Šī materiālu grāmata ir veidota, lai būtu gan drukājama, gan izmantojama kā e-grāmata (PDF dokuments). PDF formātā šī grāmata pieejama:

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "Šī materiālu grāmata ir veidota, lai būtu gan drukājama, gan izmantojama kā e-grāmata (PDF dokuments). PDF formātā šī grāmata pieejama:"

Transkripts

1

2 Šī materiālu grāmata ir veidota, lai būtu gan drukājama, gan izmantojama kā e-grāmata (PDF dokuments). PDF formātā šī grāmata pieejama: Tikai studiju materiāli (Bībeles sieviešu stāsti un darba lapas, pamācības) atsevišķos PDF dokumentos pieejami: DRUKĀŠANAS PAMĀCĪBA (izmantojot Adobe Acrobat programmu) Drukājot studiju materiālus: Atveriet dokumentu uzspiediet Print pie Page Sizing & Handling izvēlaties Multiple pie Pages per sheet, ievadiet 2 spiediet pogu Print Drukājot visu šo materiālu grāmatu kā grāmatu: Atveriet dokumentu uzspiediet Print pie Page Sizing & Handling izvēlaties Booklet ja printeris spēj drukāt abas lapas puses vienlaicīgi, tad pie Booklet subset izvēlaties Both sides, bet, ja printeris spēj drukāt tikai vienu lapas pusi, tad pie Booklet subset izvēlieties Front side only (un pēc tam, kad visas lapas izdrukātas, apgrieziet izdrukāto lapu kaudzi otrādi, lieciet atpakaļ printerī (pirms tam izmēģiniet, kurš virziens ir pareizais, lai tiktu drukāts uz neapdrukātās lapas puses) un nomainiet Booklet subset uz Back side only) spiediet pogu Print visu no abām pusēm apdrukātu lapu kaudzi vidū sakniedējiet un salokiet uz pusēm kā grāmatu Lai izdodas!

3 SATURS Sievietes stāsts Kā tas sākās mums? Kā es varu uzsākt sieviešu vakarus? Pievienotie materiāli un to izmantošana Materiāli: Pamācība Stāsta darba lapa Stāsta darba lapa Stāsta darba lapa Darba lapa Stāsta darba lapa Pamācība Darba lapa Stāsta darba lapa Stāsta darba lapa Stāsta darba lapa Dāvana STĀSTA RAKSTĪŠANA 1.STĀSTS DIEVA STĀSTS 2.STĀSTS CERĪBAS STĀSTS 3.STĀSTS PAKLAUSĪBAS STĀSTS SAVAS MISIJAS APZINĀŠANĀS 4.STĀSTS PATIESĪBAS PASLUDINĀŠANAS STĀSTS DZĪVES LĪNIJA DZĪVES LĪNIJA 5.STĀSTS ATGRIEŠANĀS STĀSTS 6.STĀSTS APŽĒLOŠANAS STĀSTS 7.STĀSTS DZĪVĪBAS STĀSTS GRĀMATZĪMES Satura rādītājs ir interaktīvs uzspiežot uz nodaļas, tā atveras.

4 SIEVIETES STĀSTS Katrai sievietei ir savs stāsts sava dzīve, kurā tiek piedzīvots gan prieks un veiksme, gan krīzes un pārbaudījumi. Un, protams, mūžīgie neziņas mirkļi. Kāpēc mani atraida? Vai tiešām mani mīl? Vai es jebkad jutīšos skaista? Tādos brīžos sieviete jūtas viena savos jautājumos, savos stāstos Bet izrādās, ka sievietes prieks un bēdas gan tagad, gan pirms daudziem tūkstošiem gadu ir tās pašas. Mēs visas esam Ievas mazmaz mazmeitas. Un mans stāsts nekad nav bijis tikai mans tas ir bijis un joprojām ir arī mana Radītāja, mana Dieva stāsts. Dievs manā dzīvē ir atstājis Savus pirksta nospiedumus! Viņš manu stāstu izmanto Savam lielajam stāstam par Savu žēlastību, mīlestību un piedošanu gluži kā neskaitāmos sieviešu stāstus Bībelē. Šis sieviešu vakaru materiāls ved šodienas sievieti caur Bībeles lappusēm, kas atklāj dažādu sieviešu stāstus Vecajā un Jaunajā Derībā. Tavu un citu sieviešu pieredzes līdzdalīšana un Svētā Gara vadība palīdzēs meklēt un ieraudzīt dzīves notikumus, kuriem Dievs pieskāries, stāstu pērles, kuras apvilkt, lai tās nepārprotami norāda uz Radītāju! Kāpēc jāstāsta savi stāsti? Jo stāstīšana Tev pašai nes dziedināšanu, citām sievietēm iedrošinājumu un Dievam godu Tu tā liecini par Viņa darbiem! Un, protams, sieviešu kopā būšana sarunās vienmēr ir tik jauks laiks!

5 Tu esi mīlēta! Tu esi iederīga! Tu esi vajadzīga! Tu esi gaidīta! Tu esi vēlama! Lai mums visām izdodas to saprast un izjust! Sievietes stāsts pirmās sezonas noslēgums Rīgas baptistu Vīlandes draudzē. Foto: Ansis Vegners

6 Sievietes stāsts pirmā sezona Rīgas baptistu Vīlandes draudzē. Foto: Ansis Vegners

7 KĀ TAS SĀKĀS MUMS? Aiz Sievietes stāsta stāv pāris sievietes, kuras savā draudzē izjuta vajadzību pēc sieviešu kopā būšanas un metās iekšā šajā Dieva sagādātajā piedzīvojumā! Mēs sākām tikties neformālā atmosfērā savas draudzes kafejnīcā divas reizes mēnesī ceturtdienu vakaros. Šajās tikšanās reizēs pa galdiņiem (3 6 sieviešu sabiedrībā) līdzdalījām savus stāstus un klausījāmies citu sieviešu piedzīvotajā. Lai sarunas un atmiņas būtu auglīgākas, mēs šajos vakaros studējam pašu sagatavotu materiālu 1. Mēs lasījām sieviešu dzīvesstāstu epizodes no Bībeles, pārrunājām problēmas un pārbaudījumus, kam ir gājušas cauri sievietes Bībeles laikos, un sapratām ar mums viņām ir ļoti daudz līdzīga. Un tiešām ikvienas sievietes stāsts (pat ja Tev liekas, ka Tava dzīve ir parasta, garlaicīga, varbūt pat nožēlojama) nes iedrošinājumu citām sievietēm! Mēs arī Tevi, Tavas draudzenes un draudzi aicinām pievienoties šajā piedzīvojumā radīt, meklēt, pierakstīt un stāstīt stāstus, lai tie būtu par svētību esošajai un nākamajām paaudzēm! 1 Par paraugu pirmajiem četriem stāstiem izmantots LifeWay materiāls Linda Lesniewski His Story. My Story.

8 KĀ ES VARU UZSĀKT SIEVIEŠU VAKARUS? Ja arī esi nolēmusi pievienoties šajā piedzīvojumā, regulāri aicinot tikties savas draudzes sievietes, draudzenes (Varbūt iesākumā studēsi šo materiālu vienatnē vai kopā ar kādu draudzeni!), tad mēs Tevi apsveicam! Turpmākajā tekstā mēs centīsimies Tevi nodrošināt ar visu nepieciešamo informāciju, lai Tev tas izdotos! Vislielākā plānošana un organizēšana Tevi sagaida, ja vēlies uzsākt regulāras tikšanās draudzes sievietēm, tādēļ pastāstīsim par to. 1) Satiecies ar mācītāju. Ja plāno organizēt sieviešu vakarus draudzes sievietēm, tad noteikti pirms tam satiecies ar savas draudzes mācītāju. Izstāsti savu vēlmi un ideju, parādi materiālu, ko plāno izmantot, pastāsti, kādā formātā šie vakari norisināsies. Un tikai pēc mācītāja piekrišanas ķeries pie nākamajiem punktiem! 2) Komanda. Tev būs vajadzīga komanda, kura Tev palīdzēs sagatavot visu nepieciešamo katram vakaram. Mēs bijām 4 5 sievietes. Divas no mums rūpējās par galvenajiem organizatoriskajiem jautājumiem (vakara kārtību, sieviešu apziņošanu, materiāla sagatavošanu un izdrukāšanu), viena sieviete uz katru reizi sagatavoja dziesmu lapiņas ar divām līdz trīs slavēšanas dziesmām un vadīja kopīgo dziedāšanu, nereti pieaicinot arī citas mūziķes. Divas sievietes palīdzēja ar galdiņu salikšanu, cienasta sagatavošanu, telpas izdekorēšanu un visa sakārtošanu, kad vakari bija beigušies.

9 3) Materiāls. Katru reizi sagatavojām un izdrukājām studēšanas materiālu (Tev atliek tikai izdrukāt!). Bet noteikti arī pirms katra vakara lūdz Dieva Svētā Gara vadību, lai sarunas ir tiešām vērtīgas un dziedinošas. 4) Vieta. Atrodi piemērotu vietu, kur Jūs regulāri varētu tikties. Mēs tikāmies draudzes kafejnīcas telpās. Bet tā var būt jebkura pietiekami liela telpa ar apsēšanās iespējām gan draudzē, gan pie kāda mājās. 5) Finanses. Mēs katrā tikšanās reizē sievietēm sagatavojām cienastu maizītes, kādus cepumus, konfektes un auglīšus, tēju un kafiju. Tāpat drukājām materiālus. Katrā vakarā mums bija izlikts ziedojumu groziņš, lai aicinātu sievietes atbalstīt šos vakarus finansiāli. Reizēm pietika ar šiem ziedojumiem, reizēm bija jāieliek no sevis. Aprunājies varbūt draudze var palīdzēt šajā jautājumā. Bet, lai nauda nav šķērslis! Sievietes jau nenāk ēst bagātīgas vakariņas vari uzlikt uz galda cepumus un tēju, vari aicināt apmeklētājas ierasties ar kādu cienastiņu

10 6) Apziņo sievietes. Kad visi iepriekšējie punkti ir izpildīti/apzināti, paziņo par šiem vakariem draudzes priekšā vai palūdz to izdarīt mācītājam. Piemini par šādu iespēju un aicini visas, kam ir interese pienākt pie Tevis. Tāpat izsūti ielūgumu sievietēm caur Facebook, Draugiem.lv vai e-pastu. Noteikti vari aicināt arī sievietes no citām draudzēm un konfesijām, jo šie vakari domāti visām, kuras izjūt vajadzību pēc kopā būšanas ar citām sievietēm. Izveido sarakstiņu ar sievietēm, ko esi uzaicinājusi, atzīmē viņu atbildes vai viņas nāks, nenāks. Mēs sadalījām apkopoto sieviešu sarakstu divās daļās, lai katra apziņotu savu pusi un tad izmantojām google dokumentu iespējas, lai ar interneta starpniecību abas varētu piekļūt vienam failam, kurā izdarījām atzīmējumus. Tā tu sapratīsi, cik daudz materiālu un cienastu gatavot. Varbūt kāda uzreiz atsaka visām reizēm, savukārt kāda saka, ka ņems līdzi draudzeni. Mēs pirms katras tikšanās reizes laicīgi izsūtījām atgādinājumu. Šāds bija mūsu pirmais ielūgums:

11 7) Sagatavošanās. Kā organizatoru komanda ierodieties laicīgi, lai, kad sievietes ierodas, viss ir sagatavots. Tāpat pēc vakara Jums sanāks palikt ilgāk, kamēr parunāsieties, atvadīsieties, visu sakārtosiet, nomazgāsiet traukus utt. 8) Vakara kārtība. Katru reizi mums bija vienots vakara plāns: 17:00 18:30 ierodas komanda un sagatavo visu nepieciešamo vakaram. Dziesmu lapiņas jau noliktas uz galdiņiem. 18:30 19:00 sievietes ierodas, ieņem vietas pie galdiņiem, bauda uzkodas, dzer kafiju un tēju, runājas. 19:00 19:15 Ievads. Sasveicināšanās, ko vada viena vakara vadītāja, kāds iesildīšanās jautājums, ko apspriest pie galdiņa, piemēram Kāda ir Tava mīļākā krāsa un kur to var dabā redzēt? 19:15 19:25 Rakstu vieta un stāsta stāstīšana. Plašāks stāsta izklāsts kā paragrāfā, kas lapiņā. Vada otra vakara vadītāja. 19:25 19:30 Slavēšanas dziesma, kas saistīta ar vakara tematu. 19:30 20:00 Studiju materiāla lapiņu izdale. Jautājumu apspriešana pie galdiņiem. Katrs galdiņš savā tempā studē un pārrunā materiālu. 20:00 20:05 Slavēšanas dziesma, kas saistīta ar vakara tematu. 20:05 20:15 Neliela pauzīte. Tās laikā sievietes var turpināt cienāties, ieliet kafiju, tēju un pirmā vadītāja pasaka ziņojumus atgādina par ziedojumu, turpmākajām tikšanās reizēm, sniedz kādu informāciju par sieviešu konferencēm u.c. aktualitātēm. 20:15 21:00 Savu stāstu apspriešana, teorijas daļa, kāds ar konkrētās tikšanās reizes tematu saistīts klātesošas vienas vai vairāku sieviešu stāsts, vēl kāda dziesma, uzdevums nākamajai reizei. Laiks pie saviem galdiņiem sadraudzība un aizlūgšanas. Šis vakara plāns, pēc kā mēs vadījāmies, ir tikai aptuvens (mums parasti tikšanās beidzās ap 21:30-22:00), Tu, protams, vari veidot šo vakaru pēc saviem

12 ieskatiem. Kā jau izlasot saprati, vadījām vakarus divatā viena no mums stāstīja stāstus vai teorijas daļu, bet otra pašu vakara gaitu, ziņojumus utt. 9) Stāstu krāšana. Pēc katras studēšanas reizes sievietēm bija mājasdarbs uz nākamo reizi pierakstīt kladītē kādu savu stāstu (saistītu ar pārrunāto tematu). Šo stāstu tad nākamajā reizē varēja līdzdalīt pie galdiņa (laikā no 20:15 līdz 21:00). Šis mājasdarbs, protams, nebija obligāts, taču vērtīgs pašai rakstītājai, jo tādā veidā stāsti lēni krājas kladītē. Un tā ir sievietes pieredze un pērles! Pērles nerodas juvelierizstrādājumu veikalā! Tieši tāpēc, ka īsto pērļu veidošanos vienpersoniski uztur Radītājs, tās ir tik skaistas un vērtīgas! Un arī Tavas stāstu pērles ir vērtīgas, tās krājas Tavā sirds lādītē dzīvo un veidojas! Apliec savas pērles kā rotu! Rotu, ko ieraugot, cilvēki nepārprotami atpazīst Viņu VISVARENO un RADĪTĀJU!

13 PIEVIENOTIE MATERIĀLI UN TO IZMANTOŠANA Pievienojam materiālu, kuru izmantojām savos sieviešu vakaros tās ir stāstu darba lapas un pamācības, darba lapas par saistītām tēmām, kuras izdrukājām un izdalījām sievietēm. Vienā vakarā pārrunājām tikai vienu Bībeles sievietes stāstu. Vakara vadītāja nolasīja Rakstu vietu un izstāstīja stāstu centāmies sagatavot stāstu tā, lai vairāk pastāstītu gan par tā laika paražām, vēsturisko fonu, izmantojot Bībeles komentārus un citu papildu literatūru. Pēc tam sievietes pie saviem galdiņiem pārrunāja jautājumus. Pie kādiem galdiņiem sievietes dotajā laikā paspēja izrunāt visus jautājumus, pie citiem tikai dažus. Šis materiāls ir sagatavots 7 studēšanas reizēm, kopumā 8 sieviešu vakariem. Protams, to var izmantot pēc saviem ieskatiem, bet mēs izmantojām šādi: 1. vakars SĀKUMS Iepazīšanās savā starpā un pastāstīšana par vakara formātu stāstu stāstīšanu. Pamācība STĀSTA RAKSTĪŠANA vadītāja izdala darba lapu un pastāsta kā un kāpēc rakstīsim un pārrunāsim stāstus. Stāsta darba lapa 1.STĀSTS DIEVA STĀSTS stāsts par neiederīgo sievieti. Mājasdarbs nākamajai reizei padomāt un pierakstīt kāda pārrunātā jautājuma atbildi plašāk stāsta veidā.

14 2. vakars Stāsta darba lapa 2.STĀSTS CERĪBAS STĀSTS stāsts par bezcerīgo sievieti. Mājasdarba stāstu stāstīšana pie galdiņiem un diskusijas turpināšana par šī vakara tematu. Mājasdarbs nākamajai reizei padomāt un pierakstīt kāda pārrunātā jautājuma atbildi plašāk, stāsta veidā. 3. vakars Stāsta darba lapa 3.STĀSTS PAKLAUSĪBAS STĀSTS stāsts par Rebeku. Darba lapa SAVAS MISIJAS APZINĀŠANĀS pārdomas par savu ikdienas misiju. Mājasdarba stāstu stāstīšana pie galdiņiem un diskusijas turpināšana par šī vakara tematu. Mājasdarbs nākamajai reizei padomāt un aizpildīt darba lapu SAVAS MISIJAS APZINĀŠANĀS. 4. vakars Stāsta darba lapa 4.STĀSTS PATIESĪBAS PASLUDINĀŠANAS STĀSTS stāsts par Huldu. Pamācība un darba lapa DZĪVES LĪNIJA kā veidot savu dzīves līniju rīku, kas palīdz atcerēties un analizēt savu dzīvi. Mājasdarbs nākamajai reizei padomāt un sākt zīmēt savu dzīves līniju. 5. vakars Stāsta darba lapa 5.STĀSTS ATGRIEŠANĀS STĀSTS stāsts par Mariju Magdalēnu Mājasdarbs nākamajai reizei padomāt un pierakstīt kāda pārrunātā jautājuma atbildi plašāk, stāsta veidā.

15 6. vakars Stāsta darba lapa 6.STĀSTS APŽĒLOŠANAS STĀSTS stāsts par grēcinieci. Mājasdarba stāstu stāstīšana pie galdiņiem un diskusijas turpināšana par šī vakara tematu. Mājasdarbs nākamajai reizei padomāt un pierakstīt kāda pārrunātā jautājuma atbildi plašāk, stāsta veidā. 7. vakars Stāsta darba lapa 7.STĀSTS DZĪVĪBAS STĀSTS stāsts par Ievu. Mājasdarba stāstu stāstīšana pie galdiņiem un diskusijas turpināšana par šī vakara tematu. Mājasdarbs nākamajai reizei sagatavot vienu savu stāstu, ko pastāstīt visām(!) sievietēm. Tas var būt atgriešanās stāsts, stāsts, kas atrasts pārrunājot vakaru tematus, stāsts, kas iedrošinās citas utt. 8. vakars NOSLĒGUMS Sievietes, kuras ir sagatavojušas (vai izlēmušas uz vietas) kādu savu stāstu, pastāsta to visām sievietēm. Vadītājas ir sagatavojušas (izdrukājušas uz biezāka papīra) grāmatzīmes dāvanu visām sieviešu vakaru apmeklētājām, īpašajām dzīves stāstu stāstniecēm!

16 STĀSTA RAKSTĪŠANA Kāpēc stāsts? 1. Stāsts neļauj aizmirst jeb stāsts atdzīvina! Stāstu pierakstīšana atdzīvina mūsu atmiņas. Stāsts mūsu pieredzi noformulē. Stāsts palīdz šodien ieraudzīt katra piedzīvotā notikuma jēgu. 2. Stāsts dziedina! - Vispirms tā pierakstīšana dziedina mūs pašas, jo uzrakstām to, kas nav patīkams, kas nav izdevies, kur esam kļūdījušās, kas ir sāpējis, ko ir grūti bijis pieņemt vai piedot (bailes, kauns, mazvērtība, bezcerība). Uzrakstot mēs ATZĪSTAM mūsu pagātni. Un ir iespēja nākt dziedināšanai. - Stāsti dziedina citus. Mūsu pieredze, piedzīvotais un saprastais, kādam var dot cerību brīžos, kad ir pagurums, kad iezogas mazticība utt., kādam tas var kļūt arī par reālu savas dzīves pagrieziena punktu. P.S. Jo atklātāk stāstam, jo vairāk pakļaujam sevi tam, ka varam būt ievainotas... Bet, jo atklātāk stāstam, jo vairāk atļaujam Dievam lietot mūsu stāstu daudzu citu dzīvēs. Parādīt sevi vienmēr kā stipro (man nav bailes, man nesāp, man nav atkarību, ar kurām es cīnos, mana pašvērtība ir maksimāli augsta) ir kārdinājums... Mēs tik bieži melojam! Tas NAV manas dzīves stāsts, kuru stāstu citiem. Bet Dievs mums ikvienai aicina atklāt un stāstīt savējo! Un stāstīt šo stāstu Stāsts turpinās! Mans notikuma atstāsts beidzas, bet mana dzīve nebeidzas. Mans stāsts turpinās. Izstāstītais stāsts mani asociē ar manu pieredzi, cilvēki jautā, vēro, protams, arī izsaka spriedumus. Ja man ir bijusi ticības krīze, tuvu cilvēku zaudējuma vai atlaišanas pieredze, tad tie var būt temati, par kuriem ar mani nāks runāt tie, kam tā ir bijis, kas netiek pāri aizvainojumam, kas nespēj turpināt iet cauri grūtībām.

17 Kāpēc mans stāsts? Tā ir mana iespēja: 1) Ieraudzīt Dievu biežāk! 2) Pagodināt Viņu! 3) Apliecināt to, kam es ticu! 4) Iespēja mīlēt otru nest dziedināšanu! 5) Būt kopā ar Dievu! Pierakstot savu stāstu, izmantot iespēju lūgt, klausīties un sadzirdēt! Kas ir mans stāsts? - Notikums, kādu es to atceros. - Ko es tajā piedzīvoju? - Ko Dievs caur to man mācīja un atklāja?

18 Kā sākt rakstīt stāstu? 1) Ko Tu vēlies pateikt? Kas ir garīgā patiesība, kuru vēlos atklāt pārējiem? Stāsts ir par Dievu! Jā, arī par mums, bet vispirms par Viņu! Kādu atziņu esi ieguvusi? Kādas izmaiņas ir notikušas? Kas ir cilvēki stāstā? Kas ir tie, kam to stāsti? 2) Stāsta sākums un stāsta beigas. Kad mans stāsts sākas cik tālā pagātnē? Mans stāsts sākas ar notikumu vai vēl pirms konkrēta notikuma? Kad mans stāsts noslēdzas šodien vai kādā laikā pagātnē? 3) Hronoloģija. Notikumu secība, atziņu secība. 4) Maņas, kas palīdz uztvert sacīto. Es jutos, redzēju, dzirdēju, sasmaržoju, sagaršoju, pieskāros 5) Būtiskas detaļas. Nozīmīgi cilvēki (reāli vārdi (pārdomāt vai nav jāsaskaņo ar iesaistītajiem cilvēkiem, ka viņu vārdi tiek pieminēti) vai kāda sieviete / kāda kolēģe utml.). Nosaukumi, vietas. Laika apstākļi. Citi notikumi fonā (studijas, darbs, kādas attiecības). 6) Noskaņojums. Stāsta (balss) tonis. Teikumu gramatiskā struktūra un stils.

19 Uzraksti stāstus (dzīves notikumi/periodi/pieredze), kurus Tu gribētu pastāstīt citiem: Kad Dievs klusē, ko tad? Gaidīt, kad Viņu varēsi sadzirdēt. Un pierakstīt savu stāstu, kad Tev liekas Dievs mani nedzird, man neatbild, arī tad, kad Viņu nejūti, kad Viņš ir šķietami tālu... Arī klusēšanā ir stāsts.

20 1.STĀSTS DIEVA STĀSTS Neiederīgās stāsts Nevērtīga. Nenozīmīga. Nesvarīga. Rakstu vieta: Mateja ev. 15:21-28 un Marka ev. 7:24-30 Šī bezvārda sieviete (tiek saukta gan par Sīrijas feniķiešu, gan kanaāniešu sievieti) pārstāvēja to cilvēku daļu, ko Dievs Vecajā Derībā sauca par pagāniem. Pagāni bija atdalīti no Dieva žēlastības, viņi kalpoja citiem dieviem, viņiem bija citi likumi un paražas. Pagāni nebija izredzētā ebreju tauta, tāpēc šai pagānu sievietei nebija nekādu tiesību lūgt Jēzum palīdzību. Bet sieviete nolemj riskēt! Pašas izmisums, dzirdētie citu cilvēku stāsti, to dzirdēšanā iemantotā ticība, ir tas, kas liek uzrunāt Jēzu. Un sieviete neatlaidīgi, arī pēc tam, kad sākotnēji Jēzus viņu ir ignorējis, turpina uzrunāt Viņu vīrieti, ebreju, Dieva Dēlu... Un viņa saņem lūgto! Un viņa tiek paēdināta... jo viņa, pagānu sieviete bez vārda, lūdza palīdzību Jēzum, ticot tam, kas ir JĒZUS, nevis kas ir VIŅA. - Padomā par laiku, kad Tev ir bijusi nepieciešama palīdzība, bet Tu juties pārāk nevērtīga, lai kādam to lūgtu. Pieraksti dažas frāzes, kas apraksta šo situāciju. - Kādi teikumi es esmu nenozīmīga laikā skanēja Tavā prātā? Uzraksti tos. - Kā šie teikumi ietekmēja Tavu ikdienas dzīvi studijās, darbavietās, esot attiecībās ar cilvēkiem?

21 - Kas nosaka to, kam Tu uzticies cilvēku teiktais, sajūtas un apstākļi, Ļaunā meli vai Dieva patiesība? Un kas REĀLI to dara Tavā dzīvē? - Ko Dievs saka par mums Lūkas ev. 12: 22-28? Pārdomā izlasīto. Kur bija Dievs laikā, kad Tu sajuties nenozīmīga? - Kā Dievs Tev palīdzēja* laikā, kad Tu sajuties nesvarīga? *Ja Tu šodien joprojām jūties nepārliecināta par savu vērtību, lai tā ir Tava lūgšana Es vēlos ieraudzīt savā stāstā Dievu Viņa mīlestību, Viņa dziedināšanu, Viņa... Un atceries, ka Tu esi pietiekami vērtīga, lai Viņam to lūgtu! Kādu garīgu patiesību Tu saredzi savā es esmu nenozīmīga stāstā? Sieviete, kas sastapās ar Jēzu, vairāk kā daudzi citi ticēja žēlastībai. Viņa ticēja tam, ka no Dieva žēlastības ir VISS tas, ka Jēzus uz viņu paskatīsies; tas, ka Jēzus viņu dzirdēs un uzklausīs; tas, ka Jēzus darīs viņai tikai labu! Dieva žēlastībā viņas šķietami nevērtīgā pagātne nebija tā, kas ietekmēja viņas šodienu, bet gan Jēzus! Un ne tikai šodienu visu viņas nākotni, atgādinot, ka viņa ir vērtīga, nozīmīga un svarīga.

22 2.STĀSTS CERĪBAS STĀSTS Bezcerīgās stāsts Izmisusi. Nespēcīga. Nepārliecināta. Rakstu vieta: 1.Ķēniņu gr. 17:7-24 un Lūkas ev. 4:25-26 Izsalkums, sāpes un nāves tuvums. Kāda atraitne, kuras vārds nav zināms, bija tikai viena no daudzām sievietēm, kas piedzīvoja badu. Bet neatkarīgi no sava statusa (atraitne un cittautiete, ne ebrejiete), tieši viņas stāsts bija tik nozīmīgs, lai Jēzus šo sievieti pieminētu arī Savā sludināšanā. Viņas vīrs bija miris, viņa bija viena ar bērnu, viņai bija jārūpējas par visu... bet viņa nespēja apstākļi, liktenis, nolemtība, šķiet, ka viss bija pret viņu. Atraitne darīja labāko, ko varēja, bet arī tas labākais šķita par maz! Absolūta bezcerība, ka rītdien kaut kas viņas dzīvē varētu mainīties. Un bezcerība kļūst arvien lielāka nāve, kas bija izpostījusi viņas laulību, atkal ir tuvumā... Bet tuvumā ir arī CERĪBA... Un sākas izmaiņas! - Visticamāk, ka Tu nekad neesi pieredzējusi badu, bet ļoti iespējams, ka Tev nav svešas sēras par kāda bērna nāvi savā ģimenē, radu vai draugu lokā. Ir daudz bezcerības pilnu sāpju arvien vairāk cilvēku cīnās ar vēzi un neuzvar... Bet kādi, pārāk vieglprātīgi uztverot dzīvību, iet bojā savas pārgalvības dēļ... Kāda dzīvības/nāves pieredze (Tavā ģimenē, draugu lokā) ir ietekmējusi Tavu dzīvi? Kas pēc piedzīvotā ir citādāk? - Vai ir bijis kāds notikums, kad Tu pati esi bijusi starp dzīvību un nāvi? Ja ir bijis, tad kā tas mainīja Tavu turpmāko dzīvi? Vai atmiņas par to joprojām kaut ko maina Tavā ikdienā? Ja atmiņas turpina ietekmēt Tavu šodienu, apraksti ko tās maina?

23 - Cilvēki krīzes situācijās reaģē visdažādākajos veidos. Apraksti savu reakciju kādā krīzes situācijā. Ko šī pieredze Tev deva atklāja par Tevi, Dievu, citiem ap Tevi? - Dažreiz Dievs mums liek iet tālāk, kā mēs cilvēcīgi varam aiziet... Apraksti kādu notikumu, kad Tu rīkojies neatbilstoši savām cilvēciskajām robežām Tavā rīcībā nebija Tavs, bet Dieva spēks, Viņa klātbūtne, Viņa gudrība. Kā piedzīvotais izmainīja Tavu domāšanu? - Kas ir Tava bezcerīgā situācija šodien? Padomā, vai arī Tavā dzīvē ir kāds svešinieks, par kuru gādāt, neatkarīgi no ārējiem apstākļiem? - Vai ir kas tāds, kas Tev ir jādara, bet Tu to atliec, tāpēc, ka nav ideālu apstākļu pietiekami daudz naudas vai citu resursu, labas veselības, citu cilvēku jūtama atbalsta? - Vai ir kas tāds, kas Tevī ir miris (vai ir uz miršanas robežas), kam būtu jāpiedzīvo augšāmcelšanās (vai dziedināšana) un jānes augļi? Sieviete, joprojām nepārliecināta par nākotni, joprojām paturot daļu no pilnīgas uzticēšanās, joprojām necerēdama uz jebkādu palīdzību, izvēlējās rīkoties paklausot kāda svešinieka, kas ir kāda viņai nepazīstama Dieva sūtīts, aicinājumam. Un šis nepazīstamais Dievs pašķīra ceļu! Dievs redzēja atraitnes paklausību, un darīja vairāk, nekā viņas ticība atļāva. Dievs, kura priekšā visi sievietes bezcerīgie apstākļi, apkārt esošie neatsaucīgie cilvēki un pašas niecīgie spēki kļuva nebūtiski, veda viņu ārā no izmisuma! Jo Viņa ceļš ved uz cerību!

24 3.STĀSTS PAKLAUSĪBAS STĀSTS Rebekas stāsts Apzinoties Viņa labo gribu, gatava sekot Aicinātājam Rakstu vieta: 1. Mozus gr. 24 Rebekas un Īzaka mīlestības stāsts nereti ir ļoti vienkāršots, nepilnīgi interpretēts. Rebeka vien dzīvoja savu dzīvi, nestaigāja pa randiņiem, bet bez pašas iniciatīvas tika svētīta ar laulību, bagātību un pēcnācējiem, un dzīvoja laimīgi līdz mūža galam. Bet stāsts nav tik daudz par cilvēku romantisko mīlestību, kā par paklausību, un pats būtiskākais par Dievu Viņa raksturu, nodoma noturību un visas Izredzētās tautas vēstures ritējumu. Dieva nodoms mierināt Ābrahāmu sērās pēc viņa sievas Sāras nāves bija ebreju (ne pagānu) sievas atrašana savam dēlam Īzakam. Dieva iecere bija vest Rebeku tālā ceļā, lai īstenotu Savu nodomu. Rebekai bija redzamā misija dziedēt Ābrahāmu sērās, būt par līdzgaitnieci savam vīram, turpināt dzimtas svētību, esot mātei. Bet viņas redzamā misija sākās ar soli ticībā paklausīt Dieva balsij un iziet no ierastās vides, atstājot to, kam viņa bija pieķērusies, lai mācītos uzticēties Dievam un cilvēkiem, par kuriem viņa neko daudz nezināja. - Labvēlīga un gatava palīdzēt tāda bija Rebeka, sastopoties ar Ābrahāma kalpu. Atceries kādu situāciju no savas dzīves, kad Tu esi rīkojusies tik spontāni, ieinteresēti neko negaidot pretī? Kādas sekas/augļi bija Tavai rīcībai? - Tavā dzīvē noteikti ir bijusi parasta darba vai studiju diena. Tu uzticīgi darīji savu darbu, un tieši būšana ikdienas pienākumos Tev ļāva ieraudzīt kādu stāstu. Atceries dienu, kura iesākās kā ierasts, bet tās noslēgumā Tu piedzīvoji neplānotu prieku, mīlestību, gandarījumu, novērtējumu utt. Kādas pārdomas bija šīs dienas vakarā? Kā šāda diena ietekmēja Tavu turpmāko dzīvi? - Rebekas atsaukšanās Dievam šķiet tik vienkārša, tik ātra un viegla? Ko, Tavuprāt, tas prasīja no šīs jaunās meitenes? - Dievs joprojām mūs aicina! Vispirms pie Sevis un tad kaut ko nozīmīgu darīt. Pastāsti, kur un kādā veidā no Viņa Tu esi saņēmusi aicinājumu uz kādu konkrētu darbību?

25 - Ko Tev prasīja atsaukšanās Viņam? Vai Tev bija viegli vienkārši paklausībā sekot? - Vai Tavā dzīvē tagad ir kāds aicinājums no Dieva, kuram Tu vēl neesi spējusi atsaukties? Kas Tevi kavē? Kā apkārtējie Tev varētu palīdzēt izdarīt izvēli un sekot tam, uz ko Dievs aicina?* *Ja šāda aicinājums ar uzspiestu pauzi nav, tad pieraksti sieviešu vārdus, kuras ir šādā situācijā, t.i., kurām vajag atbalstu, un apņemies lūgt par viņām. - Kāda, Tavuprāt, ir sievietes misija šajā pasaulē, raugoties Dieva acīm? - Kāda, Tavuprāt, ir sievietes misija šajā pasaulē, kādu to redz sabiedrība, kas dzīvo bez Dieva? - Kas iespaido Tavu sapratni par savu sievietes misiju šajā pasaulē? Dievs, kas sākotnēji aicina pie Sevis, vai pasaule, kas norāda virzienu projām? Rebekas atsaukšanās aicinājumam, iziešana no ierastās dzīves, bezierunu paklausība un došanās tālajā ceļā ir drosmīga, pat apbrīnojama. Šķiet, visa viņas dzīve būs mierīga līdzāspastāvēšana viņas vīram. Aicinājuma pilnīga izdzīvošana ir tikai laika jautājums. Bet Rebekas dzīvesstāsta turpinājumā ir arī daudz jautājumu un sāpju viņai jāpiedzīvo divdesmit gari neauglības gadi, dēlu Ēzava un Jēkaba sāncensība un cīņa par pirmdzimtību, vīra Īzaka meli un aklums... Dzīvot aicinājumā, lai ko tas maksātu, ir pārdomu vērts temats. Bet vēl vērtāks tas kļūst tad, kad pašas sadzirdam Aicinātāju, uzdrīkstamies Viņam atbildēt un izvēlamies Es Tev sekošu!.

26 SAVAS MISIJAS APZINĀŠANĀS Dzīves misijas apraksts ir dažos teikumos izteikts manas pastāvēšanas pamatojums un dzīves virzība tas, ko mana dzīvošana dod citiem. Misijā summējas ticība, aicinājums, vērtības, talanti, spējas, nodomi, mērķi un uzdevumi. Misijas definēšana un uzrakstīšana nereti palīdz labāk izprast turpmākos darbības virzienus, plānot savu laiku un nenovirzīties no būtiskā tā, ko esam saņēmuši no Aicinātāja uz dzīvību un dzīvošanu. Ģimene Mana misija: Tālāki radinieki Draugi Kolēģi / Studiju biedri Draudze / Kalpošana

27 Studiju vieta Darbavieta / Karjera Sabiedrība, līdzcilvēki Ja piederi kādai hobija domubiedru grupai, nevalstiskajai organizācijai, sporta klubam u.c. cilvēku pulcēšanās grupām, kuras bieži apmeklē, iekļauj arī tās. Stāsts, kuru uzrakstīt: Kā Tu nonāci līdz savai misijai kādā no šīm jomām? Savā pierakstu kladītē teikumos izstāsti šo stāstu un esi gatava līdzdalīt to nākamajā reizē, kad tiksimies.

28 4.STĀSTS PATIESĪBAS PASLUDINĀŠANAS STĀSTS Huldas stāsts Izzināt un mācīties Dieva Vārdu, lai būtu par vēstnesi Rakstu vieta: 2. Ķēniņu gr. 22:11-20 Hulda piederēja nelielai izredzēto sieviešu grupai Vecās Derības pravietēm. Hulda ar savu vīru dzīvoja Jeruzalemē netālu no Tempļa, viņai bija nevainojama reputācija vietējie iedzīvotāji zināja par viņas dievbijību un nodošanos Dieva Vārda studēšanai. Jūdu tradīcijā un skaidrojošajos rakstos ir minēts, ka viņa bija skolotāja. Huldas ietekme ķēniņa Josijas dzīvē ir izšķiroša, jo viņa pasludina paša Dieva nodomu. Kad ķēniņš dzirdēja vārdus no Likumu grāmatas, kas tika atrasta Tempļa atjaunošanas darbos, viņš ciešanās saplēsa savas drēbes, jo saprata Izraēls ir vainīgs Dieva priekšā, jo nav turējis Tā Kunga pavēles. Huldas uzdevums bija godīgi un ar pārliecību pasludināt Dieva taisnīguma sekas un tajā pašā laikā arī žēlastību ķēniņam, kurš atzina savas kļūdas. Ķēniņš Josija nomira kaujā, 38 gadu vecumā. Ar cilvēka prātu domājot, mēs to nesauktu par Dieva žēlastības dāvanu. Bet Josija nomira, izdzīvojot savu ķēniņa aicinājumu pieņēma lēmumus un vadīja Dieva tautu. - Hulda bija uzticama Dievam arī tajā laikā, kad daudzi atteicās no Ābrahāma, Īzaka un Jēkaba Dieva, lai pielūgtu Baālu un citus pagānu dievus. Viņas pārliecība bija nelokāma! Ar kādiem izaicinājumiem Dieva Vārds vs. Cilvēku viedokļi Tu sastopies savā ikdienā? - Kēniņš Josija uzticējās Huldai, jo viņa pareizi skaidroja Dieva Vārdu. Hulda studēja Svētos Rakstus un centās tos saprast tāpat kā Rakstu mācītāji un priesteri. Dievs Huldu aicināja īpašā uzdevumā drosmīgi pasludināt patiesību. Padomā, kā Tavu dzīvi ir ietekmējis kāds patiesības runātājs. Pastāsti savu pieredzi citām sievietēm. - Huldas kalpošana bija vadīt un ietekmēt. Viņa bija precējusies ar tiesas ierēdni, priesteru garderobes uzraugu. Dievs viņai bija devis stāvokli sabiedrībā, un viņa rīkojās godprātīgi. Rīkoties Dievprātīgi un pasludināt patiesību, lai kāda tā būtu, ne vienmēr ir viegli. Vai Huldas situācija atgādina par laiku, kad Tev bija jūtama atbildības nasta? Ko, Tavuprāt, maksā atbilde "Te es esmu, Kungs!"? Un ko bēgšana, izvairīšanās un došanās citā virzienā?

29 - Huldas vēstījums bija nopietns Dieva spriedums. Un viņa nevairījās par to runāt. Atceries laiku vai notikumus, kad Tu juti/saprati/piedzīvoji, ka Dievs Tevi mudina runāt patiesību par kādu konkrētu jautājumu. Kā Tu saprati Viņa nodomu? Kādas izmaiņas nesa Tava patiesības runāšana? - Hulda atnesa Dieva žēlastības ziņu ķēniņam Josijam. Dievs vēstījums ķēniņam nesa mieru: Tāpēc, redzi, Es tevi piepulcināšu taviem tēviem un tu ar mieru tiksi guldīts savā kapā, un tavas acis neredzēs visu to nelaimi, kurai Es likšu nākt pār šo vietu!" (2. Ķēniņu gr. 22:20). Kā, Tavuprāt, sadzīvo patiesība, kas sevī ietver arī taisnīgu sodu, un žēlastība. Padomā par notikumu, kad Tu taisnīga soda vietā esi piedzīvojusi žēlastību. Līdzdali savu stāstu citām sievietēm. - Kā atrast līdzsvaru starp patiesību (kas nereti prasa taisnīgu rīcību tā var sāpēt, būt nepatīkama, atklāt ko tādu, ko nekad nevienam nevajadzētu uzzināt) un žēlastību (kas apžēlo, atļauj kļūdīties, vienmēr dod otro iespēju)? Cik viegli attiecībās ar citiem ir pasludināt patiesību žēlastībā? - Kādi varētu būt nākamie soļi, lai Tu labāk iepazītu Dievu caur Viņa Vārdu? Padomā, kas Tev varētu palīdzēt Bībeles studijas, video lekcijas, teoloģijas studijas, grāmatas. Lēmums dziļāk izprast Rakstus vienmēr nes augļus, jo tas ir lēmums iepazīt Tavu Radītāju Viņa nodomu, Viņa spējas, Viņa raksturu. No sirds un prāta zināt Dieva Vārdu, pieaugt Svēto Rakstu atziņā ir katra (ne tikai mācītāja un sludinātāja) atbildība. Kad esi vienatnē, padomā un pieraksti kā Tu iepazīsti Dievu caur Viņa Vārdu. Vai Tu ļauj izlasītajam mainīt savu sirdi, prātu? Un vai piedzīvo aiz rakstītā stāv Mūžīgais, Varenais, Es Esmu ar Kuru man pietiek, un Kura runātais joprojām mani uztur dzīvu? Lasi Bībeli, meklējot stāstus, meklējot apsolījumus, meklējot vārdus, kas nes atjaunošanu, meklējot spēku mīlēt un piedot, meklējot Viņu Tava stāsta Autoru.

30 DZĪVES LĪNIJA PAMĀCĪBA Ar mums ir noticis daudz vairāk, kā spējam atcerēties. Dzīves līnijas zīmēšana palīdz atcerēties nozīmīgus notikumus, analizēt to, kā saņemtais mantojums ietekmē šodienu, meklēt stāstus jau no agras bērnības un ieraudzīt Dieva vadību kā labos, tā sliktos laikos. Kā veidot savu dzīves līniju? 1) Uzzīmē līniju, kuras kreisajā malā ieraksti savu dzimšanas gadu un tālāk sadali līniju nogriežņos ik pa 5 gadiem. 2) Saraksti kreisajā malā savus Mantojumus, augšpusē pozitīvos, apakšpusē negatīvos. 3) Mēģini atcerēties notikumus, kas veidojoši Tavu dzīvi, un izvieto simbolus laika skalā. Ieteikums nr. 1. Notikumus vieglāk atcerēties, ja pirms tam kaut kur saraksti gadus no kura līdz kuram esi mācījusies kādās skolās, strādājusi noteiktā darbavietās, dzīvojusi konkrētās dzīvesvietās, pilsētās u.tml. Ieteikums nr. 2. Virs viduslīnijas izvieto pozitīvos periodus un zem viduslīnijas negatīvos periodus savā dzīvē. Tā būs vieglāk pārskatīt dzīves līniju. SIMBOLI Mantojums Gan labais, ko esam saņēmuši: - tikumi, - spējas, - īpašumi, - dinastijas profesija/bizness. Gan ievainojumi: - atkarības vai lāsti (laulības šķiršanas, nedziedināmas slimības u.c.), -sāpīga vēsture (kari, izsūtīšana, dzimtu naids).

31 Grūtie laiki - Sāpīgi notikumi, - attiecību problēmas, - slimības, - zaudējumi/nāve (ne tikai cilvēku, arī darbavietu, īpašumu utt.). Labie laiki - Sapņu un nodomu īstenošanās, - sasniegumi, - bērnu piedzimšana, - labas attiecības, - nozīmīgi pirkumi, - apziņa esmu īstajā vietā un īstajā laikā, - savas misijas apzināšanās, - dziedināšanas saņemšana. Varoņi Cilvēki, kas uz Tavu dzīvi atstājuši vislielāko iespaidu, piemēram: - vecāki, - vecvecāki, - draugi, - vadītāji, - skolotāji, - vēsturiskas figūras, par kurām esi lasījusi, utt. Dieva pieskārieni Brīži, kuros sajuti īpašu Dieva tuvumu, vadību, arī atgriešanās laiks.

32 DZĪVES LĪNIJA DARBA LAPA Simboli Labais mantojums Labie laiki Sliktais mantojums Grūtie laiki Varoņi Dieva pieskārieni Dzīves līnija Kā stāstīt savu dzīves līniju? Stāsts par uzzīmēto (15 minūtes) Klātesošo jautājumi un novērojumu izteikšana (7 10 minūtes) Aizlūgšanas par stāstītāju (7 10 minūtes) Līdzdalīt citiem savu dzīves stāstu nav viegli, tas prasa lielu uzticēšanos, bet tajā pašā laikā, tā ir lieliska iespēja piedzīvot Dieva pieskārienus gan stāstot savu stāstu, gan uzklausot citu stāstīto.

33 o Ģimenē nosliece uz atkarībām Atkrišana, PIEMĒRS Mantojumi o Dzimtas mājas pie jūras, kur uz svētkiem sapulcējas visa ģimene o Laba balss o Ģimenē daudz ārstu o Ticīga vecmamma o u.tml o Vectēvi miruši karos, mamma un tētis auguši bez tēviem o Valdonīgums o Nepacietība Veiksmīga operācija Iedzimts defekts Pārcelšanās Tētis Ģimene izjūk Skola Labi draugi Skolas beigšana Slimība Atgriešanās Forša darba vieta Tēta nāve Vecmamma depresija Mašīna Piedošana Mīļotais cilvēks Misija Atlaišana

34 5.STĀSTS ATGRIEŠANĀS STĀSTS Marijas Magdalēnas stāsts Atbrīvota sekošanai Rakstu vieta: Lūkas ev. 8:1-2, Marka ev. 16:9, Mateja ev. 27:61, Jāņa ev. 19:25, 20:1,18 Par Marijas Magdalēnas (Marija no Magdalas) atgriešanās notikumu zinām ļoti nedaudz, vien to, ka Jēzus viņu atbrīvoja no septiņiem ļaunajiem gariem, kas valdīja pār viņas dzīvi. Pēc atbrīvošanas sieviete pievienojās Jēzus sekotājiem divpadsmit mācekļiem, arī citiem vīriešiem un sievietēm, un uzticīgi sekoja savam atbrīvotājam. Viņa bija klātesoša Jēzus pēdējā ceļā uz Golgātu; viņa bija pie krusta un noraudzījās viņas Kunga ciešanās; viņa sēdēja pretī kapam, kurā tika guldītas Jēzus miesas; viņa agrā rītā devās veikt mirušā iesvaidīšanu... UN viņa bija pirmā, kas redzēja augšāmcēlušos Kungu, un pirmā, kas pārējiem liecināja Viņš ir dzīvs! Kāda labvēlība no Dieva tā laika sievietei runāt ar Kungu, sekot Viņam un pēcāk vairākkārt tikt pieminētai Rakstos! Kāda dziļa pateicība no atbrīvotās uzticīgi sekot Kristum, dzīvot Viņam atrast tajā savu piepildījumu, aicinājumu, misiju! - Atbrīvota. Atjaunota. Pieņemta. Marija Magdalēna, kuras vārds visos evaņģēlijos pieminēts vairākkārt. Kāda, Tavuprāt, bija Marija Magdalēna? Kādas ir Tavas pārdomas pēc izlasītajām Rakstu vietām, kurās viņa pieminēta? - Svētie Raksti neizskaidro, kas bija septiņi ļaunie gari, no kuriem Marija Magdalēna tika atbrīvota, bet vairums teologu uzskata, ka pilnības skaitlis septiņi norāda uz grēka kopumu; uz to, ka sievietei bija daudz grēku, tātad daudz piedots*. Kas Tavā dzīvē ir tas, kas ir pilnībā piedots? *Rakstu pētnieki nereti Lūkas ev. 7:36-50 saskata tieši Mariju Magdalēnu, lai gan tiešas norādes uz to Bībelē neatrodam.

35 - Atceries savu atgriešanās stāstu. Uzraksti vairākos teikumos savas izjūtas, sirds ilgas, atceroties savu dzīvi pirms Kristus Tevi atrada? Ko Tu meklēji, lai šajā pasaulē sajustos iederīga, noderīga un vajadzīga mieru, mīlestību, gudrību, novērtējumu? Līdzdali savas pārdomas citām sievietēm. - Marijas Magdalēnas stāsts uzskatāmi parāda, ka atļaujot Jēzum veikt lielo apmaiņu (postošu grēku, kas ved uz iznīcību, Kristus maina pret žēlastību, kas ieved dzīvībā), būtiskākais ir turpinājums dzīve, kas dzīvota pēc grēka. Kā mainījās Tava dzīve pēc grēka? - Kas, Tavuprāt, deva gandarījumu un piepildījumu Marijai Magdalēnai, sekojot Kristum? Pagātne, kam vairs nav varas par viņas šodienu un rītdienu; tagadne, kurā viņa var būt ar Kungu, kalpot Viņam un apkārtējiem; nākotne, kas ir mūžīga un droša, esot apžēlotai un attaisnotai. - Kas ir Tavs gandarījums un piepildījums, sekojot Kristum šodien? Kur Tu atrodi savu pateicīgo sirdi un mirdzošās acis piedotajā pagātnē, Kunga klātbūtnē dzīvotajā šodienā vai nākotnē, kurā Tu vari zināt Kristu valda? Marijas Magdalēnas stāsts ir ikvienas sievietes stāsts. Mums ir dota atjaunota dzīve, ne dzīve, kas tiek dzīvota kā parādniecēm. Mums pieder mūžīgā dzīve. To vairs neatņems ne nāve, ne tās valdnieks. Mēs esam piedzīvojušas dziedināšanu no grēka nāvējoša, postoša, iztukšojoša, uzbrūkoša, paralizējoša, apmelojoša! Paldies, ka to Kristus dēļ esam saņēmušas tajā dienā, kad Viņš teica: Tavi grēki Tev ir piedoti. Pilnībā. Visi.. Un Viņa žēlastība ir pietiekama, lai turpinātu mūs dziedināt, atjaunot, piepildīt, aizsargāt, atbrīvot un attaisnot KATRU DIENU!

36 6. STĀSTS APŽĒLOŠANAS STĀSTS Grēcinieces stāsts Sods, ko atcēlusi žēlastība Rakstu vieta: Jāņa ev. 8:3-11 Kāda grēciniece, laulības pārkāpēja tiek atvesta pie Jēzus. Viņas sastapšanās ar Jēzu notiek pret viņas pašas gribu, Bībelē nevaram atrast liecības, ka sieviete pati būtu jebkad meklējusi Jēzu, vai ka būtu Jēzus sekotāja. Sieviete negaida brīnumus viņa netic apžēlošanai un piedošanai. Viņa zina, ka grēks ir bijis pārāk liels, tā alga pēc bauslības, rakstītā likuma, ir nāve, publiska nomētāšana ar akmeņiem (lai visi redz, kāds ir bijis grēks, kura dēļ viņa tiek sodīta!). Rakstu mācītājiem un farizejiem ir fakti grēks ir atklāts, soda mērs zināms, bet iegūt apstiprinājumu no Jēzus varētu būt noderīgi. Zinot, ka Viņš ir Templī, paņēmuši savas taisnības un Rakstu zināšanu trofeju grēcinieci, reliģiskie vadītāji dodas pie Jēzus. Jēzus neatbild uz viņu jautājumu, bet jautā vienkāršu jautājumu pašiem apsūdzētājiem, pārfrāzējot tas skan personiski vai Tu nekad dzīvē neesi grēkojis? Un pēc kāda laika vairs nav neviena, kas ir bez grēka; neviena, kam būtu vara un iemesls apsūdzēt, tiesāt un sodīt sievieti, tādu pašu grēcinieci kā ikviens cilvēks. Sieviete paliek viena ar Jēzu. Un Jēzus parāda žēlastību, atlaižot sievieti ar mieru Arī Es tevi nepazudinu; ej un negrēko vairs!! - Šis žēlastības stāsts ir cerību nesošs ne tikai lielajai grēciniecei, bet arī paštaisnajiem apsūdzētājiem. Tāda ir Kristus žēlastība, kas piedod gan grēku, ko varam nosaukt vārdā ieraugot otrā, gan to, ko negribam ieraudzīt sevī paštaisnību, tiesneša lomas uzņemšanos, nereti soda izpildi Dieva vietā. Kādas ir Tavas pārdomas pēc izlasītā? - Kad kā grēcinieces sastapāmies ar Kristu, mums bija vajadzīga glābjošā žēlastība. Mums nepietika ar žēlsirdīgi pastieptu roku, kad bijām pakritušas... Mums vajadzēja žēlastību, kas spētu piedot neticību, aplami dzīvoto dzīvi un dotu spēku jaunai dzīvei atkarībā no Dieva ne tikai piecelties no kritiena, bet cerību ejot uz priekšu attaisnotām un atjaunotām. Kāda žēlastība Tev ir vajadzīga Tavā ikdienā šodien? Kas ir Tavs grēks, kuru Tu nespēj pamest?

37 Vai ir kas tāds, kas Tevi joprojām apsūdz? Kas tāds, kas neļauj iet uz priekšu, jo atgādina, cik Tu esi liela grēciniece necienīga saņemt piedošanu, necienīga dzīvot dzīvi pēc grēka. - Ko Tev šodien nozīmē tas, ka Jēzus saka: Tev ir piedots!? Un vai Tu tici, ka lūdzot Jēzum: Kungs, piedod!, Viņš atbild Tev ir piedots!? - Ir kāda vieta, kurā vēlamies būt tad, kad grēks ir sanaidojis, salauzis, izpostījis, apmelojis, ievainojis, darījis neveselu, nespēcīgu, nogurušu. Ir kāda žēlastības vieta, kurā bez Kristus, Kurš raksta smiltīs nenosoda un nepazudina, ir arī cilvēki. Cilvēki, kas imitē Kristu. Kāda ir Tava žēlastības parādīšanas pieredze mājas grupā/draudzē? - Kā Tu pati izdzīvo Dieva žēlastību, kas ir pārāka par grēku, tiesu un sodu, esot kopienā ģimenē, darba kolektīvā, draudzē? Kāda ir šādas dzīves cena un ieguvumi? - Pasludināt žēlastību. Parādīt žēlastību. Dzīvot žēlastībā. Būt apžēlotai grēciniecei. Kā tas parādās Tavā ikdienā, attiecībās ar citiem cilvēkiem? Kādas ir izmaiņas, ko var atnest tikai un vienīgi žēlastība? - Izdzīvot žēlastību prasa ne tikai pieņemt to, ka Kristus izglābj mani no stāvokļa nāvei nolemta grēciniece, bet arī ticēt, ka mans jaunais stāvoklis ir pilnībā attaisnota grēciniece, un vēl vairāk ļauties, lai Kristus turpina katru dienu mani pārvērst Savā līdzībā. Kāds ir Tavs žēlastības stāsts? Rakstu mācītāji un farizeji dodas pie Jēzus, gribēdami uzzināt, kādu sodu Viņš iesaka šai sievietei, kā Viņš pildīs bauslībā uzrakstīto, kā Viņš sodīs grēcinieci par viņas nodarījumu? Jēzus nerunā, bet raksta smiltīs. Rakstu mācītāji un farizeji turpina Jēzum jautāt Viņa viedokli. Viņi neprasa Viņa rīcību, tikai grib dzirdēt viedokli. Mēs nezinām, kas bija tas, ko Jēzus rakstīja smiltīs uzrakstītais nekad nekur neparādījās. Tas bija smiltīs uz brīdi. Arī šodien Jēzus turpina rakstīt smiltīs, lai, pārāka par visu rakstīto un cilvēku taisnības pieprasīto, būtu žēlastība nepelnīta piedošana, apbrīnojama attaisnošana un dzīve, kas var turpināties bez apsūdzošās pagātnes.

38 7. STĀSTS DZĪVĪBAS STĀSTS Ievas stāsts Atgriežoties pie Dzīvības koka Rakstu vieta: 1. Mozus gr. 1-5:5, 1. Timotejam 2:13-15, Romiešiem 5:12 Ieva PIRMĀ (lasīt populārākā) Bībeles sieviete. Viņa nes sevī Dieva tēlu un līdzību. Viņas radīšanas mērķis ir būt blakus vīrietim, pasargāt viņu no viendarīšanas un vientulības. Viņas dzīves līnijā ir ierakstīts, ka viņa palīdzēs (lasīt novērsīs nelaimi, neizdošanos, nogurumu); ka viņas intuīcija, gudrība būs tā, kas palīdzēs vīrietim izdarīt vairāk labāk pārvaldīt to, kas viņam uzticēts, labāk par visu rūpēties. Sievietes aicinājums ir skaidrs. Bet Ieva, Sātana uzrunāta, kamēr Ādams nav viņas tuvumā, turpina klausīties viltīgajā apmelotājā. (Ir dažādi viedokļi gan, ka Ādams bija blakus, gan, ka atstājis Ievu vienu, bet tā kā viņa rīcība raksturojama viņš NEKO nedarīja, ļauj pieņemt, ka, ja pat viņš fiziski bija Ievas tuvumā, viņš reāli savā būtībā bija atstājis viņu vienu.) Sieviete iesaistās diskusijās, līdz sāk apšaubīt patiesību un piedzīvo divas lielākās vilšanās. Viņa, paļaujoties uz sevi un vīrieti, ne vien zaudē visu, bet pēc likuma saņem bargu, neizpērkamu un neatceļamu mūžīgu sodu... Izmisuma pilnākā daudzpunkte, ja ne Dieva žēlastība, kas ir neaptverami lielāka par zaudēto un kuras varā ir atcelt sodu ar piedošanu! Dievs sievietei dod otro iespēju paļauties uz Viņu! Un vairs nevilties, vairs nezaudēt! - Radītājs un Visums. Kas Tevi Radīšanas stāstā pārsteidz? Kādi jautājumi rodas? Kā tas, ka Dievs ir absolūts Radītājs, ietekmē Tavu šodienu? Un vai ietekmē? - Izlasi Jesajas 43: Dievs ir pilnīgs Viņam absolūti ar Sevi pietiek. Bet Viņš, kura vārds ir tik svēts, ka pilni bijības cilvēki pat to neizrunāja, rada Tevi. Un rada Tevi Sev Savam godam! Ko Tev nozīmē dzīvot savu dzīvi Radītāja godam? - Kur Tu savā ikdienā piedzīvo un saproti to, ka Tu esi radīta pēc Dieva tēla (kā ikona) un līdzības? Kur Tevī ir tie logi *, kas parāda Dievu un Viņa valstību citiem? *Pēc senajām tradīcijām ikona nozīmē logs uz debesīm; uz mūžību; uz dievišķo - Palīgs vīrietim mūsdienās. Ko Tev kā sievietei nozīmē būt par palīgu vīrietim? Un vai Tevī ir vēlme palīdzēt, vai arī Tu esi aicināta būt par vīrieša palīgu saredzi ne tikai radīšanas svētību, bet arī grēka lāstu negribu un nevajag. Kādi ir izaicinājumi un kādas vilšanās?

39 - Kāds ir mans soda mantojums, kas nāk no Ievas grēka? Kā es to izjūtu savā dzimtas līnijā, savā dzīvē, un tajā, ko redzu apkārt? Pārdomā arī citas grēka ietekmes Čūskas lāsts (Par pievilšanu saņemts mūžīgs sods, neatceļama nāve. Sātans gan uz trim dienām ieliks Jēzu kapā un nāves valstībā, bet pilnīga dzīvības uzvara sadragās Sātana galvu. Sātans vēl agonijā dzeļ un ievaino, bet Viņa liktenis jau ir izšķirts.), Zemes lāsts (cilvēkiem būs smagi jāstrādā, lai no tās ko saņemtu, ne tikai pārraugoši jārūpējas), Vīrieša sods ( smagi strādāt, lai dienu no dienas remdētu izsalkumu), Sievietes sods (dzemdību sāpes un upuris bērnu labā, sarežģītas attiecības ar vīrieti - nereti jāpiedzīvo sāpes un vilšanās dēļ vīrieša egoisma, varaskāres un rupjības -, nepārvaramas bailes no atraidījuma) - Kā no Dzīvās, kas rada, esmu kļuvusi par to, kas neuzticas; kas skauž; kas meklē vien savu labumu; kas šķeļ; kas krāj rūgtumu; kas tenko, aprunā un apmelo; kas nes sevī aizvainojumu, dusmas, nepiedošanu; kas, aizsedzot seju un sirdi, dzīvo kaunā par sevi kā sievieti, savām domām un savu augumu? Kur šodien sākas aizliegtā augļa uzlūkošana? - Sātans joprojām melo, dod iemeslus šaubīties! Bet viņa meliem iepretī stāv Dieva patiesība. Un Dievs man Viņa radītajai un mīlētajai, liek apzināties, ka es esmu VĒRTĪGA, ka es esmu AICINĀTA pēc Viņa nodoma, un, ka es esmu SKAISTA. Kas ir mani trīs priekšstati par sevi, kas ir sakropļoti? Kas ir manas šaubas, kauns un bailes? Vai man vajag, lai Radītājs man atgādinātu: TU esi VĒRTĪGA, pēc MANA nodoma AICINĀTA un SKAISTA!? - Kā Tu pastāstītu Ievas stāstu šodienas sievietei, kura meklē piepildījumu, atzinību, vērtību un jēgu savai dzīvei un, kurai vien ir attāla nojausma par Dārzu? Kur meklēt Dzīvības koku šodienas pasaulē? Un kā ienākt mūsdienu Dārzā draudzē, kur Dievs ir klātesošs kā Ēdenes laikos? Mēs, sievietes, dzīvojam Ievas stāstā. Esam Dieva mīlestībā mērķtiecīgi radītas un Sātana kaislīgi ienīstas pieviltas un nomaldījušās... Bet Sātana punktu mūsu stāstam dzēš Dieva žēlastība. Viņā esam atrastas un attaisnotas. Un mūsu dzīves stāsts ir žēlastības vēstījums, ko nest citiem... Viņš meklē! Viņš atrod! VIŅŠ!

40 GRĀMATZĪMES Esam izveidojušas sešu veidu grāmatzīmes dāvanas, ko pasniegt sievietēm! PDF failu ar visiem grāmatzīmju veidiem var lejupielādēt - Grāmatzīmju veidi: (ja lasi šo materiālu kā e-grāmatu (PDF), uzklikšķinot uz grāmatzīmes, konkrētais veids sešas vienādas grāmatzīmes uz vienas A4 lapas lejupielādēsies Tavā datorā) Visas sešas grāmatzīmes uz vienas A4 lapas var lejupielādēt uzklikšķinot šeit!

41 Grāmatzīmes izmērs: Grāmatzīmēm un grāmatas vākam izmantoti fotoattēli no

42

43

44

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini

*Pareizā atbilde un pareizo atbilžu daudzums procentos zaļā krāsā. 3. klase 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazini 1. Ja Tu esi sadraudzējies un vēlies satikties ar kādu, ar ko esi iepazinies internetā, bet dzīvē nekad neesi saticis, kā visdrošāk būtu rīkoties?: Pareizas atbildes: 6728 no 8404 1) Tikties publiskā vietā.

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 E.Petručeņa POZITĪVA BĒRNA AUDZINĀŠANA Psihologa un vecāku sadarbības ceļi... Robežas bērna audzināšanā. Pirms es apprecējos man bija sešas teorijas par bērnu audzināšanu, tagad man ir seši bērni un nevienas

Sīkāk

4. TĒMA JŪLIJS ŽĒLASTĪBA UN TAISNĪBA PSALMOS UN SAKĀMVĀRDOS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps 9:7 9, 13 20; Ps 82; Ps 101; Ps 146; Sp

4. TĒMA JŪLIJS ŽĒLASTĪBA UN TAISNĪBA PSALMOS UN SAKĀMVĀRDOS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps 9:7 9, 13 20; Ps 82; Ps 101; Ps 146; Sp 4. TĒMA 20. 26. JŪLIJS ŽĒLASTĪBA UN TAISNĪBA PSALMOS UN SAKĀMVĀRDOS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps 9:7 9, 13 20; Ps 82; Ps 101; Ps 146; Spam 10:4; Spam 13:23, 25; 30:7 9. ATMIŅAS PANTS: Spriediet

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Komunikācijas veidi un tās kritēriji transpersonālā vidē Profesore Agita Ābele Komunikācijas īpatnības dažādās vidēs Profesionālās darbības vide Sociālo vienaudžu vide Masu mēdiju vide Etiķete Etiķete

Sīkāk

7. TĒMA MAIJS MATEJA 24. UN 25. NODAĻA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Mat. 24:1 25, Atkl. 13:11 17, Mat. 7:24 27, Lūk. 21:20, Mat. 25

7. TĒMA MAIJS MATEJA 24. UN 25. NODAĻA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Mat. 24:1 25, Atkl. 13:11 17, Mat. 7:24 27, Lūk. 21:20, Mat. 25 7. TĒMA 12. 18. MAIJS MATEJA 24. UN 25. NODAĻA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Mat. 24:1 25, Atkl. 13:11 17, Mat. 7:24 27, Lūk. 21:20, Mat. 25:1 30. ATMIŅAS PANTS: Jo celsies viltus kristi un viltus

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 BIZNESA LABORATORIJA Piektdiena, 24.oktobris, plkst.15:05 Mums dzīvē nepieciešama ne tikai veiksme un zināšanas, bet arī iespēja veikt izvēles, izmēģināt un iespējas kļūdīties. Un šķiet, reti kura auditorija

Sīkāk

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība

Uzņēmīgums un uzņēmējdarbība Atbalsta pasākumi jaunajiem uzņēmējiem Kas ir uzņēmējs? Uzņēmējs ir uzņēmuma īpašnieks, kurš, uzņemoties riskus un atbildību, cenšas gūt peļņu. Biznesa ideju var realizēt tikai tad, ja ir uzņēmējs cilvēks

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - RTU_Karjeras_dienas_CV_Mar2012 [Compatibility Mode] DARBA MEKLĒŠANAS ABC 1. Iepazīstamies 2. Informācija (un, cerams, diskusija) par: o CV izstrādes principi; o Ko rakstīt CV, ja nav darba pieredzes; o Efektīvs pieteikums (motivācijas vēstule); o Pieteikumu

Sīkāk

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt

Microsoft PowerPoint - 10 sesija kampana.ppt Kas ir komunikāciju kampaņa? Case Study Jauns cilvēks ienāk kafejnīcā un pie galdiņa pamana jauku vientuļi sēdošu meiteni. Ko darīt? Ķerties vērsim pie ragiem, lieki nedomājot? Tas var būt kļūdaini. Taču

Sīkāk

Programma LOVE NOW M

Programma LOVE NOW M Programmas autore: Dace Pavloviča Ievads "Love Now" programmai Tikai EJOT un DAROT, vari mainīt to, ko vēlies mainīt. Un ja darīsi kā vienmēr - nonāksi tur, kur vienmēr. Dari savādāk. Sev Par Labu. Un

Sīkāk

Ko mēs vēlētos, lai speciālisti zinātu par bērnu ar AST uzvedības problēmām?

Ko mēs vēlētos, lai speciālisti zinātu par bērnu ar AST uzvedības problēmām? Problēmizraisoša uzvedība. Cēloņsakarību meklējumos 2018.gada 13.novembrī Līga Bērziņa Latvijas Autisma apvienība Stāsts nr 1 Ir bērni, kuri nonāk izglītības iestādēs, nezinot: kas ir droša distance, kas

Sīkāk

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d

Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās d Kā noteikt savu konstitucionālo tipu-tests. Katram cilvēkam ir sava unikālā došu (konstitucionālā) harmonija. Visbiežāk harmoniju izjauc dominējošās došas pastiprināšanās. Ja jūs varēsiet noteikt cilvēka

Sīkāk

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu.

Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Liepājas pils.10.vsk. 9.c klases skolnieki Elvis Beldavs,Deniss Ļitviņuks,Rihards Rusānovs. Drošs ceļš uz skolu. Ievads. Sveicināti. Mēs piedalamies šajā projektā, lai parādītu mūsu drošo ceļu uz skolu.

Sīkāk

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv

Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārv Aprūpe un atbalsts, ja domājams, ka kāds pavada pēdējās savas dzīves dienas Informācija, lai palīdzētu Jums izprast, kas parasti notiek un kā mēs pārvaldām aprūpi, ja uzskatāms, ka kāds pavada savas dzīves

Sīkāk

grand-media-buklets-final higher prices

grand-media-buklets-final higher prices capture the moment in film iemūžini mirkli ar video Kāzas ir brīnumjauks, satraucošs un neaizmirstams dzīves notikums. Šī ir diena, kad likteņus mij divas mīlošas sirdis. Ir svarīgi, lai tā tiktu iemūžināta

Sīkāk

2. TĒMA JANVĀRIS STARP LUKTURIEM Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 1:9 18, Apd 7:54 60, Mt 12:8, 2Moz 20:11, Dan 10:5, 6, Atkl 1:20,

2. TĒMA JANVĀRIS STARP LUKTURIEM Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 1:9 18, Apd 7:54 60, Mt 12:8, 2Moz 20:11, Dan 10:5, 6, Atkl 1:20, 2. TĒMA 5. 11. JANVĀRIS STARP LUKTURIEM Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 1:9 18, Apd 7:54 60, Mt 12:8, 2Moz 20:11, Dan 10:5, 6, Atkl 1:20, Atkl 2:1 7. ATMIŅAS PANTS: Kam ausis, lai dzird, ko

Sīkāk

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4

Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits no 459 ir no 4 Atpūta pie Sarkanās jūras Izraēlas Eilatas kūrortā Brauciena datums Cena Brīvo vietu skaits 29.10.2017-05.11.2017 no 459 ir 05.11.2017-12.11.2017 no 459 ir 12.11.2017-19.11.2017 no 459 ir 19.11.2017-26.11.2017

Sīkāk

Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju

Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju Ievads par privātumu Dalībnieki izpētīs savu attieksmi pret privātumu, kā arī privātuma nozīmi savā dzīvē. Dalībnieki izvērtēs, kāda veida informāciju viņi nepubliskotu, kā arī aplūkos situācijas, kad

Sīkāk

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē

Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē Dārzā Lidijas Edenas teksts Andras Otto ilustrācijas Zaķis skatās lielām, brūnām acīm. Ko tu redzi, zaķīt? Skaties, re, kur māmiņas puķu dārzs! Nē, nē, zaķīt! Māmiņas puķes nevar ēst! Zaķis lēkā mūsu dārzā.

Sīkāk

AIC-9gadi-plakāti

AIC-9gadi-plakāti Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram 9 GADI Viena no Saeimas darba prioritātēm ir dialogs ar sabiedrību un iedzīvotāju iesaistīšana likumu pieņemšanas procesā Lai veicinātu sabiedrības izpratni

Sīkāk

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt saulains, līt lietus vai snigt sniegs, pūst stiprs vējš

Sīkāk

PĒRS GRUNNANS MĪLESTĪBA, PATIESĪBA, UN ŽĒLASTĪBA KĀDS IR DIEVS? Neredzamais Dievs ir ļāvis mums Sevi iepazīt caur Bībeli un Jēzu Kristu. Mēs nekad pa

PĒRS GRUNNANS MĪLESTĪBA, PATIESĪBA, UN ŽĒLASTĪBA KĀDS IR DIEVS? Neredzamais Dievs ir ļāvis mums Sevi iepazīt caur Bībeli un Jēzu Kristu. Mēs nekad pa KĀDS IR DIEVS? Neredzamais Dievs ir ļāvis mums Sevi iepazīt caur Bībeli un Jēzu Kristu. Mēs nekad pa īstam nespēsim izprast Viņa varenumu. Kas ir Tā Kunga Garam noteicis tā apjomu? (Jes. 40:13). Dieva

Sīkāk

# Aicinati paklausibai

# Aicinati paklausibai SAUCEINS UZ PAKLAUSĪBU "Kas no jums ir bez grēka " # 226 Reimars A.C.Šulcs Tiesāt vai netiesāt "Netiesājiet, lai jūs netopat tiesāti" (Mat. 7:1) Kalna sprediķī, Jēzus teica: "Netiesājiet, lai jūs netopat

Sīkāk

Es esmu vadītājs –> es esmu profesionāls vadītājs

Es esmu vadītājs –>  es esmu profesionāls vadītājs BRABANTIA LATVIA DARBINIEKU IEKŠĒJĀ MĀCĪBU UN ATTĪSTĪBAS SISTĒMA EVA NOLENDORFA 2019 MĒS ESAM DAĻA NO RISINĀJUMA, NEVIS DAĻA NO PROBLĒMAS SPĒJ SASNIEGT 112 KM/H Attīstības programmas vai sistēmas ieviešana

Sīkāk

Slide 1

Slide 1 Prezentācija: Runas taktika Notikums: Latvijas Studentu apvienības Senatoru seminārs 2011. gada 22. janvārī Zināšanas brīvība saruna Mijiedarbības māksla Sarunas laikā Notiek izmaiņas Izdomā no kā atteiksies

Sīkāk

Pielikums

Pielikums Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs (Pielikums MK 17.12.2013. noteikumu Nr.1491 redakcijā) BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2013. GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

SAUCIENS UZ PAKLAUSIBU

SAUCIENS UZ PAKLAUSIBU SAUCEINS UZ PAKLAUSĪBU Tu vari sekot drūmiem, nolemtiem sludinātājiem jeb arī pievienoties grupai, kas lūdz pēc atmodas. Reimars A.C.Šulcs VAI BŪS ATMODA VISĀ PASAULĒ? #216 Ak, kaut Tu pāršķeltu debesis

Sīkāk

Reliģiskā un racionālā domāšanas ceļa izvēles modelis

Reliģiskā un racionālā domāšanas ceļa izvēles modelis Reliģiskā jeb racionālā domāšanas ceļa izvēles modelis. Aigars Atvars, Biomehānikas un fizikālo pētījumu institūts, Rēzekne, Maskavas iela 22-1, LV-4604 Baznīcās parasti māca, ka pirms problēmas risināšanas

Sīkāk

LU 68 Fizikas sekcija DocBook

LU 68 Fizikas sekcija DocBook Vispārizglītojošās e-fizikas materiālu augstas kvalitātes noformējuma izstrāde, izmantojot DocBook un LaTeX tehnoloģijas Arnis Voitkāns LU 68. konferences Fizikas didaktikas sekcija 5.02.2010. Kas ir augstas

Sīkāk

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2011. GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Konference Starpdisciplinaritāte, radošums un uzņēmība mūsdienu izglītības aktualitātes, 2014. gada 29. oktobris ESF projekts Atbalsts izglītības pētījumiem 2011/0011/1DP/1.2.2.3.2/11/IPIA/VIAA/001 Pētījums

Sīkāk

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 1002 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta a

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 1002 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta a Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV 12 BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 214. GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Pasta adrese P Ā R G A U J A S NOVADA BĀRIŅTIESA Pagastmāja,

Sīkāk

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies

Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies Daugavpils 13.pirmsskolas iestādes APU Vieta Drošība Atbildība Cieņa Sporta zālē Pastaiga ārpus iestades teritorijas. Ekskursijā Guļamistābā Klausies un izpildi skolotāja norādījumu Sporta inventāru izmanto

Sīkāk

Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009

Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009 Alkohola lietošanas ietekme uz latviešu dabisko pieaugumu Biedrība «Latvietis» Rīga 2009 Satura rādītājs Anotācija...3 Projekta mērķi...3 1. Statistikas dati...3 2. Informācijas analize...7 2.1. Alkohola

Sīkāk

Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā

Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā 2013 Iedzīvotāju viedoklis par teledarba attīstības iespējām Latvijā Aptaujas rezultāti Aptauja daļēji finansēta Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā INTERREG IVC programmas projekta Micropol

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Eiropas Savienības programma JAUNATNE DARBĪBĀ 2007.gada 01.janvāris 2013.gada 31.decembris v/a Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra jauniešu neformālā izglītība JSPA darbības virzieni ES programma

Sīkāk

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att

Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Tēma: Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Latviešu valoda: Runāšana: Rodas cieņa pret latviešu valodu. Att Klase: 1. klase Mēnesis: septembris Skola, krāsu nosaukumi Mana skola un ģimene Rodas cieņa pret latviešu valodu. Attīstas skaidra izruna. Uzsver vārdus un zilbes pareizi. Izrunā pareizi gaŗos un īsos

Sīkāk

Rise & Tell

Rise & Tell E-pasta mārketings ir tikai rīks. Tas ir visefektīvākais digitālā mārketinga un pārdošanas rīks. Precīzāk 1:43 EUR atdeve. Bet... Tas ir vienkārši instruments nevis burvju nūjiņa. Rezultāti būs, ja to

Sīkāk

6. TĒMA MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm

6. TĒMA MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm 6. TĒMA 4. 10. MAIJS ĶĒNIŠĶĪGĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Dziesmu dziesma; 1Moz 2:7; 1kor 7:3 5; Jņ 17:3; 1Jņ 1:9; Rm 1:24 27; Gal 5:24. ATMIŅAS PANTS: Liec mani kā zīmogu

Sīkāk

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb

Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rīb Rīgas dimdinātājs Līvijas Leimanes teksts Andras Otto ilustrācijas Kādam mazam puikam tika uzdāvinātas bungas un bundzinieka apģērbs. Bungas skaļi rībēja. Apģērbs saulē mirdzēja. Puika gāja pa ielu, bungas

Sīkāk

suvenīru katalogs

suvenīru katalogs SUVENĪRU KATALOGS DOD IESPĒJU CITĀDĀKĀM DĀVANĀM! KĀPĒC DOT PRIEKŠROKU MŪSU PIEDĀVĀJUMAM? ORIĢINĀLI UN CITĀDI! PALIEC VĒL ILGI SAŅĒMĒJA PRĀTĀ! RADĪTS TEPAT LATVIJĀ! Ienes pārmaiņas uzņēmumā ar oriģinālām

Sīkāk

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš

Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par bāriņtiesas ikgadējā pārskata veidlapas paraugu un pārskata veidlapas paraugu un pārskata iesniegš Pielikums Ministru kabineta 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.763 Valsts statistikas pārskata paraugs Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2012.GADĀ Bāriņtiesas

Sīkāk

6. TĒMA FEBRUĀRIS DIEVA APZĪMOGOTIE ĻAUDIS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 7; 2Pēt 3:9 14, 5Moz 8:11 17; Atkl 14:4, 5, 12; Atkl 17:

6. TĒMA FEBRUĀRIS DIEVA APZĪMOGOTIE ĻAUDIS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 7; 2Pēt 3:9 14, 5Moz 8:11 17; Atkl 14:4, 5, 12; Atkl 17: 6. TĒMA 2. 8. FEBRUĀRIS DIEVA APZĪMOGOTIE ĻAUDIS Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Atkl 7; 2Pēt 3:9 14, 5Moz 8:11 17; Atkl 14:4, 5, 12; Atkl 17:5; Rom 3:19 24. 40 ATMIŅAS PANTS: Šie ir tie, kas nāk

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja Dzīvo patstāvīgi un veselīgi Apzinās sevi, savas vēlmes un intereses, Spēj dzīvot patstāvīgi, saskaņā ar savām vērtībām, Saglabā un nostiprina savas garīgās

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Droša darba vide kā uzņēmuma vērtība Rūta Lūse 2015.23.10. Kā jūs jūtaties un ko jūs domājat, kad esat negadījuma aculiecinieks, lasāt vai skatāties par negadījumiem TV? Kādi līdzīgi notikumi varētu atgadīties

Sīkāk

A.Broks Studiju kursa DOMĀŠANAS SISTEMOLOĢIJA nodarbību shematiskie konspekti DS - PRIEKŠVĀRDS

A.Broks Studiju kursa DOMĀŠANAS SISTEMOLOĢIJA nodarbību shematiskie konspekti DS - PRIEKŠVĀRDS DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 1 DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 2 DS - PRIEKŠVĀRDS 2012-13 3 Komentāri par studiju kursa b ū t ī b u un s ū t ī b u Būtība veicot sistēmiskās domāšanas kā domāšanas sistēmiskuma apzināšanu,

Sīkāk

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 28./29. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu grupai tiek iekļauts algebras, ģeometrijas, kombinatorikas

Sīkāk

Baltic Retail Forum 2019 Baltic Retail Forum 2019 konference mazumtirdzniecības uzņēmumu vadītājiem. Pasākumā tiks meklētas atbildes uz dažādiem jautā

Baltic Retail Forum 2019 Baltic Retail Forum 2019 konference mazumtirdzniecības uzņēmumu vadītājiem. Pasākumā tiks meklētas atbildes uz dažādiem jautā Baltic Retail Forum 2019 Baltic Retail Forum 2019 konference mazumtirdzniecības uzņēmumu vadītājiem. Pasākumā tiks meklētas atbildes uz dažādiem jautājumiem, tiks apskatīta pastāvīgā tehnoloģiju attīstība

Sīkāk

XV nodaļa: Evaņģēlijs ir spēks (Rom 1:16) [b] Šajā nodaļā: Vai Bībeles liecība ir uzticama - Bībele salīdzinājumā ar citām svētajām grāmatām - Kurš Di

XV nodaļa: Evaņģēlijs ir spēks (Rom 1:16) [b] Šajā nodaļā: Vai Bībeles liecība ir uzticama - Bībele salīdzinājumā ar citām svētajām grāmatām - Kurš Di XV nodaļa: Evaņģēlijs ir spēks (Rom 1:16) [b] Šajā nodaļā: Vai Bībeles liecība ir uzticama - Bībele salīdzinājumā ar citām svētajām grāmatām - Kurš Dievs darbojās mūsu pasaulē - Ko Dievs un ko Bībele dara

Sīkāk

AUGSTĀKĀ PREZIDIJA VĒSTĪJUMS, GADA MAIJS Tempļa svētības Apmeklējot templi, mēs varam iegūt jaunu garīguma pakāpi un miera sajūtu. Mani mīļie br

AUGSTĀKĀ PREZIDIJA VĒSTĪJUMS, GADA MAIJS Tempļa svētības Apmeklējot templi, mēs varam iegūt jaunu garīguma pakāpi un miera sajūtu. Mani mīļie br AUGSTĀKĀ PREZIDIJA VĒSTĪJUMS, 2015. GADA MAIJS Tempļa svētības Apmeklējot templi, mēs varam iegūt jaunu garīguma pakāpi un miera sajūtu. Mani mīļie brāļi un māsas, cik pateicīgs es esmu, ka šajā skaistajā

Sīkāk

3. TĒMA JANVĀRIS DIEVS VAI NAUDA? Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps. 33:6-9; Mat. 19:16-22; 1. Pēt. 1:18; Ebr. 2:14, 15; 2. Moz. 9:14

3. TĒMA JANVĀRIS DIEVS VAI NAUDA? Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps. 33:6-9; Mat. 19:16-22; 1. Pēt. 1:18; Ebr. 2:14, 15; 2. Moz. 9:14 3. TĒMA 13. 19. JANVĀRIS DIEVS VAI NAUDA? Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Ps. 33:6-9; Mat. 19:16-22; 1. Pēt. 1:18; Ebr. 2:14, 15; 2. Moz. 9:14; Ps. 50:10. ATMIŅAS PANTS: Tādēļ arī Dievs viņu paaugstināja

Sīkāk

Masu plānošanas pamati. Tēma 6

Masu plānošanas pamati. Tēma 6 Tēma #6 MEDIJU PLĀNOŠANAS PROCESS. Konstantīns Kuzikovs RISEBAA 2015 Sākotnējo datu izpēte Mediju plānošanas uzdevumu un mērķu formulēšana Mediju plāna izstrāde Brīfs/ galvenās veicamā darba vadlīnijas

Sīkāk

Paļaujieties uz Dievu, tad ejiet un dariet Prezidents Henrijs B. Airings pirmais padomnieks Augstākajā Prezidijā gada pusgada Vispārējā konferen

Paļaujieties uz Dievu, tad ejiet un dariet Prezidents Henrijs B. Airings pirmais padomnieks Augstākajā Prezidijā gada pusgada Vispārējā konferen Paļaujieties uz Dievu, tad ejiet un dariet Prezidents Henrijs B. Airings pirmais padomnieks Augstākajā Prezidijā 2010. gada pusgada Vispārējā konference Svētdienas rīta sesija, 2010. gada 3. oktobrī Jūs

Sīkāk

Amigo_Darba-lapas_skolotajiem_1

Amigo_Darba-lapas_skolotajiem_1 TELEFONS UN TĀ FUNKCIJAS Nodarbība 40 min Stundas mērķis (skolēna sasniedzamais rezultāts): 1. ZINU, kāpēc nepieciešams telefons un kādas darbības ar to var veikt; 2. PROTU nosaukt, kas jāievēro, lai telefons

Sīkāk

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail:

NAOS, SIA Zemitānu iela 2b, Rīga, LV 1012, Latvija Tālrunis/phone: , Fakss/Fax: E pasts/e mail: Grand Rose Spa Hotel /www.grandrose.ee/ Pagājušā gada decembrī savas durvis Kuresāres centrā vēra jauna, ekskluzīva 130 vietīga Grand Rose SPA viesnīca ar luksusa SPA un pirts kompleksu Rosaarium. Pēc

Sīkāk

Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī or

Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī or Telpu Orientēšanās - Siguldas Sporta Centrs - 2018. gada 2. aprīlis Nolikums Telpu Orientēšanās sacensības Siguldas Spota Centrā 2018.gada 2.aprīlī organizē biedrība Siguldas Maratona Klubs / Siguldas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Pamācība Erasmus+ rīki Kursu katalogs Mobilitātes iespējas Stratēģiskās partnerības www.schooleducationgateway.eu Vispārēja informācija Šī ir pamācība, kas palīdzēs izmantot School Education Gateway vietnes

Sīkāk

questionnaire_for_the_module_2011_Latvia_LV

questionnaire_for_the_module_2011_Latvia_LV LATVIJAS REPUBLIKAS CENTRĀLĀ STATISTIKAS PĀRVALDE Lāčplēša iela 1, Rīga, LV-1301, fakss: 67366658, www.csb.gov.lv PERSONU AR ILGSTOŠĀM VESELĪBAS PROBLĒMĀM VAI DARBSPĒJAS IEROBEŽOJUMIEM NODARBINĀTĪBA Darbaspēka

Sīkāk

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12

Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Viss labs Daces Copeland teksts Andras Otto ilustrācijas Lietus līst. Lietus līst lielām, lēnām lāsēm. Labi, lai līst! Lietus ir labs. A1:12 Vabole lien. Vabole lien lēnām. Labi, lai lien! Vabole ir laba.

Sīkāk

LIKUMI.LV

LIKUMI.LV This document was reproduced from http://www.likumi.lv/doc.php?id=35629&from=off on 06/11/2012. Copyright belongs to VSIA "Latvijas Vēstnesis", and the document is freely available to view online. VSIA

Sīkāk

Microsoft Word - Papildmaterials.doc

Microsoft Word - Papildmaterials.doc SATURS DARBĪBAS AR DARBGRĀMATAS LAPĀM... 2 1.1. Pārvietošanās pa lapām...2 1.2. Lapas nosaukuma maiņa...3 1.3. Jaunas darblapas pievienošana...3 1.4. Lapas pārvietošana un dublēšana, lietojot peli...4

Sīkāk

Vai tiešām saruna ar sevi un savu bērnu ir kā risinājums konfliktiem, problēmām? Mediācijas (mediācija ir domstarpību risināšanas metode) nodarbībā, s

Vai tiešām saruna ar sevi un savu bērnu ir kā risinājums konfliktiem, problēmām? Mediācijas (mediācija ir domstarpību risināšanas metode) nodarbībā, s Vai tiešām saruna ar sevi un savu bērnu ir kā risinājums konfliktiem, problēmām? Mediācijas (mediācija ir domstarpību risināšanas metode) nodarbībā, seminārā tiek spēlēta spēle Cietuma kamera. Spēles mērķis

Sīkāk

VII nodaļa: Jaunās Derības izcelsme [b] Šajā nodaļā: Ko Vecā Derība vēstīja par Dieva nodomiem - Jēzus dzīve - Jēzus nāve - Apustuļu kalpošana - Apust

VII nodaļa: Jaunās Derības izcelsme [b] Šajā nodaļā: Ko Vecā Derība vēstīja par Dieva nodomiem - Jēzus dzīve - Jēzus nāve - Apustuļu kalpošana - Apust VII nodaļa: Jaunās Derības izcelsme [b] Šajā nodaļā: Ko Vecā Derība vēstīja par Dieva nodomiem - Jēzus dzīve - Jēzus nāve - Apustuļu kalpošana - Apustuļu liecība - Jaunās Derības sarakstīšana - Kas ir

Sīkāk

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š

Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst š Ūsas Autors nezināms Andras Otto ilustrācijas Kaķis savas ūsas izmanto, lai mērītu telpu vai attālumu. Tas ir sevišķi svarīgi, ja viņš mēģina ielīst šaurā vietā vai mazā caurumā. Ūsas viņam darbojas kā

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Apvienotais sociālo zinību un latviešu valodas un literatūras metodisko apvienību vadītāju informatīvais seminārs Ievads medijpratībā Sociālie mediji un digitālā pratība Dr.sc.comm. Līva Brice 21.augusts

Sīkāk

11

11 LR 12.Saeimas deputāts, profesors Kārlis Krēsliņš PĀRDOMAS UN KOMENTĀRI PAR BUDŽETU - 2016 22.08.2015. IEVADS. Budžeta veidošanas laikā, diskusijas bieži aiziet tikai par atsevišķām nozarēm. Pirms budžetu

Sīkāk

Latvijas Pilsoniska alianse

Latvijas Pilsoniska alianse Interešu aizstāvība lēmumu pieņemšanas procesā Rasma Pīpiķe, direktore Latvijas Pilsoniskā alianse Inta Šimanska, politikas koordinatore Latvijas Pilsoniskā alianse Apmācību saturs Sabiedrību veido dažādas

Sīkāk

Dzemdes kakla skrīnings: kolposkopijas pārbaude Atjauninātās vadlīnijas

Dzemdes kakla skrīnings: kolposkopijas pārbaude Atjauninātās vadlīnijas Dzemdes kakla skrīnings: kolposkopijas pārbaude Atjauninātās vadlīnijas Page 2 Kāpēc man ir jādodas uz kolposkopijas klīniku? Jūs esat saņēmusi uzaicinājumu uz papildu apskati, jo dzemdes kakla skrīnings

Sīkāk

DR. MĀRTIŅŠ LUTERS MAZAIS KATEHISMS UN LIELAIS KATEHISMS Devītais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs iekārot sava tuvākā namu. Ko tas nozīmē? Mums

DR. MĀRTIŅŠ LUTERS MAZAIS KATEHISMS UN LIELAIS KATEHISMS Devītais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs iekārot sava tuvākā namu. Ko tas nozīmē? Mums Devītais bauslis [ Mazais Katehisms ] Tev nebūs iekārot sava tuvākā namu. Ko tas nozīmē? Mums būs Dievu bīties un mīlēt, ka ar viltu sava tuvākā mantojumu vai namu neizkrāpjam, nedz šķietami likumīgi to

Sīkāk

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen

Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimen Anita Palapa Liepājas Universitātes Studiju programmas Logopēdija 3. kursa studente Liepājas Katoļu pamatskolas praktikante Jautras spēles visai ģimenei, kas attīsta, pilnveido bērna lasītprasmi un rakstītprasmi,

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Liene Kubliņa liene.kublina@cvor.lv www.cvor.lv IT nozares attīstības iespējas ierobežota darba tirgus apstākļos Latvijas darba tirgus Ko dara Latvijas IT uzņēmumi Patiesie motivatori un jēgpilna komandas

Sīkāk

VII saruna Kādai būtu jābūt sievas attieksmei pret vīru? Guntars: Gribētu sākt šo sarunu aplūkojot kādu Rakstu vietu no Pāvila vēstules efeziešiem. Un

VII saruna Kādai būtu jābūt sievas attieksmei pret vīru? Guntars: Gribētu sākt šo sarunu aplūkojot kādu Rakstu vietu no Pāvila vēstules efeziešiem. Un VII saruna Kādai būtu jābūt sievas attieksmei pret vīru? Guntars: Gribētu sākt šo sarunu aplūkojot kādu Rakstu vietu no Pāvila vēstules efeziešiem. Un esiet paklausīgi cits citam Kristus bijībā. [Ef 5:21]

Sīkāk

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx

Microsoft Word _JauniesuAptauja_Jaunatnes_politikas_istenosanas_indekss_Anketas_GALAVersija.docx JAUNIEŠU APTAUJAS ANKETA Sveicināti! Aicinām Tevi piedalīties jauniešu aptaujā par Tavām ikdienas aktivitātēm! Aptaujas ilgums 0- minūtes. Lūdzu, sekojiet norādēm, uz kuriem jautājumiem jāatbild un cik

Sīkāk

Bērnu un ģimenes lietu ministrijai

Bērnu un ģimenes lietu ministrijai Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai BĀRIŅTIESAS PĀRSKATS PAR DARBU 2010. GADĀ Bāriņtiesas nosaukums Jelgavas novada bāriņtiesa Pasta adrese Pasta iela 37, Jelgava LV 3001 Bāriņtiesas priekšsēdētājs

Sīkāk

Lieta Nr Lietvedības Nr.K /13 Spriedums Latvijas Republikas vārdā Valmierā 2013.gada 11.oktobrī Valmieras rajona tiesa: tiesnesis A.

Lieta Nr Lietvedības Nr.K /13 Spriedums Latvijas Republikas vārdā Valmierā 2013.gada 11.oktobrī Valmieras rajona tiesa: tiesnesis A. Lieta Nr.11130007313 Lietvedības Nr.K39-0317/13 Spriedums Latvijas Republikas vārdā Valmierā 2013.gada 11.oktobrī Valmieras rajona tiesa: tiesnesis A.Melbergs ar tiesas sēdes sekretāri S.Stāmeri, piedaloties

Sīkāk

(Microsoft Word - Atskaite_Sic\356lij\342)

(Microsoft Word - Atskaite_Sic\356lij\342) Rudens klinšu kāpšanas treniņnometne Sicīlijā. Vasaras pagarināšanas nolūkā 8 LACAs pārstāvji no 15.-22. oktobrim devās uz saulaino Sicīliju, lai 6 dienas pilnveidotu savas prasmes klinšu kāpšanā, apskatītu

Sīkāk

Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas – saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA.

Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas – saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA. Pedagogu profesionālās pilnveides attīstības iespējas saturs, organizācija un mūsdienīga e-mācību vide TĀLĀKIZGLĪTĪBA. Liene Zeile Liene Millere Līga Matveja-Vlasova Aktualitātes pedagogu profesionālās

Sīkāk

B_Briede

B_Briede LLU pirmā kursa studentu pašvirzītās studijas LLU TF IMI prof. Baiba Briede Saturs Pašvirzīto studiju būtība Aktualitāte Pasaules ekonomikas foruma 2018 un Boloņas procesa kontekstā LLU 1. kursa studentu

Sīkāk

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc

Microsoft Word - ! SkG makets 4-5. nodala.doc 1. Ekonomikas priekšmets I variants Vārds Uzvārds Klase Punkti Datums Vērtējums 1. Apvelciet pareizās atbildes burtu (katram jautājumam ir tikai viena pareiza atbilde). (6 punkti) 1. Ražošanas iespēju

Sīkāk

13. TĒMA DECEMBRIS KRISTĪGA DZĪVE Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Rom nod. ATMIŅAS PANTS: Kādēļ tu tiesā savu brāli? Un kādēļ

13. TĒMA DECEMBRIS KRISTĪGA DZĪVE Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Rom nod. ATMIŅAS PANTS: Kādēļ tu tiesā savu brāli? Un kādēļ 13. TĒMA 23. 29. DECEMBRIS KRISTĪGA DZĪVE Sabata pēcpusdienai NEDĒĻAS PĒTĪJUMIEM: Rom. 14.-16. nod. ATMIŅAS PANTS: Kādēļ tu tiesā savu brāli? Un kādēļ tu noniecini savu brāli? Mums visiem būs jāstājas

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija Migrācija mūsdienu pasaulē Migrācija ir iedzīvotāju pārvietošanās vienas valsts teritorijā vai pārceļošana no vienas valsts uz citu valsti. 2000.gadā pasaulē bija 175 miljoni migrantu. 2013.gadā migrantu

Sīkāk

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī

Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attī Eiropas Jauniešu basketbola līgas (EJBL) sacensību nolikums 2018./ 2019. gada sezonā. 1. Mērķi un uzdevumi 1.1. Radīt vispusīgu bērnu un jauniešu attīstību. 1.2. Sekot līdzi augsta līmeņa basketbolistu

Sīkāk

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO

Izglitiba musdienigai lietpratibai ZO ZANE OLIŅA, mācību satura ieviešanas vadītāja, Skola2030 1 Projekta mērķis Aprobēt, pilnveidot, pēctecīgi ieviest vispārējās izglītības saturu un pieeju mācīšanai, kas skolēnos attīstītu dzīvei 21. gadsimtā

Sīkāk

Pārmērīgs līguma izpildes apgrūtinājums

Pārmērīgs līguma izpildes apgrūtinājums Pārmērīgs līguma izpildes apgrūtinājums Saturs: 1. Tēmas aktualitāte 2. Institūta būtība 3. Pārmērīgs līguma izpildes apgrūtinājums Latvijas civiltiesībās 4. Ideālās likuma redakcijas meklējumos 1 Tēmas

Sīkāk

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk?

Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? Kas mums izdodas un ko darīsim tālāk? 08.06.2016. Kā notiek aprobācijas pētījums? Pētījumos balstītu piemēru radīšana (research based design) Piemēru un modeļu izstrāde Teorētiskais pamatojums un modelis

Sīkāk

BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr , , fakss 67

BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr , , fakss 67 BABĪTES NOVADA PAŠVALDĪBAS DOME Reģ. Nr. 90000028870 Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107 tālr. 26120706, 67914650, fakss 67914435, e-pasts dome@babite.lv, www.babite.lv Babītes

Sīkāk

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī,

Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei gada 18. oktobrī, Apstiprināts Latvijas farmaceitu biedrības valdes 2012. gada 30. maija sēdē, prot. Nr. 17 Ar grozījumiem līdz LFB valdes sēdei 2018. gada 18. oktobrī, prot. Nr. 9 Dokumenta mērķis: Dokumentā aprakstīti

Sīkāk

Sociālo tīklu neizmērojamais spēks

Sociālo tīklu neizmērojamais spēks Sociālo tīklu neizmērojamais spēks Sociālo tīklu izplatība Latvijā lieto 2/3 Latvijas iedzīvotāju Populārākie Draugiem (1.2M/ 665 tk), Facebook (415 tk), Youtube un Twitter (180 tk/ 82 tk) Facebook & Draugiem.lv

Sīkāk

Ticejumi par akmeņiem

Ticejumi par akmeņiem Ticējumi par minerāliem V. Segliņš Ametists Ametists ir viens no pazīstamākajiem kvarca paveidiem. Tiek uzskatīts, ka tas: Sargā no burvestībām. Mazina tieksmi pēc alkohola. Palīdz pie sāpēm. Mīlētāju

Sīkāk

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā

Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādā Austra Avotiņa autora vai autoru grupas vārds, uzvārds Kultūras izpausmes formas. Māksla kā kultūras forma. Ievads. darba nosaukums Materiāls izstrādāts ESF Darbības programmas 2007. - 2013.gadam Cilvēkresursi

Sīkāk

KONSTITUCIONĀLĀS TIESĪBAS

KONSTITUCIONĀLĀS TIESĪBAS Studiju kursa nosaukums KONSTITUCIONĀLĀS TIESĪBAS Apjoms Apjoms kredītpunktos/ ECTS) 3/ 4,5 120 (stundās) Priekšzināšanas Latvijas valsts un tiesību vēsture, Valsts un tiesību teorija Zinātņu nozare Tiesību

Sīkāk

DV ASV Vanadžu apkārtraksts gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā gadā Latvijas simtga

DV ASV Vanadžu apkārtraksts gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā gadā Latvijas simtga DV ASV Vanadžu apkārtraksts 2018. gada sākumā Mīļās vanadzes un apvienību vadītāji, Man ir prieks jūs atkal uzrunāt jaunajā 2018. gadā Latvijas simtgades gadā. Tik daudz darbu ir padarīts Latvijas labā

Sīkāk

Praviesi un Kenini

Praviesi un Kenini Еlena Vaita PRAVIEŠI UN ĶĒNIŅI Paskaidrojumi par Israēla gūstniecību un valsts atjaunošanu IEVADS Visai Ābrahāma pēcnācēju, izredzētās tautas vēsturei ir milzīga, sevišķi svarīga nozīme. Galvenokārt tāpēc,

Sīkāk

Nedziedināmi slimo pacientu un piederīgo psiholoģiskās reakcijas, aprūpe un saskarsme Izdales materiāli Pacienta ģimene Šī dzīve ir kā brauciens pāri

Nedziedināmi slimo pacientu un piederīgo psiholoģiskās reakcijas, aprūpe un saskarsme Izdales materiāli Pacienta ģimene Šī dzīve ir kā brauciens pāri Pacienta ģimene Šī dzīve ir kā brauciens pāri jūrai, kur mēs sastopamies uz viena un tā paša šaurā kuģa. Nāvē mēs sasniedzam krastu un aizklīstam savās dažādajās pasaulēs Rabindranats Tagore, no '' Gājputniem''

Sīkāk

Futbola spēles, rotaļas un vingrinājumi, kur nepieciešamas bumbas vadīšanas prasmes Noķer un izsit! Laukuma izmēri: apmēram 15x15m (atkarībā no vecuma

Futbola spēles, rotaļas un vingrinājumi, kur nepieciešamas bumbas vadīšanas prasmes Noķer un izsit! Laukuma izmēri: apmēram 15x15m (atkarībā no vecuma Futbola spēles, rotaļas un vingrinājumi, kur nepieciešamas bumbas vadīšanas prasmes Noķer un izsit! Laukuma izmēri: apmēram 15x15m (atkarībā no vecuma un dalībnieku skaita Rotaļas apraksts: Katram spēlētājam

Sīkāk

Sūtījuma noformēšana Epaka.lv sūtījumu veidošanas programmā Autorizācija 1. Sekojiet norādei E-pastā, lai atvērtu DPD Epaka programmu. Pēcāk, lai auto

Sūtījuma noformēšana Epaka.lv sūtījumu veidošanas programmā Autorizācija 1. Sekojiet norādei E-pastā, lai atvērtu DPD Epaka programmu. Pēcāk, lai auto Sūtījuma noformēšana Epaka.lv sūtījumu veidošanas programmā Autorizācija 1. Sekojiet norādei E-pastā, lai atvērtu DPD Epaka programmu. Pēcāk, lai autorizētos programmā, jāatver lapa myprofile.dpd.lv. 2.

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Mācību satura un pieejas piedāvājums: aktualitātes, sabiedriskā apspriešana LPS, 2018.gada 17.aprīlī GUNTARS CATLAKS, VISC vadītājs Daudzviet pasaulē un arī Latvijā izpratne par to, kādas zināšanas un

Sīkāk

ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura

ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura www.visitventspils.com ir plašam sabiedrības lokam paredzēts dažāda veida izklaides un tūrisma aktivitāšu un savstarpējās komunikācijas portāls, kura darbību organizē un koordinē Ventspils dome, turpmāk

Sīkāk