Rīta ievirzes Pieaugušajiem un jauniešiem no 13 g. Ģimeņu seminārs- Jānis Vītols 1. Augums.Saknes dabā. Saikne ar dabu. Dzīvības enerģija.

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Rīta ievirzes Pieaugušajiem un jauniešiem no 13 g. Ģimeņu seminārs- Jānis Vītols 1. Augums.Saknes dabā. Saikne ar dabu. Dzīvības enerģija."

Transkripts

1 Rīta ievirzes Pieaugušajiem un jauniešiem no 13 g. Ģimeņu seminārs- Jānis Vītols 1. Augums.Saknes dabā. Saikne ar dabu. Dzīvības enerģija. Cilvēka augums - dabas radošuma daļa. Auguma noniecināšanas negatīvās sekas. Atjaunot dabiskās enerģijas plūsmas sevī. Cilvēks kā Dabas, Māras bērns. Cieľa, mīlestība un sadarbība ar Dabu. 2. Es. Saknes dvēselē. Individualitāte un personība. To konflikta un tā risināšanas iespējas cilvēkā. Ģimenes un personiskā loma šajā pašizaugsmes virzienā. Cilvēks kā savas dvēseles gaismas, Laimas bērns. Cilvēka individuālais ceļš, dzīves uzdevums, liktenis. 3. Attiecības. Saknes ģimenē, dzimtā. Attiecības ģimenē - kā tās ietekmē nākošo paaudžu spējas veidot attiecības. Vīrišķā un sievišķā līdzsvars. Harmonizēšanās pirms ģimenes veidošanas. Bērna harmoniskas attīstības modeļi. Cilvēks, kā savas dzimtas bērns, dzimtas karmisko uzdevumu pildīšana. 4. Sabiedrība. Saknes sabiedrībā, tautā, kultūrā. Ārējās pasaules erobežojumi un iespējas. Čaula, kuru veido cilvēks satiksmē ar ārējo pasauli, tās iekšējie cēloľi. Iekšējās un ārējās pasaules patiesā vienotība. Atvērts dvēseles radošums, Cilvēks kā sabiedrības, cilvēces bērns un līdzradītājs. 5. Vērtības. Idejas. Saknes Dieva radīšanas plūsmā. Beznosacījuma jūtas -tīras radīšanas stari. Dieva ideju sēja matērijas jūrā. Cilvēks - ideju nesējs, ideoloģiju veidotājs, Dieva radošās enerģijas transformētājs. Ideoloģiju konflikti. Vērtību sistēmu maiľas cauri laikmetiem un kultūrām. To sadursmes sabiedrībā, gimenēs, cilvēkos. Iekšējās saskaľas atgūšana. Cilvēks kā Dieva bērns. Visa esošā pārskatīšana mīlestībā un atgriešanās Dievapziľā. Protams, nav paredzēta sausa runāšana vien, bet arī dziesmas, meditācijas un arī prakse, ja sanāks, lai arī pēdējā, visdrīzāk, lielākoties būs jāatliek ieinteresētajiem ārpus nodarbību ietvariem. Teātris- Dace Priede Ievirze: latgaļu valodas apgūšana (ceru, ka būs kāds īsts latgalis, kas palīdzēs piekoriģēt, ja ne, iztiksim!) jo latgaļu valodai ir tikpat lielas tiesības uz pastāvēšanu kā citām un citiem dialektiem) 2) lugas analīze ļauj cilvēkiem, kas spēlē teātri, labāk iepazīt pašiem sevi, jo darbības galvenais uzdevums: es dotajos apstākļos 3) saspēle ļauj tuvāk iepazīt vienam otru, kā arī iedziļināties autora aprakstīto tēlu biogrāfijās un likteľos.

2 4) tēla analīze ļauj dziļāk ielūkoties cilvēka liktenī un saprast, kāpēc viľš rīkojas tieši tā un ne citādāk, tas ir - kļūt par sava tēla advokātu. Lugu izvēlēsimies dienā, kad redzēsim, cik daudz būs gribētāju spēlēt,bet noslēgumā lai taptu uzvedums. Spēlēt gribošie tiek lūgti neturēt savu talantu zem pūra, bet pievienoties. Politika- Ansis Bogustovs Diskutēsim kā un ko mēs varam paši mainīt savā dzīvē. Linu kreklu un ūziņu darbnīca - Vija Liepa. Visvienkāršākie, pēc seniem paraugiem darināti, ar rokām šūdināti krekli un bikses. To pagatavošanai nepieciešams paľemt līdzi mīļo adatiņu, kniepadatiņas, grieznes, ja ir, tad arī lina diegu, noderēs arī mērlente. Pats galvenais tomēr ir lina audums - dubultplato (pusotrs metrs platumā) jāľem garajam sievu kreklam (vismaz līdz pusikriem) - divreiz garums no potītes līdz plecam, vīriem - divreiz garums no virsceļa līdz plecam, biksēm - viens garums no potītes līdz padusēm. Audums iepriekš jāizmazgā, lai zina, cik tas sarausies. Saziľai par audumu: vija.liepa@inbox.lv vai (Par linu audumu kreklam un vilnu jāmaksā papildus nometnes dalības maksai). Sāksim šūt pirmajā nodarbībā, turpināsim nīkšanā un brīvos brīžos, lai daudzinājumā varam rotāties pašdarinātos kreklos un biksēs. Pēc tam šūsim mīļus lina aksesuārus. Aušana ar stellēm-veronika Vaivode, Alla Kozlovska Ievirzē varēs noaust vienkāršu audeklu un no tā pagatavot praktiskas lietas. Runas māksla- Ārija Liepiņa- Stūrniece Runa valodas dzirdamā forma, visbiežāk lietotais sazināšanās veids. Tāpat kā stāja, rokas spiediens utt., cilvēka balss reģistrs, runas kultūra liecina par paša runātāja personību. Ir daudz profesiju, kurās darba neatľemama sastāvdaļa ir regulāra uzstāšanās klausītāju priekšā, tādēļ runas tehnikai dikcijai un valodas zināšanām jābūt patiesi labām. Runātājam pilnīgi skaidri jāzin: KO? Ko un kāpēc grib pateikt. KAM? Ar kādu auditoriju būs tikšanās. KĀ? Kā ar konkrētajiem klausītājiem runāt, lai viľi kļūtu par domubiedriem. Mēs ļoti mērķtiecīgi mācīsimies novērtēt un apzināties savu ķermeni, apgūsim elpošanas līdz plaušu pamatnēm prasmes, strādāsim ar runas artikulācijas aparāta vingrinājumiem, zināmus jautrības brīžus ķersim no mēles mežģiem un lūkosim uz sevi šajā meklējumu procesā paskatīties ar smaidu. Ļoti vēlos audzēkľiem dot priekšstatu par viľu balss reģistra iespējām - meklēsim krāšľāko, bagātāko balss reģistru, jo vairums cilvēku ikdienā runā plakanajā kaklaūkas balsī. Sešās nodarbībās centīšos saprast katra audzēkľa problēmas, lai varētu piedāvāt visprecīzāko ceļu to risināšanai. Mācīsimies runāt dzeju, prozu, tautas dziesmas, uzzināt tās būtiskās lietas, kuras jāapgūst un jāliek lietā, ejot publikas priekšā. Rotkalšana - Uldis Melbergs Rotu kalšana pieder pie latviskā dzīvesveida. Darbojoties šajā ievirzē, būs iespēja apgūt pamatiemaľas gredzena, piekariľa, aproces vai saktas darināšanā no metāla (t.sk. no

3 sudraba). Kā ornamentus rotās izmantosim latvju zīmes un rakstus. (Par sudrabu jāmaksā papildus nometnes dalības maksai). Sarunas ar dievišķo - klusumā, vārdos un kustībā- Gundega Puidza Mūsdienu cilvēks arvien intensīvāk tiecas izzināt Visumu dievišķo un pārpasaulīgo. Ceļā uz šo izziľu, atbildes ne vienmēr gūstamas caur vārdiem, rakstiem un tradīciju. Jau izsenis viens no dialoga veidiem ar savu Radītāju ir bijusi kustība - sava ķermeľa apzināšanās, novērtēšana un sadarbošanās ar to. Mūsu ķermenis ir brīnišķīgs sarunas avots ar dievišķo spēku gan sevī, gan pasaulē. Tāpēc šajā ievirzē aplūkosim, ko tas spēj un ilgojas piedāvāt attiecību nostiprināšanā ar savu Spēka Avotu. Kokļu darināšana- Andris Roze Ievirzē dalībnieku skaits ierobežots. Nevairāk kā 10 dalībnieki. Ľemiet līdzi savus darba instrumentus(kaltiľus utml.) Bēbīšu skoliņa vecākiem kopā ar pašiem mazākajiem (0-3g.)- Aiva un Armands Zeidmaņi Bēbīšu skoliľa ir apmēram stundu ilgas nodarbības pašiem mazākajiem nometnes dalībniekiem vecumā no 0 līdz 3 gadiem kopā ar kādu no vecākiem. Gaidīsim jūs uz kopīgu rotaļāšanos, dziedāšanu un darbošanos mazuļa priekam, attīstībai un savstarpējai labsajūtai. Bēbīšu skoliľa ir iespēja vecākiem apgūt iemaľas, kā pašiem veicināt sava bērna augšanu un attīstību, bez īpašiem palīglīdzekļiem un pieaicinātiem speciālistiem. Bērnam pietiek ar mīlošu vecāku savā tuvumā, lai justos droši un harmoniski attīstītos. Tas ir latviski dzīvot kopā ar savu bērnu un līdzdarboties viľa attīstībā. Programmā: skaitāmpanti un dungojamās dziesmiľas; pareizas mazuļa auklēšanas māksla, jeb Handlings; bērna masāžas pamati; šūpuļdziesmas; dažādas sajūtu, kustību koordinācijas un savstarpējo komunikāciju veicinošas spēles un rotaļas. Tā kā mazulis rodas diviem, tad viľa pilnvērtīgai attīstībai nepieciešamas kā mātes rūpes, tā tēva atbalsts. Tādēļ arī šīs nodarbības mēs vadām divatā. Zāļu sievas padomi - Līga Reitere Ievirzes apraksts. Ārstniecības augu izmantošana mājas apstākļos dziedniecībā, sadzīvē un svētkos. Kas ir Savvaļas aptieka.kādas ir Zaļās receptes. Kā darina Līvu vainagus. Kā palutināt ar Ziedu kūri pirtī. Ievirzes laikā veidos augu izstādi, iepazīs dažādas zāļu receptes, gatavos nezāļu salātus, darinās ziedu vainagus un pirtsslotas. Katram dalībniekam līdzi jāľem nazītis, lina kuļķene vai groziľš. Dalībnieki: 4-40 gan pusaudži, gan jaunieši, gan vecāki un vecvecāki.

4 Rīta ievirzes Bērniem līdz 13 g. Sprīdīšu skoliņa (nodarbības pirmsskolas vecuma bērniem) Ieva Kalniņa, Inguna Semule, Zane Stafecka, Gaidīsim bērnus no 3 gadu vecuma, kuri jau prot runāt un ir gatavi palikt ievirzē bez vecākiem. Iesim rotaļās, lasīsim un stāstīsim pasakas, dziedāsim, dejosim, zīmēsim, darināsim skaistas lietas no dabas materiāliem. Ganiņu gaitas- Baiba un Rolands Auziņi Dosimies dabā, pētīsim un pārrunāsim dabas daudzveidību, cenšoties citādi paskatīties uz ikdienišķām lietām, pamanīt augus, kukaiľus, varbūt pat dzīvniekus, kurus neievērojam ikdienā. Pētīsim, kas tad dzīvo mazās upītēs, strautiľos un varbūt arī purvā (to mēs zināsim pēc tam, kad būsim dzīvē apskatījuši tuvējo purvu). Spēlēsim vides izziľas spēles. Praktiski darbosimies gatavojot dabas glezniľas, kādu stabuli vai svilpi, bet varbūt arī kaķeni. Leļļu teātra studija Laila un Jānis Kirmuškas Apgūsim leļļu teātra mākslas pamatus. Nāciet! Garlaicīgi nebūs! Vilku mācība Aigars Meţals, Pēteris Reiters Vilcēns reiz kļūst par vilku, puika - par vīru un karavīru. Vīra pienākums ir rūpēties par sevi, ģimeni un Dzimteni. Puikam jāmācās kļūt par vīru. Izdzīvošanas pamati: jumts virs galvas un siltums; aizsardzība un pārtikas ieguve; dažas vīru gudrības un dziesma. Ievirzes dalībniekiem ir nepieciešami: cepure, krekls ar garām piedurknēm un garās bikses, sporta apavi. Vēsam/lietainam laikam vējjaka un gumijas zābaki. Pudele dzeramajam ūdenim. Peldbikses un dvielis. Vecāki nodrošina pirms katras nodarbības: uzsmērēt pretiedeguma krēmu saulainā laikā, sapūst ar pretodu/pretērču līdzekli. Jābūt plāksteriem (tulznām un pušumiem). Rakstraudţi- Inguna Ţogota No latvju dainām Raksti, raksti skrīverīti No grāmatas grāmatā; Tā rakstīja mūsmāsiľa No parauga paraugā, - jeb no rakstraudža rakstraudzī. Ko darīsim? Zīmēsim, līmēsim, dziedāsim, dejosim. Katru dienu apgūsim latvju rakstus, krāsim tos savā rakstraudzī, veidosim savu rakstu, bet atpūšoties dziedāsim un dejosim!

5 Pēcpusdienas ievirzes Vēsture - Andris Tomašūns Darbs būs trīs virzienos: 1) lektora sagatavoti bilžu stāsti par to kāda Latvijas vēsture izskatās bildēs; 2) kāda vietējā novadpētniecības objekta apmeklējums un 3) ievirzes dalībnieku no mājām paľemtie stāsti - vecas bildes, dokumenti, kas varētu papildināt Latvijas vēstures ilustrēto stāstu. Dalībniekiem būs iespēja savu bilžu stāstu ievietot lektora veidotajā mājas lapā >> Gleznošana-Agra Ritiņa Ieskatīsimies krāšľajā krāsu pasaulē! Šis tas par glezniecību - gleznošanas tehnikas, krāsu mācība, nepieciešamie līdzekļi, gleznošanas pamatnes sagatavošana ( gruntēšana). Gleznojam dabā vērojam citu autoru darbu reprodukcijas, kompozīcijas un stilistikas iespējas. Klusā daba ainavā mazliet par kluso dabu un gleznojam. Nedēļa Viļānos - gleznojam kas katram saistās ar Viļānos pavadīto laiku. Tradīcijas, rituāli, godi - senāk un tagad- Inese Krūmiņa Noskaidrosim, kas ir rituāls, kā tas saistīts ar tradīciju, un, kas to atšķir no ieraduma, mēģināsim rast atbildi uz jautājumu, kāpēc rituāli pastāv. Runāsim par latviešu ritiem - gadskārtu un mūža godiem, par mūsdienu rituāliem un to attīstību, par rituāla sastāvdaļām un uzbūvi. Dažu rituālu sagatavošanu un norisi izmēģināsim praksē. Organisma attīrīšana ar dabas līdzekļiem -Lilija Bērziņa Nākot pasaulē,dievs katram,pēc nopelniem,dāvina mūsu fizisko ķermeni ar piecām maľām (redze,dzirde,oža,garša un tauste).tā ir mūsu vislielākā balva,caur ko mēs izbaudām sevi un šo skaisto pasauli,un tikai no mums pašiem ir atkarīgs ar cik lielu mīlestību,pacietību,rūpību...izveidojam savu būtību. Esmu mācījusies un izkopusi visdažādākās tehnikas un zināšanas,lai sakārtotu garīgo un fizisko ķermeni tieši caur šīm piecām maľām. REDZE - ieraudzīt skaisto - sevī,likumsakarībās,izmantot iekšējo redzi,cilvēkos,dabā. OŢA - izbaudīt smarţas - aromterapijā,ēdienā,cilvēkos,dabā. GARŠA - sajust dzīves garšu - dabiskā,veselīgā ēdienā,dzērienā,dabīgās zālēs,cilvēkos,dabā. DZIRDE -sadzirdēt labo - savā dvēselē,mūzikā,meditācijā,cilvēkos,dabā. TAUSTE - sajust un izbaudīt - enerģiju plūsmu ķermenī,sauli,vēju,ūdeni,zemi - dabu,pieskārienu,glāstu caur masāžām cilvēkiem,pirti,ķermeľa kopšanas un atjaunošanas līdzekļiem. Lai vienmēr esam pateicīgi par savu ķermeni un maľām,ko varam vislabāk iepazīt klusumā,ieklausoties sevī. Varbūt,tieši tāpēc,ka esmu apzinājusies sevi, iemācījusies BŪT savā klusumā un spēju sajust kā vadīt meditācijas,harmonizēt enerģētiku,veikt dziedinošas masāžas,katram cilvēkam individuāli pagatavot,tieši viľam domātas tējas, eļļas,ziedes,skrubjus,krēmus...kam izejvielas vācu pati dabā. No zēniem par vīriem- Robets Šilings, Jānis Cekuls Šajā ievirzē rādīsim un mācīsim mūsu zēniem lietas, kuras viľiem būs nepieciešamas pieaugušu vīru dzīvē. Ievirze notiks brīvā dabā, pamatā mežā, kurā veidosim savu nometni. Būsim draugos ar dabu, mācīsimies tajā dzīvot, ar to sadzīvot un justies tajā labi un droši. Ievirzes pamatā būs dažādas aktivitātes un arī nodarbības, kas dod zināmu fizisku slodzi. Nometnes iekārtošana brīvā dabā, izdzīvošanas mācības pamati, pašaizsardzības

6 pamati, fiziski vingrinājumi spēka un veiklības attīstīšanai, pirmās palīdzības sniegšana, seno ieroču (šķēps, zobens, cirvis, vairogs) pielietošanas iemaľu apgūšana, šaušana ar loku. Neizpaliks arī vīru sarunas par nozīmīgiem jautājumiem, tādiem kā vīrišķība, drosme, atbildība, vīra vārds, uzticība, biedriskums, kopība un sadarbība, taisnība un patiesība. Iespējams, ievirzes noslēgumā 3x3 nometnes pēdējo nakti pavadīsim pie dabas, pašu veidotajā nometnē, ar ugunskuru, draudzības stiprināšanas rituālu un neizpaliekošajiem nakts stāstiem. Uz tikšanos Viļānos! Meža Roberts Video stūris- Jānis Jurčenko Patīk niekoties ar video, vai vienkārši grozīties kameras priekšā? Nāc uz video stūri, kur kopā mēģināsim likt gaismas, regulēt kameru un spiest sarkano pogu! Nodarbība sastāvēs no teorētiskās un praktiskās daļas. Tajās tiks iekļautas filmēšanas teorijas pamati par video aprīkojumu, tehniskajiem uzstādījumiem un fimēšanas pamatnosacījumiem. Praktiskajā daļā tiks radīts video materiāls, izmantojot dažādas filmēšanas tehnikas un efektus. Kopā veidosim īsu video rullīti, liekot lietā radošo un apvienojot to ar tehnisko. Floristika un dārza māksla Vilhelmīne Zīra Galda un telpu dekorēšana ar augiem un ziediem, krāšľu apstādījumu veidošanas gudrības. Kokapstrāde- Jānis Krūmiņš Paši radīsim noderīgas lietas no koka. Mājas telpu iekārtošana- Diāna Apele Skaista telpa, tā ir telpa, kurā patīkami ieiet... Interjers - tā ir ierobežota telpa, kurā mēs atrodamies, atpūšamies, strādājam. Tā ir vide, kurā uzturamies ilgstoši, un tieši tāpēc ir vēlams, lai apkārtne būtu maksimāli ērta un piemērota mūsu vajadzībām. Apkārtējā vide ietekmē garastāvokli, darbaspējas, ļauj justies komfortabli, nomāc, kaitina, traucē koncentrēties utt. Cilvēks, kurš nav mācījies izprast telpas un cilvēka attiecības, bieži vien neapzinās savu sajūtu iemeslu. Telpu iekārtošanā nevar būt gatavu recepšu, jo nav divu vienādi domājošu cilvēku. Taču ir pārbaudīti likumi, kurus izprotot un ievērojot iespējams izveidot jebkuru telpu. Nodarbībās skatīsim telpas veidošanas pamatprincipus, mācīsimies, ar dažādām praktiskām telpas attēlošanas metodēm, izstrādāt savas idejas telpu iekārtošanā. Dzimtas vēstures pētniecība un ciltskoka veidošana- Jānis Apīnis Uz nodarbībām īpaši aicināti tie dalībnieki, kas vēl tikai domā par radurakstu pētniecību vai nesen sākuši veidot savu ciltskoku. Nodarbību laikā būs runa par radurakstu pētniecībā pieejamajiem arhīvu, interneta un citiem resursiem, tai skaitā dažādu konfesiju baznīcu grāmatām, kur atrodami kristību, laulību un miršanas ieraksti, dvēseļu revīzijām un tautas skaitīšanas materiāliem u.c. Tāpat būs atbildes uz dalībnieku jautājumiem, savstarpēja pieredzes apmaiľa, praktiskas darbošanās u.c.nodarbības vadīs ciltskoku pētnieks Jānis Apīnis Jēkabpils Uguns skulptūras veidošana- Gundars Kozlovskis Nedēļas laikā būvēsim uguns skulptūru, ko noslēgumā sadedzināsim! 1. diena materiālu sagatavošana, garumošana. 2. diena skulpturālās grupas taisīšana un salmošana. 3. diena skulpturālās grupas taisīšana un salmošana. 4. diena skulturālās grupas salmošana un uzstādīšana.

7 Mugurkaula un locītavu atveseļošanas ABC - Anita Elksne Esmu fizioterapeite,savā praksē balsta-kustību sistēmas atveseļošanā izmantoju organisma iekšējās rezerves. Ķermenis ir māja,kurā dzīvo mūsu dvēselīte un šī māja katram no mums ir vienīgā. Tāpēc ir jāprot rūpēties par to -tas ir regulārs darbs ar savu ķermeni. Ievirzē stāstīšu par muskuļu lomu vesela mugurkaula un locītavu uzturēšanā. Kopā veiksim muskuļu testus,mācīsimies pareizi izpildīt vingrojumus ar kuru palīdzību var uzturēt labu ķermeľa veselību.būs nedaudz no anatomijas,fizioloģijas,lai varētu izprast likumsakarības organismā.dalīšos pieredzē,atveseļojot locītavas un mugurkaulu pēc traumas. 50% teorija,50% prakse, interesentiem ir jābūt līdzi paklājiľam un ērtām drēbēm, lai vingrotu. Ievirzē 20 dalībnieki Pēcpusdienas ievirzes Bērniem līdz 13 g. Sprīdīšu skoliņa (nodarbības pirmsskolas vecuma bērniem) Laura Karole, Jānis Vugulis, Zane Stafecka Gaidīsim bērnus no 3 gadu vecuma, kuri jau prot runāt un ir gatavi palikt ievirzē bez vecākiem. Savu nodarbību ietvaros plānojam katrai dienai izvēlēties noteiktu tēmu, kas bērniem varētu šķist saistošas. Iesim rotaļās, lasīsim un stāstīsim pasakas, dziedāsim, dejosim, zīmēsim, darināsim skaistas lietas no dabas materiāliem. Rotkalšana bērniem- Uģis un Dārta Dravas Tiem kam patīk un interesē senatne, senais rotkaļa amats. Nodarbībās izgatavosim rotiľas no alvas un bronzas, tādas, ar kādām rotājušies mūsu senči gs. (Būtu vēlams ne vairāk par 15 dalībniekiem.) Visdari- Dţenija Krama Katru dienu tiks izmantots cits roku darbu veids- pagatavosim skaistas lietas no dažādiem materiāliem- līmēsim, šūsim, arī gleznosim ar vasku Zirgu mācība- Inese Reine Jau sen esat sapľojuši par jāšanu ar zirgiem. Ievirzes laikā notiks jāšanas apmācība iesācējiem Pateicoties ļoti mierīgiem zirgiem, būs iespēja piedzīvot vēl nebijušas sajūtas! Lai būtu ar ko uzcienāt jauno draugu, variet paľemt līdzi kādu burkānu. Animācija - Dace Liepa, Silva Liepa Cik daudz ideju, materiāla, pacietības un darba vajag, lai izveidotu animācijas filmiľu? Kā tā top? Ievirzes dalībniekiem tiek piedāvāta radoša darba un prieka nedēļa, lai noslēgumā taptu filmiľa.

8 Pievakares ievirzes Visiem vecumiem Apvārsnis tikšanās ar saieta viesiem Viļānu novada vadītājiem, žurnālistu Daini Mjartānu, Nacionālā botāniskā dārza direktoru Andreju Svilānu un citiem interesantiem cilvēkiem. Folklora ģimenei- Dace Miezīte un Gundega Drava Ievirzē baudīsim kopābūšanu caur tautas dziesmām, rotaļām, dančiem, kustību un kopīgu muzicēšanu. Gaidīti it visi gan lieli, gan mazi kopā būt gribētāji. Astroloģija-Edgars Jansons Reizēm lasot horoskopus, šķiet, ka nekas neatbilst patiesībai, kaut arī zvaigznes spēj atklāt daudz. Skaidrojam, kāpēc tā, un mācāmies lasīt zvaigznes paši. Ja jūs neatpazīstat sevi jums atbilstošajā Zodiaka zīmē, nebēdājieties un nedumpojieties, ka, lūk, visi horoskopi melo. Parasti par savu Zodiaka zīmi uzskata to, kurā atrodas Saule dzimšanas brīdi. Bez Saules ir vēl vismaz 15 planētas, kas var atrasties citās zīmēs. Tāpat arī Avestas tradīcijā tiek ľemti vērā zināmi rādītāji, kas veido cilvēka raksturu. Svarīgs arī dzīves notikumu fons dzimšanas brīdī, kas tiek ľemts vērā, izskatot horoskopu, kā arī ietekmē rakstura iezīmes un ārējās cilvēka izpausmes. Tipisku zodiaka zīmju pārstāvju, kuriem tiek rakstīti raksturojumi un kopīgās prognozes, nav nemaz tik daudz aptuveni 6-8%. Tomēr pamata rakstura iezīmes var novērot praktiski pie katra konkrētās zīmes pārstāvja. Mēs bieži vien atrodamies kādā ilūzijā attiecībā uz sevi un savām rakstura iezīmēm, saviem talantiem. Horoskops ir bezkaislīgs. Tās parāda visu, bet pats galvenais, ka mēs varam un mums to vajadzētu darīt jāiepazīstas ar Sevi, jāizprot savs Es un jāpieľem sevi tādu, kāds esi. Un tikai pēc tam var veidot un mainīt Sevi un savu dzīvi un savu likteni. Jāľem vērā, ka katrs cilvēks ir unikāls un neatkārtojams, viľam piemīt no dzimšanas tie talanti un potenciālās iespējas, kas nepieciešamas viľa dzīves uzdevuma izpildei. Tā kā, ja jūs tiešām vēlaties kaut ko uzzināt par sevi, tad ir iespējas - gremdēties interesantā zinātnes un mākslas salikuma pasaulē Astroloģijas pasaulē! Ziepju darbnīca- Inga Kalviņa Pieaugušajiem un bērniem no 13 g vecuma Ziepju darbnīcā būs iespēja apgūt vienkāršāko veidu, kā pagatavot ziepes mājas apstākļos, izmantojot glicerīna ziepju pamatmasu. To pēc patikas uzlabosim ar kosmētiskām eļļām, iekrāsosim un rotāsim ar ārstniecības augu tējām un drogām, un smaržai pievienosim ēteriskās eļļas un esences. Ļaujot vaļu izdomai un radītpriekam, veidosim arī daudzkrāsainas mozaīkziepes oriģinālas un skaistas gan pašu lietošanai, gan dāvināšanai saviem mīļajiem. Kopīgi vārīsim arī īstas ziepes - no taukiem, eļļām un sārma, gandrīz tāpat, kā to darīja mūsu vecmāmiľas... Dalībnieku skaits: cilvēki

9 Maksa par materiālu 2-4 eur Vadītāja: Inga Kalviņa tālr , Jaunsargi- Juris Gedušs, Romāns Seilis- Zundāns Sportiskas aktivitātes brīvā dabā, kur vajadzīgs spēks un izturība Mīļlietiņu gatavošana- Ilva Mieze Taps jaukas lietas sev un mīļajiem Latgalīšu spāka saknis- Latgales kultūrvēsture un latgaliešu valoda - Maruta Latkovska Latvīši ir boguota tauta - ar divom rokstu tradicejom i vīna nu tom - latgalīšu rokstu volūda. Deļtuo ari mes vysi kūpā vuiceisimēs kū parunuot, pīraksteit latgaliski ar ābecis Skreineite paleidzeibu. Īpasazeisim ar 1989.godā atjaunuotū žurnalu Katōļu Dzeive i tuo gaitom 26 godu garumā, Latgolys radejā izskaniejušū raidejumu cyklu Volūdys vaicuojums, apsavērsim Latgolys kulturvidis karti Ar Latgolu sirdī, kur pastuosteits ari par 100 nu Latgolys guojušom personeibom, kuru dzeivis ir saisteitys ar myusu volūdys aizstuoviešonu, kūpšonu, izskaniešonu dzejā, prozā, luguos i viesturiskūs apceriejumūs. Volūda ir myusu vīneiguo identitate vīneiguo myusu sāta. Tuos ir saknis, nu kuru suocās myusu ceļš i izīšona dzeivē. Vysmoz tai tam vajadzātu byut. Par sakľu vaicuojumu parunuosim ari munā mežūneigajā duorzā i žurnala Katōļu Dzeive redakcejis telpuos, kur varēsim īpasazeit ar Latgolys gruomotu kolekceju. Roţu sievu virtuves gudrības- Inese Roze un Baiba Roze Ievirzes mērķis ir izcelt ģimenes tradīcijas, īpašās receptes, tradīciju mantošanu un nodošanu. Šoreiz dalīsimies ar savām mantotajām, dzīves laikā īpašu nozīmi guvušajām virtuves gudrībām un receptēm. Mūsu pūrā no Zemgales nākušās memmītes gudrības, Latgales vecmāmiľas vienkāršie, sātīgie labumi vēderpriekam, Vidzemes vecāsmātes smalkumi un pašu dzīves gaitā sakrātās gudrības. Ar tām arī dalīsimies, katru dienu veltot vienai tēmai. Biezpiena, kartupeļu, miltu un saldie ēdieni Sieri, sviesti Noskaidrosim kādi ir dažādu novadu tradicionālie ēdieni. Mācīsimies pagatavot gan ikdienā, gan godos pagatavojamus ēdienus. Sports- Aivars un Ilona Kaupuţi, Juris Baltalksnis Esi kustīgs un būsi lustīgs! Ik rītu modināsim savu miesu un garu ar kopīgiem elpošanas un stiepšanās vingrinājumiem. Pēc nopietna darb a praktiskajās ievirzēs varēs pārslēgties un izvingrināt savus locekļus dažādās aktivitātēs: sporta spēles pēc interesēm, nūjošanas pamati, orientēšanās vidē, stafetes un rotaļas jaunākajiem. Saglabāsim nometnes tradīcijas un spēlēsim 3x3 basketbola turnīru, notiks arī ģimeľu stafešu pēcpusdiena. "3x3 Jauniešu klubs" Eduards Krūmiņš un Ieva Ploriņa "Jauniešu klubā runāsim, lēkāsim, darbosimies, smiesimies un domāsim par un ap to, kas mums katram un visiem kopā ir svarīgs un nozīmīgs. Dibināsim jaunas draudzības un kontaktus, nonāksim pie vērtīgām atziľām, iemācīsimies ko jaunu un lieliski pavadīsim ievirzei atvēlēto laiku. Diskusijas, spēles, izaicinājumi un radošas aktivitātes būs mūsu

10 instrumenti nedēļas garumā. Nāc un izbaudi būšanu kopā ar savējiem! Pirms saieta aicinām Tevi pieteikties 3x3 Jauniešu kluba domubiedru grupai, kurā aicinām iepazīt mūs, citus 3x3 jauniešus un iepazīstināt ar sevi - ievirze noritētu veiksmīgi, lūgsim 1 Flip chart bloku (lielo papīru, kuru izmanto dažādos semināros), 20 A3 lapas, iespēju tikt pie A4 papīra pēc nepieciešamības, paciľu ar līmlapiľām un nedaudz līmpastas, ja tādu drīkst līmēt pie sienām.ja šai ievirzei nebija paredzēts nekāds budžets, visu nepieciešamo sarūpēsim paši. Labprāt ievirzi noturēsim gan iekštelpās gan ārā. Iekšā varētu vairāk darboties ar papīru darbiem un diskusijām, ārā ar dažādām aktivitātēm. Iekštelpas būtiskas arī, lai paglābtos no laikapstākļiem, nepieciešamības gadījumā.

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi

Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vi Rīgas 34. vidusskolas vasaras attīstošās atpūtas dienas nometnes Arcus APSTIPRINU: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas 34.vidusskola direktore Nataļja Rogaļeva (paraksts) Rīgā,

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Lifelong Learning Grundtvig Partnership Project 2012-1-LV1-GRU06-03580 1 How to Ensure Qualitative Lifelong Learning for Different Age Groups Adult education teachers will discuss the ways how to involve

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Eiropas Savienības programma JAUNATNE DARBĪBĀ 2007.gada 01.janvāris 2013.gada 31.decembris v/a Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra jauniešu neformālā izglītība JSPA darbības virzieni ES programma

Sīkāk

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārvaldām aprūpi, ja uzskatāms, ka kāds pavada savas dzīves

Sīkāk

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos

Jaunums! ZANDA POLAR - izturīgs jumts matētos, dabīgos krāsu toņos ZANDA POLAR - izturīgs jumts Betona dakstiņš ar matētu virsmu ir lielisks Zanda klāsta papildinājums Mēs esam padarījuši Zanda klāstu spēcīgāku, papildinot to ar jauno, matēto betona dakstiņu Polar. Šī

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU UN PASĀKUMU PLĀNS 2017. GADA NOVEMBRIS Liepājas publiskajās bibliotēkās no 13. līdz 19. novembrim tiek atzīmēta Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa. Centrālā

Sīkāk

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx

Microsoft Word - Limbazu_sākumskola_3a_labie darbi.docx Limbažu sākumskolas 3.a klases labie darbi Šajā mācību gadā mēs, Limbažu sākumskolas 3.a klases skolēni, cītīgi darbojamies projektā Sporto visa klase. Mēs sportojam piecas reizes nedēļā: divas sporta

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 BIZNESA LABORATORIJA Piektdiena, 24.oktobris, plkst.15:05 Mums dzīvē nepieciešama ne tikai veiksme un zināšanas, bet arī iespēja veikt izvēles, izmēģināt un iespējas kļūdīties. Un šķiet, reti kura auditorija

Sīkāk

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa

Ceļojumu sajūtu aģentūra Travel Biiz >>> Ziema vasarā Lietuvā ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar sa ZIEMA VASARĀ Lietuvā Lietuvieši, lai arī dzīvo mums līdzās, tomēr ir atšķirīgi gan ar savu kultūru, ēdieniem, tradīcijām un pat temperamentu. Kopā dosimies izbaudīt interesantāko no Lietuvas, izzināt neparastas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Konference Starpdisciplinaritāte, radošums un uzņēmība mūsdienu izglītības aktualitātes, 2014. gada 29. oktobris ESF projekts Atbalsts izglītības pētījumiem 2011/0011/1DP/1.2.2.3.2/11/IPIA/VIAA/001 Pētījums

Sīkāk

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija MK Sākumskola II semestra darba kopsavilkums 2015./2016.m.g. Pasākumu apkopojums 1.Skolas vide Pasākuma nosaukums Skolas un klašu telpu noformējums svētkiem

Sīkāk

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C

LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS GADA JANVĀRIM C LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA LIEPĀJAS CENTRĀLĀ ZINĀTNISKĀ BIBLIOTĒKA IZSTĀŽU PLĀNS 2016. GADA FEBRUĀRIM IZSTĀŽU PLĀNS 2015. GADA JANVĀRIM Centrālā zinātniskā bibliotēka info@liepajasczb.lv)

Sīkāk

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība Atbalsta pasākumi jaunajiem uzņēmējiem Kas ir uzņēmējs? Uzņēmējs ir uzņēmuma īpašnieks, kurš, uzņemoties riskus un atbildību, cenšas gūt peļņu. Biznesa ideju var realizēt tikai tad, ja ir uzņēmējs cilvēks

Sīkāk

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst šaurā vietā vai mazā caurumā. Ūsas viņam darbojas kā

Sīkāk

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās došas pastiprināšanās. Ja jūs varēsiet noteikt cilvēka

Sīkāk

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera,

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija Valmiera, Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Valmieras drāmas teātris Vidēja termiņa darbības stratēģija 2019.-2022. Valmiera, 2018 1 SATURA RĀDĪTĀJS 1. ESOŠĀ SITUĀCIJA, DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS... 3 2. STRATĒĢIJAS

Sīkāk

VALMIERAS PĀRGAUJAS ĢIMNĀZIJA

VALMIERAS PĀRGAUJAS ĢIMNĀZIJA VALMIERAS PĀRGAUJAS ĢIMNĀZIJA Drošības un veselības nedēļa 03.12. 07.12.2012. Aktivitātes Drošības un veselības nedēļā Drosme draudzēties aģentes Agnijas Bistrovas vadītās iecietības stundas. Skolēnu domes

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts APSTIPRINĀTS Gulbenes novada pašvaldības domes 2018. gada 28. jūnija sēdē, Protokols Nr.12, 7 Gulbenes 1. pirmsskolas izglītības iestādes NOLIKUMS Gulbenē Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo

Sīkāk

1 Pielikums Rīgas domes lēmumam Nr.5376 Līdzfinansējuma apmērs interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmām Rīgas pil

1 Pielikums Rīgas domes lēmumam Nr.5376 Līdzfinansējuma apmērs interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmām Rīgas pil 1 Pielikums Rīgas domes 23.10.2012. lēmumam Nr.5376 interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmām Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs un tā aprēķināšanas kārtība 1. 1.1.

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas

LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr Zelmeņi, Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr , fakss , e-pas LATVIJAS REPUBLIKA TĒRVETES NOVADA DOME Reģ.Nr.90001465562 "Zelmeņi", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730, tālr.63726012, fakss 63726012, e-pasts:tervetesnd@zemgale.lv TĒRVETES NOVADA TĒRVETES PAGASTĀ

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation K.Lankovska vecākā speciāliste veselības veicināšanas jautājumos Jelgavas sociālo lietu pārvalde Laba veselība palielina dzīves kvalitāti, stiprina ģimenes, veicina drošību, nabadzības samazināšanos un

Sīkāk

grand-media-buklets-final higher prices

grand-media-buklets-final higher prices capture the moment in film iemūžini mirkli ar video Kāzas ir brīnumjauks, satraucošs un neaizmirstams dzīves notikums. Šī ir diena, kad likteņus mij divas mīlošas sirdis. Ir svarīgi, lai tā tiktu iemūžināta

Sīkāk

Avision

Avision Bauskas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes Zīlīte NOLIKUMS 2017.gada 31.augustā Bauskā Nr.43 (prot.nr. 5, 5.punkts) Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 22.panta pirmo daļu, Vispārējās izglītības

Sīkāk

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms”

“Mana sēta, mana māja , mans pagalms” Skaista mana tēvu zeme par visām zemītēm: Plaši lauki, zaļi meži, Zilis jūras ūdentiņš. Mana sēta, mana māja, mans pagalms Projekta autori 5.a klase 2018.g. 18.-20.aprīlis Projekta mērķis Veidot sadarbības

Sīkāk

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī,

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī, Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes 2012. gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei 2018. gada 18. oktobrī, prot. Nr. 9 Dokumenta mērķis: Dokumentā aprakstīti

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode] DARBA MEKLĒŠANAS ABC 1. Iepazīstamies 2. Informācija (un, cerams, diskusija) par: o CV izstrādes principi; o Ko rakstīt CV, ja nav darba pieredzes; o Efektīvs pieteikums (motivācijas vēstule); o Pieteikumu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Vērtības cilvēka dzīvē. Pētniecība. Praktiskais pielietojums profesionālajā darbībā. Sintija Vaska Bc.psych. Pētnieciskās intereses Petroviča, S. (2016). Vērtību saistība ar izdegšanu palīdzošo profesiju

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Mācību satura un pieejas piedāvājums: aktualitātes, sabiedriskā apspriešana LPS, 2018.gada 17.aprīlī GUNTARS CATLAKS, VISC vadītājs Daudzviet pasaulē un arī Latvijā izpratne par to, kādas zināšanas un

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts SIGULDAS NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģistrācijas Nr.LV 90000048152, Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 tālrunis: 67970844, e-pasts: pasvaldiba@sigulda.lv www.sigulda.lv Siguldā NOLIKUMS Nr.6/2017

Sīkāk

AIC-9gadi-plakāti

AIC-9gadi-plakāti Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram 9 GADI Viena no Saeimas darba prioritātēm ir dialogs ar sabiedrību un iedzīvotāju iesaistīšana likumu pieņemšanas procesā Lai veicinātu sabiedrības izpratni

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Atbalsts pašnodarbinātības vai uzņēmējdarbības uzsākšanai Diāna Balode Nodarbinātības valsts aģentūras Pakalpojumu departamenta Nodarbinātības pasākumu nodaļas Jauniešu garantijas eksperte Tālr. 67021696,

Sīkāk

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU

BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAU BIBLIOTĒKU NEDĒĻA PREIĻU REĢIONA PAGASTU BIBLIOTĒKĀS ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA 24.04.2016 NOVADS BIBLIOTĒKA PASĀKUMI NORISES LAIKS PREIĻU SAUNAS Novadpētniecības materiālu izstādes: Bibliotēka toreiz

Sīkāk

A.Broks Studiju kursa DOMĀŠANAS SISTEMOLOĢIJA nodarbību shematiskie konspekti DS - PRIEKŠVĀRDS

A.Broks Studiju kursa DOMĀŠANAS SISTEMOLOĢIJA nodarbību shematiskie konspekti DS - PRIEKŠVĀRDS DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 1 DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 2 DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 3 Komentāri par studiju kursa b ū t ī b u un s ū t ī b u Būtība veicot sistēmiskās domāšanas kā domāšanas sistēmiskuma apzināšanu,

Sīkāk

Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā gada marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plk

Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā gada marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plk Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā 2018. gada 19. 23. marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plkst. 9 līdz 20 11; no plkst. 11 līdz 12 no plkst. 14 līdz 15

Sīkāk

Es esmu vadītājs –> es esmu profesionāls vadītājs

Es esmu vadītājs –>  es esmu profesionāls vadītājs BRABANTIA LATVIA DARBINIEKU IEKŠĒJĀ MĀCĪBU UN ATTĪSTĪBAS SISTĒMA EVA NOLENDORFA 2019 MĒS ESAM DAĻA NO RISINĀJUMA, NEVIS DAĻA NO PROBLĒMAS SPĒJ SASNIEGT 112 KM/H Attīstības programmas vai sistēmas ieviešana

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail:

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail: Grand Rose Spa Hotel /www.grandrose.ee/ Pagājušā gada decembrī savas durvis Kuresāres centrā vēra jauna, ekskluzīva 130 vietīga Grand Rose SPA viesnīca ar luksusa SPA un pirts kompleksu Rosaarium. Pēc

Sīkāk

Apstiprināts

Apstiprināts Mālpils novada dome Mālpils novada pirmsskolas izglītības iestāde Māllēpīte Reģ. Nr. 4301901951 Jaunā ielā 3, Mālpilī, Mālpils novadā, LV 2152 Tālrunis/fakss 67925069, 67925252, e-pasts piimalp@tvnet.lv

Sīkāk

Prezentācijas tēmas nosaukums

Prezentācijas tēmas nosaukums Atbalsts pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības uzsākšanai Solveiga Kabaka Pakalpojumu departamenta Nodarbinātības pasākumu nodaļas vadītāja Tālr. 67021712 Solveiga.Kabaka@nva.gov.lv 24.02.2015, Rīga Mērķis:

Sīkāk

Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA

Lielkoncerts Rīgai - 810 Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA Lielkoncerts "Rīgai - 810" Dziesmas koriem MEISTARS DZIESMA LEĢENDA R īgas B rīvostas p ā rv a ld e Kruīza kuģu un pasažieru daļa Kalpaka bulv. 12, Rīga LV-1050 Tālrunis+ 371 67030822 Fakss+371 67030835

Sīkāk

8

8 7. Obligātās veselības pārbaudes kartes aizpildīšanas kārtība ēdināšanas pakalpojumu nozarē Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām veselības pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par nodarbināto veselības

Sīkāk

MAKETS.indd

MAKETS.indd Saturs Priekšvārds... 7 Aīda Rancāne ZIEMASSVĒTKU GRĀMATA VECĀKIEM UN SKOLOTĀJIEM I DAĻA LAIKS... 10 Gads. Saulgrieži... 10 Ziema vasara. Saules ceļš... 14 Svētku laiks. Svētie vakari... 16 Kalendārs.

Sīkāk

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies un izpildi skolotāja norādījumu Sporta inventāru izmanto

Sīkāk

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības Sporta spēles K O P V Ē R T Ē J U M S Izlozēts 1 Komanda LAB Enerģija Sacensību veidi Zolīte Šautriņas B

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības Sporta spēles K O P V Ē R T Ē J U M S Izlozēts 1 Komanda LAB Enerģija Sacensību veidi Zolīte Šautriņas B Sporta spēles - 2012 K O P V Ē R T Ē J U M S Izlozēts 1 Komanda LAB Enerģija Sacensību veidi Zolīte Šautriņas Basketbols Futbols Florbols Frisbijs Stafete Kapteiņi Kopvērtējums Punkti Vieta Punkti Vieta

Sīkāk

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA

KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA KORPORATĪVĀS SOCIĀLĀS ATBILDĪBAS POLITIKA 2016 Saturs Vispārējie principi... 2 Misija, vīzija un vērtības... 2 Korporatīvā sociālā atbildība... 3 KSA mērķis... 3 KSA aktivitāšu virzieni un prioritātes...

Sīkāk

PARADOR jaunā lamināta kolekcija ECO Balance. Kas ir ECO Balance? Mums, dzīvot nozīmē radīt perfektu līdzsvaru starp ekoloģiju un stilu. Kā mēs vēlami

PARADOR jaunā lamināta kolekcija ECO Balance. Kas ir ECO Balance? Mums, dzīvot nozīmē radīt perfektu līdzsvaru starp ekoloģiju un stilu. Kā mēs vēlami PARADOR jaunā lamināta kolekcija ECO Balance. Kas ir ECO Balance? Mums, dzīvot nozīmē radīt perfektu līdzsvaru starp ekoloģiju un stilu. Kā mēs vēlamies dzīvot? Un kā mēs aizsargājam savu veselību un tajā

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Komunikācijas veidi un tās kritēriji transpersonālā vidē Profesore Agita Ābele Komunikācijas īpatnības dažādās vidēs Profesionālās darbības vide Sociālo vienaudžu vide Masu mēdiju vide Etiķete Etiķete

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 E.Petručeņa POZITĪVA BĒRNA AUDZINĀŠANA Psihologa un vecāku sadarbības ceļi... Robežas bērna audzināšanā. Pirms es apprecējos man bija sešas teorijas par bērnu audzināšanu, tagad man ir seši bērni un nevienas

Sīkāk

APSTIPRINU

APSTIPRINU APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2002. gada 8.janvāra rīkojumu Nr. 10 PROFESIJAS STANDARTS Reģistrācijas numurs PS 0054 Profesija Viesnīcu servisa organizators Kvalifikācijas līmenis

Sīkāk

Microsoft Word - PS Edinas pakalp spec.doc

Microsoft Word - PS Edinas pakalp spec.doc Ēdināšanas pakalpojumu speciālista profesijas standarts 1. Vispārīgie jautājumi 1. Profesijas nosaukums ēdināšanas pakalpojumu speciālists. 2. Profesijas kods 5121 26. 2. Nodarbinātības apraksts 1. Profesionālās

Sīkāk

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation Pralinē Saturs Izejvielas Par eļļas sēklām Ražošanas process Apstrāde Izmantošanas iespējas Izejvielas. Lazdu rieksti. Botānika Parastās lazdas (Corylus avellana) rieksts ir neveronis, kas nozīmē, ka sēkla

Sīkāk

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu.

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Ievads. Sveicināti. Mēs piedalamies šajā projektā, lai parādītu mūsu drošo ceļu uz skolu.

Sīkāk

Microsoft Word - VacuValodaBFa003.doc

Microsoft Word - VacuValodaBFa003.doc Studiju kursa nosaukums Vācu 1 1. kurss 2 KP ECTS kredītpunktu 3 ECTS Semestris, kad kurss tiek 2 Kursa īstenošanas mērėis Attīstīt saruns prasmi un spēju lietot valodu ikdienas situācijās, apgūt saruns

Sīkāk

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4 Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits 29.10.2017-05.11.2017 no 459 ir 05.11.2017-12.11.2017 no 459 ir 12.11.2017-19.11.2017 no 459 ir 19.11.2017-26.11.2017

Sīkāk

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

Vieta LRČ Mix divnieki. Rezultāti. Vārds Uzvārds Klubs 1. Ginta Miglāne Māris Miglāns SK Upesciems 2. Egils Lejnieks Agita Lejniece Rīgas Petank

Vieta LRČ Mix divnieki. Rezultāti. Vārds Uzvārds Klubs 1. Ginta Miglāne Māris Miglāns SK Upesciems 2. Egils Lejnieks Agita Lejniece Rīgas Petank Vieta LRČ 01. Mix divnieki. Rezultāti. Vārds Uzvārds Klubs 1. Ginta Miglāne Māris Miglāns SK Upesciems. Egils Lejnieks Agita Lejniece Rīgas Petanka / SK Boule. Jekaterina Soika Juris Keišs Rīgas Petanka.

Sīkāk

III LATGALES EKZOTĒRIKAS UN TAUTAS ZINTNIEKU DIENAS Pasākuma idejas apraksts Latgale zilo ezeru zeme, kas izauklējusi neskaitāmus izcilus dziedniekus,

III LATGALES EKZOTĒRIKAS UN TAUTAS ZINTNIEKU DIENAS Pasākuma idejas apraksts Latgale zilo ezeru zeme, kas izauklējusi neskaitāmus izcilus dziedniekus, III LATGALES EKZOTĒRIKAS UN TAUTAS ZINTNIEKU DIENAS Pasākuma idejas apraksts Latgale zilo ezeru zeme, kas izauklējusi neskaitāmus izcilus dziedniekus, zintniekus, ekzotēriķus un vienkārši apgarotus, atvērtus

Sīkāk

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx JAUNIEŠU APTAUJAS ANKETA Sveicināti! Aicinām Tevi piedalīties jauniešu aptaujā par Tavām ikdienas aktivitātēm! Aptaujas ilgums 0- minūtes. Lūdzu, sekojiet norādēm, uz kuriem jautājumiem jāatbild un cik

Sīkāk

Individuālās tirgvedības stratēģijas attīstīšana

Individuālās tirgvedības stratēģijas attīstīšana Individuālās tirgvedības stratēģijas attīstīšana ZĪMOLVEDĪBAS NOZĪME Andris Klepers 26.02.2019. Vai es risinu kādu reālu problēmu? Kāds ir mans devums ar biznesu labākai sabiedrībai? PERSONISKĀS VĒRTĪBAS

Sīkāk

21.gadsimta prasmju un iemaņu attīstība Zane Matesoviča, British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja

21.gadsimta prasmju un iemaņu attīstība Zane Matesoviča, British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja 21.gadsimta prasmju un iemaņu attīstība Zane Matesoviča, British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Mums jāizglīto bērni viņu nākotnei, nevis mūsu pagātnei Kas skolu padara par vidi, kura sekmē katras

Sīkāk

Svarīgākais par skolēnu redzi

Svarīgākais par skolēnu redzi «Veselības mācības» stunda par redzi Svarīgākais par skolēnu redzi Saturs Redzes sistēma Redze un dators Sūdzības Redzes režīms Apgaismojums Mācību un darba vietas iekārtojums un ķermeņa pozīcija Redzes

Sīkāk

Olimpiskā diena 2016 programma Svinīgā daļa 09:15 "Olimpiskās dienas 2016" dalībnieku ierašanās stadiona Daugava tribīnēs. 09:30 Stāšanās f

Olimpiskā diena 2016 programma Svinīgā daļa 09:15 Olimpiskās dienas 2016 dalībnieku ierašanās stadiona Daugava tribīnēs. 09:30 Stāšanās f 23.09.2016 Olimpiskā diena 2016 programma Svinīgā daļa 09:15 "Olimpiskās dienas 2016" dalībnieku ierašanās stadiona Daugava tribīnēs. 09:30 Stāšanās futbola laukumā uz vingrošanu (pēc izvietojuma plāna)

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Velotūrisma produkta attīstība Tūrisma attīstības valsts aģentūra Inese Šīrava Tūrisma attīstības valsts aģentūras Produktu attīstības vecākā eksperte 2013.gada 18.oktobrī Saulkrastos Kas ir mūsu tūristi?

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss:

LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis , fakss: LATVIJAS REPUBLIKA SKRUNDAS NOVADA PAŠVALDĪBA Reģistrācijas Nr. 90000015912 Raiņa iela 11, Skrunda, Skrundas novads, LV 3326 tālrunis 63331555, fakss: 63350452, e-pasts: dome@skrunda.lv SAISTOŠIE NOTEIKUMI

Sīkāk

Līgatnes novada pirmsskolas izglītības iestādes padome informē 4. novembrī Zvaniņos notika šī mācību gada pirmā Līgatnes novada pirmsskolas izglītības

Līgatnes novada pirmsskolas izglītības iestādes padome informē 4. novembrī Zvaniņos notika šī mācību gada pirmā Līgatnes novada pirmsskolas izglītības Līgatnes novada pirmsskolas izglītības iestādes padome informē 4. novembrī Zvaniņos notika šī mācību gada pirmā Līgatnes novada pirmsskolas izglītības iestādes padomes sēde, uz kuru tik aicināti iestādes

Sīkāk

Vai tiešām saruna ar sevi un savu bērnu ir kā risinājums konfliktiem, problēmām? Mediācijas (mediācija ir domstarpību risināšanas metode) nodarbībā, s

Vai tiešām saruna ar sevi un savu bērnu ir kā risinājums konfliktiem, problēmām? Mediācijas (mediācija ir domstarpību risināšanas metode) nodarbībā, s Vai tiešām saruna ar sevi un savu bērnu ir kā risinājums konfliktiem, problēmām? Mediācijas (mediācija ir domstarpību risināšanas metode) nodarbībā, seminārā tiek spēlēta spēle Cietuma kamera. Spēles mērķis

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja Dzīvo patstāvīgi un veselīgi Apzinās sevi, savas vēlmes un intereses, Spēj dzīvot patstāvīgi, saskaņā ar savām vērtībām, Saglabā un nostiprina savas garīgās

Sīkāk

Ko mēs vēlētos, lai speciālisti zinātu par bērnu ar AST uzvedības problēmām?

Ko mēs vēlētos, lai speciālisti zinātu par bērnu ar AST uzvedības problēmām? Problēmizraisoša uzvedība. Cēloņsakarību meklējumos 2018.gada 13.novembrī Līga Bērziņa Latvijas Autisma apvienība Stāsts nr 1 Ir bērni, kuri nonāk izglītības iestādēs, nezinot: kas ir droša distance, kas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Valsts darba inspekcijas un Valsts izglītības satura centra organizētais seminārs Droša un veselīga izglītības iestāde no zināšanām uz paradumiem Biežākie darba vides riska faktori izglītības iestādēs

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TŪRISMA UZŅĒMĒJU TIKŠANĀS VASARA/RUDENS 2016 Kurzemes uzņēmēju dienas LOC 27. 28.maijs Brīvdabas muzeja gadatirgus 3.-5.jūnijs, 7.augusts Palangas un Klaipēdas info dienas 7.jūlijs, 29. 31.jūlijs, 3.augusts

Sīkāk

Sapropelis Latvijā

Sapropelis Latvijā Ogre, 10.decembris 2015. gads Andrejs Maršāns biedrība LPZAB tel. 29853674; amarshans@gmail.com Pētījuma mērķis Veikt Lobes ezera priekšizpēti, lai noskaidrotu ezera potenciālos, iespējamos attīstības

Sīkāk

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi:

BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: BALVU SPORTA SKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2014.gada 15.maija lēmumu (protokols Nr.7, 3. ) Grozījumi: 13.04.2017., prot.nr.5, 2. 2014.gada 15.maijā Izdots saskaņā

Sīkāk

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr , PVN Reģ.Nr tālr , tālr./ fax 6

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr , PVN Reģ.Nr tālr , tālr./ fax 6 JŪRMALAS PILSĒTAS DOME JŪRMALAS SPORTA SKOLA Nometņu ielā 2B, Jūrmalā, LV-2016, Reģ.Nr.2971902208, PVN Reģ.Nr.90009249367 tālr. 67736378, tālr./ fax 67736379, e-pasts sportaskola@edu.jurmala.lv APSTIPRINU

Sīkāk

10.klasei

10.klasei Par mācību priekšmetu vēsturi... Latvijas un pasaules vēstures skolotājs, Dr.paed. Pāvels JURS www.pavelsjurs.lv Vēsture ir zinātne, kas pēta cilvēku sabiedrības attīstību un šīs attīstības posmus no tālas

Sīkāk

Karjeras nedēļas 2016 pasākumu plāns ES BŪŠU...darba tirgū Simbols: Karjeras kompass Kad? Kas? Pasākuma nosaukums Kur? Pasākuma vieta Kam? Mērķa audit

Karjeras nedēļas 2016 pasākumu plāns ES BŪŠU...darba tirgū Simbols: Karjeras kompass Kad? Kas? Pasākuma nosaukums Kur? Pasākuma vieta Kam? Mērķa audit Karjeras nedēļas 2016 pasākumu plāns ES BŪŠU...darba tirgū Simbols: Karjeras kompass Kad? Kas? Pasākuma nosaukums Kur? Pasākuma vieta Kam? Mērķa auditorija Par ko? Pasākuma anotācija Kontaktpersona, e-pasts,

Sīkāk

Microsoft Word - PLAANS_I_sem.doc

Microsoft Word - PLAANS_I_sem.doc SEPTEMBRIS Datums Laiks Pasākums Dalībnieki Vieta Atbildīgais pedagogs 01.09.2017. 13.00 Svinīgais mācību gada sākums Skolas audzēkņi, pedagogi Ulbrokas kultūras nams Vita Pinne 02.09.2017. 03.09.2017.

Sīkāk

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādāts ESF Darbības programmas 2007. - 2013.gadam Cilvēkresursi

Sīkāk

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr , Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr , fakss , e-pasts: ogres1v OGRES NOVADA PAŠVALDĪBA OGRES 1.VIDUSSKOLA Reģ.Nr.4313900189, Zinību iela 3, Ogre, Ogres nov., LV-5001 Tālr.65035929, fakss 65022206, e-pasts: ogres1vsk@ogresnovads.lv, www.ogres1v.lv Iekšējie noteikumi

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr.4112901178 Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr. 63324284, tālr./fakss 63324169 e-pasts: varmesk@kuldiga.lv APSTIPRINĀTS Ar Kuldīgas

Sīkāk

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja, Skola2030 1 Projekta mērķis Aprobēt, pilnveidot, pēctecīgi ieviest vispārējās izglītības saturu un pieeju mācīšanai, kas skolēnos attīstītu dzīvei 21. gadsimtā

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Ceļojums laikā: manas bibliotēkas ēkas vēsture Variņu bibliotēka 1951. gadā dibinātās Variņu pagasta (tolaik Sebru ciema) bibliotēkas pirmā mājvieta ir Vilciņi. Ēkā atrodas arī Sebru ciema padome. 1954.

Sīkāk

Kuldīgas 2. vidusskola Putnu barotava Pētnieciskais darbs Darba autore: Amanda Kāle 4. klases skolniece Darba vadītāja: Sanita Miltoviča sākumsskolas

Kuldīgas 2. vidusskola Putnu barotava Pētnieciskais darbs Darba autore: Amanda Kāle 4. klases skolniece Darba vadītāja: Sanita Miltoviča sākumsskolas Kuldīgas 2. vidusskola Putnu barotava Pētnieciskais darbs Darba autore: Amanda Kāle 4. klases skolniece Darba vadītāja: Sanita Miltoviča sākumsskolas skolotāja Kuldīga, 2015 Saturs Ievads... 3 1. Putnu

Sīkāk

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē, zaķīt! Māmiņas puķes nevar ēst! Zaķis lēkā mūsu dārzā.

Sīkāk

skaitampuzle instrukcija

skaitampuzle instrukcija MUZLE SKAITĀMPUZLE UZDEVUMU VARIANTI ARITMĒTIKAS PAMATU APGŪŠANAI. 1. 1. Saliek pamatni ar 10 rindām (pirmajā rindā 1 kauliņš, apakšējā 10 kauliņi). Kauliņus aiz apļiem atstāj tukšus. Skaita kauliņus katrā

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA DOBELES NOVADA DOME Brīvības iela 17, Dobele, Dobeles novads, LV-3701 Tālr , , , e-pasts LĒ

LATVIJAS REPUBLIKA DOBELES NOVADA DOME Brīvības iela 17, Dobele, Dobeles novads, LV-3701 Tālr , , , e-pasts LĒ LATVIJAS REPUBLIKA DOBELES NOVADA DOME Brīvības iela 17, Dobele, Dobeles novads, LV-3701 Tālr. 63707269, 63700137, 63720940, e-pasts dome@dobele.lv LĒMUMS Dobelē 2017. gada 24. augustā Nr.223/10 Par grozījumu

Sīkāk

Absolventi

Absolventi Latvijas lauku telpas attīstība vēsturiskā skatījumā Gatis Krūmiņš, dr.hist. 2014.gada 9.decembris Latvijas lauku telpas unikalitāte tās vēsturiskajā kontekstā Lauku telpas pārvaldības īpatnības Pēdējos

Sīkāk

RNP_

RNP_ Rāznas Nacionālais parks kādi esam? Teritorija pētīta Novadi nav automātiski tūrisma galamērėi! Neietekmēs, neitrāli, cerības Novadi nav automātiski tūrisma galamērėi! 3 rajonu un 8 pagastu vietā = 3

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Sociālās rehabilitācijas un institūcijām alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu attīstība reģionos otrās kārtas otrā apakškārta 2011.gada maijs Nodarbinātības valsts aģentūras

Sīkāk

Dzejas dienas Vāks

Dzejas dienas Vāks Skolotājs Kurš datorzinības mums māca Un dzejas rindas ritmā stāsta. Kurš pasakas mums lasa Un jautrus jokus dzīt mums māca. Kurš skolas hroniku mums veido Un skaistus foto mirkļus ķer. Kurš grāmatas liek

Sīkāk

Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 1

Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 1 Sarakstā apkopotas adreses ēkām, kurām ir valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statuss OBJECTID ADRESE BNOS KAD. APZĪMĒJUMS 1 Alejas iela 10 Dzīvojamā ēka 17000360256001 2 Alejas iela 11 Dzīvojamā

Sīkāk

P R O J E K T S v

P R O J E K T S    v APSTIPRINĀTS ar Ādažu novada domes 23.08.2016. sēdes lēmumu (protokols Nr.13 4) 2016.gada 23.augustā NOLIKUMS Ādažu novadā Nr.14 Ādažu vidusskolas nolikums Izdots saskaņā ar Izglītības likuma 15.panta

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Premium kvalitātes aromatizēto Arabika kafijas pupiņu katalogs Kafija ir kas vairāk par rīta dzērienu... Kafija dod enerģiju, spēku un mundrumu. Sniedz baudu. Nodrošina atmosfēru. Tā reizē ir neatņemama

Sīkāk

1

1 VALSTS A/S LATVIJAS DZELZCEĻŠ LATVIJAS DZELZCEĻA VĒSTURES MUZEJS 2013. GADA DARBA PĀRSKATS 1925.g. III klases pasažieru vagona restaurācija dzelzceļa modeļu izstāde - Liliputija Fotogrāfijas un dokumenti

Sīkāk

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk?

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? 08.06.2016. Kā notiek aprobācijas pētījums? Pētījumos balstītu piemēru radīšana (research based design) Piemēru un modeļu izstrāde Teorētiskais pamatojums un modelis

Sīkāk

Nr

Nr JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 24.AUGUSTA SAISTOŠAJIEM NOTEIKUMI Nr. GROZĪJUMI JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS 2017.GADA 9. FEBRUĀRA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.17-3 JELGAVAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS

Sīkāk

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas

Ievads (1) g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas Ievads (1) 2011. g. Tautas skaitīšanas dati Kādas pēdas publiskajā telpā atstāj divkopienu sabiedrība? Vai tās vispār ir novērojamas Rīgas telpā? Kas liecina par to? Kāda ir kopienu struktūra Rīgā? Etniskā

Sīkāk