Slide 1

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Slide 1"

Transkripts

1 Jāņa Cimzes vadītā Vidzemes draudzes skolu skolotāju semināra pazīstamākie audzēkņi

2 Oto Ābele ( ) skolotājs. Dzimis Lugažu Vekšos. Beidzis Cimzes skolotāju semināru Valkā g. ieradies Blomē, kur sācis strādāt Siļķītes skolā. Viņa vadībā nodibināta viena no vecākajām Latvijas dziedāšanas biedrībām Smiltenes mūzikas un dziedāšanas biedrība. Darbojies arī Smiltenes lauksaimniecības biedrībā. Siļķītes skolā nostrādājis vairāk kā 20 gadus. Vēlāk pārcēlies uz Rīgu, kur strādājis Leitāna elementārskolā, Olava tirdzniecības skolā, Bulduru pamatskolā.

3 Kārlis Andersons ( ) pirmais ievērojamais Cēsu profesionālais fotogrāfs, pedagogs un sabiedrisks darbinieks. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Vācijā apguvis fotogrāfa amatu un vairāk kā 30 gadus strādājis Cēsīs. Darbi apbalvoti ar medaļām. Sarakstījis grāmatu Retuša fotogrāfijā (1910).

4 Pēteris Apinis ( ) skolotājs. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā.

5 Apsīšu Jēkabs ( ) rakstnieks. No g. mācījies Cimzes skolotāju semināra pēdējā klasē, interesējies par literatūru un latviešu valodu, iepazinies ar latviešu prozas paraugiem. Viņa literārā darbība iesākusies Rūjienā, kur strādājis par palīgskolotāju. Labākos darbus sacerējis Kokmuižas pagastā. Sasniedzis augstu māksliniecisko kvalitāti īsā stāsta reālistiskajā līnijā, radījis spilgtus tēlus ( Bagāti radi, Pie pagasta tiesas ).

6 Auseklis ( ) tautiskās atmodas darbinieks, dzejnieks. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā, kur sācis atdzejot Šillera, Gētes un Heines darbus. J.Cimzes ierosināts, vācis folkloru, šeit radušies arī pirmie oriģināldzejoļi. Seminārā, neraugoties uz valdošo vācisko garu, izveidojies par dedzīgu jaunlatvieti, baltvācu muižniecības un baznīcas noliedzēju. Strādājis par skolotāju, publicējies periodikā. Kļuvis par izcilāko tautiskā romantisma pārstāvi latviešu literatūrā, tautas pašapziņas modinātāju un cīņā saucēju. Mūža pēdējos gadus pavadījis Pēterburgā.

7 Johans (Jānis) Bahs ( ) pedagogs, mācību grāmatu autors. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā. Bijis skolotājs Rūjienā, Rīgā. Grāmatas Das ritterschaftliche Parochiallehrer-Seminar in Walk (1898) līdzautors. Sarakstījis grāmatas: Deutsche Grammatik, Leitfaden, Bērna pirmā lasāmgrāmata I. un II.; Русская азбука u.c.

8 Jānis Bankins ( ) skolotājs un rakstnieks, viens no pirmajiem latviešiem skolas grāmatu sarakstītājiem. Bijis apdāvināts un centīgs, labvēļu atbalstīts, iestājies Cimzes vadītajā skolotāju seminārā Valkā, kuru beidzis 1856.g. Pirmā darbavieta Apukalns, 1857.g. sācis strādāt par draudzes skolotāju Smiltenē, bet no 1861.g. Aizkrauklē, kur aizvadījis visus pārējos darba mūža gadus. Bijis Skolas maizes un Dziesmu rotas līdzstrādnieks. Sarakstījis: Uzdošanas (8 grāmatas), Īsa ģeometrija, Īsa fizika, Tēvzemes stāsti un trīs rakstu krājumus Šis un tas.

9 Baumaņu Kārlis ( ) komponists un literāts. No g. mācījies Cimzes seminārā Valkā. Šeit vislabākās sekmes blakus valodām viņam bijušas mūzikā. Semināru beidzis kā pirmais skolēns. Latviešu pirmajiem dziesmu svētkiem sarakstījis Dievs, svētī Latviju u.c. patriotiskas dziesmas, kļūdams par pirmo nacionālo komponistu un dedzīgu latvietības cīnītāju.

10 Antons Benjamiņš ( ). Bērnību pavadījis Bānūžu muižā, kur viņa tēvs bijis vagars. Beidzis pagasta skolu, Smiltenes draudzes skolu. Mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā ( ), šeit guvis pirmās ierosmes rakstniecībai, šeit veidojies viņa raksturs un pasaules uzskats. Strādājis par skolotāju. Vēlāk laikrakstu Mājas Viesis un Rīta Vēstnesis redaktors g. kopā ar nākamo dzīvesbiedri Emīliju nodibina laikrakstu Jaunākās Ziņas. Tulkojis, sarakstījis lugu Miglā. Apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

11 Voldemārs Bērsons ( ) skolotājs, ērģelnieks, pašvaldību darbinieks, grāmatu izdevējs. Dzimis Valkas Zīdaros. Mācījies Valkas pagastskolā, Valkas draudzes skolā g. beidzis Cimzes skolotāju semināru. Strādājis par skolotāju, ērģelnieku, miertiesnesi. Organizējis un vadījis vairākus korus. Izdevis laikrakstu Cēsu Ziņotājs. No g. bijis Cēsu pilsētas galva (pirmais latvietis), Cēsu Viesīgās biedrības dibinātājs un priekšnieks. Vēlāk Cēsu pilsētas 1. pamatskolas pārzinis. Apbalvots ar Annas un Staņislava ordeņiem un medaļām. Uzrakstījis grāmatas par Cēsu biedrībām.

12 Reinholds Bodnieks (1867-?) skolotājs g. iestājies Cimzes skolotāju seminārā, kur mācījies, līdz 1887.g. šī mācību iestāde slēgta, pārgājis uz Baltijas skolotāju semināru. Bijis skolotājs Rūjienas draudzes skolā, Rīgas Mārtiņa baznīcas skolā, Rīgas pilsētas bērnu patversmē u.c.

13 Kārlis Brēmanis ( ) skolotājs, ērģelnieks. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Bijis Daugavgrīvas draudzes skolas, A.Dombrovska pamatskolas pārzinis, Rīgas apriņķa skolotāju biedrības priekšnieks, Mangaļu krājaizdevu sabiedrības priekšsēdētājs g. padomju vara viņu apcietinājusi, vēlāk atbrīvojusi g. pensionējies. Apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

14 Jānis Broks (1864-?) pedagogs. Dzimis Lugažu pagastā. Beidzis Cimzes skolotāju semināru Valkā.

15 Kārlis Cilinskis (1845-?) skolotājs un literāts. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Ražīgs lubu literatūras autors. Sastādījis bēru runu krājumu, mājmācības grāmatu Bērnu dārzs, kā arī Vidzemes Šveices pilis.. līdz ar vēsturisko stāstu par Turaidas Maij-Rozi, Modernais mīlestības vēstulnieks u.c.

16 Reinis Cukurs ( ) skolotājs. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Bijis skolotājs Liepupē un Mazsalacā. Piedalījies 1905.g. kustībā, emigrējis, vadījis proģimnāziju Malajā. Pēc atgriešanās Latvijā no g. organizējis un vadījis Jelgavas skolotāju institūtu. Nodibinājis Tautas konservatoriju Jelgavā, labierīcības biedrību Saulkrastos. Sarakstījis mācību grāmatas, tūristu ceļvežus u.c.

17 Juris Dauge ( ) literāts un pedagogs g. ar izcilību beidzis Cimzes skolotāju semināru Valkā. Bijis skolotājs Baložu muižā, Saukā. Publicējies laikrakstā Mājas Viesis, sarakstījis mācību grāmatas. Nozīmīgākais darbs Turaidas jumprava.

18 Kārlis Dēķens ( ) skolotājs un politiķis. No g. apmeklējis Cimzes skolotāju semināru Valkā. Bijis skolotājs, Tautas padomes, Satversmes sapulces, Saeimas loceklis, izglītības ministra biedrs. Sarakstījis vairākas skolu un pedagoģiskas grāmatas. Apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

19 Diženajo Bernhards (īst.v. Bernhards Dižs; ) rakstnieks, tulkotājs. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Strādājis par skolotāju Mazsalacā, bijis arī mājskolotājs. 19.gs. beigās dzīvoja Baku. Pratis latīniski, grieķiski gandrīz tikpat labi, kā latviski, uz vietas varējis sacerēt asprātīgus ekspromtus un epigrammas. Mūža otrajā pusē, būdams savādnieks, klaiņojis apkārt, pārtikdams no nelielas pensijas. Mūža beigās dzīvojis Cēsīs, kur arī miris.

20 Reinis Ebelis (Ēbeļu Reinis, pseid. Reinis Bitāns; ) tautskolotājs, rakstnieks. Mācījies Vecpiebalgas draudzes skolā, izstājies materiālu apstākļu dēļ g. eksaminējies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. 51 gadu strādājis par skolotāju dažādās vietās Latvijā, arī Pēterburgā. Vācis tautasdziesmas. Iesniedzis H.Visendorfam 517 latviešu tautasdziesmas gados darbojies literatūrā laikrakstos Balss, Rota, žurnālā Austrums publicējis dzejoļus, atdzejojumus, aprakstus, stāstus, apcerējumus.

21 Hanss Einers ( ). Dzimis Sangastē. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Viņa darbība ar nelieliem pārtraukumiem saistīta ar Valku, kas toreiz vēl nebija sadalīta g. Viljandes ielā darbu uzsākusi draudzes skola, kas bija pirmā skola Valkā ar igauņu mācību valodu (saukta arī par Einera skolu). Vienlaikus strādājis par igauņu valodas pasniedzēju skolotāju seminārā, pilsētas skolā, meiteņu ģimnāzijā, reālskolā. Darbojies dažādās igauņu biedrībās. Sastādījis igauņu valodas gramatikas mācību grāmatu. Apbedīts Cimzes kapos.

22 Jānis Enkmanis ( ) skolotājs un tautas atmodas laika darbinieks. Dzimis Smiltenes pagastā. Beidzis Cimzes skolotāju semināru. Bijis Valmieras kurlmēmo skolas priekšnieks un pilsētas galvas biedrs. Dibinājis Valmieras latviešu biedrību un no g. bijis tās priekšnieks.

23 Juliuss Gaiks (Jūlijs Gaiķis) (1856-ap 1919) pedagogs. Dzimis Ēvelē g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā. Strādājis Ēveles draudzes skolā.

24 Toms Gailītis-Gaidulis ( ) skolotājs un literāts. Dzimis Smiltenes pagastā, beidzis Smiltenes draudzes skolu. No g. darbojies Smiltenes apkārtnē par apkārtstaigājošu skolotāju. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. No g. bijis skolotājs Palsmanē. Ilgus gadus darbojies Dzērbenē, vadījis sabiedrisko dzīvi, rosīgi piedalījies skolotāju konferencēs. Publicējis humoristiski satīrisku prozu, stāstus, tulkojumus.

25 Adolfs Grencenšteins ( ) igauņu pedagogs un rakstnieks. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā. Bijis vairāku igauņu laikrakstu līdzstrādnieks un redaktors, uzstājies pret Baltijas vāciešiem. Rakstījis dzejas un stāstus, pētījis igauņu valodu, publicējis vairākas politiskas brošūras.

26 Pēteris Hincenbergs ( ) skolotājs. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Bijis mājskolotājs Bormaņos, palīgskolotājs Mazsalacas draudzes skolā, Rīgas Doma baznīcas priekšdziedātājs, vēlāk 40 gadus Mazsalacas draudzes skolas skolotājs.

27 Eduards Inzelbergs ( ) pedagogs. Dzimis Trikātā g. beidzis Cimzes skolotāju semināru Valkā. Ilgus gadus darbojies Valmieras kurlmēmo skolā. Bijis Rīgas kurlmēmo skolas pārzinis. Daudz rakstījis presē par kurlmēmo izglītību.

28 Eižens Inzelbergs ( ) pedagogs. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Bijis palīgskolotājs un kora diriģents Liezerē. Ar Liezeres kori piedalījies I un II Vispārējos Dziesmu svētkos.

29 Kārlis Roberts Jākobsons ( ) ievērojamākais igauņu atmodas laika darbinieks, rakstnieks un žurnālists. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā.

30 Ādams Jende ( ) mācītājs, mācību grāmatu autors g. beidzis Cimzes skolotāju semināru. Bijis mācītājs Lēdurgas, Ikšķiles un Raunas draudzēs. Sastādījis grāmatu Mājas mācība līdz skolas laikam, īsu pasaciņu un pamācošu stāstu izlases Mājas bērniem, Pasaciņas, stāstiņi un pamācības, Skaistākās pasakas bērniem. Sarakstījis vairākas mācību grāmatas pamatskolām ticības mācībā un vēsturē g. lielinieku apcietināts, ceļā uz Krieviju nošauts.

31 Johanns (Jānis) Jansons (1867-?) pedagogs. Dzimis Trikātas draudzes Plāņu muižas Vec-Kanās. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā.

32 Karls Vilhelms Johansons ( ) pedagogs. Dzimis Trikātas draudzē. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā.

33 Antons Jurgenšteins ( ) igauņu pedagogs. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā.

34 Juris Kalniņš (Prātkopis; ). No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Strādājis par skolotāju Ļaudonā, Vietalvā, Sausnējā. Nodibinājis labdarības biedrību, vadījis kori. Vēlāk darbojies Rīgā dažādu laikrakstu redakcijās. Sarakstījis biogrāfisku apcerējumu par J.Cimzi u.c.

35 Atis Kauliņš ( ) mūziķis. Mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā, kur guvis pirmās zināšanas mūzikā. Bijis diriģents un ērģelnieks Jelgavā. Izdevis žurnālu Mūzikas druva.

36 Jānis Kauliņš ( ) valodnieks. No g. mācījies Cimzes seminārā Valkā, (laikā, kad nomiris J.Cimze un vadību pārņēmuši vācieši, bet semināristi nonākuši grūtā stāvoklī). Strādājis par mājskolotāju Grundzālē ārsta H.Heses ģimenē, vēlāk Palsmanē R. fon Bēra ģimenē. No 1920.g. LU filoloģijas un filozofijas fakultātes docents, vēlāk profesors. Pētījis latviešu valodas izlokšņu intonācijas. Nodibinājis LU profesora J.Kauliņa fondu.

37 Kārlis Kaužēns ( ) skolotājs. Beidzis Cimzes skolotāju semināru Valkā. Kādu laiku bijis skolotājs Trikātā. Bijis ģimnāzijas skolotājs Monpeljē (Francijā), vēlāk Rēvelē. Studiju laikā sacerējis dažas dziesmas.

38 Augusts Kažoks ( ) dzejnieks g. beidzis Cimzes skolotāju semināru Valkā. Bijis palīgskolotājs Limbažu draudzes skolā, no g. strādājis Ērģemes draudzes skolā, vēlāk citviet. Rakstījis dzejoļus, epigrammas, atdzejojis. Viņa dienasgrāmata bagātīgs laikmeta sabiedriskās, literārās un pedagoģiskās dzīves raksturojums.

39 Jānis Klāviņš ( ) izdevējs un redaktors. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Strādājis par skolotāju Ļaudonā, no g. bijis Cimzes semināra skolotājs Valkā. Strādājis tieslietu resorā dažādās vietās. Nodibinājis ilustrētu nedēļas žurnālu Rota, bijis tā izdevējs un redaktors. Šeit ievietoti nozīmīgi latviešu literatūras vēstures materiāli. Izdevis un rediģējis arī dienas laikrakstu Vārds.

40 Kārlis Klāviņš ( ) žurnālists un lauksaimnieks. Beidzis Cimzes skolotāju semināru Valkā. Strādājis par skolotāju, vēlāk bijis lauksaimnieks. No g. kopā ar brāli Jāni izdevis un rediģējis pirmo latviešu ilustrēto nedēļas žurnālu Rota.

41 Aleksandrs Gotlībs Otto Kollangs (1859-?) pedagogs. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā.

42 Jānis Krastiņš ( ) skolotājs, ērģelnieks. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Bijis mājskolotājs Ķieģeļu muižā Rubenes draudzē un Linnamē, Veru apriņķī. No 1871.g. draudzes skolotājs un ērģelnieks Gulbenē.

43 Pēteris Ķepīts ( ) skolotājs. Dzimis Trikātas pagastā. Mācījies Trikātas draudzes skolā, no g Cimzes skolotāju seminārā Valkā.

44 Pēteris Neijs ( ) vācu valodas skolotājs un ērģelnieks. No g. mācījies Cimzes skolotāju semināru Valkā. Bijis skolotājs Raunas mācītājmuižā. Vēlāk Kijevā, Pēterpilī, kur piedalījies latviešu sabiedriskajā dzīvē. Pēc atgriešanās Latvijā strādājis Cēsu skolās. Sarakstījis vairākas vācu valodas mācību grāmatas. Par vācu valodas mācīšanu rakstījis presē. Apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni. No 1933.g. pensijā, dzīvojis savās mājās Jaunraunā.

45 Jānis Neilands ( ) mācītājs un literāts. No Kaudzītes Matīsa grāmatas Smaidi un asaras : Pirmāk izmācījies par skolotāju Cimzes seminārijā No citiem avotiem: sekmīgi nolicis iestājeksāmenus, bet nav uzņemts, jo bijis 3 gadus par jaunu. Piedalījies latviešu Bībeles un Vidzemes dziesmu grāmatu jaunizdevumu rediģēšanā. Tulkojis dziesmu tekstus J.Cimzes krājumam Dziesmu rota, pēc Cimzes nāves izdevis krājuma 7. un 8. daļu (1884). Populāra kļuvusi dziesma ar Neilanda vārdiem Teici, teici, valodiņa.

46 Eduards Pavasars ( ) latviešu luterāņu mācītājs. Mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā g. dibinājis Latviešu skolu biedrību, bijis tās priekšnieks līdz 1925.g. No 1919.g. Valmieras apriņķa prāvests.

47 Jānis Peleks ( ) skolotājs, ērģelnieks, tautas atmodas laikmeta darbinieks. Beidzis Cimzes skolotāju semināru. Bijis skolotājs Suntažos, Drustos, Āraišos. Dibinājis Āraišu zemkopības un dziedāšanas biedrības. Ilgus gadus bijis dziedāšanas biedrības priekšnieks un kora vadītājs. Izdevis grāmatu Evanģeliuma meldiņi, sastādījis Zemkopja rokas kalendāru. Rakstījis laikrakstā Balss par skolu, zemkopību un dārzkopību.

48 Jēkabs Pilsātnieks ( ) skolotājs un dzejnieks. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. J.Cimze viņu skaitīja pie saviem lepnuma dēliem. Bijis skolotājs Vecpiebalgā, dibinājis Vecpiebalgas dziedāšanas biedrību, bijis tās priekšnieks un kora diriģents. Vēlāk vadījis Elizabetes skolu Koknesē. Bijis savā laikā populāro dziesmu Ozoli vēl Baltijā un Nu sveiki, brāļi, kas šeit kopā esam teksta autors.

49 Jūlijs Purāts ( ) viens no pirmajiem latviešu mūzikas darbiniekiem, pirmais pastāvīgais Rīgas Latviešu biedrības kora diriģents, pirmo latviešu teātra izrāžu faktiskais iestudētājs, kapelmeistars. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Šeit pavadītais laiks palīdzējis noskaidrot būtiskāko dzīvē proti, ka mūzika būs tā, ar ko viņš gribēs nodarboties visu mūžu. Un vēl to, ka viņš ir latvietis pēc sirdsbalss, un tāpēc jāpalīdz saviem tautas brāļiem apzināties savu īsto vietu tautas vidū, savas tautas īsto vietu citu tautu vidū.

50 Jēkabs Purkalītis (1861-?) skolotājs un rakstnieks. Dzimis Smiltenes Purkalīšos. Mācījies Smiltenes draudzes skolā, Cimzes skolotāju seminārā Valkā ( ). Strādājis par skolotāju dažādās vietās Latvijā (Smiltenē, Lugažos u.c.) un Krievijā. Žurnālā Austrums publicējis melanholiskus un tautiski didaktiskus dzejoļus; šeit parādās arī viņa mākslas teorijai veltītais raksts Mākslinieks un diletants. Tulkojis vācu klasiķus. Atdzejojumi un paša oriģināldzejoļi izdoti krājumā Dziesmu pazarītes g. bez vēsts pazudis Krievijā.

51 Valdemārs Sams ( ) skolotājs. Beidzis Cimzes skolotāju semināru Valkā. Bijis arī skolas pārzinis un ērģelnieks. No 1906.g. skolotājs Millera reālskolā Rīgā, vēlāk Valkā. Aktīvi darbojies sabiedriskā dzīvē, sastādījis mācību grāmatas.

52 Jānis Sērmūkslis ( ) ērģeļu virtuozs. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Bijis ērģelnieks un skolotājs Liepājā. Piedalījies J.Cimzes Dziesmu rotas pārstrādāšanā. No Cimzes audzēkņiem izcilākais lietpratējs, kas rūpējies par nacionālo garu tautas dziesmu harmonizācijās.

53 Jānis Sliede ( ) izcils skolotājs. Mācījies Vecpiebalgas draudzes skolā pie A.Kronvalda, no g. Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Bijis Vecpiebalgas draudzes skolas ilggadējs pārzinis (viņa vadībā skola piedzīvoja pēdējo ievērojamo uzplaukumu), baznīcas ērģelnieks un ķesteris. Darbojies Vecpiebalgas Lauksaimniecības biedrībā.

54 Kārlis Stakle (1851-?) skolotājs, kordiriģents, atmodas laikmeta darbinieks. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Bijis skolotājs Matīšos, mājskolotājs Braslavā, Ķipēnos, Pēterpilī. Vēlāk Laskates meiteņu skolas pārzinis un kordiriģents Vecpiebalgas Labdarības biedrībā, Matīšu draudzes skolas pārzinis, ērģelnieks, dibinājis Matīšu Dziedāšanas biedrību. Rakstījis presē, referējis apriņķa skolotāju sapulcēs. Sarakstījis mācību grāmatas Bībeles stāsti tautskolām, Krievijas vēsture tautskolām.

55 Jānis Stamers (1859-?) mācītājs. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā.

56 Jānis Steiks ( ) dzejnieks. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Strādājis par skolotāju mācītāju g. Amerikā izdevis laikrakstu Dieva Sveiksme. Viens no lielākajiem savādniekiem latviešu literatūrā. Ievērojamākais dzejolis Zvēr tēvijai! ( Šie kauli, šī miesa ).

57 Leonards Šterns ( ) skolotājs. Jēkaba Zvaigznītes brālis un mantinieks. Viens no sava laika izglītotākajiem latviešiem. Mācījies Cimzes skolotāju seminārā, bet nepabeidzis to. Bijis skolotājs Vidzemē, Rīgā g. 22.XI piedalījies RLB dibināšanā, viens no 36 RLB runas vīriem. Vēlāk vācu valodas skolotājs Pēterpilī. Cienījis glezniecību, mūziku, daiļamatniecību g. iecelts par RLB mūža biedru. Miris Pēterpilī. Latviešu literatūras vēsturē minēts sakarā ar izdomājumu par J.Zvaigznītes pēcnāves rokrakstu maisiem, no kurienes it kā paslepšus izcelts Mērnieku laiku manuskripts.

58 Vīlips Švēde ( ) skolotājs g. beidzis Cimzes skolotāju semināru Valkā. Sagatavojies par kurlmēmo skolotāju Rīgā, Vācijā un Šveicē. Bijis jaundibinātās Valmieras kurlmēmo skolas priekšnieks. Aktīvi darbojies sabiedriskajā dzīvē. Dibinājis un vadījis Valmieras latviešu biedrību.

59 Ādams Tērauds ( ) skolotājs. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā. Bijis skolotājs un ērģelnieks Ērgļos. No g. jaundibinātā Vidzemes pagastskolas skolotāju semināra direktors Valkā. Pēc semināra slēgšanas dzīvojis ārzemēs. Vēlāk skolotājs Valkā. Darbojies Vidzemes skolotāju konferencēs. Sarakstījis mācību grāmatas. Publicējies laikrakstos. Miris Valkā.

60 Jānis Turauskis ( ) g. iestājies Cimzes skolotāju seminārā Valkā, kura mācību kursu pēc 4 gadiem beidzis teicami. Bijis skolotājs Vidzemē un Pēterpilī, tirdzniecības skolas inspektors, pilsētas galva, arodskolas direktors Ventspilī. Apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

61 Jēkabs Ūders (Ūdris) (1833-?) pedagogs. No g. mācījies Cimzes seminārā Valkā.

62 Mārtiņš Ūders (Ūdris) ( ) skolotājs un mūzikas darbinieks. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā. No g. bijis skolas vadītājs Lugažu draudzes skolā g. ņēmis dalību I Valkas Dziesmu svētkos g. I Vispārējos Dziesmu svētkos Rīgā kopā ar R.Tomsonu un J.Grīnfeldu bijis karognesējs g. organizējis un vadījis II Valkas apriņķa dziedāšanas svētkus g. dibinājis un vadījis Valkas Viesīgo biedrību, bijis tās kora diriģents.

63 Ernests Ūdris (1869-?) skolotājs un mūzikas darbinieks. Mācījies Cimzes skolotāju seminārā Valkā, kur apguvis klavieru un ērģeļu spēli, kā arī harmonijas mācību. No g. bijis tautskolotājs Palsmanes draudzes skolā, vēlāk Madlienā un Liepājā. Komponējis kora un solo dziesmas, darbus orķestrim un klavierēm, izdevis dziesmu krājumus. Bijis Kurzemes diriģentu biedrības priekšnieks.

64 Jānis Ulpe ( ) skolotājs un rakstnieks. Beidzis Cimzes skolotāju semināru Valkā. Bijis skolotājs un baznīcas ērģelnieks Jaunpiebalgā, Jaunpiebalgas Dziedāšanas biedrības kora diriģents. Piedalījies teātra izrāžu sagatavošanā, uzstājies ar ērģeļkoncertiem. Darbojies rakstniecībā: sastādījis dziesmu krājumu Kokle. Bijis žurnāla Jaunības Draugs līdzstrādnieks, vadījis nodaļu Darbs un māksla, kur ievietojis rakstus jaunatnei ar paša zīmētām ilustrācijām. Sarakstījis vairākas mācību grāmatas: Bībeles stāsti, Jautājieni un atbildes, Pirmais ģeogrāfijas kurss u.c. Tulkojis daiļliteratūru, rakstījis apceres presē. Pārkrievošanas laikā atlaists, devies uz Kijevu, strādājis par ērģelnieku ev.lut. draudzē.

65 Augusts Aleksandrs Zēbode ( ) skolotājs, ērģelnieks, kordiriģents. Beidzis Cimzes skolotāju semināru. Bijis Cēsu draudzes skolas skolotājs un ērģelnieks, Cēsu Labdarības biedrības jauktā kora diriģents. Ar šo kori piedalījies 1. Vispārējos Dziesmu svētkos Rīgā, izcīnījis II godalgu mazo sudraba liru. Uzskatāms par latviešu kora dziesmas pamatlicēju Cēsīs.

66 Zeiboltu Jēkabs ( ) rakstnieks. Dzimis Bilskā. Mācījies vietējā pagastskolā Bāčos, Smiltenes un Aumeisteru draudzes skolā un Cimzes skolotāju seminārā Valkā. Strādājis par skolotāju Vijciemā, Jaunbilskā, Rauzā, Plāņos, Blomē. No 1908.g. dzīvojis tēva mājās. Apbedīts Smiltenes kapos.

67 Indriķis Zīle ( ) kordiriģents. No g. mācījies Cimzes skolotāju seminārā, kursu beidzis ar labām sekmēm. Līdz 1867.g. strādājis seminārā par skolotāju. Līdzdarbojies Cimzes Dziesmu rotas izdevumos. Kā skolotājs bijis stingrs, bet taisnīgs, tāpēc semināra audzēkņi viņu ļoti mīlējuši. No g. strādājis par Valkas draudzes skolotāju, ērģelnieku un vadījis draudzes kori. Nervu kaites dēļ pedagoga darbs bijis jāatstāj, pārcēlies uz Tērbatas apkārtni, bet mūziķa darbību nav pametis devies uz Latviju virsdiriģenta pienākumos. Guvis visplašāko atzinību kā I, II, un III dziesmu svētku virsdiriģents.

1.janvāris

1.janvāris 2019. GADA JUBILĀRI VALKAS NOVADNIEKI 1.JANVĀRIS Komponists, diriģents un publicists Alberts Jērums (1919-1978). Dzimis Karolā (Igaunijā). 1937.g. beidzis Valkas J.Cimzes ģimnāziju, jau mācību laikā spēlējis

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Lāčplēša Kara ordeņa kavalieri Valkas novadnieki Kārlis Andersons (1899-1946). Dzimis Lugažu pagastā. Strādājis par kalēju. 1919.g. 25.II Valkā iesaukts Latvijas armijā. Piedalījies pirmajās Valmieras

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēkas vēsture fotogrāfijās Smiltenes novada Bilskas pagasta Birzuļu bibliotēka dibināta 1945.g. Bibliotēka sākotnēji atrodas Birzuļu pamatskolas ēkā, bijušajā Mēru muižā,

Sīkāk

Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 1

Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 1 Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 10 Dzīvojamā ēka 17000360256001 2 Alejas iela 11 Dzīvojamā

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Ceļojums laikā: manas bibliotēkas ēkas vēsture Variņu bibliotēka 1951. gadā dibinātās Variņu pagasta (tolaik Sebru ciema) bibliotēkas pirmā mājvieta ir Vilciņi. Ēkā atrodas arī Sebru ciema padome. 1954.

Sīkāk

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā

Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Remigrācijas veicināšanas rezultāti Vidzemes plānošanas reģionā Ziņojums Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē 29.03.2019. Ija Groza, remigrācijas jautājumu koordinatore Mērķis Palīdzēt ārvalstīs

Sīkāk

Microsoft Word - P Beihmanis apraksts g

Microsoft Word - P Beihmanis apraksts g Latvijas ūdens motosporta Goda zāle Par labiem rezultātiem sportā Pēteris Beihmanis Dzimis: 1946.gada 3.janvārī Dzīvesvieta: Jelgava Pēteris Beihmanis dzimis un audzis dzelzceļnieka Jāņa un mājsaimnieces

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS 2016. GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS 2015. GADA JANVĀRIM Centrālā zinātniskā bibliotēka info@liepajasczb.lv)

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 NACIONĀLAIS KULINĀRAIS CEĻŠ apsekojumi, secinājumi, turpmākie plāni Lauku tūrisma pārskata seminārs, 11.09.2014., Bīriņu pils APTAUJA: VAI TŪRISTIEM PATĪK NACIONĀLIE ĒDIENI? VAI CITĀS VALSTĪS CENŠATIES

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS 2017. GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek atzīmēta Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa. Centrālā

Sīkāk

Peterburgas avizes-06.indd

Peterburgas avizes-06.indd . Intelektuālās opozīcijas kodola veidošanās Jaunlatviešu kustības organizatoriskā attīstība sākās ar nelielu grupu dibināšanu, kurās ietilpa relatīvi izglītoti latviešu pilsētnieki. Jaunas opozīcijas

Sīkāk

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc

Microsoft Word - JAL_6.kl.GRAMATA.doc LATVIJAS VALSTS TERITORIJA Latvija ir valsts, kas atrodas Eiropas ziemeļaustrumos. Mūsu valsts ir viena no 3 Baltijas valstīm, tai ir 490 km gara jūras robeža gar Baltijas jūru un Rīgas jūras līci. Jūra

Sīkāk

2013.gada 14.decembrī notika ārkārtas domes sēde, kurā tika pieņemti trīs lēmumi, tai skaitā: 1. Piešķirt finanšu līdzekļus no pašvaldības sociāliem p

2013.gada 14.decembrī notika ārkārtas domes sēde, kurā tika pieņemti trīs lēmumi, tai skaitā: 1. Piešķirt finanšu līdzekļus no pašvaldības sociāliem p 2013.gada 14.decembrī notika ārkārtas domes sēde, kurā tika pieņemti trīs lēmumi, tai skaitā: 1. Piešķirt finanšu līdzekļus no pašvaldības sociāliem pabalstiem paredzētā finansējuma 351 Ziemassvētku saldumu

Sīkāk

Faktiskā siltumenerģijas patēriņa salīdzinājums ar patēriņu tajā pašā laikposmā iepriekšējā gadā Lpp.1 no 25 Nr. p.k. Adrese faktiskai

Faktiskā siltumenerģijas patēriņa salīdzinājums ar patēriņu tajā pašā laikposmā iepriekšējā gadā Lpp.1 no 25 Nr. p.k. Adrese faktiskai Faktiskā patēriņa salīdzinājums ar patēriņu tajā pašā laikposmā iepriekšējā gadā 06.2019 Lpp.1 no 25 1 1. pasažieru 4 2 1. pasažieru 8 3 1. preču 30a 4 1.Oficieru 4 2.840 2.680 5 1.Oficieru 6 0.951 1.484

Sīkāk

Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA

Lielkoncerts Rīgai - 810 Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA R īgas B rīvostas p ā rv a ld e Kruīza kuģu un pasažieru daļa Kalpaka bulv. 12, Rīga LV-1050 Tālrunis+ 371 67030822 Fakss+371 67030835

Sīkāk

Dziesma pretī pavasarim…

Dziesma pretī pavasarim… Dziesma pretī pavasarim Date : 17/04/2019 Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku sekmīga norise ir saistīta ar starpsvētku posmu. Šajā laika periodā ir būtiska nepārtraukta kolektīvu darbība. Ikviens

Sīkāk

Atbalsts skolotājiem, kā izmantot mācību materiālu Efektīvs enerģijas patēriņš izglītības iestādēs Programmu Efektīvs enerģijas patēriņš izglītības ie

Atbalsts skolotājiem, kā izmantot mācību materiālu Efektīvs enerģijas patēriņš izglītības iestādēs Programmu Efektīvs enerģijas patēriņš izglītības ie Atbalsts skolotājiem, kā izmantot mācību materiālu Efektīvs enerģijas patēriņš izglītības iestādēs Programmu Efektīvs enerģijas patēriņš izglītības iestādēs īsteno Vidzemes plānošanas reģions (VPR) projekta

Sīkāk

Datums

Datums DAUGAVPILS KRIEVU VIDUSSKOLAS-LICEJA PASĀKUMU PLĀNS 2016. gada decembrim APSTIPRINĀTS Ar Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja direktora 2016. gada 30. novembra rīkojumu Nr. 352 01.12.2016.- Labdarības

Sīkāk

Parex index - uzņēmēju aptaujas atskaite

Parex index - uzņēmēju aptaujas atskaite PAREX INDEX LATVIJAS UZŅĒMĒJU APTAUJAS ATSKAITE 2008. gada jūnijs Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs market and public opinion research centre SATURA

Sīkāk

Laura 90 koka gulta - Gultas no koka

Laura 90 koka gulta - Gultas no koka Laura 90 koka gulta Gultas no koka Guļamistaba Ļauj sev tas. mebeles.buv.lv Laura 90 koka gulta Gultas no koka 60.00 EUR Mēbeļu ražotājs Sendeko Laura 90 koka gulta - Gultas no koka - Guļamistaba - Sendeko

Sīkāk

MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāma

MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāma MĪLI ZINĀTNISKO FANTASTIKU? Amerikāņu rakstnieks zinātniskās fantastikas un populārzinātnisku darbu autors. Mūža laikā sarakstījis vairāk kā 500 grāmatas. Latviski izdoti darbi Es, robots, No augšas raugoties,

Sīkāk

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

Reiz sensenos laikos, tajā tālajā 1286

Reiz sensenos laikos, tajā tālajā 1286 Reiz sensenos laikos, tajā tālajā 1286. gadā Rīgas parādu grāmatā pirmoreiz parādījās ziņa par apdzīvotu vietu Walck. Vēlāk arī ar citiem nosaukumiem Walco, Walk, Valk tā tika minēta arī citos avotos.

Sīkāk

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi:

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: 13.04.2017., prot.nr.5, 2. 2014.gada 15.maijā Izdots saskaņā

Sīkāk

KONTAKTINFORMĀCIJA VALSTS APMAKSĀTU PSIHIATRU KONSULTĀCIJU SAŅEMŠANAI Materiāls sagatavots Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles c

KONTAKTINFORMĀCIJA VALSTS APMAKSĀTU PSIHIATRU KONSULTĀCIJU SAŅEMŠANAI Materiāls sagatavots Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles c KONTAKTINFORMĀCIJA VALSTS APMAKSĀTU PSIHIATRU KONSULTĀCIJU SAŅEMŠANAI Materiāls sagatavots Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra kampaņas Nenovērsies! ietvaros. Kampaņas mērķis

Sīkāk

KŪDRAS ĪPAŠĪBU PĒTĪJUMI DAŽĀDI IETEKMĒTAJĀS LAUGAS PURVA TERITORIJĀS

KŪDRAS ĪPAŠĪBU PĒTĪJUMI DAŽĀDI IETEKMĒTAJĀS LAUGAS PURVA TERITORIJĀS KŪDRAS ĪPAŠĪBU IZMAIŅAS DABAS APSTĀKĻU UN CILVĒKA DARBĪBAS IETEKMES REZULTĀTĀ Laimdota KALNIŅA 1,5, Jānis Dreimanis 1, Ilze OZOLA 2, Elīza PLATPĪRE 1,2, ReInis BITENIEKS 1, Inārs DREIMANIS 3, Ingrīda KRĪGERE

Sīkāk

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx JAUNIEŠU APTAUJAS ANKETA Sveicināti! Aicinām Tevi piedalīties jauniešu aptaujā par Tavām ikdienas aktivitātēm! Aptaujas ilgums 0- minūtes. Lūdzu, sekojiet norādēm, uz kuriem jautājumiem jāatbild un cik

Sīkāk

Foto konkurss albumam „Vidzemē man būt

Foto konkurss albumam „Vidzemē man būt Foto konkurss albumam Vidzemē man būt! Biedrība Balvu olūts sadarbībā ar Vidzemes kultūrvēsturiskā novada pašvaldībām aicina fotogrāfus no visas Latvijas piedalīties unikāla foto albuma Vidzemē man būt!

Sīkāk

Valsts Prezidenta funkcijas

Valsts Prezidenta funkcijas Latvijas Republikas Valsts Prezidenta funkcijas 12. Saeimas Juridiskās komisijas Darba grupa Valsts prezidenta pilnvaru un ievēlēšanas kārtības izvērtēšanai 2015.gada 12.maijs (Saeima, Sarkanā zāle) POLITISKAS

Sīkāk

SABIEDRISKĀ TRANSPORTA PADOME Rīgā, Vaļņu ielā 30 Sabiedriskā transporta padomes Lēmums Nr gada 10.maijā (prot.nr.5 1) 1. Par Sabiedriskā trans

SABIEDRISKĀ TRANSPORTA PADOME Rīgā, Vaļņu ielā 30 Sabiedriskā transporta padomes Lēmums Nr gada 10.maijā (prot.nr.5 1) 1. Par Sabiedriskā trans SABIEDRISKĀ TRANSPORTA PADOME Rīgā, Vaļņu ielā 30 Lēmums Nr.1 2019.gada 10.maijā (prot.nr.5 1) 1. Par lēmumu izpildi. Pamatojoties uz 2013. gada 17. decembra Ministru kabineta noteikumu Nr.1511 nolikums

Sīkāk

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera,

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera, Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija 2019.-2022. Valmiera, 2018 1 SATURA RĀDĪTĀJS 1. ESOŠĀ SITUĀCIJA, DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS... 3 2. STRATĒĢIJAS

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA

LATVIJAS REPUBLIKA LATVIJAS REPUBLIKA JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, Latvija ŠĶIBES PAMATSKOLA Reģ. Nr. Izglītības iestāžu reģistrā 4512900845, NMR kods: 90009249884, Skolas

Sīkāk

Nr.p.k. Neapbūvētu pašvaldības nekustamo īpašumu pilsētā, kuri var tikt nodoti nomai vai atsavināšanai, saraksts Zemes vienības adrese Statuss Kadastr

Nr.p.k. Neapbūvētu pašvaldības nekustamo īpašumu pilsētā, kuri var tikt nodoti nomai vai atsavināšanai, saraksts Zemes vienības adrese Statuss Kadastr Nr.p.k. Neapbūvētu pašvaldības nekustamo īpašumu pilsētā, kuri var tikt nodoti nomai vai atsavināšanai, saraksts Zemes vienības adrese Statuss Kadastra apzīmē jums Kop platība m2 Zemes lieto šanas veids

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Iekšējie noteikumi

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Jelgavas Zinātniskā bibliotēka reģiona galvenā bibliotēka Pārskats par darbu 2015.gadā 2 2015. gada galvenās atziņas un secinājumi Arvien populārāks pakalpojums - grāmatu un citu iespieddarbu rezervēšana

Sīkāk

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma nosaukums Skolas un klašu telpu noformējums svētkiem

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 2018./2019.m.g. rezultāti un prioritātes 2019./2020.m.g. Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova 09.07.2019. Mācību gada noslēgums vispārizglītojošo skolu 12.kl.absolventiem Ministru

Sīkāk

1

1 APSTIPRINĀTS Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas Padomes sēdē Rīgā, 28.10.2015., protokola Nr. 3-11/5 STUDIJU PĀRBAUDĪJUMU NOLIKUMS 1. Vispārīgie noteikumi 1.1. Nolikums nosaka kārtību, kādā kārtojami

Sīkāk

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādāts ESF Darbības programmas 2007. - 2013.gadam Cilvēkresursi

Sīkāk

Produkta nosaukums

Produkta nosaukums Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un tās dalīborganizāciju publicitātes pārskats 0.gada janvāris decembris Publicitātes pārskats sagatavots Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta nr. DP/.../08/IPIA/NVA/00

Sīkāk

infografika-valsts prezidenta ievēlesanas

infografika-valsts prezidenta ievēlesanas VALSTS PREZIDENTA IEVĒLĒŠANA Latvijas Valsts prezidents Latvijas augstākā amatpersona 51 BALSS 4 GADi Ievēlēšanai nepieciešama vismaz 51 deputāta balss Ievēlē Saeima uz četriem gadiem 8 GADI Ievēlēšanu

Sīkāk

Pielikums Nr.1 Foto attēlu tematu saraksts albumam Vidzemē man būt! Nr.p.k. Daba, kultūras vēsture, vēsture Sabiedrība (notikumi, pasākumi, uzņēmumi,

Pielikums Nr.1 Foto attēlu tematu saraksts albumam Vidzemē man būt! Nr.p.k. Daba, kultūras vēsture, vēsture Sabiedrība (notikumi, pasākumi, uzņēmumi, Pielikums Nr.1 Foto attēlu tematu saraksts albumam Vidzemē man būt! Nr.p.k. Daba, kultūras vēsture, vēsture Sabiedrība (notikumi, pasākumi, uzņēmumi, amatnieki, aktīvais tūrisms utt.) 1. Aizkraukles novads

Sīkāk

Rīgas pilsētas pašvaldības konsolidētā investīciju programma 2018.gadam (7.pielikums)

Rīgas pilsētas pašvaldības konsolidētā investīciju programma 2018.gadam (7.pielikums) 7.pielikums Rīgas domes 2017.gada 15.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.15 (Rīgas domes 27.marta saistošo noteikumu Nr.29 redakcijā) Rīgas pilsētas pašvaldības konsolidētā m 04.000 EKONOMISKĀ DARBĪBA

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINĀTS ar Kokneses novada domes 2009. gada 30. septembra lēmumu Nr. 7 (protokols Nr. 6) Grozījumi apstiprināti ar Kokneses novada domes 2010. gada 28. aprīļa lēmumu Nr. 14 (protokols Nr. 4) Grozījumi

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Izglītojamo mācību

Sīkāk

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rībēja. Apģērbs saulē mirdzēja. Puika gāja pa ielu, bungas

Sīkāk

LATVIJAS UNIVERSITĀTE

LATVIJAS UNIVERSITĀTE Ar grozījumiem, kas izdarīti līdz 25.06.2019. 1. pielikums Grozījumi: LU 03.01.2019. rīkojums Nr. 1/2 APSTIPRINĀTS LU 13.03.2019. rīkojums Nr. 1/95 ar LU 26.10.2018. LU 28.05.2019. rīkojums Nr. 1/211 LU

Sīkāk

VALSTS KULTŪRAS PIEMINEKĻU AIZSARDZĪBAS INSPEKCIJA VIDZEMES REĢIONĀLĀ NODAĻA Pils laukums 5, Cēsis, LV-4101, Tel.: , E-pasts:

VALSTS KULTŪRAS PIEMINEKĻU AIZSARDZĪBAS INSPEKCIJA VIDZEMES REĢIONĀLĀ NODAĻA Pils laukums 5, Cēsis, LV-4101, Tel.: , E-pasts: VALSTS KULTŪRAS PIEMINEKĻU AIZSARDZĪBAS INSPEKCIJA VIDZEMES REĢIONĀLĀ NODAĻA Pils laukums 5, Cēsis, LV-4101, Tel.: +371 64123834, E-pasts: vidzeme@mantojums.lv, www.mantojums.lv 27.02.2014. Nr.14.4-07/78

Sīkāk

I Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini

I  Aizkraukles pilsētas Bērnu un jauniešu centra nolikumā lietotie termini AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBA AIZKRAUKLES INTEREŠU IZGLĪTĪBAS CENTRS Spīdolas iela 11, Aizkraukle, Aizkraukles nov., LV-5101 Aizkrauklē Nolikums Nr.2017/9 APSTIPRINĀTS ar Aizkraukles novada domes 2017.gada

Sīkāk

Valmieras pilsētas aktualitātes Pēcpusdiena ar mēru,

Valmieras pilsētas aktualitātes Pēcpusdiena ar mēru, Valmieras pilsētas aktualitātes Pēcpusdiena ar mēru, 23.11.2018. saražotā produkcija eiro uz cilvēku 1.vietā IKP 14922 EUR uzņēmumi ar ārvalstu investīcijām 120 24955 iedzīvotāju skaits + 7000 Bezdarba

Sīkāk

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst šaurā vietā vai mazā caurumā. Ūsas viņam darbojas kā

Sīkāk

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63

Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63 Aizputes novada dome Cīravas pagasta pārvalde DZĒRVES PAMATSKOLA Reģ.Nr.4112901027 Dzērves skola, Cīravas pagasts, Aizputes novads, LV- 3453, tālr. 63448697, e- pasts:dzervespamatskola@inbox.lv APSTIPRINU:

Sīkāk

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 1002 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta a

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 1002 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta a Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 12 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 214. GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta adrese P Ā R G A U J A S NOVADA BĀRIŅTIESA Pagastmāja,

Sīkāk

Kuldīgas 2

Kuldīgas 2 Kuldīgas 2. vidusskola Mūzikas ietekme uz mūsdienu jaunatni Pētnieciskais darbs Darba autore: Krista Bērtulsone 6.a klases skolniece Darba vadītāja: Jana Paipa mūzikas skolotāja Kuldīga, 2015 Saturs Ievads...3

Sīkāk

KULTŪRAS PASĀKUMU PLĀNS GADAM TUKUMA NOVADĀ JANVĀRIS Datums Laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta 07-08/01/2018 Latvija komandu čempionāts šauš

KULTŪRAS PASĀKUMU PLĀNS GADAM TUKUMA NOVADĀ JANVĀRIS Datums Laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta 07-08/01/2018 Latvija komandu čempionāts šauš KULTŪRAS PASĀKUMU PLĀNS 2018. GADAM TUKUMA NOVADĀ JANVĀRIS 07-08/01/2018 Latvija komandu čempionāts šaušanā ar 09/01/2018 Bērnu teātru festivāls 12/01/2018 15/01/2018 16:00 20/01/2018 18:00 Domes priekšsēdētāja

Sīkāk

Izstādes un pasākumi

Izstādes un pasākumi Izstādes un pasākumi 2013.gada aprīlī Alsungas, Skrundas un Kuldīgas novadu bibliotēkās Bibliotēka Izstādes Laiks Pasākumi Laiks Kontakti Alsungas novads Alsungas pagasta UNESCO mantojums Izstāde, prezentācija

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DAUGAVPILS UNIVERSITĀTES STUDIJU PROGRAMMAS SKOLOTĀJA KVALIFIKĀCIJAS IEGŪŠANAI Prof. Arvīds Barševskis LR Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas un Izglītības un zinātnes ministrijas praktiskā konference

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Pasaules valstu izglītības sistēmas Japāna Vēsturisks apskats Skolu sistēmas aizsākumi Japānā no 1603 gada. Mācījās samuraju bērni, galvenais izglītības saturs bija konfuciānisma klasika, lielākā vērtības

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

Title

Title Ātraudzīgo kokaugu stādījumu ierīkošanas un izmantošanas koncepcija Vidzemes plānošanas reģionā Linda Drukmane SIA EKODOMA Valmiera 25/08/2015 Mērķis Izstrādāt ieviešanas koncepciju ilgtspējīgai ātraudzīgo

Sīkāk

Inovatīvi risinājumi viedai pilsētai Juris Golunovs, Rīgas enerģētikas aģentūras Energoefektivitātes informācijas centra vadītājs VARAM seminārs par L

Inovatīvi risinājumi viedai pilsētai Juris Golunovs, Rīgas enerģētikas aģentūras Energoefektivitātes informācijas centra vadītājs VARAM seminārs par L Inovatīvi risinājumi viedai pilsētai Juris Golunovs, Rīgas enerģētikas aģentūras Energoefektivitātes informācijas centra vadītājs VARAM seminārs par Latvijas oglekļa mazietilpīgas attīstības stratēģiju

Sīkāk

PRESENTATION NAME

PRESENTATION  NAME Klašu audzinātāju MA atskats par veikto darbu 2012./2013.māc.gadā SADARBĪBA MK vadītājs MK vadītājs Klašu audzinātāji Klašu audzinātāji Sadarbība Skolēni Skolēni Vecāki Vecāki Saulrietā kāds mūsu draugs

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Latviešu valodas un literatūras skolotāju MA pieredzes apmaiņas seminārs Tukuma Raiņa ģimnāzijā 18.04.2016. Darba kārtība: 10 00 10 50 tikšanās ar Tukuma Literātu apvienības vadītāju Gunu Rozi (stāsts

Sīkāk

www

www Piedāvājam ekskursiju maršrutus pa Latviju skolēnu grupām. Šobrīd piedāvājam 25 maršrutus dažādos Latvijas novados. 1. Ekskursija uz Tartu Valmiera (Sīmaņa baznīca, stāvie krasti) - Strenči (ekskursija

Sīkāk

Ievērojami cilvēki Alsungas, Kuldīgas, Skrundas novadā Novadnieku kalendārs 2015 Kalendārā iekļautas personas, kam gadā aprit apaļas jubilejas (

Ievērojami cilvēki Alsungas, Kuldīgas, Skrundas novadā Novadnieku kalendārs 2015 Kalendārā iekļautas personas, kam gadā aprit apaļas jubilejas ( Ievērojami cilvēki Alsungas, Kuldīgas, Skrundas novadā Novadnieku kalendārs 2015 Kalendārā iekļautas personas, kam 2015. gadā aprit apaļas jubilejas (sākot no 50 gadiem, 55, 60, 65, utt.). Minētas nozīmīgāko

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS Preiļu novada dome Preiļu 1. pamatskola Reģ. Nr. 4212900356 Daugavpils ielā 34, Preiļu novadā, LV-5301, Tālruņi: 65322749, 65322084, e-pasts: preilu1psk@pvg.edu.lv APSTIPRINĀTS ar Preiļu 1.pamatskolas

Sīkāk

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījumi: 12.07.2018., prot.nr.9, 8. Grozījumi: 25.10.2018.,

Sīkāk

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k

Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par gadu Līksnas pagasta kultūras nams gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, k Līksnas pagasta kultūras nama darbības pārskats par 2014. gadu Līksnas pagasta kultūras nams 2014. gadā aktīvi strādāja, noorganizējot 37 pasākumus, kuros kopā ieradās 9594 apmeklētāju, tai skaitā Latgales

Sīkāk

A.Broks Studiju kursa DOMĀŠANAS SISTEMOLOĢIJA nodarbību shematiskie konspekti DS - PRIEKŠVĀRDS

A.Broks Studiju kursa DOMĀŠANAS SISTEMOLOĢIJA nodarbību shematiskie konspekti DS - PRIEKŠVĀRDS DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 1 DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 2 DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 3 Komentāri par studiju kursa b ū t ī b u un s ū t ī b u Būtība veicot sistēmiskās domāšanas kā domāšanas sistēmiskuma apzināšanu,

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Latvijas Ekonomistu asociācija Latvijas Zinātņu akadēmija Lutera akadēmija Latvijas Valsts, zeme un tauta atskats pagātnē ar skatu uz nākotni Kārlis Balodis-izcils demogrāfs Pēteris Zvidriņš LZA īst.loceklis

Sīkāk

Studiju programmas nosaukums

Studiju programmas nosaukums Latvijas augstāko izglītības iestāžu ieguldījums mērniecības izglītībā Latvijā Jauno jomas speciālistu sagatavošana Latvijas Lauksaimniecības specialitātē Vivita Puķīte LLU VBF Zemes pārvaldības un ģeodēzijas

Sīkāk

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2012.GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

LATVIJAS BASKETBOLS CEĻĀ UZ SASNIEGUMIEM – Dace

LATVIJAS BASKETBOLS  CEĻĀ UZ   SASNIEGUMIEM – Dace LATVIJAS LATVIJAS BASKETBOLA BASKETBOLA SASNIEGUMI SASNIEGUMI LATVIJAS LATVIJAS LEPNUMS LEPNUMS Basketbola Basketbola attīstības attīstības programma programma STRATĒĢISKIE VIRZIENI KONKURĒTSPĒJĪGU KONKURĒTSPĒJĪGU

Sīkāk

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2011. GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /at

LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /at LIELVĀRDES NOVADA PAŠVALDĪBAS PASĀKUMU PLĀNS - 2016 JANVĀRIS Datums Norises vieta Pasākums 12.01.2016. Lāčplēša bibliotēka Kūp atmiņu ugunskuri... /atmiņu pēcpusdiena senioriem -1991.gada janvāris/ 15.01.2016.

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - tikumisk.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - tikumisk.ppt [Compatibility Mode] Audzināšana ir mērķtiecīga izglītības procesa neatņemama sastāvdaļa Mēs, pieaugušie, esam bērniem paraugs, tāpēc mums visiem jāatceras latviešu tautas sakāmvārds: Kā tie lielie, tā tie mazie! Audzināšana

Sīkāk

GAISA TEMPERATŪRAS ĢEOGRĀFISKAIS SADALĪJUMS LATVIJĀ PIE ATŠĶIRĪGIEM GAISA MASU TIPIEM

GAISA TEMPERATŪRAS ĢEOGRĀFISKAIS SADALĪJUMS LATVIJĀ PIE ATŠĶIRĪGIEM GAISA MASU TIPIEM Klimata pārmaiņu raksturs Latvijas klimata mainība A.Briede, M.Kļaviņš, LU ĢZZF Globālās klimata izmaiņas- novērojumi un paredzējumi ES mājas Sarunu istaba, 2012.gada 16.maijā Gaisa temperatūras raksturs

Sīkāk

Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas – saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA.

Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas – saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA. Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA. Liene Zeile Liene Millere Līga Matveja-Vlasova Aktualitātes pedagogu profesionālās

Sīkāk

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms”

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms” Skaista mana tēvu zeme par visām zemītēm: Plaši lauki, zaļi meži, Zilis jūras ūdentiņš. Mana sēta, mana māja, mans pagalms Projekta autori 5.a klase 2018.g. 18.-20.aprīlis Projekta mērķis Veidot sadarbības

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKAS RŪJIENAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr Raiņa iela 3, Rūjiena, Rūjienas novads, LV-4240 tālr , , fakss 64

LATVIJAS REPUBLIKAS RŪJIENAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr Raiņa iela 3, Rūjiena, Rūjienas novads, LV-4240 tālr , , fakss 64 LATVIJAS REPUBLIKAS RŪJIENAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģ. Nr. 90009115162 Raiņa iela 3, Rūjiena, Rūjienas novads, LV-4240 tālr. 64263149, 64263706, fakss 64207820 e pasts: rujiena@rujiena.lv; www.rujiena.lv

Sīkāk

LV_Lielakie pasakumi 2019_web

LV_Lielakie pasakumi 2019_web Ceļvedis Pasākumi 2019 Valmiera Kocēni Burtnieki Beverīna JANVĀRĪ 01.01. Jaunā gada sagaidīšanas pasākumi Valmierā, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadā. 17.-20.01. Starptautiskais Ziemas mūzikas festivāls

Sīkāk

Pielikums

Pielikums Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs (Pielikums MK 17.12.2013. noteikumu Nr.1491 redakcijā) BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2013. GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

LV_Lielakie pasakumi 2018 web

LV_Lielakie pasakumi 2018 web LV PASĀKUMU CEĻVEDIS 2018 VALMIERA KOCĒNI BURTNIEKI BEVERĪNA JANVĀRĪ 01.01. Jaunā gada sagaidīšanas pasākumi Valmierā un apkārtējos novados. 12.01. Pirmizrāde 104 lappuses par mīlestību. Valmieras drāmas

Sīkāk

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707

Konsolidēts uz SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr , Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: , fakss: 64707 SMILTENES NOVADA DOME Reģ. Nr. 90009067337, Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā, LV-4729 tālr.: 64774844, fakss: 64707583, e-pasts: dome@smiltene.lv 2011.gada 31.martā Smiltenē Apstiprināts Smiltenes

Sīkāk

BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr , , fakss 67

BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr , , fakss 67 BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr. 90000028870 Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr. 26120706, 67914650, fakss 67914435, e-pasts dome@babite.lv, www.babite.lv Babītes

Sīkāk

Microsoft Word - Rūjienas_vidusskola_3b.docx

Microsoft Word - Rūjienas_vidusskola_3b.docx Izglītības iestāde un klase : Rūjienas vidusskola, 3.b klase 11.februārī Rūjienas vidusskolas 3.b klases skolēni, skolotāja un daži vecāki devās ciemos uz Valmieras SOS bērnu ciematu, lai Labdarības akcijas

Sīkāk

Pašvaldības profils APVIENOTAIS VALMIERAS NOVADS Saturs 1. Novadu veidojošās pilsētas un pagasti Apvienotā Valmieras novada teritorijas rakstu

Pašvaldības profils APVIENOTAIS VALMIERAS NOVADS Saturs 1. Novadu veidojošās pilsētas un pagasti Apvienotā Valmieras novada teritorijas rakstu Pašvaldības profils APVIENOTAIS VALMIERAS NOVADS Saturs 1. Novadu veidojošās pilsētas un pagasti... 2 2. Apvienotā Valmieras novada teritorijas raksturojums... 2 3. Iedzīvotāju skaits un tā prognozes...

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Mācību satura un pieejas piedāvājums: aktualitātes, sabiedriskā apspriešana LPS, 2018.gada 17.aprīlī GUNTARS CATLAKS, VISC vadītājs Daudzviet pasaulē un arī Latvijā izpratne par to, kādas zināšanas un

Sīkāk

Title

Title Stratēģija un koncepcija ilgtspējīgai ātraudzīgo kokaugu stādījumu ierīkošanai un izmantošanai VPR Projekts SRCplus IEE/13/574/SI2.675729 Aivars Žandeckis SIA EKODOMA Mērķi Piedāvāt stratēģiju un ieviešanas

Sīkāk

MAKETS.indd

MAKETS.indd Saturs Priekšvārds... 7 Aīda Rancāne ZIEMASSVĒTKU GRĀMATA VECĀKIEM UN SKOLOTĀJIEM I DAĻA LAIKS... 10 Gads. Saulgrieži... 10 Ziema vasara. Saules ceļš... 14 Svētku laiks. Svētie vakari... 16 Kalendārs.

Sīkāk

Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošana

Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošana Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošana Latvijas valsts simtgades Reģionālo un nevalstisko projektu vadītāja Jolanta Borīte 2016.gada 31.maijs, Liepāja Latvijas valsts simtgades organizatoriskā

Sīkāk

KONSTITUCIONĀLĀS TIESĪBAS

KONSTITUCIONĀLĀS TIESĪBAS Studiju kursa nosaukums KONSTITUCIONĀLĀS TIESĪBAS Apjoms Apjoms kredītpunktos/ ECTS) 3/ 4,5 120 (stundās) Priekšzināšanas Latvijas valsts un tiesību vēsture, Valsts un tiesību teorija Zinātņu nozare Tiesību

Sīkāk

PILSONISKUMA UN RĪCĪBSPĒJAS VEIDOŠANĀS IZGLĪTĪBAS PROCESĀ

PILSONISKUMA UN RĪCĪBSPĒJAS VEIDOŠANĀS IZGLĪTĪBAS PROCESĀ PILSONISKĀS KOMPETENCES VEIDOŠANĀS PAMATIZGLĪTĪBĀ Rīga, 29.10.2013. Letonikas V kongress Pētījumi par nacionālo identitāti: paveiktais un darāmais Ireta Čekse Andrejs Geske Andris Grīnfelds Pedagoģijas

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Velotūrisma produkta attīstība Tūrisma attīstības valsts aģentūra Inese Šīrava Tūrisma attīstības valsts aģentūras Produktu attīstības vecākā eksperte 2013.gada 18.oktobrī Saulkrastos Kas ir mūsu tūristi?

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Sociālās rehabilitācijas un institūcijām alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu attīstība reģionos otrās kārtas otrā apakškārta 2011.gada maijs Nodarbinātības valsts aģentūras

Sīkāk

Informācijas tehnoloģiju integrēšana mācību priekšmetos J.Joksts J.Brakšs

Informācijas tehnoloģiju integrēšana mācību priekšmetos J.Joksts J.Brakšs Informācijas tehnoloģiju integrēšana mācību priekšmetos J.Joksts J.Brakšs Mūsdienu tendence! Dažādas dzīves sfēras = mācību priekšmeti Arvien nozīmīgāka ir informācijas un komunikāciju tehnoloģiju pielietošanas

Sīkāk

This is your presentation title

This is your presentation title Ziņojums par darbību 2018.gadā 2019.gada 27.marts 1. Pārstāvniecība 2018.gadā 2. Galvenie darbības virzieni un aktivitātes 2018.gadā 3. LETERA biedru aptauja 2 LETERA pārstāvniecība 2018.gadā Aerones 19

Sīkāk