PRIMO Discovery. lietotāja rokasgrāmata. Sagatavoja Ilga Rampāne

Lielums: px
Sāciet demonstrējumu ar lapu:

Download "PRIMO Discovery. lietotāja rokasgrāmata. Sagatavoja Ilga Rampāne"

Transkripts

1 PRIMO Discvery liettāja rkasgrāmata Sagatavja Ilga Rampāne Rīga, 2019

2 2 SATURS 1. KAS IR PRIMO DISCOVERY? IZVĒLNES JOSLA Iknas Izvērstā izvēlne 5 3. MEKLĒT Izvēlēties meklēšanas kpu Vienkāršā meklēšana Meklēt frāzi Meklēt jebkurus nrādīts vārdus vai frāzes Izslēgt kādu vārdu vai frāzi n meklēšanas Meklēt, izmantjt aizstājējzīmes Meklējam vārdu grupēšana Paplašinātā meklēšana REZULTĀTU SARAKSTS REZULTĀTU PIELĀGOŠANA Rezultātu sakārtšana Rezultātu paplašināšana Rezultātu sašaurināšana IERAKSTA DETALIZĒTAS INFORMĀCIJAS SKATĪŠANA E-RESURSI A-Z Meklēt e-žurnālu Meklēšana pēc nsaukuma Meklēšana pēc nzares Avta meklēšana Meklēt e-grāmatu TIEŠĀ MEKLĒŠANA PĀRLŪKOT REĢISTRĒTA LIETOTĀJA IESPĒJAS Reģistrācija un atslēgšanās n Prim.. 25

3 3 11. MANA IZLASE Sadaļa Saglabātie ieraksti Ierakstu saglabāšana Ierakstu dzēšana n izlases Marķējuma pievienšana Sadaļa Saglabātie meklējumi Meklēšanas izteiksmes saglabāšana Darbības ar meklējumu sarakstu Sadaļa Iepriekšējie meklējumi MANA BIBLIOTĒKAS KARTE. 30

4 4 1. KAS IR PRIMO Discvery? Prim Discvery ir meklēšanas un infrmācijas piegādes sistēma, kas ndršina infrmācijas izguvi n vienas meklēšanas saskarnes. Piekļuvi pilnam tekstam ndršina SFX prgramma, kas veic izvēlņvadāmu vai kntekstjutīgu tīklšanu (nvirza uz pilnu tekstu un citiem pakalpjumiem). Prim meklētājprgramma piedāvā: 1) iespēju vienlaicīgi meklēt LU Biblitēkas apvientajā infrmācijas resursu kpā LU imāknī (abnētās un brīvpieejas datubāzes, Valsts nzīmes biblitēku elektrniskais kpkatalgs, LU Biblitēkas veidtās datubāzes: LU publikāciju un vēstures datubāze, LU nslēguma darbu datubāze, LU izstrādāt/aizstāvēt disertāciju datubāze), 2) izveidt starptautiskajiem standartiem atbilstšas infrmācijas resursa nrādes (APA, Harvard, MLA), 3) izmantt infrmācijas pārvaldības prgrammas (EndNte, RefWrks, u.c.), 4) skatīt citēšanas infrmāciju, 5) pēc autrizācijas piekļūt pilntekstiem, 6) pasūtīt un pagarināt LU Biblitēkas krājumā esšs infrmācijas resursus, 7) u.c. iespējas. 2. IZVĒLNES JOSLA Meklēt meklēt infrmāciju LU Biblitēkas infrmācijas resursu kpā LU imāknī. LU imākni veid infrmācijas resursi n LU Biblitēkas abnētām datubāzēm, Valsts nzīmes biblitēku elektrniskā kpkatalga, LU Biblitēkas veidtām datubāzēm (LU publikāciju un vēstures datubāze, LU nslēguma darbu datubāzes), kā arī brīvpieejas infrmācijas resursi n Prim Central centralizētā meklēšanas indeksa, kas aptver desmitiem miljnu ierakstu ar glbālu vai reģinālu nzīmi, kas savākti n primāriem un sekundāriem izdevējiem un agregatriem. E-resursi A-Z iespēja pārlūkt un meklēt infrmāciju par knkrētu e-žurnālu vai meklēt e- grāmatu (ndršina SFX prgramma). Pārlūkt pārlūkt ierakstus n biblitēkas veidtajām datubāzēm pēc priekšmeta, autra, nsaukuma. (Š iespēju ndršina SFX prgramma.) Tiešā meklēšana meklēt knkrētu rakstu, žurnālu vai grāmatu, nrādt bibligrāfisks datus. Piemēram, lai atrastu, kurā izdevumā raksts publicēts var nrādīt raksta nsaukumu, gadu un sākuma-beigu lpp. (Š iespēju ndršina SFX prgramma.) Ienākt aktivizēt, lai reģistrēts un izmanttu reģistrētam liettājam pieejams pakalpjumus. Izvēlne darbības, kas pieejamas reģistrētam liettājam.

5 Iknas Izvēlnes jslas labajā malā ir pieejamas vairākas iknas: skatīt mapi Mana izlase:. atvērt sadaļu Mani favrīti, kur ir pieejami saglabātie ieraksti, meklējumi un iepriekšējie meklējumi Izvērstā izvēlne Izvērstā izvēlne aktivizējas, ja nklikšķina uz saites IZVĒLNE lapas augšējā labajā stūrī. Valda aktivizēt, lai mainītu saskarnes valdu (pieejama arī nereģistrētam liettājam). Mana biblitēkas karte aktivizēt, lai skatītu reģistrēta liettāja kntu. Saglabātie ieraksti liettāja saglabāt ierakstu saraksts. Meklējumu vēsture darba sesijas laikā saglabātā meklējumu vēsture.

6 6 3. MEKLĒT Prim meklēšanu var veikt visā LU imāknī vai vienā n pieejamām meklēšanas kpām (skat. 3.1.), ievadlaukā ievadt vārdu, frāzi vai citu meklējam izteiksmi (Vienkāršā meklēšana skat. 3.2.) vai kmbinēt dažādus meklēšanas kritērijus un darbības Paplašinātā meklēšanā (skat. 3.3.). Abi meklēšanas veidi Vienkāršā un Paplašinātā meklēšana piedāvā daudzas iespējas, lai padarītu meklēšanu precīzāku un dtu iespēju izgūt nderīgākus rezultātus Izvēlēties meklēšanas kpu Meklēšanas kpa nsaka, kurs avts sistēma veiks meklēšanu. Pēc nklusējuma meklēšanu prgramma veic visā LU imāknī (Biblitēkas definēt infrmācijas resursu kpā), taču jums ir iespēja izvēlēties tikai vienu meklēšanas kpu n izkrītšās izvēlnes saraksta: Meklēšanas kpa Kpkatalgs Izvēlties meklēšanas kpu Kpkatalgs, sistēma veiks meklēšanu Kpkatalga ieraksts. Rezultātu sarakstā jūs redzēsiet meklētājprgrammas atrasts infrmācijas resursus un t pieejamību biblitēkas krājumā. Meklēšanas kpa Tiešsaistes datubāzes Izvēlties meklēšanas kpu Tiešsaistes datubāzes, sistēma veiks meklēšanu Biblitēkas aktivizētajā Prim Central datu māknī. Centrālājā datu māknis aptver biljnu glbālas vai reģinālas nzīmes meklēšanas indeksu, kas savākti n primāriem un sekundāriem izdevējiem, un agregatriem. Lai meklētu šajs resurss, izvēlieties meklēšanas kpu Tiešsaistes datubāzes. Piezīme: Ja vēlaties saņemt arī rezultātus n Prim centrālā indeksa, kam nav pieejams pilnais teksts, rezultātu pielāgšanas sadaļā ielieciet ķeksīti pie Izvērst manus rezultātus. Meklēšanas kpa LU publikācijas un vēsture Izvēlties meklēšanas kpu LU publikācijas un vēsture, meklētājprgramma veiks meklēšanu LU publikāciju un vēstures datubāzē. Meklēšanas kpa LU nslēguma darbi Izvēlties meklēšanas kpu LU nslēguma darbi meklētājprgramma veiks meklēšanu LU nslēguma darbu un izstrādāt/aizstāvēt disertāciju datubāzēs.

7 Vienkāršā meklēšana Prim meklēšanas ldziņā (meklēšanas panelī) ierakstiet vienu vai vairākus vārdus, k vēlaties atrast, un klikšķiniet Meklēt (vai taustiņu Enter). Ja ievadīsiet vairākus vārdus, Prim atradīs rezultātus, kas satur visus nrādīts vārdus. Ja nepieciešams veikt precīzākus meklējumus vai sarežģītākus meklējumus, kmbinējt vairākus meklēšanas kritērijus, izmantjiet Paplašināt meklēšanu (skat. 3.3.). Piezīme: Var meklēt grāmatas un žurnālus pēc ISBN vai ISSN numura, izmantjt defises vai bez tām. Ja netiek atrasts gaidītais rezultāts, mēģiniet meklēt vēlreiz, nelietjt defises. Ierakstt vārdus ar mazajiem burtiem, sistēma atradīs arī ierakstus, kurs vārdi rakstīti ar lielajiem burtiem. Izmantjt vienkāršās meklēšanas paneli, jūs varat veikt gan vienkāršu meklēšanu, gan sarežģītāku meklēšanu, ja izmantsiet: 1. iekavas (), lai grupētu meklējams vārdus vai frāzes. Lai iegūtu plašāku infrmāciju, skat lģisks peratrus: AND, OR un NOT, ievadt izvēlēt lģisk peratru starp vārdiem. AND un NOT lģiski apvien divus vārdus vai frāzes, sašaurint meklēšanu. OR lģiski apvien divus vārdus vai frāzes, paplašint meklēšanu. Lai gan lģiskie peratri sniedz lielāku kntrli pār meklēšanu, meklēšanas virkne vairs netiek uztverta kā frāze, un meklēšanas uzlabjumi (piemēram, pielāgšana balstties uz atbilstības statistiku) šai virknei netiks pielietti. Piemēram, sekjšas meklēšanas virknes PRIMO apstrādā dažādi, lai gan tās izskatās identiski: hney bee cmmunicatin Prim apstrādā visu meklēšanas virkni un dd rezultātus, kurs visi vārdi atrdas tuvu viens tram. hney bee AND cmmunicatin Prim apstrādā hney bee un cmmunicatin kā atsevišķas frāzes un dd rezultātus, kurs abas frāzes var nebūt tik tuvu kpā. Lai iegūtu plašāku infrmāciju par frāžu veidšanu, skat Meklēt frāzi Lai meklētu precīzu frāzi, ieliekat frāzi pēdiņās. Meklēšanas panelī jūs varat kmbinēt gan vārdus, gan frāzes. Piezīme: Ja jūs neieliksiet frāzi pēdiņās, tad sistēma atradīs ierakstus, kas satur šīs frāzes vārdus, neatkarīgi n tā, vai šie vārdi atrdas nrādītajā secībā vai nē. Piemēram, lai meklētu zer waste kā vienu terminu, meklēšanas ldziņā ierakstiet sekjš:

8 Meklēt jebkurus nrādīts vārdus vai frāzes Jūs varat meklēt ierakstus, kas satur vismaz vienu n vārdiem vai frāzēm, kas ierakstīti meklēšanas ldziņā. Šajā gadījumā starp vārdiem vai frāzēm ierakstiet OR. Piezīme: Ja jūs meklēsiet vārdus vai frāzes, nenrādt OR vai NOT, sistēma uzskatīs, ka jūs vēlaties atrast visus ierakstīts vārdus vai frāzes. Piemēram, lai meklētu ierakstus, kurs ir vārds latviešu vai vārds lietuviešu, meklēšanas ldziņā ierakstiet sekjš: Piezīme: Lai izmanttu Būla peratrus (AND, OR, NOT) meklēšanas frāzes ietvars, peratri jāievada ar lielajiem burtiem. Pretējā gadījumā, sistēma ts izņem un veic vienkāršu meklēšanu, rezultātā atrdt ierakstus, kas satur visus ievadīts vārdus vai frāzes Izslēgt kādu vārdu vai frāzi n meklēšanas Jūs varat nrādīt, lai meklēšanas rezultātu sarakstā nebūtu ieraksti, kas satur ievadīt vārdi vai frāzi. Lai t izdarītu, ierakstiet peratru NOT un pēc tam ierakstiet vārdu vai frāzi, k vēlaties izslēgt n meklēšanas. Piezīme: Ja jūs meklēsiet vārdus vai frāzes, nenrādt OR vai NOT, sistēma uzskatīs, ka jūs vēlaties atrast visus ierakstīts vārdus vai frāzes. Piemēram, lai meklētu ierakstus, kurs ir vārds latviešu, bet lai tajs nebūtu vārda lietuviešu, meklēšanas ldziņā ierakstiet sekjš: Piezīme: Ja meklēšanas izteiksmē, kas satur vairākus peratrus, jūs nelietjat iekavas, tad ir ieteicams peratru NOT liett kā pēdēj, lai ndršinātu, ka n rezultātiem ir izslēgti ieraksti, kas satur aiz tā ievadīt vārdu vai frāzi. Piemēram, cycling AND safety NOT helmet. Ja ir nepieciešams nviett NOT peratru citur, pārliecinieties, ka jūs esat iekļāvis atbilstš izteiksmi iekavās. Piemēram: (cycling NOT safety) OR helmet.

9 Meklēt, izmantjt aizstājējzīmes Meklēšanas izteiksmē jūs varat liett sekjšas aizstājējzīmes:? lietjiet jautājuma zīmi, lai aizviettu vienu burtu. Piemēram, ierakstiet fil?fija, lai meklētu ierakstus, kurs ir vārdi filzfija, filzfija. * lietjiet zvaigznīti, lai aizviettu vairākus burtus. Piemēram, ierakstiet cultur*, lai meklētu ierakstus, kurs ir tādi vārdi kā culture, cultural un culturally. Piezīme: Sistēma ignrēs aizstājējzīmes, ja ieliksiet tās vārda sākumā. Piemēram, ja ievadīsiet meklēšanas ldziņā vārdus?aying vai *aying, sistēma meklēs tā, it kā būtu ievadīts vārds aying Meklējam vārdu grupēšana Lai nrādītu meklēšanas izteiksmes apstrādes secību, ja tajā ir lietti vairāki peratri, meklējam vārdu grupēšanai jūs varat izmantt iekavas. 1.piemērs: Ar sekjš meklēšanas izteiksmi tiks sameklēti ieraksti, kurs ir vārds Rainis un vai nu vārds mngraphy vai lugas: Ja jūs lietjat vairāk kā vienu peratru, ir ļti ieteicams liett arī iekavas, lai nteiktu meklēšanas izteiksmes apstrādes secību. Piemēram, ja iepriekšējā piemēra meklēšanas izteiksmē iekavu nebūtu Rainis AND mngrāfija OR lugas, tad sistēma sagrupētu meklējams vārdus sekjši: (Rainis AND mngrāfija) OR lugas. Piezīme: Kad būs atrasti rezultāti, Prim parādīs izmainīt meklēšanas izteiksmi meklēšanas ldziņā, lai jūs varētu izlemt, vai nepieciešams mainīt meklēšanas izteiksmi un atkārtti veikt meklēšanu, lai iegūtu nepieciešam rezultātu. 2.piemērs: Ar sekjšu meklēšanas izteiksmi tiks meklēti ieraksti, kurs ir vai nu vārds latviešu vai lietuviešu, bet tajs nav vārda čehu: Ja šī piemēra meklēšanas izteiksmē iekavu nebūtu un būtu rakstīts: latviešu OR lietuviešu NOT cehu, tad sistēma sagrupētu meklējams vārdus sekjši: latviešu OR (lietuviešu NOT cehu)

10 Paplašinātā meklēšana Paplašinātā meklēšana dd iespēju ar Būla peratriem sakmbinēt vairākus meklēšanas kritērijus, izveidjt sarežģītāku meklēšanas izteiksmi. Ja nepieciešams sakmbinēt vairāk kā divus kritērijus, aktivizējat Pievient jaunu rindu. Paplašinātās meklēšanas saskarne ar pcijām parādīta zemāk. Paplašinātā meklēšanā jūs varat liett sekjšas pcijas: Kpas izvēle izvēlēties kpu, kurā meklēs. Lauka izvēle katram meklēšanas ldziņam. Šis parametrs ļauj sašaurināt meklēšanu, izvēlties kādu lauku n saraksta (piemēram, nsaukumu vai priekšmetu). Meklēšanas veids katram meklēšanas ldziņam. Šis parametrs nsaka, vai frāze meklēšanas ldziņā jāuzskata par frāzi vai precīz frāzi. Var liett sekjšas vērtības: Satur rezultātā parādīs ierakstus, kas satur visus vārdus, kas ir frāzē, bet šie vārdi var būt citā secībā, un var nebūt tik tuvu kpā. ir precīzi rezultātā parādīs ierakstus, kas precīzi satur nrādīt frāzi. sākas ar rezultātā parādīs ierakstus, kurs nsaukums sākas ar nrādīt frāzi. Š meklēšanas veidu var liett tikai meklēšanas laukam Nsaukums. Piezīme: Ja jūsu meklēšanas izteiksme satur peratrus, kas atdala frāzes, n kurām viena vai abas sastāv n vairākiem vārdiem, tad Prim liet iekavas, lai sagrupētu frāzes. Piemēram, Prim pārveids meklēšanas izteiksmi Dnald Duck OR Disney par (Dnald Duck) OR Disney, lai atšķirtu t n sekjšas meklēšanas izteiksmes: Dnald (Duck OR Disney). Operatri tāpat kā Vienkāršajā meklēšanā jūs varat liett peratrus AND, OR un NOT starp vārdiem vai frāzēm katrā meklēšanas ldziņā. Papildus iespējams izvēlēties arī lģisks peratrus, k pieliett starp meklēšanas ldziņiem. Vairāk infrmācijas par peratru izpildes secību skat Filtri Paplašinātā meklēšana ļauj liett vairākus filtrus - Materiāla veids, Valda, Izdšanas datējums.

11 11 1. piemērā ir izveidta meklēšanas izteiksme, lai Kpkatalgā atrastu grāmatas angļu valdā, kas nsaukumā satur frāzi cultur* management un ir izdtas pēdējs 5 gads. 2. piemērā ir izveidta meklēšanas izteiksme, lai atrastu rakstus angļu valdā, kas nsaukumā satur vai nu vārdus Dnald un Duck vai Mickey un Muse, bet priekšmeta laukā nesatur precīzu frāzi Amusement Parks.

12 12 4. REZULTĀTU SARAKSTS Rezultātu sarakstā tiek parādīti visi ieraksti, kas atbilst jūsu meklēšanas pieprasījumam. Rezultātu sarakstā Prim parāda pirms 10 ierakstus. Lai skatītu nākams, aktivizē attēl apvilkt saiti vai iknu. Virs saraksta ir redzams atrast ierakstu skaits, saites meklēšanas izteiksmes saglabāšanai un rezultātu persnalizēšanai. Aktivizējt saiti Saglabāt meklēšanas izteiksmi, ir iespējams saglabāt Manā izlasē meklēšanas izteiksmi turpmākiem meklējumiem. Persnalizēt nrādīt priritārās zinātņu nzares. Katram ierakstam rezultātu sarakstā tiek rādīta sekjša infrmācija: Resursa veids tas ir ierakstam atbilstšais materiāla veids, piemēram, grāmata, raksts, videieraksts, datne, utt. Nsaukums klikšķiniet uz nsaukuma, lai redzētu plašāku infrmāciju un servisus, kas pieejami šim ierakstam. Autrs un gads ieraksta autrs/izveidtājs un publicēšanas gads. Recenzēts vai atvērtas piekļuves resurss nrāda uz infrmācijas resursa kvalitāti un pieejamību. Pieejamības statuss:

13 13 Pieejams / pārbaudīt eksemplāru biblitēkā infrmācijas resursiem, kas varētu būt pieejami biblitēkas krājumā. Piezīme: Prgramma parāda kā pieejamus biblitēkā eksemplārus, kuriem ir iespējams izveidt pieprasījumu. Ja eksemplāri ir izsniegti vai kāda cita iemesla dēļ nav pieejami, prgramma parādīs saiti Pārbaudīt eksemplārus. Tiešsaistes piekļuve / Pieejams pilns teksts nrāda, ka atrastajam infrmācijas resursam ir e-versija (Klikšķiniet uz saites, lai skatītu plašāku infrmāciju (piemēram, veidtu rezervēšanas pieprasījumu vai skatītu tiešsaistē). Piezīme: Prgramma parāda kā pieejamus Prim Central indekss atrasts infrmācijas resursus, kuriem ir elektrniskās versijas. Taču tas nenzīmē, ka pilnteksts nteikti būs pieejams pēc rezultāta tīklšanas ar LU imākni! Pilnteksta piekļuves tīklšanu veic SFX prgramma, kas parāda iespējams pakalpjumus, kas ir pieejami izvēlētam infrmācijas resursam. Lai ts redzētu, ieejat ieraksta detaļskata saskarnē (klikšķiniet rezultātu sarakstā uz nsaukuma) un aktivizējat saiti Skatīt vairāk. Vairākas viena ieraksta versijas Prim ir atradis viena infrmācijas resursa dublikātus. Lai skatītu visus ierakstus atsevišķā sarakstā, klikšķiniet uz saites Skatīt visas versijas. Piezīme: Pilnteksts var būt pieejams tikai n dažiem sarakstā iekļautiem ierakstiem. Vairāki avti Prim ir atradis infrmācijas resursu vairāks avts (datubāzēs). Lai skatītu atsevišķā sarakstā, klikšķiniet uz saites Skatīt visus. Opcijas darbībām ar ierakstu Attēlā redzamās iknas (n kreisās puses uz lab pusi) aktivizē sekjšas darbības: meklēt avtus, kas citē infrmācijas resursu; meklēt avtus, kas citēti šajā infrmācijas resursā; veidt nrādi kādā n starptautiskajiem bibligrāfiskās nrādes frmātiem; nsūtīt ierakstu uz e-pasta adresi, paturēt š ierakstu Saglabāt ierakstu sarakstā, citas darbības (skat. aprakstu zemāk).

14 14 5. REZULTĀTU PIELĀGOŠANA Pielāgšanas sadaļa redzama ekrāna labajā pusē. Tajā apkptās darbības ļauj pielāgt rezultātus, ts paplašint (ja nav iegūts vēlamais ierakstu skaits) vai sašaurint (ja rezultātu saraksts ir pārāk plašs) Rezultātu sakārtšana Rezultātu sarakstu var sakārtt, aktivizējt kādu n izvērstajā izvēlnē minētiem parametriem: atbilstības, datējuma (jaunākais vai vecākais saraksta augšpusē), autra, nsaukuma. Pēc nklusējuma saraksts tiek kārtts pēc atbilstības Rezultātu paplašināšana Ja vēlaties paplašināt rezultātu sarakstu ar infrmācijas resursiem, rezultātu pielāgšanas sadaļā ielieciet ķeksīti pie Izvērst manus rezultātus. Meklētājprgramma veiks meklēšanu ārpus LU aktivizētā imākņa Prim centrālā indeksa avts. Piezīme: N Prim centrālā indeksa izgūtiem infrmācijas resursiem, pilnais teksts var būt nepieejams Rezultātu sakārtšana Rezultātu sarakstu var sakārtt, aktivizējt kādu n izvērstajā izvēlnē minētiem parametriem: atbilstības, datējuma (jaunākais vai vecākais saraksta augšpusē), autra, nsaukuma. Pēc nklusējuma saraksts tiek kārtts pēc atbilstības.

15 Rezultātu sašaurināšana Liettājs var filtrēt atrasts rezultātus, izmantjt pieejamās fasetes (filtrus) piemēram, pēc resursa veida, priekšmeta, izdšanas perida, u.tml. Iekavās aiz fasetes filtra tiek nrādīts tam atbilstš ierakstu skaits. Katram filtram tiek parādītas pirmās piecas iespējas. Ja vēlaties redzēt pārējās, aktivizējiet Rādīt vairāk. Ja kādu faseti neizmantsiet saraksta precizēšanā, varat t aizvērt, aktivizējt aiz fasetes nsaukuma esš iknu. Ja precizēšanai nepieciešams tikai viens filtrs, klikšķiniet uz filtra nsaukuma. Ja nepieciešams precizēt pēc vairākiem filtriem, varat filtrus pievient pa vienam vai izvēlēties vairākus filtra ierakstus, ieklikšķint pirms filtra nsaukuma redzamajā kvadrātiņā un aktivizējt kmandu Pieliett filtrus. Ja nevēlaties, lai rezultātu sarakstā būtu iekļauts kāds knkrēts kritērijs, tad pzicinējiet kursru uz tā un klikšķiniet uz iknas Fasetē Izdšanas gads skaitļus maina, pārrakstt pāri vajadzīg vai izvēlties t ar bultiņu palīdzību un aktivizējt Precizēt. Fasete Biblitēkas filiāle parāda infrmācijas resursa pieejamību, biblitēkas, kas izmant Prim, filiālē (infrmācija n Kpkatalga). Fasete Tiešsaistes datubāzes parāda infrmāciju, kurā Prim centrālā indeksa datubāze infrmācijas ir sameklēta. Fasetē Datubāzes redzams knkrētas biblitēkas krājumā esš infrmācijas resursu skaits. Infrmāciju prgramma parāda par biblitēkām, kas izmant Prim (LU, LLU, LNB, RSU, RTU). Liettāja izvēlētie rezultāta saraksta precizēšanas filtri ir redzami pielāgšanas sadaļas augšā, sadaļā Aktīvie filtri. Lai nņemtu kādu filtru, klikšķiniet uz krustiņa. Visu filtru nņemšanai, aktivizējiet Nņemt filtrus.

16 16 6. IERAKSTA DETALIZĒTAS INFORMĀCIJAS SKATĪŠANA Lai skatītu plašāku infrmāciju par ierakstu, klikšķiniet uz nsaukuma vai pieejamības biblitēkā statusa saites. Tiks parādīta infrmācija par resursu un dažādas pcijas vairākās sadaļās. Detalizētā skata saskarnē ir vairākas sadaļas: Īsa infrmācija par infrmācijas resursu un tā pieejamību. Grāmatām tiek piedāvāta saites uz apskatu/recenziju.

17 17 Sūtīt dd iespēju eksprtēt ierakstu, nsūtīt ierakstu uz e-pasta adresi, skatīt hipersaiti, izdrukāt, izveidt nrādi, kādā n starptautiskajiem standartiem. Skatīt tiešsaistē dd iespēju skatīt resursu tiešsaistē. Š saiti iesaku aktivizēt, ja blakus tai ir nrādīta resursa pieejamība (Pieejams tiešsaistē; Resurss pieejams LU tīklā, utt.) Piezīme: Resursiem, kuru avts ir tiešsaistes datubāzes, pilna teksta piekļuvei dršāk ir izmantt iespēju Skatīt vairāk. Saņemt dd iespēju veidt rezervēšanas pieprasījumu, piemēram, grāmatas eksemplāram. Atrašanās vietas tiek parādītas visas biblitēkas, kurās ir pieejami šī ieraksta eksemplāri. Lai skatītu pasūtītu eksemplāru, klikšķiniet uz saites Pasūtīt, izvēlieties saņemšanas vietu, un aktivizējiet. Piezīme: Jums jābūt reģistrētam liettājam, lai veidtu rezervēšanas pieprasījumu. Detaļas tiek parādīts infrmācijas resursa ieraksts pilnajā skatu frmā. Zilā krāsā ir parādītas saites, kuras variet izmantt tālākiem meklējumiem. Piemēram autrs, priekšmeti. Saite tiek parādītas papildu saites, kas dd iespēju pāriet uz biblitēkas veidtajām datubāzēm vai Kpkatalgu, skatīt grāmatas vāka attēlu, satura rādītāju, utt. parāda saites uz datubāzēm, kurās ir pieejams pilnteksts, iespējams - ierbežtā apjmā (piemēram, ScienceDirect, Springer, Taylr&Francis, u.c.); parāda saiti uz Amazn.cm, WrdCat. Vairāk piedāvā aktivizēt Vairāk iespēju un piekļūt pilnteksta vai citiem servisiem, kuri tiek ndršināti ar SFX prgrammas palīdzību: parāda saites uz datubāzēm, kurās ir pieejams pilnais teksts; dd iespēju skatīt hrnlģisk peridu par kuru infrmācijas resurss ir pieejams; parāda saites uz datubāzēm, kurās ir pieejams kpsavilkums un satura rādītājs, dd iespēju atrast saistīt infrmāciju, izmantjt kādu citu tīmekļa meklētājprgrammu, uzdt jautājumu biblitekāram, u.c.

18 18 Lai piekļūtu SFX pakalpjumiem, aktivizējam knkrēt pakalpjuma saiti vai. Piezīme: Ja infrmācijas resursam ir vairākas versijas vai avti, pārbaudiet pilnteksta piekļuvi pie citiem ierakstiem, ja pirmais t neatvēra. Virtuālais plaukts tiek parādīti infrmācijas resursi par izvēlēt nzari, kas atrdami biblitēkas plauktā Citēšana skatīt citēšanas infrmāciju Scpus un Web f Science, kā arī sameklēt resursus, kuri ir citēti rakstā vai kurs raksts ir citēts. Lai detalizētās infrmācijas skata ietvars pārviets rezultātu sarakstā, nklikšķiniet uz atbilstšās bultiņas. Lai aizvērtu detalizētās infrmācijas skatu un atgriezts rezultātu sarakstā, nklikšķiniet uz saskarnes kreisajā pusē esšā krustiņa.

19 19 7. E-RESURSI A-Z Izvēlne E-resursi A-Z dd iespēju pārlūkt un meklēt infrmāciju par knkrētu e-žurnālu vai meklēt e-grāmatu. T ndršina SFX prgramma, tāpēc saskarne ir atšķirīga n Prim saskarnes Meklēt e-žurnālu Meklēšana pēc nsaukuma Žurnāla meklēšanu pēc nsaukuma var veikt pārlūkjt žurnāla nsaukumus alfabētiskā secībā. Šim mērķim aktivizējam žurnāla nsaukuma sākuma burtu (ciparu). Piezīme: Zem Citi ir sakpti žurnālu nsaukumi, kuri sākas ar simblu, vai t nsaukumi ir kirilicā. Rezultātu saskarnē tiek parādīts e-žurnālu kpskaits. Rezultāti tiek sadalīti alfabētā pa atsevišķām lapām. Pārvietties pa tām iespējams, aktivizējt knkrēt alfabētisk psmu, saiti nākšiem nsaukumiem, vai Atpakaļ uz sākumu.

20 20 meklējt pēc nsaukuma. Meklēšanas panelī ievada meklējam nsaukumu vai atsevišķus vārdus n nsaukuma un izvēlas attiecīg vērtību: Sākas ar rezultātā parādīs ierakstus, kurs nsaukums sākas ar nrādīt frāzi. Satur rezultātā parādīs ierakstus, kas satur visus vārdus, kas ir frāzē, bet šie vārdi var būt citā secībā, un var nebūt tik tuvu kpā. Precīzi sakrīt rezultātā parādīs ierakstus, kas precīzi satur nrādīt frāzi. Piemēram, lai sameklētu žurnālus, kuru nsaukums nsaukums ir vārdi crystal un grwth, ievadījām ts ievadlaukā un izvēlējāmies pciju satur. Rezultātā ieguvām 3 žurnālu nsaukumus. Rezultātu sarakstā pie žurnāla nsaukuma pievientā ikna recenzēts. parāda, ka žurnāls ir zinātniski Jums ir iespējams skatīt žurnāla vēsturi, aktivizējt vai detalizētāku infrmāciju par žurnālu, aktivizējt iknu. Nklikšķint uz iknas, SFX prgramma parādīs, kurās datubāzēs un par kādu peridu var lasīt izvēlētā žurnāla rakstu piln tekstu vai skatīt saturu.

21 Meklēšana pēc nzares Detalizētā infrmācijā par žurnālu ir nrādītas žurnāla tematikai atbilstšā nzare un apakšnzare. Tāpēc SFX prgramma piedāvā liettājam iespēju skatīt klasifikācijai izmantt nzaru sarakstu, sameklēt un pārlūkt tai atbilstš žurnālu sarakstu. Nzares lgā izvēlēties vienu nzari. Blakus lgā redzēsiet tai atbilstšās apakšnzares un tajā pieejam žurnālu skaitu, kas nrādīts iekavās. Lai skaitītu kādas apakšnzares žurnālu sarakstu, nklikšķiniet uz apakšnzares nsaukuma un aktivizējiet pgu Meklēt. Aktivizējt iknu, SFX prgramma atvērs izvēlētā žurnāla arhīvu Avta meklēšana SFX prgramma piedāvā liettājam iespēju meklēt žurnālu, ievadt nsaukumu vai atslēgvārdus, pēc piegādātāja vai nzares. Piemēram, ja vēlamies atrast žurnālus filzfijā, kas saistīti ar biznesu un eknmiku

22 Meklēt e-grāmatu Jums ir iespēja meklēt e-grāmatu pēc autra, nsaukuma, ISBN. Ja vēlaties meklēt grāmatu vai grāmatu sarakstu knkrētā datubāzē, izvēlieties piegādātāju sarakstā nepieciešam datubāzi. Piezīme: Piegādātāju sarakstā iekļautas datubāzes, kuras ir aktivizētas meklēšanai: gan abnētās, gan atvērtās piekļuves, gan izmēģinājuma piekļuves datubāzes, gan atvērtās piekļuves repzitriji. Zemāk esšā piemērā ir meklētas Heidegera grāmatas Ebk (Prquest) datubāzē.

23 23 8. TIEŠĀ MEKLĒŠANA Tiešā meklēšana dd iespēju liettājiem meklēt infrmācijas resursu pēc bibligrāfiskajiem datiem LU Biblitēkas tiešsaistes infrmācijas resurss - abnētajs, izmēģinājuma vai brīvpieejā esšs. (Š iespēju ndršina SFX prgramma.) Var meklēt rakstu, žurnālu vai grāmatu, lai skatītu pilna teksta pieejamību vai pieprasītu papildu pakalpjumus (piemēram, meklēšanu tīmeklī u.c.). Meklēšanas frma sastāv n 3 dialga lgiem katram veidam ir definēti sava iespējamie meklēšanas lauki. Piemēram, lai nskaidrtu, vai jaunākiem žurnāla numuriem pieejams pilns teksts, ievadam nsaukuma sākumu un gadu. Prgramma atrada 2 žurnālus un abi tie ir pieejami brīvpieejā. Lai iegūtu labākus rezultātus, iesakām ievadīt nsaukumu, ISSN, ISBN, DOI vai PMID.

24 24 9. PĀRLŪKOT Prim pārlūkšanas meklēšana ndršina ātru LU Biblitēkas veidt avtu (Valsts nzīmes biblitēku elektrniskā kpkatalga, LU publikāciju un vēstures datubāze, LU nslēguma darbu datubāzēs) pārlūkšanu pēc priekšmeta (tēmas), autra vai nsaukuma. Izvēlties pārlūkt pēc priekšmeta bigrāfijas, iegūstam tēmu sarakstu alfabēta secībā ar nrādu ierakstu skaitu. Lai skatīt ierakstu, nklikšķina uz izvēlētās tēmas. Sistēma parāda infrmācijas resursu sarakstu.

25 REĢISTRĒTA LIETOTĀJA IESPĒJAS Šajā un turpmākajās ndaļās ir iekļautas tēmas ar iespējām, kuras PRIMO ndršina reģistrētam liettājam. Reģistrētam Prim liettājam ir iespējams: Piekļūt LU Biblitēkas abnētiem un izmēģinājuma pieejas resursiem. Kā reģistrēts liettājs jūs varat ne tikai meklēt un saņemt infrmāciju par šiem resursiem, bet arī lasīt t pilns tekstus. Izmantt Biblitēkas pakalpjumus. Jūs varat, piemēram, Kpkatalgā veidt pasūtījumus/rezervēšanas pieprasījumus vai pagarināt izsniegt eksemplāru patapinājuma termiņu, u.c. Pievient atrast ierakstu savai izlasei, t.i. saglabāt ierakstus vai meklēšanas izteiksmes turpmākai lietšanai Reģistrācija un atslēgšanās n Prim Lai strādātu ar Prim kā reģistrēts liettājs, klikšķiniet uz augšējā labajā stūrī redzam izvēlni IENĀKT ievadiet LUIS liettājvārdu un parli. Pēc autrizācijas labajā augšējā stūrī būs redzams jūsu liettāja vārds un uzvārds. Piezīme: Ja piereģistrēties neizddas, pārbaudiet savus autrizācijas rīkus, sazinieties ar LUIS vai LU Biblitēkas knsultantu. Jums vajadzētu aizvērt darba sesiju, lai jūsu meklējumi paliek privāti un jūsu persnisks iestatījumus nevarētu liett kāds cits. Atveriet izvērst izvēlni blakus jūsu vārdam, aktivizējiet kmandu IZIET. Pēc tam ir jāaizver arī lgs Iziet n datubāzes.

26 MANA IZLASE Lai piekļūtu jūsu mapei Mana izlase, nklikšķiniet uz spraudītes iknas. Mapē ir pieejamas 3 sadaļas: saglabātie ieraksti, saglabātie meklējumi un iepriekšējie meklējumi Sadaļa Saglabātie ieraksti Ierakstu saglabāšana Ja rezultātu sarakstā ir ieraksts, k vēlaties saglabāt, tad klikšķiniet uz spraudītes iknas, kas atrdas ieraksta labajā augšējā stūrī. Ieraksts tiks pievients saglabāt ierakstu sarakstam, bet rezultātu sarakstā tas tiks izcelts ar citu fna krāsu un spraudītes ikna nmainīsies uz pārsvītrtas spraudītes iknu. Piezīme: Ja ierakstu pieviensiet sadaļai Mana izlase, strādājt kā nereģistrējies liettājs, tad saglabātie ieraksti būs pieejami tikai līdz darba sesijas beigām. Ja strādāsiet ar prgrammu kā reģistrējies liettājs, tad saglabātie ieraksti būs pieejami arī turpmākajās darba sesijās.

27 Ierakstu dzēšana n izlases Lai izņemtu ierakstu n Manas izlases Saglabāt ierakstu saraksta, nklikšķiniet uz pārsvītrtās spraudītes iknas blakus šim ierakstam. Izdzēst ierakstus n Saglabāt ierakstu saraksta iespējams arī rezultātu sarakstā. Visus sarakstā esšs ierakstus var izdzēst, aktivizējt spraudītes iknu sadaļas nsaukuma rindā Marķējuma pievienšana Aktivizējiet saiti Pievient marķējumu un ievadiet nepieciešam piezīmi, piemēram, Skatīt. Piezīme ir redzama infrmācijas resursu sarakstā un marķējumu sarakstā (iezīmēta ar zaļu krāsu). Lai atvērtu kādam marķējumam atbilstš ierakstu sarakstu, klikšķina uz tā labās puses marķējumu sarakstā.

28 Sadaļa Saglabātie meklējumi Šajā sadaļā tiek apkpti meklēšanas pieprasījumi, kas nderētu turpmākiem meklējumiem. Aktivizējt izteiksmes saiti var veikt infrmācijas resursu atkārttu meklēšanu Meklēšanas izteiksmes saglabāšana Ja vēlaties saglabāt meklēšanas izteiksmi, klikšķiniet uz saites Saglabāt meklēšanas izteiksmi. Pēc izteiksmes saglabāšanas prgramma piedāvā aktivizēt paziņšanu par meklēšanas izteiksmei atbilstšu jaunu ierakstu parādīšans. Paziņjumus nsūta uz PRIMO persnīgās infrmācijas sadaļā redzam vai liettāja nrādīt e-pastu Darbības ar meklējumu sarakstu Nevajadzīgs pieprasījumus n saraksta var dzēst, nklikšķint uz pārsvītrtās spraudītes iknas. Brīdinājumu, lai infrmācija par jauniem infrmācijas resursiem tiktu nsūtīta uz liettāja nrādīt e-pastu, var uzlikt, uzklikšķint uz iknas. Izteiksmēm, kurām uzlikts brīdinājums, sarkstā tiek atzīmēta ar iknu.

29 Sadaļa Iepriekšējie meklējumi Darba sesijas laikā šajā sadaļā tiek saglabāti visu meklējumu vēsture. Piekļūt sarakstam var ne tikai sadaļā Mana izvēle, bet arī izmantjt iepriekšēj meklējumu iknu. Ar atbilstšu iknu vai sarakstā ir atzīmēti saglabātie vai nesaglabātie meklēšanas pieprasījumi. Nevajadzīgs meklējumus n saraksta var izdzēst, nklikšķint uz miskastes iknu. Saglabātiem ierakstiem un meklēšanas vēsturei jūs variet piekļūt arī n izvēlnes jslas. 1) uzklikšķint ekrāna labajā augšējā stūrī uz vārda uzvārda, 2) izvērstajā izvēlnē izvēlties atbilstš darbību.

30 MANA BIBLIOTĒKAS KARTE Mana biblitēka karte ļauj Biblitēkā reģistrētam liettājam apskatīt biblitēkas liettāja kntu un izmantt biblitēkas pakalpjumus, piemēram, pagarināt izsniegt eksemplāru patapināšanas termiņu vai atcelt rezervēšanas pieprasījumu, nteikt savus persnisks Prim iestatījumus. Lai piekļūtu sadaļai Mana biblitēkas karte, nklikšķiniet ekrāna labajā augšējā stūrī (uz vārda uzvārda) un izvērstajā izvēlnē aktivizējiet saiti Mana biblitēkas karte. Jūs varat skatīt aktuālāk infrmāciju un sava liettāja knta īsu pārskatu par izsniegumiem, pieprasījumiem, maksājumiem, blķējumiem, ziņjumiem un persnīg infrmāciju. Izsniegumi skatīt savus aktīvs izsniegumus vai izsniegumu vēsturi. Aktīv izsniegumu sarakstā var sakārtt t pēc izvēlēta kritērija (izsnieguma beigu termiņa, nsaukuma), izvērst infrmāciju, pagarināt vienu vai visus sarakstā esšs infrmācijas resursus. Izvērstā skatā jums ir redzama svarīga infrmācija par izsnieguma termiņa beigu datumu, laiku un pagarinājumu reižu skaitu. Piezīme: Izsniegumiem ar statusiem līdz vienam mēnesim maksimālais pagarinājumu skaits ir 5, ilgtermiņa statusam 2 reizes. Pēc tam ar infrmācijas resursu ir jāddas uz biblitēku.

31 31 Pieprasījumi skatīt izveidts pieprasījumus, rezervēts pieprasījumus, sakārtt sarakstu, atcelt pieprasījumu, aktivizējt pgu ATCELT. Maksājumi skatīt nenkārtts maksājumus. Blķējumi, ziņjumi skatīt sistēmā uzlikts blķējumus par Biblitēkas lietšanas nteikumu neievēršanu, piemēram, pārsniegtu infrmācijas resursa patapinājuma termiņu. Piezīme: Ja jums ir uzlikts blķējums, tad pārbaudiet infrmāciju sadaļās Izsniegumi un Maksājumi. Ja jums nav termiņā nendtu infrmācijas resursu vai nenkārttu maksājumu, sazinieties ar Biblitēku. Persnīgā infrmācija skatīt savu liettāja reģistrācijas termiņu un statusu biblitēkā/-s, e-pasta adresi, tālruņa numuru, izvēlēties Prim liettāja saskarnes nklusējuma valdu latviešu vai angļu. Piezīme: Ja liettāja reģistrācijas termiņš ir beidzies, tad ir jāpārreģistrējas, izmantjt attiecīg saiti LUIS sistēmā (LU persnālam) vai aizejt uz biblitēku.

SIA Olympic Casino Latvia Kronvalda bulv.3, Rīgā, LV-1010, tel Spēles Secret of the Stones noteikumi Net Entertainment spēles programma Spēl

SIA Olympic Casino Latvia Kronvalda bulv.3, Rīgā, LV-1010, tel Spēles Secret of the Stones noteikumi Net Entertainment spēles programma Spēl SIA Olympic Casin Latvia Krnvalda bulv.3, Rīgā, LV-1010, tel. 67892975 Spēles Secret f the Stnes nteikumi Net Entertainment spēles prgramma Spēles veids: tiešsaistes spēļu autmātu videspēle. Cilindru un

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Pamācība Erasmus+ rīki Kursu katalogs Mobilitātes iespējas Stratēģiskās partnerības www.schooleducationgateway.eu Vispārēja informācija Šī ir pamācība, kas palīdzēs izmantot School Education Gateway vietnes

Sīkāk

Nintex Workflow 2010 instalēšanas ceļvedis Instalēšanas ceļvedis Nintex USA LLC 2012, visas tiesības paturētas. Kļūdas un izlaidumi novērsti.

Nintex Workflow 2010 instalēšanas ceļvedis Instalēšanas ceļvedis Nintex USA LLC 2012, visas tiesības paturētas. Kļūdas un izlaidumi novērsti. Instalēšanas ceļvedis Nintex USA LLC 2012, visas tiesības paturētas. Kļūdas un izlaidumi novērsti. support@nintex.com 1 www.nintex.com Saturs 1. Nintex Workflow 2010 instalēšana... 4 1.1. Instalēšanas

Sīkāk

Microsoft Word - Papildmaterials.doc

Microsoft Word - Papildmaterials.doc SATURS DARBĪBAS AR DARBGRĀMATAS LAPĀM... 2 1.1. Pārvietošanās pa lapām...2 1.2. Lapas nosaukuma maiņa...3 1.3. Jaunas darblapas pievienošana...3 1.4. Lapas pārvietošana un dublēšana, lietojot peli...4

Sīkāk

Sūtījuma noformēšana Epaka.lv sūtījumu veidošanas programmā Autorizācija 1. Sekojiet norādei E-pastā, lai atvērtu DPD Epaka programmu. Pēcāk, lai auto

Sūtījuma noformēšana Epaka.lv sūtījumu veidošanas programmā Autorizācija 1. Sekojiet norādei E-pastā, lai atvērtu DPD Epaka programmu. Pēcāk, lai auto Sūtījuma noformēšana Epaka.lv sūtījumu veidošanas programmā Autorizācija 1. Sekojiet norādei E-pastā, lai atvērtu DPD Epaka programmu. Pēcāk, lai autorizētos programmā, jāatver lapa myprofile.dpd.lv. 2.

Sīkāk

PALĪGS DOKUMENTU IEVIETOŠANAI

PALĪGS DOKUMENTU IEVIETOŠANAI PALĪGS DOKUMENTU IEVIETOŠANAI LATVIJAS UNIVERSITĀTES E-RESURSU REPOZITORIJĀ 1. VISPĀRĪGA INFORMĀCIJA LU E-resursu repozitorijs (turpmāk - ERR) (https://dspace.lu.lv/dspace) izveidots 2011.gadā ar LU rektora

Sīkāk

RĪGAS LASTĀDIJAS INTERNĀTPAMATSKOLA Reģistrācijas Nr , Maskavas iela 178, Rīga, LV-1019, tālrunis , , fakss , e-past

RĪGAS LASTĀDIJAS INTERNĀTPAMATSKOLA Reģistrācijas Nr , Maskavas iela 178, Rīga, LV-1019, tālrunis , , fakss , e-past RĪGAS LASTĀDIJAS INTERNĀTPAMATSKOLA Reģistrācijas Nr.3612902818, Maskavas iela 178, Rīga, LV-1019, tālrunis 67141039, 67141036, fakss 67141017, e-pasts rlastips@riga.lv Mājaslapa: http://rlastips.riga.lv/

Sīkāk

LATVIJAS UNIVERSITĀTE ĶĪMIJAS FAKULTĀTE studiju virziena IEKŠĒJĀ DROŠĪBA UN CIVILĀ AIZSARDZĪBA PĀRSKATS 2014/2015. akadēmiskais gads Studiju virziens

LATVIJAS UNIVERSITĀTE ĶĪMIJAS FAKULTĀTE studiju virziena IEKŠĒJĀ DROŠĪBA UN CIVILĀ AIZSARDZĪBA PĀRSKATS 2014/2015. akadēmiskais gads Studiju virziens LATVIJAS UNIVERSITĀTE ĶĪMIJAS FAKULTĀTE studiju virziena IEKŠĒJĀ DROŠĪBA UN CIVILĀ AIZSARDZĪBA PĀRSKATS 2014/2015. akadēmiskais gads Studiju virziens akreditēts n 05.06.2013. līdz 04.06.2019. Studiju virziena

Sīkāk

Imants Gorbāns. E-kursa satura rādītāja izveide IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Imants Gorbāns E-kursa satura rādītāja izveide Materiāls izstrādāts ESF Darbī

Imants Gorbāns. E-kursa satura rādītāja izveide IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Imants Gorbāns E-kursa satura rādītāja izveide Materiāls izstrādāts ESF Darbī IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Imants Gorbāns E-kursa satura rādītāja izveide Materiāls izstrādāts ESF Darbības programmas 2007. - 2013.gadam Cilvēkresursi un nodarbinātība prioritātes 1.2. Izglītība un prasmes

Sīkāk

Ramina-Riga-27 Aprilis 2011

Ramina-Riga-27 Aprilis 2011 Latvijas izglītības sistēmas attiecināšanas prcess Baiba Ramiņa Akadēmiskās infrmācijas centrs direktre www.aic.lv, http://nki-latvija.lv Attiecināšanas prcesa laika grafiks 2009 IZM izveid darba grupu

Sīkāk

Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldību aģentūras Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūra 2012.gada publiskais pārskats Ogres un Ikšķiles novadu paš

Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldību aģentūras Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūra 2012.gada publiskais pārskats Ogres un Ikšķiles novadu paš Ogres un Ikšķiles nvadu pašvaldību aģentūras Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūra 2012.gada publiskais pārskats 2013 1 Saturs 1 PAMATINFORMĀCIJA... 3 1.1 Iestādes juridiskais statuss... 3 1.2

Sīkāk

32repol_uzd

32repol_uzd Materiāls ņemts no grāmatas: Andžāns Agnis, Bērziņa Anna, Bērziņš Aivars "Latvijas Republikas 6-5 matemātikas olimpiādes" LATVIJAS REPUBLIKAS OLIMPIĀDE UZDEVUMI 8 klase Pierādīt, ka neviens no skaitļiem

Sīkāk

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem

Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai sem Instrukcija par semināru Seminārs ir e-studiju aktivitāšu modulis, kas ir līdzīgs uzdevuma modulim, kurā studenti var iesniegt savus darbus. Tikai semināra modulī tiek paplašināta uzdevuma funkcionalitāte.

Sīkāk

Pētījums Nr Datu avotu analīzes un sasaistes rīks Līgums Nr. L-KC Testēšanas rezultātu apraksts Vadošais pētnieks Zinātniskā virziena v

Pētījums Nr Datu avotu analīzes un sasaistes rīks Līgums Nr. L-KC Testēšanas rezultātu apraksts Vadošais pētnieks Zinātniskā virziena v Pētījums Nr. 1.16. Datu avotu analīzes un sasaistes rīks Līgums Nr. L-KC-11-0003 Testēšanas rezultātu apraksts Vadošais pētnieks Zinātniskā virziena vadītāja Atis Kapenieks Renāte Strazdiņa Rīga, 2013

Sīkāk

G.Plivna-sistemanalize

G.Plivna-sistemanalize Kvalitatīva sistēmanalīze - labas veiktspējas atslēga gints.plivna@gmail.com Kas es esmu? Pieredze darbā ar Oracle kopš 1997 Oficiālais amats sistēmanalītiķis Rix Technologies Pasniedzu Oracle SQL un PL/SQL

Sīkāk

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž

OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt daž OPEL ZAFIRA paneļa apgaismojuma lampu maiņa Kā nomainīt apgaismojuma lampiņas ZAFIRA mēraparātu panelī tas ir viens no jautājumiem, kuru var lasīt dažādos OPEL Zafira autoīpašnieku forumos. Līdz šim man

Sīkāk

LU 68 Fizikas sekcija DocBook

LU 68 Fizikas sekcija DocBook Vispārizglītojošās e-fizikas materiālu augstas kvalitātes noformējuma izstrāde, izmantojot DocBook un LaTeX tehnoloģijas Arnis Voitkāns LU 68. konferences Fizikas didaktikas sekcija 5.02.2010. Kas ir augstas

Sīkāk

Pārskatu aizpildīšana

Pārskatu aizpildīšana Atkritumu pārvadājumu pavadzīmju izveides instrukcija Atkritumu Pārvadājumu Uzskaites Sistēma (APUS) ir jālieto ir visiem, kam to nosaka MK noteikumi Nr.494 (07.08.2018) (https://likumi.lv/ta/id/300874-atkritumu-parvadajumuuzskaites-kartiba)

Sīkāk

APSTIPRINĀTI

APSTIPRINĀTI APSTIPRINĀTI ar Rīgas domes 02.10.2012. lēmumu Nr.5341 Rīgas Centrālās bibliotēkas lietošanas noteikumi I. Vispārīgie jautājumi 1. Noteikumi nosaka Rīgas Centrālās bibliotēkas (turpmāk Bibliotēka) lietotāju

Sīkāk

Gipsa_Fabrika_APVIENOTAIS_PP+Cookies

Gipsa_Fabrika_APVIENOTAIS_PP+Cookies PRIVĀTUMA POLITIKA Mēs, Ģipša Fabrika, apzināmies, ka apmeklējot Ģipša Fabrika tīmekļa vietni un nododot savus personas datus, piemēram: vārdu, uzvārdu, dzimšanas datus, e-pasta adresi, tālruņa numuru,

Sīkāk

Horizon - Palīgs

Horizon - Palīgs Lietotāja dokumentācija Modulis Atskaišu redaktors Horizon 490. versija Visma Enterprise 2016 Lietotāja dokumentācija Satura rādītājs 3 I Atskaišu redaktors 1 Izdrukas formas atvēršana Atskaišu redaktorā

Sīkāk

WEB OF SCIENCE PAMATKOLEKCIJA Īsā lietošanas pamācība Kas ir Web of Science Pamatkolekcija? Veiciet meklēšanu datubāzē ar vairāk nekā 55 miljoniem dok

WEB OF SCIENCE PAMATKOLEKCIJA Īsā lietošanas pamācība Kas ir Web of Science Pamatkolekcija? Veiciet meklēšanu datubāzē ar vairāk nekā 55 miljoniem dok WEB OF SCIENCE PAMATKOLEKCIJA Īsā lietošanas pamācība Kas ir Web of Science Pamatkolekcija? Veiciet meklēšanu datubāzē ar vairāk nekā 55 miljoniem dokumentu no ietekmīgākajiem žurnāliem, konferenču ziņojumiem

Sīkāk

APSTIPRINĀTS

APSTIPRINĀTS APSTIPRINU: Profesionālās izglītības kompetences centra Liepājas Valsts tehnikums direktors A. Ruperts 2013.gada 7. maijā Profesionālās izglītības kompetenču centrs Liepājas Valsts tehnikums audzēkņu biznesa

Sīkāk

Microsoft Word - Navigate 8 User Manual Latvian 1.0.doc

Microsoft Word - Navigate 8 User Manual Latvian 1.0.doc 1 Autortiesības 1993-2008 ROUTE 66. Visas tiesības aizsargātas. ROUTE 66 un ROUTE 66 logotips ir reģistrētas preču zīmes. Datu autortiesības NAVTEQ B.V. SVARĪGA PIEBILDE: Neviena daļa no šī izdevuma nedrīkst

Sīkāk

Komandu sacensības informātikā un matemātikā Cēsis 2017 Izteiksmes Fināla uzdevumi Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķ

Komandu sacensības informātikā un matemātikā Cēsis 2017 Izteiksmes Fināla uzdevumi Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķ Izteiksmes Aplūkosim aritmētiskas izteiksmes, kurās tiek izmantoti deviņi atšķirīgi viencipara naturāli skaitļi un astoņas aritmētisko darbību zīmes (katra no tām var būt tikai +, -, * vai /). Iekavas

Sīkāk

Virsraksts (Heading 2)

Virsraksts (Heading 2) Lietotāja rokasgrāmata Saturs IEVADS...4 VISPĀRĒJA INFORMĀCIJA...5 PRIEKŠNOTEIKUMI DIGI::FIRMA INSTALĀCIJAI...5 TEHNISKĀS PRASĪBAS...5 SISTĒMAS DIGI::FIRMA UZSTĀDĪŠANA...5 DIGI::FIRMA datu bāzes servera

Sīkāk

Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā gada marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plk

Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā gada marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plk Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavas pilsētā 2018. gada 19. 23. marts Datums, laiks Pasākuma nosaukums Norises vieta no plkst. 9 līdz 10; no plkst. 9 līdz 20 11; no plkst. 11 līdz 12 no plkst. 14 līdz 15

Sīkāk

Biznesa plāna novērtējums

Biznesa plāna novērtējums [uzņēmuma nosaukums] biznesa plāns laika posmam no [gads] līdz [gads]. Ievads I. Biznesa plāna satura rādītājs II. Biznesa plāna īss kopsavilkums Esošais stāvoklis III. Vispārēja informācija par uzņēmumu

Sīkāk

EIROPAS SĒRIJAS BANKNOTES

EIROPAS SĒRIJAS BANKNOTES EIROPAS SĒRIJAS BANKNOTES VISAS EIROPAS SĒRIJAS BANKNOTES 153 mm 77 mm 147 mm 77 mm 140 mm 77 mm 133 mm 72 mm 127 mm 67 mm 120 mm 62 mm IEVIEŠANA Kāpēc vajadzīgas jaunas banknotes? Banknotes ik pa laikam

Sīkāk

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studij 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Bakalaura studiju programma Matemātika Studiju kurss Lineārā algebra I 5.lekcija Docētājs: Dr. P. Daugulis 2012./2013.studiju

Sīkāk

IRM in Audit

IRM in Audit Fizisko personu datu aizsardzība un tai piemērojamie standarti 07.10.2015 Saturs Esošā likumdošana 2 Standartu un metodoloģiju piemērošana datu aizsardzībai 3 LVS ISO / IEC 27001:2013 standarts 4 PTES

Sīkāk

TomTom

TomTom TomTom XL 1. Kas ir iekļauts komplektācijā Kas ir iekļauts komplektācijā TomTom XL EasyPort TM turētājs Automašīnas lādētājs RDS-TMC satiksmes uztvērējs* Dokumentācijas paka USB kabelis * Nav iekļauts

Sīkāk

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Saturs 1. Audio... 1 2. Tālrunis... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Galerija... 8 6. Citi... 8 1. Audio J: Kā es varu pārslēgties starp dažādiem radio un multivides avotiem, piemēram, FM

Sīkāk

VISMA Horizon 535. versijas apraksts Galvenās izmaiņas un uzlabojumi 535. versijā: Sistēma Lietotāju pārvaldība Horizon lietotāja dati Lietotāju sarak

VISMA Horizon 535. versijas apraksts Galvenās izmaiņas un uzlabojumi 535. versijā: Sistēma Lietotāju pārvaldība Horizon lietotāja dati Lietotāju sarak VISMA Horizon 535. versijas apraksts Galvenās izmaiņas un uzlabojumi 535. versijā: Sistēma Lietotāju pārvaldība Horizon lietotāja dati Lietotāju saraksta tiesību punkti Lietotāja dati Dokumentu notikumu

Sīkāk

2012 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums

2012 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums 01 Komandu olimpiāde Atvērtā Kopa Atrisinājumi 10. klasei 1. Tā kā LM ir viduslīnija, tad, balstoties uz viduslīnijas īpašībām, trijstūra 1 laukums būs 1 4 no trijstūra ABC laukuma. Analogi no viduslīnijām

Sīkāk

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums

Bibliotēku darbības vispārīgs raksturojums Pārskats par Jaunauces pagasta bibliotēkas darbību 214.gadā Bibliotēku darba vispārīgs raksturojums Jaunauces pagasta bibliotēka dibināta 1922.gadā kā Jaunauces pagasta valdes bibliotēka. Bibliotēka atrodas

Sīkāk

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu

Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 2018./2019. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu Simetrija spēlēs Teorija un piemēri, gatavojoties Atklātajai matemātikas olimpiādei 28./29. mācību gadā Olimpiādes uzdevumu komplektā katrai klašu grupai tiek iekļauts algebras, ģeometrijas, kombinatorikas

Sīkāk

Tick Chart Trader

Tick Chart Trader MT4 Supreme Edition Tick Chart Trader Šajā rokasgrāmatā atradīsiet uzstādīšanas un lietošanas instrukcijas priekš MT4 Supreme Edition. Instalēšanas process un lietošana ir tāda pati kā jaunajā MT5 Supreme

Sīkāk

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Maǧistra studiju

Saturs Sākums Beigas Atpakaļ Aizvērt Pilns ekrāns 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Maǧistra studiju 1 DAUGAVPILS UNIVERSITĀTE Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte Matemātikas katedra Maǧistra studiju programma Matemātika Studiju kurss Diskrētā matemātika 5.lekcija Docētājs: Dr. P. Daugulis 2012./2013.studiju

Sīkāk

LATVIJAS REPUBLIKA INČUKALNA NOVADA DOME Reģ.Nr , Atmodas iela 4, Inčukalns, Inčukalna pagasts, Inčukalna novads, LV-2141 Tālr./fakss 67977

LATVIJAS REPUBLIKA INČUKALNA NOVADA DOME Reģ.Nr , Atmodas iela 4, Inčukalns, Inčukalna pagasts, Inčukalna novads, LV-2141 Tālr./fakss 67977 LATVIJAS REPUBLIKA INČUKALNA NOVADA DOME Reģ.Nr.90000068337, Atmodas iela 4, Inčukalns, Inčukalna pagasts, Inčukalna novads, LV-2141 Tālr./fakss 67977310, mob.t. 26181294, e-pasts: dome@incukalns.lv NOTEIKUMI

Sīkāk

Lietotāja rokasgrāmata Cisco vienotās klātbūtnes izdevumam 8.0

Lietotāja rokasgrāmata Cisco vienotās klātbūtnes izdevumam 8.0 Pirmo reizi publicēts: February 24, 2010 Pēdējo reizi modificēts: February 24, 2010 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706 USA http://www.cisco.com Tel:

Sīkāk

MANUĀLĀS IEVADES NORĀDES PIEGĀDĀTĀJIEM 1 PIEGĀDĀTĀJA KOMPLEKTS PADOMI PAR E-RĒĶINU MANUĀLU IEVADI PORTĀLĀ GADA SEPTEMBRIS Piegādātāji ievēro pie

MANUĀLĀS IEVADES NORĀDES PIEGĀDĀTĀJIEM 1 PIEGĀDĀTĀJA KOMPLEKTS PADOMI PAR E-RĒĶINU MANUĀLU IEVADI PORTĀLĀ GADA SEPTEMBRIS Piegādātāji ievēro pie MANUĀLĀS IEVADES NRĀDES PIEGĀDĀTĀJIEM 1 PIEGĀDĀTĀJA KMPLEKTS PADMI PAR E-RĒĶINU MANUĀLU IEVADI PRTĀLĀ 2018. GADA SEPTEMBRIS Piegādātāji ievēro piegādātāja komplektā norādīto. Uzņēmums KNE uzlabo iepirkumu-maksājumu

Sīkāk

User Manual

User Manual Register your product and get support at 7503 series www.philips.com/tvsupport Rokasgrāmata 49PUS7503 55PUS7503 Saturs 1 Jaunumi 9.4 Lietotņu bloķēšana 40 9.5 Tastatūras ievades metodes 9.6 Atmiņa 42 4

Sīkāk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk

Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 sk Komandu olimpiāde Bermudu trijstūris Katru uzdevumu vērtē ar 0 5 punktiem. Risināšanas laiks - 3 astronomiskās stundas Uzdevumi 7. klasei 1. Doti 5 skaitļi. Katru divu skaitļu summa ir lielāka par 4. Pierādīt,

Sīkāk

February 21, LU Rakstu sērijas «Zinātņu vēsture un muzejniecība» publikāciju atpazīstamība ( ) Interneta vidē (ieskats) LU 76. konferen

February 21, LU Rakstu sērijas «Zinātņu vēsture un muzejniecība» publikāciju atpazīstamība ( ) Interneta vidē (ieskats) LU 76. konferen February 21, 2018 1 LU Rakstu sērijas «Zinātņu vēsture un muzejniecība» publikāciju atpazīstamība (2001-2016) Interneta vidē (ieskats) LU 76. konference: Zinātņu vēstures un muzejniecības sekcija 2018.

Sīkāk

KRĒSLI

KRĒSLI Tehniskā specifikācija 3.pielikums iepirkuma Nr. VNP 2015/8 Nolikumam N.p.k Attēls Nosaukums, apraksts 1. Sekcija-rotaļlietu plaukts krāsaina. 1. Pielikums Sekcija- rotaļlietu plaukts. 1. Pielikums. Sekcija

Sīkāk

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr

ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001 Pr ESF projekts Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos Vienošanās Nr.2009/0196/1DP/1.2.2.1.5/09/IPIA/VIAA/001 Projekta 6.posms: 2012.gada janvāris - aprīlis Balvu

Sīkāk

Microsoft Word - Lekcija_Nr3.doc

Microsoft Word - Lekcija_Nr3.doc INFORMĀCIJAS MEKLĒŠANA Jebkuru pētniecības darbu uzsākot, pētniekam ir jāiepazīstas ar informāciju par risināmo jautājumu, t.i., pēc iespējas pilnīgi jāizstudē pieejamā literatūra, kas attiecas uz izraudzīto

Sīkāk

Ldz vpn INSTRUKCIJA WINDOWS LIETOTĀJIEM.

Ldz vpn INSTRUKCIJA WINDOWS LIETOTĀJIEM. 2018 Dokumenta versija: 2018.003 Pēdējie labojumi: 2018-06-13 [LDZ VPN INSTRUKCIJA WINDOWS LIETOTĀJIEM.] Instrukcija iepazīstina ar CheckPoint Endpoint VPN programmatūru, tā instalāciju / konfigurāciju

Sīkāk

Dual TEMP PRO

Dual TEMP PRO Dual TEMP PRO 1 Darbības instrukcija Rezultāta nolasījums 5 Ievietotas zondes nolasījums HACCP pārbaudes gaismas diods (LED) SCAN poga (infrasarkanā) Režīma poga Zondes poga (zondes ievietošanas) Ievads

Sīkāk

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l

Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma vai nekustamā īpašuma) padziļinātā juridiskā izpēte (angliski – „legal due diligence”) nu jau l KAS IR PĀRDEVĒJA JURIDISKĀ IZPĒTE UN KAD TĀ IR VAJADZĪGA? Guntars Zīle, zvērināts advokāts, Zvērinātu advokātu biroja Lejiņš, Torgāns un Partneri Pirkuma objekta (parasti, kapitālsabiedrības, uzņēmuma

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Studiju virzienu reģistrs svr.aic.lv Asnate Kažoka, AIC eksperte Inita Zaļkalne, AIC eksperte Rīga, 2016.gada 27.oktobris Vēsture Studiju virzienu reģistrs izveidots 2013.gadā Izglītības kvalitātes valsts

Sīkāk

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau

Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt sau Klimata valoda eksperimenta būtība Klimats vai laikapstākļi? Kurš ir kurš? Kas ir kas? Laikapstākļi ir tas, ko mēs šobrīd redzam aiz loga. Var būt saulains, līt lietus vai snigt sniegs, pūst stiprs vējš

Sīkāk

1

1 8. Datu struktūras un aritmētika Nodaļas saturs 8. Datu struktūras un aritmētika...8-1 8.1. Vienkāršie datu objekti...8-1 8.2. Datu apviešana struktūrās, izmantojot funktorus...8-1 8.3. Terma jēdziena

Sīkāk

Microsoft Word - du_5_2005.doc

Microsoft Word - du_5_2005.doc 005, Pēteris Daugulis BŪLA (BINĀRĀS) FUNKCIJAS UN/VAI MATEMĀTISKĀ LOĢIKA Lietderīgi pētīt funkcijas, kuru argumenti un vērtības ir bināras virknes. Kopa {0,} tiek asociēta ar {jā, nē} vai {patiess, aplams}.

Sīkāk

S4M_Quick_Reference_Guide

S4M_Quick_Reference_Guide S4M Rokasgrāmata Izmantojiet šo rokasgrāmatu sava printera ikdienas ekspluatācijā. Plašāku informāciju meklējiet S4M lietošanas instrukcijā. Ārējais izskats. attēls Printera ārpuse Priekšpuse Aizmugure

Sīkāk

EIROPAS SAVIENĪBAS PADOME Briselē, gada 20. decembrī (21.12) (OR. en) 18082/12 STATIS 110 SOC 1021 EDUC 385 PAVADVĒSTULE Sūtītājs: Eiropas Komis

EIROPAS SAVIENĪBAS PADOME Briselē, gada 20. decembrī (21.12) (OR. en) 18082/12 STATIS 110 SOC 1021 EDUC 385 PAVADVĒSTULE Sūtītājs: Eiropas Komis EIROPAS SAVIENĪBAS PADOME Briselē, 2012. gada 20. decembrī (21.12) (OR. en) 18082/12 STATIS 110 SOC 1021 EDUC 385 PAVADVĒSTULE Sūtītājs: Eiropas Komisija Saņemšanas datums: 2012. gada 28. novembris Saņēmējs:

Sīkāk

Meza skola metodes pirmsskola

Meza skola metodes pirmsskola FIGŪRU APGŪŠANA Veidot konkrēto figūru sadarbojoties ar citu bērnu Ar maziem solīšiem viens pāris sniegā veido vienu figūru Ar sniegu pārklāts laukums, laminētas kartiņas ar figūrām Bērni sadalās pa pāriem.

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2013) 69 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par to, kā tiek īstenota Eiropas Parlamenta u

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2013) 69 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par to, kā tiek īstenota Eiropas Parlamenta u EIROPAS KOMISIJA Briselē, 12.2.2013 COM(2013) 69 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par to, kā tiek īstenota Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (EK) Nr. 450/2003 par darbaspēka izmaksu

Sīkāk

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 u TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA Endoskopijas kabineta aprīkojumam jābūt jaunam, ražotam 2018.gadā, kurš savienojams ar slimnīcā esošo videoendoskopu GIF-Q165 un videokolonoskopu CF-Q165. Nr. p.k. Tehniskie parametri

Sīkāk

ViedTV_instrukcija_10x21cm_apvien_2017Nov_new

ViedTV_instrukcija_10x21cm_apvien_2017Nov_new VIEDTELEVĪZIJAS PRIEKŠROCĪBAS Atklājiet jaunu TV pieredzi! Pieslēdzot savam televizoram Mājas Viedtelevīziju, skatieties vietējos un ārzemju TV kanālus, filmas, seriālus un LMT Straumes tiešraides, kā

Sīkāk

ipod nano Iestatīšanas pamācība

ipod nano Iestatīšanas pamācība ipod nano Iestatīšanas pamācība 2 Satura rādītājs 1. sadaļa 4 ipod nano pamatinformācija 5 ipod nano no pirmā acu uzmetiena 5 ipod nano kontrolierīču izmantošana 8 ipod nano kontrolierīču bloķēšana 9 ipod

Sīkāk

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un iz

BAXI Premium klases kondensācijas gāzes katls Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un iz Luna Platinum+ Izvēlies sev labāko! Noņemams vadības panelis ar lielu teksta displeju, iestatījumu un izvēlnes taustiņiem, tiek iekļauts katla komplektācijā Plašs modulācijas diapazons 1 10: samazināts

Sīkāk

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši

LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši LV IEVĒRO: VISAS LAPASPUŠU NORĀDES ATTIECAS UZ SPĒLES KOMPLEKTĀ IEKĻAUTO SPĒLES NOTEIKUMU GRĀMATIŅU. SPĒLES KOMPLEKTS: 12 pentamino, 5 sarkani klucīši, 3 brūni klucīši, 1 spēles laukums, 1 barjera izvēlētā

Sīkāk

Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga

Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga Ozolnieku novada bibliotēkas 2015 Ikvienas pilsētas un ciema bibliotēkas ir vietējās Gaismas pilis, tāpat kā Nacionālā bibliotēka, tikai mazāka mēroga. Ozolnieku novadā darbojas 5 publiskās bibliotēkas:

Sīkāk

Latvijas Universitātes Studentu padome Reģ. Nr Raiņa bulvāris , LV-1586, Rīga, Latvija Tālrunis , Fakss , E-pasts: l

Latvijas Universitātes Studentu padome Reģ. Nr Raiņa bulvāris , LV-1586, Rīga, Latvija Tālrunis , Fakss , E-pasts: l Latvijas Universitātes Studentu padome Reģ. Nr.40008009084 Raiņa bulvāris 19-144, LV-1586, Rīga, Latvija Tālrunis 67034317, Fakss 67034316, E-pasts: lusp@lusp.lv APSTIPRINĀTS 22.02.2010. Latvijas Universitātes

Sīkāk

Pamatelementi statistikā un Hipotēžu pārbaude

Pamatelementi statistikā un Hipotēžu pārbaude Pamatelementi statistikā un Hipotēžu pārbaude J. Valeinis 1 1 Latvijas Universitāte, Rīga 12.marts, 2010 Valeinis Pamatelementi statistikā un Hipotēžu pārbaude p. 1 of 22 Ievads I. Pamatelementi matemātiskajā

Sīkāk

RietumuAPI_PSD2_v1_LV

RietumuAPI_PSD2_v1_LV Rietumu PSD2 API vispa re jais apraksts v.1.0 0 Izmaiņu saraksts... 2 Vispārējā informācija... 3 Rietumu PSD2 API pārskats... 3 Informācija par kontiem Account Information Services (AIS)... 3 Maksājumu

Sīkāk

Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu /1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu

Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu /1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu Instrukcijas par riteņu bremžu metināto šuvju pārbaudi un uzlabošanu 20-2425/1 1. Pārbaudāmo bremžu identificēšana Ir jāpārbauda šādas pazīmes: Riteņu bremžu tips: 20-2425/1 skatiet iekaltos datus uz bremžu

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Koksnes biomasas produktu uzskaite: pieejamie dati Vides un enerģētikas statistikas daļa Anna Paturska 2016.gada 15.februāris Saturs Koksnes biomasa - CSP statistikas veidlapās - gada - reizi piecos gados

Sīkāk

Microsoft Word - mailstore-server-product-overview-lv-v12.docx

Microsoft Word - mailstore-server-product-overview-lv-v12.docx MailStore serveris E-pasta arhivēšanas standarts MailStore serveris, kas tagad ir pieejams 12. versijā, pēc sekmīgas darbības gadiem vairāk nekā 60 000 uzņēmumos ir kļuvis par globālu standartu uzņēmumu

Sīkāk

Latvijas labie piemēri vietu zīmola veidošanā un popularizēšanā.

Latvijas labie piemēri vietu zīmola veidošanā un popularizēšanā. SEM Search Engine Marketing ir SEO un SEA apvienojums. > SEO Search Engine Optimization > SEA Search Engine Advertising SEO & SEA rīcības eksperimentālais piemērs MAKŠĶERĒŠANA UN ATPŪTA USMAS EZERĀ Imantas,

Sīkāk

APSTIPRINĀTS ar LKA Senāta sēdes Nr. 9 lēmumu Nr gada 19. decembrī NOLIKUMS PAR PĀRBAUDĪJUMIEM AKADĒMISKAJĀS BAKALAURA UN MAĢISTRA STUDIJU PR

APSTIPRINĀTS ar LKA Senāta sēdes Nr. 9 lēmumu Nr gada 19. decembrī NOLIKUMS PAR PĀRBAUDĪJUMIEM AKADĒMISKAJĀS BAKALAURA UN MAĢISTRA STUDIJU PR APSTIPRINĀTS ar LKA Senāta sēdes Nr. 9 lēmumu Nr. 8 2016. gada 19. decembrī NOLIKUMS PAR PĀRBAUDĪJUMIEM AKADĒMISKAJĀS BAKALAURA UN MAĢISTRA STUDIJU PROGRAMMĀS LATVIJAS KULTŪRAS AKADĒMIJĀ Izdots saskaņā

Sīkāk

Īsa rokasgrāmata par ES darbību profesionālās izglītības un apmācības (PIA) jomā

Īsa rokasgrāmata par ES darbību profesionālās izglītības un apmācības (PIA) jomā Īsa rokasgrāmata par ES darbību profesionālās izglītības un apmācības (PIA) jomā Profesionālā izglītība un apmācība Ne Eiropas Komisija, ne personas, kas rīkojas Komisijas vārdā, neatbild par to, kā tiek

Sīkāk

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace

v, m/s Projekta numurs: /16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sace v, m/s Projekta numurs: 8.3.2.1/16/I/002 Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai 10 1 Velobraukšanas sacensības Fizikas valsts 68. olimpiāde Otrā posma uzdevumi

Sīkāk

latvijas-elektronisko-publikaciju-krajuma-attistibas-vadlinijas

latvijas-elektronisko-publikaciju-krajuma-attistibas-vadlinijas Latvijas elektronisko publikāciju krājuma attīstības vadlīnijas 1. Vispārējie principi 1.1. Mērėis un uzdevumi Šīs vadlīnijas nosaka Latvijas Nacionālās bibliotēkas (turpmāk tekstā LNB) darbības virzienus,

Sīkāk

ipod shuffle Lietošanas instrukcija

ipod shuffle Lietošanas instrukcija ipod shuffle Lietošanas instrukcija Saturs 5 Par ipod shuffle 5 ipod shuffle jaunumi 6 ipod shuffle pamati 6 ipod shuffle pārskats 7 ipod shuffle vadību izmantošana 8 ipod shuffle savienošana un atvienošana

Sīkāk

SMS bankas pakalpojuma lietosanas rokasgramata

SMS bankas pakalpojuma lietosanas rokasgramata SMS BANKAS PAKALPOJUMA LIETOŠANAS ROKASGRĀMATA SATURS 1. SMS bankas pakalpojuma vispārējs apraksts... 3 2. SMS bankas pakalpojuma parametri... 3 2.1. Īsziņu saņemšanas valoda... 3 2.2. Atlikumi un darījumi/

Sīkāk

Microsoft Word - kn17p1.doc

Microsoft Word - kn17p1.doc Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtajā redakcijā 1.pielikums Ministru kabineta 2009.gada 6.janvāra noteikumiem Nr.17 Eiropas Sociālā fonda projekta iesnieguma veidlapa Projekta nosaukums: Darbības

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2017) 71 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (E

EIROPAS KOMISIJA Briselē, COM(2017) 71 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (E EIROPAS KOMISIJA Briselē, 14.2.2017. COM(2017) 71 final KOMISIJAS ZIŅOJUMS EIROPAS PARLAMENTAM UN PADOMEI par Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (EK) Nr. 450/2003 par darbaspēka izmaksu indeksu (LCI)

Sīkāk

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum

BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījum BĒRZPILS VIDUSSKOLAS NOLIKUMS Balvos KONSOLIDĒTS APSTIPRINĀTS ar Balvu novada Domes 2016.gada 10.novembra lēmumu (sēdes protokols Nr.14, 1. ) Grozījumi: 12.07.2018., prot.nr.9, 8. Grozījumi: 25.10.2018.,

Sīkāk

Mūsu programmas Programmu ilgums 1 semestris 15 nodarbības 1,5 h nodarbības ilgums

Mūsu programmas Programmu ilgums 1 semestris 15 nodarbības 1,5 h nodarbības ilgums Mūsu programmas Programmu ilgums 1 semestris 15 nodarbības 1,5 h nodarbības ilgums Algoritmika un datorzinības (Vecums: 8 gadi) Kursa mērķis ir sniegt bērniem kopīgo izpratni par datoru un datorprogrammām.

Sīkāk

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums

Vispārējās izglītības iestādes paraugnolikums MADONAS NOVADA PAŠVALDĪBA LAZDONAS PAMATSKOLA Reģ.Nr. 4412900119, Jurģkalni, Lazdonas pagasts, Madonas novads, LV 4824 tel: 64807460, fakss 64826555, e-pasts: lazdonasskola@gmail.com APSTIPRINĀTS ar 18.10.2016.

Sīkāk

8

8 7. Obligātās kartes aizpildīšanas kārtība autoservisā Nosūtot nodarbinātos uz obligātajām pārbaudēm, darba devējs var pārliecināties par viņu stāvokļa atbilstību veicamajam darbam, lai nodarbinātie ilgstoši

Sīkāk

Lietošanas rokasgrāmata

Lietošanas rokasgrāmata Lietošanas rokasgrāmata Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth ir preču zīme, kas pieder tās īpašniekam un ko saskaņā ar licenci izmanto uzņēmums Hewlett-Packard Company. SD

Sīkāk

EIROPAS KOMISIJA INFORMĀTIKAS ĢENERĀLDIREKTORĀTS WiFi4EU politikas īstenošanas komponents Piemērošanas rokasgrāmata v1.0 Saturs 1. Ievads Pārl

EIROPAS KOMISIJA INFORMĀTIKAS ĢENERĀLDIREKTORĀTS WiFi4EU politikas īstenošanas komponents Piemērošanas rokasgrāmata v1.0 Saturs 1. Ievads Pārl EIROPAS KOMISIJA INFORMĀTIKAS ĢENERĀLDIREKTORĀTS WiFi4EU politikas īstenošanas komponents Piemērošanas rokasgrāmata v1.0 Saturs 1. Ievads... 2 2. Pārlūkprogrammas atbalsts... 2 3. Savāktie dati... 2 4.

Sīkāk

Uzstādīšanas un lietotāja rokasgrāmata eco viedais radiatora termostats

Uzstādīšanas un lietotāja rokasgrāmata eco viedais radiatora termostats Uzstādīšanas un lietotāja rokasgrāmata Uzstādīšanas rokasgrāmata Uzstādīšanas rokasgrāmata 1. Uzstādīšana 1.1 Identificējiet savu eco termostatu...4 1.2 Iepakojumā...4 1.3 Vārsta adapteru pārskats...5

Sīkāk

skaitampuzle instrukcija

skaitampuzle instrukcija MUZLE SKAITĀMPUZLE UZDEVUMU VARIANTI ARITMĒTIKAS PAMATU APGŪŠANAI. 1. 1. Saliek pamatni ar 10 rindām (pirmajā rindā 1 kauliņš, apakšējā 10 kauliņi). Kauliņus aiz apļiem atstāj tukšus. Skaita kauliņus katrā

Sīkāk

Microsoft Word - e-klase_galvena_gramata_v5_doc

Microsoft Word - e-klase_galvena_gramata_v5_doc Skolvadības sistēma e-klase Lietotāja rokasgrāmata. Galvenā grāmata Iestāde SIA Digitālās ekonomikas attīstības centrs Dokumenta versija A 4 Datums 07.08.2009 Autore Zane Vītoliņa Apstiprina Šo dokumentu

Sīkāk

WEB EDITION S ENSUS NAVIGATION

WEB EDITION S ENSUS NAVIGATION WEB EDITION S ENSUS NAVIGATION Ekrāna teksts un simboli Notikums pie nākamā vadības punkta Attālums līdz nākamajam vadības punktam Nākamā ceļa/ielas nosaukums Iestāde/objekts (POI) Plānotā maršruta pēdējais

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Zinātnieku un praktiķu sadarbības tīkli: ES zinātnisko projektu pieredze Tālis Tisenkopfs Baltic Studies Centre un LU Referāts Starpresoru forumā Mūžizglītības un pieaugušo izglītības sistēma, IZM, Rīga,

Sīkāk

untitled

untitled JAUNĀ SEAT ATECA TECHNOLOGY TO ENJOY JAUNĀ SEAT ATECA Mūsdienīga pilsētas dzīve ar jaun SEAT Ateca. IZMAINOT SAVU REZDĒJUMU, JŪS APTVERAT, CIK KATRA DIENA VAR BŪT BRĪNIŠĶĪGA. Jaunā SEAT Ateca ir dizainēta,

Sīkāk

Formblatt Zafira im Dialog.indd

Formblatt Zafira im Dialog.indd Saturs 1. Audio... 1 2. Navigācija (tikai Navi 900 IntelliLink)... 2 4. Apple CarPlay... 4 5. Android Auto... 6 6. Balss at paz īšana... 9 7. Krāsu mērinstrumentu panelis... 10 8. Izlase... 10 9. Video...

Sīkāk

Slaids 1

Slaids 1 Superstatic 449 Statiskais siltumskaitītājs, statiskais dzesēšanas skaitītājs Pielietošana: Kompaktais siltumskaitītājs Superstatic 449 var tikt darbināts ar akumulatoru vai elektrotīklu. Tas tiek izmantots

Sīkāk

Microsoft Word - kn817p3.doc

Microsoft Word - kn817p3.doc Vides ministrijas iesniegtajā redakcijā 3.pielikums Ministru kabineta 2008.gada 30.septembra noteikumiem Nr.817 Projekta iesnieguma veidlapa Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta iesnieguma veidlapa

Sīkāk

PowerPoint prezentācija

PowerPoint prezentācija BIBLIOTĒKAS POPULARIZĒŠANA SOCIĀLAJOS TĪKLOS: krājums, pakalpojumi, tēla veidošana LATGALES CENTRĀLĀS BIBLIOTĒKAS SABIEDRISKO AT TIECĪBU VADĪTĀJA INGA GEDŽŪNE Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu

Sīkāk

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss

KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr , tālr./fakss KULDĪGAS NOVADA DOME VĀRMES PAMATSKOLA Izgl.iest.reģ.Nr.4112901178 Vārmē, Vārmes pagastā, Kuldīgas novadā, LV-3333, tālr. 63324284, tālr./fakss 63324169 e-pasts: varmesk@kuldiga.lv APSTIPRINĀTS Ar Kuldīgas

Sīkāk

Pamatnostādnes Sadarbība starp iestādēm saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 909/ un 23. pantu 28/03/2018 ESMA LV

Pamatnostādnes Sadarbība starp iestādēm saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 909/ un 23. pantu 28/03/2018 ESMA LV Pamatnostādnes Sadarbība starp iestādēm saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 909/2014 17. un 23. pantu 28/03/2018 ESMA70-151-435 LV Satura rādītājs 1 Piemērošanas joma... 3 2 Mērķis... 5 3 Atbilstības un ziņošanas

Sīkāk

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Tālizpētes datu izmantošana ESRI programmatūrā Harijs Ijabs Rīga, 2017 Lauku atbalsta dienests Lauku atbalsta dienests (LAD) ir Zemkopības ministrijas padotībā esoša valsts tiešās pārvaldes iestāde, kas

Sīkāk