija par sabiedrību Sabiedrības nosaukums

Sīkāk

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība Atbalsta pasākumi jaunajiem uzņēmējiem Kas ir uzņēmējs? Uzņēmējs ir uzņēmuma īpašnieks, kurš, uzņemoties riskus un atbildību, cenšas gūt peļņu. Biznesa ideju var realizēt tikai tad, ja ir uzņēmējs cilvēks

Sīkāk

Īsa rokasgrāmata par ES darbību profesionālās izglītības un apmācības (PIA) jomā

Īsa rokasgrāmata par ES darbību profesionālās izglītības un apmācības (PIA) jomā Īsa rokasgrāmata par ES darbību profesionālās izglītības un apmācības (PIA) jomā Profesionālā izglītība un apmācība Ne Eiropas Komisija, ne personas, kas rīkojas Komisijas vārdā, neatbild par to, kā tiek

Sīkāk

Microsoft Word - LRN_JS_SHEMA_GROZ_11_12_2018.docx

Microsoft Word - LRN_JS_SHEMA_GROZ_11_12_2018.docx 1 APSTIPRINĀTS akciju sabiedrības "LatRailNet" 2018.gada 11.decembra valdes sēdē prot. Nr. JALP-1.2./71-2018 NOTEIKUMI Rīgā 2018.gada 11.decembrī Nr. JALP-7.6./05-2018 Grozījumi AS "LatRailNet" 2016.gada

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība PROJEKTA SAM 8.2.1. ĪSTENOŠANA DAUGAVPILS UNIVERSITĀTĒ Starpdisciplinārais seminārs Daugavpils Universitātē, 06.11.2018. Eiropas Sociālā fonda projekta Daugavpils

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation No profesijas standarta līdz reformai 2019. gada 16. martā. 19.03.2019 1 Reforma Sieviešu dzimtes vārds Pārkārtojums, pārveidojums, saglabājot galveno no līdzšinējā Pārmaiņa, pārkārtojums kādā sabiedrības

Sīkāk